Tέλος εποχής για την Αλέκα
Από τους Σοβιετικούς "υπεργολάβους" η διεύθυνση του ΚΚΕ επέστρεψε στα χέρια των Αμερικανών και των Εβραίων.
Η συμμορία του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να προκαλεί.
...Το χάσαμε το "κορμί" πατριώτες ...Πάει η Αλέκα. Όμως, όπως φάνηκε και από τις αρχαιρεσίες του ΚΚΕ, το τέλος της Εποχής της Αλέκας δεν σημαίνει αλλαγή Εποχής για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, απόλυτα συνεπές στον εαυτό του και την ιστορία του, παρέμεινε στην εποχή προ των "παγετώνων" και άρα δεν υπήρξε απειλή των "δεινοσαύρων". Καμία παγκόσμια γεωπολιτική ή ιδεολογική εξέλιξη δεν έδειξε ικανή να αλλάξει τη "ρότα" του. Δεν έπαψε ούτε για μία στιγμή να μας δείχνει τη σταλινική του καταγωγή.

Ακόμα και η αισθητική του συνεδρίου του είχε κάτι από τα παλιά "μεγαλεία" του Μπρέζνιεφ και του Αντρόπωφ ...Μόνον τη "σωρό" του Λένιν δεν φέρανε, για να μας αποδείξουν ότι είχαν πράγματι δεχθεί τη "φώτιση" που απαιτούσε η εκλογή του νέου "τιμονιέρη". Όλα τα άλλα εκεί ήταν. Το "κονκλάβιο" αποφάσισε μόνο του για την αλλαγή ηγεσίας και οι "πιστοί" απλά είδαν τον "καπνό" και θαύμασαν την "άνωθεν" σοφία.
...Μια "σοφία", η οποία για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων απλά θυσίασε την Αλέκα ...Μικρή "παρασπονδία" για έναν δογματικό μηχανισμό. Σε μια εποχή που ακόμα και ένας Πάπας μπορεί να παραιτηθεί, δεν μας φαίνεται περίεργο πλέον να προσαρμόζεται στην εποχή και η "πάπισσα" του Περισσού. Παραιτήθηκε από τη θέση της και αυτό, το οποίο μένει να μάθουμε είναι σε ποιο κομματικό "μοναστήρι" θα αποσυρθεί. Η "μητερούλα" της εργατικής τάξης δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της και βέβαια στην περιέργεια των απλών ανθρώπων. Δεν μπορεί να αφεθεί να ζήσει σε ένα "δυαράκι" με τα 700 ευρώ, που έχει στην τράπεζα. Αυτά όλα ήταν για το πόπολο και τώρα πλέον δεν υπάρχει ανάγκη να παραμυθιάζεται το πόπολο με ψευδοφτωχούς ηγέτες. Τον λογαριασμό του "φτωχού" θα τον κληρονομήσει ο επόμενος ηγέτης της εργατικής τάξης.
Σ' ό,τι αφορά την τύχη της Αλέκας, θεωρούμε ότι όλα είναι προαποφασισμένα ...Θα επικρατήσουν τα ένστικτα επιβίωσης ενός σκληρού και αυταρχικού μηχανισμού —όπως είναι το ΚΚΕ— και θα την εξασφαλίσουν για την υπόλοιπη τη ζωή της. Το ΚΚΕ, είναι βέβαιον ότι για τη δική του ασφάλεια θα "αποκαταστήσει" την "πάπισσα". Άλλωστε, κινδυνεύει και το ίδιο, αν δεν το κάνει. Η "πάπισσα" γνωρίζει πάρα πολλά, για να αφεθεί να γερνά ανάμεσα σε ανθρώπους, οι οποίοι ακούνε και βλέπουν. Υποχρεωτικά λοιπόν πρέπει να βρίσκεται σε "στεγανό" περιβάλλον, για να προστατευτούν τα μυστικά του Περισσού ...Μυστικά, τα οποία έχουν σχέση με ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς, μυστηριώδεις χορηγούς και βέβαια προδοτικές πολιτικές συμφωνίες.
Εξαιτίας του τελευταίου συνεδρίου είδαμε ανθρώπους με νοοτροπίες, τις οποίες συναντά κανείς πλέον μόνον στον κινηματογράφο ή τη χερσόνησο της Κορέας. Οι σταλινικοί του Περισσού μας έδειξαν για άλλη μία φορά ότι ο φασισμός δεν είναι πολύ μακριά από τις δικές μας γειτονιές ...Μας έδειξαν για άλλη μία φορά τα "δόντια" τους. Αυτό —αν μη τι άλλο— δείχνει ότι το ΚΚΕ βαδίζει στον "δρόμο" της σταλινικής συνέπειας ...Της ίδιας συνέπειας, που δείχνει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Εκεί όπου οι πολίτες αναγκάζονται να κλαίνε γοερά τους "ηγέτες" τους. ...Τους κομμουνιστές ηγέτες, οι οποίοι —όπως αποδεικνύεται μέσα στον χρόνο— λάτρεψαν πιο πολύ και από τη Δημοκρατία τον βασιλικό θεσμό, αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι τους επέλεξαν τους φυσικούς τους συγγενείς στη διαδοχή τους.
Τον "δημοκράτη" Κιμ Ιλ Σούγκ τον διαδέχθηκε ο γιος του Κιμ Γιονκ και αυτόν ο δικός του γιος Κιμ Γιονκ Ουν. Τον "δημοκράτη" Φιντέλ Κάστρο τον διαδέχθηκε ο αδερφός του Ραούλ ...Μιλάμε για "δημοκράτες" ...Μιλάμε για τη μεγάλη νίκη του Προλεταριάτου απέναντι στον νεποτισμό και την αναξιοκρατία του "κεφαλαίου" και της "μπουρζουαζίας". Ούτε μετά θάνατον οι σταλινικοί δεν αφήνουν ήσυχους τους αφελείς πολίτες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια τους. Μπορείς ελεύθερα να τους κλαις όσο θέλεις και με όποιον "υστερικό" τρόπο επιθυμείς. Δεν απαγορεύεται η ελεύθερη επιλογή στον "ειλικρινή" θρήνο. Απλά απαγορεύεται να μην τους "κλαις" ...Μην είμαστε αχάριστοι ...Σου δίνουν το "άπειρο" των επιλογών και θα τους κατηγορήσεις για μία απαγόρευση;
Συντρόφια όλων αυτών των "δημοκρατών" της Άπω Ανατολής είναι οι "δημοκράτες" της ελληνικής "γειτονιάς" ...Οι Αλέκες και οι υπόλοιποι του ελληνικού Politbyro, οι οποίοι εξέλεξαν την νέα ηγεσία του ΚΚΕ ...Μια ηγεσία, η οποία έχει αναγνωρισμένο ανώτερο "pedigree". Ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ δεν είναι ένας τυχαίος κομμουνιστής. Δεν είναι ένας απλός ιδεολόγος, ο οποίος έκανε μια ιδεολογική επιλογή στη ζωή του και αγωνίστηκε γι' αυτήν. Δεν είναι απλά ένας έξυπνος ή άξιος κομμουνιστής, ο οποίος με τη δουλειά του και την αξία του "ανέβηκε" τα "σκαλοπάτια" της ιεραρχίας ...Είναι κομμουνιστής "αναντάμ παπαντάμ" με γνήσιο κομμουνιστικό DNA. Αν ήταν Κορεάτης, θα έμοιαζε με τον Κίμ και αν ήταν Κουβανός μπορεί να τον φωνάζαμε Ραούλ.
...Είναι γιος παλιού κομμουνιστή "καταδικασμένος" να επιτύχει στη ζωή του. Είναι όμοιος με τον Σωκράτη Κόκκαλη τον γιο του Πέτρου ...Γνήσιος σταλινικός "γόνος". Αυτοί ποτέ δεν χάνονται, γιατί σε όλα τα περιβάλλοντα μπορούν να επιβιώσουν. Πάντα οι καλοί συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών βολεύονται σε όλες τις καταστάσεις. Τέτοιος είναι και ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ ...Γιος γνήσιου κομμουνιστή "ελεγμένου" από τον ίδιο τον Ζαχαριάδη και βεβαίως από την KGB του Στάλιν ...Γιος ενός κομμουνιστή, που, για να ήταν τέτοιος εκείνη την εποχή —και να αντέξει η "μπογιά" του μέχρι σήμερα—, θα πρέπει να έδινε "αναφορά" απευθείας στην KGB ...Γιος ενός "συναγωνιστή" του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος ήξερε από "μπίζνες" στις παρυφές του παρακράτους.
Όμως, αυτός ο γιος του "ηρωικού" κομμουνιστή δεν αρκούνταν στις οικογενειακές "δόξες". Έχει και ο ίδιος τις δικές του "δάφνες". Άλλωστε το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά ...Ήρωας γιος ήρωα ...Διαβάζουμε το βιογραφικό του και αισθανόμαστε εξαιρετικά ταπεινοί και αδύναμοι μπροστά του. Μέσα σε λίγες ημέρες από την άφιξή του στην Αθήνα το επαρχιωτόπουλο έκανε "μπάσιμο" στο "κόλπο" του Πολυτεχνείου. Ακόμα δεν είχε προλάβει το παιδί να ανοίξει τις βαλίτσες του στην Αθήνα και ήταν ήδη εκεί να "κυνηγιέται" με τη Χούντα. Το καλοκαίρι ήταν τελειόφοιτος του γυμνασίου στη Λαμία και κάποια μέρα του Νοέμβρη πρωταγωνιστούσε στα υπόγεια του Πολυτεχνείου μαζί με τη "σερβιτόρα" τη Μαρία ...Γεννημένος το 1955 στα δεκαεφτά του χρόνια ώριμος "αντιστασιακός".
...Γεννημένος "ήρωας" ...Ο "ήρωας" των ΚΤΕΛ με την καρό βαλίτσα. Φυσιογνωμικά να τον δει κανείς φαίνεται και λίγο "άγριος". Σε κάστινγκ ταινίας θα τον έπαιρναν για τον ρόλο του "σκληρού" ...οπωροπώλη. Μιλάμε για φαινόμενο. Στον χρόνο εκείνον, που τα παιδιά των κοινών θνητών δεν προλαβαίνουν να μάθουν με ποιο αστικό να πηγαίνουν στη σχολή τους, αυτός είχε μάθει όλα τα "κόλπα" της Πρωτεύουσας. Είχε μάθει τα "κόλπα" να "ξεγλιστράει" από την ασφάλεια της Χούντας. Δεν μας φαίνεται παράξενο για το ΚΚΕ. Εδώ ο Σιάντος παρίστανε τον αρχιστράτηγο του ΕΑΜ για χρόνια και δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει στρατιωτικούς χάρτες, θα μάθαινε τα δρομολόγια των λεωφορείων ο Κουτσούμπας; ...Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ; Γιατί να μάθουν όλοι αυτοί τους "χάρτες", που προϋποθέτουν όλοι οι αγώνες; Αφού έχουν το ΚΟΜΜΑ να τους δείχνει πού να "πάνε" ...Ό,τι πει το ΚΟΜΜΑ.
...Το ΚΟΜΜΑ τα εξασφάλιζε όλα ...Το ΚΟΜΜΑ "καθάριζε" για τη στέγη στα πανεπιστημιακά χρόνια ...Το ΚΟΜΜΑ "καθάριζε" για τα μαθήματα στη Σχολή. Έτσι κι αλλιώς επαγγελματική δραστηριότητα δεν θα ανέπτυσσε, ώστε να φαίνεται κάποια επιστημονική ανεπάρκεια ...Στο ΚΟΜΜΑ θα κατέληγε και εκεί το πτυχίο ήταν καλό μόνον για τη "βιτρίνα", την οποία απαιτούσε η αστική λογική της Μεταπολίτευσης ...Στο κομματικό "θερμοκήπιο" όλη του τη ζωή ο Κουτσούμπας ...Από τότε που υπήρχε. Τι εικάζουμε ότι συνέβη στη ζωή του και "προόδευσε" τόσο γρήγορα; Προφανώς με τις σπουδές του άλλαξε έδρα και όχι "δραστηριότητα". Ο ίδιος άνθρωπος με την ίδια ενασχόληση άλλαξε πόλη. Μέχρι τότε χαφιέδιζε στην Ασφάλεια και το Κόμμα τους συμμαθητές του στη Λαμία και μετά την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο έκανε το ίδιο για τους συμφοιτητές του στην Αθήνα.
Το πώς "μπλέχτηκε" τόσο γρήγορα στην "Αντίσταση" είναι κάτι, το  οποίο έχει την εξήγησή του. Είχε καλές πληροφορίες, όπως είχε για παράδειγμα και η Δαμανάκη. Γνώριζαν τα "συντρόφια" από την επαρχία πότε θα γίνουν οι μεγάλες αμερικανικές εκπτωτικές "προσφορές" στην Αθήνα. Κάποιοι από τη Λαμία γνώριζαν ότι στο "Πολυτεχνείο" έμπαιναν οι "υποθήκες" καριέρας για την επόμενη ημέρα της Μεταπολίτευσης και έστειλαν το παιδί τους, για να κάνει και τη δική του. Κομματικό μέσον είχαν και έτσι μπόρεσε το παιδί τους να περάσει το face control του Λαμπράκη και της Αμερικανικής Πρεσβείας ...Δεν έμπαινε όποιος κι όποιος στο Πολυτεχνείο ...Πόσο μάλλον κάποιος επαρχιώτης μερικών ημερών στην Αθήνα ...Είχε "κονέ" ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ.
Από εκεί και πέρα ήταν όλα εύκολα. Πολυτελής αναμονή στους διαδρόμους του κόμματος. Άλλος ένας άεργος γόνος του βενιζελοκομμουνιστικού "κυκλώματος" του Εμφυλίου με εξειδίκευση στην "ταβανοθεραπεία". Μιλάμε για ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ηγετικής ομάδας της Μεταπολίτευσης. Όπως ο Αντωνάκης, ο Γιωργάκης, η Ντόρα ή ο Κωστάκης, έτσι και ο Κουτσούμπας απλά "περίμενε" να του δοθούν κομματικά πόστα "ελέω" DNA. Διαβάζουμε στο βιογραφικό του ότι κι αυτός "εργάστηκε" ...στα φοιτητικά του χρόνια. Τον καιρό που ο Γιωργάκης έσχιζε ξύλα ως ξυλοκόπος" στη Σουηδία και ο Αντωνάκης "έσχιζε" ως "πιτσαδόρος" στην Νέα Υόρκη, ο Κουτσούμπας "εργαζόταν" στην Αθήνα. Την ημέρα εργαζόμενος και το βράδυ "παράνομος" ήρωας του "παράνομου" ΚΚΕ. Ήταν η εποχή που η Αλέκα εργάστηκε για μερικές ημέρες ως λογίστρια.
...Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Τριάντα χρόνια πέρασαν από το Πολυτεχνείο και οι "ήρωές" του εξακολουθούν να "πουλάνε" το ίδιο παραμύθι. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους, "θυμούνται" εργατικές "εμπειρίες" στα χρόνια κατά τα οποία σπούδαζαν. Τεμπελχανάδες, οι οποίοι ποτέ στη ζωή τους δεν εργάστηκαν και "θυμούνται" εργασία στα μόνα χρόνια που ένας άνθρωπος, ακόμα κι αν δεν εργάζεται καν, είναι ανεκτό. Τους φτύνουν πλέον στον δρόμο και αυτοί εξηγούν την αστάθεια του καιρού. Αυτή η γενιά μπορεί να μην "έδωσε" στην Ελλάδα καταρτισμένους επιστήμονες, διάσημους καλλιτέχνες, μοναδικά ταλέντα ή επιχειρηματικά δαιμόνια, αλλά έδωσε "ηρωικούς" ηγέτες ...Επαγγελματίες "ηγέτες" εσωτερικών "χώρων" ...Εντός της Ελλάδας βέβαια και με κρατικούς μισθούς ...Τροφίμους των ξένων πρεσβειών Ανατολής και Δύσης.
Αυτή η γενιά είναι μια γενιά με ιδιαίτερα βιοχαρακτηριστικά. Αν, για παράδειγμα, όλες τις γενιές ηρώων τις χαρακτήριζε η "Τεστοστερόνη", αυτήν τη γενιά των ηρώων τη χαρακτηρίζει η "Χοληστερίνη". Τέτοιες μπάκες, κώλους, μπούτια και προγούλια δεν πρέπει να έχουν δει ξανά οι κοινωνικοί "αγώνες". Μόνον από έναν Γιωργάκη λείπει η κοιλιά, αλλά από αυτόν λείπει και το μυαλό ...Πιο "ελαφρύς" δεν γίνεται ...Πιθανόν να μην κατάλαβε ότι η γενιά του "μάζευε" κοιλιές και πήρε το κανό να ψάχνει για σουπιές. Σε γενικές γραμμές μιλάμε για "σαπιοκοιλιάδες", που, αν τους βάλεις να τρέξουν, θα ενδιαφερθεί το National Geographic.
Μιλάμε για ανθρώπινο "κατιμά", που σε άλλη περίπτωση θα αναζητούσαμε αλογίσιο "κρέας" στη σύνθεσή του ...Λογικό είναι. Οι ήρωες όλων των γενιών στερούνταν οι ίδιοι, για να απολαύσουν οι υπόλοιποι, ενώ οι "ήρωες" της γενιάς του Πολυτεχνείου τα πήραν όλα από όλους, για να απολαύσουν οι ίδιοι ...Οι ξεκούραστοι "ήρωες".
Από τους ήρωες ασκητές του παρελθόντος πήγαμε —εξαιτίας τους— στους "ήρωες" μασητές της Μεταπολίτευσης. Θα θέλουν να τους θάψουν σαν "ήρωες" και δεν θα αντέχουν οι "κιλλίβαντες", για να τους μεταφέρουν ...Κλαρκ θα χρειάζονται οι "χλαπάτσες", για να μεταφερθούν στον χώρο "αναπαύσεως" ...Caterpillar θα χρειάζονται, να σπρώχνουν χώμα για να τους σκεπάσουν ...Καραμανλήδες (1956), Ντόρες (1954), Βενιζέλοι (1957), Παναγόπουλοι (1955), Καστανίδηδες (1956) και Σκανδαλίδηδες (1953) μια κοιλάδα ολόκληρη θέλουν, για να χωρέσουν σε μια άνετη ταφή ...Τέτοιος ήρωας της "χοληστερίνης" είναι και ο Κουτσούμπας (1955) ...Φαγανός "ήρωας" από τότε που υπάρχει.
Κλασσικός "ήρωας" της Μεταπολίτευσης με όλα τα χαρακτηριστικά των "ηρώων" της γενιάς του. Γνώριμη πολιτική "φιγούρα" των τελευταίων τριάντα χρόνων. Άεργος, ανεπάγγελτος αλλά ...εξειδικευμένος "Περισσολόγος" από τότε που υπάρχει. Κρατικοδίαιτος κι αυτός, αν σκεφτεί κάποιος από πού προέρχονται τα περισσότερα χρήματα που λαμβάνει το ΚΚΕ, προκειμένου να πληρώνει τους κομματανθρώπους του. Άνθρωπος, που δεν έχει εργαστεί ούτε μία ημέρα στη ζωή του και θέλει να "σώσει" την εργατική τάξη. "Ευνούχος", που ξέρει το μαρξιστικό "Κάμα Σούτρα" απ’ έξω κι ανακατωτά ...Κου-Τσουμπάις κανονικός ...Ραούλ Κουτσουμπάις με κληρονομικό "χάρισμα".
Αυτός ήταν για πάνω από μία δεκαετία διευθυντής του Ριζοσπάστη. Διευθυντής με μεγάλες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και "επιτυχίες". Διευθυντής του Ριζοσπάστη στα χρόνια της μεγάλης διαπλοκής ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος "κυνήγησε" με πάθος τη διαπλοκή του συντρόφου Σωκράτη στον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος "κυνήγησε" με πάθος τη διαπλοκή του συντρόφου Μπόμπολα στην Αττική Οδό ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος "κυνήγησε" με πάθος τη διαπλοκή του συντρόφου Γερμανού στον ΟΤΕ ...Του Ριζοσπάστη, ο οποίος απέλυε εργαζόμενους με τρόπο τέτοιο, που, αν το έκανε ένας καπιταλιστής, θα του έκοβαν το κεφάλι με το "δρεπάνι" και θα τον χτυπούσαν με το "σφυρί".
Λάθος επιλογή ο Κουτσούμπας για το ΚΚΕ.
Όσο κι αν αυτό, το οποίο θα πούμε, φαίνεται παράξενο, θεωρούμε λάθος επιλογή —και μάλιστα στη δεδομένη στιγμή— την αλλαγή ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος. Όσο κι αν τα εκλογικά του ποσοστά κατέρρεαν, δεν έπρεπε να υποπέσει στον πειρασμό να αλλάξει την ηγεσία του, προκειμένου να ανακόψει αυτήν την κατάρρευση. Γύρω από το ΚΚΕ διακυβεύονται πολύ περισσότερα συμφέροντα από αυτά της εκλογικής δύναμης. Η Αλέκα, εξαιτίας αυτών των συμφερόντων, ήταν αναντικατάστατη. Είχε στρατηγικά πλεονεκτήματα, τα οποία προστάτευαν το ΚΚΕ και αυτά τα πλεονεκτήματα θα τα χάσει το κόμμα εξαιτίας του Κουτσούμπα. Ποια ήταν αυτά τα πλεονεκτήματα; Η Αλέκα ήταν ένα Hobbit και ήταν ταυτόχρονα και βουλευτής. Γιατί αυτά ήταν πλεονεκτήματα; Γιατί με τον κατάλληλο χειρισμό λειτουργούσαν ως "ασπίδα" για το κόμμα.
Γιατί αναφερόμαστε σε ένα φυσικό μειονέκτημα ενός ανθρώπου; Γιατί αυτό το μειονέκτημα με τον κατάλληλο χειρισμό γίνεται "όπλο". Ένα φυσικό μειονέκτημα μπορεί με τον κατάλληλο χειρισμό να λειτουργήσει υπέρ αυτού που το έχει και όχι εις βάρος του. Ένα φυσικό μειονέκτημα μπορεί να δημιουργήσει μια ανθρώπινη "καρικατούρα" και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όταν υπάρχουν μεγάλοι στόχοι. Όπως η αναπηρία είναι "προσόν" για έναν καλό ζητιάνο, έτσι και η γραφικότητα δεν είναι "κακό" για έναν φασίστα.
Ο Ντε Βίτο δεν έχασε από το ύψος του και το ίδιο συνέβη και με την Αλέκα. Η Αλέκα είναι μια "καρικατούρα" φασίστα και αυτές τις "καρικατούρες" δεν κινδυνεύουν εύκολα από τους αντιπάλους τους, γιατί δεν τις παίρνει κανείς στα σοβαρά. Δεν δίνει δόξα το να νικήσεις μια τέτοια πολιτική φιγούρα και η Αλέκα είχε μάθει αυτό να το εκμεταλλεύεται. Το είδαμε να συμβαίνει στα είκοσι δύο χρόνια της ηγεσίας της...
...Η Αλέκα μπορούσε να λέει και να κάνει ό,τι θέλει υπέρ του ΚΚΕ, χωρίς κανένας να αντιδρά, γιατί απλούστατα η Αλέκα ήταν μια "καρικατούρα" ανθρώπου ...Το φαινομενικά άκακο hobbit της πολιτικής μας "γειτονιάς". Ακόμα κι αν σε απειλούσε με "επανάσταση", ήσουν υποχρεωμένος να την ανέχεσαι, για να μην "πέσεις" στο πολύ χαμηλό φυσικό και πνευματικό "επίπεδό" της. Ήσουν υποχρεωμένος να χαμογελάσεις με τις επιθέσεις της, γιατί, αν δεν το έκανες, θα έδειχνες πραγματικά αδύναμος. Αυτό ήταν το μυστικό της πολυετούς πολιτικής επιβίωσής της. Η ίδια έκανε χρήση του φυσικού της μειονεκτήματος, προσφέροντας κέρδη τόσο στον εαυτό της όσο και στο κόμμα της. Τα κέρδη του κόμματος ήταν πολλά, για να τεθεί ποτέ θέμα εγωισμού από την πλευρά της Γραμματέως του.
Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η γραφική φιγούρα ήταν και βουλευτής. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί τα προνόμια του βουλευτή γίνονταν αυτόματα και προνόμια για το κόμμα της. Η ασυλία της βουλευτού Γραμματέως του κόμματος γινόταν ασυλία του ίδιου του κόμματος. Αυτό σήμαινε ότι το σύνολο του ΚΚΕ είχε μια "άμυνα", η οποία περνούσε μέσα από τις διαδικασίες της Βουλής ...Της Βουλής, η οποία είχε ανάγκη το ΚΚΕ και ως εκ τούτου θα το προστάτευε με όλους τους τρόπους. Ακόμα δηλαδή και αν ενδιαφερόταν κάποιος Εισαγγελέας για τα οικονομικά πεπραγμένα του ΚΚΕ, πάντα θα έβρισκε μπροστά του το σύνολο της Νομοθετικής και βέβαια της Εκτελεστικής Εξουσίας. Για να "αγγίξεις" την Αλέκα έπρεπε αυτό να γίνει μέσω της Βουλής και αυτό ήταν πρακτικά αδύνατον.
Γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία; Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ύποπτοι. Ο νέος "ηγέτης" του ΚΚΕ θα πρέπει να μπορεί να αναλάβει όλες τις "προκλήσεις" της εποχής του Μνημονίου. Σε μια εποχή, που το σύστημα έχει αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στα "πλυντήρια" του βρόμικου χρήματος, το ΚΚΕ θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν κάνει "μπουγάδες". Σε μια εποχή, που "κόβονται" μισθοί και απολύονται υπάλληλοι για την εξοικονόμηση χρημάτων, το ΚΚΕ θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει κάνει ορθή χρήση των κρατικών επιχορηγήσεων. Σε μια εποχή φοροεπιδρομών και στην οποία Έλληνες πολίτες οδηγούνται στις φυλακές για λίγα ευρώ, θα πρέπει να δώσει πρόσβαση των οικονομικών του στις αρμόδιες αρχές.
Το κύριο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι —ακόμα και σήμερα στην εποχή της Τρόικας— η άρνησή του να υποταγεί στους νόμους της ελληνικής Πολιτείας και να παραδώσει τα οικονομικά του σε έλεγχο. Προφανώς έχει τους λόγους του και φοβάται. Το ΚΚΕ, όπως και ο Αλ Καπόνε, μόνον από τον Οικονομικό Έλεγχο κινδυνεύουν. Η προστασία αυτών των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για το κόμμα. Γιατί; Γιατί το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του είναι ένα "χαφιεδομάγαζο" ...Είναι ένα "μαγαζί", το οποίο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα αυτών που το ίδρυσαν και βέβαια το χρηματοδότησαν για να υπάρχει. Άρα, από τον έλεγχο στα οικονομικά του θα υπάρχουν "αποκαλύψεις" και στα πολιτικά θέματα. Αν αποκαλυφθούν περίεργες πληρωμές, θα αποκαλυφθούν και περίεργες πολιτικές αποστολές.
Είναι θέμα επιβίωσης για το ΚΚΕ να κρατηθούν όλα αυτά τα στοιχεία απόρρητα ...Κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης και όχι μεταφορικά, εφόσον, αν αποκαλυφθούν τα μυστικά του ΚΚΕ, κάποιοι κινδυνεύουν με κρεμάλες για εθνικές προδοσίες. Γι' αυτόν τον λόγο κανένας στο ΚΚΕ δεν θέλει να μάθει η ελληνική κοινωνία ποιοι και γιατί το χρηματοδοτούσαν κατά καιρούς. Είναι εύκολο ένας τέτοιος έλεγχος να βγάλει "λαυράκια" ...Να αποκαλύψει τις χρηματοδοτήσεις ενός "ελληνικού" κόμματος από τη Σοβιετική Ένωση ...Να αποκαλύψει τους πόρους, οι οποίοι επέτρεψαν σε αυτό το κόμμα να δρομολογήσει τον Εμφύλιο ...Να αποκαλύψει τις σχέσεις της μεταπολεμικής Στάζι του Κόκκαλη με το "Μαυσωλείο" του Περισσού ...Να αποκαλύψει τις σχέσεις των νεοταξίτικων ΜΚΟ των διαφόρων Σόρος με το παλιό δημιούργημα του Εβραίου Μπεναρόγια.
Το ΚΚΕ με την αλλαγή ηγεσίας χάνει ένα τρομερό στρατηγικό πλεονέκτημα, το οποίο είχε δημιουργήσει ο Φλωράκης με τη σύμφωνη γνώμη όλων των γνωστών Πρεσβειών και βέβαια των τοπικών δωσίλογων ...Χάνει την άμυνα της βουλευτικής ασυλίας ...Μια άμυνα, την οποία η "πληθωρική" παρουσία της Αλέκας την έκανε ακόμα πιο πετυχημένη, εφόσον η γραφικότητά της την έκανε στην κυριολεξία "αδιαπέραστη". Μπορούσε η Αλέκα να κηρύξει την Επανάσταση στην Πλατεία Συντάγματος και το σύστημα όχι απλά να μην ανησυχεί, αλλά να στείλει μια "κλούβα" των ΜΑΤ να την προστατεύει.
Δημοκράτες πολίτες θα έπαιρναν πασατέμπο να δουν την Αλέκα να παριστάνει την "επαναστάτρια" πάνω σε κανένα καμιόνι. Το ίδιο το σύστημα θα της έδινε ένα "καφάσι", για να σκαρφαλώσει στο καμιόνι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επαναστατική "άσκηση". Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι την "Παπαρήγα την καλή" δεν την έχασε μόνον ο Παπαδόπουλος στους "Απαράδεκτους", αλλά και το ΚΚΕ.
Αυτήν την πονηρή και εξόχως αποτελεσματική άμυνα την χάνει το ΚΚΕ, εξαιτίας του Κουτσούμπα. Εφόσον λοιπόν είναι θέμα επιβίωσης για το ΚΚΕ να "αντισταθεί" στον έλεγχο των οικονομικών του, ευνόητο είναι ότι το "φορτίο" αυτό δεν θα μπορέσει να το αποφύγει ο νέος του αρχηγός. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Κουτσούμπας και μάλιστα υπό συνθήκες τέτοιες, οι οποίες θα γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές. Θα κληθεί όμως να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα χωρίς κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα.
Δεν μπορεί ο ίδιος, ως Γραμματέας ενός σταλινικού και άρα φασιστικού κόμματος, να απολαμβάνει το πλεονέκτημα του γραφικού ...Το πλεονέκτημα εκείνο, το οποίο απολάμβανε η προκάτοχός του. Δεν μπορεί να φερθεί σαν "καρικατούρα" και να αντιμετωπιστεί από τον λαό ως τέτοια, όπως συνέβαινε με την Αλέκα. Αν πει ή —πολύ περισσότερο— αν επιχειρήσει να κάνει οτιδήποτε ακραίο, θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αυτό θα έχει απευθείας την αρνητική του "προβολή" στο κόμμα. Ως φυσιογνωμία δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής και αυτό δεν είναι καλό σε μια περίοδο που αμφισβητούνται τα πάντα και βεβαίως και ο "πατριωτισμός" του ΚΚΕ.
Ταυτόχρονα ο Κουτσούμπας δεν είναι και βουλευτής. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με την Αλέκα θα δίνει τις μάχες του με μειονέκτημα. Ως Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ θα είναι "ευάλωτος" στις όποιες εισαγγελικές έρευνες. Οποιαδήποτε κλήτευσή του από πλευράς Δικαιοσύνης δεν θα χρειάζεται να "περάσει" από τα "φίλτρα" της Βουλής. Απλός πολίτης είναι και οι απλοί πολίτες δεν έχουν πολλά περιθώρια να "αρνούνται" στην Πολιτεία ελέγχους, οι οποίοι προβλέπονται για τους απλούς πολίτες. Όταν αποτελεί αρμοδιότητα της Πολιτείας να ελέγχει τα οικονομικά των Συλλόγων και των Κομμάτων, ευνόητο είναι ότι ένα ΚΚΕ με Γενικό Γραμματέα έναν απλό πολίτη δεν έχει περιθώρια αντίστασης ...Αντίσταση σημαίνει σύλληψη και φυλάκιση.
Το γεγονός, δηλαδή, ότι το ΚΚΕ θα εξακολουθεί να έχει κοινοβουλευτική ομάδα δεν αλλάζει σε τίποτε την αρνητική κατάσταση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν ανήκουν στο ίδιο, αλλά είναι βουλευτές του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου, όπως συμβαίνει και σε ανάλογες περιπτώσεις, μπορούν να "συμπαρασταθούν", αλλά όχι να εμποδίσουν τον εκπρόσωπο του νόμου να κάνει τη δουλειά του. Ο εκπρόσωπος του νόμου θα έχει απέναντί του έναν πολίτη "αθωράκιστο" και όχι έναν βουλευτή, ο οποίος θα κρύβεται πίσω από προνομιακές ασυλίες. Το "κόμμα" θα απομακρυνθεί από τη Βουλή σε βαθμό επικίνδυνο. Ο ανεξήγητα πολυτελής Περισσός ξαφνικά θα βρεθεί πολύ "μακριά" από την Πλατεία Συντάγματος.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο σημαντική ήταν η "γραφικότητα" της βουλευτού Αλέκας; Η Αλέκα "πουλούσε" τρελίτσα και γινόταν ανεκτή, γιατί αναγκαστικά ό,τι και να γινόταν, είτε εις βάρος της ίδιας είτε εις βάρος του κόμματός της, θα περνούσε μέσα από τη Βουλή και βεβαίως θα τύγχανε της απαραίτητης προστασίας. Επιπλέον, θα απολάμβανε της πίστωσης χρόνου, την οποία θα είχαν ανάγκη τα άλλα κόμματα και οι ξένες πρεσβείες προκειμένου, να διαχειριστούν το πρόβλημα. Τώρα, σε μια αντίστοιχη κατάσταση δεν μπορεί η Βουλή να βοηθήσει το ΚΚΕ ...Όσο κι αν το θέλει, δεν μπορεί.
Την ώρα που οι "μνημονιακοί" γίγαντες του δικομματισμού αισθάνονται την "ανάσα" των οικονομικών εισαγγελέων για τα "θαλασσοδάνειά" τους, πόσο θα μπορούν να βοηθήσουν το "ηρωικό" και "αντιμνημονιακό" ΚΚΕ, το οποίο απλά "αρνείται" να υποταγεί στον νόμο; Με τον Κουτσούμπα επικεφαλής του ΚΚΕ ανοίγει ο δρόμος για άλλου είδους πολιτική εις βάρος του. Μέσα στα πλαίσια των περιπτώσεων οικονομικών ατασθαλιών των συλλόγων και των σωματείων μπορεί το ΚΚΕ να πέφτει θύμα καταγγελιών απλών ιδιωτών και να μπαίνει σε περιπέτειες. Δεν υπάρχει καμία "ασπίδα" προστασίας, εφόσον μιλάμε μόνον για το οικονομικό μέρος της ύπαρξής του και όχι την πολιτική.
Η αμερικανική Νέα Τάξη
ανέλαβε τον απόλυτο έλεγχο του ελληνικού πολιτικού σκηνικού.
Η ιδιαιτερότητα του μεταπολεμικού σχεδιασμού στην Ελλάδα ήταν η ύπαρξη των Σοβιετικών "υπεργολάβων" και του ΚΚΕ. Οι Αμερικανοί έλεγχαν απόλυτα τα "συστημικά" κόμματα της "Δεξιάς" και του "σοσιαλισμού", ενώ το ΚΚΕ το είχαν παραδώσει στον έλεγχο της Μόσχας. Σε ένα απολύτως "στημένο" παγκόσμιο ψυχροπολεμικό περιβάλλον οι κυρίαρχοι Αμερικανοί παντού έκαναν το ίδιο. Χρησιμοποιούσαν τα τοπικά κομμουνιστικά κόμματα και έπαιζαν ένα "παιχνίδι" τρόμου με τους Μοσχοβίτες "υπαλλήλους" τους. Μέρος αυτού του παιχνιδιού για την ελληνική "γωνιά" ήταν και το "ελληνικό" ΚΚΕ.
Η Μόσχα —με την άδεια των Αμερικανών— χρηματοδοτούσε το ΚΚΕ και η ίδια ήταν αυτή, η οποία αποφάσιζε για την "ελληνική" ηγεσία του. Οι πάντες στο κόμμα ήταν υποταγμένοι στη Μόσχα και η Μόσχα ήταν υποταγμένη στις ΗΠΑ. Το "παιχνίδι" βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Αμερικανών, αλλά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην "παράσταση" τον είχαν πάρει οι Σοβιετικοί. Γι' αυτόν τον λόγο και η απολύτως αγράμματη ηγεσία του ήταν υποχρεωτικά "ρωσομαθής". Ακόμα και η "τιτανοτεράστια" και περίπου αναλφάβητη Αλέκα γνωρίζει ρωσικά ...Δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου καλό υπάλληλο και να μην μπορείς να συνεννοηθείς με τα αφεντικά.
Με την εκλογή Κουτσούμπα στην ηγεσία του ΚΚΕ αυτή η κατάσταση, όπως φαίνεται, αλλάζει ...Δεν έχει λόγο να υφίσταται και άρα αλλάζει. Οι "υπεργολάβοι" της Μόσχας "πέθαναν" και έπρεπε η νέα ηγεσία του κόμματος να προκύπτει μέσω άλλων διαδικασιών και μακριά από τη ρωσοτραφή "καμαρίλα" των "δεινοσαύρων". Οι Νεοταξίτες έπρεπε να αλλάξουν τη "σελίδα" στο "μαγαζί" του Περισσού. Έδωσαν εντολή στους "δεινόσαυρους" να παραχωρήσουν την εξουσία σε δικό τους άνθρωπο ...και αυτό έκαναν. Οι "δεινόσαυροι" ποτέ δεν είναι απείθαρχοι, ειδικά σε κάποιους, οι οποίοι τους απειλούν με "παγετώνες" εκβιασμών και βέβαια φτώχειας. Εύκολη υπόθεση ήταν η ομαλή διαδοχή τους, εφόσον οι Αμερικανοί διέθεταν την ασφαλέστερη "δεξαμενή" στελεχών της ελληνικής Μεταπολίτευσης.
Δεν υπήρχε δηλαδή για τους Αμερικανούς κανένα ρίσκο στην επιλογή της "ανανέωσης", γιατί υπήρχε το δυναμικό, το οποίο ποτέ δεν θα τους εξέθετε. Έχοντας κατασκευάσει οι ίδιοι τη "μήτρα" του Πολυτεχνείου, μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα "γεννήματά" του. Ένα τέτοιο "γέννημα" του Πολυτεχνείου είναι και ο Κουτσούμπας. Δικό τους δημιούργημα, εφόσον με τη δική τους άδεια "γεννήθηκε" δίπλα στη Δαμανάκη. Με την ανάληψη της εξουσίας του ΚΚΕ από τον Κουτσούμπα ολοκληρώνεται η πλήρης και ολοκληρωτική κατάκτηση της εξουσίας από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού Έθνους μια γενιά δεν έπιασε με αυτόν τον απόλυτο τρόπο όλα τα "πόστα" της πολιτικής εξουσίας. Με εξαιρέσεις, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, έπιασαν στην κυριολεξία τα πάντα.
...Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες, Αντωνάκηδες, Ντορούλες και Βενιζέλοι βρήκαν τους συμπαραστάτες τους. Όλοι οι άνθρωποι της CIA ...Της CIA, η οποία έκανε το κάστινγκ στο Πολυτεχνείο. Ευτυχώς, θα έλεγε κάποιος, έχουμε και τη "Χρυσή Αυγή", η οποία τους πολεμάει όλους αυτούς ...Τη "Χρυσή Αυγή", η οποία "καταγγέλλει" τα ψεύδη του Πολυτεχνείου ...Τη "Χρυσή Αυγή", η οποία πολεμάει την "αμαρτωλή" γενιά του Πολυτεχνείου. "Ευτυχώς", λέμε κι εμείς. Κάποιος έπρεπε να πολεμήσει αυτούς τους ανθρώπους της CIA. Αυτό κάνει η "Χρυσή Αυγή" με επικεφαλής τον Μιχαλολιάκο της γενιάς του Πολυτεχνείου, ο οποίος ήταν ο "εκλεκτός" του Παπαδόπουλου και ο οποίος με τη σειρά του ήταν κανονικός πράκτορας της CIA ...Τόσο καλά είναι τα πράγματα. "Απέναντι" από τον "ακραίο" Κουτσούμπα (1955) θα βάλουν τον "ακραίο" Μιχαλολιάκο (1957) ...Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει, για να καταλάβει κάποιος ότι η CIA ελέγχει τα πάντα;
Όπως φαίνεται η γενιά του Πολυτεχνείου δεν θα παραδώσει τα "όπλα" πριν ολοκληρώσει το έργο της. Η γενιά, η οποία μας κατέστρεψε και μας οδήγησε στο ΔΝΤ, εμφανίζεται πιο συμπαγής από ποτέ, προκειμένου να δώσει τη μάχη της ...Τη μάχη της γενιάς της, όπως την προσδιόρισε ο Βενιζέλος ...Η γενιά, η οποία τα "έφαγε" όλα και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Η γενιά, η οποία υποθήκευσε τα πάντα και τώρα αλυσοδένει την πατρίδα και τις μελλοντικές γενιές, για να μην πάψει να απολαμβάνει τα προνόμιά της, είναι έτοιμη και για άλλη μία "νίκη".
Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης ποιοι αποφάσισαν να ορίσουν ως διάδοχο της Παπαρήγα τον "ήρωα" Γαρδούμπα ...συγνώμη, Κουτσούμπα. Καταλαβαίνει τι συμβαίνει και σε ποια χέρια είναι παραδομένη η χώρα μας. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ποιοι με ποιους όρους και υπό τις εντολές ποιων κυβερνάνε. Σε μια χώρα, η οποία κυβερνιέται από τους δωσίλογους των Αμερικανικών Κολεγίων, οι ιμπεριαλιστές κατόρθωσαν και "διόρισαν" και τους αντιπάλους τους. Σε μια χώρα, όπου οι Γιωργάκηδες, οι Κωστάκηδες και οι Αντωνάκηδες "σαρώνουν" τα πάντα και παραδίδουν τα πάντα στους τοκογλύφους, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να τους διευκολύνουν, παρέχοντάς τους και τους "αντιπάλους" τους.
Απλά πράγματα. Ο αρχηγός του ΚΚΕ —και "σημαιοφόρος" του αντιμνημονιακού Μετώπου— είναι "συνοδοιπόρος" του φιλομνημονιακού και φανατικού των ιδιωτικοποιήσεων συμβούλου τού Σαμαρά Χρύσανθου Λαζαρίδη. Στην Ελλάδα, η οποία τελεί υπό τον εκβιασμό των Ευρωπαίων, αρχηγός του "επαναστατικού" ΚΚΕ είναι ένας "συνοδοιπόρος" της αρχιεκβιάστριας Δαμανάκη. Στην Ελλάδα, η οποία ψάχνει να βρει πώς έγιναν τα swaps, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, πολέμιος του Μνημονίου είναι "συνοδοιπόρος" του Χριστοδουλάκη που τα έκανε. Στην Ελλάδα, η οποία έχει μπει στο "κρεβάτι" του Προκρούστη, προκειμένου οι δανειστές να την απειλούν με διάλυση μέσω του Σχεδίου Καλλικράτη, ο αρχηγός του "πατριωτικού" ΚΚΕ είναι "συνοδοιπόρος" του πιο φανατικού υποστηρικτή του "Καλλικράτη", ο οποίος είναι ο προσφάτως "δεξιός" Τατούλης.
...Γνωστοί και φίλοι είναι όλοι ...Προδότες και "πατριώτες" ...Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί ...Δεξιοί κι Αριστεροί ...Κολεγιόπαιδες και Κουτβήδες ...Καπιταλιστές και κομμουνιστές...
Είναι ο κομμουνισμός ...Μπογιόπουλε.
Σε αυτόν τον πολύπλοκο ανθρώπινο κόσμο που ζούμε, δύο τρόποι υπάρχουν, για να μάθει κανείς ...Είτε μέσω των σκέψεών του είτε μέσω των σφαλμάτων του. Είτε μέσω της ευφυΐας του είτε μέσω της απλής εμπειρίας. Ο πρώτος είναι ο ανθρώπινος φτηνός τρόπος και ο δεύτερος είναι ο λίγο ζωικός και πολύ πιο ακριβός τρόπος. Ο "σύντροφος" Μπογιόπουλος (1967) φαίνεται ότι μαθαίνει με τον ακριβό τρόπο. Όπως αποδείχθηκε, αν δεν "καεί" ο ίδιος, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο "καυτό" είναι αυτό το οποίο βλέπει. Αφού εκ του ασφαλούς "ειρωνεύτηκε" τα "θύματα" του καπιταλισμού, έμαθε με τον ακριβό τρόπο τι ακριβώς παθαίνουν τα θύματα του κομμουνισμού.
Δεν κατάλαβε ότι μέσα σε ένα φασιστικό μηχανισμό, όπως είναι το ΚΚΕ, ο καθένας παίρνει ό,τι προβλέπει το DNA του και όχι ό,τι αξίζει. Ο Μπογιόπουλος προφανώς νόμισε ότι βρίσκεται κάπου αλλού. Κάπου όπου η Δημοκρατία "καλλιεργείται" συστηματικά και η αξιοκρατία "ανθίζει" ...Λάθος μέγα ...Στο "μαγαζί" του Μπεναρόγια και του Ζαχαριάδη βρίσκεται. Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι εκεί θα βρει αξιοκρατία; Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι ένα άνθος μπορεί να ανθίσει πάνω στον γρανίτη; Υπηρέτησε με πάθος το ΚΟΜΜΑ και νόμισε πως, όταν έρθει η ώρα, θα ανταμειφθεί από αυτό. Για όσο διάστημα εξυπηρετούσε το κόμμα με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, τον άφηναν να "εισπράττει" φήμη ...Τη στιγμή όμως που θα μοιράζονταν "λεία", δεν τον άφησαν να απλώσει "χέρι" ...Ούτε καν τον άφησαν να βρίσκεται κοντά στο "τραπέζι", όπου θα μοιραζόταν η "λεία".
Ο φουκαράς ο Μπογιόπουλος νόμισε ότι με την αξία του θα διεκδικούσε "καπαρωμένα" πόστα. Αυτό είναι που δεν κατάλαβε ο Μπογιόπουλος. Ποιος ήταν αυτός, που θα χαλούσε τη μοιρασιά των κληρονόμων; Τι είναι αυτός, ο οποίος διεκδικεί "καπαρωμένα" πόστα; ...Οπορτουνιστής; Φραξιονιστής; Απλά ανήθικος; Τι απ’ όλα αυτά είναι; Δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, όταν ενεργεί όχι με βάση την "αδαμάντινη" ηθική του κόμματος, αλλά με την μικροαστική λογική της ανταποδοτικότητας και άρα της είσπραξης "ανταμοιβής" για τις πράξεις του. Το είπε άλλωστε και ο ινστρούχτορας Γόντικας στο γνωστό του άρθρο με τον τίτλο: "Το ηθικό κύρος των κομμουνιστών".
Τέτοιο "ηθικό" κύρος έχουν μόνον όσοι κομμουνιστές παίρνουν ό,τι τους δίνει το κόμμα και δεν διαμαρτύρονται. Τέτοιο "ηθικό" κύρος δεν έχουν όσοι αμφισβητούν τα "αλάθητα" των "δεινοσαύρων". Τέτοιοι "ηθικό" κύρος δεν έχουν όσοι νομίζουν ότι με την προσωπική τους αξία μπορούν να αμφισβητήσουν τα κληρονομικά δικαιώματα των γόνων. Τέτοιο ηθικό κύρος δεν έχουν όσοι νομίζουν ότι με τη μόρφωσή τους μπορούν να παρακάμψουν τους αγράμματους "Κουτβήδες". Πού θα πάει έτσι το κόμμα; Θα φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητήσουμε τον "επιστήμονα" Ζαχαριάδη; ...Τον "διανοούμενο" Σιάντο; ...Τον "στοχαστή" Φλωράκη;
...Πού θα πάει αυτός ο "κόσμος" με τις μικροαστικές νοοτροπίες; Πού θα πάει ο "κόσμος" με τους "μπουρζουάδες", οι οποίοι έχουν "τρυπώσει" μέσα σε αυτό και έχουν φτιάξει "φράξιες". Το είπε άλλωστε και η "πάπισσα" Αλέκα. Η γενικώς αναλφάβητη Αλέκα τους κατηγόρησε όλους αυτούς για μαρξιστικό "αναλφαβητισμό". Μαρξιστικώς "μορφωμένος" είσαι όταν μπαίνεις οικιοθελώς πίσω από τον Νεάτερταλ Σιάντο. Μαρξιστικώς "διανοούμενος" είσαι όταν "βλέπεις" αυτά, τα οποία δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως ...Όταν "βλέπεις" καθαρά ότι η Αλέκα είναι μια "γαζέλα" του σοσιαλισμού. Αντίσταση σε όλα αυτά τα φαινόμενα "σήψης" ήταν η "ηθική" εκλογή του Κουτσούμπα ...με το όνομα.
Όπως είπε και ο Γόντικας, καταλήγοντας στο άρθρο του ..."Ο,τι όμως κι αν κάνουν, δε θα μπορέσουν να τραβήξουν το ΚΚΕ στον κόσμο τους, στη σαπίλα, στη σήψη". Μη φοβάσαι "σύντροφε", κανένας δεν θα το καταφέρει αυτό, γιατί κανένας δεν μπορεί να σκοτώσει τον πεθαμένο. Το ΚΚΕ δεν κινδυνεύει να τραβηχτεί προς τη σήψη και τη σαπίλα, γιατί κανένας δεν έχει πρόθεση να το τραβήξει προς τα "έξω". Το ΚΚΕ "πλέει" στα βαθιά σκατά από τότε που ιδρύθηκε ...Από τότε που πληρώθηκε, για να βυθίσει τον ελληνικό λαό στον Εμφύλιο ...Από τότε που έπαιρνε μισθό από την Κρατική Ασφάλεια, για να τον χαφιεδίζει ...Από τότε που υπέγραψε συλλογική "δήλωση" για να μπει στη Βουλή, προκειμένου να εισπράττει κρατική επιχορήγηση, με αντιπαροχή να γίνει το "δεκανίκι" του προδοτικού δικομματισμού.
Ποια σήψη και ποια σαπίλα μπορεί να το "τρομάξει"; Η σήψη και η σαπίλα για το ΚΚΕ είναι ό,τι ένα απλό τραύμα για έναν καρκινοπαθή ...Ασήμαντη υπόθεση, που δεν τον τρομάζει. Το ΚΚΕ έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τη σήψη και τη σαπίλα ...Είναι ο "καρκινοπαθής" της ελληνικής ιστορίας ...Ο απόλυτος προδότης των Ελλήνων. Όποιος μπορούσε να το πληρώσει, απόλαυσε τις υπηρεσίες του. Από όποιον μπορούσε να τα "αρπάξει", τα έχει "αρπάξει" ...Είπαμε ...Η "ηθική" των κομμουνιστών δεν είναι μόνον μεγάλη, αλλά και απολύτως αποτιμημένη.
Όλα αυτά ο Μπογιόπουλος τα αγνοούσε. Την ώρα λοιπόν που ειρωνευόταν εκ του ασφαλούς τους "άλλους", δεν έβλεπε τι γινόταν στη δική του τη "μεριά". Ήταν ηλίθιοι αυτοί, οι οποίοι δεν καταλάβαιναν τον καπιταλισμό και αποδείχθηκε ηλιθιότερος αυτός, ο οποίος τον κατάλαβε. Σαν "πατσαβούρα" τον πέταξαν στην άκρη. Ο Μπογιόπουλος δεν έχασε μόνον τη δική του την προσωπική μάχη, αλλά έχασε και την πρώτη πραγματική μάχη της γενιάς του μέσα στο κόμμα. Μέσα στο ΚΚΕ των "δεινοσαύρων" ήταν αυτός, ο οποίος ξεκίνησε ελπιδοφόρα μια "κίνηση" και έχασε όπως χάνουν όλοι οι νεωτεριστές μέσα στις δογματικές δομές των φασιστών.
Απλά εμείς γνωρίζαμε ότι δεν θα τα καταφέρει, ενώ αυτός έπρεπε να το δοκιμάσει, για να το καταλάβει. Γιατί ήμασταν σίγουροι; Γιατί μια μηχανή του κιμά τη σταματάς από έξω, βγάζοντάς την από την πρίζα. Αν προσπαθήσεις να βάλεις τα χέρια σου μέσα της, για να τη σταματήσεις, θα σου αλέσει τα χέρια ...Απλά πράγματα. Όταν μια μηχανή είναι σχεδιασμένη να "αλέθει" κρέας και ο ανθρώπινος οργανισμός είναι κρεάτινος, δεν μπορεί να τη σταματήσει, μπαίνοντας μέσα σ' αυτήν ...Δεν θα τα καταφέρει, όσο έξυπνος ή δυνατός κι αν είναι ...Δεν θα τα καταφέρει, γιατί δεν μπορεί να ξεπεράσει τη φύση του.
Οι φασιστικοί μηχανισμοί είναι τέτοιες μηχανές του "κιμά" ...του ανθρώπινου "κιμά". Αυτές τις μηχανές τις πολεμάς μόνο απ’ έξω και όχι απ’ ευθείας. Δεν προσπαθείς να τις "σπάσεις" με τη δική σου σάρκα. Προσπαθείς να τους στερήσεις τα δεδομένα εκείνα, τα οποία τους επιτρέπουν να λειτουργούν. Προσπαθείς να τους στερήσεις τη χρηματοδότηση, αν αυτή είναι το "ρεύμα" με το οποίο δουλεύουν. Προσπαθείς να τους στερήσεις το ανθρώπινο "υλικό", το οποίο χρειάζονται για να "αλέσουν" και τους συντηρεί. Αν καταφέρεις κάτι από αυτά τα δύο, αυτές οι μηχανές θα σταματήσουν μόνες τους.
Το ΚΚΕ υπό αυτήν την έννοια δεν μπορείς να το "σταματήσεις" από "μέσα". Το ΚΚΕ απλά θα βάλει "λουκέτο", είτε αν, λόγω οικονομικού ελέγχου, χάσει τους χρηματοδότες του είτε επειδή θα πάψει να βρίσκει αφελείς οπαδούς να το ακολουθούν. "Αφελείς" τρόπος του λέγειν, γιατί οι περισσότεροι οπαδοί του είναι έμμισθοι οπαδοί και το ακολουθούν για το βόλεμά τους.
Το ΚΚΕ σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει, γιατί αυτό βολεύει τους χρηματοδότες του ...Βολεύει τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, την CIA και βέβαια τους διάφορους τοκογλύφους της Νέας Υόρκης ...Τους χρηματοδότες του Μαρξ, του Λένιν και του Στάλιν ...Τους διάφορους Σόρος και Ροκφέλερ, οι οποίοι θεωρούν το "μαγαζί" του Μπεναρόγια κάτι σαν "οικογενειακή" περιουσία της εβραϊκής οικογένειας. Αυτοί επιβάλουν στο ελληνικό κράτος όχι μόνον να το συντηρεί οικονομικά, αλλά και να το βοηθάει όταν τα ποσοστά του "πέφτουν".
Εξαιτίας αυτών των "πλατών" εμφανίζεται απείθαρχο απέναντι στους νόμους του ελληνικού κράτους. Εξαιτίας αυτών των "πλατών" πουλούσε τρέλα η Αλέκα. Κανένας εισαγγελέας δεν πλησιάζει το ΚΚΕ, γιατί απλούστατα ενοχλείται η γνωστή Πρεσβεία της Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτοί είναι οι εγγυητές του "ηθικού" κύρους των κομμουνιστών, το οποίο "ευαγγελίζονται" οι σταλινικοί του Περισσού. Αυτός είναι ο κομμουνισμός ...Μπογιόπουλε.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


Υ.Γ.
Έτσι, για να είμαστε εμείς αυτοί, οι οποίοι θα κάνουμε "ποδαρικό" για την νέα ηγεσία, θα κάνουμε την πρώτη εις βάρος της "καταγγελία". Ως πολίτες —και όπως δικαιούμαστε— καταγγέλλουμε στις διωκτικές αρχές τις παράνομες πράξεις στην έδρα του ΚΚΕ.
Κύριοι Οικονομικοί Εισαγγελείς,
στη Λεωφόρο Ηρακλείου 145 της Ν. Ιωνίας στεγάζεται "επιχείρηση" με το όνομα "ΚΚΕ" η οποία διαθέτει πλήθος περιουσιακών στοιχείων ...Παράνομη επιχείρηση, εφόσον παριστάνει το πολιτικό "κόμμα". Άνθρωποι με κομματικές ιδιότητες και υπό τη "βιτρίνα" της κομματικής οργάνωσης διευθύνουν πλήθος επιχειρήσεων, πράγμα παντελώς παράνομο, εφόσον γνωρίζουμε ότι τα κόμματα δεν διαθέτουν ούτε καν ΑΦΜ και άρα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση σε τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις. Εμφανίζονται στελέχη του κόμματος ως ιδιοκτήτες εταιρειών, ενώ δεν είναι τέτοιοι και κανείς δεν γνωρίζει πώς και αν φορολογούνται. 
Επιπλέον, κατά παράβαση του νόμου, κατά καιρούς υπάρχουν εικονικές "αγοραπωλησίες" μετοχών ανωνύμων εταιρειών. Με την πρόσφατη αλλαγή της κομματικής ηγεσίας εικάζουμε ότι θα γίνουν πολλά φορολογικά και όχι μόνον εγκλήματα. Στελέχη, τα οποία θα εγκαταλείψουν τις κομματικές τους θέσεις, θα παραχωρήσουν σε νέα πρόσωπα τις "ιδιοκτησίες" τους και αυτό θα γίνει, χωρίς να καταβληθούν οι φόροι, οι οποίοι αντιστοιχούν στις συγκεκριμένες μεταβιβάσεις. Από τα λίγα που γνωρίζουμε, γι' αυτήν την κατά τη γνώμη μας εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνος είναι κάποιος κύριος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

14 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Είναι ο κομμουνισμός... ηλίθιε


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366224776045#c6844698963944670979'> April 17, 2013 at 9:52 PM

  καλησπερα σε ολους.
  στο τριπτυχο:ΚΚΕ ΒΡΩΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ εμεις θα αντιταξουμε: ΕΑΜ Β ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
  ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΝΑΓΟ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ////////

   

 2. Delta
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366228326366#c9192458236445747778'> April 17, 2013 at 10:52 PM

  υπεύθυνος είναι κάποιος κύριος Δημήτρης Κουτσούμπας...........


  ΚΑΛΟΟΟΟ

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366232371082#c6740858072820292216'> April 17, 2013 at 11:59 PM

  kouki74
  Άπαικτος για μία ακόμη φορά, αλλά να... σε σπρώχνω με Caterpillar!!! Παναγιώτη δεν υπάρχεις λέμε, έχω λυθεί στα γέλια. Ο θεός να σε έχει καλά, ελάτε όλοι οι φίλοι να ανταμώσουμε στο φεισμπουκ plateia ydrohoou

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366236120919#c6187981362908955383'> April 18, 2013 at 1:02 AM

  κ. Τραϊανού επιδή μας έχετε πονηρέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια που σας διαβάζουμε, θα σας ζητήσουμε να προσθέσετε ένα ακόμα κομμάτι στο άρθρο σας με τα πλεονεκτήματα που δίνει η θέση του νέου γγ κκε. Δεν νομίζω να μπήκε εκεί χωρίς να έχει "πλεονεκτήματα" η εκλογή του. Ίσως έτσι να προλλάβουμε και κάψουμε τον κάθε άσσο που κρατάνε στο μανίκι τους. Δηστυχώς ακόμα η δική μας μορφωση και διορατικότητα δεν είναι σε θέση να βλέπει τα μελλούμενα οπως τα βλέπει η δική σας ματιά.
  Για ακόμη μια φορά σας ευχαριστούμε για την γνωση που μας δίνετε μέσα απο αυτό τον μοναδικό τρόπο που εσείς ξέρετε και που αγγίζει τα αυτιά της καρδιάς μας.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366242969544#c765531716186529179'> April 18, 2013 at 2:56 AM

  "H αμερικανική Νέα Τάξη

  ανέλαβε τον απόλυτο έλεγχο του ελληνικού πολιτικού σκηνικού"


  Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Κουτσούμπας ένας γραφειοκράτης-σταλινικός είναι και τίποτα άλλο. Ένα σταλινικό robot που θα εκτελεί απλά εντολές . Ένας “απλός” άνθρωπος που δεν είδε ποτέ τα σκάνδαλα Σημίτη ως διευθυντής του Ριζοσπάστη. Η κρύα εμφάνιση Κουτσούμπα ταιριάζει άψογα σε μια αποικιακή χώρα… θα χαθούν οι πάντες στην μετάφραση.To ανατριχιαστικό είναι πως δεν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα. Το τρομερό είναι ότι οι πάντες παρέδωσαν λευκή πετσέτα στους κατακτητές. Το ανησυχητικό είναι η λήθη που επιβάλλουν τα ανδρείκελα στον λαό. Ποντάροντας στη λήθη και τη διαστρέβλωση πιστεύουν πως θα εξακολουθήσουν να κοροιδεύουν το πόπολο… Εκφράσεις όπως :Αναστολή μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση, βίαιες προσαγωγές( είναι της μόδας τώρα τελευταία) δεν είναι τυχαίες. Ειλικρινά πιστεύω,είναι όλοι τους μιλημένοι.

  Ποτέ μου δεν πίστεψα στον Μπογιόπουλο. Προέρχεται μέσα από την σκληρή γραφειοκρατία του ΚΚΕ. Πιστεύω, πως πάλευε να δείξει κάτι διαφορετικό αυτά τα 3 χρόνια του μνημονίου αλλά δεν έπειθε απλούς ανθρώπους. Δεν έπειθε γιατί πολύ απλά αυτα τα 3 χρόνια το ΚΚΕ ήταν και είναι ΑΠΩΝ απο τον Ελληνικό λαό.

  Η γενιά του Πολυτεχνειου είναι αρκετά ισχυρή γιατί έχει ξένες πλάτες. Τι γίνεται όμως με τη γενιά που γεννήθηκε κατα την διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου και γλύφει ξεδιάντροπα αυτές τις ξένες πλάτες;;;

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366788718253#c5655034299814395870'> April 24, 2013 at 10:31 AM

  τελος εποχης για την αλεκα....αλλα παντα υπαρχει ο 'αντικαταστατης" δεν εγκαταλειπουν ακομα το "πτωμα" ..ποσο ακομα? δεν αντεχεται αυτη η κατασταση,χρονο δεν εχουμε πια..και οι ανθρωποι δεν αντιλαμβανοντε ουτε καν την σοβαροτητα της καταστασης! το μονο που εχουν καταλαβει ειναι οτι απλα τους λειπουν χρηματα η υλικα αγαθα!!και αυτο ειναι απογοητευτικο!ακομα περιμενουν ακομα ελπιζουν πως "καποιος" θα βρεθει για να τους σωσει!κριμα που δεν καταλαβαινουν οτι μονοι τους θα σωσουν τον εαυτο τους,κριμα που μονο οταν ειναι ολοι στα "σκουπιδια" για φαγητο ισως αντιδρασουν!

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366812848398#c3549285432381418885'> April 24, 2013 at 5:14 PM

  Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑΝ ΑΡΧΗ. 46 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.
  ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΔΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ 44-47 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  ΟΧΙ ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΕΝΟΥΛΗΣ. ΣΟΒΑΡΟΣ ΝΕΟΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ
  ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1366965723088#c8538958296996271063'> April 26, 2013 at 11:42 AM

  7....ακομα πιστευεις? με φατσα απλη?και σοβαρη?...ακομα δεν ηρθε η ωρα για σοβαρους ανθρωπους με φατσα απλη..και καθαρη,οπως λες !η να στο πω αλοιως..ακομα δεν ηρθε η ωρα για να "φυγουν" γιατι δεν ειμαστε ετοιμοι να τους διωξουμε και να δεχτουμε καθαρους!! γιατι μολις που "ξυπνησαμε"και οχι ολοι,γιατι δεν "καθαρισαμε"πως θα δεχθεις τον καθαρο?? εχει δρομο!ξεκιναμε απο εμας ειπαμε!και τοτε θα "βλεπουμε"καθαρα..

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1369516739516#c7753643113337407061'> May 26, 2013 at 12:18 AM

  Γραφετε τοσο εμπεριστατωμενα και με τοση ορθη επιχειρηματολογια που
  δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να αντικρουσει τα οσα γραφωνται εδω.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΝ ΛΑΟ, ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΑΥΤΗΣ ΜΑΣ
  ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ
  ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ.

  ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
  ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΥΤΕ ΜΕΣΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑ 2 ΣΕΝΑΡΙΑ...ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.
  ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΕ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΡΟΙΟΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ...ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ..ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΥΠΕΡ ΜΕΓΑΛΗ...ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΠΙΚΟΙΛΟΤΡΟΠΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΕΠ ΜΑΣ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ
  ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΕΙΣ...Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ..ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΛΑΘΡΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΣΕ
  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙ ΓΕΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ....
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1371811673114#c2134046602997731766'> June 21, 2013 at 1:47 PM

  Επειδή από μόνο του το Κράτος ούτε κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειτε κε Τραϊνού να κάνει τον έλεγχο που αναφέρετε στο άρθρο σας για τους λόγους που αναφέρετε, μήπως πρέπει τώρα, πριν τις εκλογές, επώνυμα, ομάδα πολιτών να πάμε να κάνουμε καταγγελία στον οικονομικό εισαγγελέα και να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ έλεγχο των οικονομικών του κόμματος; Πριν γίνουν εκλογές και τον βάλουνε και αυτόν κάτω από την ομπρέλα...........

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1372342584041#c2016018820129657716'> June 27, 2013 at 5:16 PM

  Νομιζω χαρακτηριστικο για τον ρολο του ΚΚΕ ειναι το γεγονος οτι Ο Μητσοτακης ,εκανε παραμονες εκλογων του Ιουνιου.12 ,δηλωση "εμμεσης" στηριξης του εμφανιζοντας το σαν το μονο πραγματικο Αριστερο κομμα.Δηλωση που εγινε ευμενως δεκτη απο την Παπαρηγα,γιατι η υποτιθεμενη αντιπαλοτητα του Μητσοτακη τις εδινε "παρασημα" αριστεροσυνης.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1379423338251#c3448669135859982773'> September 17, 2013 at 4:08 PM

  νομίζω ότι είναι άδικη η επίθεση στο ΚΚΕ ως ξενόδουλο και γερασμένο. Λογικό την εποχή της εσσδ να ακουεί τις φωνές της Μόσχας (τον κυριότερο εκφραστή της ιδεολογίας του) αλλά εδώ και 20 χρόνια δεν ισχύει αυτό. Γερασμένο σίγουρα, αλλά τι περιμένετε? να ξεκινήσει νέο αντάρτικο στα καλά καθούμενα? ή να κάνει φιλανθρωπικό έρανο τύπου χ.α. με γερμανικά υποπροϊόντα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ? τι μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του πέρα από γενικευμένες απεργίες και καταλήψεις, αυτά που δηλαδή προτείνει το ΚΚΕ? και νομίζω ότι το να θεωρούμε το ΚΚΕ χέρι της ΣΙΑ είναι επιοικώς γελοίο. Τα ναπάλμ made in usa αντάρτες καίγανε. Από τον μεταξά και μέχρι το 74, οι ομολογουμένως αμερικανοκίνητες κυβερνήσεις στέλνανε κομουνιστές να ξεροσταλιάζουν σε άγονα νησιά. το σύστημα παγίδευσει το κκε μέσω της νομιμότητας που του προσέφερε. Το αποχαύνωσε και ξέχασε τον επαναστατικό του ρόλο (συνομωτικό αν θέλετε) για βουλευτικές έδρες και μπόνους. Και κύριε Τραϊαννού, ο ΕΑΜ (ο Α αν θέλετε) και πριν τον εμφύλιο (πριν την μετάλλαξη του ΕΛΑΣ σε δημοκρατικό στρατό) είχε πολλούς κουμουνιστές στις τάξεις του. Πάρα πολλούς, όχι την πλειοψηφία, άλλα πάρα πολλούς.

   

 13. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1424573546206#c5653458662997418294'> February 22, 2015 at 4:52 AM

  Όλοι οι πραγματικοί ιδεολόγοι ξέρουν ότι ο κομμουνισμός είναι η νιότη και το μέλλον της ανθρωπότητας, διότι αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς άγχος για το αύριο, χωρίς ανέργους και εξαθλιωμένους , και έχει σκοπό την αξιοπρέπεια και ευτυχία για όλους.
  Γιαυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ , αν όμως δεις τους περισσότερους οπαδούς και των άλλων κομμάτων ακόμα και του Σύριζα θα δεις ότι δεν θέλουν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, γιατί έχουν την αυταπάτη ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους ανθρώπους και ότι μια μέρα θα ξεγελάσουν το σύστημα και θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι, ή θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει ένα καθεστώς ισότητας.
  Αυτό συμβαίνει γιατί, οι ψεύτικες μικροαστικές ελπίδες του λαού , και αυταπάτες και η λαιμαργία του πλούτου τρέφουν τον καπιταλισμό καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα και οι αβανταδόροι του αντιμετωπίζουν τους κομμουνιστές σαν οπισθοδρομικούς επειδή προτείνουν ένα σύστημα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά.
  Αντίθετα η πραγματικότητα για όλους αυτούς είναι οικτρή διότι το 1% του Ελληνικού πληθυσμού ( η πλουτοκρατία δηλαδή) κατέχει ι το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
  . Κάνουμε μια παρένθεση (1)
  . Στοιχεία για την αυτοσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.
  Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.
  Βιβλιογραφία-πηγή (1)_ http://atexei-56-toy-ploytoy-tis-xoras/

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html?showComment=1424680641099#c6684153147450570860'> February 23, 2015 at 10:37 AM

  απλα εισαι αντικουμμουνιστης μιλας με παροιμιες και οχι με ενδειξεις.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας