Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον φόβο της άγνοιας και μετά τους τοκογλύφους.
Μας δουλεύουν τα ζώα του ιμπεριαλισμού και τα τοπικά φερέφωνά τους.
Ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα μιας πρωτοφανούς μεθόδευσης. Έχει πέσει θύμα μιας τεράστιας προσπάθειας δυσφήμισης, εκβιασμού και τρομοκρατίας ...Θύμα μιας προσπάθειας δαιμονοποίησής του, που ανάλογες έχουμε δει μόνον εις βάρος των Σέρβων και των Ιρακινών παραμονές των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον τους. Για λόγους τους οποίους υποψιαζόμαστε —αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε— γνωστά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού ασχολούνται μέρα-νύκτα με το ελληνικό "ζήτημα". Σε έναν κόσμο που βουλιάζει από τα χρέη, τα πάντα αποδίδονται στην Ελλάδα. Η "γέφυρα" της οικονομίας "γκρεμίζεται", όχι επειδή είναι βαριοί οι "ελέφαντες", αλλά επειδή ένα "μυρμήγκι" κουβαλούσε μαζί του έναν "σάκο". Δεν είναι ένοχοι οι "ελέφαντες", γιατί αυτοί —ως "υπεύθυνοι"— κουβαλάνε μόνον τα απαραίτητα μαζί τους, σε αντίθεση με το προκλητικό και  ανεύθυνο "μυρμήγκι", το οποίο είχε το θράσος να κουβαλάει μαζί του έναν "σάκο".

Σε έναν κόσμο, όπου τα τρισεκατομμύρια "σφυρίζουν" απειλητικά γύρω από τους λαούς, υπεύθυνοι για όλα είναι οι Έλληνες, που —άκουσον άκουσον— έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Σε έναν κόσμο, όπου οι ΗΠΑ διαρκώς καθυστερούν το "μοιραίο" με νέες εκτυπώσεις δολαρίων και νομοθετικές ρυθμίσεις αύξησης του χρέους τους, όλοι φοβούνται το "μπαμ" της Ελλάδας. Σε έναν κόσμο, όπου μια κοινή ιδιωτική τράπεζα, όπως η DEXIA, έχει "άνοιγμα" πολλαπλάσιο από το συνολικό ελληνικό χρέος, οι πάντες ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του. Αυτό το κάνουν, για να τρομοκρατούν τους Έλληνες. Το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν, για να επιτύχουν αυτήν την τρομοκράτησή τους, είναι ο εκβιασμός, που αφορά την επιβίωσή τους.
Στην αρχή, αφήνοντας υπονοούμενα για μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη και στο τέλος, επειδή δεν έβρισκαν αντίσταση από τους αγαθούς Έλληνες, άρχισαν να εκφράζουν ανοικτά και ευθέως τον λανθασμένο εκβιασμό τους. Στην αρχή, για παράδειγμα, δεν μας απειλούσαν οι ίδιοι με έξοδο από το Ευρώ, γιατί γνώριζαν το άστοχο και το άτοπο του εκβιασμού. Δεν γνώριζαν εάν σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες θα τους άκουγαν ή αν θα τους έπαιρναν με τα λεμόνια. Γι' αυτόν τον λόγο έκαναν τις γνωστές δοκιμές με τα γνωστά μισθοφορικά και πρόθυμα σκουπίδια. Το εκστόμισαν πρώτα σαν απειλή μέσω ηλιθίων και αστοιχείωτων προδοτών τύπου Δαμανάκη.
Από τη Δαμανάκη ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι των απειλών για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ. Αυτήν την ηλίθια έβαλαν να δοκιμάσει την νέα απειλή, ώστε, σε περίπτωση που αντιδρούσαν οι Έλληνες, να πάρει η ίδια το "λάθος" πάνω της. Οι Ευρωπαίοι θα έλεγαν πως ήταν λάθος της "Επιτρόπου" ο συσχετισμός χρεοκοπίας και παραμονής στη ζώνη του Ευρώ και ότι εξέφραζε τη δική της άποψη. "Δικοί" σας άνθρωποι ...θα μας έλεγαν ότι το είπαν. Όταν όμως είδαν πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά των Ελλήνων και ότι το "μασάνε" εύκολα το παραμύθι της εξόδου από την ευρωζώνη, άρχισαν να το λένε και οι ίδιοι ευθέως. Δεν το υπονοούν πλέον, αλλά το λένε ευθέως και μάλιστα σε υψηλούς τόνους ...Ή "σωτηρία" για την Ελλάδα ή έξοδός της από το Ευρώ.
Έχουν βάλει όλα τα ζώα να το λένε και να το επαναλαμβάνουν μέχρι να το εμπεδώσουμε σαν αληθινό ...Όλα τα μισθοφορικά προδοτικά ζώα. Όποιοι πληρώνονται από αυτούς στα διάφορα ευρωπαϊκά κονκλάβια, τα ίδια λένε και αποδεικνύονται άξιοι του μισθού τους. Μέχρι και το ζώο η Γιαννάκου μάς απείλησε πως όχι μόνον θα βγούμε από το Ευρώ, αλλά και από τη "ζώνη" της "ηλεκτροδότησης", εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε μερικές ώρες την ημέρα ηλεκτρικό ρεύμα. Όλα αυτά είναι κοινοί εκβιασμοί και μάλιστα φτηνοί, εάν σκεφτεί κάποιος πως το ίδιο το δίλημμα, το οποίο θέτουν, είναι λάθος. Είναι λάθος, γιατί δεν στέκει σε καμία πραγματική βάση. Είναι "εφεύρημα", το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί να είναι λογικό για τους προδότες, όπως τους πολιτικούς αρχηγούς, τους αγράμματους χαφιέδες σαν τον Καψή, αλλά καθόλου λογικό για κάποιον ο οποίος έχει οικονομικές γνώσεις.
Είναι τόσο εξοργιστικά λάθος, που είναι σαν να απειλεί κάποιος για κάτι δευτερεύον με την ίδια του την ύπαρξη. Να απειλείς κάποιον, για παράδειγμα, ότι ή θα κόψει τα μαλλιά του ή ...θα πεθάνει. Αυτό περίπου μας λένε οι "συνέταιροί" μας στην Ευρώπη ...Οι γνωστοί "αλληλέγγυοι" ...Οι γνωστοί "σωτήρες" μας, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης μάς έχουν σώσει καμιά δεκαριά φορές. Αυτό το δίλημμα είναι ένα λάθος δίλημμα ...Παντελώς λάθος και άρα δεν ισχύει. Απλά πράγματα. Μόνον αν διώξουμε από τα μάτια μας την "ομίχλη" του τρόμου και της άγνοιας, είναι εύκολο να το αντιληφθούμε ...Να το αντιληφθούμε, συγκρίνοντάς το με άλλες ανάλογες καταστάσεις, οι οποίες όμως, επειδή δεν μας αφορούν, μας είναι πιο εύκολα κατανοητές.
Ρωτάμε λοιπόν τον "τρομοκρατημένο" Έλληνα, είτε πολίτη είτε πολιτικό. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η πολιτεία της Καλιφόρνιας είναι θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει. Συνδυάζει κανένας λογικός άνθρωπος τη χρεοκοπία της με "έξοδό" της από το δολάριο; Η "χρεοκοπία" είναι μια συγκεκριμένη οικονομική έννοια ...Έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Δεν πεθαίνει αυτός ο οποίος την κάνει ...Κανένας δεν χάνει ούτε τα νεφρά του ούτε τα πνευμόνια του, εξαιτίας αυτών των χρεών. Μπαίνει σε μια διαδικασία, η οποία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν λοιπόν μας απειλούν με "έξοδό" μας από την Ευρώ, ψεύδονται. Όταν επιπλέον μας απειλούν με καταστροφή εξαιτίας της χρεοκοπίας, ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Μας απειλούν με "θάνατο" και αυτό δεν ισχύει για χρέη της πλάκας.
Η έννοια της "χρεοκοπίας" έχει εφευρεθεί για να προστατεύεται ο άνθρωπος και όχι για να καταστρέφεται. Η καταστροφή έτσι κι αλλιώς έρχεται μόνη της ...δεν χρειάζεται να τη "βοηθήσεις" με εφευρήματα. Η έννοια λοιπόν της "χρεοκοπίας" έχει εφευρεθεί, για μην καταστρέφεται ως άνθρωπος ο δανειζόμενος ...Να προστατεύεται σε ένα βασικό και θεμελιώδες επίπεδο, που του εξασφαλίζει και του παρέχει ο πολιτισμός της κοινωνίας ...Ανθρώπινο δικαίωμα είναι η χρεοκοπία ...Ευνοϊκή διάταξη είναι γι' αυτόν που την ασκεί και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν επιτρέπεται από τον νόμο η συνεχής χρήση της.
Όμως, οποιοσδήποτε άνθρωπος "ατύχησε", δεν "μπόρεσε" ή οτιδήποτε άλλο κακό τού συνέβη στην οικονομική του ζωή, εξαιτίας της χρεοκοπίας εξασφαλίζει μια "δεύτερη" ευκαιρία. Η χρεοκοπία είναι η τελευταία του "ασπίδα" ..."Ασπίδα" πολιτισμού και ανθρωπισμού απέναντι στον οποιονδήποτε πιστωτή ...Πιστωτή λογικό και νόμιμο, αλλά και τοκογλύφο και παράνομο. Η πρακτική της χρεοκοπίας είναι αυτή, η οποία προσδιορίζει με τον πιο απόλυτο τρόπο το ανθρωπιστικό όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα χρέος και το οποίο γνωρίζει και ανέχεται η κοινωνία. Τι θα πει όριο ανθρωπισμού; Να μην φτάνει, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος να πουλάει το σώμα του ή την ελευθερία του ή τα παιδιά του, για να "ξεχρεώσει". Η έννοια του "χρέους" φτάνει μέχρι εκεί όπου ο πολιτισμός μας αναγνωρίζει τα όρια του.
Ο άνθρωπος, λοιπόν, όταν χρεοκοπεί, ακολουθεί κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα στο ίδιο το περιβάλλον όπου ήδη ζούσε. Ο άνθρωπος, ο οποίος έχει "χρεοκοπήσει", δεν "αποβάλλεται" από την κοινωνία. Δεν αναγκάζεται να "τυπώσει" δικό του νόμισμα. Δεν κυκλοφορεί με κουκιά στις τσέπες του. Τα παιδιά του δεν πληρώνουν με κότες και λάχανα τα φροντιστήριά τους. Η γυναίκα του δεν πληρώνει σε "είδος" τον υδραυλικό. Με τα ίδια χρήματα εξακολουθούν και λειτουργούν μέσα στην κοινωνία οι χρεοκοπήσαντες άνθρωποι. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που χρεοκόπησε, παραμένει ενταγμένος στο ίδιο το σύστημα, το οποίο του αναγνώρισε το δικαίωμα της χρεοκοπίας ...Το ανθρώπινο δικαίωμα, όπως είπαμε.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το επίπεδο του κράτους. Όπως ο άνθρωπος έτσι και ένα κράτος, που είναι μια ομάδα ανθρώπων, έχει όρια, τα οποία προστατεύονται. Όρια μάλιστα πολύ πιο ευδιάκριτα και "ρηχά", εφόσον ένας λαός έχει πολύ περισσότερες "ασυλίες" από έναν κοινό άνθρωπο. Αν είναι μία φορά απάνθρωπο να απειλείς έναν άνθρωπο με την επιβίωσή του, είναι χίλιες φορές πιο απάνθρωπο να απειλείς έναν ολόκληρο λαό με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν λαό —και μάλιστα για χρέη που δεν ευθύνεται ο ίδιος— για χρέη που έχουν δημιουργήσει οι διεφθαρμένοι ηγέτες του και μάλιστα σε συνεργασία με διαφθορείς τοκογλύφους. Δεν μπορείς να υποθηκεύσεις το μέλλον των επόμενων γενεών του, εξαιτίας των διαχειριστικών σφαλμάτων της ηγεσίας του. Δεν θα απειληθεί το μέλλον των Ελλήνων, επειδή ήταν σκουλήκια οι Σημίτηδες και οι Τσοχατζόπουλοι.
Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει κανέναν εξαιτίας των χρεών. Ούτε ως φραστική απειλή δεν μπορεί να υπονοηθεί μια τέτοια καταστροφή. Εξαιτίας μιας χρεοκοπίας δεν φεύγεις από το Ευρώ. Δεν μπορεί να σε διώξει κανένας από το Ευρώ —όσο κι αν το επιθυμεί— προκειμένου είτε να σε τιμωρήσει είτε να σε εκδικηθεί. Από το Ευρώ φεύγεις μόνον εάν το θέλεις εσύ ο ίδιος. Ακόμα και χρεοκοπημένος μπορείς να παραμείνεις στον χώρο του Ευρώ, όπως η Καλιφόρνια θα παραμείνει στον χώρο του Δολαρίου.
Πολύ πριν πάμε δηλαδή στα "απεχθή", όπου αναγνωρίζονται ως "ένοχες" οι συνεργασίες μεταξύ προδοτών και τοκογλύφων, ξεκινάμε από τα πολιτισμένα, όπου απλά δεν επιτρέπονται να ξεπεραστούν κάποια όρια. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε ως λαός τη νομιμότητα του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είδους συνέπειες μπορεί να έχει ένα χρέος ...ό,τι κι αν είναι αυτό. Με αυτήν τη γνώση εξασφαλίζουμε την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση, για ν' αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση. Πρέπει να γνωρίζουμε εξ’ αρχής όλοι μας πως δεν μπορεί μια κοινωνία να οδηγηθεί στην καταστροφή για απλά χρέη ...Πόσο μάλλον για παράνομα και απεχθή, όπως είναι αυτά της Ελλάδας.
Την ορθότητα της επιλογής της χρεοκοπίας μπορεί να την καταλάβει κάποιος από τις αντιδράσεις αυτών, οι οποίοι πραγματικά θίγονται από τη σωτηρία της Ελλάδας ...Αυτών, οι οποίοι πραγματικά περιμένουν να επωφεληθούν από τη σκύλευση του "πτώματος" της Ελλάδας. Την ορθότητα αυτής της επιλογής μας την αποκαλύπτει ο κομπλεξικός νάνος της Γαλλίας ...Ο γνωστός υπάνθρωπος, που τόλμησε στην αυγή της τρίτης χιλιετίας να απειλήσει έναν ολόκληρο λαό με καταστροφή σε περίπτωση που δεν υποκύψει στους εκβιασμούς και στις απειλές.
Μάλιστα, για να γίνει πιο "δραματικός" απέναντι στο ακροατήριο που ήθελε να "τρομοκρατήσει", έκανε και κάποιες "περικοπές" ...Εννιά και όχι έντεκα εκατομμύρια είμαστε οι Έλληνες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σαρκοζί ...Μας "κόντυνε" ο κοντός. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι "φουσκώνουν" τα χρέη μας, είναι οι ίδιοι που "ξεφουσκώνουν" το μέγεθός μας. Δεν μπορεί —με βάση τη λογική του— αυτά τα "λίγα" άτομα, προκειμένου να σωθούν, να προκαλέσουν ζημιά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Άρα αναγνωρίζει το κέρδος αυτών των "λίγων" ανθρώπων από την επιλογή τής χρεοκοπίας. Από εκεί και πέρα το πόσο αυτή η σωτηρία θα είναι εις βάρος των λαών, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Γιατί; Γιατί μπορούμε να μετρήσουμε τι ακριβώς έχουν ήδη πληρώσει οι Έλληνες στους τοκογλύφους και ποιοι ευθύνονται γι' αυτά τα δάνεια.
Τι θα πει όμως "χρεοκοπία" για την Ελλάδα; Τίποτε το τρομακτικό. Ζωντανός οργανισμός είναι η Ελλάδα. Δεν είναι "πτώμα", που να χρειάζεται την τεχνητή "υποστήριξη" των άλλων ...αυτό, δηλαδή, που προσπαθούν να πετύχουν οι Τροϊκανοί, οι οποίοι παίρνουν τα μέτρα που οδηγούν σε ύφεση — και άρα στην "πτωματοποίηση" της Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος τους άλλωστε. Γι' αυτόν τον λόγο βιάζονται και προκαλούν την κοινωνία με τα "λανθασμένα" μέτρα τους ..."Οικονομικοί δολοφόνοι" είναι. Με τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία της, ώστε να την κάνουν απόλυτα εξαρτώμενη από τους δανειστές της ...Προσπαθούν να νεκρώσουν την οικονομία της, για να μπορούν να την καταστήσουν "όμηρο" των "αναπνευστήρων" των τοκογλύφων ...Προσπαθούν να τη θάψουν "ζωντανή", ώστε, ακόμα και να θέλει, να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, που αφορά τη χρεοκοπία.
Αν αυτό δεν το καταφέρουν, η Ελλάδα θα γλιτώσει. Θα γλιτώσει, γιατί θα συνεχίσει να ζει και να τους απειλεί. Θα συνεχίσει να ζει και να υπάρχει, εφόσον δεν θα πάψει ούτε το Αιγαίο να είναι προορισμός για τους τουρίστες ούτε η ελληνική γη θα πάψει να είναι εύφορη και ν' αναπτύσσει τα μαρούλια. Τι σημαίνει αυτό το οποίο λέμε; Πως, το γεγονός ότι το κράτος μπορεί να μπει σε φάση χρεοκοπίας, αυτό δεν σημαίνει και καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να εργάζονται, γιατί απλούστατα η επιβίωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Θα συνεχίσουν να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες, να πηγαίνουν στα χωράφια ή τα όποια εργοστάσια έχουν απομείνει και να εξάγουν προϊόντα. Άρα; Άρα θα συνεχίσουν όχι μόνον να παράγουν, αλλά και να φορολογούνται ...Θα συνεχίσουν όχι μόνον να εισπράττουν μισθούς, αλλά και να καταβάλλουν εισφορές στα ταμεία τους.
Όμως, μαζί μ' αυτούς, οι οποίοι θα συνεχίζουν να "ζουν", θα "ζει" και το κράτος. Το ίδιο κράτος, δηλαδή, το οποίο μπαίνει σε κατάσταση χρεοκοπίας, θα συνεχίσει να έχει έσοδα, εφόσον ο λαός ζει ...και ...όταν ζει, παράγει. "Χρεοκοπία" σε αυτήν την περίπτωση απλά σημαίνει ότι το κράτος δεν πληρώνει τους δανειστές του ή έρχεται σε συμφωνία με αυτούς και τους πληρώνει όσο και όπως μπορεί. Στην περίπτωση της Ελλάδας μάλιστα τα πάντα είναι πολύ εύκολα, γιατί μπορεί η παύση πληρωμών να γίνει επιλεκτικά και μάλιστα χωρίς καν να μπει το κράτος σε κατάσταση χρεοκοπίας. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα δεν χρωστάει σε δανειστές ..."Χρωστάει" σε τοκογλύφους επενδυτές ...Γιατί το σύνολο σχεδόν του εξωτερικού της χρέους δεν είναι καν χρέος ...Είναι επενδυτικές χρηματοδοτήσεις ...Είναι ομολογιακά δήθεν δάνεια ..."Δάνεια", τα οποία επιτρέπουν σε κάποιον να ξεπληρώνει κατ’ εκτίμηση, χωρίς καν να δηλώνει χρεοκοπία.
Αν, για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει τον Μάρτιο να πληρώσει ένα ομόλογο των 16 δις, είτε δεν το πληρώνει καθόλου είτε τούς δίνει ό,τι προσφέρει ήδη η δευτερογενής αγορά και αυτό δεν είναι τίποτε παραπάνω από 2,5 δις. Δεν είναι δυνατόν από την κατάσταση να επωφελούνται μόνον οι τοκογλύφοι και όχι αυτός ο οποίος έχει την ανάγκη. Τον Μάρτιο, δηλαδή, θα πληρωθούν στο 100% κάποιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι μπορεί να αγόρασαν χθες τα ομόλογά τους στο 20% της ονομαστικής τους αξίας ...Αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Οι Έλληνες πολίτες βασανίζονται από τους δήθεν "εταίρους" τους, για να αισχροκερδούν οι τοκογλύφοι. Οι πραγματικοί επενδυτές, δηλαδή, έχουν ήδη χάσει από την ελληνική "άτυπη" χρεοκοπία πάνω από το 80% της επένδυσής τους και το "πάρτυ" το κάνουν οι τοκογλύφοι ...Οι κολλητοί των Ευρωπαίων ηγετών ...Αυτών, οι οποίοι βάζουν ένα μισοκατεστραμμένο κράτος, όπως η Ελλάδα, να δανείζεται αναγκαστικά και εις βάρος του λαού της, όπως θέλουν οι τοκογλύφοι.
Εδώ εύλογα θα ρωτήσει κάποιος ...τι θα γίνει αν "θυμώσουμε" τους "επενδυτές"; Τι θα γίνει αν σταματήσουν να μας δανείζουν; Τι θα γίνει με τις συντάξεις, τις τράπεζες και τις κρατικές δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία ή η άμυνα; Είναι δυνατόν να σταματήσει η χρηματοδότηση αυτών των ζωτικών αναγκών, επειδή θα υπάρχει χρεοκοπία; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί αυτός, που εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να πληρωθεί στο "άρτιο" αυτήν τη στιγμή, είναι ένας επενδυτής-χρηματοδότης των ομολόγων ...Αυτός δεν είναι καν δανειστής. Ακόμα και αν οι "επενδυτές" μάς βάλουν στη "μαύρη" λίστα, δεν θα πάψει να υπάρχει δυνατότητα δανεισμού ...Πραγματικού δανεισμού και όχι "ψευδοδανεισμού" των τοκογλύφων των ομολόγων ...Δανεισμού υπό τους όρους που γίνεται σήμερα εις βάρος μας.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ. Είναι υποχρεωμένοι στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης —και προκειμένου ν' αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση μέσα σε κράτος μέλος της Ενωμένης Ευρώπης— να μας δανείσουν. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ...Αυτό, δηλαδή, που κάνουμε σήμερα.
Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, που σήμερα δανειζόμαστε με εμπράγματες εγγυήσεις από τους "εταίρους" μας ...Ένα έγκλημα της πολιτικής μας ηγεσίας ...Αυτό είναι μια προδοσία ανήκουστη. Γιατί; Γιατί αναγκαζόμαστε να υποστούμε όλες τις αρνητικές συνέπειες της χρεοκοπίας, χωρίς καμία από τις θετικές, που προκύπτουν εξαιτίας της. Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τα δάνεια της υπέρτατης ανάγκης, του πολιτισμού, αλλά και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών όχι για να επιβιώσουμε, αλλά για να πληρώσουμε τους τοκογλύφους.

Τέτοιου είδους δάνεια παίρνεις μόνον αφού πρώτα χρεοκοπήσεις επίσημα ...Μόνον εφόσον έχεις προηγουμένως αλλάξει τα μεγέθη των υποχρεώσεών σου εξαιτίας της χρεοκοπίας. Πρώτα μειώνεις αυτές τις υποχρεώσεις σου, όπως προβλέπει το πτωχευτικό δίκαιο για τα κράτη και μετά μπαίνεις στα πραγματικά δάνεια με τις εμπράγματες εγγυήσεις. Δεν παίρνεις αυτά τα δύσκολα και επικίνδυνα δάνεια, για να πληρώνεις αυτά, τα οποία αποτελούν "λεία" τοκογλύφων. Δεν υποθηκεύεις την ύπαρξή σου, για να πληρώνεις στους τοκογλύφους τα "λουκάνικα" με τα οποία η σημιτική συμμορία έδενε τα "σκυλιά" τής δήθεν ισχυρής Ελλάδας.
Γι' αυτόν τον λόγο λέμε πως η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα την επόμενη μέρα της χρεοκοπίας. Ήδη την ζει αυτήν την επόμενη ημέρα, χωρίς να έχει καρπωθεί τίποτε από τα θετικά της χρεοκοπίας ...Τα θετικά, που θα κάνουν τη "ζωή" της πολύ πιο εύκολη ...Τα θετικά, που θ' απαλλάξουν το κράτος και τον λαό από ένα τεράστιο "βάρος". Εύκολη θα γίνει η "ζωή" μετά τη χρεοκοπία, γιατί αυτός ο δανεισμός θα γίνει εύκολος, εφόσον τα "κουρέματα" —εκτός όλων των άλλων— θα βελτιώσουν και την πιστοληπτική εικόνα της χώρας. Με μια ελεγχόμενη από την ίδια την Ελλάδα —και όχι από τους δανειστές της— χρεοκοπία, αυτή η εικόνα —όπως και η εθνική οικονομία— μπορεί να βελτιωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορεί να ξεκινήσει το "κούρεμα" από το τοκογλυφικό ομολογιακό "χρέος" και να υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια πού θα φτάσει το συνολικό της χρέος πολύ πριν αναγκαστεί να "χρεοκοπήσει" με τη συμβατική σημασία της έννοιας.
Απλά πράγματα. Οι ομολογιούχοι είναι επενδυτές και όχι δανειστές. Τους ομολογιούχους τους πληρώνεις αν θέλεις και όσο θέλεις και μπορείς. Αυτή είναι η συμφωνία με αυτούς και όποιος το αμφισβητεί αυτό ας ξαναδεί τους όρους σύναψης των ομολόγων. Απλά πράγματα. Αυτό, το οποίο "ομολογούμε" σήμερα, δεν γνωρίζουμε εάν θα ισχύει αύριο ...Μου κοστίζει εμένα σε απόδοση, σου κοστίζει εσένα σε ρίσκο ...Take it or leave it, όπως μας λένε σήμερα οι τοκογλύφοι ...Οι πονηροί τοκογλύφοι, που σήμερα, που πρέπει να πληρώσουν το ρίσκο τους, παριστάνουν τις "παρθένες" που μας δάνειζαν ...Οι πονηροί τοκογλύφοι, που "λάδωναν" τους διεφθαρμένους, για να μας "φορτώνουν" υποχρεώσεις. Κανένας από αυτούς δεν δάνεισε στην Ελλάδα. Επένδυσαν στην Ελλάδα, επειδή δήθεν της είχαν "εμπιστοσύνη" και σήμερα απλά θα αποδειχθεί ότι έκαναν "λάθος" ...Nothing personal, όπως θα έλεγαν και αυτοί οι ίδιοι. Αντί δηλαδή να εκβιάζεται η Ελλάδα από τους γελοίους τοκογλύφους, έπρεπε αυτή να τους εκβιάζει.
Από εκεί και πέρα η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Θα πρέπει να διασφαλίσει τα πράγματα, ώστε να μην φτάσει ποτέ ξανά στο ίδιο σημείο. Τι πρέπει να κάνει; Κατ’ αρχήν να διασφαλίσει αυτά, τα οποία η ίδια χρωστάει στον λαό της και δεν είναι τίποτε άλλο από τις συντάξεις. Αυτό είναι εύκολο να γίνει ...Ειδικά τώρα. Παίρνεις το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και περνάς όλα τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, το οποίο θα δημιουργήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Κλείνεις στη φυλακή όλα τα σκουπίδια, που σήμερα το διαχειρίζονται παράνομα και μεταβιβάζεις τα πάντα στο ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο όχι απλά διασφαλίζεις την περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά κάνεις και την ιδανική ιδιωτικοποίηση.
Από εκεί και πέρα κάνεις ένα νέο "συμβόλαιο" με τον λαό. Του εξηγείς τι επιδιώκεις να κάνεις και του ζητάς να μην πανικοβληθεί, ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα ...Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο του κράτους ...Του αξιόπιστου κράτους, εφόσον τα δάνεια, τα οποία θα πάρεις ως "αλληλεγγύη", αυτό το τραπεζικό σύστημα θα στηρίζουν ...Το δημόσιο τραπεζικό σύστημα όμως και όχι τους σημερινούς ιδιώτες τραπεζίτες ...Τους τραπεζίτες, οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν και πολλοί από αυτούς να καταλήξουν στις φυλακές. Μαζί με αυτούς και όλοι όσοι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες μάς "φόρτωσαν" το σημερινό χρέος ...Όλοι όσοι μας πρόδωσαν και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ ...Όλοι όσοι υπόσχονταν "χρήματα" στον λαό και συζητούσαν κρυφά με τους τοκογλύφους ...Όσοι έπαιζαν με τα ελληνικά ομόλογα ...Όσοι έπαιζαν με τα στατιστικά στοιχεία.
Μετά θα έχουμε χρόνο να δούμε και τι μας χρωστάει η φράου Μέρκελ. Πρέπει σήμερα κιόλας να ξεκινήσει το ελληνικό κράτος τις νόμιμες διεκδικήσεις του ...Διεκδικήσεις, οι οποίες ξεκινάνε από την πρόσφατη διαφθορά της Siemens και της Telecom μέχρι τις παλιές γερμανικές αρπαγές και λεηλασίες ...Ό,τι είναι άμεσα απαιτητό, όπως είναι το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής. Δευτερευόντως, τις αποζημιώσεις του πολέμου, οι οποίες απαιτούν άλλες διαδικασίες. Ξεκινάς από το δάνειο, το οποίο είναι άμεσα απαιτητό και ως εκ τούτου πιο εύκολο ...Το δάνειο αυτό, το οποίο έχει αναγνωριστεί από την ίδια τη Γερμανία και υποτίθεται "περιμέναμε" την "Ενοποίησή" της, για να μας το καταβάλει. Τώρα είναι η ώρα να το απαιτήσουμε.
Η Ελλάδα είναι εύκολο να σωθεί, γιατί σήμερα απλά είναι θύμα ενός Εφιάλτη ...Είναι θύμα μιας virtual κατάστασης, στην οποία την έχουν βάλει οι τοκογλύφοι, εκμεταλλευόμενοι τα σκουπίδια και τους προδότες που μας κυβερνούν ...Μια εφιαλτική ψευδοκατάσταση, που την συντηρούν άθλια σκουπίδια τύπου Δαμανάκη και των άλλων των "παιδιών", που πληρώνονται από τους τοκογλύφους ...Το γνωστό "κύκλωμα" του Πολυτεχνείου ...Το γνωστό "κύκλωμα" των χαφιέδων και των μίσθαρνων των ξένων μυστικών υπηρεσιών ...Αυτοί, που εδώ και τριάντα χρόνια μάς "αρμέγουν" και τώρα μας στέλνουν και τον "λογαριασμό" ...Τα ζώα, που πρέπει να φροντίσουμε να φύγουν με κλάματα από αυτόν τον κόσμο ...Τα ζώα, που μας "δούλεψαν" όσο δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπου νους.
Άποψή μας είναι ότι η "πλάκα" με την Ελλάδα σύντομα θα τελειώσει. Δεν θα μπορούν επί μακρόν να δουλεύουν την παγκόσμια κοινωνία και τους λαούς με το θρασύ "μυρμήγκι", που πάνω στους μικρούς του ώμους "φόρτωσαν" την παγκόσμια οικονομική προβληματικότητα. Το γεγονός ότι έχουν επιλέξει να ασχολούνται μόνον με την Ελλάδα, δεν σταματάει τις παγκόσμιες εξελίξεις, οι οποίες επιδεινώνονται ραγδαία. Αυτές οι εξελίξεις "τρέχουν" με τρόπο δραματικό και μάλιστα σε κράτη με μεγέθη που τις καθιστούν μη-διαχειρίσιμες. Θέμα χρόνου είναι να γίνει το Βig Bang σε κάποιο από τα μεγάλα κράτη, που χρωστάει τρισεκατομμύρια ...Σε κάποιο μεγάλο κράτος, που δεν μπορεί πλέον ν' αντέξει την ανεργία πολλών εκατομμυρίων πολιτών ...Είτε από την Ιταλία των τεράστιων χρεών είτε από την Ισπανία της τεράστιας ανεργίας, είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει η κατάρρευση, ασχέτως με την τύχη της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτε από αυτά που σχεδιάζουν. Δεν θα προλάβουν να καταφέρουν τίποτε απολύτως, ανεξαρτήτως του πώς θα ενεργήσει η Ελλάδα. Γιατί; Γιατί, πρωτίστως είναι ηλίθιοι. Γιατί είναι κακοσχεδιασμένο το σύστημά τους. Γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει τη δική τους επιβίωση. Γιατί θα πεθάνουν με τη "λεία" στα χέρια τους. Γιατί διέλυσαν τα κράτη, τους λαούς και τις κοινωνίες στο σύνολό τους. Διέλυσαν ακόμα και τις δικές τους πατρίδες. Ακόμα, δηλαδή, κι αν καταφέρουν να λεηλατήσουν πλήρως την Ελλάδα, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη λεία τους, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν "νεκροί", που να κρατάνε για λογαριασμό τους τα κλοπιμαία ...Τα κλοπιμαία επιστρέφουν στους ζωντανούς ...και ο ελληνικός λαός θα ζήσει. Όταν στη Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται για 50 σέντς την ώρα, είναι θέμα χρόνου ο ιμπεριαλισμός της Μέρκελ μαζί με την ίδια τη Μέρκελ να πνιγούν στον Ρήνο.
Οι Έλληνες Βουλευτές πρέπει να "ξυπνήσουν" και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, όπως έχουν ορκιστεί ότι θα κάνουν. Ό,τι και να συμφωνήσουν μεταξύ τους "παιντιά", "χαφιέδες" και "γαλατάδες", δεν πρέπει να τα ψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων. Πρέπει να αρνηθούν να ψηφίσουν την Νέα Δανειακή Σύμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Πρέπει αυτοί πρώτοι απ' όλους να νικήσουν τον φόβο των τοκογλύφων και να προσπαθήσουν να βγάλουν από αυτόν και τον ελληνικό λαό. Πρέπει να γνωρίζουν πως —εκτός από τον λαό— τους "παρακολουθούν" οι πιο σκληροί κριτές. Τους "παρακολουθεί" ο χρόνος και η ιστορία και αυτοί θα είναι αμείλικτοι με όσους, εξαιτίας της ασχετοσύνης και της ηλιθιότητάς τους, "συνυπέγραψαν" αυτά, τα οποία τους προσέφεραν οι αργυρώνητοι προδότες.
Ο λαός πρέπει να σταθεί δίπλα σε όποιους βουλευτές τολμήσουν να κάνουν την υπέρτατη πατριωτική κίνηση, προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα από τους τοκογλύφους. Όποιος από τους σημερινούς χυδαίους κομματικούς ηγέτες τολμήσει και μόνον να σκεφτεί να επιβάλει "κομματική" πειθαρχία σε Έλληνες βουλευτές, πρέπει να γνωρίζει πως έχει εξασφαλίσει "συμβόλαιο", το οποίο οδηγεί στην κρεμάλα. Καμία "κομματική" πειθαρχία δεν μπορεί να επιβληθεί πάνω σε Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα από τα εκφυλισμένα κόμματα, τα οποία —εκτός όλων των άλλων— χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε τοκογλύφους. Αυτά τα υπερχρεωμένα στους τοκογλύφους κόμματα είναι παντελώς αναξιόπιστα για να διαπραγματευτούν στο όνομά μας και είναι εντελώς παράνομα να επιβάλουν τις απόψεις τους στους ανθρώπους που ψηφίζουμε, για να μας αντιπροσωπεύσουν στη Βουλή.
Πρέπει να νικήσουμε ως λαός τον φόβο της άγνοιας. Αυτός ο φόβος είναι ο κυριότερος εχθρός μας και αυτός σήμερα είναι που μας καταστρέφει. Αυτός ο φόβος είναι χειρότερος από την απειλή ακόμα και του χειρότερου τοκογλύφου. Παίζουν με τον φόβο μας και γελάνε πίσω από τις πλάτες μας. Το μόνο που τους τρομάζει είναι μήπως και μας φωτίσει ο Θεός και επιλέξουμε τη χρεοκοπία ως μέσον σωτηρίας ...Μόνον αυτό μας σώζει ...και μόνον αυτό τους τρομάζει. Με τη χρήση της πρακτικής τής χρεοκοπίας περνάμε ως λαός "απέναντι" και στην κυριολεξία θα γελάμε με αυτά που σήμερα μας τρομάζουν ...Ο πρώτος λαός στον κόσμο που θα περάσει "απέναντι" και με την πράξη του θα οδηγήσει και τους υπολοίπους λαούς μακριά από τον εφιάλτη των τοκογλύφων. Πρέπει ν' ανοίξουμε όλοι το "παράθυρο" του μυαλού μας, για να μπει μέσα σ' αυτό το "φως" της γνώσης και να διαλυθούν όλες οι ηλιθιότητες, που έχουν εφεύρει οι τοκογλύφοι, για να μας τρομοκρατούν.
Προφήτες δεν είμαστε, αλλά από τώρα "ακούμε" τους λυγμούς αυτών, οι οποίοι μας πρόδωσαν. Από τώρα το "υπογράφουμε" πως από αυτήν τη ζωή θα φύγουν με κλάματα αυτοί, οι οποίοι σήμερα γελάνε ...Τα αδηφάγα κτήνη τύπου Βενιζέλου και λοιπών προδοτών, οι οποίοι με προμήθειες "διαπραγματεύονται" για εμάς χωρίς εμάς. Κανένας άνθρωπος, που πρόδωσε τον λαό του, δεν μπορεί να ελπίζει σε σωτηρία σε περίπτωση που αυτό αποκαλυφθεί. Κανένας χαφιές ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να ελπίσει σε επιβίωση, αν δεν επιβιώσει ο προστάτης του. Ας αγωνιούν από τώρα για την επιβίωση των μεγάλων της Δύσης, γιατί, όταν θα πάψουν αυτές οι δυνάμεις να την εξασφαλίζουν, θα έρθει και η δική τους ώρα ...Από τώρα το "υπογράφουμε" αυτό.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’ΥΓ.


Η επιλογή της Δραχμής, που σήμερα παρουσιάζεται σαν ο απόλυτος εφιάλτης, θα μπορούσε να ήταν ακόμα συμφερότερη από αυτήν που προτείνουμε στο παρόν κείμενο, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη ...Συμφερότερη, γιατί —εκτός όλων των άλλων— θα δημιουργούσε ευκολότερες συνθήκες ανάπτυξης υπό συνθήκες προστασίας της εθνικής οικονομίας. Η ζώνη του Ευρώ μάς αφήνει οικονομικά εκτεθειμένους, αλλά μας προσφέρει άλλου είδους ασφάλεια ...Εθνική ασφάλεια, εφόσον είναι σίγουρο πως τα κτήνη, σε περίπτωση εθελουσίας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, θα μας έβαζαν σε εθνικές περιπέτειες. Θα ενεργοποιούσαν όλα τα εθνικά μας θέματα, προκειμένου να μας διαλύσουν ως λαό και ως κράτος ...Προκειμένου να μας τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό τρόπο. Με την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει να το κάνουν. Κανένας δεν βάζει φωτιά σε έναν εχθρό του, όταν ο ίδιος κινείται μέσα στον ίδιο "εύφλεκτο" χώρο. Για όσο διάστημα αυτοί κρατάνε τα "σπίρτα", ας "σφιχταγκαλιαστούμε" με τα "αδέρφια" μας τους Ευρωπαίους.
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

20 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Χρεοκοπία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328816277690#c8961565802453455275'> February 9, 2012 at 9:37 PM

  Εξαιρετικά ευανάγνωστο, περιεκτικό και πάνω απ' όλα ακριβές κείμενο!

  Κύριε Τραϊανού αγαπητοί διαχειριστές και αναγνώστες, ως οικονομολόγος μπορώ να πώ ότι αυτό είναι το πλέον χρήσιμο κείμενο που έχετε δημοσιεύσει στην παρούσα φάση, καθώς παρουσιάζει απλά και περιεκτικά το ζήτημα της χρεοκοπίας και μάλιστα σε συνδυασμό με τα άμεσα στρατηγικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Πολύς κόσμος έχει άγνοια με τα παραπάνω οικονομικά ζητήματα, η οποία δίνει την ευκαιρία σε κάποιους να τον κατατρομοκρατούν. Επομένως προσφέρατε πραγματική υπηρεσία μ' αυτό το κείμενο, το οποίο θα πρέπει να διαδοθεί άμεσα, και να συμπληρωθεί ίσως και με κάποια στοιχεία για την πραγματική ταυτότητα των Κεντρικών Τραπεζών, από τις οποίες ξεκινά στην ουσία το χρηματοοικονομικό καρκίνωμα. Προτείνω επίσης να μεταφραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα αγγλικά και τα γερμανικά. Στα παραπάνω θα μπορούσα να συνδράμω.

  Με εκτίμηση,
  Ν.

   

 2. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328816921456#c1811009708194659236'> February 9, 2012 at 9:48 PM

  Άλλη μια καταπληκτική ανταπόκριση από την Αλήθεια, ένα μήνυμα από το αιώνιο ελληνικό φως του Λόγου και της ορθής σκέψης.
  Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, σπάνια γραπτά κείμενα έχουν τόση βαθιά αντανάκλαση της ψυχής ενός λαού, ενός έθνους, την γνώση της ιστορίας του και την ιστορία της γνώσης του.
  Έχετε επιτελέσει αγαπητέ κ. Τραϊανού ένα καταπληκτικό άθλο, έχετε συμβάλλει με την γνώση και την κριτική σας, να ιδωθεί στην τροχιά της Νεμέσεως το ελληνικό πεπρωμένο.
  Είναι όπως κάθε φορά αυτά που λέτε απόλυτα σωστά και καταλυτικά των εξελίξεων που έπονται, ο χρόνος είναι ελληνικός!

   

 3. ελενα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328817180196#c3061312299509431054'> February 9, 2012 at 9:53 PM

  για μια ακομα φορα το αρθρο σας ειναι καταπληκτικο!ας σφιχταγκαλιαστουμε με τα αδερφια μας τους ευρωπαιους! συμφωνω απολυτα!μεχρι να πεσουν πρωτοι και αυτοι να γκρεμοτσακιστουν !και το να χρεοκοπησουμε επρεπε να το ειχαμε κανει ηδη..χτες..ουτε αυτο θα γινει ομως!αλλα ενα ειναι σιγουρο!!ειστε προφητης!εχουμε ηδη κερδισει χωρις να παρουμε μερος στο παιχνιδι!

   

 4. Στέφανος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328822035813#c3771206113440616937'> February 9, 2012 at 11:13 PM

  Δηλαδή απειλές του τύπου δεν θα έχουμε πετρέλαιο και τρόφιμα-φάρμακα σε περίπτωση χρεοκοπίας ισχύει ή δεν ισχύει;

   

 5. AOPATOS
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328839138141#c4041879451545673178'> February 10, 2012 at 3:58 AM

  κύριε Τραϊανού θα ήθελα ν ακούσω της προβλέψεις σας και τις εκτιμησεις σας για το άμεσο μέλλον...Η χρεοκοπία απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να έρθει, κι αν έρθει θα ήταν πολύ άσχημο να έχουμε αυτούς τους πολιτικούς ταγούς. Τι μέλλει γενέσθαι...

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328864912730#c8459764038186152968'> February 10, 2012 at 11:08 AM

  Κυριε Τραιανου , το κειμενο συτο πρεπει να το διαβασουν ολοι , συμφωνω, πολυ περιεκτικο και πολυ χρησιμο τη δεδομενη στιγμη .Θα ηθελα παρα πολυ να σας εβλεπα στην τηλεοραση να τα λετε ολα αυτα στον κοσμο, εχετε το χαρισμα του γραπτου αρα και του προφορικου λογου.

  Μαρια Τ.

   

 7. fnous fnous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328869082476#c2614871261480636953'> February 10, 2012 at 12:18 PM

  Πάντα μου άρεσαν οι επίλογοι σας και τα υστερόγραφα Σας... ίσως γιατί έδειχναν , πως ΗΣΑΣΤΑΝ, είστε , και ΘΑ ΕΊΣΤΕ ΕΔΩ .....

  Αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι επιτέλους, όσο είναι γι' αυτούς ΑΚΟΜΑ......νωρίς.

  ΠΡΕΠΕΙ να το ΠΑΡΟΥΝ.... ''ΧΑΜΠΑΡΙ'' ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328875671981#c8389348262592098790'> February 10, 2012 at 2:07 PM

  Ευτυχισμένος ο ηγέτης που κάνει τους πολίτες του όχι να τον φοβούνται, μα να φοβούνται μήπως αυτός πάθει τίποτε κακό. ΟΜΗΡΟΣ
  Κακομοίρηδες οι ηγέτες που κατορθώνουν να φοβούνται τους πολίτες τους.
  Για άλλη μια φορά το κείμενο σπάει κόκαλα αποδεικνύοντας ότι η πένα μπορεί να γίνει μεγάλο "όπλο" με μεγαλύτερα αποτελέσματα και από το καλύτερο όπλο.
  Ας το κάνουμε γνωστό σε όποιον μπορούμε με όποιο τρόπο μπορούμε…αναφορά σε ραδιόφωνα, σε blog, με email, με το τηλέφωνο, με κάθε τρόπο…θέλουν δεν θέλουν θα μας "ακούσουν".
  Το κείμενο πρέπει να φτάσει στα αυτιά του κάθε Έλληνα.

   

 9. Tori
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328875923190#c1564111955322571380'> February 10, 2012 at 2:12 PM

  Συμφωνώ απόλυτα με τη στάση σας κ. Τραϊανού να μην εμφανίζεστε αλλά να αγωνίζεστε αφανής και αόρατος για την αφύπνιση (παίδευση) του πολύπαθου λαού μας. Άλλωστε τόσα χρόνια έτσι υπόγεια κρυφά και ύπουλα δεν ενεργούσαν αυτά τα κτήνη για να φτάσουν στο σημερινό αποτέλεσμα? Επείσης πόσα χρόνια προετοιμαζόταν η Ελληνική επανάσταση από τον Καποδίστρια προτού γίνει εφικτή? Από την "παίευση" Ελλήνων δεν ξεκίνησε? Σήμερα όμως που μιλάμε βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο ύφεσης και παρ' όλο που τα ερείπια γύρω μας δεν είναι ορατά σαν από βομβαρδισμό, οι δρόμοι μας γεμίζουν ανθρώπινα ερείπια με τραυματισμένη θανάσιμα ψυχή. Οι εγκληματικότητα υποστηρίζεται και σε λίγο, ελάχιστο ακόμα χρόνο θα σπανε τις πόρτες των σπιτιών, θα βιάζουν, σκοτώνουν και λεηλατούν ανεξέλεγκτα. Η ανέχεια θα γίνει τόση, που ακόμα και το ίντερνετ θα είναι είδος πολυτελείας για τον μεσσαίο τώρα, αλλά παμφτωχο αύριο απλό Έλληνα, οπότε η γνώση, η πολύτιμη γνώση που μας παρέχετε θα είναι ίσως απλησίαστη. Άλλος ένας φόβος που μου γεννάται είναι πως οι ίδιοι αριστεροί που στήριξαν το Σύστημα για να επιτύχει τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού μέσω των λαθροεποίκων (και πιθανότατα μαύρου στρατού) είναι που πασσάρονται ως ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ υπερασπιστές του έθνους ακόμα και από ανθρώπους της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς. Τσίπρας, Κουβέλης, Θοδωράκης, Γλέζος, Κανέλη, Παπαρήγα, Καζάκης... ακόμα και ο Καμμένος τον Θοδωράκη ζητά μπροστάρη στο "αντιμνημονιακό" μέτωπο. Τι σχεδιάζουν όλοι αυτοί? Τώρα ζητούν ακόμα και από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνταχθεί μαζί τους, ένα κόμμα ύποπτο για τραμπουκισμούς και πατρονάρισμα των λαθρομεταναστών. Αυτοί θα μας σώσουν? Το θέλουν? Ή μας οδηγούν σε άλλα πιό σκοτεινά ακόμα μονοπάτια?

   

 10. Μάκης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328878807610#c1047298221665013193'> February 10, 2012 at 3:00 PM

  Γειά σου φίλε Παναγιώτη
  Να ξέρεις ένα πράγμα.Με τα κείμενά σου και ειδικά με αυτό εδώ είναι σα να μιλάει όλη η Ελλάδα.Μας δίνεις κουράγιο και μας φωτίζεις.Μακάρι να μπορούσαν όλοι οι Έλληνες να διάβαζαν το παραπάνω κείμενο.Έγω θα κάνω ότι μπορώ για να το διαδώσω.
  Με τιμή Μάκης

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328911600763#c8212407416725192260'> February 11, 2012 at 12:06 AM

  Θα επαναλάβω το σχόλιο του 8
  Ευτυχισμένος ο ηγέτης που κάνει τους πολίτες του όχι να τον φοβούνται, μα να φοβούνται μήπως αυτός πάθει τίποτε κακό.

  Καθε μέρα ελέγχω το blog για νέο κείμενο. Μια ακτηδα φως στο σκοτάδι που μας έχει τυλίξει.
  Ευχαριστω πολυ και να εισαι πάντα δυνατός Παναγιώτη να μας φωτίζεις.

   

 12. ελενα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328959730293#c1587584209255476436'> February 11, 2012 at 1:28 PM

  θα ηθελα καποιος φιλος εαν γνωριζει και μπορει να με βοηθησει!για ενα αρθρο η βιβλιο του κυριου τραιανου που εχει σχεση με το συστημα και γενικοτερα,τον κουμουνισμο καπιταλισμο σοσιαλισμο!θελω να ξαναμαθω και δεν θυμαμαι ακριβως σε ποιο το ειχα διαβασει.ευχαριστω!

   

 13. ελενα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328970906909#c5641325859540281595'> February 11, 2012 at 4:35 PM

  φνοους φνοους!!..εμεις! θα ειμαστε εδω ακομα και εαν δεν υπαρχει πετρελαιο ακομα και εαν δεν υπαρχει ρευμα ακομα και εαν δεν υπαρχει κανεις...εμεις θα ειμαστε εδω ζωντανοι με τα απαραιτητα και θα υμνουμε τον ερωτα τον ανθρωπο την φιλια την ευφυια!!κανεναν δεν θελουμε γιατι εκεινο που εχουμε αναγκη ειναι να μην εχουμε αναγκα απο τιποτα..!αυτο μας διδασκει ο κυριος τραιανου..καλον δρομο σε ολους μας ειμαστε ευλογημενοι γιατι για ακομα μια φορα εχουμε εναν φωτισμενο να μας δειξει τον δρομο!

   

 14. blogger
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328971525525#c2241676513578804917'> February 11, 2012 at 4:45 PM

  Αν μας βγάλουν από το Ευρώ, αυτόματα να βγούμε και εμείς από την ΕΕ.
  Τότε, μπορούμε πλέον να αφήσουμε ελεύθερους τους λαθρο να πάνε όπου θέλουν.
  Έτσι σταματάμε να αποτελούμε το ανάχωμα της Ευρώπης, πέφτει κατακόρυφα η ανεργία, και ανακουφίζεται η ασχήμια του τρόπου ζωής μας.

  Το ξέρω οτι χωρίς το Ευρώ θα έχουμε να παλέψουμε με τις θηλιές που μας έβαλαν στο αναμεταξύ, αλλά δεν κάνουμε και τίποτα λιγότερο ήδη. Είπα: Αν μας βγάλουν από το Ευρώ.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1328981320147#c493617400785562128'> February 11, 2012 at 7:28 PM

  Ευγε κ. Τραιανου.
  Ετσι ειναι, η αληθεια απλα υπαρχει το ψεμα πρεπει να κατασκευαστει..και το δικο τους εχει παρα πολλες κακοτεχνιες.
  Νομιζω πως το θεμα της Δραχμης θελει αρκετες επεξηγήσεις ετσι ωστε να διασφαλιστουν περεταιρω φαινομενα αισχοκερδιας..& εξυπηρετησεις των ηδη υπαρχοντων δανειακων υποχρεωσεων των νοικοκυριων.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1329501168421#c5843921850786533856'> February 17, 2012 at 7:52 PM

  Εξαιρετικό κείμενο θα το διαδώσω και αυτό.
  Μια πρόταση για το υστερόγραφο, δε θα μπορούσε η Ρωσία, με το αζημίωτο βέβαια, να προστατέψει την εθνική μας ασφάλεια;

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1329739888653#c4101175090399676956'> February 20, 2012 at 2:11 PM

  Οπως ακριβώς τα λέει ο Παναγιώτης γίνονται. Αναβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας οι οίκοι...

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1330173705132#c7680670086176374528'> February 25, 2012 at 2:41 PM

  Αυτό το κείμενο πρέπει οπωσδήποτε να μεταφράσει στα αγγλικά.

  Όποιος έχει αρίστη γνώση της αγγλικής ας βοηθήσει.

   

 19. χρεωμένος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1331509846596#c5837767554575823567'> March 12, 2012 at 1:50 AM

  Η χρεοκοπία απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να έρθει,γιατι οι Ευρωπαιοι θελουν να δανείζουν , μαλιστα με βαρβατους τοκους που ολο και περισσοτερο θα μας αρμέγουν

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/02/xreokopia-edo-kai-tora.html?showComment=1434670392727#c6234314118755174582'> June 19, 2015 at 2:33 AM

  Το πλέον επίκαιρο κείμενο...

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας