Το "Μακεδονικό" Ζήτημα ΔΕΝ είναι ελληνική "υπόθεση" !!! ...Είναι πανανθρώπινη και όχι εθνική υπόθεση ...Είναι πολιτισμική και όχι πολιτική υπόθεση.

Ως εκ τούτου είναι υπόθεση, η οποία κρίνεται με βάση "κρύα" επιστημονικά —και άρα αντικειμενικά— κριτήρια και όχι υπόθεση, η οποία κρίνεται με βάση το "θερμό" συναίσθημα, και άρα με υποκειμενικά πολιτικά κριτήρια ...Είναι υπόθεση, η οποία κρίνεται σε ειδικά "δικαστήρια", τα οποία απαρτίζονται από καταρτισμένους και υπεύθυνους επιστήμονες και δεν κρίνεται σε τραπέζια διαπραγματεύσεων, τα οποία απαρτίζονται από αστοιχείωτους, διεφθαρμένους και ανεύθυνους πολιτικούς.


Ζούμε σε έναν κόσμο πολιτισμένο και όχι στη Ζούγκλα. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος μας διέπεται από νόμους και κανόνες, οι οποίοι ισχύουν για όλους. Όπως σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, όταν υπάρχει παραβίαση του νόμου, τις αποφάσεις τις λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα, έτσι συμβαίνει και στην Κοινωνία των Εθνών. Όπως σε μια περίπτωση παρανομίας ποτέ δεν καλείς τους εμπλεκόμενους να διαπραγματευτούν μεταξύ τους —επικαλούμενος τη δικαιολογία τής άμεσης εμπλοκής τους—, έτσι συμβαίνει και στην Κοινωνία των Εθνών ...Τους παραβάτες τού νόμου τους καλείς ενώπιον του νόμου και όχι ενώπιος ενωπίου με τα θύματά τους.  

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την περίπτωσή μας; Ότι, ακόμα κι αν οι ίδιοι οι Έλληνες αποφάσιζαν από μόνοι τους να "χαρίσουν" μια τέτοια ιδιότητα σε κάποιους, η Κοινωνία των Εθνών θα ήταν εκείνη, η οποία δεν θα έπρεπε να τους το επιτρέψει να το κάνουν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε άμεσα και αυτεπαγγέλτως τα αρμόδια Διεθνή Όργανα να τους ανακαλέσουν στην τάξη, εφόσον ένα ιστορικό Ζήτημα αυτής της μείζονος σημασίας δεν μπορεί να τύχει εθνικής διαχείρισης. Ένα τόσο μεγάλο ιστορικό Ζήτημα δεν είναι ελληνική υπόθεση. Σε μια τέτοια παραβίαση του νόμου περί πολιτισμικής "κληρονομιάς" υπάρχουν τα αρμόδια όργανα, τα οποία αποφασίζουν με βάση το Δίκαιο, και αυτό ποτέ δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Η πλάκα είναι ότι ο μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να αντιληφθεί απόλυτα το "Μακεδονικό" Ζήτημα είναι ο Τραμπ. Αυτός, ο οποίος κατηγορείται για έλλειψη γνώσης και άρα κατανόησης της διεθνούς πολιτικής, είναι ο απόλυτα κατάλληλος για να κατανοήσει το "Μακεδονικό" Ζήτημα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλούστατα ο Τραμπ είναι πλούσιος και διάσημος εξαιτίας ενός brand το οποίο συνδέεται άμεσα με την έννοια της "γεωγραφίας". Ο Τραμπ είναι διάσημος και δισεκατομμυριούχος, επειδή πουλάει ή νοικιάζει το brand, το οποίο ονομάζεται "Trump Towers". Ένα brand στον χώρο τού real estate, το οποίο αξίζει δισεκατομμύρια και το οποίο εδράζεται σε απλά "οικόπεδα". Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ φυσικό ένας τέτοιος μεγαλοπαράγοντας του real estate —ο οποίος κατέχει αυτό το σπάνιο brand— κατά καιρούς να είχε υπό την ιδιοκτησία του πολλά ασήμαντα οικόπεδα, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε. Ακατάλληλα και άρα άνευ αξίας οικόπεδα, τα οποία είτε έχει πουλήσει είτε έχει χαρίσει είτε απλά έχει εγκαταλείψει.

Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ανεχθεί τον οποιονδήποτε εργολάβο βρεθεί, να χτίσει μια "παράγκα" επάνω σε κάποιοι παλιό και εγκαταλειμμένο οικόπεδο του Τραμπ και να ονομάσει την "παράγκα" αυτήν Trump Tower, λόγω της παλιάς ιδιοκτησίας τού οικοπέδου; Είναι δυνατόν με "άλλοθι" έναν παλιό τίτλο ιδιοκτησίας ενός φτηνού οικοπέδου να σε αφήσουν να εκμεταλλευτείς ένα πανάκριβο brand; Τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτός, ο οποίος θίγεται, κάνει απλά μια καταγγελία-ενημέρωση των Αρχών για να "δέοντα". Ο άλλος, ο οποίος παρανομεί, καλείται στο δικαστήριο να λογοδοτήσει, ώστε να κριθεί εκεί η παρανομία του.

Σε καμία περίπτωση δεν έρχεται αυτός ο παράνομος εργολάβος με τον Τραμπ σε μεταξύ τους "διαπραγμάτευση". Να διαπραγματευτούν τι; Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Δεν βρισκόμαστε στη ζούγκλα, όπου ο καθένας αρπάζει με τον "τσαμπουκά" ό,τι του "γυαλίσει". Υπάρχει ο νόμος, ο οποίος απαγορεύει την "κλοπή" και με βάση αυτόν τον νόμο κρίνεται κάποιος. Η εταιρία, η οποία θίγεται, απλά απευθύνεται στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα δρομολογούνται πάγιες διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση δεν διαπληκτίζεται η ίδια η εταιρεία με τον παραβάτη τού νόμου. Τα ανάλογα ισχύουν και με την περίπτωση του "Μακεδονικού" Ζητήματος ...Ο όρος "Μακεδονία" είναι ένα πανάκριβο και διάσημο ελληνικό brand τής παγκόσμιας ιστορίας...

...Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να "διαπληκτίζεται" ο ελληνικός λαός με τους Σλάβους των Σκοπίων ...Νόμοι υπάρχουν και ισχύουν για όλους ...Δουλειά των Διεθνών Οργάνων είναι —και όχι του ελληνικού λαού— ν’ ανακαλέσουν στην τάξη τούς Σκοπιανούς. Σε μια παγκόσμια κοινωνία, όπου κυρίαρχη είναι η έννοια των Πνευματικών Δικαιωμάτων, είναι αδύνατον να αφεθεί στο έλεος των αρπάγων ένα όνομα "brand", το οποίο είναι καθαρά δημιούργημα —και άρα και "κληρονομιά"— του Ελληνισμού ...Ενός ζωντανού Ελληνισμού, ο οποίος δεν αποποιείται την κληρονομιά του.

Η Κοινωνία των Εθνών πρέπει να διασφαλίσει την αλήθεια και τη νομιμότητα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η ίδια από τις συνέπειες της "πλαστογράφησης" της ιστορίας. Αν δεν τα διασφαλίσει αυτά, θα επέλθει το χάος ...Το χάος τού ψεύδους, της καπηλείας, της αυθαιρεσίας κλπ. ...Το χάος, το οποίο θα θέλει να "ξεφυτρώνουν" "Σαμουράι" στην Τσεχία, "Ίνκας" στην Αυστραλία, "Σάξονες" στη Μποτσουάνα και "Κέλτες" στις Φιλιππίνες ...Το χάος όλων των κατοχυρωμένων brand, τα οποία αποτελούν σήμερα το κυρίαρχο κεφάλαιο. Από αυτό το χάος, το οποίο απειλεί το σύνολο των πολιτισμών —και άρα και την ίδια την ανθρωπότητα— μας προστατεύουν η Επιστήμη, το Διεθνές Δίκαιο και βέβαια τα Διεθνή Όργανα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ιμπεριαλιστές δεν θέλουν να επιβάλουν με τη βία την πολιτική τους στο "Μακεδονικό" και ωθούν τους ίδιους τους Έλληνες στο "λάθος" ...Ένα "λάθος", το οποίο ποτέ δεν θα το κάνουν οι Έλληνες.

Εφόσον λοιπόν οι —κατά τα άλλα συμπαθείς— γείτονές μας θεωρούν ότι "θίγονται", μπορούν ν’ αναζητήσουν και να βρουν το δίκιο" τους στα αρμόδια Διεθνή Όργανα. Μπορούν να εκθέσουν τα όποια επιχειρήματα έχουν στα όργανα αυτά. Εφόσον λοιπόν κάποιοι δηλώνουν "Μακεδόνες", που μιλούν τα "μακεδονικά", ας αναζητήσουν την αντικειμενική Επιστημονική πιστοποίηση και όχι την ελληνική συναίνεση.ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ; 

Κάποιοι από τους γείτονές μας —ευτυχώς όχι όλοι— θεωρούν ότι "δικαιούνται" να ονομάζονται "Μακεδόνες", γιατί μεγάλωσαν και έζησαν με αυτό ως δεδομένο. Όμως, για το λάθος αυτό δεδομένο δεν φταίει κανείς —και κυρίως δεν φταίνε οι Έλληνες— ...Δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που έζησαν για κάποιο διάστημα μέσα στην πλάνη και σε κάποια στιγμή έρχεται η πραγματικότητα να τους διαψεύσει. Το γεγονός ότι ένας αγράμματος και ανιστόρητος Σλάβος μπορεί σε όλη του τη ζωή να νόμιζε πως είναι Μακεδόνας, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και αληθές ...Δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τις σταθερές τής ιστορικής Επιστήμης, απλά και μόνον για να μην τον στεναχωρή­σουμε ...Και κάποιοι άλλοι μεγάλωσαν με την πεποίθηση πως είναι "πρίγκιπες", γιατί έτσι τους αποκαλούσε η γιαγιά τους στα μικράτα τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ως ενήλικες θα μπουν στο libro d' oro των "γαλαζοαίματων". Μόλις καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίωσης, θα βγουν από την πλάνη χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους φίλους γείτονές μας. Η ιστορική αλήθεια είναι απόλυτη και δυστυχώς για κάποιους δυσάρεστη. Το γεγονός ότι απλά κατοικείς σε μια γεωγραφική περιοχή, η οποία ονομάζεται Μακεδονία, αυτό δεν σε καθιστά αυτόματα και Μακεδόνα. Στην ίδια περιοχή κατοικούν κι άλλοι λαοί οι οποίοι δεν έπαθαν "μακεδονίαση" λόγω γεωγραφίας ...Κατοικούν Βούλγαροι και Αλβανοί και Σέρβοι. Όλοι αυτοί ήρθαν εκ των υστέρων στα Βαλκάνια και  δεν έγιναν ποτέ Μακεδόνες, γιατί απλούστατα υπήρχαν ήδη Μακεδόνες στην περιοχή ...Μακεδόνες, με τους οποίους δεν ήθελαν να "αναμιχθούν" ...Μακεδόνες "διακριτοί", οργανωμένοι και απολύτως συντεταγμένοι. Όλοι αυτοί οι νέοι πληθυσμοί, συνυπάρχοντας για πολλούς αιώνες με τον γηγενή μακεδονικό πληθυσμό, διατήρησαν τη διαφορετικότητά τους και αυτό ακριβώς περιγράφει η εθνική τους ταυτότητα.

 Ανάμεσα σε αυτούς τους νεοεισερχόμενους λαούς ήταν και οι Σλάβοι των Σκοπίων. Οι ίδιοι, γνωρίζοντας την ιστορία τους, παραδέχονται ότι κατοίκησαν την περιοχή αυτή τον έκτο αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι "βρήκαν" στον χώρο αυτόν Μακεδόνες, και δεν ήταν τέτοιοι οι ίδιοι. Όμως, εφόσον προϋπήρχαν Μακεδόνες στην περιοχή και εξακολουθούν αποδεδειγμένα να υπάρχουν και σήμερα, δεν μπορείς να οικειοποιηθείς και —πολύ περισσότερο— να τους αφαιρέσεις τη συλλογική τους ταυτότητα. Ποιοι όμως είναι αυτοί οι πραγματικοί Μακεδόνες, οι οποίοι υπήρχαν πριν την εμφάνιση των σλαβικών φύλων και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να υπάρχουν;

...Δεν υπάρχει πιο εύκολη απάντηση πάνω σε αυτήν την ερώτηση. Δεν υπάρχει πιο εύκολη απάντηση, γιατί οι χρόνοι κατά τους οποίους συνέβησαν τα "κομβικά" αυτά ιστορικά γεγονότα είναι απόλυτα καταγεγραμμένοι με βάση τις αρχές που δέχεται η Επιστήμη τής ιστορίας και αφορούν την περίοδο που είχε επιβληθεί στην περιοχή των Βαλκανίων ο χριστιανισμός. Μακεδόνες είναι μόνον το "ποίμνιο" της ελληνορθόδοξης Νέας Ρώμης ...Μόνον αυτοί είναι Μακεδόνες και κανένας άλλος ...Είναι αυτοί, τους οποίους "βρήκαν" στον συγκεκριμένο χώρο οι Σλάβοι των Σκοπίων και είναι αυτοί, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν —μετά από τις ανταλλαγές των πληθυσμών— στη σημερινή ελληνική πλευρά τής μακεδονικής γης.

Μόνον οι σημερινοί Έλληνες, κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία, έχουν το δικαίωμα να φέρουν τον τίτλο τού Μακεδόνα και κανένας άλλος ...Απολύτως ορισμένοι με βάση τα κριτήρια της ιστορίας ...Της Επιστήμης τής Ιστορίας και όχι της "μπακαλικής" τής πολιτικής. Οι Μακεδόνες, ακόμα και στις πιο "ασαφείς" περιόδους τής ιστορίας, ήταν "διακριτοί" μέσα στη Μακεδονία ..."Διακριτοί" σε κάθε πόλη και χωριό τής γεωγραφικής περιοχής τής Μακεδονίας. Μακεδόνες είναι αυτοί, των οποίων οι εκκλησίες είναι βυζαντινού ρυθμού, και κανένας άλλος ...Οι άλλοι είναι Σλάβοι ή Αλβανοί, ΚΑΤΟΙΚΟΙ της Μακεδονίας. Ειδικά οι Σλάβοι ήταν επίσης απολύτως "διακριτοί", εφόσον κι αυτοί μετά τον εκχριστιανισμό τους συνέθεσαν ειδικό "ποίμνιο" και απέκτησαν τις επίσης "διακριτές" εκκλησίες τους στα επίσης "διακριτά" χωριά τους.

Επί αιώνες όλα αυτά ήταν διακριτά και ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα μεταξύ των πληθυσμών. Οι Εκκλησίες "χρωμάτιζαν" τους διαφορετικούς λαούς και αυτό ήταν αποδεκτό απ' όλους. Οι Μακεδόνες ήταν αυτοί, οι οποίοι "ανήκαν" πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Σλάβοι των Νοτίων Βαλκανίων ήταν αυτοί, οι οποίοι "ανήκαν" πνευματικά στη Βουλγαρική Εξαρχία. Μακεδόνες ήταν αυτοί που προϋπήρχαν στην περιοχή και Σλάβοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι ήταν νεοεισελθόντες στην περιοχή αυτή. Μακεδόνες ήταν αυτοί, οι οποίοι ήταν διάσπαρτοι στα Βαλκάνια και μετά την οθωμανική "κατάρρευση" συγκεντρώ­θηκαν στις λεγόμενες "Νέες Χώρες" τού ελληνικού βορρά και Σλάβοι ήταν όσοι εγκατέλειψαν τις ίδιες αυτές περιοχές και μετεγκαταστάθηκαν στις γύρω χώρες. Μακεδόνες ήταν όλοι όσοι εγκαταστάθηκαν εντός των ελληνικών συνόρων και Σλάβοι όλοι όσοι εγκαταστάθηκαν εκτός συνόρων ...Τόσο απλά, εφόσον οι ανταλλαγές πληθυσμών με τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγιναν με μοναδικό κριτήριο τη θρησκεία και αυτό περιελάμβανε και ομόθρησκους του ιδίου δόγματος, οι οποίοι ανήκαν σε διαφορετικές Εκκλησίες.

Κατοχυρωμένος τίτλος τού ελληνοχριστιανικού κόσμου τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν και παραμένει ο όρος "Μακεδόνας" ...Ένα ακόμα μέλος τής οικογένειας των Ρωμιών. Τίτλος όμοιος με τους τίτλους των Ποντίων, των Κρητών, των Πελοποννησίων κλπ. ...Τίτλος γεωγραφικής προέλευσης —προερχόμενος από το δικό τους γλωσσικό και ιστορικό "ταμείο"—, ο οποίος όμως αφορούσε ένα συγκεκριμένο γένος  ...Το γένος των Ελλήνων. Είναι σαν να σε λένε ΚΡΗΤΙΚΟ στο επίθετο, επειδή προφανώς η οικογένειά σου κατάγεται από την Κρήτη, αλλά οι συμπολίτες σου στην Κρήτη να είναι επίσης Κρητικοί, χωρίς να είναι ΚΡΗΤΙΚΟΙ. Αυτός είναι τίτλος-επίθετο, που, ενώ προκύπτει από γεωγραφική έννοια, δεν γενικεύεται με γεωγραφικούς όρους. Μόνον αν δεν υπήρχαν στη Μακεδονία αυτοί οι αυθεντικοί και άρα μοναδικοί Μακεδόνες, θα μπορούσε —εξαιτίας τής γεωγραφίας— να διεκδικηθεί από τρίτους ένας τέτοιος τίτλος, ο οποίος όμως και πάλι θα έπρεπε να "δηλώνει" την ιστορική "ασυνέχεια" σε σχέση με τον Ελληνισμό, για να μην υπάρχει πρόβλημα με την κατανόηση της ιστορικής αλήθειας.ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ;

Κάποιοι από τους συμπαθείς γείτονές μας θεωρούν ότι μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα ...Κανένα πρόβλημα ...Ας πάνε λοιπόν να την κατοχυρώσουν σαν τέτοια. Υπάρχει το τμήμα παγκόσμιας γλωσσικής κληρονομιάς τής UNESCO, το οποίο εντοπίζει, μελετάει, καταγράφει, κατατάσσει και προστατεύει το σύνολο των "ζωντανών" και "νεκρών" τύπων τής ανθρώπινης "λαλιάς" ...Ουδείς αρμοδιότερος για να κρίνει την αυθεντικότητα μιας ανθρώπινης γλώσσας από αυτό το Παγκόσμιο "Όργανο". Άρα, το τι νομίζει ή δεν νομίζει κάποιος ότι μιλάει, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι αναγνωρίζει η Επιστήμη τής γλωσσολογίας ως ξεχωριστή γλώσσα ...Και ο γράφων μπορεί να νομίζει ότι μιλάει τα "τραϊανίτικα", αλλά η Επιστήμη μάς διαβεβαιώνει ότι αυτά είναι ...ΑΠΛΑ ελληνικά.

Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας της γλωσσολογίας, που να τολμήσει να "υπογράψει" ότι η βουλγαρική διάλεκτος —την οποία μιλούν οι Σκοπιανοί— είναι μια ξεχωριστή γλώσσα και μάλιστα "μακεδονική". Όπως λοιπόν δεν υπάρχει αρχαιολόγος επιστήμονας, ο οποίος να "υπογράφει" ότι ο Ερμής τού Πραξιτέλη είναι αιγυπτιακό έργο ή η σαρκοφάγος τού Τουταγχαμών περουβιανό, έτσι δεν υπάρχει περίπτωση και γλωσσολόγος να "υπογράψει" ότι η γλώσσα που μιλούν οι γείτονές μας είναι "μακεδονική". Το γεγονός ότι κάποιος αγράμματος Σλάβος τη θεωρεί "μακεδονική", γιατί αυτή ομιλείται σε κάποιες περιοχές τής ευρύτερης Μακεδονίας, έχει τόσο αξία όσο το να θεωρεί ένας αγράμματος Γάλλος την Αφροδίτη τής Μήλου γαλλική, επειδή αυτή βρίσκεται στη Γαλλία.

Η γλώσσα των συμπαθών γειτόνων μας είναι καθαρά βουλγαρική και  αυτό μπορεί κάποιος να το καταλάβει ακόμα και με μια πεντάλεπτη ενασχόλησή του με το Google translator. Βάζεις όποια λέξη θέλεις στα βουλγαρικά και τη "συγκρίνεις" με τα "μακεδονικά" των Σκοπίων. Ακόμα όμως κι αν δεν ήταν αυτή η γλώσσα η βουλγαρική, δεν θα μπορούσε να είναι "μακεδονική", γιατί απλού­στατα δεν μπορεί να "εξηγήσει" τα ονόματα των "πατέρων" τού μακεδονισμού. Ονόματα όπως ..."Αλέξανδρος" ..."Φίλιππος" ..."Ολυμπιάς" ..."Ευρυδίκη" κλπ. ...Ούτε καν το όνομα της ίδιας της Μακεδονίας δεν μπορεί να "εξηγήσει" η "μακεδονική" των Σκοπίων.

Για ποιον λόγο όμως συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα τα οποία βλέπουμε; Γιατί ζητούν την ελληνική αναγνώριση της γλώσσας τους; ...Αυτό γίνεται εκ του πονηρού. Θέλουν να πάνε το θέμα στη διαπραγμάτευση και άρα στο "παζάρι", για να πάρουν αυτό το οποίο η Επιστήμη αρνείται να τους δώσει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εκτεθεί η ίδια ανεπανόρθωτα, καθώς με τους χειρισμούς της θα απειλήσει την Παγκόσμια Πολιτισμική Τάξη. Σε έναν κόσμο, όπου συνυπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί —οι οποίοι προστα­τεύουν με όλα τα μέσα τις "κληρονομιές" τους—, θα ήταν "πραξικοπη­ματικό" η Επιστήμη να "υπογράψει" ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και να συνδράμει σε "νόμιμες" λεηλασίες. Σε έναν κόσμο, όπου είναι "διακριτά" ακόμα και η "φέτα" σε σχέση με το "ροκφόρ" ή το "Λαμπραντόρ" σε σχέση με το "Μπουλντόγκ", δεν μπορείς να "παίζεις" με τις "κατοχυρωμένες" έννοιες, οι οποίες για το σύστημα αποτελούν την ανώτατη μορφή κεφαλαίου.

Περί αυτού πρόκειται ...Το σύστημα φοβάται να "πριονίσει" το "κλαδί" πάνω στο οποίο κάθεται το ίδιο. Όταν γίνεται κανονικός "πόλεμος" για την πιστοποίηση ενός κοινού τυριού, είναι δυνατόν να επιτραπεί επισήμως η "παραχάραξη" της ιστορικής αλήθειας; Γι’ αυτόν τον λόγο κάποιοι ξένοι, καθοδηγούμενοι από μη ορατά κέντρα εξουσίας, —και δυστυχώς με την απαραίτητη βοήθεια Ελλήνων προδοτών— προσπαθούν να λεηλατήσουν τον Ελληνισμό, χωρίς όμως να έρθουν σε σύγκρουση με την Επιστήμη και άρα χωρίς να διαταραχθεί η παγκόσμια τάξη των πολιτισμών, οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Θέλουν να λεηλατήσουν το θύμα τους με την άδειά του, ώστε στη χειρότερη περίπτωση να αποτελεί αυτό ένα ακόμα ελληνικό σφάλμα μέσα στην ελληνική ιστορία.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ;

Όλα τα παραπάνω είναι εκ του πονηρού και είναι στο χέρι τού ελληνικού λαού να τα εμποδίσει στη δρομολόγησή τους. Το ελληνικό κράτος είναι απολύτως αναρμόδιο να αναγνωρίσει ξένο έθνος ή ξένη γλώσσα και άρα κακώς όλοι αυτοί οι προαναφερθέντες απευθύνονται σ’ αυτό ...Κακώς απευθύνονται στην ελληνική Κυβέρνηση, και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ που προσπαθεί να "φωνάξει" ο ελληνικός λαός με τα συλλαλητήριά του. Αντιλαμβα­νόμαστε λοιπόν ότι έχει πραγματικά αξία να παίρνει ο λαός τον "λόγο" —ακόμα και μόνος του—, όταν υπάρχει κίνδυνος να προδοθεί από αμφιβόλου ποιότητας και αμφιβόλου πατριωτισμού Κυβερνήσεις.

Τα συλλαλητήρια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι μόνον ο ορθός τρόπος αντίδρασης του λαού, αλλά και ο μοναδικός. Είναι απαραίτητα, γιατί με τον τρόπο αυτόν ο λαός στέλνει "μηνύματα" σ’ αυτούς που επιθυμεί. Εδώ βρίσκεται και το λεπτό σημείο. Τα "μηνύματα" των συλλαλητηρίων ΔΕΝ απευθύνονται προς τους γείτονες. Δεν είναι "τσαμπουκάδες" ή επίδειξη δύναμης απέναντι σε άλλους λαούς. Τα "μηνύματα" αυτά έχουν ως παραλήπτη την ελληνική Κυβέρνηση. Στη δική του Κυβέρνηση κάνει "τσαμπουκά" ο λαός, εφόσον με αυτήν του την ενέργεια της "υπενθυμίζει" ποιος είναι το "αφεντικό" και ποια είναι η άποψή του. Ο λαός κάνει συλλαλητήριο, όταν "βλέπει" ότι η Κυβέρνησή του δεν κάνει αυτό το οποίο κατά τη γνώμη του είναι το σωστό, είτε γιατί αυτή κάνει λάθος είτε γιατί είναι προδοτική.

Ο ελληνικός λαός με το συλλαλητήριο αυτό μπορεί να απαιτήσει το προφανές ...Να απαιτήσει την παραπομπή τού Ζητήματος στα αρμόδια όργανα της Κοινωνίας των Εθνών. ΔΕΝ δίνει εντολή σε καμία Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί αυτό, για το οποίο αρμόδιοι ν’ αποφανθούν είναι μόνον η Επιστήμη και τα Διεθνή Όργανα. Ας φέρουν οι Σκοπιανοί τις "πιστοποιήσεις" που απαιτούνται για την περίπτωσή τους —όπως έχουν κάνει οι σύγχρονοι απόγονοι των Μάγιας ή των Ίνκας, για παράδειγμα— και η Ελλάδα θα πειθαρχήσει στις "εντολές" τής Επιστήμης. Αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν αυτές τις πιστοποιήσεις, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα όσοι τόλμησαν και, αγνοώντας την Επιστήμη, τους αναγνώρισαν ως "Μακεδονία".

Αυτό το νόημα έχει ένα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Η Ελλάδα πρέπει να εμφανίζεται ότι ανήκει στο "στρατόπεδο" της απολύτου νομιμότητας ...Να εμφανίζεται ότι "πειθαρχεί" στην αντικειμενικότητα της Επιστήμης και δεν διαπραγματεύεται με τη βαρβαρότητα της πολιτικής ...Να εμφανίζεται ότι υποτάσσεται στα όσα η Επιστήμη αποφαίνεται και όχι σε όσα "αναγνωρίζει" το "γυφτοπάζαρο" της πολιτικής. Η ΕΝΤΟΛΗ τού συλλαλητηρίου είναι να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην απαίτηση των νόμιμων πιστοποιήσεων από τα αρμόδια Διεθνή Όργανα και όχι να "διαπραγματευτεί" παρανομίες ...Ειδικά αυτή η Κυβέρνηση των ψευτών, των αστοιχείωτων και των δωσίλογων, η οποία δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ διαπραγμάτευση.

Γι’ αυτόν τον λόγο η σημερινή Κυβέρνηση πολεμάει με πάθος και με όλα τα μέσα το συλλαλητήριο. Λογικό είναι αυτό από μια κυβέρνηση ενός κόμματος του 2%, που "έκλεψε" με ψέματα τις εκλογές —και κάνει τα απολύτως αντίθετα απ' αυτά τα οποία είχε υποσχεθεί—, καθώς υπάρχει αγωνία για τις εξελίξεις. Λογικό είναι να συμβαίνει αυτό για μια Κυβέρνηση, η οποία έκανε τη μεγαλύτερη "κωλοτούμπα" της ιστορίας, καθώς φοβάται μήπως ένα τέτοιο συλλαλητήριο-δημοψήφισμα μετατραπεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Δεν είναι "παγιδευμένο" κίνημα, όπως ήταν αυτό των "αγανακτισμένων", που το χαφιεδαριό που το "καπέλωσε" ήταν μέσα σ' αυτό και μετά "πληρώθηκε" με υπουργιλίκια. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει αγωνία και άγχος από την πλευρά των κυβερνώντων. Τώρα, που τα σταλινικά λιγούρια ανακάλυψαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία, τα λίαρ τζετ, τα Νταβός και τη Haute couture, δεν θέλουν ο λαός να ενοχλεί τα αφεντικά, που τους τα εξασφαλίζουν όλα αυτά ...Δεν είναι ώρα να ενοχλείται τώρα η "Μαντάμ Μέρκελ", η οποία τόσο φροντίζει τον "αγγλόφωνο επαναστάτη" που υπογράφει τα πάντα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

24 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας για το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΖΗΤΗΜΑ


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517183232405#c3557704008490181598'> January 29, 2018 at 1:47 AM

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ!!

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517212630145#c3334504140858140143'> January 29, 2018 at 9:57 AM

  Πρέπει επίσης την Κυριακή να μάθει ο Ελληνας τήν ύπαρξη του Παναγιώτη Τραιανού.Με πανό καί μέ κάθε τρόπο.Είναι η ευκαιρία ,που δίνεται σέ όλους εμάς .

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517215076703#c5160069520094190366'> January 29, 2018 at 10:37 AM

  Έχετε απόλυτο δίκιο, πέφτουμε θύματα τσαμπουκά ενώ υπάρχουν επιστημονικά μέσα για την λύση του προβλήματος.
  Σας ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα σας είναι πάντα όαση στην βαβούρα.
  Ελπίζω να διαβάζω συχνότερα νέα κείμενα σας ,λείπετε.
  Κ. Μ.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517246544066#c9222634225924955620'> January 29, 2018 at 7:22 PM

  Με αυτόν τον απλό και ξεκάθαρο λόγο σας κε Τραϊανού καταφέρνετε και βάζετε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.
  Το τι ακούγεται καθημερινά από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς δεν περιγράφεται.
  Εσάς πρέπει να καλέσουν στο συλλαλητήριο για να μιλήσετε στους συγκεντρωμένους Έλληνες.
  Δεν έχετε καμία σχέση με κανένα διαπλεκόμενο κόμμα, είστε γνώστης και Μακεδόνας.
  Αλλά αυτό που σας κάνει περισσότερο αρμόδιο, είναι ότι εδώ και πολύ καιρό τα έχετε όλα καταγεγραμμένα σε δημόσια θέα.
  Όποιος διαβάζει καταλαβαίνει.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517272267675#c3800423209362176340'> January 30, 2018 at 2:31 AM

  Εμείς θα το τυπώσουμε και θα το μοιράσουμε στο συλλαλητήριο,πρέπει όλο να μάθουν τι πάνε να κάνουν οι προδότες.Συγχαρητήρια Κύριε Τραϊανού.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517327789740#c6351222551435377145'> January 30, 2018 at 5:56 PM

  Κατεβάζουν και τον Μίκη...θέλουν να το καπελώσουν. Τα έχουνε χαμένα. Πιστεύω ότι δεν θα τους βγει....

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517337239229#c5115056738903589276'> January 30, 2018 at 8:33 PM

  Προκαλει "εντυπωση",η σιωπη των "πατριωτικων" μπλοκ για το τελευταιο πολυ σημαντικο αρθρο σας.
  Φοβερα ασχημη εντυπωη.Δεν μπορουν να κρυφτουν .Κανενας πλεον.
  Ο Θεος να βοηθησει .

   

 8. pit1809
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517350501560#c6411300739767638211'> January 31, 2018 at 12:15 AM

  Η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της λέξης Μακεδονία. Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς, οι κυβερνώντες μας. Όλοι οι υπόλοιποι ας το ονομάζουν όπως θέλουν. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση (από κάποια πατριωτική κυβέρνηση) με την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε από τα διεθνή δικαστήρια.
  Και σίγουρα όλοι "ξεχνάνε" ότι υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο. Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα "Μεγάλη Βρετανία", η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα "Βρετάνια". Και η Αγγλία αναγκάστηκε, για να εισέλθει στην ΕΕ, να χρησιμοποιήσει το όνομα "Ηνωμένο Βασίλειο".

  Και να έχετε υπόψη σας πως όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
  Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι τουλάχιστον ισόβια φυλάκιση, αφού η θανατική ποινή έχει καταργηθεί.
  Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
  Ισχύει και για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 70% του προέκυψε από τις "χρηματοδοτήσεις" των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περισσότερα από 200 δις έδωσαν οι προδότες Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς (ξεκίνησε ο Καραμανλής), για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας και ως “κρατικές εγγυήσεις” τους. Ας μην ξεχνάτε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
  Και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν αυτοί που τα έκαναν κλειστούν φυλακή για εσχάτη προδοσία.-

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517416323686#c7393394431125531698'> January 31, 2018 at 6:32 PM

  Είναι ανατριχιαστικό να δώσουν το όνομα...ζούμε μέρες εφιάλτη!

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517436064706#c5231860016689273445'> February 1, 2018 at 12:01 AM

  Συγχαρητήρια Κύριε Τραϊανού.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517734095724#c2764984670722274642'> February 4, 2018 at 10:48 AM

  Αν είναι δυνατόν να σταλεί το κείμενο και στον υπουργό εξωτερικών!

   

 12. mmc
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517777836294#c5073466858274320816'> February 4, 2018 at 10:57 PM

  Απίστευτο! Δικαίωση μέχρι κεραίας!

  17 Ιανουαρίου 2015, τρία χρόνια πριν, ο Παναγιώτης Τραϊανού έγραφε στο εξής άρθρο

  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/01/je-suis-rothschild.html

  "Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε στον ελληνικό λαό να ανέβει στο εκτελεστικό "ικρίωμα" των δανειστών, γιατί είναι βέβαιον πως είναι τόσο ψεύτικο, όσο καραγκιόζηδες είναι και οι Εβραίοι δημιουργοί του ...Είναι ψεύτικο το "ικρίωμα" και είναι ψεύτικο και το "σκοινί" του. Ο ελληνισμός είναι πολύ σκληρός, για να πεθάνει από χέρια γύφτων. Προτείνουμε, λοιπόν, να ψηφίσει ο κόσμος το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, μεταξύ της "Σκύλλας" και της "Χάρυβδης", μάς συμφέρει να χτυπήσουμε εκεί όπου υπάρχουν οι μικρότερες αντοχές για το σύστημα. Από την πανίσχυρη "Σκύλλα" λοιπόν του προδοτικού δικομματισμού τής Μεταπολίτευσης, που σήμερα κυβερνάει και η οποία, εκμεταλλευόμενη το τεράστιο κομματικό παρακράτος, μας σκοτώνει αργά αλλά σταθερά, μας συμφέρει να πάμε στην ασθενική "Χάρυβδη", που, θα επιχειρήσει το τελειωτικό "χτύπημα", χωρίς να γνωρίζει κανένας αν μπορεί να το επιτύχει. Γιατί το λέμε αυτό; ...Γιατί θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιον πως δεν θα μπορέσει να κάνει ΤΙΠΟΤΕ απ’ αυτά, τα οποία υπόσχεται στον λαό και θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ απ’ όσα έχει υποσχεθεί στα αφεντικά και χορηγούς των συνιστωσών του.

  Ο Τσίπρας, όμως, και το κόμμα του, δεν έχει την "πίστωση" που είχαν οι μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις τού δικομματισμού. Ο Τσίπρας είναι πάντα ηγέτης ενός κόμματος τού 2,5%, που απλά, λόγω συγκυριών, θα το ψηφίσουν πολλοί Έλληνες. Η πραγματική δύναμή του όμως δεν παύει να είναι αυτό το μικρό ποσοστό. Αν "παίξουν" δηλαδή αυτοί οι ομοϊδεάτες με θέματα όπως το Μακεδονικό ή το μεταναστευτικό και το μειονοτικό, θα φάνε πραγματικά ξύλο στους δρόμους. Θα τους λιντσάρει ο ίδιος κόσμος που τους ψήφισε. Θα αντιδράσει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός, αρνούμενος να συμπράξει σε αντεθνικές μεθοδεύσεις. "Λευκές επιταγές" για τους ηγέτες δεν υπήρχαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν και τώρα."

  Απλά απίστευτο! Μέσα σε δύο παραγράφους δύο απανωτές δικαιώσεις!

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517816603981#c1880874660621924064'> February 5, 2018 at 9:43 AM

  Εύστοχο απόσπασμα βρήκες mmc, πραγματικά είναι συγκλονιστικό, όχι απλά επειδή πέφτει και εδώ μέσα, αλλά επειδή σε μια περίοδο που κανείς δεν βλέπει τίποτα, ο Τραϊανού έχει καταφέρει να τα αναλύσει μέχρι κεραίας.

  ...Και σήμερα φίλοι και εχθροί, για ακόμη μια φορά να μένουμε με το "στόμα" ανοιχτό.

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517821794904#c7593910392981584052'> February 5, 2018 at 11:09 AM

  συλλαλητηριο λοιπον τελος....ο λαος μιλησε και προειδοποιησε:ΔΕΝ δινουμε το ονομα μας,ΔΕΝ δινουμε τη Μακεδονια μας!....το συστημα ηταν κι αυτο παρων.ηταν παρων με τον τελευταιο επιζωντα προδοτη μικη....εναν μικη που "θελησε" δημοψηφισμα,δλδ για μια ακομη φορα,θελησε να "ξεφορτωσει" το συστημα εξουσιας απ την τεραστια εθνικη ευθυνη της αποφασης που θα παρει και να την μετακυλισει στο λαο....ας ειναι κι ετσι ομως....και δημοψηφισμα να γινει,εχω την αισθηση οτι παλι θα φανε τα μουτρα τους.ισως τωρα φανε γροθια χειροτερη απ το 61,5% του ΟΧΙ.ισως τωρα το ΟΧΙ να ειναι ακομα μεγαλυτερο...και ηρθε και η θεια δικη:ο κασιδιαρης,εδωσε "αφεση αμαρτιων" στον μικη!! τι ειρωνεια ρε μικη....ποιος? ο κασιδιαρης αποπατησε πανω στο κεφαλι του μικη...εμ τι να σε κανω βρε μικη? εκει κοντα που ειχες το κεφαλι σου,αυτα θα λαβεις....ή μηπως μια ζωη ησουν εξοικειωμενος με τις κοπριες και δεν σε πειραζουν,ως ανθρωπος του συστηματος βεβαιως,βεβαιως......
  γιαννης

   

 15. mmc
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517842010568#c8441425936110703546'> February 5, 2018 at 4:46 PM

  Παραθέτω έναν σύνδεσμο με μία λίστα με όλα τα κείμενα του Παναγιώτη Τραϊανού, για όσους τη θεωρούνε χρήσιμη.

  σε excel:

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQx4uuQq3yY_d7POBshgVB9_yH483LOlQBgON7jgy3Zok4Jiy3tDti1uEk3vap3d9vXl0OPOIE3dky2/pubhtml

  και σε html:

  http://madmacedonian.blogspot.gr/2018/02/html.html

   

 16. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517874308103#c7510222975419678691'> February 6, 2018 at 1:45 AM

  Tο άρθρο μοιράστηκε από έναν ευγενέστατο και σοβαρό κύριο στην οδό Ξενοφώντος. Το μόνο που έχω να πω είναι πως περιμένουμε το "κάλεσμα". Η Ελλάδα είναι Ιδέα και ο Έλληνας Ιδιότητα. Τα Αρχέτυπα εβεργοποιούνται με τους κατάλληλους κραδασμούς. Όσοι πιστοί λοιπόν, προσέλθετε....

   

 17. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517876985058#c8888906324407740499'> February 6, 2018 at 2:29 AM

  Κύριε Τραϊανού μας λείπει η καθάρια και πάντα εμπεριστατωμένη σκέψη σας. Οι γνώσεις και η διορατικότητά σας είναι αξιοθαύμαστες! Να είστε πάντα υγιής για να προσφέρετε!

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517908226940#c6738625806363185979'> February 6, 2018 at 11:10 AM

  Σημερα ,θα πρεπει -οπως και ειδαμε ασφαλως στο συλαλλητηριο-να ειμαστε ολοι ενωμενοι,και μετα τα βρισκουμε μεταξυ μας.
  Σιγουρα καποιοι προσπαθουν μεσω του μακεδονικου να "επιστρεψουν" αλλα και αυτο στο χερι μας ειναι,να το ρυθμισουμε,αλλα οταν ερθει η ωρα.
  Παντως ενα ειναι βεβαιο!Ο Τσιπρας την εχει ασχημα, για πολλους λογους,και ειναι πολλοι αυτοι τους οποιους εχει εκνευρισει.Και "μεσα" και "εξω' απο την χωρα .
  Η "μαιμου" παντως που ανεβηκε ψηλα,και φανηκε ο κωλος της,μαλλον δεν εχει συναισθηση της ασχημιας του.Οι ανθρωποι ειναι "καμμενοι".
  Εχουν μεινει καποιοι ,οπως ο τατσοπουλος να μας κελαιδανε για τον "γεωγραφικο προσδιορισμο",και να εκνευριζουν ακομα και τους ιδιους τους συστημικους,με την βλακεια ,που ακουνε .Σαν καθρεφτης ,που βλεπουν το "ειδωλο" και φρικαρουν ακομα και οι ιδιοι.
  Το ακομα πιο βεβαιο ειναι το αδιεξοδο τους,και οτι βημα και να παρουν τους βγαζει σε μεγαλυτερο.
  Τα εχουν κανει σαν τα μουτρα τους,και ενοχλουντε σημερα απο τα αποτελεσματα και οι ιδιοι.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517918519169#c3005925272478389115'> February 6, 2018 at 2:01 PM

  Μπράβο φίλε mmc πολύ καλή δουλειά σε σχέση με το έργο του Τραΐανού.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1517991014851#c4500549751680612081'> February 7, 2018 at 10:10 AM

  Προσπαθωντας,να σωθουν ,ο ενας "δινει" τον αλλον.Το τελος της δεξιστερας,το βλεπουμε ζωντανα.Ακουγοντε ονοματα και ποσα,σε εναν λαο που δυσκολευεται και για το φαγητο της ημερας.Τα "οπλα" που εχουν στα χερια τους για να "γυρισουν" την κατασταση προς το μερος τους,ειναι αυτα που τους τελειωνουν.Ανοιγουν "χαρτια" που φτανουν σε αυτια,ανθρωπων που η επιβιωση εχει γινει μια κολαση.Μονοι τους και με λεπτομεριες λενε για ποιον λογο τα ταμεια των συνταξιουχων και τα ασφαλιστικα βαρεσαν κανονι.Τα ρημαξαν ολα και σημερα "τσακωνοντε",ενω διπλα ειναι το θηριο που ψυχοραγει.
  Τι πιστευουν? Πως θα "χωριστει" ο λαος ?Πως θα παρει "θεση" μεταξυ του κλεφτη και του αρχικλεφτη? Μεταξυ του "δεξιου" που τα πηρε απο την νοβαρτις,και ρημαξε τα ταμεια,και του "αριστερου" ,που τα εδωσε ολα,και προχωρα και στο αυλο κομματι,στην ιδεα ,στην ιστορια?
  Ειναι τελειωμενοι,καταδικασμενοι,με τις επιλογες που εκαναν .
  Οι "πατριωτες"-εφιαλτες εχουν τελειωσει.

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1519241592275#c7281339124541309625'> February 21, 2018 at 9:33 PM

  O ποντικος ηταν σημερα ,με τους μπραβους του,και "επαναστατουσαν"-φυλαγαν,την ωρα που γινοταν οι πληστηριασμοι.Ενω ειδαμε και τον πικραμενο να "συγκινειται" ,καθως περιμενε μεγαλυτερο σεβασμο προς το ατομο του...Ο αδωνις ζητα να τον "δικασουν" ο λοβερδος μας εκανε μαθηματα μεταξυ "ηθικης" και σαπιλας,ο βενιζελος και αυτος "θιγμενος"...Επιασαν "παραθυρα",και μας "διασκεδαζουν".Και επειδη ισως να μην καταλαβαμε καλα,βγηκε ο καψης,να μας τα "¨εξηγησει¨"! "Διχασμο δεν θα καταφερουν".Δλδ με αλλα λογια μας ειπε τις προθεσεις τους.Διχασμο προσπαθουν,αλλα σιγουρα και δεν θα τα καταφερουν.Τα εχει "παρει" ο λαος αγρια ,γιατι αιμοραγει ,και αυτοι μιλανε για αστρονομικα ποσα,και να τους κρεμασει ειναι το μονο βεβαιο.
  Αυτην την ωρα πραγματικα μιλανε μονοι τους.
  Σιχαινομαστε και που τους βλεπουμε,και που τους ακουμε τους κλεφτες,και τους απληστους.

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1519845669156#c2367060310073447764'> February 28, 2018 at 9:21 PM

  Hρθε ο μπαρμπαφωτης ομως..Καλα οι ανθρωποι δεν "παιζοντε".
  Πιο καραγκιοζης πεθαινεις.
  Καθρεφτες δεν εχουν να δουνε τα ρεζιλια τους? Τον μπαρμπα τον ψηφισε κανεις? Να στειλω και την μανα μου,αμα ειναι ετσι..
  Ετουτα ειναι πραγματι απο τα αγραφα,που λενε στο χωριο μου.!

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1519849362795#c769987417471163456'> February 28, 2018 at 10:22 PM

  Εξαιρετική η προτεινόμενη λύση... η μόνη λύση! Το θέμα όμως είναι πως πείθει ο λαός την κυβέρνηση "του" να ακολουθήσει αυτή τη λύση; Και κάτι που δεν ξέρω είναι, αν δοθεί από την κυβέρνηση το όνομα Μακεδονία, μπορούμε μέσω αυτής της οδού να το πάρουμε πίσω, όταν, με τη βοήθεια του θεού, πάρουμε την πατρίδα μας "στα δικά μας" χέρια;

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/01/makedoniko-zitima.html?showComment=1528107366081#c2285831358299255149'> June 4, 2018 at 1:16 PM

  Ποια η θεση του Οικουμενικου Πατριαρχη και θεματοφυλακα της Νεας Ρωμης? Γιατι συζητα Επαναφορα της Σχισματικης Επισκοπης ΑΧΡΙΔΟΣ ,αυτη την στιγμη,ενω θα επρεπε να παρεμβει,με την ΑΛΗΘΕΙΑ?

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας