Τα τεράστια κέρδη της ανθρωπότητας εξαιτίας της επανάστασης των Αιγυπτίων.
Τι σχέση έχει το ΚΚΕ με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα»;
Υπάρχει πάντα ένας χρυσός κανόνας, όταν αναζητάς τα κέρδη της ανθρώπινης κοινωνίας μετά από κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός. Τα κέρδη της ανθρώπινης κοινωνίας πάντα είναι περίπου ίσα με τη ζημιά της εξουσίας. Γνωρίζοντας, κάποιος αυτήν την "εξίσωση", μπορεί να υπολογίσει τα κέρδη, τα οποία κάθε φορά προκύπτουν από τις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων και της εξουσίας. Γιατί λέμε "περίπου" ίσα και όχι ίσα; Γιατί, για να έχεις κέρδη από τη ζημιά του αντιπάλου σου, θα πρέπει κατ’ αρχήν να την αντιληφθείς. Αν το σύστημα εξουσίας καταφέρνει και "σκεπάζει" τη ζημιά του, τότε αυτή πρακτικά δεν υπάρχει. Αν, για παράδειγμα, χτυπάς ένα "κάστρο" και, όταν εκεί ανοίξει μια τρύπα, εσύ δεν μπορείς να την δεις, δεν έχεις κέρδος. Το "κάστρο" κλείνει την τρύπα κι εσύ συνεχίζεις να πολιορκείς, βασιζόμενος στο ένστικτο σου, χωρίς η γνώση σου να μπορεί να μετουσιώσει αυτόν τον αγώνα σε κέρδος.
Τα κέρδη λοιπόν της ανθρωπότητας, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο Κάιρο, μπορεί να είναι τεράστια. Δεν είναι ακόμα τεράστια, αλλά μπορούν να γίνουν τέτοια. Αρκεί κάποιος να μπορεί να τα αντιληφθεί και βέβαια να τα καταμετρήσει. Το κέρδος το μεγάλο δεν είναι η πτώση ενός αιμοσταγούς και διεφθαρμένου καθεστώτος, όπως ήταν αυτό του Μουμπάρακ …Του "φιλάνθρωπου" Μουμπάρακ, για να θυμηθούμε και τους "Βαρδινοκολλητούς" του εδώ στην Ελλάδα …Του "φιλάνθρωπου", ο οποίος με λίγα "ψίχουλα" εξαγόραζε "χαμόγελα παιδιών" και την ίδια ώρα έκλεβε "φιλέτα", βυθίζοντας στη φτώχεια έναν ολόκληρο λαό. Το κέρδος το μεγάλο λοιπόν —για να επανέλθουμε στο θέμα μας— είναι ότι η μεγάλη "πλημμύρα" του Νείλου αποκάλυψε τον σχεδιασμό, ο οποίος επιτρέπει στο σύστημα να τοποθετεί πάνω στους λαούς καθεστώτα τύπου Μουμπάρακ. Ο αιγυπτιακός λαός κατάφερε το ΔΥΣΚΟΛΟ, αλλά, για να απολαύσει μεγάλα και προπάντων μόνιμα κέρδη από τη νίκη του, θα πρέπει να καταφέρει και το ΠΟΝΗΡΟ.
Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Το κέρδος της ανθρωπότητας δεν είναι ότι "έπεσε" ένα τόσο απεχθές καθεστώς. Τα καθεστώτα είναι αναλώσιμα και μπορούν να διαδέχονται το ένα το άλλο έπ’ άπειρον. Το κέρδος της ανθρωπότητας είναι ότι άνοιξε ένα "παράθυρο", το οποίο της επιτρέπει να "δει" πώς το σύστημα κατορθώνει και εγκαθιδρύει στα διάφορα κράτη καθεστώτα τύπου Μουμπάρακ. Αν καταλάβει τι "βλέπει", δεν θα επιτρέψει ξανά σε τέτοια καθεστώτα να της ξανανεβούν στον "σβέρκο". Εδώ βρίσκεται το ΠΟΝΗΡΟ του θέματος, το οποίο απαιτεί γνώσεις. Αν ο κόσμος της Αιγύπτου παραμείνει στα κέρδη της πτώσης του καθεστώτος, θα την "πατήσει". Τον Μουμπάρακ θα τον διαδεχθεί κάποιος άλλος νεότερος και πιο πεινασμένος "Μουμπάρακ" …Το "μοναστήρι" να είναι καλά, όπως έλεγαν και οι παλιοί. Ειδικά το "μοναστήρι" του αιγυπτιακού στρατού, που, ελέω Ισραήλ, φαίνεται ότι έχει ατελείωτη "παραγωγή" σε "δημοκράτες" και "πατριώτες". Τον στρατιωτικό Μουμπάρακ, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος από τη διαφθορά μπορεί να τον διαδεχθεί ο οποιοσδήποτε από αυτούς, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως ηγέτες του στρατού. Θα βοηθήσουν οι ιμπεριαλιστές τον "νέο" να γευτεί λίγο και τους απαγορευμένους "καρπούς" της διαφθοράς και θα τον "δέσουν" στο άρμα τους.
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι λέμε; Το κέρδος μετά από μια τέτοια κοσμοϊστορική νίκη δεν είναι σε καμία περίπτωση η αλλαγή του "αναλώσιμου" Μουμπάρακ. Το κέρδος είναι η αποκάλυψη του σχεδιασμού, ο οποίος επιτρέπει στο παγκόσμιο σύστημα να χρησιμοποιεί αναλώσιμους. Το κέρδος είναι η αποκάλυψη του σχεδιασμού της Λερναίας Ύδρας, που, όσα κεφάλια και να χάσει, δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης, γιατί απλούστατα μπορεί και τα αντικαθιστά. Για να καταλάβει κάποιος απόλυτα το πώς λειτουργούν αυτού του είδους οι σχεδιασμοί, θα πρέπει να δει πετυχημένες εφαρμογές τους. Είναι γνωστό ότι το σύστημα δεν έχει άπειρες επιλογές και γι' αυτό φροντίζει πάντα να επαναλαμβάνει τις πιο επιτυχημένες του εφαρμογές. Αναζητούμε λοιπόν τέτοιες πετυχημένες εφαρμογές, όπου το σύστημα κατόρθωσε να ελέγξει "νικητές" λαούς, οι οποίοι —δυστυχώς γι' αυτούς— δεν είχαν τη δυνατότητα να προστατεύσουν τις νίκες τους. Λαούς, οι οποίοι κατάφεραν το ΔΥΣΚΟΛΟ, αλλά απέτυχαν στο ΠΟΝΗΡΟ.
Θα εξετάσουμε τα πράγματα με τη σειρά, για ν' αρχίσει ο αναγνώστης να καταλαβαίνει τα συμβαίνοντα. Ο διεθνής ιμπεριαλισμός, για να υποτάξει έναν λαό και ένα κράτος σε μια δική του αιμοσταγή και αδίστακτη Χούντα, θα πρέπει να εξασφαλίσει δύο πράγματα. Το "άλλοθι" απέναντι στην παγκόσμια κοινωνία και την "ανοχή" των ιδίων των θυμάτων του …Το "άλλοθι" σ' εκείνη την κοινωνία, η οποία διαχειρίζεται την παγκόσμια ισχύ και είναι η Δυτική. Μόνον όταν η δυτική εξουσία εξασφαλίζει το "άλλοθι" στη δική της "πολιτισμένη" κοινωνία προχωρά σε "σφαγές". Σφαγές, οι οποίες οδηγούν στην επιβολή φασιστικών καθεστώτων. Σφαγές, τις οποίες δεν απέφυγαν όχι μόνον τα κράτη της "υποτιμημένης" Μέσης Ανατολής, αλλά ούτε και κράτη της "ανεπτυγμένης" Δύσης.
Η Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν απέφυγε αυτήν τη σφαγή, παρ' όλο που ήταν μέλος του χριστιανικού και "πολιτισμένου" κόσμου. Πότε έπεσε θύμα της "σφαγής"; Στην καλύτερή της στιγμή …Στη στιγμή που ήταν θριαμβεύτρια δύναμη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο …Η κοιτίδα της Δημοκρατίας, η οποία έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα εναντίον του Ναζισμού …Η Ελλάδα, η οποία δικαίωσε τη φήμη της και όχι μόνον αγωνίστηκε, αλλά και κέρδισε τη μάχη της. Και όμως, αυτήν τη μάχη δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε κοινωνικό κέρδος. Γιατί; Γιατί δεν συνέφερε τα κτήνη του ιμπεριαλισμού. Τα κοινωνικά κέρδη των Ελλήνων μείωναν τα κέρδη των κτηνών και δεν το επέτρεψαν να συμβεί. Οι Έλληνες πέτυχαν το ΔΥΣΚΟΛΟ, που ήταν η νίκη εναντίον των φασιστών, αλλά —όπως θα δούμε παρακάτω— απέτυχαν παταγωδώς στο ΠΟΝΗΡΟ και την πάτησαν.
Την επομένη λοιπόν του πολέμου η νικήτρια —αλλά αφελής— Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Πανηγύριζαν οι Έλληνες στις πλατείες, όπως κάνουν οι Αιγύπτιοι σήμερα και αυτό προφανώς εκνεύρισε τα "αφεντικά". Έπρεπε να την υποτάξουν εκ νέου στα συμφέροντά τους και αυτό γινόταν μόνον με εμφύλιο. Μεθόδευσαν τον εμφύλιο και ισοπέδωσαν τα πάντα. Διεθνής κατακραυγή για το μέγα έγκλημα εναντίον της Ελλάδας δεν υπήρχε, γιατί το σύστημα ήταν έμπειρο στην προπαγάνδα. Είχε τη δικαιολογία. Η Ελλάδα μπορεί να ήταν η κοιτίδα της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ύποπτη. "Έγερνε" προς τον κομμουνισμό. Άρα; Άρα ο εμφύλιος δεν ήταν ένα έγκλημα των ξένων εις βάρος των Ελλήνων. Ήταν μια "εσωτερική" μάχη της Ελλάδας με τον κακό της εαυτό. Η παγκόσμια κοινωνία "συναίνεσε" σ' αυτό το έγκλημα προς χάριν την Δημοκρατίας. Όχι μόνον "πείστηκε" η ίδια, αλλά "πείσθηκαν" και οι ίδιοι οι Έλληνες για την ωφελιμότητα της θυσίας. Το σύστημα είχε καταφέρει τα δύο ζητούμενα. Εξασφάλισε το "άλλοθι" στη Δύση και την "ανοχή" στην Ελλάδα.
Όλο το μυστικό αυτού του σχεδιασμού ήταν το ΚΚΕ …Το ΚΚΕ των χαφιέδων της Μόσχας …Της Μόσχας, που εν κρυπτώ συνεργαζόταν με τους Δυτικούς και στην ουσία ήταν το μεγάλο "δουλικό" τους. Αυτό το "δουλικό" της Σιβηρίας παρέδωσε το ΚΚΕ στον σχεδιασμό των Δυτικών …Το ΚΚΕ, το οποίο δήθεν ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία και να "παραδώσει" το ελληνικό κράτος στο άρμα της Μόσχας. Τρόμος στην Ευρώπη και στην υπόλοιπη "πολιτισμένη" Δύση. Τεχνητός τρόμος, ο οποίος προκλήθηκε μέσα από τα δικά τους μέσα. Από τα ΜΜΕ των ιμπεριαλιστών. Η Μόσχα, μέσω Ελλάδας, θα τους "έφραζε" τον δρόμο προς τα πετρέλαια και άρα θα απειλούσε την ευημερία τους. Θα απειλούσε την πρόοδό τους. Θα απειλούσε τον πολιτισμό τους. Θα απειλούσε την ύπαρξη τους. Μπροστά σ' αυτό το τεράστιο κέρδος, φαινόταν ελάχιστο το κόστος της ελληνικής σφαγής …Άλλωστε γινόταν για καλό σκοπό. Τόσο καλός, που εύκολα εμφανιζόταν σαν ιερός.
Ο ελληνικός εμφύλιος έγινε και η Δύση με τη "δημοκρατική" Ελλάδα νίκησαν το "στημένο" ΚΚΕ των προδοτών και των χαφιέδων της Μόσχας και των άλλων "αφεντικών". Όμως, τα κέρδη αυτά από τη "νίκη" εναντίον του "κομμουνισμού" δεν έπρεπε να διασφαλιστούν; Έπρεπε. Άρα; Άρα έπρεπε να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα φασιστικά καθεστώτα, τα οποία θα διασφάλιζαν τα αποτελέσματα της νίκης της "δημοκρατίας" απέναντι στον φασισμό του Στάλιν και των δουλικών του. Άρα; Άρα έπρεπε αυτά τα καθεστώτα ν' αποκτήσουν νομιμοποίηση. Έπρεπε να υπάρχει ένας "εχθρός", ο οποίος θα τα νομιμοποιούσε. Ένας "εχθρός", ο οποίος θα παρείχε στη Δύση το "άλλοθι" να τα στηρίζει και βεβαίως στους λαούς της τη δυνατότητα να κάνουν τα στραβά "μάτια", χωρίς να έχουν συνειδησιακά προβλήματα. Η Ελλάδα υπέφερε, αλλά αυτό γινόταν για το "καλό" της και για το "καλό" της παγκόσμιας Δημοκρατίας.
Πώς το κατάφεραν αυτό; Και πάλι με τον ίδιο δοκιμασμένο τρόπο. Με το ΚΚΕ των χαφιέδων προκάλεσαν τον εμφύλιο και με το ίδιο ΚΚΕ διαιώνισαν το μεταπολεμικό φασιστικό καθεστώς. Με τον εμφύλιο "διόρισαν" τα καθεστώτα και με την μετεμφυλιακή "αντίσταση" τούς έδωσαν καθημερινό λόγο για να υπάρχουν. Οι ίδιοι ΚΚΕδες, οι οποίοι πήραν τα όπλα εναντίον της Δημοκρατίας —αλλά "έχασαν"—, ήταν οι ίδιοι που εμφανίζονταν σαν "αμετανόητοι", που δεν παρατούσαν τη διεκδίκησή της …Αυτοί, οι οποίοι κρύβονταν σε σπηλιές με ασυρμάτους και έκρυβαν όπλα σε γιάφκες …Οι φασίστες, οι οποίοι δήθεν θα "διεκδικούσαν" την εξουσία, εκμεταλλευόμενοι την "ελευθερία" της ίδιας της Δημοκρατίας …Οι στην παρανομία και άρα μη "καταμετρημένοι" φασίστες, οι οποίοι "υπονοούσαν" ότι έλεγχαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και αυτό "τρομοκρατούσε" τους "νοικοκυραίους" εντός και εκτός Ελλάδας.
Το αποτέλεσμα; Οι φασίστες έκαναν "γιορτή". Οι Χούντες έδιναν δικαιώματα ψήφων ακόμα και στα "δένδρα" …δήθεν για να μην πάρουν την εξουσία οι ΚΚΕδες …Οι πολυδιαφημισμένοι ΚΚΕδες …Οι ΚΚΕδες, οι οποίοι βρίσκονταν παντού, άσχετα αν δεν τους έβλεπε κανένας …Οι "διωκόμενοι" ΚΚΕδες, οι οποίοι όχι μόνον κατάφερναν να διασωθούν μετά την ήττα τους στον εμφύλιο, αλλά και να απειλούν μετά από αυτόν …Οι "διωκόμενοι" ΚΚΕδες, οι οποίοι, σε έναν κόσμο που πεινούσε και μεταναστάτευε στις φάμπρικες αυτού του κόσμου, ως δια μαγείας προόδευαν και πλούτιζαν ως υπάλληλοι του δημοσίου. Τόσο "δαιμόνιοι" ήταν. Έφαγαν γλυκό και πολύ "ψωμάκι" όλοι οι φασίστες μεταπολεμικά εξαιτίας του ΚΚΕ.
Όλα αυτά μέχρι που ο κόσμος απηύδησε. Ήταν θέμα χρόνου να βγει στους δρόμους και να τους στείλει όλους μαζί στο διάολο …Να αντιδράσει βίαια και ν' ανατρέψει τις Χούντες των Αμερικανοεγγλέζων. Όμως, και πάλι τα "αφεντικά" μας μερίμνησαν πριν από εμάς …για εμάς. Πριν ξεσηκωθεί ο κόσμος και τους στείλει στο διάολο δια της βίας, "έστησαν" ένα δήθεν σκηνικό βίαιης λαϊκής αντίδρασης. "…Εδώ Πολυτεχνείο" φώναζαν και πάλι οι χαφιέδες και οι πράκτορες του ίδιου καθεστώτος. Οι χαφιέδες και προβοκάτορες, οι οποίοι δήθεν "συγκρούστηκαν" επί εμφυλίου, ήταν οι ίδιοι που συγκρούστηκαν και στο Πολυτεχνείο. Υπό το βλέμμα όλων των μεγάλων μυστικών υπηρεσιών του Πλανήτη, η Ελλάς επαναστάτησε με "χορηγούς" τις αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Σε μια Ελλάδα, η οποία "διψούσε" για Δημοκρατία, υπέρ της Δημοκρατίας "επαναστάτησαν" φασίστες σταλινικοί και μαοϊκοί …"Οικόσιτα" των μυστικών υπηρεσιών …Μεροκαματιάρηδες του χαφιεδισμού και της προβοκάτσιας. Ανακατεύτηκε εκ νέου η "τράπουλα" και πριν καταλάβει κάποιος τι έγινε, ξαναεμφανίστηκαν οι ίδιοι "σωτήρες". Ως εκ θαύματος "ανατράπηκε" η Χούντα του φασισμού και ξαναεμφανίστηκαν οι ίδιοι. Ο μεταπολεμικός φασισμός, ο οποίος εκφραζόταν από τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή και τον Μητσοτάκη, σε αγαστή συνεργασία με το χαφιεδίστικο ΚΚΕ, επανήρθε δριμύτερος. Πήγαν όλοι στο εξωτερικό, μπήκαν σε μια μυστηριώδη "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" και γύρισαν "άφθαρτοι". "Έπεσε" η Χούντα της μεταπολεμικής εποχής και "ανέβηκε" η "δημοκρατία" της μεταπολίτευσης. Το απόλυτο "θαύμα". Ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι στα ίδια πόστα με τους ίδιους ρόλους.
Η μόνη διαφορά ήταν ότι πλέον δεν τους "εξυπηρετούσε" το διωκόμενο ΚΚΕ, αλλά το νόμιμο ΚΚΕ. Γιατί; Γιατί η εξουσία τώρα δεν ήταν "δεμένη" γύρω από ένα άκαμπτο καθεστωτικό "παλάτι", ώστε να τους ωφελεί ένα βίαιο και αντιδραστικό ΚΚΕ. Τώρα η εξουσία ήταν "χαλαρή" γύρω από τα κόμματα των παλαιών φασιστών και χρειάζονταν ένα άκαμπτο "ΚΚΕ", για να στερεώσουν το "σκηνικό" της μεταπολίτευσης. Χρειαζόταν τα "μαγαζιά" του Καραμανλή και του Παπανδρέου ένα άκαμπτο ΚΚΕ, το οποίο θα "απειλούσε" εκ νέου τη "δημοκρατία". Τώρα δεν θα έκρυβε ασυρμάτους και όπλα στα υπόγεια, αλλά θα απειλούσε τη "δημοκρατία" με τα ίδια της τα όπλα. Θα την απειλούσε μέσα από την ίδια τη Βουλή με τις εκλογικές διαδικασίες. Με την ανοχή και τα μέσα της "δημοκρατίας" οι ΚΚΕδες θα κατέλυαν τη "δημοκρατία".
…Νέος λοιπόν ρόλος για τον παλιό "κομπάρσο" της εξουσίας. Το ΚΚΕ βοηθήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους υποτιθέμενους "διώκτες" του, για να φέρει εις πέρας αυτόν τον νέο του ρόλο. Τον ρόλο, ο οποίος εξυπηρετούσε τα φασιστικά καθεστώτα στην Ελλάδα. Χάρη στο ΚΚΕ η χώρα, η οποία γέννησε τη Δημοκρατία δεν είδε ποτέ Δημοκρατία. Γιατί ήταν απαραίτητη η παρουσία του κρατικοδίαιτου ΚΚΕ στη διάρκεια της μεταπολίτευσης; Το φασιστικό —και άρα απεχθές για την πλειοψηφία του λαού— ΚΚΕ ήταν αυτό, το οποίο θα έδινε τον "ρυθμό" του φασισμού στην Ελλάδα. Τον "ρυθμό", τον οποίο, λόγω της αλλαγής του Συντάγματος, δεν μπορούσαν να επιβάλουν μόνοι τους οι φασίστες. Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξαν το σταλινικό ΚΚΕ, ώστε να κρατάει το φασιστικό "ίσο". Οι σταλινικοί θα έδιναν τον "ρυθμό", τον οποίο θα ακολουθούσαν οι "δημοκράτες", για να προστατεύσουν τη "δημοκρατία" …Σε μια χώρα, την οποία την κυβέρνησαν δωσίλογοι των Γερμανών, οι οποίοι όχι μόνο δεν εκτελέστηκαν, αλλά επιβίωσαν σαν αγωνιστές της "δημοκρατίας". Προδότες, οι οποίοι απλά ισχυρίστηκαν ότι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, για να προστατεύσουν τη δημοκρατία από τους κομμουνιστές. Γι' αυτούς τους άθλιους ανθρώπους ήταν εύκολο το παιχνίδι με το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ θα ήταν αυτό, το οποίο μόνιμα θα επιχειρούσε να "κομματικοποιήσει" τον κρατικό μηχανισμό, για να "καταλύσει" τη "δημοκρατία". Γιατί πήρε αυτόν τον ρόλο; Γιατί έδινε το άλλοθι στους φασίστες της "δημοκρατίας" να κομματικοποιήσουν το κράτος για δικό τους λογαριασμό. Για να μην κομματικοποιήσει το ΚΚΕ το κράτος εις βάρος της "δημοκρατίας" το έκαναν οι ίδιοι υπέρ της "δημοκρατίας". Εξαιτίας του ΚΚΕ, οι ίδιοι δωσίλογοι και προδότες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί στον πόλεμο, κυβέρνησαν και τη μεταπολεμική Ελλάδα. Από εκεί και πέρα το ΚΚΕ έβγαζε το "μεροκάματό" του, πουλώντας ως εκδούλευση το "καπέλωμα" της λαϊκής αντίδρασης. Κάθε φορά που ο κόσμος απειλούσε τα μεγάλα "μαγαζιά" του φασιστικού δικομματισμού, εμφανιζόταν το ΚΚΕ σαν "απειλή" της "δημοκρατίας". Κάθε φορά που οι φασίστες ξεπερνούσαν τα όρια και ο λαός ήταν έτοιμος να βγει στους δρόμους για ν' αντιδράσει, έβγαινε πρώτο το λαομίσητο ΚΚΕ, για να μην βγει κανένας άλλος.
Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό για τους φασίστες. Οι δημοκράτες μισούσαν τους φασίστες που τους κυβερνούσαν, αλλά δεν έβγαιναν στους δρόμους για ν' αντιδράσουν, γιατί μισούσαν ακόμα πιο πολύ τους σταλινικούς του ΚΚΕ …Του κρατικοδίαιτου ΚΚΕ, το οποίο πάντα έκανε καλά τη δουλειά του …Του κρατικοδίαιτου ΚΚΕ, το οποίο σήμερα αρνείται να ελεγχθούν τα οικονομικά του στοιχεία, απλά και μόνον για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα αυτών των αφεντικών του …Των πραγματικών αφεντικών τους, οι οποίοι είναι οι φασίστες της Ελλάδας και οι ιμπεριαλιστές.
Το τραγικότερο όλων αυτών ήταν ότι ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες "έτρωγαν" την προπαγάνδα. Το ΚΚΕ, δηλαδή, με τις δήθεν μεγάλες δυνατότητες και με τα δήθεν σκοτεινά συνωμοτικά σχέδια, δεν παρέσερνε εύκολα σε λανθασμένα συμπεράσματα μόνον τη δυτική κοινή γνώμη, αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη. Δεν παρασύρονταν μόνον οι ξένοι, οι οποίοι δεν είχαν και πολλούς λόγους να μην δώσουν άλλοθι στις Χούντες όλων των ειδών στην Ελλάδα, αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες φοβούνταν τη μυστηριώδη δύναμη του ΚΚΕ …Του ΚΚΕ, που έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια, για να καταλάβουμε όλοι μας ότι επρόκειτο για μια κρατικοδίαιτη παρακρατική χαφιεδομηχανή παραγωγής ψευδών εντυπώσεων. Μια "μηχανή", την οποία τη "φούσκωναν" οι φασίστες, για να εξασφαλίζουν το άλλοθι που χρειάζονταν από το εξωτερικό και την ανοχή της κοινωνίας από το εσωτερικό …Μια "μηχανή", την οποία την όπλιζαν οι ίδιοι, ώστε να δείχνει "απειλητική".
Κατάλαβε ο αναγνώστης πού έχασαν οι Έλληνες το "παιχνίδι"; Οι γενναίοι και σκληροί Έλληνες, οι οποίοι νίκησαν τους σιδερόφραχτους φασίστες, δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε και την "πάτησαν". Πέτυχαν το ΔΥΣΚΟΛΟ με αίμα και θυσία και απέτυχαν στο ΠΟΝΗΡΟ. Απέτυχαν, γιατί δεν κατάλαβαν το μυστικό του σχεδιασμού. Δεν κατάλαβαν τον ρόλο του ΚΚΕ. Δεν κατάλαβαν ότι οι φασίστες διατηρούσαν μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί η ύπαρξή του και μόνον επέτρεπε τη φασιστοποίηση του συστήματός τους. Και μόνον που υπήρχε το φασιστικό ΚΚΕ, νομιμοποιούσε και μονιμοποιούσε το οποιοδήποτε φασιστικό καθεστώς απέναντί του. Αυτό είναι που δεν κατάλαβαν οι Έλληνες …Οι προς στιγμήν νικητές Έλληνες. Δεν κατάλαβαν πώς λειτουργούσε το ΚΚΕ και υπέρ ποιών λειτουργούσε. Δεν κατάλαβαν ότι τα πραγματικά αφεντικά του ήταν οι δήθεν "εχθροί" του. Δεν κατάλαβαν ότι η Μόσχα ήταν "υπεργολάβος" των Αμερικανών στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί τάιζαν το "αντιαμερικανικό" ΚΚΕ, για να στηρίζεται το φιλοαμερικανικό φασιστικό καθεστώς.
Ο αναγνώστης εύλογα θ' αναρωτιέται για το τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά τα εξόχως ελληνικά με ένα κείμενο, το οποίο έχει σχέση με την Αίγυπτο και την εξέγερση το λαού της …Έχουν …και μάλιστα πολύ περισσότερη απ' ό,τι φαντάζεται. Τον προβοκατόρικο και προδοτικό ρόλο, τον οποίο παίζει το ΚΚΕ στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο τον παίζει εδώ και δεκαετίες η "Αδελφότητα των Μουσουλμάνων". Αν η νίκη εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ ήταν το ΔΥΣΚΟΛΟ και το επικό, τότε η κατανόηση του ρόλου της "Αδελφότητας" είναι το ΠΟΝΗΡΟ. Αν δεν καταλάβουν οι Αιγύπτιοι τι ακριβώς κάνει αυτή η "Αδελφότητα", θα την πατήσουν όπως οι Έλληνες με το ΚΚΕ και θα πάει τζάμπα η θυσία τους. Η αποκάλυψη του ρόλου της "Αδελφότητας" είναι αυτή, η οποία απειλεί περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους. Γιατί; Γιατί αφαιρεί από τους ιμπεριαλιστές το "άλλοθι" ότι εγκληματούν στη Μέση Ανατολή για το "καλό" του πολιτισμού και της Δύσης. Γιατί αφαιρεί από τους ιμπεριαλιστές τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν την "ανοχή" των θυμάτων τους.
Αυτό ήταν το "παιχνίδι" στην Αίγυπτο. Με πρακτορικές μεθόδους και άπειρο αίμα αθώων θυμάτων εμφανιζόταν η "Αδελφότητα" σαν το αντίπαλο δέος του καθεστώτος. "Χαμένη" στις σκιές του παρακράτους και της παρανομίας, πάντα έπαιζε το παιχνίδι των σκιών, οι οποίες μπορούν να εμφανίσουν ένα μικρό ποντίκι ίσα με έναν ελέφαντα. Με τις ενέργειές της και την πολιτική της πάντα "υπονοούσε" ότι αντιπροσώπευε τον λαό απέναντι σε ένα τυραννικό ολιγαρχικό καθεστώς. Πάντα όμως χωρίς να καταμετρώνται οι πραγματικές της δυνάμεις και μόνον εξαιτίας των θεαματικών ενεργειών της. Ήταν "μεγάλη" η "Αδελφότητα", γιατί ήταν "μεγάλες" οι πράξεις της. Ήταν "επικίνδυνη" η "Αδελφότητα", γιατί ήταν "επικίνδυνες" οι πράξεις της. Όμως, τώρα, που βγήκε ο λαός στο δρόμο, αναγκαστικά γίνονται "συγκρίσεις". Τώρα, που κλονίζεται το πολιτικό σύστημα της Αιγύπτου, έρχονται στο φως αποκαλύψεις για την "Αδελφότητα", οι οποίες απαιτούν γνώση, για να αξιοποιηθούν κατάλληλα.
Από το Αλ Αραμπίγια μαθαίνουμε ότι το "αντιχριστιανικό" μακελειό, το οποίο συντάραξε την Αλεξάνδρεια και το οποίο τρόμαξε τους λαούς της Δύσης και έδωσε ανάσα ζωής στο καθεστώς Μουμπάρακ, ήταν οργανωμένο από το ίδιο το καθεστώς. Αυτός, δηλαδή, ο οποίος πουλούσε ασφάλεια και προστασία στους χριστιανούς από τα φανατικά ισλαμικά στοιχεία, ήταν ο ίδιος που τα χρηματοδοτούσε, για να σφάζουν χριστιανούς. Κλασική πολιτική των μπράβων και των νταβατζήδων. Αυτοί, οι οποίοι πουλάνε προστασία, είναι οι ίδιοι μ' αυτούς που προκαλούν τα φαινόμενα, τα οποία απαιτούν προστασία. Το "φιλοχριστιανικό" και "κοσμικό" καθεστώς Μουμπάρακ ήταν αυτό, το οποίο χρηματοδοτούσε τους φανατικούς ισλαμιστές, οι οποίοι "ανατινάζονταν" στο όνομα της Τζιχάντ και βέβαια του Αλλάχ .
Αυτό ήταν το "παραμύθι" και αυτό το παραμύθι δεν το "έτρωγαν" μόνον οι χριστιανοί, αλλά και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι. Μέσα σε ένα "ομιχλώδες" πολιτικό τοπίο κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τους πραγματικούς συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων μέσα στην αιγυπτιακή κοινωνία. Με βία και νοθεία παρίσταναν οι καθεστωτικοί τους "πολλούς" και απέναντί τους με ανάλογη βία παρίσταναν και οι "Αδελφοί" τον ισοδύναμο αντίπαλο. Γι' αυτόν τον λόγο κάναμε τη σύγκριση με την ελληνική περίπτωση. Όπως το ΚΚΕ κρυβόταν στις "σκιές" του παρακράτους και παρίστανε αυθαίρετα τον αυθεντικό εκφραστή του ελληνικού λαού, ενώ, όπως αποδείχθηκε, δεν αντιπροσώπευε τίποτε πέρα από μερικούς έμμισθους χαφιέδες της Μόσχας και των Αμερικανών, έτσι κάνει και η "Αδελφότητα". Μέσω των ίδιων μηχανισμών και μέσω των ίδιων ταμείων κάνει το ίδιο.
Τρόμαζε το δήθεν επαναστατικό ΚΚΕ τους Έλληνες και το ίδιο έκανε και η "Αδελφότητα" με τους Αιγυπτίους. Φοβούνταν οι Έλληνες την προοπτική ενός σταλινικού προλεταριάτου και φοβούνταν και οι Αιγύπτιοι την προοπτική μιας θεοκρατικής Σαρίας. Ο τρόμος προκαλεί την ανοχή και αυτό ήταν η επιδίωξη του συστήματος. Οι Έλληνες ανέχονταν τις Χούντες και οι Αιγύπτιοι τους "Μουμπάρακ". Ανέχονταν το φασιστικό καθεστώς του Μουμπάρακ, γιατί τους τρομοκρατούσε η βία της "Αδελφότητας". Το ανέχονταν, γιατί θεωρούσαν ότι θα ήταν ακόμα χειρότερα με τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στην εξουσία. Ανέχονταν τον στρατοκρατικό φασισμό δυτικού τύπου, γιατί έτρεμαν τη θεοκρατική Σαρία.
Όλα αυτά δεν γίνονταν τζάμπα. Το σύστημα "πλήρωνε" πανάκριβα δολοφόνους και προβοκάτορες, για να επικρατήσει αυτή η άποψη. Οι "Αδελφοί" μάχονταν με τη βία —υποτίθεται για την κατάληψη της εξουσίας— και αυτό έδινε "άλλοθι" στο καθεστώς να ασκεί βία. Οι πολίτες δεν εξεγείρονταν εναντίον του καθεστώτος, γιατί φοβούνταν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διευκόλυναν τους φανατικούς "Αδελφούς". Δεν γνώριζαν ότι το ίδιο το καθεστώς είχε "συνεταιριστεί" με αυτούς και τους χρηματοδοτούσε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν γνώριζαν ότι τα ακραία "ισλαμικά", αντικαθεστωτικά και αντισιωνιστικά "στοιχεία" ήταν χρηματοδοτούμενα από το καθεστώς, το Ισραήλ και βέβαια τη χριστιανική Δύση.
Ήταν χρηματοδοτούμενα, για να δημιουργούν τις επιθυμητές εντυπώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Χρηματοδοτούνταν χαφιέδες και δολοφόνοι, για να δολοφονούν αθώους πολίτες και να τρομοκρατούν με αυτόν τον τρόπο όποιον επιθυμούσε αλλαγή της κατάστασης. Οι φανατικοί "μουσουλμάνοι" σκότωναν, για να κυβερνάνε τα διορισμένα από τη Δύση κτήνη. Σκότωναν στο όνομα του φονταμετανταλισμού, για να θεωρούν οι Δυτικοί λαοί τα καθεστώτα τύπου Μουμπάρακ "αναγκαίο κακό" για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη.
Όλα αυτά δούλευαν με ακρίβεια ρολογιού, μέχρι που ο λαός έφτασε στο όριο …Στο όριο της επιβίωσης. Εκεί όπου απλά έπρεπε να ξεσηκωθεί, γιατί δεν είχε τίποτε να χάσει. Δεν του είχε απομείνει τίποτε να χάσει. Τότε ξεσηκώθηκε και σαν τεράστιο και ορμητικό "ποτάμι" έπνιξε το "στημένο" σκηνικό και μαζί μ' αυτό αποκάλυψε τον κρυφό σχεδιασμό του αιγυπτιακού συστήματος. Όλοι περίμεναν τους "αντικαθεστωτικούς" "Αδελφούς Μουσουλμάνους" ν' αντιδράσουν, αλλά κανείς δεν τους έβλεπε. Όλοι περίμεναν να δουν στους δρόμους να υπερτερούν οι "εκφραστές" του λαού …Οι εκφραστές του θρησκευόμενου λαού. Τι έγινε; Η "πλημμύρα" αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό του Νείλου. Οι "Αδελφοί" απλά δεν υπήρχαν. Αποδείχθηκε αυτό, το οποίο γνώριζαν οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά όχι ο αιγυπτιακός λαός.
Μια οργάνωση πληρωμένων χαφιεδοπρακτόρων είναι, που τους "έπνιξε" ο κόσμος στον Νείλο. Αυτοί, οι οποίοι επί χρόνια έδιναν βίαιες "μάχες" εναντίον του καθεστώτος, δεν συμμετείχαν ενεργά στη μεγαλύτερη νίκη του αιγυπτιακού λαού εναντίον αυτού του καθεστώτος. Δεν συμμετείχαν, ενώ θεωρητικά θα μπορούσαν να οικειοποιηθούν αυτήν την νίκη στο σύνολό της. Γιατί δεν συμμετείχαν; Γιατί, αν συμμετείχαν, θα έπρεπε να πάνε σε εκλογές, για να διεκδικήσουν την Προεδρία και εκεί θα "ξεβρακώνονταν" πλήρως. Εκεί θα εμφάνιζαν την πραγματική τους δύναμη, εφόσον θα έπρεπε να κατεβάσουν δικό τους υποψήφιο.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο μικρός είναι ο κόσμος και πόσο ίδιες μέσα στο χρόνο είναι οι πρακτικές; Για τον ίδιο λόγο που το ΚΚΕ μετά την απελευθέρωση από τους Ναζί δεν ήθελε να συμμετάσχει στις εκλογές, για τον ίδιο λόγο δεν θέλουν και οι "Αδελφοί". Αποχή πρότεινε τότε το ΚΚΕ, για να μην καταμετρηθούν οι πραγματικές του δυνάμεις και να συνεχίσει να παριστάνει τη "μεγάλη" πολιτική δύναμη. Αποχή πρότεινε, για να διευκολύνει τα αφεντικά του στη μεθόδευση του εμφυλίου. Αυτήν την τακτική της άρνησης της "καταμέτρησης" των δυνάμεών τους ακολουθούν οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" …Οι πολύ "φανατικοί" αντισιωνιστές, οι οποίοι μέχρι τώρα μάχονταν με τη βία για την κατάληψη της εξουσίας και τώρα δεν την "θέλουν", ενώ τους δίνεται ευκαιρία να την αποκτήσουν εύκολα —Ευκαιρία βέβαια μόνον στην περίπτωση που πραγματικά είναι τόσοι, όσοι ισχυρίζονταν πάντα ότι είναι— …Οι "επαναστάτες", που, αν ψάξει κάποιος λίγο περισσότερο τα στοιχεία που τους αφορούν, θα δει ότι όλοι τους είναι  "επαναστάτες" με κρατικούς μισθούς …Όλοι τους "κολλητοί" του Ομάρ Σουλεϊμάν …"Κολλητοί" των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος και βέβαια του Ισραήλ.
…Του Ισραήλ, που είναι πλέον προφανές ότι "αγόρασε" με χρήμα την ταπείνωση της Αιγύπτου …Του Ισραήλ, που με Αιγύπτιους προδότες εξασφάλισε την νίκη του πολέμου των Έξι Ημερών και εξακολουθεί να τους ταΐζει …Του Ισραήλ, που, μπροστά σ' αυτόν τον ανθρώπινο "Νείλο", τρέμει, γιατί τα "μαγαζιά" του δεν ελέγχουν τίποτε. Δεν το εξυπηρετούν ούτε το καθεστώς —που δραπέτευσε νύκτα— ούτε η δήθεν αντικαθεστωτική "Αδελφότητα" —η οποία δεν ελέγχει τίποτε απολύτως— και τώρα φοβάται μήπως αποκαλυφθεί. Γι' αυτούς, που έχουν γνώσεις, αποδείχθηκε ήδη το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή. Ό,τι "παιχνίδι" έκαναν οι ιμπεριαλιστές στις "δημοκρατίες" της Δύσης με τα κομμουνιστικά κόμματα, το ίδιο "παιχνίδι" κάνουν και στη Μέση Ανατολή με τις "φανατικές" ισλαμικές οργανώσεις. Αποδείχθηκε ότι από την Αλ Κάιντα μέχρι την "Αδελφότητα των Μουσουλμάνων" της Αιγύπτου τα πάντα ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Οι αντιαμερικανικές και αντισιωνιστικές "κορώνες" όλων αυτών είναι περίπου ίδιες με τις αντιαμερικανικές "πορδές" του δικού μας Αμερικανού υπηκόου εβραϊκής καταγωγής Ανδρέα Παπανδρέου.
Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε τώρα τα παράδοξα και τα γελοία. Βλέπουμε την πάλαι ποτέ βίαιη "Αδελφότητα" να φέρεται ως "αδερφή". Τη βλέπουμε να μην διεκδικεί τίποτε, αλλά ταυτόχρονα να διαπραγματεύεται με όλους και με όλα. Σαν πολιτική δύναμη δεν διεκδικεί το ανώτατο πολιτικό αξίωμα, αλλά ταυτόχρονα κάνει πολιτικούς ελιγμούς σαν κυρίαρχη δύναμη. Δεν κάνει κινήσεις μεγάλου "παίκτη", αλλά παριστάνει αυθαίρετα τον "μεγάλο". Γιατί το κάνουν αυτό; Για να διαχειριστούν τον χρόνο υπέρ των συμφερόντων των αφεντικών τους. Όπως οι Αμερικανοί συμφώνησαν με το ΚΚΕ —μέσω Θεοδωράκη— για τη "λύση"-Καραμανλή ως μεταβατικό στάδιο, μέχρι να μπορέσουν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους, έτσι κάνει σήμερα και η "Αδελφότητα". Η "Αδελφότητα" κερδίζει χρόνο για τους Αμερικανούς, μπαίνοντας σε πολλές μαραθώνιες και άνευ αντικειμένου διαπραγματεύσεις.
…Διαπραγματεύσεις, οι οποίες "μπερδεύουν" τους πολίτες, "τρώνε" πολύτιμο χρόνο και διευκολύνουν τους χειρισμούς των Αμερικανών …Διαπραγματεύσεις, μέχρι ν' αποφασίσουν τι θα κάνουν και στην κατάλληλη στιγμή να οδηγήσουν σε "διαφωνίες" …και από εκεί και πέρα σε νέες "συγκρούσεις. Έναν χρόνο διαπραγματευόταν το ΚΚΕ με τους Αμερικανούς για την πτώση της Χούντας, προκειμένου να τη φέρουν στο σημείο να φορτώσουν στην Ελλάδα έναν Εβραίο για Πρωθυπουργό της μεγάλης "Αλλαγής". Συνέργησε στον "διορισμό" του Καραμανλή κρυφά και κατόπιν έβγαινε στους δρόμους να φωνάζει …"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά". Τέτοια λύση τύπου "εισαγόμενου" Καραμανλή για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την "Αλλαγή" στην Αίγυπτο ήταν και ο Ελ Μπαραντέι. Κι αυτός, όπως και ο Καραμανλής, έρχεται με "διαπιστευτήρια" της Δύσης. Ο Καραμανλής "πουλούσε" τα "κολλητηλίκια" με τον Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και ο Ελ Μπαραντέι "πουλάει" τα κάλπικα "βραβεία", που δίνουν οι Δυτικοί στα δουλικά τους.
Αφού προσπάθησαν να τον "γυαλίσουν", μέσω των δικών τους ΜΜΕ, τον εμφάνισαν στους δρόμους του Καΐρου. "Τον εμφάνισαν", τρόπος του λέγειν, γιατί δεν εμπιστεύονταν τον οργισμένο κόσμο. Τον είχαν περιορισμένο σε προστατευμένο χώρο και τον εμφάνιζαν σε περιορισμένο χρόνο σαν "λατέρνα", εφόσον ήταν φανερό ότι πήγαινε "καρότσι" με έναν στρατό "μπράβων" του καθεστώτος και πρακτόρων ξένων υπηρεσιών …"Ήρωας", σαν τους δικούς μας "εθνοπατέρες" …Σαν τον χωρικό "Τριανταφυλλίδη", ο οποίος, όταν ο κόσμος υπέφερε στη Χούντα, αυτός μάθαινε γκολφ στο Παρίσι …Σαν τον δικό μας Παπανδρέου, τον λαγόψυχο, που, όταν δεν τον έψαχναν σαν τα ποντίκια στις σοφίτες, μπορούσε με την προστασία της CIA να επιτίθεται στις ΗΠΑ.
Η Δύση, δηλαδή, σήμερα προσπαθεί να επαναλάβει τον εαυτό της στην Αίγυπτο. Προσπαθεί να παίξει ένα παιχνίδι, το οποίο το γνώριζε, εφόσον με "χρονοκαθυστέρηση" είναι το ίδιο, που παίχτηκε από την απέναντι πλευρά της Μεσογείου, στην Ελλάδα. Με αφορμή ένα βίαιο και ηρωικό επεισόδιο, προσπάθησε να δημιουργήσει την ηγεσία της επόμενης ημέρας. Ένα επεισόδιο, το οποίο, άσχετα αν δεν ξεκίνησε προβοκατόρικα, μπορούσε να γίνει εκμεταλλεύσιμο. Είχε την τεχνογνωσία να μετατρέψει την Πλατεία της Ελευθερίας σε ένα "Πολυτεχνείο" και να "κατασκευάσει" τους "ήρωες" της επόμενης ημέρας. Στέλνει πρώτα έναν χρήσιμο "Καραμανλή", για να δει πότε την "παίρνει" να εμφανίσει τον "Ανδρέα", για να εγκαθιδρύσει το καθεστώς των επόμενων δεκαετιών.
Γι' αυτόν τον λόγο έστειλε εκεί τον "αλεξιπτωτιστή" Αλ Μπαραντέι. Χρησιμοποίησε αυτό το γελοίο ανθρωπάκι, το οποίο υπηρέτησε από όλα τα πόστα τον διεθνή ιμπεριαλισμό, να παραστήσει τον "αντιιμπεριαλιστή". Έναν διοπτροφόρο Giorgo, τον οποίο επί δεκαετίες τον τάιζε η Δύση σαν "οικόσιτό" της για μια ώρα ανάγκης …σαν και αυτήν που είδαμε …Σαν "εναλλακτική", σε περίπτωση που το αιγυπτιακό καθεστώς "πέσει" και η Δύση δεν έχει προλάβει να οργανώσει την ομαλή διαδοχή του. Αυτός ο "βραβευμένος", με το πιο υποκειμενικό και πιο γελοίο τύπο Νόμπελ που υπάρχει, είναι ένα κλασικό "οικόσιτο" των Δυτικών. Ο Δόκτωρ Μπαραντέι, ο οποίος είναι ένας φουκαράς δικηγοράκος, που τον έβαλαν διευθυντή στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για το "ξεκάρφωμα". Έβαλαν έναν Άραβα να "διαπιστώσει" το "δίκιο" της κατακρεούργησης του ιρακινού λαού από τα αφεντικά του. Ο άσχετος δούλος των αφεντικών του, που τον έβαλαν για το μεροκάματο να παριστάνει το στέλεχος στην International Crisis Group.
Ο αιγυπτιακός λαός όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζει. Όπως το σύστημα "δανείζεται" επιτυχημένες λύσεις του παρελθόντος, έτσι και οι λαοί πρέπει να "δανείζονται" από τις εμπειρίες άλλων λαών. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει ο αιγυπτιακός λαός να "δανειστεί" από την ελληνική εμπειρία. Να μην αφήσει την "Αδελφότητα" να κρύβεται πίσω από ομιχλώδεις και πρακτορίστικες πρακτικές. Με μέσον τις επερχόμενες εκλογές να δει τόσο η Αίγυπτος όσο και η παγκόσμια κοινωνία πόσοι είναι πια αυτοί οι φανατικοί "Αδελφοί". Να δούμε αν αποτελούν κίνδυνο όχι μόνον για την Αίγυπτο και τη Δημοκρατία της, αλλά για την παγκόσμια κοινωνία.
 Εφόσον λοιπόν το αιγυπτιακό Σύνταγμα πάει για αναθεώρηση και η Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών, δεν πρέπει να αφεθεί η "Αδελφότητα" να ξεφύγει. Εφόσον αποτελεί πολιτική δύναμη, πρέπει να συμμετάσχει υποχρεωτικά στις εκλογές για Πρόεδρο. Πρέπει ν' αναγκαστεί να κατεβάσει δικό της υποψήφιο για Πρόεδρο. Γιατί; Γιατί σ' αυτήν την περίπτωση θα καταγραφεί η πραγματική της δύναμη και όχι η δύναμη που της δίνουν τα ΜΜΕ των Αμερικανών και των σιωνιστών και το αίμα των θυμάτων της. Να συμμετάσχει υποχρεωτικά ή να διαλυθεί υποχρεωτικά. Δεν έχει άλλωστε λόγο ύπαρξης μια πολιτική δύναμη, όταν δεν ασκεί πολιτική. Ας καταγραφεί η δύναμή της και μετά ας κάνει ό,τι θέλει. Απλά πράγματα. Από τη στιγμή που η Δημοκρατία θα πρέπει να καταγράψει τις πολιτικές δυνάμεις της, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να συμμετάσχουν στο σύνολό τους στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες.
Αυτό είναι το ΠΟΝΗΡΟ, που πρέπει να προσέξουν οι Αιγύπτιοι. Να προσέξουν να μην την "πατήσουν", όπως οι Έλληνες με την αποχή του ΚΚΕ από τις εκλογές του 1946 …Με την αποχή, που του επέτρεψε να "χαθεί" πίσω από τεράστια εξεγερμένα πλήθη. Να μην αφήσουν την "Αδελφότητα" να παριστάνει αυθαίρετα ότι αντιπροσωπεύει τον εξεγερμένο λαό, όπως το ολιγομελές χαφιεδομάγαζο του ΚΚΕ παρίστανε ότι αντιπροσωπεύει το ηρωικό και παλλαϊκό ΕΑΜ. Αν αφήσουν τώρα την "Αδελφότητα" να τους ξεφύγει και να πάει στον "αφηρημένο" χώρο της μη καταγραφής, θα τους "ξανακαπελώσει". Θα συνεννοηθεί με τους ιμπεριαλιστές να "διορίσουν" το επόμενο καθεστώς και η ίδια —με ήδη προπληρωμένα τα μελλοντικά της "λάθη"— θ' αναλάβει να του δώσει το "άλλοθι" να εκφασιστεί πλήρως. Θα ξαναρχίσει δήθεν τη βίαιη "διαμαρτυρία" απέναντι στους όποιους θ' αναλάβουν την εξουσία και θα ξαναεπαναληφθεί το ίδιο παιχνίδι.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή είναι τα "είδωλα". Τα "είδωλα" τα καταστρέφεις, αλλά δεν τα κυνηγάς, γιατί θα την "πατήσεις". Ο πραγματικός εχθρός είναι οι μηχανισμοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη θρησκεία, ώστε να δημιουργούνται τέτοια καθεστώτα-"είδωλα" …Οι μηχανισμοί, οι οποίοι δημιουργούν την ουτοπία των "ειδώλων" …Οι μηχανισμοί, οι οποίοι με εντολές της Δύσης δημιουργούν φανατικούς και δολοφόνους, ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα των ισχυρών. Οι μόνιμοι θρησκευτικοί μηχανισμοί των φανατικών δημιουργούν τους προδότες δισεκατομμυριούχους δικτάτορες, οι οποίοι εναλλάσσονται μεταξύ τους και ξεπουλάνε μόνιμα τις πατρίδες τους στους ιμπεριαλιστές.
Γι' αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να τη γλιτώσει η "Αδελφότητα". Να συμμετάσχει στις εκλογές, ώστε να καταμετρηθεί. Να δούμε επιτέλους πόσοι είναι αυτοί οι φανατικοί; 5% ; 7% ; …Παραπάνω δεν είναι. Μαζί με τους καθεστωτικούς κλέφτες —οι οποίοι πάντα είναι οι ίδιοι, που πλαισιώνουν τους εκάστοτε "Μουμπάρακ"— δεν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10%. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό συμβαίνει και στην Αίγυπτο. Πουθενά τα άκρα δεν υπερβαίνουν το 10%. Ένα τέτοιο 10% βύθισε την Ελλάδα στον εμφύλιο και είναι βέβαιον ότι ένα ανάλογο ποσοστό είναι κι αυτό, το οποίο "έλιωσε" την Αίγυπτο στη φτώχεια.
Η διαφυγή των άκρων από την καταμέτρηση των δυνάμεών τους είναι αυτό, το οποίο πρέπει πάση θυσία ν' αποφευχθεί. Αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την Αίγυπτο και τον κόσμο από τη σημερινή Επανάσταση. Το κέρδος να καταφέρουν οι Αιγύπτιοι να σταματήσουν αυτό το "παιχνίδι" των ιμπεριαλιστών …Το "παιχνίδι" της προβοκάτσιας και των σκιών …Το "παιχνίδι", που το σύστημα μόνον με μια αφηρημένη και μυστηριώδη "Αδελφότητα" μπορεί να το παίξει. Απλά πράγματα. Το καθεστώς θα την πληρώνει και αυτή θα αντιδρά βίαια για αντιπαροχή. Η "Αδελφότητα" θα σκοτώνει αθώους πολίτες και το καθεστώς θα εξασφαλίσει το "άλλοθι" να γίνει βίαιο, για ν' αντιμετωπίσει τη βία της …Βίαιο για το "καλό" της "δημοκρατίας", της Δύσης και της παγκόσμιας ειρήνης.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο λαός θα ξαναμπεί και πάλι ανάμεσα στους δολοφόνους και θα συνθλιβεί. Η δυτική κοινωνία θα παρακολουθεί με τρόμο τη βία, που θα νιώθει ότι την απειλεί. Θα νιώθει ότι απειλείται και η δική της ασφάλεια από τους "φανατικούς" και θα δώσει εύκολα το "άλλοθι" στο νέο καθεστώς να μιμηθεί την πολιτική Μουμπάρακ. Με τη βία της η "Αδελφότητα" θα δώσει εκ νέου Αιγυπτίους οπαδούς σ' αυτό το καθεστώς, εφόσον η ανοχή στον φασισμό θα είναι προτιμότερη από την τυφλή βία των φανατικών. Όλα αυτά θα γίνουν εύκολα, αν σήμερα κατορθώσει η "Αδελφότητα" και διαφύγει της εκλογικής διαδικασίας. Αν περάσει η "μπόρα" των εκλογών και αυτή επιβιώσει χωρίς αποκαλύψεις, θα γίνει πιο βίαιη από ποτέ, γιατί ο λαός πρέπει να καταπιεστεί ακόμα περισσότερο, για να "ξεχάσει" την τελευταία του νίκη.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που στον τίτλο του κειμένου μιλάμε για κέρδη της ανθρωπότητας και όχι μόνον για κέρδη του αιγυπτιακού λαού; Η ανθρωπότητα πρέπει να καταλάβει τι γίνεται με το σύστημα των κτηνών και να μην τους ξαναδώσει "άλλοθι" να βασανίζουν τους λαούς. Πρέπει να καταλάβει ο μέσος Δυτικός πολίτης ότι στη Μέση Ανατολή δεν είναι όλοι "φανατικοί" ισλαμιστές. Στη Μέση Ανατολή κατοικούν άνθρωποι, οι οποίοι δεν διαφέρουν από όλους εμάς. Άνθρωποι, οι οποίοι λαχταρούν την ελευθερία, την ευημερία και τη Δημοκρατία, που τα εξασφαλίζει όλα αυτά.
Πρέπει να φύγει η "σαβούρα", που "σκεπάζει" τα πάντα στη Μέση Ανατολή και ν' αναδυθεί το όμορφο Ισλάμ. Η "σαβούρα" των διεφθαρμένων καθεστώτων και των φανατικών "μουτζαχεντίν", η οποία χρηματοδοτείται από το Ισραήλ και από τη Δύση και κρύβει το ήρεμο, πολιτισμένο και χαρούμενο Ισλάμ …Το Ισλάμ, το οποίο, ακόμα κι όταν αδικείται κατάφορα, έχει τη γενναιότητα να αυτοπυρπολείται για να διαμαρτυρηθεί …και δεν σκοτώνει. Δεν είναι όλοι στο Ισλάμ φανατικοί "Ταλιμπάν", όπως μέχρι τώρα φαντάζονταν οι Δυτικοί, γιατί αυτό τούς περνούσαν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Δύσης. Δεν είναι όλοι τους ζωσμένοι με εκρηκτικά, που θα ανατινάξουν την ευημερία, την πρόοδο και τον πολιτισμό της Δύσης. Αυτοί, οι οποίοι είναι φανατισμένοι εναντίον της Δύσης, τις περισσότερες φορές είναι έμμισθα υποχείρια της ίδιας της Δύσης. Όπου υπάρχει φανατισμός, υπάρχουν και δολάρια …πολλά δολάρια. Υπάρχουν πετρέλαια …πολλά πετρέλαια. Υπάρχουν ναρκωτικά …πολλά ναρκωτικά.
Τι θέλουμε να πούμε; Ότι δεν είναι τυχαίο πως ο μεγάλος φανατισμός εκδηλώνεται εκεί όπου υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. Συμφέροντα φανατικών, τα οποία διαπλέκονται μ' αυτά των "πολιτισμένων". Δεν είναι τυχαίο το ότι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του φανατισμού του Ισλάμ είναι οι πιστότεροι σύμμαχοι των ιμπεριαλιστών. Στη Σαουδική Αραβία —των μπουρδελιάρηδων σεΐχηδων— υπάρχει η πουριτανική Σαρία. Στην Αίγυπτο —του δισεκατομμυριούχου Μουμπάρακ— υπάρχει η "Αδελφότητα", που σπέρνει τον τρόμο. Στο Αφγανιστάν των ναρκωτικών και των δισεκατομμυρίων δολαρίων "ανθίζει" η Αλ-Κάιντα. 
Πρέπει ο αναγνώστης ν' αρχίσει να υποπτεύεται μερικά πράγματα. Η βία του Ισλάμ πάντα εκδηλώνεται με τρόπο τέτοιο, που ωφελεί τους άλλους και όχι το ίδιο. Πρέπει ν' αρχίσει να πονηρεύεται για ποιον λόγο αυτή η "αφέλεια" διαιωνίζεται. Η βία του Ισλάμ στηρίζει τα καθεστώτα των εκλεκτών των ιμπεριαλιστών. Αυτά τα καθεστώτα χρηματοδοτούν τη βία, γιατί αυτή η βία τα διατηρεί στις θέσεις τους. Αυτό είναι που αποκαλύπτεται σήμερα στην Αίγυπτο. Αποκαλύπτεται αυτό, το οποίο "πουλούσε" το καθεστώς Μουμπάρακ στη Δύση και τους λαούς της. Γκρεμίστηκε το καθεστώς, το οποίο έσφαζε τους εχθρούς του πάντα με τον "ιερό" σκοπό της προστασίας της δυτικής ευημερίας …Το καθεστώς με την "ιερή" αποστολή, που κονομούσε "ιερά" δισεκατομμύρια.
Τώρα, που οι Αιγύπτιοι με το αίμα της ψυχής τους νίκησαν το καθεστώς και κατάφεραν το ΔΥΣΚΟΛΟ, θα πρέπει να πάρουν τη γνώση, για να καταφέρουν και το ΠΟΝΗΡΟ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

45 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Αίγυπτος και ΚΚΕ


 1. Ganjafarm3r
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297875370109#c4483490202125099300'> February 16, 2011 at 6:56 PM

  Συγχαρητήρια για -άλλο ένα- εξαιρετικό άρθρο.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297895943308#c5438286423678683803'> February 17, 2011 at 12:39 AM

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ. ΣΩΣΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΚΚΕ ΜΕ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΡΘΟΤΑΤΟΣ.
  ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
  ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ), ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΕΣ Η ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΧΩΡΕΣ?
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΙΣΩΣ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΗΣΕΙ Η ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ?
  ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΚΟΜΗ? Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ?
  ΒΕΒΑΙΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ?
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.

  ΦΙΛΙΚΑ
  ΕΙΡΗΝΗ.

   

 3. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297897022176#c800843450603249061'> February 17, 2011 at 12:57 AM

  #3 ψάξε να βρεις σε ποιον είναι υπερχρεωμένη η Αμερική αλλά και όλος ο κόσμος. Κατόπιν ψαξε να βρεις ποιος μετέφερε όλη την παραγωγή στην Κίνα και ποιος εμπορεύεται τα προιόντα της.
  Όποια πέτρα και να σηκώσεις εβραίο θα βρεις από κάτω. Είναι μάλιστα τόσοι πολλοί που είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύουν το μηδεν κόμμα κάτι του παγκόσμιου πλυθησμού.
  Μια χούφτα ανθρώπων..

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297898786570#c66254440304415873'> February 17, 2011 at 1:26 AM

  #2: Η ίδια η Δύση προκάλλεσε την εκβιομηχάνιση και την τεράστια ανάπτυξη της Κίνας, όπως και εσύ λες, και δεν νομίζω να την αφήσει να την καπελώσει μόνο και μόνο επειδή δεν είναι χρεωμένη. Αλλά και η ίδια η Κίνα εαν δεν ήταν ελεγχόμενη από τη Δύση δεν νομίζω να μπορούσε να έχει βλέψεις "κοσμοκρατορίας" όπως η Δύση επειδή δεν έχει την γνώση και επμειρία αιώνων της Δύσης αλλά και λόγω θρησκείας.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297912756298#c4099011410828015589'> February 17, 2011 at 5:19 AM

  Τό Κ.Κ.Ε ήταν όργανο τής μαμάς Μόσχας αλλά δέν είχαν καταλάβει οι χαζοί οτι η Μόσχα μέ τήν σειρά της ήταν διαπλεκόμενη μέ τήν δύση.Εγώ αυτό τό συμπέρασμα έχω βγάλει.Ο Στάλιν έβαλε τόν Λυσένκο νά κάνει πειράματα στού κασίδη τό κεφάλι γιά νά καταστρέψει τήν γεωργική παραγωγή τής Ε.Σ.Σ.Δ.καί άλλα πολλά.Ηθελαν νά φρενάρουν πάση θυσία τήν τυχόν ανάπτυξη πού προέβλεπαν οι δυτικοί οικονομολόγοι ότι θά είχε τό κομουνιστικό καθεστώς.Γιά καλό καί γιά κακό.Τίποτα δέν έγινε τυχαία.Ολα ήταν κατόπιν συνενόησης.Απορώ γιατί οι αριστεροί δέν τό παραδέχονται,δέν τό καταλαβαίνουν ή κάνουν ακόμα καί σήμερα πώς δέν τό καταλαβαίνουν.Γιά κάποιον πού ξέρει νά εναλύει τά ιστορικά στοιχεία είναι προφανές ότι ήταν μία τεράστιας κλίμακας προδοσία εις βάρως τών λαών όλα αυτά.Τό ίδιο γίνεται καί τώρα.Τό ίδιο θά γίνεται εσαεί.Μακάρι Παναγιώτη Τραιανού νά βγεί η ευχή σου καί νά μήν πέφτουν οι λαοί σέ παγίδες αλλά έχω αμφιβολία ως πρός αυτό. Γιατί έξυπνοι ανθρωποι υπήρχαν πάντα αλλά έξυπνοι λαοί δέν υπήρχαν ποτέ. Τακης.Χ.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297930900594#c7808711002590430315'> February 17, 2011 at 10:21 AM

  Η αποκάλυψη του ρόλου της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" είναι ίδια, όπως και της «χριστιανικής Αδελφότητας Α.Ε., το είπες άλλωστε στην ροή της γραφής σου, του κειμένου αυτού. Μπορεί οι κομουνιστές να είναι όπως γράφεις αλλά το ίδιο είναι και η αδελφότητα των χριστιανών ορθοδόξων ή καθολικών, βοηθοί των φασιστών . Ίων.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297934616223#c5787617766537139847'> February 17, 2011 at 11:23 AM

  Yπουργός του Μουμπάρακ οργάνωσε την δολοφονική επίθεση στην χριστιανική εκκλησία των Κοπτών στην Αλεξάνδρεια!

  http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/y.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91%29

  ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΛΑΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!

   

 8. Παναγιώτης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297942356827#c8925622981121820071'> February 17, 2011 at 1:32 PM

  Φαίνεται πως πηγαίνουν να δημιουργήσουν σειρά ελεγχόμενων εξεγέρσεων σε όλη την Μεσόγειο και την μέση ανατολή. Πιθανόν να είναι αυτό που λέτε, πως η επικίνδυνη Μεσόγειος πρέπει να ελεγχθεί, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αυτόνομοι πολίτες. "Εξεγέρσεις-διαδηλώσεις" οργανώθηκαν σε Ιταλία και Ιραν και ίσως να ετοιμάζουν σύντομα κάτι και εδώ. Στην Ελλάδα, διοργανώνονται εκδηλώσεις και πορείες υπέρ των αλλοδαπών που κλείστηκαν στην Πατησίων. Το ΠΑΜΕ, θα δράσει στις 18 Φλεβάρη με κλείσιμο διοδίων και γενικότερη "αντιεξουσιαστική" δράση και θα διαδηλώσει ξανά, στις 23 Φεβρουαρίου οπότε καλεί τους πάντες να απεργήσουν....ίσως να ετοιμάζεται και δω κάτι, τώρα που είναι κατάλληλο το κλίμα. Ποιος καταλληλότερος από το ΠΑΜΕ να σύρει τον χορό...;

  Πάντως είδα αφίσες στο κέντρο της Αθήνας που να στηρίζουν τις εξεγέρσεις των λαών σε Τυνησία και Αίγυπτο, δηλαδή η προσπάθεια του καπελώματος φαίνεται να είναι διεθνής. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται και δεν μπορώ να φανταστώ ΠΟΙΟΣ θα καταφέρει στην Ελλάδα να ξεπεράσει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Θα βρεθεί ένα τέχνασμα να παρασυρθεί ο λαός, δεν είναι και τόσο δύσκολο γι'αυτούς που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης. Ακόμα θυμάμαι τα βρωμοκάναλα που φώναζαν για λαϊκή εξέγερση τον Δεκέμβριο του '08 και τους έπερνε κόσμος τηλέφωνο και τους έβριζε. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και σίγουρα είναι όλοι τους παραρτήματα ξένων μυστικών υπηρεσιών.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297962131506#c6639496145517624749'> February 17, 2011 at 7:02 PM

  Κύριε ΤΡΑΙΑΝΟΥ,
  Ετοιμάζονται να υλοποιήσουν το σχεδίο που είχε προτείνει η Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθούν δύο μεγάλες εταιρείες συμμετοχών, μία για την κινητή και μία για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Η πρώτη θα δημιουργήσει «μπουκέτα» μετοχών κρατικών εταιρειών, με τη λογική των Exchange Traded Funds (ETF), δηλαδή των διαπραγματεύσιμων σε χρηματιστήρια αμοιβαίων κεφαλαίων. Η δεύτερη θα προχωρήσει σε ένα είδος τιτλοποίησης της κρατικής ακίνητης περιουσίας, εκδίδοντας καλυμμένα ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία θα διασφαλίζονται με ακίνητα μεγαλύτερης αξίας.
  ΘΑ τα δώσουν όλα γρήγορα.ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ μπορούμε να σώσουμε.
  υ.γ είμαι εκτός θέματος αλλα πονάμε οταν βλέπουμε τι κάνουν χώρα μας.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297963893542#c8550523745797508254'> February 17, 2011 at 7:31 PM

  ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΤΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ!ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ
  ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.
  ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
  ΤΟΥΣ "ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥΣ" ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑ
  ΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ;;;ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ;;;;ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟ;;;;ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΝΑΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;;;;;ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΧΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ
  ΑΛΛΑ500!!!!!!!ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ
  ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297976880955#c8252474631622740833'> February 17, 2011 at 11:08 PM

  Ρε φίλε Παναγιώτη, ενώ συμφωνούμε σχεδόν σε όλα και είμαι και θαυμαστής σου ξέρεις τι με χάλασε σήμερα; Η αποκάλυψη για το κόλπο του ΚΚΕ δια της αποχής. Γιαυτό την επόμενη φορά που θα σε ρωτάμε απεγνωσμένα να μας πεις τι να ψηφίσουμε και πως να αντιδράσουμε, περιμένω από σένα μια καλλίτερη πρόταση από την αποχή που μας προτείνεις χρόνια τώρα, αλλά και στις τελευταίες εκλογές και τελικά καθόλου δεν έβλαψε τους απανταχού καμινο-μπουτάριδες που κατέλαβαν τα πόστα με ψήφους Πακιστανών. Σου μοιάζουν να νοιάζονται πως βγήκαν ή τελικά πως θα εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους καλλίτερα;

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297977254105#c8267974109126380780'> February 17, 2011 at 11:14 PM

  Τήν ίδια απορία μέ εσένα ειχα καί εγώ OPTIMUS καί ρώτησα ένα φίλο πού εργάζαται στήν υπηρεσία πού δίνει πράσινες κάρτες.Μού είπε ότι τό ρώτησε και ο ίδιος καί τού απάντησαν ότι η λέξη υπηκοότητα παραπέμπει σέ Βασίλειο καί γιά αυτό τήν αντικατέστησαν μέ τήν λέξη ιθαγένεια.Τώρα τί νά πούμε?Μιλάμε γιά τήν απόλυτη προδοσία.Καί γιά βλακεία?Εγώ δέν θά τούς πώ βλάκες,δέν τούς κάνω τό χατήρι καί καλό είναι νά μήν τούς χαρακτηρίζει κανένας βλάκες έστω καί άν είναι, γιατί όταν έρθει η ώρα νά καθίσουν στό σκαμνί θά προσπαθήσουν νά τό εμεταλευτούν γιά νά απαλλαγούν λόγω βλακείας. Τακης.Χ.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297977913596#c8155061326163565052'> February 17, 2011 at 11:25 PM

  ...συνέχεια από σχόλιο 11. Λόγο λοιπόν αποχής, αισθάνομαι σαν ΚΚΕς του '63 που είδε τα δέντρα να ψηφίζουν. Αντί δένδρων εγώ, είδα Πακιστανούς και Μπαγκλαντέζ, να μου φορτώνουν δήμαρχο το συνήγορο του λαθρομετανάστη και το χειρότερο όλων είναι πως το αντίπαλον δέος ήταν ο συνοδοιπόρος του Βαλιανάτου, ενώ το '63 ο μέθυσος εραστής της Εβραίας μάνας και γιαγιάς των μετέπειτα προδοτών της Ελλάδος. Το εκτελεστικό όργανο του Σκόμπι και του εμφυλίου σπαραγμού. Δηλαδή ή στα σκατά ή στον υπόνομο.

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297980191208#c7942527464283202823'> February 18, 2011 at 12:03 AM

  φιλε 11 ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ σχετικό αρθρο ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ γιαυτο που ρωτάς.
  Η "αποχή" κάποτε κατέστρεψε την Ελλάδα
  και η "αποχή" σήμερα μπορεί να δώσει την ελπίδα.

  Η "αποχή" του 1946
  έχτισε το μεταπολεμικό παρακράτος

  και η "αποχή" του 2009
  απειλεί να το γκρεμίσει.
  http://www.eamb.gr/new_text/apochi4609.htm

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297982195493#c5511722878546618278'> February 18, 2011 at 12:36 AM

  φίλε 14, ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Μόνο πρόβλημα παραμένει ότι τελικά η αποχή το 2009 οδήγησε τη χώρα στα χέρια του Bravo Giorgo Soros και αυτή του 2010 στην εκλογή 2 Εβραίων δημάρχων στις 2 μεγαλύτερες και σημαντικότερες δημαρχίες της χώρας. Μήπως, λέω εγώ τώρα, να δοκιμάζαμε τίποτα πιο δραστικό, πριν δούμε την Καλλικρατική πλέον Ελλάδα σε 5 αυτόνομες επαρχίες ή να περιμένουμε καλλίτερα πρώτα την προσάρτηση τους από τα γειτονικά κράτη πριν κάνουμε βιαστικές κινήσεις; Όλα αυτά μου θυμίζουν την περίφημη διαφήμιση για τη φέτα μακράς ωρίμανσης, φέεεεεταααα.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297982781440#c9161575285511613917'> February 18, 2011 at 12:46 AM

  ...συνέχεια από 15. Και τα γράφω αυτά σαν φίλος και υποστηρικτής του Παναγιώτη, γιατί όταν μοιράζω τα κείμενα του σε φωτοτυπίες σε γνωστούς και φίλους αυτά εισπράττω. Αλλά κακά τα ψέμματα, αυτά περνάνε και από το δικό μου μυάλο αλλά και από του μέσου υποψιασμένου Έλληνα, που όπως δεν την χάφτει πια από τους πολιτικούς και ξέρει ή υποπτεύεται τι παίζεται, έτσι είναι και προς του υπόλοιπους καχύποπτος και φειδωλός.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297984512587#c4014678161379236493'> February 18, 2011 at 1:15 AM

  Φίλε 15 δεν είχαμε μεγαλη αποχή το 2009.Στις δημοτικές του 2010 οπου είχαμε σε πολλα μερη πανω από 50% αποχή ,οι εκλογές είναι άκυρες και μπορουμε να κάνουμε μυνήσεις.Ο τραιανου δεν λέει παντως να μην δρουμε.ΠΧ ξεκινάς απο δεν πληρώνω διόδια και ο΄τι αλλο και καταληγεις στο δεν πληρωνω τα ομόλογα.ΟΛΟΙ είμαστε θυμωμένοι αλλα αν εκφρασεις τον θυμο σου σε λάθος στιγμη η με λάθος τρόπο μπορεί να χάσεις τον πόλεμο. Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΑΣ ΚΆΝΕΙ ΌΤΙ ΘΕΩΡΕΊ ΣΩΣΤΟ,στο κατω-κατω ο τραιανου δεν ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ ,για να έχει πάντα δίκαιο.

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1297985104100#c1918272419978881046'> February 18, 2011 at 1:25 AM

  Προς 11,13,15,16
  Aν πραγματικά διάβαζες Τραϊανού δεν θα τα έλεγες τώρα ολα αυτά που είπες.Tην διαφορά της αποχής την έχει εξηγήσει αλλα εσύ μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298023222293#c8001067171920505755'> February 18, 2011 at 12:00 PM

  Ο αρθρογράφος μάλλον βλέπει πολύ Σταρ Τρεκ. Ειδικά εκεί που αρχίζει να αναλύει πώς και πίσω από το ΚΚΕ ήταν ανέκαθεν οι αμερικάνοι, έχει χάσει τη μπάλα, έχει πέσει στον υπόνομο και άντε βρες την μετά.
  Το να βλέπει κανείς στην ιστορία μόνο έναν αυτενεργόντα παίκτη είναι ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης και φυσικά δεν καταλήγει σε κανένα σωστό συμπερασμα. Το να θεωρεί κανείς μόνο τους αμερικάνους υπεύθυνους για ό,τι γίνεται, για ό,τι δεν γίνεται, για ό,τι θα μπορούσε να γίνεται και για ό,τι θα μπορούσε να μην γίνεται, ε συγγνώμη αυτό δεν είναι σοβαρή ανάλυση.

  Εν προκειμένω, υπάρχει μια μεγάλη χώρα της περιοχής που έχει συμφέρον από αυτό που γίνεται, δηλαδή την ανατροπή των μέχρι τώρα φιλοδυτικών καθεστώτων του αραβικού κόσμου και την επικράτηση ισλαμικών κομμάτων στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου "εκδημοκρατισμού". Και αυτή η χώρα λέγεται Τουρκία. Τι άλλο συνιστά το νεο-οθωμανικό δόγμα του Νταβούτογλου παρά η επιδίωξη για σταδιακή επανένωση όλου του μουσουλμανικού κόσμου υπό τη σκέπη της Τουρκίας και τι καλύτερο από αυτό που γίνεται τώρα στις αραβικές χώρες. Δηλαδή την άνοδο στην εξουσία ισλαμικών κομμάτων, "αδερφών" με το κυβερνών σήμερα κόμμα του Ερντογάν. Και βάζουν μπροστά αυτόν τον Μπαραντέι τώρα που έχει καλό πρόσωπο στη Δύση για να μην τρομάξουν οι δυτικοί και για να το παίξουν "μετριοπαθείς ισλαμιστές που σέβονται τη δημοκρατία" όπως ο Ερντογάν κι οι δικοί του.
  Είναι τυχαίο που λίγο μετά τις αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου ξέσπασαν οι εξεγέρσεις; Ο Μουμπάρακ είχε ήδη κάνει συμφωνία με την Κύπρο για τις ΑΟΖ και συζητούσε με Ελλάδα. Ενώ τώρα μια ισλαμική κυβέρνηση με ποιον λέτε να συμμαχήσει, θα συμφωνήσει με τους Τούρκους να ενώσουν αυτοί τις ΑΟΖ τους αποκόπτοντας Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.

  Γιατί λοιπόν αυτά δεν τα λαμβάνετε υπόψη, παρά μόνο ψάχνετε να βρείτε πάλι από πίσω τους αμερικανούς ή τους ισραηλινούς; Που οι ισραηλινοί έχουν χεστεί πάνω τους γιατί ο Μουμπάρακ τους βόλευε αφού τηρούσε τη συμφωνία ειρήνης του '79, ενώ τώρα δεν ξέρουν τι μπορεί να προκύψει.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298037920194#c2719850295460425278'> February 18, 2011 at 4:05 PM

  προς τον φίλο 19
  ..."καλώς τον τον καινούργιο μας τον αναγνώστη"

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298037920817#c2082631309728967617'> February 18, 2011 at 4:05 PM

  Δυστυχώς ο αρθρογράφος, βλέπει τα γεγονότα σαν από σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Όλοι εμείς οι ελεύθεροι άνθρωποι θέλουμε τα πράγματα να είναι ελεγχόμενα από την πλειοψηφία των λαών και να αντανακλούν στα συμφέροντα των λαών, όμως δρομολογούνται ετσι; Και αυτό το ΔΥΣΚΟΛΟ -όπως αναφέρει-, που κατάφεραν οι Αιγύπτιοι, το πέτυχαν με τις ευλογίες και τη ουσιαστική συμπαράσταση των Η.Π.Α. και ας μην έχει καμιά αμφιβολία την κατάληξη του ΠΟΝΗΡΟΥ -αν αμφιβάλλει, ας ανατρέξει στη ειδησεογραφία των ημερών για το που βρισκόταν το ναυτικό των Η.Π.Α., εκείνες τις ημέρες! Όσο για το Κ.Κ.Ε., είναι άδικο να του ρίχνουμε όλη τη λάσπη που κυκλοφορει στο Ελληνικό γίγνεσθαι. Στο τέλος θα το εμφανίσουμε σα το κόμμα που στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα της χώρας μας! Ας δούμε επι τέλους -πέρα από κάποια λάθη-, ότι είναι το μοναδικό κόμμα με σταθερή πολιτική και πάντα μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων...

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298046037547#c4940225761951137242'> February 18, 2011 at 6:20 PM

  Ακριβώς περί αυτού πρόκειται ....Αυτό ακριβώς στηρίζει το ΚΚΕ αγαπητέ 21....Οχι τωρα ...Εδω και δεκάδες χρόνια....Οτι στήριξε και διαιώνισε μετά τον εμφύλιο , το ίδιο ακριβώς εκανε και στην Μεταπολίτευση...Δεν σου αρκεί η ομολογία του Μίκη??? Υπηρχε πιο κατάλληλος να προετοιμάσει την διαδοχή των τζακιών και της οικογενειοκρατίαςτο 74?? Η μηπως ειναι ασχετοι οι Αμερικάνοι που τον κάλεσαν για να "ανταλλάξουν απόψεις.."Οσο για το αν ειναι το μοναδικό κομμα με σταθερή πολιτική...Ναι όντως ειναι....Σταθερή πολιτική ταυτισμένη με την εξαπάτηση και την υποκρισία!!!Περίμενε να δεις τι θα γίνει με το κίνημα των διοδίων τωρα που το καπέλωσε το ΠΑΜΕ...Και Μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων ειναι...Με εξαίρεση τους απολυμένους της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ οι οποίοι απειλήθηκαν κιόλας απο το ίδιο το κόμμα για το οποίο δούλευαν!!!!!

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298047177644#c8059641440472261355'> February 18, 2011 at 6:39 PM

  Αφού δεν θέλετε ρε παιδιά την αλήθεια τι κάθεστε και 'διαβάζεται' τις αναλύσεις.Τα σενάρια συνομωσίας που 'λοιδορούσατε' όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτό που βιώνεται καθημερινά, αλλά ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή δεν μπορείτε να νιώσετε το μέγεθος του σχεδιασμού ακόμα και αν σας το ομολογήσουν οι ίδιοι οι ανά την υφήλιο εξουσιαστές.... Για τον αναγνώστη 21

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298049477768#c663214181155706268'> February 18, 2011 at 7:17 PM

  Ωραία 22, εγώ να δεχτώ τις αναπόδεικτες αιτιάσεις σου, αλλά για πες μου: Τι προτείνεις;

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298053801440#c268643361557946988'> February 18, 2011 at 8:30 PM

  Αγαπητέ 24 εφόσον οι αιτιάσεις θεωρείς ότι ειναι αναπόδεικτες προφανώς δεν έχει κανένα νόημα να σου προτείνω απολύτως τίποτα!!!!Γιατί και αυτό αναπόδεικτο θα ναι!!!Οπότε δεν θα μπορουσα παρά μόνο να προτείνω το ΠΡΟΦΑΝΕΣ:Να εξακολουθήσεις να θεωρείς το ΚΚΕ σαν το μοναδικό αξιόπιστο κόμμα με σταθερή πολιτική!!! Αλλά θα κάνω και μια υπέρβαση: Με εναλλακτική πρόταση!!!Αν αξιολογήσεις οτι καποιο απο τα λάθη που θεωρείς ότι έχουν γίνει (αν μπορουσες να αναφέρεις και κάποιο...) είναι ιδιαίτερα σοβαρόμπορείς να συστρατευθείς και να δωσεις τον αγώνα σου στο πλευρό της ΣΠΙΘΑΣ εντάσσοντας εαυτόν στο κινημα ανυπακοής του Μίκη
  που στόχο έχει την "πανεθνική αφύπνιση" ενάντια στη καταστροφή της χώρας!!Και εκείνος απο τον ίδιο χώρο προέρχεται..(μάλλον προερχόταν!!!)
  Απο τον ίδιο χώρο της σταθερής πολιτικής που αναφέρεις!!!

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298054038732#c690701928806522961'> February 18, 2011 at 8:33 PM

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1138355

  καπελώματος συνέχεια...

   

 27. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298070918899#c6453226422287806717'> February 19, 2011 at 1:15 AM

  Παρακολουθώντας την ροή των σχολίων νιώθω πως εμείς οι αναγνώστες μέρα με την μέρα αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερα.
  Έχω την αίσθηση ότι σύντομα οι σχολιασμοί με τα γαλάζια γράμματα των διαχειριστών του συγκεκριμένου ιστολογίου θα εκλείψουν.

  Η αφύπνιση ξεκίνησε;

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298074344843#c6178754731558581809'> February 19, 2011 at 2:12 AM

  Υδροχόε κούλαρε έχεις ξεφύγει
  μετά από πολλά χρόνια ενδιαφέροντων απόψεων
  πλέον γράφεις μουρλαμάρες πολλές

  μίσος άνευ λόγου εντελώς αντιχριστιανικά λέμε (σιγά τους δυνάστες εξουσιαστές μας...τς τς τς)
  και τα μεταφυσικά σου λάθος είναι
  και τα φυσικά σου...αστα να πάνε

  ενώ λές 1 οκ, λές 9 φεύγα
  οπότε χάνεται το όλον
  και το χειρότερο είναι ότι γίνεται η αναλογία χειρότερη ΣΥΝΕΧΩΣ

  ...γεμίσαμε δον κιχώτες

  αλλά εσύ πας πιο πέρα και γίνεσαι πλέον επικίνδυνος

  την αριστερά την ξέραμε πάντα πως ήταν...δεν περιμέναμε να μας το πούν ότι είναι η πλέμπα του πλανήτη

  κούλαρε

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298075422165#c1567909435206970651'> February 19, 2011 at 2:30 AM

  ανωνυμε 28 μια χαρα κουλ ειναι ο τραιανου μηπως εσυ ενοχλησε απο αυτα που λεει?

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298105734860#c7375423064792947800'> February 19, 2011 at 10:55 AM

  Ανώνυμε Νο 28 , ....κατάθεσε την γνώση σου να κριθείς ,όπως κάνει χρόνια τώρα -και επώνυμα- ο Παναγιώτης Τραϊανού!!!!!Διαφορετικά, η "καταγγελία" σου δεν έχει κανένα νόημα και καμμιά αξία!!!!!
  Υ.Γ. πήγες εκκλησία σήμερα;

  Παναγιώτη, συνέχισε απτόητος να ΦΩΤΙΖΕΙΣ!!!!Η ΓΝΩΣΗ που προσφέρεις είναι εκρηκτική!!!!!!!

   

 31. Παπουτσομένος Γάτος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298113802657#c1354289258164315615'> February 19, 2011 at 1:10 PM

  Το κακό του διαδικτύου είναι που ο κάθε πικραμένος μπορεί να λέει 'ο,τι θέλει. Ο σχολιαστής 27 ενθουσιάζεται με την "γνώση" που μάλλον την απέκτησε ΕΔΩ. Θεωρεί μάλιστα πως "φωτιστήκανε" και άλλοι αναγνώστες και το πράγμα θα πηγαίνει μόνο του απ’ δώ και πέρα. Δεν χρειάζονται ,λέει, οι διαχειριστές. Συμφωνώ. Άλλωστε τί να τους κάνουμε τους διαχειριστές του ιστολογίου αφού αυτοί και όταν παρεμβαίνανε με μπλε γράμματα ήτανε μόνο στις περιπτώσεις που μάλωναν εκείνους που δεν συμφωνούν με το κείμενο, δηλαδή με τις απόψεις του Ταραϊνού.
  Ο σχολιαστής 30 έχει ξεφύγει τελείως. Πρέπει να μην έχει διαβάσει τίποτα και κανενός άλλου απόψεις παρά μόνο του Τραϊανού, για να μιλάει για γνώση. Έλεος παιδιά. Ο Τραϊανού μπορεί ο άνθρωπος να ξέρει πολλά, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας- όχι και γνώση. Πληροφορίες μας δίνει γιατί μάλλον με αυτό ασχολείται - να ψάχνει τις βρωμιές των πολιτικών και του συστήματος γενικά και παγκοσμίως. Καλό αυτό αλλά μερικοί εδώ τον έχουν τον αρθρογράφο παραλίγο θεό. Και που λέει και ο 28 (μέχρι να το σβήσουν το σχόλιό του)- κουλάρετε!!!!! Ο Τραϊανού γράφει ενδιαφέρον πράγματα που σίγουρα πολλοί από εμάς δεν θα μπορούσαμε να βρούμε από άλλες πηγές αν δεν επισκεπτόμασταν το ιστολόγεο αυτό. Μέχρι εκεί. Ψάξτε και αλλού, διαβάστε και κάτι άλλο.
  ΚΟΥΛΑΡΕΤΕ! ‘Όταν οι καιροί είναι επικίνδυνοι όπως τώρα εμφανίζονται οι προφήτες.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298117309868#c6127711538345021316'> February 19, 2011 at 2:08 PM

  Θα πρότεινα, τις απόψεις "μετριοπάθειας" , καλύτερα να τις κρατάτε για τον εαυτό σας. Σε όποιον δεν αρέσει ή σε όποιον τον "τσούζει" μπορεί να πάει να παίξει αλλού.

  Σ'εμάς που είμαστε "φανατισμένοι" και "οπαδοί" μας αρέσει ενίοτε να συμμετέχουμε στις συζητήσεις.
  Σχετικά με το θέμα μας, πως αξιολογείτε τις εξεγέρσεις σε Αφρική και Ασία; Είναι όλες καθοδηγούμενες παρασκηνιακά, πράγμα που πιστεύω αν και δεν διαθέτω πληροφορίες που να με βοηθούν στο να το στηρίξω; Όπως είπατε, αυτό συνέβη στην Αίγυπτο με την στημένη επίθεση κατά των χριστιανών. Αλλά γιατί πρέπει να υπάρχουν κι άλλες εξεγέρσεις; Έχουμε αλλαγή καθεστώτος σε όλα αυτά τα κράτη; Διαφορετικά, μήπως η προσπάθεια καπελώματος είναι διεθνής; Θα κινήσουν σειρά υποτιθέμενων εξεγέρσεων και στην Ευρώπη;

  Συνέβη και εδώ, τον Δεκέμβρη του 2008, με θύμα τον Αλέξη και θερμούς υποστηρικτές τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη φορά, μήπως τα θύματα θα είναι οι "300" αλλοδαποί του κτιρίου της πατησίων; Μήπως από εκεί ξεκινήσει και η "Greek" "εξέγερση"; Αντιεξουσιαστές και λοιποί "επαναστάτες" δραστηριοποιούνται έντονα τελευταία. Τους ακούσαμε στο ραδιόφωνο, τους βλέπουμε στην τηλεόραση και κάθε τόσο κλείνουν την Πατησίων φωνάζοντας συνθήματα κατά της εθνικής ενότητας... Η κινητοποίηση "διαδηλωτών" αλλά και της αστυνομίας στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες, ενδεχομένως για τα όσα αναμένονται σύντομα.

  Αυτά είναι τα σημαντικά και αυτά θα έπρεπε να μας απασχολούν, για όποιον φυσικά ενδιαφέρεται και λίγο περισσότερο από τον εαυτό του. Κάποιους τους νοιάζει να αθωώσουν το ΚΚΕ και άλλους να μειώσουν την αξία του συγγραφέα...

  Ευχαριστώ και καλή συνέχεια
  ΖΥΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   

 33. grehen
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298118023815#c5852319140998820299'> February 19, 2011 at 2:20 PM

  Προς παπουτσομενο γατο
  Με ποιόν έχεις πρόβλημα τελικά?Με τον Τραϊανού?Με τους διαχειριστές?Με τους αναγνώστες?Με την πάρτη σου?Σε ενοχλεί που μπαίνει κόσμος εδώ μέσα και μαθαίνει?Μέχρι και το ίντερνετ σου φταίει.Σε λίγο θα σου φταίει και ο υπολογιστής σου.Μάλλον εσύ πρέπει να κουλάρεις.

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298122892961#c1834325841597221947'> February 19, 2011 at 3:41 PM

  Προς "παπουτσομένο γάτο"...Άν κάποτε μπορέσετε και διαβάσετε(=κατανοήσετε)όχι κατ΄ανάγκην όλα τα βιβλία του Παναγιώτη Τραϊανού αλλά έστω 2-3 και εν συνεχεία σκεφτείτε(=ενεργοποιηθείτε νοητικά παρατηρώντας, συσχετίζοντας,διαπιστώνοντας, αιτιολογώντας, αξιολογώντας και ερμηνεύοντας)θα συναντούσατε "ενδιαφέρον πράγματα" και ίσως να μπορούσατε να μιλήσετε και σεις για ΓΝΩΣΗ!!!!Τέλος,θα ήμουν ευτυχής, άν προ Τραϊανού δεν είχα διαβάσει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ......

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298124456204#c6113676068620532991'> February 19, 2011 at 4:07 PM

  Προς Παπουτσωμένο Γάτο :
  Γιατί τελικά ειναι το κακό του Internet να λέει κάποιος ότι πιστεύει ??
  Μπορείς να εξηγήσεις????Εσύ που εισαι ελεύθερος και συνειδητοποιημένος που αλλού μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις απόψεις σου ?Το γεγονός οτι εσυ ο ίδιος εκφράζεις τις θέσεις σου μέσω του internet σε αυτό εδω το Blog αποτελεί το κακό του Internet ή το καλό του? Το κακό ειναι μονο για τον Τραιανού δηλαδή??? η μηπως ανακάλυψες κάποιο άρθρο του που να αποτρέπει τους αναγνώστες από αναζήτηση άλλων πηγών???
  Το αντίθετο μάλιστα....Θες μήπως να στείλεις ενα e-mail στο MEGA η σε κάποια εφημερίδα ώστε να δημιοσευθούν οι απόψεις σου??? Στείλε το...Αλλά όταν σου απαντήσουν (αν θέλεις...) πόσταρε εδω μέσα και την απάντηση που θα σου στείλουν....Εμείς θα περιμένουμε...Και που ξέρεις, μέχρι τότε μπορεί να χει διαγραφεί και το σχόλιο του 28!!!!!!

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298136284194#c3766438729879803942'> February 19, 2011 at 7:24 PM

  προς φανατισμένους οπαδούς.
  Με το καλό πότε η αυτοκτονία;

   

 37. N.Dj
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298137482211#c6371439882505309276'> February 19, 2011 at 7:44 PM

  Προς Παπουτσομένο Γάτο

  Έχει και ένα καλό το internet- αν δεν θέλεις να διαβάσεις το κάθε τι του καθενός-μην το κάνεις. Απλά πράγματα. Εγώ,ας πούμε, μόλις τελείωσα με την κουζίνα και είπα-ας δω τι γράφει ο συγκεκριμένος. Κατάλαβες;
  Κατά τα άλλα μ’αρέσει όταν γίνεται μια τέτοια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε αναγνώστες- τους υποστηρικτές και μη των απόψεων του Τραϊανού. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους ύπαρξης του ιστολογίου αυτού (νομίζω). Φαίνεται πως δεν το κατάλαβες, γάτε. Εντωμεταξύ τί χρώμα μπότες φοράς; Ίσως κόκκινες;Τέλος πάντων, καλό βράδυ σε αντιμαχόμενες πλευρές.

   

 38. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298152578347#c5789422775003048197'> February 19, 2011 at 11:56 PM

  Δεν νομίζω πως είπε κάτι κακό ο γατούλης.
  Κάνει προφανώς το ίδιο λάθος με πολλούς άλλους αναγνώστες δύο ή τριών άρθρων του κύριου Τραιανού που ερωτούν και σχολιάζουν χωρίς να γνωρίζουν πως οι απαντήσεις έχουν ήδη δωθεί από τον συγγραφέα.
  Γάτε σου προτείνω να αρχίσεις να διαβάζεις τον Υδροχόο.

  Προς #32 χωρίς να είμαι γνώστης της κατάστασης έχω σχηματίσει την άποψη πως οι ΙσραηλινοΑμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να αποδομούν τους - μέχρι πρότεινος δικούς τους - δικτάτορες των μουσουλμανικών χωρών που δεν συμφωνούν με την επίθεση κατά του Ιράν. Ως τους ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298392213843#c4081283688889722069'> February 22, 2011 at 6:30 PM

  part 1
  Συγχωρήστε με για το σχόλιο μου αλλά είμαι αναγκασμένος να διαφωνήσω μαζί σας , για πρώτη φορά , και ίσως αυτό έχει την σημασία του , λογω του ότι πλην των άρθρων σας στο διαδίκτυο έχω διαβάσει και κάποια από τα βιβλία σας , και τα θεωρώ όλα τους πάρα πολύ σπουδαία .

  Αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει όμορφο Ισλάμ .
  Ούτε και θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει δημοκρατικός λιθοβολισμός μυχού ζεύγους , αλλά ούτε και όμορφος απαγχονισμός κάποιου που υπέπεσε στο αμάρτημα της βλασφημίας .
  Γιατί το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία , αλλά κίνημα .

  Ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δηλώνουν φανερά την πίστη σε μια ιδεολογία , αυτό δεν την καθιστά αυτομάτως ως μια θρησκεία. Στη διάρκεια της σύγχρονης εποχής οι άνθρωποι ορκίστηκαν πίστη στον κομμουνισμό και το ναζισμό με θρησκευτική θέρμη, αλλά αυτές οι ιδεολογίες δεν είχαν μετασχηματίσει και σε θρησκείες τα προαναφερθέντα καθεστώτα. Υπάρχουν σαφή όρια στο τι μπορεί να θεωρηθεί μια θρησκεία.

  Εκτός του ότι, το Ισλάμ είναι ένα υβρίδιο είναι επίσης και τελείως υλιστικό. Το Κοράνιο παίρνει σχεδόν χαρακτήρα φετίχ, όπου το ίδιο το βιβλίο είναι "ιερό", και όχι το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου .( εδώ τα παραδείγματα μάλλον περισσεύουν ) .
  Το επίκεντρο της προσευχής και του αντικειμένου του προσκυνήματος του Ισλάμ, είναι ένας μαύρος βράχος στην Μέκκα .
  Η ανταμοιβή για αυτούς που πεθαίνουν προς χάριν του Αλλάχ είναι απολύτως υλική – ( των παρθένων, των τροφίμων ( άκου εκεί πιλάφι, θα μας τρελάνουν τελείως), και αισθησιακή ατμόσφαιρα. Τέλος, το Ισλάμ είναι η μόνη θρησκεία που η εδαφική κυριαρχία είναι πιο σημαντική από την εσωτερική πνευματική κυριαρχία πάνω στις καρδιές των ανθρώπων . Η ανθρωπότητα και το έδαφος διαιρούνται μεταξύ του κόσμου των "προσκυνημένων" και τον κόσμο του "πολέμου". Αντιθέτως με όλες τις υπόλοιπες θρησκείες αυτού του κόσμου , οι οποίες και επικεντρώνονται στην δικαιοσύνη και στο ΘΕΙΟΝ , δηλαδή το καλόν.

  Άραγε για ποια ιδέα του θεού μιλάμε , εφόσον , ο Αλλάχ του Ισλάμ κατευθύνει τη ζωή του ανθρώπου τόσο προς το καλό όσο και προς το κακό. Η υποβολή στα «θα του Αλλάχ» δεν σημαίνει μόνο ότι ο άνθρωπος δεν έχει καμία προσωπική ευθύνη, αλλά είναι και κατευθυνόμενος από τις δυνάμεις του Αλλάχ που είναι απεριόριστες και συχνά ιδιότροπες. Καλό και κακό το οποίο δεν μπορεί να καθοριστεί ορθολογικά, αλλά μόνο από τις επιταγές του Κορανίου και το παράδειγμα του Μωάμεθ. Ο δε χριστιανικός Θεός, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται από την ευγένεια της αγάπης , και η ανθρωπότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει την λογική της ώστε επιτέλους να γίνεται σαφή διάκριση ανάμεσα στο καλό και το κακό χωρίς να στηρίζεται σε μια γραπτή γραφή ή θρησκευτική διδασκαλία. Παρεμφερή δε γνωρίσματα συναντά κάνεις και στις θρησκείες της άπω ανατολής .

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298392365315#c3519710655373829455'> February 22, 2011 at 6:32 PM

  part 2

  "Λοιπόν, το ισλαμικό σύστημα έχει σφετεριστεί την έννοια του Θεού στη ζωή των πιστών του . Έχει μετατρέψει σε περιττή πολυτέλεια τον πνευματικό Θεό. Το ισλαμικό καθεστώς έχει όλα όσα πρέπει κάποιος να τα γνωρίζει και να τα τηρεί. Δηλαδή κάποιος πρέπει να απομνημονεύσει τα λόγια του Κορανίου, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αναγνωρίσει τον Θεό ως ένα ζωντανό πνευματικό ον. . . Η ελευθερία την οποία υπόσχονται οι μουσουλμάνοι είναι φυσικά εντελώς απατηλή, διότι η πραγματικότητα στο Ισλάμ είναι μια ζωή κάτω από απόλυτη - σωματική, ψυχολογική και πνευματική σκλαβιά -. Χωρίς βάλσαμο, χωρίς ανάπαυση, χωρίς την ειρήνη "


  "Oι θρησκείες πρέπει να κατέχουν τον υπερβατικό στόχο της ανέλιξης άνθρωπου σε μια υψηλότερη οντότητα - θα πρέπει να οδηγούν τον άνθρωπο στο Θεό και να φέρνουν τον Θεό, την αγάπη, αν θέλετε, στη ζωή του ανθρώπου με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς και όχι το μίσος τους απαγχονισμούς και αποκεφαλισμούς των απίστων . Οι θρησκείες πρέπει πάντα να ξεχωρίζουν από τους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς της κοινωνίας στην οποία λειτουργούν. Η ύπαρξη τους δεν είναι να διατηρήσουν το status quo? Λειτουργία τους και καθήκον των είναι μόνο είναι να αναδείξουν τον άνθρωπος στην υψηλοτέρα του δυνατή έννοια . ».

  "Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που φανερώνει ότι το Ισλάμ δρα καθαρά ως κίνημα είναι και το εξής: ο σκοπός του Ισλάμ βρίσκεται μόνο στη διαιώνιση του Ισλάμ. Το Ισλάμ κυριολεκτικά δεν έχει ανώτερο σκοπό. . . [Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Ισλάμ δεν είναι πραγματικά μια θρησκεία.] Δεν υπάρχει δύναμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση ή ενοποίηση από τη θρησκεία.
  Γιαυτο και εμείς χωρίς την θρησκεία μας , δεν θα έχουμε απολύτως τίποτα το οποίο θα μας συσπειρώσει ώστε ως Έλληνες πατριώτες να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ. . . Μόνο η πίστη σε ένα στοργικό Θεό και την πεποίθηση μας προς την αλήθεια, την ομορφιά και την καλοσύνη είναι πραγματικά αυτό που μπορεί να εναντιωθεί στην πίστη σε έναν θεό του μίσους, ένα Θεό αναλήθειας , ένα Θεό ασχήμιας και σκληρότητας. Η κάθε αληθινή θρησκεία από μόνη της δεν είναι ο εχθρός και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. " Αλλά το Ισλάμ είναι μόνο ένα κίνημα .


  HEIL GAP ( or mind the GAP )

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298474006646#c5223711006295745291'> February 23, 2011 at 5:13 PM

  Παρακολουθώντας τα δρώμενα στην Ελλάς αλλα και παγκόσμια, σκέφτηκα ότι η αφύπνισης είναι το πρώτο χρήσιμο και αναγκαίο αλλα όχι επαρκές βήμα και η αφυπνιστική διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, λαμβάνοντας υπόψιν μας, ότι το ευρύ κοινό χειραγωγείται από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης και διά αυτών υπερπληροφορείται επί παντός ανούσιου και επομένως συγχύζεται και αποπροσανατολίζεται από το ουσιώδες και αληθές.

  Πρέπει να μας είναι κατανοητό, ότι οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα για τους γνωστούς λόγους, έχουν έλλειψη χρόνου για την χρονοβόρα αφυπνιστική διαδικασία και οι αδρανειακές δυνάμεις εμμονής στα καθημερινά, συνεισφέρουν σε αυτή την κατάσταση.

  Όμως το δεύτερο και αναγκαίο βήμα, παράλληλα με το πρώτο αυτό τις αφύπνισης, πρέπει να είναι η οργάνωση των Eλλήνων σε δρώσες κοινότητες, σε Eκκλησιες τους Δήμου, ατλώντας οργανωτικές πρακτικές και δομές από το πολιτιστικό τους περιβάλλον και το ιστορικό τους παρελθόν.

  Σε αυτές τις κοινότητες Eκκλησιες τους Δήμου, οι Έλληνες διδάσκονται, βιώνουν και αναβιώσουν τον τρόπο αυτοδιοίκησης των και οργάνωσης των, ώστε με τον χρόνο να θυμηθούν και διδαχτούν την τέχνη τις αυτοδιοίκησης και αυτοκυβέρνησης των.

  Με τον καιρό δημιουργούμε μια παράλληλη λαϊκή εξουσία προς αυτήν τις κοινοβουλευτικής αφασίας, και των συγκυριών δεδομένων πραγματοποιείται η μετάβαση στην λαϊκή εξουσία μέσω των Eκκλησιών του Δήμου.


  Από αυτήν την ιδέα ορμώμενος, σκέφτηκα να αρχίσω την υλοποίηση μέσω διαδικτύου, αυτού που αποκαλώ Δίκτυο κοινοτήτων Ελλήνων- Εκκλησιες του Δήμου. Ο στόχος αυτός είναι στόχος όχι μονο μηνών αλλα ετών και συλλογικής δράσης.

  Σκοπός του δικτύου αυτού είναι η αφύπνιση, καλλιέργεια και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και η οργάνωση του Eλληνισμού σε δρώσες κοινότητες, Εκκλησιες του Δήμου.

  Καλούμε λοιπόν τους Έλληνες να οργανωθούνε μαζί μας και να συμβάλουν διά αληθούς λόγου και πράξεων στην δημιουργία γνησιων ελληνογενών πλανητικών κοινοτήτων,όπου θα βιώσουμε την ελληνική λαϊκή Δημοκρατία των Εκκλησιών του Δήμου, την Σοφια, Aρετήν, Aδελφότητα και Eνότητα.

  Σε αυτές τις κοινότητες να βιώσουμε και αναβιώσουμε το κάλλος και το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού πνεύματος και μέσω τις ισχύος διά τις ενότητας μας, να εργασθούμε για την δόξα τις Ελλάδος και των Ελλήνων.

  http://diktyoellinwn.freeforums.org/topic-t158.html

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1298656815319#c7750338189781829128'> February 25, 2011 at 8:00 PM

  Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Αίγυπτο

  Συνάντηση με πολιτικά κόμματα και φορείς της Αιγύπτου σχετικά με τις εξελίξεις στην χώρα αυτή θα έχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ η οποία αναχωρεί αύριο για την Αίγυπτο με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του κόμματος.

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1299236262819#c1031041796326579569'> March 4, 2011 at 12:57 PM

  Ανώνυμε 41 σε λάθος τόπο μάλλον παραθέτεις τις ιδέες σου και τα υψηλά ιδανικά σου, επειδή μάλλον μας παίρνεις στα σοβαρά.

  οι πλείστοι εδώ ήρθαμε να φλυαρήσουμε πίνοντας τον φραπέ μας και επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, ίσως αναπτύξουμε και μερικούς αφυπνιστικούς νευρώνες.

  οι νεοέλληνες είμαστε τις νοοτροπίας τις αρπαχτής, λαμόγιας, τις πουστιάς, εγωπάθειας, ζηλοφθονίας,εξειδικευμένοι στην αυτόκαταστροφή και διά αυτού, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, στο να αυτοκαταστρεφόμαστε, στραβώνοντας τους άλλους.

  Μια εξιουδαισμενη χάβρα των ιουδαίων είμαστε. Για ποίες Εκκλησιες του Δήμου και πια Σοφια, Αρετή, Αδελφότητα και ενότητα μας μιλάς λοιπόν;.

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1299334343919#c2257805081326157316'> March 5, 2011 at 4:12 PM

  Δηλαδή όταν αδυνατούμε να μιλήσουμε για ένα θέμα, κάνουμε κριτική σε αυτούς που μιλάνε γι' αυτό το θέμα. Ωραίος τρόπος!

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html?showComment=1299488905215#c1884525426438850020'> March 7, 2011 at 11:08 AM

  Ε δείχνει τη σοβαρότητα αυτού που μιλάει. Πολύ απλά.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας