αν πληρώσουμε τα «χρέη» μας στους τοκογλύφους.
Θα μας μισήσουν οι μελλοντικές γενιές Ελλήνων αν δεν τους κληροδοτήσουμε πατρίδα.
Θα μας σιχαθούν τα ίδια μας τα παιδιά αν δεν αντισταθούμε στο «δούλεμα» των τοκογλύφων.

Βλέποντας κάποιος τη σημερινή επιτυχία της "χρεοκοπημένης" Ισλανδίας να βγει από την οικονομική "ύφεση" χωρίς τη "βοήθεια" του ΔΝΤ, εύκολα αρχίζει και υποπτεύεται μερικά πράγματα. Εύκολα αρχίζει και καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ...ή μάλλον όπως μας τα δείχνουν οι τοκογλύφοι ...Αυτοί, οι οποίοι βάζουν τους διάφορους Ρέν, Γιούγκερ, αλλά και τις Δαμανάκισσες και τους Καρατζαφέρηδες να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό ...Αυτοί, οι οποίοι συνεχώς μας απειλούν με τελεσίγραφα και κάθε φορά που αντιδρούμε, ως εκ θαύματος, μας δίνουν νέες παρατάσεις. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Πιθανότατα να ζούμε έναν "εφιάλτη", που αρκεί να "ξυπνήσουμε", για να τον αποφύγουμε. Ζούμε μια virtual κατάσταση, που, μόνον αν την αποδεχθούμε ως πραγματική, κινδυνεύουμε με πραγματική καταστροφή. Μας πιέζουν με απειλές και με τεχνάσματα, αλλά γνωρίζουν ότι μόνον με τα δικά μας "χέρια" μπορούμε να βγάλουμε τα "μάτια" μας. Πρέπει λοιπόν να "ξυπνήσουμε", για να δούμε τα πράγματα όπως είναι πραγματικά και όχι όπως μας τα δείχνουν.

Πρέπει να μιμηθούμε τους Ισλανδούς, οι οποίοι είχαν τη γενναιότητα ν' αντισταθούν στην τρομοκρατία των τοκογλύφων και να αρνηθούν να υποταχθούν στις εντολές τους. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.!!!! Οι Έλληνες καθημερινά δείχνουν ότι θέλουν - και προπάντων ότι τολμούν - να αγωνιστούν, για να σώσουν τόσο την πατρίδα τους όσο και τους εαυτούς τους. Οι χιλιάδες των Ελλήνων, οι οποίοι καθημερινά συγκεντρώνονται στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν, αυτό ακριβώς αποδεικνύουν. Οι Έλληνες "ξύπνησαν" και το μόνο που απομένει πλέον είναι ν' αποδείξουν ότι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να σωθούν.
...Την απουσία αιτημάτων δεν διαπίστωσε ο Πάγκαλος στις πρόσφατες μεγαλειώδεις και αυθόρμητες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού; Εφόσον θέλει αίτημα, τέτοιο θα πάρει. ..."ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ"...  ...Ούτε ένα Ευρώ για την εξυπηρέτηση των ομολόγων. Προς το παρόν μόνον η γνώση λείπει από τους Έλληνες, αλλά αυτό είναι κάτι, το οποίο εύκολα διορθώνεται. Σ' αυτήν τη γνώση πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας.
Αυτό, το οποίο σήμερα απειλεί τους Έλληνες με απόλυτη καταστροφή, δεν είναι το χρέος. Αυτό, το οποίο τους απειλεί, είναι η άγνοια. Οι Έλληνες αγνοούν τα πλέον βασικά πράγματα της οικονομίας και σ' αυτήν την άγνοια στηρίζονται τόσο οι ξένοι, που τους λεηλατούν, όσο και οι δικοί τους "Εφιάλτες", που τους προδίδουν. Θα ξεκινήσουμε την ανάλυση με μια απλή ερώτηση και από αυτήν την απλή ερώτηση είμαστε βέβαιοι ότι ο αναγνώστης θα καταλάβει την πραγματική φύση του προβλήματος, που σήμερα απειλεί την Ελλάδα με καταστροφή και το οποίο είναι το χρέος της. Ποια είναι η ερώτηση αυτή; Αν επενδύσει κάποιος στη νίκη ενός αλόγου, φταίει το άλογο αν δεν κερδίσει; Χρωστάει το άλογο αυτά, τα οποία επενδύθηκαν πάνω του;
Έστω ότι κάποιος από εμάς έχει μια "καλή" ιδέα για να βγάλει χρήματα και απλά αυτή η ιδέα απαιτεί χρήμα για να υλοποιηθεί. Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Αναζητάς χρηματοδότη, για να σε στηρίξει στο εγχείρημά σου. Βρίσκεις δηλαδή κάποιον και του "υπόσχεσαι" κέρδη. Του λες, για παράδειγμα, δώσε μου 100.000 ευρώ και εγώ σε πέντε χρόνια θα σου δώσω πίσω 1.000.000 ευρώ. Του εξηγείς πώς θα το κάνεις αυτό και εκείνος κρίνει κι αποφασίζει. Γιατί τον συμφέρει να σε χρηματοδοτήσει; Γιατί κανένα δάνειο δεν δίνει τέτοια τεράστια "απόδοση". Τα δάνεια έχουν συγκεκριμένα επιτόκια, ενώ ένας τέτοιος συνεταιρισμός δεν έχει "ταβάνι". Ο χρηματοδότης κρίνει το ρίσκο και ο ίδιος αποφασίζει μόνος του το "επιτόκιο". Μπορεί να ζητήσει τη μερίδα του λέοντος των κερδών, χωρίς να κατηγορηθεί ποτέ για τοκογλυφία.
Η λογική σε μια τέτοια περίπτωση είναι απλή. Όσο πιο μεγάλο το ρίσκο, τόσο πιο μεγάλη η "απαίτηση". Γιατί υπάρχει ρίσκο; Γιατί στηρίζεσαι αποκλειστικά πάνω στις ικανότητες αυτού, στον οποίο "επενδύεις". Αν είναι βλάκας ή ανίκανος ή άτυχος, υπάρχει πιθανότητα να μην πάρεις τίποτε πίσω. Αυτός, στον οποίο ποντάρεις, δεν σου "χρωστάει" τίποτε. Όχι απλά δεν σου χρωστάει αυτά που σου υποσχέθηκε, αλλά δεν σου χρωστάει ούτε καν αυτά που αποδεδειγμένα σου πήρε. ΜΟΝΟΝ ΑΝ κατορθώσει και βγάλει αυτά που σου υποσχέθηκε, μόνον τότε σου "οφείλει". ΑΝ δεν κατορθώσει να τα βγάλει, δεν σου "χρωστά" τίποτε. Σε περίπτωση αποτυχίας του κοινού πρότζεκτ, δεν έχεις κανένα νομικό δικαίωμα πάνω του ή πάνω στην περιουσία του. Μόνον γι' αυτά που έχεις λάβει "υπόσχεση" έχεις δικαίωμα διεκδίκησης και εφόσον βέβαια αυτά υπάρχουν. Τίποτε άλλο. Αν δεν υπάρχουν, απλά το παίρνεις απόφαση ότι έχασες τα χρήματά σου σε κάτι που δεν άξιζε …όπως λανθασμένα νόμιζες.
Αυτήν την απλή κατάσταση τη γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι. Είναι μια κατάσταση, η οποία διαδραματίζεται καθημερινά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Κάποιοι χρηματοδοτούν κάποιους άλλους και περιμένουν κέρδη. Δίνουν χρήματα σε άλλους να φτιάξουν εργοστάσια και περιμένουν μερίδιο από τα κέρδη. Δίνουν χρήματα σε άλλους να φτιάξουν καφετέριες και περιμένουν μερίδιο από τα κέρδη. Δίνουν χρήματα σε ανθρώπους, σκυλιά, άλογα, κόκορες και σε οποιονδήποτε άλλο, που με τις πράξεις του "υπόσχεται" κέρδη. Κάποιοι στο τέλος λαμβάνουν κέρδη και κάποιοι άλλοι όχι. Όσο φυσικό είναι το ένα, άλλο τόσο φυσικό είναι και το άλλο. Αυτό είναι το "παιχνίδι" της οικονομίας. Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Κάποιοι παίρνουν αποδόσεις στις επενδύσεις τους και κάποιοι άλλοι όχι.
Αν το καταλάβει αυτό το παράδειγμα ο αναγνώστης, θα αλλάξει ριζικά την άποψή του για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Θα πάψει να πέφτει θύμα της προπαγάνδας των τοκογλύφων. Την προπαγάνδα, που θέλει το ελληνικό κράτος να είναι υπερχρεωμένο. Στην πραγματικότητα το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος δεν είναι καν χρέος. Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% είναι ομόλογα. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι το δημόσιο χρέος είναι 250 δις ευρώ, τα 150 δις είναι ομόλογα και άρα δεν είναι πραγματικό χρέος. Τι θέλουμε να πούμε μ' αυτό; Θέλουμε να πούμε ότι με τα ομόλογα το ελληνικό κράτος φαινόταν ότι δανειζόταν χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε δάνειο. Το δάνειο ήταν εξ’ αρχής πληρωμένο, εφόσον το πλήρωναν οι "επενδυτές". Άρα, δεν ήταν δάνειο του ελληνικού κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται στο θέμα των υποχρεώσεων. Η Ελλάδα απλά ζητούσε χρήματα με μια υπόσχεση κέρδους. Μια αφηρημένη υπόσχεση κέρδους.
Έβγαινε στη διεθνή αγορά και ζητούσε χρήματα …"Επενδύστε" πάνω μου 1 δις ευρώ και σε δέκα χρόνια θα σας δώσω 1,5 δις …"Επενδύστε" στην ανάπτυξή μου …"Επενδύστε" στην οικονομία μου …"Επενδύστε" στις ανάγκες μου, που θα με ξαναφέρουν μπροστά σας. Κάποιοι την "άκουγαν" και αφού "πείθονταν", "επένδυαν" πάνω της. "Επένδυαν" όμως και δεν της δάνειζαν. Δεν υπέγραφε δάνειο η Ελλάδα, για να πάρει τα χρήματά τους. Δεν έβαζε υποθήκες, για να πάρει τα χρήματά τους. Η Ελλάδα απλά "τύπωνε" χαρτάκια, τα οποία έγραφαν πάνω …"Οφείλω να σου δώσω —δεν σου χρωστάω— εξαιτίας μιας υπόσχεσης". Αυτό δεν το έκανε από πονηριά. Κοινή συνεννόηση υπήρχε μεταξύ της Ελλάδας και των "επενδυτών". Συνέφερε τους τοκογλύφους να τους "οφείλει" και να μην τους "χρωστάει", γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πήγαιναν φυλακή για τοκογλυφία. Θα πήγαιναν φυλακή τόσο οι τοκογλύφοι όσο και οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Ελλάδας.
Αυτό ήταν το παιχνίδι των κρατικών ομολόγων. Μια ενδιάμεση τράπεζα έδινε στην Ελλάδα τα χρήματα που "ζητούσε" από την αγορά και τα χρήματα που της έδινε τα έπαιρνε η τράπεζα αυτή από τους "επενδυτές". Οι "επενδυτές" αγόραζαν από την τράπεζα ομόλογα και περίμεναν κέρδη. Ήλπιζαν σε κέρδη. Δεν δάνειζαν στην Ελλάδα με τόκο. Περίμεναν αποδόσεις μεγάλων κερδών από τις ανάγκες της Ελλάδας. Άρα, ρίσκαραν, πιστεύοντας στις "υποσχέσεις" της. Τα ομόλογα, δηλαδή, είναι "ευκαιρίες", που έδωσε το ελληνικό κράτος σε "επενδυτές", για να κερδίσουν χρήματα, βασιζόμενοι στις δικές του δανειακές ανάγκες.
Πληρώνουν οι "επενδυτές" τις προηγούμενες δανειακές του ανάγκες, για να ξεπληρωθούν από τις επόμενες. Δίνουν "νερό" σε ένα διψασμένο θηρίο, γιατί γνωρίζουν ότι θα ξαναγυρίσει να ζητήσει. Εκεί στην "πηγή" του χρήματος, δηλαδή, "περιμένουν" οι τοκογλύφοι τα κράτη, για να εξυπηρετήσουν τις προηγούμενες "υποσχέσεις" τους. Δεν έχει νέο "νερό", αν δεν πληρώσεις το προηγούμενο. Για να ξαναπάρουν χρήματα τα κράτη, θα πρέπει να πληρώσουν τις προηγούμενες "υποσχέσεις" τους. Θεωρητικά, για να ξαναπάρουν χρήματα τα κράτη, θα πρέπει να έχουν μια οικονομία-βιομηχανία, που θα παράγει κέρδη και θα τους επιτρέπει να ξαναδανείζονται. Λέμε θεωρητικά, γιατί αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τους τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι έχουν "κρυφές" σκέψεις, οι οποίες δεν φαίνονται στα χαρτιά.
Αυτό είναι το τραπεζικό "προϊόν", που λέγεται "κρατικό ομόλογο". Υπόσχεται μεγάλα κέρδη και άρα δεν μπορεί από τη φύση του να είναι ασφαλές. Τα κράτη δέχονται να παριστάνουν τα "άλογα" και οι επενδυτές "στοιχηματίζουν" πάνω τους. Από εκεί και πέρα τα πάντα λειτουργούν με τη λογική του τζόγου. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο όταν επενδύεις σε αδύναμα "άλογα", όπως είναι τα φτωχά κράτη. Ρίσκο, γιατί, ως επενδυτής, είσαι στον "αέρα". Τα κρατικά ομόλογα μοιάζουν με τις μετοχές μιας εταιρείας, οι οποίες διακινούνται στο χρηματιστήριο μεταξύ των επενδυτών και ερήμην της εταιρείας την οποία αφορούν. Μοιάζουν, γιατί αποδίδουν κέρδη ανάλογα με το ύψος της επένδυσης. Αν πάει καλά η εταιρεία, θα αποδώσει μέρισμα. Αν δεν πάει καλά, δεν θα αποδώσει. Αν πάει καλά η εταιρεία, οι μετοχές είναι χρήμα. Αν δεν πάει καλά, είναι "κομφετί".
Τα κρατικά ομόλογα μάλιστα δεν έχουν καν τις ιδιότητες των συμβατικών μετοχών, γιατί ο επενδυτής δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα απέναντι στο κράτος που τα εξέδωσε. Δεν έχει κάνει την παραμικρή σύμβαση με αυτό και άρα δεν έχει μερίδιο από την περιουσία της. Έχει μερίδιο μόνον από τα κέρδη της, όπως τα αντιλαμβάνεται αυτός που του πούλησε το "προϊόν". Ο επενδυτής έχει νομικό "δικαίωμα" μόνον απέναντι στην τράπεζα που του πούλησε το "προϊόν", αλλά αυτό το δικαίωμα δεν έχει νόημα σε περίπτωση ζημιάς, όπως δεν έχει νόημα να διαμαρτύρεσαι στον "μπουκμέικερ" για το στοίχημα που έχασες. Γνωρίζεις τι πλήρωσες και τι πήρες. Μερίδιο και άρα "δικαίωμα" στην περιουσία του κράτους, που εξέδωσε τα ομόλογα, θεωρητικά έχει μόνον η ενδιάμεση τράπεζα που του έδωσε τα χρήματα, αλλά αυτή έχει πληρωθεί από τους επενδυτές και άρα πρακτικά δεν έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα ένα τέτοιο δικαίωμα.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τα ομόλογα μοιάζουν με τα αποκόμματα των γραφείων στοιχημάτων. Το κράτος είναι ένα "άλογο", η ενδιάμεση τράπεζα είναι ο "μπουκμέικερ" και ο "επενδυτής" είναι ο τζογαδόρος, ο οποίος κρατάει το απόκομμα που έχει πληρώσει. Αυτός, ο οποίος έχει το απόκομμα αυτό, διεκδικεί κέρδη, αλλά χωρίς δικαιώματα πέρα από αυτά τα κέρδη. Όταν υπάρχουν κέρδη, τα αποκόμματα είναι νόμιμα και πανίσχυρα έγγραφα. Όταν δεν υπάρχουν τέτοια, είναι άχρηστα χαρτιά. Τι σημαίνουν πρακτικά αυτά τα οποία λέμε; Όταν ένα κράτος θέλει να πάρει χρήματα από την αγορά με τη διαδικασία των ομολόγων —και άρα ως "άλογο"-επένδυση—, τότε έχουν νόημα τα ομόλογα που κατέχει η αγορά, εφόσον αυτή θα το ξαναχρηματοδοτήσει και για να το κάνει αυτό, θα απαιτήσει τα προηγούμενα που δικαιούται. Αν όμως το κράτος δεν θέλει να ξαναπάρει χρήματα με αυτήν τη λογική, δεν έχουν κανένα νόημα τα ομόλογα που κρατάνε οι αγορές.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κάτοχος του ομολογιακού "αποκόμματος", όπως δεν έχει κανένα δικαίωμα ένας "αλογομούρης", ο οποίος τζογάρισε άπειρα χρήματα σε ένα άλογο, που τσακίστηκε στον ιππόδρομο. Με τα χρήματά του μπορεί το άλογο να έφαγε και να προπονήθηκε, αλλά, όταν έχασε την "κούρσα", αυτά τα χρήματα πήγαν στον "κουβά". Πετάει τα "αποκόμματα" των "χρημάτων" ως σκουπίδια στις κερκίδες και δεν διεκδικεί ούτε τον στάβλο ούτε το τρέιλερ, που κουβαλά το άλογο. Το άλογο έκανε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει και τίποτε παραπάνω. Δεν "γνωρίζει" το άλογο ποιος "έπαιξε" πάνω του. Δεν θα έπαιρνε κέρδη από τα κέρδη του τζογαδόρου και δεν έχει λόγο να καλύψει με την περιουσία του τις ζημιές του. Στον "κουβά" κατευθείαν τα αποκόμματα του τζογαδόρου.
Ας πρόσεχε. "Μάτια του παζάρια του" …όπως λέει ο λαός. Έξυπνος, αν έκανε τη σωστή επένδυση και επέλεξε τη σωστή εταιρεία και βλάκας, αν έκανε το αντίθετο. Η εταιρεία όμως δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί του. Το λέει άλλωστε και ο ίδιος ο ορισμός των ομολόγων. Δεν εγγυούνται μελλοντικά κέρδη, εξαιτίας των κερδών του παρελθόντος. Τα ανάλογα γίνονται με τα κράτη και τα ομόλογά τους. Οι τοκογλύφοι έχουν τέτοια "αποκόμματα" στην αναπτυξιακή "κούρσα" του ελληνικού κράτους και κανένα άλλο δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση έπαιξαν και έχασαν. Αυτοί έπαιξαν και άρα αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν. Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, που ήταν το "άλογό" τους. Η Ελλάδα τα έφαγε τα χρήματα, γιατί τα "άλογα", για να τρέχουν, τρώνε "σανό" …είτε νικάνε είτε χάνουν.
Γιατί πήραν αυτό το ρίσκο; Γιατί αυτό τους συνέφερε. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Ρίσκαραν, δίνοντας ομόλογα στο "αέρα", γιατί δεν τους συνέφερε να δίνουν νόμιμα δάνεια με υποθήκες. Δεν τους συνέφερε για δύο πολύ σοβαρούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι το νόμιμο δάνειο έχει περιορισμένο κέρδος. Κέρδος, το οποίο ελέγχεται και φορολογείται ανάλογα. Αυτοί αναζητούν κολοσσιαία κέρδη και γι' αυτό επέλεξαν να "επενδύουν" και να διεκδικούν "αυθαίρετα" ό,τι τους βόλευε. Τα ομόλογα, επειδή ακριβώς είναι "επενδυτικές" προσπάθειες, δεν ελέγχονται στις αποδώσεις τους και επιπλέον φορολογούνται διαφορετικά. Γι' αυτόν τον λόγο οι εμπορικές τράπεζες λειτουργούσαν με κέρδη 2% και 3%, ενώ οι τοκογλύφοι-ψευδοεπενδυτές λειτουργούσαν με κέρδη, τα οποία δεν είχαν "ταβάνι". Μπορούσαν να φτάσουν στο 50% ή και στο 60% μέσα από αλλεπάλληλες αναχρηματοδοτήσεις-επενδύσεις του ιδίου ομολόγου.
Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος. Ο δεύτερος λόγος ήταν άλλος. Όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ολόκληρα κράτη και λαούς. Είχαν βάλει στο στόχαστρό τους μεγάλα "πακέτα". Τα δάνεια δεν τους συνέφεραν, γιατί δεν γινόταν "παιχνίδι". Τα δάνεια πρέπει να ξεπληρώνονται, γιατί φαίνονται ως τέτοια. Τα ομόλογα δεν χρειάζεται καν να ξεπληρωθούν. Τα ομόλογα χρειάζονται νέα ομόλογα για να αναχρηματοδοτηθούν. Από το πρώτο αναίτιο και άστοχο ομόλογο χτίζεται ένα τεράστιο χρέος. Γιατί; Γιατί από εκεί και πέρα όλα γίνονται με "αέρα" και όχι με πραγματικό χρήμα. Πες ότι με ξεπλήρωσες και πες ότι σου ξαναδάνεισα. Χρήματα δεν αλλάζουν χέρια, αλλά καταγράφονται κέρδη, που μοιράζονται στους επενδυτές. Οι τοκογλύφοι αυτά τα κέρδη διεκδικούσαν. Γι' αυτόν τον λόγο δεν τους συνέφεραν τα δάνεια. Δεν μπορούσαν ν' ανταγωνιστούν τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες. Δεν μπορούσαν να "ξεπλύνουν" χρήματα. Δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά παράνομα πράγματα.
Όμως, το σημαντικότερο ήταν άλλο. Ο δανεισμός ενός κράτους είναι σοβαρή υπόθεση και οι κυβερνήσεις τον κάνουν με μεγάλη προσοχή και φόβο. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα δάνεια και γι' αυτό δεν συμφέρουν τους τοκογλύφους. Ελέγχονται οι κυβερνήσεις που τα συνάπτουν και οι τόκοι τους μπαίνουν στον τρέχοντα προϋπολογισμό, όπως "προσημειώνονται" και οι υποθήκες του κράτους. Μια κυβέρνηση, δηλαδή, δεν μπορεί να δανείζεται σε βαθμό "αυτοκτονικό", γιατί κρίνεται. Φαίνεται τι κάνει από την αρχή. Δεν χρειάζεται να σε φτάσει στον "γκρεμό", για να τη σταματήσεις. Τη σταματάς μόλις κάνει το πρώτο βήμα προς αυτόν. Όπως τρομοκρατείται μια οικογένεια, αν αρχίσει ο πατέρας να βάζει υποθήκες στα σπίτια της οικογένειας, έτσι παθαίνουν και οι λαοί. Η οικογένεια όμως δεν τρομάζει, όταν ο πατέρας βρίσκει "επενδυτές". Ο λαός δεν τρομάζει, όταν η κυβέρνηση βρίσκει "επενδυτές".
Αυτό ακριβώς είναι το ομόλογο. Είναι κάτι, το οποίο δεν φαίνεται στα χαρτιά. "Μετακινεί" την υποχρέωση σε ένα μακρινό σημείο του μέλλοντος. Παίρνεις ως κυβέρνηση τα χρήματα των ομολόγων το 2010 και τα ξεπληρώνεις το 2020. Σ' αυτό το διάστημα έχεις χρήματα να κάνεις σπατάλες και δεν φαίνεται τίποτε αρνητικό. Δεν φαίνονται τόκοι στον προϋπολογισμό και ούτε φαίνονται υποθήκες, που απειλούν τον λαό. Δέκα χρόνια είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις και όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Δεν σε αφορά ως κυβέρνηση, εφόσον το πιο πιθανό είναι να μην είσαι αυτός που θα το "φορτωθεί". Άλλοι θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Εσύ, αν βρεις έναν μισθοφόρο Καρατζαφέρη, μπορείς να παριστάνεις και το εθνικό "κεφάλαιο".
Αυτό έκανε ο "καταλληλότερος" Σημίτης. Το εθνικό μας "κεφάλαιο" …με βάση τα λόγια του μποντιμπιλντερά του ΛΑΟΣ. Αυτά, τα οποία σήμερα μας σπρώχνουν στη χρεοκοπία, είναι τα αποτελέσματα της δικής του "καταλληλότητας". Αυτός πήρε τα πρώτα χρήματα των ομολόγων πάνω στα οποία χτίστηκε το σημερινό μας χρέος. Τα χρήματα που πήρε ο Σημίτης αναχρηματοδοτούμε διαρκώς με νέα ομόλογα. Αυτός πήρε τα χρήματα χωρίς κανένα σχέδιο και απλά για να τα σπαταλά, γιατί αυτό συνέφερε τους τοκογλύφους. Με αυτά τα χρήματα ο Σημίτης έγινε "όμορφος".
Με αυτά τα χρήματα έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σπατάλης. Με αυτά τα χρήματα έγιναν μεγιστάνες οι Μπόμπολες, που στήριζαν τον Σημίτη. Με αυτά τα χρήματα κονομούσαν οι Γερμανοί της Siemens. Με αυτά τα χρήματα πήραν επιδόματα οι δημόσιοι υπάλληλοι …ακόμα και για το επίτευγμά τους να στέκονται στα δύο τους πόδια. Με αυτά τα χρήματα πήραν αυξήσεις οι δικαστικοί, προκειμένου να μην "βλέπουν" τίποτε. Η απόλυτη ευτυχία των τοκογλύφων. Ένα κράτος έπαιρνε χρήματα από την αγορά των ομολόγων μόνο και μόνο για να σπαταλά και να ξεπληρώνει τα προηγούμενα ομόλογα. Κανένας δεν αντιδρούσε, γιατί, όσοι ήταν αρμόδιοι να το κάνουν αυτό, τα "έπαιρναν".
Όμως, αυτό δεν ήταν αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Παντού στον κόσμο τα ίδια έγιναν. Δεν είχε μόνον η Ελλάδα διεφθαρμένους και χαφιέδες Σημίτηδες. Όλα τα κράτη είχαν. Παντού ήταν απλωμένοι οι άνθρωποι των τοκογλύφων. Παντού έκαναν τα ίδια και η απόδειξη είναι ότι παντού σήμερα ακολουθείται η ίδια "αντί"-πολιτική για να αντιμετωπιστεί η κρίση του χρέους. Δεν υπάρχει κράτος αυτήν τη στιγμή στον κόσμο, που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με το υπερβολικό του δημόσιο χρέος. Δεν υπάρχει κράτος, που να μην έχει πρόβλημα με το δημόσιο έλλειμμά του, το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση αυτού του χρέους. Οι πάντες περιορίζουν τη δημόσια σπατάλη, γιατί εκεί βρίσκεται το αίτιο της δημιουργίας του χρέους.
Αυτό το χρέος οφείλεται στους τοκογλύφους και στα ομόλογά τους. Η μεθοδολογία των τοκογλύφων ήταν κοινή σε όλο τον κόσμο. Αυτοί έκαναν το εξής απλό: "Επενδυτές", όπως η Goldman Sachs, διέφθειραν ολόκληρες κυβερνήσεις, προκειμένου να "κρυφοδανείζονται" μέσω ομολόγων. Τις έπειθαν ότι τις συνέφερε πολιτικά να δανείζονται κρυφά, για να "ωραιοποιούν" την εικόνα τους και να εμφανίζονται σαν "πετυχημένες". Τα δάνεια δεν φαίνονται πουθενά και οι κυβερνήσεις φαίνονταν να κάνουν λαμπρό "κοινωνικό" και διαχειριστικό έργο. Πετούσαν οι "δείκτες" της ανάπτυξης, που στηρίζονταν στην κατανάλωση και άρα τους ευνοούσε η σπατάλη. Επειδή όμως οι τοκογλύφοι δεν μπορούσαν να στηριχθούν μόνον στην "πειθώ", συνήθως έκαναν και τους "χουβαρντάδες". Έδιναν και ποσοστά σ' αυτούς που έπαιρναν αποφάσεις.
Αυτές οι αποφάσεις τους ενδιέφεραν. Οι αποφάσεις για άνευ λόγου και αιτίας δανεισμό. Αναίτιο δανεισμό, που συνέφερε μόνον τους τοκογλύφους και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι έπαιρναν ποσοστά ανάλογα με τα ομόλογα που έπαιρναν. Ομόλογα-χρήματα χωρίς καμία επενδυτική προοπτική. Γιατί ενδιέφερε τους τοκογλύφους να πουλάνε αυτά τα δάνεια χωρίς προοπτική και άρα με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία τους; Για να "πουλάνε" οι ίδιοι στους πελάτες τους "προϊόντα". Για να εμφανίζουν αποδόσεις. Από ένα τεράστιο πρώτο αναίτιο ομόλογο προέκυπτε μια "αλυσίδα" ομολόγων που το επαναχρηματοδοτούσε, εφόσον ήταν φύση αδύνατον το κράτος να το εξοφλήσει. Τα κράτη την πατούσαν όπως οι αφελείς καταναλωτές με τις πιστωτικές κάρτες. Έπαιρναν το πρώτο ομόλογο έτσι απλά —επειδή μπορούσαν— και χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο και στη συνέχεια δεν είχαν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν. Δεν το εξοφλούσαν, αλλά το αναχρηματοδοτούσαν, σπρώχνοντάς το στο μέλλον και γιγαντώνοντάς το.
Εδώ ακριβώς αρχίζουμε και υποπτευόμαστε τι συμβαίνει στο τέλος της διαδρομής. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται έπ’ άπειρον. Γνώριζαν οι κυβερνήσεις ότι δεν θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα ομόλογα, εφόσον γνώριζαν ότι ποτέ τα χρήματα των ομολόγων δεν επενδύθηκαν για να τα βγάλουν τα κέρδη τους, ώστε να πληρώσουν τις "υποσχέσεις" τους. Στη νεοταξική οικονομία δεν υπήρχε χώρος επένδυσης και υπήρχε μόνον σπατάλη χρημάτων. Αυτό όμως δεν το γνώριζαν μόνον οι κυβερνήσεις που τα σπαταλούσαν. Το γνώριζαν και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι τους έδιναν τα χρήματα για να τα σπαταλούν. Γνώριζαν δηλαδή οι τοκογλύφοι ότι σε κάποια στιγμή τα χρήματα, τα οποία οι ίδιοι συνεχώς "ανακύκλωναν", θα "σκάσουν" σε κάποια χέρια. Αυτό το γνώριζαν. Πόνταραν όμως ότι θα "σκάσουν" στα χέρια των άλλων και όχι στα δικά τους.
Βγαίνει τώρα η Moοdies και λέει ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια. Πολύ ωραία. Και ποιον αφορά αυτή η διαπίστωση; Ποιον απειλεί; Την Ελλάδα; Αν τα ελληνικά ομόλογα είναι "σκουπίδια", ποιον αφορά αυτό; Αυτόν που τα εξέδωσε και ξόδεψε τα χρήματα ή αυτόν που τα αγόρασε και τα έχει στα χέρια του; Αφορά δηλαδή την Ελλάδα, που βρήκε κορόιδα για να πουλήσει στα "σκουπίδια" της ή τους τοκογλύφους που τα αγόρασαν και οι οποίοι ανήκουν στην ίδια συμμορία με τη Moodies; Η Moodies στον Μπάφετ δεν ανήκει; Ο Μπάφετ δεν έχει στα χέρια του ελληνικά ομόλογα; Είναι δυνατόν η δική του εταιρεία να υποβαθμίζει την περιουσία του αφεντικού της; Άρα κάτι άλλο συμβαίνει.
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Σήμερα οι τοκογλύφοι φοβούνται μήπως τα ομόλογα σκάσουν στα δικά τους χέρια. Φοβούνται μήπως οι λαοί αρνηθούν να τους πληρώσουν με όρους δανείων τον "αέρα" που τους πούλησαν. Ακριβώς, επειδή έχουν αυτόν τον φόβο και γνωρίζουν ότι δεν έχουν νομικά όπλα άμυνας, σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα. Αυτοί σχεδιάζουν όλους τους δήθεν μηχανισμούς "στήριξης", για να μπορέσουν αλυσιδωτά να μετατρέψουν τα "άσφαιρα" ομόλογα των λαών σε επικίνδυνα χρέη. Γνωρίζουν δηλαδή ότι τα κράτη έφτασαν στα όρια τους και πριν αυτά προλάβουν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμών, τα βάζουν ένα-ένα στον μηχανισμό "στήριξης". Διατηρούν τους "πεθαμένους" "ζωντανούς", μέχρι να έρθει η σειρά τους. Γι' αυτόν τον λόγο εξακολουθεί να μπορεί να δανείζεται η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία, ενώ το "απαγορεύουν" στην Ελλάδα. Έβαλαν την Ελλάδα πρώτη στη "σειρά" και οι άλλοι θα περιμένουν να έρθει η δική τους.
Ξεκινάνε λοιπόν από την Ελλάδα για πολλούς λόγους. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και μπορεί εύκολα να απειληθεί. Είναι μια μικρή χώρα, η οποία έχει ανοικτά πολλά εθνικά μέτωπα και άρα εύκολα εκβιάζεται. Είναι κατά τη γνώμη τους πολύ αδύναμη, για ν' αντέξει την άμυνα απέναντι στην παγκόσμια συμμορία των τοκογλύφων. Είναι μια μικρή χώρα, για ν' αντέξει το κόστος να στήσει "Θερμοπύλες", οι οποίες θα προστατεύσουν τον υπόλοιπο κόσμο.
Ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα τούς ευνοεί στο "ξεκίνημά" τους, γιατί, ακόμα κι αν θελήσει να στήσει "Θερμοπύλες", αυτοί έχουν εκ των προτέρων εξασφαλίσει τον "Εφιάλτη" τους. Εύκολα η Ελλάδα μπορεί να προδοθεί εκ των έσω, εφόσον η εβραϊκή συμμορία έχει τον δικό της Εβραίο Γιωργάκη να την κυβερνά και άρα να παίρνει αποφάσεις για το ελληνικό κράτος.
Δεν είναι τυχαίο, που, ελάχιστες ημέρες μετά τη "νίκη" του Εβραίου Γιωργάκη, ο Εβραίος Μπλάκφεϊν —της εβραϊκής Goldman Sachs— συναντήθηκε μαζί του, προφανώς για να του δώσει οδηγίες. Οδηγίες για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, ώστε αυτά τα "αέρινα" χρήματα των Εβραίων τοκογλύφων να γίνουν δάνεια με υποθήκες ανυπολόγιστης αξίας για τους Έλληνες.
Όμως, για να τα καταφέρουν όλα αυτά, θα πρέπει να "στριμώξουν" την Ελλάδα. Να την απομονώσουν, ώστε να μην έχει διέξοδο διαφυγής πέρα από τη δική τους "πόρτα". Να εκμεταλλευτούν τις δανειακές της ανάγκες, ώστε να πέφτει μόνον πάνω τους. Να πέφτει πάνω στις "αγορές", όπως εύσχημα παρουσιάζονται οι τοκογλύφοι. Για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει να μπορέσουν να τρομοκρατήσουν όχι μόνον την ίδια την Ελλάδα, αλλά και όλους τους πιθανούς δανειστές της. Όλους όσους θα μπορούσαν να της δανείσουν και δεν ανήκουν στη συμμορία της "αγοράς".
Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιος είναι ο στόχος τους. Προσπαθούν να την απομονώσουν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Προσπαθούν να "πείσουν" την υπόλοιπη αγορά ότι η Ελλάδα είναι κάτι σαν "εταιρεία", της οποίας η "μετοχή" είναι σκουπίδι και άρα δεν έχει νόημα να χρηματοδοτηθεί με νέα δάνεια. Αυτό είναι ψέμα. Γιατί; Γιατί, αν τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια, η Ελλάδα δεν έχει λόγο να τα αποπληρώσει και άρα να τα κάνει εκ νέου "χρυσάφι". Δεν τα πληρώνει και βελτιώνει αυτόματα την οικονομική της θέση. Γιατί να αγοράσει ένα σκουπίδι από το κορόιδο, που προηγουμένως κατάφερε να του το πουλήσει; Έχει δίκιο η εταιρεία του Μπάφετ. Τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια. Ας τα κρατήσουν οι ίδιοι. Γιατί να αγοράσει η Ελλάδα τα ελληνικά σκουπίδια, που βρίσκονται στα χέρια του τοκογλύφου Μπάφετ και σήμερα τα πουλάει;
Αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης των τοκογλύφων. Να απαλλαγεί η Ελλάδα από το "βαρύδιο" των ομολόγων. Γιατί; Γιατί δεν μπορούν να την απειλούν με ασφυξία. Δεν μπορούν να την απειλούν με τα spreads, όπως τα διαμορφώνουν οι ίδιοι. Η Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα βρεθεί σε αδιέξοδο, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τοκογλύφοι και τα τσιράκια τους. Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες με πραγματικά δάνεια και όχι με ομόλογα. Μπορεί να βγει στην αγορά για δάνεια από τις εμπορικές τράπεζες —και όχι για ομόλογα από τους τοκογλύφους— με το πλεονέκτημα των τρομερών δεικτών οικονομικής "υγείας". Μια χώρα με 240 δις ΑΕΠ και πραγματικό δημόσιο χρέος 100 δις, δανείζεται απ' όποιον θέλει και με τους καλύτερους όρους. Δανείζεται ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν. Μπορεί να καταφύγει μέχρι και σε εσωτερικό δανεισμό, εφόσον οι Έλληνες είναι από τους λαούς με τις υψηλότερες τραπεζικές καταθέσεις.
Με δημόσιο χρέος τέτοιο, που να είναι το 41% του ΑΕΠ, αυτήν τη στιγμή ούτε η Γερμανία δεν είναι. Με δημόσιο έλλειμμα —χωρίς τις υποχρεώσεις των ομολόγων— να πέφτει κάτω ακόμα και από το 3%, αυτήν τη στιγμή ούτε το Λουξεμβούργο δεν είναι. Αν σ' αυτό συνυπολογίσει κάποιος ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν από τα μικρότερα ιδιωτικά χρέη και τη μεγαλύτερη δημόσια περιουσία στο κόσμο, τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι μια πραγματική "Ελβετία". Γι' αυτόν τον λόγο η στάση πληρωμών δεν απειλεί την Ελλάδα με ασφυξία. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να δανειστεί από παντού. Αυτό το οποίο κάνει άλλωστε και σήμερα για λάθους λόγους, εφόσον το κάνει όχι για να καλύψει τις πραγματικές της ανάγκες, αλλά για να ξεπληρώσει τους τοκογλύφους. Μπορεί να δανειστεί από τους ίδιους τους Έλληνες, εκδίδοντας λαϊκό ομόλογο. Ακόμα και υποθήκη το δημόσιο κεφάλαιο να βάλει, δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον σε Έλληνες θα καταλήξει και αυτό δεν είναι και τόσο απειλητικό για τον ελληνικό λαό.
Αυτό είναι που τρομοκρατεί τους τοκογλύφους. Γι' αυτόν τον λόγο απειλούν την Ελλάδα με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα. Τι μέσα; Τι κάνει ένας τοκογλύφος, όταν κινδυνεύει να μην πληρωθεί; Πληρώνει μπράβους να απειλήσουν και να τρομάξουν το θύμα. Το δέρνει εν ανάγκη, για να του αποδείξει ότι δεν αστειεύεται. Αυτό γίνεται και με την Ελλάδα. Την απειλούν οι τοκογλύφοι με "ξυλοδαρμό". Στην εβραϊκή συμμορία των τοκογλύφων πρέπει να αναζητήσει κάποιος τα αίτια, που τα τουρκικά πολεμικά "σουλατσάρουν" στο Αιγαίο. Στην ίδια συμμορία αναζητά κάποιος και τους χρηματοδότες των Σκοπιανών ή των Τσάμηδων. Τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, για να μην τους "πιστολιάσει" …όπως δικαιούται.
Είναι τυχαίο που όλοι όσοι εμπλέκονται στα οικονομικά μας θέματα είναι της ίδιας καταγωγής με όλους όσους εμπλέκονται στα εθνικά μας θέματα —συν τον "Έλληνα" Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών— και είναι Εβραίοι; Μπενράνκε, Σρος Καν, Τρισέ, Άκερμαν, Μπάφετ, Μπλακφέιν, Σόρος, Κίσινγκερ, Φρίντ, Νίμιτς, Μιλοβάνοβιτς, Giorgo Papandreou …οι πάντες είναι Εβραίοι. Οι πάντες έχουν προοπτικές είσπραξης προσωπικού κέρδους σε περίπτωση που η εβραϊκή συμμορία των τοκογλύφων κάνει εισπράξεις στην Ελλάδα …Οι πάντες κατά "σύμπτωση" είναι μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Οι κατά τα άλλα "ασυναγώνιστοι" νεοταξίτες. Οι "λάτρεις" της ελεύθερης οικονομίας, την οποία θέλουν να ελέγχουν με σταλινικές μεθόδους. "Ακαταμάχητοι" μόνον όταν τους συμφέρει και με τα "όπλα" που τους συμφέρει. Αυτοί είναι τα σημερινά κτήνη της τοκογλυφίας, που απειλούν την Ελλάδα. Αυτοί θέλουν ελεύθερη αγορά μόνον για όσο διάστημα τους συμφέρει. Τώρα, που δεν τους συμφέρει η —πάντα πιθανή— "ζημιά" στην αγορά, απειλούν και εκβιάζουν. Μέχρι τώρα τους συνέφερε η σπατάλη της Ελλάδας και τη διέφθειραν, για να εκδίδει ομόλογα. Τώρα, που την έφτασαν στα όρια, δεν αναγνωρίζουν την περίπτωση στάσης πληρωμών και άρα "ζημιά". Θέλουν τα χρήματά τους πάση θυσία και γι' αυτό τη βάζουν στη μηχανή του "κιμά". Τη βάζουν στο ΔΝΤ, για να μετατρέψουν τα "αποκόμματα" των στοιχημάτων τους σε "ενυπόθηκα" δάνεια. Μέχρι τώρα έξυπνοι τζογαδόροι και τώρα ένοπλοι "δανειστές". Γι' αυτόν τον λόγο έχουν ανάγκη το ΔΝΤ.
Αυτός είναι ο ρόλος του ΔΝΤ. Ο ρόλος του ΔΝΤ του Εβραίου Στρος Καν, ο οποίος είναι μέλος της συμμορίας των τοκογλύφων. Αυτός ο οργανισμός θα "υποθηκεύσει" ολόκληρη τη χώρα, μετατρέποντας τα άχρηστα ομόλογα των τοκογλύφων σε υπερπολύτιμα ενυπόθηκα δάνεια. Αυτός θα απειλήσει την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Γιατί; Γιατί το ΔΝΤ είναι ένας "μετατροπέας" χρημάτων και υποχρεώσεων. Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς.
Το ΔΝΤ μετατρέπει τα ακίνδυνα χρέη του ελληνικού κράτους απέναντι σε ιδιώτες σε επικίνδυνα χρέη απέναντι σε κράτη και λαούς. Βάζουν την Ελλάδα να "δανείζεται" από τους λαούς, για να ξεπληρώνει τους τοκογλύφους. Όταν θα τους ξεπληρώσει πλήρως, θα έχει μπροστά της ακόμα μεγαλύτερο χρέος, το οποίο όμως —δυστυχώς γι' αυτήν— θα είναι πραγματικό χρέος απέναντι σε λαούς. Θα είναι πραγματικό χρέος με υποθήκες και όχι "αέρας" των "τζογαδόρων". Το "μοιραίο" της χρεοκοπίας δεν θα το αποφύγει, εφόσον εξακολουθεί να δανείζεται, χωρίς να παράγει, αλλά οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες, εφόσον απέναντί της θα στέκονται κράτη και λαοί και όχι τα λαμόγια της τοκογλυφίας. Οι τοκογλύφοι θα έχουν πάρει ήδη τα χρήματά τους και θα τα ξεκοκαλίζουν στα διάφορα σημεία του Πλανήτη.
Στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή γίνεται η μεγαλύτερη "μάχη" του Πλανήτη. Οι τοκογλύφοι ξεκινάνε από την Ελλάδα, για να εφαρμόσουν πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια θα εφαρμόσουν και στις υπόλοιπες χώρες. Σε όλες τις χώρες, που τις ξεγέλασαν με τα "ανώδυνα" ομόλογα και στο μέλλον θα τους ζητήσουν να τα εξυπηρετήσουν με τον πιο "επώδυνο" τρόπο, σαν να ήταν πραγματικά δάνεια. Αν κατορθώσουν και μετατρέψουν —μέσω του μηχανισμού "στήριξης"— τα ελληνικά ομόλογα σε ελληνικά δάνεια, θα το κατορθώσουν σε όλες τις χώρες. Γι' αυτόν τον λόγο γίνονται πρωτοφανή πράγματα στην πατρίδα μας. Πρώτη φορά στην ιστορία το ΔΝΤ μπαίνει σε μια χώρα πριν αυτή χρεοκοπήσει …υποτίθεται για να μην χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα του υποτιθέμενου ανεπτυγμένου και ελεύθερου δυτικού κόσμου, στην οποία μπαίνει το ΔΝΤ με δικαίωμα "συγκυβέρνησης".
Αν καταφέρει το ΔΝΤ και νικήσει την Ελλάδα, θα νικήσει και όλα τα υπόλοιπα κράτη. Αν καταφέρει το ΔΝΤ και "συγκυβερνήσει" την Ελλάδα, θα "συγκυβερνήσει" και όλα τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα κράτη. Από την Ελλάδα θα πάει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία κλπ.. Από την Ελλάδα η εβραϊκή "στρατιά" του ΔΝΤ θα ανοίξει την "πύλη", που θα κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο. Από την Ελλάδα θα επιχειρήσουν οι Εβραίοι να μετατραπούν από λαμόγια τοκογλύφοι σε πραγματικούς κυρίαρχους του Πλανήτη. Αν το καταφέρει αυτό η συμμορία των τραπεζιτών και των τοκογλύφων της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τότε η παγκόσμια διακυβέρνηση, που ονειρεύεται το μέλος της Γιωργάκης, θα είναι γεγονός.
Στην Ελλάδα λοιπόν για άλλη μια φορά στήνονται "Θερμοπύλες", από την άμυνα των οποίων εξαρτάται η πορεία όλου του κόσμου. Όπου όμως υπάρχουν "Θερμοπύλες" υπάρχουν και "Εφιάλτες". Οι Έλληνες τρομάζουν πολύ τους εχθρούς και ακόμα περισσότερο τους Εβραίους εχθρούς τους. Ποτέ αυτοί οι εχθροί δεν θέλουν να αναμετρώνται απευθείας με τους Έλληνες. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζονται προδότη. Εδώ όμως είναι το δύσκολο. Ποιος θα βάλει έναν τέτοιο μηχανισμό μέσα στη χώρα; Ποιος "ηγέτης" της θα της έδινε αυτήν την "αυτοκτονική" συμπεριφορά; Ποιος ηγέτης θα ξεπουλούσε τη χώρα, για να δώσει τα "κέρδη" στους τοκογλύφους; Ποιος ηγέτης θα λειτουργούσε εις βάρος των συμφερόντων του λαού και υπέρ των τοκογλύφων, οι οποίοι δεν εννοούν να πιστέψουν ότι …αυτός, ο οποίος παίζει, μπορεί και να χάσει; Ποιος ηγέτης στην πραγματικότητα θα γινόταν "Εφιάλτης" και θα πρόδιδε την Ελλάδα στον υπερπάντων αγώνα της; Ποιος ιδιοκτήτης ή διαχειριστής "ίππου" θα μάζευε τα σκουπίδια των αποκομμάτων των στοιχημάτων των τζογαδόρων του ιππόδρομου, για να τα "αναγνωρίσει" επίσημα σαν δικά του χρέη;
Σκεπτόμενος κάποιος απλά, εύκολα μπορεί να φτάσει σε μια άκρη. Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος πρώτος ανέφερε τον όρο "ΔΝΤ"; Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν αυτός; Αυτός, ο οποίος μέχρι τότε ήταν ο μόνος που "γνώριζε" πού βρίσκονταν τα "λεφτά". Αυτός ήταν ο πρώτος και ο μόνος που ανέφερε τον όρο "ΔΝΤ". Μέχρι τότε αυτός ο όρος δεν υπήρχε καν στην καθημερινή ορολογία του ελληνικού λαού. Το ΔΝΤ —μέχρι τη διακυβέρνηση του Γιώργου— ήταν ένας οργανισμός, ο οποίος αφορούσε τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, τις Μπανανίες της Λατινικής Αμερικής, κάτι "πλημμυρισμένους" Ασιάτες και κανέναν άλλο.
Ο Γιώργος λοιπόν ήταν αυτός, ο οποίος πρώτος απ' όλους ανέφερε αυτόν τον όρο. Για ποιον λόγο μπήκαμε αναγκαστικά σ' αυτόν τον μηχανισμό; Εξαιτίας της αδυναμίας δανεισμού μας. Μια αδυναμία, η οποία είναι προφανές ότι ήταν τεχνητή, εφόσον η κατάσταση της Ελλάδας δεν ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν πολλών άλλων κρατών. Δεν ήταν η Ελλάδα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από χώρες, οι οποίες εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να δανείζονται. Η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας έφερε το ΔΝΤ στην "αυλή" της.
Το πρόβλημα του δανεισμού της Ελλάδας οφειλόταν στην κατάρρευση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Γιατί όμως έγινε αυτό, μόλις την εξουσία την ανέλαβε ο Γιώργος. Τι σχέση έχει η Τράπεζα της Ελλάδας, που βρίσκεται υπό την εξουσία του Γιώργου; Γιατί άλλαξαν εσωτερικοί κανονισμοί της λειτουργίας της την επομένη της νίκης του Γιώργου στις εκλογές; Ο Γιώργος, λοιπόν, δεν ήταν μόνον αυτός, ο οποίος πρώτος "ονειρεύτηκε" το ΔΝΤ, αλλά εξαιτίας του είδαμε και εμείς το "όνειρό" του να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Γιώργος δεν είναι απλά Εβραίος, αλλά έφερε και τους Εβραίους στην πατρίδα μας. Δεν είναι απλά μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, αλλά παρέδωσε τη χώρα στα χέρια της.
Τα πράγματα θα πήγαιναν γι' αυτούς πολύ καλά και η θυσία των Ελλήνων θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη, αν δεν άλλαζαν άρδην και αιφνιδιαστικά κάποια πράγματα. Οι Εβραίοι επιτίθενται στους στριμωγμένους και χωρίς επιλογές Έλληνες, αλλά από χθες —1η Ιουλίου 2010—δεν έχουν και οι ίδιοι πλέον επιλογές. Κανένας από τους δύο μονομάχους δεν έχει πλέον δεύτερη επιλογή πέρα από τη νίκη. Όποιος νικήσει επιβιώνει και τα κερδίζει όλα και όποιος χάσει τα χάνει όλα. Κανένας δεν μπορεί πλέον να υποχωρήσει. Αυτό είναι το στοιχείο που προστέθηκε και αφορά μόνον τους Εβραίους. Πρέπει να νικήσουν στην Ελλάδα, γιατί, αν δεν το καταφέρουν, δεν θα επιβιώσουν πουθενά.
Χθες ψηφίστηκε ένας νόμος στις ΗΠΑ, ο οποίος αλλάζει τις συνθήκες στη Wall Street. Αλλάζει τις συνθήκες, που επέτρεψαν στις εβραϊκές "επενδυτικές" τράπεζες να γίνουν θηριώδεις. Ένας νόμος, που το σίγουρο είναι ότι θα βάλει τέλος στην εβραϊκή τοκογλυφική συμμορία που λυμαίνεται τον Πλανήτη. Οι τράπεζες αυτές χάνουν τις "πλάτες" του αμερικανικού δημοσίου. Χάνουν την "εγγύηση" του αμερικανικού δημοσίου. Χάνουν τη δυνατότητα, κάθε φορά που κινδυνεύουν, να παραγγέλνουν από την εβραϊκή FED μια "καραβιά" δολάρια. Χάνουν τη δυνατότητα να διατηρούν τον τεράστιο "όγκο" τους χάρη στα χρήματα των Αμερικανών καταθετών.
Αν η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή κηρύξει στάση πληρωμών, θα "κλονίσει" απόλυτα τη συμμορία των Εβραίων. Αν αρνηθεί να τους ξεπληρώσει τα ομόλογα και άρα να ξαναγοράσει η ίδια τα δικά της "σκουπίδια", τότε απλά τελείωσαν. Αν η κουκίδα, που λέγεται Ντουμπάι, όταν απειλήθηκε με χρεοκοπία, "κλόνισε" το σύστημά τους, τότε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα τους "ανατινάξει" στην κυριολεξία με το μέγεθός της. Θα τους οδηγήσει στη χρεοκοπία, εφόσον τα μεγέθη της είναι πολύ πιο μεγάλα από του Ντουμπάι και ταυτόχρονα δεν προβλέπεται πλέον —εξαιτίας του Ομπάμα— έξωθεν "βοήθεια". Θα καταρρεύσουν οι εβραϊκές επενδυτικές τράπεζες των τοκογλύφων όπως οι "δίδυμοι" την 11η Σεπτεμβρίου.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα με μια τέτοια ενέργειά της μπορεί ν' ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για όλες τις εταιρείες των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων. Μπορεί όχι μόνον να τις ρίξει κάτω, αλλά να τους δώσει και τη χαριστική βολή. Γιατί; Γιατί οι εταιρείες αυτές συνδέονται μεταξύ τους στο σύνολό τους, εφόσον λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Έχουν επενδύσει στο "ισχύς εν τη ενώσει" και ο ένας χρηματοδοτεί τον άλλο και συνήθως ο ένας "ποντάρει" στο "στοίχημα" του άλλου. Εταιρίες όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Lazard, που είναι στο σύνολό τους εβραϊκές, συνδέονται με δεκάδες τοκογλυφικά —επίσης εβραϊκά— funds. Αυτό το δίκτυο εταιρειών, όπως στο παρελθόν μοιράζονταν μεταξύ τους τα κέρδη, έτσι μπορούν να μοιραστούν και τις ζημιές. Η Ελλάδα, με μια στάση πληρωμών, αυτήν τη ζημιά αυτή μπορεί να την κάνει τεράστια. Τόσο τεράστια, που να τις πάρει όλες με τη σειρά σαν ντόμινο.
Γιατί μπορεί να υπάρξει αυτό το ντόμινο; Γιατί η Ελλάδα με τη στάση της μπορεί να δώσει απτές αποδείξεις στους πελάτες τους ότι τους εξαπάτησαν. Υπάρχει απάτη, όταν η ίδια εταιρεία, που έβαζε τους πελάτες της να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, ήταν η ίδια που επένδυε σε CDS σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Υπάρχει απάτη, όταν βάζεις τους πελάτες σου να αγοράσουν με "χρυσάφι" αυτό, το οποίο στη συνέχεια εσύ ο ίδιος αποκαλείς "σκουπίδι" και "τζογάρεις" εις βάρος του. Για όσο διάστημα οι κερδοσκόποι έπειθαν τους πελάτες τους ότι έχουν τον τρόπο —μέσω ΔΝΤ— να πάρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα, δεν κινδύνευαν με αγωγές και μηνύσεις. Ήταν συνένοχοι μεταξύ τους και όλοι μαζί προσέβλεπαν στην ίδια "λεία". Αν η Ελλάδα αρνηθεί να τους δώσει αυτά τα κέρδη, θα διχάσει αυτήν τη συμμορία. Όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι πελάτες τους θα στραφούν εναντίον των τοκογλυφικών εταιρειών για αποζημιώσεις.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Μια "κανονιά" της Ελλάδας θα παρασύρει στην ολοκληρωτική πτώση ολόκληρη την εβραϊκή συμμορία, που νόμισε ότι με χρωματιστές "δολαριοπορδές" μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Μια "τόγκα" —σύμφωνα με την αργκό της οικονομικής πιάτσας— της Ελλάδας θα τους κάνει να δακρύσουν μέχρι θανάτου. Μόνον με αυτήν τη γνώση μπορεί να καταλάβει κάποιος γιατί οι μεγιστάνες αυτού του κόσμου ασχολούνται με την Ελλάδα. Μόνον έτσι εξηγείται γιατί το πρόβλημα όλων είναι η Ελλάδα. Γιατί ολόκληρος Πλανητάρχης μιλάει στο τηλέφωνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας για την Ελλάδα. Την Ελλάδα τη φοβούνται, όπως ο διάολος το λιβάνι. Τη φοβούνται, όπως ένας γίγαντας έναν μικροσκοπικό ιό. Τη φοβούνται, γιατί μπορεί να τους καταστρέψει. Αν μέχρι τώρα μιλούσαν συνέχεια για την Ελλάδα, από τώρα και στο εξής θα τη βλέπουν και στον ύπνο τους …Εξαιτίας της θα πάνε στο διάολο.
Η εβραϊκή Goldman Sachs θα έχει πολύ σύντομα το ακαριαίο και ολοκληρωτικό τέλος τής πρώην ανταγωνίστριάς της Lehman Bros. Η εβραϊκή Citibank δεν θα ξανασωθεί από τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών, για να προστατεύει τα κέρδη των τοκογλύφων. Η εβραϊκή FED θα πάψει να τυπώνει χρήματα, για να δανείζει φτηνά στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους "χρηματοδότες" ομολόγων. Η εβραϊκή Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα πάψει να μπορεί ν' αγοράζει τα ευρωπαϊκά ομόλογα, τυπώνοντας χρωματιστά χαρτιά με τον τόνο. Θα πάψει να τα αγοράζει με αφανή στόχο να επιβαρύνει τα ευρωπαϊκά κράτη με νέες οφειλές, για να μπορεί να τα σπρώχνει στη "μέγγενη" του εβραϊκού ΔΝΤ. Στη "μέγγενη" του "μετατροπέα", ο οποίος θα μετατρέψει τις πέτσινες οφειλές σε πραγματικά χρέη.
Η ανθρωπότητα σύντομα θα βγει από τον εφιάλτη. Τον εφιάλτη, που της προκάλεσαν τα κτήνη της κερδοσκοπίας. Τον εφιάλτη, που προκάλεσε στον παγκόσμιο πληθυσμό μια ολιγομελής εβραϊκή συμμορία τοκογλύφων. Τον εφιάλτη με τους γύφτους, που ήθελαν να γίνουν βαρόνοι. Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ —πολύ πιο σύντομα απ' όσο νομίζουν τα μέλη της— ίσως αποκτήσει μόνιμη έδρα σε κάποιο άγνωστο σημείο της Σιβηρίας. Αυτήν τη φορά δεν προβλέπεται καυτή έρημος για τους Εβραίους. Άλλαξε το πρόγραμμα της εκδρομής με "δαπάνη" ...Θεού. Παγωμένες στέπες έχει το πρόγραμμα. Εκεί υπάρχει χώρος άφθονος και θα μπορούν μέρα και νύχτα να "σχεδιάζουν" απρόσκοπτα το μέλλον του κόσμου. Θα τους στείλουμε και μερικούς αυθεντικούς "Ναπολέοντες" και "Χίτλερ" από διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, για να "δέσει" το γλυκό …Για να πάρουν μια δεύτερη γνώμη από αυθεντικούς "τρελούς". Παπανδρέου, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου και Διαμαντοπούλου θα έχουν ολόκληρη "πτέρυγα" δική τους.
Λάθος ώρα χτύπησαν τη λάθος πόρτα και θα το πληρώσουν. Ακόμα κι αν προλάβουν να "νικήσουν" την Ελλάδα, από την Ελλάδα θα βγει το "φαρμάκι", που θα τους "δηλητηριάσει". Ακόμα κι αν την πατήσουν στο "κεφάλι", θα τους "δαγκώσει" στη "φτέρνα". Δεν θα προλάβουν να πάνε μακριά. Εξαιτίας της Ελλάδας θα τη "φάνε" την "πιστολιά". Αυτή η πρώτη "πιστολιά", που θα φάνε από τον οποιονδήποτε στον κόσμο, θα είναι και η τελευταία. Η πρώτη "τόγκα" που θα φάνε, θα γονατίσει τη γύφτικη συμμορία. Αν δεν είναι η Ελλάδα, θα είναι η Πορτογαλία ή η Ισπανία και πάντως κάποιος θα είναι. Η γνώση σήμερα κινείται με ταχύτητες του φωτός και οι λαοί ενημερώνονται άμεσα για τα όσα τους ενδιαφέρουν και κυρίως για όσα τους συμφέρουν. Πάλι θα φύγει μήνυμα από τις Θερμοπύλες των Ελλήνων, για να ενημερωθούν οι υπόλοιποι λαοί.
Είναι θέμα χρόνου να μάθουν οι Έλληνες "Λακεδαιμόνιοι", αλλά και όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου ότι …"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ …ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΟΥ". Άλλο το ένα …και άλλο το άλλο. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν οι λαοί, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους.
Σύντομα θα δουν οι Εβραίοι σε ποιους δείχνει το "δάκτυλό" της η Αφροδίτη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

39 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΗΛΙΘΙΟΙ θα είμαστε...


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306868760902#c5758709781089331890'> May 31, 2011 at 10:06 PM

  "οι Λακεδαιμόνιοι" (οχι Λακεδαιμονείς)

  Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν δεν είχαμε βρεθεί στον πανικό της (έστω και δήθεν) χρεοκοπίας από τις αρχες του 2010, θα συνεχίζαμε στον ίδιο ρυθμό των πελατειακών σχέσεων πολιτικών-ψηφοφόρων και βολέματος στο δημόσιο με "δανεικά".
  Τον τελευταίο χρόνο έπεσαν οι μάσκες, και βλέπουμε ότι ακόμη και τώρα οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι παλεύουν με νύχια και δόντια για τα προνόμιά τους (δεν είναι κεκτημένα, οπως τα ονομάζουν μερικοί, γιατί για τα κεκτημένα χρειάζεται κόπος), κανείς δεν θέλει να στραφεί σε κάτι παραγωγικό, οι περισσότεροι προσανατολίζονται στην μεταναστευση (καμία διάθεση να κάνουμε κάτι στην πατρίδα μας, με την πρώτη δυσκολία την κάνουμε στο εξωτερικό), μέχρι και για επενδύσεις Ελλήνων στο βουλγαρικό Μπάνσκο άκουσα σήμερα!

  Για τους πολιτικους και δικαστικούς δεν θα μιλήσω ΚΑΝ.

  Θέλω να κάνω λάθος, αλλά εγώ βλέπω μαλθακοτητα, ηττοπάθεια, βλακεία και έλλειψη εθνικης υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης σε μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων.

  Το αναφέρω γιατί με ενοχλεί.

   

 2. Πάνος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306869645928#c4154522589552488907'> May 31, 2011 at 10:20 PM

  Καλή η προσπάθειά σας να ενημερώσετε τους ανθρώπους, αλλά αυτό που γίνεται στις πλατείες είναι θλιβερό. Λυπάμαι πολύ με όσα βλέπω.

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306874403152#c7337068648554756829'> May 31, 2011 at 11:40 PM

  Καλό αγώνα σε όλους! Προσωπικά, δυστυχώς, δε βλέπω φως προς το παρόν.
  Πρέπει ακόμα πιο χαμηλά να φτάσουμε, δεν εξηγείται αλλιώς.
  Ευχαριστούμε για την προσπάθεια κ.Τραϊανού, αλλά δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε να "ξεβολευτούν" και οι άλλοι μισοί Έλληνες, ειδάλλως δε βλέπω πως υπάρχει διάθεση για αφύπνιση-αντίδραση.
  Επίσης μου κάνει εντύπωση πώς δεν υπάρχει δημόσια αντίδραση - απάντηση εναντίον σας τόσο "ανοικτά" που τους τα χώνετε!
  Να είστε καλά! Καλό αγώνα σε όλους.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306876585496#c4647479079361955565'> June 1, 2011 at 12:16 AM

  κ.Τραϊανού, συγχαρητήρια για τα άρθρα σας. Συντελείτε τα μέγιστα στην αφύπνιση του λαού μας.
  Όμως μήπως ήρθε η ώρα να βγείτε μπροστά; Με τους κατάλληλους συμμάχους φυσικά. Εμείς είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε, όπως μπορεί ο καθένας μας. Δεν είναι δυνατόν να σηκώνει το λάβαρο ο Μίκυ κι εσείς απλά να ανεβάζετε μόνον άρθρα. Εσείς είστε ο προικισμένος, συσπειρώστε μας.
  Θα πει ίσως κάποιος ότι περιμένω σωτήρες και μεσσίες, ίσως νάναι κι έτσι τα πράγματα. Όμως κάποιοι ξεχωρίζουν (εσείς και αρκετοί άλλοι υγιείς κι αναγνωρίσιμοι τον τελευταίο καιρό με τον αγώνα τους) και πρέπει να τραβήξουν και τους άλλους. Τώρα είναι ο κόσμος στους δρόμους και χρειάζεται μια διέξοδο μέσω μιας καθοδήγησης από κάποιους τίμιους κι αμόλυντους. Τώρα παίζεται το παιχνίδι, πριν ξαναγυρίσει ο κόσμος στους καναπέδες του.

   

 5. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306876627465#c8861829634038223226'> June 1, 2011 at 12:17 AM

  #
  30 Μαΐου 2011 6:59 μ.μ.

  Άν ο καθένας από "μάς" αποφασίσει νά διαδώσει τά κείμενα καί τά βιβλία τού Παναγιώτη Τραϊανού ,τότε ..... ελπίζω!!!! Η γνώση του είναι απολύτως αναγκαία!!!!!Χωρίς αυτήν...χαίρεται!!!!


  #
  Ζαγκούλης Γεώργιος 119
  31 Μαΐου 2011 12:10 π.μ.

  Αντίδραση αποτελεσματική χωρίς τήν αντίστοιχη υποστηρικτική γνώση είναι βέβαιο ότι δέν μπορεί νά υπάρξει.Τό "πώς" καί τό "γιατί" δέν είναι τού παρόντος...Στόν συγκεκριμένο τόπο καί μέ τόν συγκεκριμένο τρόπο, μάς παρέχεται δ ω ρ ε ά πρός ανα-γνώριση καί αξιοποίηση.Η εναντιολογία.... αντενδείκνυται!!!

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306877049335#c7749542699201757686'> June 1, 2011 at 12:24 AM

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!
  Αὐτοὶ ποὺ χλευάζουν τὶς συγκεντρώσεις τῶν πολιτῶν στὸ Σύνταγμα καὶ τὶς ἀπαξιώνουν ὡς δῆθεν «παιδιάστικα ξεσπάσματα», «χαβαλὲς»,«ἀνώδυνη ἐκτόνωση» κλπ. εἶναι ξεφτιλισμένες ὑπηρετριοῦλες τοῦ συστήματος. Τὸ σύστημα τρέμει τὴν ἄμεση ἐπαφὴ μεταξὺ τῶν ἀνθρώπων, τρέμει τὴν ἀπεξάρτηση τῶν πολιτῶν ἀπὸ τὴν τηλεόραση, τρέμει τὶς ἀνοικτὲς συζητήσεις. Μὲ τὶς συγκεντρώσεις αὐτὲς οἱ νεοταξῖτες χάνουν ἀνεπιστρεπτὶ ὅ, τι ἔχουν πετύχει τόσα χρόνια μὲ τὴν ἀπομόνωση τῶν πολιτῶν στὰ σπίτια τους. Καταθλιπτικὴ ἀπομόνωση ποὺ ἔχουν ἐπιτύχει μὲ αἰχμὴ τοῦ δόρατος τὴν τηλεόραση, τὰ ἠλεκτρονικὰ παιχνίδια ποὺ δὲν τερματίζουν ποτέ καί τὰ δῆθεν δωρεάν παιχνίδια στὸ διαδίκτυο γιὰ ὅλες τὶς ἡλικίες (τοὺς ἔπιασε ἡ γενναιοδωρία τους..!). Μὲ τὴν κατευθυνόμενη διασκέδαση στὰ ὁρθάδικα ὅπου διασκεδάζουν ..μόνοι τους γιατί δὲν ἀκοῦν τὸν διπλανό τους. Καὶ ἄν πᾶμε λίγο βαθύτερα, μὲ τὸ «φεμινιστικὸ» κίνημα, τὴν δῆθεν δηλαδὴ ἀπελευθέρωση τῶν γυναικῶν ποὺ στήν πραγματικότητα ὅμως (κατὰ ..ὑπερήφανη δήλωση μάλιστα τοῦ Ροκφέλλερ) εἶναι στέρηση τῶν παιδιῶν ἀπὸ τὴν μητρικὴ φροντίδα καὶ διάλυση τῶν οἰκογενειακῶν δεσμῶν. Ὅλα αὐτὰ τώρα τὰ βλέπουν νὰ ..διαλύονται. Στὶς συγκεντρώσεις πᾶνε παρέες καὶ οἰκογένειες. Τὰ βλέπουν καί ἀφρίζουν ἀπὸ τὸ κακό τους. Πραγματικὴ λύσσα (βλέπε πάγκαλος καὶ λοιπὲς φασιστικὲς δυνάμεις). Ὑπάρχουν παιδιὰ ποὺ γιά πρώτη φορά συναντοῦν προβληματισμένο κόσμο, ἕτοιμο νὰ συζητήσει. Καὶ ἄνθρωποι ποὺ γιά πρώτη φορὰ νοιώθουν ὅτι δὲν εἶναι μόνοι τους καὶ ὅτι ἡ δύναμη τοῦ λαοῦ εἶναι γιγαντιαῖα. Ὅτι ἡ δύναμη τοῦ λαοῦ εἶναι ἡ μόνη πραγματικὴ δύναμη τῆς κοινωνίας.
  Ἔ λοιπὸν δέν εἴμαστε μόνοι μας. Εἴμαστε ὅλοι μαζὶ καὶ αὐτὸ ἀκριβῶς εἶναι ποὺ συνειδητοποιεῖ κανεὶς σὲ αὐτὲς τὶς συγκεντρώσεις. Καὶ ὅταν κανεὶς συνειδητοποιήσει τὴν δύναμή του δὲν ὑπάρχει πισωγύρισμα. Ἔχει ἤδη ἀρχίσει ἡ ...ἀπ-αλλοτρίωση. Ὅταν ὁ Ἐφιάλτης ἴδρυσε τὴν Δημοκρατία στὴν Ἀθήνα, ἀπαιτήθηκε πολὺς χρόνος μέχρι οἱ πολῖτες νά «μάθουν» ὅτι οἱ τύχες τους καὶ ἡ τύχη τῆς πατρίδας τους ἦταν πλέον στὰ χέρια τους. Μέχρι νά «μάθουν» νά εἶναι πολῖτες. Καί αὐτὸ γίνεται τώρα στὸ Σύνταγμα. Οἱ Ἕλληνες μαθαίνουν ὅτι εἶναι παντοδύναμοι πολῖτες (ὁπλῖτες) !
  Ὃλοι στὸ Σύνταγμα !!!
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306877932913#c2754158704252868464'> June 1, 2011 at 12:38 AM

  Ετσι απλά συνέλληνες όλοι στο Σύνταγμα έστω και για 2 ώρες....Σήμερα ήταν 'οικογενειακά' δηλαδή όλες οι ηλικίες. Μπορούμε πρωτίστως ειρηνικά να τους προβληματίσουμε για αρχή...κάθε μέρα και 10 παραπάνω σήμερα φάνηκε από τις αυθόρμητες συζητήσεις ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν πλέον το κόλπο των τοκογλύφων. Το πιστόλιασμα ας είναι κοντά

   

 8. Predator
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306884590147#c8828561575865223384'> June 1, 2011 at 2:29 AM

  Απορώ πάντως που ο Ομπάμα (ή όποιος άλλος το έκανε) πέρασε τέτοιο νόμο...Χρηματοδοτούμενος από το Σόρρος και τα αφεντικά του Σόρρος ήταν!Είναι δυνατόν να δαγκώνει το χέρι του "ευεργέτη" του?? Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό?

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306889559312#c3984739912389830153'> June 1, 2011 at 3:52 AM

  ευλογη η ερωτηση του predator.

   

 10. isleep
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306913628006#c2097974687856115492'> June 1, 2011 at 10:33 AM

  Ο Ομπάμα από τη μια συνομιλεί με την Μέρκελ και καίγονται για την τύχη της Ελλάδας από κοινού και από την άλλη εκδίδει νόμους όπως αυτόν της FED; Κάτι δεν κολλάει καλά εδώ. Εκτός εάν τον νόμο αυτόν τον έβγαλε άλλος και αυτός απλά αναγκάστηκε να τον υπογράψει!
  Το κείμενο για άλλη μια φορά προσθέτει άλλο ένα τούβλο στο οικοδόμημα της γνώσης μας. Σε ευχαριστούμε Τραϊανού, η έξοδος μας από το σκοτάδι και τις αλληλοσυγκρουόμενες θεωρίες και γνώσεις που μας σερβίρουν -χρόνια τώρα- οι εβραίοι, είναι κεφαλαιώδους σημασίας ίσως και να ξυπνήσουμε κάποτε. Ίσως!
  Όμως, διακρίνω και σε ΄σένα την αίσθηση ότι δεν θα καταφέρουμε κάτι εμείς από μόνοι μας, θα μας συμβεί ούτως ή άλλως και κατά τη διαδικασία ίσως χάσουμε και τη χώρα μας!
  Αυτό νομίζω κι εγώ, βέβαια, εάν κρίνω και από την "κινητοποίηση" εχθές στον Άρειο Πάγο. Η αυτοενημέρωση έχει αρχίσει, αυτό είναι σίγουρο, δεν θα προλάβει όμως να ολοκληρωθεί. Οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα καλά κρατούν και μακάρι να μην σταματήσουν, όμως δεν ξέρω κατα πόσο κάνουν πρακτική ζημιά στην συμορία με τις στρατιές ευνοούμενών της που λυμαίνονται την χώρα. Και το χειρότερο είναι ότι στο τέλος μέσω κοινωνικής μηχανικής θα μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Τότε θα είμαστε πραγματικά ΗΛΙΘΙΟΙ! Κατά τ΄ άλλα και να μας την πάρουν την χώρα υπάρχει η δυνατότητα σε μια ολοκληρωτική αλλαγή πολιτικού σκηνικού στο μέλλον να πουμε κι εμείς "πες ότι σας δώσαμε τη χώρα, πες ότι ξεχρεώσαμε και τώρα φέρτε την πίσω". Γιατί γενικά πολύ στο μιλητό γίνονται όλα!

   

 11. Predator
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306922630392#c2768232355048853214'> June 1, 2011 at 1:03 PM

  Ίσως να τον πίεσαν οι Ρεπουμπλικανοί...αλλά και πάλι, έχω την εντύπωση πως όλο το φάσμα της πολιτικής ελέγχεται από τους "φίλους μας" Σιωνιστές. Ότι γενικά, δηλαδή, μπορούν να εξαγοράσουν όποιον και όποτε θέλουν. Το θέμα είναι αν όντως υπάρχουν και άλλες δυνάμεις πλην των "φίλων μας" που έχουν απηυδήσει από την γυφτοεβραϊκή τακτική και θέλουν να τους πάρουν τα ηνία από τα χέρια. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Παναγιώτης σε άρθρο του. Νομίζω μίλαγε για το Βατικανό συγκεκριμένα, αλλα διαφωνούσα στο σκεπτικό του γιατί ουκ ολίγες φορές έχουν συνεργαστεί οι δύο ομάδες εκμεταλλευτών. Και το Βατικανό και η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ και των άλλων "μεγάλων χωρών" είναι μέλη σε γνωστές-άγνωστες μυστικές και μυστικιστικές εταιρίες, που αποτελούν την αγαπημένη ενασχόληση πολλών συνωμοσιολόγων. Θα ήθελα πάντως να δω ένα άρθρο του Παναγιώτη για τις ομάδες αυτές.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306925595046#c5461860683345050611'> June 1, 2011 at 1:53 PM

  Δεν ανέφερε κανείς το καπέλωμα των εκδηλώσεων από τις αριστερές οργανώσεις και τον Θεοδωράκη...
  Όπως και τη δημιουργία "νέου" κόμματος κατά το πρότυπο των παιδιών του Πολυτεχνείου....

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306927447203#c1437784377968658857'> June 1, 2011 at 2:24 PM

  "ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ"... ...Ούτε ένα Ευρώ για την εξυπηρέτηση των ομολόγων.
  Το σύνθημα μας!!!

  ΠΑΓΚΑΛΕ ΑΚΟΥΣ;KARATZAFERH AKOYS;ALEKO AKOYS;ALEKA AKOYS;

  GIORGO ΑΚΟΥΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ?

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306930018044#c1989083745738033077'> June 1, 2011 at 3:06 PM

  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΜΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΩΛΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306949694241#c6189790010160511991'> June 1, 2011 at 8:34 PM

  ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.
  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΤΟΥ Κ....
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
  ΔΙΩΓΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΙΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
  ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ
  ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ή ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ).
  ΟΣΕΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
  ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ)
  ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (ΓΟΚ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΟΜΟ) ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ 1 ΕΥΡΩ 'Η 1 ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.
  ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ
  ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ (ΣΔΟΕ, ΕΦΟΡΙΑ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ)
  ΚΑΘΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΑ.
  ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΟΑΡΙΣΤΕΡΑΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ (ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ
  Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΥΡΕΤΟ (=ΚΙΝΕΖΟΙ) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
  ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ.
  ΣΥΝΕΠΩΣ Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ (ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ)
  ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ Τ' ΑΣΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ
  Ή ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ (ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΟΝΤΙΚΑΡΕΟΥΣ) ΠΟΥ
  ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ).
  ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ
  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΝΕΜΟ <> ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΤΟΥΣ
  ΣΤΑ ΦΑΛΙΡΑΚΙΑ.

  ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΤΟΥ
  ΚΟΣΜΟΥ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ TA LIDL, CARREFOUR
  KAI ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΔΕΣ, ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΦΙΛΚΕΡΑΜ, ΠΙΡΕΛΛΙ, GOODYEAR, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ,
  ΓΙΟΥΛΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΠΑΛΚΟ

  ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΣΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.

  ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!

  Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
  ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Ή ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΗ ΜΑΖΑ (ΕΡΓΑΤΕΣ) Ή ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΥΣ (ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ).

  ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟΡΟΛΟ
  ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ.

  ΕΛΛΑΔΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306951571504#c7037642275999204325'> June 1, 2011 at 9:06 PM

  Ρε συ Τραϊανού, έχεις πάρει τα μέτρα από όλα τα λαμόγια.
  Ο Χωμενίδης υπερασπίζονταν, πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ, την "δημοκρατία" και το "θαύμα" της ανα τετραετία ψήφου και οργισμένος κατήγγειλε τις επιθέσεις στους εκλεγμένι άρχοντε ναούμ...
  Ρίχνονται στη μάχη και οι τελευταίες εφεδρείες.
  Alexeyev

   

 17. noc
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306955402759#c5251291095889453872'> June 1, 2011 at 10:10 PM

  Ακριβώς #16...και #12
  Γι'αυτό και επιστρατεύθηκε ο Μίκης για το κίνημα των αγανακτισμένων στην
  Πλατεία Συντάγματος...όλα τα μέσα για την υπονόμευση και την εκ των έσω αποδιοργάνωση και διάσπαση κινημάτων κατά της πολιτικής της υποδούλωσης της χώρας...Δεν ειναι τυχαίο που το ΑΛΤΕΡ με τους σκελετους των τιμολογίων και τα χρεη των εκατομυριων € επανήλθε στην κανονική ροη ειδησιογραφίας λίγο μετα την έναρξη των κινητοποιήσεων στην Πλ.Συντάγματος εστιάζοντας σε αυτήν!!....Σιγά σιγά εμφανίζονται στα κανάλια και διάφοροι ώς δήθεν "εκπρόσωποι" της κινησης των αγανακτισμένων....
  Για όσο διάστημα οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται ενωπιον της Βουλής των Ελλήνων δεν θα εμφανίζονται ούτε μπαχαλάκηδες, ούτε κουκουλοφόροι, ούτε ΜΑΤ ούτε ΠΑΜΕ (για το τελευταίο διατηρώ επιφυλάξεις αν δεν τα καταφέρει ο Μίκης...Στην Κερατέα δεν χρειάστηκε....μιας και πρόλαβε η Μπιρπμίλη προσωρινά έστω να εκτονώσει την κατάσταση!!!))..Οταν μεταφερθεί ο παλμός των συγκεντρώσεων στον Αρειο Πάγο θα επέμβουν οι μεγαλες δυνάμεις...Ως τότε υπομονή όπως λέει και ο Τραιανού....ο κόσμος γεμίζει γνώση και το σύστημα πανικό...η ισορροπία θα ναι κρίσιμη....

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306962677983#c3588691165622484982'> June 2, 2011 at 12:11 AM

  Καπελλώνεται μόνο ὅποιος θέλει νά καπελλωθεῖ· ἐμεῖς συνεχίζουμε στὸν δρόμο τῆς ἀφύπνισής μας καὶ αὐτοὶ ἄς κάνουν ὅ,τι θέλουν. Θὰ ἐκπλαγοῦν ἀπὸ τοὺς μορφωμένους Ἕλληνες. Συνεχῶς περισσότεροι συμπολῖτες μας ἐνημερώνονται γιὰ τὰ βρώμικα κόλπα τῶν τοκογλύφων καὶ τὸ «ἀνύπαρκτο» χρέος μας. Ἡ γνώση διαδίδεται ταχύτατα. Καὶ ὅσο ἡ γνώση διαδίδεται, τόσο πλησιάζει ἡ μέρα ποὺ θὰ ἔχουμε τὸν συνωστισμὸ ἀπὸ κρεμάλες στὸ Σύνταγμα.
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητής

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306964537831#c8195888192176154984'> June 2, 2011 at 12:42 AM

  Η Διαφορά μεταξύ Δύναμης - Αδυναμίας

  Εκείνοι που επιβάλουν τους εαυτούς τους στους άλλους, δρούν υπο την ένοια της πλήρους αδυναμίας. Αν και νομίζουν οτι αυτό που κάνουν δηλώνει πραγματική δύναμη, στην ουσία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Διότι εαν όντως πραγματικά και αληθινά πίστευαν στην δύναμή τους, τότε δε θα χρειαζόταν να την επιβάλουν στους άλλους. Όταν επιβάλεις κάτι σε κάποιον άλλον, το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να πείσεις τον εαυτό σου πως είσαι δυνατός. Εκείνος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι δυνατός δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν!!!

  Ο νοών νοείτω.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306968621675#c8621658738788719460'> June 2, 2011 at 1:50 AM

  ...Ευγε ,πρεπει ομως να ενημερωθει ο κοσμος,ωστε να ξαναβρη το χαμενο του ηθικο η εστω μερος αυτου,να προλαβουμε τυχον υπογραφες απο τον υποικ.και να δωσουμε να καταλαβουν ολοι οι αρπαγες πως εμεις ο ελληνικος λαος δεν αναγνωριζουμε καμμια τετοια πραξη μετατροπης του αερα σε κεφαλαιο.Γιαυτο ολοι συνταγμα και πλατειες,ηδη εχουν τρομοκρατηθει... ΧΡΗΣΤΟΣ

   

 21. Ηδονικός Ελπήνωρ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306974225164#c5720347672666365476'> June 2, 2011 at 3:23 AM

  Αλήθεια, νομίζετε ότι ο άνευ κριτικής σκέψεως και γνώσεως αγόμενος και φερόμενος όχλος (μαζί με τούς Πακιστανούς που πουλάνε τά πράσινα λέϊζερ ή τίς ομπρέλες, τούς σουβλατζήδες που από τά γελοία Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ μετανάστευσαν στό Σύνταγμα, τίς χαζογκόμενες και τούς λιγούρηδες νεαρούς που μαζεύονται στό Σύνταγμα προτού κατηφορήσουν στά μπουζουκομάγαζα τής παραλιακής λεωφόρου για να ξεκοκκαλήσουν τό χαρτζιλίκι τών ηλίθιων γονέων τους, και άλλους τέτοιους "αγωνιστές") θα μεταβάλει τήν "εντροπία" τού νοσούντος συστήματος και θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα επωφελές για τήν χώρα και τόν άχρηστο λαό της;
  Κύριε Κυπριανού, βοάτε εν ερήμω... ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
  Μόνον να προσευχηθούμε, ίσως, μπορούμε. Εκτός και εάν μιλήσουν τά "όπλα". Όμως, επί τού παρόντος τό "οπλοστάσιο" παραμένει έρημο και άδειο: σήμερα δεν αρκεί να είναι κάποιος μόνον γενναίος. Πρέπει να είναι και σκεπτόμενος. Δυστυχώς ο όχλος τού Συντάγματος και τών πλατειών ΔΕΝ έχει εφόδια για μιάν τέτοια αναμέτρηση με τήν ΕΥΘΥΝΗ.
  Έχετε τήν βαθειά μου εκτίμηση, αγαπητέ φίλε Κύριε Κυπριανού, και συμφωνώ στά περισσότερα μαζί σας, όμως βαθύτατα λυπούμαι και δεν τρέφω αυταπάτες για τό μέλλον: η Ελλάς ΑΠΩΛΕΤΑΙ!...

   

 22. Ηδονικός Ελπήνωρ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306978028791#c3568726666307170395'> June 2, 2011 at 4:27 AM

  Συγγνώμη για τό ολίσθημα: στήν προηγουμένην ανάρτηση σάς απευθύνθηκα δις ως "Κυπριανού" από παραδρομή. Ειλικρινώς απολογούμαι, φίλτατε Κύριε Τραϊανού.
  Τής ευκαιρίας δοθείσης, θα επιθυμούσα να επισημάνω --για τούς αγαπητούς συναναγνώστες τών άρθρων τού Κου Τραϊανού-- ότι ωφέλιμο θα ήτο τό παρόν άρθρο να αναγνωσθή εν συνδυασμώ προς εκείνο τό σχετιζόμενον με τούς Δικαστικούς & τόν Άρειον Πάγο.

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1306980666681#c1871296176740317617'> June 2, 2011 at 5:11 AM

  ΑΓΝΟΕΙ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ,ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΡΗΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η GOLDMAN-SACHS KAI ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(CDS)ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ?
  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ.ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ.
  ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΑΚΦΑΙΝ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ,ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΠΑΝΤΕΣ.
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ(Γ)ΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ '75 ΚΑΙ ΔΩΘΕ.
  ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΥΝΕΧΗΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ,ΣΚΑΙ,ΚΟΝΤΡΑ,ΑΛΤΕΡ κλπ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ.
  ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΚΑΠΕΛΛΩΜΑΤΑ.
  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΤΤΟΝ,Η,ΜΑΛΛΟΝ,ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΚΗ ΧΥΔΑΙΑ ΠΛΕΜΠΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  ΚΑΙ ΟΣΟ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΜΠΑΣ,ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ.

   

 24. Predator
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307011177267#c1866187944537274789'> June 2, 2011 at 1:39 PM

  Αυτή η πλέμπα (φαντάζομαι εννοείς τη Μπακογιάννη, τον ΣΥΡΙΖΑ ( που συνεχώς συντρίβεται στις επι μέρους συνιστώσες του) και κάτι Κουβέληδες) είναι ήδη κατακερματισμένη και αδύναμη. Εκ των πραγμάτων είναι αδύναμη μιας και τα ποσοστά τους, παρ' όλο που πολλοί συμπολίτες διαβιούν σε καθεστώς καχεξίας, και άρα θα έπρεπε να κινούνται όλο και πιο αριστερά στο πολιτικό φάσμα, δεν έχουν άθροισμα ούτε 7-8%. Μάλιστα δεν φαίνεται να το επιδιώκουν κιόλας, αφού αν παρακολουθήσει κανείς τηλεόραση, οι δηλώσεις τους είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και πάντα κάνουν μια νίξη κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Μηδέν επιχειρήματα, μηδέν προτάσεις. Η Ντόρα είναι "εξαιρετική" περίπτωση που δεν χρειάζεται καν να τη σχολιάσουμε γιατί γνωρίζουμε όλοι τι κατακάθι της πολιτικής είναι. Έτσι, μιας και είναι και ήταν πάντα ανύπαρκτοι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά του Παναγιώτη σε αυτή τη πλέμπα. Αν θες να δεις συγκεκριμένα για αυτές πάντως, μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα του Τραϊανού για τον Τσίπρα και τους υπόλοιπους που τους "εξυμνεί" και ξεχωριστά και όλους μαζί.

   

 25. isleep
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307017054968#c8549131379686269001'> June 2, 2011 at 3:17 PM

  Κανάρη Πυρπόλησέ τους!
  Έχεις μήπως κάτι να μου προτείνεις για πρόγραμμα πολυτονικού για το word;
  Ευχαριστώ!

   

 26. isleep
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307018398688#c7998053414138036363'> June 2, 2011 at 3:39 PM

  Κατά τ΄ άλλα εδώ κι ένα χρόνο ωρυόμαστε σύσωμοι οι σχολιαστές-πολίτες απ΄ αυτό εδώ το blog ότι ο έλληνας είναι του καναπέ, ότι κοιμάται, ότι δεν διαμαρτύρεται, ότι δεν καταβαίνει στους δρόμους ότι..., ότι..., Και όταν επιτέλους δίξει κάποια σημάδια ξυπμήματος το ένα μας βρωμάει και το άλλο μας ξυνίζει! Δεν παιζόμαστε μάγκες! Δεν ξέρω ποιός κάνει χειρότερη ζημιά, οι δημοσιογράφοι και οι καπελωτές του κινήματος ή οι όλοι αυτοί που τους φταίει το πώς κατεβαίνει στους δρόμους το κίνημα και από ποιούς αποτελείται;
  Και αν όλοι εσείς φίλοι που θεωρείτε ότι καπελώθηκε ήδη, δεν είστε καπελωμένοι, κατεβείτε και μείνετε εκεί ώστε να αυξήσετε το ποσοστό των μη καπέλωμένων!
  Εάν θεωρείτε ότι το παιγνίδι είναι πέρα για πέρα χαμένο τότε γιατί μπαίνετε στον κόπο και σχολιάζετε;
  Τι ακριβώς θέλουν να πούν οι ποιητές;
  Ότι...;
  Να κάνουμε τί ακριβως για να μην ήμαστε πλέμπα;
  Να τα παρατήσουμε;
  Να πάμε σπίτι μας γιατί έτσι κι αλλιώς είναι χαμένο το παιγνίδί; ...τι εννοείτε;
  Α ρε έλληνα τα σουβλάκια σε πείραξαν!

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307019829878#c4716340121322240838'> June 2, 2011 at 4:03 PM

  Φίλε 23 δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κάνεις τον έξυπνο όταν έχεις άγνοια. Ο Τραϊανού ξέρει τι λέει και δεν χρειάζεται να τον προστατεύσουμε εμείς οι αναγνώστες. Τον προστατεύει ο χρόνος εφόσον τον δικαιώνε συνεχώς. Απλά πρέπει να τον παρακολουθείς και να διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφει. Αυτοί όλοι θα "παντελονιάσουν" όπως λές τα χρήματα από τα CDS σε περίπτωση που θα καταγραφεί "συμβάν" χρεοκοπίας όπως τους βολεύειτους ίδιους. Όπως το μεθοδεύουν οι ίδιοι και πάντα με την "εγγύηση" της λεηλασίας της Ελλάδας. Αν δεν πληρώσει η Ελλάδα τα ομόλογά της και δεν έχει λεηλατηθείτα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ανοίξει "τρύπα" και θα καταρρεύσει το σύστημα που αυτοί "παίζουν". Όλο το σύστημα και αυτό δεν είναι μόνο τα CDS. Αυτό φοβούνται οι ηγέτες του G8 και για αυτό συζητάν την περίπτωση της Ελλάδας. Δεν αγωνιούν για τα CDS των κερδοσκόπων. Αγωνιούν για τις οικονομίες τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα παρασυρθούν τράπεζες στην χρεοκοπία έστω και αν αυτές εμφανίζουν κέρδη από CDS της ελληνικής χρεοκοπίας. Θα χαλάσουν ισσοροπίες και όταν συμβαίνει αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν τι κρατάς στα χέρια σου. Όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός όλοι καταστράφηκαν. Ακόμα και οι επιβάτες που "πόνταραν" από την αρχή ότι θα βυθιστεί. Ακόμα και αυτοί που έβγαζαν χρήματα από τα στοιχήματα μέχρι να πνιγούν με γεμάτες τσέπες.

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307028094370#c4549603487255548348'> June 2, 2011 at 6:21 PM

  Όσο είναι το Πασοκ στην εξουσία δεν βλέπουμε σωτηρία.
  Βέβαια και η Ν.Δ. να ελθει στα πράγματα η κατρακύλα της χώρας δεν νομίζουμε οτι θα σταματήσει γιατί και η Ν.Δ. στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ βαδίζει.
  Ο λαός έχει αφυπνιστεί αλλά ούτε και ο ίδιος δεν γνωρίζει προς τα που να πάει.
  Αντιδρά αλλά βαδίζει στο άγνωστο. Ο κάθε ένας μας λέει την άποψή του αλλά περαν αυτού, ουδέν.
  Μποείτε να μας δώσετε μια περισσότερο συγκεκριμένη γραμμή;

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307043708447#c7554736366732125534'> June 2, 2011 at 10:41 PM

  ΦΙΛΕ 27,Ο ΚΟΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΤΣΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΟ ΤΡΑΙΑΝΟΥ,ΑΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ,ΥΠΟΘΕΤΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΙΑΝΟΥ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΚΕΨΗΣ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ GAP...ΑΡΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΓΧΥΣΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ 28,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ,ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ,ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ.

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307048081622#c2266478421079917117'> June 2, 2011 at 11:54 PM

  Γειά σου φίλε isleep. Θὰ τοὺς «πυρπολήσουμε» ὅλοι μαζὶ ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα.
  Τὰ windows xp ἔχουν προεγκατεστημένα Ἑλληνικὰ πολυτονικὰ. Ἀπὸ τὸ control panel πήγαινε στό regional and languages, μετὰ στὸ Languages καὶ ἐκεῖ μπορεῖς νὰ ἐπιλέξεις Greek polytonic καὶ νὰ τὸ χρησιμοποιεῖς ἐναλλακτικὰ μὲ τὰ Ἀγγλικὰ. Ὼραῖα fonts ποὺ ὑποστηρίζουν Ἑλληνικὰ πολυτονικὰ εἶναι τὰ Deja Vu καὶ τὰ MgOpen. Μετὰ πρέπει νὰ μάθεις κάποιους συνδυασμοὺς γιὰ νά βάζεις τόνους. Σοῦ στέλνω μιὰ διεύθυνση μὲ ἀναλυτικὲς ὁδηγίες.
  http://support.micro...=kb;el;GR750052.
  Ἐλπίζω νὰ βοήθησα
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητής

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307056581385#c9171779451863483437'> June 3, 2011 at 2:16 AM

  Αγαπητέ κ. Τραϊανού, μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας για το γεγονός ότι το ΚΚΕ φαίνεται απλώς να παρακολουθεί τα γεγονότα. Γιατί δεν αντιδρά ούτε κατ' ελάχιστον; Ποια είναι η άποψή σας;

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307091452013#c6335075104185393377'> June 3, 2011 at 11:57 AM

  φίλε 31 διάβασε κείμενα του συγγραφέα για το ΚΚΕ και θα καταλάβεις γιατί κάνει την πάπια.Με λίγα λόγια το κκε αντιδρά μόνο όταν είναι να κάνει ζημιά στον λαό και όταν δείχνει τα κόκκινα σημαιάκια .
  είναι με αυτούς που μας πίνουν το αίμα. Οι άνθρωποι είναι προδότες βολεμένοι και κάποιοι απο αυτούς ζούνε ακόμη στο 1940.αλλά οι περισσότεροι τα "αρπάζουν"...

   

 33. Λάμπρος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307094292850#c6188154379014255880'> June 3, 2011 at 12:44 PM

  θα ηθελα τη βοήθειά σας για να ξεδιαλύνω τα πράγματα.Αν όπως λέτε τα ομόλογα είναι λίγο - πολύ αέρας, ένα είδος διεθνούς χρηματιστήριου όπου τα πάντα ανεβοκατεβαίνουν, η αποπληρωμή τους όποτε και αν προκύψει θα γίνει σύμφωνα με την αρχική τους ονομαστική τους αξία ή βάσει της τρέχουσας χρηματιστηριακής?π.χ. αν στη χρυσή μου εποχή δανείστηκα 1δις τώρα που τα πάντα καταρρέουν μπορεί και να χρωστάω μόνο 100εκ?Από την άλλη-αν κατάλαβα καλά-τα ομόλογα είναι ένας ωραιος τρόπος να μετακυλώ υποχρεώσεις μου κάποια χρόνια αργότερα.Το ερώτημά μου λοιπόν είναι: με το πέρας ενός ομολόγου, υποχρεούσαι να δώσεις στο "δανειστή" σου ζεστό χρήμα?Και αν ναι πόσο?Όσο δανείστηκες-μην ξεχνάμε ότι έχει μεσολαβήσει και κάποια τράπεζα-το ονομαστικό συν το υποσχόμενο κέρδος, λιγότερα...Ευχαριστώ εκ των προτέρων

   

 34. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307119877652#c4056653965335642588'> June 3, 2011 at 7:51 PM

  Λάμπρο,

  μην συγχέεις το δάνειο με το ομόλογο. Είναι τελειώς διαφορετικό πράγμα. Το ομόλογο είναι κάτι σαν "υποσχετική", όπου αν βαρέσεις κανόνι, δεν υποχρεούσαι να αποζημιώσεις κανέναν.

  Είναι μια επένδυση και όλες οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Δεν έχουν εγγυημένη απόδοση.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307148107672#c2997853045457860396'> June 4, 2011 at 3:41 AM

  Όπως εύκολα κάποιος μπορεί να εννοήσει από τά προλεχθέντα, τό όλο ζήτημα είναι να ακυρωθούν πάραυτα οι κάθε τύπου ληστρικές συμφωνίες που έχει ήδη κάνει (και προτίθεται να συνεχίσει να κάνει στό άμεσο μέλλον) η παρούσα Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τίς απαιτήσεις τών αρπακτικών ορνέων τού παγκόσμιου Σιωνισμού.
  Διερωτώμαι: Ποιές πρακτικές δράσης με διεθνή νομικά ερείσματα έχει στήν διάθεσή του ο έλληνας πολίτης, ώστε να αποτρέψει τά επερχόμενα χειρότερα; Εκτός από τό θαύμα μιάς Θείας παρέμβασης, τί άλλο είναι νομικά ισχυρό που πρέπει να γίνει για να σωθούμε αυτήν τήν ύστατη ώρα;
  Όσο και άν αγανακτούν οι έλληνες, εάν δεν υπάρξει ΔΡΑΣΗ άμεσα, η υπόθεση θα χαθεί μέσα στά επόμενα 24ωρα. Υπάρχει στρατηγική ανακοπής τών προδοτικών πολιτικών αποφάσεων, όσων ελήφθησαν (κι όσων θα ληφθούν στήν συνέχεια) ερήμην τού ελληνικού λαού;
  Αναρωτιέμαι: Ποιός άλλος μπορεί να μιλήσει εν ονόματι τού Δικαίου και εξ ονόματος τού λαού (εκτός από τόν Αρχάγγελο Μιχαήλ, φυσικά) για να τελειώσει μιά και καλή όλο αυτό τό παραμύθι τής "Κ-υ-ΝΟΒΟ(υ)ΛΕΥΤΙΚΗΣ" υπερπροσπάθειας προς επίλυση τών ανεπίλυτων...;;;

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307226279729#c249624275112409805'> June 5, 2011 at 1:24 AM

  Ο κομπος εφτασε στο χτενι.
  Ας ξεκινησουμε να κανουμε κατι , εκτος της απαραιτητης αλλα καθισυικης ενημερωσης.
  Ολοι, ατομικα η ομαδικα.
  Διαφορετικα ........ "Οτι ψηφίζει ο λαός αξίζει"
  οινοχοος

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307276768328#c2182935563900629672'> June 5, 2011 at 3:26 PM

  κ.Τραιανέ <> όλα τα φώτα !!!!!!!

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1307698664459#c9084343604150358056'> June 10, 2011 at 12:37 PM

  Αν γινοντουσαν τωρα εκλογες τι θα ψηφιζαμε;Πιστευω οτι στο θεμα τον εκλογων υπαρχει αδιεξοδο.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/ilithioi-tha-eimaste.html?showComment=1397057425498#c3807411687785990772'> April 9, 2014 at 6:30 PM

  Ποιον να ψηφισεις τοτε ποιος είναι ο ικανος ????????

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας