Συμμαθητές, Συμφοιτητές, Ανεπάγγελτοι, Άεργοι
...Μοιραίοι.
Ο πρώτος μάς πρόδωσε και ο δεύτερος ανέλαβε να σβήσει τα «ίχνη» του.
...Μήπως την Προδοσία ακολουθεί Πραξικόπημα;
Αυτά, τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανή και εξόχως επικίνδυνα. Έχουν βάλει τον λαό ν' αναζητά τη σωτηρία του ανάμεσα σε προδοτικές ηγεσίες και ετοιμάζονται να τον "κατακρεουργήσουν". Για να καταλάβει κάποιος την επικινδυνότητα της κατάστασης, αρκεί να πούμε ότι —κατά τη γνώμη μας— ο Σαμαράς σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Παπανδρέου. Γιατί; Γιατί ο Παπανδρέου, ό,τι ήταν να κάνει εις βάρος των Ελλήνων, το έχει ήδη κάνει. Μας πρόδωσε ως λαό, παρέδωσε την πατρίδα μας στους κατακτητές και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να σώσει το "τομάρι" του. Έκανε ό,τι είχε να κάνει και το μόνο που τον απασχολεί τώρα είναι να καταφέρει να "διαφύγει" με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος ...Να μην αφήσει "κενά" πίσω του, τα οποία θα επιτρέπουν στους Έλληνες να τον καταδιώξουν νομικά, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.
Ο Σαμαράς, αντίθετα, δεν έχει τέτοια προβλήματα και ως εκ τούτου είναι αρκετά "φρέσκος" για ν' αναλάβει μια εξίσου προδοτική δράση. Σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Γιωργάκη, γιατί, προκειμένου ν' αναλάβει την Πρωθυπουργία, μπορεί να βάλει "υποθήκες" εις βάρος του ελληνικού λαού.
Γνωρίζει και ο ίδιος ότι μπορεί να το κάνει και θα δούμε παρακάτω τον λόγο, που είναι σίγουρο ότι το έχει ήδη κάνει. Αρκεί ν' αποδείξει κάποιος ότι ελέγχεται από τα ίδια παράκεντρα εξουσίας που ελέγχουν και τον Παπανδρέου και είναι βέβαιος ότι μας έχει "πουλήσει" ήδη. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος.
Είναι επικίνδυνος, γιατί είναι αυτός, ο οποίος με την πρωθυπουργική εξουσία μπορεί να δώσει "νομιμότητα" σε όλα τα εγκλήματα που έκανε ο προκάτοχός του. Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος θα νομιμοποιήσει την προδοσία και θα προσφέρει στον προδότη ασφαλή "οδό" διαφυγής από τον τόπο τού "εγκλήματος". Ο Σαμαράς θα "σώσει" τον κολλητό συμμαθητή του από τις συνέπειες των πράξεών του ...Θα τον "σώσει", ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει πραξικόπημα, για να περάσουμε στην επόμενη "ημέρα" της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.
Όμως, πάνω απ' όλα είναι επικίνδυνος, γιατί "παραμυθιάζει" τον λαό ...Γιατί θα του "φάει" κρίσιμο χρόνο σε μια εποχή κατά την οποία δεν επιτρέπεται η χρονοτριβή και θα πρέπει ν' αντιδράσει άμεσα. Είναι επικίνδυνος, γιατί θα αποτελέσει "επένδυση" ελπίδας για κάποιους αφελείς, σε ένα διάστημα όπου ο ελληνικός λαός δεν έχει περιθώρια για λανθασμένες εκτιμήσεις. Ήδη το κάνει αυτό και πολλοί ελπίζουν στην "εποχή Σαμαρά". Ήδη πλέκουν ένα "φωτοστέφανο" στον Σαμαρά οι ίδιοι διαπλεκόμενοι, οι οποίοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό ...Τον Σαμαρά, ο οποίος δήθεν "αντιστάθηκε" στις ευρωπαϊκές πιέσεις για "συναίνεση" ...Τον "πατριώτη" Σαμαρά, ο οποίος έχει δήθεν εθνικό προσανατολισμό στην πολιτική του ...Τον "οικονομολόγο" Σαμαρά, ο οποίος έχει δήθεν διαφορετική "συνταγή" για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Όλα αυτά είναι "δήθεν" ...Δεν υπάρχουν. Ο Σαμαράς παίρνει εντολές από τα ίδια κέντρα, τα οποία δίνουν εντολές στον φίλο και συμμαθητή του ΓΑΠ. Περί αυτού πρόκειται. Ο Σαμαράς είναι συνέταιρος, συνάδερφος και συνένοχος του Γιωργάκη. Ο Σαμαράς δεν διαφέρει σε τίποτε από τον ατάλαντο γιο της Μαργαρίτας. Την ίδια πορεία έχουν άλλωστε. Χωρίς καθόλου κόπο —και ελέω "θεού"— επιτυχημένοι της δημόσιας ζωής. Μετά από έναν διασκεδαστικό κύκλο σπουδών —σε ανύπαρκτα επιστημονικά αντικείμενα— "επέστρεψαν" καί οι δύο στα οικογενειακά τους "μαγαζιά".
Η περίπτωση του Σαμαρά ήταν λίγο ιδιόμορφη, γιατί οι γονείς του είχαν την αφέλεια να τον στείλουν στις ΗΠΑ να γίνει γιατρός, σαν τον πατέρα του. Όμως, ο γιατρός είναι επιστήμονας και ο Αντωνάκης δεν είχε κανέναν λόγο να κοπιάσει και να γίνει τέτοιος. Γιατί να κοπιάσει; Είχε εξασφαλισμένο το μέλλον του. Γιατί να κοπιάσει, όταν υπάρχουν έτοιμα τα κορόιδα, που θα τον ταΐσουν; Έκανε παρέα και με τον χασικλή Γιωργάκη και βρήκε τον εύκολο "δρόμο". Στράφηκε προς τις "επιστήμες" της κοινωνικής διαχείρισης και "ευαισθησίας" ...Τις "επιστήμες" των τίποτε και της χολέρας ...Κι όμως, αυτοί οι δύο στην πραγματικότητα μας κυβερνούν. Δυστυχώς, άλλους οι κακές συναναστροφές τούς καταστρέφουν και άλλους τούς κάνουν Πρωθυπουργούς.
Μιλάμε για πραγματικούς βίους παράλληλους. Μιλάμε για κληρονομικό "χάρισμα". Η αξία τους αναγνωρίστηκε "άμα τη εμφανίσει" και ως εκ τούτου έγιναν βουλευτές καί οι δύο σε νεαρή ηλικία. Η "επιτυχία" τους συνεχίστηκε στους ίδιους "δρόμους", εφόσον έγιναν Υπουργοί Εξωτερικών καί οι δύο. Στη συνέχεια Πρωθυπουργός —ελέω τοκογλύφων— ο ένας και υποψήφιος διάδοχός του ο άλλος. Μιλάμε για τεράστια "πατήματα" καριέρας, που, εκτός από τα παιδιά των ανώτερων "θεών", δεν μπορούν να αφορούν κανέναν άλλον Έλληνα. Απλά πράγματα, και ας προσπαθεί ο Σαμαράς να εμφανιστεί σαν τον Βασιλάκη τον Καΐλα της πολιτικής ...Ας προσπαθεί να παραστήσει τον "αυτοδημιούργητο" πολιτικό. Καθόλου αυτοδημιούργητος δεν είναι. Εκλεκτός σκοτεινών κέντρων εξουσίας είναι. Εκλεκτός ξένων πρεσβειών είναι. Όσο βρόμικος και ύποπτος είναι ο γιος της Μαργαρίτας, άλλο τόσο είναι και ο Σαμαράς.
Είναι τόσο "εκλεκτός", που σε πολλά πράγματα είναι μοναδικός. Δεν είναι μόνον τα παλιά, αλλά και τα καινούργια. Σε μερικά σημεία μάλιστα υπερέχει και του ίδιου του Γιωργάκη. Ο ίδιος ο Γιωργάκης φαίνεται φτωχός συγγενής μπροστά στην εύνοια την οποία απόλαυσε κάποτε ο Σαμαράς. Από 27 χρονών ο Σαμαράς είναι βουλευτής. Σε ηλικία τέτοια, που τα παιδιά των Ελλήνων ακόμα τρέχουν για σπουδές και ζουν με το χαρτζιλίκι του ντελίβερι, ο Αντωνάκης ο τενίστας ήταν ήδη βουλευτής ...Ήταν ήδη κρατικοδίαιτος και μάλιστα υψηλόμισθος.
Σε ηλικία 38 ετών είχε είδη εξασφαλίσει ακόμα και τη σύνταξή του. Είχε προλάβει να γίνει καί Υπουργός Οικονομικών καί Υπουργός Εξωτερικών. Σε ποιανού κυβέρνηση; Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ...Στην κυβέρνηση του Δρακουμέλ ...Στην Κυβέρνηση του Εφιάλτη, ο οποίος στην πραγματικότητα έβαλε τα "θεμέλια", για να μας φέρει στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα ...Νούμερο 2 στην πιο "βρόμικη" κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ...Στην κυβέρνηση εκείνη, που πρώτη απ’ όλες παρέδωσε τον ΟΤΕ στη γερμανική Siemens ...Στην κυβέρνηση εκείνη, που με το "καλημέρα" ξεκοκάλισε την ΑΓΕΤ. Τόσο "καθαρός" ήταν.
...Απλά πράγματα, για να μην ξεχνάμε τη σύγχρονη ιστορία μας και τους πρωταγωνιστές της. Πριν αρχίσουν οι κυβερνήσεις —στις οποίες συμμετείχε ο Γιωργάκης— τα παιχνίδια με το χρηματιστήριο και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα πάντα τα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση εκείνη, στην οποία κορυφαίος παράγων ήταν ο Σαμαράς. Πολύ πριν ο Γιωργάκης αρχίσει τα φιλομεταναστευτικά παιχνίδια, ως Υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς είχε γεμίσει τη χώρα με Αλβανούς λαθρομετανάστες ως Υπουργός Εξωτερικών της ΝΔ. Για ότι κλαίμε σήμερα ως λαός και ως έθνος, βασικός συνεργός ήταν ο Σαμαράς. Από το "Μακεδονικό Ζήτημα" μέχρι τη Διαφθορά και τους Λαθρομετανάστες, η συμβολή του είναι καθοριστική. Σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Σε μια από τις πιο υποταγμένες και ελεγχόμενες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης ο Σαμαράς ήταν σε νεαρή ηλικία ο πιο σημαντικός Υπουργός της ...Τόσο "αυτοδημιούργητος" ήταν ο " Καΐλας".
...Ο " Καΐλας", ο οποίος δεν αφέθηκε να καταστραφεί, ακόμα και όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον εκδικητικό και μνησίκακο Μητσοτάκη ...Ούτε ένας Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να τον "σβήσει" από τον πολιτικό χάρτη. Ό,τι και να έκανε εναντίον τού Σαμαρά, δεν "έπιανε", γιατί είναι φανερό ότι απολάμβανε κάποια "άνωθεν" προστασία. Ίδρυσε κόμμα και, παρά την αποτυχία του, ο ίδιος διασώθηκε. Καταστράφηκαν πολιτικά όσοι τον ακολούθησαν, αλλά ο ίδιος —χάρη σε κάποιο μαγικό "χέρι", που τον "έπιασε"— διασώθηκε. Στη συνέχεια τον προστάτευσαν —και πάλι ελέω κρατικού μηχανισμού—, στέλνοντάς τον στην Ευρωβουλή. Κατόπιν τον επανέφεραν στην κεντρική πολιτική σκηνή και στη ΝΔ, για να διεκδικήσει την ηγεσία της.
Ποτέ δεν έλειψε το κρατικό ψωμάκι από το τραπέζι του Αντωνάκη. Μάς τον είχαν "φορτώσει" με την υποχρέωση να τον ταΐζουμε από τότε που υπάρχει. Γιατί; Γιατί δεν ήταν ένας κοινός Έλληνας, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες ...Ήταν "εκλεκτός", ως απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών ...Από τους πιο "εκλεκτούς", αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι εγγονός των ιδρυτών του και βέβαια αδελφός του προέδρου των αποφοίτων τού Κολεγίου. Ήταν ένας από τους συμμαθητές όλου του κατεστημένου της σημερινής Διαπλοκής, που ξεκινάει από τον άπληστο Λάτση και φτάνει μέχρι τον βλάκα τον Καψή του Μέγκα. Συμμαθητής, ομοϊδεάτης και "ομοτράπεζος" όχι μόνον του προδότη Πρωθυπουργού του Μνημονίου, αλλά και του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, ως Υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε αυτό το Μνημόνιο και την "κατοχή" της πατρίδας μας. Είναι επίσημο μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας.
Είναι όμως και κάτι άλλο, το οποίο συστηματικά αποκρύπτεται και τον συνδέει ακόμα πιο πολύ τόσο με τον Γιωργάκη όσο και με τους τοκογλύφους δανειστές μας ...Είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και έχει συμμετάσχει σε μία από τις συναντήσεις της ...Της Λέσχης εκείνης, που, όπως έχει πει και ο "χιουμορίστας" Παπακωνσταντίνου, αν αποκαλύψεις σε κάποιον τι συζητούνε τα μέλη της, θα πρέπει να τον σκοτώσεις. Μπορεί, δηλαδή, με τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου, τον Πάγκαλο και άλλους να κάθονται σε απέναντι στασίδια στη Βουλή, αλλά είναι "ομοτράπεζοι" στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Μπορεί στα μπαλκόνια να λένε ό,τι επιβάλει η δήθεν ιδεολογία τους, αλλά αυτά, τα οποία κάνουν, είναι ό,τι επιβάλει η Λέσχη και βέβαια ο Ρότσιλντ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Σαμαράς όχι μόνον δεν αποτελεί λύση του σημερινού προβλήματος, αλλά είναι μέρος αυτού του προβλήματος. Είναι μέρος ενός προβλήματος, το οποίο ξεκινάει από πολύ παλιά ...Που ξεκινάει από την ίδρυση τού ελληνικού κράτους και επαναλαμβάνεται πάντα εις βάρος του λαού ...Ενός προβλήματος ξενόδουλων "Κωλέτηδων", οι οποίοι κυβερνούν το κράτος, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ξένων χορηγών τους και όχι των Ελλήνων ..."Κωλέτηδων", οι οποίοι μέσα σε αμερικανικά, γαλλικά ή γερμανικά Κολέγια αναπαράγονται πάντα με την ίδια "πιστότητα" και πετυχαίνουν στις ζωές τους, ακριβώς επειδή εξυπηρετούν τους ιμπεριαλιστές.
...Κολέγια γενιτσάρων και προδοτών. Με το "άλλοθι" των δήθεν "καλών" σπουδών, οι προδότες διαχωρίζονται από τον κοινό λαό και "αναπαράγονται" σε αυτά τα Κολέγια, τα οποία μοιάζουν με στρατόπεδα συγκεντρώσεως ...Ιδιωτικά, για να μην τα αγγίζει κανένας έλεγχος και κρατικοδίαιτα, για να λειτουργούν απροβλημάτιστα εις βάρος του κορόιδου ...Κολέγια, όπου ο καθένας με βάση την προτίμησή του επιλέγει τα αφεντικά του ...Τα ισόβια αφεντικά του ...Τα αφεντικά εκείνα, τα οποία θα τους πληρώσουν τις "καλές" σπουδές στα δικά τους Πανεπιστήμια και θα τους "καλέσουν" στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για τη μεγάλη "καριέρα" στην πολιτική. Όταν τα Ελληνόπουλα πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία, οι προδότες και οι γενίτσαροι εκπαιδεύονται στα Κολέγια. Κατόπιν κάνουν τις μεγάλες "επιτυχίες" ...Τις "επιτυχίες" εκείνες, οι οποίες "σφραγίζονται" στις ξένες πρεσβείες ...Τις ανεξήγητες "επιτυχίες" των απερίγραπτα βλακών, όπως είναι ο Γιωργάκης.
Διακόσια χρόνια ζωής θα συμπληρώσει σε λίγα χρόνια το ελληνικό κράτος και δεν έχει απαλλαγεί από την παθογένεια των "Κωλέτηδων" ...Των πάντα ίδιων "Κωλέτηδων", οι οποίοι απλά αλλάζουν ονόματα και εμφανίζονται είτε ως Παπανδρέου είτε ως Σαμαράδες ...Τα κοπρόσκυλα, που κάνουν την πλάκα τους, όταν τα Ελληνόπουλα μοχθούν για τις σπουδές τους, και όταν μοιράζονται πόστα κι αξιώματα κάθονται στις πρώτες σειρές. Πρέπει να έσπαζαν πολύ πλάκα με τους κοινούς Έλληνες οι δύο "εκλεκτοί" συμμαθητές τού Κολεγίου Αθηνών, όταν σπούδαζαν στη Μασαχουσέτη. Μέσα σε ένα ντουμάνι από χασίσι θα γελούσαν για τις μελλοντικές σίγουρες "επιτυχίες" τους. Η φάμπρικα του "Κωλέτη" ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί ...Τι να λέμε τώρα. Μέχρι και ο Γερουλάνος —των σφουγκοκολαρίων του Τέως Βασιλιά— τρώει το δημόσιο ψωμάκι του σοσιαλιστή.
Σε αυτό το κύκλωμα ανήκει ο Σαμαράς και —δυστυχώς— ο κόσμος περιμένει από αυτόν να το "τιμωρήσει". Ποιος θα τιμωρήσει ποιον; Ενδεικτικά να σκεφτεί κάποιος περιπτώσεις και θα τον πιάσει απελπισία. Ο Σαμαράς είναι εγγονός των Μπενάκηδων και ο Γερουλάνος είναι ο γιος της Διευθύντριας του ιδρύματος Μπενάκη. Όμως, εκτός από αυτήν τη σχέση, υπάρχει και άλλου είδους σχέση μεταξύ τους. Χρωστάει ο ένας στον άλλο. Ο Σαμαράς είναι ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού σε ένα υπουργείο όπου γίνονταν τα αίσχη και ο Γερουλάνος είναι ο νυν Υπουργός, ο οποίος μπορεί να τον καταγγείλει. Ο Σαμαράς είναι αυτός, ο οποίος διόρισε τη μισή Καλαμάτα στο Μουσείο της Ακρόπολης και ο Γερουλάνος είναι αυτός, ο οποίος κρατάει στα χέρια του τα αρχεία των παρανομιών. Αυτός ο συμμαθητής των Λάτσηδων, των Παπαχελάδων και όλων των διαπλεκομένων, εμφανίζεται σαν ο υπερασπιστής των φτωχών και των πατριωτών.
...Ειδικά των πατριωτών, οι οποίοι ωρύονται για τον δωσίλογο Γιωργάκη ...Τον Γιωργάκη της Μαργαρίτας, η οποία είναι κολλητή του Σόρος ...Τον Γιωργάκη, ο οποίος συνομιλούσε με τον Στρος Καν, όταν "δούλευε" τον κόσμο, φωνάζοντας ότι "χρήματα υπάρχουν" ...Όταν υποσχόταν να πάρει πίσω τον ΟΤΕ ...Όταν φορούσε τη μπλούζα της ΕΥΑΘ ...Όταν έβγαινε στους δρόμους και "διαδήλωνε" με τους φτωχούς ...Όταν "έκλαιγε" στα λιμάνια. Αυτόν τον ψεύτη Γιωργάκη κλήθηκε από τα ίδια τα αφεντικά να τον αντιμετωπίσει ο συμμαθητής του Αντώνης ...Ο επίσης ψεύτης Αντώνης.
...Ο "νέος" Σαμαράς, ο οποίος ξεκίνησε "φουριόζος" την αντιπολιτευτική του καριέρα ...Ο Σαμαράς, της πρώιμης Siemens, της ΑΓΕΤ και του Μακεδονικού Ζητήματος ...Ο "παρθενογέννητος" Σαμαράς, ο οποίος, αυτοσυγχωρέθηκε για το παρελθόν του και εμφανίστηκε "ολοκαίνουργιος" στην ελληνική πολιτική σκηνή ...Ο βιαστικός Σαμαράς, που, για να εδραιωθεί στη θέση του, "κατήγγειλε" ότι ο Γιωργάκης συνειδητά μάς έβαλε στο ΔΝΤ —καθ’ υπόδειξη των τοκογλύφων— ...Ο Σαμαράς, ο οποίος "κατήγγειλε" τα παιχνίδια της Τράπεζας της Ελλάδας εις βάρος των ελληνικών ομολόγων.
Αυτά στην αρχή ...Μετά τα "ξέχασε". Προφανώς παρασύρθηκε πάνω στη "φούρια" του και κάποιοι τον επανέφεραν στην τάξη. Κάποιοι ενοχλήθηκαν και του επέβαλαν τη λήθη και αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους γνωστούς μας τοκογλύφους. Τώρα ένας Καμένος τρέχει να καταγγείλει τα εγκλήματα και ο Σαμαράς αναζητά τρόπους να αποφύγει τις συνέπειες των καταγγελιών, χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με το στέλεχός του και εκτεθεί στην κομματική του βάση.
Τώρα είναι απλά ένας Light υπερασπιστής των εθνικών μας συμφερόντων ..."Επιστημονικά" το βλέπει το θέμα, ως "οικονομολόγος". Γι' αυτόν τον λόγο και καθ’ όλη τη διάρκεια της προδοσίας τού Γιωργάκη δεν ζητάει εκλογές. Για περισσότερο από έναν χρόνο ολόκληρη η Ελλάδα κατηγορεί τον Γιωργάκη για δωσιλογισμό και του δείχνει την έξοδο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εκλογές δεν ζητάει. Προφανώς δεν τον αφήνουν τα "αφεντικά" του να ζητήσει. Προφανώς ο Σαμαράς περιμένει από τον Γιωργάκη να κάνει το "καθήκον" του απέναντι στους "δανειστές" μας και μετά να τον αντικαταστήσει ...Να δημιουργήσει όλες εκείνες τις καταστάσεις, οι οποίες ευνοούν το ξεπούλημα και μετά ν' αναλάβει για να "σώσει" όχι τη χώρα, αλλά τον Γιωργάκη.
Αυτή είναι η δουλειά του. Να σώσει τον συνάδερφό του από την οργή του λαού. Να σώσει τον Γιωργάκη, εφόσον τη χώρα έτσι κι αλλιώς την έχουν "καταδικάσει" σε "θάνατο" τα κοινά τους αφεντικά ...Τα απολύτως κοινά αφεντικά, τα οποία τα γνωρίζουν από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ...Τα κοινά αφεντικά, τα οποία συνδέουν απόλυτα τον Σαμαρά —ο οποίος υπόσχεται "λύτρωση"— με όλους όσους μας "σκλάβωσαν". Γι' αυτόν τον λόγο ακολουθεί την πολιτική που ακολουθεί. Λογικό είναι αυτό. Απλά, για να γίνει αυτό αντιληπτό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι έχει να κάνει με διαφορετικά μέλη της ίδιας συμμορίας.
Ως εκ τούτου ο Σαμαράς δεν μπορούσε να ζητάει εκλογές πριν ιδρυθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Δεν μπορούσε να ζητάει εκλογές πριν οι δανειστές μας —και φίλοι του— μας "δέσουν" χειροπόδαρα για τα επόμενα εκατό χρόνια. Δεν μπορούσε να ζητάει εκλογές πριν οι δανειστές μας αποκτήσουν το "εργαλείο" εκείνο, που θα τους επέτρεπε να μας λεηλατήσουν στο διάστημα κατά το οποίο θα ήμασταν "αλυσοδεμένοι". Ο Σαμαράς θα ζητήσει εκλογές μόνον όταν ο Γιωργάκης θα έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του και ο ίδιος θα είναι έτοιμος να πάρει τον ρόλο του ...και ο οποίος είναι να "εμπλέξει" τον λαό στην προδοσία. Αυτή είναι η αποστολή τού Σαμαρά. ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
Πώς θα γίνει αυτό; Για να το καταλάβει κάποιος αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα. Ποια είναι η προδοσία του Παπανδρέου; Μήπως οδήγησε μέσα από μυστικό μονοπάτι τους εχθρούς στην "πλάτη" του στρατού μας, όπως έκανε παλαιότερα ο Εφιάλτης; Μήπως άνοιξε κάποιες μυστικές "κερκόπορτες" και μπήκαν στην Αθήνα οι εχθροί, όπως έγινε στην Πόλη; Μήπως υπέδειξε σε ξένους κατακτητές κάποιους Έλληνες μαχητές, προκειμένου να τους εκτελέσουν, όπως έκαναν οι παλαιοί δωσίλογοι στους Ναζί; Όχι βέβαια. Ο πόλεμος έχει πλέον αλλάξει μορφή και οι ανάλογες αλλαγές αφορούν και τις σύγχρονες προδοσίες. Η προδοσία τού Γιωργάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη και τόσο απόλυτη, που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Η προδοσία του ήταν ότι, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αναγνώρισε σαν νόμιμα τα χρέη της Μεταπολίτευσης ...Τα παράνομα χρέη της Μεταπολίτευσης.
Για να το καταφέρει αυτό, μας παγίδευσε σε ένα τεχνητό περιβάλλον ασφυκτικής πίεσης. Υπό την καθοδήγησε των τοκογλύφων "παγίδευσε" τη χώρα, η οποία τον εμπιστεύτηκε. Με δόλιες μεθόδους τής προκάλεσε κρίση χρέους και την έφερε σε δυσχερή θέση. Γιατί μιλάμε για δόλιες μεθόδους; Γιατί η Ελλάδα δεν ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πολλούς άλλους, οι οποίοι είτε την "ακολούθησαν" είτε ακόμα και σήμερα αποφεύγουν τη "βοήθεια" των μηχανισμών στήριξης. Γιατί είχαν ανάγκη οι τοκογλύφοι αυτήν την "παγίδευση"; Για να βάλουν την Ελλάδα, πρώτη από τις υπόλοιπες χώρες, στην ανάγκη της "βοήθειας" ...Να μπορέσουν να την στοχοποιήσουν σαν εχθρό της παγκόσμιας οικονομίας ...Να μπορέσουν να συκοφαντήσουν τους Έλληνες, ώστε να κάμψουν την αντίστασή τους στη μεθόδευσή τους. Ήθελαν ένα "μαύρο" πρόβατο, για να το απομονώσουν και να το "σφάξουν". Γιατί; Γιατί η Ελλάδα έχει τρομερής αξίας δημόσια περιουσία ...Περιουσία, που δεν τη διαθέτουν άλλα κράτη ομοίου μεγέθους.
Αν δεν την είχαν απομονώσει και δεν την είχαν εξευτελίσει στο παγκόσμιο κοινό, δεν θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στη σημερινή αθλιότητα. Αυτή είναι η προδοσία του Παπανδρέου και εξαιτίας αυτής της προδοσίας απειλείται η κυριαρχία του ελληνικού κράτους και η ελευθερία του ελληνικού λαού. Ήταν προδοσία, γιατί, ενώ υπήρχαν όλα τα στοιχεία, για ν' αποδείξει το ελληνικό κράτος ότι το χρέος του ήταν "απεχθές" —και άρα παράνομο—, πήγε ο Πρωθυπουργός αυτού του κράτους και το "αναγνώρισε". Αυτή ήταν η προδοσία του.
Ως πληρωμένος άνθρωπος των τοκογλύφων, "φόρτωσε" σε έναν λαό ένα τεράστιο χρέος ...Ένα χρέος, το οποίο θα βασανίσει και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων και στην ουσία θα τις "αφανίσει" από την πατρίδα τους ...Ένα χρέος εμφανέστατα "απεχθές" και το οποίο έπρεπε η πολιτική ηγεσία της χώρας να το "αμφισβητήσει". Ήταν εύκολη η αμφισβήτησή του. Υπήρχαν τα στοιχεία να αμφισβητηθεί. Ήταν προφανές ότι οι Γερμανοί σε συνεργασία με τους τοκογλύφους και τους τοπικούς διεφθαρμένους πολιτικούς το δημιούργησαν.
Οι ίδιοι το παραδέχονται μέσα από τα δικά τους δικαστήρια. Παραδέχονται ότι μόνοι τους "βελτίωναν" τα δανειοληπτικά στοιχεία της χώρας και μόνοι τους δάνειζαν σε ένα αναξιόπιστο κράτος. Μόνοι τους "δάνειζαν", γιατί μόνοι τους "παράγγελναν" στους εαυτούς τους τις ελληνικές παραγγελίες. Οι ίδιοι ήταν οι διαφθορείς αυτών, τους οποίους στη συνέχεια κατήγγειλαν ως διεφθαρμένους. Η ελληνική κυβέρνηση είχε στοιχεία όχι απλά να αποδείξει ότι υπήρξε θύμα οικονομικών εγκλημάτων, αλλά θύμα πολεμικής επιχείρησης. Νομιμοποιούνταν να καταφύγει ακόμα και στα διεθνή δικαστήρια ως θύμα απρόκλητης πολεμικής επίθεσης από την πλευρά της Γερμανίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι εμπλέκονταν στα οικονομικά σκάνδαλα, ήταν ταυτόχρονα και πράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Αν αυτό δεν αποδεικνύει πολεμική επίθεση, τότε τι αποδεικνύει;
Ακόμα όμως κι αν η Ελλάδα δεν τραβούσε τόσο πολύ το "σκοινί" με τη Γερμανία, θα μπορούσε να ακολουθήσει έναν πολύ πιο "στρωτό" δρόμο για τη δικαίωσή της. Αρκούσε μια πρωθυπουργική εντολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όλα θα γίνονταν όπως συνέφερε την Ελλάδα και όχι τους κλέφτες. Η Siemens θα καταδικαζόταν και θα πάθαινε ζημιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των νόμων περί διαφθοράς. Απλά πράγματα. Ο Χριστοφοράκος ήταν ακόμα στην Ελλάδα και θα μπορούσε να συλληφθεί, να φυλακιστεί και να μιλήσει. Με τις πλάτες της δωσιλογικής κυβέρνησης τον φυγάδευσε ο Ζαγοριανός. Μαζί του ξέφυγαν και όλο οι συνένοχοί του. Ο Κόκκαλης εξακολουθεί να παριστάνει τον παράγοντα, κυκλοφορώντας ελεύθερος ελέω απαλλακτικών βουλευμάτων. Ακόμα και ο γνωστός Σκαρπέλης, ο οποίος "πρόδωσε" από "μέσα" τον ΟΤΕ, κυκλοφορεί ελεύθερος.
Έγιναν του κόσμου τα εγκλήματα και δεν πήγε κανένας "μέσα". Γιατί; Γιατί όλοι απειλούν να "μιλήσουν" σε περίπτωση που φυλακιστούν. Όλοι αυτοί απειλούν να κάνουν αυτό, το οποίο συμφέρει τον λαό και μόνον η κυβέρνηση των προδοτών δεν τους "ενθαρρύνει" να το κάνουν, για να μάθουμε τι συμβαίνει. Ολυμπιακοί αγώνες, υποβρύχια, εξοπλισμοί, τραίνα, γέφυρες, C4i κλπ., ήταν "κλειδιά", για να αποδείξει η Ελλάδα ότι το χρέος της ήταν απεχθές ...Ήταν "κλειδιά", για ν' αποδειχθεί η "απέχθεια" του ελληνικού χρέους και ν’ ανοίξει το "κουτί της Πανδώρας" για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συμμορίες της ...Αδιάσειστα στοιχεία, για ν' αποδείξει η Ελλάδα στο παγκόσμιο κοινό ότι οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι σήμερα την απειλούν ως δανειστές, ήταν αυτοί, που τη βύθισαν στα χρέη ως απατεώνες.
Αυτή ήταν η προδοσία του Παπανδρέου ...Του εξηντάχρονου Παπανδρέου, ο οποίος ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου ...Την πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων, που "έφαγε" και "ήπιε" ό,τι μπορούσε και όταν ήρθε ο "λογαριασμός", τον φόρτωσε στους επόμενους ...Τη γενιά εκείνη, η οποία παρέλαβε μια Ελλάδα ελεύθερη, πλούσια και με τεράστιο κεφάλαιο και θα παραδώσει ένα κατακτημένο "τίποτε", το οποίο θα κυβερνιέται από τους Βαυαρούς αποικιοκράτες. Οι μελλοντικοί Έλληνες θα είναι στην Ελλάδα απλοί "παραμένοντες" ...Τίποτε περισσότερο από αυτό. Δεν θα τους ανήκει τίποτε απολύτως, γιατί πρόλαβαν και τα "έφαγαν" όλα οι προηγούμενοι.
Σε αυτήν την προδοσία είναι συμμέτοχος ο Σαμαράς. Είναι συμμέτοχος από την εποχή Μητσοτάκη, όπου οι λεχρίτες της Λέσχης "έστηναν" την κατάσταση, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Σήμερα απλά μπαίνει και στην "τελετή λήξης" αυτού του εγκλήματος. Συμμετέχει εκ νέου ως πρωταγωνιστής και όχι ως δεύτερος, όπως την προηγούμενη φορά. Γι' αυτήν τη συμμετοχή τον καταγγέλλουμε στο κείμενο αυτό. Πώς συμμετέχει; Αποδεχόμενος το ελληνικό χρέος σαν πραγματικό. Δεν αναγνωρίζει ως προδοσία του Γιωργάκη την αναγνώριση του παράνομου, απεχθούς και άδικου χρέους και εστιάζει αλλού το ενδιαφέρον του ...Το εστιάζει μακριά από τον φίλο και συμμαθητή του και βέβαια από τα κοινά αφεντικά τους.
Αυτή είναι η συμμετοχή του στο έγκλημα. Δεν βλέπει "προδοσία" στην αναγνώριση του απεχθούς και παράνομου χρέους, αλλά μόνον "πρόβλημα" στους τρόπους αντιμετώπισής του. Θεωρεί δήθεν "προβληματικό" το ότι ο Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε "καλά" τους όρους αποπληρωμής του. Μόνον αυτό τού καταλογίζει. Μόνον αυτό έχει να πει, γιατί στην πραγματικότητα δεν διαφέρει από τον Παπανδρέου. Τα ίδια πράγματα θα έκανε και ο ίδιος, αν βρισκόταν στη θέση του. Δεν είναι μόνον φίλοι, συμμαθητές, συμφοιτητές και ισοβίως ανεπάγγελτοι ...Έχουν και τα ίδια "αφεντικά" ...Τους ίδιους τοκογλύφους.
Αναγκαστικά λοιπόν ο Αντωνάκης θα πρέπει να "σώσει" τον Γιωργάκη ...Να τον "σώσει", όπως θα τον "έσωζε" και ο Γιωργάκης, αν οι τοκογλύφοι επέλεγαν εκείνον να κάνει την προδοσία. Επιβάλλεται να το κάνει αυτό. Το επιβάλει η κοινή κολεγιακή "καταγωγή". Το επιβάλει το κοινό feternity στο Πανεπιστήμιο. Το επιβάλει το "σαβουάρ βιβρ" της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Το απαιτεί όμως πάνω από όλα η γνωστή αμερικανική πρεσβεία. Το απαιτεί ο ιμπεριαλιστής από τις ηγεσίες που διορίζει στις αποικίες του.
Η σωτηρία του προηγούμενου Πρωθυπουργού είναι το προαπαιτούμενο, για να γίνει κάποιος ο επόμενος Πρωθυπουργός. Το προαπαιτούμενο, για να γίνει κάποτε ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, είναι η "σωτηρία" του Παπανδρέου. Ο Σαμαράς λοιπόν είναι αυτός, ο οποίος ανέλαβε να σβήσει τα "ίχνη" της προδοσίας του Γιωργάκη. Για να μπορεί ο Γιωργάκης να παραμείνει στη χώρα και να συνεχίσει να μας "δουλεύει". Γιατί αυτή η στάση τον "σώζει"; Γιατί η κακή διαπραγμάτευση μπορεί να είναι βλακεία ή αδυναμία, αλλά όχι προδοσία.
Αυτό εννοούμε, όταν λέμε ότι αποστολή του Σαμαρά είναι να "σώσει" τον Γιωργάκη και να μετακινήσει στον λαό την ευθύνη της καταστροφής τού ελληνικού κράτους. Αν ο λαός ψηφίσει Σαμαρά —με τη γνωστή του θέση περί αναγνώρισης του χρέους—, στην ουσία και ο ίδιος ο λαός αναγνωρίζει το χρέος και άρα απαλλάσσεται από την κατηγορία της προδοσίας ο Γιωργάκης. Σε μια τέτοια περίπτωση λαός, Σαμαράς και Γιωργάκης θα έχουν την ίδια "άποψη" περί χρέους και άρα δεν τίθεται θέμα προδοσίας. Νομιμοποιείται εκ των υστέρων ο Παπανδρέου. Αυτή είναι η δουλειά του Σαμαρά. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένει στις δήθεν διαπραγματεύσεις για την εξυπηρέτηση ενός χρέους, το οποίο το θεωρεί "νόμιμο". Γι' αυτόν τον λόγο αποπροσανατολίζει τον λαό με δήθεν "συνταγές" και "δόσεις" τη στιγμή που το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί. Το πρόβλημα του λαού είναι το ίδιο το χρέος ...Η νομιμότητα του χρέους.
Σε αυτήν τη νομιμότητα κρίνεται το αν θα σωθεί ή αν θα καταστραφεί ο ελληνικός λαός. Σε αυτό το σημείο τούς είναι χρήσιμος ο Σαμαράς. Αναγνωρίζει τη νομιμότητα του χρέους και άρα μία νίκη του στις εκλογές θα μετακινήσει την ευθύνη στον λαό. Όταν ο λαός ψηφίζει αυτόν, ο οποίος αναγνωρίζει το χρέος, αναγνωρίζει και την "τιμιότητα" του προηγούμενου. Μετά θα ξαναδιχαστεί στην άποψή του περί της εξυπηρέτησης αυτού του "νόμιμου" χρέους ...Τόσο απλά.
Αυτή είναι η συνενοχή του Σαμαρά στην προδοσία. Γιατί είναι προδοσία; Για τους λόγους εκείνους, τους οποίους περιγράψαμε. Το πρόβλημα δεν είναι οι όροι αποπληρωμής του χρέους. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το χρέος. Υπάρχουν τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι το χρέος αυτό είναι παράνομο. Όταν κοινά δικαστήρια δικαιώνουν πολίτες —οι οποίοι δεν απολαμβάνουν κανενός είδους "ασυλία"— απέναντι σε τοκογλύφους, ευνόητο είναι ότι έχουμε προδοσία, όταν ηγέτες ολόκληρων κρατών δεν κάνουν το καθήκον τους και μάλιστα με πλήρη "φορτία" κρατικής "ασυλίας". Αυτές είναι οι "υποθήκες", που έχει βάλει ο Σαμαράς, προκειμένου να μας κυβερνήσει. Θα μας καταστρέψει με τις ενέργειές του και κατόπιν θα μας "κλαίει" ως Πρωθυπουργός.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι εννοούμε, όταν λέμε ότι η "υποθήκη" του Σαμαρά στον δρόμο για την πρωθυπουργία είναι η σωτηρία του προδότη; Ο κίνδυνος ο μεγάλος, δηλαδή, δεν είναι αν παραμείνει ο Γιωργάκης στην εξουσία, αλλά αν τη ΧΑΣΕΙ σε ΑΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Για όσο διάστημα παραμένει ο Γιωργάκης στην εξουσία, το έγκλημά του είναι "ενεργό". Αν ανατραπεί εξαιτίας της λαϊκής οργής ή εξαιτίας ενός απρόβλεπτου συμβάντος, το οποίο θα τον στέλνει στα ειδικά δικαστήρια, υπάρχει πιθανότητα να πληρώσει το έγκλημά του. Αν χάσει τις εκλογές από τον Σαμαρά, τη γλίτωσαν καί οι δύο. Θα πάει στην αντιπολίτευση και ούτε γάτα ούτε ζημιά, εφόσον ο διάδοχός του αποδέχεται τις πράξεις του σαν νόμιμες.
Μετά ο Γιωργάκης θα κάνει ό,τι και ο Παπακωνσταντίνου σήμερα, ο οποίος ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτε για τον "φόνο" και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον. Σε μια τέτοια περίπτωση ούτε ο ένας θα φταίει ούτε ο άλλος. Ο ένας θα ισχυρίζεται ότι "παρέδωσε" κανονικά μια πατρίδα με "ρυθμισμένες" τις οφειλές της και ο άλλος θα ισχυρίζεται ότι ανέλαβε δυσβάστακτα φορτία, τα οποία προέκυψαν από "διαπραγματευτικά" σφάλματα άλλων. Οι "δόσεις" θα μας πειράζουν και όχι το ύψος του χρέους. Αυτός είναι ο μέγας κίνδυνος ...Να τη γλιτώσουν οι προδότες, ενώ είναι φανερό εξ’ αρχής τι ακριβώς κάνουν και πώς μεθοδεύουν να το κάνουν.
Μιλάμε για το τέλειο έγκλημα. Θα αρχίσει και πάλι η ανούσια αντιπαράθεση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη "διαπραγμάτευση" και τους "όρους" του δανείου και ...από εδώ πάνε και οι άλλοι. Θα διχαστεί εκ νέου ο λαός, εφόσον κάποιοι θα συγκλίνουν υπέρ της μίας άποψης και κάποιοι άλλοι υπέρ της άλλης. Δεν θα φταίει ο Γιωργάκης, ο οποίος αναγνώρισε τα δάνεια, αλλά ο Σαμαράς, με τις διαφορετικές "δόσεις" της "συνταγής" του. Δεν θα φταίει ο Σαμαράς, αλλά ο Γιωργάκης, γιατί δεν εφάρμοσε καλή "συνταγή". Για άλλα πενήντα χρόνια θα μας "δουλεύουν" για τις ευθύνες και τις ανικανότητες της διαπραγμάτευσης.
Αυτό είναι το κόλπο. Το υποκειμενικό της έννοιας της "διαπραγμάτευσης" θα σώσει τα καθάρματα του Κολεγίου και τα κόμματά τους. Αντίθετα η "αναγνώριση" παράνομου χρέους κρίνεται αντικειμενικά σαν επιλογή και σε αυτήν την περίπτωση είναι προδοσία. Το "φόρτωμα" του ελληνικού λαού με παράνομο χρέος είναι προδοσία. Η παράδοση της χώρας στους παράνομους "δανειστές" της είναι προδοσία. Το ξεπούλημα του δημοσίου κεφαλαίου είναι προδοσία. Ο "τίμιος" Σαμαράς μόνον το "πλημμέλημα" της κακής "διαπραγμάτευσης" θα αποδώσει ως κατηγορία στον φίλο του Παπανδρέου.
Είναι πλέον φανερό ότι συνειδητά συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτήν την προδοσία. Συμμετέχει καθημερινά στη δρομολόγησή της. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Ο δήθεν "αντιστασιακός" Σαμαράς τι έκανε απέναντι σε όλα αυτά τα θέματα; Αντιστάθηκε στο "Μεσοπρόθεσμο" ...θα πει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης. Αντιστάθηκε εκεί όπου γνώριζε ότι οι τοκογλύφοι δεν είχαν ανάγκη την υποστήριξή του, εφόσον γνώριζαν ότι το νομοσχέδιο θα "περάσει" έτσι κι αλλιώς ...λέμε εμείς. Δεν πρόσφερε "συναίνεση", την οποία δεν μπορούσε να προσφέρει έτσι κι αλλιώς, αλλά συναίνεσε σε όλα τα άλλα. Σε όλες τις προδοτικές μεθοδεύσεις συμμετείχε στο ακέραιο. Πρόδωσε το Σύνταγμα, αναγνωρίζοντας σαν "νόμιμο" το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πρόδωσε τον ελληνικό λαό, αναγνωρίζοντας σε αυτό το Ταμείο το δικαίωμα να διαχειρίζεται σαν ιδιοκτήτης τη δημόσια περιουσία. Διόρισε άνθρωπο δικό του να συμμετέχει στο πλιάτσικο.
Εδώ και πάλι ο καλοπροαίρετος θα αναρωτηθεί "...Και τι να έκανε; ...Μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, από τη στιγμή που ψηφίστηκε το "Μεσοπρόθεσμο"; ...Έβαλε τον δικό του άνθρωπο στο Ταμείο, για να παρακολουθεί ...Κακό είναι;" Βεβαίως και είναι κακό. Το Μεσοπρόθεσμο πέρασε από τη Βουλή, αλλά το Ταμείο δεν μπορεί να περάσει από τα Ανώτατα Δικαστήρια ...Παράνομο είναι ...Εξόφθαλμα παράνομο. Δεν είναι δυνατόν μια "Ανώνυμος Εταιρεία" να διαχειρίζεται εν λευκώ τη δημόσια περιουσία. Δεν μπορεί η Βουλή —ακόμα και να θέλει— να της περάσει τέτοιες αρμοδιότητες. Γιατί δεν αντιδρά νομικά ο Σαμαράς; Γιατί δεν βάζει τους δικηγόρους του κόμματός του να στείλουν την υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο; Εδώ είναι το όλο θέμα. Πώς θα αντιδράσει ο κακομοίρης ο Αντωνάκης; Εδώ είναι φανερό —ακόμα και στους "τυφλούς"— τι συμβαίνει. Στο πλιάτσικο αυτού του Ταμείου πρωταγωνιστεί ο Λάτσης ...Ο γνωστός γιος του παλαιού δωσίλογου των Ναζί ...Ο συμμαθητής του Σαμαρά από το Κολέγιο.
Πώς θα στραφεί εναντίον αυτού του Ταμείου ο Σαμαράς; Αυτό το Ταμείο λειτουργεί με τις ευχές της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ υπό την καθοδήγηση των τοκογλύφων και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα όλων των μεγαλοπαραγόντων τού Κολεγίου. Τι θα κάνει ο Αντωνάκης; Μπορεί να τα βάλει με τον Λάτση; Μπορεί να τα βάλει με τους Έλληνες τραπεζίτες; Μπορεί να καταγγείλει τον Μητρόπουλο, που είναι υπάλληλός τους; Ο "πατριώτης" Αντωνάκης, που με "τρόμο" θυμάται ακόμα το "ψυγείο", στο οποίο τον είχαν όλοι αυτοί; Τολμάει να έρθει σε σύγκρουση με αυτούς και να ξαναμπεί στο "ψυγείο"; Τολμάει να τους δυσαρεστήσει και να "ξαναθυμηθούν" όλοι αυτοί τη Ντορούλα; Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ποιος μας εγγυάται ότι αυτή η ανοχή του Σαμαρά δεν ήταν το προαπαιτούμενο, για να γίνει αρχηγός της ΝΔ και να διεκδικήσει κάποτε την πρωθυπουργία;
Μιλάμε για πραγματική αδυναμία αντίδρασης του αρχηγού της αντιπολίτευσης ...Για πραγματική αδυναμία, η οποία θα δικαιολογούσε μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση με στόχο να εξεταστούν τυχόν αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Πώς να αντιδράσει ο Σαμαράς, όταν είναι αρχηγός ενός κόμματος, το οποίο χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια στις τράπεζες της Διαπλοκής;
Ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαία δόση πληρώνει η ΝΔ του Σαμαρά. Τι θα γίνει, αν ο Σαμαράς δυσαρεστήσει τους "δανειστές" του κόμματός του; Θα πληρώνει με κουπόνια τις δόσεις του κόμματός του; Θα ρισκάρει να πάει φυλακή ως αρχηγός του κόμματός του και άρα ως ο κατά τον νόμο υπεύθυνος; Ποιους θα δυσαρεστήσει; Πώς θα δυσαρεστήσει τους δανειστές του λαού, όταν αυτοί ταυτίζονται ως πρόσωπα με τους δικούς του δανειστές; Πώς θα δυσαρεστήσει την Τρόικα με την αμφισβήτηση του χρέους, όταν η ίδια Τρόικα, που κόβει τις συντάξεις και τους μισθούς των φτωχών εργαζομένων, είναι εκείνη που δίνει "αυξήσεις" στις επιχορηγήσεις των κομμάτων; Δανεικά είναι αυτά.
Απλά πράγματα. Τι θα κάνει, αν γίνει Πρωθυπουργός της χώρας; Τι θα υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες, για να τον ψηφίσουν; Θα επανεξετάσει την "απέχθεια" του χρέους; Στοιχεία υπάρχουν άφθονα για το ποιος δημιούργησε το παράνομο αυτό χρέος και το "φόρτωσε" στους Έλληνες. Θα επανεξεταστεί το "ύψος" του χρέους, που η Ελλάδα θεωρεί αποδεκτό; Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να στηρίξει τον οποιονδήποτε πατριώτη Πρωθυπουργό, ο οποίος θα επιχειρήσει τη σύγκρουση με τους τοκογλύφους ...Τον οποιονδήποτε Πρωθυπουργό, ο οποίος θα του υποσχεθεί να διώξει τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, όπως έκαναν στην Αργεντινή, στην Τσεχία ή ακόμα και στην Τουρκία. Είναι τέτοιος πατριώτης ο Σαμαράς, ώστε να επιδιώξει τη στήριξη του λαού για μια μεγάλη σύγκρουση με τους τοκογλύφους;
Όμως, δεν είναι μόνον αυτό το πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί ο Σαμαράς να καταθέσει τις προτάσεις του ως υποψήφιος Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχουν μόνον τα χρέη εκείνα, τα οποία φορτώνουν οι ξένοι στους Έλληνες. Υπάρχουν και τα χρέη εκείνα, τα οποία οφείλουν οι ξένοι στους Έλληνες ...Νόμιμα χρέη, τα οποία απλά οι προδότες, που κυβερνούν την Ελλάδα, δεν τα διεκδικούν. Δεν τα διεκδικούν, για να μην δυσαρεστήσουν τους συνδαιτυμόνες τους στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Τι γνώμη έχει ο "πατριώτης" Σαμαράς για το γερμανικό δάνειο της κατοχής; Γνωρίζει ότι πρόκειται περί δανείου άμεσα απαιτητό από την ελληνική πλευρά; ...Ένα πραγματικό δάνειο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις πολεμικές αποζημιώσεις. Θα το "απαιτήσει" ως Πρωθυπουργός της χώρας; Αν γίνει Πρωθυπουργός, θα απαιτήσει από τον γελοίο Σόιμπλε την αποπληρωμή του;
Αυτό θα έκανε ένας Έλληνας πατριώτης, ο οποίος θα διεκδικούσε τη θέση του Πρωθυπουργού σε αυτήν την τρομερή συγκυρία. Θα γνώριζε πώς θα εκμεταλλεύονταν όχι μόνον τις ασυλίες που προσφέρει ο διεθνής νόμος στα κράτη, αλλά και την ίδια την ισχύ που έχουν οι λαοί. Ένας πατριώτης, ο οποίος θα ήθελε πραγματικά να προστατεύσει το εθνικό μας συμφέρον, θα έβαζε τον λαό μπροστά, για να πάρει τις αποφάσεις. Γιατί; Για να μην μπορεί το κύκλωμα των τοκογλύφων να εκβιάζει τον ίδιο. Θα έβαζε μπροστά στους τοκογλύφους τον πανίσχυρο λαό, για να μην μπορούν να τον παίρνουν τηλέφωνα τα γνωστά σκουλήκια. Πώς γίνεται αυτό; Με τον τίμιο εκείνον τρόπο, που έκαναν κάποιοι Ισλανδοί και έσωσαν την Ισλανδία από τα "κοράκια" ...Με δημοψήφισμα. Πριν τις επόμενες εκλογές θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με δημοψήφισμα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επόμενη κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το αν ο λαός αναγνωρίζει ή όχι το χρέος. Ποιος ο στόχος ενός τέτοιου δημοψηφίσματος; Ο στόχος είναι αυτά, τα οποία προκύπτουν εξαιτίας του και όχι εκείνα, τα οποία υποτίθεται ότι περιγράφει το ίδιο. Αν δεν αναγνωρίζει ο λαός το χρέος αυτό, δεν σημαίνει ότι αυτό καθίσταται αυτόματα παράνομο. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα η επόμενη κυβέρνηση λαμβάνει ως "εντολή" να διερευνήσει όλα όσα το αφορούν, προκειμένου να "δικαιώσει" τον λαό. Αυτό σημαίνει ότι η προδοσία του Παπανδρέου συνεχίζει να "υφίσταται" και άρα δεν "διαγράφεται" με την εκλογή νέας κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι με ευθύνη του λαού —και άρα υπό την προστασία του— μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να στραφεί εναντίον όλων όσων το δημιούργησαν παράνομα και βέβαια το αναγνώρισαν ...επίσης παράνομα.
Αυτό είναι το ζητούμενο για το δημοψήφισμα αυτό ...Να πάνε φυλακή όλοι οι διεφθαρμένοι από τη Siemens ή την Goldman Sachs ...Να πάνε φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι όλων των κυβερνήσεων από τον Μητσοτάκη του Σαμαρά μέχρι τον Σημίτη του Παπανδρέου. Πώς μπορούν όμως να γίνουν όλα αυτά με τον Σαμαρά; Πώς μπορούν να γίνουν, όταν οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι και οι ίδιοι συμμέτοχοι στη Διαφθορά; Πώς μπορεί ο Σαμαράς να δρομολογήσει την κάθαρση, όταν είναι από τους κύριους υπεύθυνους της Διαφθοράς;
Ποιος ξέρει τι "πάσα" διαφθοράς έκανε στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ο Αντωνάκης ο τενίστας ...Ο Αντωνάκης, ο οποίος, ως Υπουργός Οικονομικών της Οικουμενικής κυβέρνησης, ήταν αυτός, ο οποίος έβαλε τον τότε φτωχό Κόκκαλη στο παιχνίδι της λεηλασίας της χώρας ...Ο Αντωνάκης, ο οποίος, ως κορυφαίος παράγοντας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γνώριζε τον Κόκκαλη και τους Χριστοφοράκους της Siemens, όταν ο Σημίτης και οι Μαντέληδες δεν τους γνώριζαν ούτε εξ’ όψεως. Ποιος ξέρει τι έχει υπογράψει ως υπουργός του Μητσοτάκη και τον έχουν "αλυσοδεμένο" οι τοκογλύφοι. Ποιος ξέρει πόσο καλά τον "κρατάνε" τον "ατίθασο" Αντωνάκη αυτοί, οι οποίοι τον έβαλαν να μας "σώσει" από τον συμμαθητή του.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο μας "δουλεύουν" τα κόμματα των δωσίλογων του Κολεγίου; Κατάλαβε πώς παίζουν το παιχνίδι της συνενοχής και πώς με αλλεπάλληλους συμψηφισμούς καταφέρνουν και "κουκουλώνουν" τα πάντα. Πώς θα καταγγέλλει ο κάθε Σαμαράς τον κάθε Παπανδρέου, όταν όλοι τους γίνονται αρχηγοί χάρη στις "ευλογίες" των ίδιων σκοτεινών κέντρων εξουσίας; Πώς θα καταγγείλει το ένα κόμμα το άλλο, όταν οι ηγέτες τους τα έχουν μπλέξει στα ίδια σκάνδαλα; Πώς θα τολμήσει ο Σαμαράς ν’ ανοίξει "θηλιές" στο "πλεκτό" της Διαπλοκής, όταν όλες οι "κλωστές" περνάνε μέσα από τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη;
Αυτό είναι το επίτευγμά τους. Κανένα σκάνδαλο δεν είναι αμιγώς "πράσινο" ή "μπλε". Η ίδια η Siemens έδινε χρήματα καί στα δύο κόμματα εξουσίας. Η ίδια η Siemens συνδέει τον Σαμαρά με τον Γιωργάκη και τα κόμματά τους. Πώς περιμένουμε να "καθαρίσει" ο τόπος, όταν το σκάνδαλο της Siemens αφορά εξίσου καί τον "πράσινο" Μαντέλη καί τον "μπλε" Λιάπη; ...Όταν ο Χριστοφοράκος τάιζε τα "πράσινα" σκουπίδια, αλλά ήταν "κολλητός" με τη Ντόρα; ...Όταν ο Χριστοφοράκος πήγαινε με το ελικόπτερο στο Κορακοχώρι του Σημίτη, αλλά με το αεροπλάνο έκανε βόλτες με τον ξάδερφο του Καραμανλή; Ποιος θα καταγγείλει ποιον; Πώς δεν θα γελάει πίσω από τις πλάτες μας το απολειφάδι ο Σημίτης; Πώς δεν θα μας "δουλεύει" ο γνωστός Άκης;
Τι να φοβηθούν όλοι αυτοί οι εγκληματίες; Το Αντωνάκη; ...Τον Αντωνάκη της πλάκας; ...Τον "φρέσκο" Αντωνάκη, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές στο κόμμα και δεν του ξεκλείδωσαν την πόρτα, για να πανηγυρίσει στο μπαλκόνι; ...Τον "μετανοημένο" Αντωνάκη, ο οποίος πανηγύριζε τη νίκη του στην εξώπορτα της Ρηγίλλης; ...Τον "σέξι" Αντωνάκη, ο οποίος έχει νέες "συνταγές" για την οικονομία; Τον Αντωνάκη τον έχουν όχι απλά "δεμένο", αλλά "πακτωμένο".
Αυτός ο Αντώνης δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχλήσει τους "δανειστές" μας. Είναι συνεργάσιμος ...Συνεργάσιμος υπέρ του δέοντος, αν τον κρίνει κάποιος από τη συμπεριφορά του στα "δευτερεύοντα", τα οποία καθημερινά προκύπτουν εξαιτίας της συνεχούς προδοτικής δραστηριότητας του Παπανδρέου. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη συμπεριφορά του Σαμαρά μετά τον πρόσφατο "θρίαμβο" του Μεσοπρόθεσμου τού προδότη; Γιατί είναι επιλήψιμη η συμπεριφορά του; Γιατί ο Παπανδρέου δεν πρόδωσε τους Έλληνες μόνον ως πολίτες ...Τους πρόδωσε και ως εργαζόμενους. Ο "νικητής" των τελευταίων διαπραγματεύσεων αποφάσισε την επιλεκτική χρεοκοπία εις βάρος των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Το ελληνικό κράτος, το οποίο δανείζεται για να ξεπληρώσει τους τοκογλύφους, δεν θα ξεπληρώσει τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αντί να τους δώσει 26 δις ευρώ ζεστό χρήμα, θα τους δώσει νέα πολύχρωμα ομόλογα με την υπογραφή του κοιλιόδουλου Βενιζέλου ...Ομόλογα μεγάλου "βάθους" ..."Βάθους" τριακονταετίας ...Τόσο μεγάλου "βάθους", που θα μετατρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία από οικονομικούς "παράγοντες" της ελληνικής οικονομίας σε "επαίτες" του κράτους ...Του κράτους, που τα έχει ληστέψει και στο τέλος εμφανίζεται σαν "ευεργέτης" τους ...Του κράτους, που τους χρωστάει δεκάδες δις και δεν ξεπληρώνει ούτε αυτά που θα έπρεπε ...την ίδια στιγμή που ξεπληρώνει τους τοκογλύφους.
Ο "τίμιος" Αντώνης πώς αντέδρασε απέναντι σε αυτό το "έγκλημα" εις βάρος των εργαζομένων; Βγήκε να καταγγείλει δημοσίως το έγκλημα του άεργου και ανεπάγγελτου Παπανδρέου εις βάρος των ανθρώπων του μόχθου; Βγήκε στους δρόμους να προειδοποιήσει τους εργαζόμενους για το "μαύρο" μέλλον που θα τους περιμένει, σε περίπτωση που γεμίσουν τα ταμεία τους με "τοξικά" ομόλογα του υπερχρεωμένου κράτους; Τίποτε από αυτά δεν έκανε.
Στήριξε —έστω και "βουβά"— το έγκλημα ενός κρατικοδίαιτου παρασίτου, που δεν έχει καταβάλει ποτέ και σε κανένα ταμείο καμία εισφορά και έχει εξασφαλισμένη την πλούσια σύνταξή του εις βάρος του λαού. Λογικό είναι. Πώς να αντιδράσει ο Αντωνάκης; Εξίσου άεργος και ανεπάγγελτος με τον Γιωργάκη είναι και ο ίδιος. Όσες εισφορές έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία ο άχρηστος γιος της Μαργαρίτας, άλλες τόσες έχει καταβάλει και ο άχρηστος Αντώνης. Εξίσου παράσιτο με τον ΓΑΠ είναι και ο Σαμαράς, άσχετα αν εμφανίζεται τώρα σαν "αυτοδημιούργητος".
Οι δύο κοπρίτες του Κολεγίου Αθηνών θα "φάνε" από τους εργαζόμενους 26 δις Ευρώ ...26 χιλιάδες (26.000) εκατομμύρια ευρώ ...6 ΟΤΕ, στις τιμές που αυτός πουλήθηκε στους Γερμανούς ...6 ΟΤΕ, με 2,5 δις ετήσια κέρδη ο καθένας τους ...για να καταλάβει ο αναγνώστης πόσο διασφαλισμένες ήταν οι συντάξεις όλων των Ελλήνων εργαζομένων. Ποιος όμως θα τις διασφαλίσει; Οι "εκλεκτοί" των ιμπεριαλιστών; Οι άεργοι και ανεπάγγελτοι του Κολεγίου Αθηνών; Πού είναι ο "πατριώτης" ο Αντωνάκης να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων; ...Ο Αντωνάκης, ο οποίος είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ...Ο "μέγας" οικονομολόγος, ο οποίος ποτέ δεν είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία Μπορούν, Δικαιούνται και ΠΡΕΠΕΙ να συμμετάσχουν στις ιδιωτικοποιήσεις του Δημοσίου Κεφαλαίου. ΠΡΕΠΕΙ, γιατί με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται τόσο τα γενικά εθνικά συμφέροντα του λαού όσο και τα ειδικά συμφέροντα των εργαζομένων.
Γι' αυτόν τον λόγο ο "πατριώτης" Σαμαράς δεν είπε κουβέντα για την ασφάλεια που θα παρείχε στο ασφαλιστικό μας σύστημα η ιδιοκτησία —από την πλευρά του— κάποιων κερδοφόρων ΔΕΚΟ. Ποτέ δεν θα απειλούνταν η βιωσιμότητα ενός ασφαλιστικού ταμείου, αν βρίσκονταν υπό την ιδιοκτησία του τα χρυσοφόρα φιλέτα του δημοσίου ...Αυτά, τα οποία διεκδικούν με απειλές οι ξένοι ιμπεριαλιστές ...Τα "φιλέτα" τύπου ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Αττικής Οδού, ΟΠΑΠ κλπ.. ...Τα "φιλέτα" εκείνα, τα οποία θα εξασφάλιζαν επ’ άπειρον τις συντάξεις των εργαζομένων. Ο "πατριώτης" δεν σκέφτηκε καν ότι με αυτόν τον τρόπο θα παρέμεναν σε ελληνικά χέρια αυτές οι αμύθητης αξίας επιχειρήσεις. Ο "πατριωτισμός" του προφανώς περιορίζεται σε "κορώνες", που ενθουσιάζουν τους αφελείς και τους αγράμματους. Τα "χρέη" τού κράτους απέναντι στους δανειστές τα γνωρίζει τέλεια. Τα χρέη του κράτους απέναντι στα ταμεία τα αγνοεί.

Μήπως την προδοσία του Γιωργάκη

την ακολουθεί Συνταγματικό Πραξικόπημα του Αντωνάκη;


Κι όμως, αυτός ο Αντωνάκης, που δεν γνωρίζει αυτά τα απλά —τα οποία περιγράψαμε—, εμφανίζεται τώρα σαν αναμορφωτής του ίδιου του Πολιτεύματος. Τα μάτια του δεν ξέρει να βγάλει, προτάσεις για συνταγματικές αλλαγές προτείνει. Ο αγράμματος της Μασαχουσέτης μέχρι και αλλαγή του Πολιτεύματος προτείνει. Προτείνει να πάμε από την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Προεδρική Δημοκρατία. Ο κακομοίρης ο Αντωνάκης προφανώς δεν γνωρίζει ότι τα Πολιτεύματα δεν αλλάζουν έτσι απλά. Με αίμα αλλάζουν τα Πολιτεύματα, γιατί με αίμα επιβάλλονται ...Με αίμα υποχρεωτικά, γιατί το κάθε Πολίτευμα έχει τους δικούς του "εκλεκτούς" και αυτούς "επιδοτεί" εις βάρος όλων των άλλων.
Το σημερινό Πολίτευμα, όσο κι αν το έχουν "νοθεύσει" τα κουτορνίθια των Κολεγίων, είναι δημοκρατικό. Κυρίαρχος είναι ο λαός, άσχετα αν δεν το εκμεταλλεύεται στον βαθμό που μπορεί, τον συμφέρει και βέβαια πρέπει για τη Δημοκρατία. Είναι Κυρίαρχος, γιατί την εξουσία την ασκεί ένας πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται από τον λαό και ελέγχεται απόλυτα από μία Βουλή, η οποία εκλέγεται επίσης από τον λαό. Ο κάθε Έλληνας μπορεί να δημιουργήσει κόμμα και να διεκδικήσει την εξουσία και ο κάθε Έλληνας μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές και να διεκδικήσει θέση στη Βουλή.
Σήμερα αυτό το Πολίτευμα απλά υπολειτουργεί, γιατί οι εξουσίες των Γιωργάκηδων και των Αντωνάκηδων διαπλέκονται και το βραχυκυκλώνουν. Επειδή όμως δεν λειτουργεί εξαιτίας τους, δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος ...Δεν σημαίνει ότι θα νοσταλγήσουμε τον φασισμό, επειδή η Τρέμη και ο Καψής μάς λένε ότι η Δημοκρατία ταυτίζεται με τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη. Αυτούς, που καταλύουν το Σύνταγμα, προσπαθείς να εντοπίσεις και να τιμωρήσεις και δεν αλλάζεις το Πολίτευμα.
Αντίθετα, στην Προεδρική Δημοκρατία —που προτείνει ο Σαμαράς— τα πράγματα δεν είναι τόσο σαφή και βέβαια δημοκρατικά. Ο Πρόεδρος μπορεί να εκλέγεται θεωρητικά από τον λαό, αλλά θα φέρει μια εξουσία, η οποία λειτουργεί "παράλληλα" με αυτήν της Κυβέρνησης και της Βουλής και άρα ανεξέλεγκτα. Επειδή πρόκειται περί φυσικού προσώπου, το πλεονέκτημα της εξουσίας του στην πραγματικότητα το εισπράττουν αυτοί, οι οποίοι μπορούν με τα μέσα τους να "παράγουν" υποψήφιους Προέδρους και άρα οι διαπλεκόμενοι. Η εξουσία του Προέδρου, δηλαδή, "αφαιρείται" από τον λαό και περνάει απευθείας στους διαπλεκόμενους. Αν, δηλαδή, σήμερα οι διαπλεκόμενοι και οι τραπεζίτες είναι πανίσχυροι, ελέγχοντας τις σχετικά ακριβές πολυπρόσωπες κομματικές ηγεσίες, στο μέλλον θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί, ελέγχοντας τους φτηνούς Προέδρους.
Αν σήμερα ο λαός έχει μια μικρή δυνατότητα ελέγχου, στην προεδρική δημοκρατία αυτήν τη χάνει. Οι Πρόεδροι θα δίνουν λογαριασμό μόνον στα αφεντικά τους και άρα όχι στον λαό. Θα μπλοκάρουν όποια διαδικασία δεν συμφέρει αυτά τα αφεντικά και στην πραγματικότητα θα κάνουν τους "διαπλεκόμενους" ισότιμους "συνεταίρους" με τον λαό. Η πατρίδα μας θα πάψει αν ανήκει στους Έλληνες αποκλειστικά και θα ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος της στο Κολέγιο και σε όσους βρίσκονται "πίσω" από αυτό.
Απλά πράγματα. Με τον έλεγχο των ΜΜΕ από τους διαπλεκόμενους αυτή η προεδρική δημοκρατία δεν διαφέρει σε τίποτε από μια βασιλευόμενη δημοκρατία. Μια βασιλευόμενη δημοκρατία, που η ιδιομορφία της θα περιορίζεται στο γεγονός ότι στον "θρόνο" της δεν θα υπάρχουν πραγματικοί βασιλείς, αλλά θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής οι εκλεκτοί των διαπλεκομένων ...Οι ίδιοι γόνοι των ίδιων οικογενειών, που στη Μεταπολίτευση παρίσταναν τους κομματάρχες. Να μην μας φανεί παράξενο αν αυτήν τη θέση την έχουν υποσχεθεί στη Ντόρα, η οποία μας απειλεί ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική και μέρα-νύχτα στηρίζει τα Μνημόνια και τους τοκογλύφους. Μιλάμε για μια μοναρχική "δημοκρατία", στην οποία ο λαός μοιράζεται κράτος και εξουσία με έναν παράγοντα τον οποίο δεν ελέγχει και ο οποίος λειτουργεί με βάση τη δική του βούληση, κρίση και βέβαια ιδιωτικά συμφέροντα.
Γιατί το κάνει αυτό ο Σαμαράς; Για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ...Γιατί αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ...Γιατί αυτό τού έδωσαν εντολή να κάνει οι "βαρόνοι" της ελληνικής κοινωνίας. Δεν τους συμφέρει πλέον όλους αυτούς η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Διεκδικούν ένα μεγάλο κομμάτι τής Ελλάδας και θέλουν το αντίστοιχό του και σε θεσμική εξουσία. Αν αποσπάσουν το σημερινό δημόσιο κεφάλαιο, δεν έχουν λόγο να μοιράζονται την εξουσία με τον λαό, γιατί θεωρούν ότι απειλούνται. Αν αδικήσουν τον λαό με τη λεηλασία και αφήσουν την εξουσία στον λαό, είναι βέβαιο ότι σε κάποια στιγμή θα χάσουν αυτά, τα οποία σήμερα απέσπασαν ...Θα χάσουν νόμιμα αυτά, τα οποία απέκτησαν παράνομα.
Όλοι αυτοί πλέον δεν έχουν λόγο να στηρίζουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όχι μόνον δεν έχουν πλέον κέρδος από αυτήν, αλλά τους κοστίζει ακριβά. Ό,τι είχαν να πάρουν με τη Διαφθορά και τον κομματισμό του κράτους, το πήραν ...Τα "ξεζούμισαν" τα κυρίαρχα κόμματα του δικομματισμού. Ό,τι είχαν να πάρουν από αυτά, το πήραν. Τώρα τους είναι άχρηστα. Δεν έχουν αξία στην νέα εποχή. Απλά πράγματα. Τα κόμματα μέχρι τώρα τους ήταν χρήσιμα, για να ελέγχουν τον λαό και την εξουσία και αυτό γινόταν εύκολα για όσο διάστημα υπήρχε δημόσιο κεφάλαιο ...Για όσο διάστημα οι εκλεκτοί τους κομματάρχες μέσω αυτού του κεφαλαίου έκλεβαν, αλλά και διόριζαν κομματικούς στρατούς, για να μονιμοποιούνται στην εξουσία.
Τώρα, που το δημόσιο αυτό κεφάλαιο ξεπουλιέται, δεν τους συμφέρει ο κομματισμός, γιατί δεν τους δίνει το αντίστοιχο κέρδος και ταυτόχρονα έχει πολύ μεγάλο κόστος. Το χειρότερο όμως είναι ότι μέσα στους "απλωμένους" μηχανισμούς τους φιλοξενεί δυνάμεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες ...Μηχανισμοί, οι οποίοι μπορούν να δώσουν σε κάποιους δύναμη και φήμη χωρίς τη βοήθεια εκδοτών και καναλαρχών ...Μηχανισμοί, οι οποίοι μπορούν να παράγουν πρόσωπα αρκετά ισχυρά, ώστε να ανατρέψουν τους προδότες και να διεκδικήσουν την εξουσία.
Αυτή η πιθανότητα —και μόνον που υπάρχει— τους ανησυχεί, εφόσον δεν θέλουν πλέον τον λαό στα "πόδια" τους ...Δεν θέλουν καταστάσεις, που δεν ελέγχουν οι ίδιοι ...Καταστάσεις, που δεν τους δίνουν το πλεονέκτημα ή τη δυνατότητα εκβιασμών. Η απόφαση, δηλαδή, του Γιωργάκη να κυβερνά με μια παρέα του γυμναστηρίου —και στην πραγματικότητα να στραφεί εναντίον του ίδιου του ΠΑΣΟΚ— είναι "άνωθεν" επιβεβλημένη απόφαση. Κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τα κόμματα στη συμβατική τους μορφή και αυτό κάνουν. Οι καταστάσεις τούς ευνοούν, γιατί ο κόσμος έχει πραγματικά σιχαθεί τη Μεταπολίτευση και με την άγνοιά του θα μπορούσε να τους εξυπηρετήσει.
Τι τους συμφέρει όλους αυτούς; Αυτό, το οποίο προτείνει ο Αντωνάκης ...Να αποκτήσουν άμεσα ένα μεγάλο μέρος της θεσμικής εξουσίας. Απλά, για να καταλάβει κάποιος τη χρησιμότητα —για τους ίδιους— της πρότασης Σαμαρά, θα πρέπει να γνωρίζει τους στόχους τους και βέβαια τα μέσα που διαθέτουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους αυτούς. Τι διαθέτουν οι βαρόνοι; Χρήμα και ΜΜΕ. Τι θέλουν; Να ελέγχουν μονοπωλιακά την εξουσία. Άρα; Άρα τους συμφέρει η προεδρική δημοκρατία. Γιατί; Γιατί μόνοι τους μπορούν να δημιουργούν τους "κατάλληλους" υποψήφιους Προέδρους, οι οποίοι θα προκύπτουν από τα δικά τους Κολέγια. Τους συμφέρει επίσης να περιοριστούν και οι θέσεις των βουλευτών και να λειτουργεί η Βουλή ως ένα "κονκλάβιο" των πλούσιων και ισχυρών παραγόντων, οι οποίοι θα εκλέγονται πέρα και πάνω από τα κόμματα ...Έτσι απλά.
Ποιος θα τους συναγωνιστεί όλους αυτούς τους έχοντες και κατέχοντες; Όποιον θέλουν θα τον προβάλουν σαν "μεσσία" και όποιον δεν θέλουν θα τον αφήνουν στην αφάνεια. Όποιον θέλουν θα τον χρηματοδοτούν και όποιον δεν θέλουν θα τον αφήνουν να μαζεύει δεκάρες ...Αυτό είναι το μέλλον, το οποίο μας επιφυλάσσουν. Πρόεδροι "χρισμένοι" σε μυστικά γραφεία Διαπλοκής ...Όπως "Αμερική". Κοντά σ' αυτούς και οι βουλευτές του μέλλοντος ...Οι δήθεν περιορισμένοι στον αριθμό για λόγους "οικονομίας". Αυτοί, οι οποίοι ρήμαξαν τον λαό, άρχισαν τώρα να τον "λυπούνται" για τα έξοδα. Για λόγους "οικονομίας" η Βουλή θα γίνει ένα "μαγαζί" μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και υπαλλήλων του Λάτση και του Μπόμπολα.
Αυτό θέλει ο κολεγιόπαις Αντωνάκης. Αυξημένες εξουσίες για έναν Πρόεδρο, ο οποίος θα προκύπτει πάντα ανάμεσα από τους φίλους και τους συμμαθητές του. Θα αποφασίζουν οι Λάτσηδες και οι Μπομπολαίοι ποιον θα προβάλουν και οι χαχόλοι απλά θα ψηφίζουν. Η Τρέμη και ο Καψής θα μας υποδεικνύουν ποιοι είναι οι "άξιοι" και οι "ικανοί" και εμείς θα τρέχουμε να ψηφίσουμε. Μόνοι τους οι ισχυροί θ' αποφασίζουν για τις επιλογές του λαού και ο λαός απλά θα "βοά". Αυτή είναι η "δημοκρατία" που ονειρεύεται ο Αντωνάκης.
Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και τον δεύτερο λόγο, για τον οποίο ο Αντωνάκης επιθυμεί, αλλά και βιάζεται να προτείνει αυτήν την αλλαγή πολιτεύματος ...Φοβάται ...Φοβάται για τις συνέπειες του ρόλου, τον οποίο ο ίδιος έχει αναλάβει ...Φοβάται τόσο για τον συμμαθητή του όσο και για τον εαυτό του. Για όσο διάστημα ο λαός έχει την κυριαρχία, ούτε ο συμμαθητής του αλλά ούτε και ο ίδιος θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
Αυτοί οι προδότες θα εξασφαλίσουν άπαξ την ησυχία τους μόνον με αυτό το Πραξικόπημα ...Μόνον όταν τα αφεντικά τους θ' αποκτήσουν την πλήρη εξουσία και θα εξασφαλίσουν στα δουλικά τους το ακαταδίωκτο ...Μόνον όταν αυτοί, οι οποίοι θα μας κυβερνούν, θα "παράγονται" από το Μέγκα και τον Αντένα και θα έχουν το "χρίσμα" του Μπόμπολα και της Goldman Sachs. Γι' αυτόν τον λόγο —και εν μέσω τέτοιας μεγάλης οικονομικής κρίσης— ο Αντωνάκης παριστάνει τον "συνταγματολόγο" και παίζει με τα Πολιτεύματα. Φοβάται και προσπαθεί από τώρα να εξασφαλίσει την ατιμωρησία για τη συνενοχή του.
Αυτή είναι Ελλάδα των προδοτών του Κολεγίου ...Η Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας ...Η Ελλάδα, που την οικονομία της την έχει αναλάβει ένας "συνταγματολόγος" και την αναμόρφωση του Συντάγματος την έχει αναλάβει ένας "οικονομολόγος" ...Η Ελλάδα του προδότη Παπανδρέου και του συνενόχου του Αντωνάκη, ο οποίος, αν δεν προσέξει, μπορεί να εμφανιστεί ως Πραξικοπηματίας και να σταθεί στο ίδιο εδώλιο με τον συμμαθητή και κολλητό του.


Ο λαός πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους

και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.Τι προτείνουμε;


Αυτό, το οποίο προτείνουμε κατ’ αρχήν, είναι η λήψη γνώσης. Ο κόσμος σήμερα είναι αρκετά περίπλοκος και εξαιρετικά επικίνδυνος, για να περιφέρεται κάποιος σε αυτόν, χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ποιοι είναι οι εχθροί του. Κανένας δεν κέρδισε πόλεμο, χωρίς πρώτα να καταλάβει ποιος είναι ο εχθρός του. Εχθροί των Ελλήνων σήμερα δεν είναι άλλοι λαοί. Οι εχθροί των Ελλήνων δεν αναζητούνται ούτε καν με βάση τις παλαιότερες ιδεολογικές πλατφόρμες. Δεν υπάρχουν ταξικές συνομωσίες, όπως υπήρχαν στην περίοδο που "ανθούσαν" οι ιδεολογίες. Κανένα ΠΑΣΟΚ δεν πολεμάει καμία ΝΔ. Καμία Δεξία δεν έρχεται σε σύγκρουση με καμία Αριστερά. Ό,τι απέμεινε από αυτές τις "συγκρούσεις" παραμένει μόνο και μόνο επειδή βολεύει τους πονηρούς, για να θολώνουν τα "νερά".
Σήμερα εχθρός των Ελλήνων είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Τι είναι αυτή πρακτικά; ...Η προσπάθεια κάποιων ιδιωτών να επιτύχουν την απόλυτη ιδιωτικοποίηση του Πλανήτη ...Ένα πρόβλημα, το οποίο δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιώτες είναι αυτοί, οι οποίοι επιτίθενται στους λαούς, για να τους αποσπάσουν τις πατρίδες τους. Αυτό γίνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη ...Ακόμα και σ' εκείνα τα κράτη, τα οποία φαινομενικά έχουν πολιτική ή φυλετική "συγγένεια" με τους τοκογλύφους —οι οποίοι σήμερα επιτίθενται στην Ελλάδα— ...Ακόμα και σ' εκείνα τα κράτη, τα οποία είναι υπεράνω πάσης "υποψίας". Αυτό —από μόνο του— αποδεικνύει ότι οι ιδιώτες αυτοί είναι τόσο άπληστοι και αδίστακτοι, που δεν τους περιορίζει κανένα εθνικό ή άλλο συμφέρον. Παντού και εναντίον όλων κάνουν τα ίδια εγκλήματα.
Πριν από λίγες ημέρες μέγα πλήθος λαού διαδήλωσε στο Ισραήλ, καταγγέλλοντας την ακρίβεια και τη λεηλασία του κόπου των εργαζομένων. Όλα αυτά στο Ισραήλ ...Στο Ισραήλ, το οποίο στην πραγματικότητα είναι εξίσου θύμα της παγκοσμιοποίησης με την Ελλάδα ...Στο Ισραήλ, το οποίο θεωρητικά είναι από τους πρωτοστάτες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και —όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα— από τα πρώτα θύματά της. Πώς αποδεικνύεται αυτό; ...Από τη φτώχεια και τη δυστυχία των Ισραηλιτών ...Από την αισχροκέρδεια, που επικρατεί στην αγορά του ...Από το γεγονός ότι το ίδιο το Ισραήλ δεν ανήκει στον λαό του, αλλά σε μερικούς Εβραίους ιδιώτες. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι δεκαοκτώ οικογένειες του Ισραήλ ελέγχουν τις εταιρείες που παράγουν το μισό ΑΕΠ του Ισραήλ ...Ιδιώτες ...Απλοί ιδιώτες.
...Ιδιώτες, όμοιοι με τους λοιπούς τοκογλύφους, οι οποίοι παριστάνουν τις "Αγορές" και έχουν στραφεί εναντίον των πάντων στον Πλανήτη ...Τοκογλύφοι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε ...Που φόρτωσαν την —κατ’ όνομα πλέον— "υπερδύναμη" με 14,5 τρις δολάρια χρέος. Μιλάμε για απίστευτο ποσό. Για να το καταλάβει κάποιος το νούμερο αυτό, αρκεί να το σκεφτεί διαφορετικά ...Να το σκεφτεί ως δεκατεσσεράμισι χιλιάδες (14.500) δισεκατομμύρια δολάρια. Αν, δηλαδή, μπορούσαμε να τυπώσουμε ένα χαρτονόμισμα αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα χρειαζόμασταν δεκατεσσεράμισι χιλιάδες τέτοια χαρτονομίσματα, για να ξεπληρώσουμε το αμερικανικό χρέος. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα. Μιλάμε για αριθμούς, τους οποίους μέχρι σήμερα τους γνώριζαν μόνον οι αστρονόμοι.
Όλα αυτά τα έκαναν οι ιδιώτες τοκογλύφοι, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους λαούς και να τους λεηλατήσουν. Τους "φόρτωσαν" με τεράστια χρέη, για να τους αποσπάσουν τις πατρίδες τους. Όταν σε αυτήν την ιδιωτική αθλιότητα έχουν παγιδευτεί κράτη όπως οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ, πώς θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Ελλάδα;
Αυτοί είναι οι εχθροί των λαών στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και αυτοί είναι και οι εχθροί των Ελλήνων. ΙΔΙΩΤΕΣ. Αυτοί είναι τα αφεντικά τόσο του Γιωργάκη όσο και του Αντωνάκη. Αυτοί δεν είναι ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί. Ούτε αστοί ούτε κεφαλαιοκράτες. Ούτε θρησκόληπτοι ούτε άθεοι. Είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι ιδιώτες απλοί, οι οποίοι έχουν συνθέσει μια συμμορία, που κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά της συμφέροντα ...Μια διεθνής ιδιωτική συμμορία, η οποία "αλώνει" τα κράτη το ένα μετά το άλλο ...Μια ιδιωτική συμμορία, η οποία βρίσκει ιδιώτες-δωσίλογους και μπαίνει μέσα στα κράτη. Αυτή η διεθνής συμμορία μπήκε στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τη "δεξαμενή" πρόθυμων ηλιθίων του Κολεγίου Αθηνών.
Από αυτούς τους ηλίθιους δημιούργησε τη συλλογική συμμαχία, την οποία είχε ανάγκη ...Από τα κουτορνίθια, τα οποία τα γνώριζε από τα Κολέγια και τα "μάγεψε" στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ανάμεσα σ' αυτά τα κουτορνίθια βρίσκει συνεργάτες και τέτοιοι δεν είναι μόνον οι πρωταγωνιστές της εξουσίας, αλλά και οι "κομπάρσοι" ...Όλοι όσοι μπορούν από το "πόστο" τους να παίξουν έναν ρόλο, είτε μικρό είτε μεγάλο ...Όλοι όσοι μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη με τρόπο τέτοιο, που να ευνοεί τα αφεντικά.
Δεν είναι μόνον πολιτικοί πρώτης γραμμής, αλλά και πολιτικοί δεύτερης γραμμής. Δεν είναι μόνον πολιτικοί, αλλά και τραπεζίτες. Δεν είναι μόνον τραπεζίτες, αλλά και δημοσιογράφοι. Δεν είναι μόνον δημοσιογράφοι, αλλά και διανοούμενοι. Δεν είναι μόνον ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, αλλά και ο Παπακωνσταντίνου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ...Ο Βορίδης, αλλά και ο Ανδριανόπουλος ...Ο Μάνος, αλλά και ο Νανόπουλος ...Ο Παπαχελάς, αλλά και ο Στραβελάκης ...Ο Δήμου, αλλά και ο Χωμενίδης. Ας ψάξει κάποιος τους "φανατικούς" του Μνημονίου και θα τους εντοπίσει όλους.
Αυτοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, εξυπηρετούν τους πανίσχυρους Έλληνες ιδιώτες, οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν τη διεθνή συμμορία ...Πανίσχυρους ιδιώτες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι εργοδότες τους ...Που είναι οι κομματάρχες τους, αν είναι πολιτικοί ...Που είναι οι τραπεζίτες, αν είναι τραπεζικά στελέχη ...Που είναι οι εκδότες τους, αν είναι δημοσιογράφοι ή συγγραφείς ...Πανίσχυροι ιδιώτες, όπως ο γιος του δωσίλογου Λάτση ή ο συνέταιρος της Goldman Sachs Μπόμπολας. Αυτή η συμμορία προδίδει τα πάντα, προκειμένου ν' αρπάξει ό,τι μπορεί.
Αυτό πρέπει να γνωρίζει ο λαός. Απέναντί του δεν έχει μυστηριώδεις δυνάμεις. Απέναντί του στέκονται απλοί ΙΔΙΩΤΕΣ, οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους εναντίον ολόκληρου του λαού ...ΙΔΙΩΤΕΣ, όπως ο άπληστος ο Λάτσης, ο οποίος συνεργάζεται με τον γελοίο Παπανδρέου, προκειμένου ο Μητρόπουλος να του προσφέρει τη λεία που προσδοκεί ...ΙΔΙΩΤΕΣ, που μπορεί ο λαός —αν "ξυπνήσει"— όχι απλά να τους αντιμετωπίσει, αλλά να τους λιώσει στην κυριολεξία ...Να τους κλείσει φυλακή και να τελειώνει άπαξ μ' αυτούς.
Αυτοί οι πονηροί ΙΔΙΩΤΕΣ είναι που —ακόμα και σήμερα— προσπαθούν να τον παρασύρουν σε "κομματικά διλήμματα", ενώ τέτοια πλέον δεν υπάρχουν ...ΙΔΙΩΤΕΣ, οι οποίοι βάζουν τα παπαγαλάκια τους να δημιουργούν εικόνες "ντέρμπι" μεταξύ κομμάτων, που δεν αφορούν πλέον κανέναν ...ΙΔΙΩΤΕΣ, οι οποίοι με τα ίδια παπαγαλάκια προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό, ενώ στην πραγματικότητα οι απειλές τους είναι της πλάκας ...Απειλές μιας δήθεν χρεοκοπίας και χάους, ενώ αυτό δεν συμβαίνει. Ίσα-ίσα που με μια χρεοκοπία βελτιώνει ένα κράτος την εικόνα του και άρα την πιστοληπτική του ικανότητα. Χρεοκοπείς στα όρια του Default και την επόμενη ημέρα επιστρέφεις στα ΑΑΑ. Μόνον όποιος λαός σώσει την πατρίδα του θα σωθεί και ο ίδιος ...και αυτό δεν μπορεί να το κάνει όποιος αφήνει τα "τρωκτικά" της τοκογλυφίας να λεηλατούν την πατρίδα του.
Απλά πράγματα, τα οποία δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα ...Πράγματα, τα οποία, αν τα εφαρμόσει πρώτη η Ελλάδα, σύντομα θα βρει μιμητές σε ολόκληρο τον κόσμο ...Πράγματα, τα οποία θα απομονώσουν τους τοκογλύφους και θα τους οδηγήσουν στην τιμωρία ...Πράγματα, τα οποία μπορούν τη συκοφαντημένη Ελλάδα να την ξαναβάλουν στο παιχνίδι της δόξας.
Το μήνυμα είναι ένα και είναι απλό:
...Το κράτος δεν ταυτίζεται με την πατρίδα και τον λαό.

...Χρεοκοπήστε το κράτος, πριν σας χρεοκοπήσει αυτό.

Πρέπει οι λαοί να οδηγήσουν τα κράτη τους στη χρεοκοπία, για να γλιτώσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πατρίδες τους. Απλά πράγματα. Το κράτος είναι χρήσιμο "σακίδιο", το οποίο το φοράει ο λαός, για να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του. Όταν κάποιοι σου φορτώνουν ανεξέλεγκτα το "σακίδιο" αυτό και το μετατρέπουν στην πλάτη σου σε ένα βαρύ "αμόνι", το ξεφορτώνεσαι πριν να είναι πολύ αργά. Πρώτα το ξεφορτώνεσαι και μετά βλέπεις πώς θα το ανασύρεις.
Εφόσον όλα τα κράτη έχουν να κάνουν με τοκογλύφους —στην πλειοψηφία τους Εβραίους—, ας κάνουν ό,τι κάνουν και οι θεομπαίχτες Εβραίοι στο γνωστό ανέκδοτο. Ας πετάξουν τις δόσεις των χρεών τους στον "ουρανό". Ό,τι μπορούν οι τοκογλύφοι να πιάσουν, ας το κρατήσουν και ό,τι πέσει κάτω, να επιστρέψει στον λαό. Αν όλοι οι λαό ρίξουν μια "πιστολιά" στις "Αγορές", είναι στην κυριολεξία θέμα λεπτών να βγούμε από την κρίση και τον εφιάλτη ...Τον εφιάλτη, τον οποίο μας προκάλεσαν οι "Αγορές" σε συνεργασία με τις προδοτικές ιδιωτικές τράπεζες.
Οι ίδιοι οι λαοί πρέπει να χρεοκοπήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες. Να αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους, για να τις οδηγήσουν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους και άρα στη χρεοκοπία. Γιατί; Γιατί αυτές είναι ο "ομφάλιος λώρος", ο οποίος συνδέει τους τοκογλύφους με τα κράτη. Αυτές οι τράπεζες είναι το μεγάλο μυστικό του σχεδιασμού των τοκογλύφων. Χάρη στις ιδιωτικές τράπεζες μπορούν και λεηλατούν τους λαούς. Η συνεχής σωτηρία αυτών των τραπεζών είναι αυτή, η οποία βυθίζει τα κράτη στην καταστροφή. Οι διεφθαρμένοι Παπανδρέου και Σαμαράδες, για να τις "σώζουν", λεηλατούν τους λαούς ...και θα τις "σώζουν" πάντα με "άλλοθι" την προστασία των καταθέσεων.
Αν οι λαοί χρεοκοπήσουν τις ιδιωτικές τράπεζες, αυτές αναγκαστικά θα περιέλθουν στα χέρια του κράτους. Οι υποθήκες τους αρκούν για να σώσουν τις καταθέσεις, εφόσον αυτές οι καταθέσεις στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος του συνόλου των τραπεζικών υποχρεώσεων. Επιπλέον, είναι θέμα χρόνου αυτές οι υποθήκες να βελτιώσουν τις αξίες τους, εφόσον είναι θέμα χρόνου το κράτος —αν απαλλαγεί από το τραπεζικό "βαρύδιο"— να μπει σε πορεία ανάπτυξης. Για όσο διάστημα αυτές οι τράπεζες υπάρχουν, θα μετατρέπουν διαρκώς τα ιδιωτικά χρέη σε κρατικά χρέη και θα "βυθίζουν" τα κράτη στην άβυσσο.
Το ακόμα χειρότερο είναι πως, όταν ολοκληρώσουν την καταστροφή των κρατών, θα περάσουν και οι ίδιες στα χέρια των ξένων τοκογλύφων. Όταν θα μπορέσουν μέσω αυτών να περάσουν στα χέρια των τοκογλύφων τα δημόσια κεφάλαια, θα περάσουν και οι ίδιες στα ίδια χέρια και άρα και τα ιδιωτικά κεφάλαια των λαών. Θα περάσουν φτηνά και με ασφάλεια, εφόσον σε αυτές τις τράπεζες διατηρούνται και οι υποθήκες των ιδιωτών. Ολόκληρος ο Πλανήτης στα χέρια μιας συμμορίας ιδιωτών. Μια συμμορία κακοποιών που από τα υπόγεια της FED κατέστρεψε όλες τις εθνικές οικονομίες και απειλεί με καταστροφή τους πάντες. 

Μόνον με την γνώση του αντιπάλου μπορεί ο λαός να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι ο "πόλεμος". Μόνον με τη γνώση του αντιπάλου μπορεί να σταθεί απέναντί του και να διεκδικήσει την νίκη.

Τι προτείνουμε να κάνει ο λαός;Προτείνουμε να εκμεταλλευτεί τα δικαιώματά του

και να αρχίσει να απαιτεί.ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ... :1)   ...ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με το "ερώτημα" της νομιμότητας του δημόσιου χρέους. Να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το αν αναγνωρίζει ή όχι το χρέος. Το δημοψήφισμα αυτό να αποτελεί "εντολή" για την επόμενη κυβέρνηση την εκ νέου καταμέτρησή του και βέβαια την τιμωρία των όσων παρανόμησαν στα όσα το αφορούν.
2)   ...από την κυβέρνηση να στραφεί εναντίον της Γερμανίας με την κατηγορία της απρόκλητης πολεμικής επίθεσης. Να στραφούν οι ίδιοι οι πολίτες εναντίον της Γερμανίας και της κυβέρνησής της, ως "θύματά" της. Δικαίωμα να το κάνουν έχουν όλοι οι ιδιώτες και βέβαια οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας. Μπορεί κάλλιστα —λόγω επιστημονικής εξειδίκευσης— ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ν' αναλάβει την αντίστοιχη πρωτοβουλία.
3)   ...από την κυβέρνηση να απαιτήσει από τη Γερμανία την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

4)    ...να στραφούν οι πολίτες μαζικά εναντίον του παράνομου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Να κάνουν μαζικές μηνύσεις εναντίον των μελών του ...Ειδικά τώρα, που αυτά τα μέλη έχουν αρπάξει "μετρητά" από το ελληνικό κράτος και είναι βέβαιο ότι τα έχουν "τσεπώσει". Αρκεί μια εισαγγελική παραγγελία, για να διαπιστωθεί πώς περίπου αντιλαμβάνονται τα "καθήκοντά" τους οι σημερινοί δωσίλογοι των ξένων και χαφιέδες των ντόπιων ιμπεριαλιστών.
5)   ...να στραφούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μαζικά εναντίον της διοίκησης του ΙΚΑ ...Να σαπίσουν στις μηνύσεις τη διοίκηση του ΙΚΑ για παράβαση καθήκοντος και πιθανή διαφθορά. Υποχρέωση του Διοικητή του ΙΚΑ είναι να προστατεύει τα ιδιωτικά συμφέροντα των ασφαλισμένων του, ακόμα κι αν αυτό το κάνει απέναντι στο ίδιο το κράτος. Καθήκον του Διοικητή του ΙΚΑ είναι να προστατεύει αυτά τα συμφέροντα και άρα υπό τις παρούσες συνθήκες είναι υποχρεωμένος να μην συναινέσει στην ανταλλαγή "ώριμων" ομολόγων με νέα ομόλογα τριακονταετούς διάρκειας ...Υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αν συναινέσει ...Υπάρχουν υπόνοιες διαφθοράς, αν έχει ήδη συναινέσει. Το ΙΚΑ και η διοίκησή του είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ό,τι όλοι οι ιδιώτες, οι οποίοι συμμετέχουν στο ελληνικό χρέος και αρνούνται να "εξυπηρετήσουν" το ελληνικό κράτος με ανταλλαγή ομολόγων.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

30 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Παπανδρέου και Σαμαράς. Συνένοχοι Προδότες!!!


 1. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312383840175#c2023233673992112543'> August 3, 2011 at 6:04 PM

  Να δω αυτό το κείμενο στο Antinews και ας πεθάνω ο μπαγάσας

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312397940165#c3172996204813544484'> August 3, 2011 at 9:59 PM

  Στην κατοχή μπόρεσε και δημιουργήθηκε ένα τερατώδες στις διαστάσεις του ΕΑΜ λόγω αυτής ακριβώς της κατάστασης . Αναγκαστικά διαλύθηκαν οι προηγούμενες δομές και δημιουργήθηκε το ΕΑΜ από οργανώσεις του 0.5%. Βέβαια και σ αυτή την προσπάθεια μπήκαν μέσα ανάξια πρόσωπα γιαυτό και το κίνημα που δημιουργήθηκε είχε αυτήν την κατάληξη και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον εαυτό του . Τα πράγματα δείχνουν ότι έχουμε πόλεμο οικονομικό σ' αυτήν την φάση , πιστεύω ότι σε λίγο θα ακολουθήσει και ο στρατιωτικός.Πριν από εβδομήντα χρόνια η ψωροελίτ της εποχής ξαναγύρισε στα πράγματα και ξαναέστησε την παράγκα της . Σήμερα για μας υπάρχει η γνώση της ιστορίας της προηγούμενης φοράς , δεν πρέπει να υποπέσουμε στα ίδια λάθη. Έτσι κι αλλιώς αυτοί μας φακελώνουν όλους , ας κάνουμε το ίδιο .
  ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΚΑΘ' ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΥΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΩΣ ΣΦΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ .
  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ .

  Ι.Σ.Κ.

   

 3. ΡΗΓΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312406908915#c537282083515991440'> August 4, 2011 at 12:28 AM

  Συμφωνώ με τον φίλο κομματόσκυλο.
  ΕΥΓΕ Παν. Τραιανού.
  Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια,γιά να καταφέρουμε να το διαβάσουν ,όλοι οι Ελληνες.
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312409857249#c6462282231853715446'> August 4, 2011 at 1:17 AM

  Παναγώτη, εσύ καλά τα γράφεις. Πόσοι όμως, από αυτούς που σε διαβάζουν, είναι σε θέση να τα καταλάβουν ?

  Καί από αυτούς που θα τα καταλάβουν, πόσοι θα τα εφαρμόσουν την κρίσιμη στιγμή των εκλογών ?


  Τόσα χρόνια μας τρομοκρατούσαν με τους "κόκκινους" που θα μας έπαιρναν,
  τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά, τις δουλειές, τ'αυτοκίνητα , τα κινητά και τα ακίνητα .......
  και τελειωμό δεν έιχαν, αυτά πού "θα" παθαίναμε.

  Τελικά, το μυστικό ήταν ότι τα ήθελαν όλα για πάρτυ τους οι ΙΔΙΩΤΕΣ (τράπεζες), οπως γράφεις.

  Μήπως, θα ήταν καλύτερα να τα δώσουμε οικειοθελώς λοιπόν, στούς κόκκινους ανεξαρτήτως απόχρωσης ?
  (Δεν είναι και σίγουρο ότι θα τα θέλουν, αλλά λέμε, τώρα ! )
  Δυό κρεμάλες λιγότερες ή περισσότερες, δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο κόκκινο, δεν αλλάζει τίποτα.

  Ετσι για σπάσιμο.

  Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς η αλήθεια είναι μία, είτε με το μνημόνιο του παπατζή, είτε χωρίς,
  "Τριάντα (30) χρόνια, ΝΥΧΤΑ" καί βάλεεεε..........

  * Παράλληλα, θα βρούμε και κάποια "καλή" χρήση γιά το "κολέγιο",
  ας πούμε π.χ. αποθήκη για πατάτες,
  θα είναι περισσότερο χρήσιμο στό τόπο.

  Ετσι για σπάσιμο , βρέ αδερφέ. Να λάβει ένα τέλος αυτό το παραμύθι, αρκετά τράβηξε !

  Δυστυχώς, ένα ήταν το ΕΑΜ και πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί. Ιδωμεν.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312412232132#c5467417322119536690'> August 4, 2011 at 1:57 AM

  Μπράβο κύριε Παναγιώτη.Μας δουελεύουν κανονικά εδώ και καιρό όλοι τους.

  Διαμάντια ανθρωπιάς και ευαισθησίας, δεν υπάρχουν ΟΥΤΕ για δείγμα.
  . Η Νέα Δημοκρατία μιμείται ΞΑΝΑ το ΠΑΣΟΚ για να σώσει το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.Ο Σαμαράς μέχρι τώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  PERI MAJESTIC.

   

 6. Ιωάννης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312416952490#c1162997372158360060'> August 4, 2011 at 3:15 AM

  Πρός ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.
  Δεν ξέρω αν θα το δείς στο antinews,αλλά στο anti-ntp,θα το δείς σίγουρα...

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312425019566#c2261425217928840480'> August 4, 2011 at 5:30 AM

  Το σόϊ ‘δημοκρατία’ είναι τούτη με σιδερένιους φράχτες, δακρυγόνα και χημικά;

  Μήπως δεν είναι, όχι μόνον δημοκρατία, αλλά ούτε καν αντιπροσωπευτικό το νυν πολιτικό σύστημα;

  Και με ποιό μηχανισμό άραγε μπορεί η ελληνική κοινωνία να ξεριζώσει αυτό το πολιτικό σύστημα, της στυγνής κομματοκρατίας, με τους σάπιους της ηγέτες τύπου Παπανδρέου και Σαμαρά, που είναι πλέον de facto συνένοχοι προδότες;

  «Από το γεγονός ότι το ίδιο το Ισραήλ δεν ανήκει στον λαό του, αλλά σε μερικούς Εβραίους ιδιώτες».
  ¬> Ποιούς Εβραίους; Υπάρχουν Εβραίοι; Μόνον Ιουδαίοι μείνανε μετά τους Μακκαβαίους και τον WWII.

  Ο λαός πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
  Τι προτείνουμε να κάνει ο λαός;
  Προτείνουμε να εκμεταλλευτεί τα δικαιώματά του και να αρχίσει να απαιτεί:

  1) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με το "ερώτημα" της νομιμότητας
  ¬> Να γίνει δημοψήφισμα χωρίς να υπάρχει δήμος;
  2) Ζήτω το Nauru, το Tuvalu και το San Marino!
  3) Ditto!
  4) Mαζικές μηνύσεις
  ¬> Και το άσυλο της πολιτικής τάξης;
  5) ΙΚΑ
  ¬> ΙΚΑ; Ναι ΙΚΑ, με λίγη ΑΟΖ, έτσι γιά να περνάει η ώρα μωρέ...

  «Να δω αυτό το κείμενο στο Antinews και ας πεθάνω ο μπαγάσας»
  Όταν το Antinews κατεβάσει τα ρολά, τότε θα έχει ελπίδες η Ελλάδα!

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312446281335#c4097879217426367049'> August 4, 2011 at 11:24 AM

  ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312453076420#c9175614409268934836'> August 4, 2011 at 1:17 PM

  Νομίζω ότι ο καιρός κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας έχει έρθει και παρέλθει. Θάνατος στους δοσίλογους και προδότες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε σαν χώρα και σαν έθνος. Εκτιμώ βαθύτατα την ανθρώπινη ζωή, αλλά βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου και στον πόλεμο το δόγμα "η ζωή σου ή η ζωή μου" είναι ο μόνος λογικός δρόμος προς την νίκη. Είμαστε όμηροι ξένων συμφερόντων στην ίδια μας την χώρα. Είμαστε όμηροι ενός πολιτικού και δικαστικού συστήματος που ως μόνο σκοπό ύπαρξης τους έχουν την συνεχιζόμενη αφαίμαξη της ίδιας της ουσίας εκείνης που αποτελεί το δομικό υλικό της οντότητας του Έλληνα.
  Αν κάποιος έχει καλύτερη λύση από τις κρεμάλες, ας μου την υποδείξει.

  THE BEGGAR

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312459250000#c9033731414085379556'> August 4, 2011 at 3:00 PM

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ANEBHKE O ΠΟΥΣΤΑΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΕΔΑΖΕ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΜΠΑΡΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!!!!!ΑΥΤΟΣ ΕΧΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΠΡΙΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!!! ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ "ΠΕΡΝΑΓΕ ΚΑΛΑ Ο ΛΑΟΣ" ΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ!!!!!ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΒΟΙΔΟΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΚΕ!!!!!ΠΑΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ!!!!! ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΕΣ!!!
  ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΛΙΑΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ;;;;;;;;;;;ΔΩΣΤΟΥ ΞΑΝΑ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ
  ΜΙΜΗΣ!!!!!!!!ΨΟΦΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ "ΤΙΜΩΡΗΣΕ" Ο ΒΟΙΔΟΛΑΟΣ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΚΟΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ PLAYSTATION!!!!!!!!!!!!
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΝΤΟΡΟΜΑΣΕΣ Ο "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ"ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ "ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ"
  ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  TΡAIANOY ΞΥΠΝΑΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΝΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!
  Υ.Σ.ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312494999582#c7574910532338460524'> August 5, 2011 at 12:56 AM

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ. ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ.ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΗ, ΥΠΟΒΗΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ,ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....ΕΙΣΤΕ ????

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312524819188#c269229949747620734'> August 5, 2011 at 9:13 AM

  φιλε 11. αν σου φαινεται υποπτη η αναλυση και φυσιολογικη η σταση του Σαμαρα εισαι σε ¨καλο" δρομο. Ολα οσα ειπες ειναι ασχετα. δεν ξερεις γιατι τον εριξε εκ των υστερων οταν δεν ξερεις γιατι τον ειχε στο παιχνιδι τοσο γερα απο την αρχη. τον ειχε νουμερο 2 επειδη ηταν εξυπνος;

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312536851183#c266271458382306399'> August 5, 2011 at 12:34 PM

  Φίλε 11, όταν σου δείχνουν το φεγγάρι μην κοιτάς το δάχτυλο. Εάν ο Σαμαράς ήταν πατριώτης, θα είχε εξαφανιστεί από την κεντρική πολιτική σκηνή πριν καν πατήσει το κατώφλι της. Είναι σε τέτοιο βαθμό καθοδηγούμενη από ξένα κέντρα εξουσίας η πολιτική στην Ελλάδα, που αν ο Σαμαράς ή ο οποιοδήποτε Σαμαράς προσπαθούσε να ακολουθήσει πολιτικές ασύμφορες για την "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και πολιτικές που δεν υπαγορεύονται από αυτήν, σίγουρα θα ήταν ένας διάττοντας αστέρας, που ίσως μόνο οι γονείς του να θυμούνταν το πέρασμα του από την πολιτική.
  Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ή τουλάχιστον όπως μας τα παρουσιάζουν, τόσο η "επίσημη" ελληνική ιστορία, όσο και τα Μ.Μ.Ε. Και αναφερόμενος στα Μ.Μ.Ε, θα σου πρότεινα πάντα να φιλτράρεις δύο και τρεις φόρες ότι ακούς από δαύτους, γιατί σε τελική ανάλυση τα ίδια αφεντικά εξυπηρετούν και από τα ίδια αφεντικά του γιωργάκη και του αντωνάκη πέρνουν τις εντολές τους.

  THE BEGGAR

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312537354219#c7805883324899267148'> August 5, 2011 at 12:42 PM

  Συμφωνώ με τον φίλο 12. Όλοι γνωρίζουν τον βρόμικο ρόλο της Οικουμενικής Κυβέρνησης του 89. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάνε ακόμα για το "βρόμικο" 89. Για να βάλουν υπουργό Οικονομικών εκείνης της Κυβέρνησης έναν τριανταοκτάχρονο άσχετο "γόνο" αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν είναι και τόσο καθαρό. Αυτός ο υπουργός υπέγραψε τόσο για την Siemens όσο και για την ΑΓΕΤ. Από εκεί και πέρα...στην ίδια χώρα ζούμε. Το ότι μετά από τρία χρόνια "έριξε" την Κυβέρνηση σημαίνει ότι του επέτρεψαν τα ξένα αφεντικά να την "ρίξει". Κανένας δεν κάνει τίποτε από μόνος του και χωρίς την άδεια των Αμερικανών. Κανένας και μάλιστα όταν αυτός είναι "εκλεκτός" του Κολεγίου Αθηνών. Σε άλλη περίπτωση θα τον βρίσκαμε σε κάποιο χαντάκι και δεν θα τον άφηναν να παριστάνει του κομματάρχη στην ΠΟΛΑΝ. Σε ότι αφορά τον πατριωτισμό του μας αρκεί να σκεφτόμαστε ότι είναι ο υπουργός εξωτερικών που γέμισε την Ελλάδα με Αλβανούς. Όλους τους Αλβανούς αν σκεφτεί κάποιος ότι όλοι οι κακοποιοί της Αλβανίας μπήκαν στην Ελλάδαν χάρη στον Αντωνάκη. Το Αντωνάκη τον "πατριώτη" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312546453675#c2133209485124460840'> August 5, 2011 at 3:14 PM

  ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ πόσο λυπηρό είναι για την κοινωνία μας να χρειάζεται ένα άρθρο σαν του Παναγιώτη για να δουν οι Έλληνες μπροστά τους. Μερικοί χρειάζεστε ΟΝΤΩΣ 30 σελίδες ανάλυση για να ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙΤΕ απλώς, γιατί για να απο-κομματικοποιηθείτε ΔΕΝ ξέρω πια τι χρειάζεστε. Μάλλον τον ουρανό να πέσει πάνω σας, αλλά δυστυχώς θα πέσει και πάνω μας και θα μας πλακώσει μαζί σας και εμείς δεν φταίμε!

  Και βλέπω το σχόλιο του 11.
  Αγαπητέ 11, με ανθρώπους σαν εσένα και τους ομοίους σου η Ελλάς θα μείνει στο βάλτο εις τους αιώνες των αιώνων...Αμήν....

  Οι Έλληνες πια στην πλειοψηφία τους δεν έχουν μυαλό, παρά μόνο δρουν το ίδιο φανατικά με τους ποδοσφαιρόφιλους....

  ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΛΥ!

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312563746706#c4980296279676663519'> August 5, 2011 at 8:02 PM

  Προς τους διαχειριστές του Blog: μήπως θα μπορούσατε να κοιτάξετε το link στο PDF; Δεν υπάρχει το αντίστοιχο αρχείο στο box.net. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   

 17. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312566878039#c3458805700129565266'> August 5, 2011 at 8:54 PM

  Το link στο pdf διορθώθηκε http://www.box.net/shared/baugfeyh8654xzzfrfst

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312663828907#c1133600722800952426'> August 6, 2011 at 11:50 PM

  τον Νοεμβριο του 2009 (εκλογές ΝΔ) ο κ. Τραϊανού έγραφε ότι ο Σαμαράς βοήθησε στην πτώση του μητσοτακέικου.

  Αφού όλα ειναι σύμφωνα με πολλους προκαθορισμένα από μεγάλες δυνάμεις , να υποθέσουμε ότι και αυτό ήταν "στημένο";; (πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ, έχω μπερδευτεί)

   

 19. Νικήτας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312667050495#c125480272479360406'> August 7, 2011 at 12:44 AM

  Προς Ανώνυμο #18 6 Αυγούστου 2011 11:50 μ.μ.

  Απόσπασμα από το κείμενο που αναφέρεσαι:

  "Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που στην αρχή του κειμένου είπαμε ότι τη Ντόρα δεν την νίκησε ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Αβραμόπουλος. Η Ντόρα ηττήθηκε από τη "μέθη" της. Τον Μητσοτάκη τον τιμώρησε ο κόσμος της Δεξιάς. Ο δεξιόστροφος δημοκρατικός κόσμος, τον οποίο ειδικά ο Μητσοτάκης υποτιμά σε όλη του την πολιτική καριέρα. Ο "αδιάφορος" κόσμος, που "ενδιαφέρθηκε".

  Αμφιβάλουμε, δηλαδή, αν από τους οκτακόσιους χιλιάδες Έλληνες, που ψήφισαν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, πήγαν παραπάνω από πενήντα χιλιάδες, για να υποστηρίξουν τον Σαμαρά. Η συντριπτική πλειοψηφία των δεξιών πήγαν στις εκλογικές διαδικασίες, για να τιμωρήσουν μέσω της Ντόρας τον πατέρα της."


  Όσο για το ερώτημα σου, αν το είχες διαβάσει το κείμενο δεν θα ρώταγες!

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312702994673#c165842632193044031'> August 7, 2011 at 10:43 AM

  oxi file 12.san exthes ton thymame ton mhtsotaki na leei oti ton evale sthn kyvernish gia ta kala tou gallika.to eipe sovara o doshlogos auto!

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312713594256#c7136589882667401109'> August 7, 2011 at 1:39 PM

  @19

  και πάλι αυτό δεν τα εξηγεί όλα.

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312736761495#c3476144716739073894'> August 7, 2011 at 8:06 PM

  Εἶναι ἡλίου φαεινότερον ὅτι ὁ Σαμαρᾶς εἶναι τὸ δεκανίκι τοῦ γιωργάκη καὶ παίζει αὐτὸν τὸν τρισάθλιο ρόλο... Μιὰ πραγματικὴ ἀντιπολίτευση θὰ τὸν εἶχε κάνει σκόνη· νὰ μὴν ξεχνᾶμε ὅτι αὐτὸς ποὺ ἔφυγε μὲ ἑλικόπτερο ἦταν ὁ «σαμαρᾶς» τῆς Ἀργεντινῆς. Ἔχουμε κι ἐδῶ τὸ ἴδιο σκηνικὸ ἀκριβῶς ἀλλὰ μὲ «ἐπαγγελματίες»· ὃλες οἱ θέσεις εἶναι πιασμένες ἀπὸ πρακτορίσκους ὅλων τῶν ἐπιπέδων. Τελευταῖο κροῦσμα ἡ ἓλενα παναρίτη, ἡ ὑπάλληλος τοῦ ΔΝΤ. Τί εἶπε; Ὅτι ἡ Ἑλλάδα δέν εἶναι kibbutz ἀλλά χώρα (δυστυχῶς γι`αὐτήν..) !!! Τό kibbutz ἐπισήμως εἶναι μιά ἰσραηλιτική κοινότητα ὅπου ἐφαρμόζεται ὁ σοσιαλισμός καί ὁ σιωνισμός !! Προφανῶς αὐτὸ μᾶς ἐπιφυλάσσουν καί ξέφυγε ἀπό τό βοθροστοματάκι της !!!! Τό ὅτι χρησιμοποίησε αὐτό ὡς παράδειγμα σαφῶς δείχνει ὅτι κι αὐτή εἶναι μιὰ σκυλογύφτισσα τῆς ἐρήμου (καὶ ἄλλες ἀποδείξεις δὲν μᾶς χρειάζονται). Εἶπε καὶ κάτι πιό χοντρό· ὅτι ἡ Ἑλλάδα πρέπει νὰ γίνει λιγώτερο... Ἑλληνική !!! Νὰ λοιπὸν τί τρέμουν· ὄχι τὴν Ἑλλάδα (τὴν ὁποία ἔχουν ἤδη ἁλώσει) ἀλλὰ τὸ Ἑλληνικό !!!
  Νὰ προχωρήσω λίγο... Ἀπὸ πολλοὺς στὸ διαδίκτυο παρουσιάζονται θέσεις ποὺ ἐκφράζουν τὸ Ἑλληνικό· ὑπάρχουν πολλές ὑγιεῖς δυνάμεις ποὺ πρέπει νὰ ἐκφρασθοῦν μὲ περισσότερο ἐνεργὸ τρόπο. Ἀπὸ τὴν Πλατωνικὴ πλευρὰ ἡ ἀνάλυση ὑπάρχει· τὸ ζητούμενο εἶναι ἡ σύνθεση. Οἱ πολιτικὲς θέσεις τοῦ ΕΑΜβ νομίζω ὅτι συνθέτουν ὅλες τὶς Ἑλληνικὲς θέσεις/ἀπόψεις ποὺ διατυπώνονται ἀπὸ πολλοὺς ἀναλυτὲς. Νὰ σταχυολογήσω ὡρισμένους ποὺ παρακολουθῶ· ὁ Πόρτα-Πόρτα (ἐπ` εὐκαιρίᾳ χαιρετίζω τήν ἐμφάνιση τοῦ ΠΠ στό παρὸν ἱστολόγιο), ἡ Φιλονόη, ὁ Peri-Majestic, ὁ Βράχος, ὁ OPTIMUS, τὸ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ, ὁ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, ὁ Ἕλληνας, ὁ Στράβων Ἀμασεύς, ὁ Μαχητής, οἱ 300, ὁ ἰατρὸς Κος Ἀντωνίου (κάποιοι... Ἀναρμόδιοι ἐμφανίζονται νὰ ὑποστηρίζουν τὶς θέσεις τοῦ Καζάκη περὶ ἑλληνοποιήσεως ὅλων ὅσων ἐργάζονται στὴν Ἑλλάδα). Ἤδη ὁ ΠΠ ἔχει θέσει τὸ θέμα «συναντήσεως» καὶ ἄρα συνθέσεως τῶν ἀπόψεων αὐτῶν. Εἶναι, πιστεύω ἡ ἑπόμενη κίνηση γιά νὰ μπορέσουμε νὰ ἀκολουθήσομε τὰ σωστά βὴματα. Δὲν χρειαζόμαστε καθοδήγηση, αὐτοοργανωνόμαστε. Ἄς «ἐκφράσουμε» τὸ Ἑλληνικὸ καὶ ἄς ἐφοδιασθοῦμε μὲ τὴν γνώση ὥστε νὰ ξεπεράσουμε καὶ τοὺς προγόνους μας ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα - στὴν γνώση ἐξάλλου ὑπερτερούσαμε πάντοτε -!!
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312798509408#c8283026273702190319'> August 8, 2011 at 1:15 PM

  Exeis apoluto dikaio , kai as to omologw me pono sthn kardia , palios OPADOS tou antrea (to A mikro giati kai aytos mikros htan telika). Panta filika. pAnos

   

 24. delficos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1312887069370#c3356735447504612178'> August 9, 2011 at 1:51 PM

  Να συγχαρώ τον σχολιαστή 15 για την απλής λογικής και τόσο αληθινή έκφραση του "..πόσο λυπηρό είναι για την κοινωνία μας να χρειάζεται ένα άρθρο σαν του Παναγιώτη για να δουν οι Έλληνες μπροστά τους. Μερικοί χρειάζεστε ΟΝΤΩΣ 30 σελίδες ανάλυση για να ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙΤΕ απλώς.."
  Και να συμπληρώσω στον σχολιαστή/παλιό οπαδό 23 οτι θα έπρεπε -και πρέπει απο εδώ και στο εξής- να αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς που είναι στην εξουσία ως ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΥΣ. Για να μην έρθουμε ποτά ξανά στο μέλλον στη δυσάρεστη θέση να μετανοήσουμε για τα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές που τους απευθύναμε κάτω απο τα πολιτικά μπαλκόνια..

   

 25. Μιχαήλ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1313040693228#c5699988287271884712'> August 11, 2011 at 8:31 AM

  "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το αν ο λαός αναγνωρίζει ή όχι το χρέος".

  Πιστεύω οτι ακόμα κι αν ο Σαμαράς εκλεγεί και όπως λέει το κείμενο νομιμοποιήσει το ΓΑΠ που νομιμοποίησε το παράνομο χρέος τής μεταπολίτευσης και περάσει την ευθύνη στο λαό, το δημοψήφισμα αυτό μπορεί να γίνει και στο μέλλον άν ποτέ υπάρξει μια πραγματικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση.

  Έτσι εκτός από το ΓΑΠ η μπάλλα θα πάρει και το Αντωνάκη.

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1313269057768#c1089837022006248790'> August 13, 2011 at 11:57 PM

  Πιστεύει κανένας ότι οι Έλληνες σήμερα πιστεύουν κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα;

  Θα είναι κάποιος πολύ ηλίθιος αν συνεχίσει να ψηφίζει εναλλακτικά αυτα τα δύο.

  Όλοι μας έχουμε τα μάτια στραμμένα με αγωνία μπροστά με την ελπίδα ότι θα εμφανιστεί κάτι νέο στον ορίζοντα που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από την σαπίλα στην οποία μας έχουν οδηγήσει όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

  Όσες αλχημείες και αν κάνουν δεν πρόκειται ο λαός να τους ακολουθήσει τώρα πiα (και για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Τρισέ: "The game is over " (με δαύτους).

   

 27. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1313529885791#c1866082492630157618'> August 17, 2011 at 12:24 AM

  Το κείμενο στο τέλος του μεταδίδει πολλή ενέργεια.

  Έχω μελετήσει τον συγγραφέα σε μεγάλο βαθμό και εξακολουθεί να με εκπλήσει ευχάριστα. Άρθρο σαν αυτό προιδεάζει πως θα είναι ανακύκλωση παλιών κι όμως όχι. Και πάλι φρέσκος, και πάλι διεισδυτικός, και πάλι με νέες οπτικές γωνίες.

  Άσχετα με τα παραπάνω, έχω την αίσθηση πως ήρθε η ώρα εμείς που συχνάζουμε σε αυτό το blog να γνωριστούμε καλύτερα. Πιθανόν και ο συγγραφέας ο οποίος "θυμώνει" και "αγανακτεί" μαζί μας πρέπει να το νιώθει πως ήρθε η ώρα αλλαγής σχεδιασμού.
  Δεν μπορεί η ενημέρωση μας να εξαρτάται από την λειτουργία ενός blog, το οποίο σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, λόγω φίμωσης ή ποινικοποίησης ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο σταματήσει.
  Η γνωστή λέσχη αποφάσισε στην τελευταία συνέλευση της την δημιουργία ενός παγκόσμιου ιντερνετικού γεγονότος που θα λειτουργήσει ως οδηγός για την επιβληθείσα λογοκρισία. Αλλά ακόμα κι αν αυτό εντάσσεται στην σφαίρα της συνομωσιολογίας η αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι πως οι ελευθερίες μας περιορίζονται με ταχύτατους ρυθμούς και σίγουρα σύντομα θα πληγεί και η πρόσβαση μας στην ενημέρωση.

  Γι αυτό προτείνω πως ότι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα. Ας μετρηθούμε επιτέλους.

   

 28. Ypatia
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1318013696007#c4120817666332598199'> October 7, 2011 at 9:54 PM

  Το κείμενο είναι πολυ μεγάλο για να σχολιαστεί ολόκληρο. Σίγουρα είναι ρηξικέλευθο. Είναι όμως υπερβολικά ισοπεδωτικό όσον αφορά το Σαμαρά.
  α) Η κατηγορία για τους Αλβανους είναι αναληθεις γιατι τα συνορα δεν φυλασονταν ποτε. Ακομα και τωρα ειναι ανεπαρκης η φυλαξή τους. Αλλοι τοσοι Αλβανοι τοτε πηγαν Ιταλια. (β) Απο τότε μέχρι και τώρα κρατάει ισχυρές αντιστασεις στο θέμα των σκοπίων. Ειπε τις προαλες οτι δεν μπορει να γινει αποδεκτή ονομασια Μακεδονία του Βαρδαρη. Τοτε δε δίστασε να συγκρουστεί με το Μητσοτακη και να περασει πολυχρονη πολιτικη ερημο. Ενας που τον νιαζει μονο η καρέκλα, απλά ΔΕΝ το κάνει αυτό. Γυρισε στη ΝΔ μονο αφου ο Μητσοτακης ειχε φυγει απο αρχηγος πολυ καιρό πριν.
  (γ) Θα μπορουσα να αποδεχτώ οτι ίσως - λέω ίσως- να μην καταφέρει λαμπρά αποτελέσματα. Ότι ισως -λέω ισως- δεν είναι ο σουπερ ηγέτης. Αλλα πιστεύω θα προσπαθήσει να φυγουμε απο την απολυτη υποτέλεια...
  (δ) Μην ξεχνάς και της επικοινωνίες της ΝΔ (Καραμανλης-Σαμαρας) με τη Ρωσσια κλπ για ενεργεια-επενδύσεις, και υποστηρηξη της ΑΟΖ, που αποδεικνύει οτι εχουν πολυ διαφορετικη γραμμη οσον αφορα Εθνικα συμφέροντα.
  (ε) Ακομα κι αν τελικά βγεί μετά απο εκλογές, και ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον ΓΑΠ, είναι απολυτα σιγουρο οτι θα εξαερωθεί σε πολυ λιγοτερο απο 2 χρόνια. Μαλλον σε 1 χρονο θα εχει εξαερωθεί και η ΝΔ.

  Βέβαια ο χρόνος (ισως) θα δείξει τελικά ποιος εχει δικιο....

   

 29. S-θήσεις
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1319982826803#c364009414477367447'> October 30, 2011 at 3:53 PM

  Έλληνας 27

  Γι αυτό προτείνω πως ότι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα. Ας μετρηθούμε επιτέλους.

  ΣΥΜΦΩΝΩ....

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/08/papandreou-samaras-synenoxoi-prodotes.html?showComment=1320327048912#c7066384302423615219'> November 3, 2011 at 3:30 PM

  Οπως ακριβώς τα έγραφες το καλοκαίρι πάνε να γίνουν σύμφωνα με τις σημερινές εξελίξεις. Πάνε να περάσουν τη νέα σύμβαση (η οποία θα νομιμοποιεί και την προηγούμενη που δεν έχει επικυρωθεί στο κοινοβούλιο) με την παρούσα βουλή πριν τους διαολοστείλει ο λαός με εκλογές. Υπάρχει τρόπος αντίδρασης;

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας