Ποιοι βρίσκονται πίσω από το blog;

Είμαστε μια παρέα φίλων του Παναγιώτη Τραϊανού οι οποίοι ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια επιχειρώντας να καταστήσουμε γνωστή σε όλους τους ανθρώπους την γνώση του. Γνώση που μπορεί να δώσει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα. Γνώση, ο κύριος όγκος της οποίας, παρέχεται απλόχερα στον ΥΔΡΟΧΟΟ, την κοσμοθεωρία που δημιούργησε ο Παναγιώτης Τραϊανού το 1991.

Τι είναι ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ;

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ είναι μία κοσμοθεωρία, που προτείνει λύσεις στα προβλήματα του ανθρώπου της σύγχρονης εποχής, αναζητώντας την αλήθεια σε λόγους ειπωμένους χιλιάδες χρόνια πρίν. Δε μάχεται τους λόγους των μεγάλων ευεργετών της ανθρωπότητας, αλλά τους επιβεβαιώνει. Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη αυτή η κοσμοθεωρία είναι ιδιόμορφος για δύο βασικούς λόγους: ο πρώτος είναι, γιατί εξετάζεται ο άνθρωπος πάντα σε σχέση με την εξουσία. Αντικείμενο μελέτης είναι ο άνθρωπος και το πρόβλημα είναι η εξουσία που τον κάνει δούλο. Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με τη φύση του ανθρώπου και τα χαρακτηριστικά που αυτός αναπτύσσει όταν ζει μέσα σ' άσχημες συνθήκες. Οι λόγοι που ακολουθούν είναι πραγματικά σκληροί κι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει συνηθίσει στην κολακεία που του προσφέρουν αυτοί οι οποίοι τον εκμεταλλεύονται. Ζει σ' έναν κόσμο τρομερά σκληρό, του οποίου τ' αδιέξοδα δίνουν αξία στην κολακεία. Είναι άπειρα ταλαιπωρημένος για να δεχτεί και το βάρος μίας κρίσης, που όμως είναι απαραίτητη. Είναι αδύνατο σ' έναν κόσμο άσχημο κι επικίνδυνο να φταίνε μόνον οι λίγοι που φαίνονται κι όχι το σύνολο.

Μια συνοπτική παρουσίαση του έργου ΥΔΡΟΧΟΟΣ υπάρχει εδώ:

Τι είναι το ΕΑΜ Β';

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Στην Αθήνα σήμερα 8-8-2007, εγώ, ο Παναγιώτης Τραϊανού, κάτοικος Αθηνών, αποφάσισα την ίδρυση κόμματος με την επωνυμία ΕΑΜ Β'.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης σκέψης και μεγάλης ευαισθησίας πάνω σε θέματα πολιτικής. Θέματα εθνικής, κοινωνικής και περιβαλλοντολογικής πολιτικής.

Το συγγραφικό μου έργο (πλέον των 25 βιβλίων), πάνω στα θέματα αυτά, μου επιτρέπει να θεωρώ ότι έχω τα απαραίτητα εχέγγυα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στον πολιτικό στίβο. Άλλωστε, εξαιτίας αυτών των βιβλίων, δέχθηκα "πιέσεις" από φίλους κι αναγνώστες να προχωρήσω σ' αυτό το "βήμα". Ένα "βήμα" ασφαλές για την κοινωνία, εφόσον μέσω αυτών των βιβλίων έχω δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου και αυτό με καθιστά "γνωστό" και βέβαια προβλέψιμο στον χώρο. Απόψεις, οι οποίες δηλώνουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσήλωσή μου στις αρχές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Απόψεις, οι οποίες αποδεικνύουν μια σχεδόν θρησκευτική προσήλωση στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Η ίδρυση του κόμματος κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται από τις ανάγκες των καιρών. Ανάγκες, οι οποίες πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης. Θεωρώ ότι ο "κύκλος" της μεταπολίτευσης έχει "κλείσει" και γι' αυτόν τον λόγο προχωρώ στην ίδρυση του κόμματός μου. Θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για νέες ιδέες πάνω σε νέα προβλήματα, τα οποία είναι τελείως διαφορετικά από εκείνα που κάποτε χαρακτήριζαν την "αυγή" της εποχής της μεταπολίτευσης.

Κάποτε τα μεγάλα σημερινά κόμματα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της εποχής τους και γι' αυτό έλαβαν τη σημερινή τους μορφή. Μέσα σ' ένα περιβάλλον έντονων ιδεολογικών συγκρούσεων, ήταν λογικό ν' αναπτύξουν τεράστιους μηχανισμούς και να εμπλακούν σε αναλόγου μεγέθους ιδεολογικά, κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα. Έπρεπε να διαθέτουν "κορμούς" μεγάλους, οι οποίοι θα έδιναν - αν οι ανάγκες το απαιτούσαν - τη "μάχη" για την προστασία της Δημοκρατίας. Της νεαρής τότε Δημοκρατίας με τους πολλούς εχθρούς.

Σήμερα όλα αυτά δεν ισχύουν. Οι εχθροί της Δημοκρατίας έχουν πλέον αλλάξει μορφή. Το παγκόσμιο ιδεολογικό περιβάλλον έχει ξεκαθαρίσει οριστικά και δεν υπάρχουν πλέον οι αντιδημοκρατικοί ιδεολογικοί "γίγαντες", που απειλούσαν τις μικρές "περιφερειακές" δημοκρατίες. Ως εκ τούτου τα δεδομένα άλλαξαν και στο επίπεδο των κρατών. Σήμερα οι εχθροί της Δημοκρατίας δεν είναι οι παλιοί "συνωμότες", που απεργάζονταν "εκτροπές". Σήμερα οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι πιο "ελκυστικοί" και ως εκ τούτου πιο επικίνδυνοι. Σήμερα δεν τις απειλούν με κατάλυση. Δεν έχουν τέτοια ανάγκη, εφόσον σήμερα μπορούν και τις "αγοράζουν".

Από τους λίγους, μεγάλους και πάνοπλους εχθρούς της προηγούμενης εποχής πήγαμε στους εχθρούς που μας "χτυπούν" στην καθημερινότητά μας. Σε πολλούς και μικρούς "εχθρούς", εξίσου επικίνδυνους. Που μπορούν και έρχονται ύπουλα μέσα στα σπίτια μας. Που μπαίνουν στα σαλόνια μας. Που διαβρώνουν συνειδήσεις. Που αλλοιώνουν τρόπους σκέψης. Που αλλάζουν τα πρότυπά μας. Που μας χειραγωγούν και μας παραδίδουν σε "εμπόρους" όλων των ειδών.

Σήμερα οι εχθροί της Δημοκρατίας χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Τα ΜΜΕ και το ίντερνετ είναι πολύ πιο επικίνδυνα απ' ό,τι φαίνονται. Πίσω από τα "ανώδυνα" και τα "γυαλιστερά", που μας προβάλουν "δωρεάν", κρύβονται συμφέροντα τεράστια. Συμφέροντα, που έχουν άμεσο κέρδος από την ισοπέδωση των εθνικών κρατών. Συμφέροντα, που έχουν άμεσο κέρδος από την αποκτήνωση του ανθρώπου. Από τη μετατροπή του σε ένα απλό καταναλωτικό ζώο χωρίς πατρίδα και πολιτισμό.

Αυτά τα συμφέροντα πλέον μας απειλούν με εξίσου επικίνδυνο τρόπο. Έχουν εμπορευματοποιήσει τα πάντα. Αυτή η χωρίς όρια εμπορευματοποίηση απειλεί την ίδια μας τη "ζωή". Στο όνομα του κέρδους απειλείται η εθνική πολιτισμική μας κληρονομιά. Απειλείται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη. Αυτοί είναι οι στόχοι πλέον. Αυτοί είναι οι στόχοι που μπορεί να έχει ένα νέο κόμμα, που παρακολουθεί την εποχή μας.

Να σώσουμε την κληρονομιά μας από συμφέροντα, που θέλουν να μετατρέψουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά το σύνολο των λαών σε έναν απρόσωπο καταναλωτικό ανθρώπινο "χυλό". Να σώσουμε την παραγωγή και την απασχόληση από συμφέροντα, που κουβαλούν τα πάντα από παντού και ελέγχουν την αγορά. Να σώσουμε το περιβάλλον από έναν "στρατό" επενδυτών, που αρπάζει τα πάντα για να τ' "αναπτύξει" και στην πραγματικότητα υποβαθμίζει τα πάντα. Να σώσουμε τα παιδιά μας από ένα ηλεκτρονικό "κρεματόριο", που τους αλλάζει τα πρότυπα και τα ακρωτηριάζει συστηματικά. Θέλουμε έναν λαό χαρούμενο. Έναν λαό που θα εργάζεται και θα είναι περήφανος για την ταυτότητά του. Έναν λαό καλά εκπαιδευμένο, που δεν θα γίνεται εύκολη "λεία" των "τηλεσκουπιδιών". Έναν λαό, που, την όποια διαφοροποίησή του, θα τη μετατρέπει σε αγάπη και προσφορά προς τους άλλους. Έναν λαό, που δεν θα σέρνεται πίσω από την "εικονική πραγματικότητα" που του προβάλουν οι έμποροι της Νέας Τάξης. Έναν λαό, που θα κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον.

Σ' αυτές τις αλλαγές δεν μπορούν πλέον ν' ακολουθήσουν τα μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης. Είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Η εποχή δεν μπορεί να σηκώσει τους "δεινόσαυρους" του παρελθόντος. Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν βαριά "φορτία", τα οποία τα καθιστούν δυσκίνητα. Δεν έχουν ευελιξία σε μια περίοδο στην οποία η ίδια η επιβίωση εξαρτάται από την ευελιξία αυτήν.

Θεωρώ λοιπόν ότι τα κόμματα τα οποία θα επιβιώσουν θα είναι μικροί "νευρώδεις" και φρέσκοι οργανισμοί, οι οποίοι θα έχουν δυνατότητα προσαρμογής στα σύγχρονα προβλήματα. Κόμματα, τα οποία θα έχουν αντίληψη των πραγματικών προβλημάτων και θα καταθέτουν λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες. Ένα τέτοιο κόμμα φιλοδοξεί να γίνει και το ΕΑΜ Β'.

Το ίδιο το όνομα του κόμματος προέρχεται από την αγωνία μας για την εθνική μας επιβίωση. Έχει μια συμβολική σημασία ιδιαίτερης αξίας. Γιατί; Γιατί θεωρούμε ότι μερικά πράγματα επαναλαμβάνονται. Όταν αυτά τα πράγματα είναι αρνητικά, φυσικό είναι να θεωρούμε ότι ένας πετυχημένος συμβολισμός δίνει "στίγμα" σε έναν αγώνα. Το ΕΑΜ κάποτε αντιπροσώπευε τη μάχη του ελληνικού λαού απέναντι στον αρπακτικό ιμπεριαλισμό. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σ' ένα ανάλογο πρόβλημα. Απλά σήμερα δεν υπάρχουν στρατιώτες και τανκ, αλλά "επενδυτές" και χρήματα. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Οι Έλληνες χάνουν σταδιακά την "ταυτότητά" τους. Οι Έλληνες χάνουν σταδιακά την πατρίδα τους.

Ό,τι έχει αξία σ' αυτόν τον τόπο, σταδιακά πηγαίνει σε ξένα χέρια. Η λαίλαπα της Νέας Τάξης έχει δημιουργήσει μια τεράστια "δίνη", που καταπίνει λαούς και κράτη με μεγάλη ευκολία. Έχει βάλει τους λαούς σε μια μεγάλη "κρεατομηχανή" και τους ομογενοποιεί σε βαθμό που να ισοπεδώνει κάθε εθνική πολιτισμική ιδιαιτερότητα. Για έναν λαό με έναν τεράστιο πολιτισμό, όπως οι Έλληνες, αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπόλοιπους λαούς, οι οποίοι "κινδυνεύουν" να στερηθούν την πραγματική ελληνική παρουσία. Θα είναι φτωχότερος ο κόσμος, αν οι Έλληνες "χαθούν" μέσα στα ψεύτικα και γυαλιστερά πρότυπα της Νέας Τάξης.

Ταυτόχρονα όμως αυτή η χαώδης κι αρπακτική Νέα Τάξη απειλεί και τις ίδιες τις πατρίδες των λαών. Η δύναμη του χρήματος είναι ασταμάτητη και "καταπίνει" τα πάντα. Μόνον η Γνώση και η Ευαισθησία ενός λαού μπορεί να το σταματήσει. Σήμερα αυτό το χρήμα αντιμετωπίζει τις πατρίδες των λαών σαν "ακίνητα" προς πώληση. Απαιτεί στην κυριολεξία να του παραδώσουν οι λαοί τις περιουσίες τους (ιδιωτικές και δημόσιες). Αυτά είναι τα προβλήματα που σήμερα πρέπει ν' αντιμετωπιστούν. Προβλήματα, που για τη λύση τους απαιτούν Γνώση, Ευαισθησία και Αφύπνιση. Αυτά είναι τα "όπλα" του κόμματός μας απέναντι στις προκλήσεις και τις "απειλές" της σύγχρονης εποχής.

Ποια η σχέση του ΕΑΜ Β' με το ΚΚΕ;

Μήπως είστε ένα ακόμη ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο;

Δεν πουλάμε βιβλία όπως νομίζουν κάποιοι ή απαξιωτικά αναφέρουν κάποιοι άλλοι. Πολλά βιβλία του Παναγιώτη Τραϊανού υπάρχουν στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να τα αποκτήσει σε ηλεκτρονική μορφή. Ωστόσο, παραθέτουμε κάποια links από βιβλιοπωλεία σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να προβεί στην αγορά τους. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως η εκτύπωση αποδεικνύεται ασύμφορη οικονομικά επιλογή έναντι της αγοράς λόγω του κόστους των αναλώσιμων (χαρτί και μελάνι). Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σας.

Πώς μπορώ να "κατεβάσω" τα κείμενα;

Μπορείτε να κατεβάσετε κείμενα με έναν από τους εξής 2 τρόπους:

 • Στο τέλος κάθε ανάρτησης υπάρχει ενεργό link, το οποίο σας παραπέμπει στην προεπισκόπηση της ανάρτησης και εν συνεχεία σάς δίνεται η δυνατότητα να το "κατεβάσετε". Αρκεί να κάνετε κλικ στο εικονίδιο

 • Στο κάτω μέρος του site υπάρχει λίστα με links για όλες τις αναρτήσεις σε μορφή PDF. Αρκεί να κάνετε κλικ στο όνομα που επιθυμείτε ώστε να μεταφερθείτε στην προεπισκόπηση του κειμένου PDF και εάν θέλετε να το "κατεβάσετε". (κλικ για μεγέθυνση)

Δεν θέλω να δω τα PDF, θέλω να δω συνολικά τις αναρτήσεις του site. Υπάρχει πίνακας περιεχομένων;

Ναι. Υπάρχει πίνακας περιεχομένων και βρίσκεται στο οριζόντιο μενού του site στην θέση "ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ", υπάρχει επίσης στην δεξιά πλευρά του site στην ενότητα "ΘΕΜΑΤΑ" και στην επιλογή "ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ". Ή μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα κάνοντας κλικ εδώ:

Ποια σχόλια διαγράφονται;

Διαγράφονται τα σχόλια που είναι υβριστικά προς τους διαχειριστές, τους σχολιαστές, τον Παναγιώτη Τραϊανού και τα σχόλια που είναι εκτός θέματος. Κανείς δεν θέλει στην παρέα του ανθρώπους που δεν μπορούν να μπουν στο κλίμα της συζήτησης και επιμένουν διαρκώς να προβάλλουν την ασημαντότητά τους έναντι του συνόλου. Αυτό γίνεται στην καθημερινή μας ζωή και αυτό γίνεται και εδώ.

Γιατί επιτρέπετε τον ανώνυμο σχολιασμό;

Ο ανώνυμος σχολιασμός - παρόλο που επιφέρει επιπλέον κόπο στους διαχειριστές προκειμένου να ελέγξουν τα καθημερινά σχόλια, επιτρέπεται για 2 λόγους.

 • Πολύς κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία - ακόμα και στην απλούστερη μορφή της - και δεν γνωρίζει πως να δηλώσει ένα ψευδώνυμο κατά τον σχολιασμό.

 • Πολύς κόσμος ΦΟΒΑΤΑΙ να δηλώσει ένα ψευδώνυμο κατά τον σχολιασμό

 • Τα ανώνυμα σχόλια επιτρέπονται ώστε να μην αποθαρρύνεται κανείς φίλος από το να συμμετέχει στην συζήτηση. Επειδή διαβλέψαμε ότι θα συνέβαινε ακριβώς αυτό το πράγμα, χρησιμοποίησαμε την τεχνική της αρίθμησης των σχολίων ώστε τουλάχιστον να μπορούμε να απευθύνουμε ο ένας τον λόγο στον άλλο.

  Επιθυμία μας είναι να χρησιμοποιείται ένα ψευδώνυμο ώστε οι συζητήσεις να αποκτήσουν ταυτότητα και να διευκολύνεται η μεταξύ μας επικοινωνία. Η χρήση ψευδώνυμου είναι απλούστατη αρκεί στην φόρμα σχολιασμού (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση) να επιλέξετε το όνομα της αρεσκείας σας. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο σχολιασμός και η συζήτηση αποκτούν "ανθρώπινο" χαρακτήρα.


  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση;

  Ασφαλώς και επιτρέπεται. Το γράφει άλλωστε και στο κάτω μέρος του site.

  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και καθ' οιονδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, οπτικοακουστικό, ηχογράφησης ή άλλο) η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, η μετάφραση, η αναμετάδοση, η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων και ο εν γένει διασκορπισμός τους.

  Ποιοι είναι οι "ΦΙΛΟΙ" που εμφανίζονται στο κάτω μέρος του site;

  Οι "ΦΙΛΟΙ" είναι bloggers που μας στήριξαν στην αρχή της προσπάθειας μας - και σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά πριν από αυτήν - αναδημοσιεύνοτας κείμενα του Παναγιώτη Τραϊανού και βοηθώντας καθοριστικά στην διάδοσή των κειμένων του. Κάποιοι εξ' αυτών είναι μέλη της παρέας των διαχειριστών του site

  Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω 3 τρόπους:

  • Στέλνοντάς μας mail στην διεύθυνση eamb.ydrohoos@gmail.com

  • Συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του site στην ενότητα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" (κλικ για μεγέθυνση)

  • Συνομιλώντας μαζί μας κάνοντας χρήση του chat που περιγράφεται παρακάτω

  Πώς μπορώ να κάνω chat μαζί σας;

  Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του chat που υπάρχει στην δεξιά πλευρά του site

  Κάνοντας κλικ, θα εμφανιστεί το παράθυρο του chat (κλικ για μεγέθυνση) όπου γράφοντας το μήνυμά σας και πατώντας [ENTER] λαμβάνουμε το γραπτό σας και με τον ίδιο τρόπο σας απαντούμε. Δεν είμαστε συνέχεια online αλλά όταν αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα θα λάβετε απάντηση.

  Πώς μπορώ να λαμβάνω αυτόματα με e-mail κάθε νέο κείμενο;

  Στην δεξιά πλευρά του site θα πρέπει να εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και να πατήσετε ΟΚ ή [ENTER] όπως φαίνεται στις 2 εικόνες που ακολουθούν (κλικ για μεγέθυνση).

  Τότε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο πρέπει να εισάγετε τον αναγραφόμενο κωδικό ασφαλείας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και να πατήσετε [ENTER] (κλικ για μεγέθυνση).

  Στην συνέχεια θα σας έρθει ένα e-mail επιβεβαίωσης που θα περιέχει ένα link πάνω στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία (κλικ για μεγέθυνση)  Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον Παναγιώτη Τραϊανού;

  Στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΑΜ Β΄ (info@eamb.gr)

  Μπορώ να προτείνω αλλαγές στην εμφάνιση και λειτουργικότητα του site;

  Ασφαλώς και μπορείτε. Προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όλες τις τελευταίες τάσεις στην εφαρμογή του WEB 2.0 αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις. Στείλτε μας τις προτάσεις και τις ιδέες σας.


  |
  Κορυφή σελίδας
  Κορυφή σελίδας