...Ο κρυφός αρχηγός του ΚΚΕ
Στις 17.01.2011 μάθαμε ίσως το πιο συγκλονιστικό μυστικό της μεταπολίτευσης. Ένα μυστικό καλά κρυμμένο για τριάντα επτά χρόνια. Μάθαμε ποιος είναι το κρυφό αφεντικό του ΚΚΕ της μεταπολίτευσης. Ποιος είναι ο πραγματικός capo της συμμορίας του Περισσού. Είναι προφανές πλέον ότι η Κοντοαλέκα κάθε άλλο παρά αφεντικό του ΚΚΕ είναι. Μια "αχυράνθρωπος" είναι, που απλά κρατά τη θέση του αρχηγού "ζεστή". Ένα θλιβερό και κακομούτσουνο hobbit, που σήμερα παίζει τον ρόλο που έπαιζε στη διάρκεια της κατοχής ο νεάτερνταλ Σιάντος. Ο Σιάντος, ο οποίος τυπικά ήταν αρχηγός στο απόλυτα προσωποπαγές κόμμα του Ζαχαριάδη.
Το ανάλογο ανακαλύψαμε ότι συμβαίνει και σήμερα στο γνωστό χαφιεδομάγαζο του Περισσού. Το χαφιεδομάγαζο, που, όπως και όλα τα ανάλογα "ευαγή" ιδρύματα, έχει διπλές και τριπλές "βιτρίνες", προκειμένου να φέρει εις πέρας τη μόνιμα προδοτική αποστολή του. Προκειμένου να προστατεύει τους ηγέτες του, για να τους κάνει πολυτιμότερους και χρησιμότερους στα αφεντικά αυτού του κόσμου …Πολύτιμους εκ του ασφαλούς πάντα. Πίσω λοιπόν από τις "βιτρίνες" ανακαλύψαμε ότι πραγματικός capo της συμμορίας του ΚΚΕ είναι ο Θεοδωράκης. Αυτό μας αποκάλυψε ο ίδιος στις 17.01.2011. Πώς και γιατί το αποκάλυψε; Αυτά είναι κάτι, τα οποία θα προκύψουν από την ανάλυση που θα κάνουμε.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης μερικά πράγματα. Το σύστημα είναι μια "οντότητα", η οποία στελεχώνεται από ανθρώπους και αυτή η υποχρεωτική "συμβίωση" είναι λίγο προβληματική. Είναι προβληματική, λόγω της διαφορετικότητας των δύο οντοτήτων, οι οποίες συμβιώνουν υποχρεωτικά. Αυτό είναι λογικό. Το σύστημα είναι αθάνατο και ο άνθρωπος θνητός. Το σύστημα έχει μόνον λογική, ενώ οι άνθρωποι έχουν και θυμικό. Το σύστημα έχει μόνον συμφέροντα, ενώ οι άνθρωποι έχουν και συναισθήματα. Το σύστημα είναι μόνιμα "φρέσκο", ενώ οι άνθρωποι ξεκουτιάνουν. Για όλους αυτούς του λόγους το πανίσχυρο σύστημα πάντα φροντίζει να προστατεύεται από την αδύναμη ανθρώπινη φύση. Μια φύση, η οποία, όσο περνούν τα χρόνια του ανθρώπου, τόσο πιο πολύ εξασθενεί, όχι μόνο στο φυσικό αλλά και στο διανοητικό επίπεδο.
Αυτά τα γνωρίζει το σύστημα και λαμβάνει προκαταβολικά τα μέτρα του. Το αθάνατο της δικής του φύσης, καθώς και η μονιμότητα των συμφερόντων του, το αναγκάζουν να αυτοπροστατεύεται ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους …Τους αποδεδειγμένα πιστούς του ανθρώπους. Γιατί; Γιατί αυτοί, όταν γερνάνε, όχι μόνον εξασθενούν, αλλά πολλές φορές "ξεμωραίνονται". Γιατί αυτοί με την πάροδο του χρόνου και μπροστά στο φόβο του θανάτου, αλλάζουν. Αλλάζουν ως άνθρωποι και αλλάζουν κι οι απόψεις τους. Αλλάζουν τα "φίλτρα" που βλέπουν τα πράγματα και οι γραμμές της άμυνάς τους. Αλλάζουν οι προτεραιότητές τους και ως εκ τούτου και οι ιεραρχίες των σκέψεών τους. Απλά πράγματα. Κάποιος, ο οποίος νεαρός ήθελε να πλουτίσει, στα γεράματά του μπορεί να θέλει να δοξαστεί. Κάποιος, ο οποίος νεαρός ήθελε ν' "αμαρτήσει", στα γεράματά του μπορεί να λαχταρά τη "συγχώρεση".
Ακριβώς, επειδή όλα αυτά αλλάζουν σ' έναν κόσμο που το σύστημα απαιτεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερός, φροντίζει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο "εκτεθειμένο" στην ανθρώπινη αδυναμία. Γι' αυτόν τον λόγο λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Ποια είναι αυτά; Οι μεγάλοι προδότες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα νιάτα τους υπέρ του συστήματος, σπάνια αφήνονται να γεράσουν ανεξέλεγκτοι. Γιατί; Γιατί, όταν γεράσουν, μπορεί να "χαλαρώσουν" διανοητικά ή να "μαλακώσουν" συναισθηματικά και ν' αποκαλύψουν πράγματα, τα οποία το σύστημα θέλει να μένουν κρυφά. Το σύστημα έχει "πληρώσει" τις υπηρεσίες που απόλαυσε και δεν το ενδιαφέρουν οι μετάνοιες και οι όψιμες ευαισθησίες των προδοτών.
Γι' αυτόν τον λόγο το σύστημα δεν δείχνει ποτέ ανθρωπισμό —ακόμα και σε περιπτώσεις, οι οποίες φαινομενικά τού προκαλούν ζημιά, εφόσον το εμφανίζουν ως ανηλεές, απάνθρωπο και άσπλαχνο—. Είναι υποχρεωμένο να είναι τέτοιο, εφόσον δεν "αντέχει" ν' αντιμετωπίσει τις συνέπειες των αποκαλύψεων. Γι' αυτόν τον λόγο οι Εγγλέζοι "φιλοξένησαν" μέχρι το τέλος της ζωής του τον αρχιπροδότη της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και της Γαλλίας, Ναπολέοντα. Για τον ίδιο λόγο οι Σοβιετικοί "φιλοξένησαν" μέχρι το τέλος της ζωής του τον αρχιπροδότη της Ελλάδας, της Δημοκρατίας και των Ελλήνων, Ζαχαριάδη. Τίτο, Αραφάτ, Χουσείν, αλλά και ζωντανοί όπως ο Κίσινγκερ, ο Καντάφι και άλλοι, είναι βέβαιον ότι πέρασαν ή περνούν τα τελευταία χρόνια των ζωών τους υπό επιτήρηση …Υπό αυστηρή επιτήρηση. Ούτε στου "παπά τ’ αυτί" επιτρέπεται να πουν αυτά που γνωρίζουν.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την υπόθεσή μας; Ο Μίκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα υπηρέτησε πιστά το σύστημα εξουσίας. Υπηρέτησε πιστά όλα τα αφεντικά του. Ακόμα και αφεντικά κτήνη, όπως ήταν ο Στάλιν. Το πόσο πιστά τους υπηρέτησε όλους αυτούς, δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζει όμως ο ίδιος. Άρα; Άρα, το σύστημα εξουσίας πρέπει να τον παρακολουθεί, όταν μας "διηγείται" τη ζωή του. Πρέπει να τον παρακολουθεί, γιατί μπορεί να πάθει ζημιά από τις αποκαλύψεις του και από τις γεροντοειλικρίνειές του. Υπάρχει πιθανότητα τέτοιας ζημιάς, γιατί ο Θεοδωράκης είναι μόνιμα "εκτεθειμένος" στη δημοσιότητα. Είναι από τους πιο προβεβλημένους Έλληνες. Προβεβλημένος από το ίδιο το σύστημα, το οποίο δήθεν τον "καταδίωκε" σε όλη του τη ζωή. Προβεβλημένος από τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων, τα οποία σήμερα δήθεν καταγγέλλει για τον ρόλο τους στην υπόθεση ΔΝΤ.

…Ο "παίζων χάνει και ο πίνων μεθά", λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτό έπαθε ο Θεοδωράκης στις 17.01.2011. Η πολύ μεγάλη "έκθεσή" του στη δημοσιότητα τον απειλεί τώρα με καταστροφή. Γιατί; Γιατί ξεκούτιανε. Γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα δικά του συμφέροντα. Γιατί, όταν θα πρέπει να δώσεις την εκατοστή "ενδιαφέρουσα" συνέντευξή σου μέσα σ' έναν μήνα, κάπου θα ξεφύγεις από τα όρια, προκειμένου να μην επαναλαμβάνεσαι. Αυτό έγινε και με τον Μίκη. Για να παραμείνει "ενδιαφέρων" αφηγητής, μέσα στο καρτέλ της δημοσιότητας που απολαμβάνει, ξεπέρασε τα όρια. Μόνος του αποκάλυψε αυτά, τα οποία έπρεπε να μείνουν κρυφά. Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι ότι έπρεπε να μείνουν κρυφά; …Γιατί τέτοια ήταν μέχρι τώρα.
Αν ο Μίκης ήταν υπερήφανος γι' αυτά που έκανε τότε ή αν τα θεωρούσε ακίνδυνο να δημοσιοποιηθούν, θα τα γνωρίζαμε ήδη. Θα τα γνωρίζαμε από την εποχή που ήταν νέος και ήταν "φρέσκα" και όχι τώρα που ξεμωράθηκε και δεν ξέρει τι λέει …και αν πρέπει να τα πει. Το γεγονός δηλαδή ότι μέχρι τώρα δεν τα γνωρίζαμε όλα αυτά, σημαίνει ότι τα έκρυβε. Τα έκρυβε επιμελώς. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Είχε την ευκαιρία να μας τα πει ο Θεοδωράκης των χιλιάδων συνεντεύξεων …Ο Θεοδωράκης, ο οποίος μας έχει πει μέχρι και τι χρώμα παντελόνι φορούσε στις "ηρωικές" του στιγμές …Ο Θεοδωράκης, ο οποίος έχει τιμηθεί πάνω από εκατό φορές …για "τελευταία" φορά.
Αυτός ο Θεοδωράκης και για όσο διάστημα τα είχε "τετρακόσια", μας έκρυβε το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 1974 —έναν μήνα πριν από τον Αττίλα— κλήθηκε με έξοδα των Αμερικανών στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν το "μέλλον" της Ελλάδας. Γιατί είναι σημαντική αυτή η αποκάλυψη; Γιατί η κλήση αυτή δεν αποκαλύπτει μόνον τον βρομερό του ρόλο στο "χτίσιμο" της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης, αλλά αποκαλύπτει την ιδιότητά του …Τη μυστική του ιδιότητα. Για ποιον λόγο και με ποια ιδιότητα κλήθηκε αυτός, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ; Για ποιον λόγο και με ποια ιδιότητα θα μπορούσε να "δεσμεύσει" το κόμμα σε ό,τι θα συμφωνούσαν σ' εκείνη την επαφή; Άρα ο Μίκης ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας "διωκόμενος" κλαριντζής της εποχής της Χούντας.
Γνωρίζοντας, τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα, που αφορούν το παρελθόν, μπορούμε να κατανοήσουμε ευκολότερα το παρόν και να προβλέψουμε με σχετική ασφάλεια το μέλλον. Έχοντας γνώση των σταθερών παραμέτρων, που αφορούν την ιστορική μας διαδρομή, μπορούμε να "προσανατολιστούμε" και στο μέλλον. Με τη λογική των ομοίων μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αναγωγές, που μας αφορούν. Γιατί είναι απαραίτητες αυτές οι αναγωγές; Γιατί τα χαφιεδομάγαζα τύπου Περισσού έχουν μυστικά. Έχουν μυστικά, τα οποία δεν τα αποκαλύπτουν και πρέπει να τα ανακαλύψεις μόνος σου. Τέτοια μυστικά έχουν να κάνουν με τις ταυτότητες των πραγματικών "πρωταγωνιστών" τους.
Απλά πράγματα. Το ΚΚΕ είναι "βουτηγμένο" στις "κοπριές" των μυστικών υπηρεσιών από τότε που υπάρχει. Είναι αναμεμειγμένο σε δολοφονίες, χαφιεδισμούς και προδοσίες, που κάνουν την καθημερινότητά του αρκετά επικίνδυνη. Για όλους αυτούς τους λόγους τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Από τον Ζαχαριάδη μέχρι και τον Θεοδωράκη υπάρχουν "κρυφοί" και φανεροί πρωταγωνιστές στο ΚΚΕ. Για να προστατευτεί ένας σημαντικός αρχηγός από τη φθορά, δηλώνεται σαν τέτοιος κάποιος άλλος ασήμαντος "αχυράνθρωπος". Για να "επιβληθεί" σε μια δημοκρατική και πατριωτική κοινωνία ένας "καλλιτέχνης" με εχθρική ιδεολογία και αντεθνική στάση, θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την επίσημη κομματική του ιδιότητα. Ένας "καλλιτέχνης", ο οποίος είναι χρήσιμος στο σύστημα για την "ειλικρίνειά" του και βέβαια για την "ανιδιοτέλειά" του. Για να συνεχιστεί μια διεθνής "καριέρα", που εξασφαλίζει δημόσιες σχέσεις, προβολή και χρήμα σε ένα κόμμα, απαλλάσσεται ο "καριερίστας" από επίσημα κομματικά πόστα …Ακόμα κι αν αυτά τα πόστα είναι αρχηγικά.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για πάγιες τακτικές παραλλαγής και απόκρυψης. Τακτικές επιτυχημένες, οι οποίες επαναλαμβάνονται μέσα στο χρόνο. Μπορούμε, για παράδειγμα, να καταλάβουμε ποιος ήταν ο πραγματικός αρχηγός του προεμφυλιακού ΚΚΕ, χωρίς να διαβάσουμε την "επετηρίδα". Να τον καταλάβουμε απλά, γνωρίζοντας τη συμπεριφορά των τρίτων προς αυτόν. Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος αναγνωριζόταν ως φυσικός ηγέτης του ΚΚΕ ακόμα και στην εποχή που δεν ήταν τυπικά τέτοιος; Αυτός, ο οποίος καλούνταν να "ρυθμίσει" τη συμπεριφορά του κόμματος, όταν έπρεπε αυτή να ρυθμιστεί. Η γνώση λοιπόν των ιστορικών δεδομένων μάς αποκαλύπτει τι γινόταν πριν από δεκαετίες με κάποια πρόσωπα, αλλά μας προϊδεάζει και γι' αυτά τα οποία μπορεί να συμβαίνουν σήμερα. Τι διαπιστώνουμε με όλα αυτά; Ότι υπάρχουν βίοι παράλληλοι των πραγματικών αρχηγών του ΚΚΕ …Των αρχηγών του μεγαλύτερου και υπουλότερου χαφιεδομάγαζου στην ελληνική ιστορία.
Με επίσημο αρχηγό τον τενεκέ Σιάντο, τα του ΚΚΕ και της ελληνικής πολιτικής ζωής τα "ρύθμιζε" ο πραγματικός του αρχηγός Ζαχαριάδης …Ο χαφιές της Δύσης και των μοσχοβίτικων αφεντικών …Ο χαφιές, ο οποίος, όταν ο κόσμος θυσιαζόταν στα βουνά της αντίστασης, αυτός παρίστανε τον εκ του ασφαλούς "διωκώμενο" στις πολυτελείς πτέρυγες του Νταχάου …Ο "ήρωας", ο οποίος, όταν ο λαός νίκησε και είχε ελπίδες να ζήσει ελεύθερος, επέστρεψε για να τον ξαναυποτάξει στα ίδια αφεντικά …Ο "ήρωας", ο οποίος  ήρθε με εγγλέζικο χαρτζιλίκι σε εγγλέζικο αεροπλάνο, για να "προλάβει" τις εξελίξεις πριν ο λαός "ξεφορτωθεί" το χαφιεδαριό που τον διεκδικούσε εκ νέου. Τις "πρόλαβε" στο παρά πέντε. Ελάχιστους μήνες μετά την άφιξή του δρομολογήθηκε από τους ξένους ο εμφύλιος πόλεμος που είχε αρχίσει να «χτίζεται» με την σφαγή των Δεκεμβριανών.
Τριάντα χρόνια μετά η Δύση και τα "αφεντικά" βρέθηκαν σε μια ανάλογη κατάσταση. Ο ελληνικός λαός είχε "ξεφορτωθεί" τη Χούντα και ήταν έτοιμος και πάλι να γευτεί ξανά την ελευθερία. Και πάλι το ΚΚΕ κλήθηκε να "ρυθμίσει" τα της επόμενης "ημέρας" για τον ελληνικό λαό. Το χαφιεδίστικο ΚΚΕ, που, όπως πάντα, έπαιρνε εκτός από χρήματα και εντολές από το εξωτερικό. Ποιος όμως θα το "ρύθμιζε"; Ποιος θα "ρύθμιζε" τη συμπεριφορά του κόμματος, ώστε να δρομολογηθούν οι επιθυμητές για τους ιμπεριαλιστές εξελίξεις της μεταπολίτευσης; Ποιος είχε αυτήν τη δύναμη να μιλάει εξ ονόματος του λαού του κόμματος με τους ξένους; …Ο επίσημος αρχηγός και εξόφθαλμα τενεκές Φλωράκης ή μήπως ο πραγματικός και κρυφός αρχηγός του;
Ποιον φώναξαν οι Αμερικανοί —προφανώς ο διαβόητος Κίσινγκερ— ως συνομιλητή τους, όταν υπήρξε αυτή η ανάγκη; Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος μπορούσε να "εγγυηθεί" τη συμπεριφορά του ΚΚΕ; Ο Φλωράκης ή μήπως ο Θεοδωράκης; Τον Θεοδωράκη δεν φώναξαν στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν τα μελλούμενα στην Ελλάδα; …Τον χαφιέ, που, όταν ο κόσμος υπόφερε από τη Χούντα, αυτός παρίστανε τον εκ του ασφαλούς "διωκώμενο" και προστατευόμενο από την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας …Τον πράκτορα της Μόσχας, τον οποίο μυστηριωδώς αγαπούσαν και στην αμερικανική πρεσβεία …Τον "ήρωα", που, όταν ο λαός νίκησε και πάλι τους δυνάστες του, θα τον ξαναυπέτασσε στα ίδια αφεντικά …Ο "ήρωας", ο οποίος έφυγε με αμερικανικό χαρτζιλίκι σε αμερικανικό αεροπλάνο, για να "προλάβει" τις εξελίξεις πριν ο λαός "ξεφορτωθεί" το χαφιεδαριό που τον διεκδικούσε.
Κι αυτός, όπως και ο προκάτοχός του Ζαχαριάδης, "πρόλαβε" τις εξελίξεις στο παρά πέντε. Η "λύση"-Καραμανλή, την οποία είχαν αποφασίσει οι παγκόσμιοι τύραννοι και την οποία στήριξε ο χαφιές του ΚΚΕ, ήταν τετελεσμένη απόφαση από τον Ιούνιο του 1974. Τον Ιούλιο όμως του ιδίου χρόνου έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Ποιος από τους "μεγάλους" πολιτικούς άνδρες της μεταπολίτευσης θα αντιδρούσε σ' αυτό το μέγα εθνικό έγκλημα; Όλοι οι "πρωταγωνιστές" της μεταπολίτευσης είχαν "διοριστεί" από τους Αμερικανούς έναν μήνα πριν. Όλοι είχαν "αγοράσει" την προσωπική "επιτυχία" των επόμενων τριάντα χρόνων με "αντιπαροχή" την Κύπρο. Όλοι τους "χρωστούσαν" στους Αμερικανούς —και ειδικά στον Κίσινγκερ— και ήταν αδύνατον ν' αρνηθούν να τους κάνουν το "δώρο" της Κύπρου.
Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτά τα λέει ο ίδιος ο Θεοδωράκης …Το ραμολί, που έχει χάσει πλέον τον έλεγχο των όσων λέει …Το ραμολί, που δεν έχει πλέον τα παλιά ασφαλή φίλτρα, που του επέτρεπαν να ελέγχει αυτά που λέει κι αποκαλύπτει, προκειμένου να διατηρεί κρυφή την ταυτότητά του …Ο χαφιές του Στάλιν, που, όπως μας αποκάλυψε, υπηρετούσε και τους Αμερικανούς.
Γι' αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενο με την αναφορά στην ανθρώπινη φύση. Έπρεπε να φτάσουμε στις 17.01.2011, για να μάθουμε τι έκανε ο "πατριώτης" Μίκης τον Ιούνιο του 1974. Έπρεπε να περιμένουμε 37 χρόνια, για να μάθουμε ότι το "διωκόμενο" ΚΚΕ συμμετείχε στην "επάνδρωση" της Δεξιάς, που στη συνέχεια δεν "ξεχνούσε" τι "σημαίνει". Είναι προφανές ότι αυτή η κολοσσιαίας αξίας αποκάλυψη είναι προϊόν βλακείας του Θεοδωράκη, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας. Λογικό είναι αυτό. Το μόνο που άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια είναι η ηλικία του Θεοδωράκη. Άλλαξαν τα "φίλτρα" του και οι "άμυνές" του.
Ο σταλινικός γεροξεκούτης δεν μπορεί πλέον να αξιολογήσει τι είναι σημαντικό και τι όχι …Τι πρέπει να συνεχίσει να το κρύβει και να το "πάρει" μαζί του και τι πρέπει να το μοιραστεί μαζί μας. Η ακράτεια, που συνήθως ταλαιπωρεί τα γερόντια, αφορά και στον λόγο τους. Κάπου εκεί μπερδεύτηκε και άθελά του προχώρησε στην αποκάλυψη-βόμβα: "…Επειδή", είπε, "οι υπεύθυ­νοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικά μετά το Πολυτεχνείο, έψαχναν κι αυτοί τρόπους ν' απαλλαγούν από τους στρατιωτικούς και συμφωνού­σαν μαζί μου για τη "λύση-Καρα­μανλή”, με κάλεσαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο του 1974 να μεσο­λαβήσω, προκειμένου να δεχθεί ο Καραμανλής ν' αναλάβει αυτόν τον ρόλο". Επιπλέον, μας λέει ότι κατέληξε σ' αυτήν τη λύση, γιατί απλούστατα εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιβληθεί ο Παπανδρέου, ακόμα και με τη βοήθεια του ΚΚΕ.
Αν, δηλαδή, υπήρχε η δυνατότητα να επιβληθεί ο Παπανδρέου —όπως με πάθος επεδίωκε η CIA— ο Θεοδωράκης θα της έκανε το χατίρι και θα "προσπερνούσε" την περίοδο Καραμανλή. Αν υπήρχε τέτοια πιθανότητα, θα συμμετείχε το ΚΚΕ στην εξουσία με τις "ευλογίες" των ΗΠΑ …Το "συναρμόδιο" ΚΚΕ, που εκείνη την εποχή φώναζε στους δρόμους …"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" και …"φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι κατήγγειλαν τη Δεξιά και το "κεφάλαιο" και μετά πήγαιναν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα της αμερικανικής πρεσβείας, για ν' αντισταθούν στον ιμπεριαλισμό; Συνεργάτες της Δεξιάς και υπάλληλοι των Αμερικανών ήταν όλοι τους. Υπάλληλοι του αρχηγού τους, που μπορεί με "υποθήκη" έναν Καραμανλή ή μια Κύπρο ν' "αγόραζε" διεθνή καριέρα και πρόσβαση στην παγκόσμια μουσική αγορά.
Αυτά μας λέει το ραμολί. Ότι οι Αμερικανοί συμφωνούσαν μαζί του. Ποιος ήταν αυτός και ήταν συνομιλητής των Αμερικανών, ώστε να γνωρίζουν τις απόψεις του; Με ποια ιδιότητα θα μεσολαβούσε στον Καραμανλή και πώς θα επέβαλε στο "αντικαραμανλικό" ΚΚΕ το προϊόν της μεσολάβησής του; Όποιος εκείνη την εποχή ήταν διάσημος καλλιτέχνης, καλούνταν στην Ουάσιγκτον, για να διατυπώσει τις απόψεις του σε μυστικές συνεδριάσεις; Ποια η πρακτική αξία αυτών των απόψεων; Οργανοπαίκτης δεν ήταν ο Θεοδωράκης; Μήπως σήμερα οι Αμερικανοί θα καλέσουν στην Ουάσιγκτον τον Φοίβο και τον Καρβέλα, για να συζητήσουν για το ΔΝΤ; Μήπως θα καλέσουν στο Κάμπ Ντέιβιντ τον Σαλέα, για να του ζητήσουν την άποψή του για το haircut των κρατικών ομολόγων;
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών απέναντι στον Θεοδωράκη δεν δικαιολογείται από την επίσημη ιδιότητά του. Η συμπεριφορά των Αμερικανών αποκαλύπτει την πραγματική ιδιότητα του Μίκη. Την πραγματική ιδιότητα, η οποία "διευκολυνόταν" στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της πίσω από το προπέτασμα της "τέχνης". Την αποκαλύπτει όπως αποκάλυπτε η συμπεριφορά των Άγγλων την ιδιότητα του Ζαχαριάδη. Όπως αγνοούνταν παντελώς ο αγράμματος Σιάντος από αυτούς, έτσι —και για τους ίδιους λόγους— δεκαετίες ολόκληρες αγνοούνταν και ο αγράμματος Φλωράκης. Οι ιμπεριαλιστές, όταν έπρεπε να "δείξουν" τον αρχηγό του ΚΚΕ, έδειχναν τον "αχυράνθρωπο" και όταν έπρεπε να διαπραγματευτούν και να δεσμευτούν στις αποφάσεις τους, καλούσαν τον πραγματικό αρχηγό.
Αρχηγός του ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ήταν ο Μίκης. Αυτός ο κρυφός αρχηγός του ΚΚΕ μάς αποκαλύπτει σήμερα ότι γνώριζε και συμμετείχε σε όλον αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό της μεταπολίτευσης. Έναν σχεδιασμό, ο οποίος τελικά μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα και την καταστροφή του ΔΝΤ. Ένας κρυφός αρχηγός, ο οποίος υπήρξε εκ των "θεμελιωτών" της οικογενειοκρατίας, που μαστίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. Υπήρξε εκ των εγκληματιών, που μας οδήγησαν στον κομματισμό και ως εκ τούτου στο "καπέλωμα" της Δημοκρατίας μας. Απλά ο άνθρωπος —όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος— πρότεινε τον Καραμανλή για έναν "ενδιάμεσο" ρόλο, μέχρι να προετοιμαστεί η μονοκρατορία του Παπανδρέου και τα αριστερά της "εξαπτέρυγα".
…Η μονοκρατορία του αμερικανοεβραίου Παπανδρέου, ο οποίος μας "βύθισε" στα χρέη …Η μονοκρατορία του αμερικανοεβραίου πρώην τροτσκιστή, ο οποίος παρέδωσε τον έλεγχο του κρατικού συνδικαλισμού, που μας οδήγησε στην αθλιότητα, στη διαφθορά και τη σπατάλη, σε σταλινικούς, μαοϊκούς και ακραίους επαγγελματίες παρασιτοαριστερούς …Η μονοκρατορία του χαφιέ της CIA, που το πρώτο πράγμα που έκανε με την ανάληψη της εξουσίας του ήταν να κάνει δώρο στο ΚΚΕ το κάψιμο των φακέλων …Η μονοκρατορία του "φαν" του Θεοδωράκη, που έβαλε τα "επαναστατικά" τραγούδια εκείνου μέσα στα ίδια τα σχολεία …Η μονοκρατορία του πατέρα του σημερινού δωσίλογου πρωθυπουργού, που αυτά τα "πέτσινα" χρέη τα μετατρέπει σε υποταγή του ελληνικού κράτους στις "αγορές" και στην ουσία στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας είναι μέλος.
Τώρα έρχεται ο ίδιος άνθρωπος να ξανακάνει τα "θελήματα" του συστήματος. Τώρα, που το σύστημα χρειάζεται να κάνει ένα νέο "άλμα", χρησιμοποιεί και πάλι τον Θεοδωράκη …Τον κοινωνικό "δολοφόνο" με το ακλόνητο "άλλοθι" της τέχνης …Τον επαγγελματία "αμόλυντο", εφόσον πάντα βουτάει στις λάσπες και στα σκατά ως αφανής πρωταγωνιστής και όχι ως επίσημος αρχηγός του ΚΚΕ. Στην εποχή που το υπάρχον πολιτικό σκηνικό καταρρέει, ο Θεοδωράκης και πάλι μπαίνει μπροστά στη θέση του "ρυθμιστή". Αυτός, ο οποίος μας "ρύθμισε" με την οικογενειοκρατία της μεταπολίτευσης —που μας κόστισε τη μισή Κύπρο—, έρχεται να διεκδικήσει και πάλι ρόλο ρυθμιστή για την επόμενη "μέρα". Αυτός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον σχεδιασμό που μας οδήγησε στην καταστροφή, έρχεται να πρωταγωνιστεί και στην επόμενη "μέρα", αυτοπαρουσιαζόμενος σαν "πρόταση" για την έξοδο από την κρίση.
Εξαιτίας αυτού του νέου ρόλου που επωμίζεται, μπαίνει επικεφαλής στο "Σπίθα"; Γιατί; Γιατί αυτός είναι ο πολιτικός ρόλος του ΚΚΕ ως κόμματος και άρα και του αρχηγού του. Μπαίνει επικεφαλής της κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον ίδιο λόγο που πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ των βολεμένων και επαγγελματιών διαδηλωσάκηδων του ΚΚΕ στους κοινωνικούς αγώνες. Πρωταγωνιστεί αυτό, για να μην προλάβει και πρωταγωνιστεί κανένας άλλος. Βγαίνουν πρώτοι οι κρατικοδίαιτοι προβοκάτορες του ΚΚΕ, για μην βγαίνουν στους δρόμους οι φτωχοί εργαζόμενοι και τα θύματα της εκάστοτε πολιτικής της κυβέρνησης των δωσίλογων. Βγαίνουν οι "ψωριάρηδες" στον δρόμο, για να μην βγουν οι υγιείς. Βγαίνουν οι λίγοι σταλινικοί φασίστες, για να μην τολμούνε να βγούνε τα εκατομμύρια των δημοκρατών.
Το ανάλογο κάνει και ο Θεοδωράκης. Σε μια εποχή που το σύστημα φοβάται τα εκατομμύρια των νέων και μορφωμένων Ελλήνων, που μπορεί ν' αντιδράσουν στην ξένη κατοχή, βγαίνει ο ετοιμοθάνατος Μίκης να τους "καπελώσει". Πριν αυτά τα εκατομμύρια των απελπισμένων Ελλήνων βρουν τη φυσική τους ηγεσία μέσα από κοινωνικές "ζυμώσεις", έρχεται το σύστημα και βγάζει από τα "ντουλάπια" του τη δική του ηγεσία …Την ηγεσία της πλάκας και της υποταγής, την οποία αντιπροσωπεύει άριστα ο Μίκης.
Ο δογματικός και ως εκ τούτου υπάκουος σταλινικός, προτείνει στα εκατομμύρια των Ελλήνων την "ανυπακοή" …Ο διεθνιστής σταλινικός, που στα γεράματα ανακάλυψε τον "πατριωτισμό". Εκατομμύρια Έλληνες δημοκράτες εργαζόμενοι υποφέρουν από το ΔΝΤ και θέλει να μπει επικεφαλής τους ο πάμπλουτος σταλινικός. Τα Πατήσια και το Περιστέρι μπορεί να υποφέρουν, αλλά την ηγεσία τους διεκδικεί κάποιος, ο οποίος κατοικεί στη Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Γείτονας του άλλου "γίγαντα" του σοσιαλισμού είναι ο Θεοδωράκης …Γείτονας του Άκη.
Μια ματιά να ρίξει κάποιος στον λόγο που εξέφρασε στο ΡΕΞ, θα καταλάβει ότι πρόκειται περί ενός μνημείου ψευτιάς και υποκρισίας. Σταχυολογούμε μερικές "εκφράσεις" του, για να καταλάβει ο αναγνώστης το μέγεθος αυτής της υποκρισίας. Γιατί υποκρισία; Γιατί το άσχημο πρόσωπο των φασιστών, που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια, είναι το δικό του πρόσωπο. Είναι απόλυτα ακριβής στην περιγραφή του, γιατί στην πραγματικότητα περιγράφει τον εαυτό του. Μιλάει γι' αυτούς που διέλυσαν το ΕΑΜ και μας οδήγησαν στον εμφύλιο, ξεχνώντας ότι είναι ίσως το επιφανέστερο μέλος του κόμματος που "καπέλωσε" το ΕΑΜ και το οδήγησε στην απαξίωση και στη συνέχεια στον εμφύλιο. Μιλάει γι' αυτούς, οι οποίοι γίνονται δούλοι ξένων δυνάμεων, ξεχνώντας ότι ο ίδιος υπήρξε φανατικός ρωσόδουλος. Μιλάει γι' αυτούς, οι οποίοι γίνονται φανατικοί πολέμιοι των εθνικών τους συμφερόντων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ξένα συμφέροντα, "ξεχνώντας" ότι ανήκει σε ένα κόμμα, που, για να ευχαριστήσει τον Στάλιν, υποστήριξε την αυτονομία της Μακεδονίας.
Δεν σταματάει όμως στις ιστορικές αναφορές. Κρίνει και τη σημερινή κατάσταση με τον "επαναστατικό" του τρόπο. Μιλάει για παράγοντες οικονομικούς και πολιτικούς, ιδιοκτήτες καναλιών, ραδιοφώνων και εφημερίδων, που στέκονται "πάνω" από την Ελλάδα σαν "μαύρο" σύννεφο. Ξεχνάει να μας πει αυτός ο "ποιητής" ότι εδώ και τριάντα χρόνια αυτοί είναι οι "κολλητοί" του και οι ευεργέτες του. Αυτοί τον "τιμούν" σαν να επρόκειτο για τον ζωντανό "Τουταγχαμών".
Αυτών τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα είναι που έχουν χτίσει τον "μύθο" του Θεοδωράκη. Αυτών τα δημοσιογραφικά δουλικά "προσκυνούν" τον τραυλό ρήτορα. Μιλάει για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι "νοθεύουν" την εθνική μας παιδεία και ξεχνάει να μας πει ότι αυτοί οι επίορκοι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι, οι οποίοι έβαλαν τα "έργα" του μέσα στα σχολεία, μετατρέποντάς τα σε υποχρεωτικά "πλυντήρια" συνειδήσεων. Μιλάει για τοποτηρητές της ξένης εξάρτησης, ξεχνώντας ότι υπήρχαν κάποια χρόνια της ζωής του, που εξασφάλιζε τον επιούσιο με ρωσικά ρούβλια.
Το παραλήρημα συνεχίζεται με την έκθεση των αποκυημάτων της φαντασίας του. Φαντάζεται την Ελλάδα Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Ακέραιη και Αυτοδύναμη ένας άνθρωπος, ο οποίος σε όλη του τη ζωή προσκυνούσε τον Στάλιν και χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να τον ευχαριστήσει και να εξυπηρετήσει τα σοβιετικά συμφέροντα …Ένας άνθρωπος, ο οποίος σκότωσε Έλληνες, για να εξυπηρετήσει αυτά τα συμφέροντα …Ένας άνθρωπος, ο οποίος συμμετείχε και ποτέ δεν "καταδίκασε" τον εμφύλιο …Τον πιο άδικο εμφύλιο στην παγκόσμια ιστορία. Έναν εμφύλιο, ο οποίος ξεκίνησε από εντολή του ξένου αφεντικού στους τοπικούς "Θεοδωράκηδες", προκειμένου αυτός ο λαός να "ματώσει" σε βαθμό τέτοιο, που να μην είναι ποτέ Ελεύθερος, Ακέραιος, Άφοβος και Αυτοδύναμος, όπως τον "ονειρεύεται" σήμερα ο Θεοδωράκης.
Μιλάει για τσιράκια της εξάρτησης, που φρόντισαν να σβήσουν τη μνήμη των ηρώων μας ένας άνθρωπος, που το σύστημα μάς τον βάζει με το ζόρι σχεδόν καθημερινά μέσα στα σπίτια μας και στις ζωές μας. Μιλάει για στήλη της Ντροπής κάποιος, ο οποίος θα έπρεπε να έχει δική του "σειρά" σε μια τέτοια στήλη. Μιλάει για Αγώνα Ανεξάρτητων Πολιτών κάποιος δογματικός σταλινικός, ο οποίος ήταν σε όλη του τη ζωή "στρατευμένος" σε ένα ξενόδουλο κόμμα, που πολεμούσε τους πολίτες. Μιλάει για Δημοκρατία το ηγετικό στέλεχος ενός κόμματος, το οποίο πήρε τα όπλα εναντίον της. Καταγγέλλει τις κακές τράπεζες —οι οποίες μας έβαλαν στο ΔΝΤ— ο άνθρωπος αυτός, που δεν υπάρχει ούτε μία τιμητική εκδήλωση, που να έγινε υπέρ του και να μην είχε τη χορηγία κάποιας Τράπεζας …Ο Μίκης …Ο συνοδοιπόρος και συναγωνιστής του Κόκκαλη, του Λαμπράκη, του Μπόμπολα …και των άλλων "παιδιών".
Αυτός έρχεται τώρα να καταγγείλει τη λεηλασία της πατρίδας μας. Να καταγγείλει τη λεηλασία από τους ομοίους του. Από αυτούς, που, για όσο διάστημα θα καταφέρνουν να μας κλέβουν, δεν θα παραλείπουν να "θυμούνται" να τιμήσουν τον Μίκη για "τελευταία" φορά. Αυτός είναι ο καλύτερος "ηγέτης", που θα μπορούσε να έχει ο κοινωνικός αγώνας στην Ελλάδα. Είναι τυχερή η Ελλάδα, που τον έχει ακόμα ζωντανό και διαθέσιμο έναν τέτοιο γίγαντα. Ποιος το λέει; Το "δημοκρατικό" Mega του Μπόμπολα. Το "πατριωτικό" Βήμα του Λαμπράκη. Το βρίσκεις ακόμα και στα περίπτερα, αν "ξύσεις" το "ξυστό" του Κόκκαλη. Το μαθαίνεις αν πάρεις τηλέφωνο στη mediatel του Τεγόπουλου. Οι μεγαλύτεροι "κατασκευαστές" διαπλοκής στην Ελλάδα συμφωνούν ότι ο Μίκης είναι το καλύτερο "πλυντήριο" εθνικής μνήμης. Όλοι οι μεγάλοι "πατριώτες" συμφωνούν ότι ο Μίκης είναι αυτός, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία …Ο μόνος, γιατί μόνον αυτός έχει εξασφαλισμένους χορηγούς.
Αυτό είναι το όλο θέμα. Εξαιτίας της διαπλοκής όλοι οι Έλληνες αγωνιστές —πλην του Μίκη— είναι άσχετοι και άσημοι. Η Ελλάδα "πονά", αλλά δεν "γεννά" ηγέτες. Η Ελλάδα υποφέρει και συμπιέζεται από τη δυστυχία, αλλά δεν "ζυμώνεται". Ηγέτες "γεννιούνται" μόνον με την ευγενική χορηγία των διαπλεκομένων εργολάβων, εκδοτών και τραπεζιτών. Τέτοιος είναι ο "πολυβραβευμένος" Θεοδωράκης …Ο "νέος" ηγέτης της νέας κατάστασης των νέων προβλημάτων …Η απόλυτη φάρσα. Η Ελλάδα "ώδινεν όρος και έτεκε Μυ-κη-ν" …Το ετοιμοθάνατο "βρέφος" …Το βρεγμένο σταλινικό "σπίρτο", που θέλει ν' ανάψει τη "Σπίθα" της αντίδρασης στην Ελλάδα …Ο Μίκη-Μάους της ελληνικής κοινωνικής αντίστασης …Ο κολλητός του Γιωργάκη του ΔΝΤ …Αυτός, ο οποίος κάλεσε σε "πιτζάμα"-πάρτι τον Ερντογάν. Ο "γενναίος" Μίκης του παρακράτους, που από το κρεβάτι του προκάλεσε τους παρακρατικούς τρομοκράτες να πάνε να τον "σκοτώσουν". Έτσι κόβουν τα καλτσόν οι γέροι και μετά παραπονιούνται που τους κρέμονται οι ζαρτιέρες.
Μετά από όλα αυτά είναι δυνατόν να μην πάρουμε τα κομπιουτεράκια στα χέρια μας; Ανά 37 χρόνια ξεφεύγουν από τον Μίκη οι πληροφορίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με το μέλλον της Ελλάδας. Περιμέναμε 37 χρόνια, για να μάθουμε ότι ο Μίκης ήταν αυτός, ο οποίος συναποφάσισε με τους Αμερικανούς για τη "λύση-Καραμανλή". Να υποθέσουμε ότι το 2048 θα μάθουμε σε ποιο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον αποφασίστηκε να βγει "μπροστά" με τη "Σπίθα". Ήταν δική του ιδέα η "λύση-Θεοδωράκη"; Ήταν δική του ιδέα η αντίδραση των "ανεξάρτητων" Πολιτών ή ήταν ιδέα των Αμερικανών, που τη δοκίμασαν και κάπου αλλού; Είχε καθυστερήσεις το αεροπλάνο ή έφτασε στην Ουάσιγκτον χωρίς πρόβλημα; Απλά πράγματα. Όταν πρέπει η Ελλάδα ν' αλλάξει "ρότα", πάντα επιστρατεύεται ο υπεράνω πάσης υποψίας "πατριώτης" Μίκης …Ο μεγάλος κλαριντζής και παλιός συνάδελφος του μεγάλου τραγουδιστή Πάγγαλου. Εμείς τα μαθαίνουμε όλα αλλά δυστυχώς με μια μικρή καθυστέρηση.
Υπομονή χρειάζεται. Για παράδειγμα, τώρα περιμένουμε το 2026 να μάθουμε τι συνέβη στο βρόμικο 89. Δεκαπέντε χρόνια έμειναν. Τι είναι δεκαπέντε χρόνια; Τότε θα μάθουμε τον ρόλο, που είναι σίγουρο ότι έπαιξε ο Μίκης στο "βρόμικο" 89 …Την εποχή που έπρεπε να γίνει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, για να μπούμε στη Νέα Τάξη των ιδιωτικοποιήσεων και της λεηλασίας και να μην το χρεωθεί το "κεφάλαιο"-Ανδρέας. Να χρεωθεί η Δεξιά τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά να πλουτίσουν οι "σοσιαληστές" τύπου Άκη και Σημίτη. Ήταν η εποχή που ο ελληνικός λαός αρνούνταν επίμονα και πεισματικά την πρωθυπουργία στον Μητσοτάκη και μόνον το ΚΚΕ μπορούσε να τον κάνει πρωθυπουργό …Το ΚΚΕ, που κάνει πάντα πρωθυπουργό στην Ελλάδα όποιον βολεύει τους Αμερικανούς. Δεν μπορούσε το 74 να κάνει πρωθυπουργό τον Ανδρέα, αλλά μπορούσε το 89 να κάνει τον Μητσοτάκη.
Εκείνη λοιπόν την εποχή ο Μίκης και το ΚΚΕ πάσχιζαν να κάνουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, όπως πάσχιζαν και κάποιοι άλλοι …Άλλοι, όπως αυτοί που σκότωσαν τον Μπακογιάννη. Εκείνη την εποχή είναι βέβαιον ότι και πάλι ο Θεοδωράκης "ρύθμιζε" τη συμπεριφορά του ΚΚΕ. Ποιος ξέρει; …Μπορεί το 2026 να μάθουμε ότι πήγε ο Μίκης στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν τη "λύση-Μπακογιάννη". Μπορεί κάποτε να ισχυριστεί ο Μίκης —όπως και στην περίπτωση Καραμανλή— πως ήταν ο ίδιος εμπνευστής της. Έχει εμπνεύσεις, όταν πηγαίνει στην Ουάσιγκτον. Τον ωφελεί το κλίμα της.
Άλλωστε είναι φανερό ότι εκείνη η πολιτική δολοφονία είναι προϊόν σκέψης έμπειρου αριστερού χαφιεδοπράκτορα και συνωμότη. Σε πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο αμιγώς του "αριστερού" χώρου σκοτώνεται από "αριστερή" τρομοκρατική οργάνωση δεξιός πολιτικός και αυτό ισχυροποιεί τη Δεξιά εξουσία υπό την ηγεσία του "αριστερού" Μητσοτάκη. Αυτοαπαλλάσεται η Αριστερά από τα "χρέη" της, τα μεταφέρει στη Δεξιά και εξασφαλίζει και μελλοντική "πίστωση". Ούτε ο Τζώρτζ Σόρος δεν θα το κατάφερνε αυτό. Μιλάμε για πολιτικό "αλγόριθμο" από αυτούς που "λύνουν" οι σταλινικοί συνωμότες …και ο Θεοδωράκης ήταν καί σταλινικός καί συνωμότης …Ο αξιόπιστος και μυημένος στις "ρυθμίσεις" Θεοδωράκης και όχι ο γραφικός Χαρίλαος …Ο υπουργός του Μητσοτάκη. Άρα στις επαφές του πονηρού Θεοδωράκη —και όχι του αγράμματου Φλωράκη— αναζητούμε τις μυστικές συμφωνίες του ΚΚΕ για τη συμμετοχή του στο "βρόμικο" 89.
Αυτό είναι και το σωστό. Ο πραγματικός αρχηγός διαπραγματεύεται και όχι ο "αχυράνθρωπος". Ο πραγματικός αρχηγός παίρνει τις ευθύνες. Μιλάμε για ταλαιπωρία. Μιλάμε για καθήκοντα αρχηγού. Πιθανότατα, λοιπόν, την ώρα που ο "αχυράνθρωπος" Χαρίλαος περιφερόταν ανέμελος στα καφενεία, ο πραγματικός αρχηγός "πετούσε" ξανά για Ουάσιγκτον …Μιλάμε για υπερατλαντικά ταξίδια …και για γέρο άνθρωπο. Πόσο "ήρωας" πρέπει να είναι ο Μίκης, για ν' αντέχει τόσα jet lag κάθε τρεις και λίγο; Βέβαια είχε και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν ήταν τζάμπα τα ταξίδια του. Ήταν και το θέμα με τα Πνευματικά Δικαιώματα των έργων του, που έπρεπε να διασφαλίσει στην Νέα Τάξη …και το έκανε το ταξίδι.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι κακώς το σύστημα στηρίζεται ακόμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Έπρεπε να σεβαστεί τα όρια της ανθρώπινης βιολογίας. Έπρεπε ν' αποδεχθεί το γεγονός ότι ακόμα και τα καλύτερα "εργαλεία" κάποτε "χαλάνε". Έπρεπε ν' αποδεχθεί ότι ο Μίκης "τελείωσε" όχι μόνον πολιτικά αλλά και βιολογικά και να τον αφήσει να "σβήσει" χωρίς να τον εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Να τον περιορίζει στις "ειλικρινείς" αποκαλύψεις του, για να τον προστατεύει, αλλά και να προστατεύεται και το ίδιο. Με ελεγχόμενα δελτία τύπου έπρεπε να επικοινωνεί ο Μίκης με τον τύπο. Απλά πράγματα. Ακόμα και τα καλύτερα και πιστότερα "σκυλιά" γερνάνε κι αποστρατεύονται. Δεν μπορούν να "δαγκώσουν" και όταν το επιχειρούν φαίνονται ότι είναι "ξεδοντιασμένα".
Όμως, το σύστημα σήμερα στην Ελλάδα πληρώνει τις δικές του επιλογές. Πληρώνει την αλαζονεία του. Πληρώνει τις επιλογές, που έκαναν την ελληνική πολιτική σκηνή οικογενειακή "περιουσία" κάποιων. Αυτές οι επιλογές οδήγησαν στη σημερινή "λειψανδρία". Ο γιος, ο ανιψιός ή ο φίλος των ίδιων και των ίδιων ανθρώπων αποδεικνύεται ανεπαρκής να φέρει "φορτίο" πολιτικής αποστολής. Ανεπάγγελτα παράσιτα έχουν καταλάβει όλα τα πόστα του συστήματος και τώρα δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν στις ανάγκες του. Δεν υπάρχει πλέον το πολιτικό προσωπικό, που να έχει τις προδιαγραφές να παίξει τον προβοκατόρικο ρόλο που έπαιξαν παλαιότερα ο Μίκης, ο Ανδρέας, ο Καραμανλής ή ο Μητσοτάκης.
Όσο κι αν το επιθυμεί ο Θεοδωράκης, δεν μπορεί να τους "βοηθήσει" για άλλη μια φορά. Δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του ακροβάτη ένας γέρος. Δεν μπορεί να παραστήσει τον υπερδραστήριο "Βέγγο" ένας κλινήρης. Αυτό είναι που τους εκθέτει όλους μαζί και βέβαια αποκαλύπτει τις αδυναμίες του συστήματος …Του συστήματος, που είναι φανερό ότι έχει επενδύσει πάνω του …Μια επένδυση, η οποία φαίνεται καθαρά από τον λόγο του Μίκη στο ΡΕΞ …Έναν λόγο, ο οποίος είναι προφανές πως δεν ανήκει ούτε στον Μίκη ούτε στους περί αυτόν συνεργάτες …Ένας λόγος, που φαίνεται ότι ο συγγραφέας του είναι στέλεχος μυστικών υπηρεσιών …Γνώστης της πολιτικής ιστορίας του τόπου και μυημένος στην ανθρώπινη ψυχολογία και την προπαγάνδα. Το κείμενο, δηλαδή, που διάβασε ο Μίκης σαν δικό του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα μπορούσε να είναι γραμμένο από τον διάσημο κειμενογράφο της πάλαι ποτέ 17 Νοέμβρη.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Σωστός λόγος, ο οποίος εκφέρεται από το λάθος πρόσωπο, δεν φέρνει θετικό αποτέλεσμα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ακόμα η σβησμένη "Σπίθα" του Μίκη, γιατί επιμένει η διαπλοκή να μας τη θυμίζει …Για κανέναν άλλο λόγο. Και ενώ τα κέρδη είναι ελάχιστα, τα ρίσκα —όπως αποδεικνύεται— είναι τεράστια. Γιατί; Γιατί ο "ήρωας" Μίκης αναγκάζεται και εκτίθεται πιο πολύ απ' ό,τι αντέχει. Ναι μεν ο λόγος του είναι "έτοιμος", αλλά τη διαχείριση της προσωπικότητάς του —σαν "επαναστάτη" της νέας εποχής— θα πρέπει να την κάνει ο ίδιος. Αυτό είναι λάθος και αυτό οδήγησε στην αποκάλυψη που περιγράφουμε.
Είναι λάθος μεγάλο για το σύστημα, που άφησε τον υπέργηρο Θεοδωράκη ελεύθερο ν' αγωνίζεται να χτίσει το νέο "προφίλ" για την νέα αποστολή του. Ήταν θέμα χρόνου να ξεπεράσει τα όρια. Γνώριζε πως, ως σταλινικός —και χαφιές της Μόσχας—, δεν θα είχε την "απήχηση" που θεωρεί ότι δικαιούται. Γι' αυτόν τον λόγο άλλαξε "στρατόπεδο" και προσπαθεί να μπει επικεφαλής της κοινωνικής αντίδρασης, εκμεταλλευόμενος μια έννοια ξένη προς την ιδεολογία του και την πορεία της ζωής του, όπως είναι ο "πατριωτισμός". Όμως, αυτός ο όψιμος "πατριώτης", που λόγω ηλικίας ξεχνάει τι λέει και τι είναι σημαντικό να λέει, είναι επικίνδυνος. Επικίνδυνος τόσο για τον εαυτό του όσο και για τα αφεντικά του. Δυστυχώς για τον Μίκη στον σημερινό σχεδιασμό δεν είναι εμπνευστής, αλλά "υποκείμενο". Ένα "υποκείμενο" αποτυχημένο, εφόσον η "λύση-Θεοδωράκη" δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμήσει και να φέρει λύσεις για το σύστημα.
Ο λαός σύντομα θα επαναστατήσει για τους λόγους που επιτυχώς περιγράφει ο Μίκης, αλλά δυστυχώς χωρίς την παρουσία του. Θα επαναστατήσει με δική του ηγεσία και όχι υπό την ηγεσία του υπέργηρου προδότη. Τώρα, που ο Μίκης αγωνιά για την υστεροφημία του, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα γράψει το όνομά του με σκαλιστά γράμματα στην ελληνική ιστορία. Απλά θα το γράψει εκεί όπου δεν θέλει. Θα το γράψει με κεφαλαία γράμματα στη Στήλη της Ντροπής, που προτείνει ο ίδιος να υψωθεί στο Σύνταγμα. Αυτό δεν θα το περιμένουμε άλλα 37 χρόνια για να το δούμε. Σύντομα θα γίνει, εφόσον όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Τάξη δεν θ' αντέξει για πολύ ακόμα. Σύντομα θ' ανοίξουν τα μυστικά "κιτάπια" της και θ' αποκαλυφθούν οι προδότες των λαών. Θα αποκαλυφθούν οι δωσίλογοι, οι προδότες, αλλά και οι καραγκιόζηδες.
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μίκης θα έχει τη δυστυχία να δει ζωντανός τον "θάνατό" του. Ζωντανός θα είναι, όταν οι Έλληνες θα σκυλεύουν το "πτώμα" του. Χώρο το όνομα τού Μίκη θα πιάσει σε κάποια μελλοντική στήλη της ντροπής, αλλά καλού κακού ας ζητήσει και λίγο χώρο από τον φίλο του τον Μπόμπολα ...στον ΧΥΤΑ της Κερατέας …Αρκετό χώρο, γιατί είναι και αρκετά ψηλός. Έτσι κι αλλιώς όλη η αριστερή "παλιοπαρέα" της μεταπολίτευσης σε κάποιον ΧΥΤΑ θα καταλήξει. Όλοι οι πλιατσικολόγοι, που, ελέω ΗΠΑ, μας κατέκλεψαν, προκειμένου να μας "χαρίσουν" τη Δημοκρατία, σε σκουπιδότοπους θα καταλήξουν. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Στον ΧΥΤΑ της ελληνικής ιστορίας …και όχι μόνον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

167 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μίκης Θεοδωράκης… ο τελευταίος επιζών προδότης


 1. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296750225934#c1157086789829689573'> February 3, 2011 at 6:23 PM

  Ένα κείμενο που οι φίλοι του Παναγιώτη Τραϊανού περιμέναμε εδώ και πολύ - πολύ καιρό.

  Ένα πολύ δυνατό κείμενο διότι - εκτός των όσων περιγράφει και αποκωδικοποιεί - αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί αν όλα τα ιστολόγια που αφελώς πίνουν νερό στο όνομα του προδότη είναι ικανά να συμβάλλουν στην αποτροπή του καπελώματος του αγώνα που όλοι κάνουμε τούτη τη στιγμή.

  Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί αν έχουμε το σθένος να τους φάμε ζωντανούς ή θα χειροκροτούμε σε στημένο αγώνα κάθε φορά που θα βλέπουμε προσυμφωνημένες "σφαλιάρες" μεταξύ της Θάλειας και του Μίκη, μεταξύ της Δραγώνα και του Θεοδωράκη.


  "Ένα το χελιδόνι και η Άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"

  Μίκη κάτι πρέπει να σου θυμίζει αυτό, ε;

  "Έπρεπε να περιμένουμε 37 χρόνια, για να μάθουμε ότι το "διωκόμενο" ΚΚΕ συμμετείχε στην "επάνδρωση" της Δεξιάς, που στη συνέχεια δεν "ξεχνούσε" τι "σημαίνει"."

  Πες στα αφεντικά σου (αν και είναι σίγουρο ότι πλέον το έχουν καταλάβει), ότι ο ήλιος έχει σχεδόν γυρίσει. Μετά από 46 χρόνια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ γύρισε.

   

 2. BillyellasAZ(ellasAZ)
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296750656291#c9053599982444938236'> February 3, 2011 at 6:30 PM

  Ένα αλόκοτο νέφος ξάπλωσε το μαύρο πέπλο του πάνω απ' την Ελλάδα μας και την βυθίζει στο σκοτάδι... θεριά και τέρατα ψάχνουν να την κατασπαράξουν, όλες οι μαύρες ψυχές της οικουμένης...σαν ερπετά...φίδια...έτοιμα να ποτίσουν δηλητήριο το θύμα τους...Ω, της δυστυχίας σας άνθρωποι βάρβαροι και μωροί...

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296755089936#c4792308265599780088'> February 3, 2011 at 7:44 PM

  Οργανοπαίκτης δεν ήταν ο Θεοδωράκης; Μήπως σήμερα οι Αμερικανοί θα καλέσουν στην Ουάσιγκτον τον Φοίβο και τον Καρβέλα, για να συζητήσουν για το ΔΝΤ;

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296755640145#c3052151090731125782'> February 3, 2011 at 7:54 PM

  Μου φαίνεται ότι ξαφνικά θα φανερωθείς επαγγελματικά και θα δούμε όλοι ότι είσαι ένας παπάς. Από την άλλη πάλι είσαι τόσο πραγματιστής (βλέπε ορθολογιστής) που αποκλείεται να είσαι παπάς. Ίων.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296757097882#c3869031174863632055'> February 3, 2011 at 8:18 PM

  Ωραιότατο το άρθρο σου Παναγιώτη, αλλά η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!

  ΓΙΑΤΙ Ο Τ Ε Λ Ε Υ Τ Α Ι Ο Σ ΠΡΟΔΟΤΗΣ;

  Θες μήπως να αρχισω να απαριθμώ προδότες ξεκινώντας από τους Βουλευτες και τους Δημοσιογράφους;

  Αυτοί τι έγιναν; Δεν μετράνε για προδότες;

  ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ...

  Φιλικά!

   

 6. alchimist
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296759137518#c3391705898869690636'> February 3, 2011 at 8:52 PM

  This comment has been removed by the author.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296759269260#c1328048892622068009'> February 3, 2011 at 8:54 PM

  Νασαι παντα καλα και να συνεχιζεις ετσι να μας ανοιγεις τα ματια...

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296767094092#c1926963845390993611'> February 3, 2011 at 11:04 PM

  H απόλυτη υποκρισία συγκεντρωμένη στο πρόσωπο ενος "φτιαγμένου" απο τα ΜΜΕ συνθέτη που φιλοδοξούσε κάποτε να γινει και Πρόεδρος Δημοκρατίας....
  Επέρριψε ευθυνες στους Ελληνες πολιτικούς για τον τρόπο που διαχέιρίστηκαν την οικονομία απο το 74 και μετα και οδηγησαν σε κατηφορο την δημόσια ζωή συμβαλοντας στην κατάρρευση της χώρας...Στους ιδιους πολιτικούς με τους οποίους υπήρξε
  συνδαιτημόνας ολα αυτά τα χρόνια και ενίοτε εξήρε και την πολιτική τους ηθική!!!Ξεπέρασε σε υποκρισία ακομα και την κολλητή του την Ντόρα που ζητησε να γινει εξεταστική επιτροπη για να αποκαλυφθουν ποιοί επωφελήθηκαν απο τις μιζες της Ζημενς.
  Προβλήθηκε απο τα πουλητάρια της Δημοσιογραφίας των ΜΜΕ που αν στην θέση του ηταν καποιος απο μας και οργανωνε κινημα Πολιτων μονο προβοκάτορα θα τον χαρακτήριζαν!!!
  Ενας "τελειωμένος" κατά συνθήκη "πολιτικός" με "αυθεντικό επαναστατικό" λόγο πηρε τωρα στα γεράματα λίγο ακόμα απο το φως της Δημοσιότητας με σκοπό να διατηρηθεί στο προσκήνιο για οσο θα τον προβάλλουν τα ΜΜΕ πριν τον πετάξουν κι αυτόν σε κανα ΧΥΤΑ οπως γραφει ο Παναγιώτης
  ή σε κανα prive σκουπιδοτενεκέ όπως έχουν κάνει με τόσους και τόσους άλλους καραγκιόζηδες,γλείφτες και τσουτσέκια του ελέους που πρόθυμα αναλαμβανουν να κάνουν τις Φιλλιπινέζες της Διαπλοκής!!!
  Ενας χαμαιλέων της πολιτικής με τις πολλαπλές πολιτικές αποχρώσεις που φορεσε εδω και 30 χρόνια ....Αποκηρυγμένος ακόμα και απο το ΚΚΕ αφου τόλμησε να το συναγωνιστεί στο χαφιεδισμό και στα τσατσιλίκα
  όπου διαχονικά κρατα τα σκήπτρα...Πρέπει να σπασαν τρελλή πλάκα ολοι αυτοί που κατεύθυναν την "σπίθα" του και τον άκουγαν
  πριν λιγα βράδια να μιλάει!!! Ισως να αφησαν καποιο παράθυρο μήπως συγκινηθεί ο Γερουλάνος και επιτρέψει καμμια χορηγια για καμμιά συναυλία !!!

   

 9. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296768318461#c6918048338388834721'> February 3, 2011 at 11:25 PM

  Ζαγκούλης Γεώργιος 39
  30 Ιανουαρίου 2011 11:11 μ.μ.

  κ.Τραϊανού, ....επειδή οι σημερινοί ηγέτες της Ελλάδας έχουν ξεφύγει από τα όρια που ένας λαός θεωρεί ανεκτά κι έχουν μπει στην επικίνδυνη ζώνη......και για λίγα "αργύρια" ρισκάρουν ν΄αποτελούν τα κεφάλια τους "διακοσμητικά" στοιχεία στις πλατείες.....(Έκλειψις) Πιστεύω στο αποτέλεσμα που θα έχει μια ενδεικτική παρουσίαση των ενεργειών τους -στοιχεία αδιαμφισβήτητα - οι οποίες τους ενοχοποιούν.Επιτρέψτε μου να θέσω το χρονικό όριο (1967-σήμερα).Συγχαρητήρια για τον σπουδαίο και πολύτιμο λόγο σας!!! Σύνοψη-ΤΕΚΜΑΡΤΗ- της Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας!!!!!!Σας ευχαριστώ πολύ.

   

 10. kimon
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296770653630#c3519402280705718129'> February 4, 2011 at 12:04 AM

  Σωστά, τεκμηριωμένα... και που να αρχίσουν να δημοσιεύονται σε συνέχειες τα ντοκουμέντα από το φάκελλο της "κύπρου" στην Κύπρο ...θα δούμε απίστευτα πράγματα!!! υπομονή μέχρι τότε.

   

 11. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296770824637#c5388346665976808620'> February 4, 2011 at 12:07 AM

  Ο αποκαλυπτικός λόγος τού Παναγιώτη Τραϊανού δεν "δικαιούται" μιάς κάποιας απαντήσεως;Στούς αποκαθηλωθέντες δέν έχει γνωστοποιηθεί η ....αποκαθήλωση;

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296812797005#c6659905131094018637'> February 4, 2011 at 11:46 AM

  ΟΣΟΝ ΑΦΡΟΡΑ ΤΟΝ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ
  ΝΑ ΠΩ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ 5 Ο ΜΙΚΗΣ
  ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΝ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ
  ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ!ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ!ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΕΛΛΗΝ Η ΠΡΟΔΟΤΗΣ Η ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΜΕΣΗ
  ΟΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ" ΕΩΣ ΤΗΝ "ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΑΥΤΟ!
  ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ
  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296858727168#c4580070781544077285'> February 5, 2011 at 12:32 AM

  Κάποιες παρατηρήσεις:
  1. Ο Μίκης Θεοδωράκης τον καιρό που αναφέρεται το κείμενο και η συνέντευξή του
  (Ιούνιος 1974) δέν ανήκε στο ΚΚΕ από το οποίο είχε αποστασιοποιηθεί μετά τη διάσπασή
  του τον Φεβρουάριο του 1968. Επομένως δέν δικαιολογείται το λογικό άλμα ότι ο
  πραγματικός αρχηγός του ΚΚΕ ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης. (Χωρίς φυσικά να μήν ευσταθούν
  κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς για τους ηγέτες του ΚΚΕ).
  2. Ενα κείμενο που βρίθει χαρακτηρισμών όπως αυτό, έχει δύο αναγνώσεις:
  α. Μία απο αυτούς που «θέλουν» να τους ακούσουν γιατί ασυνείδητα εκφράζει την οργή τους,
  β. Μία από αυτούς που «απεχθάνονται» γιατί το θεωρούν προσβλητικό.
  Ισως ένα κείμενο χωρίς τους πλατιασμούς και τους χαρακτηρισμούς (οι οποίοι όπως
  είναι ατεκμηρίωτοι μάλλον δείχνουν συναισθηματικό «φόρτωμα» δέν προσφέρουν
  θετική διέξοδο) θα ήταν πιό χρήσιμο.
  Η πολιτική πράξη «πατά» πάνω στο συναίσθημα αλλά δέν βασίζεται μόνο σε αυτό. Προσπαθεί να στηρίζεται πάνω σε αδιαμφισβήτητα γεγονότα που να απορρέουν από λογική σκέψη. Δυστυχώς το παραπάνω κείμενο προσφεύγοντας στο συναισθηματικό «φόρτωμα» μόνο πηγή τριβών είναι.
  Για να γίνω πιό σαφής: Ο Μίκης προτείνει μιά οργάνωση πολιτών κατά του ΔΝΤ κ.τ.λ.
  Εσείς τί προτείνετε στους πολίτες; Βλέπω ότι φωνάζετε και καταγγέλετε το «καπέλωμα» από το «σταλινικό/φασιστικό» ΚΚΕ των κινήσεων των πολιτών, αλλά δέν έχω δεί συγκεκριμένες οργανωτικές προτάσεις για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
  Καλό λοιπόν είναι να συγκεκριμενοποιήσετε το νόημα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που προτείνετε. Προτάσεις λοιπόν και όχι χαρακτηρισμοί!

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296860076312#c6224878844759929174'> February 5, 2011 at 12:54 AM

  ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΕΓΩ
  ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΑΤΟ
  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
  ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΑ
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
  ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
  ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ.
  ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΑΓΑΘΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ
  ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
  ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ !!!

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296860829043#c1751240963998069457'> February 5, 2011 at 1:07 AM

  Ανώνυμε του #13. Αφού έκανες τον κόπο και διάβασες το παραπάνω κείμενο, κάνε το κόπο ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ να διαβάσεις και άλλα κείμενα του Π. Τραϊανού! Όχι μόνο δείχνει τους υπευθύνους αλλά δίνει και τις λύσεις! Είναι ο μόνος ο οποίος σου αναλύει το πρόβλημα και σου δίνει και την ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ λύση!

   

 16. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296871792091#c9107765271996578602'> February 5, 2011 at 4:09 AM

  Με μεγάλη θλίψη διάβασα όλο αυτό τον οχετό της λάσπης που έρριξες στην Μίκη.
  Σου παραθέτω ένα άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη με τίτλο:
  Εγινε μέγας και τρανός; Φάτε τον, λιώστε τον!
  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=28&id=7277
  Γιατί τόσο μένος; Δεν μπορώ να δώσω καμμία εξήγηση.
  Ο Μίκης πάντα είχε το θάρρος της γνώμης του, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, ποτέ δεν χρησιμοποίησε την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών ή την πουλημένη φωνή των δημοσιογράφων. Με χυδαίες απλοποιήσεις στήνεις στον τοίχο τον κορυφαίο Ελληνα του τελευταίου αιώνα, χρησιμοποιώντας μία φρασεολογία πεζοδρομίου, που πρώτα απ' όλα θίγει εσένα.
  Ο Νίκος Γκάτσος κλείνει το ποίημά του Κεμάλ, λέγοντας με πίκρα ...νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί... Οσο υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται αδιαμαρτύρητα τέτοια αρθρογραφία, ο Νίκος Γκάτσος θα επαληθεύεται.

   

 17. melissokomos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296895022792#c8097017266968615604'> February 5, 2011 at 10:37 AM

  Μια λεπτομέρεια όμως χαλάει την συνταγή σας. Ο Μίκης δεν είναι "επικεφαλής" της Σπίθας όπως λέτε, δεν υπάρχει πρόεδρος/αρχηγός ή δεν ξέρω τί άλλο φαντάζεστε για την Σπίθα. Δεν είναι κόμμα, δεν φτιάχτηκε για να μπει στη Βουλή. Η Σπίθα είναι εσύ, εγώ, ο άλλος παραδίπλα που έχουμε αγανακτήσει με την επίφαση δημοκρατίας και την εθνική ταπείνωση με το Μνημόνιο και τους δωσίλογους πολιτικούς που κυβερνούν αυτό τον τόπο.
  Η Σπίθα είναι η πρώτη οργάνωση ενάντια στο Μνημόνιο και το Σύστημα διακυβέρνησης που ξεκινά από την ίδια την κοινωνία, χωρίς καπελώματα κομματικά. Είναι λογικό να ενοχλεί κάποιους αυτό. Ο Μίκης έδωσε (και δίνει όσο έχει δυνάμεις) ένα "χεράκι" με το όνομά του, για να κάνει ευρύτερα γνωστό το Κίνημα. Ο στόχος είναι να δώσει τη σκυτάλη στους νέους. Πείτε μου σας παρακαλώ τώρα, εάν καταφέρει και κινητοποιήσει ικανό τμήμα της κοινωνίας, και μάλιστα όχι με σκοπό τη δημιουργία κόμματος αλλά με απώτερο σκοπό τη δημιουργία αληθινής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε αυτό τον τόπο, ανεξαρτησίας, περηφάνιας, πώς είναι δυνατό να εκπροσωπεί τις ...ΗΠΑ; Περιμένω με ανυπομονησία τις απόψεις σας.
  Επίσης, αναφέρονται εδώ ανακρίβειες οπως η δήθεν στήριξη της ΣΠίθας από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ψευδές! Μούγκα στα ΜΜΕ για την Σπίθα -ελάχιστες εξαιρέσεις, κρυμμένα μονόστηλα στις μέσα σελίδες... και τα λίγα άρθρα είναι εκεί για το "ξεκάρφωμα", για να μην το πάρουν όλοι χαμπάρι ότι έχουμε λογοκρισία...

  Κι αν υποθέσουμε ότι ο Μίκης είναι ...προδότης (!), τί έχετε να πείτε για τις προσωπικότητες της Συμβουλευτικής επιτροπής; Προδότης και ο Καραμπελιάς μήπως;;;

  Τέλος, η Σπίθα και κάθε "σπίθα" που ξεπηδά μέσα από την κοινωνία μας, μόνο ελπιδοφόρα μπορεί να είναι. Εάν προτείνετε κάτι άλλο, δώστε τη μάχη σας, αγωνιστείτε με όλες σας τις δυνάμεις γι' αυτό.
  Εάν μπαίνετε στον "κόπο" να γράφετε μακροσκελείς αναλύσεις εναντίον του Μίκη με επιχειρήματα κυρίως ...συναισθηματικά και με την επίκληση της γεροντικής άνοιας, με συγχωρείτε αλλά δεν σας καταλαβαίνω. Μάλλον άλλους σκοπούς -άγνωστους σε μένα- εξυπηρετεί η ανάλυσή σας. Ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, θα πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένος για την απήχηση που έχετε...
  Λυπάμαι.

  Γιώργος Σ,
  Ελβετία

  ΥΓ: Σχετικά με τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο Μίκης έχει απαντήσει. Όταν σου τον φέρνουν έξω από το σπίτι σου, ε, θα δώσεις μια χειραψία. και, τελος πάντων, όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος!

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296895996039#c3852872763837121810'> February 5, 2011 at 10:53 AM

  Φίλε 16... Η λογική και αυτές οι απλοποιήσεις, είτε χυδαίες είτε όχι, είναι εκείνες που πάντα ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και φανερώνουν τις επιμελώς κρυμμένες αλήθειες... και πάντα οι αλήθειες είναι αυτές, που υπαγορεύουν τον τόνο της οποιασδήποτε φρασεολογίας... είδικά εκείνες οι αλήθειες που έχουν να κάνουν με τις τύχες ολόκληρων λαών.

   

 19. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296911232008#c8260302674677374186'> February 5, 2011 at 3:07 PM

  Είναι καλό και συνετό οι κομμουνιστές να μην αφήνουν σχόλια

   

 20. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296912075199#c8091100080375780545'> February 5, 2011 at 3:21 PM

  ...γιατί είναι βαρετό να τα διαγράφουμε...

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296912329159#c6712586872030285546'> February 5, 2011 at 3:25 PM

  Αξιότιμε Παναγιώτη από ότι φαίνεται το κείμενο σου ενόχλησε κάποιους που σε διαβάζουν και γνωρίζουν τα σχέδια σου, μια που ποτέ σου δεν απέκρυψες τις προθέσεις σου και αυτές αποκαλύπτονται και από τα έργα σου .
  Πολλοί από αυτούς κάνουν πως απορούν και φυσικά γνωρίζουν την δυναμική σου και την καλή "πορεία" σου που από ότι φαίνεται είσαι ένα βήμα πριν να τους αρπάξεις από το " λαιμό" και έτσι αρχίσανε να προσπαθούν να ρίξουν λίγη λάσπη φυσικά χωρίς επιτυχία ,είναι σαν να προσπαθεί ένα ελάφι να πληγώσει το λιοντάρι που το έχει αρπάξει από το λαιμό , σε διαβάζουμε χρόνια και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα μαζί σου και ας μην μας ξέρεις και ας μην σε ξέρουμε.
  Εμείς πιστεύουμε ότι μπορείς να καθαρίσεις τον οχετό της Ελληνικής Μεταπολίτευσης και να κάνεις την Ελλάδα να λάμπει όπως τον καιρό του Περικλή και καλύτερη αρκεί να καταφέρουμε να καθαρίσουμε κάτι καραγκιόζηδες κάτι μικη μάους κάτι βρωμιάρηδες που τολμήσανε και κλέψανε οικονομίες και κόπους μιας ζωής .
  Καλή συνέχεια και περιμένουμε με ανυπομονησία κάτι νέο μέχρι τότε ο Θεός να σας έχει καλά .

  Ν.Μ

   

 22. Κλεομένης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296916048371#c4176658941033326265'> February 5, 2011 at 4:27 PM

  Καλά τα λες καί σ΄ αυτό καί σε μερικά άλλα κείμενά σου που έχω διαβάσει. Όμως έχεις ένα πρόβλημα που ίσως να μη το αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος. Βρίσκεσαι φυλακισμένος στο μεγαλύτερο και καλύτερο μαντρί, το internet. Κίνημα υπάρχει και μέρα με την ημέρα δυναμώνει κι΄ όποιος θέλει παίρνει τη θέση του δίπλα μας. Όποιος αρνείται να βγάλει τις ιδεολογικές του παροπίδες (δεν εννοώ εσένα προσωπικά), αρκείται στην ιντερνετική αντίσταση με όπλο το ποντίκι του υπολογιστού του.

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296923519371#c8451086208773951031'> February 5, 2011 at 6:31 PM

  Γεια σας... κ.Τραιανέ θα ήθελα να μας πείτε την πολιτική σας θέση στο θέμα του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας.

  Είστε υπέρ?
  Είστε κατά? και γιατί.

  Ευχαριστώ

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296928397633#c165984222850918033'> February 5, 2011 at 7:53 PM

  Κανεις δεν αντιλέγει οτι αυτα τα οποία εξεφρασε εκεινη την βραδιά ο Μίκης απηχούν την αντίληψη και την σκέψη χιλιάδων ανθρώπων...Aυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό για τον τρόπο που αξιολογούμε κάποιον ειναι η συνέπεια που καταδεικνύει διαχρονικά...Στην ομιλία του επέρριψε ευθύνες και σε προηγουμενες κυβερνήσεις και μάλιστα επιμερίζοντας και
  ποσοστά λες και μέτρησε το χρέος και απέδωσε τις προκυπτουσες ευθυνες αναλογικά!!
  Μα και ο ίδιος δεν συμμετειχε στις κυβερνήσεις που αναφέρει???
  Δηλ οταν εκλεγοταν βουλευτής το 1981 και το 1985 με το ΠΑΣΟΚ δεν είχε παρατηρήσει τότε τα φαινόμενα διαφθοράς που ειχαν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται....?? Με την πολιτική που εφήρμοζε τότε ο Α.Παπανδρέου με τις αλόγιστες σπατάλες , τις υπερχρέωσεις και τους υπερδανεισμούς ήταν αντίθετος?? Μα, πόσες φορές σε συνεντεύξεις του δεν είχε
  υπερασπιστεί την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τότε ?? Δεν τον θυμάται κανένας να υπερθεματίζει τις επιλογές του Α.Παπανδρέου??? Δεν θυμάται κανένας τις κοινες συνεντεύξεις Τύπου?
  Από το 70% της ευθυνης που επιμερίζει στον Ανδρέα αναλογεί κάποιο ποσοστό και στον ίδιο?? Η αφορά ΜΟΝΟ την διακυβέρνηση 93-96 ???
  Θυμάται καποιος να ίδρυσε τότε καποιο κινημα ανυπακοης ενάντια στην κάταρευση της χώρας?? Μήπως ειχε αντιληφθεί τα φαινόμενα σήψης και οταν διεσπάσθη το ΚΚΕ αποφασισε να πολιτευθεί με την ΝΔ??
  Τι τον οδήγησε "να καταφύγει" στην ΝΔ??? Το "όραμα" που του ενέπνευσε ο Μητσοτάκης??? Και γιατί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ???
  Και τελικά στο 20% που αναφερει ως μερίδιο ευθυνης ΤΙ ακριβώς καυτηριάζει ???? Το όραμα που τον οδηγησε στην ΝΔ ή την ανεπαρκή διαχείριση που έγινε τότε ????Μηπως τότε ίδρυσε καποιο κινημα ανυπακοης και δεν το θυμάται κανένας μας ?? Για βοηθείστε ....
  Αλλά και στα νεότερα χρόνια παρενέβαινε "εκ του ασφαλούς" σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας κατακρίνοντας ή σχολιάζοντας αρνητικά ανάλογα την περίπτωση....Την μια τον ενοχλούσαν επιχορηγήσεις σε άλλους καλλιτέχνες για συναυλίες, την άλλη καταδίκαζε την πολιτική
  των Αμερικανών αλλά την επισκεπτόταν προς "χάριν" της Δημοκρατίας ως επιφανής συνομιλητής.....
  "Η σημερινή Κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση έγιναν κόμματα εξουσίας χάρη στην εμπιστοσύνη και την εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης...." Πότε το διεπίστωσε αυτό ??? ΤΩΡΑ ???
  Για το γεγονός οτι ο Τραιανού το χει διαπιστώσει αυτό εδω και πολλά χρόνια ενω ο ίδιος το διαπίστωσε ΤΩΡΑ τι ποσοστό ευθύνης επιμερίζει άραγε ????? Μηπως μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος απο τα μέλη της Συμβουλευτικής του Επιτροπής ????

   

 25. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296928548665#c4678642799971633148'> February 5, 2011 at 7:55 PM

  Η συμβουλευτική του επιτροπή, ε;

  Έρχεται και η ώρα τους...

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296931049282#c1226936032064465857'> February 5, 2011 at 8:37 PM

  ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!!!!(ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ24)

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296952129428#c1652075859582706076'> February 6, 2011 at 2:28 AM

  Είμαι ο Ανώνυμος που έγραψα ότι είναι λασπολογία όλο το κείμενο και πρότεινα να λασπολογήσετε και εναντίον του Μπρεχτ άμα σας κάνει κέφι. Δε θυμάμαι να έβρισα. Γράφετε ότι δε θα διαγράφεται κανένα μήνυμα πλην των υβριστικών. Απ' ό,τι φαίνεται αυτό είναι ψέμα, και δείχνει και την εγκυρότητα του παραπάνω άρθρου. Όταν λες ψέματα για ένα πράγμα πάει να πει ότι μπορείς να πεις ψέματα για το κάθε τι. Ξέρω ότι και αυτό το σχόλιο θα διαγραφεί, αλλά θέλω να δω πόσο μπορείτε να ενεργείτε τοιουτοτρόπως ανερυθρίαστα.

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296952590282#c3907730560053081189'> February 6, 2011 at 2:36 AM

  Επίσης φαίνεται το πόσο κύβδηλη είναι η συμφωνία του συνόλου των αναγνωστών αυτού του άρθρου με το περιεχόμενό του. Αν σχολίασαν αυτό το άρθρο και άλλοι όπως το σχολίασα εγώ και διαγράφηκε το σχόλιό τους και έμειναν μόνο όσα το επικροτούν, φαίνεται το πόσο παραποιήθηκε η συνολική άποψη από το διαχειριστή του ιστότοπου. Αν θέλετε να διατηρήσετε τον τίτλο των δημοκρατών, αφήστε αυτά τα δύο τελευταία σχόλια να υπάρχουν. Άλλωστε, όπως βλέπετε, δεν είναι υβριστικά. Εκτός αν θεωρείτε ύβριν κάθε άποψη αντίθετη με τη δική σας.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296953941911#c2359017890217664066'> February 6, 2011 at 2:59 AM

  Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την απομυθοποίηση του Μίκη...
  Άνθρωποι οι οποίοι βραβεύονται και γίνονται πρεσβευτές της ειρήνης, σε διεθνές επίπεδο, δεν είναι απλά αγνοί πατριώτες. Δεν βραβεύει το σύστημα τους αγνούς πατριώτες, αλλά τους μέτριους όπως τον Μίκη, τους οποίους χρησιμοποιεί ως πιόνια του. Από αυτό και μόνο θα έπρεπε να είστε αυστηροί και να ζητάτε απτές αποδείξεις για την αγνότητα των προθέσεων του Μίκη, εσείς που τον πιστεύετε.
  Είμαι ένας νέος που για χρόνια παρακολουθώ τον Μίκη να περιφέρεται στο πολιτικό σκηνικό και να απολαμβάνει την εύνοια των μέσων ενημέρωσης και πραγματικά το άρθρο σας με κάνει να νιώθω για πρώτη φορά δικαίωση! Φτάνει πια! Σιχαθήκαμε τους κατασκευασμένους ήρωες!

  Για τον φίλο που είπε πως τα μέσα ενημέρωσης έθαψαν την προσπάθεια του Μίκη, τον πληροφορώ πως η ελευθεροτυπία(τουλάχιστον) την δημοσίευσε σε 5-6 σελίδες

  ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το άρθρο σας!

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296963860857#c393107062670261799'> February 6, 2011 at 5:44 AM

  Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΛΟΓΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ [ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ]
  ΟΜΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.....
  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ....
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296965624694#c2398597202682963678'> February 6, 2011 at 6:13 AM

  Mπράβο!
  Χριστοφόρος

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296966474545#c8989612049418809728'> February 6, 2011 at 6:27 AM

  Ποιές είναι οι θεσεις του ΕΑΜ β για τον πολιτισμό?

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296971059347#c4934624335366069880'> February 6, 2011 at 7:44 AM

  "Με επίσημο αρχηγό τον τενεκέ Σιάντο, τα του ΚΚΕ και της ελληνικής πολιτικής ζωής τα "ρύθμιζε" ο πραγματικός του αρχηγός Ζαχαριάδης …Ο χαφιές της Δύσης και των μοσχοβίτικων αφεντικών …Ο χαφιές, ο οποίος, όταν ο κόσμος θυσιαζόταν στα βουνά της αντίστασης, αυτός παρίστανε τον εκ του ασφαλούς "διωκώμενο" στις πολυτελείς πτέρυγες του Νταχάου …Ο "ήρωας", ο οποίος, όταν ο λαός νίκησε και είχε ελπίδες να ζήσει ελεύθερος, επέστρεψε για να τον ξαναυποτάξει στα ίδια αφεντικά …Ο "ήρωας", ο οποίος ήρθε με εγγλέζικο χαρτζιλίκι σε εγγλέζικο αεροπλάνο, για να "προλάβει" τις εξελίξεις πριν ο λαός "ξεφορτωθεί" το χαφιεδαριό που τον διεκδικούσε εκ νέου. Τις "πρόλαβε" στο παρά πέντε. Ελάχιστους μήνες μετά την άφιξή του δρομολογήθηκε από τους ξένους η σφαγή των Δεκεμβριανών, που μας οδήγησε στον καταστροφικό εμφύλιο."

  Τα Δεκεμβριανά έγιναν το '44, ο Ζαχαριάδης ήλθε το '45.
  Μην γράφουμε οτι θέλουμε.

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296983500778#c1465985362789005795'> February 6, 2011 at 11:11 AM

  ΤΡΑΙΑΝΕ..
  ΓΙΑ..ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΕ ΚΟΒΩ ..

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296983874926#c6427707533930751832'> February 6, 2011 at 11:17 AM

  ΠΕΣΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΛΗΡΕΙ ΕΣΤΩ
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΗΣΗΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ
  ΤΟΠΟΥ..
  ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ .
  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ..

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296985080845#c5390694718065656375'> February 6, 2011 at 11:38 AM

  Σήμερα που η άρχουσα Ελληνική τάξη πνέει τα λοίσθια και κατι καλό προμηνύεται να έρθει για τα λαϊκά συμφέροντα και για την ελληνορθόδοξη πίστη που για πρώτη φορά ,εδώ και παρα πολλά χρόνια δεν θεωρείται αντίπαλος αλλά σύμμαχος.Κάποιοι με γνώσεις ορθογραφίας και μόνο γράφουν ατελειώτες σελίδες για να πείσουν , να καθοδηγήσουν και αποπροσανατολήσουν τη ισχυρή θέληση του λαού για μεταρυθμίσεις υπέρ τών συμφρερόντων του.
  Μιά οι Εβραίοι, μιά οι σιωνιστες ,μια οι ΗΠΑ μιά η Ευρώπη ,μιά το ΚΚΕ,μιά ο λιακόπουλος μια ο καρατζαφέρης
  και,,,,,αποκοιμηθήκαμε..
  Αλλα όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας υπνωτίσουν << πλανώνται πλάνην οικτράν>>
  το ξαναβάζω να το διαβάσουν κυρ τραϊνου γιατι το διεγραψες...

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296992107041#c4617256853502684001'> February 6, 2011 at 1:35 PM

  Τουλάχιστον φίλε 36 κάποιοι ακόμα και ΄τώρα΄ έχουν λογική και γνώση και θέτουν σε λειτουργία το νοητικό τους μέρος. Η αλήθεια είναι το μόνο που θα μας 'ελευθερώσει' όσο σκληρή και αδυσώπητη. Η εποχή που ζούμε είναι μια μεγάλη μετάβαση στην ολοκληρωτική αποκάλυψη της αλήθειας. Στην αλήθεια δεν υπάρχουν ημίμετρα και ιδεολογίες, η αλήθεια είναι μαθηματικοί νόμοι απαράβατοι και δεν βλέπουν Θεοδωράκηδες και λοιπά δίποδα που κορόιδεψαν τον εαυτό τους και μετά ένα ολόκληρο λαό για δεκαετίες. Τελείωσε η εποχή των συμβιβασμών και το ποίος είναι λιγότερο 'φαύλος'. Τουλάχιστον φίλε 36 κάποιοι ακόμα διαβάζουν και αναλύουν με ελληνική λογική και γνώση, κάποιοι αγαπούν μόνο το χώμα που τους έθρεψε και μόνο αυτό. Και κάτι τελευταίο το αποτέλεσμα του δυτικού πολιτισμού τα τελευταία 60 χρόνια είναι η αφορμή να αμφισβητήσουμε όλους τους ντόπιους και ξένους υπάλληλους. Η γενιά των σημερινων 60αρηδων 70αρηδων θα εκλείψει και μαζί της όλες οι ψεύτικες ιδεολογίες που άφησαν πεινασμένο το μισό πλανήτη
  Φιλικά

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1296995750651#c8082353818657817931'> February 6, 2011 at 2:35 PM

  Ο 33 είπε : "Τα Δεκεμβριανά έγιναν το '44, ο Ζαχαριάδης ήλθε το '45.
  Μην γράφουμε οτι θέλουμε."

  Και λοιπόν; τι αποδεικνύει αυτό; Οτι είστε κομμουνιστής;

   

 39. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297001096381#c2863475649737044608'> February 6, 2011 at 4:04 PM

  27 & 27

  Εκτίθεσαι...

  34

  Εσένα σε κόβουμε για κρυφομόδιστρο... Πολύ παρέα με τους δικαστές κάνεις.

  36

  Άμα οι πολλές σελίδες σού πέφτουν βαριές, άλλη φορά να διαβάζεις Πιπερόπουλο.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297004516499#c228833300995235709'> February 6, 2011 at 5:01 PM

  ΕΓΩ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΓΧΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΩΣΤΕ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟ;;;
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ..!

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297006977077#c5112508158220580349'> February 6, 2011 at 5:42 PM

  Aπό έναν βετεράνο πολέμου ….
  Ο κ. Παναγιώτης Τραϊανού με το λεπτομερώς στοιχειοθετημένο άρθρο του, τολμάει ευθαρσώς να τραβήξει το πέπλο σιωπής που κάλυπτε με μύθους, τις ανομίες και τα εγκλήματα των πάσης φύσεως «ιερών τεράτων» της ζωής μας.

  Είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απόλυτα αναγκαίο να μάθουμε αν υπάρχει απάντηση στην αποκαλυπτική και ξεκάθαρη ανάλυση, που προβάλει στο άρθρο του ο κ. Παναγιώτης Τραϊανού.

  Επειδή ο καιρός επέστη και πρέπει επιτέλους να πετάξουμε τά “χάπια” του κάθε «λαοπρόβλητου» αυτόκλητου σωτήρα μας, που μας κρατάνε σε καταστολή, όποιος μπορεί να παραθέσει ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ απάντηση, παρακαλείται να την αποστείλει, για να σχηματίσουμε όσο γίνεται πληρέστερη άποψη και να την δημοσιοποιήσουμε.

  Αν, όπως βασίμως υποψιάζομαι, ΔΕΝ υπάρχει απάντηση, αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιάς φρικτής και τραγικής ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, που ΔΕΝ έχουμε το δικαίωμα να την αγνοήσουμε, γιατί αν το κάνουμε θα είμαστε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ στα επερχόμενα δεινά για την Πατρίδα μας.

  Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος.

  Πρόεδρος του Συλλόγου των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297007213754#c5672438551345917137'> February 6, 2011 at 5:46 PM

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
  Σχετικά με το άρθρο του Π. Τραϊανού, το αναφερόμενο στον ρόλο του Μίκη Θεοδωράκη, οφείλω να διευκρινίσω ότι τα σχόλιά μου αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ στις φοβερές αποκαλύψεις που, είτε από λάθος είτε από παρόρμηση, ο ίδιος ο Μ. Θεοδωράκης έκανε για τον εαυτό του στο ΡΕΞ την 17.01.2011 και ΚΑΘΟΛΟΥ βεβαίως στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονται στο άρθρο του Π. Τραϊανού.

  Επειδή η χρήση τους επισκιάζει την ουσία του θέματος και εμποδίζει τον αναγνώστη να επικεντρωθεί σ’ αυτήν, πιστεύω ακράδαντα ότι σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση και σε ΤΙΠΟΤΑ δεν ωφελούν, αντιθέτως βλάπτουν και κυρίως αυτόν που τους χρησιμοποιεί και ως εκ τούτου ΔΕΝ χρειάζονται.

  Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος.

  Είναι αυτονόητο ότι τα δύο κείμενά μου (Σχόλια γιά το άρθρο του Π. Τραϊανού και Διευκρίνιση) συνδέονται και αποτελούν κάτι ενιαίο. Θεωρώ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ τις αποκαλύψεις που κάνει με το άρθρο του ο κ. Π.Τραϊανού και αυτή είναι η ουσία που θα πρέπει να κρατήσουμε και να προβληματιστούμε. Πιστεύω όμως ότι τα υβριστικά σχόλια και οι χαρακτηρισμοί, έστω κι’ αν είναι προϊόν δικαιολογημένης αγανάκτησης, ΔΕΝ χρειάζονται διότι γίνονται το σημείο αναφοράς και το θέμα συζητήσεων και έτσι επικαλύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, που περνάει απαρατήρητη άν και την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Και να γίνω σαφέστερος. Πολλοί ασχολούνται σήμερα με τις ύβρεις του κ. Π.Τραϊανού, πίσω από τις οποίες βρίσκουν άλλοθι, γιά να ΜΗΝ προβληματιστούν και να ΜΗΝ σχολιάσουν τον πραγματικό ρόλο του Μ.Θεοδωράκη, ο οποίος με αφετηρία το 1974, ενδεχομένως επεκτείνεται μέχρι και σήμερα.

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297008777158#c7105236925162170516'> February 6, 2011 at 6:12 PM

  Το κείμενο θέλει πολλές αναγνώσεις και μαζί με τις αναγνώσεις χρειάζεται και μνήμη ιστορική μνήμη και ανάλυση της νεότερης ελληνικής ιστορίας από το 1940 και μετά. Τώρα που γυρνάει ο κόσμος ανάποδα η 'αποκαθήλωση' των προδοτών θα είναι αμείλικτη ο καθένας ας βρεθεί υπεύθυνος για τις πράξεις του εμπρός στον προσωπικό του καθρέφτη

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297016127980#c4421280868599953239'> February 6, 2011 at 8:15 PM

  Ο Μίκης Θεοδωράκης αν δεν ήταν του συστήματος, καθεστωτικός θα έκανε κόμμα και όχι απόκομμα, όπως τώρα για αποβλάκωση των Ελλήνων. Άρα κοροϊδεύει και καθησυχάζει τον απλό κόσμο παραπλανητικά. Μια παροιμία λέγει ότι είναι προδότης όποιος καθησυχάζει τον απατημένο λαό και αυτό κάνει ο Μ. Θεοδωράκης. Αν έχει ιδέες επαναστατικές να κάνει ΚΟΜΜΑ επαναστατικό και όχι φιλοσοφικές και φιλοσοφιστικές αηδίες. Ιων.

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297020948192#c1320440169127558083'> February 6, 2011 at 9:35 PM

  φίλε 37
  πρώτα- πρώτα γίνεσαι αυτόκλητος συνήγορος των συμπατριωτών σου.
  για την δεύτερη ενότητα που λές οτι θα αποκαλυφθουν όλα συμφωνώ και επαυξάνω.
  και στην επισήμανση ότι η γή που μας εξέθρεψε.. την τιμώ ,να τιμάς καλύτερα την μήτρα που σε γέννησε.
  και να εύχεσαι να μην είσαι και εσύ απο τους άλλους.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297025653802#c593929049651866168'> February 6, 2011 at 10:54 PM

  "Ο υπογεγραμμένος Μιχαήλ Γ. Θεοδωράκης, ετών 24, φοιτητής, κάτοικος Ν. Σμύρνης, δηλώ ότι αποκυρρήσω τον ξενόδουλον κομμουνισμόν και την εθνοκτόνον ανταρσίαν και ότι ολοψύχως τίθεμαι εις την διάθεσιν της αγωνιζομένης πατρίδος.

  ο δηλών
  Μ.Γ. Θεοδωράκης
  Αθήναι, 18-4-49"


  Πηγή: Περιοδικό "τα νέα Ελληνικά", τχ.8, Αύγουστος 1966 (για τους δύσπιστους)

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297051623089#c6930284975406354909'> February 7, 2011 at 6:07 AM

  στον σχολιαστή 40

  κάπου διάβασα ότι η γυναίκα του Θεοδωράκη είναι Εβραία.
  για ψάξτε το

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297065036286#c780836093958534609'> February 7, 2011 at 9:50 AM

  ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ?????????????????????

  ΔΩΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297065595098#c4333535921100324053'> February 7, 2011 at 9:59 AM

  ΠΡΟΣ :
  Ανώνυμος 47
  7 Φεβρουαρίου 2011 6:07 π.μ.
  στον σχολιαστή 40

  κάπου διάβασα ότι η γυναίκα του Θεοδωράκη είναι Εβραία.
  για ψάξτε το


  Λοιπόν έκανα μια έρευνα και βρήκα τα εξής:
  Η γυναίκα του Μικη είναι κατα 1/3 Ισπανίδα, κατά 1/9 Λαμιώτισα, κατά 1/6
  Αλτουριανή και κατά 1/12 Μπελτεγκαζιανή. Υπολείπονται καποια ποσοστά για τα οποία κάπου διάβασα ότι αφορούν Μορντοριανή καταγωγή
  για ψάξτε το ρε παιδιά

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297066865042#c46800502289254156'> February 7, 2011 at 10:21 AM

  φίλε 45 δεν είμαι αυτόκλητος απλά νιώθω αγάπη για το χώμα που με έθρεψε, όσο αναφορά την μήτρα.... το έχεις χάσει
  φιλικά

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297083522869#c6928807762203290426'> February 7, 2011 at 2:58 PM

  Δεν είναι σύνηθες να απαντώ σε σχόλια αναγνωστών αλλά σε αυτήν την περίπτωση και για λόγους δεοντολογίας είμαι υποχρεωμένος να το κάνω εφόσον πρέπει να αποκατασταθεί ένα λάθος. Πράγματι ο 33 έχει δίκιο. Ο Ζαχαριάδης επέστρεψε στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου του 1945. Είναι όμως προφανές ότι στο κείμενο έγινε ΛΑΘΟΣ εξαιτίας της επείγουσας ανάγκης να δημοσιευτεί και όχι από πρόθεση να διαστρεβλωθεί η αλήθεια. Τα σημαντικά μέσα στο κείμενο είναι άλλα και όχι αυτό. Αυτό είναι ένα λάθος το οποίο δεν επηρεάζει καθόλου την πορεία και το περιεχόμενο της ανάλυσης και είναι προφανές ότι δεν ήταν σκόπιμο.
  Είναι προφαντές γιατί δεν θα συγκρίναμε ποτέ την Καταστροφή της Κύπρου με μια απλή προβοκάτσια –όσο αιματηρή και αν ήταν- όπως ήταν τα Δεκεμβριανά. Την Καταστροφή της Κύπρου θα την συγκρίναμε μόνο με μια εξίσου μεγάλη εθνική καταστροφή όπως ήταν ο εμφύλιος. Δεν θα λέγαμε ότι «δρομολογήθηκε» μια προβοκάτσια η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί με μια απλή εντολή. «Δρομολογείται» κάτι μεγάλο και αυτό ήταν ο εμφύλιος πόλεμος.
  Προς αποκατάσταση λοιπόν του λάθους. Η φράση «Ελάχιστους μήνες μετά την άφιξή του δρομολογήθηκε από τους ξένους η σφαγή των Δεκεμβριανών, που μας οδήγησε στον καταστροφικό εμφύλιο.» είναι λάθος. Η σωστή είναι «Ελάχιστους μήνες μετά την άφιξή του δρομολογήθηκε από τους ξένους ο εμφύλιος πόλεμος που είχε αρχίσει να «χτίζεται» με την σφαγή των Δεκεμβριανών.»

  Τραϊανού Παναγιώτης

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297097230307#c8894880139671375886'> February 7, 2011 at 6:47 PM

  Φίλε Παναγιώτη Τραϊανού,

  Θα ήθελα ΚΑΙ μια ανάλογη με το ΚΚΕ ανάλυση για το ΑΚΕΛ και γενικά για τον ρόλο των κομουνιστών στην ιστορία της Κύπρου. Αν και έχω διαβάσει όλα τα κείμενά σου και μερικά από τα βιβλία σου δεν έχω βρει κάποια αναφορά στο θέμα αυτό. Ίσως κάτι να μου έχει ξεφύγει.

  Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα κάποια απάντησή σου, γιατί ΚΑΙ η Κύπρος είναι Ελλάδα.

  Αναφορικά με τα σχόλια των αναγνωστών τής ιστοσελίδας θα έλεγα ότι θα ήταν χρησιμότερο όσοι διαφωνούν να προσπαθήσουν να αντικρούσουν τις απόψεις και τις αναλύσεις του Παναγιώτη με στοιχεία και όχι με ευχολόγια.

  Ο Παναγιώτης, εμένα προσωπικά μου έδωσε αρκετές απαντήσεις (και συνεχίζει να μου δίνει) σ’ ένα ερώτημα που είχε θέσει ο Κώστας ο Ζουράρης σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση. Το ερώτημα ήταν (και ελπίζω να μην κοπεί το κείμενό μου ως υβριστικό) «Πώς οι μούτσοι που γαμούσαμε γίνανε καπεταναίοι;» Ε… λοιπόν φίλε Παναγιώτη μας έχεις δώσει πάρα, μα πάρα πολλές απαντήσεις πάνω σ’ αυτό το ερώτημα. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο γιατί έχεις κάνει πολλούς ανυποψίαστους να αρχίσουν να… υποψιάζονται!!!

   

 53. AsUsual
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297097981217#c4653429523782579969'> February 7, 2011 at 6:59 PM

  Οπότε μετά την παρέμβαση του Παναγιώτη Τραϊανού, πληροφορούμε τους αναγνώστες μας ότι έχει διορθωθεί το σώμα της ανάρτησης στο επίμαχο σημείο, καθώς επίσης και to PDF που συνοδεύει την εν λόγω ανάρτηση.

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297101273482#c4616795479057718892'> February 7, 2011 at 7:54 PM

  Είμαι ο 27. Όταν λες "εκτίθεσαι", πώς ακριβώς το εννοείς;

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297119531872#c1386112351077176655'> February 8, 2011 at 12:58 AM

  ΣΗΝΕΛΛΗΝΑ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΠΕΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΛΑΣΠΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΝΤ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΕΣ.ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΑΚΟΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ Ο ΄΄Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΄΄Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΜ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ.ΔΗΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΠΙΘΑ ZEITGEIST ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

   

 56. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297158814292#c4000878498426966951'> February 8, 2011 at 11:53 AM

  Παμε μερικές παρατηρήσεις. Πρώτον, οχι μονο είμαι υπέρ των χαρακτηρισμών, αλλα τους θεωρώ αναγκαίους στο παρόν κείμενο (οχι γενικά). Είναι προφανές πως δεν είναι ατεκμηριωτοι, όπως σχολίασε κάποιος αναγνώστης παραπάνω. Όλοι τους προσδίδουν μια σαφέστατη ιδιοτητα στον κ.Θεοδωράκη σε άμεση συνάφεια με το υπόλοιπο κείμενο. Ο κ.Τραιανου έχει το θάρρος να καταγγείλει ως χαφιε, προδότη, υπηρέτη ξένων συμφερόντων επ αμοιβή (προώθηση της καριέρας του) τον Μίκη Θεοδωράκη. (Δεν βάζω τον 'κύριο' μπροστά καθώς brand name).

  Ας πούμε ότι εσυ εισαι ο Μίκης. Τι κανεις;
  Οφείλεις στην τιμή σου να απαντήσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα συρθεις σε έναν διάλογο που δεν θελεις. Έχεις την στοιχειώδη υποχρέωση να υπερασπιστεις το έργο σου που μοχθησες να δημιουργήσεις και την κυριότητα του, εάν βέβαια τα πέτυχες αυτα μόνος σου. Σίγουρα θα σκεφτείς να μην απαντήσεις. Να αγνοησεις τις καταγγελίες για να μην τους δώσεις βάση και δημοσιότητα. Όταν όμως αυτή η δημοσιότητα έχει ήδη δημιουργηθεί από το αναγνωστικό κοινό του κ.Τραιανου, η λογική συνέχεια του άρθρου του προσδίδει μια βάση στον ισχυρισμό του, ΤΟΤΕ οι χαρακτηρισμοί που όλοι απαξιωνετε αφαιρεί από τον Μίκη την επιλογή του κρυφτου. Εάν συνεχίσει να μην απαντα ή τουλάχιστον να προχωρήσει σε μια τεκμηριωμένη διάψευση τοτε αυτό σημαίνει πως κάτι κρυβει. Πως φτάσαμε στο σημείο η μη απάντηση να θεωρείται αποδοχή; Αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας κίνησης τακτικής από τον κ.Τραιανου να συμπεριλάβει βαρύτατους χαρακτηρισμους. Αυτή η επιλογή αφαιρεί από τον Μίκη την επιλογή της αδράνειας.

  Σκεφτείτε το ετσι. Αν έχετε κάνει κατάχρηση χρημάτων στην υπηρεσία που δουλεύετε (κοινώς τα φαγατε) και δεν σας έχουν ανακαλύψει 2 χρόνια μετα, σιγουρα θα αισθάνεστε κάπως άνετος πλέον. Εάν βγει κάποιο άρθρο καταγγελία πως εσείς είσασταν ο κλέφτης αλλα δεν το τεκμηριώνει, δεν θα απαντήσετε. Θα περιμένετε να ξεχαστεί. Εάν όμως αποδεικνύει πως είχατε την δυνατότητα να το κάνετε, πλουτισατε σκανδαλωδώς μετα και σας αποκαλεί κάθε μέρα κλέφτη του κερατα, ελεεινό λαμογιο, σιχαμερο αποβρασμα κτλ υποχρεουστε να απαντήσετε. Αν δεν το κάνετε, όλοι θα πιστεύουν πως εσείς τα πήρατε ακόμα και αν δεν καταδικαστειτε λόγω έλλειψης αποδείξεων.
  Αν δεν τα είχατε πάρει τι θα φοβόσασταν ώστε να μην απαντάτε; Θα τον είχατε ξαποστειλει από την πρώτη μέρα και θα είχατε επιτύχει την απαξίωση του.

  Το ίδιο ισχύει για τον Μίκη. Μπορεί να μην πάει μεσα ως προδότης αλλα ο κόσμος πλέον θα τον βλέπει ως προδότη. Δεν τον αποκάλεσε ετσι, κάποιος σε έναν καφενείο αλλα ένας συγγραφέας με μεγάλο έργο πίσω του. Προκαλώντας τον με χαρακτηρισμούς. Ίσως πάλι βέβαια ο κ.Τραιανου να παλεύει να αποκτήσει mainstream δημοσιότητα (ως συγγραφέας την έχει σε μεγάλο βαθμό) και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να το επιτύχει αυτο ισως προσαπτωντας χαρακτηρισμούς που δεν ισχύουν. Και πάλι όμως. Το κείμενο του είναι λογικό και βάσιμο δεν είναι αυθαίρετο. Η ανάγκη πειστικης διάψευσης παραμένει. Οχι για κάποιο δικαστήριο όπου ισχύει το "η ενοχή πρέπει να αποδεικνύεται και οχι η αθωοτητα" αλλα για τον κόσμο και τη συνείδηση του.

  StoXastis

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297159109568#c5670962639575265094'> February 8, 2011 at 11:58 AM

  Δεύτερον και σύντομα για να μην κουραζω. Παρά πολύ ενδιαφέρουσα η δήλωση του Μίκη ευχαριστω τον φιλο που την βρήκε. Βρίσκω πολύ ύποπτο να αποκυρησσει τον ξενόπουλο κομμουνισμό και την εθνοκτονο ανταρσία! Δεν γνωρίζω και θα ήθελα να μάθω. Μέχρι τοτε δηλαδή τα επικροτουσε; Γιατί έκανε την.δήλωση 3μηνες πριν την ήττα των κομμουνιστών όταν ήδη το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο; Αν πριν ήταν υπερ, αλλαζει στρατόπεδο όταν βλέπει πως χάνει; Αν πριν ήταν κατά, γιατί δεν το δήλωνε στην αρχή του πολέμου ώστε να έχει σημασία αλλα στο τέλος;
  Πότε κατάλαβε πως ο κομμουνισμός είναι ξενοδουλος και αφού το κατάλαβε γιατί συνέχισε να τον υπηρετεί; Δεν γνωρίζω πολλά ιστορικα της εποχής αλλα αυτές είναι κάποιες εύλογες απορίες που μου δημιουργούνται. Όποιος νομίζει πως δύναται να απαντήσει πειστικά, παρακαλώ. Η εντύπωση που μου σχηματίζεται πάντως επιβεβαιώνει την άποψη του κ.Τραιανου Δηλαδή βλέποντας τα συμφέροντα που υπηρετούσε ο Μίκης να χάνουν οι κομμουνιστές, έβαλαν τον Μίκη να κάνει την δήλωση αυτή, ώστε να υπάρχει μετα και να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν χωρίς να τους καεί. Διαφορετικά θέλει μεγάλη διαύγεια στα 24 του κάποιος τοτε να κάνει μια τέτοια δήλωση, δύσκολα κανεις μπορεί να δει το μέλλον εκτός από αυτούς που το ενορχηστρωνουν για τα δικα τους συμφέροντα. Και στην τελική γιατί να την κάνει την δήλωση και γραπτή μάλιστα; Ας αρκούνταν στο να το έλεγε. Πιο πολύ μου φαίνεται για κατασκευή άλλοθι ενός εγκληματία για την στιγμή που ξέρει πως θα του χρειαστεί..

  StoXastis

  ΥΓ.Ζητώ συγνώμη αν υπάρχουν λαθη, γράφω από κινητά και η προεπισκοπηση είναι δύσκολη
  ΥΓ2.Παρακαλώ την ομάδα του blog να μην διαγράφει μηνύματα αν είναι προκλητικά, έχουν την χρησιμότητα τους

   

 58. grehen
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297159805183#c3094813667265889483'> February 8, 2011 at 12:10 PM

  φίλε stoxasti τα είπες όλα.

   

 59. kapsoulis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297160187789#c7882706340513281147'> February 8, 2011 at 12:16 PM

  Το θεμα Μικης Θεοδωρακης εχει πολλες παραμετρους.Δεν ξεχναω την δηλωση "Καραμανλης η Τανκς".Αλλο τοσο ομως δεν ξεχναω την ιδρυση των "Λαμπρακηδων",και βεβαιως πανω απο ολα τα τραγουδια του που ξυπνησαν πολλους μα παρα πολλους Ελληνες.Αυτος λοιπον ο μηδενισμος του Μικη που βγαινει απο το αρθρο ειναι αδικος και κακεντρεχης.Αλλωστε η χουντα τον ειχε εξορισει στην Ζατουνα και απαγορευσε τα τραγουδια του.Γιατι αυτα τα τραγουδια του ηταν ο πραγματικος κινδυνος για το τοτε καθεστως.Απλα ο Μικης ακολουθει την μοιρα ολων των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Εδω περασαμε απο δικη τον Κολοκοτρωνη, στον Θεοδωρακη θα κολλησουμε????
  Αντισταθειτε στην ισοπεδωση των παντων.

   

 60. kapsoulis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297165988153#c7214012197079561829'> February 8, 2011 at 1:53 PM

  ...Συγκρινετε αυτα που λεει ο σχολιαστης 46 με αυτα που λεει ο Θεοδωρακης στο Σκαι (http://amfipolis.blogspot.com/2010/02/blog-post_14.html) οπου λεει οτι στην Μακρονησο τον θαψανε και τα ποντικια τρωγαν τις σαρκες του.Αγαπητε 46 Οι πραγματικοι απογονοι του Λεωνιδα οφειλουν να ειναι πρωτα και κυρια ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΟΙ,αυτη ειναι η ειδοποιως διαφορα απο τους Σιωνιστες και τα τσιρακια τους.

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297169825282#c1504523591664805190'> February 8, 2011 at 2:57 PM

  Αυτα που λέει ο Θεοδωράκης στο Σκάι των γνωστών συμφερόντων δεν τα αμφισβητώ χωρίς καν να τα εχω δει. Πιστεύω πως όντως θα πέρασε δύσκολα τοτε, γιατί οι χουντικοί θεωρούσαν πως είναι πατριώτες. Ως τέτοιοι φυλακιζαν όσους θεωρούσαν εχθρούς της πατρίδας κσι αργότερα όσους φοβούνταν πως θα τους ανατρέψουν.
  Αυτό δεν βλεπω να αποδεικνύει με κάποιο τρόπο πως δεν είχε τον προδοτικό ρόλο που του προσαπτεται. Θα μπορούσε να είχε φυλακιστεί προληπτικά ή να ήξεραν και κάτι παραπανω όσοι τον έστειλαν στη Μακρόνησο.
  Ως καλλιτέχνη κανείς δεν τον μηδενισε.Όλοι μας έχουμε τραγουδήσει και έχουμε ακούσει συνθέσεις του. Οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις όμως. Μόνος του με τη δήλωση του έδωσε αφορμή για ίσα γράφονται. Ας μην είμαστε αφελείς ιθαγενείς και να μην εντυπωσιαζομαστε ευκολα. Θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να τον θεωρούσαν μεγάλο στοχαστή της εποχής εκτός από καλλιτέχνη και να ζητησαν την γνώμη του γιατί ως γνωστόν οι Αμερικανοί νοιάζονται για το συμφέρον των Ελλήνων και όχι το δικό τους. Και αυτό με την προϋπόθεση πως ο Μίκης ήταν Ελληνας πατριώτης. Η μήπως αυτή η υπόθεση δεν στέκει..?
  StoXastis

   

 62. kapsoulis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297171574052#c2020358882477729521'> February 8, 2011 at 3:26 PM

  Αγαπητε ανωνυμε 61, στο Σκαι ο Θεοδωρακης μιλαει για την Μακρονησο (1949).Εκει ηταν τα φρικτα βασανιστηρια που υπεστη,αν μη τι αλλο,και μονο γιαυτο,θα επρεπε να τον σεβομαστε.Χωρις τον Νικο Σκαλκωτα θα υπηρχε παλι μουσικη στην Ελλαδα,χωρις τον Μικη ομως η μουσικη θα ηταν τελειως διαφορετικη και πολυ πιο φτωχη στην Ελλαδα (αποψη του Θανου Μικρουτσικου που υιοθετω).Προσωπα σαν τον Μικη πρεπει να τα φυλαμε σαν κορη οφθαλμου,ειναι μερος της προικας μας που μας βοηθαει να σηκωθουμε ορθιοι και να διεκδικησουμε ενα καλλιτερο μελλον για τον τοπο μας.

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297174675068#c4345300799492926818'> February 8, 2011 at 4:17 PM

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ

  Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη

  Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου

  του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

  Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στενή σχέση με έναν μόνο «σερ», τον χαρισματικό «σερ Μπιθί» του λαϊκού πενταγράμμου, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Εδώ και μήνες παρατηρούμε τη σύγκλιση του παλαίμαχου μουσικού με έναν πραγματικό «σερ», έναν Ελληνα δηλαδή που έχει λάβει τον τίτλο αυτό για τις υπηρεσίες του προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Βασίλειο Μαρκεζίνη.

  Και αν ο Θεοδωράκης δεν έλειψε ποτέ από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία 50 χρόνια, ο Μαρκεζίνης κάνει σήμερα τα πρώτα του βήματα, αλλά με ρυθμούς καταιγιστικούς. Αν δεν υπήρχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που με τις παντοειδείς κοινωνικές δραστηριότητές της μονοπωλεί σχεδόν καθημερινά το τελευταίο δεκάλεπτο των ειδήσεων στα μεγάλα κανάλια, ασφαλώς πρωταγωνιστής στο ίδιο τηλεοπτικό χρόνο θα αναδεικνυόταν ο Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι βέβαια τυχαίος άνθρωπος. Νομικός και ακαδημαϊκός με αναγνωρισμένη ευρυμάθεια και διεθνή καριέρα, αποφάσισε σχετικά πρόσφατα να στρέψει το ενδιαφέρον του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και με συνεχείς παρεμβάσεις (βιβλία και συνεντεύξεις) να προτείνει λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης δείχνει ενδιαφέρον για τις προτάσεις του (Mega, Star, ANT1, Βήμα, Εθνος, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Παρόν, κλπ), όσο κι αν από πρώτη ματιά οι σκέψεις του αποκλίνουν από την πολιτική γραμμή που υποστηρίζει το καθένα απ’ αυτά.

  Από την άλλη πλευρά ο Θεοδωράκης εξακολουθεί να απολαμβάνει το δημόσιο θαυμασμό και την τηλεοπτική προβολή για το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο, αλλά τα κανάλια δεν έδωσαν ανάλογη προσοχή στην εξαγγελία του πολιτικού του κινήματος («Σπίθα», Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών). Βέβαια ο Θεοδωράκης δεν έχει λόγους να απογοητεύεται. Την τρίωρη σχεδόν ιδρυτική του Διακήρυξη για τη Σπίθα φιλοξένησε σε δώδεκα σελίδες η Ελευθεροτυπία (4.12.2010), ενώ και την πιο πρόσφατη ομιλία του αναπαρήγαγε σε δυο σελίδες μεγάλου σχήματος η Ελεύθερη Ωρα (19.1.2011).

  Ο παραλληλισμός της πορείας των δύο ανδρών δεν είναι αυθαίρετος. Τη σύνδεση κάνουν οι ίδιοι με κάθε ευκαιρία, ενώ ο ένας παρουσιάζει τα βιβλία και τις απόψεις του άλλου με θαυμαστικά σχόλια και επαίνους. Ο Μαρκεζίνης περιλαμβάνει μάλιστα στο βιβλίο του ως «παράρτημα» τους ύμνους που του απευθύνει ο Θεοδωράκης, ο οποίος τον κατατάσσει στους «πνευματικούς θησαυρούς που διαθέτει σήμερα η χώρα μας». Από την πλευρά του ο Θεοδωράκης καλεί τον Μαρκεζίνη να παρουσιάσει το δικό του βιβλίο και εκείνος μαζί με τους ύμνους εξηγεί ότι «παρότι με τον Μίκη ξεκινήσαμε από διαφορετικά σημεία της πυξίδας, με την πάροδο του χρόνου συναντηθήκαμε κάπου στη μέση».

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297174728536#c6567063087161509514'> February 8, 2011 at 4:18 PM

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  Σημειωτέον ότι και οι δύο πέρα από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης έχουν εξασφαλίσει και τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. Ο μεν Μαρκεζίνης του Πάνου Λασκαρίδη που του διαθέτει τη Μεγάλη Βρετανία για τις πολιτικές του συγκεντρώσεις, ενώ ο Θεοδωράκης του ομίλου Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη, μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Ρωμηοσύνη».

  Βέβαια τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «νέο αίμα» στην πολιτική. Εχουν συγκεκριμένη και πολυσυζητημένη πορεία. Ο πρώτος πέρασε από όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος έως ότου καταλήξει υπουργός της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο δεύτερος άργησε να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή γιατί τον βάραινε το άγος της συμμετοχής του πατέρα του Σπύρου Μαρκεζίνη ως δοτού πρωθυπουργού στην κυβέρνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου την περίοδο της σφαγής του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Φυσικά δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τις πολιτικές επιλογές του πατέρα του. Αλλά με δική του απόφαση ο Βασίλειος εμφανίζεται ως συνεχιστής του Σπύρου Μαρκεζίνη και διεκδικεί την πολιτική του αποκατάσταση. Μιλώντας στον Παύλο Τσίμα κ. Μαρκεζίνης θα επικαλεστεί και πάλι τον φίλο του: «Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Κύρκος οι οποίοι έχουν πει ότι η επιχείρηση που έκανε [σ.σ. ο Σπύρος Μαρκεζίνης] με τον Παπαδόπουλο για να επαναφέρει τη δημοκρατία είναι κρίμα –αυτές είναι οι φράσεις του κ. Θεοδωράκη- που δεν επέτυχε. Αλλά είχε και τα λάθη του. Το ένα λάθος ήταν ότι κάλυψε το Πολυτεχνείο ενώ δεν είχε καμία ευθύνη» (Mega, 28.10.2010).

  Βέβαια σημασία δεν έχει τόσο η πορεία των πολιτικών ή των στοχαστών παρά το τι ακριβώς λένε σήμερα και αν πραγματικά προτείνουν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα που σωρεύει η κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Για το περιεχόμενο των θέσεων που προβάλλει από τα βιβλία του ο κ. Μαρκεζίνης παραπέμπουμε στην εύστοχη (όσο και απελπιστικά μοναχική) κριτική του Νίκου Χρυσολωρά στην Καθημερινή (12.12.2010), όπου επισημαίνονται τα κλισέ, η περιαυτολογία, η ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας και οι επαναλήψεις, ενώ ο αρθρογράφος θεωρεί «δυσερμήνευτο» και αναρωτιέται «για ποιο λόγο τέτοιες απόψεις συνεχίζουν να τυγχάνουν τόσο μεγάλης προβολής από τα ελληνικά μίντια». Προσθέτουμε ότι τα βιβλία αυτά διανθίζονται με έντονες προσωπικές επιθέσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για όσους διαφωνούν με τις απόψεις του «σερ» (π.χ. τον κ. Βερέμη), ενώ η υποστήριξή του προς τον Κώστα Καραμανλή φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «εξέγερση» την προσέγγισή του με τη Ρωσία και να την παρομοιάζει με την «εξέγερση της επονομαζόμενης Ανοιξης της Πράγας»…

  Η Διακήρυξη Θεοδωράκη -ίσως και εξαιτίας του μεγέθους της- δεν έτυχε καμιάς ανάλογης κριτικής, με αποτέλεσμα να της αποδίδει καθένας αυτά που «θα περίμενε» από τον Θεοδωράκη, σύμφωνα με την εικόνα που έχει πλάσει για την προσωπικότητα του μουσικού. Και έτσι εμφανίζονται ως υποστηρικτές της Σπίθας πολιτικά στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής: από την ακροδεξιά μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

  Αν όμως μπει κανείς στον κόπο να διαβάσει την πολυσέλιδη Διακήρυξη θα διαπιστώσει ότι κι εδώ έχουμε ένα κακογραμμένο κείμενο, το οποίο έχουν ασφαλώς συντάξει περισσότεροι του ενός, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνονται αντιφατικές θέσεις, αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις και κακοχωνεμένες αναλύσεις μερίδας του Τύπου. Την ίδια στιγμή που η Σπίθα ζητάει μείωση των αμυντικών δαπανών, απαιτεί και «να οχυρωθούμε σαν αστακοί». Κατά την εκφώνηση της Διακήρυξης ο χαρισματικός Θεοδωράκης το διαπίστωσε σε κάποια στροφή του λόγου του και μιλώντας εκτός κειμένου μουρμούρισε ότι «αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με όσα είπα προηγουμένως» για να προσθέσει αμέσως χαριτολογώντας: «γι’ αυτό είμαι άνθρωπος των αντιθέτων».

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297174817889#c1003862825920036921'> February 8, 2011 at 4:20 PM

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  Αλλά όλοι αυτοί που τόσο εύκολα σπεύδουν να τον ανακηρύξουν σε νέο Κολοκοτρώνη καλό θα ήταν να προσέξουν ότι μεταξύ των προτάσεών του είναι και η πρόταση της συνεκμετάλλευσης από Ελλάδα και Τουρκία των πετρελαίων του Αιγαίου. Ενα από τα πρώτα μέτρα που εισηγείται είναι να επισκεφτεί ελληνική αντιπροσωπεία την Αγκυρα για «την εξέταση μεμονωμένων ή κοινών προσπαθειών για την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων».

  Ταλαντευόμενος μεταξύ της γνωστής του θέσης υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας και της πιο δημοφιλούς τουρκοφοβικής στάσης, ο Θεοδωράκης προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Όπως ποζάρισε στη βεράντα του σπιτιού του αγκαλιά με τον Ερντογάν και τον Παπανδρέου πριν ξιφουλκήσει κατά των «επίβουλων» Τούρκων και του «κατοχικού» πρωθυπουργού, τώρα εφευρίσκει ότι δεν είναι εχθροί μας οι Τούρκοι, αλλά «οι Αμερικάνοι που τους βάζουν».

  Παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του ο Μίκης θα πει από μικροφώνου και ορισμένες ατάκες που δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο κείμενο της Διακήρυξης. Μιλώντας για τη μειονότητα στη Θράκη θα ξεπεράσει ακόμα και τον πιο ακραίο εθνικιστή: «Πολλοί λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση των ανθρώπων για την καταγωγή τους. Εγώ θα έλεγα: θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία». Τη φράση του σκέπασε το χειροκρότημα των παρισταμένων. Και συνέχισε γελώντας: «Τι κάθεσαι και υποφέρεις;» Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένα κείμενα που προβάλλει η επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Ανάμεσά τους και η θέση ότι «καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Εβρο».

  Και βέβαια δεν λείπουν από την επιχειρηματολογία της Διακήρυξης και όλοι οι μεταπολιτευτικοί μύθοι, με πρώτη-πρώτη την (ανύπαρκτη) δήλωση Κίσινγκερ περί «επίθεσης στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα», για τη χρήση της οποίας έχει ζητήσει συγνώμη ακόμα και ο Γιάννης Μαρίνος. Αλλά ο Μίκης την τροποποιεί και εμφανίζει τον Κίσινγκερ να στρέφει τα βέλη του ειδικά κατά του ελληνικού πολιτιστικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, δηλαδή εναντίον του ίδιου. Τώρα πώς συμβιβάζεται το ξαναζέσταμα της πλαστής δήλωσης με τον νεότερο ισχυρισμό του Θεοδωράκη ότι οι Αμερικάνοι την εποχή εκείνη (δηλαδή τον Ιούνιο του 1974) του είχαν αναθέσει την αποστολή να πείσει τον Καραμανλή να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας (ομιλία στο ΡΕΞ, 17.1.2011), αυτό ας αποδοθεί στον «άνθρωπο των αντιθέσεων».

  Αυτά όλα ασφαλώς ικανοποιούν το ακροδεξιό ακροατήριο. Αλλά η αριστερά; Αυτή ανακάλυψε στον Θεοδωράκη τον ηγέτη του αντιμνημονιακού αγώνα. Αλλά κανείς δεν πρόσεξε ότι η Διακήρυξη ταυτίζεται απολύτως με την άποψη Σαμαρά για την κρίση; Οτι δηλαδή αποδίδει τη σημερινή κρίση στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 και τη σημερινή του Γιώργου Παπανδρέου, απαλλάσσοντας τις ενδιάμεσες και κυρίως του Κώστα Καραμανλή.

  Οσο για τις συγκεκριμένες προτάσεις «ανυπακοής» που εξαγγέλλει ο Θεοδωράκης, εκείνη που βγάζει μάτια είναι η υπόδειξή του προς τους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους! Πραγματικά αξιοπρόσεκτη πρόταση για την έξοδο από μια κρίση που οδηγηθήκαμε (μεταξύ άλλων) και εξαιτίας της προκλητικής φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγής των οικονομικά ισχυρών.

   

 66. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297174849181#c7171427184975990985'> February 8, 2011 at 4:20 PM

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που συνδέει τις αναλύσεις και των δύο προβεβλημένων προσωπικοτήτων (Μαρκεζίνη και Θεοδωράκη). Είναι η πρόταση ότι τη λύση στην κρίση θα τη δώσει η ανάδειξη των «αρίστων», οι οποίοι θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας και οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν μείνει αναξιοποίητοι. «Κατά την άποψή μου», γράφει ο Θεοδωράκης, «το μέγιστο λάθος που μας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια του ελληνικού έθνους είναι η συστηματική περιφρόνηση από μέρους των πολιτών προς τους αρίστους, με συνέπεια την επιλογή των μετριοτήτων και συχνά ανίκανων στις θέσεις όλων αυτών που αποτελούν την καθηστηκυία τάξη, στην οποία ένα λαός εμπιστεύεται τις τύχες του». Περιττό να πούμε ότι ο ένας προβάλλει ως «άριστο» τον άλλο, ενώ κανείς τρίτος «άριστος» δεν κατονομάζεται.

  Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι άριστοι δεν γνωρίζουμε ακόμα. Το μόνο δεδομένο είναι ότι μεταξύ των «αρίστων» δεν θα βρίσκονται τα σημερινά πολιτικά στελέχη. Αλλά τότε πώς θα προκύψουν οι «άριστοι»; Από ποιες διαδικασίες και με ποιανού την επιλογή; Πρόκειται για μια άποψη που προβάλλει εδώ και πολύ καιρό ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος λειτουργεί πολύ συχνά ως «λαγός» του πολιτικού συστήματος και ως έμπειρος διαφημιστής ρίχνει στην πολιτική αγορά ιδέες και ό,τι πιάσει. Με επιμονή τους τελευταίους μήνες υποστηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνηση «αρίστων», ενώ στα πρόσωπα που συγκαταλέγει μεταξύ των αρίστων προβάλλει συστηματικά μόνον ένα, αυτό του σερ Μαρκεζίνη. «Πιστεύω ότι η συνδρομή ικανών, ολοκληρωμένων, φωτεινών και δημιουργικών προσωπικοτήτων όπως του κ. Β. Μαρκεζίνη, θα ήταν καταλυτική για την Ελλάδα», θα δηλώσει στις 27.10.2010. Και λίγες μέρες αργότερα θα συμπληρώσει: «Απαιτείται η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, για να βρούμε ικανούς ανθρώπους. Υπάρχουν προσωπικότητες. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι ο Βασίλης Μαρκεζίνης» (8.11.2010).

  Εδώ βρίσκουμε ίσως και τη λύση του μυστηρίου με την έντονη προβολή των θέσεων αυτών των δύο φίλων από τα μέσα ενημέρωσης. Η «κυβέρνηση των αρίστων» είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις του κυρίαρχου συντηρητικού πολιτικού συστήματος μπροστά στον ορατό κίνδυνο να κινητοποιηθεί μαζικά ο λαϊκός παράγοντας και να επιβάλει αυτός τις δικές του λύσεις. Με την ευγλωττία που τον διακρίνει είχε διατυπώσει αυτό το φόβο ο κ. Μαρκεζίνης. Αποκρούοντας την ιδέα να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση από όλα τα κόμματα (ή συνασπισμός των δύο μεγαλύτερων), αντιπρότεινε την αναζήτηση ανθρώπων με φαντασία για να προκύψει «επανάσταση νοοτροπίας, επανάσταση ιδεών», έτσι ώστε «να μην καταλήξουμε στην πιο οδυνηρή από όλων των ειδών τις επαναστάσεις: την επανάσταση του πεζοδρομίου».

  Κατά σύμπτωση αυτά τα λόγια του σερ Μαρκεζίνη εκφωνήθηκαν κατά την παρουσίαση του (αυτό)βιογραφικού βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη (25.11.2010). Τον τρόμο μπροστά στον λαϊκό ξεσηκωμό επιβεβαίωσε ο «σερ» και στη συνέντευξή του στο Mega: «Το πρώτο θέμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος ήρεμος και οργανωμένος να αλλάξει το πολιτικό κατεστημένο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει ήρεμα και μελετημένα για να μη γίνει αλλιώς βίαια, δηλαδή μέσω του πεζοδρομίου».

  Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι οι πρώτοι παλιοί πολιτικοί που έσπευσαν να συνταχθούν με το κίνημα των «αρίστων» και να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις της Σπίθας δεν ήταν άλλοι από τον Στέλιο Παπαθεμελή και τον Πάνο Καμμένο.

  Γράφτηκε στις 25.1.2011

   

 67. MacGyver
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297203587030#c3584183154740822713'> February 9, 2011 at 12:19 AM

  This comment has been removed by the author.

   

 68. MacGyver
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297204145987#c3292709392270325692'> February 9, 2011 at 12:29 AM

  This comment has been removed by the author.

   

 69. MacGyver
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297204246588#c8620738275586938460'> February 9, 2011 at 12:30 AM

  Ρε παιδιά ο Παναγιώτης Τραϊανού είναι Αρχιτέκτονας τι παπάς κτλ του καταλογίζετε...Ένας άλλος μεγάλος ο Παύλος Σιδηρόπουλος χρόνια πριν είχε κάνει ρόμπα και καλλιτεχνικά το Θεοδωράκη με το τραγούδι του Μίκυ Μαους. Ακούστε το εδώ...http://www.youtube.com/watch?v=jb02da2BTC0

   

 70. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297205180056#c4625803113558826086'> February 9, 2011 at 12:46 AM

  Κύριε kapsouli 59.
  Τί σε πείραξε το Καραμανλής ή τανκς. Ηθελες μήπως να έλθει ο Ανδρέας επτά χρόνια νωρίτερα; Μην πιπιλίζεις ότι διαβάζεις απο 'δω κι από 'κει. Διάβασε το άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη με τίτλο:
  Εγινε μέγας και τρανός; Φάτε τον, λιώστε τον!
  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=28&id=7277
  Μετά διάβασε και το 'Αξιος Εστί' και θα καταλάβεις ποιος έχει δίκιο.

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297211297024#c1990814807999969288'> February 9, 2011 at 2:28 AM

  Καλά τα λένε. Σίγουρα λένε ότι θέλουμε να ακούσουμε. Το θέμα είναι αν τους πιστεύουμε πως τα εννοούν ή απλά τα λένε για να μην τα πει κάποιος άλλος που δεν θα είναι "δικός τους". Για να καπελωσουν και να καπηλευτουν την δυναμική ενέργεια που συσσωρεύεται στο λαό. Τον Μαρκεζίνη δεν τον ξερω πολύ καλά, οι γεωπολιτικές του αναλύσεις δείχνουν ορθές. Μήπως όμως και ο Παπανδρέου πριν γίνει πρωθυπουργός δεν μας κορόιδευε λέγοντας μας αυτό που θέλαμε να ακούσουμε; Ο Μίκης πάλι, μπορεί να τα εννοεί, αλλά από τύψεις(?) Δείχνει πάντως απόλυτος οταν λέει πως δεν φταίνε οι Τούρκοι αλλά οι Αμερικανοί που τους βάζουν. Ισως τα ξέρει από μέσα.

   

 72. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297218784098#c1702343034957504528'> February 9, 2011 at 4:33 AM

  Να σημειωσω το αυτονοητο. Δεν ειμαστε δογματικοι, την αληθεια ψαχνουμε. Λεγοντας αυτο να θυμισω μια πολυ ωραια συνθεση του Μικη. Λεγεται 'Χαρταετοι' αλλα κατα την αποψη μου κακως. Επρεπε να λεγοταν 'Αιγαιο' αλλα μας εχει φαει η πολιτικη ορθοτητα...

  http://www.youtube.com/watch?v=pSujHbm-rG8

  StoXastis

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297236082444#c8391223349294706934'> February 9, 2011 at 9:21 AM

  Ο Θεοδωράκης είναι απόγονος εβραικής οικογένειας με αρχικό επίθετο Λεβύ ή Λεβίδη, μετέπειτα Κοέν και τελικώς καλυπτόμενο Θεοδωράκης για ευνόητους λόγους.
  Γι'αυτό είχε δεσμό επί 7 χρόνια με την κόρη του Νταγιάν, διείσδυσε στο ΚΚΕ, σύμπραξε με τον αρχι-εβραίο Μητσοτάκη (απόγονο του Μπενί-Ζελόμ η Βενιζέλου), φωτογραφίζεται χωρίς ίχνος πατριωτισμού με τούρκους και εβραίους αγκαλιά με τον τζέφρυ, και παρασύροντας τον αφελή λαουτζίκο σε περιπέτειες όμοιες με αυτή του "λαγού" Χατζάρα.
  Αμ δε μασάμε μερικοί.
  Μαζί σου Παναγιώτη Τραιανέ.
  ΣΓ

   

 74. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297255599468#c5043055122991548793'> February 9, 2011 at 2:46 PM

  Πραγματικά μου είναι δύσκολο να δεχθώ την προσπάθεια τσιρκοποίησης των πάντων. Διάβασα το κείμενο και όλα τα σχόλια και διαπίστωσα οτι η αρρώστεια του Έλληνα καλά κρατεί. Δείτε τα χάλια μας κι αφήστε το ξεκατίνιασμα !

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297262955786#c3758004385074199463'> February 9, 2011 at 4:49 PM

  Προς τον 74....
  Να εισαι ευγνωμων που καποιος σου ανοιγει τα ματια αντι να τον κατακρινεις. Για να καταλαβει καποιος τον Τραιανου καλο θα ηταν να διαβασει πρωτα τον υδροχο και μετα ολα παιρνουν την σειρα τους. Δεν ειναι δυσκολο να προβλεψει κανεις τι προκειται να γινει. Αυτο που μας λειπει ειναι η γνωση αλλα σιγα σιγα συμπληρωνεται και αυτη. Αργα αλλα σταθερα. Ο τραιανου λεει αληθειες για εναν προδοτη γιατι αρχισε να παρασερνει κοσμο στην παγιδα του και μας αποτρεπει να παμε με το μερος του. Οι αντιδρασεις εχουν ηδη αρχισει οπως λεει απο τη κερατεα απο τα διοδια και σιγα σιγα εξαπλωνονται. Πολιτες πλεον αγανακτισμενοι απο τα πολιτικα κοματα αρχιζουν τη δικη τους επανασταση και το συστημα τρεχει να βγαλει νομους και σερνει τους γερους πατεραδες μας σαν σκουληκια στους δρομους της Κερατεας. Αυτοι ειναι οι πανικοβλημενοι γιατι οπως λεει καπου δεν υπαρχει αρχηγος για να διαφθαρει ουτε αρχηγος για να γινει στοχος απο τα καναλια τους. Κινηματα χωρις κεφαλη αλλα με αντιδραση που τους κανει να τρεμουν. Ολα ειναι με το μερος μας ....
  και ενα μεγαλο ευχαριστω για εναν υπεροχο συγγραφεα που μπορει και σκορπαει τις γνωσεις του...
  Ιωαννης

   

 76. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297306159997#c6175629611872838333'> February 10, 2011 at 4:49 AM

  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μίκη Θεοδωράκη στην ομιλία του στο REX, μεσολάβησε στο να γίνει πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την δικτατορία και θα μπορούσε κάλλιστα να μεσολαβήσει υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου, εάν ήταν δυνατόν.

  Με αφορμή τα παραπάνω, θα ήθελα να ρωτήσω τους υπερασπιστές του Μίκη Θεοδωράκη ποιά είναι η πολιτική τους ιδεολογία.

  Αγαπητοί κύριοι ή κύριες, μήπως είστε αριστεροί ?
  Εάν ναί, τότε συμφωνείτε με τον Μίκη που μεσολάβησε υπέρ του Καραμανλή ?

  Αγαπητοί κύριοι ή κυρίες, μήπως είστε δεξιοί ?
  Εάν ναι, τότε συμφωνείτε με τον Μίκη που θα μεσολαβούσε υπέρ του Παπανδρεου, εάν ήταν δυνατόν εκείνη την εποχή ?

  Κύριοι ή κυρίες υπερασπιστές του Μίκη, εκτίθεστε...

   

 77. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297328731320#c3324250244780977935'> February 10, 2011 at 11:05 AM

  Προς τον 75....

  Ευγνώμων είμαι ΜΟΝΟ στους γονείς μου αγαπητέ, η οποίοι δεν άφησαν το μεγάλωμά μου στην τηλεόραση και στους "πατέρες" κάθε πάστας ! Ως εκ τούτου δεν χρωστάω "ευχαριστώ" σε καμία αυθεντία που αυτοδιορίστηκε ν' ανοίξει μάτια, διότι τα δικά μου δεν είναι κλειστά. Συμφωνώ....μας λείπει η γνώση αλλά σίγουρα δεν μας λείπει η καθοδήγηση. Για όσα γράφεις σχετικά με τα γεγονότα στην Κερατέα και το κίνημα των διοδίων (για την ώρα )μαζί σου ! Προσοχή όμως στον κίδνυνο όλα αυτά τα αρχικώς αυθόρμητα κινήματα να καπελωθούν τελικά απο κομματοπατέρες και ιδιοφυίες !

  Προς τον 76....
  Γιατί θα έπρεπε να είναι αριστεροί ή δεξιοί ? Ακόμα να καταλάβουμε πως το "διαίρει και βασίλευε" είναι το πρώτο κύτταρο για το σημερινό έκτρωμα ? Καλό θα ήταν να καούν η πάσης φύσεως ταμπελίτσες !

   

 78. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297335363216#c7926316254230709304'> February 10, 2011 at 12:56 PM

  ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΤΡΑΙΑΝΕ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ REX, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΝΟΝΗΣΕ ΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΣΚΙΨΕ ΤΑΧΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ '67, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ '67. ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟ SITE ΗΜΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ Η ΜΟΝΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΒΑΝΘΥΝΣΗ ΣΕ "ΥΨΙΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ", Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ .

  ΥΓ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
  ΜΗΟΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ?
  ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΩΗ ΣΑΣ

   

 79. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297360805546#c3602854780767989227'> February 10, 2011 at 8:00 PM

  Προτού διαβάσω το άρθρο, και πριν απο λίγο καιρό είχα ακούσει στο ραδιόφωνο τον ίδιο τον Μίκη να μιλά για τον εαυτό του. Έμαθα λοιπόν ότι στην κατοχή αυτός είχε να φάει γιατί του έφερνε ο πατέρας του σοκολάτες (ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι ακριβώς), ο οποίος πατέρας του ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο οικονομικών !!!!!!!!!! Και μου δόθηκε λοιπόν μια μισή εξήγηση, πώς ο "αντιστασιακός" μίκης έγινε μεγάλος και τρανός. Την υπόλοιπη εξήγηση την βρήκα εδώ.
  Έτσι εξηγείται και το γιατί όσο κι άν έψαξα να βρώ βιογραφικά του, το τι έκανε στα "μικράτα" του δεν βρήκα γραμμένο τίποτα, παρά μόνο φράσεις όπως: "...και παίρνει μέρος στην αντίσταση κατά των κατακτητών." Με ποιόν τρόπο ρε παιδιά;;

   

 80. Αναγνώστρια
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297363958356#c465998931368263853'> February 10, 2011 at 8:52 PM

  http://www.youtube.com/watch?v=LomKn6tHQS8&feature=related

   

 81. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297463026761#c1152414316510425423'> February 12, 2011 at 12:23 AM

  είσαι ολότροζος !!

   

 82. lara
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297533120988#c5094418842220223217'> February 12, 2011 at 7:52 PM

  ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ....
  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
  Σας ψάχνει ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, για να τον βοηθησετε στο σενάριο
  για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη!!!!

  Καλέ ο άνθρωπος τά φτυσε είναι 85 χρονών και μπερδεύει πλέον τα γεγονότα με τα όνειρα!!! Αφήστε τον την ησυχία του να νομίζει οτι κάνει "κίνημα", εξ άλλου πώς θα έρχονταν στην επιφάνεια οι Καραμπελιάδες οι Ζουράρηδες οι Παπαθεμελήδες και άλλα νουμερα της πολιτικής μας ζωής.... :)))))

   

 83. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297609572137#c4544304984083384400'> February 13, 2011 at 5:06 PM

  Αγαπητέ Παναγιώτη

  με απογοήτευσες με αυτό το κείμενο σου. Επειδή εμμένοντας και εσύ στο παρελθόν διχάζεις, αντί να ενώνεις, τους Έλληνες.

  Διαφωνείς με τη γενικη κατεύθυνση της διακύρηξης της σπίθας και τα όσα υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα; Αν ναι, που;

  Δεν θα ήταν πιο χρήσιμο ένα άρθρο πάνω στο περιεχόμενο της διακύρηξης της σπίθας;

  Ένας νέος που πονάει για την κατάντια του του λαού του.

   

 84. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297634809470#c5293414331743025630'> February 14, 2011 at 12:06 AM

  αλλος βρισκει τα κειμενα μεγαλα αλλος φρικαρει που καποιος εχει αντιληφθει κατι παραπανω και το μονο που κανει ειναι να τον βαζει σε υποψιες,αν θελει!! η του δειχνει εναν αλλο τροπο σκεψης και παλι αν θελει!!τελικα ρε παιδια το ευχαριστω το εχουμε για αυτους που μας πανε τραινακι?και μας λενε ομορφα παραμυθια?ο κυριος παναγιωτης" βλεπει"οτι δεν βλεπουμε και μας δειχνει τι να μην κανουμε!!!το πιασαμε?και αν θελουμε δεν μας πηρε απο το αυτι!!εγω θελω να εχει θεματα μεγαλα μικρα οτι μπορει ο ανθρωπος,και απο εκει και μετα εχει δουλεια το δικο μου μυαλο!!αλλα ελεος πια ρε αδελφια ελληνες εχουμε πιασει πατο ,εναν ανθρωπο που παει να μας ξεστραβωσει αντι να πουμε ευχαριστω του την λεμε κιολας?ομολογω πως ειχα "τσιμπισει"με τον σπιθα ειχα κατι ψιλοαμφιβολιες αλλα μετα απο αυτο σιγουρευτηκα!!!επισης μας ενημερωσε ο κυριος παναγιωτης για τα διοδια!!ποσο δικιο ειχε τους βλεπουμε τσιπρα παπανδρεου να παριστανουν τους "δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενον αχυρωνα!!!"και να τρεχει ο πανιβλακας να στεινει την τροχαια για χωροφυλακες υπερ των επιχειρηματιων αντι να κανουνε καμια δουλεια θα τους πληρωνουμε να αστυνομευουν εμας μην και δεν πληρωσουμε χαρατσι στον μπομπολα!!ελεος χασαμε το δασος κοιταμε στο δεντρο!!και περιμεναμε αληθεια απο τον σπιθα ,που ελεγα και εγω τοτε ,τι διαολο κανει αυτοςειναι αριστερος και μετα με τον μητσοτακη? ρε παιδια ο παππους μου ο συχωρεμενος ηταν ανταρτης στα βουνα απο το νησι εφυγε και πηγε με τον βελουχιωτη και εκλεγε οταν μας ελεγε μικρα που επρεπε να δωσουν τα οπλα..και δεν ηταν κουμουνηστης ο μαυρος !!μαυρα χρονια ειχανε!και αφου τραβηξε οτι τραβηξε εσκυβε το κεφαλι οταν η βασιλησα περναγε με την αμαξα στο νησι !!χρονια μετα τα εμαθα απο το βιβλιο του κ.παναγιωτη εκεινος δεν εμαθε ποτε ειμαι σιγουρη αγραματος ανθρωπος απο το νησι τι ναξερε ο κακομοιρης απο παιχνιδια τετοια??αλητες ξεφτιλες χωρις τσιπα χωρις ελεος!!εκεινος ο μαυρος παλι ο καζαντζιδης ολο φωναζε εβραιοι με κυνηγανε!!τον σπιθα γιατι οχι?που ητανε και κουμουνιστης ασχετα αν υπεγραψε χαρτι!και να σας συστησω να διαβασετε την βιβλο της εθνοπροδοσιας για τις 'ομορφες"συμφωνιες των κομουνιστων!!αντε ρε απο εκει βλακα σπιθα που ειχαμε τρελαθει στο εμβατηριο σου στην γιορτη του πολιτεχνιου!!αμα εχουνε τα κοτσια ολοι μα ολοι να ανοιξουν χαρτια και συμφωνιες και ολα στην φωρα!! ειναι ολοι βρωμικοι αλητες προδοτες της χωρας και ξεπουλημενα τομαρια ουστ !!δεν υπαρχει ελπιδα δεν γυριζει πισω τιποτα πια ο κυβος εριφθει.. η χωρα τελειωνει και φταιμε εμεις οι μαναδες οι πατεραδες μας ακομα και οι παπουδες μας που ηταν αγραματοι !!γιατι αυτοι οι προδοτες δεν ηταν εξυπνοι ,οι αλλοι ηταν αστοιχιωτοι και αγραματοι και βρηκανε χωραφι ετοιμο οι αλητες!!τελος παντων να ειστε καλα κυριε παναγιωτη να μας ξεστραβωνετε να λυνουμε και καμια απορια!!

   

 85. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297635894648#c3310505410041118498'> February 14, 2011 at 12:24 AM

  συνεχεια του 84 κυρια λαρα μου ο σπιθας εχει μπερδεψει οπως λετε τα γεγονοτα με τα ονειρα!!κακο!!αν μπερδεψω την πουτσα με την βουρτσα,επικυνδυνο!!ας κανει λοιπον δουλεια του να ετοιμαζετε σιγα σιγα για τον χαρο που και παλι εμεις θα πληρωσουμε ξερετε ολοι οι κηφηνες ειναι δημοσιων κοροιδων!! και να τουμπεκιαστει λοιπον αρκετα του!!και ο παππους αν ζουσε τα ιδια σχεδον χρονια θα εχει !!μονο που εκεινος ο μαυρος τα δεκαπεντε τελευταια χρονια ειδε ηλεκτρικο ενω ο σπιθας πηγαινε ερχοταν στην γερμανια και παριστανε τον βαρεμενο καλιτεχνη!!επιτελους δεν ειναι καποιοι απο τα γενοφασκια τους παιδια για ολες τις δουλειες και ενος κατωτερου θεου!!την ιδια ωρα που πονηροι ειναι παντα αφρος!!και ελεγα και εγω μικρη τι ειναι ηρωας αφου ο παππους δεν ειναι τιποτα με τοσες ιστοριες που ελεγε?ηρωας ειναι ο παραμυθατζης ηρωας ειναι αυτος που δεν εκανε τιποτα η ηρωας ειναι αυτος που κατα τυχη εκεινη την στιγμη κατι εξυπηρετει!!

   

 86. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297685733885#c7319732597229405023'> February 14, 2011 at 2:15 PM

  Σε αυτόν τον τόπο έχουμε μία μακρά παράδοση να διώκουμε τα μεγάλα πνεύματα, από τον Σωκράτη έως τον Κολοκοτρώνη.Ο Μίκης Θεοδωράκης ως ο διασημότερος ανα την υφήλιο εν ζωή Έλληνας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

   

 87. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297687208884#c3846063648967649092'> February 14, 2011 at 2:40 PM

  Φίλε αναγνώστη, δυστυχώς και τον μέγιστο πιπερόπουλο πολλοί τον λοιδώρησαν αφού ουδείς εκ των σύγχρονων Ελλήνων καθίσταται δυνατό να αντιληφθεί το εύρος και την ισχύ του πνεύματος του ανδρός. Δυστυχώς... ουδείς προφήτης στον τόπο του

   

 88. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297711342870#c5325193580608203003'> February 14, 2011 at 9:22 PM

  Συμεωνίδης Γιάννης. Ετών 47
  Διάβασα με ενδιαφέρον το μακροσκελές άρθρο το οποίο βασίστηκε σε μια «αποκάλυψη» κατά την γνώμη σας του Μίκη , η οποία όμως δεν είναι σαφής. Προσωπικά ήμουν πάντα «θυμωμένος» με την συμμετοχή του Μίκη στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Βέβαια, από τότε είδαμε πολλές φορές τους κουμουνιστές να συμπλέουν, μέχρι ένα σημείο , με την δεξιά παράταξη, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο και σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν αμφισβητώ ή συντρέχω αυτά που λέτε. Βλέπω όμως ότι όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι ιδεολογίες από την μεταπολίτευση και μετά ευνοούν πάντα τον Μίκη.
  Οφείλω όμως να συμφωνήσω με τον ανώνυμο του σχόλιου #13 ότι το κείμενο έχει δύο αναγνώσεις. Σίγουρα μας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά το «θυμωμένο» ύφος του κειμένου και η διαγραφή σχολίων με την συμβουλή «είναι καλό και συνετό οι κομμουνιστές να μην αφήνουν σχόλια», δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στον ανεξάρτητο αναγνώστη, παρά μόνο ενθουσιάζει τους πιστούς αναγνώστες που όπως αντιλαμβάνομαι από τα σχόλια, είναι πολλοί.

  (Τα σχόλια θα μπορούσες να μη τα σβήνεις, ακόμη και αν είναι υβριστικά. Άλλωστε το κάθε κείμενο εδώ μέσα χαρακτηρίζει τον συγγραφέα του.)

   

 89. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1297711817233#c7110072904738443980'> February 14, 2011 at 9:30 PM

  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.

   

 90. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1298161643419#c7840163848057271699'> February 20, 2011 at 2:27 AM

  Την «προδοσία» είχαν κολλήσει σε όλους τους Μεγάλους Άντρες που πραγματικά προσέφεραν όχι μόνο στην Ελλάδα μα στο ΣΎΜΠΑΝ ολόκληρο.
  Και τον Χριστό κάπως έτσι τον σταυρώσανε, (όχι αυτός που κάρφωνε μα ο όχλος ολάκερος...)
  Ευάγγελος Μπούμπας

   

 91. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1298282661600#c6162873814162364264'> February 21, 2011 at 12:04 PM

  Πράγματι «μεγάλος» άνδρας ήταν ο Μίκης. Τόσο «μεγάλος» που όταν έφτιαχνε την εικόνα του «μάρτυρα» ο οποίος καταδιωκόταν σκληρά από την αμερικανόφιλη Δεξιά αυτός πήγαινε με έξοδα των Αμερικανών στις ΗΠΑ για να συναποφασίσουν για την ηγεσία της Δεξιάς. Τόσο «μεγάλος» που όταν έδρεπε «δάφνες» για την «αριστεροσύνη» του γινόταν υπουργός του Μητσοτάκη. Τόσο «μεγάλος» που την εποχή που η Διαπλοκή λεηλατούσε την Ελλάδα ο Μίκης ήταν ο μόνιμα «τιμώμενός» της. Τόσο «μεγάλος» που σήμερα που οι Έλληνες υποφέρουν από το ΔΝΤ του Παπανδρέου ο Θεοδωράκης όταν δεν τον υποδέχεται με τις πιτζάμες τρέχει για «αντίσταση». Ο «μεγάλος» Μίκης που οι «κακοί» Έλληνες τον κατηγορούν για προδοσία. Ο Μίκη Μάους που πρόσφερε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ...στο Σύμπαν.

   

 92. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1298545358140#c6652379718802619856'> February 24, 2011 at 1:02 PM

  Ποιούς "έλληνες" διχάζει ο κ. Τραϊανού;
  Για κούνα λίγο το κεφάλί σου, να συνέλθεις. Ποιούς μεγάλους έλληνες; Πώς τολμάς και συγκρίνεις το μαχητή Κολοκοτρώνη με τον οργανοπαίχτη; Πώς μπορείς να ξέρεις ότι έχει ελληνική καταγωγή;

  Και επίσης, επειδή είπε ο μικυ μάους ότι τον έτρωγαν τα ποντίκια στη μακρόνησο, σημαίνει ότι συνέβη; είσαι τόσο σίγουρος; εσύ τον έθαβες και έριχνες τα ποντίκια πάνω του; για ψάξε λίγο καλλίτερα να δεις μήπως αντί για ποντίκια έτρωγε μοσχαράκι γάλακτος και έπινε τσάι το απόγευμα...
  Φτάνει πια με τα ψέμματα που σας ποτίσανε. Ξεκολλήστε από την κατήχηση του καλού κομμουνιστή και του καλού πατριώτη, ξεκολλήστε! Αυτοί εξαργύρωσαν πλήρως τις υπηρεσίες τους! Εσάς όμως σας πάνε ασάλιωτα. Αυτοί μένουν στη διονυσίου αρεοπαγίτου, εμείς στα κλουβιά, αυτοί τρώνε χαβιάρι, εμείς ψωμί και ντομάτα και φακές. Ξεκολλήστε πια από την κατήχηση. Δεν είναι ο κόσμος όπως σας τον μάθανε, ακούστε βγάλτε τις παρωπίδες και ανοίξτε τα αυτιά σας και τα μάτιά σας. Όλα όσα σας είπαν είναι ψέμματα. Εκεί διακρίνω τη μεγάλη αντίδραση στο άρθρο καταπέλτη του κ. Τραϊανού. Δεν αντέχετε να σας χαλάνε τη φούσκα που άλλοι δομήσανε για εσάς ώστε να την καταπιείτε. Η ανασφάλεια της διαγραφής της κατήχησης προκαλεί αναταράξεις στον οργανισμό σας. Ξεπεράστε το. Απλή χημική αντίδραση είναι.
  Ανδρέας

   

 93. konstadina
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1298569209052#c6346906702637153572'> February 24, 2011 at 7:40 PM

  Θα ήθελα να πω πάρα πολλά. Η αλήθεια για μένα είναι ότι τα κείμενα του κυρίου Τραϊανού είναι πραγματικά μια "άλλη ματιά" στα περπαγμένα αυτού του κόσμου. Θα μείνω σε μερικές απλές παρατηρήσεις:
  - Πράγματι ο κ. Θεοδωράκης χαίρει της συνεχούς εκτίμησης ενός αδηφάγου συστήματος. (;)
  - Αρκετό καιρό πριν από τη "Σπίθα" μια άλλη κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, το "Πατριωτικό Μέτωπο" δημιουργήθηκε, με σημαντική δράση, συγκεκριμένο λόγο και προτάσεις, για την οποία πεισματικά κανένας δεν μιλάει. Ακόμη και όταν έριξαν το παπούτσι στον πρωθυπουργό, όλοι σχολίασαν - αναγκαστικά - την πράξη μόνο και κουβέντα για την κίνηση. Ο κ.Θεοδωράκης που θέλει να είμαστε όλοι μια γροθιά, δεν είναι περίεργο που ουδέποτε σχολίασε μια παρόμοια κίνηση που προηγείται αρκετά από τη δική του; Σχολίασε όμως αμέσως την κίνηση του Δημαρά για κίνημα πολιτών θιγμένος που του πήραν το όνομα!;... Βλέπεις όμως το Πατριωτικό Μέτωπο δημιουργήθηκε πράγματι από απλούς πολίτες και δραστηριοποιείται σημαντικά. Ούτε και από τα τόσα σχόλια του ιστολογίου άκουσα κάποιον να σχολιάζει κάτι σχετικό. Εγώ πραγματικά εντυπωσιάζομαι απ' αυτή τη συμφωνία της σιωπής...
  - Πράγματι το να πηγαίνει ο Μίκυς στην Αμερική για να συζητήσει για τα της Ελλάδας, δεν είναι μια αποκάλυψη που την περνάς εύκολα, όσο κι αν μας έχει συγκινήσει η μουσική του.
  - Και πράγματι το ότι κάποιος στα 85 μπαίνει μπροστά για μια τέτοια κίνηση σε μια τέτοια εθνική κατάσταση μόνο "μωροφιλοδοξία" μου μοιάζει. Θα ταίριαζε περισσότερο να συμπράττει παρά να είναι αρχηγός. Ας πούμε όμως ότι η Σπίθα είναι παράδειγμα. Δε μου κάθεται καλά, γιατί δε γίνεται συγκεκριμένη σε πρακτικές προτάσεις που θα διώξουν τους δυνάστες μας.Θα συμφωνήσω με παραπάνω σχόλια ότι προωθεί την κυβέρνηση των "αρίστων" και φυσικά οι άριστοι ΔΕ θα ξεφυτρώσουν απ' το λαό, αλλά θα είναι κάποιοι "σερ" με θητεία σε χώρες του εξωτερικού που δε μας λατρεύουν ακριβώς...
  - Και κάτι ακόμη. Νομίζω από τα διάφορα που ακούω τελευταία, ότι η Ελλάδα έχασε το πρώτο τραίνο της ανεξαρτησίας με τη δολοφονία του Καποδίστρια. Από τη στιγμή που στην πολιτική ζωή κυριαρχούν οι κάθε είδους δοτοί πολιτικοί από τις κάθε είδους μυστικές λέσχες, καλό δεν πρόκειται να δούμε. Θα έλεγα ότι αυτό που μας χρειάζεται είναι η κατάληψη της εξουσίας από εκπροσώπους των πολιτών - μη με ρωτάτε ποιούς, στο ψάξιμο είμαι - και αλλαγή του συντάγματος. Άμεση δημοκρατία, κατάργηση της λίστας βουλευτών και εκλογή τους από το λαό με επικράτηση της απλής αναλογικής. Νόμοι που θα απογορεύουν πέραν της δεύτερης θητείας σε οποιονδήποτε βουλευτή και αλλαγή του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά για αρχή. Χωρίς άλλο σύνταγμα και χωρίς επανάσταση, που δύσκολο το βλέπω - αν και θα το ήθελα - να είναι ειρηνική, καλό δε βλέπω! Επίσης θα έπρεπε να απαγορευτεί η λειτουργία κάθε μυστικής λέσχης!
  - Τέλος θέλω να πω, ας μας βοηθήσει ο καλός Θεός, γιατί την έχουμε άσχημα. Οι προδότες έπιασαν όλα τα πόστα! Ίσως κι ένας πόλεμος -στον οποίο δε θα συμμετάσχουμε - αλλά θα σφαχτούν όλοι οι άλλοι,να μας σώσει κατά λάθος! Αρκετό αίμα δώσαμε σαν Έλληνες, κάτι άλλο πρέπει να βρούμε!

  Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
  Κάθε ανταλλαγή σκέψεων νομίζω ότι βοηθάει στο να ξεστραβωθούμε.
  Η αλήθεια είναι πάντα εδώ. Δε μπορεί κάποτε θα φανεί!

  Και ναι, μια αιώνια απορία: Κύριε Τραϊανού ποιός είστε; Το ΕΑΜ Β υπάρχει ακόμη; Κι αν ναι, που στην ευχή είστε; Με τις αναλύσεις, το μόνο που θα καταφέρουμε, είναι να προλάβουμε - ίσως - να δούμε καθαρά το πρόσωπο αυτού που θα μας σφάξει! Τίποτα άλλο.

   

 94. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1298685816636#c8217731001529402865'> February 26, 2011 at 4:03 AM

  Ρε καρντάσια εδώ ο κόσμος χάνεται και η αγνή Μονίκ χτενίζεται.
  Αντί να δούμε πως θα απαλλαχτούμε από τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας έχουν επιβάλει οι πανηλίθιοι δανειστές μας ψάχνουμε στα αζήτητα των νεκροταφείων να βρούμε φταίχτες για το χάλι μας το απερίγραπτο.
  Τα 200 δισεκατομμυριάκια που έχουν απομείνει στις Ελληνικές τράπεζες δεν αρκούν για να επιβιώσουμε σαν λαός. Σε μια χρονιά έφυγαν 70 δις από την χώρα. 30 από τις καταθέσεις και 40 τα δανεικά που δεν φάνηκαν ποτέ. Είναι ζήτημα αν βγάζουμε άλλους 6 μήνες.
  Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται κανείς;
  Η χώρα πρέπει πάραυτα να περάσει στην δημιουργία λογιστικού χρήματος. Κάθε πολίτης που διαθέτει κάποια ακίνητη περιουσία να μπορεί να έχει άμεση άτοκη πίστωση στο ύψος της αντικειμενικής αξίας όχι από τις τράπεζες αλλά από την εφορία της περιοχής του, και τότε να δείτε που στέκει και το ΔΝΤ και όλοι οι πράκτορές του που ντύνονται τα Ελληνικά πολιτικά ρούχα.
  Τα 200δις που απομένουν στις τράπεζες δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική αξία της Ελληνικής οικονομίας σε μορφή ισολογισμού. Ξεπερνά τα 4 τρις η περιουσία των Ελλήνων και δεν μπορούν αυτή την στιγμή να έχουν ένα 10% σε ρευστό. Αυτό θεωρώ εγώ βλακεία και όχι τους αεριτζήδες ξενόφερτους πράκτορες που στόχο τους έχουν με το οικονομικό στραγγάλισμα να φάνε ανενόχλητοι τα 2 τρις της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.
  Το Εθνικό νομισματοκοπείο πρέπει να πιάσει δουλειά ξανά και να τυπώνει όσο νόμισμα απαιτούν οι εφορίες και όχι οι τράπεζες.


  Ένας οικονομικός μετανάστης

   

 95. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299186171976#c7799430042991242988'> March 3, 2011 at 11:02 PM

  Η Σπίθα όταν γίνεται φωτιά δεν λάμπει μόνο.
  Γίνεται και «αναλίσκον πυρ», κατακαίει κιόλα.
  Έτσι ο κ. Τραϊανού σήμερα αυτοπυρπολήθηκε προσπαθώντας να γίνει Αναστενάρης χωρίς τα προσόντα.
  Και οι ελάχιστοι που, καίτοι επιμελώς κρυμμένο, τον είχαν προσέξει όταν τα έβαλε με επιχειρήματα κατά του ΓΑΠ, σήμερα επιμελούνται της κηδείας του που ο ίδιος ετοίμασε.
  Ήδη αυτό το Β’ στο ιστορικό ΕΑΜ πολλούς είχε βάλει σε υποψίες και συνειρμούς.
  Χτυπά κανείς στους άλλους το κακό που κατάπιε αμάσητο, ανασύροντάς το από το υποσυνείδητο.
  Τα λόγια του τον προδίδουν : «παραλήρημα», «μαύρο σύννεφο», προφανώς σκεπτομορφών που τον έχουν αιχμάλωτο, κ.α. που δεν έχει κάποιος χρόνο να διαβάσει, πηδώντας επιλεκτικά την κάθε παράγραφό του, αν τυχαίνει να είναι εργαζόμενος.
  ----------------------------------------------
  Με την ευκαιρία.
  Επειδή πολλοί προβάλλουν τις δήθεν μεταμορφώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τα πιο κάτω.
  Είμαστε μάρτυρες των τρομακτικών παραμορφώσεων των πολιτικάντηδων και λοιπών του συστήματος.
  Των συνεχών αριστεροδέξιων μετατοπίσεων που μόνο στόχο έχουν την επιβολή κυριαρχίας επί των άλλων.
  Υπάρχει πάντα ένα 80% πατριώτες, ένα 10% άβουλοι κι ένα 10% που θέλουν να «βγάλουν» από τον αφανισμό της Πατρίδας.
  Κάποιοι έχουν το προνόμιο να προλέγουν τις εξελίξεις, όχι δίκην προφητών, αλλά επειδή κατέχουν τη Νομοτέλεια.
  Όταν μαζευτούν τα σημάδια είναι φανερή η συνέχεια.
  Ένας τέτοιος είναι ο παγκόσμιας αναγνώρισης Δημιουργός μας.
  Αυτό εκφράζει όταν μιλά για Συμπαντική Αρμονία.
  Είναι ο ακλόνητος Στύλος στο πολύχρωμο γαϊτανάκι.
  Αν οι συνεχώς περιστρεφόμενοι γύρω του μπερδεύουνε τις κορδέλες δεν φταίει ο Στύλος.
  Την κατάλληλη στιγμή (timing) εκφράζει το 80%.
  Τελειώνοντας :
  ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΥΤΑΝΑΦΛΕΞΗΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.
  ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ.
  ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ : ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

   

 96. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299237242284#c2087735303626134050'> March 4, 2011 at 1:14 PM

  Η σπίθα φέρνει την φωτιά και η πορδή ....το χέσιμο. Ούτε αυτό το απλό πράγμα δεν καταλαβαίνει ο Θεοδωράκης. Ο «επαναστάτης» της πλάκας και του Μεγάρου Μουσικής. Ο μονίμως τιμώμενος της διαπλοκής και των κρατικοδίαιτων κηφήνων. Για αυτόν τον λόγο μπερδεύεται και νομίζει ότι με πορδές θα βάλει φωτιές. Μπερδεύεται και στο τέλος θα την πατήσει. Θα απέφευγε ο γέρος τις πορδές αν ήξερε από τι κινδυνεύουν οι γέροι.

   

 97. melissokomos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299279340958#c8158607435669243974'> March 5, 2011 at 12:55 AM

  Λοιπόν, αν το υβριστικό -κατά τη γνώμη μου- άρθρο του κ. Τραϊανού το βάζετε δίπλα σε άρθρο του "Ιού" κ. Ψαρρά (αναρτήσεις 63 έως 66), αυτό μου αρκεί για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τους σκοπούς του αρθρογράφου...

  Πείτε μου, τώρα πού είμαστε σε κατάσταση πολέμου, με επερχόμενη οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του λαού, τί προτείνετε για έξοδο από αυτή την κατάσταση; Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ένας Μεγάλος Έλληνας, στα 86 του χρόνια, ύψωσε το παράστημά του και έστησε την Σπίθα. Αυτόν πρέπει να πολεμήσουμε; Μήπως χάσαμε τον στόχο, ή ...εκ του πονηρού γίνονται όλα αυτά; Μήπως ενοχλεί που "παίρνει" από παντού, από αριστερά κι από δεξιά; Μέχρι και το ...Indymedia-Soros έχει κάνει απανωτά λασπολογικά άρθρα για την Σπίθα αυτές τις μέρες.
  Άρα είμαστε σε καλό δρόμο.
  Εσείς, πάλι, συνεχίστε στον μοναχικό σας δρόμο, μαζί με όσους, ελάχιστους, θα σας ακολουθήσουν στο διχαστικό σας σάλπισμα. Κρίμα. Πίστευα πως κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον γενικό ξεσηκωμό που έπεται. Έστω κι έτσι, η Ελλάδα θα αλλάξει. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

  Γιώργος Σ
  Λωζάνη

   

 98. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299309540474#c202986061752421610'> March 5, 2011 at 9:19 AM

  Φίλε buster από την Λωζάνη θα αρχίσει το ποτάμι?. Μάθε λοιπόν ότι σήμερα που ανατρέπονται όλα όσοι βγουν μπροστά πρέπει να είναι καθαροί σαν τον Σωκράτη το Διογένη ή ακόμα τον Χριστό, όλοι οι υπόλοιποι ΄λερωμένοι΄ και ενίοτε συμβιβασμένοι θα μπούνε στην χωματερή της ιστορίας, για αυτό μην ψάχνεις για είδωλα σαπισμένα, διάβασε την αλήθεια που σου προσφέρεται απλόχερα όσο και αν σε ποναέι γιατί πίστεψες σε ανθρώπους που όταν πήραν εξουσία έγιναν 'κατώτεροι' και από αρουραίους.
  Φιλικά

   

 99. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299344018371#c8633881563352752686'> March 5, 2011 at 6:53 PM

  Για τον Τραιανού όλοι οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα είναι προδότες. Αλλά όπως λέει και η ρήση, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

   

 100. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299493527929#c7710389850162189350'> March 7, 2011 at 12:25 PM

  Μήν πυροβολείς άμθρώπους πού τίς δύσκολες αύτές ώρες προσφέρουν τήν βοήθειά τους στόν τόπο μας.

   

 101. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299516192763#c8371055867777258841'> March 7, 2011 at 6:43 PM

  Πρακτορακο τραιανου οταν ξαναπιασεις στο στο στομα σου αυτον τον μεγαλο Ελληνα να εχεις πλεινει το κυπατζιδικο στομα σου καλα.Το κινημα που εκανε πειραξε πολλους προδοτες............

   

 102. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299517122987#c1480998435903096485'> March 7, 2011 at 6:58 PM

  Ποιοί είναι "άμθρώποι" που τις δύσκολες αυτές ώρες προσφέρουν βοήθεια στον τόπο; Για πες μου να γελάσω.

   

 103. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299517832335#c6556559544815902066'> March 7, 2011 at 7:10 PM

  ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ 19
  5 Φεβρουαρίου 2011 3:07 μ.μ.
  Είναι καλό και συνετό οι κομμουνιστές να μην αφήνουν σχόλια
  =================================================================
  Μα Καλα Ποσο Τραγικοι Μπορειτε να γινετε πλεον??? εκτος αυτου ουτε το δικαιωμα να πουμε τον λογο μας? πω πω πραγματικα ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟΙ...Φασιστακι ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ 19 συγνωμη αλλα τα κονσερβοκουτια βγηκανε ξανα στην επιφανεια....φαστιστες ουτε το δικαιωμα λογου κ αντιλογου δε δινετε...τιποτένιοι. Α κ σε εσας π σας εδωσα αξια κ διαβασα ολο αυτο κρατηστε την να αξιζετε κ εσεις κατι....Ακους εκει αρχηγος του τιμημενου ΚΚΕ ο θεοδωρακης ο νεοδημοκρατης π εφαγε εξοριες απο τους δεξιους κ πηγε κ εγινε κ βουλευτης με αυτους....

   

 104. ΓΜΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299526283054#c3308730746163122299'> March 7, 2011 at 9:31 PM

  ΕΥΓΕ!!!

  ΥΓ Παρά την επιφύλαξη για την αστοιχείωτη εμπάθεια απέναντι σε
  αντισυμβατικές προσωπικότητες, όπως ο Νικος Ζαχαριάδης.

   

 105. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299572351721#c1777657085756494162'> March 8, 2011 at 10:19 AM

  Ανώνυμε 101 ότι θέλεις γράφεις. Αν ήταν Κυπατζής πρακτοράκος ο Τραϊανού δεν θα έγραφε τίποτε για τον Θεοδωράκη. Θα υπήρχε συναδερφική αλληλεγγύη. Έχεις δει να γράφουν τίποτε οι Κυπατζήδες για τον Θεοδωράκη; Τον κολλητό του Μπόμπολα και της Διαπλοκής; Τον υπουργό του Μητσοτάκη; Τον "τιμημένο" της αμερικανικής πρεσβείας; Το κίνημα που έφτιαξε πείραξε πολλούς...Έλληνες. Δεν πείραξε καθόλου το ΔΝΤ, την CIA, την Μοσάντ, την KGB και την ΜΙΤ. όλους τους παλιούς και νέους εργοδότες του Μίκη Μάους.

   

 106. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299573122524#c1229387542473729197'> March 8, 2011 at 10:32 AM

  Ανώνυμε 103 έχεις πολύ πλάκα. Είναι προφανές ότι πάσχεις από δογματική αρτηριοσκλήρωση για να μην καταλαβαίνεις την "πλάκα" των διαχειριστών. Αν ήταν φασίστες όπως λες θα ήταν έμπειροι φασίστες όπως είναι για παράδειγμα οι ...ΚΚΕδες. Θα "έκοβαν" το σχόλιο σου και δεν θα δημοσίευαν το δικό τους. Θυμίσου το γνωστό ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λεγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Αυτό καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις.
  Η μεγαλύτερη "πλάκα" είναι που μιλά για δημοκρατία ένας δογματικός οπαδός του σταλινικού ΚΚΕ. Ένας άνθρωπος που προσκυνά μια ατάλαντη Παπαρήγα μόνο και μόνο επειδή κάποιοι τύποι σαν τον Σόρος και τον Μητσοτάκη του την έβαλαν μπροστά του. Εύγε. Την επόμενη φορά αν έχουν όρεξη για πλάκα τα πραγματικά αφεντικά του ΚΚΕ μπορεί να του βάλουν και ένα πραγματικό γαϊδούρι για "τιμημένο" αρχηγό του "τιμημένου" κόμματος.

   

 107. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299573929371#c4177743248887248036'> March 8, 2011 at 10:45 AM

  Εχώ αρχίσει να πιστεύω οτί η νοητική λειτουργία πολλών αναγνωστών δεν ξεπερναέι το μέσο όρο, π.χ.
  "Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την υπόθεσή μας; Ο Μίκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα υπηρέτησε πιστά το σύστημα εξουσίας. Υπηρέτησε πιστά όλα τα αφεντικά του. Ακόμα και αφεντικά κτήνη, όπως ήταν ο Στάλιν. Το πόσο πιστά τους υπηρέτησε όλους αυτούς, δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζει όμως ο ίδιος. Άρα; Άρα, το σύστημα εξουσίας πρέπει να τον παρακολουθεί, όταν μας "διηγείται" τη ζωή του. Πρέπει να τον παρακολουθεί, γιατί μπορεί να πάθει ζημιά από τις αποκαλύψεις του και από τις γεροντοειλικρίνειές του"
  Πως είναι δυνατόν
  να ακολουθείτε και να εμπιστεύεστε έναν συστημικό μουσικό όλοι όσοι 'εξανίσταστε' διαβάζοντας την αλήθεια της ζωής του?. Πως είναι δυνατόν να ακυρωθεί μια ολόκληρη ζωή συνεργασίας με τον συστημικό εχθρό. Μην διαβάζεται καλύτερα καθόλου τα κείμενα αφού δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το ασπρό από το μαύρο

   

 108. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299824177265#c7746593074564480269'> March 11, 2011 at 8:16 AM

  Κάντε πρώτα τη διαδρομή που είχε ο Μίκης όλα τα χρόνια, τους αγώνες του επί καθεστώτα ολοκληρωτικά που σίγουρα θα ζηλεύατε, τη χώρα που τίμησε με διάφορους τρόπους και μετά ελάτε να μιλήσετε. Ειδάλλως είστε πολύ μικρή να κάνετε οποιαδήποτε κριτική πίσω από την ασφάλεια και την ανωνυμία του ίντερνετ.

   

 109. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299831192534#c3305642908485138601'> March 11, 2011 at 10:13 AM

  Οχι ευχαριστώ @108 δεν θα πάρω προσωπολατρεία... Μάθε πρώτα να τιμάς τον εαυτό σου ως ίσο με οποιοδήποτε γύρω σου και μετά υπερασπίσου...

   

 110. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1299888128112#c6031700905776494181'> March 12, 2011 at 2:02 AM

  Επειδή μιλήσανε διάφοροι υπερασπιστές τού Μίκυ Μάους και μας θεοποιούν και το κίνημα.

  Η λύσις πρέπει να δοθεί πολιτικά. Σαν αρχηγός να μαζέψει κόσμο να κάνει κόμμα και να σαρώσει. Αντί αυτού κάνει ένα κίνημα που ρίχνει άσφαιρα και κάνει συγκεντρώσεις με συριζαίους τύπου Μαρκάτου για να ξεθυμαίνει τον κόσμο όοπως οι πορείες τού ΠΑΜΕ.

  Και τί πρότεινε τελικά ο ήρωας τού Ντίζνεϋ;

  Λευκό και αποχή

  Δηλαδή να πάνε μόνο τα κομματόσκυλα να ψηφίσουν, να πάνε τα λευκά στο πρώτο κόμμα και να έχουμε πάλι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

  ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!!

   

 111. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300451812025#c2022153050308314410'> March 18, 2011 at 2:36 PM

  Πολύ καλό να το στείλετε σε διαγωνισμό διηγημάτων επιστημονικής η μάλλον πολίτικης φαντασίας μάλλον θα βρει εκεί το κοινό που του αξίζει.

   

 112. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300472680293#c7757787570681221341'> March 18, 2011 at 8:24 PM

  Είναι απορίας άξιο πως κάποια άτομα προβάλλονται συνέχεια από ΜΜΕ.
  Η απορία όμως φεύγει όταν σιγά σιγά μαθαίνουμε ότι αυτά τα άτομα είτε είναι μέλη σε διάφορα μυστικά κλαμπ (ROTARY,μασωνικές στοές κλπ) ή εκπροσωπουν δήθεν φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες όμως χρηματοδοτούν τα ανωτέρω σκοτεινά κλαμπ.
  Απορώ με τα τόσα αντίθετα σχόλια. Αν ήταν λίγα, θα έλεγα πως κάποια λαμόγια υποχείρια του συστήματος κάνουν προπαγάνδα, αλλά είναι τόσα πολλά που με κάνουν να απορώ.
  Δεν βλέπουν αυτοί ότι στην Χώρα κάτι δεν πάει καλά;
  ότι μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας;
  Οτι στο δημοκρατικό πολίτευμα που υποτίθεται ότι έχουμε δεν παίρνονται αποφάσεις που εμείς θα επιθυμούσαμε;
  Ειλικρινά απορώ

  Ο αντιδραστικός

   

 113. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300495501009#c6551196840773500819'> March 19, 2011 at 2:45 AM

  Σίγουρα, ολοι μας εχουμε καποιο παρελθον, ειτε αξιοκατακριτο ειτε κατακριτεο. Αυτο ομως δεν μας εμποδιζει καποια δεδομενη στιγμη, μπροστα σε εναν κοινο κινδυνο να συμπραξουμε εναντιον του. Ας αντιμετωπισουμε ενωμενοι τον τρεχοντα κινδυνο (ΔΝΤ,Τροϊκα, Δικοματισμο κλπ) και μετα "θαβουμε" και τον Μικη, με ή χωρις τιμες !!! Δυστυχως η ΔΙΧΟΝΟΙΑ βασιλευει.
  -------------------------------------------------------------------------
  ΔΝΤ ή ΤΔΝ; (Τυχαιο; Δεν Νομιζω)

   

 114. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300578814439#c7814491407108900117'> March 20, 2011 at 1:53 AM

  Πραάγματι, για τον Μίκη μπορεί κανείς να πει πολλά για το πολιτικό του παρελθόν ή ακόμα και για το προσωπικό του. Παρ' όλα αυτά όμως, ο Μίκης αποτελεί ένα σύμβολο για τον ελληνισμό, κι αυτό πιστεύω δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί ή να το παραβλέψει όσο μικρόψυχος και να 'ναι. Τον Μίκη μόνο σαν σύμβολο μπορούμε να τον δούμε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή γιατί ίσως είναι ο μόνος έλληνας που θα μπορούσε να συσπειρώσει κάποιον κόσμο (γιατί όχι όλο τον κόσμο; όπως λέει και η διαφήμιση)ενάντια στο μνημόνιο και στο φαύλο πολιτικό σύστημα. Έστω και παιδί του συστήματος, τολμά στα 86 του να μπει μπροστά και δεν νομίζω να αποσκοπεί σε ίδιον όφελος (λεφτά έχει, πολλάααα λεφτά)μα ούτε και πρωθυπουργός θα 'θελε να γίνει (και δόξα έχει, πολλή δόξα). Τελικά τι σας πειράζει; Ο Μίκης ή η "Σπίθα"; Αν σας πειράζει ο Μίκης τον θάβουμε χωρίς τιμές. Αν σας πειράζει η "Σπίθα" του Μίκη...ε, τότε ας συμπορευτούμε κι αφού βγούμε απ' το λούκι τον θάβουμε, με ή χωρίς τιμές όπως λέει κι ο 113. Και δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον 113 που λέει ότι η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ζει ανάμεσά μας. Η αιώνια αρρώστεια των Ελλήνων.

   

 115. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300642630552#c724627661702270536'> March 20, 2011 at 7:37 PM

  Φίλε 114 ακολουθείς ένα συστημικό που τολμά στα 86 !!!! μια φορά προδότης αγαπητέ..... μια ζωή τόσο απλά

   

 116. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300660801882#c3681226713414047320'> March 21, 2011 at 12:40 AM

  Δειτε το
  http://www.youtube.com/watch?v=ZdR0j7RWBgA

   

 117. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300661597973#c6777679121085829930'> March 21, 2011 at 12:53 AM

  Μπράβο για το βίντεο.

   

 118. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300727870888#c2068618301351055694'> March 21, 2011 at 7:17 PM

  #115
  Εχεις να μας προτεινεις κατι αλλο;

   

 119. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1300883164782#c5066090161291460944'> March 23, 2011 at 2:26 PM

  #118 Φυσικά... ανέλαβε την ατομική σου ευθύνη για ότι συμβαίνει γύρω σου και στην ζωή σου και μετά δες αν θέλεις να 'ακολουθήσεις' τον οποιονδήποτε, τόσο απλά !

   

 120. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1301563602884#c5423854036498842418'> March 31, 2011 at 12:26 PM

  Αγαπητέ κ. Τραιανού. Εν πρώτοις σε συγχαίρω για το άρθρο σου. Θα τολμήσω όμως να προτείνω αντί για τον όρο "ρωσόδουλος/οι" να χρησιμοποιούσες τον όρο σοβιετόδουλος/οι, μιας και οι κουκουέδες υπάκουαν πάντα τυφλά στις εντολές των σοβιέτ. Άλλο ένα μεγάλο "επίτευγμα" του "μεγάλου" πράκτορα Μίκη (μάους;;;), είναι εκείνο το "περίφημο" Καραμανλής ή τανκς που κυκλοφόρησε το 1977 όταν ο κουφός "εθνάρχης" την έκανε σιγά-σιγά για την "προεδρία" ενώ ο τσαρλατάνος με το ζιβάγκο έδινε "παράσταση" με το "βυθίσατε το Χόρα". (Μάλλον την χώρα εννοούσε αλλά το Λαπρακιστάν κατεστημένο έκανε ότι δεν καταλάβαινε.)

   

 121. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302112965653#c9096373181034840505'> April 6, 2011 at 9:02 PM

  Η “λύση”-Καραμανλή, την οποία είχαν αποφασίσει οι παγκόσμιοι τύραννοι και την οποία στήριξε ο χαφιές του ΚΚΕ, ήταν τετελεσμένη απόφαση από τον Ιούνιο του 1974. Τον Ιούλιο όμως του ιδίου χρόνου έγινε η εισβολή στην Κύπρο. Ποιος από τους “μεγάλους” πολιτικούς άνδρες της μεταπολίτευσης θα αντιδρούσε σ’ αυτό το μέγα εθνικό έγκλημα; Όλοι οι “πρωταγωνιστές” της μεταπολίτευσης είχαν “διοριστεί” από τους Αμερικανούς έναν μήνα πριν. Όλοι είχαν “αγοράσει” την προσωπική “επιτυχία” των επόμενων τριάντα χρόνων με “αντιπαροχή” την Κύπρο. Όλοι τους “χρωστούσαν” στους Αμερικανούς —και ειδικά στον Κίσινγκερ— και ήταν αδύνατον ν’ αρνηθούν να τους κάνουν το “δώρο” της Κύπρου.
  Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτά τα λέει ο ίδιος ο Θεοδωράκης.
  ---------------
  ΦΙΛΕ 114
  ''ο Μίκης αποτελεί ένα σύμβολο για τον ελληνισμό''Τη μιση ΚΥΠΡΟ ΜΑς ΚΌΣΤΙΣΑΝ οι συμφωνίες του κυριου και συ τον λες συμβολό;

   

 122. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302182223152#c6246559702486833191'> April 7, 2011 at 4:17 PM

  ΤΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΝ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΤΑΚΟΥΤΕΛΑ!

  είναι δυνατόν βρε μέγα Σέρλοκ Χολμς να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα, μάλλον τυφλωμένος από τη ζήλια διότι εσύ έχεις τις γνώσεις αλλά δεν έχεις τα φόντα να κάνεις αυτό που κάνει ο ΜΙΚΗΣ και ρίχνεις μόνο λάσπη;
  Έχασες και τη λίγη σοβαρότητα που είχες. Ζήτα συγνώμη τώρα που είναι κι η κόρη του στο νοσοκομείο και αποποιήσου αυτές τις σαχλαμάρες που έγραψες σε μια στιγμή παράνοιας! Κύριε Ελέησον!

   

 123. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302191775107#c4326367406099904210'> April 7, 2011 at 6:56 PM

  πιστεύω να είδατε όλοι σας την συνέντευξη στον antes του μήκη εγώ από τα λεγόμενα του κατάλαβα ότι δεν μιλούσε για κάποιο κίνημα η κόμμα απλά μιλούσε για μια "συλλογική αντίδραση του ελληνικού λαου το τι ρολο έπαιξε στα δρώμενα του τόπου μπορεί να είναι έτσι δεν τα αμφισβητώ αλλα λέω τώρα και δεν περνώ κάποια θέση ούτε του ενός ούτε του αλλου αποκλείεται το γεγονός κάποιος που όπως λέτε έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στην ελλαδα έστω και την υστατη στιγμή να αναγνωρίζει το λάθος του?? γνώμη μου .μπορεί να ξεκούτιανε όπως λέτε αλλα εγώ άκουσα αλήθειες πολλές. κύριε τραινε
  τι κάνουμε τώρα είναι το θέμα μας?? εκεί θέλω να μου απαντήσετε αν μπορείτε ευχαριστώ.

   

 124. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302196273214#c7878419219779222304'> April 7, 2011 at 8:11 PM

  Ειναι πραγματικα αστειο να ζητα κανεις απο τον Παναγιωτη Τραιανου "να κανει κατι τωρα". Τι λετε ρε παιδια? Ο Παναγιωτης γραφει και καθοδηγει χρονια τωρα και εσεις απλως σχολιαζετε. Ειναι τετοια η "μαλακια" που σας δερνει που ουτε καν κοιταξατε στο κατω μερος των κειμενων που σχολιαζετε, για να δειτε τα βιβλια και τα κειμενα του που αντιπροσωπευουν εναν τεραστιο κοπο και εργο που κανεις δεν εχει κανει σε τοσο μικρη ηλικια.

  Ποσο τεμπελης ειναι καποιος που το μονο που κανει ειναι να σχολιαζει!!!
  Ποσο τεμπελης ειναι καποιος που βαριεται να κανει "σκρολ" για να δει το κατω μερος της σελιδας που διαβαζει για να δει το τι κανει ο Τραιανου πριν τον κρινει???
  Καντε "σκρολ" ρε ξεφτερια, διαβαστε τα κειμενα του και κρινετε τον γι' αυτα. Εσας το "εργο" σας ειναι να βλεπετε ΑΝΤ1. Το δικο σας "εργο" πως συγκρινεται σε σχεση με αυτο του Τραιανου?

  Καλα δεν αναρωτηθηκατε καν πως ειναι δυνατον ενα καναλι του συστηματος και της διαπλοκης να φιλοξενει τις "υποτιθεται" επαναστατικες αποψεις του Μικυ Mα-US??? Καλα αυτος ο ιδιος ο Mα-US δεν ειπε στο REX πως τα καναλια δεν του επιτρεπουν να εμφανιζεται γιατι ειναι εναντιον του??? Τωρα τι εγινε? Συστρατευθηκε και ο ΑΝΤ1 στην "επανασταση" του Μικη Μα-US? Ποσο απιθανο ειναι να θελει ο ΑΝΤ1 του συστηματος να γινει Επανασταση? Τοσο πολυ βαριεστε που δεν βλεπετε την αληθεια ακομα και οταν περναει απο μπροστα σας?

  Οσον αφορα τον επαναστατη Μικη Μα-Us δειτε αυτο (αφου σας αρεσει η τηλεοραση)

  http://www.youtube.com/watch?v=ZdR0j7RWBgA

  αλλα και αυτο

  http://www.youtube.com/watch?v=jb02da2BTC0&feature=related

   

 125. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302249176616#c6679245268201402713'> April 8, 2011 at 10:52 AM

  Προς τον σφετεριστή του ονόματος του ένδοξου ΕΑΜ:Εαν δεν υπήρχε το γνήσιο,επαναστατικό ΚΚΕ,δεν θα είχε υπάρξει ούτε ΕΑΜ,ούτε ΕΛΑΣ,ούτε η Ελεύθερη Ελλάδα.Ως εκ τούτου,δεν έχεις κανένα δικαίωμα να σφετερίζεσαι το όνομα ΕΑΜ.
  Υ.Γ.1:Για εξήγησέ μας πως γίνεται το ΚΚΕ,το οποίο,μέσω του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ,κατάφερε να συσπειρώσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού,αντί να πάρει την εξουσία,μπλέκει σε μυστικά παιχνίδια,σε εμφύλιο πόλεμο,σε εκτελέσεις στελεχών του και εξορίες,για πάρει την εξουσία η δεξιά.Και με ποιο αντάλλαγμα;Την παρανομία,τις φυλακίσεις,τις εξορίες και τις εκτελέσεις.
  Υ.Γ.2:Αδιαφορώ για τον Μίκυ Μάους.Τον έχω χ.... Αλλά όχι και ο πραγματικός αρχηγός του ΚΚΕ.Και τον συγκρίνεις με τον μεγάλο ηγέτη Ν.Ζαχαριάδη.
  Υ.Γ.3:Αλήθεια στο Νταχάου υπήρχαν σουίτες;Πως το ξέρεις;Ησουν εκεί;Ή μήπως έχεις εσωτερική πληροφόρηση;
  Υ.Γ.4:Δε μας λες τίποτα για σένα;Ποιος είσαι,τι δουλειά κάνεις και ότι άλλο νομίζεις χρήσιμο.για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.Αντε,γιατί έχει παραγίνει το κακό με το internet.Οποιος θέλει φτιάχνει site,blog και λέει το μακρύ του και το κοντό του.
  Τάσος Ράπτης, ηθοποιός, Κομμουνιστής

   

 126. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302252478926#c595307225062270082'> April 8, 2011 at 11:47 AM

  Αγαπητέ φίλε 125,
  φαίνεσαι ακέραιος μέσα από τον τρόπο σου και τη επώνημη στάση σου.
  Απλά, είναι φανερό πως μας ανακάλυψες μόλις τώρα. Καλώς ήλθες λοιπόν.
  Σίγουρα εδώ που έφτασες, θα διαβάσεις κι άλλα κείμενα του κ. Τραϊανού, που αφορούν τον ρόλλο του ΚΚΕ. Δεν είναι δύσκολο να τα εντοπίσεις. Μέσα από αυτά θα καταλάβεις πως το να είσαι κομμουνιστής από ιδεολογία είναι το ένα θέμα. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει όποια ιδεολογία εκπροσωπεί το συναίσθημα δικαίου που κρύβει μέσα του για μια δίκαιη κοινωνία.
  Είναι όμως άλλο πράγμα ο ρόλλος ενός προδοτικού ΚΚΕ, όπου όλοι οι ενεργοί συμμετέχοντες σ' αυτό πληρώνονται από αυτό, για να προωθήσουν τις εντολές των αφεντικών τους. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΚες!! Όλοι οι προδότες ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.!!! Και εσύ δεν φαίνεται να ανήκεις σ' αυτούς. Εύχομαι να μην είσαι από τους τελευταίους που θα το καταλάβουν. Καλή ανάγνωση λοιπόν εδώ που έφτασες...

   

 127. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302332666316#c4964909338469646623'> April 9, 2011 at 10:04 AM

  Στον 125

  Ενω εσυ μας τα ειπες ολα...
  Δεν μου πεφτει λογος αλλα για να μην τσαντιζεσαι οπως εσυ εισαι Τάσος Ράπτης, ηθοποιός, Κομμουνιστής, αυτος ειναι Παναγιωτης Τραιανου, μηχανικος, Υδροχοιστης.

   

 128. AvDarGOR
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302501172370#c1647705751994762043'> April 11, 2011 at 8:52 AM

  η υπογραφη ΕΑΜ ΒΟΥ' δε παραπεμπει σε ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ?.... .. εαν λανθανομαι ας με διορθωσει καποιος.

   

 129. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302550082427#c5215208081030726099'> April 11, 2011 at 10:28 PM

  ΕΝΑΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ
  http://www.eamb.gr/kke/kke01.htm
  και θα καταλάβεις

   

 130. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302796399934#c3397897452067137116'> April 14, 2011 at 6:53 PM

  Αποκαλυφτηκε ο μεγαλυτερος σφετεριστης,προδοτης και παπατζης των αγωνων του Ελληνικου λαου κατα τη συγχρονη ιστορια μας. Εκτος των αποκαλυψεων του ΕΑΜΒ ηρθε και η χαριστικη βολη στο ραμολι που στα 90? του τον βγαζουν ελλειψη εφεδριων να αποπροσανατολισει τον κοσμο που αγωνια και εξακολουθει να τον νομιζει μεγαλο. Καζακης και Ληναιος ευθεως πια τον κατηγορουν οτι λαμβανει εντολες απο ξενους περαν του ατλαντικου και οτι προδωσε τα πιστευω τους. Τον κατηγορουν οτι κανει οτι του υπαγορευουν οι ξενες μυστικες υπηρεσιες. Του γυρισαν την πλατη και τον παρατησαν να παιξει το βρωμερο παιχνιδι του μονος του. Αποχωρισαν απο τη σπιθα χτες μετα απο δυο επιστολες καταπελτη.
  Σκατοψυχε μικυ μαUS σε πηρανε ολοι ειδηση. Φυγε και πηγαινε να χαθεις μεχρι να πεθανεις... εξακολουθεις ακομα και τωρα να νομιζεις οτι τρωμε κουτοχορτο? κοροιδεψες 3 γενειες Ελληνων. ΦΤΑΝΕΙ. κωστης.

   

 131. noc
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302804687705#c3980928377469591440'> April 14, 2011 at 9:11 PM

  Καζάκης και Λημναίος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους απο την Συντονιστική Επιτροπή της ΣΠΙΘΑΣ λίγες ώρες μετά την "επίσκεψη συμπαράστασης" στους κατοίκους της Κερατέας οι οποίοι και υποδέχθηκαν τον Μίκη με τιμές, προφανώς μην γνωρίζοντας και οι ίδιοι το παρασκήνιο...επιστρατεύθηκαν οι
  "ισχυρές δυνάμεις" για να καπελωθεί ο αγώνας που κάνουν...Σειρά έχει το ΠΑΜΕ...Εχουμε να δουμε ακόμα αρκετά επεισόδεια.......

   

 132. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302813774019#c903105829228917815'> April 14, 2011 at 11:42 PM

  Aλλη μια φορα σωστος μεχρι κεραιας.
  Παναγιωτη Τραιανου ποσα πολλα σου χρωσταμε.... παλι το παιζουμε ολοι εξυπνοι αφου και παλι μας ξεστραβωσες.
  Τουλαχιστον πρεπει να χαιρεσε αφου τα λογια σου πιανουν τοπο. Οπως γραφεις και στο αρθρο για τη βενιζελικη εταιρια μας εχεις μαθει πια να διαβαζουμε το βουλωμενο γραμμα.
  Σ ευχαριστω αλλη μια φορα...κωστης

   

 133. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1302960476079#c557524926522188497'> April 16, 2011 at 4:27 PM

  Καταραμένε Παπαδόπουλε τι μας άφησες ?
  Μας έπνιξες στην Χούντα, μας έδωσες ένα γερό νόμισμα την δραχμή , που μας είχαν σιχαθεί και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και μας έστειλαν για λυτρωτές 300 Δημοκράτες και μας γέμισαν Δημοκρατία.
  Ποιος σου είπε μωρέ να δώσεις ρεύμα και στο πιο απομακρυσμένο κωλοχώρι και μας χάλασες τις ρομαντικές βραδιές μας?
  Ποιος σου είπε μωρέ να δημιουργήσεις την ΜΟΜΑ και να κάμεις δρόμους , χωρίς την βοήθεια των ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ακόμη και πάνω στα κατσάβραχα , τι σου έφταιγαν ρε παλιάνθρωπε τα κακόμοιρα τα γαϊδουράκια και μας τα εξαφάνισες.

  Ποιος σου είπε ρε παλιοτόμαρο και μας στέρησες τόόόσα χρόνια τα δημοκρατικά επίθετα από τον κάθε κόκκινοφρουρό με δεξιά τσέπη όπως << ρατσιστής >>, << φασίστας >> που προσδίδουν άλλη αίγλη μπροστά από την λέξη Έλληνας ?
  Άντε ρε άτιμε Παπαδόπουλε , μας είχες αφήσει στην απ’έξω τόσα χρόνια, δίχως δικαίωμα, μίζας , φακελάκι , ρουσφέτι και άλλα ανταγωνιστικά επίθετα ?
  Έφυγες μωρέ και είδαμε τα πρωτοπαλίκαρα του Πολυτεχνείου να μας δίνουν το όνειρο της Δημοκρατίας και πρώτους ψηφήσαμε αυτούς .
  Τους βοηθήσαμε να λιγδώσει η εντερική τους χώρα και τρώγαμε εμείς τα κόκκαλα τους και είναι νόστιμα μωρέ.
  Τους είδαμε να παραλαμβάνουν από διάφορα κόμματα Υπουργεία , μεγαλεία ,δημοσιότητα και εμείς όλο χαρά τους χειροκροτούσαμε και γελάγαμε με το πάθημά σου ωρέ αντίχριστε Παπαδόπουλε.

  Μας άφησε ωρέ τρισάθλιε και εμείς μέσω αυτών των Δημοκρατικών αγωνιστών μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε να γίνουμε γνωστοί παγκοσμίως , όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ως << διεφθαρμένος λαός >> ,<< κοπρίτες >> ,<< αντιπαραγωγικοί >> , << μικροαστοί >> και αποκτήσαμε και μια φιλενάδα την λένε Τρόικα είναι καλή γιατί μας το είπαν οι Δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές μας και όχι ένα δικτάτορας.
  Πότε μωρέ άθλιε , ενδιαφέρθηκες να μας κάμεις τόσο γνωστούς και διάσημους σε παγκόσμια κλίμακα από την εποχή των αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ ?

  Άθλιε Παπαδόπουλε που έφυγες ως απαράδεκτος μόνο με μια σημαία , να ξέρεις όμως ότι εμείς θα σε εκδικηθούμε και θα ψηφήσουμε πάλι τον μεγαλοδημοκράτη μας πρώην υπουργό και συνδιαλλαζόμενο με πολλά δημοκρατικά κόμματα ΜΙΚΗ , μας για να μας φέρει και πάλι κάτι καλύτερο.
  Ακριβά μωρέ την πληρώνουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας , αλλά έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ΧΟΥΝΤΑ.
  ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

   

 134. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1303744682601#c7487569816701604410'> April 25, 2011 at 6:18 PM

  Xaxaxaxa! Στην αρχη θύμωσα πολυ, από τη μέση και μετά άρχισα να γελαω!
  Περαν απο την ακατασχετη υβρεολογία του κειμένου, διάβασα και απειλές των διαχειριστών όπως και οτι αποκλείονται οι κομμουνιστές! από τα σχόλια. (Δεν είμαι κομμουνιστής).
  Είσαστε απερίγραπτοι όντως! Κρίμα... Το ύφος σας και το λεξιλόγιό σας σας ακολουθεί.

   

 135. Exciter
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1304954278611#c1087702797862508564'> May 9, 2011 at 6:17 PM

  Διαίρει και Βασίλευε!

   

 136. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1305027751670#c4055007715775271373'> May 10, 2011 at 2:42 PM

  αν και προβληματίστηκα πολύ από το άρθρο...και προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός γιατί δεν θέλω να περνάω αγχόνες τόσο εύκολα και γιατί αγαπάω την πατρίδα μου (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω)...ειναι δυνατόν ενας τέτοιος διεθνιστής και ξεπουλημένος να εμπνεύστηκε από τον ελύτη και να μελοποίησε το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ";ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕ ΚΙ Ο ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΌΣΟ ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και καλλιτέχνης (αυτό δεν μπορεί να του το αρνηθεί κανείς..)ΆΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΟΠΩΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ...
  (ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ...ΜΟΝΑΧΗ ΕΓΝΟΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ....)

   

 137. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1305027981397#c6376314628100787825'> May 10, 2011 at 2:46 PM

  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ...

   

 138. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1305031426907#c1143922826787141787'> May 10, 2011 at 3:43 PM

  Δύο τα εναντιώτατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν

   

 139. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1306930853697#c8681091742253483031'> June 1, 2011 at 3:20 PM

  ειναι αληθεια οτι φτανωντας στην Ελλαδα ο Μοσε Νταγιαν,μαζι με αλλους χουντικους επι της υποδοχης,ηταν και ο γερο-μπιζΜικης???

   

 140. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1307617006308#c985974094915309936'> June 9, 2011 at 1:56 PM

  κ. Τραιανου, ο πατερας μου μου εμαθε μια φραση που θελω να σας μεταφερω. Κυριως γιατι και αλλος κοσμος θα σας αντιμετωπισει δυσπιστα στην αρχη οπως εγω, οπως αντιμετωπιζετε κι εσεις για παραδειγμα τον Μικη Θεοδωρακη, χωρις να θελω να εκφρασω τη γνωμη μου ακομη στο συγκεκριμενο ζητημα.
  ¨Στην επανασταση, να φοβασαι αυτον που σηκωνει το λαβαρο πιο ψηλα απ΄τους υπολοιπους.¨

  Ναι, ισως και να ισχυει για τον Μικη. Αλλα μηπως ισχυει και για εσας?
  Αναμενω απαντηση, ευχαριστω

   

 141. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1307618222365#c510932196238735947'> June 9, 2011 at 2:17 PM

  Τι μ#%@!*ς ερωτήσεις είναι αυτές που κάνετε;
  Και περιμένετε και απάντηση απο τον ίδιο τον Τραϊανού.

   

 142. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1307696070149#c7270489386397012691'> June 10, 2011 at 11:54 AM

  ΠΡΟΣ: 1 Ιουνίου 2011 3:20 μ.μ.

  Φίλε μου, Ο Μίκυς είναι εβραίος (Λεβύ-ίδης, μετά Κοέν και τέλος Θεοδωράκης για ευνόητους λόγους)
  α) Είχε γκόμενα την κόρη του Μωσέ Νταγιάν για 7 έτη.
  β) Φθάνοντας στο Τελ-Αβίβ (δεν γνωρίζω ακριβή ημερομηνία δυστυχώς) προσκύνησε το πάτριον χώμα.

  Αυτά.

   

 143. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1308224552463#c2068604436198369856'> June 16, 2011 at 2:42 PM

  Παντως εγω ηξερα για την μεσολαβηση του για τον Καραμανλη. Αρα δεν το κρατουσε κρυφο αρα η κανεις λαθος το κανεις εσκεμενα

   

 144. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1308225622696#c8944652620547668031'> June 16, 2011 at 3:00 PM

  Φίλε 143 αυτά είναι "σάπια". Για την μεσολάβηση ήξερες. Για το ταξίδι στις ΗΠΑ γνώριζες; Ποιος πλήρωσε τα έξοδα εκείνου του ταξιδιού σε έναν "κομουνιστή" που δήθεν βρισκόταν υπό διωγμό; Με ποιους συναντήθηκε εκεί; Τι δουλειά έχει ένας "επαναστάτης" και "καλλιτέχνης" να συζητά με τα τρωκτικά των μυστικών υπηρεσιών; Με ποια ιδιότητα και με ποια προσόντα "δεσμεύτηκε" σε όσα συζήτησαν μεταξύ τους; Κατάλαβες τι θα πει "σάπια"; Για την λύση Καραμανλή πολλοί κατά καιρούς είχαν πει ακόμα και στα καφενεία. Στα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών ποιοι είχαν μπει είναι το θέμα. Αυτά λέει ο Τραϊανού και τίποτε παραπάνω. Για αυτά έχεις να πεις τίποτε για να υπερασπιστείς τον κολλητό σου;

   

 145. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1308239843021#c7677042029901987322'> June 16, 2011 at 6:57 PM

  Φίλε 144, είμαι 25 χρονών οπότε ο Θοδωράκης δεν μπορεί να είναι κολλητός μου. Σοβαρά τώρα αν ο Θοδωράκης είναι πράκτορας και προδότης όπως λέτε θα αποδειχτεί γιατί η ώρα αυτή έρχεται (αυτό πιστεύω κι εγώ) και τότε το όνομά του θα πρέπει να γραφτεί στις πλάκες της ντροπής...
  Απλά όταν λέμε κάτι τέτοιο για κάποιον σαν τον Θοδωράκη χρειάζονται αποδείξεις. Το οτι ομολόγησε κάτι το οποίο ήταν ήδη γνωστό(ο ίδιος το είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη) και μάλιστα οτι ενώ δεν έπρεπε να το αποκαλύψει, του <> επειδή <> απόδειξη δεν είναι.

   

 146. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1308552806949#c3480108870340643678'> June 20, 2011 at 9:53 AM

  ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ...

   

 147. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1308954828161#c5584555813686344924'> June 25, 2011 at 1:33 AM

  Θα μείνω στο κείμενο με σκεπτικισμό. Δέν θα υιοθετήσω ούτε θα αρνηθώ τους χαρακτηρισμούς για τον Μ.Θ. Προσωπικά κλείνει το παζλ για μένα για τον ρόλο του ΚΚΕ στην Ελλάδα απο σταχυολογήματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ο Μ.Θ. είναι ή δεν είναι αυτό που του προσάπτεται. Δέν υπάρχει απτή απόδειξη για τα γραφόμενα. Αντί αυτού αναρωτιέμαι για το αν το κείμενο μένει σε μια σφαίρα φαντασίας όταν χαρακτηρισμοί "κακομούτσουνο hobbit" μπορούν να συνυπάρξουν με "διωκόμενος κλαριντζής" - "ο Μίκης ήταν αυτός, ο οποίος συναποφάσισε με τους Αμερικανούς για τη "λύση-Καραμανλή" και "ο Θεοδωράκης ήταν καί σταλινικός καί συνωμότης". Θα μπορεσω πιο εύκολα να δεχτώ το "ξεκουτιανε" γιατί το γήρας φέρνει αρνητικές επιπτώσεις στην διαύγεια. Θα θυμηθώ την ιστορία του Χρόνη Μίσσιου για τις προδοσίες του ίδιου του ΚΚΕ στους αγνους ιδεολόγους αγωνιστές του, και θα συνεχίσω την αναζήτησή μου για την αλήθεια κρατώντας αυτές τις πληροφορίες που διάβασα σαν μια πληροφορία και όχι ως μια αλήθεια. Καθότι εαν κάποιος έγραφε για τον συγγραφέα οτι "σε μια μυστική συζήτηση με τον Χ ειπώθηκε το Ψ" τότε εκτός απο αυτήκοος μάρτυς θα πρέπει δυστυχώς να φέρει και το βάρος κάποιων απτών αποδείξεων (όχι για την δράση του ΚΚΕ πχ. αλλα για τον ίδιο τον Θεοδωράκη), μέσα απο κείμενα φωτογραφίες τρίτες μαρτυρίες κλπ. Ευχαριστώ

   

 148. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1310592375654#c1109667602589602606'> July 14, 2011 at 12:26 AM

  Αυτή τη φορά έχεις πέσει έξω Παναγιώτη Τραϊανού. Σε βρίσκω πολύ συχνά σωστό στις παρατηρήσεις σου, ωστόσο η μανία της "πρωτοτυπίας της σκέψης και της άποψης" που σε κατατρύχει σε οδήγησε στην συγκεκριμένη περίπτωση σε άκριτες υπερβολές και εκτός κοινής λογικής.

   

 149. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1310596302598#c2616319951625216002'> July 14, 2011 at 1:31 AM

  O Θεοδωράκης, κάνει κόμμα με τα παλιά στελέχη του πασοκ, αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι για το μόνο λόγο που υπάρχει ο Μίκης, είναι καθαρά για λόγους παγίδευσης του ελληνικού λαού.

  Προσπαθούνε να φτιάξουν βαλβίδα εκτόνωσης και έχουν αδυναμία ως προς την στελέχωση, οπότε οι "δοξασμένοι" από τα μμε και bloggers "ήρωες" "αποστάτες" του πασοκ, ήρθε η ώρα να πάνε ενάντια στο κατεστημένο. Το κατεστημένο που τους τάιζε τόσα χρόνια, το κατεστημένο που στηρίζανε τόσα χρόνια. Ρε ποιον δουλεύετε;

  Είναι φανερό ότι από την αρχή ο Μίκης σκόπευε να ιδρύσει κόμμα, άσχετα αν υποστήριζε ότι δεν προτίθεται για κάτι τέτοιο, ασχέτως που στις ομιλίες του το διατυμπάνισε.

  Η μελλοντική ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος του, θα είναι απόδειξη για τους "συναισθηματικούς" φίλους του Μίκη, που μπερδέψανε την αγάπη τους για τη μουσική, με τις πολιτικές επιλογές ενός προδότη.

   

 150. ΑΡΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1315313771746#c1439921868191083127'> September 6, 2011 at 3:56 PM

  Παντως ο μικης χανει εδαφος.
  εχουνε αακουστει πολλα.

   

 151. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1319757587239#c8478893194412707325'> October 28, 2011 at 2:19 AM

  4-5 pramata, starata, oloi tin gnomi mas leme, akouste kai tin diki mou:

  1) posos me endiaferei ti einai o p.traianou (papas, exogiinos, fantasiopliktos kai mythoplastis, koini logiki etc etc)
  2) o mikis eite to theloyme eite oxi einai mia terastia emblimatiki figoyra ala castro, me tin diafora oti to 95% aytoy toy anastimatos proerxetai apo tin texni
  3) o mikis fylakisthike, vasanistike ktl, kai opoioi anthropoi tygxanoyn tetoias metaxeirisis gia ta pistevo toys, esto kai gia 24h pistevo oti tha prepei na toys sevomaste
  4) o mikis ta mperdepse ta pragmata kai ta teleytaia 15 xronia to 95% ayton poy leei kai kanei exei na kanei me tin politiki, kai exei ypopesei se seira lathon kai lathos ektimiseon
  5) o xaraktirismos prodoti einai varytatos kai prosvlitikos kat'eme giati prokalei mia isopedosi kai sygxysi. Ton dexomai mono ean theoriso kai ton eayto moy kai oloys tous alloys Ellines prodotes poy afisan na ginontai ola ayta poy ginontai edo s ayton ton topo

   

 152. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1322412422250#c5522076198781700065'> November 27, 2011 at 6:47 PM

  Κύριε Π.Τ. αν κρίνω απο το συγκεκριμένο άρθρο κάνετε το ακριβώς αντίθετο απο αυτο που πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος (ΑΝ ΒΈΒΑΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΣ) αφού γράφετε μόνο για την μια πλευρά του νομίσματος χωρίς να κάνετε την παραμικρή αναφορά για έναν ζωντανό θρύλο που με το έργο έχει φτάσει την Ελλάδα ψηλά .

   

 153. ελενα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1322491699553#c2436379636039208465'> November 28, 2011 at 4:48 PM

  φιλε 151,εχεις πλακα μεγαλη!ας αρχισουμε να "πιανουμε'λιγο το νοημα!!μας την εσκασαν αδερφε!!μας ειναι τοσο δυσκολο να δεχθουμε οτι μας "παιζουν" οπως τους κανει κεφι?αυτοι αποφασιζουν ποιος θα γινει μεγαλος ανεξαρτητα εαν αξιζει, και τι θα δωσει για να του επιτρεψουν! σκεφτηκες ποτε ποσοι αξιοι εμειναν στην αφανεια?σκεφτηκες ποτε οτι το ιδιο το συστημα βαζει τις αξιες και εμεις ακολουθουμε σε οτι μας "πουλησουν"?ετσι παιζει το εργο δυστηχως!κανεις δεν μας εξηγησε ποτε ποιος εχει την "ζυγαρια" αυτην που ζυγιζει τις αξιες... της αγορας!ηρωας ειναι αυτος που καποιοι θελουν ,πετυχημενος αυτος που τους εξηπηρετει!αλοιως εαν δεν πηγαινει με τα νερα τους τον τρωει η μαρμαγκα !η αληθεια ειναι οτι μια φρικη την τρως,μολις ανακαλυψεις ποσο κοροιδο πιαστηκες αλλα,μολις το δεχθεις εχεις ηδη αρχισει την επανασταση στο συστημα ...

   

 154. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1322503147010#c4198499625653106412'> November 28, 2011 at 7:59 PM

  Προς 152 και οχι μονο
  Με χαρά βλεπω οτι υπαρχουν σκεπτομενοι ανθρωποι που γνωρίζουν ότι μεσα απο το παρελθόν μπορουμε να δουμε και το μελλον. Η αξία του Θεοδωράκη ως μουσικοσυνθετη είναι μεγάλη αλλα πόσο μεγάλη τελικά? Μηπως η συνολική του προβολή οφείλεται και στην πολιτική περιβολή του έργου του? Μηπως και ενα μεγαλο κομμάτι της επιτυχίας του ειναι ακριβώς αυτη η εξαργύρωση? Κατι τετοιο δεν εκαναν άλλωστε και καποιοι απ' ολους αυτοι που τωρα μας κυβερνούν στο ονομα της εικονικής αντιστασης στη Χουντα? Δε θα το ηθελα αλλα με τρωει το πληκτρολόγιο να τον συγκρίνω με το συγχρονο του επισης μουσικοσυνθετη Μ.Χατζιδακη που δεν είχε τις δικες του πολιτικές βλεψεις. Δε θα το κανω εγω ... καλυτερα καντε το εσεις για μενα συγκρινοντας την ποιοτητα και το επίπεδο του εργου με την απόδοση που αυτό ειχε στον δημιουργό του. Φτιαχτε τα 2 κλασματα και δειτε τη διαφορα.
  Στο πολιτικο μερος του θέματος ήδη τότε στη Θεσσ/κη και με το γνωστο συνθημα που εριξε στο κοσμο "Καραμανλης ή τανκς" ολίγοι παρέμειναν με παρωπιδες και μόνο οι χαζοί δεν καταλαβαν. Απλα τωρα ηρθε και η ομολογία του να επιβεβαιωσει τα απο τοτε γνωστα.

   

 155. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1322591897663#c5777741495213526713'> November 29, 2011 at 8:38 PM

  Συμφωνώ απόλυτα με την φίλη 153 αλλά μήπως κάποιες φορές άτομα που διαφημίζονται συνεχεια τυχαίνει να έχουν και πραγματική αξία ; (π.χ. Μίκης Θεοδωρακης)

  Υ.Γ.:Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι διάσημος λόγω του έργου του σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα ,συνεπώς μήπως τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πραγματικά τεράστια αξία ;

   

 156. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1322601694346#c7428141789608711171'> November 29, 2011 at 11:21 PM

  Φίλε 155, καλύτερα να αναρωτηθείς σε ποιων τα χέρια βρίσκονται τα ανά τον κόσμο μέσα προβολής και ποιους διαφημίζουν συνεχώς ...λες να είναι όλοι τους τόσο μα τόσο "ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ";;;;; Για σκέψου λίγο !!

   

 157. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1329317318360#c1152982031772782174'> February 15, 2012 at 4:48 PM

  σαν μουσικος που ειμαι θεωρω τον θεοδωρακη αχρηστο και αμορφωτο μουσικα.γελοιο και κατω του μετριου.καραγκιοζη που θελει να το παιξει επεναστατης(γι αυτο χτυπιοτανε οταν και καλα διηυθηνε την ορχηστρα).
  τελος παντων αν ρωτησετε εναν μουσικο αληθινο θα σας πει τα χειροτερα για τον πανυγηρτζη θεοδωρακη.

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΣΚΑΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ(για το σερπικο)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ

  α και κατι ακομα.οποιος ξερει μουσικη θα καυαλαβει.γιατι ποτε δεν ενορχηστρωσε ο ιδιος;γιατι παντα ενορχηστρωνουν αλλοι τα "εργα" του;

  προφανως η ενορχηστρωση χρειαζεται μουσικες γνωσεις που ο αυτοεξοριστος στο παρισι και τα γουστα,δεν εχει ουτε και ειχε ποτε.

  Υ.Γ.ολοι αυτοι που "πολεμησαν " την χουντα το εκαναν απο το παρισι

  και λιγα εγραψες για τον απατεωνα θεοδωρακη

   

 158. Themelis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1371206799503#c7132330601612722902'> June 14, 2013 at 1:46 PM

  Πολύ ωραία συναισθήματα έως απερίγραπτα μου δημιουργούνται καθε φορά που μελετώ τα γραφόμενά σας - εν προκειμένω για το συγκεκριμένο κείμενο.
  Ακράδαντα πιστεύω ότι αν υπήρχε μάθημα "κοινής λογικής" το παρόν θα άξιζε να ανήκει στα βασικά, επιπέδου ανώτατης σχολής.
  Είναι σαν να πήρατε τις λέξεις από το μυαλό μου. Αντίθετα με ότι προσπαθούν να φυτέψουν στην δική μου φαιά ουσία, όλοι αυτοί τους οποίους ξεβρακώνετε, πιστεύω ότι ανήκω στην κατηγορία των, με ισχυρά εγκεφαλικά παρασιτοκτόνα κατέχοντες.

  Απευθύνω λοιπόν με όλο τον θαυμασμό μου στην προσπάθειά σας, την ερώτηση δέσμης που με τρώει : "πως ξαφνικά βγάζετε όλη την αλήθεια στο φως ? γιατί αισθάνεστε ότι πρέπει να μάθει ο λαός όλη την αλήθεια ? τι συγκυρία πιστεύετε ότι ωρίμασε τώρα ? ποιά κάλυψη νομίζετε ότι έχετε ? ποιά απήχηση νομίζετε ότι προσμένετε ?"

  Θέμελης

   

 159. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1379273521654#c3114903412812635421'> September 15, 2013 at 10:32 PM

  Φίλτατε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΕ επικροτώ και συνάμα υποστηρίζω το άρθρο σου οσοδήποτε.
  Δυστυχώς την ημέρα που θα μπορέσουν να ακουστούν οι αλήθειες για τους " τρείς καβαλάρηδες" της ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ γέρος ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ) αυτοί θα έχουν σιγήσει από τα εγκόσμια και έτσι για άλλην μια φορά οι πρώτιστοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ δεν θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης .

  Εκείνο το δάνειο των 100,000 δολαρίων από το Αμερικανό- Εβραϊκό λόμπι για να φέρουν την κατά το δοκούν τους ΔΗΜΙΟΚΡΑΤΙΑ και η κρυφή συμφωνία που σκλάβωσε τόσα χρόνια την Ελλάδα μας και θα εξακολουθεί να κρατά δέσμια ξενόφερτων συμφερόντων για αρκετά χρόνια ώσπου να αναδειχθεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ για Ηγέτης .

  Ο φάκελος Κύπρου κρατά στα δεσμά του πολλά μυστικά .

  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

   

 160. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1394426932425#c8104859595553706420'> March 10, 2014 at 6:48 AM

  Μιλάμε για τι απόλυτο κουμμούνι.Μακρυά από εμάς ο Μικυ Μάους.

   

 161. xristodoulos, usa
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1395007849876#c6132487336096352981'> March 17, 2014 at 12:10 AM

  stin ygeia sou re gardasi 94 Ho...ho...hoooooooo

   

 162. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1395462614668#c7887326976849974478'> March 22, 2014 at 6:30 AM

  Άσχετο πλην όμως σχετικο..... Ακόμα και ο ''Ζορμπάς'' μια αντιγραφή της ''Καλινκα'' είναι αν κάποιος ακούσει προσεκτικα......

   

 163. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1397631393971#c6849081470861136909'> April 16, 2014 at 9:56 AM

  πρεπει ομως να τεθειτε και εσεις στη διαθεση της κριτικης , να μας πειτε τι πολιτικες λυσεις υπαρχουν αν υπαρχουν ευχαριστω

   

 164. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1403039076085#c5102840131566581942'> June 18, 2014 at 12:04 AM

  Λες πολλές αλήθειες Παναγιώτη και ανησυχώ για σένα...Ελπίζω να προσέχεις γιατί τα τέρατα τα οποία ξεμπροστιάζεις είναι ανελέητα.Να προσέχεις γιατί σε χρειαζόμαστε.

   

 165. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1403770899549#c2698523888200621331'> June 26, 2014 at 11:21 AM

  Συμφωνω με το σχόλιο του Ανωνυμου 90.

   

 166. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1410085148060#c6857271233648284214'> September 7, 2014 at 1:19 PM

  Επίσης, Να μη λησμονούμε ότι αυτός στις μνημονιακές ημέρες μας έστησε το κόλπο με τη "ΣΠΙΘΑ" του, που αφενός απέτρεψε 1 μεγάλο συνασπισμό αντιμνημονιακών δυνάμεων το 2012 με συνέπεια να οδηγηθούμε αρχικά στην "οικουμενική", καθεστωτική ΔημαροΠασοκοΝΔούλα και τώρα στη συγκυβέρνηση των άλλοτε άσπονδων εχθρών και αφετέρου το όλο ανδραγάθημα του αν εξαργυρωθεί τη σήμερον με 1 θέση στην Ακαδημία Αθηνών ...
  Εύα

   

 167. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html?showComment=1428436495756#c3143631413460054881'> April 7, 2015 at 10:54 PM

  μπραβο παναγιωτη λες αληθειες

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας