...o Σαμαράς ορκίστηκε ...ο Σημίτης ανέλαβε.
Η συμμορία των "καθηγητών", που μας έβαλε στο ΔΝΤ, ανέλαβε και επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας.
Το παρακράτος των τοκογλύφων και της Goldman Sachs ήταν ο πραγματικός νικητής των εκλογών.
...Με την ησυχία σου Αντώνη.
...μην βιάζεσαι ν' αποθεραπευτείς.
...αυτοί ξέρουν τι να κάνουν.
Ζούμε σε ρυθμούς Euro 2012 και θα ήταν δύσκολο να αποφύγουμε τον πειρασμό να περιγράψουμε τα σημερινά πολιτικά δρώμενα με ποδοσφαιρικούς όρους ...Δεν είμαστε άλλωστε και οι μόνοι. Σε μια περίοδο, όπου ακόμα και το ανδροειδές Μέρκελ αλλάζει το πρόγραμμα των επαφών του, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την "ποδοσφαιροποίηση" της επιχειρηματολογίας.
Τι θέλουμε να πούμε; Ότι, βλέποντας τον Αντώνη σχεδόν "ευτυχισμένο" Πρωθυπουργό, καταλαβαίνουμε ότι —μάλλον— κάπου υπάρχει πρόβλημα ...Κάπου δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ...Κάπου έχασε τη "μπάλα" ...Έπαθε αυτό, το οποίο αποτελεί εφιάλτη για τον κάθε ποδοσφαιριστή ...Έκανε "τρίπλα" και ο μόνος, που την "έφαγε", ήταν ο ίδιος ...Έκανε "προσποίηση" και ο μόνος, που "έχασε" την επαφή με την πραγματικότητα, ήταν ο ίδιος. Ο αντίπαλός του παραμένει στη θέση του και ο ίδιος έχει χάσει την "ορατότητά" του.
Αυτήν την αίσθηση μάς δίνει ο Αντώνης. Είναι ο μόνος, που αντιλαμβάνεται την εκλογική του νίκη σαν προσωπικό του "θρίαμβο". Δεν εξηγείται διαφορετικά η χαρά του να ανέβει στην "ηλεκτρική" καρέκλα του Πρωθυπουργού, με βασική του υποχρέωση να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Γιορτάζει μια ασήμαντη εκλογική "νίκη", η οποία σε κανονικές συνθήκες όχι απλά δεν θα ήταν επίτευγμά του, αλλά υποχρέωσή του να εξασφαλίσει, ως αρχηγός τού ενός πόλου του δικομματισμού.
Αυτό —από μόνο του— είναι αρκετό, για να αποδείξει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Είναι προφανές ότι έπεσε θύμα της δικής του "προσποίησης". Δική του "προσποίηση" ήταν το δίλημμα περί ευρώ και δραχμής. Δικό του "παιχνίδι" ήταν η υπερπάντων μάχη απέναντι στον Τσίπρα. Όμως, αυτά δεν ήταν τίποτε παραπάνω από απλές "προσποιήσεις", προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές ...Ήταν "τρίπλες", για να ξεγελάσει το πόπολο ..."Κολπάκια", για να του "κλέψει" την ψήφο.
Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν πραγματικό. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν αποτέλεσε σοβαρή "απειλή" για τη διεθνή νομιμότητα της χώρας μια κυβέρνηση αριστερών "κατσαπλιάδων". Όλα αυτά ήταν επινοήσεις της εκλογικής "μάχης", η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτα μέσα σε ένα τρομοκρατικό παραλήρημα των ΜΜΕ της Διαπλοκής. Ο αντίπαλός του Σαμαρά και της κυβέρνησής του δεν ήταν ούτε η Δραχμή ούτε οι "κατσαπλιάδες". Αντίπαλοι, της οποιασδήποτε κυβέρνησης κι αν εκλεγόταν από τον λαό, θα ήταν το Μνημόνιο και η εφαρμογή του ...Μια εφαρμογή, την οποία ο Σαμαράς "υποσχέθηκε" στους δανειστές μας ενυπογράφως.
Όμως ο Σαμαράς, χάνοντας —εντελώς απροσδόκητα και εξαιτίας των λαθών των απαιτητικών "δανειστών"— τις πρώτες εκλογές, αυτήν την υπόσχεση την "ξέχασε". Μέσα στον πανικό του και στην αγωνία του να διατηρηθεί στη θέση του αρχηγού του κόμματός της ΝΔ, "επινόησε" νέους "εχθρούς" — πιο βολικούς για τη "μάχη" του. Προσπαθώντας να ανατρέψει το αποτέλεσμα, έπεσε θύμα της δικής του "προπαγάνδας" και ξέχασε ποιο ήταν εξ’ αρχής το ζητούμενο ...Το ζητούμενο, που ήταν η εξυπηρέτηση των αφεντικών ...Η "επιτυχία", εκεί όπου "απέτυχε" ο φίλος και συγκάτοικός του Γιωργάκης ...Η "επιτυχία", που σε πρώτη φάση φαινόταν βατή, εφόσον, ως επικεφαλής του ενός πόλου του δικομματισμού, θα ήταν εύκολο να τον διαδεχθεί στην εξουσία και άρα να "δοκιμάσει" να φέρει εις πέρας αυτό, το οποίο δεν κατάφερε ο ΓΑΠ.
Από αυτήν τη βεβαιότητα, η οποία δεν "επιβεβαιώθηκε" από τις πρώτες εκλογές, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ο Σαμαράς και οι συν αυτώ απέτυχαν στο δευτερεύον και ξέχασαν το πρωτεύον. Πάνω στην αγωνία τους να κερδίσουν τις εκλογές, "ξέχασαν" τον λόγο που έγιναν αυτές οι εκλογές ..."Ξέχασαν" ότι το Μνημόνιο και η αντίδραση του λαού στα απάνθρωπα μέτρα του ήταν ο λόγος της προκήρυξης των εκλογών και όχι η θέλησή των δανειστών να κάνουν τον Σαμαρά Πρωθυπουργό. Αν μπορούσαν οι δανειστές να περάσουν τα "μέτρα" με τον Γιωργάκη, δεν θα είχαν κανέναν λόγο να κάνουν εκλογές ...Κάπου εκεί "χάθηκαν" στη Συγγρού. Ο Σαμαράς, ως αρχηγός της ΝΔ, απέτυχε να διαδεχθεί ομαλώς το ΠΑΣΟΚ και μετέτρεψε σε ντέρμπι μια νίκη, η οποία όμως δεν ήταν το ζητούμενο ..."Νίκη", τρόπος του λέγειν, αν σκεφτεί κάποιος το ποσοστό που τελικά πήρε σε συνδυασμό και με την τεράστια αποχή.
Σε άλλες εποχές το ποσοστό αυτό για τη ΝΔ θα ήταν αίτιο, για να πετάξουν τον αρχηγό της στον Καιάδα. Με αποχή, η οποία "άγγιζε" το 40%, ο "πιτσαδόρος" ηγέτης της πήρε ένα ταπεινό 29% ...Εικονικό 29%, εφόσον το πραγματικό ποσοστό επί του συνόλου του εκλογικού σώματος δεν ξεπερνά το (0,6X29) 17%. Με μια πρωτοφανούς εντάσεως τρομοκρατία του λαού και με αλλαγή της πραγματικής πολιτικής "αντζέντας", πήρε ένα ποσοστό, το οποίο κάποτε "οραματιζόταν" το ΚΚΕ ...Με τα κανάλια της Διαπλοκής να τρομοκρατούν καθημερινά τον κόσμο και να επιστρατεύονται όλα τα παλιά "χαρτιά" του παρελθόντος ...Ακόμα και τα "κονσερβοκούτια" επιστρατεύτηκαν, για να "πειστεί" ο κόσμος ότι πρέπει να ψηφίσει τον Σαμαρά ...Κατοχικές δραχμές, μαυραγορίτες και συσσίτια "επιστρατεύτηκαν", για να βοηθηθεί ο Σαμαράς ...Ο Σαμαράς, που τελικά "θριάμβευσε" με το 17%.
Με βάση λοιπόν τις πραγματικές ψήφους, όλοι μαζί οι "μνημονιακοί" δεν ξεπερνούν το 30% ...Μνημονιακοί, αφελείς και τρομοκρατημένοι δεν ξεπερνούν το ένα τρίτο του πραγματικού εκλογικού σώματος ...Ένα ποσοστό, το οποίο δεν τους εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη "λαϊκή εντολή" να εκτελέσουν το Μνημόνιο, εφόσον η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη "προβολή" στην κοινωνία ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο θεωρούσε ως προαπαιτούμενο για τη σύνθεση κυβερνήσεως ο Βενιζέλος και μετά το "ξέχασε" ...Αυτό, το οποίο "ξέχασε" προφανώς μετά από εξασφαλίσεις και "εγγυήσεις" από την πλευρά του Σαμαρά ..."Εγγυήσεις" για το ακαταδίωκτο τόσο του ιδίου όσο και των "συντρόφων" του.
Έστω όμως κι έτσι, τα πράγματα δεν είναι απλά. Η νίκη αυτή δεν εξασφαλίζει τίποτε ιδιαίτερο, ούτε στον ίδιο ούτε στη Διαπλοκή, η οποία τον στήριξε. Πέρα από το γεγονός ότι θα "καταγραφεί" ως ο 13ος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, τίποτε δεν του εξασφαλίζει τη μακροημέρευση σε ένα πόστο με "γρουσούζικη" σειρά. Γιατί; Γιατί, όπως είπαμε, "ξεχάστηκε" το ζητούμενο των εκλογών. Πάνω στους πανηγυρισμούς τους, "ξέχασαν" το ζητούμενο. Ο Σαμαράς —επειδή "νίκησε"—, ο Βενιζέλος —επειδή εξασφάλισε "ατιμωρησία"— και ο Κουβέλης —επειδή έτσι του είπαν— συνέχισαν να πανηγυρίζουν και "ξέχασαν" το ζητούμενο αυτής της κυβέρνησης. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση αυτήν δεν είναι να "υπάρξει" ...Το ζητούμενο για την κυβέρνηση αυτήν είναι να εφαρμόσει αυτά, τα οποία ο αρχηγός της δεσμεύτηκε ενυπογράφως ότι θα εφαρμόσει.
Άρα; Άρα, ο πραγματικός "αντίπαλος" αυτής της κυβέρνησης δεν είναι ο Τσίπρας ...Ο πραγματικός αντίπαλος αυτής της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου ...Των μέτρων εκείνων, που το πανίσχυρο και καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ απέτυχε να επιβάλει ...Τα μέτρα, που ήταν η αιτία για την οποία "έπεσε" η κυβέρνηση Παπανδρέου ...Τα μέτρα, που έφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους έξω από τη Βουλή να φωνάζουν "να καεί να καεί... ... ...". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "σοκ και δέος", που ο Σαμαράς δεν "βλέπει" στα μάτια. Ούτε "ψύλος στον κόρφο" του. Ούτε καν υποψιάζεται προς τα πού θα "πάμε" προς τον Σεπτέμβριο ...Την πολυδάπανη και ενεργοβόρα "πύλη" του χειμώνα.
Όταν το ΠΑΣΟΚ των σκληρών και διεφθαρμένων "μανδαρίνων" της εξουσίας δεν άντεξε την πίεση των "μέτρων", είναι δυνατόν να την αντέξει το "τσίρκο" της Συγγρού; Όταν το ΠΑΣΟΚ των αδίστακτων Βενιζέλων, Λοβέρδων, Πρωτοπαπάδων και Σιφουνάκηδων δεν αντέχει, θα αντέξει η ΝΔ του Νότη του Αρούλη και του Σταϊκούρα; ...Το ΠΑΣΟΚ, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ύστερης Μεταπολίτευσης έλεγχε τα πάντα ...Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλεγχε τον κρατικό και ιδιωτικό συνδικαλισμό ...Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλεγχε τον κρατικό μηχανισμό ...Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλεγχε όλα τα "ταμεία" του κράτους ...Το ΠΑΣΟΚ του "κληρονόμου" του Ανδρέα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και "έπεσε". Αυτό το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε στις εκλογές που ακολούθησαν. Αυτό το ΠΑΣΟΚ διαδέχεται η ΝΔ του Αντωνάκη. Αυτό το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ —το οποίο εξαϋλώθηκε— προσπαθεί να υποκαταστήσει η έτσι κι αλλιώς ευάλωτη "παρέα" της Συγγρού.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο για τον οποίο μιλάμε για "βέρτιγκο"; Κάπου εκεί μπερδεύτηκε ο Αντωνάκης με τις "ντρίπλες" του. Ζαλίστηκε από την "περιστροφή" και τις συνεχείς "κωλοτούμπες" του στη διάρκεια των εκλογών. Λειτουργώντας "μυωπικά", έβλεπε μέχρι εκεί που θα εξασφάλιζε τη νίκη και την Πρωθυπουργία και όχι αυτό, το οποίο συνεπαγόταν η Πρωθυπουργία αυτή. Έβλεπε τη "λαμπερή" καρέκλα του Πρωθυπουργού, αλλά δεν έβλεπε τα "καλώδια", τα οποία έφταναν σ' αυτήν, καθιστώντας την μια "ηλεκτρική καρέκλα". Αν ο Γιωργάκης έφυγε "νύκτα", ο συγκάτοικός του κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στη "φάκα". Αναπόφευκτα, εφόσον δείχνει να μην κατανοεί την πραγματικότητα. Δείχνει να μην κατανοεί ότι θα έρθει αντιμέτωπος με όλους εκείνους τους "λόγους", οι οποίοι "έριξαν" την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αυτό —και μόνον να το σκεφτεί κάποιος— είναι τρομακτικό. Τόσο τρομακτικό, που θα έπρεπε ο Σαμαράς από τα συμβαίνοντα γύρω του να "ψυλλιάζεται" ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Είναι δυνατόν σε κυβέρνηση της Δεξιάς να απουσιάζει το Μητσοτακαίηκο; Είναι δυνατόν να απέχει από μια Κυβέρνηση Σωτηρίας τόσο η Ντόρα όσο και ο αδερφός της; Από πότε έγιναν υπερήφανοι και εύθικτοι οι Μητσοτάκηδες, για ν' αρνούνται πόστα σε κυβερνητικό πλιάτσικο; Από πότε έγιναν "ριψάσπιδες" οι Μητσοτάκηδες; Θα μας άφηναν, χωρίς να μας "σώσουν"; Θα πετούσαν τις "ασπίδες" τους, όταν γνωρίζουν ότι οι "ασπίδες" χωράνε περισσότερα πράγματα από ολόκληρες "βαλίτσες"; Μόνον από τη στάση των Μητσοτάκηδων θα έπρεπε ο Σαμαράς να καταλάβει ότι τον πάνε για "σφαγείο".
Προφήτες δεν είμαστε, αλλά είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ο οποίος θα χρειαστεί ελικόπτερο διαφυγής. Θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή ενός λαού, χωρίς να υπάρχει το συνδικαλιστικό "κολάρο" ελέγχου του. Αυτός και η κυβέρνησή του θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει την κοινωνία, χωρίς να ελέγχει ο ίδιος και το κόμμα του κανέναν συνδικαλιστικό φορέα. Θα πρέπει να εξαθλιώσει εργαζόμενους και συνταξιούχους χωρίς καμία συλλογική "άμυνα". Θα πρέπει να ξεκινήσει ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα, χωρίς αυτές να έχουν "υποστήριξη" εκ των έσω.
Με τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται από το δεύτερο Μνημόνιο, θα απελευθερωθούν δυνάμεις, που δεν έχουμε ξαναδεί στη Μεταπολίτευση. Αυτό είναι το μέλλον του Σαμαρά και απ' ό,τι φαίνεται δεν το κατανοεί. Δεν "βλέπει" την καταιγίδα που έρχεται. Δεν βλέπει το "κύμα" δυσαρέσκειας, το οποίο "φουσκώνει" και μέχρι τον Σεπτέμβρη μπορεί να γίνει "Τσουνάμι" αντίδρασης. Δεν "βλέπει" τις αντιδράσεις ενός κόσμου, ο οποίος πλέον δεν έχει τη δυνατότητα επιβίωσης. Δεν "βλέπει" την κοινωνική βία, η οποία άρχισε να "φουσκώνει" μέσω της καθημερινής "έκρηξης" της εγκληματικότητας. Δεν βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν την κατάσταση, εφόσον είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει το παπανδρεϊκό Μνημόνιο, το οποίο έχει ήδη υπογράψει. Με μια ισχνότατη κοινοβουλευτική δύναμη θα πρέπει να χρεωθεί και τις "αμαρτίες" των άλλων.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι μόνος του έβαλε "θηλιά" στον λαιμό του. Γιατί; Γιατί έθεσε ο ίδιος τα κριτήρια με τα οποία θα κριθεί για τη θητεία του. Δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν ο αδαής, ο οποίος απλά "κληρονόμησε" την άθλια κατάσταση. Πρόλαβε και, πάνω στην αγωνία του να εκλεγεί Πρωθυπουργός, απέδειξε ότι έχει —έστω και στοιχειωδώς— μια "εικόνα" της κατάστασης ...Της προδοτικής κατάστασης. Δυστυχώς για τον ίδιο πρόλαβε και "κατήγγειλε" τα εγκλήματα των προκατόχων και φίλων του. Ως εκ τούτου όμως —εκτός όλων των άλλων— θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις δικές τους "καταγγελίες. Θα πρέπει να φανεί συνεπής και στους ψηφοφόρους του. Αυτό κι αν είναι απίθανο για τον πιτσαδόρο !! Γιατί; Γιατί δεν έχει στεγνώσει ακόμα η υπογραφή του για την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και παρουσιάζεται ήδη ασυνεπής απέναντι στους ψηφοφόρους του ...Έχει ήδη "απέναντί" του τους πιο καχύποπτους από αυτούς.
...Ο "Κομανέτσης" έκανε ήδη ό,τι στην πραγματική "μάχη" της πρώτης και πραγματικής εκλογικής αναμέτρησης διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα έκανε ποτέ ...Έκανε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα γίνει "συνένοχος" με το ΠΑΣΟΚ, έγινε ήδη τέτοιος. Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα έσωνε το ΠΑΣΟΚ, είναι ήδη ο σωτήρας του. Έκανε ήδη αυτό, το οποίο τρόμαζε ολόκληρο τον αγανακτισμένο λαό και απλά δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα μπορούσε να συμβεί από τους "συνενόχους" της Μεταπολίτευσης. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες προδόθηκε μια ολόκληρη παράταξη και ένα μεγάλο μέρος του λαού, το οποίο με την αποχή του απλά την διευκόλυνε για την επίτευξη του στόχου της.
Σε αυτήν την προδοσία πρωταγωνιστεί ο Σαμαράς ...Ο Σαμαράς, ο οποίος, ενάντια στη θέληση των οπαδών τού κόμματος του, συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ —το οποίο μας έβαλε στο Μνημόνιο—, συγκυβερνά με αυτό και στην επόμενη περίοδο. Άρα; Άρα "ακυρώνει" από μόνος του τη βασική υπόσχεση, την οποία είχε δώσει ως κόμμα στους οπαδούς του και ως παράταξη στους Έλληνες πολίτες ...Ακυρώνει την υπόσχεση εκείνη, την οποία έδωσε σε έναν "πληγωμένο" λαό, ο οποίος απλά ήθελε να τιμωρηθούν οι εγκληματίες.
Ποια ήταν αυτή η υπόσχεση; Ότι, ακόμα κι αν εφάρμοζε το Μνημόνιο, ως τη μοναδική οδό σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, θα έκανε το ελάχιστο που θα μπορούσε ως Πρωθυπουργός ...Θα έκανε εξεταστική επιτροπή, για να εξευρεθούν τα αίτια, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και βεβαίως να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι όποιες ευθύνες υπάρχουν ...Εξεταστική για το "παιχνίδι" με τα ομόλογα, τις μυστικές συνεννοήσεις με τον Στρος Καν, τα CDS της "αγίας" οικογένειας ή τα "φουσκώματα" της ΕΛΣΤΑΤ. Πώς θα τα κάνει όλα αυτά, όταν ο βασικός κυβερνητικός εταίρος του είναι ταυτόχρονα και ο βασικός "κατηγορούμενος";
Όμως, ακόμα κι αν ήθελε να το κάνει, πόσο αμέτοχος είναι ο ίδιος από το "έγκλημα" αυτό; Έχει ή δεν έχει σχέση ο Σαμαράς με τη SIEMENS, η οποία μας οδήγησε στο ΔΝΤ; Την γνώριζε την SIEMENS, όταν "έριξε" την Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Το γεγονός ότι ο Σαμαράς έχει υπάρξει μέλος της Μπίλντεμπεργκ, τον δεσμεύει στη συμπεριφορά του απέναντι σε εταιρείες-χορηγούς της, όπως η Goldman Sachs;
Tricolore Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση της Bildeberg, Siemens και Goldman Sachs.

Τα πράγματα, δηλαδή, δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Ο Σαμαράς βρίσκεται ακάλυπτος στη μέση ενός "κάμπου", έχοντας παρεξηγήσει την ηρεμία που υπάρχει στο λεγόμενο "μάτι" του κυκλώνα. Κατά την άποψή μας ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνει ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέλησή του να γίνει Πρωθυπουργός, ώστε να έχουν οι ίδιοι μια δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να "περάσουν" τα απάνθρωπα και εθνοκτόνα μέτρα, τα οποία απέτυχαν να "περάσουν" με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Περί αυτού πρόκειται. Ο Σαμαράς με ψήφους της Δεξιάς κέρδισε τις εκλογές για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Με τις ψήφους της Δεξιάς το βαθύ "σύστημα" ΠΑΣΟΚ έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτοί "δουλεύουν" τον αφελή Αντωνάκη, για να έχουν τη δεύτερη ευκαιρία.
Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός "βιτρίνα". Είναι ένας Πρωθυπουργός "όμηρος" της Διαπλοκής και των τοκογλύφων ...Πραγματικός όμηρος με ό,τι συνεπάγεται η έννοια. Παριστάνει τον δεξιό Πρωθυπουργό μιας δεξιάς Κυβέρνησης, η οποία όμως είναι βαθύτατη Σημιτική ...Τόσο Σημιτική, που ο προκλητικός Βενιζέλος τολμά και αρνείται ακόμα να επιστρέψει το θωρακισμένο υπουργικό αυτοκίνητο. Γιατί; Γιατί είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει συνέπειες γι' αυτό που κάνει. Γιατί είναι σίγουρος ότι το "σύστημά" του ελέγχει απόλυτα τον Σαμαρά ...Τον Σαμαρά, ο οποίος από τη στιγμή που ταπεινώθηκε στις πρώτες εκλογές γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να φάει "σουτ" από το κόμμα, το οποίο ποτέ δεν του "συγχώρεσε" την αποστασία. Αυτήν τη βεβαιότητα, που θα τον οδηγούσε στην πολιτική καταστροφή, εκμεταλλεύτηκε η Διαπλοκή και το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει και τον έθεσε υπό την ομηρία της.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο ίδιος ο Μπόμπολας στήριζε τον "δεξιό" Σαμαρά στις δεύτερες εκλογές; Οι "πρασινοφρουροί" του "καταπράσινου" Μέγκα απειλούνταν με απολύσεις, αν δεν στήριζαν το κόμμα της "Δεξιάς". Είναι φανερό ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πολιτικού "ερειπίου", που ονομαζόταν Σαμαράς και των ΜΜΕ της Διαπλοκής, που μπορούσαν να τον "αναστηλώσουν". Αυτή η Διαπλοκή τον υποχρέωσε να επαναφέρει στους "κόλπους" του κόμματος τη Ντόρα. Αυτή η ίδια η Διαπλοκή —και για τον προστατεύσει μέσα στην "ομηρία" του— τον υποχρέωσε να διαλύσει και να λεηλατήσει το ΛΑΟΣ. Το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ αποφάσισαν να τελειώσουν το ΛΑΟΣ, για να προστατεύσουν τον πολύτιμο "όμηρό" τους.
Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν και τα "ανεξήγητα" που τον αφορούν, αλλά —όπως φαίνεται— δεν τον απασχολούν. Γι' αυτόν τον λόγο κανέναν δεν απασχολεί ο χρόνος ανάρρωσής του. Ας καθυστερεί όσο θέλει, αφού ξέρουν τι να κάνουν αυτοί, οι οποίοι ανέλαβαν τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής. Αυτοί την "εντολή" περίμεναν και όχι την τεχνογνωσία του Αντωνάκη. Εμπόδιο θα τους είναι ο Σαμαράς, όταν επιστρέψει ως προϊστάμενος Πρωθυπουργός και όχι συμπαραστάτης. Μέχρι τώρα τον στήριζαν, γιατί μόνον αυτός μπορούσε να τους επαναφέρει στην εξουσία με την "ψήφο" του λαού. Γι' αυτό υπάρχουν τα "ανεξήγητα".
"Ανεξήγητο" είναι, για παράδειγμα, που όλοι οι "δανειστές" μας τρομοκρατούσαν τον ελληνικό λαό υπέρ του Σαμαρά τη στιγμή που αυτός υποσχόταν εξεταστικές εις βάρος των "δανειστών". Γι' αυτόν τον λόγο χάρηκαν τόσο πολύ στην Ευρώπη για το αποτέλεσμα των εκλογών παρ' όλες τις "απειλές". Ήταν βέβαιοι ότι ο Αντωνάκης δεν εννοούσε πραγματικά αυτά τα οποία έλεγε. Ήταν βέβαιοι ότι θα "δούλευαν" για άλλη μια φορά τον λαό. Νόμισαν ότι θα κατάφερναν και πάλι να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή μακριά από τους δούλους τους. Θεώρησαν ότι κατόρθωσαν και —με την ψήφο του λαού— νομιμοποίησαν μια επίσης δική τους κυβέρνηση.
Αυτός ήταν ο λόγος των πανηγυρισμών τους. Στηρίχθηκαν στην "κοντή" μνήμη του λαού και στην απειλή της ακυβερνησίας. Εξευμένισαν το θηρίο, επιτρέποντάς το να πάει στις κάλπες, θεωρώντας ότι έλεγχαν τις επιλογές του ...Μεγάλη "επιτυχία" ...Όχι απλά δεν έπαθαν ζημιά εξαιτίας των εκλογών και της Δημοκρατίας, αλλά τα "φόρτωσαν" όλα στις "πλάτες" του λαού, μετατρέποντάς τον σε "συνένοχό" τους. Εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία του ηγέτη της Δεξιάς και της φόρτωσαν τις "αμαρτίες" τους. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον έσωσαν το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, αλλά φόρτωσαν το κόστος των εγκλημάτων του στις πλάτες της Δεξιάς. Ο λαός εν αγνοία του "νομιμοποίησε" μια δική τους κυβέρνηση και ως γνωστόν ..."ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου".
Πώς όμως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά; Ο λαός πράγματι ψήφισε την κυβέρνηση εκείνη, η οποία θα τον προστάτευε από τον "αναρχικό" Τσίπρα ...Την κυβέρνηση εκείνη, η οποία θα έβρισκε τους υπεύθυνους της προδοσίας, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ ...Την κυβέρνηση εκείνη, που θα μας διατηρούσε στο Ευρώ και θα εξασφάλιζε τους μισθούς και τις συντάξεις ...Την κυβέρνηση των "νοικοκυραίων", που δεν θα άφηνε τους "κατσαπλιάδες" να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας... ...Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι συνέβη. Το πρώτο και κυριότερο, που πρέπει να γνωρίζει, είναι ότι η κυβέρνηση-Σαμαρά είναι η διάδοχος της κυβέρνησης-Παπανδρέου ...Δεν είναι η διάδοχος της κυβέρνησης-Παπαδήμου. Η κυβέρνηση-Παπαδήμου ήταν ειδικού σκοπού. Ήταν απλά μια "υπηρεσιακή" κυβέρνηση, που εκ του πονηρού προσπάθησαν να "επιμηκύνουν" τη ζωή της, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Δεν ήταν εκλεγμένη από τον λαό και είχε ως μοναδικό της σκοπό να "περάσει" από τη Βουλή την Δανειακή Σύμβαση και μόνον. Όλα τα άλλα ήταν εκ του πονηρού. Άρα; Άρα, για ν' αντιληφθούμε τι ακριβώς ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές, θα πρέπει να θυμόμαστε ως λαός τον λόγο που τις "ζητήσαμε" ...Να θυμηθούμε ποιον —και γιατί— θέλαμε να "διώξουμε" και ποιον —και για ποιον λόγο— "φέραμε" στη θέση του.
Όμως, όπως αντιλαμβανόμαστε, κάπου την "πατήσαμε". Αν εξετάσει κάποιος τα δεδομένα, θα διαπιστώσει με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι "παγιδευτήκαμε". Διώξαμε κάποιους και τους αντικαταστήσαμε με τους απόλυτα όμοιούς τους ..."Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς" ...Σαν τα εσώρουχα του γύφτου ...Η ίδια κυβέρνηση είναι στην ουσία. Η κυβέρνηση του Γιωργάκη, η οποία "έπεσε", είναι απολύτως ίδια με την κυβέρνηση-Σαμαρά, η οποία "ανέβηκε" ...Ίδια απολύτως — και αυτό δεν έχει σχέση μόνον με την ομοιότητα του Γιωργάκη ή του Αντωνάκη.
Δεν είναι μόνον η ομοιότητα αυτών των κυβερνήσεων στο επίπεδο των ηγετών τους....Όμοιες, δηλαδή, επειδή οι ηγέτες τους ήταν κολλητοί φίλοι, συμμαθητές και συγκάτοικοι των Κολεγίων και εκ των δεδομένων θα υπήρχε περίπτωση, λόγω αγάπης και φιλίας, να προστατεύσει ο ένας τον άλλον ...Πόσο μάλλον όταν αυτή η προστασία επιβάλλεται υποχρεωτικά, εξαιτίας άνωθεν εντολών ...Αναγκαστικά, εφόσον καί οι δύο είναι ομοτράπεζοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ...Ανήκουν καί οι δύο στις λίστες δώρων του Χριστοφοράκου της Siemens ...Ανήκουν καί οι δύο στις λίστες δώρων του Blankfein της Goldman Sachs.
Αν όμως οι ομοιότητες μεταξύ των Πρωθυπουργών είναι εντυπωσιακές, θα εκπλαγεί ο αναγνώστης από τις ομοιότητες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών ...Μεταξύ των Υπουργών, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση, η οποία προκαλεί την οργή του λαού. Η κυβέρνηση που "έπεσε", λόγω του ΔΝΤ, είναι απολύτως όμοια με την Κυβέρνηση που τη διαδέχεται. Γι' αυτόν τον λόγο παραλίγο να "σηκωθεί" από το καρότσι του ο Σόιμπλε, όταν πανηγύριζε τη νίκη του Antony. Ο λαός "νίκησε" στις τελευταίες εκλογές, αλλά ο Σόιμπλε δεν θα άλλαζε "συνομιλητές" στην Ελλάδα ...ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Γιατί; Γιατί ο θλιβερός Παπακωνσταντίνου δεν "μοιάζει" απλά με τον Ράπανο, αλλά είναι ίδιοι.
...Γιά να θυμηθούμε λοιπόν μερικά πράγματα, τα οποία θα μας είναι χρήσιμα στην αντίληψη των πραγμάτων. Γιατί πάντα θεωρούσαμε ως εξ αρχής αναξιόπιστο και ύποπτο προδοσίας τον Παπακωνσταντίνου; ...Γιατί είχε "βρόμικο" παρελθόν ...Γιατί ήταν σίγουρα εκβιάσιμος ...Εκβιάσιμος για πολλά πράγματα και από πολλούς ενδιαφερόμενους ...Εκβιάσιμος από τη Siemens, εφόσον στο διάστημα της μεγάλης λεηλασίας τού ΟΤΕ ο Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Για τι άλλο τον θεωρούσαμε αναξιόπιστο; Γιατί, στην περίοδο 2002-2004, όπου η Goldman Sachs έκανε τα περίφημα Swaps και το κράτος δανειζόταν παρανόμως τεράστια ποσά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλιότητας, ο Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του "μαγειρείου" ...Ήταν μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ). Άρα εκ των δεδομένων μετά την Siemens και η Goldman Sachs μπορούσε να τον εκβιάζει.
Αυτόν τον άνθρωπο συμφώνησαν οι "συνένοχοι" της σημερινής συγκυβέρνησης να τον "διαδεχθεί" ο Ράπανος ...Ο άνθρωπος, δηλαδή, ο οποίος θα αναλάμβανε το κορυφαίο πόστο μιας κυβέρνησης, η οποία θα "αμφισβητούσε" το Μνημόνιο, θα ήταν ένας από τους βασικούς υπεύθυνους που φτάσαμε σ' αυτό ...Ο άνθρωπος, ο οποίος, λόγω θέσης, θα πρωτοστατούσε στις προσπάθειες μιας κυβέρνησης, που θα έστηνε εξεταστική, για να καταλογίσει ευθύνες σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, θα ήταν ένας από αυτούς, που θα έπρεπε να κατηγορηθεί για την κατάσταση ...Αυτός θα διαχειριζόταν το υπουργικό πόστο, το οποίο θα απέδιδε ευθύνες προδοτών σε Παπανδρέου και σε Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της προδοσίας.
Ούτε στα έργα δεν μπορούν να συμβούν αυτά. Είναι δυνατόν από το "έργο" αυτού του Υπουργού να κινηθεί η κυβέρνηση-Σαμαρά εναντίον της προηγούμενης; Είναι δυνατόν ο Σαμαράς, ως πρόεδρος αυτής της κυβέρνησης, να έστελνε στο "απόσπασμα" τον κολλητό, φίλο, συμμαθητή, συμφοιτητή, συνοργανοπαίχτη και συνδαιτυμόνα στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ; ...Όχι βέβαια, θα έλεγε η λογική. Μήπως όμως η λογική θα έλεγε κάτι διαφορετικό για τον Ράπανο, ο οποίος εκ της θέσεώς του θα ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την αποκάλυψη του ρόλου του προκατόχου του;
Αυτό κι αν είναι αδύνατον. Γιατί; Γιατί ο Ράπανος είναι στην ουσία μια απόλυτα όμοια "έκδοση" του "Παπακωνσταντίνου". Όπου συμμετείχε ο Παπακωνσταντίνου —και το θεωρήσαμε "ύποπτο"— ο Ράπανος "προήδρευε" ...Δεν συμμετείχε απλώς, αλλά ήταν επικεφαλής. Ο υποψήφιος υπουργός της "γαλάζιας" κυβέρνησης ήταν ο "προϊστάμενος" τού "πράσινου" Παπακωνσταντίνου της "πράσινης" σημιτικής λαίλαπας. Όταν ο Παπακωνσταντίνου ήταν απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ —και άρα "πελάτης" της Siemens— ο Ράπανος ήταν πρόεδρος αυτού του συμβουλίου. Όταν ο Παπακωνσταντίνου συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ως απλό μέλος, ο Ράπανος προήδρευε. Όπου υπήρχε έγκλημα κατά του ελληνικού λαού και ο Παπακωνσταντίνου "συμμετείχε", ο Ράπανος "προήδρευε".
Από το 2000 μέχρι το 2004 —και άρα μέχρι να γίνει η "δουλειά", που μας οδήγησε στον "βόθρο" των Ολυμπιακών— ο Ράπανος ήταν αυτός, ο οποίος "μαγείρευε" τα στοιχεία, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Ο Ράπανος ήταν ένας από τους βασικούς εγκληματίες, οι οποίοι μας "έσπρωξαν" με ψεύτικα στοιχεία στο "σφαγείο" του Ευρώ. Υπό την καθοδήγηση του Παπαδήμου, ως Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Ράπανος και ο Παπακωνσταντίνου "μαγείρευαν" τα στοιχεία εκείνα, που ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα μας βύθιζαν στα χρέη και την υποτέλεια.
Από αυτόν τον άνθρωπο περιμένουμε να μας σώσει από το Μνημόνιο και βεβαίως να "αποκαλύψει" τον εγκληματία Παπακωνσταντίνου; Αυτόν τον άνθρωπο του βαθέως σημιτικού και τοκογλυφικού παρακράτους διάλεξε ο "δεξιός" Σαμαράς, για να μας "σώσει". Αυτόν "διάλεξε" ο Σαμαράς, ο οποίος υποτίθεται θα κατήγγειλε την προδοτική μεθόδευση, που μας οδήγησε στο ΔΝΤ ...Ο Σαμαράς, ο οποίος έπαιρνε τα "δωράκια" από την Siemens —όπως καθημερινά βλέπουμε να βγαίνουν αυτά στη δημοσιότητα—, "διάλεξε" ως Υπουργό του έναν εκβιαζόμενο από την Siemens και την Goldman Sachs ταυτόχρονα. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ο συντονιστής των δωροδοκιών της Siemens —και άρα απόλυτος γνώστης των διεφθαρμένων— ήταν ταυτόχρονα και διοικητής της Deutsche Bank, καταλαβαίνει τι γίνεται.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν είχαν να "φοβούνται" τίποτε από την "νέα" ελληνική κυβέρνηση. Με ένα τηλέφωνο στον "συντονιστή" Άκερμαν ή στον "διαχειριστή" Χριστοφοράκο, όλα θα έμπαιναν στη σωστή σειρά. Απέλυσαν τον έναν από τους συγκάτοικους και έβαλαν τον άλλο στη θέση του Πρωθυπουργού. Απέλυσαν τον έναν από τους υπαλλήλους τους και έβαλαν τον όμοιό του στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Στην θέση του Παπακωνσταντίνου θα έμπαινε κάποιος άλλος όμοιός του. Αυτό άλλωστε ήταν που τους ενδιέφερε. Ως τοκογλύφοι και υπάλληλοι τοκογλύφων, ήθελαν έναν δικό τους άνθρωπο στη θέση που τους ενδιαφέρει.
Ο Σαμαράς ήταν για το αγανακτισμένο πόπολο ...Για να νομίζει αυτό το πόπολο ότι ως κυρίαρχο "ζήτησε" εκλογές και "απέλυσε" τον προηγούμενο Πρωθυπουργό ...Το κυρίαρχο πόπολο, που εκτόνωσε τα πάθη του μέσα από την εκλογή του Αντωνάκη ...Του Αντωνάκη, που απλά θα "προεδρεύει". Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ο λαός ψήφισε για "διακοσμητικό" Πρωθυπουργό και η Διαπλοκή με τους δανειστές ψήφισαν για πραγματικό Υπουργό Οικονομικών ...Δύο διαφορετικές εκλογές μέσα από τις ίδιες κάλπες. Στην πραγματικότητα οι ιμπεριαλιστές τον Ράπανο προόριζαν για "νικητή" των εκλογών ...Τον Ράπανο ήθελαν για "συνομιλητή" τους στη θέση του Παπαδήμου. Ο Ράπανος ήθελαν να πάρει τα κλειδιά του υπουργείου του Βενιζέλου, για να μην δει κάποιος εκτός "κυκλώματος" τα "λερωμένα" και τα "άπλυτα", που άφηνε πίσω του ο χοντρός.
Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο για τη συμμορία. Δεν ήθελαν —εκτός από τους ίδιους— να έχει κανένας άλλος πρόσβαση στο "ταμείο" ...Να μην δει κοινός "θνητός" τι έχουν υπογράψει με τους δανειστές ...Να μην γνωρίζει κανένας άλλος ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού κράτους και άρα ποιες οι δυνατότητές του να διαπραγματεύεται ...Να μην γνωρίζει κανένας άλλος ποια είναι η κατάσταση στο Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ...Να μην γνωρίζει κανένας τι γράφει η έκθεση Black Rock ...Να μην γνωρίζει κανένας ποιοι τοκογλύφοι δεν "κουρεύτηκαν" καθόλου στο PSI και πληρώνονται ακόμα και σήμερα δισεκατομμύρια από το υστέρημα του λαού ...Να μην γνωρίζει κανένας ποιοι εγκλημάτησαν εις βάρος όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Αυτό τους ενδιαφέρει από αυτήν την κυβέρνηση. Όλα έγιναν για το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών ούτε αυτό της Άμυνας ή του Πολιτισμού ...Τους ενδιαφέρει το "ταμείο" ...Τους ενδιαφέρει να πάρουν τα χρήματα των δανείων και να τα μοιραστούν μεταξύ τους όπως το έχουν σχεδιάσει ...Τους ενδιαφέρει να μην γνωρίζει κανένας τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στα "άδυτα" των οικονομικών υπηρεσιών τού "κατακτημένου" κράτους ...Εκεί όπου ήδη φτιάχνουν τα "φέουδά" τους οι ξένοι "επίτροποι" των δανειστών και των τοκογλύφων ...Να γνωρίζουν μόνον οι Ράιχενμπαχ και οι Τόμσεν τι συμβαίνει με τα θησαυροφυλάκια του ελληνικού λαού.
Η συγκυβέρνηση των συνενόχων.

Η συμμορία των καθηγητών.

Στο πρόσωπο αυτού του "έντιμου" ανθρώπου "συμφώνησαν" όλοι οι συμμετέχοντες στην συγκυβέρνηση. Ποιοι όμως είναι αυτοί οι συγκυβερνήτες; ...Ο Βενιζέλος, κατ’ αρχήν ...Ο μέγας ηγέτης ...Ο ηγέτης του 12,27%, που, αν το συνδυάσει κάποιος με την αποχή του 40%, θα δει ότι μιλάει για έναν χοντρό Τσήμερο, που έχει την απαίτηση να συγκυβερνά ...Ο "καθηγητής" κολλητός του "καθηγητή" Σημίτη ...Ο προδότης Βενιζέλος, του "ανεύθυνου" των διεφθαρμένων υπουργών και των Ολυμπιακών Αγώνων της σπατάλης ...Ο δωσίλογος Βενιζέλος ο οποίος "διαπραγματεύτηκε" με τους ξένους και "κούρεψε" μόνον τους Έλληνες εργαζομένους και τους Κυπρίους αδελφούς.
...Ο άθλιος Βενιζέλος, ο οποίος εκβιάζει ολόκληρο τον κόσμο, εφόσον ακόμα κρατάει για λογαριασμό του το περίφημο CD με τα ονόματα των Ελλήνων, οι οποίοι διαθέτουν παράνομους λογαριασμούς στην Ελβετία ...Ο άθλιος Βενιζέλος, ο οποίος δεν μας έχει εξήγησε ποτέ πώς είναι δυνατόν κάποιος κρατικός υπάλληλος, όπως είναι ο ίδιος, να βρεθεί με λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ και πόσων άλλων ακόμη, τα οποία δεν γνωρίζουμε. Αυτός ο Βενιζέλος του ΔΝΤ και της διαπραγμάτευσης δεν φοβάται τη συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά και τον Ράπανο ...Δεν φοβάται τα σκανδαλώδη "υπόλοιπα", τα οποία θα βρει ο Ράπανος στα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών.
...Γνωστοί και φίλοι είναι από την εποχή που εκείνος ήταν Υπουργός Πολιτισμού ...που σπαταλούσε παράνομα αυτά, τα οποία του εξασφάλιζε —επίσης παράνομα— ο Ράπανος. Επιπλέον, τους συνδέει και η υπόθεση ΟΤΕ. Τι να φοβάται αυτός, που, ως Υπουργός, ξεπούλησε τον ΟΤΕ, από αυτούς, που, ως Διοικητικό Συμβούλιο, τον λεηλάτησαν, προκειμένου να ξεπουληθεί; Δεν φοβάται αυτούς, οι οποίοι ανήκουν στις ίδιες λίστες της Siemens. Ο Ράπανος είναι αυτός, ο οποίος "δικαιώνει" τους δεξιούς, που ψήφισαν "Δεξιά", για να τιμωρηθεί το βαθύ παρακράτος του ΠΑΣΟΚ ...Ο Ράπανος θα δώσει πραγματική "αξία" στην ψήφο τους ...Πραγματικά θα μετατρέψει την ψήφο τους σε "λαιμητόμο" ...Μικρή "λαιμητόμο", που κόβουν τα πούρα οι διαπλεκόμενοι.
Την ίδια ασφάλεια νιώθει και ο Κουβέλης ...Ο "καλοκάγαθος" Κουβέλης ...Ο εμετικός Φανούρης, ο οποίος "κατασκευάστηκε" από ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες λίγες ημέρες πριν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να μην μετακινηθεί ανεξέλεγκτα ο κόσμος του προς τα Αριστερά ...Ο Κουβέλης, ο οποίος ενσαρκώνει το πλέον άσχημο πρόσωπο της μεταπολεμικής Αριστεράς των χαφιέδων της κρατικής Ασφάλειας, που παρίσταναν τους κοινωνικούς "αγωνιστές" ...Φάτσα "οσιομάρτυρα" και ψυχή δωσίλογου. Έτσι ήταν πάντα οι επιφανείς τής Αριστεράς και "αναγνωρισμένοι" από τη Δεξιά για τους "αγώνες" τους ...Τέτοιος αγωνιστής ήταν και ο Κουβέλης ...πάντα "πρόθυμος" να εξυπηρετήσει αυτούς, τους οποίους προηγουμένως όριζε ως "εχθρούς" ...Τρόφιμος όλων των γνωστών και αγνώστων κρατικών υπηρεσιών.
...Μια ζωή χαφιές ο Φώτης ...Από τα νιάτα του, εφόσον ήταν ένας σταλινικός, ο οποίος "αγωνίστηκε" για τη Δημοκρατία υπό την "επίβλεψη" της Μόσχας ...Αριστερός με "διώξεις" και "ένσημα" ...αλλά και τεράστια περιουσία ...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου ...Μεγάλη "μούχλα" ο Φώτης. Τώρα τον κατάλαβε από την "καλή" και ο φίλος του ο Χατζησωκράτης, τον οποίο ο "δημοκράτης" Φώτης έδιωξε από τη Βουλή, για να εξυπηρετήσει "άλλους". Όταν λέμε "άλλους", να μην πάει το μυαλό τού αναγνώστη στους προφανείς, που είναι η κοπέλα η οποία εκλέχθηκε βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία ..."Άλλους", όταν λέμε, εννοούμε τους "συνεταίρους" και τα "αφεντικά".
Ο Χατζησωκράτης ήταν υπεύθυνος της χάραξης της οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ. Αυτό πιθανολογούμε ήταν το "αμάρτημά" του. Το πιθανότερο, δηλαδή, είναι ότι, λόγω "συγκυβέρνησης, έγινε γνώστης πολλών μυστικών του "ταμείου" και άρα επικίνδυνος. Πολλοί δεν θα ήθελαν ένα τέτοιο άτομο "θωρακισμένο" με τη βουλευτική  ασυλία. Τον ήθελαν εξωκοινοβουλευτικό και άρα ευάλωτο σε όλων των ειδών τις απειλές. Κατά συνέπεια τον "έφαγαν" μέσω του "οσιομάρτυρα" Κουβέλη ...Κατάλαβε πλέον και ο Χατζησωκράτης τι σημαίνει "φιλία" για τον Φανούρη της πολιτικής σκηνής ...Για τον επαγγελματία "καλοκάγαθο" της Αριστεράς ...Αυτός ο Κουβέλης για το "καλό" μας στήριξε την κυβέρνηση της "Δεξιάς" ...Συμφώνησε επίσης στο πρόσωπο του Ράπανου.
...Πολύ εύκολα συμφώνησε. Γιατί άραγε; Μήπως έχει σχέση με το γεγονός ότι ο Κουβέλης ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην εποχή του "βρόμικου" 89; ...Στην εποχή που η Siemens, μέσω Σαμαρά, "έστηνε" το κόλπο του ΟΤΕ ...Στην εποχή που το ΚΚΕ του "σύντροφου" Φλωράκη έπρεπε να βοηθήσει τον γιο τού ταμία τού Εμφυλίου ...Τον γιο του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια από φτωχοχαφιές ξένων υπηρεσιών θα γινόταν μεγιστάνας. "Χρωστούσε" το ΚΚΕ στον Κόκκαλη και αν δεν τον "ξεπλήρωνε", πολλά από τα μυστικά των χαφιέδων του Περισσού θα έβγαιναν στη φόρα. Ο πρώην σταλινικός Κουβέλης ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε ποτέ για το πώς θα μπορούσαν οι κομματάρχες να "βοηθήσουν" με κρατικό χρήμα τον γιο του παλιού τους "φίλου".
Εκείνης της "παρέας" μέλος, φίλος και συνένοχος ήταν ο "αριστερός" Φώτης ...Της παρέας των παλιών δωσίλογων, που αντιπροσώπευε ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης και των σταλινικών του Χαρίλαου ...Τα "παιδιά" του Ζαχαριάδη και των δωσίλογων, που έκαναν τον στημένο Εμφύλιο, για να γλιτώσουν όλοι μαζί ...Της παρέας του Λαμπράκη και του Κόκκαλη, που με τον Μητσοτάκη "έστρωναν" τον δρόμο του Σημίτη, ο οποίος θα μας οδηγούσε στο ΔΝΤ και την εθνική υποταγή ...Στην κυβέρνηση-Σημίτη, που όλα της τα εγκλήματα τα δρομολόγησαν οι σημερινοί πρωταγωνιστές ...Ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Ράπανος, ο Παπαδήμος και όλες οι δυνάμεις που υποστήριξαν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ ...Όλες οι δυνάμεις, που τους έχουν σε "λίστες" στο Βερολίνο.
Πώς συνδέεται ο Κουβέλης με αυτήν τη συμμορία των "καθηγητών"; Συμβολικά. Ο Κουβέλης είναι αυτός, ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί μια άλλη συμμορία καθηγητών ..."Προοδευτικών" καθηγητών με "συντηρητικά" γούστα ..."Δημοκρατών" καθηγητών με προτίμηση στις σάουνες και τις Φερράρι ...Μια συμμορία ομοϊδεατών, φίλων και συνοδοιπόρων του Σημίτη, του Γιαννίτση και του Βενιζέλου ...Μια συμμορία, που η τύχη θέλησε να καταδικάζονται με βαριές ποινές την ώρα που οι "συνάδελφοί" τους εξακολουθούν να εγκληματούν και να προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη τους. Η συμμορία της Παντείου, δηλαδή, είναι ένα "δοχείο", το οποίο "συγκοινωνεί" με τη συμμορία, που μας έβαλε στο ΔΝΤ. 
...Ομοειδή ανθρωπάκια με εκείνους είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν στη "χρεοκοπία" μας ...Τα ανθρωπάκια τύπου Σημίτη και Γιαννίτση. Όλοι μιλάνε για την περίοδο-Σημίτη, αλλά αγνοούν ότι ο Γιαννίτσης είναι από τους βασικούς "αρχιτέκτονες" της περιόδου αυτής. Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση-Σημίτη από μόνη της. Ο Γιαννίτσης ήταν το alter ego του Σημίτη ...Ταμίας του και οικονομικός του σύμβουλος "εξ' απ’ ανέκαθεν". Πολύ πριν γίνει Πρωθυπουργός ο Σημίτης, ήταν οικονομικός του σύμβουλος ο Τάσος. Γερμανοτραφείς και γερμανολάτρες καί ο δύο τους. Συμπληρωματικά πλάσματα είναι αυτοί οι δύο "ευνούχοι" ...Οι δύο χαντούμηδες της "επιστήμης" ...Οι μικροτσούτσουνοι της κοινωνικής "αντίστασης" ...Οι δύο νάνοι, που πάντα προσπαθούσαν δια της συνεργασίας να συμπληρώσουν έναν ολόκληρο άνθρωπο ...Τα "εκφυλισμένα" DNA ...Η "σκλήρυνση κατά πλάκας" του ανθρώπινου είδους.
Αυτοί οι δύο εκμεταλλεύτηκαν το "κενό" της δεσποτικής παπανδρεϊκής περιόδου και δημιούργησαν τη δεσποτική "συμμορία" των "καθηγητών". Έψαξαν και βρήκαν τα όμοιά τους ανθρωπάκια και έχτισαν μια "συμμορία" θρασύδειλων ανθρώπων, που με τις "πλάτες" των προστατών τους μπορούν να κάνουν τα πάντα. Έψαξαν και βρήκαν όλους εκείνους τους στραβούς, τους κουτσούς και τους χοντρούς, για να τους "θεραπεύσουν" μέσω της εξουσίας. Από τη στιγμή που κατάφεραν να εμφανίσουν τον αυτιστικό Βέλτσο σαν ενδιαφέροντα ρήτορα, ήταν δεδομένο ότι θα στόχευαν να εμφανίσουν σαν "γοητευτικό" τον Σημίτη ...Ολόκληρο ΔΟΛ είχαν από "πίσω" τους.
 Έτσι λειτουργούσαν πάντα ...Ομαδική προσπάθεια, κοινοί στόχοι ...Συνωμότες της κακιάς ώρας. Να ακούσεις τον Βέλτσο να συζητά με τον Σημίτη και τον Γιαννίτση και να σε πιάσει "ναυτία" από τα "φάλτσα". Να ακούσεις τα ελληνικά των "καθηγητών" και να εκτιμήσεις τα σουαχίλι. "Σκοτεινοί" άνθρωποι, που μέσα από τη "σκιά" μπορούσαν να κάνουν οποιοδήποτε έγκλημα. Κομπλεξικοί άνθρωποι, που γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να διατηρηθούν στην κορυφή μόνον μέσω συνθηκών αναξιοκρατίας και ως εκ τούτου ήταν έτοιμοι να υπηρετήσουν ακόμα και τον διάολο.
 Αυτοί οι σιχαμένοι άνθρωποι ήταν, που μας "έσπρωξαν" παράνομα στο "σφαγείο" του χρηματιστηρίου και μετά μας ειρωνεύονταν. "Ας προσέχαμε"... μας έλεγαν, προστατευμένοι από τους νόμους του Βενιζέλου ...Μια συμμορία, που, δυστυχώς για την ίδια, δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος και δυστυχώς για εμάς συνεχίζει να εγκληματεί. Αυτή η συμμορία είναι σήμερα, που, πίσω από τις όποιες "επίσημες" κυβερνήσεις, χειρίζεται το οικονομικό μας θέμα ...Η συμμορία εκείνη, η οποία συνομιλεί μυστικά με όλους τους τοκογλύφους, που καταστρέφουν τη χώρα.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Μια χαρά μάς "δούλεψαν" για άλλη μια φορά. Δωσίλογοι και αφεντικά δεν έχασαν τον έλεγχο ούτε για μια στιγμή. Από τον Γιωργάκη της Goldman Sachs πήγαμε κατ’ ευθείαν στον Παπαδήμο της Goldman Sachs επίσης ...Από το Κολέγιο Αθηνών πήγαμε στο Κολέγιο Αθηνών. Τις λίγες ημέρες της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανέλαβε ο γιος του δωσίλογου Πικραμένου ...Ο απόφοιτος του γερμανικού "Κολεγίου" και "παρών" σε πολλές λίστες της γερμανικής πρεσβείας ...Ο συμμαθητής του Γιαννίτση στο Γερμανικό Κολέγιο, το οποίο κάποτε χρηματοδοτήθηκε και από τους ίδιους τους Ναζί. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες αδυνατούμε να αναδείξουμε έναν έστω και υπηρεσιακό Πρωθυπουργό. Οι Πρωθυπουργοί στην Ελλάδα είναι "προνόμιο" μόνον για τα Κολέγια των χαφιέδων των ξένων δυνάμεων. Μετά το "διάλειμμα" της γερμανικής σχολής η εξουσία επέστρεψε και πάλι στο Αμερικανικό Κολέγιο ...Στον απόφοιτο Αντώνη ...Στον αδερφό του Προέδρου του Ιδρύματος ...Στον εγγονό του ιδρυτή του.
Όμως, οι εξελίξεις δεν δείχνουν να τους ευνοούν. Η "καταιγίδα", άσχετα με το αν τη "βλέπει" ή δεν τη "βλέπει" ο Αντωνάκης, έχει αρχίσει να "φαίνεται". Με "συνοδοιπόρους" τον Βενιζέλο και τον Φανούρη δεν θα πάει πολύ μακριά. Ήδη ο Βενιζέλος τον πιέζει να δημιουργήσουν "εθνική" ομάδα διαπραγμάτευσης. Επιδιώκει ο χοντρός να πηγαίνουν μαζί στις ευρωπαϊκές συναντήσεις. Γιατί; Γιατί ο βουλιμικός της Θεσσαλονίκης φοβάται ...Φοβάται γι' αυτά τα οποία μπορεί να μάθει ο Σαμαράς γι' αυτόν στην Ευρώπη ...Φοβάται γι' αυτά τα οποία θα του αποκαλύψουν οι Ευρωπαίοι για τον προκάτοχό του, όταν θα τον πιέζουν στις διαπραγματεύσεις.
Αυτός είναι ο μέγας φόβος του καθηγητή Βενιζέλου ...Φοβάται μήπως η επαφή του Σαμαρά με την εξουσία —και τις πληροφορίες που αυτήν συνεπάγεται— αντιστρέψει τους όρους και πέσει ο ίδιος θύμα εκβιασμού από τον Σαμαρά. Γι' αυτόν τον λόγο θέλει να έχει φυσική παρουσία σε όλες τις συναντήσεις τού Σαμαρά στην Ευρώπη. "Καίγεται" στην κυριολεξία να "κλείσει" άπαξ το θέμα του Μνημονίου ...Ο Βενιζέλος, ο οποίος δήθεν διαπραγματεύεται με τον Σαμαρά την "ατιμωρησία" για τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου, ενώ στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται μόνον για τον εαυτό του.
Ούτε θέλει να σκέφτεται ο χοντρός τι θα γίνει και τι θα πάθει ο ίδιος, αν αποκαλυφθεί πώς έγιναν τα "κουρέματα" των ομολόγων μόνον εις βάρος των Ελλήνων και όχι εις βάρος των τοκογλύφων. Δεν θέλει να σκέπτεται ότι κάποτε θα αποκαλυφθεί το έγκλημα του ΟΤΕ ...Το έγκλημα του ξεπουλήματος ενός Οργανισμού μείζονος εθνικής σημασίας με τεράστια οικονομική αξία ...Το έγκλημα του ξεπουλήματος ενός σοβαρού ποσοστού του και του μάνατζμέντ του για χρήματα τόσα, που ο Οργανισμός βγάζει σε ένα τρίμηνο.
Τα πράγματα όμως δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά ...Καθόλου καλά. Ήδη ο Ράπανος την "κοπάνησε". Είναι προφανές ότι την "κοπάνησε" αν σκεφτεί κάποιος τη μεθόδευση που ακολούθησε. Σαν τους κοινούς κακοποιούς, οι οποίοι τρέχουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, για να πάρουν "δικαιολογητικό", ώστε να αναβληθεί η δίκη τους ...Λιποθυμικό "επεισόδιο" χωρίς σαφή ασθένεια ..."Επεισόδιο", το οποίο "υποχρεώνει" τους γιατρούς να σε "κρατήσουν", άσχετα με το τι πιστεύουν για την κατάστασή σου. Κάτι σαν τον "αυτοκτονικό ιδεασμό" του κολλητού του Θέμου. Αυτό έκανε και ο Ράπανος ...Τα "παπατζηλίκια" των απατεώνων. Φόρεσε την πιτζάμα του, πήρε παραμάσχαλα έναν ορό και περιμένει να περάσει η "μπόρα". Στο ιδιωτικό "Υγεία" κατέφυγε, για να αποφύγει τον έλεγχο της υγείας του ο ομορφάντρας της Διαπλοκής...Εκεί όπου μπορείς να πληρώσεις και να πάρεις ό,τι γνωμάτευση θέλεις και σε βολεύει.
Λογική μάς φαίνεται η στάση του πονηρού Ράπανου. Ήταν αρκετά έμπειρος, για να δει το "κακό" να έρχεται. Θα "αυτοκτονούσε", αν αναλάμβανε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Αυτός είδε κι έπαθε να "ξεχαστεί" ο ρόλος του στο έγκλημα της ένταξης της χώρας στο Ευρώ και στο ΔΝΤ και θα πήγαινε τώρα στα καλά καθούμενα ν' αναλάβει όλο το βάρος του; ...Είδε κι έπαθε να "ξεχαστεί" ο ρόλος του ως κρατικός αξιωματούχος την εποχή του swap και θα πήγαινε τώρα να ξαναμπλέξει; ...Τώρα, που "ιδιωτεύει" πολυτελώς; Με ποιο κίνητρο; Ούτε καν οικονομικό κίνητρο δεν υπάρχει για την περίπτωσή του.
Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας είναι ...Ο απόλυτος ορισμός του παρασιτικού "χρυσοκάνθαρου". Θα παρατήσει μια θέση, η οποία του εξασφαλίζει πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο με άπειρα κρυφά μπόνους για μια θέση, η οποία δεν φτάνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ; Θα παρατήσει μια θέση στα "μετόπισθεν", η οποία του επιτρέπει να "ροκανίζει" και τα κλοπιμαία από την εποχή Σημίτη για μια θέση, που μέσα σε ένα εξάμηνο μπορεί να τον κάνει να ψάχνει για σπίτι στο εξωτερικό; ...Μια θέση, η οποία μπορεί να τον κάνει μισητό όσο τον ΓΑΠ, ή τον Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήδη ψάχνουν τρόπους να "δραπετεύσουν" από τη χώρα;
Αφελής θα ήταν αν το έκανε ...και ένας πονηρός τοκογλύφος, όπως είναι ο Ράπανος, δεν μπορεί να είναι αφελής. Αν όμως συμβαίνει αυτό, γιατί αποδέχθηκε —έστω και σε πρώτη φάση— τη θέση; Γιατί δεν την αρνήθηκε εξ αρχής με το που του έθεσαν το αίτημα; Γιατί πιθανότατα δεν μπορούσε. Εξ’ αρχής θα πρέπει να περιλαμβανόταν η παρουσία του στα "προαπαιτούμενα" της νέας Κυβέρνησης ...Επιλεγμένος από τους συνενόχους και τους εκβιαστές τους ...Επιλεγμένος από τους "καθηγητές" ...Επιλεγμένος από τους Σημίτιδες, τους Παπαδήμους, τους Γιαννίτσηδες, τους Βενιζέλους αλλά και την Siemens, την Goldman Sachs και τα άλλα τα παιδιά.
Σε αυτούς δεν μπορούσε να αρνηθεί, γιατί θα κινδύνευε αν τους εξόργιζε ...Στους "καθηγητές" δεν χωρούσαν "καθηγητιές". Δεν μπορούσε να τους αρνηθεί με τρόπο τέτοιο, που να φαίνεται ότι τους "πουλάει". Γνώριζε πόσο εκδικητικοί και πόσο κομπλεξικοί ήταν και δεν θα τολμούσε να τους προκαλέσει. Έτσι και δέχθηκε σε πρώτη φάση, για να μην θεωρηθεί μη συνεργάσιμος και τον "στοχοποιήσουν". Πρώτα δέχθηκε και μετά παρίστανε τον άρρωστο ...Όπως η Βουγιουκλάκη, που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο ...Πρόθυμος, αλλά "ατυχής" ...Το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σάρξ... Θα περίμενε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Μόλις λυνόταν το πρόβλημα με κάποιον άλλον "καθηγητή", θα έβγαινε από το νοσοκομείο "φρεσκαδούρα".
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα ...Πρόβλημα για τη "δεξιά" κυβέρνηση, η οποία πρέπει να κυβερνήσει, αλλά και έχει υποσχεθεί να τιμωρήσει αυτούς, οι οποίοι μας "έβαλαν" στο Μνημόνιο. Τι θα κάνει τώρα η Δεξιά, που απέτυχε το κόλπο με τον Ράπανο; Πού θα βρει άλλον τόσο καλό συνένοχο και επιθυμητό από την Siemens, την Goldman Sachs και από την τοπική Διαπλοκή; Πού θα βρει η Δεξιά ένα τέτοιο επιθυμητό στέλεχος, που να διαδεχθεί τον Παπακωνσταντίνου ή τον Παπαδήμο ή τον Ράπανο, οι οποίοι από το 2000 μέχρι το 2004 "μαγείρευαν" τα "θανατηφόρα" Swaps, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ;
...Τη "ρεζέρβα" τους έτσι κι αλλιώς την ξόδεψαν. Ο "καθηγητής", ο οποίος θα διαδεχόταν τον "καθηγητή" Βενιζέλο, χωρίς να τον κλείσει φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξε, "ξοδεύτηκε". Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του γιου του δωσίλογου Πικραμένου ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών ο "καθηγητής" Ζανιάς. Ποιος ήταν αυτός; ...Ο "Νέστορας Μάτσας" της εποχής του Μνημονίου ...Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της περιόδου Σημίτη ...Ο γενικός γραμματέας της περιόδου 2001-2004 ...Ο συντονιστής της "συμμορίας" που "μαγείρευε" το swap και αυτός ο οποίος τυπικά ασκούσε τον υπηρεσιακό έλεγχο των οικονομικών υπηρεσιών της κυβέρνησης-Σημίτη ...
Αυτός, που, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, τα "μαγειρέματα" της συμμορίας της Goldman Sachs τα σέρβιρε σαν εθνικό μας "πιάτο" ...Αυτός, που "έσπρωχνε" τα δισεκατομμύρια στον Υπουργό Πολιτισμού Βενιζέλο, ο οποίος τα μοίραζε στη Διαπλοκή υπό την "πίεση" του "ολυμπιακού" κατεπείγοντος ...Ο εκλεκτός του "Συγκροτήματος", εφόσον, όποιον ήθελε να ευνοήσει ή να χαρτζιλικώσει η Διαπλοκή, τον έβαζε στα μισθολόγιά της σαν αρθρογράφο της ...Ο "συνάδερφος" και κολλητός του "καθηγητή" Σημίτη ...Ο "συνάδερφος" και κολλητός του "καθηγητή" Γιαννίτση ...Του ίδιου Γιαννίτση, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην ίδια κυβέρνηση ...Του ίδιου Γιαννίτση, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΠΕ στην εποχή της προετοιμασίας για το μεγάλο πλιάτσικο του ΤΑΙΠΕΔ ...Του ίδιου τραυλοΓιαννίτση, ο οποίος προηγουμένως συμμετείχε στο Δ.Σ. του Συγκροτήματος Λαμπράκη.
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Όχι απλά εκτίθενται, αλλά στην κυριολεξία το έχουν "χάσει". Η κυβέρνηση της Δεξιάς, η οποία υποτίθεται υποσχέθηκε στην παράταξη της Δεξιάς να τιμωρήσει το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ για τα εγκλήματά του, χρησιμοποιεί το απώτατο "βάθος" του. Με άλλοθι την δήθεν συγκυβέρνηση —όπως υποκριτικά παρατήρησε και ο Βενιζέλος— ο Σαμαράς χρησιμοποιεί τη "λάσπη" του "πάτου" του ΠΑΣΟΚ ...Χρησιμοποιεί αυτούς, τους οποίους το ίδιο το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να "ξεχάσει" ...Αυτούς, οι οποίοι έπαιρναν τις τσάντες με τα χρήματα της Siemens και όταν τους αμφισβητούσες σε χαρακτήριζαν εθνικιστή ...Αυτούς, οι οποίοι αναγκάζουν τους πιο φανατικούς Πασόκους να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή, όταν αναφέρονται σ' αυτούς.
 ...Τα "ξερατά" ολόκληρης της Μεταπολίτευσης ...Οι εκλεκτοί του ΔΟΛ....που κάποτε ανήκε στους Ναζί ...Οι κορυφαίοι των λιστών του Άκερμαν και του Χριστοφοράκου ...Οι χαφιεδοπράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, που υπηρετεί ο αδερφός του Σημίτη ...Αυτοί, που, από τότε που υπάρχουν, ζουν ελέω κράτους και Διαπλοκής ...Αυτοί, που χατιρικά έγιναν "καθηγητές" σε ανύπαρκτες επιστήμες και όλη τους τη ζωή "ξεχρέωναν" τους ευεργέτες τους. Αυτή είναι η συμμορία των "καθηγητών" και η οποία είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο δαπανηρή από τη συμμορία της Παντείου, η οποία καταδικάστηκε αυτές τις μέρες.
Μέλος αυτής της "προοδευτικής" συμμορίας των "καθηγητών" είναι και ο νέος Υπουργός Οικονομικών ...Ο διαβόητος Στουρνάρας. Ο "καθηγητής" τραπεζίτης και απόλυτα όμοιος με τον Παπαδήμο. Μέλος κι αυτός της "πανίδας" του πάτου του βαθέως ΠΑΣΟΚ ...Ο κουμπάρος του άλλου "μεγάλιθου" της τιμιότητας ...του Γιάννου Παπαντωνίου ..Του Παπαντωνίου, ο οποίος υπήρξε Υπουργός Οικονομικών και σήμερα είναι ελεύθερος, εξαιτίας της παραγραφής του νόμου Βενιζέλου. Αυτού του σημιτικού Υπουργού Οικονομικών είναι κουμπάρος ο Στουρνάρας ...Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών. Άνθρωπος με "πράσινο" και "πλούσιο" βιογραφικό ...Πολύ πλούσιο.
Παρ' ότι στουρνάρι, σε ηλικία 38 ετών του είχαν παραδώσει τη διοίκηση της σημαντικότατης Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) ...Μεγάλη "ανακάλυψη". Ποιος την έκανε; Ο ίδιος ο Σημίτης ...Ο "καθηγητής" των "καθηγητών". Το '93 ανέλαβε ο Σημίτης Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας κλπ. και το '94 έδωσε τη μεγάλη "ευκαιρία" στην ανακάλυψή του. Στη συνέχεια η πρόοδος του Στουρνάρα ήταν εκρηκτική ...Άνθρωπος για όλες τις δουλειές ...Σε όλα "μέσα" ήταν. Στα χρόνια των "μαγειρείων" ήταν κι αυτός ένας από τους "μάγειρες". Από πού να ξεκινήσει κάποιος και πού να καταλήξει ...Βοηθούσε και λίγο ο κουμπάρος και...
Ο Στουρνάρας ήταν μέλος της επιτροπής διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους, όταν οι άλλοι "καθηγητές" υπό τις εντολές της Goldman Sachs "μαγείρευαν" αυτό το χρέος, προκειμένου να το "εξωραΐσουν". Στο επίμαχο διάστημα υπήρξε και πρόεδρος της ΣΟΕ. Στην ίδια αμαρτωλή ΣΟΕ του Σημίτη, όπου συμμετείχε καί ο Ράπανος καί ο Παπακωνσταντίνου. Επιπλέον ο Στουρνάρας υπήρξε από τους βασικούς διαπραγματευτές της Ελλάδας για την "αυτοκτονική" της ένταξη στην ΟΝΕ. Ως απόλυτος γνώστης του ψευδούς χρέους —και ένας από εκείνους που μεθόδευσαν το swap—, πήγε και διαπραγματεύτηκε εις βάρος του ελληνικού λαού την ένταξή του στο "σφαγείο" ...Ο απόλυτος ορισμός του οικονομικού "δολοφόνου" ...Μιλάμε πραγματικά για δόλο ...Ηθικός και φυσικός αυτουργός ταυτόχρονα ...Από τους δημιουργούς του "ψεύδους", το οποίο στη συνέχεια χειρίστηκε σαν "αλήθεια", για να μας οδηγήσει στον άδικο "θάνατο".
Αυτόν τον "δολοφόνο" στη συνέχεια τον "αντάμειψαν". Πώς; Να υποθέσουμε με τον γνωστό τρόπο της "προμήθειας"; Ο Στουρνάρας είναι από τους πλέον γνώστες των "κερδών", τα οποία προκύπτουν από τις ιδιωτικοποιήσεις, αν σκεφτεί κάποιος πως ήταν αυτός, που ιδιωτικοποίησε την Εμπορική Τράπεζα. Ο κουμπάρος του, ως Υπουργός Οικονομικών, του έδωσε την Τράπεζα να τη "διοικήσει". Αφού την εξουθένωσε με σιβηριανές και άλλες "επενδύσεις", στη συνέχεια την ιδιωτικοποίησε τζάμπα προς μεγάλη χαρά των "κουτόφραγκων". Την έδωσε "τζάμπα" στους συμπατριώτες τού Παριζιάνου Γιάννου
...Ο μέγας οικονομολόγος, ο οποίος μόνον για την αλλαγή του σήματος της Εμπορικής Τράπεζας πλήρωσε 20.000.000 ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ξόδεψε για αλλαγή σήματος σε μια τράπεζα το ισοδύναμο των 7 δις δραχμών λίγους μήνες μετά την αλλαγή τού νομίσματος. Απίστευτα μεγάλο ποσό για ένα απίστευτα μικρό έργο. Τόσο πολύ τα "λυπόταν" τα χρήματα αυτού του λαού. Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί θυμηθήκαμε το ..."μαζί τα φάγαμε"... του ομοϊδεάτη του Πάγκαλου ...Για να θυμόμαστε ποιοι μετά την αλλαγή του νομίσματος άρχισαν να "δένουν" τα σκυλιά με τα λουκάνικα ...Ποιοι άρχισαν τη σπατάλη, για να μπορεί η Διαπλοκή να περνά τη λεηλασία της απαρατήρητη ...Για να μπορεί ο Βενιζέλος να μοιράζει χωρίς διαγωνισμούς τα "κατεπείγοντα" έργα της "αυτοκρατορίας". Ο Στουρνάρας ήταν πρωτοπόρος στην αθλιότητα, που σήμερα μας έφερε στο σημείο να πρέπει να μας "σώσει" και πάλι ο ίδιος ...Πρωτοπόρος στη "βασιλεία" του κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτοί είναι οι "μαζί τα φάγανε" με τον Πάγκαλο, τον Παπαντωνίου και τους άλλους εκσυγχρονιστές.
Τέλος, αυτός ο "προοδευτικός" άνθρωπος υπήρξε και διευθύνων σύμβουλος της Κάππα Χρηματιστηριακής ...Φυσικό μας φαίνεται. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Έπρεπε ο "καθηγητής" να μπει στον ιδιωτικό τομέα. Με τόσα "μαύρα" χρήματα, που θα πέρασαν από τα χέρια του, ήταν βέβαιο ότι ο μισθοσυντήρητος "καθηγητής" θα είχε πρόβλημα. Είναι βέβαιο ότι χρειαζόταν ένα "πλυντήριο" ...έστω κι αν αυτό άρχιζε με "κάππα". Αφού νομιμοποίησε την "επιτυχία" του με συνεχείς "πλύσεις", αποφάσισε να μας "ξανασώσει". Δεν είναι μόνον προνόμιο της Ντόρας η "σωτηρία" μας ...Κι άλλοι θέλουν να μας "σώσουν" ...και μεταξύ αυτών και ο Στουρνάρας.
Μαζί με το άλλο "κόσμημα" της ελεύθερης οικονομίας —τον Στέφανο Μάνο— ίδρυσαν μια ΜΚΟ με αντικείμενο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ...Έβλεπε πολύ "μπροστά" ο άνθρωπος ...γι' αυτό έχει και τα "ενισχυμένα" μάτια άλλωστε ...Μιλάμε για πατριώτη. Είχε "όνειρα" γι' αυτήν την περιουσία. Είχε "όνειρα" και τώρα η Διαπλοκή του δίνει το πόστο, για να τα ενσαρκώσει. Αυτός, που, ως ιδιώτης, κατέθετε σχέδια για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα είναι ο ίδιος, που, ως αρμόδιος αξιωματούχος, θα αποφασίσει ποιο από όλα αυτά τα σχέδια θα επιλεγεί ...και άρα θα πληρωθεί ...Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει ...Ο Γιάννης Στουρνάρας συγκεκριμένα ...Ο Γιάννης, ο οποίος αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι η ζωή έχει χιούμορ. Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι το πώς έβγαιναν και οι παροιμίες.
Οι εκλεκτοί του Σόιμπλε.

Η "διανόηση" της προδοσίας.

Για να καταλάβει ο αναγνώστης το παιχνίδι, που έχουν παίξει εις βάρος τής πατρίδας μας οι τοκογλύφοι και οι ιμπεριαλιστές, αρκεί να σκεφτεί όλα αυτά, τα οποία μέχρι τώρα του περιγράψαμε. Εξευτέλισαν ίσως το πιο διάσημο έθνος στον κόσμο, προσάπτοντάς του την κατηγορία του απατεώνα. Επιχείρησαν να απαξιώσουν έναν από τους πιο φιλόπονους και προκομμένους λαούς στον κόσμο, εμφανίζοντάς τον σαν τεμπέλη. Έριξαν στην "πυρά" της δυσφήμισης έναν από τους πιο γενναιόδωρους λαούς της ανθρώπινης ιστορίας, εξαιτίας της απάτης του "μαγειρέματος" των οικονομικών στοιχείων, που οδηγούσαν στη ζώνη του Ευρώ ...Μιας απάτης, την οποία τη διέπραξαν διεφθαρμένοι από τους ίδιους πολιτικοί και αξιωματούχοι αυτής της χώρας ...Πολιτικοί, οι οποίοι κέρδισαν εκλογές και θέσεις εξουσίας με τα χρήματα τα δικά τους.
Αυτοί οι ψεύτες και οι υποκριτές, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται σαν θύματα εξαπάτησης, είναι που διαλύουν την ελληνική κοινωνία με τα διάφορα Μνημόνια. Για λόγους κερδοσκοπικούς καταστρέφουν συνειδητά έναν λαό, που, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούσε να έχει φυσική συμμετοχή σε αυτό το "έγκλημα" και την ίδια ώρα ανταμείβουν όσους συμμετείχαν ...Όσους θα μπορούσαν ακόμα και να τους διώξουν ποινικά. Με την απάνθρωπη μέθοδο των συλλογικών, κατηγορούν τους άσχετους και την ίδια ώρα ανταμείβουν τους ενόχους των αποδειγμένων ατομικών ευθυνών.
Ολόκληρη η συμμορία των "καθηγητών" της Siemens και της Goldman Sachs προστατεύτηκε από τους "τίμιους" τοκογλύφους και δανειστές μας. Ολόκληρη η συμμορία των "καθηγητών", που "ξεγέλασε" τους τοκογλύφους, ανταμείφθηκε από αυτούς. Ο Σημίτης ακόμα και σήμερα προστατεύεται σαν ιερή "αγελάδα" της Νέας Τάξης. Όταν δεν βραβεύεται από τους τοκογλύφους, "αποθεώνεται" από τα ΜΜΕ της Διαπλοκής. Ο ανεγκέφαλος ΓΑΠ παρουσιάζεται σαν μέγας "στοχαστής" και του δόθηκε το βραβείο της quadriga ...Τα μάτια του δεν ξέρει να βγάλει, σχολή "παραγωγής" ηγετών ονειρεύεται. Ο "ασκήσεις θάρρους" Γιαννίτσης εμφανίζεται σαν το εθνικό "κεφάλαιο", που είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο έθνος. Ο Παπακωνσταντίνου αναδείχθηκε ο αδιάφθορος Υπουργός ενός "διεφθαρμένου" κράτους. Ο Παπαδήμος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από εκείνους που "ξεγέλασε", αλλά προάχθηκε στη θέση του Υποδιοικητή της ΕΚΤ. Ο Ράπανος "προήχθη" στη χρυσοφόρα θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας ...Ο Ζάνιας έκανε "μεγάλη" πανεπιστημιακή καριέρα. Ο Στουρνάρας έβγαλε το "χαρτζηλίκι" από το ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που ο Σόιμπλε, ενώ συμπαθούσε τον βουλιμικό και "πρόθυμο" Βενιζέλο, υποστήριζε τον Σαμαρά; Γιατί απλούστατα δεν είχε διαφορά γι' αυτόν. Δεν υπάρχει γι' αυτούς ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ ...Ούτε Δεξιά ούτε σοσιαλισμός. Γι' αυτούς υπάρχει μια συμμορία ενιαία, η οποία κάθε φορά αναγκάζεται να αλλάξει "κουστούμι", για να εξυπηρετήσει τα ίδια αφεντικά. Γι' αυτούς υπάρχει μια συμμορία δωσίλογων, την οποία ελέγχουν μέσα από τις λίστες τους. Ο λαός θα βγει με τα σημαιάκια να "πανηγυρίσει" και την επομένη θα γίνουν αυτά, τα οποία εξυπηρετούν τα αφεντικά της συμμορίας ...Business us usual ...Δικά τους "άλογα" είναι όλοι ...και άρα δική τους και η "κούρσα". Απλές συγκυρίες φέρνουν κάθε φορά μέρος του λαού ανάμεσα στους πανηγυρίζοντες την "νίκη" ...Μια "νίκη", η οποία, πριν παραδοθεί στους "νικητές" και τη "Δημοκρατία", είναι εξ’ αρχής "κατασκευασμένη".
Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ του σημιτογιωργάκη δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει, θα έπρεπε να βάλουν το alter ego του να τους εξυπηρετήσει. Αυτά είχαν συμφωνήσει με τον Αντωνάκη. Η αποδοχή και η αναγνώριση αυτού του "καθηγητικού" παρακράτους ήταν το προαπαιτούμενο, για να γίνει ο Αντωνάκης πρωθυπουργός. Έπρεπε να τους υποσχεθεί ότι θα κρατήσει τα "ταμεία" μακριά όχι μόνον από τα "χέρια", αλλά και από τα "μάτια" των κοινών δεξιών. Έπρεπε να τους υποσχεθεί ότι θα παρέδιδε στους "εκλεκτούς" "καθηγητές" το "ταμείο", προκειμένου να τον αναγνωρίσουν ως Πρωθυπουργό. Αυτό το "λαμπρακικό" παρακράτος είναι που έχει τον "μεροκαματιάρη" Κουβέλη, για να κουβαλάει τα "σώβρακα" της Διαπλοκής ...Τον Κουβέλη, ο οποίος τρέχει να υπερασπιστεί την "ακεραιότητα" και τον "προοδευτικότητα" των "καθηγητών" ακόμα και όταν αυτοί κλέβουν με τα "φτυάρια" το δημόσιο χρήμα. 
Η συμμορία της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αυτή, η οποία μας βύθισε στην αθλιότητα και σήμερα θέλει να κυβερνήσει ...Η συμμορία των φυσικών παιδιών των δωσίλογων της κατοχής. Μας παραδίδουν στους Γερμανούς κατακτητές τα παιδιά εκείνων, οι οποίοι κάποτε απέτυχαν να το κάνουν ...Τα παιδιά των Χριστοφοράκων, των Αγγελοπουλαίων, των Λαμπράκηδων, των Πικραμένων, των Παγκάλων, των Μπενάκηδων, των Παπαδήμων, των Μπακατσέλων, των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων. Αυτά παθαίνει ένας λαός, όταν δεν τιμωρεί όταν πρέπει τους προδότες. Οι προδότες επιβιώνουν και μετατρέπουν τα παιδιά τους σε γενίτσαρους, οι οποίοι θα επαναλάβουν αυτά, που οι γονείς τους απέτυχαν να φέρουν εις πέρας.
Οι Γερμανοί τούς έσωσαν κάποτε με τον προδότη τον Καραμανλή και αυτοί οι ίδιοι τώρα τούς ζητάνε ως αποζημίωση για τη σωτηρία τους την πατρίδα μας ...Τον προδότη τον "εθνάρχη" πληρώνουμε σήμερα. Αυτόν, που, σε συνεννόηση με τους Γερμανούς Ναζί, όχι μόνον δεν απαίτησε ποτέ το γερμανικό χρέος, αλλά κατέστρεψε και τους φακέλους με τα ονόματα των δωσίλογων. Γι' αυτόν τον λόγο ο Κωστάκης χειροκροτούσε όρθιος τον Σαμαρά. Αν χαθεί το "μαγαζί" του "εθνάρχη", τα ανίψια θα πάνε στα "σκουπίδια". Ο Σαμαράς είναι η εγγύηση ότι ο Κωστάκης θα συνεχίσει να ξημεροβραδιάζεται ανενόχλητος στις ταβέρνες της Ραφήνας και ότι ο Λιάπης θα "ροκανίζει" ατιμώρητος τα δωράκια της Siemens ...Όλοι συνένοχοι και όλοι προδότες.
Αυτό είναι το πολιτικό μας προσωπικό ...Το εθνικό μας "κεφάλαιο", στο οποίο επενδύουμε την επιβίωσή μας ...Οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι συγκάτοικοι των Κολεγίων ...Οι φίλοι και συνάδελφοι των ανύπαρκτων επιστημών των υπαρκτών Πανεπιστημίων. Το μόνο θετικό —και ίσως η μοναδική μας ελπίδα— είναι η ηλιθιότητα που διακρίνει τους σύγχρονους ιμπεριαλιστές. Είναι τοκογλύφοι ηλίθιοι και άπληστοι και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο σχεδιασμός τους να έχει διάρκεια. Λειτούργησαν ως άπληστοι Ταμερλάνοι και η "αυτοκρατορία" τους θα έχει λιγότερη ζωή από τη δική τους ...Γύφτοι, που δεν μπορούσαν να χτίσουν "κάστρα" και διέλυσαν τα πάντα, προκειμένου να φτιάξουν ετοιμόρροπες "παράγκες". Αυτή η αδυναμία των σημερινών ιμπεριαλιστών είναι η ευκαιρία όλων των λαών και όχι μόνον των Ελλήνων. Η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τιμωρήσει όλους τους δωσίλογους είναι βέβαιον ότι θα του δοθεί πολύ σύντομα. Απλά δεν πρέπει να επαναλάβει τα ίδια σφάλματα με το παρελθόν.
Με την κατάρρευση των σύγχρονων "Ναζί" θα πρέπει να τιμωρήσει τους ντόπιους συνεργάτες τους όπως αρμόζει στους προδότες. Πώς έλεγε ο "εθνάρχης" της πορδής; ..."Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια"; Ο λαός πρέπει να πει "τοίχο" και να εννοεί "τοίχο". Με τα φίδια δεν μπορείς να συμβιώσεις στον ίδιο χώρο. Τα φίδια τα λιώνεις όταν μπορείς, γιατί θα σε δαγκώσουν και πάλι, όταν ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Οι προδότες δεν δικαιούνται καμία "παροχή", που προκύπτει από τον πολιτισμό, όταν με τις πράξεις τους βυθίζουν την κοινωνία στη βαρβαρότητα. Δεν είναι δυνατόν να οδηγείς συνειδητά την κοινωνία στη βαρβαρότητα και όταν αποκαλυφθείς να επικαλείσαι τον πολιτισμό της.
Ζούμε έναν εφιάλτη, τον οποίο κάποιοι μας επέβαλαν με τις πράξεις τους και τις προδοσίες τους. Καθημερινά αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας, γιατί ήθελαν να κάνουν περιουσίες οι Σημίτηδες και οι Γιωργάκηδες. Παιδιά μένουν ορφανά, γιατί οι Καραμανλήδες και οι Σαμαράδες ήθελαν να εξασφαλίσουν Κολέγια στα δικά τους παιδιά. Απόμαχοι της εργασίας πεινάνε, για να έχουν γεμάτα τα ψυγεία τους οι Βενιζέλοι και οι Πάγκαλοι. Ασθενείς δεν έχουν φάρμακα για να επιβιώσουν, γιατί ο Χαρίλαος και η Αλέκα έπρεπε να βοηθήσουν τον γιο του Πέτρου. Χάνεται μια πατρίδα αιώνων για μια απλή "αρπαχτή" των κάφρων. Ξεπουλιέται μια ιερή πατρίδα, για να πάρει μερικούς "πόντους" ο νάνος Σημίτης.
...Το γλέντι θα αρχίσει σύντομα και θα κλάψει ο κάθε Πικραμένος.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

26 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«BRAVO ANTONIS ...eskises» ...όπως Αμερική.


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340842304521#c5596464718540829833'> June 28, 2012 at 3:11 AM

  Παναγιώτη ένα απο τα καλύτερα "ξεμπροστάσμιατα" που έχεις κάνει! Ελπίζω όσοι το διαβάσουν να το προωθήσουν άμεσα! Σ'ευχαριστούμε.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340843067234#c8495865740856653288'> June 28, 2012 at 3:24 AM

  Έεε, τί να πώ;... Είσαι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό-ς !!! Σέ απήλαυσα πάλι! Θαυμάζω και τήν "συρραπτική" σου ικανότητα: είναι προφανές πως ξεκίνησες να "συνθέτεις" αυτό τό κείμενο πρό αρκετών ημερών και -ενώ στό μεταξύ τό είχες σχεδόν τελειωμένο- οι απρόοπτες εξελίξεις σέ υποχρέωσαν να ξαναγράψεις τίς τελευταίες παραγράφους! Όμως, τόσο η αναμφισβήτητη μαεστρία και διορατικότητά σου όσο και οι πολύ εύστοχες και εύλογες υποθέσεις σου θεμελιώνουν μιάν θεωρία η οποία στέκει πολύ γερά! Και οι εξελίξεις φαίνεται πως σέ δικαιώνουν (τουλάχιστον, τίς περισσότερες φορές: αυτά τά περί προεκλογικής παρεμβάσεως τού κουρασμένου χοντροανηψιού τής Ραφήνας..., εντάξει, δεν έκατσαν!...) και γι αυτό μ' αρέσει να σέ διαβάζω και να τέρπομαι από τό ύφος σου και τό παιχνίδι τών ακροβατικών συλλογισμών σου! Είμαι ένα "επαγγελματικό παράσιτο" τής ...άχρηστης ψευδοεπιστήμης "Θεωρητική Μαθηματική Φυσική" που κοπροσκυλιάζω τεμπέλικα στα σκαλοπάτια τής "Κβαντικής Χρωμοδυναμικής" χωρίς να ..."παράγω" ΤΙΠΟΤΕ χειροπιαστό: ούτε οικοδομές, ούτε γέφυρες, ούτε δρόμους, ούτε ...γούνες! Παρ' όλα ταύτα σε λογαριάζω για καλό μου φίλο και χαίρομαι να σε συναντώ εδώ μέσα...!

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340865782262#c5973378102686553956'> June 28, 2012 at 9:43 AM

  Κύριε Τραϊανού ωραίο το κείμενό σας αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνετε κάποιες διορθώσεις. Με την "ασθένεια" Ράπανου μας προέκυψε Στουρνάρας. ο οποίος βέβαια είναι και χειρότερος αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι συνδαιτημόνας της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Θα ήθελα να μας μιλήσετε γι αυτό... καλημέρα.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340873150960#c3573798540897136581'> June 28, 2012 at 11:45 AM

  Ευχαριστούμε Παναγιώτη που με την αρθρογραφία σου αυτή την στιγμή, επιτελείς ύψιστο εθνικό χρέος.

   

 5. makis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340875021875#c5611659455281881489'> June 28, 2012 at 12:17 PM

  Και πάλι σε ευχαριστούμε.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340875383181#c1845414994428209337'> June 28, 2012 at 12:23 PM

  Αγαπητέ μου, θεωρώ ότι είσαι άκρως κολλημένος, ίσως σε βαθμό υψίστης σκοπιμότητας.
  Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ποιόν ακριβώς θα ήθελες να ηγείται της χώρας;;;
  Τον αμερικανοκίνητο λαθρολάγνο Τσίπρα;;;
  Τον ψωνισμένο επαγγελματία ψεύτη Καμμένο;;;
  Θα μας τρελλάνεις τώρα;;;
  Δεν σε είδα να κάνεις καμμία ουσιαστική ανάλυση για αυτούς τους δύο και τους ρόλους που παίζουν....
  Οι επιλεκτικές αναλύσεις σου, φυσικά και δεν είναι τυχαίες...

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340876692596#c9069732795434683179'> June 28, 2012 at 12:44 PM

  Ίσως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων που υπάρχει ever!
  Τα κείμενα σας τα προσμένω όπως ο ναρκομανής την δόση του!

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340878711822#c6135513269884414278'> June 28, 2012 at 1:18 PM

  Φίλε 2

  Παρόλο που δείχνεις ότι εκτιμάς και διαβάζεις τον Τραϊανου θα τολμούσα να πω ότι τον "αδικείς". Άθελά σου μεν...αλλά τον αδικείς. Ο Τραϊανού ποτέ δεν αμφισβήτησε την αξία των θεωρητικών επιστημών. Πως θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει; θα ήταν κάτι παραπάνω από παράφρων αν αμφισβητούσε τις επιστήμες που αποτελούν την βάση για την ανάπτυξη όλων των επιστημών με τα "χειροπιαστά" αποτελέσματα. Ο Τραϊανού αμφισβητεί τις "επιστήμες" που παράγουν Σημίτηδες και Γιωργάκηδες. Τις νεοταξίτικες "επιστήμες" του ανεύθυνου τίποτε που δεν παράγουν τίποτε και απλά "αναδεύουν" τις εμπειρίες των αιώνων. Τις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες. Τους οικονομολόγους, τους κοινωνιολόγους, τους ψυχολόγους, τους μάνατζερ, τους διαφημιστές, τους δημοσιοσχεσίτες, τους αεριτζήδες όλων των τύπων. Όλους εκείνους που με χρήματα "αγοράζουν" επιστημοσύνη και περιμένουν από τους διαπλεκόμενους να τους "ταϊσουν" γιατί απλούστατα δεν γνωρίζουν να κάνουν τίποτε. Τίποτε απολύτως. Ψάξε στα βιβλία του Τραϊανού και θα δεις ότι μόνο σε αυτούς αναφέρεται.

   

 9. Χρηστος Χοντζεας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340878756344#c2874318355040974925'> June 28, 2012 at 1:19 PM

  Πολυ καλο κειμενο,το οποιο αναδεικνυει τοσο την συγγενικη σχεση των "μεν" και των "δε",οσο -κυριως- την απροθυμια των φρεσκοεκλεγμενων να ...κυβερνησουν!
  Ενω σε καθε αλλη περιπτωση ως χθες ειχαμε προσωπα να συνωστιζονται στις κυβερνητικες θεσεις και μια τρομερη "ορεξη" για παραγωγη κυβερνητικου εργου,στην συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε να κανουμε με μια "περιεργη" απροθυμια των φρεσκοεκλεγμενων να αναλαβουν ποστα και να τρεξουν το κυβερνητικο εργο.
  Απο αυτο και μονο μπορει κανεις να φανταστει το μεγεθος της αδυναμιας τους και κυριως το τι εχει "προβλεφτει" απο τους επικυριαρχους να συμβει στο αμεσω επομενο διαστημα. Ειναι τοσο μεγαλο το ξεπουλημα και τοσο γοργες ρεπει να ειναι ο ικινησεις που τρομαζουν ακομα και τους εδω λακεδες. Ειναι τοσο απαραιτητο πλεον να τηρηθουν τα συμφωνηθεντα,που ξαφνικα πεφτουν λυποθυμοι και βγαινουν τα ματια τους. Ακομα και οι ιδιοι τρομαζουν με το μεγεθος του ξεπουληματος που επιχειρειται.

  Καποτε η θεση εξουσιας,κατοπιν εκλογων,ηταν ενας "λαμπρος νεος κοσμος". Σημερα πλεον ειναι μονο ενα ανοιχτος καμπος οπου υπαρχει μονο η εκθεση και η στοχοποιηση.
  Και δεν υπαρχει καν και το "αποκουμπι" της παροχολογιας. Τους το εχουν απαγορευσει και αυτο. Τιποτα δεν μενει,παρα μονο να φτασουν στο τερμα. Το πολιτικο δασος εχει καει και εχει μετατραπει σε επικινδυνη πλεον κυβερνητικη σαβανα. Οπου τα ζωα δεν κριβονται. Και επιζουν μονο οι λεοντες.
  Ουτε ψιλος στον κορφο του.
  Τωρα πρεπει να αποδειξουν αλλα και να ξεπληρωσουν τους προστατες τους,για την καλοζωια και την ασυλια που απολαμβαναν τοσα χρονια, ερημην του κοσμου.
  Τωρα πρεπει να τα περασουν ολα εξω. Και δυστυχως για αυτους, αυτο δεν μπορει να γινει "νυχτα" και σε πυκνοφυτεμενο μερος,αλλα μερα μεσημερι,κατα μεσης της στεπας.

  Η εμεις , η αυτοι. Ειναι ξεκαθαρο.

  Ενας θεος ξερει τι ακριβως θα περασει αυτος ο κοσμος μεχρι επιτελους να κατανοησει πληρως οτι μιλαμε για ενα μαγαζι,μια κουζινα,ενα αισχρο λωποδυταριο με κοινη παραγκα. Οτι υπαρχει Βαυαροκρατια και οι απογονοι περασμενων γενεων κυριαρχουν και σημερα στο απολυτα σαπιο πολιτικο σκηνικο. Οι ιδιοι.

  Ελπιζουμε με την λειτουργια της νεας βουλης να δουμε και καμια μηνυση επι εσχατη προδοσια,απο καποιους οι οποιοι δεν φοβουνται,η εχουν αισθημα συμπονιας και αλληλεγγυης στους αμετρητους συμπατριωτες μας που πασχουν παντι τροπω.
  Ολα,απο μερικα "κουτια σπιρτα" ξεκινανε.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340879963420#c8697224197247938923'> June 28, 2012 at 1:39 PM

  Έχεις απόλυτο δίκιο (όπως πάντα άλλωστε).
  Ο Σαμαράς κάτι δεν καταλαβαίνει, κάτι κάνει λάθος και από εκεί που ξεκινούν όλα ελπιδοφόρα (όπως η "Πολιτική Άνοιξη" στο ξεκίνημά της) στο τέλος όλα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.
  Ίσως να φταίει ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες (λαχτάρα για πρωθυπουργιλίκι) που δεν τον αφήνουν να ξεκινήσει μεθοδικά και με γνώμονα τη λογική.
  Το σημείο του άρθρου σου για την αποχή των Μητσοτάκηδων πραγματικά γενναει πολλά ερωτηματικά που θα έπρεπε να προβληματίσουν όχι μόνο τον Σαμαρά, αλλά και όλους μας.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340881849515#c8984492733224698876'> June 28, 2012 at 2:10 PM

  Μετά της φήμες ότι η οικογένεια Παπανδρέου φεύγει από τη χώρα ξαναδιάβασα το "Το κόλπο των 2,5 δις" το οποίο γράφτηκε πριν από 2 χρόνια και έμεινα άναυδος. Σε όλα μέσα, από την εισαγωγή του κειμένου όπου και αναφέρετε ότι μετά το κόλπο θα εγκαταλείψουν τη χώρα. και το παρών κείμενο είναι 100% εύστοχο. Το θέμα είναι πως ανεχόμαστε ακόμα ανθρωποειδή τύπου Σημίτη και Γιαννίτση. Αδιανόητο. Τέλος πάντων. Βαδίζουμε στο πιο βαθύ σκοτάδι. Ακολουθεί το φως που θα στείλει όλα αυτά τα ζόμπι από εκεί που ήρθαν. Βαδίζουμε βαθιά πια μέσα στο 2012...

   

 12. Ελευθερόφρων
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340886742440#c5926853876124681013'> June 28, 2012 at 3:32 PM

  Διάβασα ολόκληρο το άρθρο Bravo Antonis eskises...Όπως και σε πολλά άρθρα σας ξεσκεπάζετε τα "άπλυτα" του κατεστημένου,διεθνούς και ντόπιου,για να αφυπνισθή ο λαός μας.Το παρόν είναι επίκαιρο,γιατί προϊδεάζει τους πολίτες, πως θα τιμωρήσουν στην κάλπη και στα δικαστήρια τους πολλούς δολοφόνους του.Η ανατομία των χαρακτήρων και των μεθόδων τους διαφωτιστική.Όσοι έχουν διαβάσει και προηγούμενα τους καταλαβαίνουν πληρέστερα.Κατά Ματζαβίνο(1946) 600 οικογένειες απομυζούν τον λαϊκό μόχθο.Πότε θα ξυπνήση ο χιλιοπροδομένος έλληνας;Ο Γεώργιος Κονδύλης(1935)θα τον κυβερνούσε από δεκανέας,αν τον ήξερε!έτσι ωμολόγησε ,πριν τον δολοφονήση η Intelligence Service,αφού μας έφερε τον agent Γεώργιο Β'.28-6-2012

   

 13. Ανδρέας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340890662844#c3376252172594567535'> June 28, 2012 at 4:37 PM

  Προς τον ανώνυμο 6. Αδικείς τον εαυτό σου και τον κ. Τραϊανού, ο οποίος δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο ή μια ιδιοφυϊα. Και γω είχα ή έχω διαφορετική πολιτική προσέγγιση αλλά ούτε για μια στιγμή δεν αμφισβήτησα τις προθέσεις του. Μη λερώνεις αυτόν το χώρο ο οποίος είναι ένα πεδίο καθαρής σκέψης και καθαρού λόγου. Βέβαια σε κάτι έχεις δίκιο. Οι αναλύσεις του δεν είναι τυχαίες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σχετικά μ'αυτόν. Είναι έξω και πάνω απ' αυτά. Ο κ. Τραϊανού με ανιδιοτέλεια και Αγάπη, μας δίνει ότι κατέχει μή διεκδικώντας και ζητώντας τίποτα για τον εαυτό του. Αυτό το'χει αποδείξει. Οσοι τον διαβάζουν το γνωρίζουν. Το μόνο ερώτημα σχετικά με αυτόν, είναι, ποιός είναι αυτός που γνωρίζει τόσο καλά τις πιο σκοτεινές πτυχές της παγκόσμιας ιστορίας αλλά και τον ψυχισμό των πιο σκοτεινών ανθρώπων και τους περιγράφει με την ευκολία απαγγελίας παιδικού ποιήματος. Ποιός είναι αυτός που γνωρίζει και ερμηνεύει το ίδιο καλά, απο το πρεζόνι της Ομόνοιας και τους τελειόφοιτους του Χάρβαρντ μέχρι την Αποκάλυψη του Ιωάννου. Ποιός είναι αυτός που ο λόγος του έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ανθρώπους. Σίγουρα είναι Θεόσταλτος. Όμως το ποιός ακριβώς είναι πρέπει να μας το πει ο ίδιος..

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340892549912#c1265925398533723135'> June 28, 2012 at 5:09 PM

  Ο Στουρνάρας είχε κάποτε δηλώσει επί λέξη ότι δυσκολεύονται να μας κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι, ιδίως εκείνοι με προτεσταντική ...ηθική(!) και λογική. Το ότι αναγνωρίζει ήθος στον προτεσταντισμό τα λέει όλα.

   

 15. ελενα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340898040443#c4466737392250556443'> June 28, 2012 at 6:40 PM

  ευριμαχε δεν γινεται σε χωρα ναχουν δοξα οσοι ατιμαζουνε και τρων μεγαλου ανθρωπου σπιτι..!καταπληκτικο κειμενο οπως παντα!

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340899602459#c5187917058912603653'> June 28, 2012 at 7:06 PM

  Θιασιώτις
  28 Ιουνίου,2012
  Περίμενα το μετεκλογικό κείμενό σας κάθε μέρα.Όπως πάντα το "ρούφηξα'.Κάθε φορά διαφωτισμένη και περισσότερο οργισμένη.Αυτή το φορά όμως,περίμενα η κριτική σας επί του αποτελέσματος των εκλογών να πέσει σαν πέλεκυς στον τράχηλο όσων ψοφοδεώς μας παρέδωσαν στους δημίους μας,με την ψήφο τους.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340899980938#c7812889305547635986'> June 28, 2012 at 7:13 PM

  !!!........
  Δεν έχω λόγια!!!
  Καθημερινά αναζητώ άρθρα σας και σας είμαι ευγνώμων γι' αυτό.
  Συγκινούμαι βαθύτατα για την ανθρωπιά σας και πολλών συνανθρώπων μας, αλλά και με τρομάζει το πόσο απάνθρωποι μπορεί να γίνουν κάποιοι.... και δυστυχώς δεν είναι λίγοι...
  Πάντα με τρόμαζε το ότι είναι πολλοί.... και έχουν τρόπους να μας ξεγελούν .............

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340917406045#c727560174332666674'> June 29, 2012 at 12:03 AM

  Σωστά που ασχολείστε με αυτούς που έχουν είδη κυβερνήσει και ευθύνονται.

  Για τον νεοταξικο Τσιπρα και τον Καμένο εχω και εγώ επιφύλαξή.

  Πολύ καλό κείμενο. Αλλά συμπληρώσω στην συμμορία του Πάντειου είχε και διαπλεκόμενους του Συνασπισμού.

  Παναγιώτης.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340918697108#c7808790435574495109'> June 29, 2012 at 12:24 AM

  Κατ' αρχάς περίμενα το μετεκλογικό σας κείμενο με αδημονία, περισσότερο γιατί ένοιωσα απελπισία από το αποτέλεσμα και ίσως μέσα μου να ένοιωθα την ανάγκη του δικού σας αισιόδοξου και ελπιδοφόρου λόγου. Ευτυχώς το Σύστημα έχει ξεμείνει από "πάγκο" (ποδοσφαιρικά μιλώντας) και πλέον η Μεταδικτατορία δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από νέα πρόσωπα και αυτό ίσως είναι το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε την πλάνη μισού περίπου αιώνα και να ξυπνήσουμε επιτέλους, να πετάξουμε τα αριστερά και δεξιά σκουπίδια και να πάμε γι άλλα... και απαντώντας στο σχολιαστή 6 να πω, πως ακόμα και ο χειρότερος επαγγελματίας ψεύτης είναι καλύτερος από τους επαγγελματίες φονιάδες ολόκληρων λαών...

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340972887181#c3355164065339261535'> June 29, 2012 at 3:28 PM

  Προς φίλους 16 και 17 . Αγαπητέ φίλε 16 όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τα κείμενα του κ. Τραϊανού, αυτό είναι βέβαιο, όμως οι Έλληνες (και ουχί "έλληναράδες" που όλα τα ξέρουν) δε φταίνε, κάνουμε πολλά λάθη, αλλά δε φταίμε παντού κατά την προσωπική μου άποψη. Αγαπητέ φίλε 17, οι απάνθρωποι είναι πολλοί αλλά οι Άνθρωποι είμαστε περισσότεροι και σε όλον τον κόσμο και στην Αγαπημένη Πατρίδα μας :)
  Στα του άρθρου, δεν έχω λόγια να εκφραστώ... Ζούμε ιστορικές στιγμές γιατί βρισκόμαστε στο Τέλος και φοβούνται...
  Σας ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο. Τυχόν παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες :)
  Κώστας Θανέλλας

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1340973769507#c1780343065319327213'> June 29, 2012 at 3:42 PM

  ρε Παναγιωτη εμεις που σε διαβαζουμε χρονια ξερουμε πανω κατω για τους πουλημενους πολιτικους που θελουν να μας κυβερνανε αυτοι και τα εγγονια τους...αλλα πλεον το προβλημα για μενα δεν ειναι αυτοι, αλλα οι μπασταρδοι καραγκιοζοραγιαδες ψηφοφοροι που προκειμενου να μην χασουν ενα ξεφτιλισμενο μισθο και μια ανυπαρκτη συνταξη πηγαν και ξαναψηφισαν το ξεπουλημα της χωρας.θα βλεπουμε παλι δηλαδη το 7 τοις εκατο,τον βουλιμικο, να εκπροσωπει το 100 τοις εκατο.επιπλεον Παναγιωτη μεγαλωνουμε και εμεις,για να περιμενουμε ποτε θα πεθανουν οι πανω απο 60 ετων που πηγαν και τους ψηφισαν.οσο για σενα Παναγιωτη να εισαι καλα που ακομα και μετα απο τετοιο εκλογικο αποτελεσμα μας δινεις ελπιδα και κουραγιο,,[αν και δεν το πιστευω πλεον),ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ.......

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1341003366736#c8846930670583490698'> June 29, 2012 at 11:56 PM

  Ο Σαμαράς έχει αυτοεξευτελιστεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν είναι πλέον αποδεκτός από τη βάση του κόμματος.

  Η Νου-Δούλα αναζητάει από τώρα το επόμενο πρόσωπο που θα την διασώσει από τη διάλυση που έρχεται.

  Τα πολιτικά απόβλητα που ο Λαός με την ψήφο του απέρριψε κατηγορηματικά, οριστικά και αμετάκλητα στις 6 Μαΐου, πως τώρα θα συνυπάρξουν μετά από όσα έσουραν ο ένας στην άλλη και αντιστρόφως , είναι απορίας άξιο!

   

 23. Στέφανος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1341047713399#c6504466943647224705'> June 30, 2012 at 12:15 PM

  Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο Σαμαράς; Να επιμείνει δογματικά στην προεκλογική του θέση περί μη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ή να σύρει τη χώρα σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να πάρει(που δεν θα έπερνε ποτέ) αυτοδυναμία; Αφού το εκλογικό απότέλεσμα επιβάλει την κυβέρνηση συνεργασίας τι να έκανε ο άνθρωπος; Εκ των πραγμάτων οδηγήθηκε στη λύση αυτή. Οι προεκλογικές εξαγγελίες δεν είναι δογματικές διακηρύξεις.

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1341060667764#c6802853824344127920'> June 30, 2012 at 3:51 PM

  Φίλε 23
  Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Σαμαράς έπρεπε να το κάνει πριν τις εκλογές και όχι μετά. Με ψέματα κέρδισε τις εκλογές και φτάσαμε εκ νέου στην γνωστή ισορροπία τρόμου. Αν ήταν τίμιος ας έλεγε αυτά που πίστευε και ας καθόταν στην άκρη να πάρουν άλλοι την ευθύνη. Αυτός είπε ψέματα για ν απλησιάσει σε απόσταση βολής από την εξουσία και μετά παρίστανε τον υπεύθυνο πολιτικό που αγωνιούσε για την ακυβερνησία. Αν ο λαός ήταν αντιμνημονιακός και ο Σαμαράς μνημονιακός έπρεπε να κάνει στην ‘άκρη‘ και να τον αφήσει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρώτα είπε ψέματα και μετά παρίστανε τον ειλικρινή. Πυροβόλησε τον πολίτη και μετά ήθελε τον έπαινο επειδή πήγε πρώτος να τον περιθάλψει.

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1341137791574#c1849032346884930711'> July 1, 2012 at 1:16 PM

  Για να κατοχυρωθούν συνταγματικα με αλλαγή του συντάγματος χρειάζονται τα 2/3 της βουλης,
  γιαυτό τον λόγο καίγονταν να μπει και ο κουβέλης.
  Πασοκ και νδ κάνανε από μόνα τους κυβέρνηση δεν χρειαζόταν η Δημαρ.
  Οι ψηφοφοροι του ΛΑ.Ο.Σ ούτε συννενόημενοι να ήταν πήγαν στην Χ.Α. και πέταξαν τον συνεργάτη προδοσίας απέξω.
  Γιαυτό ακόμα τους έχει πιάσει ελαφρά αγωνία, γιατί δεν είναι αρκετά δυνατή αυτή η κυβέρνηση και πιθανών να πρέπει να καεί και άλλος.

  Αν έβγαινε αδύναμη κυβέρνηση του Τσιπρα, θα έπεφτε γρήγορα γιατί θα συνεχιζόταν η φτώχια και ο κόσμος δεν θα καταλαβαίνε.
  Αν έκανε και πραγματικότητα αυτα που έλεγε ο Τσιπρας, θα γινόταν πιο επικίνδυνη η κατάσταση.

  Φυσικά δεν μπορώ να μαντέψω τι σχέδιο θα ακολουθήσουν, σημασία έχει ότι τους κάνουμε την δουλειά δύσκολη και αυτό μετράει.

  Συγχαίρω την πατριωτική στάση στους σχολιαστές.

  Αυτό που κάνει ο Π.Τραϊανός είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο, όσο και να λένε ότι η επανάσταση δεν ερχετε από το πληκτρολόγιο είναι λάθος, η εθνικη πατριωτική αφύπνιση είναι σημαντικότερη, ενώνει ακροαριστερά και ακροδεξιά.

  Παναγιώτης.

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/06/bravo-antonis.html?showComment=1341364999429#c5058833972865565365'> July 4, 2012 at 4:23 AM

  ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ κε ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ
  ΤΗΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ
  ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?
  ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΤΟΣΑ
  ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΩΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ.
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ
  ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΜΠΑΤΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ αε.

  ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ
  ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕ ΜΕ ΤΥΦΛΗ
  ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ αε.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας