Πού το πάνε οι εθνομηδενιστές και προβοκάτορες του Σκάι με το ... «1821, η γέννηση ενός έθνους»;
Για εμάς.. η Ελλάδα είναι η «κιβωτός» του αιώνιου ελληνισμού.
Γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι οι σύγχρονοι Έλληνες.
Ζούμε σε "ύποπτους" καιρούς και πρέπει να προσέχουμε τα πάντα γύρω μας. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τι ακούμε. Πρέπει να μπορούμε να διαχωρίζουμε τις συμπτώσεις από τις "συμπτώσεις". Είναι σύμπτωση, για παράδειγμα, ότι ο νεοταξίτης και μπιλντεμπέργκερ Πάγκαλος εξέφρασε τις "απόψεις" του για τους Έλληνες και την επανάστασή τους την ίδια ακριβώς εποχή που το επίσης νεοταξίτικο Σκάι αποφάσισε να κάνει το ίδιο; Σύμφωνα με τον Πάγκαλο οι επαναστάτες του 1821 ήταν αγράμματοι άνθρωποι, οι οποίοι ξεκίνησαν την επανάστασή τους, "κινούμενοι" από το ταπεινό "ελατήριο" της επιβίωσης και όχι εξαιτίας κάποιας άλλης ανώτερης πνευματικής ή ηθικής ανάγκης.
Με λίγα λόγια οι επαναστατημένοι —σύμφωνα με τον "επιστήμονα" Πάγκαλο— ήταν αγράμματοι άνθρωποι …στην πλειοψηφία τους "Αλβανοί", οι οποίοι ξεσηκώθηκαν, επειδή τους παρέσυραν οι κοιλιές τους. Αυτοί είναι οι "πατέρες" των σημερινών "Αλβανών", που —και πάλι σύμφωνα με τον Πάγκαλο— "άκουσαν" τις κοιλιές τους και τα "έφαγαν" μαζί με τους διεφθαρμένους πολιτικούς —εκτός βέβαια από τον ίδιο, που κληρονόμησε την Αγλαΐα— και θα πρέπει να γίνουν χειρώνακτες, όπως οι πραγματικοί Αλβανοί.
…Το ίδιο περίπου —με πιο "επιστημονικό" τρόπο— που μας λέει και το γνωστό Σκάι …Το "ηθικό" Σκάι των λαθρεμπόρων, της διαπλοκής και των χορηγιών …Το "πατριωτικό" Σκάι του Αλαφούζου, του Παπαχελά, του Πορτοσάλτε και άλλων αγαπημένων "παιδιών" των τοπικών πρεσβειών …Το "προοδευτικό" Σκάι της οικολογίας, των λαθρομεταναστών και των gay …Το Σκάι, που θέλει να μας αποδείξει ότι εκτός όοοολων των άλλων είναι και "επιστημονικό" κανάλι. Αυτό το Σκάι προσπαθεί —με ομολογουμένως πολύ ακριβή παραγωγή— να μας αποδείξει ότι η επανάσταση το 1821 δεν έγινε όπως τη γνωρίζαμε όλοι εμείς οι αγράμματοι και καθυστερημένοι, που πέφτουμε θύματα της κρατικής προπαγάνδας.
…Το 1821 ένα μπουλούκι βίαιων "μπράβων" των πασάδων, επειδή τα αφεντικά τους δεν τους πλήρωναν το "νταβατζιλίκι", συμπλήρωναν "μεροκάματο" με το πλιάτσικο της επανάστασης. Μαζί μ' αυτούς και ένας πολυεθνικός συρφετός καιροσκόπων της οθωμανικής οικονομίας, που ξεσηκώθηκε, επειδή απλά ήταν πολλοί οι φόροι της. Δεν τα "βρήκαν" δηλαδή κάποιοι "Αλβανοί" στους φόρους με τους Οθωμανούς και ξεσηκώθηκαν. Μήπως, αν τα "βρουν" τώρα, στη μοιρασιά της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, δεν θα έχουν λόγο να ξεσηκωθούν εκ νέου τα "Αλβανά";
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κατά "σύμπτωση" το νεοταξίτικο Σκάι εκφράζει μια άποψη, η οποία βολεύει τις τρέχουσες πολιτικές τής Νέας Τάξης στην περιοχή. Τώρα, που πρέπει να παραδοθεί η ΕΛΛΑΔΑ στους δανειστές της, έρχεται το Σκάι να "θυμίσει" στους Έλληνες ότι δεν είναι δα και τόσο αυθεντικοί "ιδιοκτήτες" της, ώστε να "δικαιούνται" να θυμώνουν και τόσο πολύ. Τώρα, που οι Γερμανοί μάς λένε να πουλήσουμε κανένα νησί, έρχεται το Σκάι να μας "αποδείξει" ότι δεν τα είχαμε αποκτήσει και πολύ δίκαια. Τώρα, που η Νέα Τάξη —εκτός των άλλων— μεθοδεύει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, έρχεται το Σκάι με την "επιστημοσύνη" του να "βοηθήσει" τους λαούς να τα "βρούνε" μεταξύ τους. Να τα "βρούνε", …γιατί προφανώς κάποτε τα "έχασαν" για λίγα γρόσια.
Κατά "σύμπτωση" οι "επιστήμονες" του Σκάι έχουν τις ίδιες απόψεις με όλους τους επιφανείς θαμώνες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Όλος ο επαγγελματικός "προοδευτισμός" της χώρας έχει τις ίδιες απόψεις με την Νέα Τάξη. Κατά "σύμπτωση" —και την ίδια ακριβώς ώρα— εκφράζουν την ίδια άποψη με τον Bravo Giorgo της Goldman Sachs, της πράσινης "ανάπτυξης" των Πακιστανών ψηφοφόρων και της νέου τύπου ελληνοτουρκικής "φιλίας" …Κατά "σύμπτωση" τις ίδιες επόψεις μ' αυτόν, που αφήνει τον "αέρα" να παρασύρει τις ελληνικές σημαίες από το Αιγαίο …Κατά "σύμπτωση" την ίδια ώρα που η μπιλντεμπεργκιανή Διαμαντοπούλου θέλει να καταργήσει το μάθημα της ιστορίας από την υποχρεωτική διδακτέα ύλη …Κατά "σύμπτωση" την ίδια ώρα που κάποιοι αγράμματοι "επιστήμονες" του Deree θέλουν να θυμούνται την καταστροφή της Σμύρνης σαν μια μεγέθυνση του ατυχήματος της "θύρας 7".
Όλα αυτά είναι ύποπτα και είναι ακόμα πιο ύποπτα εξαιτίας του χρόνου κατά τον οποίο γίνονται. Είναι ύποπτα, επικίνδυνα, υπηρετούν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, αλλά ταυτόχρονα είναι και στο επιστημονικό επίπεδο ΛΑΘΟΣ. Για εμάς ισχύει αυτό, το οποίο αναφέρουμε στον τίτλο και αυτό δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Πάγκαλου ή του Σκάι. Για εμάς η σύγχρονη Ελλάδα είναι η "κιβωτός" του αιώνιου ελληνισμού. Γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι οι σύγχρονοι Έλληνες. Απόγονοι με κοινό αίμα και όχι απλά "απόγονοι" ως μετέχοντες στην κοινή παιδεία. Για όποιον λόγο κι αν έκαναν εκείνη την επανάσταση, ήταν επανάσταση Ελλήνων. Διαφωνούμε απόλυτα με την "επιστημονική" άποψη του Πάγκαλου, όπως διαφωνούμε και με την άποψη του Σκάι. Ακριβώς, επειδή διαφωνούμε με μια άλλη άποψη, αναλαμβάνουμε να φέρουμε και το βάρος της απόδειξης της ορθότητας της δικής μας άποψης.
Είναι προφανές πως, για ν' αποδείξεις απόλυτα έναν ισχυρισμό σου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα κάποιας επιστήμης …Τα αποδείξιμα δεδομένα πάνω σε καταμετρημένα στοιχεία κάποιας αναγνωρισμένης επιστήμης. Όταν θεωρείς, για παράδειγμα, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι γνήσιοι απόγονοι των Ελλήνων, θα πρέπει να έχεις εκείνες τις αποδείξεις, οι οποίες γίνονται αποδεκτές ως επιστημονικές. Τι είδους αποδείξεις μπορεί να έχει κάποιος, για να ισχυριστεί ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων; Μπορεί να έχει αποδείξεις με αναλύσεις DNA, όπως συμβαίνει συνήθως με την επιστήμη της βιολογίας; Αποδείξεις αμφισβητούμενες και πολλές φορές ύποπτες για ρατσιστικές προπαγάνδες; Όχι βέβαια. Η περίπτωση των Ελλήνων είναι πιο απλή περίπτωση. Η αδιαμφισβήτητη εθνική τους καθαρότητα όχι απλά δεν απαιτεί αναλύσεις DNA, αλλά δεν έχει ανάγκη ούτε καν την "υπηρεσία" της επιστήμης της βιολογίας.
Η επιστημονική απόδειξη αυτών, που ισχυριζόμαστε, έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε. Έρχεται από μια επιστήμη-έκπληξη. Από την απλούστερη και λογικότερη επιστήμη. Από την επιστήμη των μαθηματικών. Ναι… δεν κάνουμε λάθος. Με τα μαθηματικά μπορείς ν' αποδείξεις ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων. Απλές προσθαφαιρέσεις αρκούν, για να το αποδείξεις με τον πιο απόλυτο και επιστημονικά αποδεκτό τρόπο. Λογιστικό είναι το θέμα και όχι βιολογικό. Απλά, για ν' αρχίσουν οι αριθμητικές πράξεις, θα πρέπει να στήσουμε ένα "υγιές" πεδίο, πάνω στο οποίο θ' αρχίσουμε τη μελέτη μας.
Το πρώτο αναμφισβήτητο δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα, η οποία "επαναστάτησε" και απελευθερώθηκε μόνη της, είναι ένα μικρό ποσοστό της Ελλάδας που σήμερα γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα είναι μόνον η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα. Το δεύτερο αναμφισβήτητο δεδομένο είναι κάτι άλλο, το οποίο είναι γνωστό στους ιστορικούς και απόλυτα επιβεβαιωμένο. Ο εξελληνισμός των πληθυσμών της Ευρώπης και της Ασίας δεν έγινε επί μακρόν, γιατί απλούστατα δεν συνέφερε την εξουσία. Ποτέ η ρωμαϊκή αυτοκρατορία ή η βυζαντινή αυτοκρατορία δεν επεδίωξε τον μαζικό και κάθετο εξελληνισμό των πληθυσμών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνόφωνοι πληθυσμοί ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ελληνικής καταγωγής. Στους αιώνες που ακολούθησαν το ελληνικό "θαύμα" του Αλεξάνδρου, ελληνόφωνοι στην πραγματικότητα παρέμειναν μόνον όσοι ήταν ελληνόφωνοι πριν από αυτό το "θαύμα" …δηλαδή οι Έλληνες.
Αυτοί οι ελληνόφωνοι από εκεί και πέρα "φυλλορροούσαν" ανάλογα με τα συμφέροντά τους και τις συμπεριφορές της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι γνήσιοι φυλετικά Έλληνες ήταν πάντα περισσότεροι από τους ελληνόφωνους Έλληνες. Άλλοι για λόγους θρησκείας, άλλοι για λόγους πολιτικής και άλλοι απλά για λόγους απλών οικονομικών συμφερόντων, έχασαν την ελληνική "λαλιά", αλλά δεν μπορούσαν να χάσουν την ελληνική καταγωγή και ως εκ τούτου παρέμειναν Έλληνες. Τη γλώσσα μπορείς να τη χάσεις, αλλά το αίμα δεν μπορείς να το αλλάξεις. Και οι Ελληνοαμερικανοί δεύτερης γενιάς γίνονται αγγλόφωνοι, αλλά δεν αποκτούν αίμα από το Γιόρκσάιρ. Φυλετικά Έλληνες παραμένουν.
Τώρα, το γιατί και πώς κάποιοι πληθυσμοί "ξέχασαν" οργανωμένα την ελληνική γλώσσα, θα το δούμε σε άλλο σημείο. —Αυτοί είναι το "ρετιρέ" της ανάλυσης και εμείς είμαστε ακόμα στα "θεμέλια"—. Αυτό, το οποίο έχει σημασία στο σημείο αυτό, είναι ότι οι ελληνόφωνοι πληθυσμοί ήταν απόλυτα ελληνικοί πληθυσμοί, γιατί απλούστατα ποτέ και πουθενά δεν έγινε κάθετος εξελληνισμός κάποιου λαού. Τις λίγες φορές, που έγιναν προσπάθειες εξελληνισμών, αυτοί ήταν "οριζόντιοι" και αφορούσαν τα ανώτατα στρώματα των κοινωνιών …Των κοινωνιών, που εξακολουθούσαν να έχουν στη βάση τους την αρχική τους γλώσσα.
Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο, το οποίο αφορά την αυθεντικά ελληνική "καταγωγή" των όπου γης ελληνόφωνων πληθυσμών. Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι η σύγχρονη Ελλάδα είναι μια απλή πρόσθεση τέτοιων ελληνόφωνων και άρα ελληνικών πληθυσμών. Αυτό είναι δεδομένο, γιατί η "αύξηση" του μεγέθους της Ελλάδας δεν έγινε με συμβατική κατάκτηση των πέριξ χώρων. Ο υπερτετραπλασιασμός του αρχικού μεγέθους της έγινε με "ένωση" περιοχών, οι οποίες ανήκαν στην οθωμανική αυτοκρατορία και έγινε με συγκεκριμένες διαδικασίες και εξαιτίας συγκεκριμένων λόγων.
Στην περίπτωση της Ελλάδας συνέβη το εξής πρωτοφανές. Το τελικό μέγεθος του αριθμού των Ελλήνων ανά τον κόσμο ήταν αυτό, το οποίο καθόρισε το τελικό μέγεθος του κράτους και όχι το αντίθετο, όπως συμβαίνει συνήθως με τα κράτη και τους λαούς τους. Αν ήταν πολλοί οι Έλληνες, θα γινόταν μεγάλη η Ελλάδα και αν ήταν λίγοι, θα παρέμενε μικρή. Θα παρέμενε στο μέγεθος, το οποίο ορίστηκε από την επαναστατική της "επιτυχία".
Όμως, αυτό δεν συνέβη. Πάνω στο αρχικό ελληνικό κράτος άρχισαν να προστίθενται εδάφη και πάνω στον αρχικό της πληθυσμό άρχισαν να προστίθενται πληθυσμοί. Αυτή η διαδικασία της "ένωσης" τμημάτων και πρόσθεσης πληθυσμών ξεκίνησε από τον χώρο γύρω από την Ελλάδα …Τον χώρο, ο οποίος ήταν ορισμένος και περιορισμένος απόλυτα …και ήταν ο νησιωτικός. Η Ελλάδα άρχισε ν' "αυξάνει" το μέγεθός της με προσαρτήσεις νησιών —κατοικημένα από ελληνόφωνους πληθυσμούς—, τα οποία αποδεδειγμένα ήταν "κατακτημένα" από ξένους …Κατακτημένα από Βρετανούς, όπως ήταν τα Επτάνησα …Κατακτημένα από Τούρκους, όπως ήταν η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου …Κατακτημένα από Ιταλούς, όπως ήταν τα Δωδεκάνησα.
…Κατακτημένα, με τη συμβατική έννοια του όρου, όπου ο κατακτητής είναι εμφανώς διαφορετικής εθνικότητας από τους κατακτημένους. Ήταν εμφανές ότι οι Βρετανοί ήταν κατακτητές των ελληνόφωνων Επτανήσων. Ήταν εμφανές ότι οι Οθωμανοί ήταν κατακτητές της ελληνόφωνης Κρήτης. Ήταν εμφανές ότι οι Ιταλοί ήταν κατακτητές των ελληνόφωνων Δωδεκανήσων. Οι κάτοικοι αυτών των νησιών ήταν Έλληνες. Η ελευθερία του εθνικού κορμού τους "έλκυε" και με αυτόν τον τρόπο γίνονταν οι προσαρτήσεις. Γιατί; Γιατί ήταν αυθεντικοί Έλληνες με αρχαίες ρίζες, εφόσον γνώριζαν ελληνικά από τις αγκαλιές των μανάδων τους και δεν τα έμαθαν στα ελληνικά εθνικά σχολεία.
Αυτό αφορά τον εύκολο "χώρο" των νησιών …Των ελληνόφωνων και άρα ελληνικών νησιών των Ελλήνων. Δυσκολότερος στην ανάλυσή του είναι ο χώρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, εφόσον εκεί υπήρχαν συγκεντρώσεις πληθυσμών ακόμα και μη ελληνικών. Και πάλι όμως η ανάλυση μπορεί να μπει σε μια σωστή βάση, εφόσον τίποτε δεν έγινε με συμβατική βία μεταξύ των κρατών ή έτσι τουλάχιστον συμφώνησαν μεταξύ τους τα κράτη να λένε ότι έγινε. Στις Νέες Χώρες, για παράδειγμα, όπως λεγόταν ο χώρος της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας και Θράκης, κατοικούσαν κι άλλες εθνότητες. Το θέμα είναι πως, όταν αυτές προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα, ήταν "καθαρές" κι απαλλαγμένες από την προηγούμενη κατάσταση. Περιήλθαν στην ελληνική επικράτεια, αφού πρώτα είχαν αλλάξει τα πληθυσμιακά τους δεδομένα. Συμφώνησαν μεταξύ τους τα εμπλεκόμενα κράτη να γίνει αυτό. Βούλγαροι των Νέων Χωρών μετακινήθηκαν προς τη Βουλγαρία και Έλληνες μετακινήθηκαν από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα. Σέρβοι των Νέων Χωρών μετακινήθηκαν προς τη Σερβία και Έλληνες μετακινήθηκαν από τη Σερβία προς την Ελλάδα. Τούρκοι των Νέων Χωρών μετακινήθηκαν προς την Τουρκία και Έλληνες μετακινήθηκαν από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
Υπήρχε "μεταμόρφωση" του χώρου συνολικά και όχι αποικιοκρατική "μεταμφίεση". Δεν "εξαφανίστηκαν" πληθυσμοί για λόγους πολιτικών και εθνικών συμφερόντων κάποιων νέων κατακτητών. Δεν έγιναν εθνοκαθάρσεις. Δεν έγιναν, γιατί δεν υπήρχαν κατακτητές. Καταμετρήθηκαν πληθυσμοί και μετακινήθηκαν οργανωμένα προς κάποιες κατευθύνσεις. Ο χώρος "εκκενώθηκε" και μοιράστηκε στους εμπλεκόμενους με βάση τα μεταξύ τους συμφωνηθέντα.
 Όποιος σήμερα κάνει αναγωγές, για να βρει "μειονότητες", επειδή "θυμάται" τη Μακεδονία ή τη Θράκη πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών, το κάνει εκ του πονηρού. Το κάνουν εκ του πονηρού κάποιοι νεοταξίτες Μπουτάρηδες και Τρεμόπουλοι, οι οποίοι θέλουν δήθεν ν' αποκαταστήσουν αδικίες και αλήθειες. Η Μακεδονία και η Θράκη —όπως και να ήταν στο παρελθόν— "άλλαξαν" σε μία ημέρα. Μπορεί να ήταν πολυεθνικές επί αιώνες, αλλά μέσα σε μία μέρα έγιναν μονοεθνικές. Η ίδια η Θεσσαλονίκη μπορεί να ήταν πολυεθνική, αλλά μέσα σε μία μέρα έγινε μονοεθνική. Αποζημιώθηκαν οι υπόλοιπες εθνότητες, για να παραδώσουν την πόλη στην ελληνική εθνότητα. Ό,τι αναγνωρίζει η Συνθήκη της Λοζάννης είναι το σωστό, γιατί αυτό "χτίστηκε", ώστε να είναι τέτοιο …"Χτίστηκε" πάνω σε άδειο "οικόπεδο" εκ του μηδενός.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η τελική διευθέτηση του μεγέθους του ελληνικού κράτους έγινε με την περίφημη ανταλλαγή πληθυσμών. Τότε το ελληνικό κράτος διπλασίασε το μέγεθός του όχι υπό συνθήκες αποικιοκρατίας, αλλά υπό συνθήκες "ανταλλαγών" γαιών και πληθυσμών. Έλληνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της θηριώδους οθωμανικής αυτοκρατορίας "κατέληξαν" στην Ελλάδα. Έλληνες στερήθηκαν ιδιοκτησίες εκεί όπου διέθεταν και απέκτησαν εκεί όπου προβλεπόταν …Πραγματικοί Έλληνες, με πραγματικές ιδιοκτησίες …Πραγματικοί Έλληνες, με συναίσθηση της καταγωγής τους …Πραγματικοί Έλληνες, οι οποίοι δεν περίμεναν τη Γαλλική Επανάσταση, για ν' αποκτήσουν εθνική ταυτότητα …Πραγματικοί Έλληνες, οι οποίοι αισθάνονταν τέτοιοι, γιατί μεγάλωναν επί αιώνες ως απόγονοι του Οδυσσέα, του Αχιλλέα ή του Αλεξάνδρου και όχι επειδή συμμετείχαν ή όχι στην ελληνική επανάσταση του 21.
Οι Έλληνες, δηλαδή, είχαν επί αιώνες αυτό, το οποίο λέμε εθνική και φυλετική συναίσθηση και άρα εθνική συνείδηση. Δεν γεννήθηκε κανένα ελληνικό έθνος, εξαιτίας της επανάστασης του 1821. Το ελληνικό έθνος δεν ήταν "εφεύρημα", που "χτίστηκε" πάνω σε έναν κοινό αγώνα, ο οποίος αγώνας με τη σειρά του δημιούργησε μια κοινή συλλογική παράδοση. Οι Έλληνες δεν ήταν Γάλλοι, που αισθάνονταν τέτοιοι, λόγω της παράδοσης που δημιούργησε η επανάστασή τους. Οι Έλληνες ήταν τέτοιοι, γιατί είχαν να θυμούνται πολύ περισσότερα και πολύ παλαιότερα πράγματα από την επανάσταση. Η Ελλάδα με τη σειρά της ήταν ο χώρος όπου κατοικούσαν αυτοί οι Έλληνες και δεν ήταν μια Γαλλία, η οποία ήταν απλά μια γεωγραφική "πλατφόρμα", όπου κατοικούσαν κάποιοι συμμετέχοντες σε κάποια επανάσταση.
Αυτοί οι πραγματικοί και συνειδητοποιημένοι Έλληνες μεταφέρθηκαν —πολλοί παρά τη θέλησή τους— στην Ελλάδα …Στην ελεύθερη Ελλάδα, η οποία, ακόμα κι αν δεν είχε η ίδια καθαρή εθνική συνείδηση, θα την αποκτούσε από τα νέα της "παιδιά" …Στην Ελλάδα, η οποία, ακόμα κι αν δεν ήταν ελληνόφωνη, θα γινόταν, εξαιτίας της ραγδαίας ανατροπής των πληθυσμιακών δεδομένων. Όλα αυτά έγιναν με τάξη και με τη "βούλα" του διεθνούς νόμου. Στην πραγματικότητα έγινε με απόλυτη τάξη το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε γίνει στους χρόνους του Αλεξάνδρου. Αν στα χρόνια του Αλεξάνδρου αμιγώς ελληνικός πληθυσμός —και άρα και ελληνόφωνος— έφυγε και "διασκορπίστηκε" στον πέριξ της Ελλάδας χώρο, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών αυτός ο πληθυσμός επέστρεψε και "συγκεντρώθηκε" στην αρχική του θέση …Στη θέση της αρχικής του εκκίνησης —στην κυριολεξία—, εφόσον το μεγαλύτερο μέρος του εγκαταστάθηκε σ' εκείνον τον χώρο, ο οποίος "έχασε" τον μεγαλύτερο πληθυσμό του στη διαδικασία "διασκορπισμού" …και ήταν η Μακεδονία.
Εκείνη η οργανωμένη και συμφωνημένη ανταλλαγή πληθυσμών και κεφαλαίου "πολλαπλασίασε" το μέγεθος της αρχικής Ελλάδας …Η οργανωμένη ανταλλαγή από τους ξένους, οι οποίοι κάποτε συγκέντρωσαν τους Έλληνες στην Ελλάδα και σήμερα δήθεν προσπαθούν σαν "μελετητές" να καταλάβουν τι ακριβώς προέλευσης είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας …Η Ελλάδα, η οποία στο τελικό της μέγεθος λειτούργησε ως "λεκάνη" απορροής του συνόλου του ελληνισμού παγκοσμίως. Σε αυτήν κατέληξαν Έλληνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της καταρρέουσας οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Γνήσιοι Έλληνες από τη Μικρά Ασία, τα παράλια του Αιγαίου ή τον Πόντο …Γνήσιοι Έλληνες από την ανατολική Θράκη …Γνήσιοι Έλληνες από το σύνολο των Βαλκανίων, από το Μοναστήρι και τη Φιλιππούπολη μέχρι το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι …Γνήσιοι Έλληνες της Μέσης Ανατολής, από τη Συρία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη …Γνήσιοι Έλληνες της Αιγύπτου, από την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο …Γνήσιοι Έλληνες της Ουκρανίας, από την Οδησσό και τα υπόλοιπά παράλια του Ευξείνου Πόντου …Γνήσιοι Έλληνες, οι οποίοι κατέφτασαν πρόσφατα από το Ουζμπεκιστάν και την Τασκένδη.
Όλοι αυτοί οι ελληνικοί και ελληνόφωνοι πληθυσμοί "κατέληξαν" στην Ελλάδα. Μετά από μια "Οδύσσεια" αιώνων επέστρεψαν στην πατρώα γη …Επέστρεψαν στα χώματα που τους γέννησαν …Επέστρεψαν στην νέα Ελλάδα, που, ως κράτος, είναι μια "συγκόλληση" ιστορικών ελληνικών  γεωγραφικών περιοχών …Στην Ελλάδα, που, ως λαός είναι ένα άθροισμα ελληνικών πληθυσμών από το σύνολο του χώρου της διασπορά τους.
Από εδώ κι έπειτα ξεκινάμε τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις. Τι αντιπροσώπευαν όλοι αυτοί σε σχέση με τα τελικά μεγέθη; Αν, δηλαδή, θέλουμε να κάνουμε έναν υπολογισμό της "ελληνικότητας" της Ελλάδας, από πού θα ξεκινήσουμε; Από ποιους θα ξεκινήσουμε, για να διαπιστώσουμε την καταγωγή των σύγχρονων Ελλήνων; Από αυτούς, οι οποίοι "επαναστάτησαν" και των οποίων την ελληνικότητα την αμφισβητούν οι πονηροί Ευρωπαίοι και τα διεφθαρμένα βερεμικά και δραγωνικά "εξαπτέρυγα" τους ή από αυτούς, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν και η ελληνικότητά τους ήταν αδιαμφισβήτητη και πολύ πιο πρόσφατα επιβεβαιωμένη; Από αυτούς, των οποίων την ελληνικότητα τη "διαβεβαίωσαν" οι ίδιοι οι ξένοι, οι οποίοι δρομολόγησαν το έγκλημα της καταστροφής του παγκόσμιου ελληνισμού;
Αν, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών και του χάους της εποχής, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν και τι γλώσσα μιλούσαν οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης, γνωρίζουμε τι γλώσσα μιλούσαν οι Κρητικοί της ένωσης ή οι Μικρασιάτες της καταστροφής ή οι Κωνσταντινουπολίτες του πογκρόμ του '55 ή οι Ρωσοπόντιοι του Στάλιν. Τους γνωρίζουμε έναν-έναν, εφόσον ήταν καταμετρημένοι. Φρόντισαν να τους μετρήσουν οι φονείς του παγκόσμιου ελληνισμού. Ακόμα ζούνε άνθρωποι από εκείνες τις εποχές. Αυτοί όλοι, των οποίων τα στοιχεία γνωρίζουμε στον απόλυτο βαθμό, μπορούν ν' αποδείξουν λογιστικά αυτό, το οποίο θεωρούμε εμείς δεδομένο …Ν' αποδείξουν ότι οι Έλληνες της σύγχρονης Ελλάδας είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων …Οι αναμφισβήτητοι απόγονοι. Απλά χρειαζόμαστε τους αριθμούς τους …κι αυτοί υπάρχουν. Χρειαζόμαστε τους αριθμούς αυτών, οι οποίοι είναι αναμφισβήτητα Έλληνες σε σχέση με εκείνους, οι οποίοι υποτίθεται αμφισβητούνται.
Πριν όμως κάνουμε το οτιδήποτε, θα ξεκινήσουμε με μια προκαταβολική συγνώμη από τους "Παλαιοελλαδίτες", γιατί, για λόγους αριθμητικής "προσέγγισης", θα θεωρήσουμε κάτι, το οποίο με βάση τη δική τους λογική —αλλά και τη δική μας— είναι ύβρις. Είναι ύβρις απέναντι σε Έλληνες, οι οποίοι θυσιάστηκαν για τον ελληνισμό, ν' αμφισβητείς την ελληνικότητά τους. Έλληνες, όπως ο Μακρυγιάννης, οι οποίοι θέλησαν με το αίμα της ψυχής τους να υπηρετήσουν τον ελληνισμό. Ένας αγράμματος Μακρυγιάννης, ο οποίος αγωνιούσε για τον ελληνισμό περισσότερο από πολλούς άλλους "λαμπερούς" Έλληνες του παρελθόντος …Ακόμα και του απώτατου παρελθόντος. Για εμάς, για παράδειγμα, ο "λερωμένος" Μακρυγιάννης είναι πιο "λαμπερός" από τον "γυαλισμένο" Αριστοτέλη. Ο ανυπότακτος Μακρυγιάννης ήταν πιο Έλληνας από τον επαγγελματία υπηρέτη της εξουσίας Αριστοτέλη. Τα κουτσογράμματα του Μακρυγιάννη αποκαλύπτουν ελληνικότερη και πιο αχίλλεια ψυχή από αυτήν του ένδοξου υπερεπιστήμονα Αριστοτέλη. Επικαλούμαστε όμως τη δεδομένη φιλοπατρία τους, προκειμένου να "εξυπηρετηθούμε" στις αποδεικτικές προσθαφαιρέσεις.
Επιστημονική αδεία, λοιπόν, συνεχίζουμε.
Για τις προσθαφαιρέσεις αυτές, θα χρησιμοποιήσουμε τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία των επίσημων δημογραφικών μετρήσεων. Η Ελλάδα, όταν "ξεσηκώθηκε", δεν ήταν μια κατάσταση με παραπάνω από 694.000 χιλιάδες ψυχές, σύμφωνα με την Πρώτη Επίσημη Καταγραφή του 1835. Αυτό το σύνολο μέχρι το 1861 φτάνει στο εκατομμύριο και από εκεί και πέρα αρχίζουν οι πληθυσμιακές "ενέσεις" και η αύξηση της επικράτειάς του. Το 1870 "προστίθενται" σ' αυτήν την Ελλάδα τα Επτάνησα. Ο πληθυσμός κάνει ένα "άλμα" στο 1.457.000 Έλληνες. Το 1889, με την "πρόσθεση" της Θεσσαλίας και των δικών της πληθυσμών, φτάνουμε στα 2.187.000 Έλληνες. Αυτή είναι η "πρώτη" Ελλάδα, της οποίας η εθνική "καθαρότητά" εξαρτάται από τους πληθυσμούς, που ήταν γηγενείς …Η Ελλάδα, που, έδιωχνε τους "ορατούς" Τούρκους, αλλά, όπως μας "λένε" ο Πάγκαλος ή το Σκάι, δεν "ανίχνευε" για παράδειγμα τους Αλβανούς ή τους Σλάβους κλπ. …Η Ελλάδα, της οποίας η ελληνικότητα αμφισβητείται από τους όπου Γης ανθέλληνες "ανθρωπολόγους" …Η Ελλάδα, που, για την επιβεβαίωση της ελληνικότητάς της, έχει ανάγκη την επιστήμη της βιολογίας, γιατί είναι "κλειστό" σύνολο.
Τι λέμε λοιπόν εμείς; Ότι, ακόμα και μαύροι Αφρικανοί να ήταν όλοι εκείνοι, είναι πολύ συγκεκριμένοι πληθυσμοί.
Από εκεί και πέρα αρχίζει η ανταλλαγή των πληθυσμών και του κεφαλαίου …Η ανταλλαγή των ιδιοκτησιών των Ελλήνων όλων των περιοχών της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε Βαλκάνια, Μικρά Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική. Το 1929, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Συνθήκης της Λοζάννης 6.200.000 Έλληνες κατοικούν την Ελλάδα. Από την Ελλάδα των 2.000.000 —στις αρχές του αιώνα— μέσα σε λίγες δεκαετίες και με τεράστιες απώλειες των τοπικών πληθυσμών, λόγω Βαλκανικών πολέμων, πείνας και Μικρασιατικής Καταστροφής, "πήγαμε" στον τριπλασιασμό του πληθυσμού …Τριπλασιασμό με απόλυτα γνήσιο ελληνικό στοιχείο, που, παρά τις τεράστιες απώλειές του, κατόρθωσε κι έφτασε στην πληθυσμιακά αποψιλωμένη Ελλάδα. Απόλυτα γνήσιο ελληνικό στοιχείο αρχαίας καταγωγής, εφόσον είχαν μεταφερθεί από τους τόπους όπου κατοικούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων. Στοιχείο, το οποίο πήρε "ενέσεις" ακόμα τις τελευταίες δεκαετίες με την πρόσθεση στον κορμό του των Δωδεκανήσιων το 1947 και των Κωνσταντινουπολιτών το 1955.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε. Ακόμα κι αν όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι επαναστάτησαν το 1821, ήταν Αλβανοί ή Αφρικανοί ή εξωγήινοι, το σημερινό ελληνικό κράτος είναι απόλυτα ελληνικό, γιατί απλούστατα δεν είναι εκείνο το κράτος. Δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το κράτος. Δεν έχουν καμία σχέση τα μεγέθη τους …Τα πληθυσμιακά τους μεγέθη. Εκείνο το κράτος μπορεί να ήταν το πρώτο "πετραδάκι" του σύγχρονου ελληνικού "οικοδομήματος", αλλά, όπως μας αποδεικνύουν με τον πιο απόλυτο τρόπο οι αριθμοί, δεν έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.
Απλά πράγματα …Συμβαίνουν και στη φύση. Το πιο λαμπερό και καθαρό μαργαριτάρι μπορεί να είναι "χτισμένο" γύρω από ένα χαλικάκι.
Ακόμα δηλαδή κι αν η Παλαιά Ελλάδα ήταν παντελώς αλβανοαφρικανική, δεν θα επηρέαζε σε τίποτε την καθαρότητα της σύγχρονης Ελλάδας. Το ελληνικό "μαργαριτάρι", ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν απόλυτα καθαρό. Όταν η "αρχική" Παλαιά Ελλάδα —στη χειρότερη περίπτωση για τον ελληνισμό— δεν αντιπροσώπευε πάνω από το 20 % του συνολικού πληθυσμού της "τελικής" Ελλάδας, ευνόητα είναι μερικά πράγματα. Ποιο εθνικό κράτος στην Ευρώπη ή στον κόσμο έχει εθνική καθαρότητα πάνω από 80%; …Αυτό στη χειρότερη περίπτωση …και αν θεωρήσουμε πως όλοι οι Παλαιοελλαδίτες ήταν μη Έλληνες …πράγμα το οποίο δεν το ισχυρίζεται ούτε ο χυδαιότερος ανθέλληνας.
Αυτό, λοιπόν, το οποίο δεν ισχυρίζεται ο χειρότερος ανθέλληνας, το ισχυρίζονται οι κρατικοδίαιτοι "επιστήμονες" του Σκάι …Οι υπάλληλοι των Αλαφούζων και των λοιπών λαθρεμπόρων. Το "χτίζουν" σιγά-σιγά, για να δημιουργήσουν συγκεκριμένες εντυπώσεις. Εμφανίζουν την προεπαναστατική Ελλάδα με τρόπο τέτοιο, που να "οδηγεί" σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Εμφανίζουν τη σημερινή Ελλάδα σαν μια "κλειστή" εξέλιξη της "κλειστής" Ελλάδας, η οποία απελευθερώθηκε το 1821. Εκμεταλλεύονται σκοτεινά "σημεία" της μικρής Ελλάδας, για να τα μεταφέρουν ατόφια και μεγεθυσμένα στη μεγάλη Ελλάδα. Εκμεταλλεύονται τη δεδομένη και ιστορικά αποδεδειγμένη "μίξη" των οθωμανικών επαρχιών, για ν' αποδείξουν τη μη καθαρότητα της Ελλάδας, αλλά δεν βλέπουν ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν ήταν μια τέτοια επαρχία, η οποία απελευθερώθηκε.
Η Ελλάδα προέκυψε από ένα οδυνηρό και αιματηρό "κοσκίνισμα" όλων των οθωμανικών επαρχιών. "Κοσκινίστηκαν" όλες σχεδόν οι οθωμανικές επαρχίες, για να έρθουν "καθαροί" Έλληνες στην Ελλάδα. "Κοσκινίστηκε" βίαια μια ολόκληρη αυτοκρατορία, για να γεμίσει με καθαρά ελληνικό πληθυσμό το "δοχείο" με το όνομα Ελλάδα. Ήταν μεγάλοι οι πληθυσμοί και γι' αυτό μεγάλωσε και η Ελλάδα. Τι σχέση έχει αυτό με τη δήθεν εξέταση μιας φυσιολογικής αναπτυξιακής πορείας του ελληνικού κράτους, που επιχειρούν οι δήθεν επιστήμονες; Το ελληνικό κράτος δεν είναι η Βρετανία, για να παρακολουθεί κάποιος την αύξησή της μέσα από τις κατακτήσεις της. Το ελληνικό κράτος δεν αναπτύχθηκε φυσιολογικά, για να εξαρτάται από την αρχική του κατάσταση. Το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε εξαιτίας άλλων αναγκών και εξωτερικών παρεμβάσεων.
Για την κατάρριψη αυτών των ψευδών, ανυπόστατων και αντιεπιστημονικών ισχυρισμών, ζητήσαμε προκαταβολικά τη "συγνώμη" των Παλαιοελλαδιτών …Για ν' αποδείξουμε ότι τα όσα "ισχυρίζονται" στην υπερπαραγωγή του Σκάι είναι ψευδή …Και είναι επικίνδυνα ψευδή, γιατί χρησιμοποιούν με εγκληματικό τρόπο αληθινά στοιχεία. Ό,τι δηλαδή κι αν ισχυρίζονται, όσο κι αν τους επιβεβαιώνουν τα δικά τους στοιχεία, δεν αφορούν τη σύγχρονη Ελλάδα και τους σύγχρονους Έλληνες. Μπορεί να αφορούν την Παλαιά Ελλάδα, αλλά όχι τη σύγχρονη. Ακόμα κι αν "αποδείξουν" πως οι πάντες στην επαναστατημένη Ελλάδα ήταν έμμισθοι μπράβοι των πασάδων ή καιροσκόποι, οι οποίοι "εφεύραν" την ελληνικότητά τους για να "κονομήσουν", τίποτε δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει, γιατί απλούστατα αυτό, το οποίο έγινε τότε, δεν μπορεί να "φτάσει" ατόφιο μέχρι τις ημέρες μας. Δεν έχει τον "όγκο" ν' αλλάξει εκείνο,  το οποίο μια απλή πρόσθεση αποδεικνύει και είναι ο μεγάλος βαθμός εθνικής καθαρότητας του σύγχρονου ελληνισμού.
Επειδή ζούμε στην Ελλάδα των εθνομηδενιστών, των ΜΚΟ και των Βαλιανάτων, χρήσιμο είναι να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στη Μακεδονία και στους γηγενείς πληθυσμούς της. Πολλοί ντόπιοι και ξένοι ιστορικοί "επιστήμονες" επικαλούνται τη σλαβική γλώσσα, την οποία μιλούν κάποιοι Έλληνες της Μακεδονίας, για ν' αμφισβητήσουν την ελληνικότητά τους. Αυτό είναι λάθος και εύκολα αποδεικνύεται, γιατί κατ’ αρχήν η γλώσσα από μόνη της δεν αποτελεί κριτήριο εθνικότητας. Ένας λαός μπορεί ν' αλλάξει γλώσσα για πολλούς λόγους, χωρίς αυτό να του στερεί την εθνική του ταυτότητα. Και οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ μπορεί σήμερα να μιλάνε αγγλικά, αλλά δεν έγιναν ξαφνικά Αγγλοσάξονες …Ινδιάνοι παραμένουν. Απλά στην περίπτωσή τους δεν έχουν λόγο να το δηλώνουν, γιατί το "δηλώνει" η φυλετική τους διαφορετικότητα. Στη Μακεδονία αυτό δεν είναι εφικτό, εφόσον οι πάντες ανήκουν στη λευκή φυλή και άρα θα πρέπει να γνωρίζεις ποιοι σλαβόφωνοι είναι Έλληνες και ποιοι σλαβόφωνοι είναι Σλάβοι και κυρίως Βούλγαροι.
Έλληνες και Βούλγαροι ήταν ομόδοξοι χριστιανοί, αλλά απόλυτα "ετερόδοξοι" σ' ό,τι αφορά τα συμφέροντά τους. Ως εκ τούτου βρίσκονταν μόνιμα σε σύγκρουση …Σε σύγκρουση για τον έλεγχο …Σε σύγκρουση για τα χωράφια …Σε σύγκρουση για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές …Σε σύγκρουση γενικά, γιατί ο καθένας —εντός ενός κοινού χώρου— ήθελε να προστατεύσει ή να επεκτείνει τα δικά του συμφέροντα εις βάρος του άλλου. Όμως, αυτή η σύγκρουση δεν ήταν άναρχη. Δεν γινόταν με τυχαία κριτήρια. Δεν ήταν θέμα επιλογής για κάθε σλαβόφωνο να επιλέξει ο ίδιος για τον εαυτό του αν είναι Έλληνας ή Βούλγαρος. Δεν κοιμούνταν το βράδυ ως απλοί σλαβόφωνοι και το πρωί άλλοι ξυπνούσαν Έλληνες και άλλοι Βούλγαροι. Ο καθένας ξυπνούσε όπως είχε κοιμηθεί, εφόσον άλλοι είχαν επιλέξει πριν από αυτόν γι' αυτόν, καθώς, τόσο οι Έλληνες όσο και οι Βούλγαροι, είχαν ηγεσίες.
Είναι αφελής, δηλαδή, όποιος νομίζει ότι η ελληνικότητα των Μακεδόνων ήταν θέμα συνειδησιακό. Υποτιμά τους ανθρώπους, εάν νομίζει πως η Μακεδονία και οι κάτοικοί της —όλων των εθνικοτήτων— "μοιράστηκαν" στα όμορα εθνικά κράτη, όπως μοιράζονται τα χωράφια με τα ζώα …Εάν νομίζει πως ο ελληνικός στρατός πήγε εκεί και χάραξε σύνορα, αναγκάζοντας κάποιους Μακεδόνες να δηλώσουν Έλληνες, ενώ δεν ήταν. Οι άνθρωποι δεν είναι ζώα. Κανένας δεν δηλώνει τίποτε με το έτσι θέλω. Πόσο μάλλον ένας πληθυσμός, όπως ο μακεδονικός, ο οποίος ήταν συνηθισμένος σε βίαιες συγκρούσεις και επί αιώνες αποτελούσε την πρώτη γραμμή άμυνας μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας …Ένας πληθυσμός με αυτοκρατορικό παρελθόν, που "ακουμπούσε" απευθείας στην Κωνσταντινούπολη.
Στη Μακεδονία λοιπόν τα πάντα ήταν "μετρημένα" και "χωρισμένα". Επί αιώνες γινόταν αυτό. Ξεχώριζαν οι εισβολείς Βούλγαροι από τους γηγενείς Έλληνες, ακόμα κι αν —για λόγους που θα εξηγήσουμε— μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Πώς ξεχώριζαν; Απόλυτα …και με αδιαμφισβήτητο τρόπο. Οι Βούλγαροι ανήκαν στη βουλγαρική εκκλησία και οι Έλληνες στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Οι Βούλγαροι είχαν Βούλγαρους ηγέτες και οι Έλληνες είχαν Έλληνες ηγέτες. Οι Βούλγαροι κατοικούσαν στα δικά τους χωριά, τα οποία τα καταλάβαινες από τις εκκλησίες τους και οι Έλληνες στα δικά τους, τα οποία επίσης τα καταλάβαινες από τις εκκλησίες τους. Αρκεί να περνούσες έξω από ένα χωριό και μπορούσες να καταλάβεις τι εθνικότητάς ήταν οι κάτοικοί του, απλά βλέποντας την εκκλησία του. Αρκεί να έμπαινες μέσα σε έναν ναό και θα καταλάβαινες από τις αγιογραφίες σε ποια Εκκλησία ανήκε αυτός ο ναός. Τεχνοτροπίες, επιγραφές και δοξασίες αποκάλυπταν με τον πιο απόλυτο τρόπο την εθνική ταυτότητα αυτών που εξέφραζαν.
Μετρημένα ήταν τα πράγματα στη Μακεδονία. Κανένας δεν άφηνε ανεξέλεγκτο το "ποίμνιό" του και για κανέναν λόγο. Μετρημένοι ένας-ένας ήταν οι πληθυσμοί στη Μακεδονία. Μετρημένοι ήταν οι πληθυσμοί του "ποιμνίου" του Έλληνα Πατριάρχη και άρα ηγέτη της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, όπως μετρημένοι ήταν και οι πληθυσμοί του "ποιμνίου" του Βούλγαρου Πατριάρχη της βουλγαρικής Εκκλησίας. Ο πρώτος ήταν ηγέτης των γηγενών πληθυσμών, οι οποίοι αντιστέκονταν στις εισβολές και ο δεύτερος ήταν ηγέτης εισβολέων. Μπορούν να μπερδευτούν αυτοί οι πληθυσμοί λόγω γλώσσας; Εξαιτίας εκείνων την "μετρήσεων" έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών και κεφαλαίου. Η Ελλάδα, ως κράτος, "έφτασε" μέχρι εκείνα τα χωριά, που στις εκκλησίες τους "κυμάτιζε" ο Κίτρινος Δικέφαλος Αετός της Κωνσταντινούπολης …Εκείνα τα χωριά, των οποίων οι κάτοικοι, εκτελώντας τις εντολές του Έλληνα "ποιμενάρχη" τους, ενώθηκαν με τον ελληνικό κορμό ως γνήσιοι Έλληνες του Ελληνικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Όμως, ούτε αυτό προσδιόριζε το τελικό αποτέλεσμα της όλης κατάστασης στη Μακεδονία. Ο γεωγραφικός χώρος, όπου αυτοί οι σλαβόφωνοι Έλληνες υπερτερούσαν έναντι των αλλοεθνών, δεν παρέμεινε μόνον μ' αυτούς. Σ' εκείνους τους Έλληνες προστέθηκαν κι άλλοι Έλληνες. Μέσω της ανταλλαγής των πληθυσμών, που ακολούθησε της Μικρασιατικής Καταστροφής, εκείνος ο χώρος εμπλουτίστηκε με Έλληνες από άλλες επαρχίες της αυτοκρατορίας. Έλληνες, οι οποίοι μέχρι τότε ανήκαν στο ίδιο κωνσταντινουπολίτικο "ποίμνιο", αλλά κατοικούσαν σε διαφορετικούς χώρους της αυτοκρατορίας. Αυτές ήταν οι Νέες Χώρες και ακόμα και σήμερα τελούν υπό την πνευματική "εξουσία" και "ηγεσία" του Πατριάρχη. Οι σλαβόφωνοι Μακεδόνες, δηλαδή, και οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Πόντιοι ή οι Σμυρνιοί, ανήκουν στο ίδιο "ποίμνιο", που είναι αυτό του Πατριαρχείου. Απλά είναι σλαβόφωνοι, όπως κάποιοι άλλοι από αυτούς είναι τουρκόφωνοι ή ρωσόφωνοι.
Την απάντηση στο ερώτημα: γιατί έχασαν την ελληνική "λαλιά" τους και έγιναν σλαβόφωνοι:, ας την αναζητήσει κάποιος σε "σχέδια" των δυτικών πρεσβειών και σε προδοσίες της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης …Προδοσίες της ιουδαιοχριστιανικής Εκκλησίας, η οποία —για θρησκευτικούς λόγους— πολλές φορές προτιμούσε να παίξει παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού πνεύματος, παρά να ρισκάρει την αμφισβήτηση των Αβρααμο-ισαάκ "πατέρων" της. Γνωρίζοντας το Πατριαρχείο ότι το ελληνικής καταγωγής "ποίμνιό" του δεν κινδυνεύει ν' "αναμιχθεί" με το βουλγαρικό, θεωρούσε ασφαλές το να "παίζει" με τη γλώσσα του, ώστε να το έχει πιο ελεγχόμενο.
Από την εποχή του Λούθηρου και όχι αυτήν της Γαλλικής Επανάστασης φοβόταν το Πατριαρχείο τη Μακεδονία και τους δικούς του Μακεδόνες. Φοβόταν την άμεση σχέση και σύνδεσή τους με τον ιστορικό χώρο της Μακεδονίας. Φοβόταν την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας και γι' αυτό δημιουργούσε συνθήκες πνευματικής "στεγανοποίησης" στη Μακεδονία. Γι' αυτόν τον λόγο ακολουθούσε διαφορετικές πολιτικές σε διαφορετικές περιοχές. Στον Πόντο, για παράδειγμα, το συνέφερε η ελληνική γλώσσα του ποιμνίου, ενώ στη Μακεδονία όχι. Στη Μακεδονία προτιμούσε Έλληνες πιστούς χριστιανούς, οι οποίοι μιλούσαν σλαβικά ή αρβανίτικα ή βλάχικα, παρά Έλληνες που μιλούσαν ελληνικά και ως εκ τούτου θα είχαν εύκολη πρόσβαση στη "βλάσφημη" γνώση των αρχαίων προγόνων τους. Με αυτόν τον τρόπο είχε καί τον σκύλο χορτάτο καί την πίτα ολόκληρη. Δεν έχανε από τη εξουσία του το εξ αίματος ελληνικό "ποίμνιο" και ταυτόχρονα δεν είχε προβλήματα ελληνικής απειθαρχίας.
Ο αναγνώστης έχει πλέον μια σαφή εικόνα του τι έγινε πραγματικά στην Ελλάδα. Μπορεί να πάρει το χαρτί και το μολύβι του και ν' αποδείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι πράγματι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων …Γνήσιοι απόγονοι. Τόσο γνήσιοι, που δεν γίνονται γνησιότεροι. Μπορεί να καταλάβει τον λόγο που θεωρούμε τη σύγχρονη Ελλάδα ως κιβωτό του ελληνισμού. Μια "κιβωτό" αβύθιστη, η οποία προστάτευσε τον ελληνισμό από την παλαιά "πλημμύρα" των εθνικών διασπάσεων —εξαιτίας των γεωγραφικών διαιρέσεων— και από τον σημερινό "κατακλυσμό" της απεθνικοποίησης της Νέας Τάξης. Ο ελληνισμός κατόρθωσε και διατήρησε όλους αυτούς τους αιώνες όχι μόνον την "καθαρότητα" του πνεύματος που τον διακρίνει, αλλά και την καθαρότητα του αίματος που του αμφισβητείται. Του αμφισβητείται από όλους τους ανθέλληνες του εξωτερικού και τους τοπικούς αργυρώνητους νενέκους της πολυπολιτισμικής "σούπας" της Νέας Τάξης.
Τέτοιοι είναι και οι "επιστήμονες" του Σκάι. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί είναι αστοί και εξυπηρετούν την Νέα Τάξη …Την αστική Νέα Τάξη, η οποία θέλει να "κατακτά" τους λαούς και τα κράτη τους, αλλά χωρίς κόστος. Τι σημαίνει αυτό; Η Νέα Τάξη, για λόγους ιμπεριαλιστικούς, έχει βάλει στο στόχαστρό της την Ελλάδα. Έχει βάλει στο στόχαστρό της το κεφάλαιό της. Άρα, ποιον έχει εχθρό; Τον λαό-ιδιοκτήτη αυτού του κεφαλαίου. Πώς θα του αφαιρέσει αυτήν την ιδιοκτησία; Με εποίκους. Αυτοί οι ξένοι έποικοι, οι οποίοι στο άμεσο μέλλον θα είναι οι πλούσιοι ιδιοκτήτες ελληνικού κεφαλαίου, δεν πρέπει να είναι "ορατοί" από τον λαό ως εχθροί και άρπαγες. Δεν πρέπει να είναι μόνοι κι απροστάτευτοι απέναντι στους γηγενείς. Άρα; Άρα, όλοι αυτοί επενδύουν στους λαθρομετανάστες. Πλούσιοι και φτωχοί νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα "ταυτίζονται", γιατί είναι ξένοι. Ταυτίζεται ο Γερμανός "κατακτητής", ο οποίος παριστάνει τον CEO του πρώην ελληνικού ΟΤΕ με τον Πακιστανό, ο οποίος δεν έχει να φάει και ζητιανεύει στα φανάρια.
Άρα, τι σου λένε στην ουσία οι διάφοροι Πάγκαλοι και τα Σκάι; Εμφανίζουν την ελληνική επανάσταση σαν "απόρροια" της Γαλλικής Επανάστασης, για να μας "πείσουν" πως η "ελληνικότητα" είναι ένα εφεύρημα, το οποίο προέκυψε από τις επαναστάσεις της Δύσης. "Χρωστάμε" στους Δυτικούς όχι μόνον την ελευθερία μας, αλλά και την ελληνικότητά μας. Χωρίς τους Δυτικούς όχι απλά δεν θα ήμασταν ελεύθεροι, αλλά ούτε καν Έλληνες. Χάρη σ' αυτούς "εφεύραμε" και άρα στην ουσία "κλέψαμε" έναν τόσο λαμπερό τίτλο. Όπως, για παράδειγμα, οι Γάλλοι "εφεύραν" τη "γαλλικότητά" τους, εξαιτίας της επανάστασης, έτσι κάπως την "εφεύραν" και οι νεοΈλληνες …Τη "δανείστηκαν" ή την "έκλεψαν" από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι ως λαός είχαν εξαφανιστεί από τα αρχαία χρόνια.
Μέχρι την "επανάστασή" τους οι επαναστατημένοι δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους και κατόπιν απέκτησαν, μέσω της κοινής επαναστατικής τους εμπειρίας. Όπως μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση δεν συνέδεε τίποτε το συννεφιασμένο Παρίσι και τους Παριζιάνους με την ηλιόλουστη Μασσαλία και τους Μασσαλιώτες, έτσι δεν συνέδεε τίποτε την "κοσμοπολίτικη" και "πολυεθνική" Θεσσαλονίκη με το "αλβανικό" χωριό την Αθήνα. Η επανάσταση, δηλαδή, έκανε "συγγενείς" τους Πελοποννήσιους με τους Μακεδόνες ή τους Θράκες. Η επανάσταση στην προκειμένη περίπτωση τούς έκανε όλους αυτούς "Έλληνες", γιατί πριν δεν ήταν τέτοιοι.
…Σου "κλείνουν" μάλιστα και πονηρά το μάτι, για να σου κάνουν και τον φίλο και να δείξουν πως σέβονται και τον ελληνικό πολιτισμό. Τι σου λένε; Αλβανός και Σλάβος ήσουν και καλά έκανες και "εφεύρες" τον ελληνισμό σου. Καλά έκανες κι απέκτησες ταυτότητα με την επανάσταση του Κολοκοτρώνη, εφόσον σε συνέφερε. Το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι με την επανάσταση του Ναπολέοντα ή οι Γερμανοί με τη "μεταρρύθμιση" του Λούθηρου. Εφόσον πλήρωνες λιγότερους φόρους, καλά έκανες. Εφόσον απέκτησες χωράφια, καλά έκανες. Στην τελική είσαι και Έλληνας, γιατί, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, Έλληνες είναι όλοι όσοι μετέχουν στην κοινή παιδεία. Είσαι δηλαδή Έλληνας, αλλά μόνον "πνευματικά". Μέχρι να γίνεις τέτοιος, ήσουν λίγο Αλβανός, Τούρκος ή Σλάβος. Στα σχολεία με σφαλιάρες "έμαθες" πως είσαι Έλληνας. Σου αναγνωρίζουν την "νέα" ελληνικότητά σου, αλλά με τον πνευματικό "πήχη" και όχι με αυτόν του αίματος.
Γιατί το κάνει αυτό η Νέα Τάξη και οι νενέκοι Τατσόπουλοι και Βερέμηδες; Για να σου πουν το εξής απλό: …Κοίτα πρώην "Αλβανέ", "Τούρκε" ή "Βούλγαρε". Εμείς οι ισχυροί σού αναγνωρίζουμε την "ελληνικότητα", αλλά μην αμφισβητείς την "ελληνικότητα" του Γερμανού, ο οποίος απέκτησε το αεροδρόμιο της Αθήνας ή τον ΟΤΕ και μιλάει μερικά κουτσοελληνικά. Κουτσοελληνικά μιλούσε και ο Μακρυγιάννης, αλλά εμείς οι ισχυροί δεν τον λέμε "Αλβανό". Τα ίδια κουτσοελληνικά μιλάει και ο Πακιστανός και ο Αφγανός και ο Ιρακινός στα φανάρια. Σου αναγνωρίζουμε την "ελληνικότητα" και άρα πρέπει ν' αναγνωρίσεις κι εσύ την "ελληνικότητα" των άλλων …Των άλλων, οι οποίοι ήδη επηρεάζουν τη ζωή σου, αν σκεφτεί κάποιος ότι Πακιστανοί και Αφγανοί έβαλαν τον Γιώργο Παπανδρέου στον "βατήρα" του ΠΑΣΟΚ, για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία …Οι γνωστοί Bravo Giorgo του Pasok …Του Giorgo, ο οποίος χρηματοδότησε όλες τις ΜΚΟ, που αμφισβητούν την ελληνικότητα των σύγχρονων Ελλήνων …Τις ΜΚΟ, οι οποίες εντοπίζουν παντού στην Ελλάδα διωκόμενες "μειονότητες".
Κατακτητές και μετανάστες θα γίνουν αυτόματα "Έλληνες" με τον πνευματικό τρόπο εις βάρος των γνήσιων Ελλήνων. Θα παγιδευτούν οι σύγχρονοι Έλληνες από τις ρήσεις των αρχαίων πατέρων τους, εφόσον, αν τις αμφισβητήσουν, αμφισβητούν βασικές αρχές του ελληνισμού. Το αποτέλεσμα θα είναι να εμφανιστούν νέοι "Έλληνες" εις βάρος των πραγματικών απογόνων των Ελλήνων.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που το κάνει αυτό η Νέα Τάξη; …Γιατί το "αίμα" συνδέεται με την πατρίδα, ενώ το "πνεύμα" ταξιδεύει ελεύθερο. Το κάνουν, για να "ξεκολλήσουν" τους σύγχρονους Έλληνες από τη γη των πατέρων τους …Για να τους πούνε αύριο-μεθαύριο κάτι πολύ απλό: Επειδή η Ελλάδα δεν χωράει όλους τους "Έλληνες", δεν τα μαζεύετε σιγά-σιγά να πάτε στη Γερμανία ή τη Γαλλία να βγάλετε κανένα μεροκάματο και να επιβιώσετε; Τι δουλειά έχετε στην Ελλάδα; Στην ακριβή Ελλάδα; Στην πολύτιμη Ελλάδα. Να φύγουν οι προηγούμενοι φτωχοί "Αλβανοί", "Τούρκοι" ή "Βούλγαροι" Έλληνες και να παραμείνουν στην Ελλάδα οι πλούσιοι Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί ή Εβραίοι Έλληνες.
Απλά πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που η ακριβή αυτή τηλεοπτική παραγωγή παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό τώρα, που στην Ελλάδα πηγαινοέρχονται οι "γκεσταπήτες" του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν ήταν τυχαίο. Το ΔΝΤ ήταν το μέσο, για να κατακτήσουν οι ξένοι την Ελλάδα …Να την κατακτήσουν χωρίς όπλα και όσο πιο "φτηνά" γίνεται. Έβαλαν τον Εβραίο Παπανδρέου να κερδίσει τις εκλογές με ψέματα και υποσχέσεις, έχοντας ως στόχο να την οδηγήσουν στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θα οδηγήσει συνειδητά την ελληνική οικονομία στην ύφεση και στην καχεξία, για ν' αγοράσουν φτηνά μια πανάκριβη πατρίδα. Πιο φτηνά αγοράζεις την περιουσία του φτωχού παρά του πλουσίου. Άρα ήταν συνειδητή επιλογή και όχι "σφάλμα" πολιτικής η σημερινή ύφεση. Στόχος τους είναι να φέρουν τον ελληνικό λαό στο ύστατο όριο ν' αναγκαστεί να "ξεπουλήσει" την πατρίδα του. Να ξεπουλήσει ο "Αλβανός" αυτό, το οποίο τυχαία βρέθηκε στα χέρια του, σε κάποιον Γερμανό ή Βρετανό. Να δέχεται να εργάζεται τζάμπα ο "Αλβανός" δίπλα σε έναν Πακιστανό ή σε έναν Αφγανό.
…Το είπε άλλωστε ευθέως και ο αντιπρόεδρος της "ελληνικής" κυβέρνησης …Ο Πάγκαλος, ο οποίος, όπως είπαμε, κατεβάζει ελληνικές σημαίες από την ελληνική επικράτεια και τις χρεώνει στον αέρα και την υγρασία …Ο αρχιδωσίλογος εγγονός του αρχιδωσίλογου της γερμανικής κατοχής. Σύμφωνα με τον Πάγκαλο —ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η οποία παραδίδει ΟΤΕ, ΔΕΗ και ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα, στους νέους "Έλληνες" της Νέας Τάξης—, οι Έλληνες θα πρέπει να γίνουν χειρώνακτες και άρα να "γυρίσουν" εκεί απ' όπου ξεκίνησαν. Τα παιδιά των "Αλβανών" της επανάστασης θα πρέπει να μάθουν να εργάζονται και να ζουν σαν Αλβανοί, αν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση …"τζους" από εδώ. Στην Ελλάδα του μέλλοντος μέλλον έχουν μόνον οι "εκλεκτοί" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και του Κολεγίου Αθηνών.
…Οι εκλεκτοί των Ναζί της Νέας Τάξης …Ο Πάγκαλος, ο Παπακωνσταντίνου, η Διαμαντοπούλου ή ο Ραγκούσης. Όλοι αυτοί και τα παιδιά τους φυσικά …Τα παιδιά αυτών, τα οποία σπουδάζουν με υποτροφίες της Goldman Sachs και εργάζονται στις επιχειρήσεις της …Η "κρέμα" του ελληνισμού, η οποία υπό τον Εβραίο Giorgo θα μας οδηγήσει σε νέες εποποιίες. Το είπε άλλωστε ευθέως και ο ίδιος ο bravo Giorgo …Το "αστροπελέκι" της Νέας Ερυθραίας …Το "καθυστερημένο" της Μαργαρίτας …Ο καθαριστής σταδίων και συνεδριακών χώρων: …"Όποιος αντιδρά στο ΔΝΤ, δεν είναι πατριώτης. Όποιος αντιδρά στους ξένους κατακτητές, δεν είναι Έλληνας". Απλά πράγματα. Όποιος αντιδρά στον παρά φύσιν βιασμό, δεν είναι άντρας. Άντρες είναι ο Γιώργος και ο κολλητός του Βαλιανάτος, που "στήνονται" στους ξένους και δίνουν το παράδειγμα του ηρωισμού και του πατριωτισμού της Νέας Τάξης.
…Έχει δει προδότες και προδότες αυτός ο τόπος.
…Τέτοιους μαλάκες, όμως, πρώτη φορά βλέπει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

50 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΕΛΛΑΣ – ΣΚΑΙ - 1821


 1. Παναγιώτης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297461815670#c2428533225681279465'> February 12, 2011 at 12:03 AM

  Συγχαρητήρια, γι'άλλη μια φορά. Η απόδειξη της ελληνικότητάς μας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων και αυτός που αναλύσατε (και που πραγματικά δεν είχα σκεφτεί). Το βέβαιο είναι πως μας τα 'πρηξαν τα μέσα ενημέρωσης που μας δείχνουν αμέτρητες τουρκικές σειρές και "ντοκυμαντέρ" και προσπαθούν να πουν στον κόσμο πως είμαστε γραφικοί που τους κατηγορούμε για ανθελληνισμό! Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να πούμε πως συντάσσονται με ξένα συμφέροντα; Ποιός;Ο Σκάι;
  Γι'αυτόν τον Σκάι, τι να πούμε; Τι να του "πρωτοπροσάψει" κανείς; Σε όλες τις βρωμιές μέσα είναι!

  Να πάμε να τους ταΐσουμε μερικές καρπαζιές, γίνεται;

   

 2. cmanetas
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297462593174#c7952619168462547201'> February 12, 2011 at 12:16 AM

  Διακρίνω ενα τεκμηριωμένο και κρυστάλινο γραπτό λόγο σε σένα που φαίνεται να βγάζει απο το τέλμα την σκέψη και τον ωχαδερφισμό των Ελλήνων. Πιστεύω ότι τον λαό μας που λατρεύει τις ηδονές και την καλοπέραση, κάνουν λάθος όσοι τον στριμώχνουν και τον βαράνε στη γωνιά, διότι τότε είναι αναγκασμένος να αντιδράσει. Όταν ξεκινήσει ο < τρελός> τον πόλεμο, ποιος θα τον σταματήσει; Μήπως ξεχνούν ότι πρόκειται για τον αρχαιότερο οργανωμένο πολεμικό λαό της γης;
  Το λάθος αυτό των διοικούντων, ίσως από μόνο του να μην είναι αρκετό.
  Χρειάζεται κάτι ακόμα. Έναν σπινθήρα, ένα ίνδαλμα, ένα καθοδηγητή. Ίσως εσένα.
  Ένα παράπονο μόνο. Θα ήθελα πιο συχνό , έστω και σύντομο, σε περισσότερα θέματα- γεγονότα που μας κάνουν να αγωνιούμε και στοιχειώνουν την καθημερινότητά μας.

   

 3. Ζαγκούλης Γεώργιος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297462876590#c3143317345572404'> February 12, 2011 at 12:21 AM

  Συγχαρητήρια!!!! Ευχαριστούμε. Να΄σαι καλά!!!!!

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297463014395#c5301616063604047874'> February 12, 2011 at 12:23 AM

  Ξανά βρέθηκα στο δίλημμα... όπως σας ανέφερα (κυρ. Τραϊανου) και άλλοτε (σε έναν σχολιασμό μου σε παλαιότερη ανάρτησή σας) στο αν χρειάζεται τελικά, κάτι να προσθέσω ή να σχολιάσω κάτι επάνω στην καθομολουγουμένος άρτια ανάλυσή σας ... ωστόσο ξανά παίρνω το θάρρος να γράψω κάτι σε μορφή σχολίου αν και όλα είναι υπο αμφισβήτηση (όχι βέβαια η καλή μου πρόθεση) .... γεννήθηκα το 1975 (εν μέσω τραγικών γεγονότων για την Ελλάδα) λόγω της συνεύρεσης δύο νέων ανθρώπων και δασκάλων στο καθήκον τους, των γονέων μου ... δεν μπορώ βέβαια να ξεχάσω ποτέ τον πατέρα μου (ο οποίος προΐστατω λόγω αρχαιότητας σε σχέση με την νεότερη μητέρα μου) να παρίσταται σε κάποιο πόντιουμ, σε εθνικές εορτές σε όλα σχεδόν τα χωριά και τις κοινότητες του νομού καταγωγής μας, απο τα οποία πέρασαν στην πρώιμη υπηρεσία τους ... να βγάζει πύρινους και εθνεγερτηκούς λόγους υπέρ του αγωνιστικού και ηρωικού τρόπου αγώνος των Ελλήνων .... που είναι όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι που τον άκουγαν με θαυμασμό και συγκίνηση τότε ;;;; κάποιους βέβαια απο αυτούς τους γνωρίζω και σήμερα (διότι η αγνοί άνθρωποι ποτέ δεν ξεχνούν έστω και ένα καλό) δεν βλέπω ωστόσο το πλήθος του τότε, σήμερα ... καταλαβαίνετε ότι άλλαξαν οι προϋποθέσεις των ανθρώπων .... αυτά ... και καλή λευτεριά αδέλφια .......

   

 5. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297468617455#c908354097293835261'> February 12, 2011 at 1:56 AM

  Φίλε cmaneta,

  εκτιμούμε την πρόθεσή σου, όπως και πολλών άλλων φίλων, αλλά ο Παναγιώτης Τραϊανού είναι δημιουργός και όχι αρθρογράφος.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297490722547#c6343872977930107985'> February 12, 2011 at 8:05 AM

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΙΝΤΙ Η ΚΑΜΙΑ ΠΟΥ....ΤΣΑ ΤΟΥ ΕΜΙΣΘΟΥ
  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΚΑΙ ΠΟΣΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ!Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ!ΘΑ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΜΟΥ
  ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ:ΕΛΑΤΕ ΒΡΕ ΜΟΥ.....ΚΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΡΧΕΙ.....Σ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ!
  Υ.Σ.ΝΤΙΝΤΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΑ.....!

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297505081422#c4698421373991955479'> February 12, 2011 at 12:04 PM

  "Άμα ζήσω, θα τους **μήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον ***τσο!" (Γεώργιος Καραϊσκάκης)...

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297512097400#c4176727764323225849'> February 12, 2011 at 2:01 PM

  Γουγούνια Έλληνος, είμαστε φίλοι σας, γκιατί μας πολεμάτε;
  Ακάριστοι βρωμιάριντες και τεμπέληντες, τα ντείτε τι τα πάτετε...

  Επί 1500 προσπαθούν οι Θεοδόσιοι, οι Γενάδιοι και οι πασάδες να μας ξηλώσουν την ελληνικότητά μας, σιγά μη βοβηθούμε τις πορδές του ΕΛΙΑΜΕΠ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αυτοί είναι η απόδειξη της ελληνικότητας μας, του αυτοκαταστροφικού ελληνισμού, οι απόγονοι του Ιππία και του Εφιάλτη που θέλουν να εξοντώσουν τους απογόνους του Αριστείδη και του Μιλτιάδη. Να αρπάξει μια καρέκλα ήθελε ο Ιππίας, ο παππούς του Πάγκαλου, να γλιτώσει τα σπαρτά και τα ζώα του (ομόλογα θα τα λέγαμε σήμερα) απ' τον εγκλωβισμένο Περσικό στρατό ήθελε ο Εφιάλτης, ο παππούς του Ψυχάρη...

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297513619132#c5429185962553547010'> February 12, 2011 at 2:26 PM

  Ποτε θα καταλαβετε ρε οτι ο κοσμος τοτε πηγε μπροστα επειδη "επενδυσε" στην παιδεια!Χωρις αυτο δεν γινεται τιποτα.Τι καθεστε και παλευετε ποιος ειναι πιο ελληνας απο τον αλλον.Αφου ολοι μαλακες ειμαστε, ανεπροκοποι και μισαλλόδοξοι του κερατα! Και απο την αλλη εχουμε τους υποστηρικτές του στρατου που θέλουν να ανεβούν τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς!
  Ρε ούστ! ανοιχτε πανεπιστήμια σχολές πάσης φύσεως ,χώρους ελεύθερης έκφρασης και κλείστε στρατόπεδα , αεροδρόμια και μπατσοσχολές.
  Ξυπνήστε ρε! Σε τι μοιάζουμε με τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη , τον Αντισθένη, τον Πλατωνα κ.α.? Ορίστε
  Τρανη απόδειξη οτι ειμαστε μπασταρδοι !

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297514595301#c1316967690671202141'> February 12, 2011 at 2:43 PM

  δουλευουν χρονια για αυτον τον σκοπο κυριε τραιανου!τα κοριτσια μας και τα αγορια μας κοντεψαμε να τα χασουμε,τους ειχαν πασαρει το αμερικανο ευρωπαικο στυλ...και σε λιγο δεν θα ξεραμε τι να τις κανουμε τοσες αδελφες και τοσες χαζογκομενες! ομως βλεπω πως οσα χαιμαλια οπως λετε να τους εδωσαν,αυτα τα παιδια με τα σκουλαρικια ,τον φραπε και το αραλικι,τα ξεχναει μεμιας οταν μιλανε για την πατριδα του!!εχω δυο αγορια που φοβομουν πως ειχα χασει το παιχνιδι με τοση εξελιξη και "μοδα"!!μεχρι που μια μερα τα ειδα στο ιντερνετ να κανουν χαζομαρες,σε μια ρουλετα με ατομα και επεσαν πανω σε ενα γερμανο ...που τους κοροιδευε γιατι ειναι ....ελληνες!!!εντυπωσιαστηκα απο την αντιδραση τους...εγω νομιζα πως ολα τα ειχαν για 'πλακα'δεν ειναι ομως ετσι τελικα,γιαυτο σιγουρα δεν εχουν υπολογισει καλα οι μετρ!! σας ευχαριστουμε για οτι κανετε για εμας για την πατριδα μας ..να ειστε καλα και παντα να μας ανοιγετε τα ματια!εγω προσωπικα απο το πρωτο επεισοδιο το πρωτο δεκαλεπτο το εκλεισα το σκαι γιατι θυμωσα πολυ!!να μην ξανανοιξει κανεις τηλεοραση!ας παιζουν μονοι τους !σημερα καταλαβα με το κειμενο σας παρα πολυ καλα τον λογο τους!!να φευγουμε σιγα σιγα ε?για να ερθουν οι πιο ελληνες..στο νησι μου εχουν κλεισει σχεδον ολα τα ξενοδοχεια εδω και δυο τρια χρονια ..και περιμενουν τους αγοραστες γερμανους αγγλους αλλα ειναι ακριβα ακομα αυτοι τα θελουν πιο φθηνα..και περιμενουν..μας περασαν μαυρους της αφρικης που εχουν τους ξενους τσιφλικαδες και αυτοι δουλευουν στα ξενοδοχεια αν ειναι και τυχεροι,για δυο ευρω την μερα!!!υπομονη τωρα ξερω πρεπει να ερθει η καταληλη στιγμη να ειμαστε πολλοι και να βλεπουμε με το μυαλο..

   

 11. Παναγιώτης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297514770242#c4034325358792939936'> February 12, 2011 at 2:46 PM

  προς 9
  Τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά επιμένετε να μην ακούτε. Τον ελεεινό ρατσισμό σας να τον βγάζετε αλλού. Ή μήπως δεν σας αφήνουν να είστε ρατσιστές παρά μόνο με τους Έλληνες;
  Οι Έλληνες θα μείνουμε στην πατρίδα μας. Αν δεν σας αρέσει λοιπόν, μαζεύτε τα και δρόμο.

   

 12. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297525754633#c3436273936601724464'> February 12, 2011 at 5:49 PM

  kimonbel

  όπως, ίσως ήδη, αντιλήφθηκες, το σχόλιό σου έχει διαγραφεί.

  Τις απόψεις σου περί συναφιών καθώς και όσες άλλες ασυναρτησίες έως προσβολές έχεις στο μυαλό και στο στόμα σου, μπορείς ελεύθερα να τις εκφέρεις σε όλα τα ΜΕΓΑΛΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ιστολόγια της χώρας. Άσε μας στον αγώνα μας και μην μας φέρεις σε δύσκολη θέση να σου γράψουμε καμιά κουβέντα από αυτές που δεν θες να ακούσεις.

  Οι φίλοι του Παναγιώτη Τραϊανου

   

 13. kimonbel
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297530754088#c7635868781222046609'> February 12, 2011 at 7:12 PM

  Ψυχραιμία φίλοι του "Παναγίώτη Τραϊανού"
  Τιμή μου που διαγράψατε το ασήμαντο σχόλιο μου
  καλό πάντως να έχετε υπ' όψιν σας και τον "ολίγιστο" Βολταίρο ως προς τη διαφωνιά και διαγραφή.

   

 14. Άναυδος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297530804255#c354256915382675687'> February 12, 2011 at 7:13 PM

  This comment has been removed by the author.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297531770243#c8797418437364357091'> February 12, 2011 at 7:29 PM

  Αυτή η ξαφνική «πρεμούρα» αποδείξεων της μη ελληνικότητος πρέπει να καταλάβουμε ότι αποβλέπει σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ σκοπό. Τον επιδιωκόμενο και επικείμενο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Η άμυνα δεν φτάνει με την μέθοδο του κ. Τραϊανού. Οι Αιγύπτιοι αυτές τις ημέρες έδειξαν μια μέθοδο και ένα παράδειγμα με ειρηνικό τρόπο. Πριν από αυτούς είχε υπάρξει ο αγών του Γκάντι, Πριν ακόμη, το γεγονός ότι οι Γαλλίδες ξεκίνησαν για την Βαστίλλη με σκουπόξυλα. Η Ελλάς θα επιζήσει από τον μεγάλο κίνδυνο με την επιταγή του Συντάγματος: τον πατριωτισμό των Ελλήνων.ΌΛΟΙ σαν τους Αιγύπτιους στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από την Βουλή. Σαν τους Αιγύπτιους. Τι κάθονται και «τα λένε»;; Τέτοια επανάσταση χρειάζεται για ένα ΝΕΟ Σύνταγμα, χωρίς όπλα. Με σκουπόξυλα. Για σάρωμα της ανομίας των Αμερικανο-ραγιάδων. Τι κάθεστε Έλληνες;;; Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Γενεύη.

   

 16. Evangelos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297532950310#c2392296373111856300'> February 12, 2011 at 7:49 PM

  Γειά σας κ. Τραϊανού.
  Τα κείμενα σας όπως και αυτό είναι ενδιαφέροντα και αναλυτικά. Φυσικά και ξένα συμφέροντα θέλουν να μπούν στον Ελληνικό χώρο. Δυστηχώς ζούμε στην εποχή που η ποσότητα ακόμη και των λόγων, της διαφήμησης, της προπαγάνδας προσπαθεί να επιβληθεί στην αλήθεια. Έτσι με το λέγε λέγε πάνε να μας πείσουν για το τι αξίζει και να απαξιώσουν στην σχετική αφάνεια ότι δεν τους αρέσει. Το κακό είναι ότι έχουν συνεργάτες εντός των τειχών της πόλης.

  Δεν μπορώ να αποφανθώ αν η θεωρία του υδροχοϊσμού είναι μια περιεχτική κοσμοθεωρεία. Θα μπορούσα όμως να την αποδεχτώ ως μια ερμηνεία του Χριστιανισμού ο οποίος επίσης αναφέρετε στο ύδωρ, (το φώς, τον λόγο) που δεν σε διψάει αλλά ελευθερώνει τον άνθρωπο.

  Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις πάνω στο κείμενο. Αναφέρεται:

  (Απόσπασμα κειμένου):
  "Την απάντηση στο ερώτημα: γιατί έχασαν την ελληνική "λαλιά" τους και έγιναν σλαβόφωνοι:, ας την αναζητήσει κάποιος σε "σχέδια" των δυτικών πρεσβειών και σε προδοσίες της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης …Προδοσίες της ιουδαιοχριστιανικής Εκκλησίας, η οποία —για θρησκευτικούς λόγους— πολλές φορές προτιμούσε να παίξει παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού πνεύματος, παρά να ρισκάρει την αμφισβήτηση των Αβρααμο-ισαάκ "πατέρων" της.

  Φοβόταν την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας και γι' αυτό δημιουργούσε συνθήκες πνευματικής "στεγανοποίησης" στη Μακεδονία. Στη Μακεδονία προτιμούσε Έλληνες πιστούς χριστιανούς, οι οποίοι μιλούσαν σλαβικά ή αρβανίτικα ή βλάχικα, παρά Έλληνες που μιλούσαν ελληνικά και ως εκ τούτου θα είχαν εύκολη πρόσβαση στη "βλάσφημη" γνώση των αρχαίων προγόνων τους. "
  (τέλος αποσπάσματος)

  Ερώτημα: Γιατί ειδικά οι Έλληνες της Μακεδονίας και όχι της υπόλοιπης χερσονήσου του Αίμου, των νησιών ή της Μικράς Ασίας να απειλούσαν το εκκλησιαστικό κατεστημένο;
  Σχόλιο ερώτημα: Ελπίζω καλοπροαίρετα όταν λέτε "ιουδαιοχριστιανικής Εκκλησίας" να εννοείται κάποιο τμήμα του εκκλησιαστικού κατεστημένου. Εκτός αν πιστεύεται οτι η αρχαιοελληνική κοσμοθεωρητική αντήλιψη είναι καλύτερη και έχει συνολικά καταπολεμηθεί από την Χριστιανική εκκλησία;

  Σχόλιο: Η ανάλυση (στα βιβλία σας )για την Ελληνική και Ιουδαϊκή ερμηνεία του Χριστιανισμού με βρίσκει σύμφωνο. Οι πατέρες όμως της εκκλησίας αναφέρονται εν μέρη σε αυτό. Ο Μέγας Βασίλειος μιλάει ξεκάθαρα για την Ελληνική παιδεία και την ανάγκη να μετέχουμε σε αυτή. Επίσης μιλάει για το ιουδαϊκό στοιχείο των γραφών (Σοφία Σολομόντως, πσαλμοί κλπ.) και πράγματι το εξυψώνει. Πιθανώς θέλωντας να δείξει οτι η πολυπραγμωσύνη και η τεχνική κατάρτιση δεν είναι ανώτερη της ανθρωπιστικής παιδείας. Η πιο απλά αυτό που εσείς γράφετε: ότι ο λιγομαθής Μακρυγιάννης είναι εξίσου Έλληνας με τον πολυεπιστήμονα Αριστοτέλη. Εξάλλου οι πατέρες ακόμα και με το ζωντανό τους παράδειγμα μας έδειξαν ότι εκτιμούσαν το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα σπουδάζοντας στην Αθήνα. Τέλος ο Μέγας Βασίλειος ήταν και πολιτικός θεωρητικός (πρόδρομος του Σοσιαλισμού και Κενσυανισμού) αφού έγραψε ότι καθήκων της πολιτίας είναι να παρέχει σε όλους τρία αγαθά. Την υγεία, την παιδεία και την εργασία. Η υγεία πρέπει να παρέχεται γιατί είναι το βασικό αγαθό για την ζωή καθενός πολίτη (σημείωση: και να μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλευσης του ελέυθερου εμπορίου.) όλοι θα πρέπει να μετέχουν των δώρων της παιδείας η οποία βελτιώνει και συμπληρώνει την ζωή και τέλος σε όλους πρέπει να δίνετε εργασία που αποτελεί σκοπό και μέσο επιβίωσης.


  Δεν υπάρχει δίλημα Ελληνισμός η Χριστιανισμός. Όμως και το ελεύθερο πνεύμα συντάσετε στον κοινό σκοπό. (όποιος θέλει.)

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297535394788#c8598948481037707741'> February 12, 2011 at 8:29 PM

  Δεν καταλαβαίνω γιατί άτομα σαν τον ΑΝΏΝΥΜΟ 9 κάθονται και διαβάζουν Τραϊανού αφού ο/η συγκεκριμένος(η) κάνει αυτοπεριγραφή και αυτοπροβολή με τα γραφόμενά του.

  Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Τραϊανού που πασχίζει μπάς και ανοίξουμε τα μάτια μας και καταλάβουμε που πάει το πράμα για να αντιδράσουμε.

  Το σίγουρο είναι οτι επειδή η ιστορία συνεχώς επαναλαμβάνεται με τους διάφορους εποικους, κατακτητές, προδότες, σφετεριστες και το κακό συναπάντημα πρέπει αυτή τη φορά να τελειώνουμε μια και καλή με όλους αυτούς.

  Έχουσιν Γνώσιν οι Φύλακες.

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297541765946#c5457931681163879653'> February 12, 2011 at 10:16 PM

  Μια μελετημένη προσπάθεια του Αλαφουζέικου συγκροτήματος
  να παραποιήσει τα ιστορικά στοιχεία και να εμφανίσει την Επανάσταση
  ως κίνημα βολεμένων και αγραμμάτων...Ωστόσο, μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε και εναν παραλληλισμό με προηγούμενο άρθρο..
  Περιμένουμε την αντίδραση του "τιτανοτεράστιου" υπερ-πατριωτη "σταυροφόρου" του κινήματος ανυπακοής Μίκη στην σειρά αυτη των ντοκιμαντέρ όπου καθυβρίζεται η ελληνική υπόσταση και ανοιγουν οι ασκοί του Αιόλου για την υφαρπαγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς....
  Λέτε να ζητήσει μέσω του κινήματος ΣΠΙΘΑ να μην μεταδίδει πλέον ο ΣΚΑΙ tα τραγούδια του ??? ή μηπως λέτε ότι εις ένδειξιν διαμαρτυρίας θα ζητηθεί να διακοπεί η προώθηση της μουσικής του συλλογής μέσω της Καθημερινής του επίσης Αλαφουζέικου Συγκροτήματος????
  Ωστόσο Παναγιώτη στην τελευταία παράγραφο αδικείς κατάφωρα τον πρωθυπουργό μας,καθότι έγινε γνωστό ότι εντονοι κλυδωνισμοί και νευρικότητα επικρατουν απο χθες στις τάξεις των υψηλών κλιμακίων του ΔΝΤ μετά την απόφαση του του μεγάλου μας στοχαστή και ειρηνοποιού που αποφάσισε να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας υπερασπιζόμενος
  την τιμή και την αξιοπιστία της Ελλάδος!!!!
  Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση αυτή προέρχεται μάλλον από την σαφή ενόχλησή του μετα την άρνηση των κηδεμόνων του να μεταβεί στην Αίγυπτο ως εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ώστε να αποκαταστήσει την νομιμότητα...Επιφυλλάσεται όμως να παρέμβει σε περίπτωση που ξεσπάσουν αντιδράσεις στα κατεχόμενα στην Κύπρο καθότι το σοσιαλιστικό κόμμα (και εκεί..) ειναι μέλος της Διεθνούς και οφέιλει ο ηγέτης της Διεθνούς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ανταποκρινόμενος
  στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου του...

   

 19. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297548894637#c21912167866782575'> February 13, 2011 at 12:14 AM

  #18 το όλο θέμα είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Καλός μπάτσος - κακός μπάτσος.

   

 20. diogenisokynikos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297602277481#c6842481021418382308'> February 13, 2011 at 3:04 PM

  Η ικανότητα σας αυτή να εξηγείτε και να τεκμηριώνετε με απλό τρόπο όπως θα έκανε ένας καλός δάσκαλος του Δημοτικού στους μικρούς μαθητές του,πολυσύνθετα ιστορικά γεγονότα, κρυφές έννοιες και σκοπούς, είναι αδιαμφισβήτητα ένα χάρισμα. Πολλές φορές βασανίζεται ο κοινός νούς, αναζητώντας την αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά του, αλλά συχνά "χάνεται", ή "μπερδεύεται" από την κρυφή τους κάλυψη πίσω από αναλήθειες, ανακρίβειες, παραπληροφόρηση και ψέμματα. Προσωπικά κάθε φορά που διαβάζω ένα δοκίμιό σας, νιώθω σαν να έχω σπουδάσει το αντικείμενο που αυτό ¨πραγματεύεται" και εφησυχασμένος γιατί διαπιστώνω ότι η αλήθεια που κάποιοι την κρύβουν και παραποιούν, υπάρχει τόπος να αποδεικτεί με απλό, κατανοητό και τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο και δεν είναι όπως κάποιοι θέλουν να μας την πλασάρουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους!

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297608860773#c5253468487996704880'> February 13, 2011 at 4:54 PM

  Ο μέσος Ελληνας μπορεί νά είναι μισοαμόρφωτος αλλά έχει ένστικτο,καταλαβαίνει πού τό πάνε αυτοί οι κύριοι τών Μ.Κ.Ο.Καί μπορώ νά σού πώ ότι είσαι πιό αβρός από ότι πρέπει στό συγκεκριμένο άρθρο.Θά μπορούσες νά ξεβρακώσεις πολλούς,πολιτικούς καί μή,μέ βάση αυτό τό ακανθώδες θέμα γιατί κατά τήν γνώμη μου εδώ πραγματικά παίζονται πολλά.Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει νά είναι σύμπτωση λέει ο λαός καί έχει δίκιο.Οχι κύριοι,δέν θά γίνουμε απλοί κάτοικοι βαλκανικού εδάφους όπως είναι τό όνειρο σας.Θέλουν νά μάς ξεδοντιάσουν ιδεολογικά γιά νά μήν μπορούμε νά αμυνθούμε σέ αυτά πού μάς ετοιμάζουν.Ως ένα σημείο τό έχουν καταφέρει,τί διάολο,τόσα χρόνια ιδρώνουν καί κοπιάζουν γιά αυτό τό σκοπό,αλλά τό τελευταίο χαρτί δέν έχει παιχτεί ακόμα.Εγώ πιστεύω ότι ο Ελληνας έχει διέξοδο αλλά ότι γίνει πρέπει νά γίνει σύντομα γιατί η οικονομική εξαθλίωση προχωράει μέ γρήγορους ρυθμούς καί είναι παράγοντας πού αποπροσανατολίζει καί διαφθείρει τόν λαό.Η νεολαία φεύγει από τήν Ελλάδα,θά μείνουν μόνο γέροι πού μέ τίς κρατήσεις από τίς συντάξεις τού δημοσίου θά τρέφουν τούς αλλοδαπούς μουσουλμάνους πού θά αυξάνονται συνεχώς.Δέν θά διαμαρτυρηθούν οι γέροι γιατί ήδη μέ τήν πλύση εγκεφάλου τούς έχουν κάνει νά αισθάνονται ένοχοι πού παίρνουν σύνταξη.Τώρα θέλουν νά κάνουν τούς Ελληνες πού θά απομείνουν εδώ νά αισθάνονται ένοχοι, σάν νά κάνουν ψευδή δήλωση στήν εφορία όταν δηλώνουν Ελληνες.Οψώμεθα.Παναγιώτη Τραιανού εκτός τών άλλων θέλω νά κάνεις μία ανάλυση καί γιά τίς περιβαλοντικές-πράσινες καί οικολογικές οργανώσεις πού κατά τήν γνώμη μου παίζουν ύποπτο ρόλο παγκοσμίως.Δέν θέλω βέβαια νά επηρεάσω τόν οποιονδήποτε αλλά άν δέν είναι όπως τό σκέφτομαι θέλω νά πεισθώ γιά τό αντίθετο. Τακης.Χ.

   

 22. Κλεομένης
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297634580742#c6511207200078151549'> February 14, 2011 at 12:03 AM

  Εξαιρετική η ανάλυση, παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν καί γεννετικές έρευνες που δείχνουν ότι οι Νεοέλληνες είναι κατά 99,5% λευκή καυκάσια φυλή όχι δηλαδή σλαυική ή ασιατική, όπως καί οι σημερινοί Τούρκοι, πράγμα που αποδεικνύει ποιός αλλοίωσε ποιόν.

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297638062182#c8639766604294874673'> February 14, 2011 at 1:01 AM

  η αποδομηση της ιστοριας εχει αρχισει πολλα χρονια πριν με αποτελεσμα να θεωρειται βαρετο μαθημα απο τα παιδια, προφανως δεν διδασκοταν τα γεγονοτα με την αναλογη σοβαροτητα αλλα και επιμελεια απο τους δασκαλους ,πιθανον στο ονομα του προοδευτισμου που επεβαλε,την αμαθεια την ισοπεδωση και την αναξιοκρατια κατα οριζοντιο τροπο σε ολες τις βαθμιδες της παιδειας.το επομενο σταδιο στο ονομα της ελληνοτουρκικης φιλιας διατυπωθηκαν κειμενα που αφηναν εκπληκτους και αυτους που ακομα ηταν εν ζωη και οι ιδιοι μαρτυρες (βλ. αποβαση ανανδρων Ελληνων της Σμυρνηςνα σκαρφαλωνουν στα πλοια)τι επρεπε να κανει ο εγκαταλελημενοςπληθυσμος στο ελεος του εξαγριωμενου εχθρου? δηλαδη σε τι αποσκοπουσε αυτη η περιτη περιγραφη εναντια αυτων των ατυχων ανθρωπων?καλυτερα να ηταν αναλυτικοτεροι στους πραγματικους φυγαδες..και σημερα μεσα στην παραζαλη του Ελληνα, δινουν απλοχερα και .. εντιμα την αληθινη ιστορια...Το γνωριζουν οτι ενα εξουθενωμενο και εξαθλιωμενο θηριο ειναι ευκολοτερος στοχος,αλλα πρεπει να σηκωθουμε και να τους αγνοησουμε .γιατι δεν ειναι ωρα να αντιμετωπιζουν πχ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ την ιστορια σαν να προκειται για τηλεοπτικο μεσημεριαναδικο αυτο γινεται ακομα πιο εκρηκτικο και επικινδυνο με θεμα τηνελληνικη ιστορια, ειδικα οπως αναφερει και ο κ. τραιανου οι καιροι ειναι πονηροι και τετοιες ευκολες αποκαθηλωσεις μονο συγχιση φερνουν .στο ηδη πεσμενο ηθικο του Ελληνα απο την τελευταια προδοσια που ενοιωσε απο τους πολιτικους που τον εμπλεξαν και τον εκαναν συνενοχο στις βαριες ανομιες τους δινοντας λιγα ψιχουλα εφημερης ευμαριας και αυτοι τα εκατομυρια ευρω ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ? ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΥΚΑΙΡΕΣΟΥΜΕ , ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΩΤΗΤΑ..

  τα μικροκουτσομπολια της ιστοριας να τα αναγαγουν τυπου μεσημεριαναδικο πχ.εαν η Φουρειρα ειναι Αλβανη η Βραζιλιανα

   

 24. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297641064160#c2128445831632287541'> February 14, 2011 at 1:51 AM

  Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται..

  …Γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες, την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή…

  Συμβαίνει τώρα.

   

 25. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297700336067#c7423806723618477669'> February 14, 2011 at 6:18 PM

  Επανέρχομαι με το ερώτημα.

  Ερώτημα: Γιατί ειδικά οι Έλληνες της Μακεδονίας και όχι της υπόλοιπης χερσονήσου του Αίμου, των νησιών ή της Μικράς Ασίας να απειλούσαν το εκκλησιαστικό κατεστημένο; Μπορείτε να στηρίξετε την άποψη που εκφράζετε στο παρακάτω κείμενο πιο αναλυτικά;
  Ευχαριστώ
  Ευάγγελος


  (Απόσπασμα κειμένου):
  "Την απάντηση στο ερώτημα: γιατί έχασαν την ελληνική "λαλιά" τους και έγιναν σλαβόφωνοι:, ας την αναζητήσει κάποιος σε "σχέδια" των δυτικών πρεσβειών και σε προδοσίες της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης …Προδοσίες της ιουδαιοχριστιανικής Εκκλησίας, η οποία —για θρησκευτικούς λόγους— πολλές φορές προτιμούσε να παίξει παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού πνεύματος, παρά να ρισκάρει την αμφισβήτηση των Αβρααμο-ισαάκ "πατέρων" της.

  Φοβόταν την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας και γι' αυτό δημιουργούσε συνθήκες πνευματικής "στεγανοποίησης" στη Μακεδονία. Στη Μακεδονία προτιμούσε Έλληνες πιστούς χριστιανούς, οι οποίοι μιλούσαν σλαβικά ή αρβανίτικα ή βλάχικα, παρά Έλληνες που μιλούσαν ελληνικά και ως εκ τούτου θα είχαν εύκολη πρόσβαση στη "βλάσφημη" γνώση των αρχαίων προγόνων τους. "
  (τέλος αποσπάσματος)

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297720052165#c6206286759076875958'> February 14, 2011 at 11:47 PM

  Ας μην ξεχνούμε τους Έλληνες που ζουν στην Τουρκία
  με Τούρκικα επώνυμα και ισλαμική θρησκεία.
  Τους Έλληνες που ζούν στην Ιταλία με Ιταλικά επώνυμα
  και καθολική χριστιανική θρησκεία.
  Επίσης στα Βαλκάνια αλλά και αλλού.
  Αν κάποτε διαχωρίσουν τους ανθρώπους με το DNA
  θα ανακαλύψουμε πόσα (πολλά)εκκατομύρια είναι οι Έλληνες.
  Το Υ χρωμόσωμα μεταφέρετε από τον πατέρα στον γιό.
  Το μιτιχονδριακό dna μεταφέρετε από την μητέρα στην κόρη.
  Συγχαρητήρια Παναγιώτη Τραιανού.
  kallistratos

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297744992874#c5579739975989789122'> February 15, 2011 at 6:43 AM

  @ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ Γ'ΡΩΜΗ,ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΕΜΠΝΕΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ Β' ΡΩΜΗΣ.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΞΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ).

  @ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ/ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ
  ΕΙΚΑΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΖΑΜΠΕΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ.
  ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1912-1922 ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ?
  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ,ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ
  ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ?
  ΚΑΝΕΤΕ ΑΤΟΠΗΜΑ ΟΛΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΑΦΟΥΖΙΚΗ ΧΟΛΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΕΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΤΣΙΡΙΔΟΑΔΩΝΕΙΟ ΧΑΠΙ.
  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΦΙΛΗ ΤΟΥ ΣΚΑΕΙ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΓΕΡΟΣ(ΟΧΙ Ο ΣΙΑΝΤΟΣ) ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΒΑΥΑΡΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΕΜΑΝΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-ΕΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΑΡΙΟ,Η,ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΝΑ?...ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
  ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΠΛΗΘΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ,Ο ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ ΤΙ ΗΤΑΝΕ?
  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΟΙ ΕΥΓΕΝΙΚΩΣ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ FINANSBANK,
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ.
  ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΝΤΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΕΤΣΙ.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΧΑΘΗΚΕ.
  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..........

  ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΟΥΛΙΜΗ,ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
  ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΑΝΕΤΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕΙΡΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ......

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297771982567#c17410529756519298'> February 15, 2011 at 2:13 PM

  Για άλλη μια φορά εύγε, εύγε, εύγε κ. Παναγιώτη!

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297776479240#c6327040313551516496'> February 15, 2011 at 3:27 PM

  Μπράβο στο δημιουργό Παναγιώτη Τραιανού για το άρθρο του.

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297788756827#c6676935090993128855'> February 15, 2011 at 6:52 PM

  file 27
  ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1912-1922 ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ?
  Σου απαντάει το αρθρο,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ.
  ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ,ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ
  ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ?
  Σου απαντάει το αρθρο επισης,ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ.

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297810109028#c8672847735899945993'> February 16, 2011 at 12:48 AM

  Tα 'χετε κάνει αχταρμά κύριε Τραϊανού και με το συμπάθειο, δηλαδή.
  Προσέξτε, δεν είναι αναγκαίο να συμπεριλαμβάνετε στην αφήγησή σας ταυτοχρόνως ΟΛΕΣ τις θεωρίες συνωμοσίας που έχετε υπ’ όψιν. Δημιουργούνται συγκρούσεις έτσι. Διαλέξτε μερικές, τις εκάστοτε πιο ταιριαστές και βολευτείτε με δαύτες. Θα μπορούσα ενδεχομένως, με αντίστοιχα των υμετέρων επιχειρήματα, να σας αποδείξω ότι και το (ύποπτα) χιλιοπροβεβλημένο (ύποπτο) σήριαλ των υπόπτων «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι σατανικό προϊόν νεοταξιτών εγκεφάλων, με μοχθηρό σκοπό την αποκαθήλωση της ελληνορθόδοξης συνείδησης εντός του υποσυνειδήτου του μέσου Έλληνα. Και –πιθανότατα- θα διασκεδάζατε αρκετά με την συγκινητική προσπάθειά μου να υποδείξω τον νάνο (κυριολεκτικά) εφοπλιστή, καναλάρχη και γερο-μπαμπαλή Κυριακού (ο οποίος σημειωτέον έχει καταπατήσει μια παραλία ναααα –και πάλι με το συμπάθειο- στον Αη-Μηλιανό, κάτω στο Πόρτο Χέλι –πολύ ωραία, να πάτε) ως ιθύνοντα αυτής της ανθελληνικής εκστρατείας, εναντίον της βυζαντινοαπαυτής μας παραδόσεως. Εν τούτοις, πέραν του γέλωτος που θα προξενούσα άθελά μου, το πολύ-πολύ να με αναγνωρίζατε ως σοφιστή Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ούτε καν επαγγελματία δηλαδή. Θέλω να πω ότι το σακί σας, όσο μεγάλο και να είναι, δεν γίνεται να τους χωρέσει όλους αυτούς τους νεοταξίτες συνωμότες. Και μόνον ο αρχιρουφιάνος βοϊδοκοιλιάς που μνημονεύετε, θα κατελάμβανε ολόκληρο το σακί και ίσως να το έσκιζε κιόλας στην πρώτη του προσπάθεια να ανακουφισθεί εντερικώς. -Πού χώρος για τους υπόλοιπους ; Κατά τα λοιπά, γράψτε μας λίγο για το προεπαναστατικό παπαδαριό. Για τους Φαναριώτες, δυό λόγια. –Καλά, Ανώνυμο Έλληνα δεν έχετε διαβάσει ποτές ; Να τον διαβάσετε. Ο πρώτος Έλληνας blogger. Ανώνυμος και δολοφονικά αποτελεσματικός. Κατευθείαν κέντρο. Όχι σαν κάτι σημερινούς, που γράφουνε κατεβατά ολόκληρα δίχως να πούνε τίποτα. Χάρηκα για τον διάλογο.
  Αδαμάντιος (όχι ο μέγας) Κοραής

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297812731995#c6491301262054146833'> February 16, 2011 at 1:32 AM

  ανωνυμε 31
  εισαι απλα μ*****ς

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297815800569#c8269195457455017927'> February 16, 2011 at 2:23 AM

  Παναγιώτη Τραϊανού στα κείμενά σου είσαι κατά των εθνικισμού, του χριστιανισμού (ο οποίος είναι εχθρός του Ελληνισμού) και άλλων αηδιών όπως η 'φυλετική καθαρότητα'. Σημασία έχει η παιδεία και όχι το 'αίμα'. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται 'καθαροί' και στη συνέχεια 'προγραμματίζονται' άναλογα με το περιβάλλον που μεγαλώνουν. Οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι πατρίδα είναι "οι άνδρες της" και γι' αυτό ο πόλεις-πατρίδες τους ονομάζονταν πχ. Δήμος Αθηναίων (και όχι 'Αθηνών').

  Πιστεύω ότι γράφεις το κείμενο για να τονώσεις το ηθικό των Ελλήνων σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία βάλλεται από όλες τις κατευθύνσεις επειδή πολλοί Έλληνες 'θίγονται' από τη σειρά του ΣΚΑΙ. Η απόδειξή σου όμως για την φυλετική καθαρότητα των Ελλήνων βασίζεται στο δεδομένο ότι η ελληνική γλώσσα δεν καλλιεργήθηκε από τους ρωμαίους και τους βυζαντινούς. Ίσως αυτό να είναι σωστό από την καθιέρωση του χριστιανισμού και μετά. Πιο πριν, κυρίως στο ανατολικό μέρος ήταν πολύ διαδεδομένη η Ελληνιστική Κοινή, όπως τη λέμε σήμερα, όπως και όλοι οι μορφωμένοι γνώριζαν την ελληνική γλώσσα. Ακόμα και τα Ευαγγέλια που υποτίθεται γράφτηκαν από Ιουδαίους στα ελληνικά γράφτηκαν. Επομένως, εκείνη την εποχή θα υπήρχαν σίγουρα πολλοί μη 'καθαροί' που εξελληνίστηκαν τουλάχιστον γλωσσικά, όπως και οι σημερινοί Έλληνες αναγκάζονται να μάθουν αγγλικά και τα παιδιά όσων πηγαίνουν στο εξωτερικό ξεχνούν τα ελληνικά.

  Επομένως, σίγουρα ένα ποσοστό των σημερινών Ελλήνων είναι πρώην Αρβανίτες, Τούρκοι, Σλάβοι και όλων των ειδών οι μίξεις, αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αντί να ασχολούμαστε με αυτά πιστεύω ότι ο σημερινός 'Ελληναράς' έχει να μάθει αρκετά από τη σειρά του Σκαι. Γιατί, για να λέμε την αλήθεια, σε αυτήν θίγονται πολλοί μύθοι όπως αυτός της Αγίας Λαύρας ή ότι οι Οθωμανοί ήταν 400 χρόνια με το 'βούρδουλα' πάνω από τους Έλληνες. Δεν επιβιώνουν έτσι οι αυτοκρατορίες...Ακόμα και οι χειρότεροι τύραννοι αναγκάζονταν να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις (διαγράφουν χρέη ή κάνουν δημόσια έργα κτλ.) για να ξεγελάσουν τους λαούς και να επιβάλλουν την εξουσία τους...Τέλος, αποκαλύπτεται ότι η Επανάσταση ξεκίνησε για χειροπιαστούς (οικονομικούς) λόγους και όχι για κάποια ιδανικά, όπως και ότι η Εκκλησία συνεργαζόταν με τους Οθωμανούς και 'έκλεβε' τους Έλληνες μαζί με τους πασάδες και τους αξιωματούχους και ότι με τη συνεργασία της κυβερνούσαν οι Οθωμανοί.

  Επομένως, πιστεύω πως γενικά παίζονται παιχνίδια προπαγάνδας και πρέπει να είμαστε πολύ καχύποπτοι και προσεκτικοί, αλλά περισσότερα έχει να κερδίσει ο σημερινός ΈΛληνας από αυτή τη σειρά παρά να χάσει.

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297821990466#c2925574697520922694'> February 16, 2011 at 4:06 AM

  Κατ' αρχήν, συγχαρητήρια Κύριε Τραϊανού!
  Καταπληκτικό κείμενο που πραγματικά με βοήθησε να δω ξεκάθαρα ορισμένες πτυχές που δεν είχα σκεφτεί. Σας ευχαριστώ θερμά!

  Όσον αφορά τον ανώνυμο 31,
  Όποιος σήμερα, εν έτει 2011 αναφέρεται σε "θεωρίες συνωμοσίας",
  σήμερα, μία εποχή όπου τα πάντα έχουν βγει στη χώρα και οι παλαιοί -γραφικοί- συνωμοσιολόγοι έχουν βγει αληθινοί,
  αυτός είναι είτε ανίκανος κριτικής σκέψης (κοινώς τούβλο) είτε πληρωμένος-εντεταλμένος προβοκάτωρας.

  Την ώρα που ο Ήλιος λάμπει μεσουρανοίς, κάποιοι -προβοκάτωρες- προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει η μέρα. Έλεος!

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297843714943#c4395370178324812686'> February 16, 2011 at 10:08 AM

  Φίλε 33 μια απλή ερώτηση έχεις ψηφίσει τα τελευταία 15 χρόνια ?.
  Αν έχεις διαβάσει-μελετήσει ειλικρινά το κείμενο-ανάλυση είσαι η απόδειξη ότι η αποδόμηση της σκέψης και της ψυχής που επιβάλλει η νεοταξιτικη προπαγάνδα πιάνει 'τόπο'

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297890098774#c8809669834106002257'> February 16, 2011 at 11:01 PM

  @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 30
  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
  Η ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ
  ΚΡΙΤΗΡΙΟ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

  ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΩΣ-ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ?ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΗΤΑΝΕ
  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΜΑΛΙΚΗΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΩΣ-ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ?ΣΙΓΟΥΡΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝΕ.

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297890655477#c5218371292083215374'> February 16, 2011 at 11:10 PM

  "Έστι ουν Έλληνες άπαντες οι ανωτέρω.....", παραφράζοντας την ρήση του Στράβωνος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο Ρωμαίος συγκλητικός Μενέτιος Άπιος, σκιαγραφόντας το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα των Ελλήνων, έγραψε στον Ρωμαίο Ανθύπατο στην Αχαϊα Ατίλιον Νάβιον: "....από αιώνες ταλαιπωρεί την Ελληνική ζωή η υπέρμετρη εμπιστοσύνη του Έλληνα στην προσωπική του γνώμη και στις προσωπικές του δυνατότητες....".
  Εάν δεν αμφισβητούσαμε εμείς όλα τα πεπραγμένα στην Ελλάδα, απλούστατα δεν θα είμαστε Έλληνες. Αυτό συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων. Από εμφανισης της Ελληνικής φυλής.
  Έβγαλα αυτό το συμπέρασμα, διαβάζοντας μεν, το εξαιρετικό πόνημα του Παναγιώτου ΤΡΑΪΑΝΟΥ, αλλά και των σχολιαστών (κριτών-επικριτών).
  Δυστυχώς αυτές οι αλληλοαμφισβητήσεις των Ελλήνων, έφεραν πολλές φορές την χώρα σε δεινή θέση.
  "...Άν έλειπε ο εμφύλιος πόλεμος από τους Έλληνες, θα κατακτούσαν όλον τον κόσμο...". Όθων Βίσμαρκ, Καγκελάριος της Γερμανίας (απόσπασμα από τον λόγο του την 20/3/1890).

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297890992563#c7638139483009639673'> February 16, 2011 at 11:16 PM

  Στο φίλο 27 μια συμβουλή έχω να δώσω:να διαβάσει όχι μόνο Ζαμπέλιο και Παπαρρηγόπουλο,αλλά και Σβορώνο,Σκληρό και Γληνό που μιλούν για συνέχεια του Ελληνισμού.Όσο για τις αρχαιολατρικές εμμονές του να τον ρωτήσω φιλόσοφοι σαν το Θεμίστιο και το Λιβάνιο πώς επέζησαν στο εβραιοκρατούμενο Βυζάντιο;Αλήθεια,γιατί και ο Πλήθων αθεΐζων ών τάχθηκε κατά της ένωσης των δύο εκκλησιών; Αλήθεια,γιατί ο μαρξιστής φιλόσοφος Κώστας Παπαιωάννου λέει ότι το Βυζάντιο ήταν μια δεύτερη αναγέννηση του Ελληνισμού;Εν κατακλείδι,αν ο ίδιος διακινεί τη θεωρία περί εβραιοκρατούμενης βυζαντινής Ελλάδας,επειδή τέτοια εντολή έχει δώσει ο Σιωνιασμός,τι να πω.Άξιος ο μισθός του ή μήπως ανάξια η καταγωγή του;

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1297995694756#c6877483295327809424'> February 18, 2011 at 4:21 AM

  @ 38
  ΔΕΝ ΘΕΤΩ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
  Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ" ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ.
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ?

  ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.....ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΞΑΡΧΙΚΟΙ ?
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ,ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ(οΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΒΙΣΜΑΡΚ),ΒΡΕΘΗΚΑΝΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ 2,000 ΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΥΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ-ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΝ ΩΣ Ο " ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ " ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ.......
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑ "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"..........

  ΘΕΜΙΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΖΗΣΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.ΑΠΟ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.
  ΚΑΤΙ ΤΟ "ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ",ΚΑΤΙ Η ΥΠΑΤΙΑ,ΚΑΤΙ Ο ΑΛΑΡΙΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΤΟΥ,ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΕΙΡΑΚΕΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ/ΘΥΓΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗ....ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ,ΤΡΕΧΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΣΑΣΑΝΙΔΩΝ....

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΝΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ,Ο ΜΑΡΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΦΕΣΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΠΙΚΗΣ ΤΙΑΡΑΣ,ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΑΚΙΟΛΙΟΥ.ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΩ.

  ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΩ,ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΝΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ,ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩ ΚΑΙ ΚΑΘ'ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ ΤΡΟΠΩ,ΕΚΑΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΝΑ.........

  ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ-ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ-ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΜΑΙΤΥΠΙΟΥ...........

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298031701579#c6976274669851585511'> February 18, 2011 at 2:21 PM

  Για την ερώτηση σου,αγαπητέ,αν υπάρχουν Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν στην Τουρκία,δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση.Ενδεχομένως να έγινε κάτι τέτοιο.Το θέμα είναι αν αυτοί οιπληθυσμοί έχουν ελληνική συνείδηση ,γιατί και οι γενίτσαροι Έλληνες ήταν.
  Για το Λιβάνιο:
  http://oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/notheia_thyrathen.htm#livanios
  Για την Υπατία:
  http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ypatia.htm
  Για τον Πλήθωνα -Γεμιστό που όπως λέει το νεοπαγανιστικό ιστολόγιο
  αντιτάχθηκε "αδύναμα"στην ένωση των δύο εκκλησιών:
  http://www.ixorcosmos.gr/ic1/el/enimerosi/katalogos-i-stili-tou-baggeli-mpexi/547-georgios-gemistos-kai-proimi-ethniki-anagenisi-toy-mesaionikoy-ellinismoy
  Πάντως είναι μανούλες στη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας!!!
  Για τον Πλήθωνα καιτο Γεννάδιο σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο του Καραμπελιά:το 1204 και η διαμόρφωση του νεώτερου Ελληνισμού και για τον Παπαϊωάννου σου προτείνω το βιβλίο "Βυζαντινή και ρωσική αγιογραφία".Δεν μου απαντάς όμως και εσύ στο ερώτημα:Πώς από τη μια δέχεσαι τη συνέχεια του ελληνισμού και από την άλλη μιλάς για βυζαντινό χαμαιτυπείο,στο οποίο όμως διδάσκονται τα ελληνικά και τα ομηρικά έπη;Αλήθεια,γιατί αυτό το εβραιοκρατούμενο χαμαιτυπείο κυνήγησε και εξόντωσε τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο και τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή;Αφού ήταν χριστιανοί,δεν έπρεπε να έχουν την εύνοια της εξουσίας;Και ο Πλήθων γιατί δεν κυνηγήθηκε από τους αυτοκράτορες ,αφού πρότεινε μια άλλη θρησκεία;Εν κατακλείδι,ποιος είναι ο ανθρωπολογικός τύπος που προτείνεις;Γιατί η Ορθοδοξία προτείνει το Πρόσωπο ως διέξοδο στα αδιέξοδα της εποχής μας .Το πρόσωπο που δε διακηρύσσει την αλήθεια,αλλά τη βιώνει στις σχέσεις του μέ τους άλλους.

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298048792857#c1314844345161712814'> February 18, 2011 at 7:06 PM

  Μπορει κάποιος να παραθέσει πηγές για την διδασκαλια των Ομηρικών επών στην Βυζαντινή περίοδο; (άλλο ένα ερώτημα είναι τα διδάσκονταν μόνο οι ανώτερες τάξεις ή και ο λαός;).

  Έκανα μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, αλλά δεν βρηκα κάτι αξιόλογο.

  "σκόνταψα" πάνω σε αυτό το αρθρο του Καστοριάδη,

  http://nespa.pblogs.gr/2008/04/268702.html

  Το οποίο ουσιαστικά μειώνει την πολιτισμική προσφορά του Βυζαντίου και εξαίρει τους "ορθολογιστές" Δυτικούς (φυσικά αποσιωπά ότι οι Δυτικοι λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την Κων/πολη, τις βιβλιοθηκες και τα έργα τέχνης του και ουσαστικά μετέτρεψαν ένα μεγάλο μέρος της Βυζ. Αυτοκρατορίας σε αποικία). Συγκρίνει τους υπόδουλους και λεηλατημένους με τους αποικιοκράτες καταστροφείς τους και κατηγορεί και το θύμα ότι δεν ήταν αρκετά "δημιουργικό"!!
  Ο βαθμός του ραγιαδισμού της ελληνικής "ιντελιγκέντσιας" ειναι ασύλληπτος! και δυστυχώς έχει "περάσει" και σε πολλούς Ελληνες αυτό το σύνδρομο αυτομαστίγωσης.

  Μου αρέσει η αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια που αποπνέουν τα κείμενα του κου Τραϊανού, ακόμη και αν δεν συμφωνώ σε όλα μαζί του.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298060906839#c7169782555776730949'> February 18, 2011 at 10:28 PM

  Φίλε μου,διυλίζεις τον κωνωπα και καταπίνεις την κάμηλο.Η σιωπή σου για τις πηγές που σου παρέθεσα είναι εκκωφαντική.Ξέρεις πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα αμφισβητεί τις βεβαιότητές μας.Και δεν εννοώ μόνο τις δικές σου,αλλά και τις δικές μου.Θα ήταν δείγμα γενναιοδωρίας να μελετήσεις αυτά που σου γράφω και να απαντήσεις τεκμηριωμένα και όχι να παραθέτεις τον Καστοριάδη,ένα σεβαστό φιλόσοφο με παντελή άγνοια της βυζαντινής ιστορίας.Και κάτι άλλο: Στο θεοκρατικό Βυζάντιο υπήρχε ξεχωριστή σχολή για τη θεολογία και ξεχωριστή για τις άλλες επιστήμες.Τόσο θεοκρατική ήταν η Ρωμανία,όταν στη Δύση μορφωμένοι ήταν μόνοι οι ιερωμένοι και τα μοναστήρια ελέγχανε την παιδεία.Αλήθεια,πώς διασώθηκαν τα αρχαία χειρόγραφα του Αριστοτέλη ,του Πλάτωνα ,ακόμη και του Αριστοφάνη και από ποιους;Κάνε την έρευνά σου στο διαδίκτυο.
  Και μια πρόχειρη πηγή από μένα για τα ομηρικά έπη,την παιδεία και τις γυναίκες στο Βυζάντιο:

  http://encyclopedia.pblogs.gr/2009/04/ekpaidefsh-kai-sholeia-sto-byzantio.html

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298068566547#c5878265119592768603'> February 19, 2011 at 12:36 AM

  #41, Ευχαριστώ. Ειδικά για τα Ομηρικά Έπη ήθελα να μάθω, γιατί δεν ήξερα την θέση τους στην βυζαντινή παιδεία. Τα άλλα τα ξέρω, γι αυτό και δεν τα ανέφερα.

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298097933408#c2977891658749036886'> February 19, 2011 at 8:45 AM

  @ 40
  ΚΑΤ'ΕΣΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
  ΜΑΛΙΣΤΑ.ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ,ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ
  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ.
  ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ(ΚΑΤΑ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗ)ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΝΑΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ......

  ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΤΟΥ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ,ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ
  "ΕΓΛΕΙΦΕ" ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ.
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ,ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΠΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
  ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ.
  ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΚ'ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ "ΦΑΡΕΤΡΑ" (ΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ) ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ "ΘΕΙΟ" ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ.

  ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ,ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.........ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ,ΚΑΙ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ κλπ κλπ........

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟ,Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ,ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΟΚΟΠΡΟΓΡΑΦΙΑ(ΑΡΕΙΟΣ,ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ,ΜΑΝΙΧΑΙΟΙ,ΚΑΘΑΡΟΙ,ΒΟΓΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ....)

  ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟ ΤΥΠΟ.
  ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.
  ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ -ΙΣΜΟΙ.ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ.
  .....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΤΟ FILIOQVE ΑΦ'ΕΑΥΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟ,ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΠΑΤΡΙΑΡΧΙΕΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΥ ΤΗΣ(ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ) ΠΑΤΙΣΑΧ?
  .......ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΙΩΜΑ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΩΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ
  RASSADELL,ΩΣ ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΔΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥ,ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ(ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ),ΔΕΙΧΝΕΙ

  ΤΟ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΑ ΞΕΣΤΡΩΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ(ΚΑΤΑ ΣΟΥΡΗ)ΣΙΧΤΙΡ ΣΤΑΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ,ΣΙΧΤΙΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ....ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΥΡΙΕ !!!!

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298118913838#c4371143675974635920'> February 19, 2011 at 2:35 PM

  Αγαπητέ 44,
  Το Σωκράτη εκτέλεσε η Δημοκρατία μετά το καθεστώς των Τριάκοντα.Οι πολίτες ψήφισαν για την καταδίκη του και όχι το ιερατείο.Συμπέρασμα:μήπως τα πάθη μάς οδηγούν στη δαιμονοποίηση του άλλου και στην επιθυμία για εξόντωσή του;Όρα Χριστό,Αριστοτέλη που δήλωσε ότι φοβάται μήπως διαπράξουν δεύτερη φορά το ίδιο λάθος με τους φιλοσόφους οι Αθηναίοι και αμέτρητα άλλα παραδείγματα από την ελληνική ιστορία.Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος δεν ήταν με την εξουσία ή κατά της εξουσίας,αν και κατά τη γνὠμη μου,είναι από τους πρώτους αναρχικούς της ιστορίας.Υπηρέτησε ως πατριάρχης ,για να υπήρετήσει το Χριστό και διώχθηκε από τον αυτοκράτορα ,γιατί υπηρετούσε το Χριστό.Τα άλλα περί ενδοχριστιανικών συγκρούσεων τα αντιπαρέρχομαι ως ανέκδοτο.Όσο για το Rassadel δεν καταλαβαίνω τίποτα.Λοιπόν για να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση ,γιατί νομίζω ότι είναι άγονη.Θα πρέπει να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου (χριστιανοί-αρχαιολάτρες,αριστεροί -δεξιοί κ.α) και να βγάλουμε τα μάτια μας;

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298238052838#c6253650200280288771'> February 20, 2011 at 11:40 PM

  Το ζήτημα που ανακύπτει με τους πολύγλωσσους στην επανάσταση το λύσανε οι ίδιοι με το αίμα τους. Διεκδικήσανε την μετοχή τους στο νεο-ελληνικό κράτος και τη κέρδισαν με το σπαθί τους.

  Τώρα που αποκτήσαμε 1,5 εκ μετανάστες θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο; Δε γίνονται αυτά. Αλλά ακόμα και αν γυρίζαμε πίσω στο χρόνο οι μισοί από τους μετανάστες θα ήταν απέναντι, γιατί είναι μουσουλμάνοι και η επανάσταση εκτός από εθνικό και κοινωνικό χαρακτήρα είχε και έντονα το θρησκευτικό χαρακτήρα. Αρα;

  Ηξεις αφίξεις, φασκουν και αντιφάσκουν εκεί στο σκάι. Γραμμένο στο πόδι το ντοκυματέρ προσπαθεί να κάνει μια υπέρβαση με πολυπολιτισμικές αντιλήψεις που όπως ήταν αναμενόμενο σε συνθήκες καπιταλισμού δε θα περπατάγανε.

  Καταρρέουν και είναι σε πανικό οι καθεστωτικοί. Από την άλλη οι δήθεν αντικαπιταλιστές ονειρεύονται κοινούς αγώνες που θα επιφέρουν ρίγματα στον καπιταλισμό με μουσουλμάνους. Αντε και στις αδελφές Μουσουλμάνες ΄"σύντροφοι" "ανθρωπιστές"...Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μπαλή...

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298321501465#c349025097916129467'> February 21, 2011 at 10:51 PM

  @45
  "μήπως τα πάθη μάς οδηγούν στη δαιμονοποίηση του άλλου και στην επιθυμία για εξόντωσή του"
  .....ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΤΙΑΤΟ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΣ.
  ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ,ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!!

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298388619140#c376727807122784631'> February 22, 2011 at 5:30 PM

  “Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας”.: “… Mε την φράση αυτή ο Ισοκράτης δεν θέλει να συμπεριλάβει (όπως υποστηρίχθηκε συχνά) στους Έλληνες και τους εξελληνισμένους αυτούς βαρβάρους, γιατί γι’ αυτόν οι βάρβαροι εξακολουθούσαν να είναι οι “φυσικοί” εχθροί των Ελλήνων (Πανηγ. Παρ. 158, πρβλ. Παναθ. Παρ. 163)” ULRICH WILCKEN – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ – ΑΘΗΝΑ 1976 – Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι. Τουλουμάκου

  Πολύ συχνά οι αρνητές της συνεχείας της Ελληνικής Φυλής, δεξιοί και αριστεροί, χρησιμοποιούν τα λόγια του Ισοκράτους από τον “Πανηγυρικό» και συγκεκριμένα το παρακάτω απόσπασμα: “Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας”. Με βάση αυτή τη φράση λένε: Μα τι λέτε περί Ελληνικής Φυλής, Έλληνες ήσαν όχι αυτοί που ήταν Έλληνες στην καταγωγή αλλά αυτοί που είχαν Ελληνική παιδεία. Επομένως και οι βάρβαροι που είχαν Ελληνική παιδεία ήταν Έλληνες!

  Αυτοί που χρησιμοποιούν τα λόγια αυτά του Ισοκράτους για να στηρίζουν αυτόν τον συλλογισμό είτε είναι αμόρφωτοι, είτε σκοπίμως διαστρεβλώνουν την Σκέψη και το Πνεύμα του Μεγάλου αυτού Έλληνα. Βέβαια ο Ισοκράτης δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό λίγο τους απασχολεί. Μπροστά στην αντιρατσιστική τους υστερία το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Για την περίφημη αυτή φράση του Ισοκράτους, που χρησιμοποιούν τόσο συχνά οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές αρνητές της φυλής, έχει γράψει ο μεγάλος και έγκριτος Γερμανός ιστορικός ULRICH WILCKEN:
  “Ο Ισοκράτης αναφέρει βέβαια στον “Πανηγυρικό” του (380π.Χ.) ότι η Αθήνα υπερέχει τόσο πολύ στην σκέψη και τον λόγο ώστε “οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας” (παρ. 50). Ωστόσο με την φράση αυτή ο Ισοκράτης δεν θέλει να συμπεριλάβει (όπως υποστηρίχθηκε συχνά) στους Έλληνες και τους εξελληνισμένους αυτούς βαρβάρους, γιατί γι’ αυτόν οι βάρβαροι, ιδιαίτερα οι Πέρσες, εξακολουθούσαν να είναι οι “φυσικοί” εχθροί των Ελλήνων (Πανηγ. Παρ. 158, πρβλ. Παναθ. Παρ. 163). Το νόημα της φράσεως είναι μάλλον ότι ο Ισοκράτης θεωρεί πραγματικούς Έλληνες μόνο τους Έλληνες εκείνους που είχαν λάβει αττική μόρφωση. Όσον αφορά τους βαρβάρους, ο Ισοκράτης βρίσκεται σε αντίθεση με τον σοφιστή Αντιφώντα, ο οποίος, σύμφωνα με απόσπασμα έργου του που σώθηκε σε πάπυρο, είχε διακηρύξει από την άποψη του φυσικού δικαίου την φυσική ομοιότητα Ελλήνων και βαρβάρων”.
  (ULRICH WILCKEN – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ – ΑΘΗΝΑ 1976 – Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι. Τουλουμάκου).

  http://diktyoellinwn.freeforums.org/index.php?sid=246756bb864274ec6a6195c61bb970cc

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1298443147614#c1377949003173240277'> February 23, 2011 at 8:39 AM

  Είναι σίγουρα πολύ εύκολο να δηλώνει κανείς ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Το δύσκολο όμως είναι να το αποδείξεις.

   

 50. tavernaki
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/1821.html?showComment=1300580139404#c5331987326959949730'> March 20, 2011 at 2:15 AM

  Καιρό είχα να διαβάσω τέτοια κείμενα. Συγχαρήτηρια και από μένα περιττεύουν τα σχόλια. Τώρα αν διαφωνούμε σε 2 προτάσεις δε γίνεται θέμα μπροστά στα διαμάντια που γράφεις !

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας