Βαρδινογιάννηδες...
...Το απόλυτο «ταμπού» της μεταπολίτευσης.
...Οι μυστικοί «ταμίες» του παρακράτους, που κυβερνά τη χώρα.
Το "Χαμόγελο του Βαρδή" είναι μια οργάνωση, την οποία υπηρετεί με απόλυτη αφοσίωση η πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ουνέσκο Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μια οργάνωση, η οποία εξασφαλίζει δωρεάν και παράνομο διαφημιστικό χρόνο προβολής και αγιοποίησης της πιο "ιερής" οικογένειας του τόπου. Μια οργάνωση, η οποία συμπληρωματικά ασχολείται και με άλλα "χαμόγελα" …Με το "χαμόγελο" του Τζίγγερ —για παράδειγμα— και συμπληρωματικά βέβαια —όπως λένε οι φήμες— ασχολείται και με το "χαμόγελο του παιδιού" …Μια αγράμματη γυναίκα, που, με τα λίγα κολλυβογράμματα που γνωρίζει, διαβάζει αυτά που της γράφουν άλλοι, προκειμένου να παραμένει μονίμως στην επικαιρότητα, μόνο και μόνο για να "διαφημίζει" τζάμπα την "ιερή" οικογένεια…
Με αυτήν την οικογένεια θ' ασχοληθούμε σ' αυτό το κείμενο …Μια οικογένεια, που πάνω της "αποτυπώνεται" η οικονομική και η παραοικονομική λειτουργία της μεταπολίτευσης …Μια οικογένεια, της οποίας η φτώχεια δεν είναι και πολύ παλιά υπόθεση. Δεν θα μας φαινόταν παράξενο να μαθαίναμε, για παράδειγμα, ότι κάποια από τα μέλη της κοιμούνται με κανένα σαλάμι κάτω από το μαξιλάρι τους, εξαιτίας των "δύσκολων" παιδικών τους χρόνων …Μια οικογένεια "μυστήριο". Η πρώτη οικογένεια της χώρας, που, σαν "αυτοδημιούργητη", δεν χρειάστηκε καν να μεταναστεύσει από τη χώρα. Μέχρι δηλαδή την εμφάνιση των Βαρδινογιάννηδων δεν υπήρχε καμία ανάλογη περίπτωση "μεγιστάνων" του εσωτερικού. Οι περισσότεροι Έλληνες μεγιστάνες γίνονταν τέτοιοι στο εξωτερικό. Η Ελλάδα ήταν πολύ μικρή και πολύ φτωχή, για να "παράγει" μεγιστάνες αυτού του μεγέθους.
Τέτοιοι μεγιστάνες "παράγονταν" μόνον στις τεράστιες οικονομίες του εξωτερικού. Από τους πρώτους εθνικούς ευεργέτες μέχρι τον Ωνάση, τον Λιβανό ή τον Λάτση, η ιστορία ήταν πάντα η ίδια. Όλοι αυτοί διακρίνονταν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα επέστρεφαν, για να πραγματοποιήσουν τον "θρίαμβό" τους. Επέστρεφαν, για να "δικαιωθούν" και πολλοί από αυτούς για να εξαγοράσουν τους "εφιάλτες" τους. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσαν σχεδόν όλοι. Με δωρεές σε άπορες κορασίδες και χτίζοντας καμπαναριά, "εξαγόραζαν" συμπάθειες και υστεροφημία. Όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Λάτσης στα παιδιά του …"στην Ελλάδα κάνουμε μόνον φιλανθρωπίες και όχι μπίζνες". Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν η πρώτη που "έσπασε" αυτόν τον κανόνα. Έγινε οικογένεια μεγιστάνων, χωρίς να μεταναστεύσει. Με χρήματα της "ψωροκώσταινας" μέσα στην "ψωροαγορά" της έγιναν τέτοιοι.
…Μια οικογένεια, η οποία δεν ξεκίνησε καν με το όνομα που έγινε γνωστή. Βαρδινάκηδες λέγονταν. Βαρδινάκηδες, κατά το Μητσοτάκηδες και το Μαρινάκηδες. Βαρδινάκηδες, που, εξαιτίας κάποιου προγόνου με το όνομα Γιάννης, έγιναν Βαρδινογιάννηδες. Αυτοί λοιπόν οι Βαρδινάκηδες ήταν φτωχοί …Πολύ φτωχοί. Τόσο φτωχοί, που, για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, έπρεπε να φύγουν από την πλούσια Κρήτη. Μόνον οι θεόφτωχοι της Κρήτης στρέφονταν προς τη θάλασσα και τέτοιοι ήταν οι Βαρδινάκηδες. Έπρεπε να στραφούν προς τη θάλασσα για να επιβιώσουν και μάλιστα τη σίγουρη θάλασσα του ελληνικού δημοσίου. Έγιναν αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού. Συνδυάζουμε την επιλογή τους με τη φτώχεια και όχι με τον πατριωτισμό, γιατί αυτό αποκαλύπτει η μετέπειτα πορεία τους. Έγιναν λοιπόν αξιωματικοί, για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει "φιλέτο" λίγο παραπέρα, παράτησαν τις δήθεν καριέρες τους.
Με το που παράτησαν τις στρατιωτικές τους καριέρες, άρχισαν τα μυστήρια. Υποτίθεται πως ήταν δημοκράτες κι απόστρατοι και "διακρίθηκαν" επιχειρηματικά σε ένα καθεστώς στρατιωτικής Χούντας. Το 1972 ιδρύθηκε η Μότορ Όιλ των "αντιχουντικών" και δημοκρατικών Βαρδινογιάννηδων. Στην εποχή της απόλυτης ισχύος της Χούντας ιδρύθηκε μια εταιρεία, που, εξαιτίας της στρατηγικής της φύσης, θα έπρεπε όχι απλά να έχει την ανοχή της Χούντας και την "ευλογία" της, αλλά και τα "ελέη" της. Μιλάμε για μεγάλη αντιδικτατορική "δράση" των Βαρδινογιάννηδων. Έφτιαξαν αυτήν την εταιρεία με χρήματα της Χούντας, για να βοηθούν κάτω από την "μύτη" της το "κίνημα" του ναυτικού, το οποίο δήθεν θα την ανέτρεπε. Οι "ευεργετημένοι" θα ανέτρεπαν δηλαδή τους "ευεργέτες" τους.
Δύο πρώην κατσικοκλέφτες των ορεινών της Κρήτης, οι οποίοι πήγαν στο πολεμικό ναυτικό, για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, έγιναν αρχικά "αντιστασιακοί" κατά της Χούντας και στη συνέχεια πλούσιοι με χρήματα της Χούντας …Παράξενα πράγματα. Ο πρώην —αντιπαραγωγικός, σύμφωνα με τον Πάγκαλο— αξιωματικός του Π.Ν. Νίκος Βαρδινογιάννης με τις "οικονομίες" του και με "φάκελο" στην ασφάλεια, αφέθηκε να φτιάξει σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων στην ευαίσθητη στρατηγικά Κρήτη. Αφέθηκε την εποχή εκείνη, που, αν η Χούντα σε είχε "σεσημασμένο", δεν σου έδινε ούτε άδεια κυκλοφορίας για τρίκυκλο, προκειμένου να φας το ψωμάκι του χαμάλη.
Αυτός ο "αντιστασιακός" όχι μόνον αφέθηκε, αλλά και είναι προφανές ότι έλαβε μια χρηματοδότηση από το σκληρά ελεγχόμενο από τη Χούντα κρατικό τραπεζικό μονοπώλιο της εποχής. Κρατικές τράπεζες υπό τον έλεγχο της Χούντας, δηλαδή, χρηματοδοτούσαν σεσημασμένους "αντιχουντικούς" για έργα και δραστηριότητες, που "άγγιζαν" τα όρια της εθνικής ασφάλειας. Κρατικές και καθεστωτικές τράπεζες ισχυροποιούσαν με τα χρήματά τους σεσημασμένους αντικαθεστωτικούς …Μα, θα πει κάποιος, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα χρήματα της Μότορ Όιλ δεν προέρχονταν όλα από τις τράπεζες της Χούντας. Ξεχνάμε το "έπος" της Ροδεσίας; Τότε που η οικογένεια έγινε πλούσια χάρη στην ολιγοήμερη "γενναιότητά" της;
Τι έγινε όμως στη Ροδεσία; Η Ροδεσία τότε προσπαθούσε να ξεφύγει από το "άρμα" της Βρετανίας και οι Αμερικανοί τη βοηθούσαν. Οι νέοι κυρίαρχοι του κόσμου τη βοηθούσαν να ξεφύγει από την "αυλή" των παλαιών κυρίαρχων. Τη βοηθούσαν "κρυφά", για να μην έλθουν σε σύγκρουση με τους υποτιθέμενους "συνεταίρους" τους. Τη βοηθούσαν με τους δικούς τους ανθρώπους. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όπως όλοι οι χαφιέδες των Αμερικανών του Κοσσόβου έγιναν πλούσιοι έμποροι ναρκωτικών, έτσι έγιναν και οι Βαρδινογιάννηδες πλούσιοι σε ανάλογες καταστάσεις. Όταν μια παρανομία βολεύει τους Αμερικανούς και αποδίδει τεράστια κέρδη, οι ίδιοι αποφασίζουν για το ποιοι θα είναι οι "γενναίοι". Οι υπόλοιποι απλά δεν θα επιβιώσουν.
Απλά πράγματα. Αναγκαστικά κάποιος θα κονομούσε από τη Ροδεσία, επειδή βόλευε τους Αμερικανούς να σπάσει το "εμπάργκο" της Βρετανίας και να βοηθηθούν οι αντίπαλοί της. Αυτός, που τους "βόλευε" στην Ελλάδα, ήταν ο Βαρδινογιάννης. Τους βόλευε στη Μεσόγειο. Η "επιτυχία", δηλαδή, των Βαρδινογιάννηδων είναι η απόλυτη απόδειξη ότι ως πρόσωπα βόλευαν τους Αμερικανούς και όχι βέβαια ότι οι ίδιοι ήταν δαιμόνιοι ή έξυπνοι. Ο λόγος που τους βόλευαν είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο θα μας απασχολήσει στην πορεία του κειμένου. Είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει, γιατί μπορεί να μας δώσει απαντήσεις σε πολλά ανεξήγητα έως τώρα ερωτήματα. Γιατί μπορεί να βόλευαν τους Αμερικανούς πρώην αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού; Πού γνώρισαν οι Αμερικανοί Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού; Τόσοι Έλληνες εφοπλιστές του εξωτερικού υπήρχαν. Γιατί να τους βολέψουν σε μια εφοπλιστική αποστολή φτωχοί Έλληνες του εσωτερικού, οι οποίοι δεν ήταν καν εφοπλιστές;
Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει στο σημείο αυτό, είναι ότι τους "επέλεξαν". Είναι φανερό ότι τους επέλεξαν, γιατί η "επιτυχία" τους είναι η ατράνταχτη απόδειξη γι' αυτό. Με κέρδη λοιπόν, τα οποία οι Αμερικανοί δεν είχαν κανέναν στρατηγικό λόγο να τα μοιράσουν στον Ινδικό Ωκεανό, έλυναν τα προβλήματά τους στη Μεσόγειο. Όπως κάποιος σημερινός Αλβανός διαπλεκόμενος μπορεί να είναι πλέον "νόμιμος" μεγιστάνας των Τιράνων από παλιές παρανομίες στο Κόσσοβο, έτσι "νομιμοποιήθηκαν" και οι Βαρδινογιάννηδες στην Αθήνα. Όπως χτίστηκαν τα σημερινά φιλοαμερικανικά "τζάκια" της Αλβανίας με χρήματα από ναρκωτικά ή εμπόριο οργάνων στο Κόσσοβο, έτσι κάπως χτίστηκαν και τα δικά μας "τζάκια" μερικές δεκαετίες νωρίτερα.
Για τους Αμερικανούς οι Έλληνες δεν είναι και πολύ διαφορετικοί από τους Αλβανούς. Ως εκ τούτου οι πρακτικές είναι πανομοιότυπες. Για τους Βαρδινογιάννηδες το "Κόσσοβο" της επιτυχίας τους ήταν η Ροδεσία …Η "μαγιά" για τη μετέπειτα πορεία τους …Το "άλλοθι" για πολλά ανεξήγητα μυστήρια. Ό,τι λοιπόν ήταν το Κόσσοβο για έναν "νομιμοποιημένο" κακοποιό —όπως ο Θάτσι—, ήταν η Ροδεσία για τους Βαρδινογιάννηδες. Όπως οι Αμερικανοί στρατιώτες στα φυλάκια του Κοσσόβου έκαναν πως δεν έβλεπαν τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, έτσι και παλαιότερα οι Αμερικανοί ναύτες στα πλοία έκαναν πως δεν έβλεπαν το πλοίο του Βαρδινογιάννη.
Αυτό ακριβώς έγινε τότε. Πριν η βρετανική Ροδεσία γίνει "ανεξάρτητη" Ζιμπάμπουε, ήταν ένα "Κόσσοβο", το οποίο δήθεν διεκδικούσε την ανεξαρτησία του από τη Βρετανία και με την κρυφή βοήθεια των "δημοκρατών" Αμερικανών …Την κρυφή βοήθεια, η οποία θα την έθετε υπό την κηδεμονία των Αμερικανών και την οποία μετέφερε "παράνομα" κάποιος Έλληνας ονόματι Βαρδινογιάννης. Ο "πόλεμος" ήταν μεταξύ Βρετανών και Αμερικανών και οι Βαρδινογιάννηδες απλά βόλευαν τους δεύτερους …Ένας πόλεμος σχεδόν παγκόσμιος, του οποίου το μέτωπο εκτεινόταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Οι Βαρδινογιάννηδες σε αυτό το σημείο ήταν τυχεροί. Τους βόλευαν, γιατί, εισπράττοντας τα κέρδη του "μετώπου" της Ροδεσίας, θα τους προσέφεραν νίκη στο "μέτωπο" της Ελλάδας. Η ιστορία απλά επιβεβαιώνει αυτά, τα οποία αναφέρουμε.
Οι Αμερικανοί με τα αφρικανικά κέρδη "κέρδισαν" καί τον "πόλεμο" στη Μεσόγειο και από τότε μέχρι σήμερα ελέγχουν την Ελλάδα απόλυτα. Την αφαίρεσαν από το βρετανικό στέμμα και για να γίνει αυτό μια μόνιμη κατάσταση, έπρεπε ν' αλλάξουν τα πρόσωπα, τα οποία μονοπωλούσαν την εξουσία και βέβαια έλεγχαν την οικονομία της. Ανέτρεψαν το βρετανόφιλο Παλάτι και μας έβαλαν σε συνθήκες Χούντας, προκειμένου να κατορθώσουν ακόμα και με τη βία να επιβάλουν στον ελληνικό λαό τις επιλογές τους. Ανάμεσα στις επιλογές αυτές ήταν και τα νέα "τζάκια" …Τα "τζάκια" όλων των τύπων …Πολιτικά και οικονομικά. Τότε εμφανίστηκε στο προσκήνιο η "παρέα" από την Κρήτη. Η "παρέα" του Μητσοτάκη, αλλά και του Βαρδινάκη. Ο πρώτος μάς οδήγησε στη Χούντα και ο δεύτερος επωφελήθηκε όσο κανένας άλλος από τη Χούντα.
Μυστηριωδώς πετυχημένοι όλοι. Σε συνθήκες τέτοιες, που άλλοι όχι απλά δεν θα πετύχαιναν, αλλά πιθανότατα θα γέμιζαν κανένα "χαντάκι", αυτοί διέπρεψαν. "Πετυχημένοι" από ένα καθεστώς, που τους "καταδίωκε" και τους είχε "εξόριστους", μόνο στην Ελλάδα της Χούντας συνέβη. Ο Μητσοτάκης, ο οποίος μας οδήγησε στη Χούντα, καθ' όλη την περίοδο της Χούντας έκανε τουρισμό στο Παρίσι και λίγους μήνες πριν αυτή "πέσει", μυστηριωδώς επέστρεψε, για να φυλακιστεί. Φυλακίστηκε μερικούς μήνες σχεδόν στο σπίτι του στα Χανιά και με την πτώση της Χούντας ο παραθεριστής του Παρισιού βρέθηκε να πανηγυρίζει την απελευθέρωσή του από τη Χούντα.
Ο Μητσοτάκης προφανώς μύρισε τα "δάκτυλά" του και κατάλαβε ότι θα "πέσει" η Χούντα. Ρίσκαρε την επιβίωσή του, για να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς να έχει αλλάξει κανένας από τους λόγους για τους οποίους έφυγε. Επειδή ήταν "τυχερός", με λίγους μήνες φυλάκιση απέκτησε και τα αντιστασιακά “ένσημα” που ήθελε, προκειμένου να επιστρέψει επιτυχώς στη μεταχουντική πολιτική σκηνή …Να επιστρέψει παρέα με έναν εκ των Βαρδινάκηδων, που κι αυτός προφανώς "αγωνιζόταν" εναντίον της Χούντας. "Αγωνιζόταν" μαζί με τα άλλα τα αδέρφια του, που ταυτόχρονα έχτιζαν και οικονομική αυτοκρατορία …Κάτω από τη μύτη της Χούντας …Όλοι οι "δημοκράτες" πονηροί και η Χούντα η χαζή, που δεν καταλάβαινε τίποτε.
Αντιλαμβανόμαστε πως όλα αυτά δεν μπορεί να ήταν αληθινά. Όλα αυτά μυρίζουν από μακριά μυστικές υπηρεσίες …Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συγκεκριμένα …Υπηρεσίες, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίζουν πότε θα πέσει η Χούντα των "υπαλλήλων" τους …Υπηρεσίες, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να την "κατευθύνουν" σ' ό,τι αφορά τις επιλογές της …Επιλογές πάνω σε πρόσωπα, τα οποία θα τα "ηρωοποιούσε" τζάμπα —όπως ο Μητσοτάκης— ή θα τα επιδοτούσε τζάμπα —όπως ο Βαρδινάκης—. Είναι προφανές πως όλα ήταν "στημένα", για να ξεγελαστούν πολλοί και όχι μόνον οι Έλληνες. Ακόμα και η παραπλάνηση των Βρετανών ήταν μέσα στα ζητούμενα. Η Χούντα ήταν το colpo grosso των Αμερικανών στην Ελλάδα. Η Χούντα ήταν το ενδιάμεσο στάδιο, για να περάσει η Ελλάδα από τον βρετανικό έλεγχο στον αμερικανικό.
Η Χούντα, δηλαδή, έγινε με έναν συγκεκριμένο στόχο. Ν' ανατραπεί το Παλάτι και να στηθεί η μεταχουντική εποχή αποκλειστικά με αμερικανόδουλους παράγοντες …Έγινε, για να πετύχουν οι Αμερικανοί τον "απογαλακτισμό" του κράτους από τους Βρετανούς …Για να προχωρήσουν στην πλήρη αμερικανοποίησή του. Οι Αμερικανοί, μέσω των μυστικών τους υπηρεσιών, δημιουργούσαν τους δικούς τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της μεταχουντικής εποχής. Δημιουργούσαν τους δικούς τους μεγιστάνες, ώστε να ελέγχουν το ελληνικό κράτος και την οικονομία του απόλυτα. Αυτή η κατάσταση "χτίστηκε" πάνω σε δύο πρόσωπα. Πολιτικά "χτίστηκε" πάνω στον Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη. Όμως, οικονομικά, ο θεμέλιος λίθος αυτής της κατάστασης ήταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη …Μια οικογένεια προφανώς χαφιέδων και πρακτόρων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών …Μια οικογένεια αξιωματικών, που εκμεταλλεύτηκαν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, για να "επεκτείνουν" τα συμφέροντά τους πιο πέρα από τα σύνορα.
Ακριβώς, επειδή αυτή η κατάσταση ήταν προκλητική και βέβαια πρωτοφανής, έπρεπε να ντυθεί με μια "βιτρίνα". Μια "βιτρίνα", η οποία θα τους εμφάνιζε σαν "αυτοδημιούργητους", εφόσον τέτοια ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή τα πρότυπα του ελληνικού λαού. Εκείνη την εποχή "μεγιστάνες" του εσωτερικού, με ιδιωτική περιουσία τη λεηλασία του κράτους, δεν ήταν εύκολο να γίνουν αποδεκτοί από την ελληνική κοινωνία. Ήταν η εποχή των μεγάλων ιδεολογικών συγκρούσεων και αναλύσεων και τέτοιου είδους "ιδιωτικοποιήσεις" δεν θα ξέφευγαν από τον εντοπισμό τους. Γι' αυτόν τον λόγο η ίδια η Χούντα αναγνώρισε στους Βαρδινογιάννηδες τα παράνομα "χρήματα" από την ολιγοήμερη "μετανάστευσή" τους στην αφρικανική Ροδεσία. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζονταν κι αυτοί σαν "πετυχημένοι" στο εξωτερικό, που επέστρεφαν στην πατρίδα μαζί με τα χρήματά τους, όπως συνέβαινε με όλους τους επιτυχημένους της εποχής.
Όμως, επειδή ούτε κι αυτοί οι πραγματικά αυτοδημιούργητοι μεγιστάνες ξέφευγαν από την αριστερή ρητορική της εποχής, έπρεπε να προστατευτούν. Να προστατευτούν, για να μην έχουν οι ίδιοι την τύχη του Πάππας και η Motor Oil την τύχη της ESSO PAPPAS. Γι' αυτόν τον λόγο η Χούντα —εκτός όλων των άλλων— έφτιαξε και το "αντιστασιακό" προφίλ των "εκλεκτών" των Αμερικανών. Πρόσφερε αντιστασιακά "ένσημα" στους Βαρδινογιάννηδες, για να μπορούν να επιβιώσουν εύκολα και στη μεταχουντική εποχή …Στην από τότε σχεδιαζόμενη "αριστερή" μεταπολίτευση …Τη σχεδόν "σοσιαλιστική" μεταπολίτευση του Αμερικανού υπηκόου Ανδρέα.
Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, απαιτούσαν μεθόδευση. Τίποτε δεν ήταν εύκολο, γιατί δεν το επέτρεπαν τα μεγέθη της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί επιθυμούσαν να δημιουργήσουν τα "τζάκια", για να ελέγχουν απόλυτα την αμερικανόστροφη πλέον μεταχουντική Ελλάδα, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα. Τι "τζάκια" να φτιάξεις σε μια μικρή και θεόφτωχη χώρα; Τα "τζάκια" των αρχιτσαγκάρηδων ή των αρχιμπακάληδων; Τίποτε δεν υπήρχε στη χώρα. Λογικό ήταν. Τι μπορεί να υπάρχει υγιές και χρυσοφόρο, για να δημιουργήσει μεγιστάνες σε μια χώρα, η οποία είχε ισοπεδωθεί από τον πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε; …Σε μια χώρα, η οποία αιμορραγούσε πληθυσμιακά και ζούσε με εμβάσματα του εξωτερικού; …Σε μια χώρα, στην οποία τα λίγα ισχυρά της τέκνα ήταν διακριθέντες του εξωτερικού; Επιπλέον, δεν βοηθούσαν και τα μεγέθη. Πώς θα τα φτιάξεις τέτοια "τζάκια", χωρίς να υπάρχει μια αντίστοιχη αγορά;
Αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπήρχαν πολλές επιλογές γι' αυτούς. Η λύση ήταν μία και μοναδική. Το μόνο, που μπορούσες να κάνεις, ήταν να δημιουργήσεις μεγιστάνες από την κοινή περιουσία. Να πάρεις φιλέτα της συλλογικής ελληνικής περιουσίας και να τα δώσεις στους "εκλεκτούς" σου ιδιώτες. Η ελληνική οικονομία μπορεί να μην είχε τις δυνατότητες να "παράγει" μεγιστάνες, αλλά η ίδια η Ελλάδα ήταν ένα κεφάλαιο, το οποίο, αν μεταβιβαζόταν σε κάποιους ιδιώτες, θα τους καθιστούσε μεγιστάνες στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Αυτό δηλαδή δρομολογήθηκε τότε. Η Ελλάδα, ως κεφάλαιο, άρχισε να κατακερματίζεται και να μοιράζεται σε χαφιέδες των Αμερικανών και της CIA.
…Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Αυτή η φάμπρικα ξεκίνησε με τους Βαρδινογιάννηδες. Επειδή, λόγω εποχής, δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουν να δημιουργούν μεγιστάνες, μοιράζοντας το ίδιο το χρυσοφόρο δημόσιο κεφάλαιο, ξεκίνησαν να μοιράζουν τις μέχρι τότε χρυσοφόρες κρατικές δραστηριότητες. Αφαιρούσαν σίγουρες και εξασφαλισμένα κερδοφόρες δραστηριότητες από το κράτος —το οποίο μέχρι τότε είχε τα κεφάλαια και τα μέσα για να τις δρομολογήσει— και τις παρέδιδαν σε ιδιώτες …Σε ιδιώτες τύπου Βαρδινογιάννη …Σε ιδιώτες, τους οποίους είναι προφανές πως είχε ελέγξει, εγκρίνει και προτείνει η CIA …Σε ιδιώτες, που η CIA δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει και να εγκρίνει μέσα από την "πιάτσα" της αγοράς …Της ανύπαρκτης αγοράς μιας θεόφτωχης Αθήνας, όπου ακόμα διέπρεπαν οι παπατζήδες.
Εδώ απαντάται αυτόματα και το ερώτημα το γιατί επιλέχθηκαν για έναν τέτοιο σχεδιασμό πρώην αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού …Για τους ίδιους λόγους που επιλέγονται σε όλες τις "Μπανανίες" οι πολιτικοί δικτάτορες και οικονομικοί μεγιστάνες μέσα από τις τάξεις του στρατού. Γιατί απλούστατα εκεί γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα οι μυστικές υπηρεσίες. Η CIA μπορεί να μην γνώριζε τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά, αλλά γνώριζε τι συμβαίνει στον ελληνικό στρατό. Λογικό είναι αυτό. Η CIA μπορούσε να γνωρίζει το ποιόν κάποιων Ελλήνων μόνον σε συνθήκες όπου η ίδια μπορούσε να συμμετέχει. Τέτοιος είναι μόνον ο στρατός μιας συμμαχικής χώρας. Όταν το ναυτικό αυτής της χώρας συμμετείχε σε κοινά γυμνάσια ή σε στρατιωτικά "σχολεία" των Αμερικανών, ευνόητο είναι ότι εκεί κάποιοι γνωρίζονταν με κάποιους. Εκεί μπορούσε θεωρητικά να βρει η CIA κάποιον Έλληνα "περήφανο", "φιλόδοξο" και "αριστερό κι αντικομμουνιστή" για να "θωρακίσει" την ελληνική δημοκρατία. Πρακτικά, να βρει έναν ψωριάρη, ο οποίος είναι διατεθειμένος να προδώσει, για να βολευτεί ο ίδιος και να βολέψει και την υπηρεσία.
Αυτό και έγινε. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάντης ή να έχει μυστικές πληροφορίες, για να καταλάβει τι ακριβώς έγινε στην περίπτωση των Βαρδινογιάννηδων. Διορίστηκαν πλούσιοι από την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία τους προς την επιτυχία ήταν απόλυτα στρωτή. Ο Βαρδινογιάννης "διάλεγε", η αμερικανική πρεσβεία "ενέκρινε" και η Χούντα "παρέδιδε". Τόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος της "επιτυχίας" του. Σε μια εποχή, όπου δεν είχαμε δει ακόμα για παράδειγμα μια Deutsche Telekom ν' αγοράζει έναν θηριώδη ΟΤΕ με τα δικά του χρήματα και με εγγυητικές επιστολές βασιζόμενες στα δικά του μελλοντικά κέρδη, οι Βαρδινογιάννηδες είχαν ανακαλύψει την πρόοδο με τη λογική του "other people money".
Όταν οι Βαρδινογιάννηδες έμπαιναν τζάμπα στις μέχρι τότε θηριώδεις κρατικές δραστηριότητες με "εγγυητικές" made in USA, οι υπόλοιποι Έλληνες δεν γνώριζαν καν τι ήταν αυτές. Με τέτοιες "εγγυητικές" δημιουργήθηκαν οι σταθμοί ανεφοδιασμού και τα διυλιστήρια. Επιχειρήσεις με σίγουρα κέρδη και απαγορευμένες για τους κοινούς θνητούς. Έτσι "χτίστηκαν" οι Βαρδινογιάννηδες από τους Αμερικανούς. Έτσι κι αλλιώς κάποιος έπρεπε να ανεφοδιάζει τα πλοία τους στη Μεσόγειο και έπρεπε να τον "φτιάξουν" οι ίδιοι. Η Χούντα των υπαλλήλων τους απλά υποβοηθούσε τον σχεδιασμό. Αναγνώρισε τα παράνομα χρήματά τους και τους έδωσε άλλα τόσα, για να στήσουν την φιλοαμερικανική τους "αυτοκρατορία". Όλα τα χρήματα "βρόμικα" δηλαδή.
Εκείνη την ώρα του επιχειρηματικού οίστρου του Νίκου Βαρδινογιάννη αυτός πεθαίνει και τη διεύθυνση του "ομίλου" των "αντιστασιακών" αναλαμβάνει ο αδερφός του Βαρδής …Άλλος "αντιπαραγωγικός" πρώην αξιωματικός κι αυτός. Ο "εξόριστος" στην Αμοργό —και άρα εχθρός ενός υποτίθεται σκληρού και φασιστικού καθεστώτος— αναλαμβάνει τη διαχείριση ενός ομίλου, που, λόγω της φύσης και του μεγέθους του, θα έπρεπε να είναι μόνιμος "συνομιλητής" του καθεστώτος. Ο πρώην εξόριστος, δηλαδή, συχνά-πυκνά, λόγω του επιχειρηματικού του ρόλου, θα έπρεπε να συντρώγει ή να συσκέπτεται με αυτούς που τον εξόρισαν. Να τους ανέχεται αυτός, αλλά πολύ περισσότερο να τον ανέχονται εκείνοι. Να τον ανέχονται αυτοί σαν επιχειρηματία και να υπογράφουν για τα δάνειά του. Να ισχυροποιούν με τις υπογραφές τους έναν "σεσημασμένο" εχθρό τους.
Με αυτόν τον τρόπο οι "αντιστασιακοί" έγιναν πλούσιοι στη Χούντα της Δεξιάς και συνέχισαν να γίνονται πλουσιότεροι και στη μεταπολίτευση. Αρκούσε όμως να είναι απλά πλούσιοι; Όχι βέβαια. Έπρεπε εκτός από πλούσιοι να είναι και "χρήσιμοι". "Χρήσιμοι" για την εξουσία και για τους εαυτούς τους. Πώς όμως γίνονται οι πλούσιοι "χρήσιμοι" και για την εξουσία και για τους εαυτούς τους; Από την εποχή της Ρώμης αυτό το καταφέρνουν με άρτο και θεάματα. Ένας τέτοιος παράγοντας μπορούσε να πάρει μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα και να γίνει πολλαπλά χρήσιμος. Χρήσιμος καί για τα αφεντικά καί για τον εαυτό του.
Μέσω μιας τέτοιας ομάδας θα μπορούσε ν' αποκτήσει έναν προσωπικό "στρατό" φανατικών οπαδών, στους οποίους θα τους προσέφερε δόξες, αλλά θα είχε και το ηθικό "δικαίωμα" να τους ζητάει ανταλλάγματα. Θα παρείχε σ' αυτούς δόξες και πρωταθλήματα, αλλά και θα τους "διοχέτευε" βουβά στις αυλές των κομμάτων …Έναν ιδιωτικό "στρατό", που, όταν θα αμφισβητούσες τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων του "Προέδρου", θα αμφισβητούσες αυτόματα το "μεγαλείο" της ομάδας. Είναι γνωστό άλλωστε πως κράτος και παρακράτος δεν ξεχωρίζουν και πάρα πολύ στις κερκίδες των ομάδων.
Επειδή το κράτος έχει χρήματα και το παρακράτος έχει ανάγκες, τίποτε δεν αφέθηκε στην τύχη του. Οι κρατικές επιδοτήσεις μέσω ΟΠΑΠ άρχισαν να γεμίζουν μυστικά ταμεία και να δίνουν μεροκάματα σε επαγγελματίες οπαδούς. Η λύση είχε βρεθεί. Δεν θα επιβαρύνονταν οι πρόεδροι με πρόσθετα έξοδα. Θα απολάμβαναν τη δόξα της "αρένας", αλλά με χρήματα του κράτους. Επειδή μάλιστα στους "ηρωικούς" οπαδούς αρμόζουν "ήρωες" ηγέτες, τότε κάποιοι "ξαναθυμήθηκαν" τον "ηρωισμό" της Ροδεσίας. Τότε ο "καπετάνιος" ανέλαβε για λογαριασμό της "ηρωικής" οικογένειας την "αρένα" της αθηναϊκής Ρώμης. Ήταν τόσο καλή η προπαγάνδα, που στο τέλος την έφαγαν και οι ίδιοι. Μέχρι και ο ίδιος ο "καπετάνιος" πίστεψε πως ήταν γενναίος και συχνά-πυκνά έβγαζε την κουμπούρα του.
Το 1979 λοιπόν δόθηκε στους Βαρδινογιάννηδες ο Παναθηναϊκός. Οι "κεντροαριστεροί" βενιζελικοί, που, ελέω του κράτους της Δεξιάς, έγιναν πλούσιοι επιχειρηματίες, έγιναν και πάλι ελέω του κράτους της Δεξιάς κι αθλητικοί παράγοντες …Στην κυριολεξία ελέω κράτους, γιατί, μόλις οι Βαρδινογιάννηδες ανέλαβαν τον Παναθηναϊκό, ως δια "μαγείας" και πάλι άρχισαν να ρέουν τόνοι κρατικού χρήματος στο μέχρι τότε ασήμαντο και παντελώς ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο …Το ποδόσφαιρο, που σχεδόν σε όλα τα νοικοκυρεμένα σπίτια της επικράτειας γινόταν αιτία να χτυπά ο πατέρας τον γιο, προκειμένου εκείνος να μην ασχολείται μ' αυτό. Σε αυτό το ανυπόληπτο ποδόσφαιρο των αλητών και των περιθωριακών άρχισε το κράτος να ρίχνει τόνους χρημάτων. Γι' αυτό λέμε ότι τους δόθηκε ο Παναθηναϊκός και δεν λέμε ότι τον απέκτησαν …Πραξικοπηματικά …όπως έλεγαν και οι Γιαννακόπουλοι …Οι Γιαννακόπουλοι, οι οποίοι είχαν ανέβει στα κεραμίδια, για να φωνάξουν για την απάτη.
Κατά "σύμπτωση" ο Παναθηναϊκός μαζί με την "κάνουλα" των κρατικών χρημάτων τούς δόθηκε το '79, όταν παντοδύναμος υπουργός συντονισμού της Δεξιάς ήταν ο Μητσοτάκης …Ο ανιψιός του Βενιζέλου …Ο "φιλοξενούμενος" στη Νέα Δημοκρατία αρχηγός του κόμματος των Νεοφιλελεύθερων …Ο αρχηγός, που, εκτός από τον εαυτό του, είχε έναν και μοναδικό βουλευτή στο κόμμα του. Ποιον; Τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Κοίτα να δεις "σύμπτωση". Μιλάμε για τρομερές "συμπτώσεις". Οι "αριστεροκεντρώοι" Βαρδινογιάννηδες "ξεγελούσαν" συστηματικά τη Δεξιά …Συνεχώς την ξεγελούσαν. Άρπαζαν κρατικά και άλλα "φιλέτα" τη στιγμή που για τα "παιδιά" της δεν περίσσευε "ψίχουλο". "Της αμύνης τα παιδιά διώξανε τον βασιλιά, αλλά πρόλαβαν και του πήραν τη μπουκιά", θα έπρεπε να λέει το τραγούδι σε μια πιο προσαρμοσμένη εκδοχή.
Αν τα πράγματα δεν ήταν για τους Έλληνες τραγικά, θα μιλούσαμε για κωμωδία. Συνεχώς γίνονταν τα ίδια και πάντα με τον ίδιο τρόπο. Όλα αυτά όμως γίνονταν χωρίς προβλήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 80. Μέχρι τότε οι Βαρδινογιάννηδες ήταν οι μοναδικοί αυτόχθονες ισχυροί παράγοντες του τόπου και "χορηγοί" του δικομματισμού. Μοναδικοί made in Greece μεγιστάνες και μοναδικοί "ευεργέτες" του κομματικού κράτους …Αναγκαστικά. Έπαιρναν από το κομματικό κράτος και έπρεπε να δώσουν "αντισταθμιστικά". Ήταν λίγο κομπλεξικοί ως "διορισμένοι" πλούσιοι, αλλά τι να έκαναν; Ζήλευαν τους πραγματικά αυτοδημιούργητους Έλληνες της διασποράς, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα. Όταν δεν πήγαιναν στην πρεσβεία να πάρουν εντολές "επιτυχίας", έπνιγαν τον καημό τους σε παλιά κρασιά και μουχλιασμένα τυριά.
Όμως, τα κόμπλεξ ήταν δεδομένα. Ήταν διορισμένοι της επιτυχίας. Ήταν πετυχημένοι, γιατί απλά κάποιος εκλεκτός των Αμερικανών έπρεπε να εμφανίζεται ως τέτοιος. Ήταν δισεκατομμυριούχοι, αλλά όχι κοσμοπολίτες. "Κατέκτησαν" τον κόσμο, χωρίς να τον δούνε. Δεν "ανακατεύτηκαν" με τον κόσμο και ως εκ τούτου δεν ήταν καλλιεργημένοι. Η "επιτυχία" τους πάντα περιοριζόταν στη μικρή διαδρομή μεταξύ της αμερικανικής πρεσβείας και των γραφείων τους σε μια οδό με συμβολικό όνομα …Στην "Αρματολών και κλεφτών". Ως εκ τούτου δεν "εξελίχθηκαν". Ζούσαν "απομονωμένοι" μέσα στην Αθήνα και με βάση τις αρχές και τις αξίες των συμμοριών των ορεινών της Κρήτης …Στην κυριολεξία τα "Ζωνιανά" της Εκάλης και του Ψυχικού. Αμφιβάλουμε αν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε συμβατικές κοινωνικές εκδηλώσεις …Αν μπορούσαν να φάνε δημοσίως …Συστηματικά ακοινώνητοι …Γρύλιζαν και δεν μιλούσαν. Αυτά όχι σε κάποιον μακρινό αιώνα …Ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Η προηγούμενη γενιά περνάει ατόφια τα χαρακτηριστικά της στην επόμενη. Βλέπεις τον Τζίγγερ και είσαι σίγουρος ότι στη ζωή του έγινε πραγματικά φίλος μόνον με αυτοκίνητα. Ένας ακοινώνητος άνθρωπος, που οι συναναστροφές του είναι πολύ συγκεκριμένες και αναπτύσσονται με μόνο κριτήριο τη "χρησιμότητα". Ένας άνθρωπος, ο οποίος "φίλους" έχει μόνον όσους είναι "χρήσιμοι" και είναι διατεθειμένοι να γίνουν δούλοι του. Ένας άνθρωπος, ο οποίος "φίλες" έχει μόνον γυναίκες, οι οποίες απαντάνε σε τηλέφωνα που είναι "χρήσιμα" για άνδρες. Λογικά μας φαίνονται αυτά. Ό,τι βλέπεις, αυτό κάνεις. Ο θείος του ο καπετάνιος ακόμα μεγαλώνει νύχι στο μικρό το δάκτυλο. Προφανώς το θέλει, για να ρίχνει αλάτι στα κατσίκια που κλέβει στα ορεινά της Εκάλης. Έλεος. Πουλάς, μέσω του Σταρ, lifestyle στους Έλληνες και μεγαλώνεις νύχι γιδοβοσκού; Είσαι μεγαλοπαράγοντας της κοινωνίας και κάθεσαι και μαλώνεις σαν χαμάλης με όποιον οπαδό ή δημοσιογράφο βρίσκεις μπροστά σου;
Όλα πήγαιναν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό για δύο περίπου δεκαετίες. Οι κλίμακες ήταν λογικές και τα κέρδη της Motor Oil έφταναν για όλους. Όμως, μετά το πέρας αυτών των δεκαετιών οι ανάγκες του συστήματος άλλαξαν και έπρεπε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Στην "αυγή" της δεκαετίας του 90 ο κόσμος όλος άρχισε να κλονίζεται και μαζί μ' αυτόν και οι παράγοντές του. Η Ελλάδα ήταν μέλος αυτού του κόσμου και θα έπρεπε να προσαρμοστεί. Το σύστημά της θα έπρεπε να προσαρμοστεί. Η μεταπολίτευση της δήθεν "πάλης" των δήθεν "ιδεολογιών" έπρεπε να εξελιχθεί. Η μεταχουντική μεταπολίτευση ήταν προσαρμοσμένη σε έναν αμερικανικό μεταπολεμικό σχεδιασμό, ο οποίος στηριζόταν στην ύπαρξη της Σοβιετικής Ένωσης και τη δήθεν μάχη των ιδεολογιών. Μέχρι τότε κυρίαρχο ήταν το "παραμύθι" των καλών και των κακών ιδεολογιών και βέβαια των ηγεσιών τους. Αυτό το "παραμύθι" κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80 άρχισε να καταρρέει.
Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε μαζί με το τείχος του Βερολίνου. Οι ανάγκες των Αμερικανών άλλαξαν και έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Τότε ακούστηκε για πρώτη φορά ο όρος Νέα Τάξη Πραγμάτων …Η Τάξη των Μπους …Η Τάξη των "φωτισμένων", η οποία θα οδηγούσε στην "καλή" ιδιωτικοποίηση των πάντων μέσα από "υγιείς" και "ανόθευτες" διαδικασίες ανταγωνισμού. Εχθρός αυτής της Τάξης ήταν ένας και μοναδικός …Η τρομοκρατία.
Η αλλαγή όμως της εποχής επέβαλε στους Αμερικανούς "ιδιοκτήτες" της Ελλάδας και πάλι τις ίδιες υποχρεώσεις. Εφόσον οι Βαρδινογιάννηδες ήταν πολύτιμοι και στην Νέα Τάξη, θα έπρεπε να προσαρμόσουν τη "βιτρίνα" τους με βάση αυτές τις νέες προδιαγραφές. Στα χρόνια της Χούντας φρόντισαν οι Αμερικανοί να τους δώσουν την "αντιστασιακή" τους βιτρίνα …Τη "βιτρίνα", την οποία θα χρειάζονταν για την εποχή εκείνη, όπου θα "βασίλευε" η δημοκρατικότητα. Όμως, αυτό πλέον δεν αρκούσε. Άλλαζε η εποχή και άλλαζαν και οι ανάγκες της. Άλλαζε η εποχή και άλλαζαν και οι "βιτρίνες" της. Αν η νομιμοποίησή των Βαρδινογιάννηδων στην προηγούμενη εποχή οφειλόταν στην "αντιπαλότητά" τους με τη Χούντα —και βέβαια και τον κομουνισμό—, στην νέα εποχή θα έπρεπε να έχουν βεβαιωμένη "αντιπαλότητα" και με τους νέους εχθρούς της Νέας Τάξης.
Οι Βαρδινογιάννηδες έπρεπε να "συναντηθούν" και με την τρομοκρατία, για να πάρουν τα "εφόδια" της νέας εποχής. Εδώ βέβαια μπορεί να καταλάβει κάποιος και την πολυτιμότητα των Βαρδινογιάννηδων σ' αυτήν την εποχή. Η προστασία, την οποία απολαμβάνουν οι Βαρδινογιάννηδες από τους Αμερικανούς, φαίνεται στην ανανέωση της "βιτρίνας" τους, κάθε φορά που οι καταστάσεις αλλάζουν. Κάθε φορά που "αλλάζει" μια κατάσταση, κάποιες μυστηριώδεις δυνάμεις —προφανώς αμερικανικές— φροντίζουν να βελτιώνουν τις "βιτρίνες" της οικογένειας. Το ίδιο έκαναν και κατά την αλλαγή της "εποχής". Στην εποχή της μεγάλης λεηλασίας του κράτους φρόντισαν και πάλι να τους δώσουν μια ανάλογη "βιτρίνα". Στην εποχή κατά την οποία θα βασίλευε η "αντιτρομοκρατική" υστερία, φρόντισαν να τους εμφανίσουν σαν "θύματα-μάρτυρες" της τρομοκρατίας.
…Δες και πάλι "τύχη" που την είχαν τα παιδιά του Βαρδινάκη …Όπως επί Χούντας για παράδειγμα …Τότε, που οι φτωχοί βασανίζονταν και πετάγονταν στα χαντάκια και οι "αντιστασιακοί" Βαρδινογιάννηδες εξορίζονταν από το κράτος, αλλά και πλούτιζαν με κρατικές επιδοτήσεις. Την ίδια τύχη είχαν και στην ύστερη μεταπολίτευση. Η "αποτελεσματική" 17 Νοέμβρη, που, όποτε βόλευε, έβρισκε τον στόχο της, έκανε όλα τα "λάθη" μαζεμένα, όταν αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Βαρδή. Όταν βόλευε την αμερικανική και φιλοαμερικανική συμμορία να σκοτωθεί κάποιος, ποτέ δεν υπήρχε αποτυχία. Όταν δεν βόλευε, πάντα είχαμε λάθη και παραλείψεις.
Επειδή βόλευε τη συμμορία, σκότωσαν τον Μπακογιάννη μέρα μεσημέρι στο πολυσύχναστο Κολωνάκι. Επειδή βόλευε τη συμμορία, σκότωσαν τον Σόντερς μέρα μεσημέρι στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Κηφισίας. Κατόρθωσαν και σκότωσαν έναν γνωστό πολιτικό και έναν σημαντικό ξένο διπλωμάτη υπό αντίξοες συνθήκες και απέτυχαν στην περίπτωση Βαρδινογιάννη …Τον απλό ιδιώτη Βαρδή δεν μπόρεσαν να τον σκοτώσουν στις ερημιές …Απέτυχαν …Δοκίμασαν μια πολύ περίεργη μέθοδο και "απέτυχαν". Γιατί όμως επέλεξαν τέτοιες ερημιές για ένα τέτοιο θεαματικό χτύπημα; Μήπως γιατί δεν ήθελαν αυτόπτες μάρτυρες; Μήπως γιατί ο Βαρδής δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και δεν έπρεπε να τον δει κανένας μέχρι να φτάσει "τραυματίας" στον χώρο της απόπειρας;
Γιατί όμως υιοθετούμε ένα τέτοιο ακραίο σενάριο; Γιατί απλούστατα τα κέρδη, τα οποία προέκυψαν από αυτό το "λάθος", είναι εξίσου ακραία. Ποιο ήταν το κέρδος, εξαιτίας αυτής της αποτυχημένης απόπειρας; Εξαιτίας της 17 Νοέμβρη η οικογένεια έγινε περίπου η "ιερή αγελάδα" της επιχειρηματικής μας κοινότητας της Νέας Εποχής. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη καθ’ όλη τη διάρκεια της Νέας Τάξης στην Ελλάδα απολαμβάνει το "απυρόβλητο". Η οικογένεια, η οποία πρωταγωνιστεί στο "πλιάτσικο" της Νέας Τάξης, βρίσκεται μακριά από το ορατό "πεδίο" του κόσμου. Αν ακουστεί κάτι γι' αυτήν, θα είναι απαραίτητα καλό …Απαγορεύεται να είναι κακό …Μόνον νόμος δεν έχει βγει ακόμα, για να το απαγορεύει και επισήμως.
Καμία οικογένεια ποτέ στην ελληνική ιστορία δεν "προστατεύτηκε" τόσο πολύ από την κοινή γνώμη. Είναι η οικογένεια, η οποία πλούτισε με τον "σταυρό" στο χέρι. Πλούτισαν, βοηθώντας "παιδιά να χαμογελούν". Αυτή η οικογένεια ποτέ δεν "έκλεψε" ή "άρπαξε" το παραμικρό. Η οικογένεια, της οποίας το μόνο μέλημα είναι να σώσει τα παιδιά από τον καρκίνο. Η "ιερή" οικογένεια, την οποία κανένας δεν τολμά να την πιάσει στο στόμα του. Η οικογένεια, η οποία πλέον απολαμβάνει τζάμπα και επ’ άπειρον την προστασία των μηχανισμών ασφαλείας του κράτους.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πάνω σ' αυτήν την οικογένεια στηρίχθηκε ο σχεδιασμός της Νέας Τάξης στην Ελλάδα. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα έπρεπε να προηγηθεί μια ενέργεια "αγιοποίησής" της και τέτοια ήταν η απόπειρα κατά του Βαρδή. Αντιλαμβανόμαστε πως ήταν πολλά τα "κέρδη" από την "αποτυχημένη" προσπάθεια της 17 Νοέμβρη, για να ήταν πραγματική. Μιλάμε για ΤΗΝ "σύμπτωση". Τα ΣΩΣΤΑ και τα ΛΑΘΟΣ της οργάνωσης έγιναν μόνον όπως βόλευαν το σύστημα. Οι κολλητοί Μητσοτάκης και Βαρδινάκης "νομιμοποιήθηκαν" στην κορυφή των τομέων τους μέσω της 17 Νοέμβρη. Ο ένας έγινε κορυφαίος πολιτικός παράγοντας του τόπου, εξαιτίας της αποτελεσματικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης και ο άλλος έγινε κορυφαίους οικονομικός παράγοντας του τόπου, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Μόνοι τους οι "κολλητοί" της μεταπολίτευσης να τα σχεδίαζαν, δεν θα τα κατάφερναν τόσο καλά.
Για να καταλάβει ο αναγνώστης καλύτερα αυτό το οποίο λέμε, θα πρέπει να σκεφτεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Να προσπαθήσει να σκεφτεί τι ακριβώς θα γινόταν, αν από τύχη τα πράγματα δεν εξελισσόταν με αυτήν τη σειρά. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως, αν η 17 Νοέμβρη αποτύγχανε στην περίπτωση Μπακογιάννη, πιθανότατα ο Μητσοτάκης δεν θα γινόταν ποτέ Πρωθυπουργός. Όταν δεν μπορείς να εκλεγείς πρωθυπουργός με τον Ανδρέα στο δικαστήριο —και άρα χωρίς αντίπαλο— το πιο πιθανό είναι ν' αναγκαστείς να παραιτηθείς από την αρχηγία του κόμματος. Μόνον κλαίγοντας ως κακομοίρης μπορούσε ο Μητσοτάκης να εκλεγεί και αυτήν τη δυνατότητα τού την πρόσφερε η δολοφονία του Μπακογιάννη. Χωρίς αυτήν την πετυχημένη δολοφονία το σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν θα ήταν όπως το γνωρίζουμε. Ο Μητσοτάκης δεν θα ήταν επίτιμος και η Ντόρα πιθανότατα θα έκανε μεγάλη "καριέρα" στα κομμωτήρια.
Από την άλλη πλευρά είχαμε τα ακριβώς αντίθετα δεδομένα. Τα κέρδη όλα προέρχονται από την αποτυχία της οργάνωσης. Αν η 17 Νοέμβρη πετύχαινε τον στόχο της στην περίπτωση Βαρδινογιάννη, τίποτε δεν θα ήταν όπως το γνωρίζουμε σήμερα —και βέβαια ευνοεί την εξουσία της Νέας Τάξης—. Κατ’ αρχήν θα διέλυε ο όμιλος Βαρδινογιάννη και δεν θα ξανασήκωνε ποτέ κεφάλι, γιατί δεν υπήρχε γενιά έτοιμη για τη "διαδοχή". Ο "καπετάνιος" δεν θα μπορούσε ν' αντικαταστήσει τον Βαρδή, όπως αυτός αντικατέστησε τον αδερφό τους.
Όμως, χωρίς αυτήν την οικογένεια δεν θα υπήρχε η Διαπλοκή, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι η "ναυαρχίδα" της Διαπλοκής. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ούτε Λαμπράκης ούτε Μπόμπολας ούτε Μυτιληναίος ούτε Κόκκαλης. Φτωχομπινέδες, οι οποίοι —ελέω κράτους— μέσα σε μια νύχτα γίνονταν μεγιστάνες, μόνον στο "άρμα" του Βαρδινογιάννη μπορούσαν ν' ακουμπήσουν. Χωρίς τον Βαρδινογιάννη μόνον "αρπαχτές" θα μπορούσαν να κάνουν και τίποτε παραπάνω. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να μονιμοποιηθούν και να "νομιμοποιηθούν" ως σημαντικοί κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας.
Μπορεί όλοι αυτοί να επιλέχθηκαν βάση των ιδίων κριτηρίων, των ιδίων πρεσβειών και των ιδίων κομμάτων που επιλέχθηκαν και οι Βαρδινογιάννηδες, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Για να υπάρξουν όλοι αυτοί οι κραυγαλέα διαπλεκόμενοι ως επιχειρηματίες, θα έπρεπε να πάρουν μια κοινωνική "νομιμοποίηση". Αυτήν τη "νομιμοποίηση" μπορούσαν να τους τη δώσουν μόνον οι ήδη "νόμιμοι" Βαρδινογιάννηδες. Τη "νομιμότητά" τους θα την έπαιρναν από τους μόνους που μπορούσαν να τη δώσουν. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν απαραίτητοι οι Βαρδινογιάννηδες στην Νέα Τάξη στην Ελλάδα. Μόνον ένας Βαρδινογιάννης τούς έδινε την απαραίτητη κοινωνική "νομιμοποίηση". Αυτός αποφάσιζε ποιον θ' "αναγνωρίσει" σαν ισότιμο "συνάδελφό" του. Ο συνεταιρισμός του Βαρδινογιάννη με τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα ή τον Μυτιληναίο, τούς "αναγνώρισε" σαν "νόμιμους" μεγιστάνες.
Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Λαμπράκης θα παρέμενε ένας "ιδιόμορφος" εκδότης, που, όταν δεν θα έψαχνε παρέες στους λάκκους του ασβέστη, θα περιοριζόταν σε παιχνίδια πολιτικής επιρροής, όπως έκανε επί μισό αιώνα πριν. Δεν θα γινόταν και διαπλεκόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας. Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Μπόμπολας θα παρέμενε μικροκατασκευαστής βόθρων, που απλά θα είχε αγοράσει και μια φυλλάδα. Χωρίς αυτόν τον συνεταιρισμό ο Μυτιληναίος μπορεί να έκοβε σήμερα εισιτήρια στο θέατρο της Ντενίση στα Ηλύσια. Ακόμα και ο Κόκκαλης από τον ίδιο σχεδιασμό επωφελήθηκε. Η δήθεν "αντιπαλότητα" του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τον εμφάνισε ως ομοεπίπεδο και άρα ως "νόμιμο" "συνάδελφο" του Βαρδινογιάννη. Χωρίς αυτόν ο Κόκκαλης θα παρέμενε στο παραπέτασμα, γιατί δεν ήταν για τίποτε παραπάνω ο αγράμματος χαφιές της Στάζι.
Αυτή η περίοδος θα πρέπει να ήταν η καλύτερη για τους Βαρδινογιάννηδες …όχι μόνον οικονομικά, αλλά και ηθικά. Οι Βαρδινογιάννηδες θα πρέπει για πρώτη φορά να ήταν ευτυχείς. Ο κοσμοπολίτικος ελληνισμός, ο οποίος επί αιώνες παρήγαγε διάσημους κοσμοπολίτες μεγιστάνες, ήταν για πρώτη φορά "επαρχιώτικος". Οι μεγιστάνες του ελληνισμού ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία όμοιοι ποιοτικά με τους μεγιστάνες των "δημοκρατιών" της υποσαχάριας Αφρικής ή των "Μπανανιών" της Λατινικής Αμερικής. Ο ελληνισμός, ο οποίος "παρήγαγε" κόμηδες στη Βιέννη και μαικήνες της τέχνης στη Μόσχα, έγινε ένα μικρό "κλειστοφοβικό" Μπαγκλαντές. Μεγιστάνες έγιναν η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα …Άνθρωποι του υποκόσμου …Άνθρωποι, που τα χρήματά τους τα ξόδευαν σε αυτοκίνητα, βίζιτες και μπουζουκλερί …Άνθρωποι, που, όταν έδιναν εκατόευρα στα κορίτσια των στριπτιζάδικων, νόμιζαν ότι μοίραζαν "υποτροφίες" σαν μεγάλοι ευεργέτες. Αναγνωρισμένοι "άρχοντες" μόνον στους πορτιέρηδες, στους παρκαδόρους και στους μαστροπούς.
Από τη Σκάλα του Μιλάνου της Κάλλας η Ελλάδα "έπεσε" στην Αρένα και τη Βίσση. Από τα Maxim του Παρισιού, στα πατσατζίδικα της λαχαναγοράς. Για πρώτη φορά θα πρέπει να πήγαιναν οι Βαρδινογιάννηδες σε δεξιώσεις και να έβλεπαν χειρότερους από τους ίδιους. Οι παλαιές δεξιώσεις των Ελλήνων πλουσίων κοσμοπολιτών, στις οποίες υπήρχε απαράβατος κανόνας να μιλάς μόνον για τέχνη και ποτέ για χρήματα, έγιναν δεξιώσεις του ρεψίματος και της πορδής —…Πόσα βγάζεις; …Ποιος σου έδωσε το έργο; …Πόσο τον πλήρωσες;—. Στις μεγάλες δεξιώσεις την ελληνικής Πολιτείας οι άλλοτε ευεργέτες του λαού αντικαταστάθηκαν από τους ευεργετημένους του λαού. Νεόπλουτοι καραγκιόζηδες, οι οποίοι, τις σπάνιες φορές που ανέφεραν την λέξη "τέχνη", συνήθως αφορούσε τις ειδικές ικανότητες κάποιας Ρωσίδας, την οποία είχαν γνωρίζει την προηγούμενη νύχτα. Κοντά στον καπετάνιο εμφανίστηκαν παράγοντες με νύχια ακόμα μεγαλύτερα, για να ξύνουν τα αυτιά τους …για να μην πούμε τίποτε άλλο. Μπροστά στον Μπόμπολα αριστοκράτης είναι και ο κουλουράς της Ομόνοιας …Τουλάχιστον αυτός, λόγω δουλειάς, δεν αφαιρείται, για να δει τι βγάζει από τη μύτη του.
Το θέμα, για να συνεχίσουμε την ανάλυση, είναι πως όλοι αυτοί οι άξεστοι φτωχομπινέδες έγιναν διαπλεκόμενοι, γιατί ανέβηκαν πάνω στην "πλατφόρμα" του Βαρδινογιάννη. Απλά, για να καταλάβει κάποιος το πόσο σημαντικό είναι αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τον σχεδιασμό και το τελικό ζητούμενο …Το ζητούμενο, που βιώνουμε σήμερα και μας έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής. Αυτό λοιπόν το ζητούμενο είναι η πλήρης, απόλυτη και ισοπεδωτική ιδιωτικοποίηση των πάντων. Έχοντας, η κατ’ όνομα μόνον αμερικανική Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλάξει τον σχεδιασμό της, έπρεπε να μεθοδεύσει την απόλυτη ιδιωτικοποίηση των ίδιων των κρατών και σε αυτόν τον σχεδιασμό την εξυπηρετούσαν οι διαπλεκόμενοι, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στη λεηλασία τους.
Γιατί την ενδιέφερε την Νέα Τάξη αυτή η ιδιωτικοποίηση; Γιατί απλούστατα θα επιχειρούσε ν' "αγοράσει" τα ίδια τα κράτη. Αυτό, το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτύχει με σφαίρες και με βόμβες, θα το επιχειρούσε με χρήματα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση να περιορίζει τα κράτη στην "αυλή" τους, θα επιχειρούσαν να τα εξαγοράσουν. Έχοντας λοιπόν οι ιμπεριαλιστές αυτόν τον στόχο, αναζητούσαν συνενόχους, για να τους εξυπηρετήσουν στο έγκλημα. Τέτοιοι ήταν οι διαπλεκόμενοι. Για να τους δημιουργήσουν όλους αυτούς εκ του μηδενός, προχώρησαν σε γενικευμένη χρήση της πρακτικής που εφάρμοσαν με τους Βαρδινογιάννηδες.
Οι Βαρδινογιάννηδες τούς ήταν απαραίτητοι γι' αυτήν την πρακτική, όπως είναι η "μαγιά" για το "ψωμί". Δεν μπορούσαν οι Αμερικανοί να την επαναλάβουν χωρίς τη δική τους συμμετοχή. Δεν τους έφταναν μόνον οι Βαρδινογιάννηδες, αλλά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και χωρίς αυτούς. Δεν μπορούσαν να χαρίσουν το σύνολο του κράτους σε μια οικογένεια και αναγκαστικά έπρεπε να δημιουργήσουν πανομοιότυπες …Οικογένειες, οι οποίες επιλέγονταν ανάλογα με το πού και πόσο χρωστούσαν οι Αμερικανοί στους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης. Δεν ήταν μόνον ο Μητσοτάκης, που δικαιούνταν "τζάκια". Δικαιούνταν και ο Παπανδρέου. Δικαιούνταν και το "ηρωϊκό" ΚΚΕ. Όλος ο υπόκοσμος των μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά "θεμελιώθηκαν" στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Θεμελιώθηκαν επί Δεξιάς, για να μην τα χρεωθεί το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ των φτωχών "σοσιαληστών". Θεμελιώθηκαν στη διακυβέρνηση, την οποία επέβαλε με τις "σφαίρες" της η 17 Νοέμβρη και άρα η CIA.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο, που ήταν τόσο σημαντικό να "πετύχει" η 17 Νοέμβρη να σκοτώσει τον Μπακογιάννη και ν' "αποτύχει" να σκοτώσει τον Βαρδινογιάννη; Μόνο με αυτόν τον "μαγικό" τρόπο θα παρέμεναν και στην νέα εποχή οι παλαιοί πρωταγωνιστές. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε πολύ "μαγικές" τις συμπτώσεις, για να είναι αληθινές. Γι' αυτόν τον λόγο δεν πιστεύουμε τις επίσημες "εκδοχές" των τρομοκρατών και των δημοσιογράφων. Από τη στιγμή που τα μεγάλα "αφεντικά" είχαν εξασφαλισμένα τα συμφέροντά τους με την πρωθυπουργοποίηση του Μητσοτάκη και την επιβίωση του Βαρδή, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να πιστέψουμε ότι δεν ήταν "στημένη" η 17 Νοέμβρη, που τους τα εξασφάλισε. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λογική μας, επειδή αυτό δεν μπορούμε να το αποδείξουμε με στοιχεία …Μηχανικοί είμαστε …δεν είμαστε ζωγράφοι. Όταν με τους υπολογισμούς μας "βλέπουμε" πολυκατοικία, δεν μας πείθεις ότι "βλέπουμε" έναν λάκκο …ό,τι κι αν μας δείξεις. Χίλιες φορές να δούμε κατεστραμμένο το αυτοκίνητο του Βαρδή, χίλιες πεντακόσιες φορές θ' αμφισβητήσουμε ότι ο ίδιος ήταν μέσα σ' αυτό.
Από τη στιγμή που όλα έγιναν όπως βόλευε τους Αμερικανούς —και άρα όπως "έπρεπε"—, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Η πρόοδος των ιδίων Βαρδινογιάννηδων συνεχίστηκε με τον ίδιο Μητσοτάκη. Οι "αριστεροκεντρώοι" Βαρδινογιάννηδες και πάλι ξεγέλασαν τη "χαζή" Δεξιά. Έγιναν τραπεζίτες και πάλι ελέω Μητσοτάκη και βέβαια κράτους. Με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη απέκτησαν την κρατική τράπεζα με το όνομα Τράπεζα Πειραιώς …Την οποία και πάλι γιγάντωσαν με κρατική απόφαση-δωρεά, "καταπίνοντας" τη Μακεδονίας-Θράκης. Ποιος δεν θυμάται τους αγώνες των εργαζομένων της δεύτερης για το τζάμπα ξεπούλημά της; Ποιος δεν θυμάται τις μαύρες σημαίες στο κεντρικό κατάστημα της Τσιμισκή και Βασιλίσσης Σοφίας;
Ούτε όμως αυτό αρκούσε. Ελέω Αμερικανών, κράτους και Μητσοτάκη —και άρα παρακράτους— έλεγχαν τον Παναθηναϊκό, τα πετρέλαια και μια τράπεζα, αλλά δεν ήταν ακόμα πλήρως διαπλεκόμενοι. Τι κάνει έναν διαπλεκόμενο πραγματικό; Μα φυσικά η ιδιοκτησία ΜΜΕ. Η δυνατότητά του να "τυφλώνει" τον κόσμο και να τον παραδίδει λεία στην εξουσία, που εξυπηρετεί τον ίδιο. Ο Μητσοτάκης κερδίζει τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 με ποσοστό 46,19% και λόγω εκλογικού νόμου δεν καταφέρνει να σχηματίσει δική του κυβέρνηση, αλλά ελέγχει απόλυτα την Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Εδώ μιλάμε για διαβολική σύμπτωση. Κερδίζει ο Μητσοτάκης τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου του 1989 και στις 20 του ιδίου μήνα, που "πρωθυπουργεύει" ο ίδιος, ξεκινάει η λειτουργία του MEGA CHANNEL. Η λειτουργία του καναλιού των εκδοτών και του Βαρδινογιάννη …Η λειτουργία του σημερινού καναλιού του ΔΝΤ.
Όλα αυτά έγιναν και πάλι τζάμπα. Πάλι τζάμπα μάγκες οι Βαρδινογιάννηδες. Αγόραζαν με τον ίδιο "εγγυητικό" τρόπο. Αγόραζαν τζάμπα τηλεοπτικές συχνότητες πριν αυτές "σφραγιστούν" για όλους τους υπολοίπους. Έχτιζαν κανάλια, βάζοντας "υποθήκες" μελλοντικά έσοδα από διαφημίσεις …Σίγουρα έσοδα, εφόσον, λόγω Μητσοτάκη, έπεφταν οι κρατικές διαφημίσεις με τον τόνο. Δισεκατομμύρια εισέπρατταν σε κρατικές διαφημίσεις οι τζάμπα καναλάρχες. Ούτε μία δραχμή δεν έβαλαν από τις τσέπες τους
…Οι καναλάρχες, οι οποίοι ανταπέδιδαν την εξυπηρέτηση σε είδος …Οι καναλάρχες, οι οποίοι "θωράκισαν" τον δικομματισμό. Μεγάλη η χάρη τους. Μέχρι και το θλιβερό ανθρωποειδές με το όνομα Σημίτη τον εμφάνιζαν σαν "γοητευτικό". Επί μία δεκαετία σχεδόν τον εμφάνιζαν σαν τον "καταλληλότερο". Όσο πιο κοντό και άσχημο τον έβλεπε ο λαός, τόσο πιο πολλά δημόσια έργα μάς κόστιζε η "σαύρα" του Κολωνακίου, για να βελτιώνει την εικόνα της. Αυτοί οι καναλάρχες αποφάσιζαν όχι μόνον για το ποιοι θα μας κυβερνούσαν, αλλά και ποιοι θα συμμετείχαν στη Βουλή ως κοινοί βουλευτές. Οι "κολλητοί" κομματάρχες έστελναν τις λίστες των υποψηφίων στους Βαρδινογιάννηδες και αυτοί τούς "πρότειναν" στον λαό μέσω των καναλιών.
Δεν υπάρχει βουλευτής, που να εκλέχθηκε τέτοιος, χωρίς να έχει περάσει από το "φίλτρο" των καναλαρχών. Πρώτα οι καναλάρχες γνώριζαν ποιοι θα εκλεγούν και μετά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που μετρούσαν τις ψήφους στις κάλπες. Μιλάμε για την απόλυτη "δημοκρατία" …Την απόλυτη τηλεοπτική "δημοκρατία". Για να γίνει μάλιστα πιο "οργανωμένη" η προσφορά τους σ' αυτήν τη "δημοκρατική" πραγματικότητα, εξειδίκευσαν τα κανάλια τους. Το αυτοαποκαλούμενο "σοβαρό" Μέγκα, θα αποφάσιζε για την πολιτική "άποψη" των "σοβαρών" Ελλήνων. Το πιο "ελαφρύ" Σταρ, θα ομογενοποιούσε την πλέμπα. Θα έδειχνε κώλους και βυζιά, για ν' απασχολείται η πλέμπα …Η πλέμπα θα "τελείωνε" μαζί με την Πετρούλα, γιατί αυτό "βόλευε" το καθεστώς της μεταπολίτευσης.
Μιλάμε για "σύμπτωση". Κάθε φορά που ο Μητσοτάκης έπαιρνε μια θέση εξουσίας, κάτι "τσιμπούσανε" και οι "αντιστασιακοί" Βαρδινογιάννηδες. Όσο πιο μεγάλη ήταν η θέση που έπαιρνε ο ίδιος, τόσο πιο σημαντικό το απόκτημά τους. Τι να έκανε ο άνθρωπος; Βοηθούσε τα "ορφανά" από την Κρήτη. Να πάρουν το κατιτής τους. Να μην αποτύχουν στην Αθήνα και γυρίσουν στην Κρήτη και "ξαναπέσουν" στις "κατσικοεπιδρομές".
Μιλάμε για βοήθεια. Οι άνθρωποι ήταν φιλόδοξοι. Όπου έβλεπαν κέρδη, ήθελαν να μπουν. Ήθελαν να μπουν χωρίς χρήματα όμως. Γιατί να βάλουν χρήματα, όταν έχουν "μπάρμπα" το δημόσιο; Χρήματα χρειάζονται για την ανάπτυξή τους μόνον οι υπόλοιποι Έλληνες και όχι οι Βαρδινογιάννηδες. Με βάση αυτήν τη λογική, γιατί να μην γίνονταν ακτοπλόοι στην εποχή της άνθισης του ελληνικού τουρισμού; Έγινε ακτοπλόος ο Αγούδημος και ο Βεντούρης και δεν θα ήταν η "αγία" οικογένεια; Άλλωστε αυτοί, σαν "άγιοι", δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα χρήματα. Τέτοια "ταπεινά" προβλήματα είχαν μόνον οι κοινοί θνητοί και όχι οι "γαλαζοαίματοι" Βαρδινογιάννηδες.
Ο κοινός Έλληνας, για παράδειγμα, θα πρέπει να έχει χρήματα, για ν' αγοράσει μια μικρή "Μαγδαλένα" και να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του. Ο κοινός Έλληνας θα πρέπει να στήσει εκ του μηδενός μια τέτοια εταιρεία. Ο Βαρδινογιάννης τέτοιο πρόβλημα δεν έχει. Γιατί να "στήσει" εκ του μηδενός μια τέτοια εταιρεία, όταν υπάρχουν οι έτοιμες και σίγουρες; Αυτός απλά θα πληρώσει ένα τηλεφώνημα, για να το ζητήσει από τον "μπάρμπα". Γίνεται να είσαι ο "ευνοούμενος" ενός Χανιώτη —όπως ο Μητσοτάκης— και να μην σου "χαριστεί" η χανιώτικη ΑΝΕΚ; Αυτό έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
Ο προδότης των Χανίων πήρε ένα σημαντικότατο περιουσιακό στοιχείο όλων των Χανιωτών και το χάρισε στον "κολλητό" του. Γιατί; Πιθανότατα για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και καριέρα η Ντόρα. Χωρίς χρήματα πώς θα ήταν η "πρώτη" της Αθήνας και υποψήφια αρχηγός. Όλα αυτά έχουν κόστη και μέρος αυτών φορτώθηκε και στους Χανιώτες. Απλά πράγματα. Ήθελε ο Βαρδινογιάννης να γίνει "ακτοπλόος" και του δόθηκε δώρο η μεγάλη συνεταιριστική εταιρεία της Κρήτης. Τζάμπα ασχολούνταν ο θεομπαίχτης Μητσοτάκης με την Εκκλησία της Κρήτης; Προφανώς έδωσε μητροπολιτικό θρόνο σε κάποιον και αφαίρεσε την εν λόγω εταιρεία από αυτόν τον θρόνο. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα για τους Βαρδινογιάννηδες. Πάλι με "εγγυητικές" και ομολογιακά δάνεια με βάση τα μελλοντικά κέρδη …Μιλάμε για έξυπνους σε ένα έθνος βλακών. Τώρα είναι κυρίαρχοι του Αιγαίου, επειδή όλους τους υπόλοιπους Έλληνες —νησιώτες και στεριανούς— δεν τους "έκοβε".
Δεν τους "έκοβε" τότε και δεν τους "κόβει" και τώρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Τώρα, που ανοίγει η αγορά ενέργειας, οι κοινοί Έλληνες στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βάλουν μερικούς φωτοβολταϊκούς τσίγκους στα χωράφια τους. Δεν είναι έξυπνοι σαν τους Βαρδινογιάννηδες, να ζητήσουν τη θηριώδη ΔΕΗ. Να την "αναπτύξουν" έτσι, χωρίς να πληρώσουν δραχμή, γιατί είναι έξυπνοι …Γιατί μπορούν να την "αγοράσουν" με δόσεις, τις οποίες θα πληρώνουν από τα σίγουρα και τεράστια μελλοντικά της κέρδη. Τύφλα να 'χουν αυτοί, οι οποίοι αγοράζουν με δάνεια τα διαμερίσματά τους και πληρώνουν το νοίκι ως δόση. Μόνον οι Βαρδινογιάννηδες μπορούν ν' αγοράζουν θηρία του κεφαλαίου με δόσεις.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που οι Βαρδινογιάννηδες ήταν πολύτιμοι για τους Αμερικανούς της Νέας Τάξης; Η επιβίωση των Βαρδινογιάννηδων θα οδηγούσε στη "γέννηση" των υπολοίπων διαπλεκομένων. Έπρεπε να επιβιώσει η πρώτη οικογένεια, που έγιναν μεγιστάνες με τη λεηλασία του κράτους, ώστε να γίνει αυτό μια ανεκτή πρακτική. Γι' αυτόν τον λόγο τούς ήταν πολύτιμη η "απόπειρα" κατά του Βαρδή και τα ιδιωτικά κανάλια. Τα κανάλια θα κατασκεύαζαν το "φωτοστέφανο" του "μάρτυρα" και στη συνέχεια θα το μοιράζονταν και οι υπόλοιποι. Τα κανάλια θα μας "εκπαίδευαν", αν όχι να τους αγαπάμε, τουλάχιστον να τους ανεχόμαστε.
Γι' αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας από την υποκρισία του ιδρύματος "Ελπίδα-Μαριαννα Βαρδινογιάννη". Ο χρόνος, που έχει εξασφαλίσει τζάμπα προβολή η οικογένεια Βαρδινογιάννη, εξαιτίας αυτού του ιδρύματος, αν πληρωνόταν ως διαφημιστικός, θα ήταν πιο ακριβός από όλα τα χρήματα που έχουν βάλει ως "δωρεά" οι ίδιοι για το ίδρυμα. Ο καρκίνος των παιδιών, δηλαδή, μπορεί με χαρτί και με μολύβι ν' αποδειχθεί ότι είναι η μεγαλύτερη οικονομική επένδυση αυτής της οικογένειας. Καμία σχέση με τους παλαιούς εθνικούς μας ευεργέτες, όπως αρέσκονται να παρουσιάζονται οι Βαρδινογιάννηδες από τα κανάλια των δούλων τους …Είπαμε …Το τζάμπα είναι η οικογενειακή τους παράδοση. Δεν έχουν συνηθίσει ακόμα ότι μπορεί να μην τους ξαναλείψει το σαλάμι. Αν η ευεργεσία είναι να μην γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά, οι Βαρδινογιάννηδες αυτό το έχουν ανατρέψει …Όλος κόσμος ξέρει τι "μεγάλο" ποιεί η αριστερά, ακόμα κι όταν αυτή είναι "παράλυτη".
Όμως, αυτή η οικογένεια δεν επενδύει μόνον στις αρρώστιες, αλλά και στις "αρρώστιες". Τέτοια "αρρώστια" είναι και ο οπαδισμός της "αρένας". Αυτή ήταν μια υποχρέωση της οικογένειας απέναντι στη Διαπλοκή. Χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, για να εκτελέσει αυτό το καθήκον της. "Τάιζε" συστηματικά ένα μέρος του κόσμου με φούμαρα του Παναθηναϊκού, για να σταθεί απέναντί της και το αντίπαλον δέος του Ολυμπιακού. Τάιζε ο "νόμιμος" Βαρδινογιάννης τον Παναθηναϊκό για να "νομιμοποιεί" τον Κόκκαλη. Την ώρα που ο λαός θ' απασχολούνταν με σώβρακα και φανέλες, όπως θα έλεγε και ο Πανούσης, όλοι υπόλοιποι έκλεβαν.
Τα μεγάλα πολιτικά "τζάκια" είχαν χωρίσει τους τομείς και τους εκλεκτούς τους και είχε αρχίσει η μεγάλη "σφαγή". Το επιχειρηματικό πρότυπο των Βαρδινογιάννηδων είχε γίνει εθνικό πρότυπο. Όποιος μπορούσε —και όπως μπορούσε— έκλεβε το κράτος. Πρωτοπόροι ήταν οι "εκλεκτοί" των ιδιοκτητών του δικομματισμού. Μπόμπολας, Λαμπράκης, Τεγόπουλος κλπ., ήταν "ευεργετημένοι" του Ανδρέα. Κόκκαλης, Γερμανός κλπ., ήταν "ευεργετημένοι" του ΚΚΕ. Όλοι χαφιέδες και πράκτορες. Εκβιάσιμοι από τους ευεργέτες τους και ως εκ τούτου μεγάλοι και γαλαντόμοι "χορηγοί" των κομμάτων. Όλοι τους "επιχειρηματίες", αλλά και "ταμίες" των κομμάτων που τους στήριζαν. Έκλεβαν για λογαριασμό τους και έκλεβαν και για τους "ευεργέτες" τους.
Όλοι τους κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των Βαρδινογιάννηδων. Μόνον ο Λάτσης ήταν διαφορετικός απ' αυτούς …Όχι καλύτερος …Απλά διαφορετικός …Διαφορετικός, γιατί δεν τον διακατείχε το σύνδρομο του σαλαμιού. Πλούσιος ήταν πριν γίνει εις βάρος μας πλουσιότερος. Ήταν πλούσιος και γνώριζε έστω και μια πραγματική Λαίδη και δεν έγινε γνωστός επειδή πετούσε τόνους γαρύφαλλα στη "Λαίδη". Αυτός απλά είδε φως και μπήκε. Έμαθε πως "πηδιόμαστε" και πλάκωσε ως γύφτος. Βλέποντας το μεγάλο πλιάτσικο, θέλησε να συμμετάσχει κι αυτός. Συμμετείχε κι αυτός, παραβιάζοντας μια βασική πατρική συμβουλή …Την πλέον βασική, που απαγόρευε τις "μπίζνες" στην Ελλάδα. Αυτός λοιπόν ο "ανυπάκουος" γιος μπήκε γερά στο πλιάτσικο.
Με κόστος ένα καράβι, απέκτησε εις βάρος των Ελλήνων περιουσία μεγαλύτερη από αυτήν που κληρονόμησε από τον μεγιστάνα πατέρα του. "Κληρονόμησε" από το κράτος —και άρα από εμάς— ίσως τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης. Χωρίς να βάλει ούτε μία δραχμή, απέκτησε την ιδιοκτησία των ΕΛΠΕ. Τον άφησαν να λεηλατήσει τον κόσμο με τη Eurobank και "ξεπέρασε" τον πατέρα του. Σ' αυτόν οφείλει και τη μόνη διαφορετικότητα που τον διακρίνει. Είναι χορτάτος και μπορεί να πάει σε μια δεξίωση όχι απαραίτητα για να φάει ή να βάλει καμιά γαρίδα στην τσέπη. Γι' αυτόν τον λόγο μάλλον δεν ανέχεται τους "συναδέλφους" του και δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους, παρ' όλο που είναι επιφανές μέλος του δήθεν ελληνικού επιχειρηματικού σταρ-σύστεμ.
Όμως, παρ' όλο που δεν τους ανέχεται όλους αυτούς τους φτωχομπινέδικης προέλευσης "μεγιστάνες", δεν παύει να είναι και ίδιος ανεβασμένος πάνω στην "πλατφόρμα" Βαρδινογιάννη. Όλοι αυτοί είναι "χτισμένοι" πάνω στο πρότυπο του επιχειρηματία, ο οποίος είναι "διορισμένος" από το παρακράτος και από την αμερικανική πρεσβεία …Πάνω στο πρότυπο του …""δώσε και σε μένα "μπάρμπα" και μετά μοιραζόμαστε από κοινού τη λεία". Όταν αυτός ο "μπάρμπας" είναι το κράτος και μοιράζει δημόσια περιουσία ή αποκλειστικά συμβόλαια, τότε τα πράγματα είναι εντυπωσιακά στην εξέλιξή τους. Αρκεί να έχεις πρόσβαση στο πρόσωπο, το οποίο ασκεί την εξουσία στον "μπάρμπα". Τότε μπορείς να ζητάς ό,τι θέλεις. Αρκεί να "θυμάσαι" να αποδώσεις τα μερίδια που αντιστοιχούν στους κομματάρχες, οι οποίοι αποφασίζουν για τις πράξεις του "μπάρμπα".
…Δώσε μου δημόσια έργα, για να παριστάνω τον κατασκευαστή …Δώσε μου παραγγελίες, για να παριστάνω τον προμηθευτή …Δώσε μου μια τράπεζα, για να παριστάνω τον τραπεζίτη …Δώσε μου ένα διυλιστήριο, για να παριστάνω τον πετρελαιά …Δώσε μου σταθμούς ανεφοδιασμού οχημάτων στην εθνική οδό, για να παριστάνω τον βενζινά …Δώσε μου τη ΔΕΗ, να παριστάνω τον ηλεκτροπαραγωγό …Δώσε μου Ξενία, για να παριστάνω τον ξενοδόχο …Δώσε μου ένα καζίνο, για να παριστάνω των επιχειρηματία …Δώσε μου μια εταιρεία καραβιών, για να παριστάνω τον ακτοπλόο …Δώσε μου ...Δώσε μου ...Δώσε μου. Κάθε φορά που σκέφτονται κάτι "μεγάλο", έχουν τον "μπάρμπα" για να τους το δώσει. Για όλα φροντίζει ο πλούσιος κρατικός "μπάρμπας". Αυτός, ο οποίος πάντα έχει για τους διαπλεκόμενους, αλλά για τους απλούς πολίτες μεταμφιέζεται σε "ψωροκώσταινα".
Αυτά όλα δεν ισχύουν μόνον για το καθημερινό "ψωμάκι" των διαπλεκομένων. Αφορούν και τα ανώτερα …Τις ανώτερες ανάγκες τους. Ακόμα κι όταν θέλουν να παραστήσουν τους μαικήνες της τέχνης ή τους χορηγούς της, πάλι στον ίδιο "μπάρμπα" απευθύνονται …Δώσε μου ένα Μέγαρο Μουσικής, για να παριστάνω τον μαικήνα …Δώσε μου εκατό εκατομμύρια "εγγυήσεις", για να παριστάνω τον Μέγα Χορηγό το Μεγάρου. Ποιοι είναι λοιπόν οι "τζαμπατζήδες" στην Ελλάδα; Αυτοί, που κατονόμασε ο Ρέππας ότι αρνούνται να πληρώσουν τα παράνομα διόδια των διαπλεκομένων ή οι ίδιοι οι φτωχομπινέδες διαπλεκόμενοι, που έχουν το θράσος να παριστάνουν και τους κουλτουριάρηδες; Τσαμπατζής είναι αυτός, ο οποίος δεν πληρώνει στα διόδια ένα ευρώ —που το θεωρεί παράνομο— ή ο ξεδιάντροπος, ο οποίος ανοίγει σαμπάνιες, παριστάνοντας τον χορηγό και μετά βάζει το κράτος —και άρα εμάς— να πληρώσουμε τις χορηγίες του;
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε και γιατί συνδέσαμε τα πάντα με τη 17 Νοέμβρη; Όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς τη βοήθεια της 17 Νοέμβρη. Χωρίς τη "βοήθειά" της τόσο στο πολιτικό όσο και στο επιχειρηματικό επίπεδο. Δεν θα γίνονταν, αν δεν κατόρθωνε ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός πάνω στον τάφο του Μπακογιάννη. Δεν θα γίνονταν, αν δεν επιβίωνε ο Βαρδής στην "επίθεση" της 17 Νοέμβρη …Αν δεν επιβίωνε ο πατριάρχης της πρώτης οικογένειας της Διαπλοκής …Της πρώτης διδάξασας και αριστεύσασας στη Διαπλοκή. Όμως, τέτοια προβλήματα δεν είχαν …και όλα πήγαν κατ’ "ευχή". Έγιναν όπως συνέφερε τους ίδιους και τους Αμερικανούς …και όπως δεν συνέφερε κανέναν άλλον και κυρίως τους Έλληνες πολίτες.
Σιγά μην αποτύγχανε στην αποστολή της η 17 Νοέμβρη …Το παράρτημα της CIA, που "διόρισε" και μονιμοποίησε τους Παπανδρέου και Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας. Είμαστε σίγουροι ότι με τις πιτζάμες περίμενε ο Βαρδής να ολοκληρωθεί η "απόπειρα" της 17 Νοέμβρη έξω από το σπίτι του. Πρώτα ήπιε τον καφέ του και μετά πήγε με συνοδεία, για να παραστήσει το θύμα της διάσημης οργάνωσης …Η οργάνωση, που, όταν "εξαρθρώθηκε", μας έδωσε έναν χοντρό, ο οποίος δεν μπορούσε να περπατήσει, έναν αγράμματο, ο οποίος δεν μπορούσε να υπογράψει τις καταθέσεις του …και έναν μελισσοκόμο. Μόνον ο Αγγελόπουλος και ο Μαστρογιάννι έλειπαν, ώστε να γίνουν επιθεώρηση κανονική …Μιλάμε για το "μετέωρο βήμα του ...τρομοκράτη". Υπερπαραγωγή της αμερικανικής πρεσβείας και του Χρυσοχοϊδη, ο οποίος νοικιάζει στην απέναντι πολυκατοικία.
Αυτοί αποκάλυψαν αυτήν την τρομερή οργάνωση …Αυτούς, οι οποίοι με τα σαρανταπεντάρια τους "διόριζαν" την πολική και οικονομική εξουσία της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης …Από τότε που αυτοί οι δυσκίνητοι κι αγράμματοι τρομοκράτες ήταν δωδεκάχρονα παπαδοπαίδια …Αυτά τα αγράμματα τίποτε, τα οποία με τις επιτυχείς ή τις ανεπιτυχείς τους πράξεις καθόρισαν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. Αυτό θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε, αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο να καταπιεί κάποιος μια ολόκληρη καμήλα, όπως λένε και οι Γραφές. Μιλώντας μάλιστα για καμήλες, πού πήγε ο νους μας; Στις πυραμίδες του Μουμπάρακ …Του Μουμπάρακ, που κι αυτός κατά σύμπτωση έγινε ηγέτης και μεγιστάνας της Αιγύπτου, εξαιτίας της τρομοκρατίας κάποιων άλλων "τρομοκρατών".
Αυτό κι αν είναι σύμπτωση. Σε όλη τη Μεσόγειο συμβαίνουν τα ίδια πράγματα. Ο "τυχερός" Βαρδής ήταν κολλητός φίλος με τον "τυχερό" Μουμπάρακ. Ο πρώην αξιωματικός του ελληνικού στρατού και νυν μεγιστάνας ήταν φίλος με τον πρώην αξιωματικό του αιγυπτιακού στρατού, που επίσης έγινε μεγιστάνας. Οι γυναίκες καί των δύο αυτών φτωχών, που "πέτυχαν", ήταν εξίσου φιλάνθρωπες και φίλες. Μιλάμε για "σύμπτωση" ή για "τυφλοσούρτη"; Εκεί στο Λάγκλεϊ η λέξη "φαντασία" δεν υπάρχει; Παντού τα ίδια έκαναν;
Το θέμα είναι ότι —με όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας— αρχίζουν και μας λύνονται και κάποιες δευτερεύουσες απορίες. Αυτοί οι δύο πρώην καραβανάδες, που έγιναν φίλοι, εξαιτίας των "φιλανθρωπικών" τους δραστηριοτήτων, μήπως κατά σύμπτωση ήταν και συνάδελφοι στη CIA; Λογικό δεν είναι το συμπέρασμά μας; Στους στρατούς των κρατών έψαχναν στελέχη οι Αμερικανοί, για να δρομολογήσουν την PAX AMERICANA στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Πρώην αξιωματικοί ήταν ο Βαρδής και ο Μουμπάρακ πριν γίνουν δισεκατομμυριούχοι ελέω κρατών και Αμερικανών. Ακόμα και στις φάτσες ταιριάζουν. Απλά ο Μουμπάρακ, λόγω των ιδιομορφιών της Αιγύπτου, ήταν πιο πλήρες "πακέτο". Δεν ήταν μόνον Βαρδής για την Αίγυπτο, αλλά ήταν ταυτόχρονα και Μητσοτάκης. Δεν ήταν Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά ένας πραγματικός "Χώσε Βαρδινομητσοτάκης" της Αιγύπτου. Είχε την εξουσία καί των δύο και βεβαίως την περιουσία καί των δύο. Απλά τώρα κρύβεται σαν τον ποντικό κάπου στην έρημο. Κρύβεται και —βλέποντας την PAX AMERICANA να τελειώνει— μάλλον περιμένει και παρέα.
Τώρα η οικογένεια ετοιμάζεται ν' αλλάξει "γενιά" και ο Βαρδής να περάσει στο περιθώριο. Επικεφαλής πλέον θα μπει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ή Τζίγγερ. Ο Τζίγγερ έδωσε από νωρίς δείγματα "γραφής". Μας έδειξε από πολύ νωρίς ότι δεν ξεφεύγει από τον βαρδινογιάννικο τρόπο σκέψης. Επειδή ασχολούνταν με τα αυτοκίνητα, είχε ένα "όραμα" κι αυτός. Ήθελε να φτιάξει πίστα φόρμουλα-1 στην Ελλάδα. Πώς όμως ήθελε να τη φτιάξει; Με τον γνωστό οικογενειακό του τρόπο. Να του δώσει το κράτος δωρεάν τη γη, να διαφημίσει το κράτος το εγχείρημα σαν εθνική προσπάθεια —και άρα να βάλει τους μηχανισμούς του να το προβάλουν—, να έρθουν οι χορηγοί να χτίσουν την πίστα με αντάλλαγμα τη διαφήμιση …και οι Βαρδινογιάννηδες ν' αποκτήσουν ιδιόκτητη πίστα. Αυτός είναι ο βαρδινογιάννικος τρόπος …Ο τρόπος, ο οποίος θα επέτρεπε και στον τελευταίο περιπτερά να γίνει μεγιστάνας ...αν γνωρίζει βέβαια τον Μητσοτάκη.
Αυτός λοιπόν ο Τζίγγερ έχει αναλάβει σήμερα το "τιμόνι" της αυτοκρατορίας …Το τιμόνι της τζάμπα αυτοκρατορίας. Επειδή έχει εκπαιδευτεί στο τζάμπα, λειτουργεί με τον πάγιο τρόπο …Μαθαίνει γρήγορα το παιδί …Πετυχημένες πρακτικές γνωρίζει να τις αντιγράφει. Όπως οι Αμερικανοί "ψάρευαν" πιστά στελέχη από τον ελληνικό στρατό, έτσι κάνουν και οι Βαρδινογιάννηδες από μια ανάλογη "δεξαμενή". Έχουν πρόσβαση σε μια αξιόπιστη "δεξαμενή" και από εκεί αναζητούν στελέχη. Ο Βαρδής αναζητούσε στελέχη κρητικής καταγωγής με βενιζελικό παρελθόν. Ο Τζίγγερ έχει χάσει αυτήν την "επαφή" κι αναζητά τα πιστά του στελέχη από το Κολέγιο Αθηνών. Τα πάντα διευθετούνται μέσω αυτών των κυκλωμάτων. Ο Τζίγγερ διορίζει στον μηχανισμό του "μπάρμπα" εκείνους, τους οποίους στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει, για να επηρεάσουν τον "μπάρμπα".
Μέσω αυτού του Κολεγίου διατηρούνται όλοι οι μηχανισμοί, οι οποίοι συνδέουν τους κυρίαρχους μεταξύ τους. Το Κολέγιο το εμπιστεύονται τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι διαπλεκόμενοι, εφόσον εκεί βρίσκονται τα παιδιά τους. Γι' αυτόν τον λόγο κανένας δεν ασχολείται σήμερα με τον στρατό και την "παραγωγή" του. Το ρόλο αυτόν τον έχει αναλάβει το σιδερόφραχτο Κολέγιο. Οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες εκεί "ζυμώνουν" τα παιδιά τους, ώστε να έχουν τις επιθυμητές σχέσεις μεταξύ τους. Εκεί "διαιωνίζεται" και η επαφή των Βαρδινογιάννηδων με τους Μητσοτάκηδες …και όχι μόνον. Όλη η διαπλοκή εκεί παράγει τη "διαδοχή" της. Και πάλι από τους πρώτους διδάξαντες οι πρωτομάστορες της διαπλοκής Μητσοτάκηδες και Βαρδινογιάννηδες …Αυτοί, οι οποίοι "έχτισαν" τη διαπλοκή, γνωρίζουν και πώς να τη "συντηρούν".
Ο Τζίγγερ Βαρδινογιάννης, ο Γιάννης Λάτσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς αποτελούν το βασικό πλαίσιο προσώπων και ιδιοτήτων και πάνω σ' αυτό "χτίζεται" όλο το "καθεστώς" της χώρας. Το φιλοαμερικανικό "καθεστώς" της χώρας χτίζεται στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών …Το "καθεστώς", το οποίο θεμελιώθηκε με την "αποστασία" και σήμερα ελέγχει τα πάντα. Τώρα οι Αμερικανοί δεν έχουν το πρόβλημα των Βρετανών να ψάχνουν μυστικά τους συνεργάτες τους στα στρατόπεδα. Δεν κατασκευάζουν τα νέα "τζάκια", αναζητώντας φτωχούς κι αδίστακτους κατσικοκλέφτες. Τώρα τα "τζάκια" είναι δικοί τους άνθρωποι κι απλά πρέπει ν' αναπαράγονται με τον ίδιο κι απαράλλακτο τρόπο.
Γύρω από αυτούς τους θεμέλιους "λίθους" χτίζονται τα γνωστά "τούβλα" …Τα "τούβλα", τα οποία τούς είναι χρήσιμα, για να επιβιώνουν ως καθεστώς …Τα "τούβλα", τα οποία θα δώσουν χαριστικά ό,τι ζητήσει ο "άρχοντας" και τα "τούβλα", τα οποία θα το δικαιολογήσουν από τα ΜΜΕ. Από τους συμμαθητές θα ζητήσει χάρες, όπως είναι ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς ή η Ντόρα, αλλά συμμαθητές θα τα διευθετήσουν, όπως είναι ο Παπακωνσταντίνου και άλλοι σφουγκοκολάριοι. Μετά θα περιμένει από τους Παπαχελάδες, τους Καψήδες ή τους Στραβελάκηδες να κάνουν την "πλύση" εγκεφάλου στο κοινό …Μιλάμε για μπίζνα. Οι παλιοί βενιζελικοί έχουν γίνει στο σύνολό τους "βυζανιάρηδες" του δημοσίου πλούτου …Οργανωμένο σχέδιο δεκαετιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος ήταν από τους ιδρυτές του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.
Αυτά έμαθε από την οικογένειά του και αυτά κάνει κι ο Τζίγγερ. Σέβεται απόλυτα την οικογενειακή παράδοση …Την παράδοση, που, όταν θέλουμε ν' αποκτήσουμε κάτι, απευθυνόμαστε στον γνωστό "μπάρμπα". Υποχρεωτικά, γιατί η αποτυχία δεν είναι μακριά. Η επιτυχία απαιτεί ευφυία και αυτή δεν "χαρίζεται" από την αμερικανική πρεσβεία. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι Βαρδινογιάννηδες με ό,τι κι αν ασχολήθηκαν μακριά από το κράτος, απέτυχαν. Όσες φορές μπήκαν στην αγορά, ακόμα και υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού —λόγω του τεράστιου πλούτου τους— απέτυχαν. Έχασαν τόνους χρήματα κάθε φορά που "απομακρύνθηκαν" από τον "μπάρμπα".
Είναι προφανές ότι το "επιχειρείν" δεν το κατέχουν. Το μόνο που κατέχουν είναι αυτό, το οποίο τους ξεχώρισε, για να τους επιλέξουν οι Αμερικανοί. Κατέχουν το "απαιτείν", το "απειλείν" και το "τρομοκρατείν". Όποτε ξέφυγαν από αυτό, το πλήρωσαν ακριβά. Αυτό το "μάθημα", έστω και με τον ακριβό τρόπο, το έμαθε ο Τζίγγερ. Γι' αυτόν τον λόγο "επιστρέφει" στα γνωστά οικογενειακά "μονοπάτια". Εν μέσω κρίσης αποφάσισε να κάνει την αγορά του "αιώνα" στην αγορά καυσίμων. Αγόρασε το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής καυσίμων, που ήταν αυτό της Shell. Ταυτόχρονα έκανε και μεγάλες επενδύσεις στο ίδιο το εργοστάσιο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Όλα αυτά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης με έναν τραπεζικό τομέα "θεόστεγνο", ο οποίος στην ουσία σώζεται από κρατικές "ενέσεις".
Τι έκανε λοιπόν ο Τζίγγερ; Ήθελε να κάνει αγορές, αλλά δεν είχε χρήματα. Η τράπεζα της οικογένειάς του ήταν "στεγνή". Πού θα τα έβρισκε αυτά τα χρήματα; Εκεί που τα βρίσκει πάντα η οικογένειά του. Στις επιλογές του "μπάρμπα". Στις επιλογές ενός ανεγκέφαλου "μπάρμπα", που δεν τους χαλάει "χατίρι". Ενός "μπάρμπα", ο οποίος θα αδικήσει όλους τους Έλληνες, προκειμένου να ευνοήσει τους "εκλεκτούς" του. Όταν συνέφερε τους Βαρδινογιάννηδες, έβαζαν το κράτος να "δανείζεται" ασυστόλως, για να ταΐζει τη διαπλοκή των συναδέλφων τους. Τώρα αυτά τα δάνεια θα πρέπει να ξεπληρωθούν, για να "κλειδώσει" ο πλούτος των διαπλεκομένων. Θα πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα, τα οποία έχουν φορτωθεί οι τράπεζες των διαπλεκόμενων και οι κατασκευαστικές των συναδέλφων τους. Θα πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα, για να γεμίσουν χρήμα οι τράπεζες των διαπλεκομένων και άρα και η τράπεζα του "αγοραστή" Τζίγγερ. Άρα; Άρα ήταν θέμα επιβίωσης για τη Διαπλοκή να ξαναδανειστεί το κράτος, ώστε να ξεπληρώσει τα ομόλογα.
Πώς όμως θα ξαναδανειστεί ένα κράτος μπατίρης, το οποίο το λεηλάτησαν οι διαπλεκόμενοι με πρώτη και καλύτερη την "αγία" οικογένεια; Θα δανειστεί μέσω του ΔΝΤ. Άρα ήταν θέμα επιβίωσης γι' αυτήν την οικογένεια —και τις όμοιές της— να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Γιατί; Για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι επένδυσαν στα ελληνικά ομόλογα και άρα και οι τράπεζες των διαπλεκομένων. Για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές και εργολάβοι του ελληνικού δημοσίου, οι οποίοι πληρώθηκαν με ελληνικά ομόλογα. Γι' αυτόν τον λόγο ο κολεγιόπαις Τζίγγερ στήριξε μέσω των ΜΜΕ τον κολεγιόπαιδα Παπανδρέου, για να μας βάλει στο ΔΝΤ. Του "επέτρεψε" μέσω ΜΜΕ να παραμυθιάζει τον κόσμο με ψέματα του τύπου ότι …"λεφτά υπάρχουν", για να κλέψει τη νίκη στις εκλογές και τον Μεγκαστήριξε όταν μας έβαλε στο ΔΝΤ.
Ήταν γνωστό όμως στη Διαπλοκή ότι ο Γιώργος συζητούσε με το ΔΝΤ πριν τις εκλογές, γιατί απλούστατα τα συμφέροντα της Διαπλοκής "εγγυούνταν" ο Γιώργος με αυτές τις επαφές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπεύθυνος οικονομικών για το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα Υπουργός Οικονομικών της χώρας με "υπογραφή" ξεπουλήματος ήταν ο συμμαθητής και φίλος του Τζίγγερ. Οι πάντες ήταν στο κόλπο. Γι' αυτόν τον λόγο δεν αντέδρασαν και δεν αντιδρούν σ' αυτό το έγκλημα …Όλο το κύκλωμα της μεταπολίτευσης …Όλο το κύκλωμα του Κολεγίου και της αμερικανικής πρεσβείας …Όλο το κύκλωμα, το οποίο έγινε πλούσιο από τους ξένους τοκογλύφους εις βάρος της Ελλάδας.
Από τους Μητσοτάκηδες και τους Παπανδρέου μέχρι και τον Σαμαρά, οι πάντες γνώριζαν και οι πάντες ομονοούσαν να "σφαγεί" ο ελληνικός λαός …Ακόμα και η "περιφέρεια" του πολιτικού μας συστήματος. Από τον Βορίδη και τον Μάνο μέχρι τον Ανδριανόπουλο και την Αλέκα με την κολεγιοκόρη. Απλά, για τα "μάτια" του κόσμου —και για να μην προκύψει καμία έκπληξη από τη "βάση"— έβαλαν τον Σαμαρά να παριστάνει τον "αντιμνημονιακό" με "προτάσεις" …Τον "ναι μεν αλλά" …Τον "είναι αναπόφευκτο το ΔΝΤ, αλλά ανάλογα με τον περίγυρο προσαρμοζόμαστε" … Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Αυτοί μας έβαλαν στο ΔΝΤ, γιατί έπρεπε να σωθούν οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Αν δεν μπαίναμε στο ΔΝΤ, αυτοί θα ήταν εκείνοι, οι οποίοι θα καταστρέφονταν πρώτοι. Ανάμεσα σ' αυτούς πρώτος και καλύτερος ο Τζίγγερ, ο οποίος ήταν "φορτωμένος" με τα "χαρτιά" της σπατάλης του ελληνικού κράτους. Όμως, αυτοί, όχι απλά σώθηκαν, αλλά έχουν αποθρασυνθεί κιόλας. Ο Τζίγγερ, όχι μόνον σώθηκε, αλλά, ως "πρώτος των πρώτων", θέλησε να πάρει μια "προκαταβολή", πριν ολοκληρωθεί πλήρως η κατάσταση. Βιαζόταν ν' αγοράσει το δίκτυο πωλήσεων της Shell. Ήθελε να κάνει μεγάλη αγορά, αλλά ήταν "νταντέλα". Η οικογενειακή του τράπεζα ήταν νταντέλα. Μετά βίας αυτή η τράπεζα πέρασε τα στρες τέστ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πού μπορούσε να βρει χρήμα; Σε ποια τσέπη υπήρχε πολύ χρήμα, για να βάλει το "χέρι"; …Στην τσέπη του "μπάρμπα" φυσικά.
Ξανά τζάμπα μάγκες επιχείρησαν να γίνουν οι Βαρδινογιάννηδες εις υγείαν του κορόιδου. Έψαξαν και βρήκαν τον καλύτερο "κουμπαρά" του ελληνικού κράτους, για να τον διεκδικήσουν. Το τραπεζικό ίδρυμα με την καλύτερη ρευστότητα στη χώρα και από τα καλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αυτό έβαλε στο "μάτι" ο Τζίγγερ. Τι έκανε; Έκανε πρόταση εξαγοράς. Η μπατιροτράπεζα Πειραιώς, με τις τεράστιες επισφάλειες, τα ελλείμματα και τις μετοχές της περίπου στα σκουπίδια, έκανε πρόταση να εξαγοράσει το Τ.Τ. και την Αγροτική Τράπεζα.
Μια μπατιροτράπεζα έκανε πρόταση να εξαγοράσει την Τράπεζα με την καλύτερη ρευστότητα και τις λιγότερες επισφάλειες στη χώρα και την Τράπεζα εκείνη, στην οποία είναι "υποθηκευμένη" σχεδόν όλη η γεωργική επιφάνεια της χώρας. Μιλάμε για καθαρή κι ανόθευτη βαρδινογιάννεια σκέψη. Μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν την κρατική περιουσία όπως έβλεπαν οι πρόγονοί τους τα γίδια στην Κρήτη. Έγινε η παράλογη πρόταση από τον κρητικό σφουγκοκολάριο των Βαρδινογιάννηδων τον Σάλα και αμέσως όλοι "χαιρέτησαν" την έξυπνη πρόταση …Όλοι οι συμμαθητές του Τζίγγερ …Ο Παπακωνσταντίνου από τους πρώτους …Η συμμορία του Μέγκα ακολούθησε.
Η φάμπρικα ξαναδούλεψε άψογα. Όλα αυτά δεν γίνονται στην τύχη. Τα "χτίζουν" πρώτα. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν από καιρό στήσει έναν "βρόχο" γύρω από τα μελλοντικά τους θύματα. Έναν "βρόχο" προσώπων, τα οποία συνδέονται είτε προσωπικά με τους ίδιους τους Βαρδινογιάννηδες είτε με τις επιχειρήσεις τους. Ένα κύκλωμα προσώπων, που ήταν είτε φίλοι είτε υπάλληλοι των Βαρδινογιάννηδων και κυρίως του Τζίγγερ. Ένα τέτοιο δίκτυο ανθρώπων έχει στηθεί και σ' αυτήν την περίπτωση, που στόχοι είναι το Τ.Τ. και βέβαια η Αγροτική Τράπεζα.

Ποιος ήταν ο πρώην Πρόεδρος του Τ.Τ.; Ο Φιλιππίδης, ο οποίος κατά "σύμπτωση" ήταν ο διορισμένος από τους Βαρδινογιάννηδες πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ποιος είναι ο νυν Πρόεδρος του Τ.Τ.; Ο Κλεάνθης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν συμμαθητής, φίλος και γείτονας του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ποιος είναι σήμερα ο πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος θα αμυνθεί στην "επίθεση" της Πειραιώς; Ο Πανταλάκης, ο οποίος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Πειραιώς των Βαρδινογιάννηδων. Ποιος είναι σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, που θα κρίνει την Πειραιώς και θ' αποφασίσει για την τύχη των κρατικών τραπεζών; Ο Προβόπουλος, ο οποίος ήταν ο β’ αντιπρόεδρος της Πειραιώς των Βαρδινογιάννηδων. Όλων αυτών τις "εισηγήσεις" θα κρίνει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, που είναι ο συμμαθητής και φίλος του Τζίγγερ, ο Παπακωνσταντίνου. Αυτός, ο οποίος του κουβαλούσε τα βρακιά στο σχολείο και πιθανότητα έγινε υπουργός με ένα τηλεφώνημα του Τζίγγερ στον άλλον συμμαθητή, τον Παπανδρέου.
Ταυτόχρονα ο Τζίγγερ ετοιμάζει κι άλλο μεγάλο κόλπο. Το κόλπο του "στοιχήματος". Ετοιμάζεται και πάλι να κάνει αυτό, το οποίο ξέρει να κάνει η οικογένειά του. Να εκμεταλλευτεί άλλη μια "αρρώστια" της κοινωνίας. Σε αυτήν την περίπτωση έγινε συνέταιρος με τον μόνο διαπλεκόμενο που δεν είχαν γίνει οι Βαρδινογιάννηδες συνέταιροι μέχρι τώρα. Με αυτόν, που παρίσταναν τους "εχθρούς" τις τελευταίες δεκαετίες. Συνέταιρος έγινε ο Τζίγγερ του Παναθηναϊκού με τον Κόκκαλη του Ολυμπιακού. Έκαναν εταιρεία, για να εκμεταλλευτούν την "απελευθέρωση" του τζόγου. Γιατί συνεταιρίσθηκαν; Γιατί είναι βέβαιον ότι κάτι θα κάνουν με τον "μπάρμπα". Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι, τον οποίο να μπορεί να το κάνει ο κοινός Έλληνας. Κάτι θα ζητήσουν από τον "μπάρμπα" και αυτό θα είναι το θεμέλιο της σίγουρης επιτυχίας. "Πάμε στοίχημα" ότι θα μπει ο Τζίγγερ στο στοίχημα με ένα τζάμπα "πλεονέκτημα", το οποίο δεν θα μπορούσε να το έχει κανένας κοινός Έλληνας;
Το "κεφάλαιο" του Τζίγγερ, δηλαδή, δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά μπορούμε να το βρούμε μέσω της αναζήτησης. Ο Κόκκαλης είναι βέβαιον ότι σ' αυτόν τον συνεταιρισμό βάζει ως κεφάλαιο τη μακρόχρονη τεχνογνωσία του στον χώρο του τζόγου και την προνομιακή σχέση με τον ΟΠΑΠ. Προφανώς ο Τζίγγερ θα βάλει κάτι άλλο εξίσου σημαντικό, που θα τους καταστήσει καρτέλ μαζί με τον ΟΠΑΠ. Τι όμως είναι αυτό, το οποίο δίνει στον ΟΠΑΠ τη δύναμη και άρα πρέπει να εξασφαλίσει ο Τζίγγερ, προκειμένου να γίνει συνέταιρος σε έναν αντίπαλο "πόλο"; —Τζάμπα συνέταιρος, για να μην χαλά η οικογενειακή του παράδοση—. Αυτό, το οποίο λείπει και μπορεί να βάλει "μυστηριωδώς" ο Τζίγγερ, έχει σχέση με το δίκτυο των πρακτορείων της κοινής εταιρείας …Το δίκτυο, μέσω των οποίων θα "πουλάνε" την "υπηρεσία" τους τα δύο συνεταιράκια της Διαπλοκής.
…Απλά πράγματα. Αναζητούμε ποιο δίκτυο με πανελλαδική διασπορά θα μπορούσε να "οικειοποιηθεί" ο Τζίγγερ με τις "ευλογίες" του κράτους και άρα τζάμπα. Ποιο δίκτυο θα μπορούσε μόνον γι' αυτόν και για κανέναν άλλο Έλληνα να κάνει αυτήν τη δουλειά …Απλά πράγματα, που εξηγούν και άλλα δευτερεύοντα. Εξηγούν, για παράδειγμα, για ποιον λόγο —και σχεδόν ταυτόχρονα ο Τζίγγερ και ο Κόκκαλης— "εγκατέλειψαν" τις ομάδες τους, χωρίς βέβαια στην πραγματικότητα να τις εγκαταλείψουν οι ίδιοι ή το παρακράτος. Τις εγκατέλειψαν τυπικά, γιατί ο νόμος απαγορεύει σε ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων να είναι ιδιοκτήτες και εταιρειών στοιχημάτων. Τις εγκατέλειψαν όμως; …Ιδού η απορία.
Ο Παναθηναϊκός ελέγχεται από τον Γόντικα …Τον "νταντέλα" Γόντικα, ο οποίος επιβιώνει σ' αυτήν τη ζωή, γιατί κουβαλούσε τα σώβρακα του Τζίγγερ στο Κολέγιο. Τα ανάλογα συμβαίνουν και στην άλλη πλευρά. Το ίδιο παρακράτος, που δημιούργησε τον Κόκκαλη και του έδωσε τον Ολυμπιακό, είναι αυτό, το οποίο τον πήρε και τον παρέδωσε στα χέρια του Μαρινάκη …Του Μαρινάκη, ο οποίος ανήκει στην ίδια συνομοταξία "πετυχημένων" με τον Βαρδινάκη. Ο πατέρας του έγινε πλούσιος, αφού πρώτα έγινε βουλευτής του Μητσοτάκη. Πρώτα ανακάλυψε τον Μητσοτάκη και μετά το ευρουλάκι. Ο ίδιος ο Μαρινάκης από μόνος του μόνον χοντρός κατόρθωσε να γίνει.
Εδώ τίθεται μια εύλογη απορία. Πώς καταφέρνουν και δρομολογούν μπίζνες με τον "μπάρμπα" ακόμα και στη σημερινή εποχή της απόλυτης ανέχειας; Μέσω του εκβιασμού. Στην κυριολεξία εκβιάζουν την κοινωνία για να τους στηρίξει, διατηρώντας υπό την "ομηρία" τους τα εκατομμύρια των Ελλήνων. Τους εκβιάζουν ως καταθέτες, εφόσον παριστάνουν τους τραπεζίτες. Τους εκβιάζουν ως εργαζόμενους, εφόσον ελέγχουν μεγάλες επιχειρήσεις. Τους "εκβιάζουν" και ως οπαδούς, εφόσον "παίζουν" με τα ένστικτά τους. Όλα αυτά όμως ισχύουν θεωρητικά και στο ηθικό επίπεδο. Στο πρακτικό επίπεδο εκβιάζουν τη δική τους εξουσία, προκειμένου να εκμεταλλεύονται την "ομηρία". Εύκολο είναι να εκβιάζουν την εξουσία, αν σκεφτεί κάποιος ότι πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ χρωστάει το κάθε μεγάλο κόμμα στις τράπεζες. Πώς βρέθηκε ένα κόμμα να χρωστάει τέτοια ποσά και γιατί; …Ένας μηχανισμός, χωρίς καν να διαθέτει Α.Φ.Μ.;
Γιατί και με ποιους όρους χρηματοδοτήθηκαν κόμματα, τα οποία μπορεί αύριο να "διαλύσουν" και να μην πληρωθούν οι τράπεζες; Πώς "υποθήκευσαν" τα κόμματα μελλοντικές επιχορηγήσεις, όταν —με βάση την απλή λογική της Δημοκρατίας— δεν γνωρίζουν τη βούληση του λαού και άρα θεωρητικά δεν γνωρίζουν αν θα υπάρχουν σε κάθε επόμενη Βουλή; Άρα; Άρα, δεν ενδιαφέρει τις τράπεζες να πάρουν τα χρήματά τους από τα κόμματα. Τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να πάρουν τα κρατικά χρήματα, τα οποία μπορούν να τους δώσουν τα κόμματα με την εξουσία τους. Οι τράπεζες στηρίζουν τον δικομματισμό, για να τις βοηθά στη λεηλασία του κρατικού χρήματος.
Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι το κυβερνόν ΠΑΣΟΚ —επί συνόλου 111 εκατομμυρίων σε χρέη— χρωστάει 100.000.000 στην Αγροτική Τράπεζα και 5.000.000 στην Πειραιώς. Η ΝΔ, η οποία ασκεί "αντιπολίτευση" —επί συνόλου 120 εκατομμυρίων σε χρέη—, χρωστάει 105.000.000 στην Αγροτική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 15.000.000 στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο δικομματισμός, δηλαδή, είναι χρεωμένος μέχρι το "κεφάλι" σ' αυτές τις τράπεζες. Τα πολλά τα χρήματα τα έχουν πάρει —όπως είναι φυσικό— από το κρατικό ίδρυμα και τα λιγότερα από την Πειραιώς, η οποία θέλει κρατικό χρήμα.
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι συμβαίνει; Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ότι τα κόμματα έχουν συμφωνήσει στη σφαγή του ΔΝΤ, προκειμένου να μην γίνουν απαιτητά τα χρέη τους και άρα να μην καταστραφούν τα ίδια; Ποιος μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ότι τα κόμματα δεν "επικροτούν" όλες τις παράλογες προτάσεις της Πειραιώς μόνο και μόνο γιατί τους τρομοκρατεί η ιδέα της αποπληρωμής των χρεών τους; Δεν είναι όμως μόνον η κομματική διαφθορά. Είναι και η ατομική διαφθορά. Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και έχουν "ξεπλύνει" τη διαφθορά τους μέσω των τραπεζών των διαπλεκομένων. Είναι δυνατόν αυτοί ν' αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τους ιδιοκτήτες τους; Οι διαπλεκόμενοι μπορούν και απειλούν όποιον θέλουν ανά πάσα στιγμή. Από κόμματα μέχρι μεμονωμένους πολιτικούς παράγοντες.
Έτσι μπήκαμε στο ΔΝΤ. Δανειζόμαστε με απεχθείς όρους, για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους και τους διαπλεκόμενους. Αυτοί οι διαπλεκόμενοι, με λίγες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε "επισφαλή" δάνεια στα κόμματα, ήδη έχουν πάρει από αυτά πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος. Γι' αυτόν τον λόγο ωρύονται οι Μεγκάλοι δημοσιογράφοι εναντίον του οποιουδήποτε αμφισβητεί το ΔΝΤ. Κινδυνεύουν οι μισθοί και τα μπόνους τους, αν δεν μπούμε στο ΔΝΤ. Δεν θα πληρωθούν οι ίδιοι, αν δεν μπορέσουν τα διαπλεκόμενα αφεντικά τους να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε από το κράτος …Για να καταλάβει κάποιος την αγωνία του Πρετεντέρη, όταν υπερασπίζεται το ΔΝΤ και το "δικαίωμα" του Μπόμπολα να εισπράττει διόδια. …Για να καταλάβει κάποιος την "ευλάβεια" της Τρέμη, όταν παρουσιάζει το "έργο" της Μαριάννας στην οργάνωση το "χαμόγελο του Βαρδή". Ο μισθός για όλους αυτούς θα τρέχει μόνον για όσο διάστημα αυτό το "χαμόγελο" συνεχίσει να υπάρχει. Αν πάψει ο Βαρδής να "χαμογελάει", τα δουλικά του θα "κλάψουν". Γι' αυτό φροντίζουν να τον "διασκεδάζουν" με τα "ωραία" τους.
Αυτά τα "ωραία" είναι η δουλειά τους. Όλοι μαζί βάζουν ένα "χεράκι", για ν' αποπροσανατολίσουν και να μπερδέψουν τον κόσμο. Δεν είναι τυχαία δηλαδή μερικά γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν συμπτωματικά την ώρα ακριβώς που βολεύει τη Διαπλοκή. Δεν είναι τυχαίο που η Τζούλια του Σειρηνάκη τα "βγάζει" όταν υπάρχει θέμα με το ΔΝΤ. Δεν είναι τυχαίο που σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα άνευ βαθμολογικής αξίας ο Μαρινάκης άνοιξε "κόντρα" με τον Βαρδινογιάννη, προκειμένου να χωριστούν οι Έλληνες σε "πράσινους" και "κόκκινους". Τώρα, στην εποχή που οι Αμερικανοί χρειάζονται την αλλαγή των νόμων περί μετανάστευσης, δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η ΑΝΕΚ του Βαρδινογιάννη ήταν εκείνη, η οποία μετέφερε τους λαθρομετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα. Υπάρχουν συμφέροντα, που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα Χανιά του Μητσοτάκη στη Νομική του Γιωργάκη.
Κατάλαβε ο αναγνώστης το νόημα το κειμένου; Δεν το γράψαμε, για να κατηγορήσουμε μια συγκεκριμένη οικογένεια σε σχέση με κάποιες άλλες. Απλά η ιστορία αυτής της οικογένειας είναι η οικονομική "πτυχή" του καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Αυτή η οικογένεια είναι οργανικό μέρος του αμερικανόδουλου "καθεστώτος", που κυβερνά την Ελλάδα …Η οικογένεια, η οποία δίνει τον "ρυθμό" στη Διαπλοκή και τη συνδέει απόλυτα με την εξουσία …Η οικογένεια, η οποία ενεργεί, αλλά από τις ενέργειές της επωφελείται το σύνολο της Διαπλοκής. Δεν μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά το καθεστώς στην Ελλάδα. Έπρεπε το ίδιο το καθεστώς να φτιάξει την οικονομία των χορηγών του, για να επιβιώνει το ίδιο. Έπρεπε όμως να τη φτιάξει, σεβόμενο δήθεν την έννοια της ελεύθερης αγοράς και της Δημοκρατίας.
Η ελληνική κοινωνία, επειδή είναι πιο πολύπλοκη από την αιγυπτιακή, για παράδειγμα, απαιτούσε στην "εξίσωσή" της πιο πολλές "μεταβλητές", για να παραχθεί το ίδιο "αποτέλεσμα". Απαιτούσε τη συνέργεια περισσοτέρων προσώπων, για να ελεγχθεί το ίδιο απόλυτα. Αν στην Αίγυπτο μπορούσε ο ίδιος Μουμπάρακ να είναι ταυτόχρονα πολιτικός και οικονομικός παράγοντας του ίδιου καθεστώτος, αυτό δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα με τον Μητσοτάκη ή τον Παπανδρέου. Επειδή όμως καί στις δύο περιπτώσεις το ζητούμενο ήταν το ίδιο, πρόσθεσαν και τους Βαρδινογιάννηδες. Το οικονομικό "πρόσωπο" του Μητσοτακοπαπανδρεϊκού καθεστώτος είναι οι Βαρδινογιάννηδες. Ακόμα και οι υπόλοιποι διαπλεκόμενοι είναι "Βαρδινογιάννηδες". Είναι "δορυφόροι" μιας συγκεκριμένης κατάστασης, η οποία έχει χτιστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, για να εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Η τράπεζα Πειραιώς και οι διάσπαρτοι υπάλληλοί της, που μας έβαλαν στο ΔΝΤ, δεν ενεργούν μόνον για τους Βαρδινογιάννηδες, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους "Βαρδινογιάννηδες".
Γι' αυτόν τον λόγο κάναμε και ιδιαίτερη ανάλυση σε θέματα συμπεριφοράς των μελών της οικογένειας. Οι Βαρδινογιάννηδες γι' αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητοι κι αναντικατάστατοι για τους Αμερικανούς. Δεν τους είναι απαραίτητοι για τις γνώσεις τους ή τις επιχειρηματικές τους ικανότητες …Είναι απαραίτητοι γι' αυτά που κάποιος άσχετος θα εντόπιζε ως μειονεκτήματά τους …Είναι απαραίτητοι για την ακοινωνησία τους, τις απειλές και τα γρυλίσματά τους …Είναι απαραίτητοι, γιατί προστατεύουν το "πλαίσιο" της Διαπλοκής …Είναι απαραίτητοι, για να λειτουργούν ως οι σκληροί κι αδίστακτοι Capo της συμμορίας. Είναι τα "μαντρόσκυλα" του καθεστώτος. Έχουν την τεχνογνωσία των σκληρών ορεσίβιων συμμοριτών, οι οποίοι διατηρούν τη συμμορία των διαπλεκομένων συμπαγή και τρομοκρατημένη …Συμπαγή, σαν να προέρχεται κατ’ ευθείαν από τα Ζωνιανά.
Αυτό "αγόραζαν" οι Αμερικανοί και το καθεστώς από τους Βαρδινογιάννηδες. Στη "μαλθακή" μεγαλοαστική τάξη των Αθηνών έδιναν τα αυθεντικά σκληρά χαρακτηριστικά ορεσίβιων. Τη φυσική κοινωνικότητα της αστικής τάξης την "έσπαζαν" με την ακοινωνησία εκείνων, τους οποίους έβαζαν επικεφαλής της. Τη "μάντρωναν" με τους πιο σκληρούς του είδους τους. Τα αστεία τέλειωναν εκεί όπου άρχιζαν τα γρυλίσματα των Capo. Μέσω των Βαρδινογιάννηδων, ό,τι αποφασίζουν αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν την εξουσία, φτάνει ατόφια και στο τελευταίο μέλος της συμμορίας. Είτε λέγεσαι Μπόμπολας είτε Λάτσης είτε Λαμπράκης, θα κάνεις αυτά, τα οποία θα σου "γρυλίσουν" οι Βαρδινογιάννηδες, άσχετα αν αυτά, τα οποία θα σου πουν, δεν είναι δικές τους σκέψεις και επιλογές. Θα το κάνεις, γιατί δεν θέλεις να τους έχεις "πίσω" σου. Την τέχνη του "επιχειρείν" ποτέ δεν την κατέκτησαν, αλλά την τέχνη του "τρομοκρατείν" ποτέ δεν την ξέχασαν. Με αυτήν την "τέχνη" ως εφόδιο ξεκίνησαν την πορεία τους από την Κρήτη και με αυτήν τη συνεχίζουν.
Όποιος θυμάται τον αδερφό τους στο Ρέθυμνο, καταλαβαίνει ακριβώς τι λέμε. Ο άνθρωπος εκείνος μπήκε στην τρίτη χιλιετία σε συνθήκες Φαρ Ουέστ. Μόνον το άλογο του έλειπε, εφόσον τα όπλα του τα είχε όλα ζωσμένα πάνω του. Εκείνος λοιπόν ο ιδιόμορφος και μονίμως ερειστικός άνθρωπος δεν ήταν διαφορετικός από τα υπόλοιπα αδέρφια του. Απλά, η προκλητικά βίαιη συμπεριφορά του, επειδή εκδηλωνόταν σε μια μικρή πόλη, ήταν ορατή και άρα "αποκαλυπτική" για το πώς περίπου φέρονται τα αδέρφια του στα κλειστά σαλόνια της πρωτεύουσας. Με αυτόν τον τρόπο πάντα λειτουργούσαν οι Βαρδινογιάννηδες. Μπορεί στο ένα χέρι να κρατούσαν μια πένα Mont Blank, για να υπογράφουν επιχειρηματικές συμφωνίες, αλλά στο άλλο είχαν πάντα ένα όπλο. Το σαλάμι κάποτε μπορεί να το βγάλουν από το μαξιλάρι αλλά το όπλο ποτέ.
Με αυτό το όπλο ελέγχουν όλους τους "Βαρδινογιάννηδες" της Διαπλοκής …Τους λοιπούς διαπλεκόμενους, που είναι μαθηματικά βέβαιον ότι εκτός όλων των άλλων είναι και οι "ταμίες" του καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Δεν έκλεβαν μόνον για τους εαυτούς τους. Έκλεβαν για το σύνολο της πολιτικής εξουσίας. Έκλεβαν για το σύνολο του κομματικού παρακράτους. Μοίραζαν στα κόμματα μέρος των κλοπιμαίων σαν χορηγίες και μοίραζαν στους ίδιους κομματάρχες ως μυστικές καταθέσεις. Ο ένας εκβίαζε τον άλλο και το καθεστώς αποκτούσε τη μονολιθικότητα ενός καθεστώτος τύπου Μουμπάρακ. Αυτό το καθεστώς είναι τώρα που απειλείται. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν απειλείται με κατάρρευση το δήθεν πολυκομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Αυτό, το οποίο απειλείται, είναι το "καθεστώς" της μεταπολίτευσης, που, παίζοντας το παιχνίδι του "Παναθηναϊκού" με τον "Ολυμπιακό", δημιουργούσε ένα καρτέλ εξουσίας και πλούτου, το οποίο έδινε το "πρωτάθλημα-εξουσία-πλούτο" σε συγκεκριμένες οικογένειες, τις οποίες είχαν "διορίσει" οι Αμερικανοί.
Αυτό το "καθεστώς" τώρα καταρρέει, όχι επειδή εξασθένισε το ίδιο ή επειδή "ξύπνησε" ο ελληνικός λαός. Καταρρέει, γιατί απλούστατα καταρρέουν τα αφεντικά του. Η αμερικανική "πλανηταρχία" καταρρέει και στο τέλος της την ακολουθούν και τα "υποκαταστήματά" της. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων καταρρέει και αλλάζει ο κόσμος. Οι Αμερικανοί υποχωρούν από το προσκήνιο και αυτό ας το έχουν υπόψη τους όλοι οι "εκλεκτοί" τους —Όλοι αυτοί οι ισχυροί, οι οποίοι έχουν ήδη βγει στη διεθνή "πιάτσα", αναζητώντας νέους προστάτες—: Ισχυροί, οι οποίοι να μπορούν να "ταΐζουν" και να "προστατεύουν" κλέφτες αυτού του επιπέδου, δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Ακόμα και οι Εβραίοι τοκογλύφοι, οι οποίοι σήμερα τούς υπόσχονται ότι θα τους "σώσουν", στην πραγματικότητα είναι πολύ αδύναμοι για να επιβιώσουν και οι ίδιοι. Οι λαοί στο σύνολό τους —και όχι μόνον οι Έλληνες— πιο γρήγορα απ' ό,τι κάποιοι πιστεύουν, θα διεκδικήσουν πίσω τα κλεμμένα και θα θελήσουν να τιμωρήσουν τους προδότες.
Η αμερικανική Τάξη Πραγμάτων υποχωρεί όπως η "πλημμυρίδα", που δίνει τη θέση της σε μια βασανιστική για κάποιους "άμπωτη". Με την υποχώρησή της αυτή αποκαλύπτει πράγματα, τα οποία ήταν καλά κρυμμένα …Πράγματα, τα οποία απειλούν την ίδια την ασφάλεια αυτών που αποκαλύπτονται. Οι Βαρδινογιάννηδες και οι υπόλοιποι διαπλεκόμενοι αυτό πρέπει ν' αρχίσουν να συνειδητοποιούν. Αν γίνει η οποιαδήποτε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, δεν θα αντιμετωπιστούν οι ίδιοι σαν επιχειρηματίες. Δεν προόδευσαν ως επιχειρηματίες και φυσικά είναι αδύνατον ν' αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι.
Θα αντιμετωπιστούν ως το οικονομικό μέρος ενός τυραννικού "καθεστώτος". Ενός "καθεστώτος", το οποίο προόδευσε μέσω της λεηλασίας ενός κράτους και ενός λαού. Οι ίδιοι είναι το καθεστώς της μεταπολίτευσης. Λεηλάτησαν ένα ολόκληρο κράτος και έναν ολόκληρο λαό και δεν υπάρχει πιθανότητα να "επιβιώσουν" και στην νέα εποχή. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει ο αμερικανικός παράγοντας και να επιβιώσουν στην Ελλάδα τα "τζάκια" της αμερικανόδουλης Διαπλοκής. Η επιτυχία των Αμερικανών τούς έκανε πλούσιους και ισχυρούς και η αποτυχία των Αμερικανών θα τους παρασύρει στην καταστροφή. Τους Αμερικανούς υπηρέτησαν εις βάρος των Ελλήνων και αυτό σύντομα θα το πληρώσουν.
…Απλά πράγματα. Για τα συμφέροντα πενήντα οικογενειών ένας ελληνισμός χιλιετιών έχει μπει σε κίνδυνο. Με απλή λογική και ένα κομπιουτεράκι μπορείς να το βγάλεις αυτό το συμπέρασμα. Δεν είναι δυνατόν μια μικρή και φτωχή Ελλάδα να έχει "παράγει" τόσους πολλούς δισεκατομμυριούχους σε τόσο μικρό διάστημα. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε μια δεκαετία μια τόσο μικρή Ελλάδα να βάλει τόσα άτομα στη λίστα του Forbes. Δεν έχει την αντίστοιχη αγορά, για να το καταφέρει αυτό. Δεν έχει τον αντίστοιχο πληθυσμό καταναλωτών, για να το καταφέρει αυτό. Άρα; Άρα όλοι αυτοί έκλεβαν το ίδιο το κράτος. Στην πραγματικότητα στη λίστα του Forbes έμπαιναν κομμάτια της ίδιας της Ελλάδας …Κομμάτια, τα οποία μόνον τυπικά ανήκαν σ' αυτούς που έκλεβαν τον ελληνικό λαό …Σ' αυτούς που έκλεβαν το παρελθόν του, το παρόν του, αλλά και το μέλλον του. Υποθήκευσαν το μέλλον ακόμα και των Ελλήνων, οι οποίοι δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Όλα αυτά γιατί; Για να γίνουν πλούσιοι οι ίδιοι.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να καταλάβει κάποιος το πώς έγινε αυτό. Η "καλοσύνη" του Μητσοτάκη, η "ομορφιά" του Σημίτη, η "κορμοστασιά" του Κωστάκη ή η "ευφυία" του Γιωργάκη μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις. Για να μπορούν αυτά τα άθλια και δύσμορφα ανθρωποειδή να μας κυβερνούν, μας "πουλούσαν" στους διαπλεκόμενους. Τους έκαναν δισεκατομμυριούχους με την εξουσία που είχαν στα χέρια τους. Για να μπορούν λοιπόν αυτοί οι "δισεκατομμυριούχοι" διαπλεκόμενοι να έχουν τις ανάλογα "μεγάλες" δουλειές, ως προμηθευτές και εργολάβοι ενός μικρού και φτωχού κράτους, το έβαζαν να δανείζεται σε βαθμό αυτοκτονικό, εκδίδοντας ομόλογα. Γι' αυτό "μαγείρευαν" τα δημοσιονομικά στοιχεία οι υπάλληλοι, οι φίλοι και οι συμμαθητές των Βαρδινογιάννηδων …Για να μπορεί να δανείζεται το κράτος πέρα από τις δυνάμεις του και πέρα από κάθε λογική.
Αυτό ήταν το όλο κόλπο. Όλοι αυτοί παρίσταναν τους εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους αυτού του κράτους, παίρνοντας ως αμοιβή αυτά τα ομόλογα. Στη συνέχεια οι ίδιοι άνθρωποι μάς έβαλαν στο ΔΝΤ. Γιατί; Για να πληρωθούν σε πραγματικό χρήμα αυτά τα "πέτσινα" ομόλογα, τα οποία είχαν ήδη στην κατοχή τους. Ναι μεν αυτοί οι ίδιοι πληρώνονταν με τα ομόλογα, αλλά με το ΔΝΤ πληρώνονται τα ίδια τα ομόλογα. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι έγινε; Υποθήκευσαν το σύνολο της πατρίδας μας, για να πληρωθούν τα "κατορθώματά" τους. Καταστρέφουν έναν ολόκληρο λαό, για να συνεχίσουν να κάνουν με τα γιώτ τους βόλτες στο Αιγαίο και να παριστάνουν τους Celebrities.
Όλα αυτά θα πληρωθούν. Είναι "σεσημασμένοι" πλέον. Είναι "σεσημασμένοι" σαν επιχειρηματίες, ως πολιτικοί αλλά και ως μηχανισμός. Όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν είναι περισσότερες από πενήντα οικογένειες αυτές, οι οποίες έχουν πραγματικά κέρδος από την είσοδό μας στο ΔΝΤ και άρα από την απόλυτη καταστροφή του ελληνικού λαού …Οικογένειες γνωστές. Δεν χρειάζεται καν να κάνει κάποιος τον ντετέκτιβ, για να τις ανακαλύψει. Οι ίδιοι μάς αποκαλύπτονται. Πώς είχε πει το κουτορνίθι η Ντόρα, όταν στην εποχή της παντοδυναμίας της γιόρταζε την επέτειό της; …Στην επέτειό τους παρευρίσκονταν σχεδόν όλο το ελληνικό ΑΕΠ. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω. Τη λίστα των προσκεκλημένων της να δει κάποιος και θα καταλάβει ποιοι λεηλάτησαν την Ελλάδα. Κοντά σ' αυτούς βάζει και το "δουλοστάσιο" του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών και εντόπισε όλη τη "συμμορία".
Αυτός είναι ο σύγχρονος "κόπρος του Αυγείου", ο οποίος απειλεί να καταστρέψει την Ελλάδα, μετατρέποντάς την σε έναν "βόθρο" των διεθνών τοκογλύφων. Αλίμονό τους αν αλλάξει χέρια η εξουσία. Αλίμονό τους αν αντιληφθούν οι Έλληνες τι έγινε, από ποιους έγινε και γιατί έγινε …Θα τους λυντσάρουν στον δρόμο …Με τα δόντια τους θα ισοπεδώσουν το Αμερικανικό Κολέγιο Προδοτών.
Εμείς ένα πράγμα έχουμε να πούμε σ' αυτά τα κουτορνίθια. Ούτε που φαντάζονται σε πόσο ΛΑΘΟΣ χρόνο επέλεξαν να κάνουν τα πιο ΛΑΘΟΣ πράγματα. Ζούμε τις έσχατες ώρες της ανθρωπότητας και ούτε που φαντάζονται εναντίον ποιου εγκλημάτησαν. Ούτε που φαντάζονται ποιες και πόσες δυνάμεις φροντίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων. Θέμα χρόνου είναι να "εξατμιστούν" από τον Πλανήτη.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

75 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το “χαμόγελο του Βαρδή”


 1. kimon
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301593143204#c3321771839259080120'> March 31, 2011 at 8:39 PM

  Και το δικό μου το χαμόγελο μαζί με του Βαρδή!!!αγαπητέ μου Τραϊανέ απόλαυσα το εξόχως γαργαλιστικό κείμενό σου,και επειδή εικάζεις οτι κάτι ψυχία γνωρίζω και εγώ από τις υπόγειες διαδρομές των θεάρεστων ...πλην σκοτεινών υπηρεσιών... και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι η πληροφόρησή σου εδράζεται σε καλή ανάλυση πληροφοριών !!! θα ήθελα να σε προτρέψω το επόμενο άρθρο σου για το ίδιο θέμα να είναι με περισσότερες και πιό γαργαλιστικές πληροφορίες... να είσαι καλά.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301599703067#c6078300808554848856'> March 31, 2011 at 10:28 PM

  "Ούτε που φαντάζονται ποιες και πόσες δυνάμεις φροντίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων"....τι εννοεί ο "ποιητής";

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301601994679#c759071094908112531'> March 31, 2011 at 11:06 PM

  'Ολα στον καιρό τους φίλε #2....όλα στον καιρό τους!

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301611752681#c5343520204356282392'> April 1, 2011 at 1:49 AM

  Πραγματικά φοβερό το άρθρο σας!
  Είχαμε καταλάβει προ πολλού τον ρόλο όλων αυτών απλά και μόνο γιατί η διαίσθηση μας μας οδηγούσε σε αυτό.
  Αλλά το δυσάρεστο είναι ότι αισθανόμαστε αδύναμοι να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και αυτό μας καθιστά ευάλωτους και απογοητευμένους.
  Εύχόμαστε και ελπίζουμε να ισχύει το οτι κάποιες δυνάμεις εργάζονται για να μην καταστραφεί εντελώς η Ελλάδα!
  Θα ήταν κρίμα να συμβεί το αντίθετο.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301636845699#c727920786482298200'> April 1, 2011 at 8:47 AM

  "Ούτε που φαντάζονται ποιες και πόσες δυνάμεις φροντίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων."
  Ποιές και πόσες δυνάμεις και γιατί να φροντίζουν για έναν απο τους πιο σάπιους,βρώμικους και απατεώνες λαούς όπως τους Νεοέλληνες που αξίζει να καταστραφεί;Απο τα κείμενα σου, που τα περισσότερα είναι παντελώς άστοχα, καταλαβάινω οτι είσαι κάποιος πρώην Αριστερός που κατάλαβες τι απάτεώνες ήταν...Αλλά μέχρι εκεί..Δεν μπορείς να πας παραπέρα. Μόνο η χρήση της λέξης Δεξιά είναι για γέλια. Αφού η "Δεξιά" δεν είναι τίποτα άλλο απο Αριστερά. Ποτέ δεν υπήρξε Δεξιά στην Ελλάδα. Ακόμα και η Χούντα ακροαριστερή ήταν. Το δεξί χέρι του Παπαδόπουλου ήταν Τροτσκιστής.Ακόμα και οι Ταγματασφαλίτες και αυτοί αριστεροί ήταν. Και οι κουκουλοφόροι. Κουφάθηκες; Για ψάξτο καλύτερα...Και ξέρεις κάτι; Όσο προτείνεις...ΕΑΜ και Άμεση Δημοκρατία τόσο πιο πολύ γελάνε και τόσο πιο σίγουροι για τις θέσεις τους και τις καρέκλες τους.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301643620557#c3560676804572213940'> April 1, 2011 at 10:40 AM

  Φίλε 5 το τραγικό δεν είναι ότι δεν γνωρίζεις τίποτε απολύτως αλλά ότι νομίζεις ότι τα γνωρίζεις όλα. Κατορθώνεις μέσα σε τρεις σειρές κείμενο να κάνεις επίδειξη του χάους. Κατηγορείς έναν ολόκληρο λαό με το πάθος αρθρογράφου της Bild. Εκείνος όμως έχει συμφέροντα και το κάνει για το κέρδος ενώ εσύ πιθανότατα είσαι ένα τίποτε που τα κάνει όλα τζάμπα. Χαρακτηρίζεις τα κείμενα του Τραϊανού ως άστοχα ενώ είναι φανερό ότι δεν τα έχεις διαβάσει. Δεν γνωρίζεις τις απόψεις του Τραϊανού για την Δεξιά και όμως τον κρίνεις. Δεν γνωρίζεις την νεώτερη πολιτική ιστορία και όμως μιλάς με την σιγουριά ιστορικού "ιατροδικαστή". Στείλε την φωτογραφία σου σε κάποιον εκδοτικό οίκο να την βάλουν στο λήμμα "αγράμματος". Παρακαλώ τους διαχειριστές να διατηρήσουν το κείμενό του για να καταλάβουν όλοι οι αναγνώστες τι "σαβούρα" κυκλοφορεί ανάμεσά μας και κατηγορεί όποιον βρει μπροστά της.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301653770714#c8941237505811690300'> April 1, 2011 at 1:29 PM

  Πάνω κάτω όλοι τα γνωρίζαμαι αυτά ή μάλλον τα αισθανόμασταν για να είμαι ποιό σαφής. Οι λεπτομέρειες όμως των άρθρων (δηστυχώς) μας δικαιώνουν.
  Ανάθεμα στην εξακρίβωση των γεγονόντων που με κάνουν να πιστεύω πόσο μικρός είμαι και δεν μπορώ να αντιδράσω στο μεγαλείο των περιστάσεων.
  Σε ένα μόνο συμπερασμα καταλήγω σε όποιο τομέα και να κατευθυνθώ, δικαιοσύνη και καλοσύνη (αποτελέσματα της αλήθειας) πρέπει να είναι το όπλο μας γιατί μόνο αυτα μένουν στο τέλος.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301661379756#c3143767499351717241'> April 1, 2011 at 3:36 PM

  Άρα, ακόμα κι άν (ειδικά εάν) είναι αλήθεια, έστω και τα μισά, απ όσα λέτε κ.Τραιανέ, η μόνη μας ελπίδα, είναι να πέσουν οι Αμερικάνοι, απ το βάθρο της παντοκρατορίας τους.

  Καμία δυνατότητα δηλαδή για εμάς τους απλούς πολίτες να κάνουμε κάτι συλλογικά, προκειμένου να ανατρέψουμε μιά τόσο βαθιά συνομωσία, σε τόσα πολλά επίπεδα.

  Και ακόμα κι άν, χάσουν την μονοκρατορία τους, και ο πλανήτης, ξαναμπεί στην φάση του πολυπολικού συστήματος-ισορροπιών, το ήδη υπάρχον αυτό κατεστημένο, απλά θα αλλάξει αφεντικά, όπως έγινε και με την αλλαγή των προηγούμενων αφεντικών. (από Βρετανούς σε Αμερικάνους)

  Ή μήπως επί Βρετανών, δεν υπήρχε στην Ελλάδα, το αντίστοιχο κατεστημένο (με το Παλάτι και τους κολαούζους του) που εργάζονταν πάλι προς ίδιον όφελος και εις βάρος της πλειοψηφίας του λαού;

  Εμείς, ως πολίτες... που μπαίνουμε στο παιχνίδι κύριε Τραιανού; με ποιόν τρόπο; με ποιούς θεσμούς; με τι όραμα για το μέλλον;
  Μόνο ο "από μηχανής Θεός" (η πτώση των ΗΠΑ) μπορεί να μας σώσει; εκεί να αποθέσουμε τις ελπίδες μας;

  Καλή και άγια η ανάλυση της πραγματικότητας απ την πλευρά σας, αλλά η αναγνώριση-ανάγνωση μόνο της ζοφερής αυτής πραγματικότητας, χωρίς πρακτικό διέξοδο, αφήνει μιά αίσθηση ματαιότητας και απαισιοδοξίας-ανημπόριας, που από κάποιους, θα μπορούσε να σας χρεωθεί και ως... "σκόπιμη".

  Η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, παίζει ζωτικό ρόλο στην αποθεραπεία του. Εάν λέτε μόνο τα άσχημα πράγματα της "αρώστιας" μας, αντί να μας κάνετε καλό, στην πραγματικότητα μας βλάπτετε. Ίσως όχι όλους αλλά... νομίζω καταλαβαίνετε το πνεύμα μου.

  Πρέπει -εάν είστε ειλικρινής και πατριώτης όπως ισχυρίζεστε- μαζί με τα κομμάτια της αληθινής ιστορίας που παρουσιάζετε μέσα απ τα άρθρα σας, να μας δίνετε και πρακτικές διεξόδους ελπίδας για τους αναγνώστες σας.
  Αλλιώς... δώρο άδωρο.

  Έτσι νομίζω.

  Να είστε καλά.
  Κοινός νους

   

 9. MacGyver
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301663171188#c8987014109080973651'> April 1, 2011 at 4:06 PM

  Δείτε τη δικαστική κατάθεση του Βαρδή Βαρδινογιάννη σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε και από το ''θάρρος'' του και την αδιαφορία του σχετικά με το γεγονός,θα καταλάβετε αν ήταν στημένη ή όχι:


  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.04.2003,id=71606392

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301664238763#c3497211933435030289'> April 1, 2011 at 4:23 PM

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΚΑΛΟΣΥΝΗ !!!!!!!!
  Όντως #7. Δύο λέξεις που περικλείουν την φόρμουλα του απεγκλωβισμού από τον βόθρο στον οποίο μας έχουν ρίξει. Δύο λέξεις τις οποίες όταν κάποιος ξεστομίσει χαρακτηρίζεται αυτομάτως "Μαλάκας", "Μαλθακός" - "ο με τον σταυρό στο χέρι". Αυτό κατάφερε όλος ο συρφετός των λαμόγιων φτοχωμπινέδων που αναφέρονται πιο πάνω, να καταβαραθρώσει την δικαιοσύνη και την καλοσύνη ως συνώνυμα της μαλθακότητας και να αναγάγει την λαμογιά και την απατεωνιά ως συνώνυμα της μαγκιάς και της επιχειρηματικότητας.
  Τραϊανού είσαι τα γυαλιά μυωπίας στο θολό τοπίο της πραγματικότητας συνέχισε να μας ξεστραβώνεις.
  Σε πείσμα, λοιπόν, όλων των παραπάνω λαμόγιων του κειμένου, αλλά και όλων των ανυπόμονων σχολιαστών των κειμένων του Π. Τραϊανού που ανυπομονούν και τον προτρέπουν να "βγεί" μπροστάρης στην επανάσταση, λέω ότι δεν "μασάω" και ότι κατάφερα να ξεστραβωθώ. Ας γίνουν οι ξεστραβωμένοι 10.000.000 και θα δείτε που θα βρεθούν όλα τα λαμόγια και οι προδότες τοποτηρητές του ΔΝΤ!!!
  isleep

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301670218697#c315896719528043382'> April 1, 2011 at 6:03 PM

  #7 Πράγματι φίλε, ο καθένας στον τομέα του η ανάλυση με στοιχεία του οποιουδήποτε Τραιανού και η ελεύθερη βούληση του καθένα μετά...γιατί διαβάζουν και όλοι αυτοί που συνεχίζουν να κλέβουν και δεν σταματούν, διαβάζουν όλοι και αρκετοί θα παραμένουν 'αμετανόητοι' ζουγκλάνθρωποι κοινά δίποδα...Το τσουνάμι στην Ιαπωνία είναι μόνο η αρχή μετά θα έχει φάτε μάτια ψάρια

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301671168737#c2533342136182534986'> April 1, 2011 at 6:19 PM

  Πέρα από τη μεγάλη σημασία του άρθρου σας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι Βαρδινογιάννηδες είχαν έστω και μία μικρή ικανότητα εφ΄΄οσον και ο μακαρίτης ο Παύλος Βαρδινογιάννης είχε καταφέρει να παντρευτεί τη Λήδα Κατακουζηνού, γόνο καλής και πάμπλουτης οικογένειας (και από οτι λέγεται η προίκα της έδωσε την αρχική ώθηση στο ξεκίνημα των Βαρδινογιάννηδων), τα παιδιά δε του Βαρδή αποκαταστάθηκαν πολύ καλά με γόνους εφοπλιστικών οικογενειών (Γουλανδρή, Λιβανού) ο μικρός γιός πήρε κόρη Ιατρού καθηγητή Πανεπιστημίου, αν εξαιρέσουμε οτι ο Τζίγγερ έκανε το κέφι του με το γάμο του με το πανέμορφο αλλοδαπό μαννεκέν (ίσως και από αντίδραση στην αρχή, επειδή από ότι είχε πει ο ίδιος, στην πατρίδα της κοπέλλας δεν του έδιναν και μεγάλη σημασία λόγω της μελαχροινής εμφάνισης του).
  Όπως είχε δε ακουστεί ο γέρο Λάτσης ζήλευε τον Βαρδινογιάννη που είχε αποκαταστήσει τόσο καλά τα παιδιά του σε αντίθεση με τον ίδιο.
  Αυτά που αναφέρω δεν διαγράφουν τη σημασία του άρθρου σας, απλά τα προσθέτω ως μία επισήμανση και τίποτα περισσότερο.
  Άρα κάπου λειτούργησε στην οικογένεια αυτή και το σφακιανό DNA που όπως λένε χαρακτηρίζεται από εξυπνάδα.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301675362000#c1530017770520453606'> April 1, 2011 at 7:29 PM

  9 η δική σου γνώμη ;

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301687090353#c4367679914342978928'> April 1, 2011 at 10:44 PM

  ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ
  ΤΗΝ ΕΧΩ!ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΝΕΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Α.Ε. ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΟΥΣ,ΜΗΝ ΣΥΝΑΛΑΣΣΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ,ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ
  ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΨΑΞΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΧΩΜΑΤΑ!!!!!!ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ!!!!!!!

   

 15. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301691960830#c1323520524465218013'> April 2, 2011 at 12:06 AM

  Πρός Νο 8
  Όταν ζητάς από κάποιον νά σού δείξει κάτι,έχεις τήν αξίωση νά σέ συνοδεύσει κιόλας; Επίσης, δέν έχω δεί ισχυρισμούς πατριωτισμού καί ειλικρίνειας εκ μέρους τού Παναγιώτη Τραϊανού.Τέλος,οι λογής -λογής "υποδείξεις" συνιστούν περισσότερο αγένεια παρά ...αγωνία.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301693604231#c5481485286292341702'> April 2, 2011 at 12:33 AM

  συν Αθηνά και χείρα κίνει .

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301695905565#c5821000128565548707'> April 2, 2011 at 1:11 AM

  Αυτή η βρώμα που βγαίνει σιγά-σιγά και πολλαπλασιάζεται με τις αποκαλύψεις του ΤραΙανού δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Τόσοι πολλοί προδοτες, τόσα πολλά φίδια; Τελικά τι είναι οι Ελληνες μήπως αυτο που λένε πλέον διεθνώς - δηλαδή λαμόγια και απατεώνες; Ο ένας χρωστάει στον άλλο, ο ένας εκβιάζει τον άλλο και όλοι μαζί κλέβουν, για αυτό δεν θα έχουμε ποτέ προκοπή. Καλά λένε μερικοί σχολιαστές ότο αυτός ο βρωμερός λαός καλύτερα να εξαφανιστεί.

  ¨Οσο για τους Βαρδινογιάννηδες κύριε ΤραΪανέ ο ιστός έχει βουήξει ότι προωθούν και την αυτονομία της Κρήτης. Η Κρήτη κρύβει τόση ενέργεια πουυ μπορεί να τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη για τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτό το θέμα δεν το αναφέραται.

  Επίσης βρήκα στον ιστό και την ιστορία με τα Χυτά.Στην περιοχή που λειτουργούν τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας, η χαλυβουργική, η ελληνική χαλυβουργία, τα ναυπηγεία σκαραμαγκα και ελευσίνας, η ΕΛΒΟ, Πυρκαλ, και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες ρυπογόνες βιομηχανίες έρχεται να προστεθεί και η παράνομη χωροθέτηση των χωματερών σε δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους. Στην περίπτωση της Δ.Αττικής που Λάτσης, Αγγελόπουλος, χώνεται τώρα και ο Βαρδινογιάννης αν και έχει περιποιηθεί τους Α.Θεόδωρους με τα διυλιστήρια.
  Πριν δυό χρόνια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αγόρασε τα λατομεία του Σκαλιστήρη και τώρα έχει την διαχείριση των σκουπιδιών και την συνεχή υποβάθμιση της Δ.Αττικής. Επίσης στον ιστό διάβασα και - Προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη/1990-11-13 Βαρδινογιάννης.

  Εχουμε τρελλαθεί με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε. Ενώ μεν είναι πληροφορίες που πρέπει να τις ξέρει ο λαός είναι τόσες πολλές, τόσοι πολλοί οι προδότες και τόσο δυνατοί που αισθάνεται κανείς ακόμα ποιό απελπισμένος και αδύναμος.

   

 18. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301726976731#c5075828257729548439'> April 2, 2011 at 9:49 AM

  Δέν ξέρω, ίσως είναι η απελπισία καί η οργή πού τροφοδοτούν αυτοκαταστροφικές ευχές τού τύπου "αυτός ο βρωμερός λαός καλύτερα να εξαφανιστεί" ωστόσο, τέτοιου είδους γενικεύσεις δέν είναι σωστές....
  Δέν είμαστε όλοι λαμόγια, απατεώνες,κλέφτες,προδότες καί φίδια!!!!!Αυτοί είναι λίγοι, ελάχιστοι!!!Απλά, αυτά πού κάνουν είναι τόσο πολλά καί τόσο εγκληματικά,πού μάς οδηγούν σ΄αυτές τίς επικίνδυνες παραδοχές. Επικίνδυνες γιατί, άν "συμφωνήσουμε" μαζί τους, θά αποδεχθούμε στήν συνέχεια οτιδήποτε.Τέλος, αυτοί οι οποίοι ψιλοαμβισβητούν ή ψευτοπροκαλούν τόν Παναγιώτη Τραϊανού άς αναζητήσουν τά αντίστοιχα κίνητρα.Ίσως τότε διαπιστώσουν ότι τό βασικό τους σύμπλεγμα δέν τους αποχωρίστηκε ποτέ.

   

 19. Αθηναίος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301733919833#c5185689067015557756'> April 2, 2011 at 11:45 AM

  "Ούτε που φαντάζονται ποιες και πόσες δυνάμεις φροντίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων. Θέμα χρόνου είναι να "εξατμιστούν" από τον Πλανήτη".

  Μόνο γι' αυτό σου βγάζω το καπέλο Μύστη Παναγιώτη!!!!

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301742805206#c7170923742404847202'> April 2, 2011 at 2:13 PM

  Αγαπητέ Τραιανέ

  Τα άρθρα σου είναι καταπληκτικά αλλά θα έχεις και εσύ πια καταλάβει πως όσο περισσότερα γράφεις τόσο περισσότερη είναι η οργή ή ο φόβος των αναγνωστών σου καθώς αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται απέναντι σε αδίστακτους ανθρώπους που λειτουργούν βάσει ενός αρκετά σύνθετου, μακρόχρονου και ενδεχομένως δοκιμασμένου σχεδίου διαστροφής και υποδούλωσης. Η ανάγκη τους να ξεφύγουν από τη θέση του παρατηρητή και συνάμα θύματος είναι λογικό να γίνεται όλοένα και πιο πιεστική.Γι’αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί «επί τάπητος» και το θέμα της οργανωμένης αντίδρασης απέναντι σε όλα αυτά-διαβάζοντας δε τα σχόλια των αναγνωστών σου αυτό φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο αναγκαίο.Και επειδή προσωπικά θεωρώ –όπως και αρκετοί άλλοι-πως μια τέτοια αντίδράση έχει ήδη καθυστερήσει ίσως εναλλακτικά θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα της μη-δράσης του ελληνικού λαού (ουσιαστικά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος).Στο ζήτημα αυτό θεωρώ πως όσα τεκταίνονται αυτή τη στιγμή στις χώρες της Μ.Ανατολής αλλά και όσα πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον είναι ιδιατέρως κατατοπιστικά.
  Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως οι αντιδράσεις στις χώρες αυτές είναι καθοδηγούμενες από τις μεγάλες δυνάμεις.Ωστόσο είναι γεγονός πως οι εξεγέρσεις των λαών εκεί επεκτάθηκαν σχεδόν σαν ντόμινο από τη μία χώρα στην άλλη καλύπτωντας τεράστιες γεωγραφικές αποστάσεις.Κάτι που δυστηχώς δεν φαίνεται να συμβαίνει στα όρια της μικρής μας Ελλάδας ,στο εσωτερικό της δική μας νεοελληνικής κοινωνίας «όπου όλοι γνωρίζονται».Ολοι φωνάζουμε και συμφωνούμε πως το θέμα είναι εθνικό ,είναι σοβαρό ,είναι ήδη αργά,ωστόσο τα αντανακλαστικά μας φαίνεται να τελειώνουν εκεί.Τί μπορεί να είναι αυτό που σαν παλιρροικό κύμα ξεσήκωσε τόσες χώρες στη σειρά;Τί ενώνει τους λαούς αυτούς σε τέτοιες ταυτόχρονες και μαζικές αντιδράσεις αναγκάζοντας όλη τη Δύση να ασχοληθεί μαζί τους;Και τί ενώνει εμάς τους Ελληνες ή αν θέλετε μας «ενώνει» τόσο ασθενικά;Μήπως ο βασικός λόγος είναι ότι μετά από τόσα χρόνια μάθαμε πια –ή μας μάθανε-να ασπαζόμαστε τα πιστεύω των θυτών μας;Γιατί κατεβαίνουμε στους δρόμους μοναχά σαν κάστες επαγγελματιών προασπιζόμενοι ο καθένας τα δικά του στενά οικονομικά συμφέροντα;
  Τί χρειάζεται εν τέλει για να σταθεί ο ένας και οι πολλοί απέναντι τις πολυεπίπεδες επιθέσεις της λεγόμενης Νέας Τάξης;Και αν αυτό το «κάτι»,ο άγνωστος παράγοντας που αναζητούμε έχει χαθεί ,μπορεί στη πορεία να ξαναβρεθεί;Το σημαντικότερο όμως :
  Μήπως σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αρχίσει να ξεπροβάλλει το τόσο αναγκαίο αντίπαλο δέος της Νέας Τάξης απλά έρχεται από κάπου που πολλοί δεν ανέμεναν;
  νστρ

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301746195555#c5058778084577609578'> April 2, 2011 at 3:09 PM

  "Ούτε που φαντάζονται ποιες και πόσες δυνάμεις φροντίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων. Θέμα χρόνου είναι να "εξατμιστούν" από τον Πλανήτη".

  Να συμπληρωσω πως.... ουτε που φανταζομαστε και τι εχουμε να αντιμετωπισουμε σαν Ελληνες. Ολα τα στοιχεια βρισκονται μεσα σε βιβλια που μας αφησαν οι προγονοι μας. Αν νομιζετε πως αυτοι ειναι που πρεπει να διωξουμε κανουμε μεγα λαθος. Μεγαλο το κακο που θα βρεθει μπροστα μας, μεγαλη και η καρδια που πρεπει να εχουμε και μεγαλο το πνευμα που υποχρεωνομαστε να αποκτησουμε.
  Δεν μπορει μια χουφτα απο λαμογια να κανουν τετοιο κακο, κατι αλλο μας ετοιμαζουν. Το θεμα πλεον ξεφευγει απο τα συνορα μας. Εχει παρει αλλη διασταση, αποθυκευστε δυναμη μεσα σας γιατι θα βλεπουμε πραγματα που θα μας πονανε. Να μου το θυμηθειτε....

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301746576047#c6084032659829791968'> April 2, 2011 at 3:16 PM

  Προς κ.Ζαγκούλη Γεώργιο 15
  @2 Απριλίου 2011 12:06 π.μ.

  Εάν αναφέρεστε ως "αξίωση" εκ μέρους μου, εξαιτίας της χρήσης της λέξης "πρέπει", έχετε δίκιο και εάν μπορούσα να την αλλάξω στο μήνυμά μου, θα την άλλαζα με... "μήπως θα μπορούσατε σας παρακαλώ...".
  Δεν καταλαβαίνω όμως: με ποιά λογική, οι δικές μου "υποδείξεις" όπως λέτε (που στην ουσία πρόκειται περί έκφρασης προβληματισμού επί συγκεκριμένου ζητήματος) είναι αγένεια, ενώ η σαφέστατη υπόδειξή σας, προς εμένα... δεν είναι;
  Και εξέφρασα τους προβληματισμούς μου, διότι έχω την βάσιμη ελπίδα πως είτε έχουν ήδη απαντηθεί, σε κάποια παλιότερα κείμενα του συγγραφέα που δεν τα έχω διαβάσει -οπότε θα μπορούσε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του ή κάποιος απ' τους αναγνώστες του να με παραπέμψουν- είτε σκοπεύει στο μέλλον να ρίξει λίγο φως, διασαφηνίζοντας κάποια πράγματα επ' αυτού.

  Κοινός νους

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301758954068#c8461616733117411697'> April 2, 2011 at 6:42 PM

  και αυτοί εδώ τώρα και χρονια προσπαθούν. Δείτε το video.
  http://www.youtube.com/embed/m4-1hhDjuUQ"

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301759258205#c2185000457367682749'> April 2, 2011 at 6:47 PM

  Kαι αυτοί εδώ, τώρα και χρονια προσπαθούν. Δείτε το video.

  http://www.youtube.com/embed/m4-1hhDjuUQ"

  ΠΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΒΡΑΙΟ-ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ


  Έφτασε η στιγμή που οι «Νέο» Έλλην θα δοξάσουν τους προγόνους τους και το γένος τους, θέτοντας το αίμα τους ως σφραγίδα στο λόγο τους, στο έργο τους. Έφτασε η ώρα το αίμα των Έλλην να σφραγίσει. Το Αίμα στα χέρια σας Μιαροί είναι των Προγόνων μας, δεν το ακούτε που φωνάζει.

  ΕΥ-ΕΛ ΕΛΛΗΝ ΦΩΣ ΠΥΡ ΓΟΝΟΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΣ.

  ΕΣΥ ΕΛΛΗΝ;
  Ναι εσύ που κάθεσαι πίσω από έναν υπολογιστή, εσύ που κάθεσαι πίσω από μια τηλεόραση. εσύ που έχεις φωτιά μέσα σου και καίει. Έλα μαζί μας, έλα να δώσουμε την υπέρτατη μάχη. Έλα να ενώσουμε τις φωτιές μας που σαν ποταμός θα αφανίσει τους ανθέλληνες, Εβραίους, Μογγόλους και παν Μιαρό.


  Με το αίμα όλων αυτών που ξεπούλησαν και καταπατούν την Ελλάς, με το αίμα όλων αυτών που καταδυναστεύουν και αφανίζουν το γένος των Έλλην θα ποτιστεί η γη της Ελλάς ξεδιψώντας τα στόματα των Έλλην προγόνων μας. Αφανισμός και μαχαίρι σε όλους τους Ανθέλληνες, Εβραίους, Μογγόλους και παν μιαρών καταπατητών της Ελλάς.

  Φωτιά που καίει αιώνες τώρα, ως ποταμός θα ξεχυθεί να κάψει όλους εσάς και τους οπαδούς σας μιαρές εταίρες «Εκκλησία, Μασονία, Αλλοδαποί, Μιαροί, Εβραίοι, Σλάβο-Μογγόλοι». Κανείς θεός σας να σας προστατέψει. Όλοι θα καείτε. Όλοι θα πνιγείτε. Όλοι θα χαθείτε. Το αίμα των προγόνων μας ζητά δικαίωση, ελευθερία, την Ελλάς των Έλλην.

  ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ
  ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ.

  http://www.omada-epsilon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=265&Itemid=255

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301762024010#c350637030699648314'> April 2, 2011 at 7:33 PM

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

   

 26. Βασίλης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301763415632#c3409669737021238988'> April 2, 2011 at 7:56 PM

  Θα πρεπει να θεωρουμε θειο δωρο το γεγονος οτι αυτη την εποχη ολα τα σκατα βγαινουν πανω στο τραπεζι. Και θα βγουνε ακομα περισσοτερα. Μονο ετσι ο κοσμος θα μπορει να κανει ενα καλυτερο ξεσκαρταρισμα (ξεσκατισμα?)για να δει τι θα κρατησει να παρει μαζι του για το μελλον. Οποτε ας αφησουμε να βγει ολο και περισσοτερη σαβουρα προς τα εξω και οσο πιο γρηγορα γινεται. Ετσι θα γλιτωσουμε κοπο και χρονο. Ειναι καλυτερο να εχεις τα σκατα μπροστα σου και να τα βλεπεις παρα να τα εχεις κρυμμενα στον κορφο σου και να ψαχνεις αδικως να δεις απο που ερχετε η βρωμα.

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301780895792#c1085355629721289902'> April 3, 2011 at 12:48 AM

  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι-σκουλίκια, που οι δραστηριότητες και ο ρόλος τους, βρίσκονται κάτω απ την επιφάνεια της άμεσης οπτικής επαφής της κοινής γνώμης, μόλις το σώμα αρχίζει να σαπίζει, βγαίνουν όλα στην επιφάνεια.
  Βαρδινογιάννηδες Λάτσηδες Μπόμπολες CIAδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, κάποτε μου ήταν μισητά πρόσωπα. Και ως τάξη ανθρώπων αλλά και ατομικά ο καθένας τους.
  Μέχρι που διάβασα την Θιβετιανή Βίβλο των νεκρών και διαπίστωσα πως η κατα μόνας και κατα πρόσωπο αντιμετώπιση με το Ζωντανό και Συνειδητό Φώς, στην μέση του πουθενά, στο εδώ και τώρα, είναι μιά εμπειρία που είναι αναπόφευκτη για όλους τους ανθρώπους. Αν όχι κατά την διάρκεια της ζωής τους, τουλάχιστον σίγουρα κατά την στιγμή (ή λίγο μετά) του θανάτου τους/μας.

  Και όποιος έχει βιώσει, έστω και μιά φορά, αυτή την εμπειρία, ξέρει τόσο καλά όπως κι εγώ, πως ουδέν κρυφό υπό του Ήλιου.

  Τώρα πιά, το μίσος μου γι' αυτούς τους ανθρώπους-σκουλίκια, έχει μετατραπεί σε απέραντη θλίψη. Θλίψη και συμπόνια γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν. Γιατί δεν ξέρουν πως ότι κάνουν θα το βρούν μπροστά τους εκείνη την ώρα.
  Θα ήθελα να τους προειδοποιήσω, αλλά δεν νομίζω πως θα με πίστευαν.
  Εύχομαι για το καλό όλων μας, να μπορέσουν να ξυπνήσουν εγκαίρως, πρίν καταστρέψουν τελείως και την χώρα μας και την ψυχή τους.

  Ένας ταπεινός αυτόπτης μάρτης του Ζώντως Φωτός

   

 28. ανυπόμονος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301818898050#c5471752781868610896'> April 3, 2011 at 11:21 AM

  Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα: Νοιώθω απέραντη οργή και δεν ξέρω πώς να την εκτονώσω.

  Επίσης, αγαπητέ κ. Τραϊανού, γράφετε κάπου το εξής:
  "Οικογένειες γνωστές. Δεν χρειάζεται καν να κάνει κάποιος τον ντετέκτιβ, για να τις ανακαλύψει. Οι ίδιοι μάς αποκαλύπτονται. Πώς είχε πει το κουτορνίθι η Ντόρα, όταν στην εποχή της παντοδυναμίας της γιόρταζε την επέτειό της; …"
  Τι είχε πει το κουτορνίθι η Ντόρα ; Τυγχάνει να μη το γνωρίζω. Μήπως γνωρίζει κάποιος συναναγνώστης ;

  Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα: Νοιώθω απέραντη οργή και δεν ξέρω πώς να την εκτονώσω.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301819519205#c5562375381963118632'> April 3, 2011 at 11:31 AM

  φίλε 28
  "…Στην επέτειό ΜΑΣ παρευρίσκονταν σχεδόν όλο το ελληνικό ΑΕΠ".

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301825699838#c8860406565537418737'> April 3, 2011 at 1:14 PM

  ξαναγράφω γιατί ίσως δεν ελήφθη το μήνυμά μου.

  Το Χαμογελο του Παιδιού όντως έχει σχέση με τους Βαρδινογιάννηδες; Γιατί δεν προκυπτει πουθενά κατι τέτοιο από την ιστοσελίδα της οργάνωσης. Μήπως εννοείτε τον σύλλογο "Ελπίδα-Μαριαννα Βαρδινογιάννη";

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301840401313#c863072656526638597'> April 3, 2011 at 5:20 PM

  Προς τον φίλο 30. Δεν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός μέσα στο κείμενο. Άλλωστε δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο μελέτης αυτού του κειμένου. Το "χαμόγελο του Βαρδή" αποτελεί λογοπαίγνιο το οποίο ήταν επιλογή του συγγραφέα προφανώς λόγω της "συγγενούς" δραστηριότητας της κυρίας Βαρδινογιάννη. Μπορεί το "Ελπίδα" να μην του έδινε ένα "καλό" αποτέλεσμα και το αγνόησε. Θα μπορούσε να ξεκινά με το "ΟΗΕ της Εκάλης" ή το "Βιετνάμ του Ψυχικού" χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισχυρίζεται ο συγγραφέας ότι ο ΟΗΕ είναι οργάνωση που εδράζεται στην Εκάλη ή το Βιετνάμ είναι γειτονιά του Ψυχικού. Μπορεί να ήταν ατυχής η επιλογή του αλλά δεν έχει τέτοιο ισχυρισμό μέσα στο κείμενο. Αν θα το επιθυμούσε θα μπορούσε και ο ίδιος να το διευκρινίσει αν και δεν φαίνεται ότι υπάρχει λόγος τέτοιας διευκρίνησης.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301840815814#c8347663447837483704'> April 3, 2011 at 5:26 PM

  Εχω την γνώμη οτι η δημιουργία του πασοκ το 1974 με τα "αριστερότερα της αριστεράς" συνθήματα, κατεύνασε το αντιδικτατορικό μένος των αριστερών κυρίως και παράλληλα προσέλκυσε στις τάξεις του του "κεντρώους και αντιδεξιούς δημοκράτες" οι οποίοι έριχναν τις ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου στην "φιλοαμερικάνικη" χουντοδεξιά.
  Η δημιουργία της 17Ν από την cia εκτόνωσε την "επαναστατική" ανάγκη για τον λαϊκό ήρωα, για την οργάνωση η οποία θα ήταν ο τιμωρός των "εκμεταλλευτών του λαού". Μέσα στις δολοφονίες 17Ν υπήρξαν και ηθελημένες; αποτυχίες π.χ. οι "απόπειρες" κατά παλαιοκρασά και βαρδινογιάννη. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κ. Τραϊανού γιατί κατά την γνώμη σας δολοφονήθηκε ο βιομήχανος Αγγελόπουλος. Ευχαριστώ.

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301842532815#c2932950851724802655'> April 3, 2011 at 5:55 PM

  Τραϊανού Παναγιώτης

  Έχει δίκιο ο 30. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το ένα είναι σύλλογος και το άλλο είναι ένα ιδιωτικό ίδρυμα.
  Το κείμενο ξεκίνησε με το λογοπαίγνιο το "Χαμόγελο του Βαρδή" και στην τελική διόρθωση του κειμένου έγινε λάθος από τον ίδιο τον συγγραφέα. Η πρόταση: "Γι' αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας από την υποκρισία του ιδρύματος "Ελπίδα-Μαριαννα Βαρδινογιάννη" άλλαξε. Επειδή "υπερίσχυσε" η εντύπωση που δημιουργήθηκε στην αρχή του κειμένου με το λογοπαίγνιο φάνηκε λάθος το σωστό και έτσι είχαμε αυτό το ατυχές αποτέλεσμα. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας σύλλογος από ένα ίδρυμα. Ζητούμε συγνώμη από τον Σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού" του οποίου την προσφορά αναγνωρίζει το Πανελλήνιο και όχι μόνο το Μέγκα. Την μεγάλη προσφορά που γίνεται εξαιτίας της αγάπης τους για τα παιδιά και όχι εξαιτίας της ανάγκης τους για προβολή.

  Θα παρακαλούσα τον διαχειριστή να αλλάξει την λάθος πρόταση και να την αντικαταστήσει με την σωστή.

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301854149395#c5544085196965663575'> April 3, 2011 at 9:09 PM

  Και τώρα με την υποχρεωτική "δωρεά" οργάνων κε Τραϊανού, ο οποίος δεν διασαφηνίζει τα δικαιώματα των ανήλικων "δωρητών" αλλά σαφώς διασαφηνίζει ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα, είναι ΑΜΕΣΑ δότες οργάνων; Μήπως γι΄αυτό τα τελευταία χρόνια Υπερπροβλήθηκε ο ρόλος των Ιδρυμάτων; Ήδη, λόγω της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας, αυξήθηκε ο "πληθυσμός" των ιδρυμάτων...
  Ο Νόμος αυτός που καταργεί την έννοια "ΔΩΡΕΑ"...

   

 35. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301856942506#c1188591429398772276'> April 3, 2011 at 9:55 PM

  Η επίμαχη φράση σχετικά με το "Χαμόγελο του Παιδιού" και του ιδρύματος "Ελπίδα - Μαριάννα Βαρδινογιάννη", άλλαξε κατόπιν υπόδειξης του Παναγιώτη Τραϊανού.

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301913541540#c830980779877655898'> April 4, 2011 at 1:39 PM

  "Εμείς ένα πράγμα έχουμε να πούμε σ' αυτά τα κουτορνίθια. Ούτε που φαντάζονται σε πόσο ΛΑΘΟΣ χρόνο επέλεξαν να κάνουν τα πιο ΛΑΘΟΣ πράγματα. Ζούμε τις έσχατες ώρες της ανθρωπότητας και ούτε που φαντάζονται εναντίον ποιου εγκλημάτησαν. Ούτε που φαντάζονται ποιες και πόσες δυνάμεις φροντίζουν για την ασφάλεια και την επιβίωση των Ελλήνων. Θέμα χρόνου είναι να "εξατμιστούν" από τον Πλανήτη."

  Μακάρι κύριε Τραϊανού να έχεις δίκιο. Απο το στόμα σου και στου λαού το αυτί... Κουράστηκα πια με την ταπείνωση που νοιώθω καθημερινά ως Έλλην.

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301919055078#c90442848090830312'> April 4, 2011 at 3:10 PM

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ 36.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1301933808849#c2837946857528449516'> April 4, 2011 at 7:16 PM

  Λαθρομετανάστες μετέτρεψαν τα Χανιά σε Καμπούλ. Ομάδα Πακιστανών βίασαν 14χρονη Ελληνίδα κλπ....
  (Ελεύθεορος Κόσμος)

  Ούτε ένα άρθρο πάνω σε αυτό. Μάλλον δεν αποτελεί θέμα η εισβολή και κατάληψη της πατρίδος μας από ένα συρφετό αλλοδαπών.
  Αυτοί οι ῾῾κακόμοιροι῾῾ έγιναν τέσσερα εκατομύρια το 40% του πληθυσμού μας, βιάζουν, δολοφονούν, κλέβουν, και βάζουν ρίζες (τζαμιά, νεκροταφεία, ισλαμικά κέντρα, επιχειρήσεις, αγορές κλπ). Η δε Ελλάς προτεκτοράτο των ξένων δυνάμεων. Μας κλέβουν τους θησαυρούς μας. Μοιράζονται την γή μας. Αγοράζουν τις επιχειρήσεις μας ενώ βάζουν τον στρατό και την αστυνομία (τα αδέλφια μας) εναντίον μας. Αν κανουμε κιχ θα μας επιτεθούν οι Μογγόλοι και στο Καστελλόριζο ανακαινίζεται τζαμί. Δεν έχουμε φράγκο αλλά παίρνουμε μέρος σε πολεμική επιχείρηση εναντίον της Λιβύης. Λεφτα για πολέμους άλλων υπάρχουν, λεφτά για να υπερασπιστούν τα μαχητικά μας τον Ελληνικό ουρανό και θάλαττα δεν υπάρχουν. Ούτε για τους συνταξιούχους μας, ούτε για να φάμε. Τα τρώνε όλα τα λαμόγια που είναι πολλά πάρα πολλά. Αλλα τρώνε λίγα και άλλα πολλά. Που λοιπόν βρίσκεται τόση αισιδοξία κ.ΤραΪανέ; Βέβαια καλό είναι να δίνουμε θάρρος στους απελπισμένους ότι δήθεν θα μας σώσει ο Θεός της Ελλάδας, οι μυστικές δυνάμεις ή το μυστικό όπλο, η ομάδα έψιλον ή ο Συνασπισμός, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, μπορεί να κατεβεί και ο Δίας από τον ¨Ολυμπο να μας σώσει, αλλα αυτά διαβάζονται σαν παραμύθια της Χαλιμἀς και εφησυχάζουν ενώ ο κόσμος πρέπει να ξαγρυπνεί, να πληροφορηθεί πως και με ποιό τρόπο θα προστατευθει από τα τρομερά συμβάντα που λαμβάνουν χώρα τώρα μέσα στην πατρίδα μας και τα μελλοντικά που έρχονται.
  Εφησυχασμένοι (ότι κάποια δύναμη θα μας σώσει) και χωρίς όπλα θα πάμε όλοι σαν πρόβατα στην σφαγή.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302001076037#c4766373383031246116'> April 5, 2011 at 1:57 PM

  Ανώνυμε 38 το ότι διάβασες ένα κείμενο του Τραϊανού δεν σημαίνει ότι διάβασες τα πάντα. ο Τραϊανού έχει γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο για τις ολέθριες συνέπειες της λαθρομετανάστευσης πολύ πριν γίνει μείζον πρόβλημα της κοινωνίας μας. Δανείσου από κάποιον το βιβλίο ή ψάξε το στο ίντερνετ και θα πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις. Μην λέμε εσφαλμένα πράγματα μόνο και μόνο για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302019826422#c1188168196868173873'> April 5, 2011 at 7:10 PM

  Σχολιαστή 39 είμαι ο σχολιαστής 38. Η ανωνυμία μας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι όποιος γράφει ένα σχόλιο, επισκέπτεται το μπλογκ για πρώτη φορά και είναι ανήδεος για το έργο του ΤραΪανού. Δεν τολμάει να γράψει κανένας σχόλιο και πετάγεται κάποιος να τον μαλλώσει. Είμαι από τους πρώτους που διάβασαν αυτό το μπλόγκ και το παρακολουθώ από την γεννεσή του. Την στιγμή όμως που τα άρθρα αυτά είναι επίκαιρα, γράφονται τώρα, γιατί το θέμα παράνομη μετανάστευση και εγκληματικότητα δεν καλύπτεται καθόλου; Ο πόλεμος της Λιβύης, ο σεισμός της Ιαπωνίας κλπ καλύπτονται. Μήπως δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα, άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μαζί με την ανεργία και την πείνα; Μουγκαμάρα πάνω σε αυτό;
  ῾῾Κακόμοιροι῾῾ οι εγληματίες λαθρό;

  Από ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας τα σχόλια όλων υπάρχουν οι σκεπτόμενοι αλλά υπάρχουν και αυτοί που το θέλουν το όπιον. Στους δεύτερους εύχομαι καλά όνειρα.

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302020214451#c7821545889832189190'> April 5, 2011 at 7:16 PM

  Κάτοικος Πλατείας Βικτωρίας γράφει....

  Εδώ και ένα χρόνο περίπου Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιάνοι και Αφρικανοί έχουν ανοίξει ένα σωρό καταστήματα τα οποία παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες (Ιντερνετ καφέ, καφέ, μίνι μάρκετ , κομμωτήρια) το ένα δίπλα στο άλλο στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Αθήνας και τους πέριξ δρόμους. Οι κάτοικοι αναρωτιόμαστε...
  πού βρήκαν τα χρήματα να ανοίξουν μαγαζί, καθώς η πλειοψηφία είναι άρτι αφεχθέντες στην χώρα. Γιατί ο δήμος δίνει τόσες άδειες στην ίδια περιοχή για τις ίδιες υπηρεσίες; Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει βέβαια...
  στραγγαλίσει στην κυριολεξία του Έλληνες εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής που φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο. Μέσα σε λίγους μήνες ο δρόμος έχει γίνει εμπορικό γκέτο. Οι αλλοδαποί πάνε και έρχονται σε ομάδες όλη την ημέρα, κάθονται έξω από τα μαγαζιά φωνάζοντας και κανείς Έλληνας δεν μπορεί να περάσει από την περιοχή. Στην κατάσταση αυτή έχουν προστεθεί και Ρουμάνοι και Βούλγαροι Ρομά, οι οποίοι διπλοπαρκάρουν τα φορτηγάκια τους με τα σκουπίδια τους μπροστά από τις πολυκατοικίες, βρωμίζουν, ουρλιάζουν και πίνουνε. Η περιοχή βρίσκεται πλέον στα χέρια της κάθε Μαφίας και της παραοικονομίας.


  Η συγκεκριμένη κατάσταση σε συνδυασμό με την γκετοποίηση όλης της ευρύτερης περιοχής έχει επηρεάσει και μεγάλους εμπορικούς δρόμους όπως η Πατησίων, όπου τα περισσότερα καταστήματα βάζουν λουκέτο.

  Κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση. Ο Δήμος είναι απών και ως φαίνεται εξακολουθεί είτε να δίνει άδειες αφειδώς είτε να παραβλέπει τις παρανομίες και να κλείνει τα παράνομα μαγαζιά. Η παραοικονομία στην ΑΣΟΕΕ (άλλο ένα εμπορικό γκέτο), που έχει πλέον καθιερωθεί ως υπάιθριο παζάρι καλά κρατεί. Η κατάληψη της Πλατείας Βικτωρίας επίσης και ως εκ τούτου η επίσης κοινωνική και εμπορική κατάρρευση της περιοχής.

  Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου ψάχνει να κλείσει τρύπες κόβοντας θέσεις εργασίας και μισθούς και γονατίζοντας με την φορολογία τον κόσμο, ενώ αφήνει την παραοικονομία, τις μαφίες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελεύθερα. Για την Μαφία δουλεύει τελικά αυτή η κυβέρνηση;

  Κάτοικος περιοχής Πλατείας Βικτωρίας
  taxalia.blogspot.com

   

 42. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302020445439#c8212253185844244538'> April 5, 2011 at 7:20 PM

  Φίλε 40,

  μιας και παρακολουθείς το blog από την γέννησή του, κάνε τον κόπο και κοίταξε λίγο δεξιότερα στην οθόνη, στην ενότητα "Σας προτείνουμε"

  Θα δεις 2 κείμενα:

  Γιατί είναι λάθος το αίτημα για δημοψήφισμα

  Σύνταγμα και Ιθαγένεια

  Αυτα τα 2... μεταξύ των πολλών που έχουν γραφεί...

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302020514700#c8209539889795767253'> April 5, 2011 at 7:21 PM

  38 αυτο που χρειαζεται ειναι υπομονη και ολα θα γινουν. Ο Τραιανου ειχε γραψει πριν πολλα χρονια για την ΟΝΕ και επρεπε να περασουν πολλα χρονια για να επαληθευτει. Αν τον διαβαζες τοτε θα τον περνουσες για τρελο. Το ιδιο ειναι και τωρα. Το οτι ολοι καποτε θα καθαρισει το τοπιο δεν σημαινει οτι θα γινει αυριο η θα παμε στη σφαγη. Εκεινο που εχει σημασια ειναι να καταλαβει κανεις τι γινεται γυρω του και αυτο μπορει να γινει μονο μεσω της γνωσης. Γνωση για το παιχνιδι των πολιτικων για τις φατριες κλπ . Τοτε θα καταλαβεις πως λειτουργει το συστημα και τι επιδιωκει. Θα σου προτεινα να διαβαζες τον υδροχοο για να παρεις μια γενικη εικονα που ειμαστε και που βαδιζουμε....

   

 44. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302020519264#c5111425393911999191'> April 5, 2011 at 7:21 PM

  Είπες κάτι για "μουγκαμάρα";;;

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302029691692#c5004375702158969786'> April 5, 2011 at 9:54 PM

  Σε γατοκαυγά δεν παίρνω μέρος.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302031182040#c3683157674101401502'> April 5, 2011 at 10:19 PM

  http://photoshosting.net/image-1179_4D9A44A1.jpg

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302043841395#c2733076566811620668'> April 6, 2011 at 1:50 AM

  xaxaxaxa, ωραίος καλή η φωτό

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302064134321#c6485561538207555082'> April 6, 2011 at 7:28 AM

  Αν πράγματι ο ΓΑΠ είναι πολίτης των ΗΠΑ (και μάλιστα από γέννηση), υποχρεούται να κάνει φορολογική δήλωση στη χώρα αυτή. Στή δήλωσή του θα περιλαμβάνει και ξένους λογαριασμούς άνω των $10.000. Αν η ελληνική δικαιοσύνη αδρανεί, μήπως μια καταγγελία στην εφορία των ΗΠΑ επαρκεί;

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302082210025#c3257216387272407918'> April 6, 2011 at 12:30 PM

  Επίτηδες αστόχησε η 17Ν, ε; Τι λες ρε παιδί μου. Μα βέβαια έτσι εξηγούνται όλα...
  Επίσης επίτηδες ευστόχησε στη δολοφονία του Μομφεράτου, επίτηδες και στη δολοφονία του Αθανασιάδη και γενικά επίτηδες ευστοχούσε σε όλους τους άλλους φιλοαμερικανικούς στόχους που εκτελούσε.
  Και βέβαια επίτηδες ... δεν έκανε καμία απόπειρα (πετυχημένη ή όχι) εναντίον ούτε του Λαμπράκη, ούτε του Κόκκαλη, ούτε του Μπόμπολα, ούτε του Τεγόπουλου.
  Είναι τρελοί αυτοί οι αμερικάνοι...σκοτώναν τους δικούς τους για να ευνοήσουν τους πράκτορες της Στάζι και της KGB. Ούτε οι ...Ρώσοι (που λέει ο λόγος) να τα οργάνωναν...

  Ως συνήθως ο δράκος του παραμυθιού βρίσκεται αλλού από εκεί που σε βολεύει να δείχνεις.

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302092256878#c2718205810361350051'> April 6, 2011 at 3:17 PM

  Φίλε 49 από όλο το κείμενο αυτό σου έμεινε; Θεωρείς εκ των δεδομένων το χτύπημα πραγματικό επειδή ο Βαρδινογιάννης ήταν "δεξιός" ενώ τους "αριστερούς" δεν τους πείραξαν; Η λογική που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα δεν σε απασχόλησε; Απο που και ως που νομίζεις ότι ο Βαρδινογιάννης δεν ανήκει στο ίδιο "στρατόπεδο" με τον Λαμπράκη, τον Τεγόπουλο ή τον Μπόμπολα; Για ψάξε να δεις αν υπάρχει κάτι κοινό που να τους συνδέει όλους αυτούς μεταξύ τους;

   

 51. Ζωγραφιώτης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302099610900#c1844731723945933097'> April 6, 2011 at 5:20 PM

  κ. Τραϊανού,
  υπάρχουν κάποια πράγμα που δεν μού κολλάνε στην ανάλυσή σας. Για παράδειγμα η ενασχόληση των Β. με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα από ό,τι λέτε, δεν έφτιαξαν καμιά απολύτως "στρατιά" που να λειτουργεί για λογαριασμό τους ή έστω υπέρ τους. Ίσα ίσα, διέλυσαν τους υφιστάμενους συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟ και έκτοτε τέθηκαν στο στόχαστρο της συντριπτικής πλειοψηφίας των λεγόμενων "οργανωμένων". Ούτε και ανέδειξαν τον ΠΑΟ σε κάποια πραγματική δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα έπρεπε να κάνουν για να αποκομίσουν τα οφέλη που λέτε. Στα 20 χρόνια που έκανε κουμάντο ο "Ρίνγκο", ο ΠΑΟ πήρε μόλις 6 (έξι) πρωταθλήματα έναντι 8 (οκτώ) του ΟΣΦΠ. Κσι στη συνέχεια, μόλις 2 (δυο) πρωταθλήματα - εκ των οποίων το ένα επί Πατέρα - έναντι 11 του ΟΣΦΠ! Όχι μόνο δεν απέκτησαν κανένα κύρος οι Β. με την ενασχόλησή τους με τον ΠΑΟ αλλά αντίθετα απέκτησαν πλήθη φανατικών πολέμιων μέσα από τις τάξεις του ίδιου του Παναθηναϊκού! Αυτά τα δεδομένα δεν ερμηνεύονται από την ανάλυσή σας. Θα έλεγα μάλιστα ότι την καθιστούν αδύναμη - στο συγκεκριμένο τουλάχιστον σημείο, πάνω στο οποίο όμως μπορούμε να μιλήσουμε με πραγματικά δεδομένα και όχι με εικασίες.

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302100584871#c2064318281483503241'> April 6, 2011 at 5:36 PM

  «Ηρθαν τα διεθνή κοράκια κι ακονίζουν τα νύχια τους», είπε για τον Τζορτζ Σόρος, που συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας και σχολίασε: «Μυρίστηκαν κρέας και έχουν έρθει εδώ να εκτιμήσουν τα ασημικά, να ορμήσουν σ' αυτά».

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302101008961#c3915347315123459677'> April 6, 2011 at 5:43 PM

  Τι είπε ο Βολταίρος για τους Εβραίους

  «Δεν θα εύρητε εις τους Εβραίους παρα έναν λαόν αμαθή και βάρβαρον όστις σενενώνει απο πολλου τη πλέον αισχράν φιλαργυρίαν, την απεχθή δεισιδαιμονίαν, με το ακατανίκητον μίσος, δι’ όλους τους λαούς οίτινες τον ανέχονται και τον πλουτίζουν».

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302101198255#c6360899053358047376'> April 6, 2011 at 5:46 PM

  Εβραϊκό ΠΑΣΟΚ ή πατριωτικό ΠΑΣΟΚ;

  Πριν απο λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι επέλεξε την Lazard να είναι η αξιολογήτρια για την αποκρατικοποίηση και τον διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
  Ομοίως ανακοινώθηκε για το Ελ. Βενιζέλος η BNP Paribas και Εθνική Τράπεζα και για το Ελληνικό η Citi Group, Τράπεζα Πειραιώς.
  Όλες αυτές οι εταιρείες που επιλέχθηκαν σαν σύμβουλοι και θα πληρωθούν με κάποια εκατομμύρια για τις συμβουλές τους είναι εβραϊκών συμφερόντων.
  Ποιοί όμως ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα ελληνικά αυτά φιλέτα;
  Το παρελθόν των αποκρατικοποιήσεων δείχνει ότι μόνο το εβραϊκό κεφάλαιο έχει χρήματα για εξαγορές.
  Ποιός κρυφός μηχανισμός μέσα στο ΠΑΣΟΚ επέλεξε αυτούς τους συμβούλους;
  Δεν είναι περίεργο οτι κανένα μεγάλο κανάλι, κανένας μεγαλοδημοσιογράφος δεν πρόσεξε αυτό το παράξενο; Ότι όλες αυτές οι εταιρείες είναι εβραϊκών συμφερόντων;
  Η εταιρεία Lazard ανήκει στο δίκτυο των Rothschild ο οποίος είναι Εβραίος τραπεζίτης.
  Η CityGroup ανήκει στους Ροκφέλερ που είναι Εβραίος Τραπεζίτης.
  Απο τις ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν έχουν εξαγοραστεί πακέτα τους απο τους ίδιους Εβραίους τραπεζίτες.
  Αυτοί λοιπόν οι σύμβουλοι θα κοιτάξουν το ελληνικό εθνικό συμφέρον ή το πως θα πάρουν όλη αυτή τη περιουσία αντι "πινακίου φακής";
  Το Παρακαταθηκών και Δανείων είναι ο κύριος οργανισμός που δανείζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Δανείζεται απο την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στην συνέχεια δανείζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Φανταστείτε τι θα συμβεί εάν το χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης περάσει στα χέρια των Εβραίων τραπεζιτών. Φυσικά οι δήμαρχοι και οι αυτοδιοικητικοί αυτό το αγνοούν.
  Ακόμη και οι αριστεροί μεγαλοδημοσιογράφοι το παραθεωρούν.
  Αν οι τραπεζίτες αυτοί ήταν Αμερικανοί ή Κινέζοι θα έβγαιναν να το καταγγείλουν. Αν είναι "περιούσιοι" δεν τολμούν.
  Να προσθέσουμε ακόμη οτι στην Αγροτική Τράπεζα είναι χρεωμένη όλη η αγροτιά της Ελλάδας.
  Οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και η Αγροτική θα μπορούσε άνετα να κατασχέσει τα χωράφια των αγροτών.
  Τι θα γίνει τώρα που ετοιμάζονται να πουλήσουν την Αγροτική σε Εβραίους Τραπεζίτες(Rothschild κτλ);
  Είναι κωμικοτραγικό το να μην μπορούν να ειπωθούν αυτά απο τα ΜΜΕ, γιατί φοβούνται μην τυχόν και τους πουν "αντισημίτες", "ρατσιστές" κτλ...

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302152624617#c812860219693726128'> April 7, 2011 at 8:03 AM

  Έμεινα άφωνη πρωί πρωί,
  Καθώς διαπίστωσα ότι στην πλειοψηφία τους, τα κείμενα του κου Τραϊανού, δεν μπορούν να δημοσιευτούν στο Facebook (ακόμη και αυτά που έχω ξαναδημοσιεύσει παλαιότερα), αφού έχουν χαρακτηριστεί ως "κακόβουλα ή ανεπιθύμητα"!!!
  Έτσι το σύστημα απαγορεύει την ανάρτησή τους!!!
  Μπορούμε βέβαια (ελπίζω), να τα παρουσιάζουμε ως "σημειώσεις".

   

 56. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302153799390#c3848985033786952149'> April 7, 2011 at 8:23 AM

  #50

  Αφού είναι όλοι στο "ίδιο στρατόπεδο" πώς γίνεται και οι σφαίρες πάνε πάντα στους μεν κι όχι στους δε; Και με τους νόμους τους τυχαιότητας να το πάρεις δεν στέκει. Γιατί ποτέ δεν έγινε επίθεση στον Κόκκαλη ή στον Λαμπράκη έστω και αποτυχημένη; Σε απασχόλησε ποτέ αυτό το ερώτημα;

  Μάλλον όχι, όπως και τον αστυνόμο Σαΐνη εδώ πέρα που κάνει το αφιέρωμα για τον Βαρδινογιάννη αλλά όχι για τον Κόκκαλη που φαίνεται είναι λιγότερο διαπλεκόμενος. Βλέπεις με αυτόν πώς να ταιριάξουν οι Αμερικάνοι, ο Μητσοτάκης κλπ. Δηλαδή πάλι κάτι θα καταφέρει αλλά θα δυσκολευτεί. Κι επιπλέον θα πρέπει να γράψει για ΕΣΣΔ, Χόνεκερ και είναι τζιζ κακά αυτά τα πράγματα.

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302168174695#c4712374656647312620'> April 7, 2011 at 12:22 PM

  Ε ψιτ 55!

  Τρόποι υπάρχουν πολλοί!

  Κατά αρχάς μπορείς να δώσεις το λινκ που έχει εδώ για το PDF! Που είναι άλλης εταιρείας με νούμερα στα path και μη περιγραφικό!

  Κατά δεύτερον στην περιγραφή πχ στο Φατσοβιβλίο, βάλε κενά ανάμεσα στα γράμματα σε αυτό που θες να γράψεις(ε μην γράψεις και ένα κατεβατό) και πόσταρε από κάτω το λινκ που σου έδειξα!

   

 58. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302169655979#c6240258805986264593'> April 7, 2011 at 12:47 PM

  Ψιτ 57!!!
  Εάν κοιτάξεις, το έχω ήδη κάνει (δημοσίευση pdf).
  Όσο για τα υπόλοιπα path κλπ, μην με μπερδεύεις!! Δεν κατέχω την τεχνολογία τόσο καλά!!!
  Το θέμα είναι ότι η απαγόρευση αναρτήσεων (από σήμερα το πρωί), ισχύει και σε άλλες μεμονωμένες δημοσιεύσεις σε τοπικά μπλόγκς!
  Ποιός έχει αυτή την τεχνολογική δύναμη, ώστε να μπλογκάρει επιλεγμένες δημοσιεύσεις πανελλαδικά και σε δεκάδες μπλογκς συνάμα;;;;;

   

 59. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302169923079#c7210470622404697332'> April 7, 2011 at 12:52 PM

  Μην θεωρείτε καθόλου τυχαίο τις απεργίες των ΜΜΕ.
  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Τα ΜΜΕ και οι δωσίλογοι δημοσιογράφοι, ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!! Αρχικά ως "φίλοι και επαναστάτες" για να συσπειρώσουν το ιντερνετικό κοινό!!!! Και κατόπιν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ πλέον στην ενημέρωση!!!
  Δεν είναι τυχαίο που δημοσιεύσεις από τοπικά μπλογκς, δεν μπορώ να τις αναρτήσω, ενώ ακριβώς τις ίδιες μπορώ από το Ζούγκλα gr.!!!

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302211635773#c8028750950930888773'> April 8, 2011 at 12:27 AM

  Φίλε ξέρεις πολλά. Σε πολλά από αυτά - που γνωρίζω - είσαι ακριβέστατος. Για άλλα δεν ξέρω. Για το ALTER μας είπες?

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1302281888509#c171086644795253215'> April 8, 2011 at 7:58 PM

  κυριε Τραιανε!!να ειστε καλα !!μας ανοιγετε την στραβωμαρα μας!ειναι οπως τα λετε και ακομα περισσοτερο!ο βαρδηνογιαννης εχει "παρει"τον χρυσο οδηγο του οτε...για διαφημηση τον πρωτο χρονο ειναι δυο μισυ χιλιαδες και τον δευτερο αυτοματα παει στις εξη..στα ψιλα γραμματα!!σημερα ειπαν σε ελληνα πολιτη που θα του κοψουν τον οτε που ο λογαριασμος του ειναι μονο 60 ευρω εαν δεν πληρωσει τον χρυσο οδηγο!!!ουτε καν να δινει τα λεφτα λιγα λιγα,και θα τον αφησουν με μια επειχηρηση που εχει πολυ αναγκη το τηλεφωνο ,χωρις πελατες!ναι ναι ναι!!τι να πει κανεις !!φανταστητε οταν ο οτε θα ειναι εκατο τοις εκατο σε ιδιωτη τι εχουμε να παθουμε!!τον εχουν μπλεξει τωρα να κανει τον εισπρακτορα του βαρδινογιανη!!!ελεος αλητες

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1303156108537#c5622994964126869997'> April 18, 2011 at 10:48 PM

  Προσωπικά δεν διαβάζω τίποτα το περίεργο ή κάτι που να με εκπλήσει.... σε σημείο που βαρέθηκα να το διαβάσω όλο.

  Το περίεργο θα ήταν να μην συνέβαιναν όλα αυτά...

  Απλά θαυμάζω το ''θράσος'' (με τη θετική έννοια) του κ. Τραϊανού να δημοσιεύει τέτοιες λεπτομέριες εναντίον της οικογένειας Β.

  Δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά αν δεν κυκλοφορείτε με 5 μπράβους σας αξίζουν συγχαρητήρια.

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1303206764513#c3238021362221740405'> April 19, 2011 at 12:52 PM

  Το κακό, είναι πως αυτό το κατά τα λοιπά εξαιρετικό αφήγημα, που θα μπορούσε να είναι η σύνοψη μιας ενδιαφέρουσας μυθιστορίας ή και ενός κινηματογραφικού σεναρίου, δεν περιέχει διόλου στοιχεία. Βρίθει συμπερασμάτων που είναι γραμμένα ενίοτε ως αφορισμοί και όλα αυτά πάνω σε εικοτολογίες και υποθέσεις. Τεράστιος ο κόπος σας κύριε να γράψετε όλο αυτό το κείμενο, το οποίο ναι, παρασύρει τον αναγνώστη και τον χορταίνει μάλιστα στο θυμικό του, αλλά, πρέπει να σας πω, πως είναι απολύτως ασπόνδυλο. Αλλά, τι λεω; το ξέρετε και εσείς αυτό, είστε επαρκώς ευφυής. Υποψιάζομαι δε, πως κάποιον διατεταγμένο ρόλο επιτελείτε αγαπητέ μου, που αν τον ψυχανεμιστώ από το περιεχόμενο των άρθρων σας, μάλλον (αυτός ο ρόλος) αποσκοπεί στην πολιτική απονεύρωση των ελλήνων- με άλλα λόγια, είσαστε άλλη μία πτυχή του συστήματος. Ευφάνταστη πτυχή, δεν λεω, αλλά, μέχρις εκεί.

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1309939552296#c4089697010087150151'> July 6, 2011 at 11:05 AM

  κι εμένα με ενοχλεί η αγράμματη γυναικούλα με το τσιτωμένο πρόσωπο απο τα lifting.
  Αυτή ακριβώς με τον ξένο κώλο κλάνει.
  Αφού συλλαβίζει η πρέσβειρα αυτά που τησ γράφουν οι άλλοι να διαβάζει.
  Αλλά ασ μην ξεχνάμε όμωσ. Το αποτέλασμα μετράει !

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1311634827710#c662392755341614635'> July 26, 2011 at 2:00 AM

  Όταν έγινε η απόπειρα της 17Ν κατά του Βαρδινογιάννη, αν θυμάστε με αντιαρματική ρουκέτα, υπερετούσα στα τεθωρακισμένα στην Αυλώνα. Ο εκπαιδευτής αξιωματικός μας- αναφερόμενος στο γεγονός - μας είχε πει ότι η ρουκέτα ήταν αδύνατον να ανατινάξει το αυτοκίνητο του Βαρδινογιάννη, γιατί οπλίζει μετά τα πρώτα 70 μέτρα πτήσης ενώ οι πυροσωλήνες εκτόξευσης είχαν τοποθετηθεί σε φορτηγάκι που απείχε μερικά μόλις μέτρα από το διερχόμενο αυτοκίνητο-στόχο. Μάλιστα γελούσε ειρωνικά με την ανοησία-ανικανότητα των τρομοκρατών που δεν είχαν κάτσει να διαβάσουν το μάνιουαλ του εξοπλισμού που είχαν κλέψει. Προφανώς το είχαν διαβάσει πολύ καλά...

  Χρόνια αργότερα είχα ακούσει την θεωρία ότι οι Βαρδινογιάννηδες, λόγω της επίθεσης αυτής, μπόρεσαν να εξασφαλίσουν άδειες οπλοκατοχής για αυτούς, αλλά και τους σωματοφύλακές τους.

  ΥΓ. Για όσους αναρωτιούνται, η όπλιση της ρουκέτας γίνεται μετά από το εύλογο διάστημα των 70 μέτρων, για να προστατέψει τις ημέτερες δυνάμεις, σε περίπτωση αστοχίας του προωθητικού μηχανισμού και συνεπακόλουθης πτώσης της εκρηκτικής κεφαλής.

   

 66. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1313628398104#c599949725729180076'> August 18, 2011 at 3:46 AM

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΕΙ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ...ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ!!!

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1313954665712#c2692777060251774241'> August 21, 2011 at 10:24 PM

  καλησπερα διαβασα μερικα αθρα σας και μπορω να πως ειναι καταπληκτικα,δεν ασχολουμε με πολιτη,θα ηθελα να γραψετε ενα αθρο για τον Δ. Μελισσανίδης: o αυτοδημιούργητος από τη Νίκαια.....

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1313957159121#c7090329281359799864'> August 21, 2011 at 11:05 PM

  http://www.klik.gr/137/latsis/index.htm ..... οπωσ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9B%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82 διαβαστε ολοι δεν θα χασετε!!

   

 69. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1314463320243#c1949785650385826170'> August 27, 2011 at 7:42 PM

  θα ηθελα να γραψετε κ για κοκκαλη, μαρινακη , λατση , πατερα , βγενοπουλο κ οποιον αλλο γνωστο πλουσιο που το παιζουνε << καλοι >> ........

   

 70. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1350772209285#c4006501305865100666'> October 21, 2012 at 1:30 AM

  Πρός 65

  πέρα από το φιάσκο των 70μ που αναφέρεις (το οποίο η ερτ το επιδίκασε στα 20 μ βάση των "πυροτεχνουργών") η μόνη αντιαρματική ρουκέτα που έσκασε στο μπαλκόνι του διόρωφου, κατάστρεψε (όπως φάνηκε στην εικόνα αλλά και απο τις μαρτυρίες του ιδιοκτήτη) λίγα κάγκελα, μερικές γλάστρες, και τα τζάμια. Θα περίμενες απο μια αντιαρματική να πάρει σβάρνα το μισό όροφο και να αφήσει νεκρούς. Τίποτα δεν κολλάει στην ιστορία αυτή. Οι καταθέσεις στη δίκη 17Ν αλλά και η προκύρηξη κατά βαρδ βρίθουν απο αντιφάσεις σε σχεση με τις εικονες. Η μερσεντες βγηκε αγρατζούνιστη επειδη δεν εξεράγη καμία ρουκετα επανω της και αυτοι ελεγαν οτι σωθηκαν έξι άτομα λόγω της θωράκισης. Ακομα και ενα αυτομπιανκι ακριβως κολλητά πισω απο το κλεμμενο της 17Ν φαινόταν ψιλοκαταστραμένο απο την μικρή βόμβα παραπλάνησης των μπραβων (όπως την αποκαλέσε η προκυρηξη). Στο ρεπορταζ είχαν βάλλει και ένα άσχετο σμπαραλιασμένο απο ξένα πλάνα για να ρίξουν κάρβουνο στο δραμα. Μετά απο 22 χρόνια ποιος θυμαται ;

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1357763545651#c4427780762954172184'> January 9, 2013 at 10:32 PM

  γυριζω και σημερα περιμενοντας!ξαναδιαβαζοντας κειμενα σας παλια,συμβαινει κατι "μαγικο" με αλλο ματι το αντιλαμβανομαι!χωρις να πω οτι εχω "αγγιξει" μιαν ακρη της απιστευτης γνωσης σας,ομως αλοιως τα αντιλαμβανομαι τωρα πια!πως "μπηκα" εδω μεσα στην αρχη ,ποσο εξωιηνα μου φαινονταν ολα τοτε ,και μολις τωρα αντιλαμβανομαι την καθαροτητα την αριστοτελικη λογικη σας!και ασφαλως την αγνοια μου την πλανη μου !και το χιουμορ σας ασφαλως! μου φτιαξατε την διαθεση!..πουλαει λαιφ σταιλ και διατηρει μικρο νυχι!και ζητατε και ελεος!!ειναι απιστευτο πραγματικα απιστευτος ο τροπος εκφρασης σας!ειναι απλα.."αδειαζω τις σκεψεις μου" αδειαζω τον θησαυρο μου,!μας δωριζετε τον πλουτο σας!εχω διαβασει τα παντα!αρθρα βιβλια σας ολα!ισως καποιες στιγμες παω για να "πιασω" το βαθος!σαν αστραπη και παλι το "χανω" θα το παλεψω ομως θα το αντιληφθω !σημερα για ενα λεπτο νομισα πως καταλαβα το μυστικο σχεδιο.την διαδρομη.ισως! εαν ειναι αληθεια θα εχω "ανοιξει"ακομα μια "πορτα"στο μυαλο μου.αλεξανδρος χριστος..ο ενας ερχεται και ετοιμαζει τον δρομο του αλλου,ολα εχουν μια διαδρομη,..καθε "κατασταση" "γεναει".και οποιος εχει την γνωση ξερει ακριβως τι θα γεννηθει..
  προφητης δεν ειστε !!ειμαστε ομως σιγουροι οτι θα γινουν οπως τα λετε..

   

 72. Μάκης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1405425628941#c6598382980589969734'> July 15, 2014 at 3:00 PM

  Το πιο ωραίο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ στη ζωή μου. Ένα μικρό βιβλίο που εξηγεί τι εστί μεταπολίτευση, τι πάρτυ έχουν κάνει όλοι αυτοί οι φτωχομπινέδες όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των Ελλήνων. Το 10% μόνον του ελληνικού πληθυσμού να καθόταν να αναγνώσει αυτό το άρθρο, τα πράγματα θα παίρνανε μια άλλη τροπή. Αλλά πού να βρεθεί 1 ώρα διαθέσιμη να κάτσει να μελετήσει κάποιος ό,τι γράφετε εδώ όταν η νεολαία ξοδεύει ώρες ολόκληρες σε καφέδες και facebook; Τρία χρόνια μετά αφότου γράφτηκε αυτό το άρθρο, χρόνια στα οποία το πολιτικό σκηνικό ταρακουνήθηκε συθέμελα, με κατάρρευση του δικομματισμού, ταυτόχρονη άνοδο του εθνικισμού (με ακόμη μεγαλύτερη άνοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη) και φυλακίσεις βουλευτών, θα σταθώ στην εξής φράση σας: «Αλίμονό τους αν αλλάξει χέρια η εξουσία».
  Ευχαριστώ για αυτό το πολύ ωραίο άρθρο. Συνεχίστε την προσπάθειά σας!!!

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1412868576309#c8428548669796145383'> October 9, 2014 at 6:29 PM

  Theiko keimeno!

  JIGGER, PETROS KOKKALIS KAI VASSILIS GAGATSIS agorasan tin BETWAY.COM

  me edra tin Malta, kai episis ehun riksei kai oi treis tus lefta se casino stin Ameriki

  me tin onomasia PARX

   

 74. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1425513981029#c3639666267644160897'> March 5, 2015 at 2:06 AM

  Ακριβώς,σωστός έτσι είναι.

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html?showComment=1540995391716#c7469465113570276093'> October 31, 2018 at 4:16 PM

  Σε μια εποχή φτώχειας και ανασφάλειας η οικογένεια Βαρδινογιάννη αγοράζει.

  Αφού έκλεισε το Mega σε συνεργασία με τους κομμουνιστές του Σύριζα, πήρε το κανάλι Alpha του υπόδικου Κοντομηνά, και αγόρασε την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος το 97,08% των μετοχών!

  Το πάρτι συνεχίζεται για τους κατσικοκλέφτες της Κρήτης και επί Σύριζα.

  Τελικά, ναι. Μας έχωσαν στα μνημόνια για τα δικά τους κέρδη.

  Δεκάδες χιλιάδες αυτοκτόνησαν, ξεριζώθηκαν, ελεύθεροι επαγγελματίες πέθαναν από τη στεναχώρια για να συνεχίσουν να παριστάνουν τους μάγκες, τους τραπεζίτες χωρίς λεφτά, τους καναλάρχες, τους ευεργέτες...

  Είμαι βαθύτατα λυπημένος με όλα αυτά...

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας