Υπό τις εντολές των δανειστών και των τοκογλύφων, γίνεται Πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αυτήν τη στιγμή συντελείται ένα Πραξικόπημα εις βάρος της Δημοκρατίας και της ίδιας της πατρίδας μας. Η σύμπραξη του Παπανδρέου με τον Σαμαρά είναι καθαρά πραξικοπηματική πράξη, εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη Κυβέρνηση χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση ...Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση με μόνο "εφόδιο" τη σύμπραξη δύο κομματαρχών ...Δεν μπορεί να υπάρξει Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τις δύο "ψήφους" των δύο κομματαρχών. Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση, η οποία δεν πήρε "εντολή" σχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Κανένα "επείγον περιστατικό" ή "εθνική ανάγκη" —πλην της πολεμικής σύρραξης— δεν αναγνωρίζεται από τη Συνταγματική λειτουργία ως "άλλοθι" της αλλοίωσης της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν τα δύο αγράμματα ανθρωποειδή του Κολεγίου. Με "άλλοθι" το γνωστό φόβητρο του "επείγοντος" και των απειλών των δανειστών, η συμμορία του Κολεγίου προσπαθεί να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.
Γιατί υπάρχει κατάλυση του Συντάγματος; Γιατί απλούστατα "νοθεύεται" η βούληση του ελληνικού λαού. Νοθεύεται η λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας, που είναι το θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας και η εγγύηση της λαϊκής κυριαρχίας.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης το εγκληματικό της όλης διαδικασίας της δήθεν "συναίνεσης". Συναίνεση εντός της Βουλής και ερήμην του λαού δεν υπάρχει στη Συνταγματική λογική. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κανέναν να παρακάμπτει τον λαό. Στη Συνταγματική λογική υπάρχει η έννοια της "απόλυτης λαϊκής κυριαρχίας". Μιας κυριαρχίας, η οποία "εκφράζεται" με την εκλογική διαδικασία και μέσω της οποίας ο λαός "αποφαίνεται" με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
Ο λαός, μέσω των εκλογών, αποφασίζει τόσο για το κόμμα που θα τον κυβερνήσει όσο και για το κόμμα το οποίο θα λάβει τον ρόλο του βασικού "ελεγκτή" του και το οποίο είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αποφασίζει για τη "σειρά" με την οποία θα διεκδικηθεί η εξουσία, αν για τον οποιονδήποτε λόγο προκύψει πρόβλημα και ο πρώτος δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στο καθήκον που του ανέθεσε ο λαός. Ο ρόλος, δηλαδή, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι διακοσμητικός. Όσο σημαντικός και διακριτός είναι ο ρόλος της Κυβέρνησης, άλλο τόσο σημαντικός και διακριτός είναι και ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο λαός αποφασίζει για το ποιος θα τον κυβερνήσει, αλλά αποφασίζει και γι' αυτόν που θα πάρει την κύρια ευθύνη για τον έλεγχό του. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Δεν είναι το "απόκομμα" αυτού που περίσσεψε και δεν έλαβε την εξουσία. Δεν είναι τα "ρέστα", που τα χρησιμοποιούμε όταν δεν μας "φτάνουν" τα "ψιλά", για να εξασφαλίσουμε πλειοψηφία.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το εξής απλό. Όταν έγιναν οι τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός αποφάσισε να τον κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ και να ελέγχεται από τη ΝΔ. Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του πήραν την "εντολή" του λαού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συνθέσουν κυβέρνηση. Την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης την πήρε το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του. Συνέθεσε κυβέρνηση, όπως προβλεπόταν, και στη συνέχεια απέκτησε τη νομιμότητα που απαιτεί το Σύνταγμα με την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
Η Κυβέρνηση, δηλαδή, είναι του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό έλαβε την "εντολή" του λαού από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η παραίτηση του αρχηγού του δεν σημαίνει αυτόματα παραίτηση της Κυβέρνησης του εντολοδόχου κόμματος. Ένας αρχηγός μπορεί να αρρωστήσει ή να σκοτωθεί σε ένα ατύχημα, χωρίς αυτό να σημάνει απώλεια της "εντολής" για το κόμμα του. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχουμε δει να συμβαίνει στο πρόσφατο παρελθόν με την περίπτωση της ασθένειας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εφόσον δεν χάνει τη "δεδηλωμένη" μέσα στη Βουλή, η "εντολή" παραμένει στα χέρια του κόμματος που την έχει λάβει. Αν χαθεί η "δεδηλωμένη", δεν ψάχνουμε για τα συμπληρωματικά αποκόμματα, που μιλήσαμε πιο πάνω. Η Κυβέρνηση συνήθως "πέφτει" και πάει σε εκλογές, όχι επειδή είναι υποχρεωτικό, αλλά γιατί συνήθως το κόμμα που την φέρει σε αυτήν τη δυνατότητά του εξαντλεί την όποια εξουσία τού απομένει. Συνήθως αρνείται να επιστρέψει την "εντολή" που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα στην πιθανότητα να πάει αυτήν η "εντολή" στο δεύτερο κόμμα. Με την εξουσία που του απομένει οδηγεί στις εκλογές, για να διεκδικήσει νέα εντολή από τον ίδιο τον λαό, εφόσον έχασε την "εμπιστοσύνη" της Βουλής.
Σήμερα, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι όχι μόνον πρωτοφανές, αλλά και παράνομο. Το κόμμα, το οποίο έχει την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης, δεν χάνει τη "δεδηλωμένη" και ταυτόχρονα επιχειρεί να "μοιραστεί" την εκτελεστική εξουσία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αυτό είναι όχι απλά παράνομο, αλλά Πραξικοπηματικό. Γιατί; Γιατί η νέα Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμότητα. Δεν έχει καμία νομιμότητα, γιατί απλούστατα δεν έχει απολέσει τη νομιμότητά της η προηγούμενη. Για να απολέσει τη νομιμότητά της η προηγούμενη, θα πρέπει να επιστρέψει την "εντολή" που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτά, δηλαδή, τα περί συναινετικών διαδικασιών και άλλων ηλιθιοτήτων, υπάρχουν μόνον στα μυαλά των ηλιθίων και των Πραξικοπηματιών. Όλα αυτά είναι παράνομα και παράλογα, γιατί το γεγονός ότι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς "συσκέπτονται" από κοινού δεν σημαίνει τίποτε στο πρακτικό επίπεδο. Όποια Κυβέρνηση και να προκύψει από τη "συνεργασία" τους, θα εξακολουθεί να είναι ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ φέρει την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης. Όσα "πόστα" κι αν δοθούν στη ΝΔ, η ίδια δεν θα συμμετέχει σ' αυτήν την Κυβέρνηση, γιατί απλούστατα ο λαός τής έδωσε τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Εφόσον λοιπόν αυτοί θέλουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει ν' ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία. Είτε θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε εκλογές, ζητώντας την "εντολή" του λαού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους ως "συνασπισμός", είτε να συνεχίσουν το "παιχνίδι" των "εντολών", το οποίο προκύπτει από τις προηγούμενες εκλογές. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει ν' αρχίσει ξανά το μετεκλογικό προεδρικό "παιχνίδι" των διερευνητικών "εντολών". Εφόσον δεν αναζητούν μια νέα λαϊκή "εντολή", θα ξεκινήσουν το "παιχνίδι" με βάση την τελευταία που τους δόθηκε.
Απλά πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης και αυτός ν' αρχίσει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα "παιχνίδι". Να δώσει την "εντολή" στη δεύτερη ΝΔ, για να σχηματίσει δική της Κυβέρνηση. Αν η ΝΔ δεν θέλει να σχηματίσει τέτοια Κυβέρνηση, φοβούμενη να φορτωθεί μόνη της το "κόστος" των "αμαρτιών" του Γιωργάκη, θα πρέπει να "επιστρέψει" την "εντολή" και πάλι στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος και πάλι, όπως επιβάλει το Σύνταγμα, θα αναζητήσει τον τρίτο, τον τέταρτο κ.ο.κ.. Η "εντολή", δηλαδή, θα "περάσει" από το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, τον Συνασπισμό, για να "ξαναγυρίσει" στον Πρόεδρο. Όλα τα κόμματα, τα οποία συμμετείχαν στις εκλογές —και όχι αυτά τα οποία "δημιουργήθηκαν" εντός της Βουλής μετεκλογικά— έχουν δικαίωμα να λάβουν την "εντολή" από τον Πρόεδρο.
Άσχετα λοιπόν με τον αριθμό των βουλευτών, που θα ψηφίζουν μια τέτοια Κυβέρνηση "ψευδοσυνεργασίας", αυτή θα ανήκει στο κόμμα που έχει την "εντολή". Αν βρεθούν δηλαδή 151 βουλευτές να ψηφίσουν την Κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι τέτοια, ακόμα κι αν οι περισσότεροι βουλευτές που την ψήφισαν θα είναι ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον οποιονδήποτε κληθεί ν' αναλάβει και να πάρει την "ψήφο εμπιστοσύνης" της Βουλής. Ακόμα κι αν συμφωνήσουν όλοι να ψηφίσουν τον Τσίπρα για Πρωθυπουργό, η Κυβέρνηση θα είναι του Συνασπισμού και όχι αυτών που την ψήφισαν. Η "εντολή" πάντα παραμένει στα χέρια αυτού, που την πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μόνον αν δεν θέλει κανένας από αυτούς ν' αναλάβει ως κόμμα την Κυβέρνηση, τότε ξεκινάει η διαδικασία από την αρχή και μπορεί να συζητηθεί η περίπτωση Κυβέρνησης Συνεργασίας, η οποία δεν θα είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ ...Μια Οικουμενική Κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα της Βουλής, όπως αυτήν του '89. Το Σύνταγμα, δηλαδή, προβλέπει αυτόν τον "κύκλο", προκειμένου να εμποδίζει Πραξικοπηματικές πράξεις των "μεγάλων" της Βουλής.
Το Σύνταγμα δεν είναι "κουτό", για να δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους "μεγαλοκομματάρχες" να καταλύουν τη Δημοκρατία ...Ιδιώτες, που κάθε φορά θα λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων τους και εις βάρος της Δημοκρατίας ...Ιδιώτες, που, με μια τεράστια ισχύ εντός της Βουλής, θα επικαλούνται εθνικούς κινδύνους ή απειλή εξωγήινων, για ν' αποφύγουν ακόμα και την εκλογική διαδικασία. Να επικαλούνται ακόμα και λόγους "οικονομίας", για ν' αποφεύγουν να δώσουν τον λόγο στον λαό. Αυτά δεν γίνονται ποτέ, γιατί το Σύνταγμα δεν τα επιτρέπει.
Γι' αυτόν τον λόγο κάνει αυτούς τους "κύκλους" των "εντολών". Χρησιμοποιεί το σύνολο του "εύρους" της Βουλής, ώστε σε περίπτωση Πραξικοπήματος να υπάρχει συνυπευθυνότητα του συνόλου της, ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος δημοκρατικής "νομιμοποίησης".
Επιπλέον αυτήν η συνταγματική "απαίτηση" δυσκολεύει δραματικά το εγχείρημα, εφόσον δεν έχουν όλοι μέσα στη Βουλή τα ίδια συμφέροντα. Ως εκ τούτου οι "συνεργασίες" ή οι "μεγάλοι συνασπισμοί" γίνονται πριν τις εκλογές και όχι μετά από αυτές ...Γίνονται από τους πολιτικούς και τις ψηφίζει ο λαός και όχι εντός της Βουλής μετά τις εκλογές. Συνασπισμοί εντός Βουλής γίνονται μόνον μετά από τον "κύκλο" που αναφέραμε και ποτέ πριν από αυτόν. Πριν από αυτόν τον "κύκλο" μόνον εκτός Βουλής και προεκλογικά μπορεί να γίνει.
Το ζητούμενο πάντα είναι ο λαός ν' αποφασίζει τι ακριβώς θα αντιπροσωπεύουν μέσα στη Βουλή αυτοί οι Συνασπισμοί και όχι οι κομματάρχες μόνοι τους. Τα κόμματα, τα οποία συμμετέχουν σε αυτούς τους συνασπισμούς, είναι πραγματικά και δοκιμασμένα στην "πυρά" των εκλογών και όχι της "πλάκας", που φτιάχνονται σε υπόγεια και σαλόνια σαν αυτό της Μπακογιάννη ή του Κουβέλη.
Αν λοιπόν τολμήσουν τα δύο αγράμματα κι ανεπάγγελτα ανθρωποειδή του Κολεγίου με τη βοήθεια του "συναδέρφου" τους Προέδρου της Δημοκρατίας να καταλύσουν το Σύνταγμα, ας γνωρίζουν από τώρα ότι θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος. Απλά πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συλληφθούν από τις αρμόδιες αρχές όλοι οι Πραξικοπηματίες και στην περίπτωσή μας οι Παπούλιας, Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος.
Αν δεν μπορούν οι αρχές να τους συλλάβουν, ο λαός πρέπει ν' αναλάβει τον ρόλο του ...Τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ρόλο του, που είναι να προστατεύσει το Σύνταγμα με όλα τα μέσα ...Τον προβλεπόμενο ρόλο, που "θωρακίζει" νομικά τον πολίτη στο τελευταίο άρθρο του. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο λαός ν' αναζητήσει και να συλλάβει ζωντανούς ή νεκρούς όλους τους Πραξικοπηματίες.
Ο κάθε πολίτης έχει την υποχρέωση και όχι απλά το δικαίωμα, όπου βρει κάποιον από αυτούς τους τρεις, να τον συλλάβει ζωντανό και αν αυτό δεν είναι δυνατό, να τον εκτελέσει επιτόπου. Οι Πραξικοπηματίες σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι κάτι το διαφορετικό από τον Καντάφι. Όπως συνελήφθη από τους όχλους ο Καντάφι, έτσι και οι Έλληνες πρέπει να τους συλλάβουν με το δικαίωμα να τους χειριστούν κατά βούληση και χωρίς καμία ποινική ή άλλη συνέπεια ...Ο Καντάφι, ο οποίος "έφυγε" σφαγμένος σαν γουρούνι, εφόσον, για να τον ατιμάσουν, του έκοψαν με μαχαίρι τον σφικτήρα του πρωκτού του. Αυτός είναι ο θάνατος που περιμένει τον οποιονδήποτε επιχειρεί να προδώσει τον λαό και βρίσκεται απέναντί του.
Σε περίπτωση που αυτοί οι Πραξικοπηματίες προλάβουν και πάρουν "ψήφο" εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, μετατρέπουν το σύνολο της Βουλής σε Πραξικοπηματική και άρα μη νόμιμη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ναός της Δημοκρατίας χάνει την ιερότητά του και μετατρέπεται σε ένα απλό κτίριο ...Ένα κτίριο, όπου θα στεγάζεται το "Κωλοχανείο" του Φασισμού. Την επόμενη φορά, που θα μαζευτούν κατά χιλιάδες οι Έλληνες μπροστά από αυτό το άντρο της παρανομίας, μπορούν όχι απλά να το απειλήσουν με εισβολή, αλλά νομιμοποιούνται να του βάλουν φωτιά και να το ισοπεδώσουν μαζί με όλους όσους βρίσκονται εντός του.
Κανένα έλεος στους φασίστες και στα δουλικά των τοκογλύφων.
Η Μεταπολίτευση, που μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα, παίζει τα τελευταία της "χαρτιά" και αυτό είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο όμως όχι μόνον για τον λαό, αλλά και γι' αυτούς που θα τολμήσουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του. Δεν είναι δυνατόν τα "τσιράκια" των τοκογλύφων να μας απειλούν με Πραξικόπημα. Δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων, όπως ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς ή ο Παπαδήμος, να μας υπόσχονται δήθεν "σωτηρία", θυσιάζοντας όχι μόνον τη Δημοκρατία μας, αλλά την ίδια την πατρίδα μας.
Ανάξιοι να ονομαζόμαστε "Έλληνες" θα είμαστε, αν δεν τους σταματήσουμε.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’Υ.Γ. 1
Οι κατά τον νόμο υπεύθυνοι να προλάβουν και να ελέγξουν όλα αυτά τα συνταγματικά εγκλήματα εν τη γενέσει τους είναι οι ηγέτες της Δικαιοσύνης. Αν δεν κινηθούν εντός εικοσιτετραώρου, προκειμένου να συλληφθούν οι Πραξικοπηματίες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, τότε θα πρέπει να λογαριάζονται και οι ίδιοι ως συνεργάτες τους.

Υ.Γ. 2
Οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ας "ξυπνήσουν" επιτέλους και ας κάνουν το καθήκον τους. Ας κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον λαό που τους ψήφισε και να μην γίνονται άβουλα υποχείρια της προδοτικής συμμορίας του Κολεγίου Αθηνών. Αν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα μπορούν να σταθούν σε κανένα "ύψος", εφόσον θα τους "ψάχνει" ο λαός ...και όχι για να τους δοξάσει. Ας δουν μερικά βίντεο με το τέλος του Καντάφι και είναι σίγουρο ότι θα έρθουν στα "ίσα" τους.

Υ.Γ. 3
Τώρα εξηγείται γιατί το ΠΑΣΟΚ προχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε "αποκεφαλισμό" της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας χωρίς η ΝΔ ν' αντιδράσει σχεδόν καθόλου. Κανονισμένα τα είχαν οι Πραξικοπηματίες, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η θεωρητική πιθανότητα να βρουν μπροστά τους αντίδραση. Οι Χούντες δεν είναι μόνον στρατιωτικές ...Είναι και πολιτικές. 
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

55 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πολίτες στα όπλα!


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320697889866#c6210652280104789315'> November 7, 2011 at 10:31 PM

  επιτελους εγραψες περιμενα ...ειμαι πολυ μα πολυ απογοητευμενη πια...και δεν γινεται τιποτα πολλοι τρομοκρατιμενοι ανεγκεφαλοι με τα παπαγαλακια να μας πριζουν το κεφαλι ...ειμαστε σκαταδες κανενας σχεδον δεν βλεπει γιατι???

   

 2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320700971598#c3669542943694300473'> November 7, 2011 at 11:22 PM

  Όλοι οι Έλληνες την Κυριακή στο σύνταγμα να απαιτήσουν εκλογές εδώ και τώρα., αλλιώς ...
  Το άρθρο σας μας έδωσε κουράγιο και την προσμονή της απόδοσης δικαιοσύνης. Όλες οι παράνομες αποφάσεις τους πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενες και να ακυρωθούν. ΟΛΕΣ.Όσο για τους υπαίτιούς, αφήστε τους στο 'έλεος του όχλου.

   

 3. ελενα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320702669896#c2635454940381393075'> November 7, 2011 at 11:51 PM

  δηλαδη εαν καταλαβα καλα κυριε τραιανου,ηρθε η ωρα μας? μηπως και για αυτο εχουν βαλει στην χωρα αυτες τις μοναδες καταστολης,αφου πρωτα αποκεφαλισαν την ηγεσια των ενοπλων δυναμεων και της αστυνομιας? μηπως οντως περιμενουν την αντιδραση του λαου σε αυτο το πραξικοπημα?..το σημερινο σας κειμενο μου μοιαζει με "αρχισατε πυρ"

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320706906035#c2113747556319679892'> November 8, 2011 at 1:01 AM

  Ήρθε η ώρα . Μπράβο Παναγιώτη , το πιο λιτό κείμενο σου που λέει τα περισσότερα . Τέλος στις αστικές μπούρδες.

  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ .

  Ι.Σ.Κ.

   

 5. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320718607230#c7410980506051452255'> November 8, 2011 at 4:16 AM

  Παρακολουθώντας σας τα τελευταία 1,5 - 2 χρόνια κε Τραιανού ήμουν απολύτως βέβαιος πως επίκειται άμεση παρέμβαση από μέρους σας για να τοποθετηθείτε στα τεκτενόμενα.
  Ίσως είναι η πρώτη φορά που παρακινείτε τον κόσμο "στα όπλα" και σίγουρα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε λίγο περίεργα όπως θεωρώ πως νιώθουμε κι εμείς.
  Πολύ φοβάμαι όμως πως εμείς ο απλός κόσμος δεν είμαστε παρά ένα απλό στρατιωτάκι στην σκακιέρα. Η κίνηση που θα κάνουμε θα είναι απολύτως προβλέψιμη, θεμιτή και πλήρως αντιμετωπίσιμη από το σύστημα.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320733493703#c5170573537628255775'> November 8, 2011 at 8:24 AM

  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ...!!!, ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ...!!!
  ΓΙΑ ΕΝΑ (1) ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
  ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΔΕΚΟ, ΔΟΥ, ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ,.............ΚΛΠ., ΟΧΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ), ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΛΠ.
  <>..... ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΛΟΙ <> ΑΠΟ ΟΛΑ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320739323324#c6255346858203472501'> November 8, 2011 at 10:02 AM

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΧΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΎ ΓΙΆ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ. ΔΗΛ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕΤΑΞΥ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΩΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΟΔΕΧΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ "ΒΡΟΥΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
  ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΑΥΤΗ [Ε.Ε.] ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ο Λ Ο Ι. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΨΑΧΝΟΥΝ.

   

 8. makis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320741034402#c486896387155118250'> November 8, 2011 at 10:30 AM

  Ποιά Κυριακή. Με το που θα ανκοινωθεί το έκτρωμα της κυβέρνησης, όλοι έξω με την απαίτηση των εκλογών.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320750895165#c1552179705402391996'> November 8, 2011 at 1:14 PM

  Μπράβο κύριε Τραιανού εκπληκτικό το άρθρο σας.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320768276644#c1129383265870915786'> November 8, 2011 at 6:04 PM

  ΅ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320769235123#c6581834195979647621'> November 8, 2011 at 6:20 PM

  ΟΠΛΑ ΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ Μ'ΑΥΤΑ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ 21 ΚΑΙ ΤΟΥ 40.
  ΟΙ 9.500.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ
  ΠΟΔΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ.
  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.
  ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΤΟΝ ΕΜΑΘΑΝ
  ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΣΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ
  ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΤΩ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ?
  100.000-200.000-300.000? ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 4-5 ΕΚΑΤ.
  ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΡΕΜΗ, ΣΤΑΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ.
  ΑΣ ΦΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΟ-ΜΑΣΩΝΟ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.
  ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.
  ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ? Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ
  ΧΩΡΙΣ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ. ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Τ' ΑΡΜΑΤΑ.

   

 12. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320775809296#c1043668559787253393'> November 8, 2011 at 8:10 PM

  Απόλυτα προβλέψιμοι, άλλωστε για τον Σαμαρά είχατε τοποθετηθεί και με ξεχωριστή ανάρτηση πριν λίγο καιρό, όπου λέγατε ακριβώς αυτό-την δημιουργία πραξικοπήματος..
  Ήρθε η πρόσκληση για τον μεγάλο αγώνα, μπορούμε να φανούμε αντάξιοι της Ελλάδας του πλανήτη.
  Κύριε Τραϊανού μετά την πολύχρονη μετάδοση γνώσης έφτασε η στιγμή που καταλαβαίνουμε την σημασία του ονόματος του ΕΑΜ Β΄...
  VENCEREMOS

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320780992947#c3119954991065195804'> November 8, 2011 at 9:36 PM

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΚΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320787262114#c2938628584819630178'> November 8, 2011 at 11:21 PM

  Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΑΨΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ...ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΜΕΙΣ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

   

 15. fnous fnous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320788319261#c7754470113172209983'> November 8, 2011 at 11:38 PM

  Αυτοί οι δυο ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης, Κύριε Τραιανέ μας θυμίζουν έντονα τους δυο κορυφαίους μνηστήρες , τον Αντίνοο και τον Ευρύμαχο που ενώ αλληλομισούνται , είναι υποχρεωμένοι ν' αλληλοπροστατεύονται, όταν για καποιο λόγο κινδυνεύει ένας από τους δυο τους.
  Νιώθουν όλοι μαζί και οι τριακόσιοι (300) πιο ασφαλείς, και περισσότερο οι δυό κορυφαίοι.

  Και που να ξεκινήσουν τα '' γλέντια '' γέλια που θα κάνουμε....!!!


  Υ.Γ. Λέτε να έχουν ξεκινήσει...????

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320796161532#c674017102600806062'> November 9, 2011 at 1:49 AM

  Άλλο ένα έξοχο κείμενο σας γεμάτο αλήθειες και αφύπνηση τουλάχιστον γι'αυτούς που δεν τρέφονται απο τα "αλεσμένα" των ΜΜΕ. Έχω μία φοβία ώς προς την έκφραση της οργής του λαού...φοβάμαι ότι εάν τελικά κάψουν τη Βουλή θα καούν και οι έγγραφες αποδείξεις (ή τουλάχιστον σημαντικό ποσοστό αυτών)για τα οικομομικά και τα πάσης φύσεως εγκλήματα κατά τών Ελλήνων και της πατρίδας μας. Εύχομαι η Ελλάδα μας να γίνει η χώρα η οποία για ακόμη μία φορά θα δώσει τα φώτα για το μονοπάτι της απελευθέρωσης απο τον ευροζυγό και θα βρεί τον καλύτερο της εαυτό!!!

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320798649982#c6557770510787866787'> November 9, 2011 at 2:30 AM

  1- Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Παπαδήμος; Σε κάποιο άλλο σάϊτ πρόσεξα τα σχόλια μερικών αναγνωστών για το άτομό του ως Επιστήμονα διακεκριμένου Οικονομολόγου και μου μπηκε η περιέργεια να κάνω και την δική μου έρευνα ψάχνοντας για λεπτομέρειες στο λαμπρό (αλλά σκοτεινό & ασυνήθιστα παράδοξο) ακαδημαϊκό του ιστορικό. Διότι, μην σας διαφεύγει ότι η επιστημοσύνη κι η πολυπραγμοσύνη του τον έκαναν απαραίτητο Σύμβουλο Πρωθυπουργών και Υπουργών, Κεντρικόν Τραπεζίτη, Ακαδημαϊκόν, κλπ, κλπ, κλπ. Μην ξεχνάτε επίσης ότι, πριν ακόμα από τον καιρό που το Παν/μιο Θεσ/νίκης έκανε ...Διδάκτορα Ιατρικής την Νηπιαγωγό της Καρδίτσας Κα Νατάσσα Παζαϊτη-Καραμανλή --ενώ αυτή συνέχιζε, μετά τις βρεφονηπιακες της σπουδες στην Καρδίτσα, με βασικές προπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχ. Θεσσ/νίκης-- η οποία βρισκότανε μόλις στο Β΄Ετος Ιατρικής (χωρίς νάχει τελειώσει την Ιατρική και νάχει εκείνες τις βασικές αλλά πλήρεις γενικές Ιατρικές γνώσεις που επιτρέπουν σε κάποιον να ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ με ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ τρόπο, σε ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Επιστημονικό θέμα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην Επιστήμη για να αναγορευθεί Διδάκτορας), ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η AKAΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ έκανε ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ τον ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ σαν ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ παγκοσμίου διαμετρήματος! Τι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ έχει αποκτήσει αυτός ο άνθρωπος που όλοι πίνουν νερό στο όνομά του; Πώς έχτισε το "όνομά" του και τον "μύθο" του; Όταν --γύρω στο πολυτάραχο διεθνώς και εγχωρίως '64 ή '65-- αυτός τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ψυχικού, δεν έδωσε Εισαγωγ.Εξετάσεις για να μπει σε κάποιο ελληνικό Παν/μιο εδώ, αλλά πήγε κατευθείαν στην Αμερική για σπουδές: φεύγοντας, όμως, στο εξωτερικό δεν ήξερε τι ήθελε να γίνει; δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να πάει να σπουδάσει; δεν είχε βάλει έναν στόχο όταν ξενιτευότανε; δεν έκανε όνειρα για το μέλλον του όπως κάθε νέος; Ασφαλώς, θα πείτε, ήξερε τι θέλει να πάει να κάνει στην Αμερική των ευκαιριών. Μα τότε, πώς εξηγείται το ότι αρχικά σπούδασε "Φυσική" (που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Φυσική/PHYSICS, αλλά "ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ" Φυσικές Επιστήμες/SCIENCE) και (επειδή το πτυχίο "BS in LIBERAL STUDIES with a Major in SCIENCE" που πήρε, από μόνο του δεν είχε καμμιάν επαγγελματική κι ούτε καμμιά σπουδαία ακαδημαϊκή αξία) συνέχισε να σπουδάζει για να γίνει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (που κάτι είσαι τέλος πάντων σαν τέτοιος: μπορείς να γυρίσεις πίσω στην Ελλάδα και να πας στο ΔΙΚΑΤΣΑ να αναγνωρίσεις το δίπλωμά σου, να γραφτείς στο ΤΕΕ και να αρχίσεις μπίζνες στις Εργολαβίες που ήταν κα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανθούσα ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ στην Ελλάδα). Κι όταν επιτέλους πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού, έχοντας (υποτίθεται) αποφασίσει σχετικά με το τι ακριβώς θέλει να κάνει στη ζωή του αφού για τόσα χρόνια προσπαθούσε να καταλάβει και να μάθει Ηλεκτροτεχνία, Ηλεκτρομαγνητισμό, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δίκτυα Μεταφοράς, Εγκαταστάσεις, Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, ξαφνικά αλλάζει γνώμη για το επαγγελματικό και επιστημονικό του μέλλον , ξεχνάει τις τεχνικές του σπουδές και κάθεται να σκεφτεί και να συγγράψει μιά διδακτορική διατριβή στά ...Οικονομικά (μα, πότε; και πού; άραγε, πρόλαβε να μάθει τα βασικά της Οικονομικής Επιστήμης τόσο βαθειά ώστε κατευθείαν με το που καταπιάστηκε με τα Οικονομικά κατάφερε να συγγράψει και μιά πρωτότυπη υψηλού επιπέδου διατριβή ώστε να γίνει και Διδάκτορας; Δηλαδή, κάτι σαν την Νατάσσα Παζαϊτη-Καραμανλή, να πούμε!...) που του χαρίζει τον τίτλο του Διδάκτορα της Οικονομίας και τον χρίζει αυτομάτως Επαγγελματία ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ διεθνούς κύρους; Στην Ελλάδα γίνεται συχνά κάτι τέτοιο;

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320798738893#c3808215952943945794'> November 9, 2011 at 2:32 AM

  2- Δηλαδή, μπορεί κάποιος από σπουδαστής Ηλεκτρολογίας στα ΤΕΙ με το που θα τελειώσει να κάτσει να γράψει Οικονομική διδακτορική διατριβή, να την υποβάλει στην ΑΣΟΕΕ και να γίνει διδάκτορας Οικονομικών χωρίς 1ο πτυχίο στα Οικονομικά; Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για τους διορισμους στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, ακόμη κι εάν έχεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε άλλην ειδικότητα από εκείνη του πρώτου βασικού σου πτυχίου τότε αυτό το διδακτορικό είτε δεν λογαριάζεται καθόλου είτε λογαριάζεται με πολύ λίγα μόρια. Και στο φινάλε, αν σπουδάσεις Ηλεκτρολόγος και κάποτε πάρεις διδακτορικό στην Οικονομία, τι λες στους άλλους γύρω σου ότι είσαι: Ηλεκτρολόγος ή Οικονομολόγος; Αν σπούδασες γιατρός και κάποιο Παν/μιο κάποτε σου χαρίσει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα Οικονομικών για να τιμήσει μιά χρηματική δωρεά ή υποτροφία που τούς έδωσες, τότε τι θα λες στούς άλλους ότι είσαι: γιατρός ή Διάνοια των Οικονομικών Επιστημών; Επιτέλους, τι είναι αυτός ο Παπαδήμος που έχει ένα τόσο "χάϊ" διεθνές προφίλ και "όλοι" τον τιμούν και τον υπολύπτονται και μόνον ο ...αχάριστος Ελληνικός Λαός τον βλέπει όχι μόνον με δυσπιστία και καχυποψία αλλά και με την αίσθηση ότι ο εν λόγω "ανωτάτης ...υποστάθμης" Ακαδημαϊκός (που τον προαλοίφουν για ...Πρωθυπουργό μέσω μίας ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ μπουφόνικης ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ) είναι ΑΥΘΕΝΤΙΑ μόνο ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ δικών του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ... Κι ότι κάτι θα έχει να μας πει για το μαγείρεμα της τελικής ισοτιμίας ΔΡΧ/ECU-ΕΥΡΩ, κάτι για το "φούσκωμα" του Χρημ/ρίου, κάτι για τις τιμες ASK/BID στις πωλήσεις ΧΡΥΣΟΥ από την Τράπεζα της Ελλάδος, κοκ... Ποιός, λοιπόν, είναι ο εκλεκτός και έμπιστος των Τραπεζών, ο Τραπεζίτης (!!!) - Ηλεκτρολόγος - Φυσιογνώστης - Οικονομολόγος - Ακαδημαϊκός - Προφέσσορας - υποψήφιος ΔΟΤΟΣ Πρωθυπουργός κύριος Παπαδήμος;;;...

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320800465994#c1852930757685883104'> November 9, 2011 at 3:01 AM

  Απορία: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διορίσει νομίμως νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτά δεν ανήκουν στο ίδιο;

  Συγνώμη αν ακούγεται χαζό αυτό που ρωτάω, αλλά όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά. Πιθανολογό, αν αληθεύουν όλα, πως θα αναλάβει είτε η ΝΔ είτε θα πάμε σε εκλογές.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320801325603#c2886553326395275467'> November 9, 2011 at 3:15 AM

  Επίσης, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, γιατί να μην γίνει το εξής απλό
  : Να παραιτηθεί ο Παπανδρέου και να τον διαδεχθεί άνθρωπος από το ΠΑΣΟΚ, πχ Βενιζέλος; Νόμιμο και πιο συνετό φαίνεται.

   

 21. AATON
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320813575693#c471353293809681012'> November 9, 2011 at 6:39 AM

  Παρακολουθούσα στην τηλεόραση τα νέα του "Αντ1-μην-πώ", μιας και είναι το μόνο κανάλι που πιάνουμε εδω στον Καναδά (τυχαίο;), και έβλεπα τον παρουσιαστή, με πόσο πάθος επαναλάμβανε στον καλεσμένο του, την φράση "έξω απο το Ευρώ; έξω απο την ΕΟΚ; Μα ξέρετε πως αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας;" και ήθελα να το είχα στα χέρια μου το καθίκι, να του έδειχνα ποιό είναι το επικίνδυνο και ποιό όχι.

  Τρομοκρατούν τον λαό, πειθαναγκάζουν το λαό, παραπληροφορούν τον λαό, κρατώντας τον βιδωμένο στον καναπέ του, πλασάροντάς του κινδυνολογίες και αηδίες με την οκκά, κάνοντάς τον να μην ξέρει ποιός λέει αλήθεια και ποιός τον δουλεύει.

  Τελικά, αυτά τα πουλημένα τομάρια, που παριστάνουν τους ενημερωτές του λαού, θέλουν πρώτοι κρέμασμα.. αμέσως μετά, κι οι άλλοι.. οι προδότες της πατρίδας.

  Και μη μου πειτε πως είμαι εκτός θέματος, γιατί απο αυτούς ξεκινάνε τα πάντα.

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320820628654#c6192850339687340910'> November 9, 2011 at 8:37 AM

  Πρέπει αυτό το γνωστικό κείμενο να αναρτηθεί σε όλα τα..μπλογκ για να υπάρξει και ανάλογο αποτέλεσμα και όχι μόνο αυτό,αλλά και τα άλλα κείμενα σας που είναιόλα "ένα και ένα"

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320822594953#c370645578822455993'> November 9, 2011 at 9:09 AM

  κ. Τραΐανού δεν χρειάζεται να σας πω πόσο καλό κείμενο και πόσο πολύ εκτιμούμε όλοι μας τις απόψεις σας. Οι αλήθειες που μας λέτε είναι επιπέδου κρατών. Όλοι θα θέλαμε ένα άνθρωπο σαν εσάς να μας εκπροσωπήσει και εντός και εκτός των τειχών και νομίζω πως το ίδιο νιώθει και η πλειοψηφία εδώ μέσα.
  Για κάτι τέτοιες μέρες είμαστε γεννημένοι να ζούμε, εγώ ήδη μυρίζω την ελευθερία να έρχεται.

  Περικλέους Δημοκρατία

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320838441417#c1997926221482435167'> November 9, 2011 at 1:34 PM

  "Το ΕΑΜ μας έσωσε απ' την πείνα θα μας σώσει πάλι απ' την σκλαβιά. Και έχει πρόγραμμα λαοκρατία ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ το ΕΑΜ"

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320847438023#c2852525370331995543'> November 9, 2011 at 4:03 PM

  Μπράβο κ. Τραιανού είσαστε εκπληκτικός αλλά πρέπει να σας μάθει ο κόσμος, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσετε να μην περπατάτε μαζί με τα ''θηρία'' αλλά να βάλετε εναντίον τους. Ν α συγκρουστείτε μετωπικά με το σαθρό και σάπιο κατεστημένο, σίγουρα θα κινδυνέψει η ζωή σας και η σωματική ακεραιότητα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος διότι το σύστημα εκδικείται τα ''εμπόδια'' και απομακρύνει οποιονδήποτε του δημιουργεί πρόβλημα... Όλοι σας γνωρίζουν μέσα από τα βιβλία και τα άρθρα σας, τίποτα περισσότερο δε γνωρίζουν για εσάς. Νομίζω ότι χτυπάτε το σύστημα αόρατα καθ'ότι και αυτό αόρατο είναι. Βρίσκεται πίσω από τις κυβερνήσεις και χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους πολιτικούς ηγέτες-μαριονέττες.
  Υπάρχει διέξοδος σε αυτό τον ατελείωτο λαβύρινθο; Διαβλέπετε κάτι ουσιαστικό και ανατρεπτικό συγρόνως; Οι Αγιορείτες και άλλοι Πνευματικοί Πατέρες κάνουν λόγο ή υποννούν την έναρξη αιματηρού και σκληρού παγκοσμίου πολέμου στο έδαφος της Κων/λης. Ποία η γνώμη σας σε αυτές τις θέσεις-προφητείες;

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320856165965#c5522271569942760978'> November 9, 2011 at 6:29 PM

  ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΖΟΦΑΤΣΑ ΣΤΗ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ.

   

 27. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320860082090#c700599840072053062'> November 9, 2011 at 7:34 PM

  09/11 19:20
  Ο Παπανδρέου μίλησε για "θεσμική" επιλογή και έδειξε Πετσάλνικο.
  Αυτό προφανώς επιβεβαιώνει τον συγγραφέα και τα γραφόμενα του.
  Αυτό όμως προδίδει και μια απίστευτη ομερτά από το σύνολο του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου.
  Κ Α Ν Ε Ι Σ δεν μίλησε για την αντισυνταγματικότητα της οικουμενικής κυβέρνησης πλην του κου Τραιανού.

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320864714316#c1538932835641404392'> November 9, 2011 at 8:51 PM

  Το εαμβ - υδροχόος είναι πιο μπροστά από τις εξελίξεις εδώ διαβάζουν και οι πολιτικοί για να δουν τι έχουν κάνει λάθος!

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320870895902#c140440873488048119'> November 9, 2011 at 10:34 PM

  Μάρκος Αυρήλιος
  Τελικά ο ''μπάτλερ'' δεν σκότωσε το αφεντικό του. Του έδωσαν βοηθό τον Τούρκογλου αλλά και αυτός λίγα πράγματα έκανε, αλλά απέτυχε και αυτός να κάνει τον φόνο. Βρίσκουνε τώρα νέο βοηθό τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα , αλλά μάλλον έχει ξημερώσει για τα καλά. Ήδη η σκιά της νύκτας αρχίζει και σκοτεινιάζει την Ιταλία και παίρνει σειρά η Γαλλία.

   

 30. Dr Who
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320876816415#c1243276166402545028'> November 10, 2011 at 12:13 AM

  Μα για τον λόγο αυτόν δεν έχει παρραιτηθεί ο Γεώργιος Παπανδρεου. Το άρθρο 38 παράγραφος 2 αναφέρει :"Αν ο πρωθυπουργός παραιτηθεί,εκλείψει ή αδυνατή για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομαδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στην Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών..." Επομένως μέχρι να βρούν ποιός θα τον αντικαταστήσει δεν πρόκειται να παραιτηθεί...
  Και φυσικά για αυτό ψάχνουν να βρούν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής...
  Είναι νόμιμο μα όχι ηθικό...κάτι απόλυτα φυσικό για το ΠΑΣΟΚ.

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320877995322#c6182664982737015971'> November 10, 2011 at 12:33 AM

  Όλοι σήμερα άρχισαν να μιλάνε για το Σύνταγμα Της Ελλάδας....
  Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320880844679#c8141596668634684447'> November 10, 2011 at 1:20 AM

  Τι λέτε ρε παιδιά που είναι αντισυνταγματικό. Δεν υπάρχει τίποτα αντισυνταγματικό στην υπόθεση, απλώς όπως είπατε και στο κείμενο, δεν θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ", δηλαδή κυβέρνηση που προκύπτει από τι επιλογές των νομίμως εκλεγμένων μελών του ΠΑΣΟΚ. Μας τα χαλάς κύριε Παναγιώτη.

   

 33. Παναγιώτης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320890227106#c7354324607643313345'> November 10, 2011 at 3:57 AM

  Πράγματι, η κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ μπορεί να διορίσει Πρωθυπουργό ακόμη και μη μέλος της Βουλής, αλλά δεν γίνεται να συγκυβερνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα, παρά μόνο για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

  Το θέμα είναι πως ο Παπαδήμος, έθεσε τρεις όρους για να αναλάβει Πρωθυπουργός, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση, μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320928931359#c8274856507345214678'> November 10, 2011 at 2:42 PM

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
  ΚΑΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 1000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ 700 ΗΡΩΕΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ,ΟΥΤΕ ΗΜΟΥΝ .ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΟΙΑΣΩ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΠΟΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΩ...ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ...

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320931623855#c3130287508836920867'> November 10, 2011 at 3:27 PM

  οι περισσότεροι δεν θέλουν καν διαλόγους..σου λένε αυτοί ξέρουν καλύτερα..για τους τεχνοκράτες οικονομολόγους μιλάω.οτι βέβαια αυτοί δεν μπορουν παρά μόνο να αναλύουν το παρελθόν και επ'ουδενι να προβλέπουν δεν το λένε...κανονικά η επιστήμη τους έπρεπε να λέγεται "ιστορία της οικονομίας" και όχι η Οικονομία..απλοί καταγραφείς είναι αλλά αυτό οι στενόμυαλοι δεν μπορούν να το διακρίνουν.Διάθεση του κόσμου για αντίσταση υπάρχει αλλά χρειάζεται εναυσμα.Ισως Πρέπει να ζορίσουν και άλλο τα πράγματα , να στερηθούμε τα βασικά για να ξυπνήσουμε.Δυστυχώς έχουμε νέκρωση των νεύρων του Ελληνικού Λαού.απαθεια-απάθεια-απάθεια βαρέθηκα να βλέπω ευνουχισμένες συνειδήσεις ακρωτηριασμένες ψυχές.Αλλά παρά το ενδεχόμενο να χαρακτηριστώ γραφικός...μιλάω.Μιλάω όπου βρω, ανοίγω κουβέντα με τρόπο, σπέρνω ιδέες του Υδροχοϊσμού ιδέες δικές μου οτι ακούω και μου αρέσει ,χωρις να θέλω συναίνεση,μου αρκει η διαφωνία να μην αφήσω τον άλλο αφιάφορο να τον κρατάω ζεστό,αλλά φτάνει;Σε Θεούς δεν πιστεύω ισα ίσα θεωρώ ειδικά την παρούσα μοιρολατρική θρησκεία των εβραίων σαν βδέλλα στον Ελληνισμό εδώ και 2000 χρόνια.Δεν είμαι εθνικιστής ούτε αρχαιολάτρης και βλέπω οτι μας έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά.Παρόλα αυτά και ντρέπομαι που το γράφω,αυτή την ώρα το έθνος χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα απλό αγώνα,χρειαζόμαστε 1 θαύμα...
  Αλλιώς όπως γράφεις και συ μάλλον εμείς είμαστε που θα βρεθούμε στα Τάρταρα της Νέας τάξης και όχι αυτοί.όπως λένε και οι παπαδες
  "εκαστος κατα τη διανοία που έχει".Μεχρι εκεί είμαι αλλά πάντα θα προσπαθω για το καλύτερο.
  υ.σ.Σε διαβάζω εδώ και 9 χρόνια ευχαριστώ για το ξύπνημα...ότι κι αν γίνει απο δω και πέρα...όλα είναι συνειδητά

   

 36. Παναγιώτης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320932722474#c6734205860904351594'> November 10, 2011 at 3:45 PM

  Τελικά ο Παπαδήμος γίνεται Πρωθυπουργός(ανακάλεσε τους όρους του) σε κυβέρνηση συνεργασίας, με συμμετοχή πολιτικών απ'όλα τα κόμματα. Παναγιώτη Τραϊανού, ξέρω οτι δεν περίμενες δική μου επιβεβαίωση, αλλά θέλω να δηλώσω πως έχεις απόλυτο δίκιο. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Ντροπή τους και ντροπή μας! Έβγαλαν και τον Στεφανόπουλο στις οθόνες να "ευχηθεί" τη νέα κυβέρνηση.
  Κατεβαίνουμε να τους ρίξουμε καμιά σφαλιάρα να συνέλθουν;

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320933210939#c8204053661822705036'> November 10, 2011 at 3:53 PM

  τν υπνο του δικαιου,,,,,ολοι μασ,,,

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320934104664#c6983424855580618282'> November 10, 2011 at 4:08 PM

  ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΠΟΥ
  ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΡΘΕ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ.
  ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ
  ΜΠΟΥΡΙΑ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΡΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΩΘΕΝ.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320951961944#c6672613517550882742'> November 10, 2011 at 9:06 PM

  3- Ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου και ένας κάποιος εφοπλιστής, από τούς συμμαθητές εκείνους στήν τάξη αποφοίτων τού 1965-1966 στό (Αμερικανικό) Κολλέγιο Ψυχικού που μίλησαν γιά τόν διαπρεπή συμμαθητή τους Λουκά Παπαδήμο, μαρτυρούν ότι επρόκειτο για έναν άριστο μαθητή, με ιδιαίτερα ξεχωριστές επιδόσεις στά Μαθηματικά και βαθειές γνώσεις στήν Ιστορία, πέραν τών άλλων ταλέντων του. Και συμφωνούν οι μαρτυρίες τους περί τού αδαμάντινου ήθους, τής σεμνότητος, τής ωριμότητος τού χαρακτήρα, τής προσήνειας, και άλλων θετικών ιδιοτήτων μιάς υπό διαμόρφωση προσωπικότητας: τού πολλά υποσχόμενου και φερέλπιδος εφήβου Λουκά Παπαδήμου. Μάλιστα, καταθέτουν ότι ο νεαρός Παπαδήμου -εκτός όλων τών άλλων χαρισμάτων- είχε βραβευθή και σε αγώνες Ρητορικής (κάτι ¨χρήσιμο¨ σε έναν -έστω και ..."μεταβατικόν"- Πρωθυπουργόν!)
  Όμως, τήν εποχή τής Παγκόσμιας κατακραυγής για τήν σφαγή στό Μάϊ-Λάϊ τού Βιετνάμ, λίγο μετά από τόν Κόλπο τών Χοίρων στήν Κούβα, στήν άνθιση τού Παγκόσμιου πασιφιστικού κι αντιπολεμικού Κινήματος, στήν κορύφωση τού Αντιαμερικανισμού, ο ευαίσθητος αριστούχος γυμνασιόπαις τού Κολλεγίου Ψυχικού σχεδιάζει να φύγει για σπουδές στήν Αμερική όπου προσδοκά να βρει τό Γκράαλ τής επίγειας σοφίας στό περίφημο Τενολογικό Ινστιτούτο τής Μασσαχουσέττης σπουδάζοντας ¨Φυσική¨. Γιατί, άραγε δεν ξεκίνησε σπουδές στήν Ελλάδα; Κι αν όχι στό ταπεινό Τμήμα Φυσικής Αθηνών (τού Καίσαρος Αλεξοπούλου, τού Σπύρου Ζερβού, τού Φωκίωνα Χατζηϊωάννου, και άλλων Καθηγητών τής εποχής), γιατί όχι στό επίζηλο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών τού ΕΜΠ (τό οποίο και ήταν τότε στίς μεγάλες του δόξες, με διεθνή ακτινοβολία, προχωρημένο και μοντέρνο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών παγκοσμίου αναγνωρίσεως, με ονόματα καλών Καθηγητών, με έρευνα ικανοποιητική για τά ελληνικά δεδομένα τής εποχής, κλπ, κλπ) στό οποίο -μάλιστα- ¨φύσαγε¨ κιένα αεράκι προοδευτικότητος σε όλους τούς τομείς εντελώς πρωτόγνωρο για ελληνικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα; Πώς, λοιπόν, ο σεμνός κι ευαίσθητος νεαρός Παπαδήμος έπλευσε πλησίστιος στό (υψηλοτάτου επιπέδου σε μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα, αλλά μετρίου έως χαμηλού επιπέδου σε προπτυχιακές σπουδές Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, τουλάχιστον, συγκρινόμενο με τό ΕΜΠ εκείνης τής εποχής) ΜΙΤ;;; Δεν είχε (ως προβληματισμένος κι επαναστατημένος έφηβος) κανένα "αντι-ιμπεριαλιστικό" αντικίνητρο στήν επιλογή του να σπουδάσει στό κατηραμένο "'αντρο τού Καπιταλισμού";;; Ακόμη και εάν δεν έμενε ικανοποιημένος στίς γνωστικές απαιτήσεις του από τήν ελληνική Παιδεία, κι εάν δυσανασχετούσε για τήν ..."έκρυθμη" κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα τής Ελλάδος τού Γρηγ.Λαμπράκη, τού -σχεδόν συνομηλίκου του- Σωτ.Πέτρουλα, τών Κυπριακών, τής Αποστασίας, τού 1-1-4, κλπ,κλπ, και ήθελε να "ξεφύγει" από τήν μίζερη ελληνική καθημερινότητα ώστε να μπορέσει απερίσπαστος να επιδοθή στό πάθος του για τήν Επιστήμη, γιατί δεν επέλεγε αρχικά κάποια Ευρωπαϊκή χώρα; Τό Πολυτεχνείο τής Ζυρίχης, λ.χ., ήταν ανέκαθεν στήν πρωτοπορία. Ίσως δεν γνώριζε Γερμανικά ο νεαρός Παπαδήμος. Αλλά, Γαλλικά; Τό Πωλ Σαμπατιέ τής Τουλούζης, τό Παν/μιο τής Γενεύης, τού έπεφταν λίγα για προπτυχιακές σπουδές; Και, τέλος, γιατί απέκλεισε τήν Οξφόρδη και τό Κέημπριτζ (όπου τό φάσμα τού Μπέρτραντ Ράσσελ επλανάτο ακόμη);;; Μήπως τά Αγλικά του τά διδάχθηκε αποκλειστικώς με Αμερικανική προφορά;;; (Τέτοιαν, άραγε, παράδοση είχεν αφήσει ο Κάρολος Κούν στό Κολλέγιο Ψυχικού;;;)
  Όλα τά παραπάνω είναι σκέψεις μου και ερωτήματα που μέ κάνουν να δικαιώσω τό αρχαιοελληνικό "Ουδέν χρήμα μάτην γίγνεται, αλλ' υπό λόγου τε και υπ' ανάγκης". Και τό νεοελληνικό: "τά στερνά τιμούν τά πρώτα"...
  Οψόμεθα Κύριε Παπαδήμο!

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320958726877#c7633055652303926964'> November 10, 2011 at 10:58 PM

  Η επιλογή του Λ.Παπαδήμος συνιστά την απόλυτη “ εσχάτη προδοσία” η απλά Ελληνική “ κωμικό-τραγωδία ”…

  Η τραγωδία αρχίζει, η πλατεία πλημμυρίζει
  γίνεται χαμός σε κάθε επιλογή
  Mα το ντέρμπι είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο
  κι εσύ πνίγεσαι μέσα στον δικομματισμό.

  Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
  Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

  Μπόρα είπες θα περάσει μα ο κόσμος τα 'χει χάσει
  τα σκουπίδια δίνουν πάρτι στην Βουλή
  Τα FM και τα κανάλια μεταδίδουν άσχημα μαντάτα
  και οι ειδήσεις βγάζουν τα αρχιλαμόγια μπροστά

  Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
  Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

  Μέσα σ' όλη αυτή τη δίνη όρθιο πες μου τι θα μείνει
  σου φωνάζω μα εσύ δε μου μιλάς
  Ψάχνεις για το μεγαλείο που σου μάθαν στο κ-ωλ-ο-χανίο
  κι εγώ ξένος μετανάστης σου Ελλάς

  Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
  Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας εξαπατάς

  Δε γουστάρω τα στημένα…και γ-α-μ-ώ τα ξεφτιλισμένα...

  Αγανακτισμένος και εξαγριωμένος.

   

 41. 6
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320963615817#c8940520260836689059'> November 11, 2011 at 12:20 AM

  Προς @32
  Δεν μας τα χαλάει καθόλου ο κύριος Παναγιώτης!

  Υπό τις εντολές των δανειστών και των τοκογλύφων, ΓΙΝΕΤΑΙ Πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο σήμερα ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τα δύο αγράμματα ανθρωποειδή του Κολεγίου.
  ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ τα δύο αγράμματα κι ανεπάγγελτα ανθρωποειδή του Κολεγίου με τη βοήθεια του "συναδέρφου" τους Προέδρου της Δημοκρατίας να καταλύσουν το Σύνταγμα, ας γνωρίζουν από τώρα ότι θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος.
  Σε περίπτωση που αυτοί οι Πραξικοπηματίες ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ "ΨΗΦΟ" εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, μετατρέπουν το σύνολο της Βουλής σε Πραξικοπηματική και άρα μη νόμιμη.

  Ο Τραϊανού προειδοποίησε τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες ότι γίνεται Πραξικόπημα. Κυρίως όμως προειδοποίησε τα δύο αγράμματα κι ανεπάγγελτα ανθρωποειδή του Κολεγίου πως αν τολμήσουν να καταλύσουν το Σύνταγμα θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος.
  Ο Τραϊανού μας έχει αποδείξει πως όχι μόνο ξέρει τι γράφει, αλλά ξέρει να το γράφει και στο σωστό χρόνο.
  Ας υποθέσουμε ότι στην θέση του λαού ήταν ο Ανώνυμος @32 και Σαμαράς, Παπανδρέου έκαναν σύσκεψη για να σκοτώσουν τον (Ανώνυμο @32).
  Θα προτιμούσαμε ο Τραϊανού να γράψει ένα κείμενο (αφού θα είχαν σκοτώσει τον ανώνυμο @32) που θα έλεγε ότι Σαμαράς, Παπανδρέου σκέφτονταν να δολοφονήσουν τον ανώνυμο 32 ή ένα κείμενο που θα προειδοποιούσε τον ανώνυμο @32 αλλά περισσότερο θα προειδοποιούσε τους Σαμαρά, Παπανδρέου για τις συνέπειες των πράξεων τους;
  Ο Τραϊανού έγραψε το κείμενο έγκαιρα. Πήρε το ρίσκο της «συνομοσιολογίας» επάνω του για την ασφάλεια όλων των πολιτών. Δεν άφησε τους Έλληνες να αιματοκυληθούν. Φόβισε τα καθάρματα και τα γύρισε πίσω στην τρύπα τους να το ξανασκεφτούν. Ούτως ή άλλως την τιμωρία δεν θα την γλυτώσουν αυτή την φορά. Έρχεται το τέλος τους. Η τιμωρία τους θα είναι στην κάλπη. Μέχρι τότε θα περιμένουμε υπομονετικά…

  Ένας πρώην ΔΑΠίτης.

  Υ.Γ.
  Όπως έγραψε και ο φίλος μας «το κομματόσκυλο»:
  «Γνωρίζω ότι τακτικοί αναγνώστες είναι πολλοί και λίγοι εξ αυτών σχολιάζουν. Σε κάθε περίπτωση σάς ευχαριστώ όλους. Σας ευχαριστώ διότι το ιστολόγιο είναι και αυτό ένας οργανισμός. Δεν πειράζει αν υπάρχουν σχόλια ή όχι. Είναι σαν την ανθρώπινη ανάσα. Το χειμώνα φαίνεται καθαρά ενώ το καλοκαίρι όχι. Ξέρεις, όμως, ότι η ανάσα είναι εκεί, ξέρεις ότι αναπνέεις, αλλιώς είσαι νεκρός.»
  Είμαστε εδώ κύριοι!
  Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλος Στρατηγός είσαι Παναγιώτη Τραϊανού.
  Κύριοι διαχειριστές, κύριε Τραϊανού σας ευχαριστούμε που μας μάθατε να σκεφτόμαστε απλά και με βάση την λογική. Σας ευχαριστούμε για όλα.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1320980400001#c6151319931359465870'> November 11, 2011 at 5:00 AM

  ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ σε πτωχευμένη χώρα είναι σαν ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ διευθυντής σε κέντρο απεξάρτησης.....

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321000837893#c4962068697519963358'> November 11, 2011 at 10:40 AM

  Η πολιτική είναι ένα σύστημα που γεννήθηκε μέσα από την δημοκρατία.
  Είναι ένα σύστημα που το υιοθέτησε λαός για να εκλέγει τους αρεστούς που θα τον αντιπροσωπεύουν.
  Τραπεζικά συμφέροντα κρύβονταν μέσα σε αυτό το σύστημα πίσω από πολιτικούς, ίσως όχι όλους αλλά αρκετούς , οι οποίοι μέχρι τώρα εξελέγησαν από τον ίδιο τον λαό.
  Ο λαός προς έκπληξη όλων μας δεν αντιδρούσε στην αντικοινωνική πολιτική που εφάρμοζαν κάνοντας μας όλους να πιστεύουμε ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που στηρίζουμε αυτά τα συμφέροντα.
  Δεν σκέφτηκε κανείς ότι ο λαός αντιθέτως προστάτευε μέχρι και σήμερα το θεσμό του πολιτικού συστήματος γιατί είναι ένα γέννημα της δημοκρατίας.
  Ο εχθρός λοιπόν χρησιμοποιούσε ως μανδύα το πολιτικό σύστημα για να κρυφτεί, πολύ πετυχημένα, έως και σήμερα.
  Δεν ήταν όμως ικανοποιημένοι γιατί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί του κόστιζαν ακριβά και δυσαρεστούσε αυτό τους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες.
  Πέσανε όμως στην παγίδα της φιλαργυρίας τους γιατί οι άνθρωποι είναι τραπεζίτες και όχι πολιτικοί.
  Ξεχάσανε οι γύφτοι Εβραίοι τραπεζίτες (όπως θα έλεγε και ο κ. Τραϊανού) ότι βγάζοντας την μάσκα του πολιτικού που ήταν θεσμός της Δημοκρατίας μας και ήταν η τελευταία τους άμυνα, θα πετυχαίνανε αυτό ακριβώς που προσπαθούσαν έως σήμερα να αποφύγουν, κατάφεραν να μας αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα και όχι μόνο αυτό άλλα και να μας ενώσουν.
  Η τοποθέτηση του τραπεζίτη και τσιράκι της λέσχης Μπίλντερμπερκγ στην θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδος σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του πολέμου.
  Βάλανε τους γύφτους να διατάζουν τους άριστους έχοντας μόνο σαν άμυνα μερικά τραπουλόχαρτα.
  Βάλανε τους αγράμματους να μας μάθουν ορθογραφία.
  Ο λαός πλέον βλέπει τον εχθρό κατάματα και μπορεί τώρα να τον αντιμετωπίσει man to man.
  Ξεχάσανε το μεγαλύτερο προτέρημα των Ελλήνων που έχουν ανά τους αιώνες, ξεχάσανε πως οι Έλληνες όταν έχουν απέναντί τους κοινό εχθρό είναι όλοι ενωμένοι.
  Κάνανε ακριβώς αυτό που κάνανε οι Πέρσες όταν ήρθαν με τις κελεμπίες να αντιμετωπίσουν τους πάνοπλους Έλληνες.
  ´Όπως λέει και ο πάνσοφος λαός μας “ Είναι γυμνοί στο λάκκο με τα φίδια”.
  Οι μέρες που πρόκειται ν' ακολουθήσουν πρέπει πλέον να γράφονται ιστορικά με χρυσά γράμματα. Γιατί αυτή την φορά οι Έλληνες να κληθούν να αντιμετωπίσουν ολοκληρωτικά τους εχθρούς σε τέτοιο επίπεδο, που δεν θα αφήσει υπολείμματα σε επόμενες γενεές.

  Περικλής

   

 44. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321004643448#c2794299583330378325'> November 11, 2011 at 11:44 AM

  Από σήμερα αναλαμβάνει η κυβέρνηση Τσολάκογλου.
  Όπως και τότε (1941) έτσι και τώρα έχουμε ανθρώπους που χαίρονται. Έλληνες με ευνουχισμένη συνείδηση που πιστεύουν ότι θα σταματήσει ο "κατήφορος" της χώρας και θα έρθει η πολυπόθητη σταθερότητα.

  Γι αυτούς που περιμένουν εκλογές απλά ξεχάστε το. Δεν υπάρχει περίπτωση. Κάλπες θα κάνουμε χρόνια να δούμε.

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321017704124#c3599501398310260372'> November 11, 2011 at 3:21 PM

  μια χαρα τα φεραν παλι ,,,βολευτηκαν ολοι τους,,,,,και νομιμοποιησαν και τα κλεμμενα τους.......αυτο εχει σημασια .....οτι νομιμοποιηθηκαν κιολας ,,,,κυριε τραιανου σχολιαστε κατι περιμενω με αγωνια .....εχεις γινει οδηγος μας ,,,,γραφω πρωτη φορα στο μπλοκ αλλα σας διαβαζω πολυ καιρο,,,,

   

 46. noc
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321038643959#c7377545845018938268'> November 11, 2011 at 9:10 PM

  To επιφανές Κολλέγιο Αθηνών θριάμβευσε και πάλι υποδεικνύοντας τον νεο Πρωθυπουργό που ορκίστηκε σήμερα να αναλάβει την υπεράσπιση των συμφερόντων του Εθνους τονίζοντας αρχικά το μεγάλο έργο που επιτέλεσε επι διετία ο τρελλός οραματιστής και καταθλιπτικός στοχαστής ΓΑΠ!!!
  Ως ενα πρώτο δείγμα επαλήθευσης των πατριωτικών προθέσεων της νεας διακυβέρνησης θεωρείται η ομόφωνη έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης που θα μετατρέπει ενα μέγαλο μέρος του χρέους απο ομολογιακού τύπου σε δάνειο με εμπράγματες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας!!!
  Η απόλυτη αξιοπιστία του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού εξασφαλίζεται απο τις προηγούμενες εμπεριστατωμένες τεχνικοοικονομικές μελέτες του που δημοσιεύοταν κατα την διάρκεια του καλοκαιριού και στις οποίες αντιμάχετο οιαδήποτε απόπειρα κουρέματος του χρέους δηλώνοντας ευθαρσώς οτι θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ότι θα έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο!!!
  Ο ίδιος πρωθυπουργός ,ως πρότυπο αξιοπιστίας, διεθνούς κύρους προσωπικότητα και άριστος γνώστης των δημοσιονομικών (κατά το εγκώμιο του ομογάλακτου στην Τριμερή Alexis Papahelas)θα κληθεί τις επόμενες μέρες να υπογράψει την συμφωνία κουρέματος του PSI της 27 Οκτ ενισχύοντας και επισφραγίζοντας την σταθερότητα των θέσεών του καθώς και την αξιοπιστία του!!!
  Αξιος αντιπάλός του σε αυτόν τον ανελέητο διαγωνισμό συνέπειας και αξιοπιστίας ο πρων ΥΠΟΙΚ Παπακωνσταντίνου που εναντιώνονταν σφόδρα απο κοινού με τον μεγάλο μας στοχαστή σε κάθε προοπτική αναδιάρθωσης του Δημ χρέους...Στις πρόσφατες εξετάσεις συνέπειας και αξιοπιστίας που διεξήχθησαν στο ΜΕΓΚΑ προ ημερών αρίστευσε σε όλες τις δοκιμασίες (επιπλήττοντας οποτε χρειαζόταν την αγωνίστρια του Πολυτεχνείου και της Νομικής Ολγα Τρέμη!!!) δηλώνοντας με κάθε τρόπο την αμέριστη υποστήριξη του στην εθνοσωτηρία απόφαση περί κουρέματος του Χρέους!!!
  Τις ατέλειωτες ένδοξες σελίδες αξιοπιστίας και συνέπειας του πολιτικού συστήματος σφραγίζει θριαμβευτικά ο τρισμέγιστος βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης που καλείται πλέον ως υφυπουργός να συνεργαστεί(προς όφελος της πατρίδος πάντα!!!!) με "κλέφτες απατεώνες και γομάρια!!"

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321086821708#c7786513126668251792'> November 12, 2011 at 10:33 AM

  Όλο το παιχνίδι παίζεται στην απονέκρωση των εγκεφαλικών κυττάρων και στο δόγμα του σοκ.Πρέπει ο κόσμος να χαίρεται που δανείζεται,να χαίρεται που κηδεμονεύεται.
  Έτσι ονομάζουν τον δανεισμό "άντληση ρευστότητας από τις αγορές"΄.Είναι πολύ περίεργοι και πονηροί όροι αυτοί.
  Εκτυλίσσεται μία τεράστια στρατηγική προπαγάνδας που όμοια της νομίζω ότι δεν γνώρισε ποτέ η ανθρώποτητα,ούτε επί ναζίσμου,ούτε επί κομμουνισμού.
  Η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση όταν επιβληθεί όπως το σχεδιάζουν,αν επιβληθεί τελικώς, πρέπει οι λαοί να την δουν σαν σωτηρία.Σωτηρία βέβαια από τα προβλήματα που οι ίδιοιψοι σωτήρες έντεχνα δημιούργησαν καταληστεύοντας τις υπεραξίες και της εργασίας και του παραγόμενου προϊόντος αλλά ΚΥΡΙΩΣ μέσα από τον δανεισμό εκτυπωμένου χρήματος το οποίο ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ,δεν παρήχθη ποτέ!
  Είναι ομολογουμένως σατανικό σχέδιο κι αν δεν ξυπνήσουμε θα μας κάνουν όλους σκλάβους χωρίς να καταλάβουμε τι και πως.Θα βρεθούμε προ τετελεσμένων.
  Ίσως ο Παναγιώτης που γράφει τόσο ωραία αξίζει να κάνει μία βαθύτερη ανάλυση όλων αυτών των μηχανισμών και του συντονισμένου τρόπου λειτουργίας.

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321105234289#c3159142373633233678'> November 12, 2011 at 3:40 PM

  φιλε 47 πρεπει να γραφτει αυτη η μελετη.
  Η παγίδα που έχει στηθεί είναι γιγαντιαίων διαστάσεων.
  Ισως είναι η μοναδική φορά στην ιστορία που κινδυνεύουμε να περάσουμε
  χειροπεδες μόνοι μας στα χερια μας και να παραδοθούμε σε φονιάδες.
  Ο αγώνας οπως και τότε είναι εναντίον όλου του κακού.

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321113427420#c6945209763978855101'> November 12, 2011 at 5:57 PM

  Ο Ελληνικός Λαός δεν έχει ούτε μνήμη ούτε κρίση.
  Οι ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ λίγες μέρες πριν έλεγαν πως θέλουν μια κυβέρνηση που να μιλάει Ελληνικά αλλά να δουλεύει γιαυτούς , αυτό έγινε λοιπόν .
  Κανείς δεν αντέδρασε πραγματικά, έχουμε αυτό που μας αξίζει.

  Όσο πετρέλαιο , φυσικό αέριο διαμάντια χρυσό και ουράνιο και να βρεθεί στην Ελλάδα θα το πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί τα επόμενα χρόνια .

  Η Ελλάδα είχε ανάγκη απο ηγέτη πολέμαρχο και κατέληξε σε τραπεζίτη αμφιβόλου αξιοπιστίας και ηγετικών ικανοτήτων.
  Το καράβι έχει βουλιάξει, κύριοι Ο σώζων εαυτό σωθήτω .

  ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321206009898#c2297850022232021447'> November 13, 2011 at 7:40 PM

  Μια απορία μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας το κείμενο.
  Ο κ. Καρατζαφέρης δεν συμπεριλαμβάνεται στους Πραξικοπηματίες ?
  Δεν ειναι ένας απο τους πρωτεργάτες ?
  Ευχαριστώ

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321307716541#c2114147630398863974'> November 14, 2011 at 11:55 PM

  Για τον φίλο #32

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  http://pyrinos-logos.blogspot.com/2011/11/blog-post_6229.html

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321517143971#c8221715332880786762'> November 17, 2011 at 10:05 AM

  Απ το 2001 που σε διαβάζω, περιμένω να σε ψηφίσω. Θα μ αφήσεις να περιμένω πολύ ακόμα;

  Ίφις

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321600941432#c644552004809100953'> November 18, 2011 at 9:22 AM

  Χαίρομαι να διαβάζω πολλών τη σκέψη όπως διαφαίνεται συντόμως από τα σχόλια τους. Αποδεικνύεται έτσι το επίπεδο μας και η αναλυτική μας ικανότητα. Ως εις εξ ημών, όπως και εσείς έτσι και εγώ παρακολουθώ τακτικά και ανελλιπώς και θαρρώ πως οι ανάσες μας (όπως ειπε και ο φιλος παραπάνω) γίνονται αισθητές. Είτε με αγαλλίαση και ανυπομονησία είτε με φόβο και τρόμο ως προς το προϊόν που δύναται να προκυψει από την ένωση τους.

  Διότι μη γελιεστε, βρισκομαστε σε διαδικασια ζυμώσεων.

  Πώς θα μπορούσε να ειναι διαφορετικά όταν αυτό που θα προκυψει θα ειναι τόσο σπουδαίο; Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως βρισκομαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο Gap n friends θέλει να προ(σ)χωρήσουμε μετά τα εθνη, που διαδέχθηκαν τις αυτοκρατορίες, στη μονοκρατορία της νέας τάξης πραγμάτων. Ειναι πραγματικά αστεία η ειρωνία της ιστορίας. Καλως ή κακώς, πιστεύω πως τα εθνη ως σύστημα θα καταρρεύσουν ή μάλλον θα τα καταρρεύσουν σκοπίμως.

  Το σύστημα όμως που θα το διαδεχθεί θα ειναι η ΝΤΠ ή κάτι άλλο; Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου...

  Ο ελληνικός τρόπος ζωής ΑΠΟΡΡΟΙΑ του οποίου κύριοι του zeitgeist αποτελεί η επιστήμη, είναι ασύγκριτα η βελτιστη επιλογή. Το κίνημα zeitgeist διατείνεται πως το νέο σύστημα θα ειναι η ρομποτικη εφαρμογή της επιστήμης στα πάντα σύμφωνα με το Venus project. Το σύστημα των ελληνικών αξιών το κάνει να φαίνεται σαν το μικρό του δαχτυλάκι.
  StoXastis

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1321735601740#c7787874059212107579'> November 19, 2011 at 10:46 PM

  ΟΧΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΑΝΟΝΤΟΥΦΕΚΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ!

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/11/polites-sta-opla.html?showComment=1328803479920#c1652866358175179378'> February 9, 2012 at 6:04 PM

  τα οπλα και εξω απο τα σπιτιατOUS

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας