«Εργολαβική Κυβέρνηση» λαϊκής εντολής και ευθύνης.
... Η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση.
Καθημερινά ακούμε —και στο άμεσο μέλλον θα ακούμε ακόμα πιο συχνά— για έκτακτες λύσεις "σωτηρίας" του ελληνικού λαού. Θα ακούμε έννοιες, τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς τις γνωρίζουν μόνον από την ανάγνωση των βιβλίων της ιστορίας …Έννοιες όπως "Οικουμενική Κυβέρνηση", "Κυβέρνηση εθνικής Σωτηρίας", "Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων" κλπ.. Όλα αυτά είναι λάθος. Γιατί; Γιατί όλα αυτά προϋποθέτουν συνθήκες, οι οποίες σήμερα ευτυχώς δεν υπάρχουν. Προϋποθέτουν ο λαός να έχει άγνοια των όσων συμβαίνουν και —πάνω στην αδυναμία του να βρει ο ίδιος λύση— ν' αναγκαστεί να δώσει "λευκή" "εντολή" σε "εκλεκτούς", για να τον "σώσουν". Όλοι αυτοί οι τύποι των Κυβερνήσεων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν το "αυτόβουλο". "Πουλάνε" την "τεχνογνωσία" τους σε έναν λαό, ο οποίος δεν γνωρίζει πώς να σωθεί μόνος του και παραδίδει "λευκή" επιταγή.
Όμως, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Στην κυριολεξία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο κόσμος γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει και έχει άποψη για τη λύση που τον ευνοεί. Αμφισβητεί τους άθλιους που τον κυβερνούν και δεν πιστεύει πλέον ότι μπορούν να τον "σώσουν" …Όχι επειδή δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, αλλά επειδή κρίνει ότι έχουν επιλέξει να μην το κάνουν. Έχουν επιλέξει να ταυτιστούν με τους "φονείς" του ελληνικού λαού και αυτούς υπηρετούν.
Αυτό ακριβώς είναι και το λεπτό σημείο των όσων συμβαίνουν σήμερα. Ο κόσμος, που βγαίνει στις πλατείες να διαμαρτυρηθεί, έχει δική του άποψη για το ποια πολιτική πρέπει ν' ακολουθηθεί και αμφισβητεί ευθέως αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στη Βουλή… Αμφισβητεί ότι μπορούν να τον "σώσουν". Τους θεωρεί όχι απλά ανίκανους, αλλά προδότες. Όταν λοιπόν όλοι αυτοί θεωρούνται από τον λαό ως προδότες, ευνόητο είναι πως παύει κάθε συζήτηση για "Οικουμενική Κυβέρνηση", στελεχωμένη από το υπάρχον πολιτικό δυναμικό και με δικό της "αυτόβουλο".
Το μόνο, το οποίο απομένει, είναι Κυβέρνηση "εργολαβίας". Τι σημαίνει αυτός ο καινοφανής όρος; Σημαίνει Κυβέρνηση, η οποία θα "δεσμευτεί" εκ των προτέρων να πράξει όχι ό,τι αυτή η ίδια νομίζει, αλλά ό,τι νομίζει ο "εντολοδότης" της και άρα ο λαός. Η οποιαδήποτε ομάδα "αγανακτισμένων" πολιτών μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει υποχρέωση να καταθέσει δικό της "πρόγραμμα". Υποχρέωση έχει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις απέναντι στις εντολές του "εργοδότη" της και τίποτε παραπάνω. Μια οποιαδήποτε ομάδα μορφωμένων, αξιόπιστων και εντίμων πολιτών μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Ακολουθώντας το συνταγματικό τυπικό, μπορεί να ιδρύσει κόμμα και αφού περιγράψει προεκλογικά τα "πώς" θα εξυπηρετήσει τις εντολές του λαού, μπορεί στη συνέχεια να διεκδικήσει την ψήφο του.
Αυτή είναι η ιδιομορφία αυτού, του οποίου λέμε σήμερα. Μέχρι σήμερα οι Κυβερνήσεις προέρχονταν από τα γνωστά κόμματα τον ιδεολογιών …Τα κόμματα, τα οποία —όπως αποδείχθηκε— "δούλευαν" τον λαό. Τον "δούλευαν", γιατί, ενώ προεκλογικά τού παρουσίαζαν τον "ιδανικό" τους κόσμο και του ζητούσαν να τα στηρίξει για να του τον προσφέρουν, στη συνέχεια "ξεχνούσαν" τις υποσχέσεις τους, επιλέγοντας να υπηρετήσουν τα λεγόμενα "μεγάλα" και από τη φύση τους αντιλαϊκά "συμφέροντα" …Όλοι, δήθεν "διαφορετικοί" προεκλογικά, κατέληγαν ολόιδιοι μετεκλογικά. Αυτό ήταν το "δούλεμα". Άλλος "πουλούσε" καπιταλιστικές "οάσεις" και άλλος σοσιαλιστικούς "παραδείσους", αλλά ο λαός, κάθε φορά που "αγόραζε" την πραμάτεια τους, καταδικαζόταν στο να εγκλωβίζεται στην ίδια "έρημο" της φτώχειας και της μιζέριας. Μόνον οι "έμποροι" υποσχέσεων ευημερούσαν στη χώρα.
Σήμερα και εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης, έχει αποκαλυφθεί το "παιχνίδι" της απάτης. Φαίνεται πλέον πως όλοι οι "έμποροι" είναι ίδιοι μεταξύ τους και αδύναμοι να δώσουν λύσεις στην κατάσταση. Τα ψέματά τους —αλλά ακόμα και οι ίδιοι— έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Τα "προϊόντα" τους βρίσκονται στα "αζήτητα", γιατί ο λαός τα έχει ψηφίσει ήδη όλα και τα έχει δοκιμάσει επίσης όλα. Σήμερα αυτός ο λαός έχει άποψη για τον δικό του ιδανικό "κόσμο" και μπορεί να λειτουργήσει ως "εργοδότης" …Δεν χρειάζεται πανάκριβο κι ανεξέλεγκτο "αρχιτέκτονα" ..Δεν χρειάζεται κόμματα, τα οποία πρεσβεύουν διαφορετικές ιδεολογίες-απόψεις. Έχει ιδεολογία ο κόσμος …και αυτήν είναι η δημοκρατική. Έναν απλό "εργολάβο" χρειάζεται, για να κάνει με τον πιο συμφέροντα τρόπο αυτά, τα οποία εξυπηρετούν τη δική του άποψη.
Στις επόμενες εκλογές, δηλαδή, μπορεί να "αποθεωθεί" η Δημοκρατία, εφόσον μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει όπως προβλέπει η ίδια η έννοιά της. Απόλυτη Δημοκρατία, εφόσον ο λαός θα μπορεί ν' αποφασίσει γι' αυτά που θέλει να ζήσει και ο ίδιος θα κληθεί να επιλέξει αυτούς, οι οποίοι θα του τα προσφέρουν. Αυτό σημαίνει πως ο λαός θα θέτει τις προδιαγραφές και οι "υποψήφιοι" θα διαγωνίζονται μεταξύ τους ανάλογα με το πόσο "κοντά" μπορούν να βρεθούν στις προδιαγραφές αυτές. Ο κυρίαρχος λαός θ' αποφασίζει και θα παίρνει τις ευθύνες του γι' αυτούς που τον κυβερνούν.
Εξαιτίας αυτής της λειτουργίας, είναι δυνατόν να προκύψουν νέες ηγεσίες, οι οποίες θα προέρχονται από τα "σπλάχνα" του λαού και όχι από τα υπόγεια των ξένων πρεσβειών. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Ο λαός θα θέτει τις "προδιαγραφές" —ως απόλυτος κυρίαρχος και εργοδότης— και η εκάστοτε "Εργολαβική Κυβέρνηση" θ' αναλαμβάνει απλά να "εκτελέσει" τις εντολές του. Υπόλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στον Πλανήτη ολόκληρο θα είναι ο λαός και όχι η Κυβέρνηση. Ο λαός θα είναι ο Κυρίαρχος και αυτός θ' αναλάβει να στηρίξει το βάρος των επιλογών του. Κανένας διεθνής παράγοντας δεν θα μπορεί να πιέσει αυτήν την Κυβέρνηση, γιατί απλούστατα θα είναι Κυβέρνηση-"εργολάβος".
…Κυβέρνηση περιορισμένης "ευθύνης", η οποία επιλέχθηκε με εκλογές ως εκφραστής εκείνου που φέρει την ευθύνη …και είναι ο ίδιος ο λαός …Ο λαός, ο οποίος μόνος του θα προσδιορίσει τις "κόκκινες γραμμές", που αφορούν τη Δημοκρατία του …Ο λαός, που θα πάρει ο ίδιος πάνω του την ευθύνη να προστατεύσει αυτές τις "γραμμές" άμυνας, όταν θα βρεθεί η δική του Κυβέρνηση υπό εξωτερική πίεση. Αν, δηλαδή, πληρωθούν ή όχι τα ομόλογα, αυτό είναι ευθύνη του λαού και όχι εκείνου ο οποίος εμφανίζεται ως Πρωθυπουργός της χώρας. Αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι χρυσοφόρες ΔΕΚΟ ή όχι, αυτό θα είναι ευθύνη του λαού και όχι εκείνου ο οποίος εμφανίζεται ως επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας. Αν πραγματικά θα ανεξαρτητοποιηθεί ή όχι η Δικαιοσύνη, αυτό θα είναι ευθύνη του λαού και όχι εκείνου που κατά καιρούς θα εμφανίζεται ως αρχηγός της κυβέρνησης και μπορεί να απειλείται από τις ξένες πρεσβείες.
Εδώ μπορεί να καταλάβει κάποιος και το σφάλμα όλων αυτών, οι οποίοι ζητούνε μια λανθασμένη άμεση Δημοκρατία της φλυαρίας και της ανοησίας. Απαιτεί μεγάλο θράσος και μόνον να σκεφτείς ότι μπορείς —έτσι στο πρόχειρο— να "διορθώσεις" τους αρχαίους Έλληνες. Άμεση δημοκρατία είχαν οι βάρβαροι. Οι Έλληνες είχαν Δημοκρατία με Θεσμούς …Οργανωμένη Δημοκρατία με αρχή, μέση και τέλος. Με άμεση δημοκρατία λειτουργούν οι όχλοι. Με άμεση δημοκρατία έκαιγαν τις μάγισσες και τους αιρετικούς στον Μεσαίωνα. Ο θεσμός των δημοψηφισμάτων είναι κάτι διαφορετικό, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο νόημα μέσα στη δημοκρατική λειτουργία.
Με δημοψηφίσματα ο λαός παίρνει τις μεγάλες ευθύνες, όταν πρέπει να προστατεύσει "κόκκινες γραμμές" …Όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το δίκιο του και το μέλλον του …Όταν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εθνικές, πολιτικές ή κοινωνικές "Θερμοπύλες". Με δημοψηφίσματα δεν μπορείς να κυβερνάς ένα κράτος στην καθημερινότητά του. Για την εξουσία της καθημερινότητας αρκεί το Σύνταγμα και οι θεσμοθετημένες κυρίαρχες εξουσίες. Ο λαός με δημοψηφίσματα προστατεύει τα συμφέροντά του από εξωτερικές απειλές και απειλεί τις άχρηστες κυβερνήσεις, οι οποίες τον απειλούν εκ των έσω.

Τι απαιτεί σήμερα ο εξοργισμένος ελληνικός λαός;

1) Δικαιοσύνη.

2) Τιμωρία των υπευθύνων.

3) Προστασία της εθνικής περιουσίας.

4) Απαλλαγή από το απεχθές χρέος.

5) Εθνική άμυνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τοκογλύφους.

6) Ηθική αποκατάσταση των κατασυκοφαντημένων Ελλήνων.

7) Ανάπτυξη.


…Αυτά απαιτεί ο λαός και τα κόμματα του μέλλοντος πάνω σ' αυτούς τους "άξονες" θα πρέπει να κινούνται. Το καθένα από αυτά θα πρέπει να "υπόσχεται" ότι θα μπορεί να τα ικανοποιήσει σε έναν μεγάλο βαθμό. Ο λαός θα βλέπει τις "υποσχέσεις" τους και πάνω σ' αυτές θα ψηφίζει. Αθέτηση των υποσχέσεων θα θέτει την κυβέρνηση υπό γενική αμφισβήτηση. Στα όποια "κωλύματα", τα οποία θα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, εξαιτίας των παραπάνω "προδιαγραφών", θα διενεργούνται δημοψηφίσματα, ώστε την ευθύνη να τη φέρει πάντα ο εντολοδότης και άρα ο λαός.
Τι προτείνουμε λοιπόν εμείς στον κόσμο, ο οποίος σήμερα κατακλύζει εξοργισμένος τις πλατείες; Του προτείνουμε μια σειρά από προτάσεις, ώστε να του παραδώσουμε μια γνώση, την οποία κρίνουμε ως χρήσιμη …Ασφαλή γνώση, ώστε να έχει πάντα υπ' όψη του έναν "οδηγό", όταν θα "κρίνει" τους μελλοντικούς κυβερνήτες του …Έναν "μπούσουλα", ώστε να βρίσκει πάντα έναν ασφαλή "δρόμο", όταν καλείται να "βαδίσει" προς τα "εμπρός".
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν τις προτάσεις μας από το σκληρό "θεμέλιο" της κάθε Δημοκρατικής Κοινωνίας και το οποίο είναι η Δικαιοσύνη …Τον θεσμό εκείνον, ο οποίος από μόνος του μπορεί να γίνει το αίτιο τόσο για τα καλύτερα όσο και για τα χειρότερα, που μπορούν να συμβούν σε μια κοινωνία ανθρώπων.
1) Δικαιοσύνη.

Η ατιμωρησία, η οποία απειλεί ένα κράτος και μια κοινωνία με "σήψη", δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο είναι απλά θέμα ατυχίας να εκδηλωθεί και να πλήξει μια κοινωνία. Η ατιμωρησία δεν είναι ούτε βροχή ούτε καύσωνας, ώστε να εκδηλώνεται ανεξέλεγκτα και χωρίς να υπάρχουν ευθύνες. Η ατιμωρησία είναι ένα μεγάλο κοινωνικό έγκλημα, το οποίο γίνεται από ανθρώπους με ονοματεπώνυμα. Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία με απόφασή της διατηρεί στη θέση του έναν επίορκο, διεφθαρμένο και άθλιο δικαστή, όπως είναι ο υπόδικος Ζαγοριανός, δεν έχει θέση όχι απλά στον Ιερό Άρειο Πάγο, αλλά ούτε στα βρόμικα πεζοδρόμια της πλατείας Βάθης.
Από τη στιγμή που η σημερινή ηγεσία της Δικαιοσύνης επέλεξε να κρατήσει στους "κόλπους" της τον επίορκο δικαστή, ο οποίος διευκόλυνε τη Siemens να διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματός της, στην ουσία αποφάσισε η ίδια για την τύχη της. Σε μια εποχή που η ίδια η ελληνική Δημοκρατία κλονίζεται από το σκάνδαλο της Siemens, η Δικαιοσύνη επέλεξε να ταυτιστεί με τον ένοχο, καθιστώντας τον εαυτό της συνένοχο.
Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, τα πράγματα αποκτούν τη δική τους δυναμική. Όταν καταρρέει ένα ολόκληρο πολιτικό σκηνικό, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να παραμένει ακλόνητος ένας βασικός πυλώνας της εξουσίας. Δεν μπορεί να καταρρέει το παράνομο κι "αμαρτωλό" σύμπλεγμα των δύο εξουσιών και να επιβιώνει η τρίτη εξουσία, η οποία δεν τις εμπόδισε να είναι "αμαρτωλές". Όταν ο λαός αμφισβητεί τις δύο κυρίαρχες εξουσίες —τις οποίες υποτίθεται ελέγχει με την ψήφο του—, δεν μπορεί να επιβιώσει η τρίτη εξουσία, η οποία είναι πλέον φανερό ότι, για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να τιμωρηθούν αυτοί, τους οποίους θεωρείς κλέφτες και ν' αντέξει η εξουσία εκείνη, η οποία ήταν η κατά τον νόμο υπεύθυνη να μην επιτρέπει σε κλέφτες να κυβερνάνε.
Όταν οι απλοί πολίτες μιλάνε με αποδείξεις για κλέφτες πολιτικούς, αυτή, η οποία είναι ένοχη, είναι η Δικαιοσύνη. Όταν οι περισσότεροι επιφανείς πολιτικοί είναι "έξω", εξαιτίας παραγραφών και όχι επειδή είναι αθώοι, ευνόητα είναι μερικά πράγματα, τα οποία αφορούν τη Δικαιοσύνη. Με λαϊκή εντολή, λοιπόν, θα πρέπει η επόμενη "Εργολαβική Κυβέρνηση" να καρατομήσει το σύνολο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Με τη λογική του ακρωτηριασμού πάνω σε δικαίους και αδίκους θα πρέπει ν' απομακρυνθεί η "σαπίλα", η οποία σήμερα είναι υπεύθυνη για την ατιμωρησία και για τα πάσης φύσεως "παραδικαστικά" κυκλώματα.
Από τη στιγμή που το ίδιο το Σύνταγμα έδινε τη δυνατότητα στους δικαστικούς να υπερασπιστούν το κύρος της Δικαιοσύνης και δεν το έκαναν, δεν υπάρχουν "αθώοι". Δεν χρειάζεται να είναι ένας δικαστικός ένοχος διαφθοράς, ώστε να καρατομηθεί …Και ανίκανος να είναι, το ίδιο δικαιούται. Από τη στιγμή που οι Ανώτατοι Δικαστικοί μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις και προαγωγές έφτασαν στην κορυφή μιας "σάπιας" Δικαιοσύνης —και άρα δεν έκαναν τίποτε, για να καθαρίσει ο "κόπρος του Αυγείου"— δεν δικαιούται κανένας από αυτούς να παραμείνει στη θέση του. Αν τα "πήραν", για να μην αντιδρούν, πρέπει να πάνε φυλακή. Αν "φοβούνταν" ν' αντιδράσουν, για να μην χάσουν τις προαγωγές τους, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Δεν μπορείς να είσαι "αραχτός" στο κέντρο ενός "βόθρου" και να ισχυρίζεσαι πως είσαι "καθαρός".
Όταν αυτοί οι "θαμώνες" του δικαστικού "βόθρου" είναι εκείνοι, οι οποίοι με την εγκληματική τους αδράνεια ευθύνονται για τη σημερινή οργή του κόσμου, ευνόητο είναι πως δεν δικαιούνται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Οι δικές τους παραλείψεις, προδοσίες και διαφθορές, έφτασαν τον κόσμο στα όρια της "έκρηξης" και τον έβγαλαν στους δρόμους. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στοιχειωδώς, ο λαός δεν θα βρισκόταν τώρα εξοργισμένος στους δρόμους. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε επαρκώς, δεν θα υπήρχαν οι ατιμώρητοι κλέφτες, οι οποίοι σήμερα καταγγέλλονται από τον λαό ως προδότες και ως εκ τούτου δεν θα φτάναμε στα σημερινά αδιέξοδα της χρεοκοπίας.
Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στοιχειωδώς, δεν θα υπήρχε καν Γιωργάκης στη σημερινή Κυβέρνηση, για να μας ταλαιπωρεί με την προδοσία του …Θα είχε πάει φυλακή από τότε που μοίραζε ως Υπουργός Εξωτερικών δημόσια χρήματα στη μάνα του, στα αδέρφια του και στους κολλητούς του. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στοιχειωδώς, δεν θα υπήρχε η συμμορία των συνενόχων πολιτικών, η οποία σήμερα μας περιγελά, θωρακισμένη πίσω από την "ασπίδα" των παραγεγραμμένων εγκλημάτων …Η αποθρασυμένη —λόγω ατιμωρησίας— συμμορία, η οποία, μέσω αλληλοεκβιασμών και πιέσεων, μας παρέδωσε στους τοκογλύφους.
Η Δικαιοσύνη ευθύνεται, που εντελώς "παράνομα" δεν τιμωρήθηκε κανένας εγκληματίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το Χρηματιστήριο, για τα σκάνδαλα της Siemens, αλλά και για την καθημερινή διαφθορά, η οποία ταλαιπωρεί τον πολίτη από τα νοσοκομεία μέχρι τις πολεοδομίες και τη "βιομηχανία" της παραπαιδείας.
Όμως, επειδή δεν μπορούν να είναι ένοχοι οι θεσμοί, αναγκαστικά ένοχοι είναι αυτοί, οι οποίοι ενσαρκώνουν τους θεσμούς και άρα οι σημερινοί ανώτατοι Δικαστές. Οι κύριοι υπεύθυνοι αυτών των λαϊκών εγκλημάτων είναι οι ηγέτες της σημερινής Δικαιοσύνης και αυτοί δεν δικαιούνται πλέον να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ο νόμος τούς έδινε πάντα την ευκαιρία να υπηρετήσουν τον λαό και τη Δημοκρατία και αυτοί ποτέ δεν το επιχείρησαν. Υπηρέτησαν τις εξουσίες, οι οποίες τους εξασφάλιζαν προαγωγές, επιδόματα, αυξήσεις και γενικά μερίδιο από τη "λεία". Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι όλοι οι σημερινοί Αρεοπαγίτες πρέπει να εκδιωχθούν από τις θέσεις τους ως παντελώς αποτυχημένοι. Κάποιοι από αυτούς να πάνε "σπίτια" τους και κάποιοι άλλοι κάπου αλλού. Απλά πράγματα. Όταν κάποιοι δικαστικοί έπρεπε να κλείσουν φυλακή κάποιους, που έπαιρναν τα "μέτρα" του ελληνικού λαού για να τον "θάψουν", αυτοί, όπως ο συνάδερφός τους Καλούσης, "μετρούσαν" Ρωσίδες και ευρώπουλα.
Μια νέα σύνθεση του Αρείου Πάγου —και κάτω από την "ασπίδα" της λαϊκής εντολής και υπό την απόλυτη προστασία της "εργολάβου" Κυβέρνησης— είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει εύκολα να επιτελέσει το καθήκον της. Ποιο είναι αυτό; Να κρίνει —ως κυρίαρχη εξουσία— τα του οίκου της και στη συνέχεια να κρίνει τους οίκους των άλλων. Το πρώτο, το οποίο πρέπει να κάνει, είναι να ανακτήσει το δικαίωμα να κρίνει …Να ανακτήσει το θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της να κρίνει …Το δικαίωμα εκείνο, το οποίο για λόγους διαφθοράς, εύνοιας ή προνομίων οι προηγούμενοι ηγέτες της το είχαν απεμπολήσει.
Ένας νέος Άρειος Πάγος θα πρέπει να κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της σημερινής διαφθοράς και ατιμωρησίας …Τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Να τον κρίνει ως αντισυνταγματικό και προϊόν εσχάτης προδοσίας ενός καταρρέοντος φασιστικού καθεστώτος. Να τον καταργήσει και να θέσει τους πάντες υπό την κρίση της Δικαιοσύνης. Στο όνομα του λαού να κριθούν άπαντες από τη Δικαιοσύνη …Άπαντες, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παραγραφή για το έγκλημα της διαφθοράς …Δεν υπάρχει παραγραφή για το έγκλημα της κλοπής δημοσίου χρήματος …Δεν υπάρχει παραγραφή για το έγκλημα ...της Προδοσίας.
2) Τιμωρία των υπευθύνων.

Το κύριο πρόβλημα με τη σημερινή αθλιότητα είναι ότι μας "δουλεύουν" οι άθλιοι και ο λαός δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει συνολικά. Ακόμα και ο Βλακογιωργάκης της Μαργαρίτας μάς "δουλεύει". Σε πρόσφατο διάγγελμά του μας είπε ότι "αγωνίζεται" με αυταπάρνηση για "αμαρτίες άλλων". "Αμαρτίες άλλων". Αυτό μας το είπε ένας άνθρωπος, που για το σύνολο σχεδόν της μεταπολίτευσης τον πληρώνουμε ως ανώτατο αξιωματούχο της χώρας …Μας το είπε ένας άνθρωπος, του οποίου η υπογραφή βρίσκεται στα μισά σχεδόν "ΚΥΣΕΑ", που έχουν συγκληθεί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και τα οποία μας βύθισαν στη σημερινή αθλιότητα …Μας το είπε ένας άνθρωπος, ο οποίος μοίραζε ανεξέλεγκτα τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών σε κολλητούς και φίλους στην εποχή της μεγάλης σπατάλης.
Το ακόμα χειρότερο είναι άλλο. Αυτός ο άνθρωπος μάς ζητάει —στο όνομα ενός ιδιόμορφου τζεφρικού "πατριωτισμού"— ν' αποδεχθούμε την κατάκτηση της πατρίδας μας από τους τοκογλύφους. Αυτόν τον αυτοκτονικό "πατριωτισμό" μάς τον ζητάει ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος είναι βέβαιον ότι "ελέγχεται" από ξένους, αν σκεφτεί κάποιος πως όλες τις προαγωγές του τις πήρε "ελέω" ξένων και προφανώς εξαιτίας προδοσιών. Χάρη στην προδοσία Οτσαλάν έγινε Υπουργός Εξωτερικών. Χάρη σε κάποια άλλη προδοσία έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν σκεφτεί κάποιος ότι στην πρεσβεία των ΗΠΑ βρισκόταν, όταν του παραδιδόταν το "δακτυλίδι" της αρχηγίας. Με τις "πλάτες" του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές …Αυτός, ο οποίος φώναζε στα "μπαλκόνια" ότι "λεφτά υπάρχουν" και αποδείχθηκε ότι στα "υπόγεια" συζητούσε την "επέμβαση" της Τρόικα.
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός στη μεταπολίτευση, ο οποίος επιτρέπει σε όλα αυτά τα φασιστικά κτήνη να βιάζουν επί χρόνια τη Δημοκρατία και να κατορθώνουν μέχρι σήμερα να εμφανίζονται σαν "αθώοι" …Ένας σχεδιασμός, ο οποίος, ενώ εμφανίζει "θύμα", κατορθώνει και εξαφανίζει τους "θύτες". Το μυστικό αυτού του σχεδιασμού βρίσκεται στη διαχείριση της "ήττας" των εμπλεκομένων και όχι στη διαχείριση της "νίκης", όπως θα φαινόταν το πιο φυσιολογικό. Ως "ηττημένοι" —και άρα ως αποκαλυμμένοι— "σώζονται" οι εγκληματίες και όχι το αντίθετο.
Αυτό είναι το μεγάλο "κόλπο". Κάθε νέα "ήττα" ενός εγκληματία είναι μια νέα "βουτιά" στην "Κολυμπήθρα του Σιλωάμ". Κάθε νέα "ήττα" τούς "φορτίζει" για νέα "εγκλήματα". Θεωρούν ότι ο λαός τούς "τιμωρεί" με την "ήττα" και τους νομιμοποιεί να ξαναεμφανιστούν σαν "μετανοηθέντες" —και άρα "συγχωρηθέντες"— μέχρι την επόμενη "ήττα". Γι' αυτούς "τιμωρία" είναι να μην φέρουν την εξουσία και σ' αυτήν την "τιμωρία" τούς "καταδικάζει" ο λαός. Κάνουν ό,τι θέλουν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την "τιμωρία" τους. Έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους για το ακαταδίωκτο, ώστε να περιορίζουν μόνιμα την "τιμωρία" στο επίπεδο που τους βολεύει και στην κυριολεξία κάνουν ό,τι θέλουν. Μιλάμε για αθλιότητα, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ, αν δεν τη σταματήσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος και άρα ο λαός.
Πώς μπορεί να σταματήσει αυτό; Με το να αντιμετωπιστεί η μεταπολίτευση όπως της αξίζει. Να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο φασιστικό καθεστώς, του οποίου η εξουσία μονοπωλήθηκε από τρεις οικογένειες …Οικογένειες, οι οποίες υπό την υποστήριξη και την καθοδήγηση ξένων δυνάμεων είχαν μυστική συμφωνία μεταξύ τους να μονοπωλούν την εξουσία και να εναλλάσσονται σ' αυτήν …Οικογένειες, οι οποίες, για να μην μας "λείψουν", μας ανάγκασαν να πληρώνουμε με δημόσια χρήματα τα ιδρύματα που συντηρούν την "ανάμνησή" τους.
Άποψή μας είναι ότι πρέπει να δικαστεί αυτό το καθεστώς ως ενιαίο …Να παρακαμφθούν τα κόμματα-"είδωλα" και να δικαστούν τα πρόσωπα, τα οποία επωφελούνταν από τα "είδωλα" …Να δικαστεί αυτό το καθεστώς από επαγγελματίες δικαστές στα δικαστήρια και όχι από τους ψηφοφόρους σε εκλογές, όπως επιθυμούν οι φονείς της Δημοκρατίας.
Αν, δηλαδή, επιδιώκει κάποιος να τιμωρήσει την ένοχη μεταπολίτευση, θα πρέπει να το κάνει επί του συνόλου αυτής. Πρόβλημα δεν υπάρχει. Αυτό έχει ξαναγίνει. Ακόμα και η Χούντα ήταν μια τέτοια περίπτωση. Το καθεστώς της Επταετίας δεν ήταν ομοιογενές. Αντιμετωπίστηκε δικαστικά ως ενιαίο καθεστώς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δύο διαφορετικά καθεστώτα. Άλλη ήταν η Χούντα του Παπαδόπουλου και άλλη η Χούντα του Ιωαννίδη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους δικαστές να τους δικάσουν από κοινού. Γιατί; Γιατί, μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πρόσωπα, τα οποία έφεραν την εξουσία του καθεστώτος, η "ανωμαλία" όμως —σε ένα κοινό χρονικό διάστημα— ήταν η ίδια.
Με τον αντίστοιχο τρόπο μπορεί ν' αντιμετωπιστεί η "Χούντα" της Μεταπολίτευσης …Μια συγκεκριμένη "ανωμαλία" για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στο οποίο ηγούνταν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Να δικαστούν όλοι οι Πρωθυπουργοί της περιόδου, οι οποίοι μας έφεραν στην άθλια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Να αντιμετωπιστούν ως "συνεργάτες" και "συνέταιροι" μεταξύ τους, ώστε να κριθούν τόσο για τα δικά τους εγκλήματα, που καταγράφηκαν στις δικές τους περιόδους, όσο και για τη συμβολή των δικών τους εγκλημάτων στο σύνολο των εγκλημάτων του "καθεστώτος". Να μην γίνει, δηλαδή, "σαλαμοποίηση" της περιόδου και χάσουμε το νόημα του εγκλήματος.
Απλά πράγματα. Είναι έγκλημα το να πατήσεις τη σκανδάλη ενός πιστολιού, αλλά πόσο έγκλημα είναι, αν δεν συνδέεται με ένα θύμα; Αυτό συμβαίνει με τη "σαλαμοποίηση" της κατάστασης. Ενώ κάποιοι εγκληματίες συμμορίτες από κοινού —και κατόπιν συνομωσίας— εκτέλεσαν έναν λαό, εμφανίζονται σαν άσχετοι μεταξύ τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοθετικό της έργο δημιούργησε ένα "πιστόλι" και πάτησε τη "σκανδάλη" του. Η Κυβέρνηση Σημίτη αυτό το "πιστόλι", που εκπυρσοκρότησε, το πήρε και το έστρεψε προς μια κατεύθυνση. Η Κυβέρνηση Καραμανλή πήρε το ίδιο "πιστόλι" και το έστρεψε προς μια άλλη κατεύθυνση. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των δύο κυβερνήσεων, εξαντλήθηκαν όλες οι "γωνίες" στόχευσης και στο μεταξύ "γέμιζε" το ελληνικό "σώμα" με θανατηφόρο "μολύβι". Στο τέλος ήρθε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για να πιστοποιήσει τον θάνατο του θύματος και να το σκυλεύσει.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι συμβαίνει και τον λόγο που οι ένοχοι προστατεύονται από τη "σαλαμοποίηση" των περιόδων του καθεστώτος; Η κάθε μία πράξη χωριστά δείχνει ευθύνες, αλλά όχι έγκλημα. Εκεί ποντάρουν όλοι αυτοί, για να γλιτώσουν. Ο πρώτος λέει ότι έφτιαξε ένα χρήσιμο "πιστόλι" και ...απλά πάτησε τη "σκανδάλη" του. Ο δεύτερος λέει ότι βρήκε ένα "πιστόλι" να "εκπυρσοκροτεί" και από κομματικό ένστικτο ...απλά έστρεψε την κάνη του μακριά από τον εαυτό του. Ο τρίτος είδε ένα πιστόλι να τον "σημαδεύει", εξαιτίας της πράξης του προηγούμενου και ...απλά, εξαιτίας ανάλογου κομματικού ενστίκτου, το έστρεψε προς την αντίθετη μεριά. Τέλος, ο τέταρτος είδε έναν "νεκρό" και ...απλά του πήρε το "πορτοφόλι", για να το δώσει στους δανειστές του. Όλοι ένοχοι για κάτι συγκεκριμένο, αλλά κανένας εγκληματίας. Αν όμως αυτοί αντιμετωπιστούν ως "συμμορία", αλλάζουν τα δεδομένα. Αυτό φοβούνται. Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί ν' αντιμετωπιστούν ως "συμμορία", η οποία εξ’ αρχής είχε ως στόχο να εκτελέσει τον ελληνικό λαό.
Αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί. Προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο η έννοια της σύστασης συμμορίας. Γνωρίζει ο νόμος πότε και με ποια κριτήρια μια ομάδα ανθρώπων αντιμετωπίζονται ως συμμορία. Γνωρίζει ο νόμος πότε και ποιες "συμπτώσεις" προσώπων και στόχων είναι τυχαίες και πότε δεν είναι. Γνωρίζει ο νόμος πότε κάποιες πράξεις είναι "συμπληρωματικές" και πότε είναι "ανεξάρτητες" μεταξύ τους. Τα κοινά λοιπόν, τα οποία αφορούν τη λειτουργία μια συμμορίας, πρέπει ν' αναζητηθούν σε μια δίκη τους και αυτά είναι εύκολα.
Γιατί είναι εύκολα σε αυτήν την περίπτωση; Γιατί υπάρχει το "μέσον", το οποίο τα ενώνει. Υπάρχει το κίνητρο, υπάρχουν τα πρόσωπα που επωφελούνται και υπάρχει ένα πλούσιο θύμα. Υπάρχει όμως και ο "άξονας", ο οποίος ενώνει όλους αυτούς που επωφελούνται εις βάρος του θύματος …Ο καθοριστικός παράγων, ο οποίος ακυρώνει κάθε άλλοθι που μπορούν να επικαλεστούν οι εγκληματίες. Από την εποχή του Μητσοτάκη μέχρι την εποχή του Γιωργάκη υπάρχει ένας κοινός εξωτερικός παράγοντας, ο οποίος φαίνεται ότι "κατευθύνει" τη συμμορία στο έγκλημα. Ποιος είναι αυτός; Η Goldman Sachs. Αν βρεθεί σχέση όλων των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι έλεγχαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας της μεταπολίτευσης με το "ευαγές" αυτό ίδρυμα, τότε σημαίνει πως όλοι αυτοί εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή.
Εμείς, απλά, για να δώσουμε την "άκρη" του νήματος, θα ξεκινήσουμε από ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να τους καταδικάσει όλους αυτούς μαζί …Να τους "τσουβαλιάσει". Αρκεί να διερευνηθεί η σχέση της κυρίας Μιράντας Ξαφά με το ΔΝΤ, τη Goldman Sachs και τη Citibank και από εκεί το "κουβάρι" φτάνει εύκολα έξω από την πόρτα του Πεντελικού, όπου ο Γιωργάκης έπαιρνε μυστικές εντολές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs.
Από τη Μιράντα Ξαφά πηγαίνουμε στην εποχή των Swaps της Goldman Sachs και του Παπαδήμου, "περνάμε" στη περίοδο Αλογοσκούφη και του Δούκα της Citibank, για να καταλήξουμε και πάλι στη Goldman Sachs του μυστικού ραντεβού του Πεντελικού. Όλα τα ενδιάμεσα κενά μπορεί να τα "γεμίσει" ανά πάσα στιγμή μια δικαστική έρευνα. Ας δει τους Έλληνες "προσκεκλημένους" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ όλα αυτά τα χρόνια και θα αποκτήσει μια ασφαλή εικόνα του "παζλ", το οποίο θα πρέπει να διερευνήσει. Αυτή είναι μια έρευνα, η οποία θα πρέπει κάποτε να πραγματοποιηθεί από νέους και άφθαρτους δικαστικούς, οι οποίοι δεν θα έχουν καμία σχέση με τη σημερινή "σαπίλα" της σημερινής παράλυτης και διεφθαρμένης Δικαιοσύνης.
Ο λαός πρέπει να δώσει "εντολή" σε μια "εργολαβική" Κυβέρνηση να συλληφθούν, να ανακριθούν και να δικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων, που μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα …Να "ζητήσει", ως εντολοδότης και εργοδότης της "εργολαβικής" Κυβέρνησης, να συλληφθούν όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί αρχηγοί από το 1989 και μετά. Γιατί μετά από αυτήν την ημερομηνία και όχι από το 1974, που είναι η τυπική έναρξη της περιόδου της "αμαρτωλής" μεταπολίτευσης; Γιατί τότε άλλαξε ο παγκόσμιος σχεδιασμός και οι νέοι Κυρίαρχοι του Κόσμου αποφάσισαν να "κατακτήσουν" τον κόσμο μέσω των δανείων και των χρεών.
Μέχρι το 1989 κυρίαρχες ήταν οι ιδεολογίες και οι παράμετροι, οι οποίες συνδέονταν με τον ιμπεριαλισμό και έκριναν τις ηγεσίες για τον πατριωτισμό τους ή την αξία τους, ήταν διαφορετικές. Μέχρι το 1989 οι προδότες λειτουργούσαν αποκλειστικά και μόνον με ιδεολογικά κριτήρια και ως εκ τούτου με αυτά κρίνονταν. Από το 1989 και μετά οι προδοτικές ηγεσίες κρίνονται μόνον για τις "κερκόπορτες" που άφηναν στην οικονομία και στους ανεξέλεγκτους δανεισμούς. Προτείνουμε λοιπόν να δικαστούν οι Κυβερνήσεις των πολιτικών ...αλλά και το δορυφορικό προσωπικό, το οποίο τους εξυπηρετούσε στην προδοσία τους.

Α) Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης, ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος, ο Χριστοδούλου, ο Σουφλιάς ...και η Μιράντα Ξαφά.
Β) Η Κυβέρνηση Σημίτη. Ο Σημίτης, ο Παπαντωνίου, ο Παπαδόπουλος, ο Χριστοδουλάκης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Λαλιώτης, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Βερελής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Βάσω Παπανδρέου ...και ο Σκαρπέλης, ο Λάμπρου, ο Μανασής κλπ..
Γ) Η Κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας, ο Παπαθανασίου, ο Λιάπης, ο Σουφλιάς, ο Παυλόπουλος, ο Βουλγαράκης ...και ο Βουρλούμης, ο Αράπογλου, ο Αθανασόπουλος κλπ..
Δ) Η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Ραγκούσης, ο Λοβέρδος, ο Ρέππας ...και ο Νίκος Παπανδρέου, ο Τζαμάζ, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ) κ. Χριστοδούλου.

Συνένοχοι και συνεργάτες όλων αυτών είναι και όλοι οι Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας για το επίμαχο χρονικό διάστημα …Όλοι αυτοί, οι οποίοι προτίμησαν να υπηρετήσουν τον μεγαλομέτοχο της Τράπεζας της Ελλάδας Ρότσιλντ και όχι τον ελληνικό λαό …Όλοι αυτοί, οι οποίοι άνοιξαν τον "ασκό του Αιόλου" της κερδοσκοπίας στην Ελλάδα …Αυτοί, οι οποίοι επέτρεψαν τη λεηλασία των πρώην δημόσιων τραπεζών από τυχοδιώκτες ιδιώτες, όπως είναι ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης και ο Σάλλας …Όλοι αυτοί, οι οποίοι επέτρεψαν να "μαγειρεύονται" τα δημοσιονομικά στοιχεία και οδηγούσαν στον ανεξέλεγκτο δανεισμό του κράτους από το διεθνές τοκογλυφικό κύκλωμα …Όλοι αυτοί, οι οποίοι επέτρεψαν στους εγχώριους τοκογλύφους να "λιώσουν" τους Έλληνες δανειολήπτες με τοκογλυφικά δάνεια …Όλοι αυτοί, οι οποίοι εξανέμισαν τον αποταμιευμένο ελληνικό πλούτο μέσω του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου και της "φούσκας" των ακινήτων.
…Τα γνωστά "σκουπίδια" της Goldman Sachs και της εβραϊκής τοκογλυφίας. Παπαδήμος, Γκαργκάνας και Προβόπουλος.
Μαζί μ' αυτούς να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε δίκη και οι ηγέτες της Δικαιοσύνης για την ίδια περίοδο. Όλοι εκείνοι οι "φύλακες", οι οποίοι δεν έκαναν το καθήκον τους και τους επέτρεψαν να γίνουν καθεστώς …και μάλιστα διεφθαρμένο καθεστώς. Να τιμωρηθούν οι Σανιδάδες, οι οποίοι αυθαίρετα, εξωδικαστικά και πάντα προκαταβολικά αποφάσιζαν πότε οι πολιτικοί ήταν ένοχοι και πότε αθώοι. Να τιμωρηθούν οι διάφοροι υπάλληλοι Κεδίκογλου με τους μυστηριωδώς εκατομμυριούχους πλην όμως άεργους γιους. Πρέπει οι Έλληνες να σηκώσουν επιτέλους την "πέτρα" της Μεταπολίτευσης, για ν' αποκαλυφθούν όλα τα "σκουλήκια", που "σάπισαν" την Ελληνική Δημοκρατία.
Πρέπει τα δικαστήρια να τους αντιμετωπίσουν όπως αντιμετωπίζονται τα μέλη μιας συμμορίας. Τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί. Να τους αντιμετωπίσουν ως μια οργανωμένη και κατευθυνόμενη εκ των ιμπεριαλιστών πολιτική "συμμορία", η οποία συνειδητά πρόδωσε την πατρίδα μας. Τα δικαστήρια να δουν τον "ρόλο" της κάθε ομάδας ξεχωριστά και στο τέλος να συνθέσουν ολόκληρο το "παζλ", για να δούμε τι ακριβώς έκαναν εις βάρος του λαού κατόπιν παραγγελίας των "αφεντικών" τους.
…Βούληση να υπάρχει και τα πάντα είναι εύκολα. Μπορεί η Δικαιοσύνη να ξεκινήσει από την αναζήτηση των περιουσιακών τους στοιχείων και αφού εξασφαλίσει εύκολα και γρήγορα τη σίγουρη καταδίκη τους, να την "παζαρέψει" με τις ομολογίες τους. Από τη στιγμή που μπορεί μόνον με τα περιουσιακά τους στοιχεία να τους καταδικάσει με τεράστιες ποινές, μπορεί να το διαπραγματευτεί με αντάλλαγμα τις γνώσεις τους. Μόνον με αυτήν τη γνώση μπορεί να συντεθεί το "παζλ" της σημερινής αθλιότητας.
3) Προστασία της εθνικής περιουσίας.

Σήμερα πραγματοποιείται ένα "πλιάτσικο" εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Μιλάμε για μια λεηλασία άνευ προηγουμένου …Μια αρπαγή, που όμοιά της είχε γευτεί ο ελληνικός λαός μόνον επί γερμανικής κατοχής. Υπό το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης και της ελεύθερης αγοράς αναγκάζουν τους Έλληνες να υποστούν μια απώλεια, η οποία μόνο με απευθείας στρατιωτική κατάκτηση μπορεί να συγκριθεί …Να υποστεί την απώλεια των κοινωνικών αγαθών, αλλά και την οικονομική ζημιά εξαιτίας της τεράστιας αξίας των ΔΕΚΟ που τα προσφέρουν. Οι ξένοι ιμπεριαλιστές, στηριζόμενοι στην άγνοια του ελληνικού λαού και την προδοσία των ηγεσιών του, αρπάζουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν οι Έλληνες.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δήθεν δίνουν στην Ελλάδα για "βοήθεια", δεν είναι τίποτε άλλο από "χάντρες" και "καθρεπτάκια", προκειμένου ν' αρπάξουν το αμύθητης αξίας ελληνικό δημόσιο κεφάλαιο …Το ίδιο κεφάλαιο, το οποίο κάποτε διεκδίκησε με τα όπλα και ο Χίτλερ. Η "σωτηρία" μας θα τους ενδιαφέρει μόνον μέχρι να μας αρπάξουν αυτά που μας ανήκουν και είναι πολύτιμα. Μόλις καταφέρουν και κάνουν τη δουλειά τους, θα μας αφήσουν στην τύχη, που περιμένει συνήθως τους τριτοκοσμικούς λαούς. Θα μας "διαγράφουν" τα χρέη, τα οποία πλέον δεν θα έχουν κανένα νόημα, γιατί απλούστατα δεν θα τους εξυπηρετούν πουθενά.
Για να το καταφέρουν αυτό, έχουν στήσει ολόκληρη "μηχανή" προπαγάνδας, προκειμένου να υποβαθμίσουν την αξία του δημοσίου κεφαλαίου και να "υπογραμμίσουν" την κακή δημόσια διαχείρισή του. Στόχος αυτών των γκεμπελίσκων είναι να επιτύχουν το δύσκολο. Να κάνουν αντιπαθή και ως εκ τούτου ανεπιθύμητη στον ελληνικό λαό αυτήν την περιουσία. Επενδύουν στην άγνοια του λαού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να μας πάρουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως περιουσία και ό,τι πιο απαραίτητο διαθέτουμε να κληροδοτήσουμε στους απογόνους μας.
Μιλάμε για άγνοια και για προσχήματα, γιατί τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα εμφανίζουν. Αυτοί, μιλώντας για ιδιωτικοποίηση, μιλάνε για ξεπούλημα. Αυτοί, μιλώντας για ελεύθερη αγορά, μιλάνε για κατάκτησή της με τα δικά μας μέσα. Τα μονοπώλια της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ είναι αρνητικά μόνον όταν ανήκουν στους "τεμπέληδες" Έλληνες …Όταν ανήκουν στους Γερμανούς, είναι "ευλογημένα" και προϊόντα "εξυπνάδας". Εκβιάζοντας λοιπόν και απειλώντας τον λαό, θέλουν ν' αρπάξουν χρυσοφόρο κεφάλαιο για ένα κομμάτι "ψωμί". Μέσω ενός εξευτελισμένου και απαξιωμένου Χρηματιστηρίου Αθηνών θέλουν να γίνονται οι "αποτιμήσεις" των αξιών, τις οποίες θ' αρπάζουν με εξωχρηματιστηριακές συμφωνίες.
Αυτά όλα λαός πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Πρέπει να τα αντιμετωπίσει, δίνοντας μια ανάλογη "εντολή" σε μια "Εργολαβική Κυβέρνηση". Ιδιωτικοποίηση θέλουν; …Ναι λέμε εμείς. Πλήρη ιδιωτικοποίηση θέλουν; …Ναι —και πάλι— λέμε εμείς. Όμως, ιδιωτικός τομέας δεν είναι μόνον οι Γερμανοί άρπαγες. Ιδιωτικός τομέας είναι και το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό δεν το λέει κανένας, γιατί αυτό επιβάλουν τα αφεντικά τους. Αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ της έπ’ άπειρον προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Ιδιωτικοποίησή της με τον τρόπο που συμφέρει τον λαό και ο οποίος δεν μπορεί ν' ανατραπεί από κανέναν άρπαγα.
Η προστασία της εθνικής μας περιουσίας μπορεί να εξασφαλιστεί άπαξ και δια παντώς, μέσω του ασφαλιστικού μας συστήματος. Όμως, για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να γίνει μια ταυτόχρονη αναμόρφωση του. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος γιγαντιαίος ασφαλιστικός φορέας, ο οποίος μέσα του να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας …Το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού. Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης το σημερινό δημόσιο κεφάλαιο να αποδοθεί μέσω των ασφαλιστικών ταμείων στο σύνολο του ελληνικού λαού.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα δευτερεύοντα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έγιναν απλά και μόνον για λόγους προνομιακών διακρίσεων και εύνοιας ανάμεσα σε κάποιες συντεχνίες. Θα πρέπει να προσαρμοστούν οι εισφορές σε μια λογική της αγοράς και όχι ν' αναζητάται το κορόιδο, το οποίο θα πληρώνει για όλους τους υπόλοιπους, όπως συμβαίνει σήμερα με το ΙΚΑ. Το μελλοντικό ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να είναι κοινό για όλους και ν' αποδίδει αυτά τα οποία προκύπτουν από τις εισφορές. Αυτή είναι η αναμόρφωση στην οποία αναφερόμαστε.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο, για παράδειγμα, που υπάρχει ένα ΤΕΒΕ —ή όπως διαφορετικά θέλουν να το ονομάζουν— …Για να δίνουν κάποιοι τις μισές εισφορές από τους εργάτες και στο τέλος να εισπράττουν διπλάσιες συντάξεις; Για να κάνει τον "γενναιόδωρο" ένα ταμείο "μπατίρης" και στο τέλος να "φορτώνει" την πανάκριβη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των γηραιών ασφαλισμένων του στο ΙΚΑ; Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος ορισμός της κλοπής, τότε ποιος είναι. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εργαζόμενοι άνθρωποι δεν είναι και οι εργοδότες αυτής της χώρας; Ας βάζουν τους εαυτούς τους πρώτους στη λίστα των ασφαλισμένων τους και ας πληρώνουν τις δικές τους εισφορές στο ίδιο ταμείο. Το ανάλογο μπορεί να συμβεί με όλα τα ταμεία.
Οι μηχανικοί ή οι δικηγόροι τι είναι; Εργαζόμενοι δεν είναι; Γιατί να μην μπουν σε ένα κοινό ταμείο για όλους τους εργαζομένους. Ας πληρώνουν ό,τι εισφορές θέλουν, διεκδικώντας ό,τι συντάξεις ή παροχές προκύπτουν από αυτές τις εισφορές. Τι φοβούνται; Μήπως τους ξεγελάσουν; Μήπως οι εργάτες ξεγελάσουν τους δικηγόρους; Μήπως οι εργάτες ξεγελάσουν τους μηχανικούς, επειδή δεν γνωρίζουν να χειρίζονται τα κομπιουτεράκια; Γιατί όλοι αυτοί επιθυμούν τόσο πολύ να έχουν τα δικά τους ταμεία; Για έναν πολύ απλό λόγο …Για να "φορτώνονται" στους άλλους. Αυτό γίνεται σήμερα.
Όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους και οι πονηροί τις φορτώνουν σε "χαρτόσημα" στη δημόσια "λειτουργία". Όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές τους και οι μηχανικοί και οι δικηγόροι θέλουν την υποχρεωτική "συμβολή" και των άλλων. Επειδή οι πολιτικοί είναι στην πλειοψηφία τους μηχανικοί και δικηγόροι, αποφάσισαν να βάλουν την κοινωνία να "υιοθετήσει" τις συντεχνίες τους. Σ' αυτόν τον στόχο ποιους έχουν ανάγκη για να τους στηρίξουν; Έχουν ανάγκη μια άλλη συντεχνία γνωστών "έξυπνων" …Τη συντεχνία των δημοσιογράφων …Των δημοσιογράφων, που κι αυτοί θέλουν να παίρνουν συντάξεις εξαιτίας "άλλων" …Εξαιτίας των καναλιών και των διαφημιστικών δαπανών των "άλλων". Αυτοί είναι οι "έξυπνοι" του ιδιωτικού τομέα σε μια κοινωνία "βλακών".
Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να μπουν στο ίδιο ταμείο. Εργαζόμενοι δεν είναι; Εργοδότη δεν έχουν και οι ίδιοι; Αυτός ο εργοδότης τους δεν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να τους πληρώνει τις εισφορές; Τις αυξημένες συντάξεις ή τα προνόμια δεν τους τα δίνει ούτε τους τα αφαιρεί το ταμείο. Ο εργοδότης τους είναι αυτός που τους τα δίνει ή αυτός που τους τα αφαιρεί. Ό,τι αποδώσει αυτός ο εργοδότης στο ταμείο ως εισφορά, αυτό θα πάρουν οι εργαζόμενοι ως σύνταξη ή υπηρεσία. Άρα το πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι ούτε το ενιαίο ταμείο ούτε η επιστήμη των μαθηματικών. Το πρόβλημα των δημοσίων υπαλλήλων είναι όχι, χάνοντας τις "πλάτες" του αφεντικού, χάνουν τη δυνατότητα να γίνονται κι αυτοί "μάγκες" με τα χρήματα των "άλλων" …Τα χρήματα αυτών, που παίρνει ο δικομματισμός και, κάθε φορά που θέλει "περήφανες" νίκες, μοιράζει επιδόματα στους υπαλλήλους του.
Αυτό το γιγαντιαίο ταμείο μπορεί ν' αποκτήσει ακλόνητα χαρακτηριστικά με πολύ απλά πράγματα. Δεν το "καταδικάζεις" να φορτώνεται ομολογιακά σκουπίδια και άρα να εξαρτάται από τις "εμπνεύσεις" των ηλιθίων τύπου Παπακωνσταντίνου. Δεν το "καταδικάζεις" ν' αγοράζει απλά ακίνητα και να εξαρτάται από τους ίδιους ηλίθιους, οι οποίοι μπορούν να ρίξουν την οικονομία και άρα και την αγορά των ακινήτων στα τάρταρα και να βυθίσουν τα ταμεία στη φτώχεια. Αυτά τα ταμεία τα συνδέεις με παραγωγικό κεφάλαιο ακλόνητης αξίας και μεγάλης εισπρακτικής δυνατότητας, το οποίο δεν επηρεάζεται από κανέναν παράγοντα. Αυτά τα ταμεία τα κάνεις "μοχλούς" ανάπτυξης με γιγαντιαίες επενδύσεις στις υποδομές, οι οποίες ναι μεν είναι κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά παράλληλα έχουν μεγάλο εισπρακτικό ενδιαφέρον.
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνεις όλους τους στόχους σου ταυτόχρονα …Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι …ή έχεις καί την πίτα ολόκληρη καί τον σκύλο χορτάτο, όπως θα έλεγαν οι νεότεροι. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις για πάντα τόσο τις συντάξεις των εργαζομένων όσο και την ίδια τη δημόσια περιουσία από κάθε είδους ιμπεριαλιστική απειλή. Κανένας δεν μπορεί να σε πιέσει για ιδιωτικοποίηση, γιατί εκ των δεδομένων τα ασφαλιστικά ταμεία ανήκουν στο ιδιωτικό τομέα. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι κράτος. Τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να "τρέξουν" τις μεγάλες ΔΕΚΟ με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά και ταυτόχρονα να προστατεύσουν τα κοινωνικά συμφέροντα. Γιατί; Γιατί οι πελάτες τους είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες τους. Πάντα η εταιρεία θα εξυπηρετεί το συμφέρον του ιδιοκτήτη, αλλά ποτέ η διαχείριση δεν θα στρέφεται εναντίον του ίδιου του αφεντικού της.
ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΥΘ, ΕΛΠΕ, Αττική Οδός, Εθνικές Οδοί, Γέφυρα του Ρίο, Χρυσωρυχεία Χαλκιδικής κλπ., θα μπορούν να περιέλθουν στα χέρια του ασφαλιστικού μας Μεγαταμείου και να παραμείνουν για πάντα στην υπηρεσία των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Να περιέλθουν άμεσα, εφόσον ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του —και άρα το ελληνικό κράτος— είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης τους και άρα μπορεί να γίνει άμεση μεταβίβαση των τίτλων ιδιοκτησίας, χωρίς να μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Γερμανοί άρπαγες να θέσουν την παραμικρή αμφισβήτηση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Δύση της ελεύθερης οικονομίας τα ασφαλιστικά ταμεία είναι μεγαλομέτοχοι ακόμα και πολυεθνικών εταιρειών. Γιατί οι ασφαλισμένοι της Βρετανίας να "ακουμπάνε" στην ασφάλεια μιας BP και οι Έλληνες ασφαλισμένοι να μην "ακουμπούν" σ' αυτήν μιας ΔΕΗ; Αύριο κιόλας μπορεί να γίνει αυτό …Να μην στερηθούν οι Έλληνες τη σύνταξή τους ή την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη στον αιώνα τον άπαντα …Να μην εξαρτώνται ποτέ από το κράτος και τους διεθνείς τοκογλύφους.
Από εκεί και πέρα να λειτουργούν όλα με τους όρους της ελεύθερης οικονομίας. Ας ανήκουν οι μεγάλες ΔΕΚΟ στο ασφαλιστικό σύστημα και όποιος ξένος νιώθει ισχυρός, ας έρθει να τις συναγωνιστεί στην αγορά …Όλοι αυτοί οι "έξυπνοι", οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται "ανταγωνιστικοί" και ως μοναδικό τους στόχο έχουν ν' αρπάξουν "κοψοχρονιά" το αμύθητης αξίας κεφάλαιο του ελληνικού λαού …Το κεφάλαιο, το οποίο πληρώθηκε με άπειρες θυσίες, για να έρχεται σήμερα ο Τσαμάζ και να κάνει τον "μεγιστάνα" με τα χρήματα ενός λαού, ο οποίος βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες από την πείνα …Ο χαφιές της Ντόιτσε Τέλεκομ, που έμαθε να γεύεται τα "μεγαλεία" του Κόστα Ναβαρίνο την ώρα που οι Έλληνες ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη στερήσεων ακόμα και των πλέον βασικών αγαθών.
4) Απαλλαγή από το απεχθές χρέος.

Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο για την υπόθεση του χρέους, θα κάνουμε μια διευκρίνιση, γιατί πολλά λέγονται για το νόμισμα …Πολλά και ψευδή, τα οποία έχουν ως στόχο να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Όποιος αμφισβητεί το χρέος, δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί τη νομισματική ένωση. Όποιος αμφισβητεί το χρέος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μιλάει για χρεοκοπία της χώρας …και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι μιλάει για επιστροφή στη δραχμή.
Τόσο η χρεοκοπία όσο και η δραχμή είναι επιλογές, οι οποίες μπορούν να μπουν σε ένα "τραπέζι" διαπραγματεύσεων, αλλά όχι και οι μοναδικές. Απλά, επειδή, παρ' όλο που μπορεί να είναι συμφέρουσες για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι παντελώς εχθρικές προς το περιβάλλον των δανειστών μας, είναι τελευταίες και όχι πρώτες. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή αυτή συμφέρει τους Έλληνες μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Η επιλογή της μάχης μέσα στη ζώνη του Ευρώ …Η επιλογή του καθορισμού του πραγματικού μας χρέους εντός του περιβάλλοντος του Ευρώ.
Άποψή μας είναι ότι η μάχη πρέπει να γίνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός της ζώνης του Ευρώ. Η Ελλάδα θα ζημιωθεί, αν σήμερα φύγει από μόνη της από την Ε.Ε. και το Ευρώ. Θα ζημιωθεί κυρίως ηθικά, εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση απεμπολεί τα δίκια της. Στην πραγματικότητα θα "αυτοκτονήσει", γιατί από κατήγορος —και με δικαιώματα γι' αποζημίωση από τους άπληστους "συνεταίρους" της— θα μετατραπεί σε κατηγορούμενο και θύτη, εφόσον θα απειλήσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και την κοινή ευρωπαϊκή προοπτική. Θα χάσει το δικαίωμα ν' αγωνιστεί για το δίκιο της υπό το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την "πλατφόρμα" πάνω στην οποία αδικήθηκε. Θα χάσει τα δικαιώματά της ως "Ευρωπαία", που αδικήθηκε από απατεώνες "Ευρωπαίους" και θα πάει στο "περιθώριο" σαν μια γραφική και γελοία "Βαλκάνια". Σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύσει πραγματικά, γιατί θα νομιμοποιήσει τα θηρία να της επιτεθούν, αποκρύπτοντας τα εγκλήματά τους.
Τι προτείνουμε λοιπόν; Το ελληνικό κράτος να ζητήσει ειδικό άτοκο "δανεισμό", ο οποίος απλά θα υπάρχει "λογιστικά". Έναν "παγωμένο" δανεισμό μέχρι να ολοκληρωθεί η "καταγγελία" του. Να "δανείζεται" τυπικά τα χρήματα, αλλά να μην αποδίδονται στους "επενδυτές" των ελληνικών ομολόγων. Να υπάρχουν, αλλά να μην μοιράζονται. Γιατί; Για να μην σημειωθεί πιστωτικό "συμβάν", αλλά ταυτόχρονα τα χρήματα να μην εκταμιεύονται. Αυτή είναι μια συνήθης διαδικασία, η οποία στην οικονομία ονομάζεται "κατακράτηση πληρωμών" και όχι "στάση πληρωμών". Όπως συμβαίνει με έναν ιδιώτη, ο οποίος, όταν αρνείται τη νομιμότητα μιας πληρωμής, καταβάλει το ποσόν που αμφισβητεί ότι χρωστά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να μην υποστεί τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής μέχρι να ελεγχθεί η νομιμότητα της άποψής του.
Από τη στιγμή που θα συμφωνηθεί αυτό, ώστε ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο του πιστωτικού "συμβάντος", η Ελλάδα θα πρέπει να μπει στην ουσία του προβλήματος του χρέους της. Το πρώτο, που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, είναι να απαιτήσει να συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκομένους πως, υπό τις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί ένα "κούρεμα" των ομολόγων να προκαλεί πιστωτικό "συμβάν". Να πάψει, δηλαδή, να απειλείται η Ελλάδα σε περίπτωση που καταφύγει σε λύσεις κοινές για όλα τα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε οικονομικές δοσοληψίες, είτε αυτά είναι φυσικά είτε νομικά.
Δεν υπάρχει "συμβάν" με το "κούρεμα". Όποιος απειλεί την Ελλάδα με τέτοιο συμβάν, είναι εγκληματίας και εκβιαστής. Δεν μπορεί ένα ομολογιακό "δάνειο" να αντιμετωπιστεί ως πραγματικό δάνειο και άρα ν' αποπληρωθεί στο ακέραιο, όταν οι συνθήκες είναι απαγορευτικές. Αυτό το λέει ο ορισμός των ομολόγων και όχι οι Έλληνες …Ο ορισμός εκείνος, που θέλει την απόδοσή τους να είναι μεταβλητή …Ο ορισμός εκείνος, που θέλει τις προηγούμενες αποδόσεις να μην αποτελούν εγγυήσεις για τις μελλοντικές αποδόσεις. Επενδύσεις είναι τα ομόλογα και όχι δάνεια …Προσδοκώμενες αποδώσεις έχουν και όχι υποχρεωτικούς τόκους.
Κανένας ιδιώτης, ως εκδότης ομολόγων, δεν θα πλήρωνε στο ακέραιο τα ομόλογά του, αν δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Γιατί; Γιατί κανένας ιδιώτης δεν θα έδινε σε έναν επενδυτή "συνέταιρό" του μερίδιο από κέρδη, τα οποία δεν υπήρχαν. Ποτέ δεν θα ξεπουλούσε την προσωπική του περιουσία, για να δώσει αυτά τα ανύπαρκτα "κέρδη". Δεν υπάρχει επιχείρηση στον κόσμο, που να το έχει κάνει αυτό …Ιδιωτική επιχείρηση, η οποία δεν προστατεύεται από κανενός είδους ασυλία. Φανταστείτε πόσο εγκληματικό είναι αυτό, το οποίο γίνεται στην Ελλάδα …Η Ελλάδα, η οποία πληρώνει σε άπληστους "συνεταίρους" κέρδη, τα οποία δεν υπάρχουν, τη στιγμή που ο λαός της υποφέρει και η ίδια ως κράτος προστατεύεται από άπειρες ασυλίες.
Όμως, η Ελλάδα είναι ένα μη φυσικό πρόσωπο. Δεν αποφασίζει μόνη της. Οι ηγέτες της αποφασίζουν. Άρα; Άρα λοιπόν είναι δεδομένο πως, όταν υπάρχουν Έλληνες ηγέτες, οι οποίοι υπόσχονται στους τοκογλύφους να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο ακέραιο, δεν είναι απλά βλάκες …Είναι καθαρά προδότες …Είναι πληρωμένοι προδότες, εφόσον είναι βέβαιον ότι, για να μην δρουν όπως θα δρούσε ο τελευταίος ιδιώτης, από κάπου τα "παίρνουν" …Από κάπου παίρνουν προμήθεια γι' αυτά τα οποία καί παράλογα καί παράνομα ξεπληρώνουν …Σε μυστικά γραφεία υπολογίστηκαν πόσα θα έχαναν οι τοκογλύφοι από νόμιμα "κουρέματα" και άρα πόσα θα έδιναν για να τ' αποφύγουν …Απλά πράγματα.
Το "κούρεμα" είναι νόμιμο και δεν καθιστά αυτόν που το κάνει ούτε απατεώνα ούτε αναξιόπιστο για τις αγορές. Κάποτε οι Έλληνες θεωρούσαν ότι μπορούν να πληρώσουν αυτές τις αποδόσεις και σήμερα δεν μπορούν. Υπόσχονταν, χωρίς να γνωρίζουν το ζοφερό μέλλον και άρα έγινε αυτό, το οποίο προβλέπει ο ορισμός του τραπεζικού προϊόντος, που λέγεται "ομόλογο" …Απλά πράγματα. Αυτά δεν ήταν δικά τους "κόλπα". Αυτά ήταν "κόλπα" των τοκογλύφων …Οι τοκογλύφοι ανάγκαζαν τους Έλληνες να εκδίδουν ομόλογα, τα οποία γνώριζαν ότι σε κάποια στιγμή δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν …Οι τοκογλύφοι τους ανάγκαζαν να εκδίδουν "αέρινα" ομόλογα και όχι να παίρνουν κανονικά και άρα ενυπόθηκα δάνεια.
Κόλπα των "τίμιων" τοκογλύφων ήταν όλα αυτά και όχι των "απατεώνων" Ελλήνων. Γιατί; Για να παριστάνουν τους επενδυτές και όχι τους τοκογλύφους δανειστές. Για να κρύβουν τα δάνεια, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα εξαντλούσαν το χαμηλό πιστωτικό όριο της χώρας, το οποίο δεν τους συνέφερε, τη στιγμή που ήθελαν να "σπρώχνουν" διαρκώς νέα ποσά. Ταυτόχρονα, κρυπτόμενοι σαν "επενδυτές" πίσω από την έννοια της "επένδυσης", κατόρθωναν και διεκδικούσαν αποδόσεις, οι οποίες, αν αποτυπώνονταν σε τόκους, θα ήταν παράνομες και κάποιοι "δανειστές" μας θα έπρεπε να πάνε στη φυλακή για τοκογλυφία. Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει αυτήν την απόδοση και είναι στη δική της ευχέρεια —και χωρίς καμία νομική συνέπεια— ν' αποφασίσει πόση "απόδοση" μπορεί να πληρώσει. Το "κούρεμα", δηλαδή, είναι νόμιμο και προκύπτει από την ίδια τη φύση του ομολόγου.
Είναι στο "χέρι" της Ελλάδας ν' αποφασίσει αν το ομολογιακό της "χρέος" είναι αυτό το οποίο αναγράφεται πάνω στα ομόλογα ή κάποιο μικρό —ή πολύ μικρό— ποσοστό του. Αυτό σημαίνει ότι το "χρέος" της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να σημειωθεί πιστωτικό "γεγονός". Από εκεί και πέρα οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό, το οποίο κάνει κάθε νοικοκύρης, ο οποίος έχει προδοθεί από τους διαχειριστές του. Όλο το μυστικό της "αποδόμησης" του ελληνικού χρέους βρίσκεται στον τρόπο "δόμησής" του.
Αν το χρέος "δομήθηκε" παράνομα, πρέπει να δούμε ποιοι παρανόμησαν —για να δούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι—, ώστε αυτοί να φέρουν το βάρος της αποζημίωσης των εξαπατημένων επενδυτών. Αν δομήθηκε παράνομα, υπάρχει εξαπάτηση και άρα υπάρχουν νόμιμες διεκδικήσεις από την πλευρά των εξαπατηθέντων. Ήταν λοιπόν οι Έλληνες αυτοί, οι οποίοι "εξαπάτησαν" τους κοινούς επενδυτές ελληνικών ομολόγων ή κάποιοι άλλοι; Ήταν οι Έλληνες εκείνοι, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα δημοσιονομικά τους στοιχεία ή κάποιοι άλλοι;
Όλο το μυστικό της παρανομίας του ελληνικού χρέους πρέπει ν' αναζητηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων …Στην περίοδο εκείνη, την οποία ΔΕΝ "γνωρίζει" η ελληνική Δικαιοσύνη …Στην περίοδο της ανάγκης του ελληνικού κράτους για χρήμα …Στην περίοδο του έντονου δανεισμού … Εκεί που αναζητήθηκε η "βοήθεια" της Goldman Sachs. Όλοι οι υπεύθυνοι εκείνου του swap πρέπει να δικαστούν, για να βρεθεί η απάτη …Όλοι …Από τους υπεύθυνους της εταιρείας μέχρι τους Έλληνες προδότες πολιτικούς, αξιωματούχους και συμβούλους.
Ό,τι επιπλέον "δανεισμός" προέκυψε από εκείνο το swap, απλά να μην πληρωθεί από τους Έλληνες. Δεν πρέπει να πληρωθεί, γιατί είναι παράνομος. Όσοι έχουν νόμιμα δικαιώματα, ας στραφούν εναντίον αυτών που τους εξαπάτησαν. Η Ελλάδα είναι θύμα αυτής της εξαπάτησης και όχι θύτης. Την Ελλάδα τη χρησιμοποίησαν για να τους εξαπατήσουν και δεν τους εξαπάτησε η ίδια. Είχε οικονομική ζημιά η Ελλάδα, εξαιτίας εκείνης της πρακτικής. Μαζί με τους επενδυτές-θύματα αυτής της κατάστασης πρέπει και η ίδια η Ελλάδα να στραφεί εναντίον της Goldman Sachs.
Μια "εργολαβική" Κυβέρνηση πρέπει να κάνει μήνυση στην Goldman Sachs για τα χρήματα που της "έφαγε" και για την περιπέτεια στην οποία την έβαλε. Αποδεδειγμένα η εταιρεία αυτή έλαβε πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, για να "κρύψει" παράνομα ένα δις χρέους …Να κρύψει ένα ποσό, το οποίο αλλοίωνε την πιστοληπτική εικόνα της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον των επενδυτών. Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Goldman Sachs ανοίγει τον δρόμο για τις αποζημιώσεις των θυμάτων της …Των θυμάτων, τα οποία "εξαπατήθηκαν" με τα ελληνικά ομόλογα από τους διαχειριστές τους και όχι από τους εκδότες τους.
Αυτό, το οποίο γίνεται σήμερα, είναι τουλάχιστον εγκληματικό. Ο Παπανδρέου, ο οποίος "διαβεβαιώνει" τους τοκογλύφους ότι θα πληρωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογά τους, δικαιούται την κρεμάλα. Είναι τραγικό και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι απειλεί να μπλέξει τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων σε τρομερά χρέη, για να ξεπληρώσει στους τοκογλύφους κέρδη, τα οποία ποτέ δεν υπήρξαν. Ξεπουλάει την πατρίδα των μελλοντικών Ελλήνων, για να καρπωθεί ο ίδιος και η οικογένειά του τη μεγάλη προμήθεια που του υποσχέθηκαν …Μιλάμε καθαρά για προδοσία.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι, αν ένα μεγάλο μέρος τού χρέους "κουρευτεί" και ένα άλλο μέρος του αποδειχθεί παράνομο, αλλάζει άρδην η εικόνα της Ελλάδας. Η Ελλάδα παύει να είναι το μαύρο "πρόβατο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης …Παύει να είναι ο ασθενής "κρίκος" της παγκόσμιας οικονομίας. Ακόμα και η πιστοληπτική της ικανότητα αλλάζει με βάση αυτά τα νέα δεδομένα. Όχι απλά θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, αλλά θα είναι από τους πλέον ασφαλείς "πελάτες".
Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα χρειαστεί ποτέ να ξεπουλήσουμε το δημόσιο κεφάλαιο και ταυτόχρονα θα μπορέσουμε να "ξαναχτίσουμε" το κοινωνικό κράτος, το οποίο διέλυσαν οι προδότες. Χωρίς τους τόκους των παράνομων δανείων, το σύνολο των προϋπολογισμών του μέλλοντος θα είναι πλεονασματικοί. Χωρίς τους τόκους των δανείων δεν χρειάζεται καν να δανειζόμαστε για τη λειτουργία του κράτους.
5) Εθνική άμυνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τοκογλύφους.

Όταν ένας ιδιώτης αντιλαμβάνεται απειλή από μια ομάδα προσώπων, η οποία δρα "συντονισμένα" και με κοινό στόχο την απειλή, είτε της ζωής του είτε των συμφερόντων του, πηγαίνει στον εισαγγελέα και καταγγέλλει τη "συμμορία". Ο "συντονισμός" των ενεργειών και ο κοινός στόχος των εγκληματιών στοιχειοθετεί με απόλυτο τρόπο την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και αυτό από μόνο του είναι μια κακουργηματική πράξη. Ο νόμος τα έχει προβλέψει όλα. Δεν χρειάζεται αυτοί οι "συμμορίτες" να είναι επίσημοι εχθροί κάποιου. Μπορούν να είναι ακόμα και συγγενείς, φίλοι ή και γείτονες. Αυτά, τα οποία αναζητά ο νόμος, για να τους κατατάξει σε έναν νομικό όρο —όπως είναι η σύσταση συμμορίας— είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν έχουν σχέση με τις ιδιαίτερες συγγενικές ή φιλικές σχέσεις, οι οποίες μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν μεταξύ των εμπλεκομένων.
Τη δυνατότητα, που δίνει ο νόμος σε ένα φυσικό πρόσωπο, να αμυνθεί απέναντι σε ομαδικές "επιθέσεις", τη δίνει και σε ένα μη φυσικό πρόσωπο …Μη φυσικό πρόσωπο είναι και ένα κράτος. Ένα κράτος λειτουργεί ως ζων οργανισμός και ως εκ τούτου απειλείται και το ίδιο με "θάνατο", όταν καταστραφούν οι ζωτικές λειτουργίες του. Ένα κράτος έχει ζωτικά συμφέροντα να υπερασπιστεί και ως εκ τούτου έχει εχθρούς, οι οποίοι απειλούν αυτά τα συμφέροντα. Όπως λοιπόν στην περίπτωση του ιδιώτη μπορεί να καταγγελθεί μια συμμορία για ενέργειες εις βάρος του, έτσι και στην περίπτωση του κράτους μπορεί να καταγγελθεί ένα άλλο κράτος για τους ίδιους λόγους.
Δεν έχει σημασία αν επισήμως το κράτος αυτό δεν είναι δηλωμένος "εχθρός". Ακόμα και "σύμμαχος" ή "εταίρος" σε μια "Ένωση" να είναι, ο νόμος αναζητά στοιχεία της συμπεριφοράς του, για ν' αποφανθεί αν πραγματικά είναι "φίλος" ή "εχθρός" τού καταγγέλοντα. Αν, δηλαδή, ένα κράτος διαπιστώσει συντονισμένες ενέργειες εις βάρος των συμφερόντων του από ανθρώπους, οι οποίοι είναι ξένοι υπήκοοι και ταυτόχρονα συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους στο οποίο ανήκουν, αντιλαμβανόμαστε ότι στην περίπτωση αυτήν δεν μιλάμε απλά για σύσταση συμμορίας …Μιλάμε για πολεμική επίθεση ενός κράτους σε ένα άλλο.
Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται υπό καθεστώς επίθεσης από τη Γερμανία. Η Γερμανία στην πραγματικότητα διέπραξε την υπέρτατη ΥΒΡΗ εις βάρος της Ελλάδας. Δεν της επιτέθηκε καν με συμβατικό τρόπο, ώστε να της δώσει ένα στοιχειώδες δικαίωμα ν' αμυνθεί. Η Γερμανία άνοιξε την "πόρτα" της Ελλάδας με την ταπεινότητα ενός φίλου, ο οποίος, λόγω "συνεταιρισμού", ζητάει "πρόσβαση" σε υποδομές και στη συνέχεια διέπραξε τα αίσχη μέσα σ' αυτήν. Έκλεψε ό,τι υπήρχε, βίασε τους ιδιοκτήτες και απειλεί με θάνατο τα παιδιά τους …Αυτό ακριβώς έγινε.
Η Γερμανία, εκμεταλλευόμενη την πίστη του ελληνικού λαού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπήκε σαν "φίλος" στην Ελλάδα και φέρεται ως "εισβολέας". Μπήκε από ανοικτές "πόρτες" και αρπάζει και καταστρέφει ό,τι βρίσκει μέσα στην αφελή Ελλάδα, η οποία την εξέλαβε σαν "εταίρο" στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπήκε με τις εμπορικές παράγκες τύπου Lidl, Praktiker, Mediamarkt κλπ. και αφού κατάφερε και κατέστρεψε την τοπική παραγωγή, οδηγώντας χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, έρχεται σήμερα και τους ζητάει την ίδια την πατρίδα τους. Η γνώση των όσων προηγήθηκαν αποδεικνύει ότι η Γερμανία μπήκε στην Ελλάδα με συγκεκριμένο σχέδιο. Με απόλυτα συντονισμένες ενέργειες καταφέρνει και επωφελείται μονίμως εις βάρος της Ελλάδας.
Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει εμείς οι Έλληνες —αλλά και τα διεθνή δικαστήρια— να βρούμε την απάντηση. Η Γερμανία επωφελείται εξαιτίας της ανικανότητας της Ελλάδας ή μήπως εξαιτίας της προδοσίας, την οποία η ίδια μεθόδευσε; Αν μια μελλοντική "εργολαβική" Κυβέρνηση μπορέσει ν' αποδείξει ότι οι Έλληνες εκείνοι, οι οποίοι κάνουν "λάθη" εις βάρος της Ελλάδας, έχουν ειδικές σχέσεις με τη Γερμανία και τις μυστικές της υπηρεσίες, αυτό τι σημαίνει; Αν τα "λάθη" αυτά —εντελώς "συμπτωματικά"— οδηγούν με τέλειο τρόπο σε μια "κορύφωση" μιας αρνητικής κατάστασης, πώς μπορούν να αξιολογηθούν; Ως τυχαία; Η τύχη, δηλαδή, μόνον τη Γερμανία ευνοεί και κανέναν άλλον;
Τι ισχυριζόμαστε εμείς και θα πρέπει κάποια μελλοντικά διεθνή δικαστήρια να εξετάσουν; Ότι η "επίθεση" της Γερμανίας έγινε με έναν πολύ ύπουλο τρόπο. Η Γερμανία, χρησιμοποιώντας διεφθαρμένους Έλληνες προδότες, παγίδευσε την Ελλάδα. Την παγίδευσε σε έναν ιδιόμορφο οικονομικό πόλεμο, εκμεταλλευόμενη με τρόπο εγκληματικό την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την παγίδευσε όπως παγιδεύει ένας πονηρός έμπορος έναν αφελή νοικοκύρη.
Ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει τι γινόταν για σχεδόν δύο δεκαετίες. Οι ιμπεριαλιστές και τοκογλύφοι είχαν διαφθείρει την ηγεσία του ελληνικού κράτους και έλεγχαν την καταναλωτική του συμπεριφορά, προκειμένου να του δημιουργήσουν το υπέρογκο χρέος, το οποίο στο τέλος θα τον κατέστρεφε. "Λάδωναν" τις ηγεσίες, για να το εξαναγκάζουν σε αγορές των "αιώνων" με τιμές "χιλιετίας".
Είναι σαν να πηγαίνεις για ψώνια στο μαγαζί ενός εμπόρου, στον οποίο έχεις δώσει να διαχειρίζεται την πιστωτική σου κάρτα. Σε βάζει να κάνεις συνέχεια αγορές και σε αναγκάζει να ξοδέψεις ακόμα κι αυτά που δεν πρέπει. Όταν φτάσεις στα "όρια" σου, σε πηγαίνει στους κολλητούς του τοκογλύφους, για να πάρεις νέα χρήματα με ακόμα πιο απεχθείς όρους, ώστε να ξαναμπείς στο "μαγαζί" του. Αυτό έκανε η Γερμανία και αυτό είναι που την "αποκαλύπτει". Την αποκαλύπτει ο απόλυτος και αναμφισβήτητος "συντονισμός" των ενεργειών …Ο "συντονισμός" ενεργειών, οι οποίες αρχικά αποδυνάμωσαν το ελληνικό κράτος και σήμερα το εμφανίζουν σαν ανοχύρωτη "λεία" στις αρπακτικές "ορέξεις" των Γερμανών.
Τον ΟΤΕ οι Γερμανοί της Deutsche Telekom τον αγοράζουν σήμερα στην "ξεφτίλα", αφού πρώτα τον αποδυνάμωσαν με τις προμήθειες της SIEMENS. Η γερμανική Fraport θα προσπαθήσει να εξαγοράσει επίσης με δικά μας χρήματα το Αεροδρόμιο της Αθήνας, αφού πρώτα μας λεηλάτησε η δήθεν κατασκευαστική Hochtief. Η Deutsche Bahn της Γερμανίας θα εξαγοράσει επίσης με δικά μας χρήματα τον ΟΣΕ, τον οποίον πρώτα διέφθειραν και λεηλάτησαν με τις προμήθειές τους όλοι οι Γερμανοί προμηθευτές του από τη Siemens μέχρι την HDW και Ferrostaal και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι.
Μυστικοί πράκτορες των γερμανικών υπηρεσιών, οι οποίοι παρίσταναν τα στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων, "βομβάρδισαν" στην κυριολεξία τη χώρα με διαφθορά, αναίτια δάνεια, υπερτιμολογημένες προμήθειες και τεχνολογική "σαβούρα" …Πολύ "σαβούρα". Σε συνεργασία με δωσίλογους, οι οποίοι παρίσταναν τους Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, δημιούργησαν τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες σήμερα την απειλούν με την απόλυτη καταστροφή. Μιλάμε για πραγματικό πολεμικό σχέδιο, το οποίο ήταν τέτοιο ακόμα και στις λεπτομέρειές του …Ακόμα και τα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στη σημερινή προδοσία, ήταν φυσικοί απόγονοι των παλαιών δωσίλογων των Ναζί …Άνθρωποι όπως ο Χριστοφοράκος, ο Λαμπράκης, ο Σημίτης και άλλοι.
Αυτοί λοιπόν μπήκαν στην Ελλάδα και με τη βοήθεια των δωσίλογων συνεργατών τους τη διέλυσαν. Με επικεφαλής τη SIEMENS, για την οποία πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν στο διοικητικό της μέρος είναι μια απλή εμπορική και βιομηχανική εταιρεία ή ένας απόλυτα εξειδικευμένος "βραχίονας" των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, λεηλάτησαν τα πάντα, διαφθείροντας τους πάντες. Δεν υπάρχει γερμανική εταιρεία, η οποία να βρίσκεται στο "ταμπλό" του γερμανικού χρηματιστηρίου, που να μην κατηγορείται για διαφθορά στην Ελλάδα. Αυτά δεν τα ισχυριζόμαστε εμείς επειδή είμαστε καχύποπτοι και κακόπιστοι …Αυτά τα επιβεβαιώνουν τα ίδια τα γερμανικά δικαστήρια.
Ό,τι διεκδίκησαν οι Γερμανοί, αλλά δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν με τα όπλα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το διεκδικούν τώρα με διαφθορά και λεηλασία. Μιλάμε για απίθανα πράγματα …Για πράγματα, τα οποία θα δικαιολογούσαν προσφυγή της Ελλάδας στα διεθνή δικαστήρια για απρόκλητη πολεμική επίθεση από υποτιθέμενη σύμμαχο χώρα. Μιλάμε για πραγματική τραγωδία. Ό,τι δημιούργησαν οι Έλληνες μετά την καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έρχονται οι Γερμανοί να το αρπάξουν. Αυτοί, οι οποίοι, φεύγοντας από την Ελλάδα, δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα και ποτέ δεν αποζημίωσαν για τις καταστροφές τον ελληνικό λαό, έρχονται σήμερα κι αρπάζουν ό,τι έχτισαν οι Έλληνες πάνω στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους.
Όλα αυτά αρχίζουν και "ξετυλίγονται" σε κοινή θέα, αν γνωρίζει κάποιος από πού να ξεκινήσει. Το "κλειδί" σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο …Ένας "κολλητός" της ναζίστριας Μέρκελ —…Της Μέρκελ, η οποία, ως ηγέτης της Γερμανίας, επιτέθηκε στην Ελλάδα και τους Έλληνες …Της Μέρκελ, η οποία είναι η αγαπημένη της υβρίστριας του ελληνισμού και του ανθρώπινου πολιτισμού εφημερίδας Bild—. Το πρόσωπο, το οποίο αναζητούμε, είναι ένα …Είναι ο Τζόζεφ Άκερμαν. Γιατί είναι σημαντικός; Γιατί είναι ο βασικός "κόμβος" ολόκληρου του σχεδιασμού. Συνδυάζει εκείνες τις ιδιότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να δικαιολογήσουμε νομικά τη γερμανική "επίθεση" …Εκείνες τις ιδιότητες, οι οποίες δικαιολογούν το παράδειγμα του εμπόρου —που διαχειρίζεται την εθνική πιστωτική μας "κάρτα"— και του τοκογλύφου ταυτόχρονα.
Γιατί καλύπτει όλα αυτά τα "προαπαιτούμενα" ο Άκερμαν; Γιατί είναι διοικητής της Ντόιτσε Μπανκ, η οποία είναι ένας από τους κύριους τοκογλύφους, που "δάνειζαν" στην Ελλάδα, ώστε να καταναλώνει. Ταυτόχρονα είναι και αξιωματούχος της Siemens, η οποία διέφθειρε τους πάντες στην Ελλάδα, προκειμένου οι Έλληνες όχι μόνον ν' αγοράζουν πανάκριβα τα υπερτιμολογημένα προϊόντα της, αλλά και ν' αγοράζουν ακόμα και όταν αυτό ήταν "εκκωφαντικά" περιττό. Ο Άκερμαν είναι το κατά τον νόμο υπεύθυνο στέλεχος της Siemens, το οποίο "έλεγχε" τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ο Άκερμαν, δηλαδή, ήταν αυτός, ο οποίος, ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, "αποφάσιζε" ότι οι Έλληνες θ' αγοράσουν τα πανάκριβα και περιττά προϊόντα της και ο ίδιος ήταν που ως διοικητής της Ντόιτσε Μπάνκ τούς "δάνειζε" για να το κάνουν.
Ο Άκερμαν, δηλαδή, ήταν αυτός, ο οποίος διέφθειρε Έλληνες αξιωματούχους, για να μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια σπάταλη και τεμπέλα "χαζή", η οποία διαρκώς ξόδευε …και ο ίδιος είναι, που, σαν "έξυπνος" και "τίμιος" Γερμανός, της δάνειζε. Τη σπάταλη ελληνική συμπεριφορά, δηλαδή, την οποία σήμερα καταγγέλλουν τα γερμανικά ΜΜΕ των "τιμίων", την προκάλεσε ένας "τίμιος" Γερμανός …Ένας "τίμιος" Γερμανός ανάγκαζε την Ελλάδα να ξοδεύει ασύστολα και ο ίδιος ήταν αυτός, ο οποίος της έδινε —επίσης αναγκαστικά— τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων, για να τα ξοδέψει. Γίνονται αυτά τα πράγματα, χωρίς να υπάρχει εγκληματική ενέργεια;
Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί υπάρχει η Goldman Sachs, η οποία αποκαλύπτει το έγκλημα. Ο ρόλος αυτής της εταιρείας αποκαλύπτει ότι εξ’ αρχής υπήρχε ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός και ότι τίποτε δεν προέκυψε από τύχη. Δεν μπορούσε να γίνει τίποτε στην τύχη. Χάρη στα "μαγειρέματα" αυτής της εταιρείας ο Άκερμαν "μπούκωνε" τη "σπάταλη" Ελλάδα με νέες και πάντα ακριβότερες παραγγελίες, αλλά, επειδή ακριβώς γνώριζε ότι υπάρχει "μαγείρεμα", δεν έπρεπε να της δίνει τα χρήματα των Γερμανών. Εξαιτίας, δηλαδή, της Goldman Sachs, αύξανε τις παραγγελίες της Siemens —ως στέλεχός της— και εξαιτίας της ίδιας Goldman Sachs "ρίσκαρε" τα χρήματα των Γερμανών ως στέλεχος της Ντόιτσε Μπανκ. Η παρουσία, δηλαδή, της Goldman Sachs σε συνδυασμό με τον διπλό ρόλο του Άκερμαν αποκαλύπτουν το έγκλημα.
Έτσι αποκαλύπτεται το έγκλημα των ξένων εις βάρος της Ελλάδας. Ήταν όμως μόνοι τους; Όταν λοιπόν αυτός ο "τίμιος" Γερμανός Άκερμαν με τον συνάδερφό του τον Γερμανό υπήκοο ελληνικής καταγωγής Χριστοφοράκο, συνεργάζονται εις βάρος της Ελλάδας και μέσα στο "κόλπο" βάζουν τον "Έλληνα" πρωθυπουργό Σημίτη, μιλάμε καθαρά για προδοσία. Γιατί; Γιατί όλους αυτούς τους συνδέουν τα σκοτεινά συμφέροντα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Χριστοφοράκος ήταν γιος παλιού δωσίλογου των Ναζί. Ο Χριστοφοράκος στην εταιρεία του στην Ελλάδα είχε υπό τη "δούλεψή" του το στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Φόλκερ Γιούνγκ. Αυτός ο Χριστοφοράκος είναι υφιστάμενος του Άκερμαν στη Siemens. Ο Άκερμαν είναι ο "κολλητός" της Καγκελαρίου Μέρκελ, το καθεστώς της οποίας εκδήλωσε την απρόκλητη επίθεση στην Ελλάδα.
Όμως, η Μέρκελ, εκτός όλων των άλλων, ήταν και στέλεχος της Στάζι. Ποιον μας θυμίζει η διαβόητη αυτή υπηρεσία χαφιέδων; …Τον άνθρωπο, ο οποίος ξεκίνησε τη λεηλασία της Ελλάδας στο όνομα της Siemens …Τον Κόκκαλη. Για να συνοψίσουμε λοιπόν. Η Μέρκελ, με τη βοήθεια του φίλου της Άκερμαν και με τη βοήθεια Ελλήνων προδοτών, εξαπέλυσαν από κοινού την επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Αυτή η οργανωμένη γερμανική επίθεση ξεκίνησε από τον ΟΤΕ μέσω του Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης ήταν αυτός, που, ως  "Έλληνας", άνοιξε την ελληνική "κερκόπορτα" στον ΟΤΕ, για να μπουν οι Γερμανοί. Ο Κόκκαλης, όμως, εκτός από συνάδερφος και συνεργάτης του Άκερμαν —ως άνθρωπος της Siemens—, ήταν ταυτόχρονα και συνάδερφος και συνεργάτης της Μέρκελ —ως χαφιές της Στάζι—. Κόκκαλης, Μέρκελ και Άκερμαν είναι ένα "τρίγωνο" με πανίσχυρους δεσμούς.
Στην Ελλάδα αυτή η συμμορία, που είχε "αιχμή" του δόρατος τη Siemens, έκανε δουλειές με την Κυβέρνηση του Σημίτη …Του Σημίτη, ο οποίος κατά "σύμπτωση" ήταν από εκείνους τους Έλληνες, που —ως γνωστό— ΔΕΝ πείνασαν επί ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα …Του Σημίτη, του οποίου ο αδερφός εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι στέλεχος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών …Του Σημίτη, ο οποίος έφτασε στην εξουσία ως εκλεκτός του γνωστού "συγκροτήματος" …Του "συγκροτήματος", που ήταν ναζιστική περιουσία πριν υπηρετήσει τη "δημοκρατία" της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα …Γιος δωσίλογου ήταν ο Λαμπράκης.
Αυτοί έφεραν τους Γερμανούς στην Ελλάδα. Αυτοί έφεραν τους "τίμιους" και "εργατικούς" στη χώρα των "απατεώνων" και των "τεμπέληδων". Αυτοί έφεραν τους "φίλους" και προμηθευτές, οι οποίοι σταδιακά έγιναν "δανειστές", στη συνέχεια άρπαγες, για να καταλήξουν δυσφημιστές του ελληνισμού παγκοσμίως. Αυτοί "μαγείρευαν" τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, για να "αυτοξεγελαστούν" από τους "τεμπέληδες" των Βαλκανίων. Αυτοί ήταν ταυτόχρονα προμηθευτές μας, χρηματοδότες μας και "μάγειροι" των στοιχείων, προκειμένου να συνεχίσουμε να προμηθευόμαστε άχρηστα υλικά και να αντλούμε τοκογλυφικά δάνεια από αυτούς. Προφανώς αυτοί οι "διεθνιστές" και "κοσμοπολίτες" Έλληνες έπαιρναν προμήθειες τόσο από τις νέες παραγγελίες όσο και από τα νέα δάνεια.
Ο ελληνικός λαός σ' αυτό το σημείο παγιδεύτηκε. Οι Έλληνες δέχθηκαν να ξεχάσουν πως επρόκειτο για τα παιδιά των εγκληματιών, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν το "ξέχασαν" τα ίδια. Οι εγκληματίες στηρίχθηκαν στη φιλοξενία ενός τίμιου λαού και ρήμαξαν τα πάντα. Διέφθειραν, κατέστρεψαν, συκοφάντησαν, μόλυναν και απαξίωσαν τα πάντα …Μιλάμε για πραγματική λαίλαπα αθλιότητας …Μιλάμε για κτηνωδία άξια των βαρβάρων. Αυτοί είναι που τώρα μας "κατηγορούν" για ανηθικότητα, σε περίπτωση που δεν τους επιτρέψουμε να μας λεηλατήσουν και επισήμως …Μας κατηγορούν για "ατιμία", αν δεν δεχθούμε να τους παραδώσουμε την πατρίδα μας.
Στις προσεχείς εκλογές πρέπει οι Έλληνες να δώσουν "εντολή" σε μια "εργολαβική" Κυβέρνηση να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια με στόχο να προστατεύσει τον ελληνικό λαό από τη νέα γερμανική αθλιότητα …Να στραφεί νομικά εναντίον του γερμανικού κράτους και συγκεκριμένων Γερμανών πρακτόρων. Μέρκελ, Άκερμαν, Σημίτης, Χριστοφοράκος, Γιούγκ και Κόκαλης να κατηγορηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εφόσον μεθόδευσαν επίθεση εναντίον ενός ολόκληρου λαού με στόχο τον πλήρη αφανισμό του. Για να μην υπάρχει περίπτωση παρεξηγήσεων και λαθών, προτείνουμε να συσταθεί μια διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει από κοινού με Έλληνες νομικούς τις ελληνικές καταγγελίες, που θα φτάσουν στα διεθνή δικαστήρια …Ό,τι γίνεται πάντα με πολεμικές συρράξεις, οι οποίες οδηγούν σε πολεμικές αποζημιώσεις.
Να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων και να διερευνήσει από την αρχή όλες τις συμβάσεις, τις οποίες έχει υπογράψει το κράτος με τις γερμανικές εταιρείες …Όλες τις συμβάσεις προμηθειών από το 1989 και μετά …Την εποχή που έπεφτε το "τείχος" του Βερολίνου και απελευθέρωνε "τρωκτικά", τα οποία προφανώς "τρύπωσαν" στην ελληνική "αυλή" και πρέπει σήμερα να εντοπίσουμε. Να ελεγχθούν οι τιμές αυτών των προμηθειών και να συγκριθούν με αντίστοιχες άλλων "αδερφών" χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και άλλων χωρών εκτός αυτής. Να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες όλων των Ελλήνων αξιωματούχων, οι οποίοι "υπέγραφαν" αυτές τις συμβάσεις. Να ελεγχθούν όλοι οι "κουφοί" υπουργοί, οι οποίοι πρώτα "υπέγραφαν" και μετά "χόρευαν" με τα αφεντικά τους. Να ελεγχθούν όλοι οι "κοσμοπολίτες" της διαφθοράς.
Από εκεί και πέρα να ελεγχθούν όλες οι αγορές ελληνικού δημοσίου κεφαλαίου από πλευράς των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα. Να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο διείσδυσε στον ΟΤΕ η Ντόιτσε Τέλεκομ. Να διερευνηθεί ο ρόλος των χαφιέδων των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Να διερευνηθεί το πόθεν έσχες των διοικητών και υποδιοικητών του ΟΤΕ κατά την επίμαχη περίοδο της εισβολής. Το πόθεν έσχες του Μανασή, του Βουρλούμη, του Σκαρπέλη, αλλά και του Παπακωνσταντίνου και του Αλογοσκούφη και του Λιάπη.
Να γίνει ένας μεγάλος φάκελος με τη γερμανική άποψη περί οικονομικής "ηθικής" στην Ελλάδα και μετά η Ελλάδα να στραφεί στα διεθνή δικαστήρια εναντίον της Γερμανίας. Εκεί όπου θα στρεφόταν σε περίπτωση που θα δεχόταν στρατιωτική επίθεση από μέρους της. Να ζητήσει νέες αποζημιώσεις για τις νέες ζημιές που υπέστη και να ζητήσει και τις παλιές, οι οποίες ακόμη δεν της έχουν αποδοθεί. Να δούμε τότε ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του. Να δούμε όλα τα "σκουλήκια" του νεοναζισμού να κρύβονται στις "τρύπες" τους. Να δούμε τι θα πει η Bild στο κοινό των "διανοουμένων" της.
Μέχρι ν' αποφανθεί η διεθνής δικαιοσύνη για το νέο γερμανικό έγκλημα, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται σαν αγαθό θύμα και να πάρει θέση άμυνας. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε έναν ιδιόμορφο "πόλεμο" με τη Γερμανία …Έναν πόλεμο οικονομικό, του οποίου όμως οι συνέπειες μπορεί να είναι βαρύτερες και μονιμότερες ακόμα και από αυτές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. "Θέσεις μάχης" σημαίνει ολοκληρωτική άρνηση "συνεργασίας" με τον εχθρό …Πλήρες και απόλυτο μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων… Πλήρες και απόλυτο μποϊκοτάζ όλων των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία διατηρούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Lidl, Praktiker, Saturn, Aldy, Mediamarkt κλπ., θα πρέπει για τους σύγχρονους Έλληνες να είναι ό,τι ήταν για τους πατέρες τους όροι όπως Βερμαχτ, Γκεστάπο, Κομαντατούρ και Λουφτβάφε.
6) Ηθική αποκατάσταση των κατασυκοφαντημένων Ελλήνων.

Πρέπει το ελληνικό κράτος να δημιουργήσει μια νομική ομάδα, η οποία θα στρέφεται εναντίον του όποιου διεθνούς ΜΜΕ τολμάει και δυσφημεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρέπει ν' αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη όλων των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν φυλλάδες της πλάκας και της πλέμπας να λοιδορούν έναν από τους πιο ιστορικούς λαούς στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν ν' αφήνονται οι τοκογλύφοι και οι άρπαγες, που ρήμαξαν τον κόσμο, να βρίζουν και να συκοφαντούν τον λαό με τη μεγαλύτερη προσφορά στον ανθρώπινο πολιτισμό. Θα πρέπει να μάθουν όλοι οι κλέφτες ότι κοστίζει ακριβά το να βρίζει κάποιος τους Έλληνες.
Σ' αυτήν την πανεθνική προσπάθεια αποκατάστασης της ελληνικής φήμης και υπόληψης πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες και όχι μόνον οι επαγγελματίες νομικοί. Πρέπει να εκμεταλλευτούν τη σύγχρονη τεχνολογία του ίντερνετ και να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινωνία για το έγκλημα των Γερμανών εις βάρος της Ελλάδας. Να μεταφράσουν τα κείμενα, τα οποία περιγράφουν αυτό το έγκλημα. Να ενημερώσουν τους πάντες και τον γερμανικό λαό για την άθλια και εγκληματική πολιτική του ναζιστικού Βερολίνου εις βάρος των Ελλήνων. Πρέπει ολόκληρος ο κόσμος να μάθει πόσο "πληρωμένοι" γκεμπελίσκοι ήταν οι καραγκιόζηδες του Focus και της Bild …Πληρωμένα τομάρια της νεοναζιστικής νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία, προσπαθώντας να λεηλατήσει την Ελλάδα, στην πραγματικότητα προσπαθεί να αλώσει την παγκόσμια Δημοκρατία.
7) Ανάπτυξη.

Αυτήν τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το δημόσιο χρέος …Ένα χρέος, το οποίο λειτουργεί ως "τροχοπέδη" απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης. Αν "ξεφορτωθούμε" ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρέους, είναι εύκολη η ανάπτυξή μας. Η Ελλάδα είναι μια "ευλογημένη" χώρα, η οποία έχει προικιστεί από τον Θεό με άπειρο κεφάλαιο. Αν διασφαλίσει το μέλλον των ασφαλιστικών της ταμείων με την ιδιοκτησία των μεγάλων ΔΕΚΟ, η Ελλάδα δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με απέραντη αισιοδοξία. Οι μελλοντικοί Έλληνες όχι απλά θα παραλάβουν μια πατρίδα, αλλά θα παραλάβουν μια πάμπλουτη πατρίδα. Οι Έλληνες στο μέλλον όχι απλά θα επιβιώσουν, αλλά θα το επιτύχουν πολυτελώς. Όλα αυτά θα τα καταφέρουν, αν καταφέρουν και σταθούν "όρθιοι" σήμερα …Αν καταφέρουν κι αντισταθούν στους τοκογλύφους πριν τους τα πάρουν όλα.
Αν κατορθώσουν οι Έλληνες και παραμείνουν κύριοι της πατρίδας τους, είναι εύκολα τα πάντα. Επειδή η έννοια της "ανάπτυξης" είναι πολυσύνθετη και αφορά μεγάλο πλήθος παραγόντων, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί σε ένα τέτοιο κείμενο. Όμως, προς χάρη της "συζήτησης" στην Πλατεία, χρήσιμο είναι να παραθέσουμε μερικά στοιχεία επάνω σ' ό,τι αφορά —κατά την άποψή μας— τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης. Ανοίγουμε λοιπόν μια συζήτηση πάνω σ' αυτούς τους "πυλώνες" και ο καθένας βάζει το δικό του "λιθαράκι", ώστε να χτιστεί η άποψη του ελληνικού λαού πάνω σ' αυτό το θέμα …Η άποψη αυτού, ο οποίος θα κληθεί να δώσει "εντολές" σε μελλοντικές κυβερνήσεις.
Ξεκινάς λοιπόν από το βασικό κεφάλαιο, το οποίο έχεις ήδη στην κατοχή σου και απλά σήμερα το κακοδιαχειρίζεσαι. Το κακοδιαχειρίζεσαι, γιατί υπακούς σε εντολές ξένων αρπάγων, οι οποίοι επωφελούνται από την κακοδιαχείρισή σου. Ποιο είναι το βασικό κεφάλαιο της Ελλάδας; …Ό,τι απέμεινε μετά την καταστροφή του Χρηματιστηρίου και της ΟΝΕ …Ό,τι δεν μπορούσαν να μας πάρουν ή να μας καταστρέψουν οι ξένοι και μας "γύρισε" πίσω μισό αιώνα …Η γεωργία, ο τουρισμός και η ναυτιλία. Ανταγωνιστικότητα δεν μας λέει η Μέρκελ ότι χρειαζόμαστε; …Εύκολο πράγμα. Τι κάνεις; Τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνεις σήμερα.
Αγροτική Παραγωγή. Σε μια ευλογημένη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν ο λαός να τρώει τα "σκουπίδια" των "ανθρωποκτηνοτρόφων" της Lidl …Τα "σκουπίδια" των μεταλλαγμένων, τα οποία καθημερινά σκοτώνουν ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Η ελληνική γεωργία, έχοντας την τύχη να μην έχει αναμιχθεί στον "βούρκο" των μεταλλαγμένων, μπορεί να γίνει η ποιοτικότερη γεωργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική γη, έχοντας αποφύγει να μετατραπεί σε φέουδο των πολυεθνικών "Μέγκελε", μπορεί να δώσει απασχόληση και κέρδη σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων αγροτών και να "επιβιώσει" στην νέα εποχή. Πρέπει να σταματήσει η γεωργία των καλλιεργειών των ιμπεριαλιστών, των τεμπέληδων και των επιδοτήσεων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να παράγει βαμβάκι, επειδή αυτό μας επιβάλουν οι ανταγωνιστικοί, για να μας "ξεφορτωθούν".
Τουρισμός. Και πάλι κάνεις τα αντίθετα από αυτά που σου επιβάλουν. Τέρμα ο "υψηλός" τουρισμός. Τέρμα ο τουρισμός, ο οποίος μετατρέπει τον οικοδεσπότη σε υπηρέτη του επισκέπτη. Τέρμα οι "ανώτεροι" τουρίστες, οι οποίοι απαιτούν να τους υπηρετούν οι "κατώτεροι" σερβιτόροι και καμαριέρες. Αυτόν τον τουρισμό ας τον κρατήσει και ας τον απολαύσει η Ταϊλάνδη και το Μπαλί. Φτηνός τουρισμός —προσιτός για όλους— είναι η λύση για την Ελλάδα. Ανθρώπινος και ήπιος τουρισμός, ο οποίος μοιάζει με φιλοξενία ανθρώπων και όχι με ανθρωποκυνηγητό μελλοντικών θυμάτων. Τουριστικές υπηρεσίες ανθρώπινες, οι οποίες προσφέρονται από ανθρώπους σε ανθρώπους. "Επιστροφή" στον τουρισμό, ο οποίος έκανε την Ελλάδα διάσημη, τους Έλληνες αγαπητούς και τους επιχειρηματίες πλούσιους.
Τέρμα ο δήθεν "υψηλός" τουρισμός, ο οποίος έκανε πλούσιους τους Γερμανούς κατασκευαστές πισινών και κουφωμάτων …Ο δήθεν "υψηλός" τουρισμός, ο οποίος βύθισε τους Έλληνες επιχειρηματίες στα τραπεζικά χρέη και την απελπισία και σταδιακά μεταβιβάζει την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων σε ξένες πολυεθνικές. Απλός τουρισμός. Φτηνός και με στόχο να πάρεις λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Τα πολλά ας τα πάρουν στην Ταϊλάνδη και στο Μπαλί με τους στρατούς από τις πόρνες, τις μασέρ και τις μανικιουρίστριες στα λαμπερά ξενοδοχεία των πολυεθνικών.
Ο έξωθεν επιβεβλημένος τουριστικός "προσανατολισμός" μάς προκάλεσε εθνικές, κοινωνικές, αλλά και οικονομικές ζημιές. Κάποτε οι Έλληνες πλούτιζαν από τον τουρισμό, ενώ σήμερα πλουτίζουν οι tour operators. Κάποτε οι Έλληνες με δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια εξασφάλιζαν την επιβίωσή τους και είχαν εκατό φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα με εκατό δωμάτια δουλεύουν για τις τράπεζες και δεν έχουν ούτε Έλληνα για φίλο. Σε αυτόν τον "υψηλό" τουρισμό πρέπει ν' αναζητήσει κάποιος και την ευκολία που οι διάφορες Μέρκελ και Bild βρίσκουν εύκολα "ακροατήρια", όταν μας κατηγορούν.
Μερικές δεκαετίες πριν όλοι μας αγαπούσαν και δεν υπήρχαν τέτοια πρόθυμα ακροατήρια. Στις εποχές της Χούντας όλοι μας υποστήριζαν, γιατί απλούστατα μας γνώριζαν. Ανέμελο Ζορμπά θα σε έλεγαν, αλλά όχι τεμπέλη. Σήμερα αυτά άλλαξαν, γιατί εμείς τ' αλλάξαμε. Εμείς δημιουργήσαμε μόνοι μας τα "ακροατήρια", τα οποία ακούν τους κατηγόρους μας. Γιατί; Για έναν φραπέ και ένα δίχωρο δωμάτιο. Γι' αυτά τα αστεία κέρδη πολλούς αδικήσαμε, ακόμα πιο πολλούς ξεγελάσαμε, αλλά, λόγω της "υψηλής" επιλογής, τους άπειρους τους αποκλείσαμε από την Ελλάδα και δεν μας γνώρισαν ποτέ. Ποιος περιμένουμε τώρα να μας υπερασπιστεί;
Γι' αυτόν τον λόγο μας "προσανατόλισαν" στον υψηλό τουρισμό οι ίδιοι οι  ιμπεριαλιστές …Για να μας απομονώσουν, να μας βυθίσουν στα χρέη ως προμηθευτές και στο τέλος να μας κατακτήσουν σαν "ανάξιους" ιδιοκτήτες. Ακόμα και η σημερινή ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, "παράπλευρο" αποτέλεσμα του "υψηλού" τουρισμού είναι. Η άθλια και απάνθρωπη τουριστική βιομηχανία την προκάλεσε. Γιατί; Γιατί δεν στράφηκε εναντίον μόνον των ξένων. Στράφηκε και εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.
Για να τα "πάρουμε" από τους τουρίστες, βρεθήκαμε σε μια πατρίδα πανάκριβη και άρα αφιλόξενη και για εμάς τους ίδιους. Αυτό δεν προέκυψε από τύχη. Αυτός ήταν εξ’ αρχής ο στόχος των ιμπεριαλιστών. Στόχος τους ήταν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό και αυτό γινόταν με την πρόκληση της "έκρηξης" της ακρίβειας. Στόχος τους ήταν να πάψει ο τουρισμός να έχει "επαφή" με την ελληνική κοινωνία και να γίνει "πεδίο" μόνο για λίγους επιχειρηματίες και βέβαια τους ίδιους. Να μας πάρουν το τουριστικό κεφάλαιο —να ελέγξουν την αγορά, που επηρεάζει το κεφάλαιο αυτό— και τελικά να μας πάρουν και την ίδια την πατρίδα σε περίπτωση που αυτό, εξαιτίας των δικών τους "υψηλών" επιλογών, "ναυαγήσει".
Σύνδεση τουρισμού και γεωργίας. Ο τουρισμός πρέπει να γίνει το "τερματικό" της ελληνικής γεωργικής παραγωγής. Να γίνει το "τερματικό" ολόκληρης της ελληνικής παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν στα ελληνικά νησιά να πουλάνε οι πάντες εκτός από τους Έλληνες παραγωγούς. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε οι παραγωγοί τζάμπα το σιτάρι και στα νησιά να τρώνε οι τουρίστες ψωμί και κρουασάν από τα Lidl. Φτάσαμε στο σημείο να μας "μαλώνει" ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών σαν να είμαστε κάφροι των ολλανδικών αποικιών. Μας απειλεί η "τίμια" Ολλανδία ότι δεν θα μας βοηθήσει, αν δεν "ξεπουλήσουμε" την εθνική μας περιουσία
…Η "τίμια" Ολλανδία, που ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της το οφείλει στα νομιμοποιημένα ναρκωτικά, την πορνεία και τα αιματοβαμμένα διαμάντια …Η "αλληλέγγυα" Ολλανδία, η οποία από "αγάπη" μας βοηθά, ενώ είναι γνωστό ότι, εξαιτίας ιμπεριαλιστικών πολιτικών, την έχουμε "φορτωθεί" στον "σβέρκο" μας με όρους σχεδόν συνεταιρικούς …Ενώ είναι γνωστό ότι στα δικά μας νησιά —και όχι μόνον— "ξεφορτώνεται" ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της …Η Ολλανδία, η οποία μέσω Heineken και Amstel ελέγχει παράνομα —και εις βάρος όλων των Ελλήνων ζυθοπαραγωγών— το 90% της αγοράς μπύρας …Η Ολλανδία, η οποία, μέσω ΝΟΥΝΟΥ, μας έχει κάτσει στον "σβέρκο" εις βάρος των γαλακτοπαραγωγών μας.
Πρέπει κάποτε οι "άχρηστοι" και οι "τεμπέληδες" να ξυπνήσουν. Εφόσον έχουμε να κάνουμε με πονηρούς, γιατί να μην φερθούμε κι εμείς πονηρά; Ειδικά φορολογικά προνόμια για τις "πιστοποιημένες" τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν αποκλειστικά "μεσογειακή" διατροφή με μεσογειακά —και άρα στην πλειοψηφία τους ελληνικά— προϊόντα …Ούτε μία ξένη μπύρα στα νησιά …Ούτε μία φέτα γαλακτοκομικών από τις εταιρείες των "τίμιων" …Ούτε μία φέτα ζαμπόν από τις πολυεθνικές των "ανταγωνιστικών". Μεσογειακή "δίαιτα" στα ξενοδοχεία και φορολογία Ιρλανδίας γι' αυτά.
Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει και μια αλλαγή των νόμων, οι οποίοι αφορούν την παραγωγή και τη διάθεση ελληνικού αλκοόλ. Κάποτε πρέπει να φύγουμε από την "ομπρέλα" των Μεγάλων Δυνάμεων. Δύο αιώνες ελευθερίας δεν φτάνουν, για ν' αποφασίζουμε μόνοι μας πώς θα διαχειριστούμε το αλκοόλ; Δεν είναι δυνατόν στα ελληνικά νησιά να "μαθαίνουν" οι νέοι της Ευρώπης το βρετανικό ουίσκι, τη ρωσική βότκα ή τη γερμανική μπύρα. Πότε το τσίπουρο, η ρακί ή η τσικουδιά θα βρουν τον "δρόμο" τους στην αγορά; Μέχρι πότε οι "τίμιοι" θα πουλάνε ακριβά και τυποποιημένα και οι "απατεώνες" τζάμπα και χύμα; Πρέπει οι Έλληνες, είτε ως καταναλωτές είτε ως επιχειρηματίες, να "ξυπνήσουν" και να κλείσουν τις "πόρτες" στους άθλιους που μας δουλεύουν …Στους άθλιους, που μας κλέβουν και έχουν το θράσος να μας βρίζουν κιόλας …Ούτε ένα ευρώ στους ξένους, όταν υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό προϊόν.
Εμπορική Ναυτιλία. Ο μεγαλύτερος στόλος του κόσμου πρέπει να επιστρέψει στη βάση του. Η ελληνική σημαία πρέπει να γίνει σημαία "καρδιάς" για όλους τους Έλληνες εφοπλιστές. Σημαία "καρδιάς", αλλά όχι να περιμένουμε από αυτούς να θυσιάσουν τα κέρδη τους για λόγους πατριωτικούς. Να μας επιλέξουν θέλουμε σε σχέση με φορολογικά "δελεαστικές" Ιρλανδίες και όχι μόνον. Προτείνουμε ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες επιχειρηματικά δραστηριοποιούνται εκτός εθνικής επικράτειας και δέχονται να φέρουν την "έδρα" τους στην Ελλάδα. Συνταγματικά εγγυημένο σταθερό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο δεν θα αλλάζει από τις "εμπνεύσεις" των εκάστοτε λαϊκιστών πολιτικών …Ούτε ένας εφοπλιστής στο "Σίτυ".
Όταν ξεκινάς ν' αγωνίζεσαι μ' αυτά τα οποία δεν έχεις απολέσει —εξαιτίας της νεοταξικής λαίλαπας— και φέρνεις γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, η συνέχεια είναι εύκολη. Εύκολα αγωνίζεσαι και για τα υπόλοιπα …Αγωνίζεσαι για την "επιστροφή" στη βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή, την οποία έχει ανάγκη ο "διψασμένος" για απασχόληση ελληνικός λαός …Αγωνίζεσαι για την ανάπτυξη των υπηρεσιών. Όλα αυτά όμως, αφού έχεις εξασφαλίσει μια σταθερή "βάση". Με ένα ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα και με τις μορφές κεφαλαίου που περιγράψαμε, είναι εύκολο να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία.
Η Ελλάδα πρέπει —αλλά και μπορεί— ν' αγωνιστεί για τη "σωτηρία" της …Την πραγματική σωτηρία και όχι αυτήν τη "σωτηρία" που υπόσχονται οι τοκογλύφοι με τα δάνεια …Τη "σωτηρία" των τοκογλύφων, οι οποίοι μας έχουν παγιδεύσει στην "κινούμενη "άμμο" του συνεχούς δανεισμού …Τη "σωτηρία", η οποία θα μας βυθίσει στην ανέχεια και θα τους επιτρέψει να λεηλατήσουν τα πάντα στην Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τον ανεξέλεγκτο και συνεχή δανεισμό. Πρέπει να σταματήσουμε τα δάνεια, τα οποία θα καταστρέψουν εμάς και θα βυθίσουν στα χρέη ακόμα και τα εγγόνια μας.
Αυτά πρέπει να διεκδικήσει η Πλατεία. Δεν φτάνει η οργή. Γνώση απαιτείται. Τη γνώση των λαών φοβάται πάντα η εξουσία και όχι την οργή τους. Την οργή εύκολα την εκτονώνει, είτε σε πολέμους είτε σε εμφύλιες συγκρούσεις. Την οργή εύκολα τη μετατρέπει σε κλάμα και απελπισία. Μόνο τη γνώση φοβάται το σύστημα και αυτήν τη γνώση επιχειρούμε σήμερα να δώσουμε στους Έλληνες …Σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι σήμερα δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη …όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τα παιδιά τους.
Οι Έλληνες πρέπει ν' αγωνιστούν μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο αγωνιά και το ίδιο για την επιβίωσή του. Δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, αλλά είναι οι μόνοι που δέχονται τέτοιο απάνθρωπο "σφυροκόπημα". Αυτό έχει την εξήγησή του. Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και αυτό προκαλεί τον φόβο του συστήματος γι' αυτούς. Γι' αυτόν τον λόγο το σύστημα δεν τους αφήνει ούτε για μια στιγμή χαλαρούς. Γι' αυτόν τον λόγο δοκιμάζει εναντίον τους όλες τις τακτικές και όλα τα "όπλα".
Τώρα φτάσαμε κοντά στην τελική φάση αυτής της μάχης. Όλος ο κόσμος περιμένει να δει το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης των Ελλήνων. Αν χάσουν οι Έλληνες τη μάχη, το κόστος της ήττας θα το γευτούν όλοι οι λαοί. Αν όμως νικήσουν οι Έλληνες την Νέα Τάξη, θα νικήσουν και οι λαοί μαζί τους. Αν νικήσουν οι Έλληνες τη μεγάλη σημερινή μάχη, θα είναι η αρχή του τέλους της Νέας Τάξης. Αν νικήσουν οι σημερινοί Έλληνες, θα αγοράσουν "πίστωση" στην παγκόσμια ιστορία για άλλα δύο χιλιάδες χρόνια ...τουλάχιστον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΤο κείμενο αυτό είναι το δώρο του συγγραφέα

για τους εξοργισμένους των Πλατειών.

…Ένας "μπούσουλας" για τους εξοργισμένους πολίτες.

…Ένα "όπλο" για να μην "ξεφουσκώσει" το κίνημα και επιτρέψει στους γνωστούς Πάγκαλους να επιχειρήσουν να εμφανίσουν τους συμμετέχοντες σ' αυτό σαν πολίτες γραφικούς, άσχετους και ανίκανους να εκφράσουν σοβαρό πολιτικό λόγο.

…Να ξέρουν τι να ζητούν και με ποιον στόχο, για να μην τους "καπελώνει" το χαφιεδαριό τύπου Γλέζων, Μίκηδων και Καζάκηδων ...οι πρώην σταλινικοί, οι οποίοι ως δια μαγείας έγιναν ειδήμονες και εισηγητές της άμεσης Δημοκρατίας.

... Για να μην γίνει η οργή ο μοναδικός τους …και άρα ένας κακός σύμβουλος.

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

78 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το μανιφέστο της Πλατείας


 1. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308672452234#c2953709266561818376'> June 21, 2011 at 7:07 PM

  Οι καιροί ου μενετοί

  Φ Ω Τ Ο Τ Υ Π Ω Σ Τ Ε Τ Ο Κ Α Ι Μ Ο Ι Ρ Α Σ Τ Ε Τ Ο

  http://www.box.net/shared/5nyz7dlo5v

   

 2. Ισόβιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308695651169#c7834508627483136111'> June 22, 2011 at 1:34 AM

  Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το ΕΑΜ-Β ; Ειδ' άλλως προς τί η ίδρυσή του ;

   

 3. Kastoras
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308696276458#c5909265216385401402'> June 22, 2011 at 1:44 AM

  Εύγε Παναγιώτη !!!
  Συμφωνώ απόλυτα με τον Ισόβιο #2# !!!

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308700965795#c2312738473948834514'> June 22, 2011 at 3:02 AM

  ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΤΕΤΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥς ΦΙΛΟΥς ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΟΙς...
  3 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ ..ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ..ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.. ΕΝΑς ΚΑΦΕς ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ας ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥς...
  3 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ....
  FNOUS

   

 5. isleep
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308703554908#c4319697685026433219'> June 22, 2011 at 3:45 AM

  Τώρα πάμε κάπου!!
  Πρακτικά το πώς είναι εφικτό να την σκαπουλάρουμε!
  Μας δίνεις τα αρχ....α να ισχυριζόμαστε ότι ξέρουμε τι μας γίνεται-τρομάρα μας!
  Συμφωνώ κι εγώ με τον ισόβιο #2 και τον Κάστορα #3, ενεργοποίησε το το ρημάδι να σε ψηφίσουμε, να μπορούμε να ψηφίσουμε, για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση κατά συνείδηση, και να πιάσει τόπο.

  Αλλιώς όλα αυτά τα πρέπει ο ελληνικος λαός να κάνει αυτό και δεν πρέπει να κάνει το άλλο, ποιός θα τα υλοποιήσει; Οι ούτε 200 χιλιάδες που είπε και ο Μητσοτάκης, της πλατείας ή οι τριάντα σπαρτιάτες που το κόψαν ποδαράτο;
  Σήμερα υποτείθεται αυτοοργανωθήκαμε για να είμαστε πολλοί στην πλατεία ώστε να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Μια τρύπα στο νερό κάναμε. Την Τρίτη περνάει το μεσοπρόθεσμο, αν και είμαι διατεθημένος να "ξαναφάω" χημικά, πάλι μια τρύπα στο νερό βλέπω να κάνουμε.
  Άρα ποιός θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ όλα αυτά που λέμε;
  Το κίνημα των 500 χιλιάδων των πλατειών ή το κίνημα των 10,5 εκατομμυρίων καναπεδάτων;

  Εύχομε να ξέρετε κάτι παραπάνω από ΄μένα!

  Υ.Γ. Εννοείται ότι θα το φωτοτυπήσω και θα το μοιράσω στην πλατεία σήμερα κιόλας!

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308703888980#c1436491173506316034'> June 22, 2011 at 3:51 AM

  ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ Κ. ΤΡΑΙΑΝΕ!!!ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ..
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308708325676#c2241359742846266709'> June 22, 2011 at 5:05 AM

  Πολύ καλά τα λέτε...
  Δε νομίζω ο λαός να έχει το χρόνο να διαβάζει τόσο μεγάλα κείμενα.
  Όμως γιατί μου θυμίζετε "Το κρυφό σχολειό"?

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308724757527#c5246153305470535996'> June 22, 2011 at 9:39 AM

  4 στα πανεπιστημία μπορείς να κάνεις συμφωνία, η καλύτερη τιμή φωτοτυπίας που μπορείς να βρεις είναι 0.03 η σελίδα δηλαδή το κείμενο 1.35€.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308730656814#c8813115717071628244'> June 22, 2011 at 11:17 AM

  Ολα αυτα ειναι υπεροχα και πολλα επικροτω.Για ενα ειμαι αντιθετος.ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ.
  Γιατι πολυ απλα αν θελουμε να τημωρησουμε καποιους απο οτι ξερω πρπει να τιμορησουμε τουλαχιστον τα δυο τριτα των ελληνων.Το λιγοι ειναι αυτοι που εκλεψαν και συνεχιζουν να κλεβουν.

   

 10. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308732746522#c1601266794596935434'> June 22, 2011 at 11:52 AM

  Αγαπητέ κ Τραϊανε, για πολλοστή φορά θα συμφωνήσω στα περισσότερα μαζί σας. Μετά από 27 ημέρες στην πλατεία, ανήκωντας στην μειοψηφία, διότι δεν επικρατεί δυστηχώς η λογική αλλά το πάθος και η αγνωσία, κάνω μια έκκληση προς τους ομοϊδεάτες έλληνες πολίτες. Ελάτε στην πλατεία να γνωριστούμε και να τονώσουμε τη φωνή μας. Τώρα, διοτι μετά το μεσοπρόθεσμο το πράγμα θα ξεφουσκώσει και η απογοήτευση θα πλημμυρίσει ξανά την καρδιά μας. Και μια έκκληση προς εσας κ Τραϊανέ. Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας κ των λεγομένων σας, σας εγκαλώ να αναλάβεται και εσείς την προσωπική σας ευθύνη και να δημιουργήσεται τις συνθήκες κ τον φορέα εκείνον που θα καταστήσει δυνατή τη μεγάλη αυτή αλλαγή. Η πλατεία είναι ακομη σε εμβρυακό στάδιο. Με όλη τη δύναμη της φωνής μου σας καλώ όλους τώρα προτού θρηνήσουμε θύματα.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308732897200#c3695994482980411633'> June 22, 2011 at 11:54 AM

  Αυτό που ήταν να κάνει, το κάνει ο Τραϊανού. Γράφει τις λύσεις για τα προβλήματά μας. Λύσεις υπάρχουν. Αν οι της πλατείας δεν τις υιοθετούν και αν επιμένουν να βαδίζουν στο σκοτάδι, οι ίδιοι θα εκθέσουν τους εαυτούς τους.

  Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308734153669#c5764785858589352461'> June 22, 2011 at 12:15 PM

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΚΑΖΑΚΗΣ
  ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΕΟ ΕΑΜ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
  ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ. ΒΡΩΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΝΙΤΕΣ
  ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
  ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΚΕΔΟΧΑΦΙΕΣ

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308744171217#c5995889160094355922'> June 22, 2011 at 3:02 PM

  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑ ΣΟΥΒΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!ΦΩΝΑΞΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!Μ...ΑΚΙΑ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΑΣ ΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;;;ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΕΥΧΕΣΘΕ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ FACE TO FACE!!!!!!!!!!!!!

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308752823422#c9157577070736694861'> June 22, 2011 at 5:27 PM

  Συμφωνώ με τον φίλο 13. Το όνομα του ΤΡΑΪΑΝΟΥ θα έπρεπε να είναι ήδη στην λίστα των συνθημάτων της Πλατείας. Αυτό το λέω γιατί λογω της δουλειάς μου μπορώ και γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω. Αν οι "Αγανακτισμένοι" γνώριζαν πόση αμηχανία και πολλές φορά πόσο τρόμο προκαλεί στους κρατούντες το όνομα του Τραϊανού δεν θα φώναζαν άλλο σύνθημα πέραν αυτού. Στην κυριολεξία "με νύχια και με δόντια" τον κρατάνε στην αφάνεια. Θέμα χρόνου είναι να χαθεί ο έλεγχος τους στην ενημέρωση. Ψάξτε το λίγο και θα δείτε πως έτσι έχουν τα πράγματα.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308759578525#c2105181567058826021'> June 22, 2011 at 7:19 PM

  Κύριε Τραϊανού στην καθ’ όλα άρτια ανάλυσή σας θα ήθελα να διατυπώσω μια ένσταση που αναδύεται από την παρακάτω φράση σας σχετικά με τον Καζάκη:
  «…Να ξέρουν τι να ζητούν και με ποιον στόχο, για να μην τους "καπελώνει" το χαφιεδαριό τύπου Γλέζων, Μίκηδων και Καζάκηδων ...οι πρώην σταλινικοί, οι οποίοι ως δια μαγείας έγιναν ειδήμονες και εισηγητές της άμεσης Δημοκρατίας.»
  Συμφωνούμε για τους Γλέζους και τους Μίκηδες, αλλά για τον Καζάκη μήπως είστε λίγο ισοπεδωτικός;
  Το λέω αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό έχει κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία του με οικονομικές αναλύσεις και ομιλίες σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα, που εισάγουν προβληματισμό ο οποίος σε αρκετά σημεία συγγενεύει με τον δικό σας.
  Διαπιστώνεται επίσης, οτι υπάρχει έντονη επιδοκιμασία των θέσεών του από τα blogs και από την συμμετοχή του κόσμου στις ομιλίες του.
  Η ένστασή μου επικεντρώνεται στο γεγονός οτι ο Καζάκης (του οποίου δεν ασπάζομαι τις θέσεις στο σύνολό τους, ούτε και έχω ιδεολογική συγγένεια μαζί του), έχει δημιουργήσει μία δυναμική στο κίνημα της πλατείας εξ’ αιτίας, τού σε πολλά σημεία ορθού προβληματισμού που έχει εισάγει, που θα έπρεπε να ενισχυθεί με θέσεις σαν τις δικές σας παρά να απορριφθεί.
  Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να οργανωθεί πολιτικά η βούληση του Ελληνικού λαού και να συγκροτηθεί λογικά η σκέψη του από ανθρώπους που μπορούν να το πράξουν όπως εσείς και στον βαθμό που το επιτυγχάνει ο Καζάκης.
  Εξ’ άλλου πολύ σωστά γράφετε στο Μανιφέστο της Πλατείας οτι οι Έλληνες είχαν Δημοκρατία με Θεσμούς …Οργανωμένη Δημοκρατία με αρχή, μέση και τέλος.
  Από αυτούς που θα μπορούσαν να την ορίσουν θα συμπλήρωνα.
  Μην σας διαφεύγει και το γεγονός, οτι ο Καζάκης επέτυχε μεγαλύτερη διείσδυση στον λαό απ’ ότι εσείς, παρά τις εξαιρετικές αναλύσεις σας, πράγμα που οφείλεται στην άμεση προβολή και συζήτηση των θέσεών του στον λαό και μαζί μ’ αυτόν.
  Δεν σας προτρέπω να πράξετε το ίδιο εσέις προσωπικά, αλλά μήπως είναι καιρός άνθρωποι που σας ακολουθούν στην προσπάθειά σας, να βγούν στις πλατείες για να ζυμώσουν τις θέσεις σας με τον λαό;
  Μήπως τελικά η κοχλάζουσα αγανάκτηση του λαού, που διαμορφώνεται στον βαθμό που γίνεται αυτό, από τον λόγο του Καζάκη, έπρεπε να ενδυναμωθεί και επεκταθεί από την δική σας ισχυρή συμβολή;
  Γνωρίζετε καλύτερα απ’ τον καθένα μας, οτι απονευρώνεις μιά εξέγερση όταν μειώνεις τον καθοδηγητή.
  Παραθέτω τους προτεινόμενους από σας άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί ο λαός, σε σχέση με τις επιδιώξεις που προτείνει το μέτωπο του Καζάκη, για να διαπιστώσετε οτι υπάρχει κοινό πεδίο δράσης.
  Α) Ε.Α.Μ. Β’
  1) Δικαιοσύνη.
  2) Τιμωρία των υπευθύνων.
  3) Προστασία της εθνικής περιουσίας.
  4) Απαλλαγή από το απεχθές χρέος.
  5) Εθνική άμυνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τοκογλύφους.
  6) Ηθική αποκατάσταση των κατασυκοφαντημένων Ελλήνων.
  7) Ανάπτυξη.
  Β) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο
  • Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
  • Η τιμωρία όλων των ενόχων και των δωσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
  • Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
  • Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
  • Η εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας και με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
  • Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
  • Η αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα ασφυκτικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί.

  Ευχαριστώ για την προσφορά σας.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308770441229#c5194988382938152418'> June 22, 2011 at 10:20 PM

  15 ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
  αΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΕΖΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
  ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΣΟΒΟΛΑ-ΜΑΝΟ-ΣΑΜΑΡΑ-ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ.

  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ..ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308771997741#c883570275289482108'> June 22, 2011 at 10:46 PM

  Ο Καζακης παιδια απεχει ετη φωτος απο αλλους γνωστους "στημενους". Παρουσιαζει τεκμηριωμενες(?) οικονομικες αλλα και ιστορικοπολιτικες γνωσεις ενω εχει και ανεση εκφορας δημοσιου λογου και δεν παρασυρεται απο προσωρινες επευφημιες προς το προσωπο του. Δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να κρινω σωστα, δεν εχω ακουσει βεβαια κ τιποτα συγκεκριμενο εναντιον του. Το ο,τι προερχεται απο το χωρο του ΚΚΕ, οπως ο ιδιος φερεται να δηλωσε, ειναι αρκουντως υποπτο. Ισως κ να ειναι το ικανοτερο "χαρτι" τους. Δεν ξερω, ας πει ο καθενας τι γνωριζει..

   

 18. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308774988324#c8617032090063775132'> June 22, 2011 at 11:36 PM

  Αγαπητέ κ. Τραϊανού πράξατε αυτό το οποίο όλοι περιμέναμε. Το "Μανιφέστο της πλατείας" αποτελεί την καταλυτική συνδρομή σας στην εξέλιξη των πραγμάτων. Θα συμφωνήσω με όσους σας καλούν πιο κοντά στον κόσμο του συντάγματος, αν και το θεωρώ ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα μεγατόνων εκρηκτικής ισχύος κείμενά σας.
  Πάντως αυτό το οποίο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην ατονήσει αυτό το κίνημα μεσούντος του καλοκαιριού, να μην αδειάσουν οι πλατείες λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, κάτι το οποίο πολλοί το περιμένουν σαν τον από μηχανής θεό. Να γιγαντωθεί η εκφρασμένη δυσαρέσκεια του κόσμου με όλο και περισσότερο πολιτικές πράξεις. Τρέμουν την γνώση του κόσμου που πλέον έχει αποκτήσει υπόσταση στις πλατείες, και είμαι σίγουρος θα εμφανίζουν σιγά σιγά τις εφεδρείες τους, όπως και το έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα, για να σπιλώσουν την εκφρασμένη σε γνώση αγανάκτηση του κόσμου.
  Επιτέλους ένα κείμενο που πρέπει να αναρτηθεί σε κάθε γωνία και κάθε δρόμο, να το διαδίδουμε όλοι με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.
  Όσο για τον κ. Καζάκη επειδή έχω διαβάσει πολλές αναλύσεις του θα έλεγα πως συμφωνώ στα περισσότερα ενώ και εμένα με χάλαγε η ιδεολογική του καταβολή. Βέβαια από τότε που αποχώρησε από την Σπίθα του αρχιπροδότη, τον είδα με περισσότερη ακόμα συμπάθεια. Εγώ νομίζω πως η εξειδίκευση των γνώσεων του σαν οικονομολόγος, όσο εστιάζει στην ουσία των πραγμάτων, μπορεί και να μας φανεί κάπου χρήσιμη.
  Επειδή έχει μιλήσει επανειλημμένως για ένα νέο ΕΑΜ στην αρχή νόμιζα μήπως ήταν από εσάς επηρεασμένος.
  Να είστε όλοι καλά και με ακλόνητη θέληση...

   

 19. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308775330594#c4507443263239208543'> June 22, 2011 at 11:42 PM

  " Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται υπό ξένη κατοχή και είναι πλέον θέμα επιβίωσης γι' αυτήν ν' αντιδράσει. Είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί ένα ΕΑΜ Β’. Ένα δεύτερο Εθνικό Μέτωπο, το οποίο θα έχει ως στόχο την "απελευθέρωσή" της. Απλά το νέο ΕΑΜ στην αντίδρασή του θα μιμείται τη σύγχρονη μέθοδο του ιμπεριαλισμού. Δεν κατακτηθήκαμε με όπλα και άρα το νέο ΕΑΜ δεν έχει ανάγκη τα όπλα. Δεν κατακτηθήκαμε από στρατούς και άρα δεν έχουμε ανάγκη να βγούμε στα βουνά για να τους πολεμήσουμε. Από τα γραφεία μας μπορούμε να τους πολεμήσουμε. Με γνώση μας παγίδευσαν και με γνώση θα πολεμήσει το νέο ΕΑΜ. Μόνον αυτό αλλάζει και τίποτε άλλο. Το πεδίο της μάχης αλλάζει και όχι οι σκοποί της". ....Η ώρα Έλληνες Πατριώτες έφτασε!!!!!!!Πρέπει νά ακούγεται ολοένα καί πιό δυνατά τό όνομα ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ!!!!!!!!!!

   

 20. ισόβιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308777187348#c1220524329524898676'> June 23, 2011 at 12:13 AM

  κ. Τραϊανού, η αξία σας και η διορατικότητά σας είναι αδιαμφισβήτητες, το έχουν αντιληφθεί όλοι οι αναγνώστες σας. Όμως κι η αδράνεια σας (εκτός της συγγραφής κάποιων άρθρων) είναι χαρακτηριστική. Απευθύνομαι σε σας τον ιδρυτή του ΕΑΜ-Β και όχι τον απλό συγγραφέα. Ποιος ο λόγος της ίδρυσης του κόμματος αυτού, αν ποτέ δεν βγει μπροστά, έστω για μια συγκέντρωση-ομιλία; Πριν από χρόνια ελάχιστοι συζήταγαν με τον τρόπο σκέψης σας, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τελευταία, ο κόσμος είναι πλέον υποψιασμένος και πιστεύω ότι το έδαφος είναι πρόσφορο και κατάλληλο για να προβληθούν οι απόψεις σας. Το κίνημα και οι εξεγερμένοι στερούνται ηγεσίας, έκφρασης κι οργάνωσης κι αυτά μπορείτε εσείς να τα προσφέρετε. Πώς περιμένετε να συγκεντρωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε έξω από τον Άρειο Πάγο, όταν δεν έχουμε κάνει πριν τουλάχιστον μια συγκέντρωση μεταξύ μας; Βέβαια εσείς σίγουρα ξέρετε καλύτερα και μακάρι να έχετε κάποιο σχέδιο. Οι μέρες είναι κρίσιμες και οι άριστοι πρέπει να μπουν μπροστά.

  Κατά τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον #15. Θεωρούσα ότι ο Καζάκης δίνει έναν αγώνα, όμως τα λόγια του κ. Τραϊανού με προβλημάτισαν. Όμως αν προκηρύσσονταν εκλογές αύριο, αυτή τη φορά δεν θα κάτσω για μια ακόμη φορά (πολλοστή) σπίτι μου, αλλά θα προτιμήσω να ψηφίσω κάποιο ΕΠΑΜ, έστω και του αριστερού Καζάκη (το μη χείρον βέλτιστον), παρά όλη αυτή τη κουστωδία των προδοτών της σημερινής Βουλής, τη στιγμή που το άριστον ΕΑΜ-Β απλώς παρακολουθεί.

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308777660544#c2553224419254978154'> June 23, 2011 at 12:21 AM

  http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/den_einai_mono_h_ellada_to_mayro_provato.1111969.html

  εδω κοιταξτε!! Μήπως διαβάζει...Τραϊανου και ο...Κον-Μπεντιτ;;

  Ανεξήγητα πράγματα συμβαινουν. Ή προσπαθουν να μας τρελλάνουν ή τα έχουν χασει με το κίνημα των οργισμένων/αγανακτισμενων!

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308778588040#c6794318513670023483'> June 23, 2011 at 12:36 AM

  Τι να λέμε για τον Καζάκη;Ο Τραϊανού κουβαλάει ένα έργο 20 ετών στην πλάτη του με αμέτρητα βιβλία.Και μόνο η σύγκριση μαζί του είναι άδικη. Ο Καζάκης είναι απλά ένας καιροσκόπος που πουλάει στον λαό σωτηρία.Μία συνέντευξη έδωσε και αμέσως και αυτός θέλει να μας κυβερνήσει.Τρέχοντας πήγε να ιδρύσει κόμμα για να ξανακατέβει στην πλατεία σαν πολιτικός παράγοντας.
  Που ήταν ο Καζάκης όταν ο Τραϊανού έλεγε για οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας;Που ήταν ο Καζάκης όταν ο Τραϊανου μιλούσε για την ανάγκη ενός νέου ΕΑΜ;

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308779134085#c4320169045023850561'> June 23, 2011 at 12:45 AM

  Αὐτὸ ποὺ κάνει ὁ Καζάκης εἶναι ὅτι προσπαθεῖ νὰ καπελώσει (καὶ ἑπομένως ἐξουδετερώσει) τὸν Κο Τραϊανοῦ !! Οἱ «θέσεις» του εἶναι καθαρὴ ἀντιγραφὴ τῶν θέσεων τοῦ συγγραφέως ποὺ διαβάζουμε στὸν ΥΔΡΟΧΟΟ ἐδῶ καὶ πολὺ καιρό. Τὸ ἐπιστέγασμα δὲ εἶναι ὅτι θέλει νὰ φτιάξει κόμμα μὲ τὴν ὀνομασία ΝΕΟ ΕΑΜ !!! Αὐτὸ κι ἄν εἶναι καπέλωμα ! Μὰ τὶ γίνεται ἐπιτέλους σὲ αὐτὴν τὴν ἔρημη χώρα ... Ὅλοι οἱ ἐχθροὶ ἐντὸς τῶν τειχῶν· τὰ ἀνθρωπάκια τῆς κάτω πλατείας παίζουν κιθαρούλα καί «ψηφίζουν» γιὰ τοὺς πάγκους τῶν μικροπωλητῶν· οἱ ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι, οἱ βολεμένοι δημόσιοι ὑπάλληλοι μὲ τὰ ἐξοχικὰ ποὺ τὰ φάγανε μαζὶ μὲ τοὺς πάγκαλους καὶ σουφλιάδες, οἱ γλοιώδεις τράπεζες, οἱ γουρουνοματατζῆδες, οἱ καθεστωτικοὶ πανεπιστημιακοί, οἱ γλάστρες φοιτητὲς-ὁπαδοὶ τῶν κομμάτων, οἱ «ἀριστεροὶ» τοῦ καναπέ μὲ τὶς Πόρσε.... Ὅλοι, φανατικοὶ ἐχθροὶ τῆς Δημοκρατίας. Τελικὰ τὸ μόνο ὑγιὲς τμῆμα εἶναι οἱ διαδηλωτὲς τῆς πάνω πλατείας καὶ τῶν ἄλλων πλατειῶν τῆς χώρας. Οἱ Σπαρτιάτες ποὺ ἔφθασαν σήμερα ! Ἐκεῖ πάλλει ἡ καρδιὰ τῆς Ἑλλάδος. Μόνο ἐμᾶς φοβοῦνται τὰ καθάρματα. Πρέπει νὰ συνεχίσουμε μὲ ὅπλο τὸ Μανιφέστο τῆς πλατείας. Στὸ κείμενό του βρίσκεται ὁ Κος Τραϊανοῦ, μαζὶ μας. Ἡ φυσικὴ του παρουσία ἄς εἶναι ἡ ἔκπληξη ποὺ μᾶς ἐπιφυλάσσει. Νὰ κατέβουμε δύο ἑκατομύρια στὸ Σύνταγμα κρατῶντας σημαῖες μέ ξύλινα κοντάρια καὶ νὰ τοὺς πατήσουμε. Εἶχαν τὴν εὐκαιρία ὁ γιωργάκης καὶ οἱ τενεκέδες-βουλευτὲς νὰ πάρουν τὸ ἑλικόπτερο τὴν Τετάρτη· τώρα δὲν τοὺς σώζει τίποτα !!!
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308779500960#c2468002493204984010'> June 23, 2011 at 12:51 AM

  Κε Τραϊανού,
  καθήστε εκεί που είστε.
  Δεν ήρθε η ώρα ακόμη.

   

 25. KATAKLISMOS
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308781976399#c1522426510079671469'> June 23, 2011 at 1:32 AM

  Αγαπητοί σχολιαστές, ο Τραιανού δεν είναι απλά ενας συγγραφέας "κάποιων" άρθρων -βιβλίων.. είναι ο δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ. Για κάποιον που την έχει διαβάσει, είναι κατανοητή η επιλογή της μη "φυσικής" του δημόσιας εμφάνισης ως τώρα...
  Οταν το κάνει θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στο συστημα..
  Οπότε αγαπητοί μου φίλοι υπομονή..
  Οποιος θέλει να να "γνωριστούμε καλύτερα" και να βρούμε τρόπους δράσης, που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν στο σκοπό μας ας προτείνει τρόπους...Εγω είμαι μέσα...

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308783815477#c242070779788240290'> June 23, 2011 at 2:03 AM

  Ομως αν βρεθουμε μεταξυ μας και πουμε οτι "ειμαστε" ΕΑΜβ, μετα τι θα πουμε στον κοσμο που θα "ακουει" και θα "βλεπει"; Που-ποιος ειναι ο Τραιανου? Ή μηπως θα περιμενουμε ολοι να διαβασουν τον ΥΔΡΟΧΟΟ πρωτα? Προσπαθω να σκεφτω πρακτικα

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308811830508#c9217890737269652205'> June 23, 2011 at 9:50 AM

  Μην αγχώνεστε όλοι οι μαϊντανοί και όψιμοι νεοπατριώτες θα βγουν μπροστά να προβοκάρουν και να καπελώσουν έχει αριστερές εφεδρείες το σύστημα πολλές. Κανένας 'πρώην' κκε-αριστερός δεν πείθει ακόμα και αν λέει αλήθειες κανένας τους δεν αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα ποτέ δεν το έκαναν από καρδιάς. Λίγοι οι αληθινοί διαχρονικοί Σπαρτιάτες-θερμοπυλάτοι σαν τους 30 που περπάτησαν και τα δίποδα όργανα της ΄τάξης΄δεν τους άφησαν να καταθέσουν στεφάνι!. Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεση

   

 28. Γιάννης Ραυτόπουλος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308814918777#c1603729609858172433'> June 23, 2011 at 10:41 AM

  Σωστά. Πολλή φασαρία για το τίποτα. Κι αυτό ενισχύεται απο την άποψη, πολλών, ότι στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός χρειάζεται δάσκαλους, παρά επίδοξους και ειδήμονες καπεταναίους. Χρειάζεται γνώση γιατί αυτή η μάχη είναι πνευματική. Το επισημαίνει διαρκώς ο Τραϊανού: η άγνοια σκοτώνει.
  Είναι δάσκαλος λοιπόν. Έχει γνώσεις που δεν έχουν σχέση όμως με την αρχιτεκτονική αλλά με τον έρωτα για την γνώση και την μετάδοσή της. Γράφει χρόνια και όμως δεν τον γνωρίζαμε, ενώ με μια συνέντευξη σήμερα μπορείς να γίνεις διάσημος. Με το γραπτό όμως μπορείς να "δείς" καλύτερα, ενώ η εικόνα σου αποσπά την προσοχή.
  Χαρισματικός δάσκαλος, απλά κατανοητός και με φαντασία και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι πραγματικός αρχιτέκτονας που πρώτα το "βλέπει" και που θα μπορούσε να φτιάξει κάλλιστα ένα γρήγορο, λειτουργικό και ασφαλές καράβι με το οποίο θα κάνουν οι Έλληνες ταξίδι στο μέλλον. Ούτε αυτό κανει όμως. Αυτό που πραγματικά θέλει είναι να μάθουμε εμείς πως να φτιάξουμε το καράβι, πως να κάνουμε κουμάντο, πως θα πορευτούμε και κατα συνέπεια πως θα επιλέξουμε καπετάνιο.
  Η αναφορά του στον Καζάκη σ' αυτή την σοβαρή πολιτική ανάλυση σίγουρα του κόστισε, αλλά κατάφερε να με κάνει να ξαναδώ Καζάκη με κλειστή τη φωνή αυτή τη φορά. Δεν θα σταθώ στο τι είδα γιατί αυτό είναι υποκειμενικό. Αλλά θα σταθώ στην συγκριτική παράθεση των αξόνων του σχολιαστή 15.
  Ποιοί είναι οι ένοχοι (οι υπεύθυνοι κατά τον Τραϊανού) ονομαστικά και γιατί;
  Πως ανατρέπεις το καθεστώς; Του βάζεις τρικλοποδιά;
  Γιατί να βγούμε απο το ευρώ αφού δεν συμφέρει για λόγους που εξηγούνται σ' αυτή την ανάλυση;
  Παραγωγική ανασυγκρότηση, παραγωγικό αναγενημένο κράτος, παραγωγικές δυνάμεις κτλ, ανάπτυξη πιο απλά, πως ακριβώς και γιατί;
  Το να καλλιεργείς εικόνα "αρίστου" ή αυθεντίας δεν είναι χαρακτηριστικό ενός δάσκαλου αλλά πολιτικού καιροσκόπου.
  Αλλος δάσκαλος είναι ο Νίκος Λυγερός. Απο τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, στρατηγικός αναλυτής, με γραπτά (έχει σημασία), και ποιητής. Δεν χρειαζόμαστε ποιητές σήμερα; Ανθρώπους με φαντασία; Και συμφωνεί με τον Τραϊανού σ' ένα τουλάχιστον πολύ σημαντικό σημείο. Στο ότι κάποιοι έχουν πρόβλημα με τον Ελληνισμό και όχι ότι ο Ελληνισμός έχει πρόβλημα. Και θα μπορούσαμε να τους δούμε χωρίς εχθροπάθεια αλλά ως χρήσιμους γιατί δραστηριοποίησαν τους Έλληνες. Πυροδότησαν τον Ελληνισμό κι αυτό ανεβάζει τις θερμοκρασίες.

  Μια λεπτομέρεια όμως. Το καράβι που φτιάχνουμε είναι για να ταξιδέψουν τα παιδιά μας. Τα γεννημένα και τ' αγένητα. Αυτά του παιδομαζώματος που έχει συντελεσθεί με νομοθετήματα και απο την δικαστική εξουσία (που έχει πάνω απο 80% γυναίκες). Και αυτά που δεν θα γεννηθούν για πολλούς λόγους. Ποιός νέος θέλει να κάνει οικογένεια και παιδιά σήμερα όταν βλέπει γύρω του ένα εκατομ. διαζύγια, διαλυμένες οικογένειες δηλαδή, και πόσες άλλες "στα χέρια" ή "στα μαχαίρια; Τυχαία έγινε αυτό, ή για τον λόγο ότι ένα καράβι χωρίς παιδιά δεν μπορεί να πάει μακρυά;

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308820849372#c5244694456430030416'> June 23, 2011 at 12:20 PM

  Εγώ συμφωνώ με τον 20. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του Τραϊανού, τα γραπτά του είναι απίστευτα, αλλά με πληγώνει που δεν ξέρουμε ούτε ποιος είναι, ούτε το βιογραφικό του. Τώρα χρειάζονται άνθρωποι που θα βγουν μπροστά. Ο Καζάκης βγήκε αλλά τελικά βλέπω ότι όλοι μαζί οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει πόλωση και στις λύσεις τελικά. Τι κι αν συμφωνούν στα περισσότερα Καζάκης και Τραϊανού (τουλάχιστον έτσι φαίνεται και δεν συγκρίνω) σε βάζουν και πάλι να διαλέξεις. Τέλος πάντων σιγά σιγά νιώθω πως θα αποφασίσω να μονάσω περιμένοντας τους νέους σωτήρες... Τουλάχιστον θα έχω την γνώση, μη χέσω!

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308828512591#c5783630366821605482'> June 23, 2011 at 2:28 PM

  θα ήθελα να ξέρω ποιος ο ρόλος του Σαμαρα αυτες τις στιγμές--προσπαθεί να προβάλει καποια αντίσταση ή "παίζει" κάποιο ρόλο για "ξεκαρφωμα";
  Το ότι δεν συναινεί προς το παρόν μου φαινεται θετικό. Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει σε παλιότερο αρθρο του κ. Τραϊανού ότι θα μας σπρώξουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας για να διαχυθεί η ευθύνη (και είναι λογικό).

  Οπότε η στάση του Σαμαρα (για τον οποίο σημειωτέον δεν έχω κάποια προτίμηση ή συμπάθεια) μου φαινεται σχετικά πατριωτική.

  Το γεγονός ότι τον περνούν γενεες 14 οι Ευρωπαίοι πάλι θετικό μου φαίνεται --τους χαλάει την σουπα ΑΝ ΚΑΙ το πρόγραμμά του ειναι παραπλήσιο με αυτό του ΠΑΣΟΚ, οπότε προς τι τα βρισίδια;

  Ίσως ο συγγραφέας δεν αναφέρεται σε αυτά τα γεγονότα για να μην επηρεάσει τις εξελίξεις, αλλά κάποιους υπαινιγμούς θα θέλαμε, γιατί προσπαθούν να μας μπερδέψουν και να μας τρελλάνουν.
  Διεξέγεται ενας ψυχολογικός πόλεμος κατα του ελληνικου λαού και ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να αντισταθούμε ( αν και το σύστημα μας αποβλάκωνε συστηματικά τοσα χρόνια για να είμαστε ευαλωτοι )

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308828658774#c8521887348797352951'> June 23, 2011 at 2:30 PM

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ
  ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ
  ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
  ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ
  ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΤΣΑ.
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
  ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308829066827#c4774789515155915620'> June 23, 2011 at 2:37 PM

  Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
  ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ
  ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΖΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ
  ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ
  ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
  ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ
  ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ.
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ
  ΘΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ.
  ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
  ΤΟΥ ΛΑΟΥ << ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ
  ΚΑΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ>>.
  ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ
  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΕΙ
  Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ
  ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308829653024#c2999294321753103295'> June 23, 2011 at 2:47 PM

  Tραϊανού ante portas. Ακόμα και για εμάς που παρακολουθούμε χρόνια την πορεία του, μόλις τώρα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα με την περίεργη στρατηγική του. Τώρα μόλις αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε τι ακριβώς επιδιώκει και που τον εξυπηρετεί η υπομονή του. Ο Τραϊανού είναι "θηρευτής". "Ενέδρα" έχει στήσει και περιμένει να εξαντληθούν οι επιλογές του "θηράματός" του. Εργάζεται χρόνια με αυτόν τον στόχο και θέλει να είναι ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να ενεργήσει. Όσο η οκονομική και κοινωνική κρίση μεγαλώνει, ένας-ένας οι αντίπαλοι του "καίγονται" μόνοι τους. Τους "τρώει" η ανίκητη κρίση και όπου μπορεί -βλέπε Θεοδωράκη, Καζάκη- "βοηθά" και ο ίδιος. Στο τέλος θα μείνει ένα τεράστιο εξοργισμένο πλήθος έξω από την Βουλή να ζητά αλλαγή και δεν θα υπάρχουν άλλοι "υποψήφιοι" να το διεκδικήσουν. Τότε πραγματικά ο Τραϊανού θα είναι "ante portas" με τους προδότες παγιδευμένους και εγκλωβισμένους μέσα στα δικά τους σφάλματα. Τώρα απλά βλέπουμε μια "εικόνα" του μέλλοντος.Βλέπουμε να περιορίζονται δραματικά οι επιλογές τους. Κουνιούνται πάνω σε κινούμενη άμμο. "Πάνω" του θα πέσουν ότι και να κάνουν.

   

 34. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308838696026#c6278583543968885179'> June 23, 2011 at 5:18 PM

  Παρακαλούνται οι κύριοι διαχειριστές να αναρτήσουν το σχόλιο του φίλου 33 σε εμφανές σημείο του site προς επίλυσιν των μελλοντικών αποριών των σχολιαστών.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308845347270#c7675336052752291133'> June 23, 2011 at 7:09 PM

  Διαβάστε αγαπητοί την Οδύσσεια ξανά, το πρότυπο το ΄θεϊκό΄ είναι αλάνθαστο η ιστορία επαναλαμβάνεται!

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308870137996#c1658277990023377521'> June 24, 2011 at 2:02 AM

  Μετα απο αυτο το κειμενο νιωθω ποιο αισιοδοξος απο ποτε. Ο λογος δεν ειναι οτι βρεθηκε η λυση και τερμα αλλα γιατι το κειμενο αυτο του κ. Τραϊανου μου φανηκε σαν προεκλογικη ομιλια. Οχι σαν αυτες που μαθαμε να ακουμε ως τωρα απο ολους αυτους τους προδοτες που ξεπουλανε την πατριδα μας, αλλα ομιλια που οταν την ακους μιλαει κατευθυαν στην καρδια σου. Πολλοι με ρωτουσαν "Ρε Περικλη, πως θα καταλαβουμε ποιος μας κοροϊδευει; ποιον θα ψηφισουμε;" η απαντηση μου ηταν πως "οταν καποιος μιλησει στην καρδια μας θα το καταλαβουμε χωρις ενδιασμους". Με αυτη την ομιλια (δεν θα το πω αρθρο) ο κ. Τραϊανου κραταει στα χερια του ενα υπεροπλο, την γνωση. Και αυτο το υπεροπλο μας το δινει να αντιμετωπισουμε ολοι μαζι αυτους που θελουν να σκοτωσουν μια και καλη αυτο που εμεις χαρισαμε σε ολο τον πλανητη, αυτο που καλουμαστε να υπερασπισουμε και παλι. Την ελευθερια του νου.
  Περικλης

   

 37. isleep
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308875608527#c3212065004647475163'> June 24, 2011 at 3:33 AM

  @ KATAKLYSMOS
  Κι εγώ είμαι μέσα σε ότι δράση προτείνετε να οργανωθεί.
  Όλοι οι φίλοι καλά τα λέτε, και ο Τραϊανού έχει εμπιστοσύνη λέει στο ένστικτο του Ελληνικού λαού, και οι τριάντα το έκοψαν ποδαράτο και ξεσήκωσαν κόσμο, και οι ένστολοι έκαναν πορεία και ενώθηκαν με τους αγανακτισμένους. Όμως, μέχρι στιγμής το κίνημα της πλατείας ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, το μόνο που αποδεικνύει είναι πολυφωνία. Το μεσοπρόθεσμο προχωρά ακάθεκτο και ο κόσμος στην πλατεία δεν αυξάνεται. Σπασμωδικές αντιδράσεις σ΄ όλη την Ελλάδα (αυτο-οργάνωση) όπου κάποιες φορές φέρνουν αποτέλεσμα και κάποιες όχι.
  Εάν αποδειχτούμε ηλίθιοι όπως έλεγε και παλαιότερη ανάρτηση και πληρώσουμε τους τοκογλύφους μας, θα υπάρχει περιθώριο διόρθωσης;
  Πολύ φοβάμαι πως όχι!
  Διότι αντοχές να περιμένουν έχουν και αυτοί και μην ξεχνάτε έχουμε να κάνουμε με πληρωμένους δολοφόνους. Δολοφόνους ενός έθνους. Ότι και να γίνει την απόπειρα θα την κάνουν, γιατί όπως συμβαίνει με αυτούς, εάν δεν σκοτώσουν το θύμα θα την βρουν από τ΄ αφεντικά τους. Εκτός εάν το θύμα τους αντιληφθεί και τους σκοτώσει πρώτο.
  Το θέμα είναι ότι το θύμα δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου να μάθει να αντιλαμβάνεται τον δολοφόνο του. Διότι αποδεικνύεται πλέον ότι ο λαός είναι μάζα η οποία άγεται και φέρεται από τους ηγέτες, δυνάστες, ποιμένες, τυράννους κ.λπ. Στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη μάζα έχει αλλεργία και στον όποιο ηγέτη -για ευνόητους λόγους. Αυτή η μάζα λοιπόν εάν δεν βρει τον σωστό καθοδηγητή στρατηγό ή αν δεν πάρει τα όπλα να τα στρέψει μόνο στους πληρωμένους δολοφόνους της και όχι σε αλλήλους, φοβάμαι ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα.
  Ο Τραϊανού καλά κάνει και διαφωτίζει και εμείς καλά κάνουμε και τον διαβάζουμε και ξεστραβωνόμαστε.
  Στο μνημόσυνο του Έθνους μας θα είμαστε σοφότεροι!

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308891236562#c1757769808044102028'> June 24, 2011 at 7:53 AM

  ο ελληνικός λαός (εμείς) μέχρι τώρα την διαφθορα στην καθημερινή του ζωή, γι αυτό φτάσαμε ως εδώ.

  Διαφθορα στα πολυ υψηλα κλιμακια υπάρχει σε κάθε χώρα (οχι οτι πρεπει να την ανεχτουμε), στην Ελλάδα όμως υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ και στα χαμηλά, και αυτό ειναι η καταντια μας.

  Πρέπει να σταματησουμε να ανεχόμαστε την διαφθορα,
  να απομονωνουμε κοινωνικά ακόμη και τους συγγενείς μας όταν ζημιώνουν την Ελλάδα και οχι πια να αντιμετωπίζουμε την διαφθορά με νοοτροπία του στυλ "ωχ, αδερφε, όλοι αυτό κάνουν, οποιος δεν το κάνει ειναι @@@".

  Οι διάφοροι λαδιαρηδες πρέπει να φοβουνται να ζητήσουν φακελάκι, πρεπει να ενωθούν πολίτες και να καταδίδουν αυτους που χτίζουν παράνομα, παίρνουν συντάξεις πεθαμένων, ρυπαίνουν παρανομα, μπαζώνουν παρανομα, κλπ κλπ.
  Επίσης να πιέζουν τους βουλευτές όταν βλέπουν ότι αυτοί στηρίζουν συμφέρονται, "σβήνουν" πρόστιμα, κλήσεις κλπ κλπ.

  Μην ψαρώνουμε, δεν ειναι χαφιεδισμος να καταγγείλουμε την διαφθορα γύρω μας, ειναι καθηκον μας, αν την ανεχόμαστε ειμαστε συνενοχοι.
  Από τα μικρά πρέπει να αρχίσουμε. Σήμερα με το διαδίκτυο και τα αλλα κοινωνικά μέσα, η συνεργασία των τιμιων πολιτών ειναι ευκολη.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308919723485#c4446183466312717299'> June 24, 2011 at 3:48 PM

  Κ. Τραϊανού, μας γράψατε πως μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει μια εργολαβική κυβέρνηση με αξιόλογους ανθρώπους, αρκεί να περιγράψει στον εντολέα (λαό) το "πως" θα πράξει τις εντολές που θα τους δίνετε.
  Εσείς σε περίπτωση που δεν θέλετε να εμφανιστείτε, ειστε διατεθειμένος να υποστηρίξετε αυτην την ενέργεια μας με την γνώση σας και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές σας;
  Με άλλα λόγια, μπορούμε να βασιστουμε απάνω σας ή θα ξεκινήσουμε κάτι και θα περιφερόμαστε σαν τους χαμένους μέσα στην ομίχλη;
  Φιλικά Περικλής

   

 40. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308971346516#c625302745808381095'> June 25, 2011 at 6:09 AM

  Λοιπόν φίλοι και συνσχολιαστές. Ψυχραιμία και λίγο λογικη! "Ο Τραϊανός έχει το υπερόπλο της γνώσης" και "ο Καζάκης είναι η προσωποποίηση του Σταλινισμού". Και οι δυο απόψεις είναι ακρέες. Χάθηκε ο ίσιος δρόμος;
  Το θέμα είναι απλό και σωστά το έχει αναφέρει ο Τραϊανού και άλλοι σχολιαστές. Πρέπει να μάθουμε ως άτομα, πρόσωπα, ως λαός, ως πολίτες και δυνητικά φίλοι να είμαστε υπεύθηνοι. Να μην χρειαζόμαστε αρχηγό για μπούσουλα να πάρει τις ευθύνες ώστε να μην έχουμε εμείς. Όποιος αρχηγός σε πήθει ότι αυτός αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη ψεύδεται και σε βλάπτει.

  Αν πεισθούμε ότι υπάρχει αρχηγός που αλαμβάνει αυτός την πλήρη ευθύνη τότε αν τύχει και φερθεί ανεύθηνα "μαύρο φίδι που μας έφαγε". Αυτό εν μέρη ήταν και η κοματοκρατία την σημερινής μεταπολίτευσης. Στόχευε στους φοιτητές που ακόμη δεν έχουν ευθύνες και αυτές τις αναλαμβάνει ο μπαμπάς και η μαμά και τους εξασφάλιζε ανευθυνότητα δια βίου αρκεί να εντάσονταν ως υπάκουα πιονάκια στο κόμμα. Και τι θα γίνει αν το κόμα αρχίσει να συμπεριφέρεται άσχημα;
  Το ζητούμενο λοιπόν είναι να αποκτήσουμε ως άτομα μια προσωπικότητα που να μην άγετε και φέρετε απλά από αρχηγούς, κόμματα και "ιδεολογίες" αλλά να μπορούμε με κριτική σκέψη να παίρνουμε αποφάσεις ή έστω να συμμετέχουμε κριτικά στην λύψη τους. Χωρίς να γινόμαστε οπαδοί που παρασέρνονται από μια σημαία "ευκαιρίας" κοματικής ή οτιδήποτε άλλο.

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1308984844810#c1129946243598207997'> June 25, 2011 at 9:54 AM

  37 έδωσες ρεσιτάλ ...

  φίλε Περικλή(39) Είναι δυνατόν να μη βοηθάει;εδώ γράφει τόσα ,φαντάσου να γίνει κάτι που πρότεινε ο ίδιος.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309002301057#c6123990946336832779'> June 25, 2011 at 2:45 PM

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ!

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309003822326#c4291316198465425640'> June 25, 2011 at 3:10 PM

  Παιδια ακουστε. Λετε γιατι δε κατεβαινει ο Τραιανου... το εχει γραψει και στο παρελθον: Αν κατεβει, χωρις οι συνθηκες να ειναι σωστες, τοτε θα μετρηθει το κομμα και θα ειναι "λιγο". Γι'αυτο παραμενει εξω απ'το συστημα μεχρι να δυναμωσει και οι συνθηκες να ωριμασουν.

  Οσο για το οτι και αλλοι εκφραζουν σωστες θεσεις, οπως ο Καζακης, δεν βλεπω καποιο προβλημα. Η Αληθεια δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο κανενος. Το θεμα ειναι εμεις ως Ελληνες να βρισκουμε τις σωστες λυσεις και τα σωστα προσωπα, οποια και αν ειναι αυτα.

  Εν προκειμενω ειναι ξεκαθαρο οτι πρεπει να φτιαχτει μια κυβερνηση που θα κανει 1-2-3-4 πραγματα "εργολαβικα" ως ατζεντα, οπως λεει το αρθρο, μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα (πχ 3 μηνες), και μετα ισως εκ νεου προκυρηξη εκλογων.

   

 44. INGOLSTAND
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309017508764#c1321417221248249190'> June 25, 2011 at 6:58 PM

  ΣΥΓΧΑΡΥΤΗΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΙΤΙΚΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ.....

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309018738129#c8839547257256379541'> June 25, 2011 at 7:18 PM

  Κε Τραϊανού,
  ποιοι αποτελούν το "Σύστημα" το υπέρα άνω όλων το οποίο συχνά επικαλείστε;

   

 46. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309022690835#c6525150397987997059'> June 25, 2011 at 8:24 PM

  Hρέμησε φίλε OPTIMUS
  Καταλαβαίνω την αγανάκτισή σου αλλά τα όπλα ειναι για τους εξωτερικούς εχθρούς. Μπαίνοντας σ' αυτή την διαδικασία (της βίας), πρώτον: παίζουμε το παιχνίδι τους, και δεύτερον: θα "χαλαστούμε" πολύ (ψυχολογικά) κι εμείς και τα παιδιά μας και δεν θα συνέλθουμε άλλο.
  Η βία κατά των παιδιών, των γυναικών, των μεθυσμένων και των βλαμμένων (έχουν βλαφθεί συνειδησιακά), είναι αδικαιολόγητη. Τους συγκεκριμένους, ούτε στο σάλιο μου δεν επιτρέπω να τους αγγίξει. Υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος και εξηγώ.
  Οι γύφτοι ως νομαδικός λαός, επιβιώνουν μετακινούμενοι πουλώντας παλιοσίδερα και πολλοί είναι ιδιοκτήτες Μερσεντές και σοβαρών καταθέσεων έχοντας επιτελέσει και οικολογικό έργο. Υπάρχουν και οι "γύφτοι" στους οποίους αναφέρεται συχνά ο Τραϊανού, ΄΄οχι απο εμπάθεια ή ρατσισμό όπως πολλοί νομίζουν ή λένε, αλλά ως δεδομένο ενος προβλήματος το οποίο θα μπορούσε να γίνει ακόμη και παράμετρος για την λύση του.
  Κι' αυτοί οι "γύφτοι" λοιπόν μετακινούνται. Το βλέπεις απο τις πατημασιές. Το έχουν φιλοσοφήσει με το "πόσα και πού", σ' αντίθεση με τους Έλληνες με το "πώς και γιατί". Περιττό να πώ τι αφήνουν πίσω τους (που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε ως δεδομένο κι' αυτό). Αυτό που θέλω να πώ όμως είναι, οτι, όταν ερωτώνται πως κατάφεραν και έγιναν ιδιοκτήτες τόσου πλούτου ακόμη και ολόκληρων κρατών, απαντούν με αφοπλιστική ειλικρίνια και λανθάνοντα κομπασμό το εξής: "Με ένα και μοναδικό όπλο: Το Μαλάκα."
  Αυτό βέβαια αν θέλετε το πιστεύετε. Άν το πάρουμε όμως ως δεδομένο κι' αυτό (αφού υπάρχει έτσι κι' αλλοιώς και μάλιστα έντονα), δεν μένει τότε παρά να δούμε το πως θ' απενεργοποιήσουμε αυτό το όπλο. Και αφού θεωρείται ανίκητο, τότε θέλει μυαλό. Αν αναλογιστούμε δε και τον τρόπο/ους που φτιάχνεται αυτό το όπλο, τότε μια λύση υπάρχει. "Ξυπνάμε" τους Μαλάκες. Τότε οι "ξυπνιοι" θα μείνουν μόνοι τους. Και τότε θα μπορούσε να πέσει πολύ γέλιο, αντι να έχουμε κλάματα.
  Ξέρω είναι δύσκολο, αλλά θέλει υπομονή και φαντασία. Ήδη γίνεται όμως. Αυτό κάνει ο Τραϊανού π.χ. Ξυπνάει τον κόσμο.
  Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που σήμερα είναι με ένα κουμπί στο χέρι κι' ένα "κύριε ελέησον" στο στόμα (κατάλοιπο είναι). "Κυριε ελέησον" στον Οθωμανό, στον Αγγλοαμερικάνο, στον Γερμανό, στον βουλευτή, στον δικαστή, στον αστυνόμο, στον δημόσιο υπάλληλο, στην Τρόϊκα. Έλεος! Πόσο κάτω θα πέσουμε ακόμα.
  Γίνεται, αρκεί να το κάνουμε. Ας εξηγήσουμε δυο πράγματα.

   

 47. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309022744455#c2737468096630146675'> June 25, 2011 at 8:25 PM

  Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, υπάρχουν 4 τρόποι για ν' αφαιρέσεις την ενέργεια κάποιου. Υιοθετείς την στάση του Ανακριτή, του Τρομοκράτη, του Θύματος ή του Αδιάφορου. Ας μην ξεχνάμε οτι οι "γύφτοι" χρησιμοποιούν κατα κόρον τις επιστήμες. Έχουν αναγάγει σε επιστήμη την συνωμοσία, την θυματοποίηση, την μαζοχοποίηση και την τρομοκρατία.
  Δεύτερον, πως μας "δουλεύουν". Η Ν.Δ έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ το ΣΥΡΙΖΑ, οι Αναρχικοί την Χρυσή Αυγή κτλ. και ο ένας "θρέφει" τον άλλο. Εξαίρεση το ΚΚΕ οι οποίοι θεωρούνται επαγγελματίες αλλά χωρίς φαντασία. Επαγγελματίες στο να σου αποσπούν την προσοχή. Σηκώνουν παντιέρα, φωνάζουν, κάνουν πορείες ακόμα κι αν έχει φουρτούνα. Είναι ικανοί να γίνουν ακόμα και αυτιστικοί για να σου αποσπάσουν την προσοχή. Για να μην "καρφωθούν" δε, έφτιαξαν μαγαζάκια Συνιστώσες, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ κτλ. Σ' ένα καράβι που είναι σε κίνδυνο ένας καπετάνιος ξέρει τι θα κάνει μ' αυτούς. Ακόμα και του παπαγάλου του κλείνουν το στόμα.
  Και ρωτάω έναν φίλο ΚΚΕ που μόλις είχε διαβάσει δυο κείμενα Τραϊανού (ΚΚΕ: το μόνο κόμμα με ΑΦΜ και Μίκης: ο τελευταίος επιζών προδότης). "Συμφωνείς ότι χρειάζεται φαντασία για να γίνεις καλός γονιός, δάσκαλος, εραστής, ακόμα και για να φτιάξεις μια καλή μακαρονάδα. Έχουν οι ΚΚΕδες φαντασία; Έχει η Παπαρήγα φαντασία; Θα έτρωγες έστω ποτέ μακαρονάδα απο την Παπαρήγα με κίνδυνο να βρεθεί καμμία κόκκινη καρφίτσα στην σάλτσα και να σου καρφωθεί κανένα σφυροδρεπανάκι στο λαιμό;"
  Ο φίλος τώρα μεταδίδει συνεχώς τα κείμενα του Τραϊανού και έκοψε τις μακαρονάδες γιατί η μάνα του της μοιάζει σε πολλά.
  Κι εδώ ερχόμαστε στην φαντασία που χρειάζεται για να είσαι καλός γονέας, παιδαγωγός αφού ελπίζουμε οτι τα παιδιά θ' αλλάξουν τον κόσμο. Γυναίκα παρατάει δύο παιδιά στον 30χρονο (χωρίς παιδιά) κουρέα για να πεταχτεί στα μαγαζιά.
  "Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;" ρωτάει την 9χρονη ο κουρέας.
  "Πριγκήπισσα. Και θα παντρευτώ έναν πλούσιο για να μου αγοράζει τα πάντα".
  "Τι θα γίνεις εσύ;" ρωτάει τον 6χρονο.
  "Δήμαρχος, για να τους διατάζω όλους!" απαντά με στόμφο ο μικρός.
  "Αν τους διατάζεις όλους όμως, με ποιόν θα παίζεις τότε;"

  Να δούμε λοιπόν με ποιόν ή με τι θα "παίζουν" όλοι αυτοί όταν ξυπνήσουμε τον κόσμο, τα παιδιά μας...

  "Θε νά 'ρθει, λέει, μέρα, που θα κυλιέται στην λιακάδα ο καφετής αρκούδος, και θα χορεύει, στην θέση του, ο άσπλαχνος ο αρκουδιάρης..."
  Γιάννης Ραυτόπουλος

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309030152409#c4148159877300913278'> June 25, 2011 at 10:29 PM

  ειναι μια αστεια ιστορια αυτο που συμβαινει στο συνταγμα ενα μηνα τωρα.
  πρωην πασοκια,νδ-ιτες και ενα απλυταριο μεσα στα τσαντηρια στο κατω μερος.ο κυριος τραιανου νομιζει οτι απευθυνεται σε πολιτες της αρχαιας αθηναικης δημοκρατιας.σε τουτη την περιπτωση ειναι αριστη η επιχειρηματολογια του. ομως επειδη απευθυνεται σε ολον αυτο τον συρφετο θα του θυμισω μια παροιμια......"κουφου καμπανα κι αν βαρας,νεκρο κι αν γαργαλιζεις,και σουρωμενο εαν κερνας, ολα @ρχιδι@ καπαμας!!! "

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309035050058#c5393986770006784828'> June 25, 2011 at 11:50 PM

  Και, επίσης, είναι μιά ΘΛΙΒΕΡΗ ιστορία αυτό που συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ στό Στάδιο...

  Σε μία "παραλυμένη" χώρα, οι ..."Αγώνες" τών "παραλυμένων" είναι ακριβώς ό,τι τής πρέπει αυτήν ακριβώς τήν στιγμή!...

  Πώς γίνεται και τόσοι ..."Αγανακτισμένοι" ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ να γεμίσουν τό Στάδιο και ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ούτε και μια στιγμή να ΓΙΟΥΧΑΪΖΟΥΝ και να ΜΟΥΝΤΖΩΝΟΥΝ Ο-Λ-Ο-Υ-Σ αυτούς που εκπροσωπούν τήν μεγάλη ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΡΑ αυτού τού τόπου;
  Πώς γίνεται να μένουν άκραχτοι όλοι αυτοί που είναι ανάμεσα στά μεγάλα "λαμόγια" τής διαφθοράς;
  Πώς μένει άκραχτος ο σφουγγοκωλάριος Παπούλιας και οι ρέστοι σιχαμεροί ομοτράπεζοι;
  Γιατί χάθηκε μιά τέτοια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρεία να ανδειχθεί ΖΩΝΤΑΝΑ στίς πραγματικές του διαστάσεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ τό ελληνικό ζήτημα: ότι, δηλαδή, αυτήν τήν στιγμή στήν Ελλάδα κυβερνά ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ μιά "χούντα" (που, σαν "χούντα" που είναι, ΚΑΙ λαϊκή συναίνεση δεν έχει αλλά ΚΑΙ διαστρέφει διεθνώς τήν αλήθεια για τά συμβαίνοντα στήν ελληνικήν επικράτεια;
  Γιατί να μην ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΙΑΧΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ και να μην ΞΕΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ & ΠΑΝΝΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ;
  Γιατί να μην ΔΙΑΤΡΑΝΩΘΕΙ τό ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ; ότι ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ τόν υποχρεωτικό οβολό που θα τούς επιβάλλουν οι Κυβερνήσεις τους;

  Πώς είναι δυνατόν να καθόμαστε ατάραχοι να βλέπουμε όλον αυτόν τόν ΕΣΜΟ τών ΚΛΕΦΤΩΝ & ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ να καμώνονται πως "δεν τρέχει και τίποτα σπουδαίο..." και να συμπεριφέρονται σαν σε μιά ΜΙΝΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004;;;

  Ποιά "ανταποδοτικότητα" μπορεί νά' χει όλη αυτή η βλαχοχωριατιά που προβάλλει με τόση δουλοπρέπεια η προπαγανδιστική Τηλεόρση τήν οποίαν εμείς πληρώνουμε για να μάς σερβίρει τά κόπρανα τους;;; Περιμένουν ...Τουρίστες; (για τό Φαλιράκι τής Ρόδου, για τά Καρδάμαινα τής Κω, για τά Μάλλια τής Κρήτης, κλπ;;; ή, μήπως, για τήν ...Σπιναλόγγα;;;).

  Αύριο θά' ναι ήδη ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ !!!
  ΚΡΙΜΑ, Έλληνες: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ!

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309038408389#c756914790128230938'> June 26, 2011 at 12:46 AM

  Napoleon said:

  — “When a government is dependent for money upon the bankers, they and not the government leaders control the nation. This is because the hand that gives is above the hand that takes. Financiers are without patriotism and without decency.” —

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309080190112#c1575354382535957267'> June 26, 2011 at 12:23 PM

  48 ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!

  ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ,ΟΝΤΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ.
  ΓΝΩΡΙΖΩ=ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ.
  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ.
  ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
  ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΑ;
  ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ!
  ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ,ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΦΥΣΙΚΟ,ΑΝΩΜΑΛΟ,ΑΝΩΦΕΛΟ.
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
  ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ,ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ,ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ,ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ.
  ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ...
  ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
  ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΝΤΟΥ" ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ,ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΟΙ,ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ,ΗΘΙΚΗΣ,ΑΞΙΩΝ,ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ.
  Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΣΟΥ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ".
  ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ,ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΛΕΣ,ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

   

 52. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309095416134#c2913919523529222812'> June 26, 2011 at 4:36 PM

  ...με μαθηματική ακρίβεια θα έλεγα, αν το δούμε απο αυτή την οπτική, και όχι μέσα απο το βιοχημικό πρίσμα που είναι ο κόσμος των συναισθημάτων.
  Βρισκόμαστε σ' ένα εργαστήρι ιδεών, ή αλλοιώς , σήμερα ο κόσμος βρίσκεται σε "ενδιαφέρουσα". Φυσιολογικά ο τοκετός συνοδεύεται απο οδύνες.
  Κάποιοι λένε οτι απ' αυτήν την ιστορία θα "βγούν" 120 εκατομ. Έλληνες. Προφητείες θα μου πείτε. Θα μπορούσε όμως να είναι μια καλή αρχή. Εξ άλλου τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να την κάνουν πραγματοποιήσημη υπάρχουν (σε νάρκη). Αρκεί να το ξαναδούμε απο την αρχή όπως ακριβώς επισημαίνει ο 51.

   

 53. isleep
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309116149349#c7808034596705955367'> June 26, 2011 at 10:22 PM

  Το σχόλιο του #51 αναρτήστε σε εμφανές σημείο ώστε να είναι ορατό σε όλους όσους μπαίνουν σ΄ αυτό το Blog και άφού το κάνετε αυτό να το αναρτήσουμε και με πανό στο Σύνταγμα για να το βλέπει όλη η Ελλάδα!

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309182063948#c3709297163468819502'> June 27, 2011 at 4:41 PM

  προς συγγραφέα, διαχειριστές ιστοσελίδας και αναγνώστες

  Πάρα πολλοί "αγανακτισμένοι" μεχρι και 45 σκοπευουν να μεταναστεύσουν και προτρέπουν και αλλους να το κάνουν (κυριως τους νέους).
  Επιχείρημά τους ότι "η Ελλάδα δεν θα αλλάξει", "τίποτα δεν γίνεται", "δεν θα μεινουμε εμείς εδώ για να ταϊζουμε τους κομματικους στρατους με τους φόρους μας" , "η Ελλάδα τρωει τα παιδιά της" κλπ κλπ

  Δειτε και εδω

  http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2309163&nid=1226282

  Οπότε ποιος θα μεινει πίσω για να πιέσει για αλλαγές προς το καλύτερο;;
  Ποιος θα αναζωογονήσει την ελληνική επαρχία; (δεν ειδα κανεναν να θελει να γυρισει στο χωριο του, όλοι στο εξωτερικό θα πάνε)

  Όλοι την εύκολη λύση ζητούν και μάλιστα θεωρούν και όσους θελουν να μεινουν στην Ελλάδα κορόίδα ή κομματόσκυλα του δημοσίου.

  Θα ήθελα να γίνει κάποια σοβαρή συζήτηση ή να γραφτεί αρθρο επί του θεματος. ΦΥΣΙΚΑ δικαίωμά τους είναι, δεν πηγαίνουν λαθρομετανάστες, αλλά ως νοοτροπία αυτό πού θα μας οδηγήσει;;

   

 55. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309196053097#c8602403481439544920'> June 27, 2011 at 8:34 PM

  Nα δούμε και το Μανιφέστο αναρτημένο σε Ελληνικά ιστολόγια. Ή έστω σχολιασμό και κριτική, επώνυμη ή ανώνυμη, επί της ουσίας. Γιατί, μπορεί ο Τραϊανού να είναι καυστικός αλλά καλά κάνει. Ο καυστηριασμός, στην γενική σήψη που υπάρχει σήμερα (σώματος, πνεύματος και ψυχής) είναι υγεία. Είναι άμυνα και κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι σ' αυτό το φαινόμενο. Τουλάχιστον έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους και να κρίνει καταστάσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται δημόσια για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Κάνει χρήση του δικαιώματός του στην έκφραση της γνώμης του και είναι αυτός ο ίδιος υπεύθυνος των λόγων του. Στο κάτω-κάτω, "πονηρούς" με παρελθόν αποκάλεσε μερικούς. Δεν έβρισε.
  Κάποιοι θα σκεφτείτε οτι "γλύφω" τον Τραϊανού. Ξέρετε, οι αγελάδες δεν γλύφει η μια την άλλη απο αγάπη, αλλά επειδή χρειάζονται το αλάτι. Ο Τραϊανού έχει και πιπέρι. Όταν μου "ξυνίσει" θά είναι ο πρώτος που θα τ' ακούσει.

  Σχετικά με τα βήματα τα οποία προτείνει, αυτά της ανάπτυξης, θεωρώ οτι είναι απλά, ανάλαφρα, γρήγορα και σε πηγαίνουν κάπου. Έχοντας επαγγελματική εμπειρία στην ναυτιλία (7 χρόνια), στον τουρισμό (20 χρόνια) και τώρα στην γεωργία, άποψη μου είναι ότι είναι απλά εύστοχος, γιατι:

   

 56. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309196111262#c5652868478256847786'> June 27, 2011 at 8:35 PM

  Εμπορική ναυτιλία: Η Ελληνικών συμφερόντων Ναυτιλία είναι κυρίαρχη δύναμη παγκοσμίως. Σήμερα το 90% των παγκόσμιων μεταφορών γίνεται με πλοία. Έχει μέλλον. Για να γίνει πρώτη έβαλαν το χέρι τους (αλλά και την ζωή τους μερικοί) Έλληνες ναυτικοί οι οποίοι ηταν πάνω απο 100 χιλιαδες την 10ετία του '80 (τώρα 25.000 περίπου). Ευημερούσαν οι οικογένειες και οι συγγενείς. Ταξίδευαν όλα τα σαπιοκάραβα, φτιάχνοντάς τα εν πλώ χωρίς εργαλεία. Τα κατασκεύαζαν. Οι ναυτικοί του κόσμου έτριβαν τα μάτια τους. Οι Έλληνες θεωρούνται οι καλύτεροι ναυτικοί μαζί με τους Νορβηγούς. Δεν μιλάμε μόνο για πρωτιές και σε ανθρώπινο δυναμικό (βλέπε πιλότους, επιστήμονες), αλλά και για άθλους,οι οποίοι τελικά δεν γίνονται μόνο στην μυθολογία.
  Σήμερα οι εφοπλιστές, με έδρα το Σίτυ, έχουν το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων σε ξένες σημαίες ευκαιρίας και στα πλοία εργάζονται μόνο ανώτεροι Έλληνες αξιωματικοί. Επιδοτούν σχολές ναυτικών, ακόμα και αξιωματικών στις Φιλιππίνες. Τώρα δε, για "φθηνότερα" θέλουν να βάλουν Κινέζους.
  Ευκαιρία λοιπόν σήμερα έχουν να δείξουν πόσο αγνώμονες δεν είναι και πόσο νοιάζονται για την πατρίδα τους. Δεν τους εμποδίζει κανείς να βάλουν την ελληνική σημαία και ούτε κοστίζει όπως περιγράφεται στο μανιφέστο.
  Λένε ότι απο το 1945 υπάρχει μυστική συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων η έδρα να βρίσκεται στο Λονδίνο και όχι στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι διότι "μέγα το της θαλάττης κράτος". Η θάλασσα λοιπόν. Αυτή έκανε τους Έλληνες παγκόσμιους, αυτή έβαλε στο DNA τους το πνεύμα της ελευθερίας, αυτή τους έμαθε να σέβονται και ν' αγαπούν.
  Για να καταλάβετε καλύτερα τι "παίζει". Το να φτιάξει Έλληνας σήμερα ένα παραδοσιακό σκάφος (που στην τεχνολογία τους πάνω σκύβουν με θαυμασμό όλοι οι ξένοι), θεωρείται απαγορευτικό απο θέμα κόστους και ελληνικής γραφειοκρατίας. Σε άλλες χώρες επιδοτείται.
  Και κάτι ακόμα για να δείτε ότι τελικά το έγκλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική πτυχή. Με το που μπήκαμε στην ΕΟΚ επιδοτήθηκε η καταστροφή όλων των παραδοσιακών σκαφών, πολλοί άνθρωποι έμειναν χωρίς εργασία και σταμάτησε η μετάδοση της γνώσης. Άν φτιάχνουν αυτοί τέτοια καράβια, σκέφτηκαν, τότε πώς θα πουλήσουμε εμείς τα δικά μας τα πλαστικά; Κι αν αύριο φτιάξουν υποβρύχια; Και γιατί θέλουν να φτιάξουν σκάφη; Που θα πάνε;

  Τουρισμός και γεωργία τώρα. Μία άποψη με εμπειρίες και πληροφορίες που επιβεβαιώνουν το πόσο καίριος είναι ο συγγραφέας, αλλά και που μπορεί να φανούν χρήσιμες σ' αυτούς που ψάχνονται και σ' αυτούς που σκέφτονται να μεταναστεύσουν.

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309214196494#c4198207329555792034'> June 28, 2011 at 1:36 AM

  Νομίζω ότι δεν προλαβαίνουμε πλέον να κάνουμε τίποτα αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Για ρίξτε μια ματιά εδώ.

  http://kolotoubes.blogspot.com/2011/06/blog-post_1204.html

  Αν κάνουμε στάση πληρωμών, τη βάψαμε. Αν δεν κάνουμε τώρα, θα κάνουμε αναγκαστικά το 2013 και τη βάφουμε τότε. Όπως θα δείτε φρόντισαν να μην προλάβουμε να κάνουμε τίποτα.

   

 58. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309216363967#c2601406342483202316'> June 28, 2011 at 2:12 AM

  Τουρισμός: Δεν μπορώ να πώ τίποτε περισσότερο απο τον συγγραφέα που φαίνεται σαν να έχει ζήσει τα πράγματα απο μέσα και ο ίδιος. Θα σταθώ όμως στην δίασταση που δίνει. Οι Έλληνες, με τον απλό και ανθρώπινο τουρισμό εξελλήνιζαν τον κόσμο στην πραγματικότητα. Ο οργανισμός τους διψούσε για ήλιο και η ψυχή τους για Ελλάδα. Τέτοιο φώς δέν βρίσκεις πουθενά στον κόσμο. Πουθενά. Όταν έχεις γυρίσει αυτην την μπάλα μερικές φορές το βλέπεις κάθε φορά που πλησιάζεις αυτό το μέρος. Όλα σου τα κύτταρα δονούνται σ' έναν οργασμό υψηλού επιπέδου, πνευματικό.
  Ο ήλιος λοιπόν. Και φαίνεται ότι τον έχουμε στο δόξα πατρί.

  Γεωργία: Φυτρώνουν ακόμα και οι πέτρες. Ευλογημένος τόπος.
  Στο παντοπωλείο (μινι-μαρκετ) της γειτονιάς τα σκόρδα είναι Κίνας ή Αργεντινής. Αν γίνει καμμία ιστορία και αποκλειστούμε (με αυτούς τους "γύφτους" όλα να τα περιμένεις) όχι μόνο επάρκεια θα έχουμε για ν' αντέξουμε αλλά ούτε αλάτι. Η τροφή όπως ξέρετε ελέγχεται πλέον στον πλανήτη. Και τι τροφή!
  Εάν στείλετε e-mail σε μια γαλλική εταιρεία καλλυντικων π.χ, και τους πείτε ότι έχετε διαθέσιμη παραγωγή κάποιου βότανου ή αρωματικού φυτού, συνηθέστερη απάντηση είναι πως μπορούν να την απορροφήσουν ολόκληρη.
  Ένα ζευγάρι στο Πήλιο μαζεύει βότανα, τα πωλεί σε τοπικό επίπεδο και οικονομάει 15.000 ευρώ τον μήνα. Ελεύθερη απασχόληση, χωρίς αφεντικό και καυλωμένοι ολη μέρα μέσα στην φύση. Αυτό σημαίνει ότι περνάνε καλά και θα έχουμε και παιδιά.
  Ένας άλλος έχει φτιάξει στο κτήμα του κήπο και καλλιεργεί ότι μπορεί απο σπόρους που έχει μαζέψει και όχι απο υβρίδια. Χωρίς κανένα χημικό για προστασία και λίπανση, τα φτιάχνει μόνος του με βιολογικό τρόπο. Κάθε Σάββατο, αυτοί που εκτιμούν την ιδέα (και είναι πολλοί), επισκεπτονται τον κήπο, συλλέγουν μόνοι τους αυτά που χρειάζονται, τα πλένουν τα δοκιμάζουν, χαλαρώνουν και πληρώνουν. Τώρα φτιάχνει και ειδικό μονοπάτι για τυφλούς φυτευμένο κατά μήκος με ένα κόσμο απο αρωματικά φυτά και βότανα. Έχει κι άλλες ιδέες. Όλες οι πληροφορίες απο βιβλία και διαδύκτιο. Σιγά-σιγά. Και ας του έχει κατασχέσει το κτήμα η εφορία. Τους περιμένει κι αυτούς.
  Ενας φίλος φτιάχνει δεντρόσπιτα στο κτήμα του. Υπάρχει ζήτηση και ενοικιάζονται σε υψηλές τιμές.
  Ένας άλλος καλλιεργεί ιπποφαές στα Γιάννινα και οικονομάει.
  Ένας Ρώσος καλλιεργεί μύρτιλο (μυρτιά) σε 350 στρέμματα στους πρόποδες του Παγγαίου και τον καρπό (αυτές τις μωβ μπαλίτσες), τις αποξηραίνει και είναι σε κάψουλες συμπλήρωμα διατροφής για πιλότους πολεμικών αεροσκαφών και φορμουλα, καθώς και για αστρναύτες.
  Ένα πολύ ενημερωτικό ιστολόγιο γι' αυτούς που δεν πάνε σερβιτόροι στην Αυστραλία: http://www.ftiaxno.gr/

  Για την δικαιοσύνη τι να πω τώρα... Πολύ μιζανπλί σ'αυτές τις έδρες και κάποιοι δικαστές σκυμμένοι (απο την ντροπή υποθέτω). Δεν έχω πρόβλημα με το μιζανπλί, απλά το βρίσκω αντιερωτικό.
  Ελπίζω,για το καλό όλων μας, να σηκωθούν μερικοί όρθιοι και να κάνουν το καθήκον τους... Θάπρεπε να το ξέρουν ότι το πνεύμα της Δικαιοσύνης δεν τρέφεται με πεντοχίλιαρα αλλά με "καύσιμη ύλη", δηλαδή θυσίές. Όπως και της Ελευθερίας.

  Γιάννης Ραυτόπουλος

   

 59. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309216758811#c4941447124606516763'> June 28, 2011 at 2:19 AM

  Με συγχωρείται. Αυτοί στο Πήλιο... 15.000 ετησίως

   

 60. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309269708428#c4167960217111295610'> June 28, 2011 at 5:01 PM

  Αρκετοί σχολιαστές βλέπω ότι θέλουν να γνωριστούμε όσοι ενδιαφερόμαστε για το ΕΑΜ Β.Αυτό νομίζω ότι είναι απαραίτητο αν θέλουμε να διαδοθεί η γνώση που προσφέρεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο, αλλα και να οργανωθεί καλύτερα η διαμαρτυρία έξω από τον Αρειο Πάγο.Γι' αυτό παίρνω την πρωτοβουλία και καλώ όσους ενδιαφέρονται πραγματικά σε μια πρώτη αναγνωριστική συγκέντρωση στα σκαλάκια του Ζαππείου την Τετάρτη 6 Ιουλίου ώρα 18:00 με 21:00.Να γνωριστούμε αρχικά και να συζητήσουμε πως είναι καλύτερα να δράσουμε.

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309289777297#c2449174217607187232'> June 28, 2011 at 10:36 PM

  Με κάποιο τρόπο θα πρέπει ο αριθμός των προβάτων να μειωθεί . Ο μαγικός αριθμός είναι 6. Πως λοιπόν 6 πρόβατα δεν θα κάνουν αυτό που ξερουν μπε.

   

 62. Ισόβιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309292408869#c7305913784843182662'> June 28, 2011 at 11:20 PM

  @60
  Να συναντηθούμε στο Ζάππειο για να κάνουμε τί; Να ιδρύσουμε τον σύλλογο φίλων του ΕΑΜ-Β; Χωρίς να υπάρχει εκεί ο αρχηγός; Αν το θελήσει ο κ. Τραϊανού, εύκολα και συναντιόμαστε και συντονιζόμαστε. Εμείς μόνοι μας να συναντηθούμε για να κάνουμε τί; Απλή ανταλλαγή απόψεων κάνουμε κι εδώ.

   

 63. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309304884159#c6014722320443145438'> June 29, 2011 at 2:48 AM

  Αν και λόγο απόστασης δεν με αφορά η ιδέα της συνάντησης είναι πάντα καλή. Έτσι υπάρχει κοινωνία και επικοινωνία.

   

 64. Ισόβιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309374657997#c8344671754175838967'> June 29, 2011 at 10:10 PM

  κ. Τραϊανού, ξαναδιάβασα το άρθρο σας (με τη δεύτερη ανάγνωση έρχεται η γνώση) κι έχω μια παρατήρηση-απορία. Στο κομμάτι: 4) Απαλλαγή από το απεχθές χρέος γράφετε:
  "Τι προτείνουμε λοιπόν; Το ελληνικό κράτος να ζητήσει ειδικό άτοκο "δανεισμό", ο οποίος απλά θα υπάρχει "λογιστικά". Έναν "παγωμένο" δανεισμό μέχρι να ολοκληρωθεί η "καταγγελία" του. Να "δανείζεται" τυπικά τα χρήματα, αλλά να μην αποδίδονται στους "επενδυτές" των ελληνικών ομολόγων. Να υπάρχουν, αλλά να μην μοιράζονται."

  Πώς θεωρείτε σίγουρο ότι αυτό θα το δεχτούν οι δανειστές μας; Αν δεν το δεχτούν, πιστεύετε ότι μπορούμε να αμφισβητούμε το χρέος και συγχρόνως να επιβιώνουμε οικονομικά όντας μέσα στο ευρώ; Η αμφισβήτηση και η άρνηση πληρωμής του χρέους και η παραμονή στο ευρώ μπορούν να συνυπάρξουν; Ευχαριστώ.

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309374957253#c4019568278729149640'> June 29, 2011 at 10:15 PM

  ισοβιε διαβασε το και τριτη φορα γιατι 2 δεν σου φτανουν

   

 66. Ισόβιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309376079702#c8648583620228134703'> June 29, 2011 at 10:34 PM

  @65
  Τι εννοείς; Αν εσύ το κατάλαβες, μπορείς να μου απαντήσεις στην απορία μου (64);
  Άρνηση πληρωμής και παραμονή στο ευρώ μπορούν να συνυπάρξουν;

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309377299747#c7282882496629534860'> June 29, 2011 at 10:54 PM

  τι σχεση εχει αυτο που λες εσυ με αυτο που λεει ο τραιανου;

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309379112404#c978124446923601763'> June 29, 2011 at 11:25 PM

  ΟΧΙ
  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ
  ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ,ΔΗΜΑΡΧΟΙ
  ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
  ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟ ΦΤΑΙΕΙ
  ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
  ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

   

 69. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309389319029#c1524214866603738716'> June 30, 2011 at 2:15 AM

  Συναναγνώστες και κ.Τραιανού,

  Διαβάζω πολύ καιρό τα άρθρα σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Πολλές φορές συγκινούμαι απο την ευστοχία σας πραγματικά.Σπανίζει ο γραπτός σας λόγος.Μιλάει στο νου αλλά και στην καρδιά.Θεωρώ με τιμιότητα και ειλικρίνεια, οτι κάποιες φορές υπάρχει μια συνωμοσιολογία στα γραπτά σας που δεν με βρίσκει σύμφωνο.Όμως σε κάθε σας σχεδόν κείμενο, νιώθω οτι βρίσκεστε πολύ κοντά.Έχω την ίδια αίσθηση που έχω οταν παρακολουθώ ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και επίκειται γκολ.Επι του παρόντος κειμένου, θα ήθελα να τοποθετηθώ.Συμφωνώ και στα 3 σημεία ανάπτυξης.Αλλά πραγματικής ανάπτυξης.Πρέπει επιτελους να καταλάβουμε όλοι μας οτι ανάπτυξη δεν είναι να μαζεύουμε πράσινοπρτοκαλί νομίσματα στην τσέπη μας ενταφιάζοντας την συνείδησή μας, και στέλνοντας στα τάρταρα τους συνανθρώπους μας.Κύριοι, ο πλούτος ο πραγματικός έχει κεντρικό γνώμονα τον άνθρωπο και την φύση.Όχι τις καταθέσεις μας, τα τεράστια οικοδομήματα μας και τα πάσης φύσεως εμετικά λάφυρα πολέμου.Διότι, ας συνειδητοποιήσουμε κάποτε, οτι τα μεγάλα κέρδη είναι λάφυρα πολέμου, σε ένα τόσο πια σάπιο οικονομικό περιβάλλον.Το πως βέβαια θα μας επιτρέψουν, οι κηφήνες παγκοσμίως να διεκδικήσουμε το αυτεξούσιο διατροφικά και οικονομικά είναι ένα τεράστιο ζήτημα.

  Σας συγχαίρω πραγματικά,διότι σε κάθε άρθρο σας προσπαθείτε να τονώσετε την ψυχή των Ελλήνων και γενικώς κατοίκων της χώρας,με τροφή πνεύματος καλή, και όχι να του χαιδέψετε το κεφάλι με δόλιο τρόπο.Το έχουμε ανάγκη.

  Είθε η δύναμη να είναι μαζί σας και μαζί μας.

  ΥΓ.Για ορισμένους που αγχώνονται διαβάζοντας τα φλογερά άρθρα, να γνωρίζουν, οτι εμείς οι ανώνυμοι που αυτοί επιβουλεύονται το μέλλον μας, είμαστε πολύ πιο αποφασισμένοι απ όσο νομίζουν.Όταν έρθει ο καιρός θα το καταλάβουν.

  Φωτιά στις ψυχές μας και κανένας φόβος!

  Ευχαριστώ.

   

 70. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309397990589#c6768360301814378900'> June 30, 2011 at 4:39 AM

  Προς Ισόβιο και άλλους,
  Την ίδια περίπου πρόταση έκανε και ο Ζισκαρ ντ' Εστέν ο οποίος πρότεινε οτι χρειάζεται να δημιουργηθεί μια εταιρεία η οποία θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει το χρέος και τα οικονομικά. Τι πρέπει να αποπληρωθεί και τι όχι με άλλα λόγια.

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309427647909#c4492394615114108553'> June 30, 2011 at 12:54 PM

  Το οτι δεν ξερουμε ποιος ειναι ο Τραιανος, ειναι υποπτο.
  Το οτι αυτα που προτεινει ως λυση για το χρεος ειναι μεσα στο πλασιο του ευρω ειναι ακομα πιο υποπτο.
  Μ.Σωτηριου

   

 72. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309431129193#c9121136908386575977'> June 30, 2011 at 1:52 PM

  Φίλε 71 το πιο ύποπτο στην προκειμένη περίπτωση είσαι εσύ. Εσύ που προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχει τίποτε ύποπτο. Εσύ που δεν "καταλαβαίνεις" ότι ο Τραϊανού -είτε είναι γνωστός είτε άγνωστος- εξηγεί τις θέσεις του και δεν τις ανακοινώνει απλά. Ο Τραϊανού σου εξηγεί την σκέψη του και η λύση απλά προκύπτει.Τα κείμενα είναι οι σκέψεις του. Οι λύσεις είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν. Έχεις να πεις τίποτε για αυτές τις σκέψεις; Που βρίσκεται το ύποπτο;

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309432153362#c6509468893722185242'> June 30, 2011 at 2:09 PM

  Ολες οι θεωριες του συγγραφεα εγιναν πραξη χτες στην πλατεια. Ενα συστημα που δεν εχει μονο ριζες στη χωμα αλλα και μεσα στη γλαστρα της κοινωνιας. Μετα την αδιαφορια περασαν στα κουκουλωματα. Οταν ουτε αυτο απεδωσε δοκιμασαν απειλες και μετα ηρθε ο φοβος και η τρομοκρατια. Το συστημα παιζει ολα τα χαρτια του για να επιβιωσει. Το ξεπουλημα αρχιζει συντομα οπως και οι αντιδρασεις μας. Ο χρονος ειναι με το μερος μας.
  Κυριε Τραιανου συνεχιστε να μας δινετε τις γνωσεις σας....

   

 74. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309437228808#c5687075039346927228'> June 30, 2011 at 3:33 PM

  Φιλε Σωτηριου, το οτι εσυ δεν ξερεις τον Παναγιωτη Τραιανου δεν παει να πει οτι δεν τον ξερουμε και εμεις.
  Αλλα και να μην τον ξεραμε, μπορουμε να τον γνωρισουμε απο τα κειμενα του.
  Επι της ουσιας εχεις κατι να μας πεις?
  Ολα τα αλλα ειναι υποπτα....
  Και καλα θα κανεις να εισαι λιγο πιο κομψος στις εκφρασεις σου για τον Τραιανου και το χωρο που φιλοξενει τα σχολια σου.
  Νομιζω βεβαια οτι παρακολουθοντας το παρον μπλογκ και γνωριζοντας τα κειμενα του Υδροχοου, το μονο σιγουρο ειναι να σου φυγουν οι οποιες αμφιβολιες για το ρολο του συγγραφεα.
  Εκτος και αν εισαι βαλτος, που και αυτο αργα η γρηγορα θα αποκαλυφτει.
  Παναγιωτη μας, να σαι καλα να μας δινεις τα φωτα σου...
  κωστης

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309442580978#c5562915981161441839'> June 30, 2011 at 5:03 PM

  Τι είπε χθες ο μέγας πολιτικός Τσίπρας; Να δοθεί ο ΟΠΑΠ στα ασφαλιστικά ταμεία για να δίνουν τις συντάξεις χωρίς πρόβλημα. Μόνος του το σκέφτηκε αυτό ή διαβάζει Τραϊανού; Από πότε ο Συνασπισμός έχει αυτήν την άποψη περί δημοσίου κεφαλαίου και ασφαλιστικών ταμείων; Πότε ειπώθηκε πρώτη φορά αυτήν η θέση ώστε να γνωρίζουμε την "πατρότητά" της. Λίγη ντροπή όταν "κλέβουμε" ιδέες και δεν αποκαλύπτουμε την "πηγή" τους.

   

 76. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1309762399792#c3558092248124527238'> July 4, 2011 at 9:53 AM

  ο Τραιανού είναι ο "Κανένας" που βγαίνει πρώτος σε όλα τα γκάλοπ...σιγά σιγά εαν βλέπουμε τα τσιπράκια να κλέβουν τις προτάσεις του Τραιανού, σύντομα θα πάμε και στα βαφτίσια του "Κανένα".

   

 77. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1383839999540#c6902286118488557713'> November 7, 2013 at 5:59 PM

  καλα ο καζακης ηταν φανερος απο την αρχη και απο τη γλωσσα του σωματος και απο αλλα...για τον καμμενο τι θα λεγατε?τι μπορει να κανει αυτος?

   

 78. Vassilis Malissovas
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/06/to-manifesto-tis-plateias.html?showComment=1401673052881#c8300376191383429719'> June 2, 2014 at 4:37 AM

  Καλοκαίρι 2014...3 χρόνια από τότε που γράφτηκε το κείμενο...τι έγινε;...παραδοθήκαμε;Θέλω να παλέψω για τη χώρα μου!Κάντε κάτι,σας παρακαλώ,δεν ξέρω τι!Ιδρύστε ένα κόμμα,φωνάξτε μας να κατεβούμε στην πλατεία!Οι Έλληνες εκτός από γνώση και αφύπνιση χρειάζονται και έναν ηγέτη!Ξεκινήστε,μπείτε μπροστά και θα σας ακολουθήσω!Δώστε σημεία ζωής,σας παρακαλώ,σας έχουμε ανάγκη!

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας