Πραξικόπημα εναντίον του ...Αγίου Πνεύματος.
Ο Διάβολος ζωντάνεψε στη Ρώμη.
Αναμφισβήτητα ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των καιρών μας είναι και η "αναπάντεχη" παραίτηση του Πάπα. Μια παραίτηση, της οποίας η σημασία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από κάποιον, ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ...Συνδυασμό γνώσεων, συγκεκριμένα, οι οποίες αφορούν τόσο τα περί της λειτουργίας του συστήματος εξουσίας όσο και τα περί θεολογίας. Γι' αυτόν τον λόγο και οι αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να "κυκλοφορήσουν", είτε στον τύπο είτε στο διαδίκτυο, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι θα είναι στην πλειονότητά τους εσφαλμένες και στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς. Θα στερούνται της "διεισδυτικότητας" και του "εύρους" εκείνου, που απαιτεί η ανάλυση του μεγέθους αυτού του φαινομένου.

Γιατί θεωρούμε μια τέτοια "αναλυτική" αποτυχία ως σχεδόν δεδομένη; Γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη φύση του "Παπικού Αξιώματος" και ως εκ τούτου τον ρόλο του "Ποντίφικα". Δεν μιλάμε γι' αυτούς, οι οποίοι θα πληρωθούν, προκειμένου με τις ψευδολογίες τους να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Ακόμα και οι πιο ειλικρινείς αναλυτές θα αποτύχουν στις αναλύσεις τους. Συνηθισμένοι σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, δεν θα πιάσουν καν την ουσία του θέματος. Θα αντιμετωπίσουν τον Πάπα σαν πολιτικό πρόσωπο και θα "προσπεράσουν" το νόημα της πράξης του.
Θα τον αντιμετωπίσουν σαν ένα πρόσωπο "αναλώσιμο" και "αντικαταστήσιμο" και θα χάσουν τις τρομερές συνέπειες της παραίτησής του. Μπορεί μάλιστα να φτάσουν στο σημείο ακόμα και να εκθειάσουν την πράξη του, παρουσιάζοντάς την σαν πράξη υψίστης ταπεινότητας από έναν τόσο ισχυρό παράγοντα της εξουσίας ...Πράξη πρωτοποριακή, ριζοσπαστική και δημοκρατική, εφόσον, διαπιστώνοντας την προσωπική του αδυναμία να ανταπεξέρθει στα καθήκοντά του, δεν διστάζει να κάνει την υπέρβαση ...Την απόλυτη υπέρβαση για έναν Πάπα και να παραδώσει οικιοθελώς τη "σκυτάλη" στους επόμενους ...Στην καλύτερη περίπτωση θα παραστήσουν τους ντεντέκτιβ, αναζητώντας τα "μυστικά" αίτια της παραίτησης σε ανίατες αρρώστιες, θρησκοληπτικές μανίες ή γεροντικές εμμονές.
Όλα αυτά είναι όχι μόνον λάθος, αλλά και παντελώς αποπροσανατολιστικά. Η παράνομη όσο και παράλογη παραίτηση του Πάπα είναι μέγα γεγονός, το οποίο μπορεί να επηρεάσει απολύτως αρνητικά την τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας όχι μόνον σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Στην κυριολεξία είναι μια πράξη αποτρόπαια, η οποία καθιστά τον σημερινό Πάπα τον μεγαλύτερο εγκληματία των τελευταίων αιώνων. Απλά, για να καταλάβουμε το μέγεθος του ζητήματος, το οποίο προκύπτει εξαιτίας αυτής της παραίτησης, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πολύ βασικά πράγματα.
Πριν πούμε δηλαδή οτιδήποτε άλλο για την συγκεκριμένη παπική απόφαση, χρήσιμο είναι ο αναγνώστης να γνωρίζει μερικά "λεπτά" θέματα για τα πράγματα εκείνα, τα οποία αφορούν το ίδιο το σύστημα εξουσίας και τους διαχειριστές του. Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας από μια "θεμέλια" παραδοχή, η οποία —αν μη τι άλλο— είναι απόλυτα λογική και κοινώς αποδεκτή. Μία παραίτηση Πάπα επηρεάζει τόσο πολύ την ευρυθμία του συστήματος, που δεν μπορεί ούτε θεωρητικά να είναι τυχαία ...μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι ...τυχαία.
Σε αυτό συνηγορεί και η στατιστική της ιστορίας. Ανάλογη παραίτηση έχει να γίνει από τον Μεσαίωνα. Η τελευταία παραίτηση Πάπα έγινε το 1294, όταν ο Σελεστίνος ο Ε' αποφάσισε ο ίδιος ότι δεν ήταν ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τού αξιώματος. Αυτό, όμως, το αποφάσισε ελάχιστους μήνες μετά την ενθρόνισή του και άρα πριν αναλάβει πλήρως τον έλεγχο εντός της Καθολικής Εκκλησίας ...Πολύ πριν ελέγξει δηλαδή την "καμαρίλα" της και ως εκ τούτου δημιουργήσει με την παραίτησή του προβλήματα στο θέμα της διαδοχής του. Στην πραγματικότητα παραιτήθηκε από Πάπας πριν καν γίνει Πάπας. Παραιτήθηκε σε ένα χρονικό διάστημα που μπορούσε να το κάνει, χωρίς αυτή η πράξη του να έχει συνέπειες για το σύστημα εξουσίας.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ουσία του προβλήματος της σημερινής παραίτησης. Το όλο πρόβλημα, το οποίο προκύπτει από αυτήν την παραίτηση, βρίσκεται στις συνέπειες που έχει αυτή για το σύστημα εξουσίας ...Μια παραίτηση ενός Πάπα πλήρους ισχύος και γνώσεως. Αυτό είναι το πρωτοφανές της υπόθεσης και άρα η περίπτωση αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση όμοια με αυτήν του 1294. Πρώτη φορά γίνεται τέτοιου είδους παραίτηση Ποντίφικα ...Πρωτοφανής και ύποπτη. Ύποπτη, γιατί στα ύπατα επίπεδα της εξουσίας του συστήματος τα πάντα λειτουργούν με τους δικούς τους απόλυτους κανόνες, οι οποίοι δεν αλλάζουν μέσα στους αιώνες. Σε αυτά τα επίπεδα εξουσίας τίποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν προκύπτει από τις εκάστοτε τρέχουσες συγκυρίες. Ο χρόνος σε αυτά τα επίπεδα έχει παντελώς διαφορετική λογική και βεβαίως διαφορετικές "ταχύτητες" από την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Το σύστημα εξουσίας έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες το αναγκάζουν να "βλέπει" βαθιά μέσα στον χρόνο. Είναι υποχρεωμένο να "βλέπει" στις επόμενες δεκαετίες και αιώνες και όχι να "δουλεύει" για το "μεροκάματο". Είναι υποχρεωμένο να φέρεται ως αθάνατο και όχι σαν θνητό. Αυτό σημαίνει ότι τις επιλογές του δεν τις επηρεάζουν ούτε οι πρόσκαιρες φιλοδοξίες ούτε οι εφήμερες αδυναμίες των εκάστοτε στελεχών του. Αυτό σημαίνει πως όλες οι φιλοδοξίες των στελεχών του περιορίζονται αυστηρά από τις "φιλοδοξίες" επιβίωσης του συστήματος και όλες οι αδυναμίες των ίδιων ανθρώπων πρέπει να εκδηλώνονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνιστούν απειλή για την επιβίωση αυτήν.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι στο επίπεδο του Πάπα ο ισχυρισμός της "κούρασης" ή της "καταπόνησης", που οδηγεί στην παραίτηση, είναι τουλάχιστον αστείος. Από τη στιγμή που γίνεσαι Πάπας, πρέπει να πεθάνεις και ως Πάπας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείς τεράστια προβλήματα στο ίδιο το σύστημα. Σε αυτά τα επίπεδα εκείνος, ο οποίος νιώθει τόσο "κουρασμένος", δεν παραιτείται από τη θέση του, αλλά από την ίδια του τη ζωή. Το γνωρίζει αυτό από τότε που αναλαμβάνει το αξίωμα και το αποδέχεται ως προδιαγραφή ...Αυστηρή και απαραβίαστη προδιαγραφή.
Όλα αυτά μπορεί για τους κοινούς θνητούς να ακούγονται σκληρά και ίσως απάνθρωπα πράγματα, αλλά δεν παύουν να περιγράφουν επακριβώς τη σκληρή αλήθεια, η οποία αφορά τόσο υψηλές και σκληρές θέσεις εξουσίας ...Την απλή αλλά σκληρή αλήθεια, η οποία χαρακτηρίζει τη λειτουργία αυτών των αξιωμάτων ...Των αξιωμάτων εκείνων, τα οποία —μετά από απάνθρωπες θυσίες— τα καταλαμβάνουν ανθρώπινα "θηρία" ...Ορκισμένοι άγαμοι μύστες των μυστηρίων και "εραστές" των ανώτατων εξουσιών.
Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος νιώθει ανίκανος να διαχειριστεί μια εξουσία, η οποία υποτίθεται ότι "πηγάζει" από τον Ίδιο τον Θεό, είναι αναγκασμένος, όταν είναι αδύναμος να τη διαχειριστεί, να την "επιστρέψει" σε Αυτόν που του ανήκει ...Είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ώστε να την παραδώσει αυτούσια σε Αυτόν που ανήκει η εξουσία αυτή. Γιατί όμως αυτό είναι απολύτως υποχρεωτικό; Μήπως ο Θεός είναι σαδιστής; Όχι βέβαια. Αυτό γίνεται, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο θέμα της διαδοχής, το οποίο αποτελεί και το μείζον στην περίπτωση αυτήν ...Αποτελεί το μείζον, γιατί το σύστημα είναι αθάνατο και πρέπει υποχρεωτικά να λειτουργεί με τις εντολές του Δημιουργού του και όχι με τις εμπνεύσεις του εκάστοτε προκαθήμενου ...Αποτελεί το μείζον, γιατί η επιλογή τού διαδόχου είναι "προνόμιο" του αθάνατου Ιδιοκτήτη και όχι του θνητού διαχειριστή.
Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει μόνον πρακτική αξία για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, αλλά και έχει και τη θεολογική εξήγησή της ...Γίνεται, για να μην χάσει ο Θεός το προνόμιο να "επιλέγει" ο Ίδιος τους δούλους Του. Αυτή η απειλή είναι κάτι παραπάνω από ορατή, όταν ο προηγούμενος Αρχιδούλος "αποσύρεται" σε πλήρη ισχύ και άρα μπορεί ζωντανός να επηρεάσει μια διαδικασία, η οποία θεολογικά "ανήκει" στην αρμοδιότητα του Ίδιου του Θεού. Σε μια τέτοια περίπτωση μιλάμε για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ εναντίον του Ίδιου του Θεού και αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στο κείμενό μας.
Μπορεί ένας Πάπας να παραιτηθεί;
Με βάση τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, θεωρούμε κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πίσω από τη σημερινή παραίτηση του "κουρασμένου" Πάπα κρύβονται άλλες επιδιώξεις ...προφανώς κακόβουλες και πολύ πιο επικίνδυνες από αυτές, τις οποίες θέλουν κάποιοι "αναλυτές" να εμφανίσουν ..."Αναλυτές" πληρωμένοι, οι οποίοι θέλουν να μας "συγκινήσουν" με τις τελευταίες λειτουργίες ή τους "συγκινητικούς" αποχαιρετισμούς του προδότη Πάπα. Όλα αυτά είναι "στάχτη" στα μάτια του κόσμου, ώστε αυτός να μην καταλάβει το έγκλημα, το οποίο συντελείται αυτήν τη στιγμή στα υπόγεια του Βατικανού ...Ένα έγκλημα, το οποίο, δυστυχώς για τους "συγκινημένους" οπαδούς του Πάπα, έχει ως στόχο του τον Ίδιο τον Θεό.
Εκ των δεδομένων λοιπόν εμείς αποκλείουμε το ενδεχόμενο να παραιτήθηκε ο Πάπας για τους λόγους τους οποίους μας "αποκάλυψε" ...Στην πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρουν οι λόγοι αυτοί, τους οποίους επικαλείται ...Είναι παντελώς ασήμαντοι και άσχετοι με το θέμα. Είναι σαν να λες πως: αναγκαστικά πάτησα το κουμπί της εκτόξευσης των πυρηνικών πυραύλων, γιατί με πονούσε το δάκτυλο και το ανακούφισα με την πίεση που άσκησα στο κουμπί. Αν αισθανόταν αδύναμος να συνεχίσει να κουβαλάει το "φορτίο" εκείνο, το οποίο του "ανέθεσε" ο Θεός μέσω του Αγίου Πνεύματος, υπήρχε ανοικτός ο "δρόμος" προς τον Πατέρα.
 ...Πριν σε πάρει ο ύπνος από την "κούραση", παίρνεις ένα ωραίο χάπι υδροκυανίου και απλά δεν ξαναξυπνάς ...Το ίδιο χάπι που δίνουν σε κάποιους στρατιωτικούς, για να αποφύγουν τουλάχιστον τον βασανισμό, όταν δεν μπορούν να επιτύχουν την ασφαλή διαφυγή τους από το πεδίο της μάχης. Όταν το σύστημα θεωρεί λογικό να δίνει σε έναν νεαρό πιλότο ένα τέτοιο χάπι —για να τον "διευκολύνει" στο έργο του— γιατί θα ήταν περίεργο να το απαιτεί ως πρακτική από κάποιον τόσο υψηλά ιστάμενο, όταν με την "κούρασή" του απειλεί τον Ίδιο τον Θεό;
Εφόσον είσαι τόσο πολύ κουρασμένος, ώστε να μην μπορείς ν' ανταπεξέρθεις σε μια τόσο υψηλή αποστολή, σε περιμένει η "ανταμοιβή" της αιώνιας ξεκούρασης ...Ο Θεός σε "κούρασε" και ο Θεός θα σε "ξεκουράσει". Εσύ Του ζήτησες με όλο σου το πάθος να σε "χρησιμοποιήσει" —έστω και "κουράζοντάς" σε— και άρα είναι στη δική Του αρμοδιότητα να σε απαλλάξει. Σε διαφορετική περίπτωση "προσβάλεις" τον Ίδιο τον Θεό, όταν θεωρείς ότι σου ανέθεσε μεγαλύτερο βάρος από εκείνο το οποίο μπορούσες να αναλάβεις και ως εκ τούτου ανέλαβες μόνος σου να διορθώσεις το λάθος Του.
...Απλά πράγματα. Όταν είσαι Πάπας, στον Θεό υποτίθεται δίνεις μόνον λογαριασμό και όχι στους ανθρώπους. Σε Αυτόν δηλώνεις την παραίτησή σου και αυτό σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα ...Δεν παραιτείσαι ζωντανός. Μπορείς —αν θέλεις— να παριστάνεις το "φυτό" σε κάποιο παλάτι, αλλά δεν παραιτείσαι. Ούτε ο πρώτος θα είσαι με ενεργητικότητα "φυτού", που παριστάνει τον Ποντίφικα για κάποια χρόνια, ούτε ο τελευταίος ...Το σύστημα θα λειτουργεί στο όνομά σου ακόμα κι αν φτάσεις στο επίπεδο του "μαρουλιού" ...Δεν σε έχει ανάγκη για τη λειτουργία του και άρα δεν θα σε ωθήσει στην παραίτηση, προκειμένου να λειτουργήσει. Μήπως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ ήταν ικανός και "ξεκούραστος" τα τελευταία χρόνια της παποσύνης του;
Ο κανόνας είναι πως δεν παραιτείσαι σε καμία περίπτωση ...Στα όρια αυτοκτονείς ή ζητάς να σε "αυτοκτονήσουν". Στα δώματα αυτής της μοναδικά υψηλής εξουσίας δεν υπάρχει ούτε η "αμφισβήτηση" των γιατρών για το δικαίωμα στον θάνατο ούτε το ηθικό δίλημμα για την αυτοκτονία ..."Δηλώνεις" ως Πάπας την "ανάγκη" σου να "ενωθείς" με τον Θεό και αυτό καταγράφεται στα μυστικά και απόρρητα της Αγίας Έδρας, τα οποία καμία νεκροψία δεν μπορεί ν' αποκαλύψει στο κοινό. Η αυτοκτονία είναι "αμαρτία" για τους κοινούς ανθρώπους και όχι για κάποιον, ο οποίος έχει "αρμοδιότητα" να συγχωρεί —στο παρελθόν μάλιστα και επ’ αμοιβή— "αμαρτίες". Δεν υπάρχει "αμαρτία" για έναν αυτόχειρα Ποντίφικα, ο οποίος υποτίθεται έχει "απευθείας" σχέση με τον Θεό.
Όταν, ακόμα και με την πιο ακραία πράξη του, ένας Αρχιδούλος "διευκολύνει" το έργο του Θεού, αυτό του φτάνει, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του ...του φτάνει, προκειμένου να τελειώσει αυτοβούλως τη ζωή του ...Τη ζωή αυτή, την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι την έχει αφιερώσει αποκλειστικά στον Κύριο. Δεν μπορείς αυτήν τη ζωή να την προστατεύεις, απειλώντας τον Κύριο και το Έργο Του. Άρα; ...Άρα αυτό, το οποίο πρέπει να δούμε, είναι ο λόγος που είναι τόσο "απαιτητικός" ο Κύριος. Είναι τόσο σκληρός, που απαιτεί από τους δούλους Του να αυτοκτονούν, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να Τον υπηρετήσουν; ...Όχι βέβαια. Αυτό, το οποίο συμβαίνει, είναι κάτι διαφορετικό και είναι πολύ σωστό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί μέγας κίνδυνος για όλους μας.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στον αναγνώστη ...Θα εξηγήσουμε τον λόγο που είναι τόσο επικίνδυνη για τον Θεό —και άρα και για τους ανθρώπους— μια τέτοια παραίτηση ...Θα δούμε πώς μια τέτοια "παραίτηση" απειλεί το ίδιο το Θείο Έργο. Για να το καταλάβουμε αυτό, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε μερικά απλά ερωτήματα. Γιατί, για παράδειγμα, μια "παραίτηση" του Πάπα απειλεί τη Θεία Οικονομία, ενώ αντίθετα ένας θάνατός του τη διευκολύνει; Ένας πρώην Πάπας, ο οποίος "ξεκουράζεται", είναι ζωντανός ή νεκρός άνθρωπος; Έχει δικαίωμα ένας "νεκρός" άνθρωπος να επηρεάζει με τις αποφάσεις του ή τις γνώσεις του τις ζωές των ζωντανών; Αυτά και άλλα περίεργα ερωτήματα θα απαντήσουμε στο συγκεκριμένο κείμενο.
Αυτό, δηλαδή, το οποίο σε πρώτη φάση αναζητούμε, είναι το ποιο θα μπορούσε να είναι το κέρδος εκείνο, το οποίο μπορεί να προκύψει για κάποιους, εξαιτίας ενός ζωντανού-"νεκρού". Για ποιους υπάρχει κέρδος από τις επιλογές ενός "παραιτηθέντος" παράγοντα, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εξελίξεις που "αφορούν" μια από τις ύψιστες θέσεις εξουσίας στον κόσμο; ...Τι σημαίνει αυτό; Ότι, εφόσον είναι μαθηματικά σίγουρο πως ένας παραιτηθείς Πάπας θα επηρεάσει την επιλογή του διαδόχου του, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τον λόγο που θα ήθελε ο σημερινός Πάπας —και βέβαια αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται "πίσω" του— να ελέγξει τις διαδικασίες εκλογής του διαδόχου αυτού.
Ποιος είναι ο σημερινός Πάπας και ποιοι βρίσκονται πίσω του;
Αν λοιπόν η παραίτηση του Πάπα είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγξει ο ίδιος και τα αφεντικά του τον διάδοχό του, θα πρέπει να δούμε τον λόγο που υπάρχει τόση ανάγκη γι' αυτήν την επιλογή ...Γιατί μπορεί να θέλουν κάποιοι τόσο πολύ να ελέγξουν τον Προκαθήμενο της Ρώμης; ...Γιατί κάποιοι δεν εμπιστεύονται την "κρίση" του Αγίου Πνεύματος —εφόσον θεολογικά Αυτό "επιλέγει" τον διάδοχο— και θέλουν να την "νοθεύσουν" με τις δικές τους παρεμβάσεις;
Για να το καταλάβουμε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πράγματα για τον ίδιο τον Πάπα ως πρόσωπο ...Να γνωρίζουμε ποιος είναι, ώστε να εντοπίσουμε αυτούς στους οποίους "χρωστάει" την επιτυχία του. Στα κέρδη αυτών των "πιστωτών" τού Πάπα αναζητούμε την επιλογή της παραίτησης του "υπαλλήλου" τους. Ο Γερμανός Ράτσιγκερ ήταν ένας ναζιστής ...Ένας "σεσημασμένος", ο οποίος χωρίς "βοήθεια" δεν θα μπορούσε να διακριθεί ούτε καν σε επίπεδο Βαυαρίας. Σε μια Ευρώπη, η οποία μεταπολεμικά είχε αναγάγει το κυνήγι των ναζιστών σε κυνήγι μαγισσών, ο νεαρός Ράτσιγκερ ήταν "τελειωμένος" πριν καν ξεκινήσει.
...Νεαρός ήταν, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος και δεν ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του ...Να το δεχθούμε. Αν όμως ήταν τόσο ανεύθυνος ο ίδιος —λόγω ηλικίας— υπεύθυνη ήταν η οικογένειά του. Άρα; Άρα ήταν παιδί ναζιστών. Πάλι το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε ..."Τελειωμένος" ήταν. Παραδόξως όμως αυτός ο "τελειωμένος" άνθρωπος όχι μόνον δεν καταστράφηκε εξαιτίας του παρελθόντος του, αλλά αντίθετα διακρίθηκε, φτάνοντας μάλιστα στο ύπατο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτός ο άνθρωπος "χρωστάει" την αναρρίχησή του στο ύπατο αξίωμα του χριστιανισμού σε κάποιους, οι οποίοι μπορούσαν να τον εκβιάζουν.
Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; ...Οι συνήθεις ύποπτοι ...Αυτοί, οι οποίοι εκβιάζουν το σύνολο των ναζιστών. Ποιοι εκβιάζουν τους ναζιστές παγκοσμίως; ...Αυτοί, οι οποίοι δίνουν "πιστοποιητικά" αγνότητας σε όποιους τους εξυπηρετούν ...Αυτοί, οι οποίοι ανέδειξαν όλους τους Ναζί εγκληματίες στις ύπατες πολιτικές, δικαστικές αλλά και επιχειρηματικές "θέσεις" τής Γερμανίας ...Αυτοί, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το σύνολο της Γερμανίας ...Τα υποτιθέμενα θύματά των Ναζί ...Οι Εβραίοι τραπεζίτες ...Οι τοκογλύφοι της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης ...Η γνωστή συμμορία των Ρότσιλντ, Ροκφέλερ και των άλλων "παιδιών" ...Οι ιδιοκτήτες της FED, της Goldman Sachs, της Deutsche Bank και άλλων τέτοιων "ευαγών" ιδρυμάτων.
Αυτοί, οι οποίοι "συγχώρησαν" τους Ναζί και τους έκαναν στη Γερμανία δικαστές, ήταν οι ίδιοι, που έκαναν τον ναζιστή Ράτσιγκερ "Αρχιδικαστή" της Αγίας Έδρας ...Αυτοί, οι οποίοι έκαναν Αρχιεπίσκοπο Μονάχου έναν ναζιστή. Αυτοί τον "έσπρωχναν" συστηματικά επί χρόνια, προκειμένου να ελέγξουν την Καθολική Εκκλησία και να τον τοποθετήσουν στη θέση τού Πάπα. Αυτοί τον τοποθέτησαν στο πιο κρίσιμο και εμπιστευτικό πόστο της Καθολικής Εκκλησίας ...Στο πόστο εκείνο, το οποίο του προσέδωσε τον τίτλο τού "Ροτβάιλερ" του Θεού. Τον έκαναν υπεύθυνο της Επιτροπής Προστασίας του Δόγματος.
Τι ήταν αυτό το πόστο για μια σκληρή και δογματική δομή, όπως η Καθολική Εκκλησία; ...Στην πραγματικότητα ήταν το "Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων" της Καθολικής Εκκλησίας ...Το γραφείο εκείνο, το οποίο είχε "ανακριτικές" αρμοδιότητες εις βάρος οποιουδήποτε ιερέα ή λαϊκού "στοχοποιούσε" ο επικεφαλής του ...Το "γραφείο" εκείνο, το οποίο γνώριζε τα "λερωμένα" και τα "άπλυτα" ολόκληρης της Καθολικής Εκκλησίας. Αυτό βεβαίως ήταν και το πρώτο μέγα σκάνδαλο, το οποίο χαρακτήριζε την παπική θητεία τού Ράτσιγκερ. Η προηγούμενη θέση του, λόγω της φύσης της, έπρεπε να τον αποκλείει ως υποψήφιο στη διαδικασία εκλογής Πάπα. Ήταν μια θέση, η οποία μπορούσε να θέσει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Γιατί; ...Γιατί υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, όταν μεταξύ των διαγωνιζομένων για την παπική Έδρα υπάρχει υποψήφιος, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για το σύνολο των συνυποψήφιων του.
Είναι σαν να βάζεις σε ένα δωμάτιο τον αρχηγό της ΚΥΠ μαζί με μερικούς άλλους διεφθαρμένους πολιτικούς, για να συναποφασίσουν μεταξύ τους ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός. Ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός, όταν ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχει ένας, ο οποίος γνωρίζει τα "άπλυτα" των υπολοίπων και άρα μπορεί να τους εκβιάζει; ..."Ασυμβίβαστο" έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στο πόστο του ανώτατου "Ιεροεξεταστή" της Αγίας Έδρας και της Παπικής Θέσης. Δεν υπήρχε όμως τέτοιο ασυμβίβαστο, γιατί αυτό βόλευε κάποιους ισχυρούς εξωεκκλησιαστικούς παράγοντες. Ο Ράτσιγκερ, δηλαδή, είχε χριστεί διάδοχος του Ιωάννη Παύλου του Β‘ από το 1981, όταν του ανατέθηκαν από αυτόν τα καθήκοντα εκείνα, τα οποία θα του εξασφάλιζαν την απόλυτη αθέμιτη ανταγωνιστικότητα ...Ασυναγώνιστος Γερμανός με "στημένη" ανταγωνιστικότητα; ..."Πρωτοφανές" και "περίεργο".
 Με αυτόν τον "φωτισμένο" από το Άγιο Πνεύμα τρόπο έγινε Πάπας ένας σκοτεινός και επικίνδυνος άνθρωπος, όπως ο Ράτσιγκερ ...Αυτός, ο οποίος μπορούσε να εκβιάζει τους πάντες, γιατί γνώριζε τα πάντα ...Ένας "Έντγκαρ Χούβερ", ο οποίος όχι μόνον δεν αποκάλυπτε τα εγκλήματα, προκειμένου να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη Δικαιοσύνη, αλλά αντίθετα συγκάλυπτε όλα τα εγκλήματα των καθολικών αξιωματούχων. Γιατί; ...Γιατί με αυτόν τον τρόπο καθιστούσε ομήρους του τους εγκληματίες ...Γιατί οι "σωσμένοι" από τη "σιωπή" του ήταν δια παντώς εκβιαζόμενοι από αυτόν ...Γιατί οι "σωσμένοι" από αυτόν ήταν εκείνοι, οι οποίοι τον ψήφισαν για Πάπα και άρα θα μπορούσαν και στο μέλλον επίσης να ψηφίσουν όποιον θα τους υποδείκνυε.
...Ό,τι πιο βρωμερό και επικίνδυνο υπάρχει στην Καθολική Εκκλησία, ελέγχεται και εκβιάζεται από τον Ράτσιγκερ ...Παιδεραστές, Ανώμαλοι, Ομοφυλόφιλοι, Κτηνοβάτες, Κλέφτες, Διεφθαρμένοι και ό,τι "Κατακάθι" μπορεί να έχει η ανθρώπινη κοινωνία ...Ό,τι έχει ο "κήπος" τού κακού μέσα στην Καθολική Εκκλησία, βρίσκεται μέσα στους "φακέλους" που κουβαλάει ο Πάπας. Όμως, ό,τι πληροφορίες έχει ο Πάπας, τις έχουν και τα αφεντικά του ...Οι Εβραίοι τοκογλύφοι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο "Αγορές".
Σε αυτές τις πληροφορίες πρέπει να αναζητήσει κάποιος το αίτιο των περίεργων ευρωπαϊκών συμπεριφορών. Για ποιον λόγο σε μια φανατικά Καθολική Ισπανία, η οποία μαστίζεται από την ανεργία και καθημερινά αυτοκτονούν άνθρωποι από την απελπισία και την τραπεζική αυθαιρεσία, δεν αντιδρά η θρησκευτική της ηγεσία; Πού είναι οι δούλοι Εκείνου —που μαστίγωσε τους τοκογλύφους—, για να σώσουν τα παιδιά Του από τους τραπεζίτες; Πού είναι η Καθολική ηγεσία της Ιρλανδίας την ώρα που η εβραϊκή τοκογλυφία έχει "φορτώσει" πάνω σε ενάμιση εκατομμύριο φτωχών Ιρλανδών εργαζομένων πάνω από 70 δις ευρώ χρέος; Ποιοι θα αντιδράσουν; ...Οι παιδεραστές της Ιρλανδίας;
Η Νέα Τάξη "περνά" μέσα από τη Ρώμη.
Ο αναγνώστης μπορεί πλέον να "σκιαγραφήσει" τους στόχους όλων αυτών. Αν καταλάβει αυτούς τους στόχους, μπορεί να καταλάβει και τους φόβους τους. Τι μπορεί να φοβούνταν όλοι αυτοί; ...Την καταστροφή των σχεδίων τους. Ποιος είναι ο στόχος τους; ...Η κατάκτηση του Κόσμου ...Η επιβολή της Νέας Τάξης στον Κόσμο. Όμως, αυτός ο στόχος "περνάει" αναγκαστικά από την Ευρώπη. Δεν μπορείς να κατακτήσεις τον Κόσμο, αν δεν ελέγξεις απόλυτα την Ευρώπη. Άρα, απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτούς είναι η "άλωση" της Ευρώπης ...Η "άλωση" της Ευρώπης, η οποία ακόμα δεν τους ανήκει ...Της Ευρώπης, η οποία ακόμα και σήμερα μπορεί να τους αντισταθεί.
Από τη στιγμή που ελέγχουν απόλυτα μόνον την Ευρώπη του Βορρά και του προτεσταντικού κόσμου, αυτό, το οποίο τους απειλεί, είναι η αντίσταση των Καθολικών του Νότου ...Τα κατ’ εξοχήν θύματά τους στην Ευρώπη ...Τα πιο ισχυρά από τα θύματά τους. Άρα, τι φοβούνταν; Τι θα μπορούσε να συνιστά απειλή για τα σχέδιά τους; ...Η εμφάνιση ενός ισχυρού παράκεντρου εξουσίας, το οποίο δεν ελέγχουν. Απειλή είναι γι' αυτούς η επάνοδος των Ιταλών στην απόλυτη εξουσία της Ρώμης. Αυτήν την επάνοδο ήταν αποφασισμένοι να την ανακόψουν με κάθε μέσο.
Αυτή η επάνοδος ήταν βέβαιη, αν οι "φάκελοι" του Βαυαρού "Έντγκαρ Χούβερ" αφήνονταν στην τύχη τους μετά από έναν αιφνίδιο θάνατό του. Φοβούνταν οι τοκογλύφοι τη "γραφειοκρατία" του Βατικανού σε περίπτωση που οι φάκελοι του Ράτσιγκερ έπεφταν στα χέρια της "ιταλικής" γραφειοκρατίας του Βατικανού. Πότε θα συνέβαινε αυτό; ...Με τον θάνατο του Πάπα. Αν πέθαινε ο Πάπας, οι "φάκελοί" του αναγκαστικά θα έμεναν μέσα στο Βατικανό και κατά πάσα πιθανότητα θα έπεφταν στα χέρια της ιταλικής "πλευράς" ...Απλά πράγματα. Ζωντανός δεν μπορεί να παραδώσει αυτούς τους φακέλους σε κανέναν εντός ή εκτός Βατικανού, γιατί θα αντιδράσουν βίαια οι πάντες, ενώ πεθαμένος απλά δεν μπορεί να το κάνει.
Όμως, όλα αυτά λύνονται ως δια "μαγείας" με την παραίτησή του. Ζωντανός μπορεί με την παράνομη χρήση των φακέλων να "διορίσει" τον διάδοχό του Πάπα και στη συνέχεια να παραδώσει το "αρχείο" όπου τον βολεύει και άρα στα έξωθεν αφεντικά του. Ζωντανός μπορεί να κρατήσει τους φακέλους ως προσωπικά του αρχεία και να τους διαχειριστεί ως προσωπική του περιουσία. Γι' αυτόν τον λόγο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απομακρυνθεί από το Βατικανό, παρ' όλο που είναι προφανές ότι αυτό είναι ανήθικο —και βεβαίως unfair— για τον μελλοντικό του διάδοχο ...Τεχνικό είναι το θέμα. Υπάρχει μεγάλος όγκος εγγράφων, που δεν μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα από το Βατικανό στην περίπτωση της άμεσης μετακίνησης του "κουρασμένου" και "αδύναμου".
Η διαχείριση όλων αυτών των εγγράφων είναι το λεπτό σημείο σε αυτήν την επικίνδυνη παπική απόφαση. Πρέπει να προδώσει την Καθολική Εκκλησία και αυτό είναι αναγκασμένος να το κάνει μέσα από το Βατικανό. Οι φάκελοι —που ήταν η "ποιμαντορική ράβδος", η οποία επέτρεπε στον Πάπα Ράτσιγκερ να ποιμάνει με σιδηρά πειθαρχία τους ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας— θα πρέπει να πάνε με πολύ διακριτικό τρόπο σε ξένα χέρια, τα οποία θα ποιμάνουν με αυτούς και τους μελλοντικούς Πάπες.
Η "ράβδος" θα βγει από το Βατικανό και θα δώσει σε κάποιους την εξουσία να ελέγχουν τα πάντα και για πάντα μέσα σ' αυτό. Μέσω εκβιασμών θα πιέζονται οι "διορισμένοι" Πάπες να αντικαθιστούν εκβιαζόμενους Καρδινάλιους με νέους επίσης εκβιαζόμενους διαδόχους, ώστε μέσω αυτών οι σημερινοί εκβιαστές να τοποθετούν στην κορυφή της Εκκλησίας έπ’ άπειρον τους Πάπες της αρεσκείας τους. Ο έλεγχος της στελέχωσης της Καθολικής Εκκλησίας είναι αυτός, ο οποίος θα τους προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο της κορυφής της. Ελέγχοντας την κορυφή, θα ελέγχουν τη στελέχωση και ελέγχοντας τη στελέχωση θα κρατούν υπό την ομηρία τους την κορυφή.
 ...Η "πίτα" ολόκληρη και ο "σκύλος" χορτάτος. Με τους φακέλους αυτούς, που έγινε Πάπας ο ίδιος ο Ράτσιγκερ, μπορεί να γίνει Πάπας και ο επόμενος. Ο Ράτσιγκερ μπορεί με την ισχύ του να "διορίσει" μόνος του τον επόμενο Πάπα και στη συνέχεια να τον εκβιάζει όπως τον εκβίαζε πριν τον κάνει Πάπα και ήταν απλός Καρδινάλιος. Αυτήν την εξουσία πάνω στους Πάπες θα περάσει ο Ράτσιγκερ στα αφεντικά του. Αυτό θα μονιμοποιήσει άπαξ και δια παντώς τα "αφεντικά" του Βατικανού και θα καταστήσει επίσης άπαξ και δια παντώς όλους τους Πάπες του μέλλοντος "υπαλλήλους" αυτών των "αφεντικών". Αυτό ήταν το όλο κόλπο. Μια παραίτηση ενός Πάπα ήταν αρκετή, για να "βγει" για πάντα η εξουσία από το Βατικανό.
Αυτή είναι η "υποθήκη" και το "έργο" τού άχρηστου Γερμανού Πάπα ..."Αιχμαλωτίζει" για πάντα την Αγία Έδρα και την παραδίδει στους Εβραίους τοκογλύφους. Σε αυτούς θα παραδοθούν τα "μυστικά" της Αγίας Έδρας. Η παραίτηση του Πάπα με την ταυτόχρονη παραμονή του στο Βατικανό αυτήν την "φυγάδευση" των εγγράφων εξασφαλίζει. Η παραίτηση του Πάπα παίρνει την "Ποιμαντορική Ράβδο" από τα χέρια των μελλοντικών Παπών και τους τοποθετεί κι αυτούς ως άβουλα "πρόβατα" μέσα στο ποίμνιο ...Στο ποίμνιο εκείνο, το οποίο θα ελέγχουν απόλυτα οι Εβραίοι τοκογλύφοι.
Αυτό εξασφαλίζεται με την παραίτησή του και αυτό απειλούνταν με έναν αιφνίδιο θάνατό του ...Ο θάνατος, ο οποίος αποτελούσε έναν αστάθμητο παράγοντα και ο οποίος προκαλούσε τον φόβο και τον ο τρόμο των τοκογλύφων. Η παραίτηση αυτόν ακριβώς τον αστάθμητο παράγοντα εξαλείφει. Δίνει τη δυνατότητα στον παραιτηθέντα Πάπα να διαχειριστεί κατά βούληση τα πολύτιμα αρχεία του πριν μεσολαβήσει κανένας αναπάντεχος θάνατός του και πέσουν αυτά στα λάθος χέρια ...Στα χέρια ενός μελλοντικού Πάπα, ο οποίος δεν θα είναι δικός τους άνθρωπος και θα μπορούσε να εκβιάζει με την ίδια απόλυτη ένταση ολόκληρη την Καθολική Εκκλησία ...Ενός Πάπα, ο οποίος θα έστρεφε τον Καθολικό Κόσμο εναντίον τους και θα τους διέλυε.
Μετά από μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνον θα έχαναν έναν πολύτιμο Πάπα, αλλά η θέση θα καπαρωνόταν από τους εχθρούς τους για άλλα χίλια χρόνια ...Μιλάμε για το απόλυτο "αυτογκόλ". Με το δικό τους το "πιστόλι" θα έχαναν τη μάχη για την κοσμοκρατορία. Με αυτό το "πιστόλι" θα εκβιάζονταν οι ζωντανοί ιερείς του παρόντος και θα διορίζονταν οι "χρήσιμοι" του μέλλοντος. Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο σημαντική ήταν γι' αυτούς η παραίτηση του Πάπα; Νεκρός Πάπας, δηλαδή, σήμαινε ανεξέλεγκτη "κληρονομιά" γι' αυτούς που δημιούργησαν την "κληρονομιά" ...και ήταν ο Ράτσιγκερ και τα αφεντικά του.
Το πού θα "πάει" τελικά αυτή η "θανατηφόρα" κληρονομιά μπορεί να το καταλάβει κάποιος, εάν γνωρίζει τις ανάγκες των "αφεντικών" του Ράτσιγκερ. Τι δεν θέλουν οι Εβραίοι τραπεζίτες της Νέας Τάξης; ...Έναν Ευρωπαίο Πάπα μετά τον Ράτσιγκερ. Γιατί; ...Γιατί, όπως είπαμε, έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με τους Προτεστάντες του Βορρά και φοβούνται την αντίδραση των Καθολικών του Νότου ...Του παγκόσμιου Νότου και όχι μόνον του ευρωπαϊκού. Τα εβραιοπροτεσταντικά "ιδρύματα" τύπου ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ., "ταλαιπωρούν" κατά κύριο λόγο τις Καθολικές Χώρες. Δεν ταλαιπωρούν, για παράδειγμα, τους Προτεστάντες Σκανδιναβούς ή Ολλανδούς τού ευρωπαϊκού Βορρά. Ταλαιπωρούν μέχρι βασανισμού τούς Καθολικούς Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους.
Αυτό το φαινόμενο του επιλεκτικού με θρησκευτικά κριτήρια οικονομικού "βασανισμού" δεν περιορίζεται μόνον στην Ευρώπη. Τα "ιδρύματα" αυτού του τύπου εκτελούν τις ίδιες πολιτικές σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη. Δεν "ταλαιπωρούν" τους Προτεστάντες Καναδούς ή Αμερικανούς του βορείου ημισφαιρίου, όμως ταλαιπωρούν μέχρι θανάτου τους Καθολικούς του νοτίου ημισφαιρίου ...Βασανίζουν καθημερινά την φανατικά Καθολική Λατινική Αμερική ...Λεηλατούν την πάμπλουτη Αργεντινή ...Βυθίζουν στην ανέχεια τη Γουατεμάλα ...Παραδίδουν στις ΗΠΑ σαν λάφυρο το Μεξικό. Άρα, γι' αυτούς είναι θεμελιώδες να ελέγχουν τη Ρώμη, προκειμένου να μην αντισταθούν οργανωμένα οι Καθολικοί απέναντι στην απληστία της εβραιοπροτεσταντικής "συμμορίας".
Εδώ αποκαλύπτεται βέβαια και ένα παράδοξο των αναγκών τους. Επιθυμούν μια πανίσχυρη ευρωπαϊκή Ρώμη, για να ελέγχουν τον Καθολικισμό παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν αυτή η Ρώμη να τους δημιουργεί πρόβλημα μέσα στην Ευρώπη. Την θέλουν ισχυρή στον Κόσμο, αλλά αδύναμη στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται μόνον με έναν τρόπο ...Κρατάς μια πανίσχυρη ευρωπαϊκή Ρώμη, αλλά με έναν Προκαθήμενο που δεν είναι Ευρωπαίος ...Με έναν Πάπα, ο οποίος δεν μπορεί να ταυτιστεί λόγω καταγωγής, για παράδειγμα, με τους Ιταλούς ή τους Ισπανούς ή τους Ιρλανδούς.
...Θέλουν έναν Πάπα, ο οποίος να μην έχει "ειδική" σχέση με τα κύρια θύματά τους στην Ευρώπη, που είναι οι "Λατίνοι" της Μεσογείου ...Θέλουν να έχουν απέναντί τους τα PII(G)S αβοήθητα ...Θέλουν, δηλαδή, να ελέγχουν την Ευρώπη χωρίς αντιστάσεις. Αν καταφέρουν να ελέγξουν την Ευρώπη, όλα τα άλλα είναι εύκολα. Αυτός είναι ο στόχος τους. Θέλουν να κυβερνούν μόνοι τους την Ευρώπη από την εβραϊκή Φρανκφούρτη μέσω των διεφθαρμένων και σχεδόν άθεων υπαλλήλων τους στις Βρυξέλες.
Μία Καθολική Ρώμη αποτελεί από τη φύση της πόλο εξουσίας και αυτό το αντιλαμβάνονται ως απειλή. Δεν επιθυμούν μια Ρώμη, η οποία θα δει με ειδική "κατανόηση" τα προβλήματα της Ιταλίας ή της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Θέλουν τη Ρώμη να "βλέπει" τα προβλήματα όπως αυτά βολεύουν τους ίδιους και στην ιδανική περίπτωση να τα βλέπει με τα "μάτια" της Νέας Τάξης. Θέλουν τη Ρώμη κέντρο του Καθολικισμού, ώστε να ελέγχουν απόλυτα τον Καθολικό Κόσμο παγκοσμίως, αλλά δεν την θέλουν με ευρωπαϊκή ηγεσία και άρα με ταύτισή της με κάποιο από τα "θύματά" τους στην Ευρώπη.
Πόλεμος συμφερόντων μέσα στο Βατικανό.
 Είναι προφανές πως αυτήν τη στιγμή μαίνεται ένας φοβερός "πόλεμος" μέσα στο Βατικανό ...Πόλεμος για τη διαδοχή με έναν ζωντανό πρώην Πάπα, ο οποίος έχει εκδηλώσει την προτίμησή του ...Έναν ζωντανό Πάπα, ο οποίος θέλει να έχει τον πρώτο λόγο για την εν ζωή "μεταθανάτια" πορεία του. Οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να ενοχλούνται σφοδρά τόσο με τον Γερμανό Πάπα όσο και με την ορατή πλέον σε όλους μεθόδευση των Γερμανών και των "αφεντικών" τους. Δεν είναι μόνον ο Μπερλουσκόνι, που "βλέπει" τον γερμανικό κίνδυνο ...κι άλλοι τον βλέπουν ...και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτοί όλοι άρχισαν να "στριμώχνουν" τη συμμορία του Ράτσιγκερ.
Μέρος αυτού του πολέμου είναι και η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας να ελέγξει την Deutsche Bank, η οποία διαχειρίζεται το τραπεζικό σύστημα του Γερμανού Πάπα. Γι' αυτό άλλωστε απαγόρευσαν όλες τις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ. Μέρος του ίδιου πολέμου είναι η "διαρροή" του Ιταλού "έμπιστου" του Γερμανού Πάπα. Ο Πάολο Γκαμπριέλε ήταν ο οικονόμος του Ράτσιγκερ, ο οποίος συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου, κατηγορούμενος για διαρροή ευαίσθητων εγγράφων ...Διέρρευσε "Απόρρητα προσωπικά" έγγραφα του Πάπα, όπως ανακοινώθηκε από το ίδιο το Βατικανό.
Τι είδους "προσωπικά" έγγραφα —που είναι απόρρητα— μπορεί να έχει ένας Πάπας; Τι "προσωπικά" έγγραφα μπορεί να έχει, τα οποία διαφεύγουν της γνώσης των διπλωματικών υπηρεσιών του Βατικανού; Μήπως αυτά τα έγγραφα αφορούσαν τη "συνεννόηση" με τα εβραϊκά αφεντικά του και αυτό προκάλεσε τον Ιταλό; ...Τον θρησκευόμενο χριστιανό και πατριώτη Ιταλό; Μήπως κάποιοι τρόμαξαν στο ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν οι προθέσεις του Πάπα να παραιτηθεί; Γιατί μετά από αυτό το σκάνδαλο, του έβαλαν σαν "χωροφύλακα" τον "ωραίο" Georg Ganswein; ...Έναν Γερμανό, ο οποίος είναι οφθαλμοφανές πως μοιάζει περισσότερο με εκπαιδευμένο πράκτορα μυστικών υπηρεσιών παρά με ιερέα.
"Απάντηση" σε αυτήν την "ιταλική" επίθεση, η οποία στοχεύει στον έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων της γερμανικής συμμορίας είναι η τοποθέτηση του Γερμανού Ernst von Freyberg στην ηγεσία της Τράπεζας του Βατικανού. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει μια τεράστια Νεοταξίτικη προπαγάνδα των διεθνών μέσων, τα οποία ελέγχονται απευθείας από τους Εβραίους τοκογλύφους. Αυτοί "κυκλοφορούν" την προπαγάνδα για δήθεν "προοδευτική" επιλογή, η οποία θα αφορά το πρόσωπο του μελλοντικού Πάπα. Αυτοί "ρίχνουν" στο "τραπέζι" την άποψη για μαύρο Πάπα, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να έχουν στα χέρια τους μια άβουλη "μαριονέτα" μέσα σε ένα εχθρικό "Βατικανό" και μια αφιλόξενη Ρώμη ...Γι' αυτόν τον λόγο και η Νέα Τάξη επιθυμεί έναν μαύρο Πάπα. Στο όνομα μιας δήθεν ισότητας και ενός αμφιβόλου περιεχομένου "μοντερνισμού" θα προσπαθήσουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα ενός μαύρου υποψηφίου.
Γιατί θα είχαν κέρδος από μια τέτοια επιλογή; Γιατί, αν το καταφέρουν αυτό, θα έχουν στη Ρώμη ένα πιστό τους υποχείριο. Γνωρίζουν ότι με τον "μοντέρνο" αυτόν τρόπο θα ερεθίσουν το εκ των δεδομένων συντηρητικό καθολικό ποίμνιο της Ιταλίας. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουν έναν μαύρο Πάπα σε μια εξαιρετικά αφιλόξενη —αν όχι εχθρική— Ρώμη. Αυτό θα τον μετατρέψει σε όμηρό τους εφ’ όρου ζωής. Όμως, ακόμα κι αν δεν το καταφέρουν αυτό, μπορούν να το "πουλήσουν". Θα παίξουν δηλαδή το "χαρτί" του μαύρου Πάπα, για να ενεργοποιήσουν τα ένστικτα του συντηρητικού ευρωπαϊκού στρατοπέδου, το οποίο θα το θεωρήσει αυτό Casus belli, ώστε στη χειρότερη γι' αυτούς περίπτωση να "διαπραγματευτούν" την αντικατάστασή του με έναν λευκό Καναδό, Αμερικανό ή οποιονδήποτε άλλο μη-Ευρωπαίο υποψήφιο.
Θα διαπραγματευτούν δηλαδή σαν "ήττα" τους αυτό, το οποίο έχουν ως κατ’ εξοχήν τους στόχο ...Να βάλουν για πρώτη φορά στη θέση του Πάπα κάποιον μη-Ευρωπαίο ...Κάποιον δικό τους Νεοταξίτη ιερέα, τον οποίο θα τον ελέγχουν απόλυτα ...Κάποιον μη-Ευρωπαίο, ο οποίος υποτίθεται θα δώσει παγκόσμιο "όραμα" στη Ρώμη και θα την κάνει να σταματήσει να φέρεται σαν Ευρωπαία "επαρχιώτισσα" ...Κάποιον λίγο παιδεραστή ή κτηνοβάτη — από τους πολλούς που έχει υπό την "ομηρία" του ο Ράτσιγκερ.
Το παιχνίδι για τον "διάδοχο" έχει ξεκινήσει, παρ' όλο που έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από την ανακοίνωση της παραίτησής του ...Σαν να μην αιφνιδιάστηκαν κάποιοι από την παραίτησή του. Δεν εξηγείται διαφορετικά ...με τον Πάπα ζωντανό —και άρα τους Καρδινάλιους απροετοίμαστους για την εκλογική τους "μάχη"— να μπορούν τα προτεσταντικά "μέσα" να αναγνωρίζουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού και αποδεικνύουν ότι υπάρχει "παρασκήνιο". Ακόμα και τα "ποσοστά" του φαβορί, που δίνουν οι Προτεστάντες Βρετανοί για τον νέο Πάπα είναι εκ του πονηρού και προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ...Εντυπώσεις, οι οποίες θα παρασύρουν τους καιροσκόπους και τους οπορτουνιστές ανάμεσα στα μέλη του Κονκλαβίου, οι οποίοι δεν εκβιάζονται άμεσα και απλά.
Το timing της παραίτησης.
Η όλη μεθόδευση της παραίτησης αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός ιδιαίτερα ακριβής, στον οποίο συμμετέχει και ο ίδιος ο Πάπας ...Ένας σχεδιασμός, ο οποίος απλά επιβεβαιώνει όλα τα σενάρια συνομωσίας των "συνομωσιολόγων", όπως υποτιμητικά χαρακτηρίζουν οι νεοταξίτες κάποιους ενοχλητικούς αναλυτές. Ο χρόνος, δηλαδή, που έγινε αυτή η παραίτηση, δεν είναι τυχαίος. Γιατί; Γιατί, την ίδια ώρα που ο Πάπας δήλωνε τις προθέσεις του να παραιτηθεί άμεσα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ δήλωναν ότι θα ξεκινούσαν τις συζητήσεις για μια εμπορική συμφωνία μαμούθ μεταξύ τους ...Μια συμφωνία, η οποία θα μετέτρεπε το σύνολο σχεδόν του Δυτικού Χριστιανικού Κόσμου σε μια κοινή αγορά ...Μια αγορά, της οποίας τους κυρίαρχους από τώρα γνωρίζουμε ...Μια αγορά, η οποία θα ελέγχεται απόλυτα από τους Εβραίους τραπεζίτες και βέβαια τους Προτεστάντες υποτακτικούς τους.
Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μια στιγμή και ούτε μπορεί να είναι αποφάσεις της στιγμής από ανθρωπάκια τύπου "μάτσα-μούτσα"-Ομπάμα και "ασβούς" σαν τον Ρομπάι. Αυτά μπορούν να μεθοδευτούν μόνον από τοκογλύφους, οι οποίοι μέσω της παγκόσμιας διαφθοράς μπορούν να τα πραγματοποιήσουν. Όλα αυτά μεθοδεύονται επί χρόνια από τοκογλυφικά κτήνη τύπου Ρότσιλντ ή Ροκφέλερ. Τα χρόνια που —μέσω ΕΕ— οι Εβραίοι τραπεζίτες "κατάπιναν" το ένα ευρωπαϊκό κράτος μετά το άλλο, μια αντίστοιχη πολιτική ακολουθήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους και από την απέναντι "όχθη" τού ωκεανού. Την ώρα που με το "καρότο" των δήθεν αγροτικών επιδοτήσεων "έδεναν" τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου στο "σφαγείο" της ΕΕ, έκαναν τα ίδια και στην αμερικανική ήπειρο.
Τα χρόνια που οι Εβραίοι τύπου Τρισέ, Στρος Καν, Μπλακφάιν, Άκερμαν, Σόρος κλπ., με τη βοήθεια της προτεσταντικής Γερμανίας "μαγείρευαν" όλα τα οικονομικά δεδομένα των φτωχών χωρών τού ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου μέσω των χρεών να τις σκλαβώσουν, οι ΗΠΑ των Εβραίων Γκρίνσπαν, Μπενράνκε, Βούλφοβιτς κλπ., έκαναν κάτι ανάλογο στη δική τους Ήπειρο. Οι προτεσταντικές ΗΠΑ —όλες αυτές τις δεκαετίες— "έχτιζαν" τη δική τους "υπεροχή" στην αμερικανική ήπειρο ...Καναδάς, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή, έπεφταν θύματα των οικονομικών "δολοφόνων", τους οποίους έστελναν κατά "κύματα" οι Εβραίοι τραπεζίτες.
  Μέσα σε ελάχιστα χρόνια όλοι θα έμπαιναν σε κάποια από τις "Ενώσεις", τις οποίες οι Εβραίοι μόνοι τους έφτιαχναν, προκειμένου να δημιουργήσουν τα "σφαγεία" των λαών ...Αμερικανική Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου (FTAA/ALCA/ZLEA), Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών Βόρειας Αμερικής (NAFTA), Ένωση Λατινοαμερικανικής Ολοκλήρωσης (ALADI/LAIA), Κοινή Αγορά Νότιου Κώνου Λατινικής Αμερικής (MERCOSUR), Λατινοαμερικανικό Οικονομικό Σύστημα (SELA/Panama Convention). Όλα αυτά είναι "σφαγεία", τα οποία σχεδιάστηκαν, για να εγκλωβίσουν όλους τους λαούς της αμερικανικής ηπείρου στις διαθέσεις των Εβραίων τοκογλύφων.
Πληρώνοντας την παγκόσμια διαφθορά και ελέγχοντας την πολιτική ηγεσία των κρατών, ήταν εύκολο να τα σαρώσουν όλα. Τύπωναν "φωτοτυπίες", που τα ονόμαζαν "δολάρια" και μέσω των δανείων τα μετέτρεπαν σε πραγματικά χρήματα. Μια τεράστια "Μονόπολη", η οποία όμως δεν διασκέδαζε τα παιδιά, αλλά κατέστρεφε τους λαούς. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια αυτά, τα οποία τύπωσαν με τον τόνο, τα μάζεψαν ως πραγματικά κέρδη —και με τόκο—. Ως κάτοχοι του τεράστιου πλούτου, που έκλεψαν από τους λαούς, αγόρασαν τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του Πλανήτη και ελέγχουν την κάθε αγορά ξεχωριστά. Με τον ίδιο πλούτο αγοράζουν δίκτυα υποδομών, δρόμους, νερά, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες με στόχο να μετατρέψουν τους λαούς σε οικόσιτα, που θα έχουν την ανάγκη τους για να επιβιώσουν.
Από εκεί και πέρα έπρεπε να περάσουν στην επόμενη φάση. Εφόσον η Ευρωπαϊκή Ήπειρος και η Αμερικανική Ήπειρος "ευθυγραμμίστηκαν" πλέον υπό την απόλυτη οικονομική και όχι μόνον εξουσία των Εβραίων τραπεζιτών και τοκογλύφων, τι απέμενε; ...Να ενωθούν αυτά τα στοιχεία. Να κάνουν το επόμενο βήμα προς την κοσμοκρατορία τους. Να κάνουν ενιαίο τον Κόσμο στον οποίο οι ίδιοι είναι απόλυτα κυρίαρχοι. Σε αυτό το "βήμα" αναζητούμε τη βοήθεια που τους παρέχει ο Πάπας με την παραίτησή του. Για να καταλάβουμε τι είδους βοήθεια είναι αυτή, θα πρέπει και πάλι να σκεφτούμε με τον απλό τρόπο της λογικής.
Τι θα ήταν το χειρότερο, που θα μπορούσε να τους τύχει σε αυτόν τον "άριστο" σχεδιασμό; ...Να αντιδράσουν τα "σφάγια" και να τον καταστρέψουν ...Να αντιδράσουν οι πιο θιγμένοι από τους λαούς ...Οι λαοί αυτοί, οι οποίοι θα έρθουν πρώτοι στα όριά τους ...Να αντιδράσουν τα καθολικά "πρόβατα". Έτσι κι αλλιώς αυτά ήταν, που θίγονταν περισσότερο από όλους. Στην πραγματικότητα ο Δυτικός Χριστιανικός Κόσμος είναι αυτός, ο οποίος τίθεται άμεσα και στο σύνολό του υπό τον εβραϊκό ζυγό. Σε αυτήν τη φάση οι ορθόδοξοι χριστιανοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτόν τον σχεδιασμό, είναι καί αδύναμοι καί ελάχιστοι. Την Ορθόδοξη Ρωσία την έχουν αφήσει εκ του πονηρού "έξω" από αυτόν τον σχεδιασμό, για να μην προκληθούν ανεξέλεγκτες "ζυμώσεις" και απρόσμενες συμμαχίες.
Ο κίνδυνος, δηλαδή, ποιος ήταν; ...Ένας αιφνίδιος θάνατος του δικού τους Πάπα να οδηγούσε σε εκλογή ενός νέου Πάπα, τον οποίο δεν θα έλεγχαν στον ίδιο βαθμό ...Ενός Πάπα, ο οποίος, υπό την πίεση των καθολικών λαών και της δυστυχίας τού ποιμνίου του, θα στρεφόταν εναντίον της τοκογλυφικής συμμορίας. Ούτε φαντάζεται ο αναγνώστης πόσο εύκολο είναι για έναν Πάπα να "καθαρίσει" μια τοκογλυφική συμμορία, όπως αυτήν που μαστίζει σήμερα τον Πλανήτη. Θέμα ωρών είναι για έναν Ποντίφικα να απαλλάξει τον Δυτικό Κόσμο από την τραπεζική "μάστιγα". Αυτό ακριβώς γνώριζαν οι Εβραίοι και γι' αυτό έτρεμαν στο ενδεχόμενο να πεθάνει ο Πάπας και να μην προλάβουν να τοποθετήσουν έναν απολύτως όμοιο μ' αυτόν στη θέση του.
Γνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο και θεωρώντας ότι —ελέγχοντας τα παγκόσμια ΜΜΕ— δεν θα είχαν πρόβλημα, έβαλαν τον Πάπα να κάνει το πρωτοφανές. Έβαλαν τον "υπάλληλό" τους να στραφεί εναντίον του Θεού και του ποιμνίου Του. Για ποιον λόγο θεωρούμε ότι συμμετείχε συνειδητά ο Πάπας σε αυτόν τον εγκληματικό σχεδιασμό και ότι δεν ήταν μια ατυχής για τον ίδιο συγκυρία; ...Γιατί απλούστατα αποκλείεται να έπεσε θύμα της άγνοιάς του. Ο συγκεκριμένος Πάπας είναι διδάκτορας της Θεολογίας και επί χρόνια υπεύθυνος για την αυστηρή εφαρμογή τού Δόγματος της Καθολικής Εκκλησίας ...Θεολογικός σύμβουλος Παπών υπήρξε πριν γίνει ο ίδιος Πάπας.
Είναι δυνατόν αυτός ο συγκεκριμένος Πάπας να μην γνωρίζει τι κάνει; ...Να μην γνωρίζει τι κάνει εις βάρος της θρησκείας του και του δόγματός της ένας άνθρωπος, ο οποίος, πριν γίνει Πάπας, είχε ως αντικείμενο εργασίας του να κρίνει τις πράξεις των ιερέων του Καθολικισμού και να προστατεύει το δόγμα; Είναι δηλαδή σχεδόν προφανές ότι ο Πάπας συνειδητά επέλεξε να συμμετάσχει σε αυτήν την "εγκληματική" ενέργεια. Το αποδεικνύει με τα λόγια του. Εφόσον δεν έκανε κάτι κακό, γιατί διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "θα μείνει κρυμμένος από τον κόσμο"; Γιατί ο κόσμος να στερηθεί την παρουσία ενός τόσο καλού και καινοτόμου —έστω και πρώην— Πάπα; Ας πάρει κι αυτός μια πίτσα παραμάσχαλα και ας γυρνάει τον κόσμο, για να τον "φωτίζει" όπως ο Γκορμπατσόφ ...Δεν το κάνει όμως. Άρα; Άρα, γνωρίζει εκ των προτέρων πως είναι πρόβλημα για τον κόσμο και την Εκκλησία η επιβίωσή του.
Τη συμμετοχή του σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια δεν την καταλαβαίνει κάποιος μόνον "ερμηνεύοντας" τον λόγο του ...Τη συμμετοχή του την αποδεικνύουν ακόμα και τα δευτερεύοντα στοιχεία. Μέσα από την πορεία των γεγονότων είναι φανερό ότι υπάρχει μια σταδιακή κορύφωση των εξελίξεων και αυτό αποκαλύπτει μεθόδευση. Αποκαλύπτει σχεδιασμό, ο οποίος προστατεύει τους συνωμότες ...Ενήργησε με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην δώσει καθόλου περιθώρια αντίδρασης στους αμυντικούς μηχανισμούς της Αγίας Έδρας. Χρησιμοποίησε τη θεολογική του γνώση όχι για να βοηθήσει την Εκκλησία του, αλλά για να την εξουδετερώσει.
Αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας στις 11 Φεβρουαρίου την απόφασή του να παραιτηθεί σαν "κουρασμένος" και ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία της παραίτησής του την 28η του ίδιου μήνα. Γιατί δεν συζήτησε ποτέ και με κανέναν ότι σκεφτόταν να παραιτηθεί λόγω κόπωσης; Γιατί δεν συζήτησε αυτό το τόσο λεπτό θέμα με έμπειρους θεολόγους και νομικούς τής Αγίας Έδρας; ...Να πάρει έστω μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά του ...Να δει τέλος πάντων αν υπάρχει θεολογικό ή νομικό πρόβλημα με μια τέτοια απόφασή του. Εφόσον δεν υπήρχε υστεροβουλία πίσω από την απόφασή του, γιατί δεν την "μοιράστηκε" με ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν και οι οποίοι πληρώνονται για να βρίσκονται στη διάθεση του Πάπα;
Μήπως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο; Μήπως, για τον λόγο ότι μια πιθανή παραίτησή του θα τον έθετε "εκτός" κοινωνίας; Μήπως, για τον λόγο ότι και μόνον η σκέψη του για μια πιθανή παραίτηση θα άλλαζε παντελώς τα δεδομένα και μάλιστα εις βάρος του; ...Απλά πράγματα. Ένας Πάπας, ο οποίος σκέφτεται την παραίτηση, είναι ένας Πάπας "χαλασμένος" και θα έπρεπε να τεθεί υπό περιορισμό ...Ούτε ο πρώτος θα ήταν ούτε ο τελευταίος που θα "τρελαινόταν". Σε μια τέτοια περίπτωση η θέλησή του για παραίτηση δεν θα ήταν πρόβλημα δικό του, αλλά θα γινόταν πρόβλημα της Αγίας Έδρας. Θα κινούνταν διαδικασίες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κωδικοποιημένες στο καταστατικό του Βατικανού ...Μήπως αυτό φοβήθηκε; ...Μήπως τον "ξεκουράσουν" άθελά του κάποιοι ισχυροί παράγοντες του Βατικανού;
Γιατί από τη στιγμή που διαπίστωσε την "κούρασή" του μέχρι την παραίτησή του μεσολαβούν μόνον 17 ημέρες; Γιατί δεν έδωσε στον εαυτό του μερικούς μήνες "προσευχής" και ξεκούρασης, μήπως και ανακάμψει φυσικά και πνευματικά; Μήπως γιατί φοβόταν να εκτεθεί σε κίνδυνο για ένα τόσο μακρύ χρονικό διάστημα; Μήπως γιατί ακόμα και σήμερα φοβάται για τη ζωή του; Μήπως γιατί δεν ήθελε να προλάβουν σε μια τέτοια περίπτωση να τον διώξουν κλοτσηδόν από το Βατικανό, περιορίζοντάς τον σε κάποιο μοναστηριακό κελί χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο και άρα μακριά από τους "φακέλους" του; ...Αυτή έπρεπε να είναι η τύχη του σήμερα ...Να πάθει ό,τι έπαθε ο φουκαράς ο Σελεστίνος, ο οποίος, παρ' όλο που ήταν άσχετος και καλοπροαίρετος, τον έκλεισαν μέσα σε ένα κελί και μετά από λίγο καιρό πέθανε.
Ζωντάνεψε ο Διάβολος στη Ρώμη;
Θεολογικά αυτό, το οποίο έκανε ο Πάπας, είναι το μέγιστο αμάρτημα. Είναι η απόλυτη απιστία προς τον Κύριό του και άρα προς τον Θεό. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο Πάπας με την παραίτησή του κάνει απευθείας Πραξικόπημα απέναντι στον Κύριο. Γιατί; ...Γιατί με την πράξη του αυτή "νοθεύει" τη βούληση του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεθαίνει ο εκάστοτε Πάπας, διασπώνται οι προηγούμενες δομές, σέκτες, φατρίες και οι συμμαχίες της δικής του εξουσίας. Διαλύονται αναγκαστικά, γιατί παύουν να έχουν νόημα ύπαρξης. Οι Καρδινάλιοι-εκλέκτορες απελευθερώνονται από τον προηγούμενο "Αρχιδούλο" και μπαίνουν στο Κονκλάβιο ως ελεύθεροι άνθρωποι, για να ψηφίζουν από μηδενική βάση τον νέο ηγέτη. Τότε θεολογικά τους "φωτίζει" το Άγιο Πνεύμα και επιλέγουν τον νέο "εκλεκτό" ...Τον εκλεκτό του Αγίου Πνεύματος. Γι' αυτό τους κλειδώνουν —κυριολεκτικά και μεταφορικά— μέσα στο Κονκλάβιο.
Ένας ζωντανός Πάπας έξω από τον Κονκλάβιο σημαίνει πως τίποτε από όλα αυτά που περιγράψαμε δεν ισχύει ...Σημαίνει ότι διατηρεί την "ομάδα" του συμπαγή μέσα σ' αυτό. Άρα; Άρα τζάμπα λέγεται "Κονκλάβιο", εφόσον είναι "ξεκλείδωτο" για όσο διάστημα υπάρχει πρώην Πάπας έξω από αυτό. Άρα, αυτός ο πρώην Πάπας είναι εκείνος, ο οποίος "επιλέγει" τον επόμενο Πάπα και όχι το Άγιο Πνεύμα. Ο πρώην Πάπας, ο οποίος, ως τέτοιος, έχει "παρουσία" μέσα στο Κονκλάβιο με τη δική του σέκτα, που αναγκαστικά και εκβιαστικά θα ελέγχει την πλειοψηφία των συνέδρων, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τον διάδοχό του. Αν αυτό δεν είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, τότε τι είναι; Ο Πάπας με αυτόν τον τρόπο παύει να είναι ένας απλός εκλεκτός του Αγίου Πνεύματος και γίνεται τουλάχιστον ΙΣΟΤΙΜΟΣ μ' Αυτό.
Λέμε τουλάχιστον ΙΣΟΤΙΜΟΣ, γιατί είναι θέμα χρόνου να Το ξεπεράσει. Από τη στιγμή που θα επιτύχει να "κατασκευάσει" τον πρώτο Πάπα της αρεσκείας του, στο μέλλον θα το επαναλαμβάνει με την ίδια άνεση. Από τη στιγμή που βγαίνουν "νήματα" έξω από το Κονκλάβιο, κάποιοι μπορούν να τα "κινούν". Από τη στιγμή που τα αφεντικά τού Ράτσιγκερ θα μπορούν να "κατασκευάσουν" τον πρώτο Πάπα, θα μπορούν να "κατασκευάζουν" επ’ άπειρον και τους υπόλοιπους. Αν, έστω και για μία φορά, βρεθεί άνθρωπος "έξω" από το Κονκλάβιο, να επηρεάζει τις αποφάσεις μέσα σ' αυτό, τότε τελείωσε το "παραμύθι".
Αυτό μπορεί μετά να γίνεται ως πρακτική επ’ άπειρον, γιατί θα το αποδέχεται αυτός, ο οποίος θα "εκλέγεται" από το Κονκλάβιο ...Θα το αποδέχεται apriori ο κάθε νέος Πάπας, εφόσον θα κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος "εκλεκτός" των αφεντικών του. Το Κονκλάβιο με αυτόν τον τρόπο θα μετατραπεί σε μια τυπική διαδικασία, η οποία απλά θα επικυρώνει αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν έξω και πάνω από αυτό. Το "Άγιο Πνεύμα", δηλαδή, ούτε σαν παράμετρος "τύχη" δεν θα συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, όπου οι Πάπες του μέλλοντος θα επιλέγονται μέσα σε κάποια γραφεία τραπεζιτών.
 Ο κόσμος, δηλαδή, είδε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση τη μεταμόρφωση του σημερινού Πάπα σε Διάβολο και απλά δεν κατάλαβε τι είδε. Δεν κατάλαβε ότι τη στιγμή που ο ζωντανός Πάπας δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, είναι θέμα ημερών να "ξαναγεννηθεί" ο Διάβολος ...Ο πραγματικός Διάβολος και όχι μεταφορικά ένας "διάβολος", όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε κάποιους ιδιαίτερα κακούς ανθρώπους. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουμε από την αρχή και λέμε ότι απαγορεύεται να παραιτηθεί ο Πάπας.
Είναι έτσι ο σχεδιασμός του θεοκεντρικού χριστιανικού συστήματος, ώστε η ασφάλεια της λειτουργίας του επιτυγχάνεται μόνον εάν ο θάνατος του προηγούμενου Πάπα εξασφαλίζει από την αρχή το ανακάτεμα των "χαρτιών" ...Ένα ανακάτεμα, το οποίο παραδίδει την εξουσία σε αυτόν, ο οποίος σε συνθήκες συνεδρίασης θα επιβληθεί απέναντι στους υπολοίπους ...Ένα ανακάτεμα, το οποίο εξασφαλίζει πραγματικά το γεγονός ότι, μόλις βγει νέος Πάπας από το Κονκλάβιο, είναι πραγματικός Πάπας ...Είναι ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει σχέση με αυτό που μπήκε στη συνεδρίαση του Κονκλαβίου ...Είναι ένα πρόσωπο, το οποίο "θωρακίζεται" πίσω από το αξίωμά του και δεν χρωστάει πλέον τίποτε και σε κανέναν ...Ούτε καν σ' αυτούς που τον ψήφισαν ...Είναι στην κυριολεξία ό,τι τον "φωτίσει" ο Θεός.
Όμως, αυτό μπορεί να συμβεί μόνον εάν ο επόμενος Πάπας προκύψει από τις μεταξύ των υποψηφίων διαπραγματεύσεις και όχι με "έξωθεν" εντολή. Αν ζει πρώην Πάπας και επηρεάσει αυτήν την εκλογή, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το παιχνίδι σε μια τέτοια περίπτωση "στήνεται" και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση του Διαβόλου ...Του ζωντανού Διαβόλου, ο οποίος έχει τη μορφή του παραιτηθέντα Πάπα ...Έχει τη μορφή του πρώην Πάπα, ο οποίος έξω από το Κονκλάβιο κινεί τα "νήματα". Αυτός είναι ο Διάβολος και αυτός είναι "ανώτερος" από τον νέο Πάπα που θα προκύψει.
Αυτός ο Διάβολος, στον οποίο "χρωστά" τα πάντα ο κάθε νέος Πάπας, είναι εκείνος, που θα ελέγχει μόνιμα το οποιοδήποτε Κονκλάβιο. Αυτός είναι ο Διάβολος, ο οποίος για τους πιστούς θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο επίπεδο του Θεού, εφόσον θα είναι ανεξέλεγκτος να αποφασίζει ό,τι θέλει για όποιον θέλει ...Ανώτερος από τον εκάστοτε Ποντίφικα, εφόσον αυτός θα τον επιλέγει και άρα δικός του δούλος θα είναι ...Ο πρώτος Διάβολος που θα ζήσει και θα μπορέσει να δημιουργήσει τους επόμενους, οι οποίοι θα τον ενσαρκώνουν και στο μέλλον.
Αυτό, το οποίο λέμε περί Διαβόλου, δεν πρέπει να τρομάζει τον αναγνώστη. Εμείς δεν είμαστε ούτε δεισιδαίμονες ούτε σκοταδιστές ούτε θρησκόληπτοι. Δεν αναζητούμε μέσα από πεντάλφες ούτε κερασφόρα τέρατα ούτε μυστηριώδεις τραγοπόδαρους χαρακτήρες. Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η θεολογική μας γνώση μάς επιτρέπει να κινούμαστε με αυτήν την ασφάλεια. Δεν επικαλούμαστε μυστηριώδη πνεύματα. Απλά, όπως φαίνεται, μάλλον δίνουμε περισσότερη προσοχή σ' αυτά που διαβάζουμε από κάποιους άλλους. Ρωτάμε λοιπόν τον αναγνώστη. Ποιος είναι ο ορισμός του Διαβόλου στη θεολογία; Τι είναι ο Διάβολος;
...Διάβολος —σύμφωνα με τις γραφές, οι οποίες είναι στη διάθεση του καθενός— δεν είναι απλά ένας πολύ κακός άνθρωπος, ο οποίος υποτίθεται αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του κακού. Μπορεί να είσαι ο πιο κακός άνθρωπος του κόσμου και να είσαι απλά ένας ...μπακάλης. Η κακία, ακόμα και στον απόλυτο βαθμό, δεν σε καθιστά Διάβολο. Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να Τον υποκαταστήσει και να καταλάβει τη θέση Του  ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να γίνει θεός στη θέση Του ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να Του αρπάξει το ποίμνιο και την Εκκλησία Του ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να αρπάξει τη Δύναμή Του και να την θέσει στη δική του υπηρεσία, εξυπηρετώντας τους δικούς του σκοπούς. Η απόλυτη Ύβρις για έναν Υπηρέτη, ο οποίος αυθαίρετα θέλει να αρπάξει τον ρόλο του Κυρίου ...Αυτό δεν έκανε ο Πάπας με την παραίτησή του;
Με τη ρυθμιστική παρουσία του, την ώρα που συνεδριάζει το Κονκλάβιο για τον νέο Πάπα, αυτός γίνεται όχι απλά "συνέταιρος", αλλά "αφεντικό" του Ίδιου του Θεού. Γιατί "αφεντικό"; ...Γιατί ο μελλοντικός Ποντίφικας —και εν λευκώ απόλυτος και αλάθητος άρχων του χριστιανισμού—, ο οποίος θα διαχειρίζεται με την απόλυτη εξουσία την Αγία Εκκλησία, θα γίνει δικός του δούλος και θα πάψει να είναι ο δούλος του Θεού. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι πίσω από τον παραιτηθέντα Πάπα βρίσκονται οι Εβραίοι τοκογλύφοι, αυτό τι σημαίνει; ...Ότι αυτοί θα γίνουν τα πραγματικά "αφεντικά" του Θεού.
...Μόλις ψοφήσει ο Διάβολος Ράτσιγκερ, την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους αποκλειστικά οι Εβραίοι. Μόνοι τους —και στα κλειδωμένα γραφεία τους— θα αποφασίζουν για τους ηγέτες του χριστιανισμού. Θα εκλέγουν τον Ποντίφικα και θα διορίζουν ως ιερείς και επισκόπους ό,τι χειρότερο και πιο ελεγχόμενο διαθέτει η χριστιανική κοινωνία. Οι χριστιανοί θα αναζητούν τον Θεό και θα πέφτουν συνέχεια πάνω τους. Θα πραγματοποιήσουν αυτό, το οποίο ήταν εξ’ αρχής το όνειρό τους ...Να σκοτώσουν τον κληρονόμο Υιό, για να αρπάξουν την περιουσία του Πατέρα ...Υπάρχει τίποτε πιο απλό από αυτά που περιγράφουμε;
Δεν χρειάζεται να πούμε βέβαια ότι το θέμα πλέον ξεφεύγει από τη σφαίρα ενδιαφέροντος της Καθολικής Εκκλησίας και γίνεται πανχριστιανικό θέμα ...Ένα θέμα, το οποίο εκτός από τους καθολικούς ιερείς αφορά και τους ιερείς της ορθοδοξίας ...Στον ίδιο Θεό δεν πιστεύουν όλοι; ...Άρα; Άρα, όταν κάποιοι "ρίχνουν" τον Κύριο, είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ιερείς του να αγωνιστούν ...Δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο του Πλανήτη και υπό ποιο δόγμα αδικείται ο Κύριος ...Σημασία έχει ότι αδικείται και αυτό είναι αρκετό για τους δούλους Του.
Καθήκον των ανώτατων ιερέων της Ορθοδοξίας είναι να βγουν και να καταγγείλουν δημόσια το έγκλημα του Ράτσιγκερ. Καθήκον τους είναι να δείξουν στον κόσμο τον σύγχρονο Διάβολο, ο οποίος τόλμησε να μπει στον Οίκο του Κυρίου και να επιχειρήσει να Τον αδικήσει. Υπόλογοι στον Κύριο θα είναι, αν δεν το κάνουν. Αιωνίως στιγματισμένοι θα είναι, αν δεν αγωνιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν εναντίον του Διαβόλου ...Αν δεν θυσιαστούν, για να δείξουν την πίστη τους στον Κύριο.
Με πρώτο τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως πρέπει να στείλουν στο ανάθεμα και την "άβυσσο" τον "κουρασμένο" αποστάτη. Κοντά σε αυτόν πρέπει να αγωνιστεί ολόκληρος ο ανώτατος κλήρος της Ορθοδοξίας. Πρέπει να απαιτήσουν από τους συναδέρφους τους στη Ρώμη να μην αποδεχθούν την παραίτηση του Πάπα ...ή να αποδεχθούν με "συγκίνηση" τη θέλησή του να "ενωθεί" με τον Κύριο πριν τη σύγκληση του Κονκλαβίου.
Το ίδιο αφορά και την άλλη μεγάλη μονοθεϊστική θρησκεία αυτού του Κόσμου ...Τη θρησκεία του Θεού Αλλάχ με Αρχάγγελο τον Γαβριήλ και Προφήτη τον Μωάμεθ ...Τη θρησκεία που πολεμά τον ίδιο Διάβολο με τους χριστιανούς. Τους αφορά κι αυτούς το έγκλημα του Ράτσιγκερ. Τους αφορά εξίσου για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αφορά και τους Ορθόδοξους. Τον ίδιο Θεό λατρεύουν και τον ίδιο Διάβολο μισούν. Ο ίδιος Διάβολος, μόλις ισχυροποιηθεί στη Δύση, θα τους καταδιώξει κι αυτούς στην Ανατολή. Αν επιτύχει ο Διάβολος τον στόχο του στη Ρώμη, είναι θέμα χρόνου να επιτεθεί στο Ισλάμ. Ας σκεφτούν οι ισλαμιστές ποιους μισούν και ας θυμηθούν ποιοι είπαμε μέσα σε αυτό το κείμενο πως είναι τα "αφεντικά" του Διαβόλου. Αν δεν σταματήσουν αυτόν τον Διάβολο, οι σιωνιστές θα τους πνίξουν στο αίμα τους.
...Τα πάντα, δηλαδή, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Θεός και του Ισλάμ είναι Αυτός, που σήμερα οι Σιωνιστές προσπαθούν να αδικήσουν στη Δύση. Αν οι Μουφτήδες —ερμηνευτές του Κορανίου και νομοθέτες του Ισλάμ— εκδίδουν θανατηφόρες Φετφά για καραγκιόζηδες όπως ο Σαλμάν Ραζντί ή ο Ελ Μπαραντέι, ευνόητα είναι μερικά πράγματα. Κάποιοι ήδη θα έπρεπε να είχαν εκδώσει Φετφά με εντολή εξόντωσης του Αποστάτη Πάπα μέχρι την 28η Φεβρουαρίου ...Μέχρι την ημέρα της "ανάστασης" του Διαβόλου ...Οι καιροί ου μενετοί.
Αυτοί, που τους αρέσει να αποκαλούνται δούλοι του Θεού, πρέπει να βιαστούν. Δεν θα έχουν ποτέ ξανά τόσο καλή ευκαιρία να δείξουν εμπράκτως την πίστη τους στον Θεό. Η ναζιστική μαϊμού είναι βέβαιον ότι έχει "πουλήσει" την ψυχή της στον τοκογλύφο Μαμωνά. Εμείς, όμως, επειδή πιστεύουμε στον Θεό και τη Θεία Οικονομία, πιστεύουμε απόλυτα ότι σύντομα τόσο οι "αγοραστές" όσο και οι "πωλητές" στην συγκεκριμένη "αγοραπωλησία" θα βρεθούν προ εκπλήξεων ...Θα πέσουν στα χέρια Αυτού, που δεν θέλουν.
Οι Εβραίοι τοκογλύφοι, οι οποίοι έχουν ρημάξει αυτήν τη στιγμή την παγκόσμια κοινωνία, ας μην βιαστούν να πανηγυρίσουν τη νίκη τους, γιατί τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα ...Άλλοι αποφασίζουν. Δυστυχώς γι' αυτούς ο Θεός γελάει, όταν ακούει τα σχέδια των θνητών ...Ξεκαρδίζεται συγκεκριμένα ...Ξεκαρδίζεται με τους βλάκες, τους οποίους κάποτε έσωσε στην έρημο και σήμερα νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν θεοί στη Θέση Του. Η σημερινή κατάσταση όχι μόνον δεν Τον απειλεί, αλλά Του δίνει την καλύτερη ευκαιρία να κρίνει τους πάντες ...τόσο τους εμπλεκόμενους όσο και τους ...παρατηρητές. Το μήνυμα με τον κεραυνό στο Βατικανό πρέπει να το πήραν αυτοί στους οποίους απευθυνόταν.
ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

49 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Παραίτηση Πάπα


 1. Ανδρέας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360954709778#c3428907567568268387'> February 15, 2013 at 8:58 PM

  Κατα πάσα πιθανότητα και η κατάριψη μετεωρίτη απο ρωσικό πύραυλο είναι το ίδιο γνήσια με την παραίτηση του πάπα. Πρωτόγνωρα γεγονότα συμβαίνουν στην ανθρωπότητα. Όπως κλείνει και το κείμενο του ο κ. Τραϊνού, η θυμόσοφη ρήση, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει, ποτέ δεν ήταν πιο επίκαιρη.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360956534699#c8710001550910854854'> February 15, 2013 at 9:28 PM

  O Κυριος τραιανου ξεκλειδωσε αλλη μια καμπη της ιστοριας και η επιβεβαιωση ηρθε σημερα με την τοποθετηση γερμανου διευθηντη της τραπεζας του βατικανου ας μην ξεχνουμε οτι ο διαβολος παντα ηθελε το χρυσο του βατικανου και το πηρε ο προηγουμενος παπας εφερε πορτοκαλι επανασταση και την πτωση της ανατολικης ευρωπης αυτος ολοκληρης της ευρωπης και τον χριστιανισμο της

   

 3. mihalis k
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360968532258#c6917799265439185228'> February 16, 2013 at 12:48 AM

  Πρόκειται όντως για εξέλιξη τεραστίων διαστάσεων.Ακόμη μια ολοκληρωμένη και ακριβής ανάλυση από τον κ.Τραιανού.Ευχαριστούμε.

   

 4. ΜΥΡΩΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360969759046#c7797801174114347865'> February 16, 2013 at 1:09 AM

  ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΕΥΓΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

   

 5. un abrazo revolucionario
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360973072102#c7814628421226144438'> February 16, 2013 at 2:04 AM

  εκπληκτική ανάλυση, έχω μείνει άναυδη! Ελεγχουν απόλυτα τους πάντες και τα πάντα, γι'αυτό και κανείς δεν τόλμησε να αναλύσει ή έστω να αμφισβητήσει την παραίτηση του Πάπα. Συνέχισε να γράφεις, Παναγιώτη, γιατί ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά ... Δεν σκεφτόμαστε, δεν αναλύουμε, δεν συζητάμε πλεον τίποτε, καταπίνουμε τα πάντα ασκαρδαμυκτί!!!!

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360976753368#c1393393875087249059'> February 16, 2013 at 3:05 AM

  Για άλλη μια φορά κύριε Τραΐανού η ανάλυση που κάνετε και η αποκάλυψη της πλεκτάνης είναι εξαιρετική.

  Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να μας μιλήσετε για τον ρόλο της Ρωσίας
  στις παγκόσμιες εξελίξεις και την όποια σχέση έχει με τους Προτεστάντες και τους Σιωνιστές της Νέας Τάξης.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1360999879956#c7146866471475774711'> February 16, 2013 at 9:31 AM

  Για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε!

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361022906803#c2630273017618417755'> February 16, 2013 at 3:55 PM

  Κύριε Τραϊανού,διάβασα με πολύ προσοχή το κείμενο.Τα περισσότερα που γράψατε τα διάβασα για πρώτη φορά.Είμαι έκπληκτη με όλα αυτά που συμβαίνουν.Συνέχεια ανακαλύπτω το σκοτάδι στο οποίο ζούσα πριν σας γνωρίσω.Το σπουδαιότερο δώρο που δώσατε και δίνετε σε μένα και την οικογένειά μου είναι η ανάλυση των όσων συμβαίνουν αλλά και η προτροπή σας να ψάχνουμε και μόνοι μας προς επαλήθευση των όσων γράφετε.Μέχρι τώρα έχετε επιβεβαιωθεί σε όλα.Να είστε πάντα δυνατός.

   

 9. katerinaV
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361043847728#c7720225716998955327'> February 16, 2013 at 9:44 PM

  Κύριε Τραιανου, για μια ακόμη φορά,διαβάζοντάς σας,μου ανοιχτηκαν τα μάτια, θα ομολογήσω πως έπεσα στο σφάλμα να πιστέψω στην παραίτηση αυτη ,σαν μια σοφή πράξη εκ μέρους του Πάπα, λέγοντας και ΜΠΡΑΒΟ του!!!!
  Τι αφέλεια και τι άγνοια με δέρνει!!! Διαβάζοντας την ανάλυσή σας,μόνο να σας ευχαριστήσω μπορώ, γιατί επιβεβαιωνεστε κάθε φορά...
  Να είστε πάντα καλά για να μαθαίνουμε .
  Με απέραντη εκτίμηση.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361047098913#c6245422012161818004'> February 16, 2013 at 10:38 PM

  Συνχαρητηρια,καταπληκτικη αναλυση για ακομα μια φορα.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361047767345#c7046002612744966423'> February 16, 2013 at 10:49 PM

  Καταπληκτική η ανάλυσης σας!

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361048118189#c4762927727925585773'> February 16, 2013 at 10:55 PM

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361054185575#c6106160632794586098'> February 17, 2013 at 12:36 AM

  Σε παλιοτερο αρθρο σας ειχατε γραψει οτι οεχθρος εντος εισαγωγικων για τον κοσμο ηταν οι προτεσταντες τωρα ομως βαλατε το ζητημα στη σωστη διασταση. Οι εβραιοι τραπεζητες αυτοι ειναι η πληγη.Και ειναι καλο να ξερεις ποιος πραγματικα ειναι οεχθρος.Η αναλυση σας πιστευω οτι ειναι σωστη ενας ισχιρος Παπας θα μπορουσε να κανει τη διαφορα.Αν και δεν εχω θρησκευτικες προτιμησεις πιστευω οτι ο χριστιανισμος εχει πληγει και συνεχιζει να πλητετε ανεπανορθωτα ετσι ωστε να εξυπηρετιθουν τα συμφεροντα της νεας ταξης.Ετσι εχουμε ολοι προδοθει απο τιςηγεσιες μας λαοι και θρησκευτικες ομαδες.ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!!

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361149687203#c4288145300589883677'> February 18, 2013 at 3:08 AM

  Ειχατε γραψει στο προηγουμενο κειμενο οτι οι Εβραιοι ετοιμαζονται να αποδυναμωσουν τον Χριστιανισμο καθως δυσκολευει τα σχεδια της αθεης ΝΤΠ...και λιγες μερες μετα πεφτει σα βομβα η ειδηση της παραιτησης του Παπα-ορκ!Αποδειξη οτι προβλεψη του μελλοντος μπορει να γινει αν κατεχεις την γνωση.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361186420991#c2889165206923796522'> February 18, 2013 at 1:20 PM

  Ο καρδινάλιος Tarcisio Bertone, με το όνομα: Tarcisio Pietro Evasio Kardinal Bertone
  γεννηθείς στις 2. Δεκεμβρίου1934 στο χωριό Romano, πληροί όλες τις προϋποθέσεις του :

  Pietro απ΄το Ρομανο = PETRUS ROMANUS

  Θα ειναι και ο τελευταιος Παππας

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361207068312#c4028950249398864705'> February 18, 2013 at 7:04 PM

  Πολύ καλό και αυτό το πόνημα σας. Οπως αναφέρετε, ο Βενέδικτος ο 16ος είχε προεκλεγεί προτού εκλεγεί από το Κονκλάβιο. Επομένως πού εστιάζετε το πρόβλημα με την παραίτηση; Στους φακέλους
  που έχει ο υπό παραίτηση; Δηλαδή οι κινώντες τα νήματα δεν έχουν αυτούς τους φακέλους; Η μήπως δεν έχει ήδη εκλεγεί ο επόμενος; Πράγματι, ο ΘΕΟΣ ξεκαρδίζεται στα γέλια με αυτά που βλέπει.
  Και μαζί με ΑΥΤΟΝ αυτοί που πιστεύουν σ' ΑΥΤΟΝ. Ουδεμία κατάσταση όμως μπορεί να ΤΟΝ απειλήσει αλλά και να ΤΟΥ "δώσει την καλλίτερη ευκαιρία να κρίνει τους πάντες". Ποιός είναι αυτός που μπορεί να απειλήσει η να προκαταλάβει τη θέληση ΤΟΥ;
  Οσον δε αφορά στα συγχαρητήρια -που σας αξίζουν- των αναγνωστών σας, θα τούς συμβούλευα/παρότρυνα -εγώ ο ελάχιστος- να μην επαναπαύονται ότι έχουν κάνει το καθήκον τους διαβάζοντας τα πονήματα σας, αλλά να διαδίδουν αυτά και στον περίγυρο τους και στο ευρύτερο περιβάλλον τους, με την ελπίδα "μπάς και ξυπνήσουμε" κάποια στιγμή και φτιάξουμε ένα κόσμο καλλίτερο γιά να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
  Πρέπει να βιαστούμε. Ο καιρός γαρ εγγύς.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361265409421#c9073278144792872971'> February 19, 2013 at 11:16 AM

  δεν ελπιζω τιποτα πια δεν φοβαμαι τιποτα το ξερω οτι ποτε δεν θα ειμαι ελευθερη... ο ανθρωπος! το πιο τραγικο ον πανω στην γη!.ο γενητορας του ενος θεου ο αβρααμ..αυτον ακολουθαμε. να ενας ομορφος τροπος να τρεχουν ολα τα εθνη πισω απο το αρμα των εβραιων!θα τρεχουν πισω απο την δικη τους επινοηση!!τον θεο..καλη συνεχεια σε ολους σας!ειμαι σιγουρη πως θα γινουν οπως τα λετε !το ποτε "αλλος" το αποφασιζει απο "ψηλα" ...και γελα οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια..συμφωνω! με την αφελεια μονο να γελας πρεπει!

   

 18. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361296744757#c2424657390111124574'> February 19, 2013 at 7:59 PM

  ...Επειδή κάποιοι - με βάση τα σχόλια και σε άλλα blogs - δεν αντιλήφθηκαν επακριβώς το τι αναγραφόταν στην ανάρτηση για τη "διαδρομή" των φακέλων του Πάπα, ο Παναγιώτης Τραϊανού αναγκάζεται να κάνει συμπλήρωση 2 επίμαχων παραγράφων στο κείμενο...

  Έτσι, το κείμενο:

  Αυτή η επάνοδος ήταν βέβαιη, αν οι "φάκελοι" του Βαυαρού "Έντγκαρ Χούβερ" αφήνονταν στην τύχη τους μετά από έναν αιφνίδιο θάνατό του. Φοβούνταν οι τοκογλύφοι τη "γραφειοκρατία" του Βατικανού σε περίπτωση που οι φάκελοι του Ράτσιγκερ έπεφταν στα χέρια της "ιταλικής" γραφειοκρατίας του Βατικανού. Πότε θα συνέβαινε αυτό; ...Με τον θάνατο του Πάπα. Αν πέθαινε ο Πάπας, οι "φάκελοί" του αναγκαστικά θα έπεφταν στα χέρια της ιταλικής "πλευράς" ...Απλά πράγματα. Ζωντανός δεν μπορεί να παραδώσει αυτούς τους φακέλους σε κανέναν, γιατί θα αντιδράσουν βίαια οι πάντες, ενώ πεθαμένος απλά δεν μπορεί να το κάνει.

  Όμως, όλα αυτά λύνονται ως δια "μαγείας" με την παραίτησή του. Ζωντανός μπορεί με την παράνομη χρήση των φακέλων να "διορίσει" τον διάδοχό του Πάπα και στη συνέχεια να του παραδώσει το "αρχείο" του εντελώς νόμιμα ...Η "πίτα" ολόκληρη και ο "σκύλος" χορτάτος. Με τους φακέλους αυτούς, που έγινε ο ίδιος Πάπας, μπορεί να γίνει Πάπας και ο επόμενος. Μπορεί με την ισχύ του να "διορίσει" μόνος του τον επόμενο Πάπα και στη συνέχεια να τον ισχυροποιήσει στον βαθμό που αφορά και τον ίδιο. Αυτό θα νομιμοποιήσει άπαξ και δια παντώς τα "αφεντικά" του Βατικανού και θα καταστήσει επίσης άπαξ και δια παντώς όλους τους Πάπες του μέλλοντος "υπαλλήλους" αυτών των "αφεντικών". Αυτή είναι η "υποθήκη" και το "έργο" τού άχρηστου Πάπα ..."Αιχμαλωτίζει" για πάντα την Αγία Έδρα και την παραδίδει στους Εβραίους τοκογλύφους.

  Αντικαθίσταται από το:

  Αυτή η επάνοδος ήταν βέβαιη, αν οι "φάκελοι" του Βαυαρού "Έντγκαρ Χούβερ" αφήνονταν στην τύχη τους μετά από έναν αιφνίδιο θάνατό του. Φοβούνταν οι τοκογλύφοι τη "γραφειοκρατία" του Βατικανού σε περίπτωση που οι φάκελοι του Ράτσιγκερ έπεφταν στα χέρια της "ιταλικής" γραφειοκρατίας του Βατικανού. Πότε θα συνέβαινε αυτό; ...Με τον θάνατο του Πάπα. Αν πέθαινε ο Πάπας, οι "φάκελοί" του αναγκαστικά θα έμεναν μέσα στο Βατικανό και κατά πάσα πιθανότητα θα έπεφταν στα χέρια της ιταλικής "πλευράς" ...Απλά πράγματα. Ζωντανός δεν μπορεί να παραδώσει αυτούς τους φακέλους σε κανέναν εντός ή εκτός Βατικανού, γιατί θα αντιδράσουν βίαια οι πάντες, ενώ πεθαμένος απλά δεν μπορεί να το κάνει.
  [...]
  Αυτή είναι η "υποθήκη" και το "έργο" τού άχρηστου Γερμανού Πάπα ..."Αιχμαλωτίζει" για πάντα την Αγία Έδρα και την παραδίδει στους Εβραίους τοκογλύφους. Σε αυτούς θα παραδοθούν τα "μυστικά" της Αγίας Έδρας. Η παραίτηση του Πάπα με την ταυτόχρονη παραμονή του στο Βατικανό αυτήν την "φυγάδευση" των εγγράφων εξασφαλίζει. Η παραίτηση του Πάπα παίρνει την "Ποιμαντορική Ράβδο" από τα χέρια των μελλοντικών Παπών και τους τοποθετεί κι αυτούς ως άβουλα "πρόβατα" μέσα στο ποίμνιο ...Στο ποίμνιο εκείνο, το οποίο θα ελέγχουν απόλυτα οι Εβραίοι τοκογλύφοι.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361347009055#c6087846587421359192'> February 20, 2013 at 9:56 AM

  Το κειμενο ηταν εκπληκτικο,και δεν ειναι συμπτωση οτι σε ολοκληρο το ιντερνετ,ηταν το μοναδικο κειμενο που δινει αληθινη,οχι αληθοφανη εξηγηση για τα γεγονοτα.ΚΑΝΕΝΑΣ,επαναλαμβανω ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος σε ολοκληρο το ιντερνετ δεν εχει δωσει απολυτως καμια εξηγηση για αυτα τα γεγονοτα,σε οποια αναζητηση και αν εκανα σε ελληνικα η αγγλικα.Η μονη μου αντιρρηση,και ελπιζω να αποδειχτω λαθος,ειναι σε αυτο που λεει στο τελος ο κ.Τραϊανου,οτι θα υπαρξουν εκπληξεις για την νεα ταξη πραγματων.Φοβαμαι πολυ οτι δυστυχως δεν θα υπαρξει απολυτως καμια εκπληξη.Μεχρι τωρα,δυστυχως εχουν παει ολα καλα γι'αυτους,και το ιδιο πιστευω οτι θα γινεται και στο μελλον.

   

 20. Ταυρωπος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361363624379#c5456902161166145333'> February 20, 2013 at 2:33 PM

  Συγχαρητηρια για ενα ακομη αποκαλυπτικο αρθρο.Εκτος του ισχυρου Παπα που θα πηγαινε κοντρα στις επιδιωξεις της Νεας Ταξης Πραγματων ακρως ανεπιθυμητος θα ητο και ενας ισχυρος στην Ορθοδοξη πλευρα.Δεν μπορω να πιστεψω οτι θα γινονταν αυτα που ζουμε στην χωρα μας και δεν θα επαιρνε θεση εναντια ο Χριστοδουλος.Επειδη ειμαι βεβαιος οτι ο Βαρθολομαιος δεν επροκειτο ουτε προκειται να κανει κατι ξεφορτωθηκαν τον Χριστοδουλο και εβαλαν στην θεση του τον αβουλο παντελως ανικανο Ιερωνυμο.Καθολικισμος και Ορθοδοξια σημαινει Ελληνορωμαικος Κοσμος.Ο Λουθηρος κραυγαζε πισω στην Βιβλο. Τα γραφω ολα αυτα παρ οτι αθρησκος.

   

 21. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361374274588#c8808175437947830893'> February 20, 2013 at 5:31 PM

  Χαιρετώ κι εγώ την παρέα!

  Φίλε #19

  δεν ζεις ήδη μία έκπληξη; Δεν είναι ήδη μία έκπληξη ότι (μόνος σου το γράφεις) σε ολόκληρο το ίντερνετ μόνο ο Τραϊανού δίνει μία αληθινή εξήγηση; Γιατί δυσκολεύεσαι να δεχθείς ότι και η τελευταία έκπληξη (η κατάρρευση της "Νέας Τάξης") είναι προ των πυλών; Δεν θα έπρεπε...

  Φίλε #Ταυρωπέ
  Αν δεν κάνω λάθος... ο Χριστόδουλος δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι όλα τα κακά είναι δοσμένα από τον Θεό διότι κάποιο σκοπό εξυπηρετούν αλλά μόλις του έκατσε η μπίλια άρχισε τα... "Γιατί Θεέ μου σε μένα;;;"

  ...αλλά αυτό είναι από άλλο έργο και δεν χωράει - θαρρώ - σε αυτήν την ανάρτηση...

   

 22. Ταυρωπος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361385837961#c2402279364900726919'> February 20, 2013 at 8:43 PM

  Φιλε ΄΄κομματοσκυλο΄΄ εδω που εχουμε φθασει αναζητω συμμαχους καιφιλους απο ολους τους χωρους κοιταω τι με ενωνει και οχι τι με χωριζει ξερω πολυ καλα τι λεει η συγκεκριμενη θρησκεια και οντως το ειπε αυτο ο Χριστοδουλος απλα εχω πολλους φιλους θρησκευομενους και εμεις μεταξυ μας εχουμε ξεπερασει τις διαφορες μας τα εχουμε βρει ο εχθρος ειναι κοινος και ειμαι σιγουρος υποθετικα βεβαια για το τι σταση θα κραταγε ο Χριστοδουλος θα ηταν υπερ του λαου.

   

 23. Πάνος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361395747135#c5280064341893004931'> February 20, 2013 at 11:29 PM

  Τα συγχαρητήρια μου. Είναι δύσκολο να φτιαχτεί ένα τέτοιο κείμενο τόσο γρήγορα.

  Οι πληροφορίες που γράφεις όπως έλεγε και άλλος σε πιο πάνω σχόλιο δεν τις βρήκα πουθενά και αρκετοί δεν έχουν καταλάβει όχι τι έγινε αλλά και γιατί.

  Ευχαριστώ,

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361398629789#c3089516651348004783'> February 21, 2013 at 12:17 AM

  http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82-210700311.html
  Επίσπευση της εκλογής νέου Πάπα προωθεί ο Βενέδικτος!!!!
  Ο πάπας Βενέδικτος εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τους κανονισμούς που αφορούν την εκλογή του διαδόχου του, εκδίδοντας ένα έδικτο με το οποίο θα επισπεύσει τη συνεδρίαση του κογκλάβιου, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος τουΒατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

  "Ο πάπας μελετά την έκδοση ενός motu proprio (σ.σ. κατά λέξη "με δική του πρωτοβουλία") στις επόμενες ημέρες", είπε ο Λομπάρντι στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο παπικό έδικτο με το οποίο θεσπίζονται οι εκκλησιαστικοί κανόνες.

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361418202368#c5763335664580590519'> February 21, 2013 at 5:43 AM

  τι να πω, κέντησες κύρ. Τραϊανέ ξανά .....

  όταν ακούσαμε την είδηση ήμουν στην υπηρεσία, μείναμε όλοι μας άναυδοι και το συζητήσαμε το συμβάν επί ώρα .... κάποια στιγμή λέω του Διοικητή μου ¨έχεις την δυνατότητα να παραιτηθείς εν ώρα μάχης;;;;;¨ ... με κοίταζε αρκετά δεύτερα και μου απαντά το προφανές ¨όχι¨ ..... με ρώτησε τι θα έκανα σε τέτοια περίπτωση .... οπότε του απαντώ ότι θα έπραττα τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τον κανονισμό, δηλαδή θα έβγαζα το 45άρι μου θα τον σημάδευα δίνοντας του δύο επιλογές, είτε να μας οδηγήσει προς τον αντικειμενικό σκοπό ως πρώτος είτε θα τον εκτελούσα για λιποταξία .... έγινε πυρ και μανία με έδειξε απο το γραφείο του .... κάποια στιγμή νωρίς το μεσημέρι, πριν την φρουρά με φώναξε ξανά στο γραφείο του και με ρώτησε προς τι η προηγούμενη κουβέντα μας ..... οπότε του είπα ότι, όσο παράλογο είναι να συζητάμε για προκαθορισμένες και ιεραρχημένες ενέργειες, οι οποίες δεσμεύουν εμάς, άλλο τόσο παράλογη είναι και η παράκαμψη κανόνων απο έναν εν ενεργεία Πάπα ....... βέβαια μετά απο την λογική ανάλυση σου, έχω πλέον άλλη οπτική για το παράλογο των ενεργειών του προκαθήμενου του Ρεμαιοκαθολικισμού ............ ευχαριστώ .........

  GEODETIS

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361462569835#c1202099320708716708'> February 21, 2013 at 6:02 PM

  Πλήρης και άμεση δικαίωση για το άρθρο σας κ. Τραϊανέ. Μαθαίνουμε από την La Repubblica ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά στην Ρώμη. Κάνουμε copy paste από δημοσίευμα του blog Newsbeast.« Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους -σχεδόν 300 σελίδων -που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της.......Οι πληροφορίες που έλαβε από τους καρδινάλιους «αφορούν όλες την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής....Οι δύο αυτές εντολές είναι οι: «Ου μοιχεύσεις» και «Ου κλέψεις»...Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, που διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και οι οποίοι είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας». Πολλοί από αυτούς τους ανώμαλους και κλέφτες θα είναι πιθανότηα και εκλέκτορες στο προσεχές Κονκλάβιο. Πάνε δηλαδή για εκλογές νέου Πάπα την στιγμή που ο παλιός Πάπας έχει πληροφορίες για το ποιόν κάποιων εκλεκτόρων. Το Άγιο Πνεύμα μάλλον θα ‘απουσιάζει‘ από αυτήν την ψηφοφόρια. Το ‘παζάρι‘ του αιώνα θα γίνει σε αυτήν την παρωδία εκλογής. όποιος μπορεί ας μεταφράσει αυτό το άρθρο στα ιταλικά.

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361464685078#c2224964693344058428'> February 21, 2013 at 6:38 PM

  Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις...και πάλι δικαιώθηκες κε Τραϊανού 100% για τους αληθείς λόγους της παραίτησης του Πάπα...Συγχαρητήρια!!   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361483806448#c351719080925944618'> February 21, 2013 at 11:56 PM

  Και εδω λέει:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/02/2013_484011

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά «δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

   

 29. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361552740224#c2731943171333353369'> February 22, 2013 at 7:05 PM

  Και γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού στο τέλος του κειμένου...

  Αυτοί, που τους αρέσει να αποκαλούνται δούλοι του Θεού, πρέπει να βιαστούν. Δεν θα έχουν ποτέ ξανά τόσο καλή ευκαιρία να δείξουν εμπράκτως την πίστη τους στον Θεό.

  Η σημερινή κατάσταση όχι μόνον δεν Τον απειλεί, αλλά Του δίνει την καλύτερη ευκαιρία να κρίνει τους πάντες ...τόσο τους εμπλεκόμενους όσο και τους ...παρατηρητές.

  Λίγα λόγια για τους παρατηρητές λοιπόν....

   

 30. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361552761640#c8518380504592608470'> February 22, 2013 at 7:06 PM

  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  «Με λύπην επληροφορήθημεν την απόφασιν της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου να παραιτηθή του Θρόνου του, διότι με την σοφίαν και την πείραν του θα ημπορούσε να προσφέρη ακόμη πολλά εις την Εκκλησίαν και εις τον κόσμον.

  Ο Πάπας Βενέδικτος έβαλεν ανεξίτηλον την σφραγίδα του εις την ζωήν και την ιστορίαν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όχι μόνον με την σύντομον παπωσύνην του αλλά και με την όλην μακράν προσφοράν του ως θεολόγου και Ιεράρχου της Εκκλησίας του, και με το πανθομολογούμενον κύρος του.

  Τα συγγράμματά του θα ομιλούν επί μακρόν δια την βαθείαν θεολογικήν του κατάρτισιν, δια την γνώσιν των Πατέρων της αδιαιρέτου Εκκλησίας, δια την επαφήν του με την σύγχρονον πραγματικότητα, δια το ζωηρόν ενδιαφέρον του δια τα προβλήματα του ανθρώπου.

  Ημείς οι Ορθόδοξοι θα τον τιμώμεν πάντοτε ως φίλον της Εκκλησίας μας και πιστόν υπηρέτην της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως και θα χαίρωμεν πληροφορούμενοι δια την καλήν του υγείαν και την παραγωγικήν θεολογικήν του εργασίαν.

  Προσωπικώς θα ενθυμούμεθα με συγκίνησιν την επίσκεψίν του εις την έδραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου προ εξαετίας και πλέον, καθώς και τας πολλάς συναντήσεις και την καλήν συνεργασίαν που είχομεν κατά την διάρκειαν της πρωθιεραρχικής του διακονίας.

  Ευχόμεθα από του Φαναρίου ο Κύριος να αναδείξη άξιον διάδοχόν του επί κεφαλής της αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης και να συνεχισθή και μετ’ αυτού η κοινή πορεία μας προς την των πάντων ένωσιν εις δόξαν Θεού».

   

 31. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361552787489#c5694730801337080687'> February 22, 2013 at 7:06 PM

  Πατριάρχης Μόσχας

  Ήταν μια θαρραλέα απόφαση η οποία συνδέεται και με την αποστολική παράδοση. Χωρίς αυτή την παράδοση η Εκκλησία παύει να υπάρχει. Εν τω μεταξύ η θέση του Ρωμαιου Ποντίφικα όπως και θέση του κάθε Προκαθημένου της Εκκλησίας θέλει μια δραστήρια απασχόληση. Δέν είναι μια θέση τυπική. Σε περίπτση εάν η ηλικία και η υγεία αποτελούν εμπόδια για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων, τότε ένας Προκαθήμενος της Εκκλησίας μπορεί να αποφασίσει την παραίτηση. Τα τελευταία χρόνια η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ήλθε αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες θέλουν νέα αντιμετώπιση από τη Ρωμαιϊκή έδρα. Ίσως αυτό οδήγησε τον Πάπα να παραχωρήσει τη θέση του σε νεότερο και δυναμικότερο αρχιερέα, ο οποίος θα εκλεγεί από το Κολλέγιο Καρδιναλίων. Η απόφαση του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ΄ να υποβάλει την παραίτηση στη διαμορφωθείσα κατάσταση μπορεί να αξιολογηθεί ως πράξη προσωπικής ανδρείας και ταπείνωσης.

   

 32. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361552812467#c1485814853615464833'> February 22, 2013 at 7:06 PM

  Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

  Μια απουσία που προμηνύει νέα διακριτική παρουσία στην εκκλησιαστική ζωή διαφαίνεται στην αναγγελία της παραιτήσεώς της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενέδικτου 16ου. Τη μεγάλη έκπληξη από την ανακοίνωση ακολούθησε η έκφραση παγκοσμίου σεβασμού για ένα σπάνιο άνθρωπο και θρησκευτικό ηγέτη.

  Η ακλόνητη πίστη του στον Τριαδικό Θεό, η βαθυστόχαστη θεολογική σκέψη, η πολύπλευρη προσφορά του στην αναγγελία του Ευαγγελίου της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο σύγχρονο κόσμο, οι πρωτοβουλίες του για την διαχριστιανική προσέγγιση και το διαθρησκειακό διάλογο τον έχουν αναδείξει σε μια επιβλητική παγκόσμια προσωπικότητα.

  Με ειλικρινή ευχαριστία ενθυμούμεθα τις επανειλημμένες συναντήσεις, τις φιλάδελφες επιστολές, την αγάπη του για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το ενδιαφέρον του για την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Ο διαπρεπής θεολόγος και γαλήνιος εκκλησιαστικός ηγέτης επιλέγοντας σε αυτή τη φάση του βίου του την «ησυχία» «ως συνεργόν και μητέρα της θειας αναβάσεως» (όπως δήλωνε ο Άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος) θα συνεχίσει να προσφέρει με την εύγλωττη σιωπή «μιας ζωής αφιερωμένης στην προσευχή» ένα ηχηρό μήνυμα για την τεράστια δημιουργική ενέργεια της προσευχής μέσα στον ταραγμένο κόσμο μας.

   

 33. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361552835346#c5465606952940631493'> February 22, 2013 at 7:07 PM

  Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός

  Την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου σχολίασε στο Ελληνικό Πρόγραμμα "SBS" ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την απόφαση του να παραιτηθεί.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός μιλώντας στην Βάσω Μώραλη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Είναι κάτι ασυνήθιστο για ηγέτες αυτού του ύψους και αυτής της ποιότητας! Ομολογώ ότι με εξέπληξε και με αιφνιδιάσε. Από την άλλη μεριά με ενθουσίασε ο τρόπος με τον οποίο παραιτήθηκε και αυτά που επικαλέστηκε."

  Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: "Δεν γνωρίζω άλλον ηγέτη μη ορθόδοξο, ο οποίος θα έδινε τόσο μεγάλη σημασία στην προσευχή! Αφού όταν παραιτήθηκε είπε θα αφοσιωθώ στην προσευχή για το καλό της Εκκλησίας, μ' αυτό έδειξε την θεολογική του παιδεία!"

   

 34. Kommatoskylo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361552900382#c6111450235333113090'> February 22, 2013 at 7:08 PM

  Μιλάμε για μεγάλους ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ...

   

 35. andras
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361637952434#c2406988902457640397'> February 23, 2013 at 6:45 PM

  mpravo re kommatoskylo.veveaia me tetoia orgeia pou kanoun koumanto se autes tois theseis tetoies prosegkiseis tha exeis.

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1361655915967#c3256500587147890923'> February 23, 2013 at 11:45 PM

  Όσο περνάνε οι ημέρες τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνεται η θέση του Τραϊανού. ‘Κύκλοι‘ της Ρώμης -δηλαδή ο Πάπας και τα αφεντικά του- διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τα ΜΜΕ της Ιταλίας επειδή με τις φήμες που κυκλοφορούν θέλουν να επηρεάσουν το Κονκλάβιο υπέρ ενός Ιταλού Πάπα. Αυτοί οι ‘καλοί‘ άνθρωποι δηλαδή δεν θέλουν να επηρεάσουν το Κονκλάβιο με τις ενέργειές τους. Με τις ‘καταγγελίες‘ τους αν μη τι άλλο αποκαλύπτουν ότι εκ των δεδομένων δεν θέλουν Ιταλό Πάπα. Είναι προφανές ότι θέλουν κάποιο μη Ευρωπαίο και μάλλον από τους δικούς τους με τα ‘κουσούρια‘ για να τον εκβιάζουν. Όσο θα πλησιάζει η μέρα της εκλογής τόσο πιο πολλά ‘άπλυτα‘ θα βγαίνουν στην φόρα γιατί είναι μεγάλα τα συμφέροντα που παίζονται στην Ρώμη. Θα δουμε πράγματα και θαύματα. Θα δούμε τον προδότη Γερμανό να εξευτελίζεται. Απλά εμείς που γνωρίζουμε το άρθρο του Τραϊανού θα έχουμε την άνεση να βλέπουμε τα πάντα από πλεονεκτική θέση.

   

 37. pilot
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1362311868088#c8977152193746366322'> March 3, 2013 at 1:57 PM

  Με την "Νέα Τάξη Πραγμάτων - ο Θνήσκων Αυτοκράτωρ" προέβλεψες το 2001, αυτά που συμβαίνουν σήμερα, ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου. Με το άρθρο σου σήμερα, αποκαλύπτεις ότι έχει υποκλαπεί το "ΑΛΑΘΗΤΟ" και Παντοδυναμία του Ποντίφικα. Μήπως όλα αυτά έχουν σχέση με την ΑΣΤΑΝΑ και την πανθρησκεία ως επισφράγισμα της εφαρμογής της Νέας Τάξης Πραγμάτων ; Που πάμε; Ήρθαν οι ημέρες της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ και του Αντίχριστου ή παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου με ένα περιπλανώμενο θίασο με οικτρoύς ηθοποιούς και πανούργο θιασάρχη;

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1362505367719#c318367464116289540'> March 5, 2013 at 7:42 PM

  Συνεχίζονται οι τριγμοί στο Βατικανό, καθώς ούτε η παραίτηση του Πάπα και οι διαδικασίες εκλογής του διαδόχου φαίνεται να μπορούν να σκεπάσουν τους ψιθύρους που έχουν δημιουργηθεί από τα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

  Πληροφορίες από τη Ρώμη αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί Καρδινάλιοι, με προεξάρχοντες τους Βραζιλιάνους, που αρνούνται να μπουν στην Καπέλα Σιστίνα για να εκλέξουν νέο Πάπα προτού αποκτήσουν ευρεία γνώση για το σκάνδαλο Vatileaks και το μυστικό πόρισμα που παρέδωσαν στον Βενέδικτο 16ο τρεις έμπιστοί του Καρδινάλιοι.

  Οι πέντε Βραζιλιάνοι Καρδινάλιοι εκτιμούν ότι είναι λογικό να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στα... σκοτάδια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προτού εκλέξουν τον επόμενο Ποντίφικα, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της Αγίας Εδρας.
  «Θεωρώ πως είναι δίκαιο κι αναγκαίο να μάθουμε αυτές τις πληροφορίες προτού εκλέξουμε τον διάδοχο του Βενέδικτου του 16ου» είπε ο Καρδινάλιος Ρεϊμούντο Νταμασένο πρόεδρος της Επισκοπικής Συνόδου της Βραζιλίας, ενώ με τα λόγια του συμφωνούν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Βραζιλίας, ασκώντας με αυτό τον τρόπο πιέσεις προς το Βατικανό.
  Η διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία της Βραζιλίας αναμένεται να παίξει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα, κάτι που αντανακλάται και στην εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας, η οποία έχει και τους περισσότερους καθολικούς στον κόσμο.

  Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, παραδέχθηκε πως είναι φυσιολογικό να επιθυμούν κάποιοι να μάθουν πληροφορίες για τα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ωστόσο, επισήμως κανένας δεν πρόκειται να μάθει κάτι παραπάνω.
  Δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ενημέρωση των Καρδιναλίων εντός κλειστών θυρών, ωστόσο, θεωρείται απίθανο να βγουν στο φως της δημοσιότητας περαιτέρω πληροφορίες.
  Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει έντονη φημολογία στην Καθολική Εκκλησία ότι η παραίτηση του Πάπα δεν οφείλεται μόνο σε προβλήματα υγείας, αλλά και σε έντονες πιέσεις από τα συνεχόμενα σκάνδαλα που βγήκαν στο φως κατά τη διάρκεια της θητείας του.
  Μάλιστα, ο Πάπας Βενέδικτος παρήγγειλε και έλαβε ένα μυστικό πόρισμα για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας, ωστόσο, κανένας δεν γνωρίζει περισσότερα για την έκθεση αυτή, ενώ τα έγγραφα τα έχει ο ίδιος ο Βενέδικτος μαζί του.

  Πηγή: Οι Kαρδινάλιοι αρνούνται να ψηφίσουν – Απαιτούν να διαβάσουν το μυστικό πόρισμα που «παραίτησε» τον Βενέδικτο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/93514#ixzz2Mgjq44UC

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1362511485788#c99500561746499557'> March 5, 2013 at 9:24 PM

  Ιερέας στην κεντρικη Ιταλια έκαψε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών τη φωτογραφία του πάπα Βενέδικτου με το κερί της λειτουργίας κατά τη διάρκεια της τέλεσης της.
  Συγκεκριμένα , στο λόγο που έβγαλε μετά το πέρας της λειτουργίας , ανέφερε : δεν είναι δυνατόν η κεφαλή της εκκλησίας να εγκαταλείπει το ποίμνιο της.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1363208893407#c4804786108242830082'> March 13, 2013 at 11:08 PM

  Αργεντινός ο νέος Πάππας! Κείμενο που σας επαληθεύει κ. Τραϊανέ κατευθείαν από τη zougla.gr:

  "Το όνομα Φραγκίσκος επέλεξε ο νέος Πάπας της Ρώμης για να μείνει γνωστός στην Ιστορία. Το κοσμικό του όνομα είναι Γεώργιος Μάριος Βεργκόλιο και ήταν έως και χθες ο Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που διακρίνει τον ηλικίας 76 ετών νέο Ποντίφικα από την Αργεντινή, είναι πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Βατικανού εκλέγεται Πάπας από το τάγμα των Ιησουιτών.

  Το όνομα Φραγκίσκος παραπέμπει στην παράδοση και το Τάγμα των Φραγκισκανών σε αντίθεση με τον προκάτοχο του που είχε επιλέξει όνομα που παρέπεμπε στο τάγμα των Βενεδικτίνων. Το γεγονός όμως ότι οι Ιησουίτες καταφέρνουν να εκλέξουν τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, αποτελεί ιστορική στροφή, της οποίας τις επιπτώσεις θα αντιληφθεί το ποίμνιο της Καθολικής Εκκλησίας αργότερα."

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1363208993741#c7845488819067011414'> March 13, 2013 at 11:09 PM

  Δεν τον βλέπω και πολύ "χαρούμενο" τον Φραγκίσκο πάντως, παρόλη την ύψιστη τιμή του καθολικισμού που δέχτηκε. Μήπως ξέρει τι τον περιμένει;;;;

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1363209066425#c9131485394434892254'> March 13, 2013 at 11:11 PM

  "Λευκός καπνός, αλληλούια" Νάτος, νάτος ο νέος "επίλεκτος του θεού"....

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1363209506877#c1355898779186971445'> March 13, 2013 at 11:18 PM

  Δικαίωση και από το protothema.gr για τον νέο Πάππα, Φρανγκίσκο: "Τον διακρίνει το θάρρος, η μεγαλοψυχία και η ευαισθησία στον εβραϊκό λαό."

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1363213946332#c6470795547159135404'> March 14, 2013 at 12:32 AM

  H πλήρης δικαίωση του κομματιού σας ξανά από zougla.gr, και μάλιστα από τον τίτλο του θέματος ο οποίος τα λέει όλα: "Ο Ομπάμα χαιρέτισε την εκλογή του πρώτου Πάπα από την Αμερικανική ήπειρο"!!! Τι να πει κανείς!

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1363381959032#c1144684663824473798'> March 15, 2013 at 11:12 PM

  Δικαιωθήκατε,συγχαρητήρια και συγχαρητήρια επίσης για όλα τα κείμενά σας και τις γνώσεις σας πάνω σε τόσα πολλά θέματα.
  Ήθελα να ήξερα όμως πότε θα είμαστε ώριμοι σαν κοινωνίες να αντισταθούμε και να χαλάσουμε τον σχεδιασμό της νέας τάξης πραγμάτων;
  Καλές είναι οι γνώσεις και οι διαπιστώσεις αλλά μένουμε ακόμα άπραγοι και η ζωή μας περνάει,περνάει και κάθε μέρα γίνεται χειρότερη.
  Αργεί ακόμα η μέρα που θα πούμε ένα μεγάλο STOP στους σύγχρωνους δουλεμπόρους;

   

 46. RENDER
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1375194915929#c4265614691882520771'> July 30, 2013 at 5:35 PM

  Δεν ήξερα που να γράψω το σχόλιο μου, εδώ ή στο κομμάτι με τους ομοφιλόφιλους; Πλήρης δικαίωση για εσάς τόσο στο ένα όσο και στο άλλο....

  Το δημοσίευμα της zougla για τις δηλώσεις του πάπα έχει τον τίτλο:
  «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους ομοφυλόφιλους;»

  Και συνεχίζει...
  Επίσης, συμπλήρωσε πως «οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να κατακρίνονται ούτε να περιθωριοποιούνται. Αν ένα άτομο είναι γκέι και αναζητά τον Θεό και έχει καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω;» ενώ επικαλέστηκε και διδαχές της καθολικής εκκλησίας που αναφέρουν ότι μολονότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτία, ο ομοφυλoφυλικός προσανατολισμός δεν είναι.

  Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1409594597926#c7682736607525748200'> September 1, 2014 at 9:03 PM

  διαβαζοντας το ξανα,,
  σχεδον ενα χρονο μετα...
  δεν ελαβαν "υποψην",,,,,
  ( Ο ίδιος Διάβολος, μόλις ισχυροποιηθεί στη Δύση, θα τους καταδιώξει κι αυτούς στην Ανατολή. Αν επιτύχει ο Διάβολος τον στόχο του στη Ρώμη, είναι θέμα χρόνου να επιτεθεί στο Ισλάμ)..
  ολοι "εχουν τυφλωθει"?
  η μηπως η ωρα της αποκαλυψης εχει ηδη ξεκινησει?.
  ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ "ΑΙΩΝΙΟΣ" ΧΩΡΙς ΠΤΥΧΙΟ,ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
  ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ.
  ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1417693722393#c8313105917238124455'> December 4, 2014 at 1:48 PM

  Επειγόντως μετάφραση!!!! Πρέπει όλοι οι Καθολικοί αδερφοί να το διαβάσουν.

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/02/paraitisi-papa.html?showComment=1496827688351#c33162053360910996'> June 7, 2017 at 12:28 PM

  Σημερα ,την εχουν "καταλαβει" και οι "μουφτιδες".Η εβραικη λαιλαπα,"σαρωνει".Νοιωθει ισχυρη,πλεον στην δυση,και παει για ολοκληρωτικη 'κατακτηση"..
  "Επιθεσεις" και στην μ ανατολη,με ρυθμο τρελο.Μεσα στον πανικο τους ειναι τα ποντικια..
  Κοντευουμε.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας