Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος.

Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ...«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.

…"Ξέρεις ποιος είναι αυτός ρεεεε; Ρε...ξέρεις ποιον έσπρωξες; Ρε...ξέρεις ποιου τα στοιχεία ζήτησες για εξακρίβωση;" …φώναξε ένας "δημοκράτης" των Εξαρχείων σε κάποιον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος τόλμησε να ελέγξει τον προκλητικό Παπαχρήστο. Ένας εμφανώς κρατικοδίαιτος και άρα επαγγελματίας "δημοκράτης" έκανε αυτό, το οποίο κάνουν συνήθως όλοι οι όμοιοί του στη μεταπολίτευση. Άσκησε το πιο δημοφιλές σπορ των "αριστερών" στην "αριστερή" μεταπολίτευση. Το σπορ της εκ του ασφαλούς "απείθειας" προς την εξουσία.
"Έβγαλε γλώσσα" στην εξουσία. Στην εξουσία του χωροφύλακα. Στη δήθεν εξουσία του δήθεν χωροφύλακα, τον οποίο οι ίδιοι διορίζουν από το 81' και πέρα και τον χρησιμοποιούν κατά βούληση. Όταν δεν τον βρίζουν στον δρόμο κάποιες πολύ συγκεκριμένες "ηρωικές" ημερομηνίες, τον έχουν έξω από τα σπίτια τους, είτε για να τους φυλάει είτε για να τον στείλουν στο σούπερ μάρκετ και να κουβαλήσει τα ψώνια τους.
Σ' αυτόν απευθύνθηκε ο επαγγελματίας "αριστερός", προφανώς για να τον ακούσει ο λαός και όχι ο ίδιος ο "χωροφύλαξ". Ο "χωροφύλαξ" έτσι κι αλλιώς πάντα γνώριζε ποιος είναι ο Παπαχρήστος και ο κάθε Παπαχρήστος. Ο "χωροφύλαξ" πάντα γνώριζε ποιοι είναι όλοι αυτοί, γιατί αναλάμβανε πάντα να τους προστατεύσει. Ο "χωροφύλαξ" πάντα τους γνώριζε, γιατί γνώριζε το χαφιεδαριό, το οποίο περιφερόταν στα γραφεία της ασφάλειας. Ο λαός είναι αυτός, ο οποίος έχει αρχίσει να "ξεχνάει" ποιος είναι ο Παπαχρήστος και αυτό είναι που τους ενοχλεί. Ο λαός μπορεί να μην "ξεχνάει" τι σημαίνει "Δεξιά", αλλά τελευταία με τους Αλαβάνους και τους Κουβέληδες έχει αρχίσει και "θυμάται" τι σημαίνει "Αριστερά". Ο λαός έχει αρχίσει να μην θυμάται αυτά που "πρέπει" και αυτό είναι που μειώνει τα κέρδη των "ηρώων" της Αριστεράς. Μειώνει την "κληρονομιά" τους …και έχουν παιδιά ν' αποκαταστήσουν. Έτσι λοιπόν, για ν' ακούσει ο λαός, μας εξήγησε ο εξοργισμένος "δημοκράτης" ότι ο Παπαχρήστος είναι η "φωνή". "Η ΦΩΝΗ του Πολυτεχνείου". Η μισή ΦΩΝΗ του Πολυτεχνείου, για να είμαστε δίκαιοι, εφόσον την άλλη μισή την ταΐζουμε τώρα στην Ευρώπη και είναι η διαβόητη Δαμανάκη.
Δαμανάκη και Παπαχρήστος. Το δίδυμο της "επιτυχίας" του Πολυτεχνείου. Η μία φώναζε …"Εδώ Πολυτεχνείο" με τον στόμφο και την ένταση που κάποιος πλανόδιος καντινιέρης φωνάζει …"εδώ μεζεδοπωλείο" και ο άλλος παρίστανε τον Ταμτάκο της κοινωνικής αντίστασης. Πραγματικός Ταμτάκος. Ο Μήτσος ο Ταμτάκος. Ούτε "Μολών Λαβέ" ως αρχαίος Έλληνας ούτε "Ελεύθερος Πολιορκημένος" ως νεώτερος. Δεν χρειάστηκε, εφόσον στο Πολυτεχνείο δεν στήθηκαν ούτε Θερμοπύλες ούτε Μεσολόγγια. Φάμπρικα στήθηκε και στις φάμπρικες δεν γίνονται μάχες, αλλά παζάρια. Γι' αυτόν τον λόγο οι "ήρωες" φώναζαν προς πάσα κατεύθυνση. Φώναζαν σε υποψήφιους "πελάτες", είτε για "βοήθεια" είτε για "έλεος".
"Ήρωες", που για τη δική τους ασφάλεια να ζητούν την "ασπίδα" του άμαχου κόσμου ή να εκλιπαρούν για το έλεος των αντιπάλων τους, μόνο στο ελληνικό Πολυτεχνείο υπήρξαν. Στο πρώτο εξειδικευόταν η Δαμανάκη και στο δεύτερο ο Παπαχρήστος. Αυτός μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένας Ταμτάκος κανονικός …"Καλέ μου κύριε Φαντάρε. Μη μου κάνεις κακό. Αντέλφι σου είμαι. Ντεν έχω τίποτες απάνω μου. Να… ντες και μόνος σου. Τώρα τα πω και τον ετνικό ύμνο. Ίντιοι είμαστε. Για το μεροκάματο πολεμάμε. Να ζήσουμε κι εμείς αντέλφια".
Να ζήσουν ήθελαν τα μετέπειτα golden boys της μεταπολίτευσης. Να ζήσουν άκοπα και πλούσια. Ξεκίνησαν τις ζωές τους χωρίς κεφάλαιο και θέλησαν να το αποκτήσουν πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Στην "αυλή" του φύτεψαν ένα "δένδρο" και παίρνουν κάθε χρόνο τη "σοδειά" τους. Τα πιο golden boys απ' όλα. Τα boys και τα girls που πήραν το πιο πλούσιο μεροκάματο που δόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Πάρα πολύ πλούσιο, αν σκεφτεί κάποιος ότι εκείνο το "μεροκάματο" της Δαμανάκη εξακολουθεί ακόμα να της αποδίδει χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Κι όμως. Ένα απλό μαρούλι διατηρεί τη φρεσκάδα του για πολύ περισσότερο χρόνο απ' όσο διήρκησε ο αγώνας της Δαμανάκη και του Παπαχρήστου ...μαζί.
Εδώ μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης τι σημαίνει Golden Boy. Να καταλάβει αυτά, τα οποία γνώριζαν από τότε οι "ήρωες" του Πολυτεχνείου. Αυτά, τα οποία όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, για να τα καταλάβουν, έπρεπε να περάσουν δεκαετίες και αφού πρώτα δουν τη Goldman Sachs. Να καταλάβουν οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου τις αναλογίες κόπου και αμοιβής, που καθιστούν κάποιον Golden. Για μια βραδιά υποτιθέμενης αντίστασης κάποιοι ζούνε για πάνω από τριανταπέντε χρόνια σαν βασιλείς. Χιλιάδες ώρες έχουν καταναλώσει από τις ζωές τους, για να μας περιγράψουν ένα συγκεκριμένο εικοσάλεπτο της μίζερης ζωής τους. Συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, ενώ με το ίδιο βίντεο θα μπορούσαν να καλύψουν τριανταπέντε χρόνια αναλύσεων. Ελλείψει αδημοσίευτων ηρωικών περιστατικών ή άλλων δεδομένων, έχουν φτάσει σε σημείο ν' αναζητούν τις συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης και υγρασίας εκείνης της "ηρωικής" βραδιάς.
…Κι όμως, αυτοί είναι από τους "κορυφαίους" μιας ολόκληρης γενιάς. Τόσο "κορυφαίοι", που έδωσαν στη γενιά τους τη δική τους "ταυτότητα". Τόσο "κορυφαίοι", που πάνω τους άρχισε να "χτίζεται" το σταρ σύστεμ μιας ολόκληρης γενιάς. Πριν περιγράψουμε ακριβώς τι "χτίστηκε" πάνω τους, χρήσιμο είναι να πούμε μερικά γενικά πράγματα και τα οποία αφορούν όλες τις γενιές. Οι κορυφαίοι άνθρωποι της κάθε γενιάς είναι αυτοί που την χαρακτηρίζουν. Αυτούς θυμούνται οι επόμενοι και αυτοί λειτουργούν ως χαρακτηριστικό της. "Η Αθήνα του Περικλή" …λέμε. "Η Ελλάδα του Αλεξάνδρου". Οι κορυφαίοι λοιπόν της κάθε γενιάς λειτουργούν όπως οι "χρωστικές" στη χημεία. Δίνουν "χρώμα" στη γενιά τους. Μπορεί να μην εκφράζουν ή ν' αντιπροσωπεύουν απόλυτα τα χαρακτηριστικά τής κάθε γενιάς, αλλά είναι αυτοί, οι οποίοι της δίνουν "ταυτότητα".
Είτε για καλό είτε για κακό, αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να είναι όμοιοι οι λίγοι, οι οποίοι δίνουν το "χρώμα", με τη μεγάλη μάζα, που "χρωματίζεται". Δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται. Δεν ήταν όλοι οι αρχαίοι Αθηναίοι ίδιοι με τον Περικλή, όπως δεν ήταν και όλοι οι αρχαίοι Μακεδόνες ίδιοι με τον Αλέξανδρο.Κάποιες φορές οι πολλοί ευνοούνται από αυτές τις ταυτίσεις και κάποιες άλλες φορές αδικούνται. Το "χρώμα" είναι αυτό το οποίο φαίνεται και από αυτό δεν ξεφεύγει ολόκληρη η γενιά. Το "χρώμα", το οποίο δεν είναι ακίνδυνο, αν συνδυάζεται με δηλητηριώδεις ιδιότητες. Δεν είναι ακίνδυνο, όταν μετατρέπει σε ομόχρωμο δηλητήριο τεράστιες ποσότητες όγκου νερού. Αρκεί ένα φιαλίδιο αρσενικού, για να δηλητηριαστεί μια ολόκληρη πισίνα. Ξαφνικά δεν μετατράπηκε το νερό σε αρσενικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε, όταν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ως νερό.
Η γενιά λοιπόν του Πολυτεχνείου χρωμάτισε και δηλητηρίασε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων. Εξαιτίας των άθλιων και βρομερών "χρωστικών" της, είναι η χειρότερη γενιά Ελλήνων στο σύνολο της ιστορίας. Είναι η χειρότερη, άσχετα αν ο μέσος Έλληνας αυτής της γενιάς δεν διέφερε σε τίποτε από τους παλαιότερους. Η γενιά του όμως δεν παύει να είναι η χειρότερη της ελληνικής ιστορίας. Γιατί; Γιατί είχε τους χειρότερους ανθρώπους επικεφαλής της. Είχε το κατακάθι της κοινωνίας. Είχε το ίζημα του κοινωνικού βόθρου. Ως "χρωστική" είχε το χρώμα των βοθρολυμάτων. Ως παθογόνος παράγοντας είχε την τοξικότητα "αρσενικού". Το αποτέλεσμα είναι καταδικαστικό για ολόκληρη τη γενιά της μεταπολίτευσης.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε. Να καταλάβει μέσω ποιας σύγκρισης προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα. Για να γνωρίζεις ποιος είναι ο χειρότερος, θα πρέπει να γνωρίζεις τον λόγο που οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι. Από την εποχή λοιπόν του πολέμου μέχρι σήμερα τρεις γενιές Ελλήνων έχουν περάσει από αυτήν τη χώρα και τώρα έρχεται η τέταρτη. Η γενιά του πολέμου του 40, η μεταπολεμική γενιά και η γενιά του Πολυτεχνείου. Η ποιότητα της κάθε γενιάς κρίνεται από την ποιότητα αλλά και τον όγκο της κληρονομιάς που αφήνει πίσω της. Κρίνεται από την περιουσία που αφήνει στα παιδιά της. Άλλες γενιές αφήνουν πίσω τους μεγάλο όγκο κληρονομιάς και άλλες αφήνουν πίσω τους υψηλής ποιότητας κληρονομιές.
Όλες οι γενιές των Ελλήνων ήταν άξιες, γιατί κατά κανόνα άφηναν μια Ελλάδα ισχυρότερη από αυτήν που παραλάμβαναν οι ίδιες. Ακόμα και η γενιά της Μικρασιατικής Καταστροφής άφησε πίσω της μια Ελλάδα σε διπλάσιο μέγεθος από αυτήν που παρέλαβε. Μπορεί σε ένα γενικό επίπεδο, που αφορά τον ελληνισμό, να ήταν πράγματι καταστροφική, αλλά στο στενό εθνικό και κρατικό επίπεδο άφησε μια σημαντική κληρονομιά στους επόμενους. Όλες οι γενιές ήταν άξιες …εκτός από μία. Τη γενιά του Πολυτεχνείου …Τη γενιά της Μεταπολίτευσης …Την πιο σάπια γενιά Ελλήνων.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος πολλές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ποιος είναι σημαντικός και ποιος όχι. Η "λογιστική" της ιστορίας είναι πάντα απλή. Ο σημαντικός "φωνάζει" και τον ακούνε κι οι κουφοί. Ο Λεωνίδας ήταν σημαντικός και δεν απαιτείται κάποιος καθηγητής της ιστορίας, για να μας το εξηγήσει. Ο Κολοκοτρώνης ήταν επίσης σημαντικός. Οι ασήμαντοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ανάγκη την ανάλυση για τον ίδιο λόγο που χρειάζεται επιστημονική γνώση και τεχνολογικά μέσα, για να καταλάβουμε πόσο είναι το λίπος του κουνουπιού. Ο Σημίτης είναι αυτός ο οποίος έχει ανάγκη την επιστήμη, για να μας εξηγήσει αυτά, τα οποία δεν καταλαβαίνουμε και είναι η σημαντικότητά του. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις γενιές. Οι σημαντικές γενιές "φωνάζουν", γιατί πάνω στα κατορθώματά τους ζουν οι επόμενες. Ζούνε καλύτερα απ' ό,τι έζησαν αυτοί, οι οποίοι θυσιάστηκαν γι' αυτούς. Ο σημαντικός είναι αυτός ο οποίος θυσιάζεται και όχι αυτός που απολαμβάνει το κέρδος της θυσίας.
Από την εποχή λοιπόν του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εντεύθεν, τρεις ήταν οι γενιές που έχουν περάσει. Η γενιά του πολέμου του 40, η μεταπολεμική γενιά και η γενιά του πολυτεχνείου. Η γενιά της αντίστασης. Η γενιά της αναγέννησης και της δημιουργίας. Η γενιά του ξεπουλήματος. Η γενιά του πολέμου του 40 ήταν μια γενιά αξιοθαύμαστη. Μια γενιά, η οποία κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Αντιστάθηκε γενναία σε μια αυτοκρατορία και νίκησε. Θυσιάστηκε για την ελευθερία της και κέρδισε. Άφησε την Ελλάδα μεγαλύτερη από ποτέ. Κέρδισε με το αίμα της και την επανένωση με τα Δωδεκάνησα. Άφησε την Ελλάδα στους επόμενους στη μεγαλύτερή της μορφή.
Η επόμενη γενιά ήταν εξίσου ηρωική. Τόσο ηρωική, που η ειρηνική θυσία της ομοιάζει με πραγματική θυσία πολέμου. Δούλεψαν τόσο πολύ, που, όταν ίδρωναν, άφηναν αίμα και όχι ιδρώτα. Η πιο εργατική γενιά Ελλήνων όλων των εποχών. Η γενιά, που το έργο της μπορεί άνετα να συναγωνιστεί το γερμανικό "θαύμα". Παρέλαβαν μια Ελλάδα πλήρως ισοπεδωμένη από τον πόλεμο και την "έχτισαν" από την αρχή. Την έχτισαν σε σημείο να την ευθυγραμμίσουν σχεδόν με το σύνολο της ανεπτυγμένης Ευρώπης. Έχτισαν εκ του μηδενός τις υποδομές της. Δημιούργησαν ένα τεράστιο δημόσιο κεφάλαιο, το οποίο παρήγαγε υπέρ του λαού όλα τα αγαθά, τα οποία θεωρούνται στρατηγικού χαρακτήρα. Ενέργεια, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες κλπ.. Άφησαν ένα σύστημα παιδείας, το οποίο "παρήγαγε" επιστημονικό δυναμικό ευπρόσδεκτο σε όλα τα διάσημα πανεπιστημιακά ιδρύματα αυτού του Πλανήτη. Άφησαν νοσοκομεία, όπου οι γιατροί κοιτούσαν τα συμπτώματα των αρρώστων και όχι τις τσέπες τους. Άφησαν ασφαλιστικά ταμεία γεμάτα. Δεν άφησαν σχεδόν καθόλου εξωτερικό χρέος.
Αυτές τις δύο ταλαιπωρημένες αλλά άξιες γενιές ακολούθησε η γενιά του Πολυτεχνείου. Η γενιά η οποία κληρονόμησε μια Ελλάδα μεγάλη και προπάντων "χτισμένη". Η πιο πλούσια κληρονόμος γενιά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η γενιά, η οποία είχε τον πιο εύκολο ρόλο. Μόνον σωστή διαχείριση επέβαλε ο ρόλος της να κάνει, εφόσον τα δύσκολα τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι. Όμως, η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και αυτή η γενιά δεν είχε καλό "πρωινό". Με το "καλημέρα" αυτή η γενιά έγινε η αιτία να "χαθεί" η Κύπρος. Η πρώτη "υποθήκη" που έβαλε, για να ανέλθει ακόπως στην εξουσία και να διαδεχθεί την προηγούμενη. Αφού κάποιοι αποφάσισαν προκαταβολικά για την "ηγεσία" αυτής της γενιάς, της ζήτησαν επίσης προκαταβολικά το αντίτιμο. Τα αφεντικά θα έπαιρναν την Κύπρο και η γενιά του Πολυτεχνείου θα έπαιρνε τη "σκυτάλη" στην Ελλάδα …Καλή μοιρασιά.
Δεν έχασε η μεταπολεμική γενιά την Κύπρο. Την Κύπρο την έχασε η γενιά της μεταπολίτευσης. Η νέα τότε γενιά, η οποία δέχθηκε να μην αντιδράσει στην εισβολή, γιατί οι "ήρωές" της είχαν προκαταβολικά καταλάβει τις θέσεις τους. Όταν μια νέα γενιά έχει "ήρωες" πριν ακόμα αγωνιστεί ηρωικά για έναν υψηλό στόχο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το κυπριακό ζήτημα εξακολουθεί ακόμα να σέρνεται, γιατί αυτή η ίδια γενιά το "σέρνει". Δεν λύνεται, γιατί η κυρίαρχη γενιά το "χρωστάει". Όταν δηλαδή κάποιοι μεθόδευαν την εισβολή στην Κύπρο, γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν θα αντιδρούσε η Ελλάδα. Γιατί; Γιατί πάντα αυτοί, οι οποίοι αντιδρούν, είναι οι νέοι και στην περίπτωση εκείνη οι νέοι ήταν ήδη "καπελωμένοι" από "ήρωες". "Ήρωες" γενναίους και πατριώτες όσο η Δαμανάκη και ο Παπαχρήστος. "Ήρωες", που, για "ξεκάρφωμα", διαδήλωναν για τη Νικαράγουα και την Παλαιστίνη, αλλά όχι για την Κύπρο. "Ήρωες", που, για "ξεκάρφωμα", πετούσαν πέτρες και μολότοφ στην αστυνομία …Στην αστυνομία των κοινών αφεντικών.
Όλα αυτά έγιναν, γιατί κατόρθωσαν τα ντόπια και ξένα αφεντικά της Ελλάδας να "καπελώσουν" τη γενιά της μεταπολίτευσης …Να βάλουν τους χειρότερους ανθρώπους επικεφαλής της. Για να το κατορθώσουν αυτό, έπαιξαν παιχνίδια βίας τύπου Πολυτεχνείου. Τότε έγινε κάτι το πρωτοφανές. Δεν έγινε φυσιολογική αλλαγή φρουράς μεταξύ των γενιών. Δεν συγκρούστηκαν οι δυνατοί και οι γρήγοροι της νέας γενιάς με τους ισχυρούς της προηγούμενης, ώστε να διεκδικούν σιγά-σιγά μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας. Με τις πλάτες των ξένων και των υπηρεσιών τους η γενιά του Πολυτεχνείου ανέλαβε τη διαχείριση τους συνόλου της εξουσίας, χωρίς να αξιολογηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της σε ένα ικανοποιητικό "βάθος" χρόνου, όπως συμβαίνει συνήθως.
Για λόγους που γνωρίζουν οι προδότες και κάποιες ξένες μυστικές υπηρεσίες, η μεταπολεμική γενιά, η οποία εργάστηκε σαν τους "σκύλους", φορτώθηκε όλα τα κακά. Μια τίμια και εμφανέστατα αγαθή γενιά της δυστυχίας και της ορφάνιας φορτώθηκε τον εμφύλιο, τη Χούντα, αλλά και την καταστροφή της Κύπρου. Για όλα έφταιγαν εκείνοι. Έφταιγαν εκείνοι οι δυστυχείς, οι οποίοι βίωσαν όλες τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και του εμφυλίου που τον ακολούθησε. Έφταιγαν εκείνοι οι αφελείς, γιατί δεν μπόρεσαν ν' αντισταθούν στις αποφάσεις των αφεντικών. Απέναντί τους στεκόταν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η νέα γενιά εκείνης της εποχής. Η γενιά, η οποία, μέσω του "στημένου" Πολυτεχνείου, είχε προκαταβολικά ορίσει τη χαφιεδοηγεσία της. Η γενιά, η οποία θα τα αναλάμβανε όλα και μάλιστα αυτόματα, έχοντας τεράστια "πίστωση". Πίστωση πατριωτισμού, γενναιότητας και δημοκρατικότητας, εφόσον δεν είχε προηγούμενο έργο, προκειμένου να κριθεί με ασφάλεια. Με τις "πλάτες των" αφεντικών του Ανδρέα τα "θεία βρέφη" ανέλαβαν τα πάντα.
Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους ιμπεριαλιστές. Στην κυριολεξία έβαλαν το κατακάθι στην κορυφή. Τον πάτο τον έκαναν "κορυφή". Πώς γίνεται αυτό; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συνωμοτική γνώση και μεθόδευση. Είναι το κόλπο, που γνωρίζει η κάθε νοικοκυρά. Ας φανταστεί ο αναγνώστης ότι η κοινωνία μοιάζει με ένα "τσουβάλι". Ένα "τσουβάλι" γεμάτο με πολύτιμα και όλων των ειδών τα υφάσματα. Ένα "τσουβάλι" όμως, που στον πάτο του είναι βρόμικο. Ένα "τσουβάλι", που στον πάτο του έχει σκατά. Τι πρέπει να κάνεις, όταν θέλεις αυτά τα "σκατά" να τα φέρεις στην κορυφή; Το ίδιο πράγμα που κάνεις, για να γυρίσεις ένα ρούχο από την ανάποδη. Μέσα από μια τρύπα βάζεις το χέρι σου μέχρι τον πάτο και αφού πιάσεις τα "σκατά", τα τραβάς προς τα έξω και στη συνέχεια τα βαστάς στην κορυφή.
Αυτό έκανε και το σύστημα στην Ελλάδα. Έβαλε το "χέρι" του και τράβηξε τα "σκατά" στην κορυφή. Από μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων έπιασε τους χειρότερους και τους τοποθέτησε αυθαίρετα για μια στιγμή στην κορυφή. Από εκεί και πέρα γνώριζε τον τρόπο, ώστε αυτήν τη στιγμή να την κάνει πολύχρονη. Η "τρύπα", που χρησιμοποίησε, για να βάλει το "χέρι" του, ήταν το Πολυτεχνείο. Ένα αόρατο ιμπεριαλιστικό "χέρι" μπήκε από την "τρύπα" του Πολυτεχνείου στην ελληνική κοινωνία και τη "γύρισε" ανάποδα. Την τράβηξε με τέτοιον τρόπο, που το "μέσα" έγινε "έξω". Το "πάνω" έγινε "κάτω". Από εκεί και πέρα το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να σταθεροποιήσει την κατάσταση.
Για τη σταθεροποίηση αυτού του παράδοξου φαινόμενου επιστρατεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου ήταν η "πινέζα" του πάτου, που καρφώθηκε στην "κορυφή" της κοινωνίας, προκειμένου να διατηρεί την ανάποδη δομή της σταθερή. Ο Παπανδρέου ήταν ο "πατέρας" της γενιάς του Πολυτεχνείου. Αυτός, δηλαδή, πήρε πάνω του την εξουσία της προηγούμενης γενιάς και παρέδωσε τη "σκυτάλη" στην επόμενη. Αυτός "έθαψε" τη δική του γενιά και "αγιοποίησε" την επόμενη. Αυτός εξουδετέρωσε με συνοπτικές διαδικασίες την προηγούμενη γενιά. Πήρε το σύνολο της εξουσίας των συνομήλικών του και την παρέδωσε στους νεότερους, οι οποίοι λειτούργησαν ως "παιδιά" του …Στα "θεία" και άλλα "βρέφη". Στην πραγματικότητα την παρέδωσε εκεί, όπου του υπέδειξαν τα αφεντικά του. Ο Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Ο Εβραίος ιδρυτής του πρώην ΠΑΚ, το οποίο ιδρύθηκε με χρήματα του Ρότσιλντ και του Ροκφέλερ.
Αν καταλάβει κάποιος τι ακριβώς ήταν ο Ανδρέας, θα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει "ανάποδα" για μια κοινωνία. Τι θα πει ν' ανέβει ο πάτος της στην κορυφή της και να τη δηλητηριάσει στο σύνολό της. Να τη δηλητηριάσει, γιατί τα "βαρίδιά" της εμφανίζονται να "επιπλέουν" στην κορυφή και ο "αφρός" της να μην κινείται με βάση τη φυσική και αντί να πηγαίνει προς τα "επάνω" να πηγαίνει προς τα "κάτω". Αυτό έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η κυρίαρχη γενιά αυτής της εποχής, πήγαινε στον "πάτο", γιατί απλούστατα η "κορυφή" ήταν κατειλημμένη. Απλά πράγματα. Σε κανονικές συνθήκες το κατακάθι πηγαίνει —λόγω βαρύτητας— στον πάτο και οι άξιοι με κόπο στην κορυφή. Όταν γυρίσεις ανάποδα την κοινωνία, η βαρύτητα εμφανίζεται σαν άνωση και το κατακάθι κατευθύνεται προς την κορυφή της. Οι άξιοι με κόπο και θυσίες προχωράνε διαρκώς προς τα τάρταρα της κοινωνίας. Μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει, μπαίνουν στον χώρο της απαξίας και του περιθωρίου.
Αυτό συνέβη με τη γενιά της μεταπολίτευσης. Η κορυφή της ήταν μόνιμα κατειλημμένη από τους άχρηστους. Κατειλημμένη από τα σκουπίδια της κοινωνίας. Τα σκουπίδια σε όλους τους χώρους, εφόσον το κοινωνικό σταρ-σύστεμ αφορούσε μια κοινωνία απόλυτα ανεστραμμένη. Σε όλους τους χώρους υπήρχαν τα ίδια προβλήματα με τα ίδια πρόσωπα. Όλα αυτά είναι "χτισμένα" πάνω στο ίδιο πρόσωπο …Το πρώτο από τα σκουπίδια, που κυριάρχησαν στη μεταπολίτευση. Το σκουπίδι με το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτόν ανέλαβαν να "φτιάξουν" οι μυστικές υπηρεσίες των ισχυρών σαν τον "πρώτο" και αυτός ήταν που καταδίκασε την κοινωνία στην περίεργη λειτουργία της. Όταν μια κοινωνία έχει σαν "πρώτο" έναν άνθρωπο όπως ο Ανδρέας, είναι θέμα χρόνου να την "πατήσει". Γιατί; Γιατί αυτός, προκειμένου να διατηρήσει τα "πρωτεία", θα πλαισιωθεί από ομοίους του, οι οποίοι θα δημιουργήσουν συνθήκες συμμορίας. Όμως, συμμορία με την ισχύ των ξένων ιμπεριαλιστών και του κρατικού μηχανισμού, είναι ανίκητη.
Αυτό, το οποίο πρέπει να δούμε, είναι το πώς ο Ανδρέας εμφανίστηκε σαν "πρώτος". Εμφανίστηκε σαν "πρώτος", γιατί απλά ήταν ασυναγώνιστος. Κανένας δεν μπορούσε να τον συναγωνιστεί, γιατί απλά έπαιζε μια παράσταση σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ισχυρών. Ακόμα και ο πιο γενναίος Έλληνας δεν μπορούσε να πει αυτά, τα οποία έλεγε ο "θεατρίνος". Ακόμα και ο πιο δημοκράτης Έλληνας δεν μπορούσε να πει αυτά, τα οποία έλεγε ο "αντιδεξιός" Ανδρέας. Ακόμα και ο πιο αντι-ιμπεριαλιστής Έλληνας δεν μπορούσε να πει αυτά, τα οποία έλεγε ο "σοσιαλιστής" Ανδρέας. Ακόμα και ο πιο αντιαμερικανός Έλληνας δεν μπορούσε να πει αυτά, τα οποία έλεγε ο Αμερικανός υπήκοος Ανδρέας. Ακόμα και ο πιο φιλοπαλαιστίνιος Έλληνας δεν μπορούσε να πει αυτά, τα οποία έλεγε ο Σιωνιστής Ανδρέας. Δεν υπήρχε Έλληνας τόσο γενναίος και ταυτόχρονα τόσο ριψοκίνδυνος, που να μπορεί να πει ό,τι έλεγε εκ του ασφαλούς ο δειλός και υποταγμένος Εβραίος.
Να τα κάνουμε όλα αυτά μια "σούμα", για να δούμε τι θα βγει; Ένας λαός κατά κανόνα δημοκρατικός, αντι-ιμπεριαλιστικός, αντιαμερικανικός και φιλοπαλαιστήνιος ποιον θα είχε ως "πρώτο"; Αυτόν, ο οποίος θα τον εξέφραζε απόλυτα. Άρα; Άρα τον Ανδρέα. Τον Ανδρέα, ο οποίος είχε συνεννοηθεί με την τοπική αμερικανική πρεσβεία να λέει ό,τι θέλει, προκειμένου να μην απειλείται το "πρωτείο" του. Ο "πρώτος" των Ελλήνων της μεταπολίτευσης με αυτόν τον τρόπο "κατασκευάστηκε". Ο "πατέρας" της γενιάς του Πολυτεχνείου. Ο πιο πατριώτης, ο πιο μάγκας, ο πιο γενναίος, ο πιο γενναιόδωρος, ο πιο... …Ο πιο "Έλληνας", που ήταν γνήσιος Εβραίος. Γνήσιος Εβραίος, εφόσον οι Εβραίοι ακολουθούν τη γραμμή της μητέρας και αυτός ήταν γιος της Μινέικο. Ο γιος της Εβραίας είναι γνήσιος Εβραίος, ακόμα κι αν ο πατέρας του είναι εξωγήινος.
Γύρω από αυτό το "σκουπίδι" των αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών χτίστηκε το μεταπολιτευτικό σταρ-σύστεμ. Το σταρ-σύστεμ, που χρησιμοποίησε ως συνεκτικό του στοιχείο το "Πολυτεχνείο". Το "Πολυτεχνείο", το οποίο είναι γνωστό ότι "κατασκευάστηκε" από υπηρεσίες όπως η Μοσάντ ή η CIA. Τον "ήρωα" Ανδρέα πλαίσιωσαν οι "ήρωες" του Πολυτεχνείου και από εκεί συνδέθηκαν φίλοι και κολλητοί όλοι σε μια ενιαία δομή. Τον "χέστη", που έκλαιγε, όταν τον συνέλαβαν στο σπίτι του οι αστυνομικοί της Χούντας, τον πλαίσιωσαν οι "χέστες", που έκλαιγαν, για να μην τους συλλάβουν στο Πολυτεχνείο οι ίδιοι Αστυνομικοί. Τον "χέστη", ο οποίος κρυβόταν στη σοφίτα του σπιτιού του σαν τη γάτα, τον πλαίσιωσαν οι "χέστες", οι οποίοι κρυβόταν σαν τα ποντίκια πίσω από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου.
Το ατομικό "πρωτείο" με αυτόν τον τρόπο έγινε συλλογικό "πρωτείο" …Το "πρωτείο" της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα …Το πρωτείο της συμμορίας, που κυβερνά τη χώρα σχεδόν στο σύνολο της μεταπολίτευσης …Το πρωτείο της συμμορίας, που δηλώνει αυθαίρετα "σοσιαλιστική" και "αριστερή", γιατί αυτό επιβάλει το πολιτικό μάρκετινγκ του τύπου …"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά". Γι' αυτόν τον λόγο ακόμα και σήμερα η νεολαιίστικη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται το Πολυτεχνείο και το σύμβολό του, που είναι μια ελληνική σημαία, ως ιδιοκτησία του. Σε μπαούλα της ΠΑΣΠ βρίσκεται η δήθεν "ηρωική" σημαία του Πολυτεχνείου.
Αυτή η συμμορία ήταν το απόλυτο κατακάθι της κοινωνίας. Παλιοί χαφιέδες της χουντικής ασφάλειας, οι οποίοι παρίσταναν τους αντιχουντικούς αγωνιστές. Παλιοί λακέδες του παρακράτους, οι οποίοι παρίσταναν τους "δημοκράτες" δημοσιογράφους. Παλιοί περιθωριακοί της τράκας και της ξεφτίλας. Χασικλήδες, οι οποίοι κινούνταν στα όρια της εμπορίας για τα έξοδά τους. Κοινά τεμπελόσκυλα, που λαθροβιούσαν στους τεκέδες και στα χαμαιτυπεία της Πρωτεύουσας. Κολομπαράδες, οι οποίοι, προκειμένου να ανελιχθούν στο σύστημα, εξυπηρετούσαν "δημοκράτες" εκδότες και άλλους ανώμαλους μεγαλοαστούς της πρωτεύουσας. Πούστηδες, οι οποίοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν εραστές, αναλάμβαναν τις πιο βρόμικες αποστολές. Πόρνες πρόθυμες να κοιμηθούν με τον "μεγάλο τιμονιέρη", προκειμένου να διακριθούν στην πολιτική. Ζιγκολό της συμφοράς, οι οποίοι εξυπηρετούσαν πλούσιες γραίες. Ό,τι σκουπίδι υπήρχε στην Αθήνα, αφέθηκε ελεύθερο μετά την "πλημμύρα" που ακολούθησε της πτώσης της Χούντας. Ό,τι λύμα υπήρχε στην επαρχία, "αποστραγγιζόταν" κι αυτό στη μεγάλη "λεκάνη" της Πρωτεύουσας. Καθάρματα με την αρχαία σημασία του όρου …Σκουπίδια δηλαδή.
Αυτά όλα τα σκουπίδια, τα οποία αφέθηκαν να κατακλύσουν την πρωτεύουσα, ήταν που συνέθεσαν το ΠΑΚ του κακοποιού Ανδρέα. Το ΠΑΚ, το οποίο στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα όλης της χώρας. Με αυτούς τους ανθρώπους του υποκόσμου στήθηκε η μεταπολίτευση. Αυτούς δυστυχώς ακολούθησαν οι φτωχοί και αναξιοπαθούντες της κοινωνίας. Με "θεμέλιο" τον Ανδρέα και "ακρογωνιαίους" λίθους τους "ήρωες" του Πολυτεχνείου "χτίστηκε" το άθλιο "οικοδόμημα" της μεταπολίτευσης. Με τη βοήθεια του παρακράτους, των ξένων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων χαφιέδων τους, όλοι αυτοί σταδιακά κατέλαβαν όλους τους ζωτικούς μηχανισμούς της κοινωνίας. Με "μαγνήτη" τον Ανδρέα όλοι αυτοί άρχισαν να μονοπωλούν τους ευαίσθητους χώρους της κοινωνικής λειτουργίας. Αυτοί αυτοαναγορεύτηκαν "Αριστεροί" και "Σοσιαλιστές" και προσπαθούσαν να ζήσουν με το σύνθημα ο "λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά". Αυτοί ήταν η "Αριστερά" της μεταπολίτευσης.
Απλό κόλπο, στο οποίοι οι πάντες ήταν "μιλημένοι". Όσο "Αριστεροί" ήταν αυτοί, άλλο τόσο "Δεξιοί" ήταν οι απέναντί τους. Όλοι στο κόλπο. Θωράκισε το "μαγαζί" του ο Καραμανλής με το δήθεν "αντιδεξιό" παπανδρεϊκό σύνθημα. Θωράκισε το "μαγαζί" του ο Παπανδρέου με τη δήθεν "αντικομμουνιστική" άμυνα της Δεξιάς απέναντί του. Ο υπόδικος παιδεραστής έδειχνε τον καταδικασμένο βιαστή, για να εμφανιστεί σαν "καθαρός". Το παιχνίδι είχε ήδη στηθεί αριστοτεχνικά. Μέχρι να μάθει ο λαός τι σημαίνει "Αριστερά", θα έπρεπε να ζει, "μη ξεχνώντας" τι σημαίνει "Δεξιά". Για να μην του βάλουν "χέρι" οι "Δεξιοί", θα τον έσπρωχναν λίγο από "πίσω" οι "Αριστεροί".
Η επιτυχία αυτού του σχεδιασμού οφείλεται στην "ιδιοσυχνότητα" του παπανδρεϊσμού, τον οποίο εξέφραζε με τον πιο απόλυτο τρόπο ο ίδιος Ανδρέας. Ο παπανδρεϊσμός μοιάζει με ιδεολογία σ' ό,τι αφορά τον διαχωρισμό τόσο των φίλων και των εχθρών του όσο και των στόχων του. Είναι η "ιδεολογία" του ανίκανου, ο οποίος θέλει να προοδεύσει εις βάρος του ικανού. Είναι η "ιδεολογία" του τεμπέλη, ο οποίος θέλει να προοδεύσει εις βάρος του εργατικού. Είναι η "ιδεολογία" του βλάκα, ο οποίος θέλει να "καπελώσει" τον έξυπνο. Είναι η "ιδεολογία" του δειλού, ο οποίος θέλει να δοξαστεί εις βάρος του γενναίου. Είναι η "ιδεολογία" του "μη χειρότερου" Ανδρέα, που θέλει να "καπελώσει" μια κοινωνία αξίων ανθρώπων. Ανθρώπων, οι οποίοι είναι πιο έξυπνοι, πιο τίμιοι, πιο γενναίοι, πιο πατριώτες, πιο αξιόλογοι, πιο.... από αυτόν. Ανθρώπων που, αν ήταν λίγο πιο γενναίοι απ' ό,τι συνήθως, θα αρκούσε ένα ατύχημα στη Βουλιαγμένης, για τους "ξεφορτωθούν".
Ακριβώς εδώ βρίσκεται το μυστικό του παπανδρεϊσμού. Επειδή αναζητά το δύσκολο σε μια σύγκρουση και το οποίο είναι η νίκη του "αδύναμου" απέναντι στον δικαίως πιο ισχυρό, είναι "συμπαθές" στους αναξιοπαθούντες της κοινωνίας. Ο δικαίως ικανός ταυτίζεται με τον αδίκως ισχυρό και αυτό προκαλεί παρανοήσεις. Προκαλεί τα ένστικτα της κοινωνίας και δημιουργεί μια παράλογη ταύτιση μεταξύ των ανίκανων της κοινωνίας και των αδυνάμων της. Ταύτιση ανάμεσα σ' αυτούς που θέλουν να διακριθούν χωρίς προσόντα και σ' αυτούς που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επειδή αυτοί οι δεύτεροι μοιάζουν "επιφανειακά" με τους πρώτους, τους "ακολουθούν". Ενώ οι φτωχοί και οι αποκλεισμένοι είναι αδύναμοι για άλλους λόγους, εντούτοις ευθυγραμμίζονται με τους τεμπέληδες, τους δειλούς και τους ανίκανους, όταν μάχονται υπό δυσμενείς συνθήκες. Αυτό είναι όλο το μυστικό.
Το ΠΑΣΟΚ είχε μόνιμη επαφή με την εξουσία, γιατί κατόρθωνε και έπειθε τους φτωχούς και τους κοινωνικά αποκλεισμένους ότι θα τους βοηθήσει να "σπάσουν" τα "στεγανά" της κοινωνίας. Ότι θα τους βοηθήσει να "νικήσουν" στη ζωή τους. Το ΠΑΣΟΚ είχε μόνιμη επαφή με την εξουσία, γιατί ο παπανδρεϊσμός δημιουργούσε μαζικά συνενόχους σε ομόκεντρους "κύκλους". Στον έναν ανάξιο "ήρωα", που ο παπανδρεϊσμός εξασφάλιζε μεγάλη καριέρα, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ και έδινε σε αρκετούς φτωχούς μια ταπεινή θέση στο δημόσιο. Στον έναν δειλό "ήρωα", που ο παπανδρεϊσμός εξασφάλιζε μεγάλη δόξα, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ και έδινε σε ανθρώπους χωρίς μέσον μια καλή προαγωγή ή μια προνομιακή μετάθεση. Στον έναν τεμπέλη "ήρωα", που ο παπανδρεϊσμός εξασφάλιζε ένα καλό δάνειο, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ και έδινε σε ταλαίπωρους μια αυθαίρετη σύνταξη. Τζάμπα πράμα… και μάλιστα με έξοδα του δημοσίου, αν σκεφτεί κάποιος τα κέρδη των πονηρών.
Αυτή η πυραμίδα συμφερόντων είναι εκείνη, που δίνει στο ΠΑΣΟΚ τη μακροβιότητα και την ισχύ του. Ο μικρός "κύκλος" βολεμένων γύρω από τον "πατέρα" του Πολυτεχνείου δημιουργεί μεγαλύτερους "κύκλους" βολεμάτων, οι οποίοι φτάνουν στα απώτατα όρια της κοινωνίας. Έτσι εξασφαλίζονται για την οικογένεια Παπανδρέου κοινωνικοί σύμμαχοι, που την καθιστούν πανίσχυρη. Οι λίγοι "παπανδρεϊκοί", οι οποίοι έχουν γίνει διάσημοι και πλούσιοι εξαιτίας της και χρωστάνε πολλά στην οικογένεια Παπανδρέου, ταυτίζονται με τους πολλούς "πασόκους", οι οποίοι απλά φάγανε λίγο "ψωμάκι" εξαιτίας του κόμματος. Το ένα συντηρεί το άλλο και η πορεία μέσα στον χρόνο είναι εξασφαλισμένη. Η οικογένεια βρίσκει "ορκισμένους" πανίσχυρους οπαδούς να την υπερασπιστούν ό,τι κι αν κάνει και παράλληλα δεν χάνεται, γιατί την στηρίζει μια μεγάλη μάζα φουκαράδων, που αισθάνεται μια ηθική "υποχρέωση" απέναντί της.
Όλοι οι Παπανδρέου είχαν τις δυνατότητες να συντηρήσουν αυτήν την "ιδεολογία". Ο καθένας για τους δικούς του λόγους και εξαιτίας των δικών του χαρακτηριστικών διαιώνισαν την κατάσταση. Έτσι γεννήθηκε ο παπανδρεϊσμός του δειλού Γεωργίου, ο οποίος ήθελε να διακριθεί σε μια γενναία κοινωνία, που είχε αντισταθεί στους Ναζί κατακτητές. Έτσι επέζησε ο παπανδρεϊσμός του τεμπέλη Ανδρέα, ο οποίος ήθελε να διακριθεί σε μια κοινωνία σκληρά εργαζομένων, που είχε ρίξει μια Χούντα. Έτσι φιλοδοξεί να επιβιώσει ο παπανδρεϊσμός του βλάκα Γιωργάκη, ο οποίος θέλει να διακριθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία, η οποία —δεν γνώρισε την ανέχεια και έχει μορφωθεί— αναζητά το "βήμα" της.
Με αυτόν τον τρόπο συντηρείται ακόμα και σήμερα η κοινωνική "πυραμίδα", που διατηρεί τον πάτο στη κορυφή. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κοινωνία λειτουργεί ανάποδα και βασιλεύει η αναξιοκρατία. Η αναξιοκρατία, η οποία θίγει την κοινωνία και άρα τους πολλούς και δυστυχώς διαιωνίζεται πολλές φορές με ψήφους των πολλών. Αυτή ήταν η επιτυχία του παπανδρεϊσμού, που "διαπότισε" τη γενιά του Πολυτεχνείου. Στήριζε ο κόσμος με την ψήφο του αυτήν την αθλιότητα. Μια γενιά "καμένη" από την κορυφή μέχρι τη βάση. Μια γενιά, η οποία ποτέ δεν κατάλαβε τι πραγματικά είναι κορυφή και τι πάτος. Μια γενιά, η οποία έστησε μια κοινωνική "πυραμίδα" και η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα χωνί βυθισμένο στα κοινωνικά "σκατά". Εκεί όπου αναζητά τους "κορυφαίους".
Τα αποτελέσματα ήταν αυτά, τα οποία "απολαύσαμε" καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Το "κατακάθι" εγκαταστάθηκε μόνιμα στην κορυφή της κοινωνίας. Οι "τελευταίοι" ανέλαβαν σαν "πρώτοι" να "ηγηθούν" της κοινωνίας. Οι προδότες ανέλαβαν να εκφράσουν τους πατριώτες. Οι τεμπέληδες και οι άεργοι ανέλαβαν να διεκδικήσουν δικαιώματα για λογαριασμό των εργαζομένων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέλαβαν να "προστατεύσουν" τους ιδιωτικούς υπάλληλους. Οι αστοί ανέλαβαν να εκφράσουν τα "δίκια" της αγροτιάς.
Άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τη φασολιά από τη μηλιά μιλούσε, σαν εκπρόσωπος των αγροτών, επειδή είχε επαναστατικό "μπακγράουντ", άσχετα αν η μόνη τσάπα που είχε ποτέ στη ζωή του ήταν σε επάργυρο μπρελόκ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ό,τι μέχρι τότε απαγόρευε η λογική, έγινε μια καθημερινότητα. Γιατί; Γιατί επικεφαλής δεν ήταν οι κοινοί εκπρόσωποι των κοινωνικών τάξεων. Επικεφαλής αυτών των τάξεων ήταν οι "ήρωες". Ο "Όλυμπος" είχε κατέβει στην Ελλάδα και οδηγούσε την ελληνική κοινωνία στη "θέωση". Οι "ήρωες" του Πολυτεχνείου που θα οδηγούσαν την γενιά τους στον "παράδεισο".
Δεν μιλάμε για απλή επιβίωση. Μιλάμε για υψηλούς στόχους. Οι άνθρωποι ήταν "ημίθεοι". Δεν θα άλλαζαν μόνον την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο. Ο "ήρωας" Ανδρέας θα έσωζε τον Τρίτο Κόσμο και οι "ήρωες" του Πολυτεχνείου θα έσωζαν την Ελλάδα. Δεν ήταν κοινοί δημόσιοι υπάλληλοι ή αστοί ή τεμπέληδες …Ήταν "ήρωες". Ο "ηρωισμός" τους τραγουδιόταν κάθε χρόνο. Το κράτος είχε αργία στην επέτειο του ηρωισμού τους. Τα σχολεία στολίζονταν σαν επαρχιακές ταβέρνες και έκαναν εκδηλώσεις. Όλοι οι επίδοξοι "διάδοχοί" τους έκαναν "πρόβες" ηρωισμού και πετροπόλεμου εκείνη την ημέρα με την αστυνομία. Κάθε χρόνο την ίδια μέρα καίγονταν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, για να "θυμάται" ο λαός τη μεγάλη "πυρκαγιά".
Ο ένας χώρος μετά τον άλλο "αλώνονταν" από τους "ήρωες". Στον συνδικαλισμό κυριαρχούσαν σκουπίδια τύπου Πρωτόπαπα, Πολυζωγόπουλου και Παναγόπουλου. Στη δημοσιογραφία κυριαρχούσαν σκουπίδια τύπου Φυντανίδη, Ψυχάρη και Κωστόπουλου. Στην πολιτική κυριαρχούσαν σκουπίδια τύπου Τσοχατζόπουλου, Σιφουνάκη και Μαντέλη, Στην τέχνη κυριαρχούσαν σκουπίδια τύπου Μελίνας, Ταχτσίδων και Θεοδωράκηδων. Στην πνευματική κοινότητα κυριαρχούσαν σκουπίδια τύπου Βερέμη, Βέλτσου και Μεταξόπουλου. Όλοι αυτοί είχαν συνθέσει μια συμμορία ανίκητη.
Όποιον και να αμφισβητούσες, έρχονταν οι υπόλοιποι και σε "σακάτευαν". Όποιον και να πολεμούσες, είχες απέναντί σου ένα πανίσχυρο μπλοκ με άπειρα μέσα και δύναμη να αμυνθεί και να σου προκαλέσει ζημιά. Ένα μπλοκ, το οποίο απειλούσε ακόμα και με βία, εφόσον συνδεόταν άμεσα με παρακρατικές και δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ένα μπλοκ, το οποίο αντιλήφθηκε γρήγορα την αξία της "διαπλοκής" και φρόντισε να δημιουργήσει και να συνδεθεί με μια οικονομική ελίτ όμοιας καταγωγής και ανάλογης ποιότητας. Ποιότητας του χειρίστου είδους τύπου Κόκκαλη, Μπόμπολα και Λαμπράκη. Όλοι "δημοκράτες", "αριστεροί" φίλοι του Ανδρέα και βέβαια κλέφτες του δημοσίου πλούτου.
Αυτή η γενιά είναι που σήμερα χρεοκόπησε. Η γενιά, που αφού συμμετείχε σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο τριάντα και πλέον χρόνων, αφήνει πίσω της "συντρίμμια". Η γενιά, η οποία μας έβαλε στο ΔΝΤ. Η γενιά, η οποία παρέδωσε το ελληνικό κράτος σε ξένους κατακτητές. Η γενιά, η οποία κληρονόμησε τα πάντα και αφήνει στους κληρονόμους της μόνον χρέη. Όχι απλά δεν αφήνουν ως γενιά τίποτε ως "κληρονομιά" για τους επόμενους, αλλά υποθηκεύουν τα πάντα εις βάρος όλων των μελλοντικών γενιών. Κατέστρεψαν ό,τι παρέλαβαν και άρα τις διαδοχικές κληρονομιές πολλών γενιών Ελλήνων και ταυτόχρονα "κληροδοτούν" απίστευτα χρέη στους επόμενους.
Τίποτε δεν έχουν αφήσει. Ακόμα κι αυτά που θεωρούνται ως αδύνατον να πειραχθούν, τα έχουν πειράξει. Μοιράζουν υπηκοότητες χωρίς κριτήρια και απειλούν με αλλοίωση το ίδιο το ελληνικό έθνος. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους ν' αλλάξουν την ελληνική γραμματική, για να μην "μπερδεύονται" οι λαθρομετανάστες. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να δώσουν στους Έλληνες και δεύτερη επίσημη γλώσσα. Έχουν συμφωνήσει με τους ξένους να "αμβλύνουν" τις "γωνίες" της ελληνικής ιστορίας, για να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν το κεφάλαιο "Μακεδονία" στους σκοπιανούς χασισέμπορους του Σόρος. Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυθεντικοί Έλληνες στο νότιο άκρο των Βαλκανίων. Θα υπάρχουν κάποιοι περίεργοι φτωχοί "σερβιτόροι" των ισχυρών, οι οποίοι δεν θα μιλάνε κανονικά ελληνικά και θα σκοτώνονται σε συνωστισμούς, όπως κάποιοι πρόγονοί τους. Όταν δεχόμαστε σήμερα οι "Μακεδόνες" να μιλάνε σλαβικά, γιατί να μιλάνε στο μέλλον οι Έλληνες ελληνικά;
Αυτά έχουν συμφωνήσει με τα αφεντικά τους. Με τους "δανειστές" μας. Εκτελώντας τις εντολές αυτών των δανειστών, έχουν αρχίσει να δημιουργούν συνθήκες μη αναστρέψιμες. Συνθήκες, οι οποίες δεν θα μπορούν ν' ανατραπούν από τους Έλληνες, ακόμα κι αν το θέλουν. Με τον προδοτικό Καλλικράτη και τα δικαιώματα που έδωσαν αυθαίρετα στη μωαμεθανική μειονότητα και στους λαθρομετανάστες, στην πραγματικότητα "παγιδεύουν" με "δυναμίτες" το σύνολο του εθνικού κρατικού "οικοδομήματος". Ακυρώνουν τον κόπο και τη θυσία της γενιάς του πολέμου. Ταυτόχρονα με την αθλιότητά τους ακυρώνουν τον κόπο και τη θυσία της γενιάς της ανασυγκρότησης. Έχουν ξεπουλήσει το σύνολο των μεγάλων κερδοφόρων και ζωτικής σημασίας για την κοινωνική λειτουργία ΔΕΚΟ. Έχουν αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν φτάσει στο σημείο να ενοχλούνται που ζουν οι προηγούμενοι και πρέπει να εισπράξουν τις συντάξεις τους.
Όμως, ως γνήσια παράσιτα, δεν αρκούνται στο να λεηλατήσουν τις προηγούμενες γενιές …Λεηλατούν και τις επόμενες. Δεν ξεπούλησαν τα πάντα και κατέφαγαν τα πάντα …Υποθήκευσαν τα πάντα. Δεν έφαγαν μόνον τα υπάρχοντα …Τρώνε και τα μη υπάρχοντα. Παίρνουν διαρκώς νέα δάνεια, υποθηκεύοντας και το μέλλον της νέας γενιάς. Υποθήκευσαν τα πάντα γι' αυτά τα δάνεια. Γι' αυτόν τον λόγο μπήκαν στο ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο μας έβαλαν στο ΔΝΤ. Προκειμένου οι ίδιοι ν' αποφύγουν το κόστος της καταστροφής, την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν, μετακινούν την εκδήλωσή της. Προκειμένου να εισπράξουν τις δικές τους συντάξεις, θα ξεπουλήσουν και τη λιγοστή κληρονομιά, η οποία απέμεινε για την επόμενη γενιά. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων στο "βάθος" του χρόνου, που αφορά μόνον τους ίδιους, βάζουν το μέλλον του ελληνισμού στο "σφαγείο".
Η επόμενη γενιά αυτής του Πολυτεχνείου προβλέπεται να εργάζεται αποκλειστικά και μόνον, για να εισπράξει τη σύνταξή της η γενιά του Πολυτεχνείου. Δεν προβλέπεται σύνταξη γι' αυτήν τη γενιά. Ακόμα όμως κι αυτό δεν φτάνει. Σε μια καταστραμμένη οικονομία δεν φτάνουν ούτε οι εισφορές των λίγων εργαζομένων για τις "ρυθμισμένα" πολύ πλούσιες συντάξεις της γενιάς των "ηρώων". Την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό,  κάθονται και καταγράφουν το εναπομείναν δημόσιο κεφάλαιο. Το καταγράφουν, για να το πουλήσουν. Να το πουλήσουν για "ψίχουλα", για να εξασφαλίσουν τις συντάξεις τους. Να εξασφαλίσουν το "σαρκίο" τους. Παραπέρα δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει. Το σκατοσάκουλό τους να γεμίζει, για όσο διάστημα υπάρχει. Το θηριώδες σκατοσάκουλο, αν κρίνουμε από τα μεγέθη των Πάγκαλων και των Βενιζέλων. Καμία μελλοντική γενιά Ελλήνων δεν πρόκειται να επιβιώσει, αν φορτωθεί τα χρέη, τα οποία μεθοδεύουν να της φορτώσουν οι άχρηστοι.
Αυτά είναι τα τελικά κατορθώματα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Τα κατορθώματα των "ηρώων". Τα κατορθώματα αυτών, οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή της κοινωνίας, πετώντας την ημέρα πέτρες και καδρόνια στην αστυνομία και κυκλοφορώντας με αυτοκίνητα ξένων πρεσβειών τη νύχτα. Τα κατορθώματα αυτών, οι οποίοι "πολέμησαν" τους ιμπεριαλιστές με τα "σκονάκια" που έπαιρναν από την αμερικανική πρεσβεία. Η γενιά, η οποία τα έφαγε όλα και επειδή τελείωσαν όλα, βιάζεται να βγει στην πρόωρη σύνταξη, που εξασφαλίζει η διαχείριση του ΔΝΤ. Η γενιά, η οποία μας παρέδωσε ένα χάος …και έναν Γιωργάκη να μας κυβερνά. Τον Εβραίο εισπράκτορα της Goldman Sachs.
Αυτά είναι τα "μεγάλα" και "θαυμαστά", που μας παρέδωσε η γενιά του Πολυτεχνείου. Η γενιά της χρεοκοπίας. Η γενιά, η οποία κατάφερε και χρεοκόπησε, παρ’ όλο που είχε τη μεγαλύτερη "πίστωση" στην ελληνική ιστορία. Η γενιά, η οποία μας παρέδωσε μια κατεστραμμένη πατρίδα και έναν γνήσιο Παπανδρέου, για να γίνει "πατέρας" της επόμενης γενιάς. Στο ίδιο έργο θεατές. Επιχειρούν να ξανατραβήξουν τα "σκατά" από τον πάτο της κοινωνίας, ώστε να διαιωνιστεί η κατάσταση. Τα "παιδιά" του Ανδρέα αποφάσισαν να βάλουν επικεφαλής της κοινωνίας μας το γνήσιο παιδί του Ανδρέα. Μαζί μ' αυτόν όλα τα φυσικά παιδιά των πρωταγωνιστών και συνεταίρων του Ανδρέα. Ο Κωστάκης του Καραμανλή και η Ντορούλα του Μητσοτάκη.
Σκαλίζουν στον "πάτο" της κοινωνίας, για να επαναλάβουν και στη νέα γενιά την ίδια επιτυχία. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον άχρηστο Γιωργάκη σε "καρφί" του πάτου της κοινωνίας, αλλά δεν μπορούν. Προσπαθεί ο φουκαράς να δημιουργήσει τη νέα "συμμετοχική" δημοκρατία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά κανένας δεν τσιμπάει. Τον έντυσαν με κολλάν, πορτοκαλί παπούτσια και Mp3, για να τον εμφανίσουν σαν τον μοντέρνο "πατέρα" μιας μοντέρνας και σύγχρονης γενιάς, αλλά αυτός τούς βγήκε λίγο σαν gay σε εκδηλώσεις "υπερηφάνειας". Τίποτε δεν τους πιάνει με τον Γιωργάκη. Ενώ είναι μια αυθεντική "κουράδα" του πάτου, δεν τους κολλάει εύκολα στο "ταβάνι", ώστε να γυρίσουν ανάποδα την επόμενη γενιά. Δεν στέκεται με τίποτε όρθιο το ανάποδο "τσουβάλι" της Νέας Εποχής.
Τα ανάλογα προβλήματα έχουν και στην πλαισίωσή του. Προσπάθησαν τα αφεντικά του να βάλουν το χέρι τους στα "σκατά" μέσω των Δεκεμβριανών, αλλά ούτε αυτό τους έπιασε. Αμόλησαν τη νεολαία στους δρόμους, για ν' αρπάξουν και να δοξάσουν τους χειρότερους, αλλά δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Αμόλησαν, όπως αποδείχθηκε —από τους συλληφθέντες— τα δικά τους φυσικά παιδιά, για να τους μιμηθούν στην εύκολη "επιτυχία". Δυστυχώς όμως γι' αυτούς δεν πέτυχε η μεθόδευση. Δεν έφτασαν τα "καδρόνια", οι "μολότωφ" και οι "πέτρες", για να δημιουργήσουν ανάμεσα στα δικά τους παιδιά νέες Δαμανάκησες και Παπαχρήστους. Ό,τι κι αν έκαναν μέχρι τώρα, για να επαναλάβουν το "θαύμα" του Πολυτεχνείου, δεν τους "έπιασε". Ό,τι κι αν έκαναν, για να μεταφέρουν την παθογένεια της γενιάς του Πολυτεχνείου στην επόμενη γενιά, δεν λειτούργησε. Προώθησαν νεότερους Ραγκούσηδες και Πεταλωτήδες, αλλά αυτοί δεν μπορούν να τραβήξουν στον "πάτο" τη γενιά τους.
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πλέον τι συμβαίνει. Αντιλαμβάνεται τον λόγο, που αυτή η γενιά των πονηρών και αθλίων έβαλε επικεφαλής της έναν βλάκα όπως τον Γιώργο. Γιατί; Για να την εξασφαλίσει. Για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της και την ατιμωρησία της. Στο ΔΝΤ μπήκαμε για πολύ απλούς λόγους. Μπήκαμε, για να εξακολουθήσει ο Ανδρέας ή ο Θεοδωράκης να "ζουν" και μας "φωτίζουν" με το σκότος τους. Μπήκαμε, για να εξασφαλίσει ο κάθε Τσοχατζόπουλος τα σπίτια του και να μην τιμωρηθεί. Μπήκαμε, για να εξασφαλίσει ο Λαλιώτης το "σπιτάκι" που κληρονόμησε από τον παππού του. Μπήκαμε, για να εξασφαλίσει ο κάθε Μαντέλης τις χορηγίες του, χωρίς να τιμωρηθεί. Μαζί μ' αυτούς να εξασφαλίσουν τα τεμπελόσκυλα και τα παράσιτα των ξεπουλημένων ΔΕΚΟ τα όσα "πρόωρα" εξασφάλισαν στις συμφωνίες τους με τους δανειστές μας …Τους γενναιόδωρους μόνο μ' αυτούς δανειστές μας. Γι' αυτό μπήκαμε στο ΔΝΤ.
Η γενιά, η οποία με τις "πλάτες" των αφεντικών ανέλαβε τη διαχείριση εις βάρος της προηγούμενης, εκμεταλλεύεται τις ίδιες "πλάτες", για να μην παραδώσει κανονικά τη διαχείριση στην επόμενη γενιά. Αυτή η παράδοση είναι που την τρομοκρατεί τώρα. Αυτήν φοβούνται τώρα και γι' αυτό είναι τόσο υπάκουα παιδιά στους δανειστές μας. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν ανοίξει εσπευσμένα όλους τους επικίνδυνους φακέλους που τους αφορούν. Με δικές τους εξεταστικές προσπαθούν να κλείσουν όλα τα δικά τους θέματα. Εξεταστική για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, εξεταστική για το "μαγείρεμα" οικονομικών στοιχείων, εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα, Βατοπέδια και Siemens κλπ.. Προσπαθούν να αυτοαπαλλαγούν και να δημιουργήσουν δεδικασμένα, τα οποία θα απαγορεύουν στην επόμενη γενιά να τους κρίνει και άρα και να μπορεί να τους τιμωρήσει. Οι σημερινοί διαχειριστές "αυτοκρίνονται", για ν' αναγκάσουν τους επόμενους ν' αναλάβουν διαχείριση χωρίς να τους κρίνουν. Όλα αυτά βέβαια και πάλι με τις "πλάτες" των αφεντικών τους.
Φιλοδοξούν να παραδώσουν την πραγματική διαχείριση στους ξένους του ΔΝΤ, ώστε η επόμενη γενιά να κυβερνηθεί από υπαλλήλους του ΔΝΤ. Να κατακτηθεί η χώρα από το ΔΝΤ, ώστε η επόμενη γενιά να κυβερνηθεί από επιλεγμένους και διορισμένους υπαλλήλους του ΔΝΤ. Υπαλλήλους, οι οποίοι ποτέ δεν θα τολμήσουν να πειράξουν τα κοπρόσκυλα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Υπαλλήλους, οι οποίοι ποτέ δεν θ' ανοίξουν τους "φακέλους" της διαφθοράς και της προδοσίας των "ηρώων". Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουν σαν θεό τους έναν βλάκα όπως τον Γιώργο. Ο Γιώργος είναι ο εκλεκτός του ΔΝΤ και ο μόνος που μπορεί να τους υποσχεθεί σωτηρία. Γι' αυτόν τον λόγο τούς υπόσχεται άπειρες εξεταστικές επιτροπές για τα θέματα που τους απειλούν. Θα γίνει με τις εξεταστικές ό,τι έγινε με τον "φάκελο" της Κύπρου. Όσα μάθαμε τριανταπέντε χρόνια για την Κύπρο άλλα τόσα θα μάθουμε και για τα σκάνδαλα. Η γενιά, η οποία μας κόστισε μισή Κύπρο για να "διοριστεί", θα μας κοστίσει μισό Αιγαίο για να "συνταξιοδοτηθεί", χωρίς να κινδυνεύσουν τα κλοπιμαία της.
 Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο κόσμος, έστω και την τελευταία στιγμή, δείχνει ότι δεν θα πιαστεί εκ νέου θύμα. Στις πρόσφατες εκλογές με την τεράστια αποχή τούς έστειλε το μήνυμα. Ο λαός τούς έδειξε ότι δεν θέλει να τους βλέπει ούτε "ζωγραφιστούς", άσχετα αν αυτοί εξακολουθούν να επιμένουν να τον "σώσουν". Βέβαια —και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι— δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τα σωστά, που έκανε αυτή η γενιά. Είναι σχεδόν βέβαιο, για παράδειγμα, ότι οι Έλληνες δεν θα πεθάνουν από το παθητικό κάπνισμα. Μπορεί να πεθάνουν από την πείνα ή από κανέναν συνωστισμό, αλλά όχι από τον καπνό. Φροντίζει γι' αυτό η γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι αποφασισμένοι να μας σώσουν από το παθητικό κάπνισμα. Θα μας σώσουν, ακόμα και χωρίς να το θέλουμε. Ακόμα και επιβάλλοντάς μας πρόστιμα. Να μείνει και λίγο επιπλέον κέρδος και στους ίδιους.
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι το "έργο" της Μεταπολίτευσης τελειώνει. Καλώς ή κακώς, εύκολα ή δύσκολα, τελειώνει. Τελειώνει, όχι γιατί "ξύπνησε" απότομα ο κόσμος, αλλά γιατί τελείωσαν τα "υπνωτικά" του συστήματος. Δεν έχουν άλλα περιθώρια. Έκλεισε ο κύκλος της Μεταπολίτευσης, γιατί ολοκληρώθηκε και η επήρεια του "χαπιού" της Αριστεράς. Απλά πράγματα. Από το 1950 μέχρι το 1980 ο λαός ήταν "υπνωτισμένος" από το "χάπι" της Δεξιάς. Για τριάντα χρόνια δούλευε άψογα αυτό το "χάπι" …Για να μην μας κυβερνήσουν οι σταλινικοί προλετάριοι, οι Έλληνες προτιμούσαν τα "σκατά" της Δεξιάς. Από το 1980 μέχρι το 2010 ο λαός ήταν "υπνωτισμένος" από το "χάπι" της Αριστεράς. Για τριάντα επίσης χρόνια δούλευε αυτό το "χάπι" …Για να μην μας κυβερνήσει η Δεξιά, οι Έλληνες προτιμούσαν τα "σκατά" της Αριστεράς.
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι λέμε; Οι ίδιοι ξένοι ιμπεριαλιστικοί παράγοντες ήταν αυτοί, οι οποίοι μόνιμα μας έδιναν τα δήθεν διαφορετικά "χάπια". Οι Αγγλοαμερικανοί μάς έδωσαν το "χάπι" της Δεξιάς με "νοσοκόμο" τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αυτόν, ο οποίος μας οδήγησε στον εμφύλιο και έχτισε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα. Αυτόν, ο οποίος θεμελίωσε τη σκληρή μεταπολεμική "Δεξιά". Αυτήν τη "Δεξιά", την οποία δεν θα "ξεχνούσε" ο δήθεν αριστερός γιος του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος, ως "νοσοκόμος" των ίδιων Αγγλοαμερικανών, μας έδωσε το "χάπι" της Αριστεράς. Της Αριστεράς της δήθεν "αντίστασης", αλλά και των κομματικών βολεμάτων και της αναξιοκρατίας των "ηρώων". Τώρα, που τελειώνει η επήρεια αυτού του "χαπιού", έρχεται ο δικός του γιος να το εκμεταλλευτεί. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι επέλεξαν τους προηγούμενους Παπανδρέου ως "νοσοκόμους", είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας εμφανίζουν ως "νοσοκόμο" τους και τον Γιωργάκη. Τον τρίτο στη σειρά Παπανδρέου. Προσπαθεί αυτός ο βλάκας να μας δώσει το νέο "χάπι" της ραγκουσικής αξιοκρατίας, της πράσινης ανάπτυξης και της ΔΝΤκής "σωτηρίας".
Δυστυχώς όμως γι' αυτόν δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Τώρα τελείωσαν οι χρήσιμοι "βάρβαροι" και έμειναν μόνον τα "σκατά". Ο λαός είδε πλέον καί τις δύο όψεις της Σελήνης. Ο λαός, που δεν "ξεχνά" τι σημαίνει Δεξιά, "έμαθε" ακριβά τι σημαίνει Αριστερά. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν όλοι αυτοί αντιμέτωποι με έναν λαό, ο οποίος θα "ξυπνήσει" βίαια και θα πρέπει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης. Είναι βέβαιο ότι αυτός ο λαός θα βρει αναγκαστικά τις δυνάμεις για να επιβιώσει. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Τη γενιά του Πολυτεχνείου θα τη διαδεχθεί μια νέα γενιά πολύ πιο δυναμική, άξια και γενναία. Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι; Γιατί απλούστατα δεν μπορεί καμία γενιά να είναι χειρότερη από τον "πάτο" του Πολυτεχνείου. Αρκεί να είναι γενιά ανθρώπων και θα τα καταφέρει.
Αυτό είναι, που στην πραγματικότητα τρομοκρατεί τη γενιά του Πολυτεχνείου. Η γενιά των χαφιέδων των τεμπέληδων και των διεφθαρμένων δεν πρόλαβε να "μολύνει" την επόμενη γενιά με τη δική της παθογένεια. Δεν μπόρεσε να τη "μπολιάσει" με τον "ηρωισμό" της CIA και της Μοσάντ. Ήταν πολύ απασχολημένη με το πλιάτσικο και δεν έβλεπε ότι ο χρόνος της τελείωνε. Γέρασαν οι "ήρωες" και ακόμα νομίζουν ότι είναι τζόβενοι και τσαμπουκάδες. Επειδή βάφουν τα μαλλιά τους και ψευτοτσαμπουκαλεύονται απέναντι στους δικούς τους αστυνομικούς, νομίζουν ότι ακόμα μπορούν να τρομοκρατούν τον κόσμο. Ακόμα γελάει ο κόσμος με τον Παναγόπουλο, ο οποίος ως κινητή χαβουζοχοληστερίνη όρμηξε να χτυπήσει αυτούς που του επιτέθηκαν. Αυτή η γενιά στη δύση της θα υποκύψει στη φύση και στους νόμους της. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει ν' αντισταθεί για πολύ ακόμα στη δύναμη και την πίεση της νεότερης γενιάς. Μιας γενιάς εξαιρετικά μορφωμένης και καθαρής, εφόσον δεν έπεσε θύμα κάποιου μαζικού καπελώματός της. Μια γενιά, η οποία δεν έχει ακόμα τους ήρωές της, γιατί ακόμα δεν έχει δώσει τις μάχες της.
Από τη στιγμή που αυτές οι μάχες δεν έχουν "στηθεί", ευνόητο είναι ότι δεν θα υπάρχουν οι παρενέργειες των στημένων καταστάσεων. Ευνόητο είναι ότι αυτή η γενιά θα διακρίνεται από μια στοιχειώδη αξιοκρατία. Γι' αυτόν τον λόγο είμαστε αισιόδοξοι. Η γενιά που ακολουθεί είναι βέβαιο ότι δεν θα δεχθεί να ζήσει σκλαβωμένη, για να παραμείνουν πλούσιοι και ατιμώρητοι οι "ήρωες" του Πολυτεχνείου. Είναι βέβαιο ότι δεν θα δεχθεί να ζει με τις στερήσεις που μας επιβάλει το ΔΝΤ, μόνο και μόνο για να πάρει την "ηρωική" του σύνταξη ο Πρωτόπαπας ή ο Πολυζωγόπουλος. Η γενιά, η οποία εκ των πραγμάτων θ' αναγκαστεί να γίνει σκληρή, εφόσον θα κληθεί να επιβιώσει σε συνθήκες απόλυτης κρίσης. Αυτή η γενιά, που ακολουθεί, δεν θα δεχθεί ν' αναλάβει τη διαχείριση, χωρίς να ελέγξει αυτά τα οποία παραλαμβάνει. Δεν θα δεχθεί να την "πατήσει", όπως η μεταπολεμική γενιά. Δεν θα δεχθεί να πληρώσει σφάλματα άλλων. Δεν θα δεχθεί να "φορτωθεί" a priori τα σφάλματα μιας άλλης γενιάς …Πόσο μάλλον μιας γενιάς άχρηστης, προδοτικής και διεφθαρμένης.
Αυτό είναι που φοβούνται τα σκουπίδια του Πολυτεχνείου. Φοβούνται τους σαραντάχρονους και σαρανταπεντάχρονους δικαστές και πολιτικούς, οι οποίοι πολύ σύντομα θα αναλάβουν να παραλάβουν τη διαχείριση. Φοβούνται τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν κινούνται από τα ίδια "ελατήρια" κι ούτε ελέγχονται με τις ίδιες συλλογικές συνενοχές. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Παντού στην Ευρώπη της χρεοκοπίας το ίδιο συμβαίνει. Για όσο διάστημα θα επιμένουν οι προηγούμενοι να φορτώνουν τα κόστη των λαθών τους στους επόμενους, τόσο πιο πολύ "λάδι" θα ρίχνουν σε μια "φωτιά", η οποία θα απειλεί τα πάντα με "πυρκαγιά". Όλο και πιο συχνά θα βλέπουμε φαινόμενα αμφισβήτησης και προσπάθειας ανατροπής της σημερινής κυρίαρχης και φθαρμένης γενιάς. Τους επαγγελματίες "επαναστάτες" των μυστικών υπηρεσιών θα τους απειλήσουν αυθεντικοί επαναστάτες. Τον πολυτεχνειακού τύπου χαφιέ του "Μάη" Κον Μπετίτ σύντομα θα τον σακατέψει η δύναμη του τραχύ αλλά αυθεντικού Καντονά. Ξεκίνησε ο πόλεμος της διαδοχής και θα δούμε όλα τα επεισόδιά του.
…"…Ρε το είπαμε ...ξέρουμε ποιος είναι ο Παπαχρήστος" ...δυστυχώς γι' αυτόν.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

67 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γενιά του Πολυτεχνείου... Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών.


 1. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291054408922#c7592791329829401292'> November 29, 2010 at 8:13 PM

  Ας μην βγουν και πάλι οι επιτήδιοι και αρχίσουν να ρωτάνε για το βιογραφικό του Τραιανού. Δεν υπάρχει τρόπος άνθρωπος να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο σήμερα και να μην τον σταυρώσουν.

  Συγχαρητήρια για το άρθρο, εξαίρετο για ακόμα μία φορά.

  Αν και επειδή έχω διαβάσει πολλά του ιδίου συγγραφέα το βρίσκω πιο οργισμένο από ποτέ ή κάνω λάθος;

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291067024213#c7114762472287988362'> November 29, 2010 at 11:43 PM

  ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ 50-60 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΣΤΟΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΕΙΣ.ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΑΣ.

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291069501500#c7392689989616464813'> November 30, 2010 at 12:25 AM

  Αν και επειδή.... δηλαδή τί;

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291072130848#c7044218359912820903'> November 30, 2010 at 1:08 AM

  Η αναλυση του αρθρου ειναι τελεια!!!Θελω πραγματικα να πιστεψω στη νεα γενια και στο καθαρισμα της κοπρου του Αυγεια!!!Για να ανασανει η πατριδα μας απο την δυσωδια της σαπιλας που ειναι ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ πια!!! Ομως κρατω και την επιφυλαξη του φαινομενου της αδιαφοριας πολλων νεων,καθως και την αλλοτριωση που εχουν υποστει τα πιστευω και τα ιδανικα τους απο τον βομβαρδισμο του μηδενισμου των αξιων.Ας ελπισουμε οτι αυτο θα διαψευστει,παραλληλα δε κι εμεις,ας μην καθοματσε να τα περιμενουμε ολα απ αυτους.............ΚΛΑΙΡΗ

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291077741079#c2095537980258470928'> November 30, 2010 at 2:42 AM

  ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΤΟΥ ΕΑΜΒ?ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.ΟΙ 20ΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ, ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ?
  ΣΤΗΜΕΝΟ-ΞΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ"ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ"ΔΗΘΕΝ
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ.ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ&ΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ?ΕΙΜΑΙ 58ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 13 ΚΑΙ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ?ΥΠΟΘΕΤΩ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 35&45.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ?ΟΥΤΕ
  ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ "ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ"ΦΡΑΠΕ,ΤΣΙΓΑΡΟ,ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΚΑΙ
  ΤΕΜΠΕΛΙΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΜΑΣ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ?
  ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΑΛΙΩΤΗΔΕΣ.ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΕΚΕΙΝΗΣ
  ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ,ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ.ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΜΒ,ΑΦΟΥ
  ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΕΛΛΑΣ,ΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΒΑ.ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ,ΜΙΖΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΣΤΗ
  ΔΥΣΗ.ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ."ΤΟ ΛΑΚΟΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ"
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΣΤΟΧΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291082930147#c5679107733271129524'> November 30, 2010 at 4:08 AM

  Epanastatika logia απο τον καναπε και το λαπτοπ,μισος χωρις νοημα. Γεμισαμε αλλοδαπους γιατι δεν υπηρχε ελληνας να
  θελει να δουλεψει.Ποσο μαλλον να πολεμησει αν χρειασθει.Για ρωτησε τους φιλου σου κ.τραιανε ποσο μεροκαματα εχουν κανει και αν εχουν διαθεση για δουλεια?Δυστυχως φιλοι μου ειστε
  χλιδανεργοι χωρις διαθεση για πολλα.....τι περιμενετε παρτε την κατασταση στα χερια σας.με προσφυγες δε γινεται τιποτε.με αυτη την κατασταση που ερχεται γιατι ακομη δεν εχουμε δει τιποτα, επρεπε καθε μερα να ειναι 1εκατ.στους δρομους.που εισαστε?Με 4 νεκρους της μαρφιν
  το βαλατε στα ποδια.Θελει νεκρους χιλιαδες ναναι στους τροχους........
  τραγουδαει ο ΜΙΚΗΣ και ας τον βριζετε εσεις. Εχει κανει εξοριες και αγωνα και στα 90ηντα του ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 1200 ΣΤΟ ΥΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Αν εχετε ξυπνησει απο τη νυκτερινη διασκεδαση στα κλαμπακια,ελατε να ακουσετε τη γενια που τα εφαγε ολα ...και χρεωκοπησε το κρατος.Αληθεια εσεις τι τρωτε τοσον καιρο και ροκανιζετε τον χρονο με αχρηστα και πολυδαπανα μεταπτυχιακα.Στο τελος
  με την σκεψη σας και την τακτικη σας θα δικαιωθει το γαιδουρι ο παγκαλος.καληνυκτα και ξυπνηστε οσο ειναι νωρις.Με το οφθαλμον αντι οφθαλμου θα μεινουμε ολοι τυφλοι,ειχε πει ο μεγαλος ΓΚΑΝΤΙ.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291085990405#c1189993635051445704'> November 30, 2010 at 4:59 AM

  Γενια εναντιον γενιας.Ωριμη πολιτικη σκεψη.το πολυτεχνιο δεν ειναι ο GAP
  μπερδευετε τη βουρτσα με την π.....α.ουτε ο τεμπελης της ραφηνας αυτος ειναι το πρωτο δειγμα της ηλικιας σας και θα ακολουθησουν και αλλα δικα σας.Τουλαχιστον αυτος δεν εβαλε υπογραφη υποδουλωσης και προδοσιας στα μνημονια,μνημοσυνα οπως ο USA πολιτης.ο αγωγος,το βετο για τα σκοπια,
  το ανοιγμα που τολμησε με τους ρωσους,το σχεδον οχι στο σχεδιο αυναν, τον εφαγαν.βγηκαν οι ζαχοπουλοι τα DVD της Νατασας κ.α Τυχαιες ηταν οι φωτιες?
  Ποιος περιμενε οτι θα κυβερνησει ο γαπ και ομως, εχει σειρα ο GOLD to paidi poy επιασε τη 17 νοεβρη την ελληνικη...και η ντορουλα που προηλθε
  απο παρθενογεννηση.Εμεις ψαχνουμε να δουμε ποια γενια φταιει.Και οπως
  παντα στην χωρα μας,ολοι οι αλλοι εκτος απο μας.Ειναι καιρος να αναλαβουμε τις ευθυνες που μας αναλογουν.Αν ημουν νεος θα ημουν εξω απο
  τη βουλη μεχρι να βαλλουν καποιον φυλακη.

   

 8. Chaos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291086997155#c7633108508525592889'> November 30, 2010 at 5:16 AM

  Ή έχεις ολοκληρωτική άγνοια του τι έγινε σε κείνο τα ταλαίπωρο κτίριο, οπότε απλά κατεβάζεις από την κούτρα σου ότι σου κατέβει, προσπαθώντας να φανείς προκλητικός και να δείξεις ότι "διαφέρεις". Να χαίρεσαι την επιτυχία σου και την "διαφορετικότητά" σου, αν είναι έτσι.
  Ή κάτι τυχαίνει να γνωρίζεις από την όλη ιστορία, οπότε δεν είσαι κάτι άλλο από στυγνός διαστρεβλωτής.
  Αν τώρα, δέκα χρόνια μέσα στον 21ο αιώνα, θεωρείς ότι ανακάλυψες την Αμερική εισάγοντας τις αμαρτίες της Δαμανάκη και της κάθε Δαμανάκη σε συζήτηση, προσπάθησε να χωρέσεις στο χοντροκέφαλό σου, ότι έχουν περάσει πολάααααα χρόνια από την ανακάλυψή της.
  Το να βάζεις όμως στην ίδια πρόταση αυτή την κυρία, που η Σ.Ε. την πέταξε έξω με τις κλωτσιές από το ραδιοσταθμό, επειδή αντί για τις ανακοινώσεις της μετέδιδε τις ανακοινώσεις της ΚΝΕ, με τον Δημήτρη τον Παπαχρήστο που έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή πάνω στο μικρόφωνο με περίπου σίγουρη την απώλεια της ζωής του, είναι τραγικό.
  Και αποτελεί αισχρή συκοφαντία ο παραλληλισμός της μετέπειτα ζωής τους. Είναι γνωστό σε όλους πως ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν αυτή η κυρία και κάποιοι άλλοι την όλη υπόθεση για να χτίσουν τις καριέρες της. Είναι γνωστό πως το ΚΚΕ που πολέμησε με λύσσα τη συνέχιση της κατάληψης, κάρφωσε μετά στην ουσία τους συνδικαλιστές φοιτητές με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα χέρια του Ιωαννίδη.
  Είναι γνωστό πως οι διάφοροι Παπουτσήδες και λοιποί φλώροι του μετέπειτα ΠΑΣΟΚ, έτρεμαν στις γωνίτσες τους και την κοπάνησαν ευσχήμως μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία. Είναι γνωστό ότι οι ανώτεροι Ρηγάδες διαβεβαίωναν μετά σε όποιον είχε διάθεση να τους ακούσει, ότι είχαν μπει μέσα μόνο για να βγάλουν έξω όσες περισσότερες επιρροές τους μπορούσαν.
  Και λοιπόν;
  Για καθέναν από αυτούς τους ξεφτιλισμένους υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, που δεν γύρισαν ποτέ να πουν "ξέρεις ήμουν εκεί" ή "ξέρεις, έκανα εκείνο". Έκαναν ότι έκαναν, χωρίς να επιδιώξουν την εκμετάλλευση της μεγαλύτερης ή μικρότερης συμβολής τους, χωρίς να δηλώσουν "αντιστασιακοί", χωρίς να ζητήσουν εύσημα και επιβραβεύσεις.
  Και ο Δημήτρης ο Παπαχρήστος, ένας από αυτούς υπήρξε. Ότι πέτυχε στην μετέπειτα ζωή του, τα μικρά βήματα, τη μέτρια διασημότητα, τα πέτυχε με ότι έκανε ΜΕΤΑ.
  Δεν ξέρω τι έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση' και λίγο με ενδιαφέρει. Να καταστήσω σαφές, ότι δεν έχω και καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια στους διάφορους Εξαθλιώτες.
  Αλλά αυτή η πανάθλια επίθεση που γίνεται στο δημοσίευμά σου, αυτή η εσκεμμένη διαστρέβλωση για μια προσωπικότητα με την οποία μπορεί κανείς να έχει όσες διαφωνίες θέλει, αλλά η ιδιοτέλεια και το πρακτοριλίκι είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να της αποδοθεί, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει.
  Και ακόμα περισσότερο, η προσπάθεια να συκοφαντηθεί μέσω εκείνου, κάτι σαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η οποία αφού εξευτελίστηκε τόσα χρόνια τώρα με την εκμετάλλευσή της από τους πολιτικάντηδες και με τα "παιγνιδάκια" των εκ του ασφαλούς "εξεγερμένων" αναρχούλιδων, ήρθε η ώρα να πέσει στα νύχια των πραγματικών κοράκων. Εκείνων που με άκρατο εξυπνακισμό και περισσή αυθάδεια, προσπαθούν να την καταστήσουν ένα πτώμα που θα κορέσει την πείνα τους για αυτοπροβολή και αυτοεπιβεβαίωση, ως "διαφορετικών μελετητών" που κινούνται υπεράνω της κοινής σκέψης.
  Και κάτι ακόμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να τεθώ υπέρ της απαγόρευσης έκφρασης μιας γνώμης, έστω και αν κάποιος ζητούσε την αποκατάσταση του Γ' Ράιχ ή την έναρξη αύριο της αναρχικής επανάστασης ή το στήσιμο αγάλματος του Στάλιν στο Σύνταγμα ή ακόμη και την προσωπική μου διαπόμπευση και δημόσια εκτέλεση επειδή δεν του αρέσει ο τρόπος που τηγανίζω τους κεφτέδες.
  Αλλά η δημοσιοποίηση μιας άποψης, συνεπιφέρει και την ανάληψη ευθύνης γι' αυτήν. Άρα, ουδείς μπορεί να παραπονείται για όσα θα ακούσει. Και όταν ο τρόπος έκφρασής της είναι έτσι εσκεμμένα προκλητικός, δεν μπορεί μετά να παραπονείται για τον τρόπο έκφρασης της όποιας απάντησης πάρει...

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291093052927#c98534938792453945'> November 30, 2010 at 6:57 AM

  Ο κ. Τραϊανού καταφεύγει στο εύκολο «τσουβάλιασμα» μιάς γενιάς. Δυστυχώς για αυτόν η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Πολλοί ισχυρισμοί του είναι αστήρικτοι
  (όπως π.χ. οτι το Πολυτεχνείο «στήθηκε»). Επιπλέον κ. Τραϊανού, άν θέλετε να είστε
  αντικειμενικός δείτε και την ιστορία του Γιώργου Κηρύκου που ήταν πάνω στη πόρτα και κρατούσε την Ελληνική σημαία όταν μπήκε το τάνκ. Είναι και αυτός πράκτορας και
  στημένος; Η ίδια η ζωή του (κάηκε σε φωτιά στήν Ικαρία)
  http://aegaio.blogspot.com/2009/11/1993.html

  θα συμφωνήσω με τον σχολιαστή #8 και θα καταλήξω στο εξής: Εάν δέν έχετε στοιχεία για κάτι μή γράφετε ο,τι σας κατέβει. Η θεωρία ότι το Πολυτεχνείο ήταν στημένο από μυστικές υπηρεσίες έχει γραφεί και στα βιβλία του Θ. Στριγά. Ομως εμείς που το ζήσαμε από πρώτο χέρι το αμφισβητούμε.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291099602637#c2833682127768725902'> November 30, 2010 at 8:46 AM

  Aν κάποιος αναφέρει εστω έναν ΄΄αριστερό΄΄ηγετη τησ μεταπολίτευσης για τον οποίον είναι περήφανος για την πορεία του μέχρι σήμερα πρώτος εγώ που εχω διαβάσει όλα τα κείμενα του ΤΡΑΙΑΝΟΥ θα θα του ζητήσω συγγνώμη.ΑΝ οχι να ζητήσουν συγγνώμη από τα παιδία τους και να σιωπήσουν!

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291100370365#c6309184966367418127'> November 30, 2010 at 8:59 AM

  Είναι όπως τα λέτε κ.Τραιανέ. Αυτοί που κέρδισαν από το Πολυτεχνείο είναι η χτεσινή και η σημερινή πλέμπα. Δεν αναιρώ τις αγαθές προθέσεις του λαού, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τα λόγια σας.Πολλές φορές έκανα κι εγώ αυτές τις σκέψεις κι εσείς τις συγκεντρώσατε με τον καλύτερο τρόπο.Αλλά που να ήξεραν τότε οι άνθρωποι. Είμαι σίγουρη πια ότι η σημερινή κατάσταση είναι αναστρέψιμη γιατί τα νέα παιδιά έχουν σιχαθεί αυτήν την κυβέρνηση και πολύ γρήγορα θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291107209658#c4532630662363970478'> November 30, 2010 at 10:53 AM

  ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
  ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!
  ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ-ΝΕΚΡΟΥΣ;

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291107597042#c3923553459684197111'> November 30, 2010 at 10:59 AM

  Η γενιά της 17Ν του 1973 χρεοκόπησε και τις Γεωργικές ενώσεις συνεταιρισμών. Παράδειγμα η Ένωση συνεταιρισμού Αλεξανδρείας του Χρυσοχοείδη. Χρέωναν και έτρωγαν τα δίκαια των αγροτών.

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291108382787#c8242070746818489963'> November 30, 2010 at 11:13 AM

  ΡΙΞΤΑ ΧΥΜΑ .ΜΠΡΑΒΟ καποτε πρεπει να λεμε την ΑΛΗΘΕΙΑ αν θελουμε να ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.

   

 15. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291109935576#c3829532652213222123'> November 30, 2010 at 11:38 AM

  Όπως ο ανατολικογερμανός έβλεπε το τείχος του Βερολίνου να πέφτει και έζησε από κοντά το "μεγάλο" αυτό γεγονός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν το συμβάν είχε στηθεί ή όχι έτσι και οι απλοί φοιτητές παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να ξέρουν τι ακριβώς συνέβει στο παρασκήνιο του πολυτεχνείου.
  Αν ήσουν κι εσύ εκεί Νο9 δεν μας λέει τίποτα. Δες τα αποτελέσματα της γενιάς σου. Όλα τα άλλα είναι χρήσιμα μόνο για κοινωνικό σχολιασμό στις μεσημεριανές εκπομπές κάθε 17 Νοεμβρίου.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291110904944#c2876603780558229854'> November 30, 2010 at 11:55 AM

  Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. 5-6-7-8-9
  Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε. Να καταλάβει μέσω ποιας σύγκρισης προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα. Για να γνωρίζεις ποιος είναι ο χειρότερος, θα πρέπει να γνωρίζεις τον λόγο που οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι. Από την εποχή λοιπόν του πολέμου μέχρι σήμερα τρεις γενιές Ελλήνων έχουν περάσει από αυτήν τη χώρα και τώρα έρχεται η τέταρτη. Η γενιά του πολέμου του 40, η μεταπολεμική γενιά και η γενιά του Πολυτεχνείου. Η ποιότητα της κάθε γενιάς κρίνεται από την ποιότητα αλλά και τον όγκο της κληρονομιάς που αφήνει πίσω της. Κρίνεται από την περιουσία που αφήνει στα παιδιά της. Άλλες γενιές αφήνουν πίσω τους μεγάλο όγκο κληρονομιάς και άλλες αφήνουν πίσω τους υψηλής ποιότητας κληρονομιές.
  Όλες οι γενιές των Ελλήνων ήταν άξιες, γιατί κατά κανόνα άφηναν μια Ελλάδα ισχυρότερη από αυτήν που παραλάμβαναν οι ίδιες. Ακόμα και η γενιά της Μικρασιατικής Καταστροφής άφησε πίσω της μια Ελλάδα σε διπλάσιο μέγεθος από αυτήν που παρέλαβε. Μπορεί σε ένα γενικό επίπεδο, που αφορά τον ελληνισμό, να ήταν πράγματι καταστροφική, αλλά στο στενό εθνικό και κρατικό επίπεδο άφησε μια σημαντική κληρονομιά στους επόμενους. Όλες οι γενιές ήταν άξιες …εκτός από μία. Τη γενιά του Πολυτεχνείου …Τη γενιά της Μεταπολίτευσης …Την πιο σάπια γενιά Ελλήνων.
  Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος πολλές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ποιος είναι σημαντικός και ποιος όχι. Η "λογιστική" της ιστορίας είναι πάντα απλή. Ο σημαντικός "φωνάζει" και τον ακούνε κι οι κουφοί. Ο Λεωνίδας ήταν σημαντικός και δεν απαιτείται κάποιος καθηγητής της ιστορίας, για να μας το εξηγήσει. Ο Κολοκοτρώνης ήταν επίσης σημαντικός. Οι ασήμαντοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ανάγκη την ανάλυση για τον ίδιο λόγο που χρειάζεται επιστημονική γνώση και τεχνολογικά μέσα, για να καταλάβουμε πόσο είναι το λίπος του κουνουπιού. Ο Σημίτης είναι αυτός ο οποίος έχει ανάγκη την επιστήμη, για να μας εξηγήσει αυτά, τα οποία δεν καταλαβαίνουμε και είναι η σημαντικότητά του. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις γενιές. Οι σημαντικές γενιές "φωνάζουν", γιατί πάνω στα κατορθώματά τους ζουν οι επόμενες. Ζούνε καλύτερα απ' ό,τι έζησαν αυτοί, οι οποίοι θυσιάστηκαν γι' αυτούς. Ο σημαντικός είναι αυτός ο οποίος θυσιάζεται και όχι αυτός που απολαμβάνει το κέρδος της θυσίας.

  5..(ΕΙΠΕΣ)ΕΙΜΑΙ 58ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 13 ΚΑΙ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ?(ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ-ΣΕ ΕΧΟΥΝ "ΒΙΑΣΕΙ"-ΘΑ ΣΕ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ OYTE ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΣΟΥ ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ EXEIS KAI ΑΠΟΨΗ?ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ.

  6.ΦΙΛΈ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Κο.ΤΡΑΊΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΦΙΛΟ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ
  Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ .
  ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ...
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΊΑΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ .(ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΑΝ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ OFF)

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291112257377#c2548936877020049502'> November 30, 2010 at 12:17 PM

  Τον πολύ δημοκράτη Παπαχρήστου τον "είδαμε" στην τηλεόραση με τον γιατρό που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.....Θεός να μας φυλάει....Παπαχρήστου ήρωα κάνε μήνυση στον Τραϊανού(κάντην μαζί με την Μαρία για να μοιραστείτε τα έξοδα) Έλεος πια , επαγγελματίες "δημοκράτες"-"προοδευτικοί"-"αριστεροί"!!!
  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!

  Παναγιώτη, εύγε για ακόμη μια φορά!!!!!

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291113744286#c4159966569344137480'> November 30, 2010 at 12:42 PM

  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ,ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!
  Ακολουθεί απόσπασμα απο το βιβλίο του Κυριάκου Ι. Διακογιάννη με τίτλο "Γράμμα στον Σιωνιστή Χασάπη Μπούς" σελ. 138. Ο συγγραφέας αναφέρετε στο διάλογο μεταξύ του Σιωνιστή Jean-Jacques Servan-Schreiber και του Γεωργίου Παπαδόπουλου.Ο Εβραιοσιωνιστής Schreiber είχε έρθει απο την Γαλλία στην Ελλάδα για να πάρει μαζί του τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και αντιστασιακό εκείνης της εποχής Μίκη Θεοδωράκη.......
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΙΣΩΣ ΜΑΘΑΙΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΞΕΡΑΤΕ.
  http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291114784862#c4118517005738256368'> November 30, 2010 at 12:59 PM

  (Ο Γιώργος είναι ο εκλεκτός του ΔΝΤ και ο μόνος που μπορεί να τους υποσχεθεί σωτηρία)...με το ΑΖΗΜΙΟΤΟ θαλεγα αφου
  Τουλάχιστον 2,5 δις με βάση την "πιάτσα".
  2,5 δις γι' αυτόν, ο οποίος θα εξασφαλίσει στους τοκογλύφους τη δυνατότητα να "μπουν" στην περιουσία της δανειολήπτριας Ελλάδας,
  2,5 δις ευρώ είναι λογικό τίμημα γι' αυτόν, ο οποίος θα τους εξασφάλιζε τη δυνατότητα ν' αρπάξουν τα οφειλόμενα από το θύμα τους....
  (αιτιολογειται φυσικα απο την ΟΝΤΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗ..διαδικασία εξέλιξης..) μέχρι αποδείξεως τουναντίον..όπως κοινως λέγεται..
  ΑΛΛΑ και γενικοτερα (καλως η κακως η αληθεια ειναι)
  .. Έχουμε πληρωθεί (ποικιλοτρόπως) για να καταστρέψουμε την παραγωγική μας ικανότητα.
  Το μήνυμα ελήφθη "Πρόεδρε."
  «Για να υπάρχει κοινωνικό κράτος πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητο κράτος»
  και ετσι "καθαρίσαμε"..με αυτο..(που αφου το καναμε σημαια με δανικα..&..πηραμε οτι μπορουσαμε να παρουμε..τωρα να ΚΑΕΙ.!!!!
  Διαφάνεια στους Εχθρους μας & Κουκούλωμα στους εαυτούς μας.
  και ο Σώζων εαυτό σωθητω ..
  ειναι...
  Η ΔΙΑ-ΓΕΝΑΙΟ-ΗΛΙΚΙΑΚΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.. που αφησε η γενεια του Πολυτεχνειου..
  ΚΟΝΤΟΛΟΓΕΙΣ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συλλήβδην ..τους παίρνει όλους "η μπάλα" επειδή οντως λειτούργησε ανάποδα..τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ.


  ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ (εκτος τα οικονομικα) ειναι οτι με αυτο το φαυλο και στρευλο συστημα....ριζωσε... & γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά...που είναι παρά πολύ δύσκολο να ξεμάθει.?
  ΑΥΤΟ ειναι το μεγαλο στοιχημα...που αν το κερδισουμε...& ειμαστε ΙΚΑΝΟΙ...να το κανουμε για να ξαναφταξουμε την Μεγαλη & Περιφανη Ελλαδα μας Κοιτίδα του Πολιτισμού και Παγκόσμια κληρονομιά .
  και ολα αυτα αν το πάθημα μας γίνει μάθημα.
  ΑΛΛΑ σαφως ομως υπαρχει κινδυνος...Με το οφθαλμον αντι οφθαλμου θα μεινουμε ολοι τυφλοι,οπως ειχε πει ο μεγαλος ΓΚΑΝΤΙ.
  (H πολιτική είναι (ή πρέπει να είναι) και παιδαγωγική
  και πως η οργή του κόσμου (που από μόνη της είναι επικίνδυνη)
  ..μόνον μέσα από μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και κάθαρσης μπορεί να μετασχηματιστεί σε κάτι ΘΕΤΙΚΟ)....
  zame

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291116293022#c6534935589532977981'> November 30, 2010 at 1:24 PM

  Τί να κάνουμε!!!!!Μία είναι η αλήθεια και δυστυχώς για σας λαμόγια βγήκε και την λέει ένας αληθινός άντρας : ο Άνθρωπος¨, ο Έλληνας,ο Φίλος, ο Παναγιώτης Τραϊανού!!!!!

  Υ.Γ. Μπορείτε να καταλάβετε τί σημαίνει αυτό;

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291119777956#c2256172904347716028'> November 30, 2010 at 2:22 PM

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΑΙΑΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ
  ΣΤΑΛΙΝ,ΛΙΓΟ ΧΙΤΛΕΡ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ.ΤΟ ΕΑΜΒ ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ.ΟΛΑ ΤΑ Β ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ.ΕΟΚΑ Β &ΑΛΛΑ
  ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΗΛΙΚΙΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ
  ΞΕΡΟΛΕς ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ.
  ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ"ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑΛΛΑΞΕ ΟΛΑ
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΠΟΛΥ ΕΠΑΡΣΗ ΒΛΕΠΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ.ΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΣΑΣ

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291121737462#c7614620623164931262'> November 30, 2010 at 2:55 PM

  12.Ουτε τους νεκρους δε σεβεσαι μεγαλε επαναστατη της ξαπλας.

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291121925654#c7190360331257689043'> November 30, 2010 at 2:58 PM

  οχι αλλες παπαρολογιες

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291123316319#c746515422687484766'> November 30, 2010 at 3:21 PM

  Χίλια Μπράβο! Αυτό το κείμενο φίλε Παναγιώτη ίσως να είναι το καλύτερο που έχεις γράψει μέχρι σήμερα...αποτελεί μια αφετηρία για να ξεκινήσουμε επιτέλους την αυτοκριτική μας που είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη η αρχή, το ήμισυ του παντός....

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291126723000#c1446059861985700886'> November 30, 2010 at 4:18 PM

  #21 η αλήθεια να ξέρεις πάντα πονάει πολύ...
  Εύγε στον κύριο Τραιανού!!!

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291129082838#c4413311382896819080'> November 30, 2010 at 4:58 PM

  #21 ούτε κι εγώ ξέρω τον Τραιανό. Και από τα δικά σου γκραφόμενα μου θυμίζεις λίγκο Αλμπανό. Φεύγω τώρα έχω δουλειά στο κτίσιμο του κόσμου μας. Καληνύκτα.

   

 27. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291131593599#c1266907414150923964'> November 30, 2010 at 5:39 PM

  Προς #6
  Μιας και αναφέρθηκες στους φίλους του Παναγιώτη Τραϊανού και αναρωτιέσαι αν και κατά πόσο αυτοί δουλεύουνε, να σε πληροφορήσουμε ότι οι 24 ώρες της μέρας μάς φαίνονται λίγες. Πολύ λίγες.

  Προς τους υπόλοιπους αναγνώστες που επιμένουν να διαβάζουν επιφανειακά αντί να μελετούν.

  Το παράδειγμα με το τσουβάλι και τον τρόπο με τον οποίο τα σκατά από τον πάτο του τσουβαλιού ανήλθαν στην επιφάνεια δεν σας αρκεί, ώστε να να συνειδητοποιήσετε ότι δεν καταδικάζεται συλλήβδην η γενιά του πολυτεχνείου αλλά αυτοί οι οποίοι επαρκώς παρουσιάζονται στην ανάρτηση;

  Η αδυναμία κατανόησης του γραπτού λόγου και η εξαγωγή συμπεράσματος δεν βαρύνει τον συγγραφέα αλλά τον αναγνώστη ο οποίος βιαστικά, επιπόλαια και - ενίοτε κακόπιστα - προβαίνει σε ατυχή σχόλια.

  Και αφού θέλετε με τόση ζέση να παρουσιάσετε εκείνους τους αυτόπτες μάρτυρες της βραδιάς του πολυτεχνείου, γιατί δεν κάνετε τον κόπο να παρουσιάσετε και όλους εκείνους τους μάρτυρες που ορκίζονται ότι έβλεπαν λιμουζίνες της αμερικάνικης πρεσβείας να πηγαινοέρχονται στο πολυτεχνείο; Γιατί δεν κάνετε τον κόπο να μας εξηγήσετε το γεγονός, πώς στο διάολο ΞΕΝΟ τηλεοπτικό συνεργείο είχε στηθεί απέναντι από το πολυτεχνείο, μέρες πριν; Μήπως θυμίζει λίγο Δεκεμβριανά 2008 h όλη υπόθεση;

  Και όπως πολύ σωστά προείπε ένας φίλος σχολιαστής, το γεγονός ότι ένας Ανατολικογερμανός ήταν παρών στην διάλυση του τείχους, δεν τον καθιστά γνώστη του λόγου για τον οποίο απόφασίστηκε το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291134654289#c7750041291382819959'> November 30, 2010 at 6:30 PM

  φιλε 22
  εσυ δεν σεβεσαι τουσ νεκρούς.
  http://www.pare-dose.net/?p=245
  ΑΝ δεν έχεις επιχειρήματα καλό θα ηταν να μη μιλάς,εκτος αν είσαι επαναστατης βολεμένος στο δημόσιο.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291135638214#c2733370212708458460'> November 30, 2010 at 6:47 PM

  Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα, Γιατί όλα αυτά τα παχύδερμα οι υπουργοί και βουλευτές που ονομαστικώς, κατονομάζονται εδώ για διαφθορά και ανικανότητα δεν διαμαρτύρονται; Μήπως στο τρίτο πρόσωπο αντιμιλούν και γράφουν οι διεφθαρμένοι, όπως μερικοί εδώ και όχι επί της ευθύνης των πεπραγμένων τους. Δύο Ιρανοί επιστήμονες δολοφονήθηκαν από την Μοσαδ, για αυτό ζητούν διεύθυνση του κ. Π. Τραϊανού, οι πράκτορες της 17Ν της πουλημένης στο ΔΝΤ και Ε.Ε. κυβέρνησης και των εβραίων; Για να τον σκοτώσουν; Ion

   

 30. kimonbel
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291140777010#c5457475795709927619'> November 30, 2010 at 8:12 PM

  ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.Π.ΤΡΑΪΑΝΕ
  (ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ)
  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΕΝΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΕΖΗΣΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ή ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΛΛΩΝ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΛΥΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΓΗΣ>>>ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ >>> "ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ" ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΕΔΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΡΕΪΚΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΘΑΣΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ.
  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΜΥΘΡΙΔΑΤΗΣ ΟΜΟΚΕΝΤΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΕΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΕΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
  ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΟ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ "ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ"
  ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ>>>ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! ΕΙΔΩΜΕΝ

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291142253565#c690926842540413942'> November 30, 2010 at 8:37 PM

  Μπραβο στον παναγιωτη Για μια ακομα φορα ...εγραψε

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291151381312#c2883164023995060034'> November 30, 2010 at 11:09 PM

  Κανείς δεν αμφισβητεί τον γνήσιο και ανεξάρτητο αγωνα καποιων ανθρωπων, φοιτητων εργατων και απλων πολιτων εκεινης της περιόδου..
  Ανθρωπων που πραγματικά πίστευαν στα ιδεωδη της ελευθερίας και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά και τις αξίες που πρέσβευαν χωρις καθοδήγηση και με απαράμμιλλο ηρωισμό..Η ιστορία του Πολυτεχνέιου στους περισσότερους δεν ειναι γνωστή στις πλήρεις διαστάσεις της...
  Ακόμα και εκεινοι που συμμετειχαν δεν ειναι σε θέση να γνωρίσουν τον ρόλο καποιων άλλων...Κι ομως τα παντα εξαργυρώθηκαν απο τους επώνυμους αγωνιστές με στοχο το βόλεμα την πολιτική καριέρα
  και τους βουλέυτικούς θώκους...Αρκετοί πουλήθηκαν.. Αυτο προφανως εννοει και ο Τραιανού..
  Καποιοι όμως φροντισαν να ζησουν με αξιοπρέπεια δίχως να προδωσουν τις αρχές και τις αξίες τους.. Σημειωτεόν ότι κατα καιρους φοιτητες τότε που συμμετείχαν στις καταλήψεις σημερινοί επαγγελματίες σήμερα, καυτηριάζουν την στάση συγκεκριμένων ατόμων κυρίως εκ των
  μελών της Συντονιστικής για τον ύποπτο ρόλο τους την μετέεπειτα περίοδο
  Ειδατε ποτέ καποιον απλό πολίτη που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις να δίνει συνεντεύξεις?? Και ομως υπηρχαν εκεινες τις 3 μέρες χιλιάδες ατομα μεσα στο Πολυτεχνείο....Ατομα που συμμετείχαν στην περιφρούρηση περιμετρικά του χώρου, στην ασφαλεια του πομπού,ως φύλακες στις αιθουσες και τα αμφιθέατρα όπου γινόταν η κατάκλιση, στα εργαστηρια,
  στην συγγραφη των κειμένων που διανέμοταν , βοηθοί στα 2 πρόχειρα ιατρεια που υπήρχαν,ακόμα και μάγειροι υπήρχαν....
  Γιατί άραγε σε κάθε αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βεβαίως )βγαινουν να μιλήσουν ΜΟΝΟΝ όσοι στην συνέχεια απέκτησαν κομματική ή δημοσιογραφική ταυτότητα ??
  Εχετε αναρωτηθεί??? Για ποιό λόγο????
  Από τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου πρώτα γνωρίσαμε :

  την μισθοφόρο πολιτικό, εκφωνήτρια του σταθμού, πρωτη διδάξασα των ποδοσφαιρικών-κομματικών μεταγραφών απο το ενα κομμα στο άλλο (εν μια νυκτί απο τι θυμάσθε...και αφοτου πριν ειχε χαρακτηρισει το νεο κομμα της διεφθαρμένο και σάπιο!!!)
  τον συμπατριώτη της, επίσης μισθοφόρο πολιτικό, κατα συνθήκη συγγραφέα και περιστασιακό ραδιοφωνικό παραγωγό που εσχάτως εξεδήλωσε τον θαυμασμό (!!!) του για τον πρωθυπουργό που ανέλαβε την "ευθύνη" να
  μας απαλλάξει απο την κρίση..
  τους αιώνιους φοιτητες της Οδοντιατρικής και της Νομικής μετέπειτα στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου προικισμένους με το διαχρονικό χάρισμα των επιτυχημένων διαπραγματεύσεων με τον επικαφαλής των αστυνομικών
  δυνάμεων λίγο πριν την εισβολή του τανκς..Ο "αιωνόβιος"¨της Νομικής μάλιστα μετεκπαιδευθη εσχάτως στο εξωτερικό προς επιμόρφωσην και συμπλήρωση "αγωνιστικής" γνωσης..ο δε αιωνόβιος της Οδοντιατρικής "καλλιέργησε" και σφυρηλάτησε"¨το διαπραγματευτικό του
  χάρισμα κατα την θητεία του στο Υπ Δημ Εργων!!!

  και λιγο αργότερα

  τον μισθοφόρο της Τοπ Αυτοδιοίκησης που εγκαινίασε (ανεπιτυχώς όπως απεδειχθη προσφάτως.....) την μεταγραφη δημαρχιακών υποψηφιοτητων απο ενα μεγάλο Δήμο σε άλλον γειτονικό....
  τον ιδιοφυή και πολυμήχανο τεχνικό του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνέιου μετέπειτα στέλεχος του εκσυχρονιστικού κινήματος ,και εκ των αναμορφωτων της Εθνικής μας Οικονομίας, προσόντα
  που εσχάτως του εξασφάλισαν το χρίσμα του επισημου εκπροσώπου της Goldman Sachs εν Ελλάδι!!!
  Λιγότερο γνωστοί όμως, προφανως επιθωμώντας να διατηρήσουν το
  δημοκρατικό τους φρόνημα σε χαμηλό προφίλ ( ευκολα ανταλλάξιμο με τηλεοπτικά παράθυρα ...) οι δημοσιογραφικοί κολοσσοί και πατριάρχες της πολιτικής ανάλυσης του δελτιου Ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ ως νεότευκτοι τοτε φοιτητες της Νομικής!!!
  Κρίμα που από τους έτερους ΠΥΛΩΝΕΣ της πολιτικής ανάλυσης του ίδιου δελτίου ό ενας σπουδαζε εκεινη την εποχή στην Γαλλία και ο άλλος ετοιμάζοταν να διαβεί το κατώφλι του Κολλεγίου Αθηνών και έτσι αμφοτεροι δεν κατάφεραν να συνεισφέρουν στην πτωση της Χούντας!!!

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291151390726#c1431033879485188332'> November 30, 2010 at 11:09 PM

  Κύριε Παναγιώτη Τραϊανού
  θυμάμαι το τραγούδι του Κώστα Χατζή που έλεγε:
  Ηταν τρελός ή παλικάρι;
  Ήταν φτωχός ή βασιλιάς;
  Πόσο εύκολο και ακίνδυνο είναι να μιλάει
  κάποιος τόσο ανοικτά ;
  Για όλους και για όλα !
  Θα είσαι λοιπόν τρελός
  ή παλικάρι !
  Μήπως όμως έχεις γερές πλάτες ;

   

 34. lornion
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291162665326#c6962557737435696050'> December 1, 2010 at 2:17 AM

  Δεν περίμενα να διαβάσω τον συγγραφέα του κειμένου για να μάθω τα του Πολυτεχνείου.Τα ηξερα γιατί τα είδα μέσα από τον φακό καναδού δημοσιογράφου που τα μετέδιδε τηλεοπτικά και ζωντανά στην χώρα του. Οντως η αλήθεια βογγά.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291164901654#c1516921514197296763'> December 1, 2010 at 2:55 AM

  ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ? ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕ! ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ,ΜΑΝΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ.ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ..............ΟΜΩΣ ΝΙΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΣ Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΩ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ,ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 80 ΤΜ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ.............ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 5 ΣΕ 10 ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ......Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ!300 KΑΘΙΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ? ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ ΝΑ ΤΗ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ?ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ ΧΑΘΗΚΕ..........ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ 300 ΚΑΙ ΤΗ ΚΗΔΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ.......ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ? ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
  ?

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291187886803#c7919675564270636263'> December 1, 2010 at 9:18 AM

  40 χρονη μάνα, πάρε το δρόμο της επιστροφής για το χωριουδάκι σου και θα καταλάβεις μετά πόσο καλύτερα είναι.
  Αγαπητέ Τραΐανέ , από τα σχόλια των "αγωνιστών " της "δημοκρατίας" βλέπω ότι σε διαβάζουν πολλοί από το χ'ωρο τους και αυτό είναι καλό. Δεν είμαστε μια παρεούλα που μόνοι μας τα λέμε μόνοι μας τ' ακούμε. Τα σκουπίδια της αριστεράς καλά κάνουν και σχολιάζουν εδώ, επιβεβαιώνουν τα όσα έγραψες.

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291214731565#c9116719650340019428'> December 1, 2010 at 4:45 PM

  Το πιό σημαντικό για τους νεο-έλληνες είναι οι συναισθηματικές ταυτίσεις
  με το δεξιό και αριστερό παραμύθι,είναι θρησκευτική ανάγκη,το βιώνουν
  οι ηλικιωμένοι και οι νέοι που άφησαν και φέτος λουλούδια στην πύλη του
  πολυτεχνείου. Τι κι αν αφελείς νεολαίοι του χθες πλαισίωσαν τα επιτυχημένα
  λαμόγια του σήμερα στη δημιουργία αυτού του μύθου. Ο συναισθηματικά αφελής
  ιδεολόγος χρειάζεται την συναισθηματική κάλυψη του μύθου που δίνει υπόσταση στην ιδεολογική του ταυτότητα. Τι κι αν το ηγετικό τμήμα αυτού
  του θρησκευτικού πλέον γεγονότος αποδείχθηκε έμπρακτα κατώτερο του
  αριστερού θρησκεύματος των πολλών,οι πολλοί αριστεροί το χρειάζονται,
  όπως οι χριστιανοί τον δεκαπενταύγουστο.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291232696708#c5490765929161562986'> December 1, 2010 at 9:44 PM

  ΤΡΑΙΑΝΕ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΕ, ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ.
  ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΝΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ? ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝ Η ΛΕΞΗ. ΠΟΛΙΤΗΣ - ΟΠΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΠΟΙΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΜΩΣ? ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΑΥΤΟ? ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ? ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ?
  ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, (ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ), ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ (ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ), ΟΠΩΣ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΙΑ ΣΤΑΝΗ ΑΝΗΚΟΥΝ?
  ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΙΔΕΣ ΑΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ. ΠΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΝΕΣ. ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΟΠΛΙΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΦΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.
  ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ Η ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ( Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ).

   

 39. Τιτίκα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291309873663#c8767126224322282188'> December 2, 2010 at 7:11 PM

  Είσαι πολύ γερή πένα,θέλω να σε συγχαρώ απ την καρδιά μου και να σου πω πως είσαι βάλσαμο και εσύ και το ατελείωτο μυαλό σου.Συνέχισε να γράφεις,μην κουραστείς και βοήθα μας,θα έρθει μια μέρα,δεν θα είναι πολύ αργά,που θα διαβάσουμε τι γράφεις με πιο καθαρά μάτια.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291313816274#c4873439736367756317'> December 2, 2010 at 8:16 PM

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  Εν μέσω κρίσης, οι αλλοδαποί σκοτώνουν και λεηλατούν

  Τρεις Αλβανοί, εκ των οποίων μια γυναίκα, συνελήφθησαν στην Εκάλη και στη Ν. Φιλαδέλφεια, με πολύ μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης βάρους 1,64 κιλών, 593 γραμμάρια κοκαΐνης, 27 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, δυο πιστόλια με γεμιστήρες, φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας, δύο αυτοκίνητα, έξι κινητά τηλέφωνα και μεγάλο χρηματικό ποσό.

  Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απόπειρας ληστείας σε βάρος του προϊσταμένου των ΕΛΤΑ στη Χώρα Νάξου. Συνελήφθησαν στο νησί δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ και Σύριας, καθώς και δυο ημεδαποί συνεργοί τους. Στην Αθήνα, στην οδό Παπαναστασίου 16, αλλά και στην οδό Θερμοπυλών 75, συνελήφθησαν αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, γιατί με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή, την τσάντα της στην πρώτη περίπτωση και γιατί με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από ημεδαπή, χρηματικό ποσό, στη δεύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ένας Πολωνός υπήκοος, που κατηγορείται για κλοπές χαλκού από τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Αγίου Νικολάου και αναζητείται και άλλος ένας ομοεθνής του.

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291313893614#c6362200352400958570'> December 2, 2010 at 8:18 PM

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  Συνελήφθη στο Περιστέρι ένας Αλβανός, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Στη Βούλα, συνελήφθη μετά από καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ, 32χρονος Αλβανός, την ώρα που εξερχόταν από μονοκατοικία που είχε διαρρήξει, μαζί με συνεργό του ο οποίος διέφυγε και αναζητείται. Οι δύο δράστες είχαν διαπράξει 14 διαρρήξεις τον τελευταίο μήνα στη Βούλα και στη Βάρη. Εξιχνιάστηκε στην Καλαμάτα από την ΕΛΑΣ η υπόθεση της απαγωγής 38χρονου Κινέζου, από τη Γαστούνη Ηλείας και εντοπίστηκαν οι τρεις Κινέζοι δράστες του εγκλήματος. Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέληξε Αφγανός, που κατηγορείται για παράνομη κατακράτηση και ληστεία εις βάρος ομοεθνή του. Δυο αλλοδαποί ληστές λήστεψαν δημοσιογράφο, χαράματα στην οδό Φερρών, στον Άγιο Παντελεήμονα. Νεαρός Αλβανός είχε μετατρέψει σε οπλοστάσιο αλλά και χώρο αποθήκευσης ποσοτήτων ναρκωτικών, κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου της Ρόδου, όπου διέμενε. Δύο παρέες Αλβανών συνεπλάκησαν σε καφενείο στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου.Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας εκ των Αλβανών έπεσε τραυματισμένος.

  η ΕΛΑΣ συνέλαβε τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που στραγγάλισαν την ηλικιωμένη γυναίκα στο Αυλωνάρι, στο Αλιβέρι της Εύβοιας και τραυμάτισαν το σύζυγό της και εν συνεχεία αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τον ηλικιωμένο. Και τα παραπάνω, είναι λίγα από τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα σε μια ημέρα...

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291314676539#c3651198396128949975'> December 2, 2010 at 8:31 PM

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

  17 συλλήψεις και 160 προσαγωγές για εμπορία γυναικών!...Εξάρθρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορείας

  Δεκαεφτά άτομα συνελήφθησαν μετά από παράλληλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Αθήνα και επαρχία, 160 άτομα προσήχθησαν και ανακρίνονται ενώ εκείνο που πραγματικά εντυπωσιάζει, είναι το τεράστιο δίκτυο με το οποίο ξέπλενε το βρώμικο χρήμα η μαφιόζικη ομάδα. Νόμιμες επιχειρήσεις, off shore εταιρείες, ακίνητα στήθηκαν και αποκτήθηκαν από τα εκατομμύρια ευρώ της ροζ βιομηχανίας, ενώ δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν «επενδύσεις» έχουν γίνει και σε χώρες του εξωτερικού.

  Τρία μέλη του κυκλώματος είχαν στο παρελθόν πέσει και πάλι στα δίχτυα του νόμου για μαστροπεία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος χωρίς όμως ποτέ να μπουν φυλακή. Οι πληροφορίες από την Αστυνομία λένε πως το εύρος της υπόθεσης δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί καθώς όλη η επιχείρηση στήθηκε σε συνεργασία με τη ρωσική Αστυνομία και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  Όπως έγινε γνωστό, οι Έλληνες μαστροποί έρχονταν σε επαφή με Ρώσους «συναδέλφους» τους και έκλειναν τις μεγάλες δουλειές. Δηλαδή, την «εισαγωγή» νεαρών καλλίγραμμων γυναικών, τις οποίες στη συνέχεια έριχναν σε στριπτιζάδικα ως χορεύτριες ενώ παράλληλα τις ανάγκαζαν να εκδίδονται.

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291315630485#c9165433516913984368'> December 2, 2010 at 8:47 PM

  ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΪΑΝΕ
  ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ;
  ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ.

  ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ. ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ. ΒΑΖΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΓΚΟΥΓΚΛ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ; ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ; ΟΜΟΡΦΙΑ; ΦΥΣΗ; ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291315641415#c4775258489669298617'> December 2, 2010 at 8:47 PM

  Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω ποιά είναι η άποψη του Τραϊανού και των συνεργατών του καθώς και των αναγνωστών για 2 πρόσωπα που επίσης αρθρώνουν καταγγελτικό λόγο σήμερα: α) ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα) με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από τη βαθιά κρίση στην οποία μας οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι, μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά και παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα... β) ο δεύτερος είναι ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αρθρωνει καταγγελτικό δημόσιο λόγο και προβάλλεται πολύ από τα ΜΜΕ και το μέρος εκείνο του τύπου που αντιτίθεται στην πολιτική του Μνημονίου και του ξεπουλήματος της Ελλάδας στους Τούρκους και άλλους. Έγραψε ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο "Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα" (εκδόσεις Λιβάνη)...

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291321552067#c4849925323686140947'> December 2, 2010 at 10:25 PM

  Η γεννιά του πολυτεχνείου ποτέ δεν ανέλαβε τα υνία της χώρας.
  Την χώρα κυβερνούν οι του 'ανένδοτου', της αποστασίας και της προδοσίας
  της Κύπρου.Από την γεννιά του πολυτεχνείου πείραν μόνο τους προδότες
  και τους επαναστάτες του καναπέ,οπως εδώ καλή ώρα.
  Η νέα γεννιά θα βαδίσει στα χνάρια αυτών των παιδιών που θα μείνουν
  για παντα στις καρδιές μας ενώ εσείς γράφοντες και σχολιάζοντες
  θα τα βλέπετε απο την τηλεόραση και θα τα σχολιάζετε στα 'πατριωτικά'
  blogs σαν ταραχοποιούς.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291335201460#c1853647017368987308'> December 3, 2010 at 2:13 AM

  απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα ανώνυμε 45

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291403040294#c8695734721211837424'> December 3, 2010 at 9:04 PM

  ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΪΑΝΟΥ.
  ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ (ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)
  Η Τ Ε Λ Ε Υ Τ Α Ι Α ΕΥΚΑΙΡΙΑ
  ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

  ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
  ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

  Τ Ω Ρ Α

   

 48. Odyssey
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291414917806#c3498777458847427191'> December 4, 2010 at 12:21 AM

  Κάποιοι χάνουν λάδια. Δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου.
  Αναλογικά, θα πρέπει να πoύμε πως η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που θα γίνει "επανάσταση" ή επανάσταση, με 80ρηδες, θα είναι τώρα και δη στην Ελλάδα.
  Γιατί η νέα γενιά είναι καμένη από την tv, τα ιδιαίτερα, τα ναρκωτικά, το βόλεμα, τον καταναλωτισμό κλπ κλπ.
  Χάσμα γενεών είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας; Φυσικά, κι εμείς φταίμε για τα παιδιά που μεγαλώνουμε.
  ΥΓ
  Εκτός από αυτούς που βρίσκονται στη βιτρίνα, υπάρχουν κι εκείνοι που είτε δε ζουν, γιατί σκοτώθηκαν νωρίς, είτε είναι εκεί... σιωπηλοί και χαμένοι μέσα στο πλήθος, παρακολουθώντας άναυδοι τον άνθρωπο ενάντια στον άνθρωπο, τη γενιά ενάντια στη γενιά, τη φυλή ενάντια στη φυλή και τους τραπεζίτες να τρίβουν τα χέρια τους, ευλογώντας όλους εκείνους που συνεισφέρουν στο διαίρει και βασίλευε.
  Α, ρε Μίκη.

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291533159182#c6157078376119165441'> December 5, 2010 at 9:12 AM

  «Γιατί να μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές; Τι έκαναν αυτές για μας;» Γ. Μαρξ (κωμικός)

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291552351143#c699301926131707531'> December 5, 2010 at 2:32 PM

  Ναι σίγουρα ο Μίκη Μάους θα κάνει την επανάσταση..αγκαλιά με τον Ερντογκάν και τον Γιώργο, το μόνο σίγουρο είναι πως τα λαμόγια
  της μεταπολίτευσης θα κάνουν την πολυπόθητη επανάσταση..ήδη την
  κάνουν με αρχηγό τον κλασσικό ήρωα του Ντίσνευ,τύφλα να χει ο Γ. Μαρξ (κωμικός)

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291553353549#c8557285796995368959'> December 5, 2010 at 2:49 PM

  Ο Μίκης είναι μία ιερή αγελάδα του δεξιού και αριστερού θρησκεύματος
  όπως καλή ώρα το πολυτεχνείο. Υπάρχει κόσμος που νοηματοδοτεί την
  ύπαρξη του με αυτές τις αγελάδες και αυτές τις ιερές έννοιες,είναι
  μία ανθρώπινη υπαρξιακή ανάγκη.

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291563302667#c3260764099806426991'> December 5, 2010 at 5:35 PM

  50,51 ΣΩΣΤΟΣ!!!!!

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291582398696#c7241762215427430822'> December 5, 2010 at 10:53 PM

  Αυτη η γεννια του πολυτεχνειου εκτος απο τα golden boys (& girls φυσικα) εβγαλε και ενα golden βοδι (τον Παγκαλο ντε) που με θρασσος μας ειπε "μαζι τα φαγαμε ρε" ..................  Ομολογω οτι εχω φαει αστακομακαροναδα αλλα την πληρωσα 300 ευρω απο την τσεπη μου. Ειμαι ενοχος λοιπον "κυριε" Παγκαλε??????????

  Εκτος κι αν η ενοχη μου ειναι οτι την εφαγα με την παρεα μου που τους εκανα το τραπεζι για την γιορτη μου και δεν σε καλεσαμε να φας τσαμπα και εσυ.

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291630409728#c721371917512327628'> December 6, 2010 at 12:13 PM

  Άμα την έφαγες πληρώνοντας από την τσέπη σου,χωρίς να έχεις διοριστεί
  στο κομματικό δημόσιο και από λεφτά που δεν είναι δανεικά του δημοσίου
  μπορείς να πας να λουστείς με τους 300 κόσιους του Λεωνίδα.
  Διαφορετικά καλός είναι κι ο μπιντές και σας παρακαλώ πολύ μην υβρίζετε
  τον κύριο Πάγκαλο.

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291639384337#c4999314553654921085'> December 6, 2010 at 2:43 PM

  Φιλε 54 σαφως και την πληρωσα απο την τσεπη μου και δεν εχω καμμια σχεση με το Δημοσιο. Οσο για την προτροπη σου να μην υβριζουμε τον κο(??) Παγκαλο ας μου το ελεγε ο ιδιος οταν τον ειπα "κοτα λυρατη" σε καποιο ταβερνακι στο Μενιδι που τρωγαμε σε διπλανα τραπεζια αλλα δεν εβγαλε κιχ.
  Ευτυχως ειχαμε ηδη φαει οταν ηρθε με την κουστωδια του αλλα την αναγουλα δεν την γλυτωσαμε

   

 56. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291675018029#c516968091202362583'> December 7, 2010 at 12:36 AM

  Μίλησε κανείς για τον κλανιάρη τον Πάγκαλο; το youtube βρωμάει από τις κλανιές του!

   

 57. mytsoutsou
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291820400529#c5922558106564355625'> December 8, 2010 at 5:00 PM

  Διαβάζω πολλά, ακούω πολλά,αλλά η αλήθεια είναι ακόμα θολή, γεννήθηκα το '81 μεγαλωμένος από μάνα και πατέρα που δούλευαν και δουλεύουν ακόμα στο δημόσιο, μεγαλώνοντας είχα τα παιχνίδια μου, τα φροντιστηριά μου, ξένες γλώσσες, κατασκηνώσεις και γενικά δεν μου έλειψε ποτέ κάτι, ούτε όσον αφορά τα υλικά αγαθά ούτε σε συναισθηματικό επίπεδο,σε μια συζήτηση που είχα πρόσφατα με τον πατέρα μου, η οποία ξεκίνησε λόγω της μεταφοράς στο όνομα μου του σπιτιού που μένω τώρα, μου είπε με ύφος αρκετά θλιμμένο και απαισιόδοξο, "πούλησα τις ιδέες μου για ένα αμάξι, ένα εξοχικό κι ένα βίντεο" και χαρακτηριστικά μου είπε πως το 84 που δούλευε στο Σωτηρία στη μεσογείων έβλεπε λεωφορεία να έρχονται και να ξεφορτώνουν κόσμο που είχε έρθει από την επαρχία, ο κόσμος αυτός ήταν οι σάρα και η μάρα, οι ηλίθιοι και αγράμματοι που γέμισαν το δημόσιο με αντάλλαγμα την ψήφο τους, κι όμως δε σταμάτησε να ψηφίζει αυτούς που έβλεπε πόσο διαφθαρμένοι και ανάξιοι ήταν.Εγώ μεγάλωσα με τα δάνεια που έπαιρνε ο Αντρέας για να γεμίσει το δημόσιο ψηφοφόρους, έγινα γεωλόγος με τα επιδόματα και τις αυξήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μπορούν κι αυτοί με τη σειρά τους να κατακλέψουν και να διαλύσουν κάθε έννοια ανεξάρτητου ελληνικού έθνους, κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε έννοια δικαιοσύνης, ναι ο πατέρας μου, οι θείοι μου σχεδόν όλοι όσοι ξέρω είναι συννένοχοι αλλά εγώ τι είμαι? από το 2000 που μπορώ και ψηφίζω ρίχνω στη κάλπη λευκό γιατί δεν είχα ανάγκη κανέναν πολιτικό και μπορούσα να αναγνωρίσω τη διαφθορά και την ψευτιά τους, αλλά ξεπούλησαν οι γονείς μου τα ιδανικά τους για να μπορέσω εγώ να έχω τόσο ανεξάρτητη κι ελεύθερη σκέψη, οπότε σας ρωτάω είμαι κι εγώ προιόν αυτού του βόθρου και τις παρακμής που λέγεται μεταπολίτευση γιατί εμμέσος επωφελήθηκα ή σπάει αυτός ο κύκλος από τη στιγμή που μπορώ να ψηφίσω με την συνείδηση μου καθαρή και χωρίς καμία εξάρτηση?

   

 58. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1291842774420#c4511876031888361976'> December 8, 2010 at 11:12 PM

  Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνει κανεις σε ολα με τον Τραιανου.Κι εγω πολλες φορες εχω σοβαρες ενστασεις για τα γραφομενα του.Παρ'ολ'αυτα οφειλω να παραδεχτω οτι κατα καιρους εχει ασχοληθει με θεματα-μπουρλοτο και μαλιστα σε εποχες που ελαχιστοι ειχαν αναγνωρισει τη σπουδαιοτητα τους.Συνεχιζει να με ξενιζει η κοσμοθεωρια του,σε καποια σημεια,ομως εξακολουθω να τον διαβαζω γιατι με εχει κανει να κοιταω και λιγο "κατω απο το χαλι"

   

 59. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1292047356130#c4686768590338190121'> December 11, 2010 at 8:02 AM

  Αν το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι ο άνθρωπος βρωμάει απο τα πόδια.
  Ας κοιτάξουμε τα χάλια μας ο καθένας μας και το βόλεμα που αποζητούμε γλύφοντας και παρακαλώντας και για το παραμικρό και με το χέρι στην τσέπη έτοιμο.

   

 60. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1313609378571#c6685859561223770642'> August 17, 2011 at 10:29 PM

  Φίλοι αναγνώστες και συγγραφέα ο λαός μας έχει μιλήσει όμορφα με τις λαϊκες παροιμίες. Σας θυμίζω λοιπόν: "Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη." Επίσης στο νηπιαγωγείο παίζαμε το: "Μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και τον τσακόσαμε!". Για όσους αρέσκονται σε λογικές αναλύσεις αυτές οι προφανείς αλήθεις εξηγούνται ως εξής.
  Ο κλέφτης θέλοντας να ζήσει με λίγο κόπο έχει ανάγκη τον νοικοκύρη που είναι κατα φύσιν ο παραγωγός της οικονομίας. Ο κλέφτης έχει ανάγκη να επαναλαμβάνει την κλοπή μόλις τα κλοπιμαία τελειώνουν ενώ ο νοικοκύρης διαρκώς επιβιώνει κατά φύσι με τον κόπο του. Και στατιστικά να το πάρουμε πόσες φορές οι νοικοκύρηδες θα πιαστούν κοροϊδο. Μια, δυό τρείς;

  Τέλος "ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη". Eδώ η παροιμία κάνει και μια νήξη σε βιβλική παραπομπή. Η βιβλική περιγραφή μας υπενθημίζει οτι δεν είναι οι "κλέφτες" a priori παράνομοι και μπορεί κάποιοι από αυτούς να είναι "νοικοκύριδες". Άνθρωποι που αδικήθηκαν από τον νόμο και μόνο μέσο επιβίωσης τους κατα φύσιν έγινε η παρανομία. Αυτό είναι παναθρώπινο θέμα της τέχνης που μας υπενθυμίζουν και οι ιστορίες του Ρομπέν τον δασών, των πειρατών και των κουρσάρων, της κινέζικης ηρωίδας του φεγγαριού αλλά και πολλές Ελληνικές τραγωδίες. Ειδικά οι Ελληνικές τραγωδίες εμπνευσμένες φυσικά από τον Όμηρο και την Ιλιάδα αναφέρθηκαν και σε διάφορες υποπεριπτώσεις όπως στην Αντιγόνη, τις Βακχες κ.λ.π. Όλα αυτά συμβολίζει η βιβλική περιγραφή της συγχώρεσης του κλέφτη.

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1313610474344#c2771637248982263465'> August 17, 2011 at 10:47 PM

  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:ΟΙ ΠΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΕΝΙΕΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ,ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΙΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΦΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΕΡΝΕ Η ΣΥΧΑΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.ΕΤΣΙ ΤΟ '81 ΜΙΚΡΟΣ ΩΣ ΗΜΟΥΝ ΤΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑ ΥΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΥΝΑΩ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ!!!!!!!!!ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΗΣ
  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΑΣΚΑΛΕΨΕΙ!!!!!!!!!
  ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΝΑΞΙΟ,ΑΝΙΚΑΝΟ,ΑΧΡΗΣΤΟ,ΤΕΜΠΕΛΗ,ΣΠΙΟΥΝΟ,ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ:ΓΕΩΡΓΙΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΣΤΡΑΤΟ,Κ.Τ.Λ.!!!!!!!!!
  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ LUMPEN ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΧΑΛΙ!!!!!!!!!!!!
  ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
  ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ:ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΡΕΜΑΛΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!!!ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ;;;;;;;

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1313870346165#c6397689365031548553'> August 20, 2011 at 10:59 PM

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 242 ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ 6ΟΝΤΑΡΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΠΟΥ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ[ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ] ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ Η ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. παναγιωτη πολυ καλη δουλεια

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1315248024934#c1335407150463175122'> September 5, 2011 at 9:40 PM

  Ομολογώ πως αυτό το άρθρο είναι από τα λίγα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχει ουσία και αλήθειες που αξίζει να διαβάσει ακόμα και όποιος -πιθανόν- να μην συμφωνεί και το κυριότερο δεν μπορεί κανένας να το αντικρούσει !!!

  Αν και παλιό το άρθρο -μα πάντα επίκαιρο- δεν είναι ποτέ αργά για να συγχαρείς τον αρθρογράφο..., ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1327082809635#c2867391098587900134'> January 20, 2012 at 8:06 PM

  ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΪΑΝΕ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ.ΜΗΝ ΧΑΪΔΕΥΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΓΕΝΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΚΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ.<> ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΤΑ ΤΆΛΛΑ, ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ.

   

 65. Dr. Doukas
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1330829631712#c3517223324542699811'> March 4, 2012 at 4:53 AM

  Οταν καποιος εχει χτισει τη ζωη του σ ενα ψεμμα, το πιο φυσικο ειναι ν αρνειται, να παλευει με νυχια και με δοντια να μη δει την αληθεια οσο εκφωνακτικη να ειναι αυτη.
  Γιατι αν τη δει θα ειναι σα ν απαρνειται τη ζωη του. Και τι μενει μετα? ενα μεγαλο χαος.
  Μια απλη εξηγηση σε οσους φτυνουν την αληθεια για να μην καταποντιστουν μαζι της.
  Να θυμουνται ομως οτι η νεα γενια δεν εχτισε τη ζωη της σ ενα μεγαλο ψεμα, και θα τους φωναξει την αληθεια ακομη και την ωρα που θα οδευουν στον ταφο τους.
  Οσοι δεν εφαγαν απ το μεγαλο φαγοποτι και εθελοτυφλουν ακομη ειναι για διπλη λυπηση.

   

 66. Unknown
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1475403311243#c6922603595208342659'> October 2, 2016 at 1:15 PM

  Το ποιο τραγικο απολα ειναι που αυτη η γενια βρισκετε κ στα σχολια να υπερασπιστει για μια ακομα φορα τα λαθη της. Το λιγοτερο που εχετε να κανετε ειναι να κατσετε στη γωνια σας ντροπιασμενοι. Ντροπιασμενοι για τα χρονια που ο καθε "ηγετης" σας εταζε κ σεις απλα τον πιστευατε,ντροπιασμενοι για την καταντια της χωρας,ντροπιασμενοι για την καταντια της οικονομιας,ντροπιασμενοι γιατι υποχρεονετε τα νεα παιδια να δουλευουν για ψιχουλα,ντροπιασμενοι γιατι μεγαλωνετε παιδια χωρις παιδια χωρις θρησκια,ντροπιασμενοι γιατι ξερετε πως ζησατε "καλα" κ οι συνεπιες θα πεσουν σε αλλες πλατες... γιαυτο βουλοστετο κ αποσυρθητε επιτελους απτο πολιτικο σκηνικο.. οχι αλλο καραμανλη οχι αλλο μητσοτακι οχι αλλο παπανδρεα κ λοιπους. Φτανει πια. Κ να ξερετε η διαφορα μου με εσας ειναι πως ενω ειμαι 30ετων θεωρω τη ζωη μου καταδικασμενη...οτι κανω οτι λεω ειναι για τα παιδια μου γιαυτο που ποτε εσεις δε φροντισατε.. για το αυριο των παιδιων μου...
  Υ.Γ. Μεχρι κ τα παιδακια πια ξερουν πως το πολυτεχνιο ειναι απλα μια ωραια ιστοριουλα αγγελικα πλασμενη που μονο τα παιδακια των σημερινων εκλεκτων πλεον πανεπηστιμιων του φραπε κ της μαστουρας συντιρουν... κ καπου διαβασα πως ηρθαν οι ξενοι γιατι ο Ελληνας δεν δουλευε... πραγματικα εχετε αγνια... δεν αξιζει κανενα περετερο σχολιο..

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html?showComment=1479375527910#c5175378786616037918'> November 17, 2016 at 11:38 AM

  BRAVO K POLY KALA TA EIPES ARISTEROI KOUMOUNISTES K DEKSIOI H GAGKRENA TOU TOPOU

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας