...είναι άκυρες οι εκλογές όπου δεν υπήρχε συμμετοχή άνω του 50+1%.
Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής, η οποία μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα μαθηματικά. Γιατί μοιάζει; Γιατί με "πράξεις" μπορεί να παράγει "αποτελέσματα". Στα μαθηματικά το 3, για παράδειγμα, είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο παράγεται με πολλούς τρόπους και όχι μόνον με έναν. 3=2+1, αλλά και 4-1 και 9/3, αλλά και 3*1 κλπ.. Άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί αριθμών και πράξεων μπορούν να παράγουν ένα κοινό αποτέλεσμα. Το ανάλογο μπορεί να γίνει και στην επιστήμη της νομικής με τους νόμους στη θέση των αριθμών. Στο Σύνταγμα, για παράδειγμα, υπάρχει το άρθρο 14, το οποίο διασφαλίζει το δικαίωμα του ανθρώπου στην έκφραση. Άρθρο 14.1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους. Το Σύνταγμα διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα με ένα άρθρο του. Το διασφαλίζει απόλυτα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το "εννοείται", το οποίο προκύπτει από τα "μαθηματικά" της νομικής επιστήμης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαγορεύεται να χτυπάς κάποιον με τον οποίον διαφωνείς. Απαγορεύεται να τον φτύνεις. Απαγορεύεται να τον φυλακίζεις. Απαγορεύεται να τον σκοτώνεις. Αν κάνεις οτιδήποτε από όλα αυτά, παραβιάζεις το Σύνταγμα. "Γράφει" πουθενά το Σύνταγμα …"Απαγορεύεται να φτύνεις κάποιον με τον οποίο διαφωνείς"; …"Απαγορεύεται να τον χτυπάς ή να τον κλωτσάς"; Όχι βέβαια. Εννοείται. Εννοείται, γιατί αυτό το "αποτέλεσμα" έχει "παραχθεί" από την έννοια της προστασίας του "Δικαιώματος στην έκφραση". Το Σύνταγμα προστατεύει το "Δικαίωμα" και από εκεί και πέρα οτιδήποτε πιθανό ή απίθανο, γνωστό ή άγνωστο, προβλέψιμο ή απρόβλεπτο απειλεί αυτό το "Δικαίωμα", καθίσταται αντισυνταγματικό και άρα παράνομο. Το Σύνταγμα έχει κάνει την "πράξη" και αφού έχει βρει το σωστό για το ίδιο "αποτέλεσμα", το προστατεύει, άσχετα με την "κατεύθυνση" που κάποιος το πλησιάζει και το απειλεί. Δεν "τσιμπάς" αυτόν που διαφωνείς, ψάχνοντας να βρεις τι λένε και αν λένε κάτι οι νόμοι για το "τσίμπημα". Απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε απειλεί τη διασφαλισμένη "πράξη" του Συντάγματος.
Τι σχέση έχει αυτό το οποίο λέμε με την έννοια της ΑΠΟΧΗΣ; Έχει …και πολύ μεγάλη μάλιστα. Πολλοί αμφισβητούν την πολιτική "αξία" της πράξης της ΑΠΟΧΗΣ. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέδεσε την αποχή με την έννοια της τεμπελιάς και της αδιαφορίας. Ο πανάσχετος Πρόεδρος, του οποίου η θέση καθιστά την άγνοιά του τουλάχιστον εγκληματική. Ο για άλλη μια φορά άσχετος Πρόεδρος, ο οποίος κάποτε ευχαρίστησε "προκαταβολικά" —και άρα πριν "αποφασίσει" η Βουλή— τους κομματάρχες για την επιλογή του στη θέση του. Μόνον γι' αυτές τις δηλώσεις του θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Να παραιτηθεί, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας από τους θεμελιώδεις φύλακες του Συντάγματος να μην το κατανοεί. Δεν είναι δυνατόν ο επικεφαλής της Ελληνικής Πολιτείας να "βρίζει" τους απέχοντες και μάλιστα τη στιγμή που αυτοί είναι η πλειοψηφία …Τη στιγμή που αυτοί είναι ο κύριος όγκος της δημοκρατικής μας κοινωνίας.
Η ΑΠΟΧΗ "εννοείται" πως είναι πολιτική πράξη. "Παράγεται" από το Σύνταγμα το ότι είναι πολιτική πράξη. Άρα, ως πολιτική "πράξη", θα πρέπει να "παράγει" και "αποτέλεσμα". Πραγματικό πολιτικό "αποτέλεσμα" και όχι απλά να καταγράφεται σαν στατιστικό μέγεθος στους καταλόγους των υπουργείων. Απλά πρέπει να έχεις τη λογική να κάνεις την "πράξη", η οποία "παράγει" το αποτέλεσμα αυτό. Ποιο είναι το πρώτο και βασικότερο άρθρο του Συντάγματος; Το Άρθρο 1, το οποίο προσδιορίζει το πολίτευμα και διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία.
Άρθρο 1.1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Τι μας λέει λοιπόν αυτό το άρθρο; Ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατικό και άρα τη λειτουργία του τη διέπει η "αρχή της πλειοψηφίας". Ποιος είναι κυρίαρχος με βάση αυτό το άρθρο; Ποιος δηλαδή είναι κυρίαρχος και πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικό και άρα με πλειοψηφικό τρόπο; Ο λαός. Ο λαός είναι κυρίαρχος και για να "παράγει" αποφάσεις, πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά. Τι είδους αποφάσεις; Αποφάσεις, οι οποίες έχουν σχέση με την ταυτότητα αυτών, που ασκούν εξουσία. Η "πράξη", δηλαδή, των διαφορετικών διατάξεων αυτού του θεμελιώδους συνταγματικού νόμου βγάζει ένα και μόνον "αποτέλεσμα". Ο ΛΑΟΣ είναι κυρίαρχος και αποφασίζοντας δημοκρατικά και άρα με τη λογική της πλειοψηφίας, "διορίζει" τις εξουσίες που θα τον κυβερνήσουν.
Πρωτεύουσα έννοια δηλαδή του Συντάγματος δεν είναι η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά η έννοια της λαϊκής Κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία. Όλα γίνονται για τον ΛΑΟ και απλά η Δημοκρατία είναι η "συμφερότερη" μέθοδος. Αν ο λαός αποφασίζει ότι θέλει Βασιλιά, τότε η Δημοκρατία μπαίνει στο "ντουλάπι". Ο κυρίαρχος λαός κάνει ό,τι θέλει. Όμως, η έννοια της κυριαρχίας είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει κυριαρχία …"αλά κάρτ". Δεν υπάρχει Κυρίαρχος ..."αν και εφόσον". Κυρίαρχος είσαι, είτε μιλάς είτε σωπαίνεις. Κυρίαρχος είσαι, είτε περπατάς είτε σταματάς. Αν είσαι κυρίαρχος μόνον όταν κάνεις αυτό, το οποίο σου λένε κάποιοι άλλοι, τότε κυρίαρχος είναι αυτός, που σου λέει τι να κάνεις. Όταν είσαι Κυρίαρχος, πάντα είσαι Κυρίαρχος. Κυρίαρχος είσαι είτε Συμμετέχεις είτε ΑΠΕΧΕΙΣ. Είσαι Κυρίαρχος και άρα με βάση την "πράξη" της Δημοκρατίας η κυριαρχία ακολουθεί —εφόσον από αυτήν εκφράζεται— την πλειοψηφία. Άρα, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ είναι ο λαός ΑΚΟΜΑ και όταν η πλειοψηφία του ΑΠΕΧΕΙ από κάποιες διαδικασίες. Κυρίαρχος είναι όταν κάθεται στο "θρόνο" του και συμμετέχει και Κυρίαρχος είναι όταν σηκώνεται από τον "θρόνο" του και άρα δεν συμμετέχει.
Το πρώτο είναι εύκολα κατανοητό και περιγράφεται από το Σύνταγμα. Το δεύτερο όμως; Το δεύτερο απαιτεί "πράξη", εφόσον δεν περιγράφεται. Πώς δηλαδή εκφράζεται η κυριαρχία σου, όταν δεν συμμετέχεις; Όταν για παράδειγμα συμμετέχεις, η κυριαρχία εκφράζεται με τον απλό τρόπο, που "γράφει" ο συνταγματικός νόμος. Με την πλειοψηφία της Δημοκρατίας "παράγεις" αποτέλεσμα, το οποίο δίνει την εξουσία στους εκλεκτούς σου. Όταν δεν συμμετέχεις τι συμβαίνει; Όταν δεν συμμετέχεις, συμβαίνει κάτι άλλο, το οποίο δεν το "γράφει" ο συνταγματικός νόμος, αλλά "εννοείται". Ναι μεν δεν παράγεις αποτέλεσμα εξουσίας, εφόσον δεν "εκφράζεσαι", αλλά δεν χάνεις την κυριαρχία σου, εφόσον δεν μπορούν να παράγουν αποτέλεσμα οι "άλλοι" …Οι "άλλοι", οι οποίοι είναι οι "απέναντί" σου …Οι "λίγοι", οι οποίοι συμμετείχαν, γιατί τους συνέφερε η αποχή σου …Οι "λίγοι", οι οποίοι μπορεί να είναι τύραννοι, βασιλείς, κομματάρχες, κομματόσκυλα, πονηροί κλπ..
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όταν η πλειοψηφία του λαού, δηλαδή, ΑΠΕΧΕΙ, δεν χάνει ο λαός την κυριαρχία του, γιατί απλούστατα δεν μπορεί η μειοψηφία να τον "αντικαταστήσει". Δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει και να "παράγει" αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να παράγει το "αποτέλεσμα", το οποίο προβλέπεται από τη Δημοκρατία να παράγει η πλειοψηφία. Δεν μπορεί να φορέσει τη "στολή" του. Αλίμονο αν συνέβαινε αυτό. Αλίμονο, δηλαδή, αν δίναμε σε μειοψηφίες τη δυνατότητα να παράγουν αποτελέσματα. Να τις αφήναμε να τρομοκρατούν, να απειλούν ή απλά να προκαλούν την απέχθεια ή τη σιχαμάρα στον λαό κάθε φορά που είχαμε εκλογές και δεν τις συνέφερε η "άποψη" της πλειοψηφίας. Να ωθούν άμεσα ή έμμεσα στην "αποχή" και να αντικαθιστούν τον "απέχοντα". Να εκμεταλλεύονται —όπως συμβαίνει τώρα— την αποχή και να αντικαθιστούν τον "απέχοντα".
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι, όταν στην οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία η ΑΠΟΧΗ ξεπερνά το 50%, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της, είναι ΑΚΥΡΗ. Είναι άκυρη, όχι επειδή η ίδια η διαδικασία των εκλογών δεν τηρήθηκε στο έπακρο, αλλά γιατί απλούστατα δεν μπορεί η μειοψηφία να "παράγει" το αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα της πλειοψηφίας να το "παράγει" και είναι αυτό που καθιστά τον λαό ΚΥΡΙΑΡΧΟ. Η ΑΠΟΧΗ, όταν είναι πλειοψηφική, δεν "παράγει" δική της νομιμότητα, αλλά "παράγει" την παρανομία όλων όσων επιχειρούν ν' αντικαταστήσουν την πλειοψηφία. Η "παρανομία" στην περίπτωση αυτήν, επειδή δεν είναι αποτέλεσμα παράνομων πράξεων των συμμετεχόντων, απλά ακυρώνει τη διαδικασία και την καθιστά ΑΓΟΝΗ.
Η ΑΓΟΝΗ εκλογική διαδικασία θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι να "πειστεί" ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός να συμμετάσχει, για να δώσει νόμιμη "εντολή" στους εξουσιαστές. Αναγκαστικά ΑΓΟΝΗ, εφόσον η μειοψηφία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δώσει "εντολή". "Εντολή", η οποία δεν θα προσβάλλεται και δεν θα αμφισβητείται από τίποτε και από κανέναν. Εκ του πονηρού σήμερα κάποιοι ψάχνουν τις απαντήσεις στους εκλογικούς νόμους. Το Σύνταγμα έχει αποφασίσει άπαξ και δια παντώς για την ταυτότητα αυτού, που δίνει "εντολές". Οι εκλογικοί νόμοι έχουν σχέση με τη διαδικασία που προβλέπεται, για να δοθεί με νόμιμο τρόπο η "εντολή". Η διαδικασία όμως μπορεί να είναι άψογη, αλλά, αν λείπει ο Κυρίαρχος, είναι άκυρη. Άγονη, μέχρι να υπάρξουν τα δεδομένα που την καθιστούν γόνιμη. Νόμιμα Άγονη, όπως μπορεί ένας άψογα οργανωμένος πλειοδοτικός διαγωνισμός να είναι άγονος, επειδή δεν καλύπτονται οι ελάχιστες "αξίες". Μπορεί ένα παλάτι να πουληθεί για πέντε μπανανόφλουδες, ένα κονσερβοκούτι και τρία φιστίκια, επειδή στον κατά τα άλλα άψογο διαγωνισμό συμμετείχαν μόνον δύο homeless;
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν σε μια εκλογική διαδικασία ο λαός απέχει. Ο Κυρίαρχος λαός, ο οποίος έχει ως καθήκον —αλλά και αποκλειστικό προνόμιο— να δίνει "εντολές". Όταν δεν συμμετέχει, επαναλαμβάνεται η διαδικασία, γιατί δεν καλύπτεται το βασικότερο άρθρο του Συντάγματος. Όταν ο "βασιλιάς" δεν "μιλάει", δεν σημαίνει ότι το λόγο τον παίρνει ο υποτακτικός με το καθίκι, επειδή θέλει κι αυτός να μιλήσει. Όταν ο "βασιλιάς" δεν "απαντά", τον "ξαναρωτάς" και δεν παίρνεις τις "απόψεις" όποιου βρίσκεται γύρω του. Αν δεν "απαντά", δεν το αντιλαμβάνεσαι σαν αδυναμία του, για ν' απαντήσεις εσύ ή κάποιος άλλος στη θέση του. Αν δεν "απαντά", πρέπει να βρεις τον λόγο που είναι δυσαρεστημένος και δεν "απαντά". Πρέπει να βρεις τον λόγο που τον δυσαρεστούν οι υποψήφιοι και απέχει, αρνούμενος να τους δώσει "εντολή". Αν οι σημερινοί υποψήφιοι για τη εξουσία είναι οι υπεύθυνοι της δυσαρέσκειας, η οποία εκφράζεται μέσω της Αποχής, είναι τουλάχιστον εγκληματικό να "νομιμοποιούνται" ακόμα πιο εύκολα, εκμεταλλευόμενοι αυτήν τη δυσαρέσκεια.
Αν ο κόσμος απεχθάνεται τους Καμίνηδες, είναι δυνατόν να τους νομιμοποιεί η Αποχή του; Αν ο κόσμος αρνείται επιδεικτικά να τους ψηφίσει, πώς είναι δυνατόν να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους με τις λίγες ψήφους των συγγενών, των κομματικών και των Πακιστανών; Αν η "αξία" της θέσης του Δήμαρχου Αθηναίων είναι μεγάλης "αξίας", μπορεί να είναι νόμιμη η πλειοδοτική διαδικασία των εκλογών, η οποία την παραδίδει για 77.000 "φυστίκια" και δύο "μπανανόφλουδες"; Ποια δημοκρατική διαδικασία μπορεί να είναι νόμιμη, όταν ποσοστά του επιπέδου του 15% και του 20% παράγουν εξουσίες; Ποια λαϊκή κυριαρχία διασφαλίζεται μέσα από τέτοια φασιστικά ποσοστά; Ποιος είναι αυτός ο ψευδοκυρίαρχος, ο οποίος, όταν "απέχει", δίνει τη δυνατότητα σε "νάνους" να τον αντικαθιστούν;
Είναι κυρίαρχοι στον Δήμο Αθηναίων οι 487.764 πολίτες της Αθήνας, όταν τον Δήμαρχό της τον εξέλεξε μια μειοψηφία των 77.074 ατόμων και η οποία ούτε καν ελληνική δεν είναι, εφόσον πλαισιώθηκε από τις ψήφους χιλιάδων Αφγανοπακιστανών λαθρομεταναστών; Ποια είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας στην αθηναϊκή κοινωνία, όταν υποτάσσει το 85% στην απόφαση του 15%; Είναι οι Πειραιώτες "κυρίαρχοι" του Πειραιά, όταν 162.195 χιλιάδες πολίτες θα πρέπει να ανεχθούν και να υποστούν την εξουσία μιας δημοτικής αρχής, την οποία εξέλεξαν 25 χιλιάδες άτομα; Ποια είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας στην πειραϊκή κοινωνία, όταν υποτάσσει το 84% στην απόφαση του 16%; Είναι τα 247.637 "καρντάσια" κυρίαρχοι στη Σαλονίκη, όταν μια γνωστή και αντιπαθής "κλίκα" 52.174 βολεμένων κομματικών, πολυπολιτισμικών και οικολογικών φασιστών εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις και αναρριχάται στην ιεραρχία της τοπικής εξουσίας;
Ρωτάμε λοιπόν τους διαπρεπείς Έλληνες συνταγματολόγους και τους Δικαστές. Υπάρχει κυριαρχία του λαού εκεί όπου δεν υπήρχε "απαρτία"; Μπορούν οι ίδιοι να κάνουν τις "πράξεις", τις οποίες απαιτεί η "μαθηματική" επιστήμη της νομικής; Προτείνουμε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι ανήκουν σε δήμους ή περιφέρειες, στις οποίες δεν υπήρχε "απαρτία", να θέσουν το θέμα υπόψιν της Δικαιοσύνης. Προτείνουμε στον κυρίαρχο λαό, που για δικούς του λόγους επέλεξε τη "στείρα" πολιτική της ΑΠΟΧΗΣ, να την προστατεύσει ως πολιτική πράξη. Να φερθεί ως Κυρίαρχος και να απαιτήσει τα δικαιώματά του. Να μην επιτρέψει στις μειοψηφίες να "γονιμοποιήσουν" τις εξελίξεις, επειδή απλά λόγω συμμετοχής έτυχε να "μπορούν". Να προσβάλει τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να "ακυρώσουν" τις εκλογικές διαδικασίες όπου η αποχή τις καθιστούσε "άγονες".
Τέλος, προτείνουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καθίσει επιτέλους και να διαβάσει το Σύνταγμα. Προβλέπεται άλλωστε και στα καθήκοντά του. Αν δεν το καταλαβαίνει, ας απευθυνθεί στους ειδικούς. Κάθεται που κάθεται, χωρίς να κάνει τίποτε απολύτως, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Δεν αρκεί σ' αυτήν τη ζωή να είσαι μόνον δανειστής του Ανδρέα, για να υπάρχεις. Δεν μπορούν όλοι να έχουν τη δική του τύχη και να επιβιώνουν τόσο πλούσια και τόσο τζάμπα και γι' αυτό ίσως ΑΠΕΧΟΥΝ. Απέχουν, για να διαμαρτυρηθούν στους μονίμως βολεμένους της "συμμετοχής", όπως είναι ο Κάρολος. Απέχουν, γιατί δεν αντέχουν άλλο την αδικία στο όνομα της Δημοκρατίας. Της Δημοκρατίας των "μονόδρομων" και των "ψευδοδιλλημάτων". Της απάτης, που τον φασισμό τον "βαπτίζει" σε "δημοκρατία" και τη "μειοψηφία" σε "πλειοψηφία". Η ΑΠΟΧΗ είναι πολιτική πράξη. Μπορεί να είναι "στείρα", αλλά είναι "πράξη". Μπορεί να μην "γονιμοποιεί" στη στελέχωση του συστήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί τους φασίστες να το κάνουν στη θέση της.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


Υ.Γ.
Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη δεν ντρέπεται να πανηγυρίζει και να παριστάνει τον "νικητή" Δήμαρχο Αθηναίων με το γελοίο ποσοστό του 15%; Ως νομικός τα δικαιώματα τού 85% δεν τα "βλέπει" πουθενά; Η σημερινή αναισθησία και ανεπάρκειά του δεν αποτελεί ένδειξη αν όχι απόδειξη ότι ήταν εξίσου αναίσθητος κι ανεπαρκής όταν παρίστανε και τον Συνήγορο του Πολίτη;

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

88 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η αποχή είναι πολιτική πράξη


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290112040952#c3501629834411559786'> November 18, 2010 at 10:27 PM

  Περιμένουμε κ. Τραϊανού τη δική σας προσφυγή κατά της εγκυρότητας των εκλογών.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290115043697#c5307508882384152096'> November 18, 2010 at 11:17 PM

  Είδηση δεν είναι ένας σκύλος που δαγκώνει άνθρωπο.
  Είδηση είναι ένας άνθρωπος να δαγκώνει σκύλο.
  Το ΕΑΜΒ κάνει προσφυγή για ακύρωση τών εκλογών (ας μήν συμετείχε).
  Ε ρε παρτυ που θα κανουν τα ΜΜΕ.
  Αυτό δεν προσπαθείται?
  Ιδού η Ρόδος και βλέπουμε για το πήδημα.

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290116545058#c6490562855856665982'> November 18, 2010 at 11:42 PM

  ΝΑΙ Κ.Τραϊανου,περιμενουμε τη δικη σας προσφυγη κατα του εκλογικου αποτελεσματος.Καντε την αρχη και σε καμμια 5ετια θα εχετε δικαιωθει................ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ,ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ?? ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΠΙΟ ΓΟΝΙΜΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ?

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290120608399#c957590159382616388'> November 19, 2010 at 12:50 AM

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο Κ.ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.
  ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ; ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟ; ΟΧΙ.
  ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑ -ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΓΩΓΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ. ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Κ.ΤΡΑΪΑΝΕ.

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ. ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290120883506#c3198788691761560224'> November 19, 2010 at 12:54 AM

  Εγώ περιμένω και από τον Σπύρο τον Χατζάρα να κάνει μια προσπάθεια.
  Για να δούμε θα θελήσει να την κάνει?

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290122340946#c4721770339310352883'> November 19, 2010 at 1:19 AM

  #4 To θέμα των χρημάτων δεν είναι τό πρόβλημα , θα συμβάλουν οι δημότες σαυτό.

   

 7. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290123650269#c3662461642251754494'> November 19, 2010 at 1:40 AM

  Νομίζω πως η αποχή ήταν η αρχή για τις καταλυτικές εξελίξεις που έρχονται. όσο πιο γρήγορα προχωράει η κατοχική κυβέρνηση στην ισοπεδωτική πολιτική της άλλο τόσο γρήγορα θα εντείνονται και οι (εσωτερικές και εξωτερικές) υποβόσκουσες δημοκρατίες...
  Όντως, τα πάντα σαρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον έχουν σκοπό να ρημάξουν οτιδήποτε ελληνικό για να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους...
  Αλλά και από την άλλη πλευρά οι ζυμώσεις εντείνονται, και πρέπει όλοι μαζί μετέχοντας σε μια ενιαία σκεπτομορφή να κινηθούμε προς την έξοδο.
  Οι μηνύσεις για την ακυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων ίσως να αποτελέσουν μια αρχή. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ως προς αυτό;
  Και ο Καλλικράτης βοά από αντισυνταγματικότητα, το διαβόητο μνημόνιο έχει ήδη καταλύσει το σύνταγμα, οι δημοκρατίες (έστω και αυτές οι καρικατούρες τους), με το πρόσχημα των χρεών πάνε περίπατο εδώ και σε όλο τον υποτιθέμενο ανεπτυγμένο κόσμο.
  Εμείς σαν ανθρωπότητα φτιάξαμε αυτό το οποίο λουζόμαστε και εμείς θα το καταργήσουμε. Η ανθρωπότητα είναι ένα βήμα πριν την οριστική απαλλαγή του σκότους, και αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο, το ένα βήμα...Άλλα απαιτείται, αν δεν γίνει τώρα, το σκοτάδι θα νιώσει νικητής,ασφαλώς ποτέ δεν θα είναι...
  Τα όσα λέει ο κ. Τραΐανού περί αποχής και ακυρότητας είναι υπό το πρίσμα των λογικών φίλτρων απόλυτα σωστά αν και δεν είμαι νομικός.
  Μπορούμε να ψηφίσουμε εμείς πλέον, όπως εμείς θα αποφασίσουμε...

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290149795651#c1295432174940856262'> November 19, 2010 at 8:56 AM

  Ειναι όλα τόσο στημένα και πουλημένα που ο εγκλωβισμός
  ειναι αναπόφευκτος...Αν γίνει προσφυγή σχετικά με την εγκυρότητα
  των εκλογών δεν προκειται να εκδικαστεί πριν απο μια τριετία...
  Αλλα και τοτε ακόμα θα πεσει σε καποιον "Ζαγοριανό".....
  Σημειωτέον ότι εκρεμμουν ακομα προσφυγες κατα των περυσινών
  Εθνικών Εκλογών.... Στημενα ολα ΠΑΝΤΟΥ.... Μην περιμένετε
  αυτεπάγγελτη επέμβαση απο δικαστές....Πλεον επεμβαινουν μονο
  όπου λαβουν εντολή....θα χε ενδιαφέρον να ψαχναμε μεσω διαδικτύου
  που ειναι διορισμένα τα παιδιά τους......Αλλα και πάλι νομίζω
  θα μας προλάβει ο Τραινού...

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290158796880#c8496580025518715652'> November 19, 2010 at 11:26 AM

  ΑΠΟΧΗ ΜΕΝ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕ Αδέλφια μου άλητες πουλιά έλεγε κάποτε το λιμόγιο ο Βοσκοπουλος ετσι και εμεις απο δω και περα πρεπει να κελαϊδισουμε Αδελφια μου εξυπνα πουλια,το εχει η φυση μας ,το DNA μας και η Χωρα μας αλλωστε. Για να μαθει κανεις να κελαϊδαει πρεπει να διαβασει αυτον το ΠΛΟΥΤΟ που μας εχει δωσει ο Παναγιωτης Τραϊανου, μεσα απο τα βιβλια του,τα αρθρα του και απο τον ιστιοχωρο του ,ωστε και εμεις πλεον να φτερουγισουμε μεσα απο την αχειλλιο φτερνα που ειναι το ιντερνετ.Για να διαδοσουμε την μελωδια του Υδροχοου, στα Αδελφια μας στους φιλους μας σε ολους τους Ελληνες και σε ολην την Ανθρωποτητα,πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι το 2012 στην Ελλαδα μας θα ξαναγεννηθει και παλι το ΠΝΕΥΜΑ .Αυτος ειναι ο σκοπος μας ως πουλακια,στην κοινωνια που ζουμε.Αλλοι θα κελαϊδανε σαν σπουργιτια αλλοι σαν καρδερηνες και αλλοι σαν αηδονια,ο ΗΧΟΣ που θα βγαλουμε το ΚΤΗΝΟΣ θα 'κουφανουμε΄ .Επειτα πιστευω ο κυρ.Παναγιωτης Τραϊανου θα αναδειχθει με το ΕΑΜ΄Β - ΥΔΡΟΧΟΟΣ, και ως ΜΑΕΣΤΡΟΣ πλεον θα ενορχηστροσει την συμφωνια μας. Απο δω και περα ο χρονος τους θα ειναι αμειλλικτος .Ο νοων νοειτο --------------------------------------------------------------------------- Υ.Γ. 1) Και για τα υπολοιπα πουλακια που ψαχνουν την λαλια τους καλο ειναι να διαδοσουμε το ΠΝΕΥΜΑ του ΥΔΡΟΧΟΟΥ-ΕΑΜ¨Β . Βγειτε απο τα κλουβακια σας και ΚΑΛΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ, 2) Προς κυρ.Παναγιωτη Τραϊανου για το Βιβλιο που εκδοσε με τον τιτλο 2012 ...Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ειναι ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ και εγω ως ενα μικρο σπουργιτακι ευχομαι ν΄μπω στην παρεα σας ,και σας Αφιερωνο αυτο το τραγουδακι http://www.youtube.com/watch?v=XEftCAeRpPQ&feature=player_embedded

   

 10. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290162349295#c2310114766076308772'> November 19, 2010 at 12:25 PM

  Μήπως φαντάζεται κανείς ότι, ο Τραϊανού και οι άλλοι που μιλάμε για προσφυγή στη "Δικαιοσύνη", δεν ξέρουμε το ποιόν της; Όμως –από τη στιγμή που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας– γιατί να μην προσπαθήσουμε; Να δημιουργηθεί ένα μπλογκ μόνο γι’ αυτήν την υπόθεση. Μέσα από αυτό να μας καθοδηγήσουν οι πατριώτες νομικοί για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε. Να διαφημιστεί αυτό το μπλογκ από τα άλλα. Να δημοσιευθούν στις τοπικές εφημερίδες, ίσως και σε κάποιες από τις υπόλοιπες, οδηγίες δράσης προς τους εξαπατημένους πολίτες. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε από μια τέτοια προσπάθεια. Από κει και πέρα, το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ζητήματα είναι άλλο θέμα. Δεν θα μείνουμε "πίσω" στα υπόλοιπα αν ασχοληθούμε με αυτήν την υπόθεση! Αλλά αν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ! Τώρα που είναι φρέσκο το ζήτημα και προτού αρχίσουν να υλοποιούνται οι καλλικρατικοί σχεδιασμοί. Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει ΤΩΡΑ και ΜΑΖΙΚΑ! Και μόνο από την προσπάθεια, εφόσον αυτή θα είναι μαζική, θα αναπτερωθεί το ηθικό μας. Θα πει κανείς ότι αν δεν έχει αποτέλεσμα, το ηθικό μας θα καταρρακωθεί. Καλά… Αν με την πρώτη δυσκολία τα παρατάνε οι Έλληνες και σκύβουν το κεφάλι, τότε πάω πάσσο… Μπορούμε να μείνουμε και άπραγοι, κάνοντας κουβεντούλα και περιμένοντας ο ένας τον άλλον να πει καμιά καλή ιδέα…

  Ως προς τα υπόλοιπα, τα οποία φυσικά αποτελούν υπερσύνολο της υπόθεσης των πρόσφατων εκλογών, μία ελπιδιφόρα πρόταση που έχει διατυπωθεί από πολλούς είναι η ακόλουθη:
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html Σχόλιο 43
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html Σχόλιο 23
  (Αγαπητή Μυρτώ, δεν σε αμφισβητώ, όμως έχω τις επιφυλάξεις μου, όπως υποθέτω και εσύ. Φαντάζομαι πως το ξέρεις ότι ο φόβος είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία του συστήματος. Μάλιστα, πολλές φορές ο φόβος διασπείρεται από τους υποτιθέμενους αντικαθεστωτικούς… Επίσης, μου ακούγεται κάπως περίεργο να καταλάβει επισήμως τον παγκόσμιο "θρόνο" ένας Ρότσιλντ. Δηλαδή, σήμερα άσχημα βολεύονται οι Ρότσιλντ που "τηλεκατευθύνουν" τους όποιους επιμέρους "θρόνους"; Υπάρχει κανένας λόγος να εκτεθούν σε όλη την οικουμένη;)

  Και ο φίλος που έγραψε το σχόλιο 53 (http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html) "λέει" πολλά…

  …Και παιδιά, ψυχραιμία. Ο πανικός δεν βοηθάει, μόνο ζημιώνει.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290166177370#c463306397805851509'> November 19, 2010 at 1:29 PM

  Η Αχίλλειος πτέρνα είναι το χρήμα. Για το χρήμα μπαίνουν ολοι στην πολιτική. Για το χρήμα έχουν γίνει όλοι οι δικηγόροι λαμόγια. Για τα τριάντα αργύρια έγινε ο Ιούδας προδότης. Το χρήμα είναι ο θεός. Στερείστε τους το χρήμα.

  Η δύναμης να κυβερνούν (καταδυναστεύουν) είναι το ναρκωτικό τους. Σκεφτείται πως θα τους το στερείσουμε και αυτό.

  Στήν μαζική δράση δεν μπορούν να αντισταθούν.
  Δεν μπορούν να μηνύσουν εκατομύρια, να βάλουν στην φυλακή εκατομύρια.
  Ενωμένη δράση.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290167419163#c7282327631763509748'> November 19, 2010 at 1:50 PM

  "Give me control of a nation's money and I care not who makes it's laws" — Mayer Amschel Bauer Rothschild

  Σας θυμίζει τίποτα αυτό; για ποιό Σύνταγμα μιλάμε τώρα μωρέ; πλάκα κάνουμε;

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290175644402#c5967092542322056555'> November 19, 2010 at 4:07 PM

  Για τον φιλο 11 Αν εχω καταλαβει καλα εδω μεσα ψαχνουμε το πνευμα του δικαιου και οχι το χρημα. Αφηστε τους να συσωρευτει το χρημα πανω τους ,ωστε να μην αργησει η ωρα που θα αναφλεκτουνε.Η εποχης μας θα αλλαξει συντομα μονο αν συνειδητοποιησουμε οτι ολοι εμεις οι απλοι ανθρωποι(που πανω στους δικους μας ωμους στηριζεται το συστημα τους) ότι πρεπει να κινητοποιηθουμε μαζικα.Βλεποντας αυτοι, την πυραμιδα τους να συγκλινει , η αναφλεξη από την βαση τους θα γινει και εμεις ως ομορφα πουλακια το πνευμα μας θα μεινει

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290187245637#c3262469218866669983'> November 19, 2010 at 7:20 PM

  Ξυπνήστε πρόβατα, ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ να διαμαρτυρηθουμε. Διαβαζοντας χαζοblogs δε "σωθηκε" ποτε κανείς.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290195175108#c2957484306104809054'> November 19, 2010 at 9:32 PM

  Στην πολιτική-πολιτικό ηγέτη πάνω απ΄ολα μετράει η ευφράδεια
  του λόγου.Οχι του γραπτού, του προφορικού.
  Γραπτά διαβάζουμε πολλά συμφωνόντας η διαφωνόντας.
  Στο "μπλα-μπλα" παίζετε το παιχνίδι.
  Μπορείς φίλε μας? μπορείς να αντιπαρατεθείς εκφράζοντας καθαρό
  πολιτικό λόγο απέναντι σε ένα λαμόγιο εξουσιαστή?
  Μπορείς να μιλήσεις και να σε καταλάβει ο πολίτης αφού θα σε διακόπτουν
  συνεχώς? Μπορείς να τους αντιπαρατεθείς πρόσωπο με πρόσωπο να χτηπήσεις
  το χέρι στο τραπέζι, να τους εκθέσεις?
  Μάλλων όχι είσαι υπεράνω. Μάλλων περιμένεις την πίτα να πέσει.
  Ανθρακας ο θυσαυρός.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290197829422#c1602699479707272404'> November 19, 2010 at 10:17 PM

  Φιλε 14 αυτο ειναι η λυση και τη φωναζω πολυ καιρο!!!!!ΕΞΩ,ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ,ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!!!Αν πιστευετε οτι θα κανετε πολεμο για την ανατροπη απο το διαδικτυο εισαστε γελασμενοι,σας εχουν παραπλανησει!!Ας καθησουμε να γραφουμε φιλοσοφιες και αυτοι,με ταχυτατους ρυθμους να ξεθεμελιωνουν καθε μερα,καθε ωρα,οτι εχει απομεινει απο τη ζωη μας και απο τη ζωη των παιδιων μας!!!!!!!

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290197918260#c5975857401015617167'> November 19, 2010 at 10:18 PM

  Και για να τελιωνουμε και να ειμαι πιο κατανοητος για τα πουλακια που αναφερομαι στα αθρα μου http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html 52 και http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html 9 ειναι το κτηνος Αλλα για μας του ανθρωπους ειναι το ΄"ΘΗΡΙΟ" οπως μας αναφερουν τα Γραπτα ...ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΤΗΤΕ και στην καθομιλουμενη

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290231986216#c8323236223242560759'> November 20, 2010 at 7:46 AM

  Ο πρώην συνήγορος του πολίτη έκανε γαργάρα οτι παράνομοι, κανονικότατοι εισβολείς, νομιμοποιούνται εκ των υστέρων, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των ήδη πολιτών, και μας έχει γανώσει για τα δικαιώματα των εισβολέων (ως νόμιμων πλέον).
  Αυτή η κατάσταση μάλιστα, δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, συνεχίζεται ακόμη.

  Το άλλο. Λύστε μου μια απορία, αν ξέρει κάποιος.
  Δεν προβλέπεται ποσοστό αποχής, με το οποίο να καθίστανται αυτόματα άκυρες οι εκλογές;
  Δλδ ακόμη και αν πάει να ψηφίσει το 1%, βγαίνει κάποιος και το παίζει εξουσία;

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290241750541#c7910242753409654011'> November 20, 2010 at 10:29 AM

  Όποιος πιστεύει ότι με το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπορεί να αλλάξει κάτι και να κινηθεί μέσα στα πλαίσια των νόμων που οι εξουσιαστές έχουν καθορίσει και να κερδίσει είναι τουλάχιστον αφελής. Ο μόνος δρόμος είναι η επανάσταση... και για να μην παρεξηγηθώ ηρεμείστε κύριοι δεν είμαι ούτε κομμουνιστής ούτε ακροδεξιός... Μια επανάσταση μπορεί να είναι και ειρηνική. Εγω θα σας πω κάτι πολύ απλό. Μια απίστευτα επαναστατική πράξη θα ήταν να κλείσει η πλειοψηφία των ανθρώπων τις τηλεοράσεις τους. Πόσοι έχουν την δύναμη να το κάνουν; Σκεφτείτε λίγο... Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια για αφελείς. Αν η επανάσταση δεν ξεκινήσει πρώτα απο μέσα μας κανείς και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όταν είμαστε αδύναμοι και είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό περιμένουμε να αλλάξουμε τον κόσμο; Άντε γειά... καλημέρα ή μάλλον... καληνύχτα...

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290254674035#c2882603050261819888'> November 20, 2010 at 2:04 PM

  ΧΑΜΠΑΡΙΣΤΗΚΑΤΕ

  Η ψάχνετε ακόμα το θηρίο, μην ψάχνετε αν είναι δεξιά η αριστερά η πάνω η κάτω.
  Το θηρίο πλέων βρίσκεται μέσα μας.
  Και για να το αποβάλλουμε προτείνω να διαβάσετε τις διεργασίες που μας έχει
  παραχωρήσει ο κύριος Παναγιώτης Τραϊανου.
  Από εκεί και πέρα ο καθένας μας θα αναζήτηση που βρίσκεται ,έτσι ώστε
  να διαλογιστεί και να πράξη αυτοβούλως .
  Από εκεί και πέρα θα ενσωματωθούμε ως κοινωνία που της αξίζει.
  Και ως ανθρώπινο ον πλέον με καθαρή την συνείδηση του
  γιατί είναι ο μόνος τρόπος, για την εξέλιξη του.
  Υ.Γ
  Για τον φίλο 20 συνυπογράφω και εγώ προσωπικά την έχω κλείσει εδώ και 3 χρόνια
  Είναι μια πολλή καλή κίνηση και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μαζέψουμε όλοι της
  Τηλεόρασης (έστω και της δεύτερες και να πάμε να της πετάξουμε στην πλατεία συντάγματος )για να τους γεμίσουμε σκουπίδια όπως και αυτοί μας έχουν γεμίσει σκουπίδια μέσα στα σπίτια μας, στα παιδία μας ,στης γυναίκες μας, στους άνδρες μας
  Στους παππούδες μας ,και στης γιαγιάδες μας.
  Εδώ της προάλλες μας έδειχνε ντοκιμαντέρ ο ΣΚΑΙ πως ο άνθρωπος μεταλλασσόταν σε βρικόλακα, τι άλλο θα δούμε θεέ μου.
  Ας πάμε να τους πετάξουμε τα σκουπίδια τους καλύτερα θα αισθανθούν από το να κάνουν παρελάσεις η αδαής

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290257641092#c4454178371806979283'> November 20, 2010 at 2:54 PM

  Συμφωνώ απόλυτα για ακόμα μια φορά με τον Κύριο Τραιανού. Σκέψη Λογική , σοβαρή , ουσιώδης και το κυριότερο...Επαναστατική. Μη γελιέστε. Το υπάρχον κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα δεν ανατράπηκε ποτέ μέσω της οδού της κάλπης και ούτε θα ανατραπεί ετσι ποτέ... Δικό τους το καρπούζι δικό τους και το μαχαίρι σε τελική ανάλυση. Θα μου πείτε... Και τι θα γίνει ; Πως θα αντιδράσουμε ; Πως θα ελευθερωθούμε ; Εδω θέλει υπομονή, σύνεση και κυρίως Γνώση. Ναι γνώση διότι ζούμε σε μια χώρα απαίδευτων και αμορφώτων και αν θέλουμε επιτέλους να δούμε προκοπή πρωτίστως πρέπει να επενδύσουμε στο Πνεύμα και σε μια αληθινή πνευματική επανάσταση αλλιώς πάσα αντίδραση και χειραγωγούμενη θα είναι και επιζήμια για ακόμα μια φορά. Στο ερώτημα " Μα ξεπουλάνε τα πάντα κάτι πρέπει να γίνει" απαντώ με ψυχραιμία και εγρήγορση οπου και οπως γίνεται. Το υπάρχον καθεστώς είναι πανίσχυρο και ως τέτοιο πρέπει να πολεμηθεί. Δεν θα το νικήσεις στους δρόμους γιατί υπάρχουν αρκετοί καλοταισμένοι και βολεμένοι πιστοί του καθεστώτος στα σώματα ασφαλείας . Δεν θα το νικήσεις νομικά γιατι οι Νόμοι τους ανήκουν, καθώς και η δικαιοσύνη η οποία ούτε ανεξάρτητη είναι, ούτε φυσικά καθαρή. Δεν θα τους νικήσεις μεσω της κάλπης γιατι κάθε κόμμα που υπάρχει παίρνει έγκριση απο τον Άρειο Πάγο. Εαν ενα κόμμα που ζητάει την ψήφο μας, είναι πραγματικά εκτός συστήματος η είναι επικίνδυνο για το σύστημα δεν θα πάρει ποτέ άδεια απο τον Άρειο Πάγο (μα καλά για πόσο χαζούς τους περνάτε ;) . Δεν ζούμε στην Γερμανία του 30' ούτε και εχουμε το πολίτευμα της τότε Γερμανίας για να ανατρέψουμε τα γεγονότα μεσω της κάλπης και των κομμάτων. Τότε δεν ήταν ολα ελεγχόμενα. Πλέον είναι. Ακόμα και σήμερα εαν εμφανιστεί ενα πραγματικά αντι-συστημικό κίνημα στην Γερμανία θα καταστραφεί εν τη γεννέση του. Δεν παίζουν οι εξουσιαστές μας γιατι είναι πλανητικοί οχι μόνο ντόπιοι και αυτο θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.
  Στο κρίσιμο ερώτημα του τι πρέπει να γίνει θα σας απαντήσω ωμα και ρεαλιστικά .
  1) Υπομονή να εκδηλωθούν οι προδοτικές τους πολιτικές στο έπακρο και να πάρουν σάρκα και οστά....
  2) Ταυτόχρονα δράση με σκοπό την διαμόρφωση του κόσμου και την πραγματική διάδωση της Γνώσης σε κάθε πλαίσιο. Η Επανελλήνιση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σε ενα πραγματικά κρυφό σχολειό είναι αναγκαιότητα και η μόνη λύση για το μέλλον.
  3) Όταν το σύστημα κάνει το "λάθος" και ερθει ο καιρός τότε θα εμφανιστούν εκείνοι οι άνθρωποι που θα πολεμήσουν για να το γκρεμίσουν συθέμελλα. Μπορεί να είμαι εγω, ο Κύριος Τραιανού η κάποιος άλλος. Ακόμα δεν είναι ο καιρός και λυπάμαι που σας στεναχωρώ. Θέλει λογική στην δράση, γνώση της κατάστασης και διαρκή επαγρύπνιση. Δεν νικάς με υστερία και φωνές αλλα με σωστό χτύπημα την κατάλληλη στιγμή.
  Υπάρχει ενα κινέζικο ρητό απο την "Τέχνη του Πολέμου" του Sun Zu που λέει : Όταν ξέρεις τον Εαυτό σου και τον Εχθρό σου τότε εχεις 100% πιθανότητες Νίκης. Όταν γνωρίζεις μόνο εσένα και καθόλου τον εχθρό σου τότε οι πιθανότητες είναι 50-50 . Όταν δεν γνωρίζεις ούτε εσένα , μα ούτε και τον εχθρό σου τότε οι πιθανότητες είναι μηδαμινές και η ήττα μονόδρομος.
  Εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε "εμας" , ούτε και τον εχθρό μας. Η ήττα μας στην παρούσα φάση είναι δε-δο-μέ-νη. Ας γνωρίσουμε πρώτα τους εαυτούς μας ως Έλληνες αποβάλλοντας της παθογένειες μας και τα λάθη μας. Ας γνωριστούμε ύστερα μεταξύ μας με ομόνοια και αγωνιστική "αγάπη" . Ας σταθούμε άξιοι στο ύψος των περιστάσεων και μόλις γίνει πράξη η Επανελλήνιση μας τότε και μόνο τότε θα εχουμε ελπίδα να νικήσουμε.

  Ως τότε λυπάμαι
  Δυστυχώς ηττηθήκαμε !

   

 22. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290261171572#c3121467182054667926'> November 20, 2010 at 3:52 PM

  Πιστεύουμε ό,τι όλοι οι φίλοι αναγνώστες που, εναγωνίως, ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν πού στηρίζει ο Παναγιώτης Τραϊανού την άποψή του περί της αναγκαιότητας να επέμβει η Δικαιοσύνη, να έλαβαν απάντηση.

   

 23. kimonbel
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290278849537#c6853714131360334286'> November 20, 2010 at 8:47 PM

  Για ποιά δικαιοσύνη μιλάμε;;; για την ανύπαρκτη τυφλή;;; ή για αυτήν που αρκετοί δικαστάδες της ξερίζωσαν τα μάτια;;;
  Τα υπόλοιπα ειναι "έπη απτερόεντα" ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

   

 24. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290281389352#c4551255676462752930'> November 20, 2010 at 9:29 PM

  Άψογος ο Ιεροφάντης, νομίζω…

  Σειρά μου να πάψω να παίζω το "κρυφτούλι" και να πω τα πράγματα με τ' όνομά τους, τουλάχιστον έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ. Για την ώρα, δεν μπορούμε να νικήσουμε το πολιτικό σύστημα με κανέναν από τους τρόπους τους οποίους ανέφερε και ο Ιεροφάντης. Όμως μέσω αυτών μπορούμε να το φθείρουμε, "ξεβρακώνοντάς" το. Η πρόταση στην οποία παρέπεμψα στο σχόλιο 10 θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα, όμως, όσον αφορά κάποιες υποχωρήσεις των πολιτικών, μάλλον όχι την ανατροπή. Αλλά εδώ μπαίνει ένας επιπλέον παράγοντας. Για να γίνει μια τέτοια απόπειρα πρέπει να πονέσουν για πολύ πολλά στομάχια…

  Επί του θέματός μας. Δεν το θεωρώ απίθανο (απλά και μόνο επειδή τίποτε δεν θεωρώ απίθανο), πάντως, πιστεύω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν πρόκειται να δικαιωθούμε στο ζήτημα της εκλογικής απάτης με την προσφυγή στη "Δικαιοσύνη". Ωστόσο μπορούμε με τα ίδια μέσα να δώσουμε ακριβώς τον ίδιο αγώνα στοχεύοντας σε διαφορετικό αποτέλεσμα. Ποιο; Να δημιουργηθεί ντόρος. Να γίνει κατανοητό από τους πάντες ότι μας δουλεύουν. Μα, όλοι το ξέρουν ότι μας δουλεύουν, θα έλεγε κανείς. Εννοώ, να καταλάβει μέχρι και ο πιο αστοιχείωτος αφελής πόσο χοντρά μάς δουλεύουν όλοι τους. "Τραύματα" μπορούμε και πρέπει να προξενούμε στο πολιτικό σύστημα, σήμερα και σε κάθε ευκαιρία που θα μας δίνεται και να διαδίδουμε τη γνώση, ούτως ώστε να βεβαιωθούν όλοι ότι είναι προς το συμφέρον τους να αγωνιστούν για να αλλάξουν τα πάντα εκ βάθρων. Μήπως τελικά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε τη νομική οδό; Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε την τεράστια δύναμη που μπορούμε να αποκτήσουμε δρώντας συλλογικά – παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές (εντός ή εκτός εισαγωγικών) διαφορές για χάρη του κοινού μας συμφέροντος; Μήπως δίνοντας μια μάχη, η οποία εξ αρχής είναι χαμένη, μπορούμε να έχουμε μόνο σημαντικά οφέλη δίχως απώλειες; Θεωρώ πως ναι. Και επιμένω, αν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290285816073#c3099254550847443993'> November 20, 2010 at 10:43 PM

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣΤΡΑΒΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΚΑΣΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ. ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ.
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Η ΔΡΑΣΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ.
  Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290287204582#c7886864167280285263'> November 20, 2010 at 11:06 PM

  Οτι και να λέμε και να γραφουμε δεν υπάρχει για την ώρα ελπίδα να
  βγουμε απο το αδιέξοδο...Ο κοσμος δυστυχως δεν εχει σωστα αντανακλαστικά, δεν αντιδρα στις προκλήσεις,δεν προβληματίζεται, δεν διαισθάνεται τον κίνδυνο...ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Eιναι λυπηρο αλλά δυστυχως έτσι ειναι...ΠΡΟΒΑΤΑ!!!
  κάντε μόνοι σας μια μικρή δημοσκόπηση.Στους δικους σας ανθρωπους
  στο στενό σας περιβάλλον, όπου εν πα΄σει περιπτώσει έχετε οικειότητα
  και μπορειτε να μιλήσετε άνετα και ανοικτα.Δείξτε σε αυτους που ψηφίζουν οποιδήποτε απο τα κομματα της Βουλής,την λίστα με τις ετησιες αποδοχές των βουλευτων τις αποζημιώσεις τα προνόμια τις δυνατότητες συνταξιοδότησης την ασυλία τις αυξήσεις εν μεσω της τρέχουσας κρίσης κλπ...
  Εχει δημοσιευθει στο δικτυο και σε εφημερίδες Θα λαβετε την απάντηση οτι "ολοι κλεφτες και απατεωνες ειναι αλλά πες μας εσυ τι να ψηφίσουμε?"
  Πριν απαντήσετε δειξτε τους και τα ποσα χρηματοδοτησης απο τον
  κρατικο προυπολογισμο που εισπρατουν τα κομματα ετησίως...
  Πειτε τους για τις προσαυξησεις που γινονται σε περίοδο εκλογων
  και εισπράτουν επιπλέον ποσοστο επι του συνόλου...
  Πείτε ακομα και για την αγωνια της Ντορας που "στηνει" δημοσκοπήσεις
  που εμφανιζουν το υπο συσταση κομμα της να λαμβανει ποσοστά που επιτρέπουν την χρηματοδοτησή του απο τον κρατικο προυπολογισμό ακομα και αν ΔΕΝ εισέλθει στην βουλή!!!Αυτος ειναι και ο στοχος της άλλωστε...!!
  Πειτε ακομα για τα χρηματα που χρωστανε τα κομματα στις τραπεζες...
  Ο κοσμος δεν καταλαβαινει τιποτα..τα γνωριζει ολα, τα βλεπει
  τα καταλαβαινει, τα αντιλαμβάνεται, τα καταδικάζει
  ακομα και τα διεφθαρμενα καναλια προβαλουν καθε τι το αρνητικο
  πλεον χωρις προσχήματα..ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ
  ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!!!!
  Ακομα και καποιοι πολιτικοί εχουν πει κατα καιρους ότι
  δεν θα ψήφιζα τα σημερινά κόμματα !!! (στα οποία και βεβαια
  εξακολουθουν να συμμετέχουν!!!)ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!
  Ειναι μια κατάσταση αποτελμάτωσης ,σήψης ραγιαδισμού,
  εξάπάτησης, υποκρισίας και εκμετάλλευσης χωρις διέξοδο και χωρις
  προοπτική αλλαγης της βαρέως αρρωστημένης νοοτροπίας του Ελληνα....
  Ειναι τελικά πολύ πιο τραγικό και εξευτελιστικό απότι μπορει να φανταστει καποιος που διαθέτει έστω και στοιχειωδως τον ελάχιστο αυτοσεβασμό Το συμπέρασμα ειναι πλεον προφανές.Μην αρνούμεθα την πραγματικότητα :
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ!!!
  ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ!!!
  Καλή μας Νύχτα!!!

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290288782980#c8454512054870477833'> November 20, 2010 at 11:33 PM

  Διαπιστωσεις,διπιστωσεις,διαπιστωσεις,λογια,λογια,λογια.Σχολιαστες της ιστοσελιδας,μην τρεφετε ονειρα και αυταπατες!!!ο Κ ΤΡΙΑΝΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:"ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ...ΩΡΙΜΑΣΕΙ και να ενημερωθει ο ΛΑΟΣ....." Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗς ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι !!!! ΨΑΞΤΕ αλλου τον ΗΓΕΤΗ. Οι θεσεις αυτες δεν αρμοζουν σε Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!!!!! ΔΑΝΑΗ

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290292876700#c5129300624757789288'> November 21, 2010 at 12:41 AM

  Καταλαβαίνω την απογοητευσή σου 26. οι περισσότεροι που ψήφισαν δεν ήταν πρόβατα. ήξεραν τι έκαναν. εμένα οι εκλογές αυτες με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον το 1/3 του πληθυσμού δεν είναι έλληνες. οσο για τα λίγα πρόβατα έχουν απλά συγχισμένα μυαλά. ο κόσμος ψηφίζει γιατί νομίζει ότι έχει υποχρέωση να το κάνει ή γιατί τρομοκρατήτε από την τηλεόραση ή γιατί δεν ξέρει. το μη χείρον βέλτιστον λένε. τους συμβούλεψε κανείς να κάνουν αποχή; τους εξήγησε κανείς; υπάρχει κανείς να καλύψει το κενό ανάμεσα στον πολίτη και την οθόνη τηλεόρασης; υπάρχει κανένας άλλος να ψηφίσουν; ο λαός θέλει να δεί τώρα έργα για να ακολουθήσει. ο λαός υποπτεύεται τους πάντες. ο λαός θέλει μια παγκόσμια ελληνική επιτυχία για να ξαναφτερουγίσει η ελπίδα στην καρδιά του να ξαναβρεί την υπερηφανειά του. ο λαός θέλει ηγέτη αλλά κανείς δεν κάνει το βήμα μπροστά δυστυχώς. αυτοί που έχουν πάρει όρκο να προστατεύσουν τους έλληνες πολίτες κα την πατρίδα κάνουν την πάπια. το ίδιο και οι επιστήμονες, λόγιοι, καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν.ολοι αυτοί οι άξιοι άνθρωποι πρέπει να βγούν μπροστά. καλός ο ιστός αλλά δεν τον διαβάζουν όλοι και οι εξελίξεις είναι τάχιστες. σε λίγο θα φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε χριστιανοί και αν βγούμε στο εξωτερικό θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε έλληνες. η μη αντιδραση, η ανοχή θα φέρει την καταστροφή μας.

  δηλαδή τι θα γίνει τώρα. να σκύψουμε το κεφάλι; να δώσουμε κώλο;(ζητώ χίλια συγγνώμη για την έκφραση ειδικά από τις κυρίες και δεσποινίδες αναγνώστριες). τότε δηλαδή τι να κάνουμε; να σκαψουμε τον τάφο μας και να μπούμε μέσα και να περιμένουμε; οι ιεχωβίτες πάνε δύο-δύο ακούραστα από πόρτα σε πόρτα για τον Γιαχβέ εμείς για την πατρίδα μας τι κάνουμε; οι νέοι μας είναι άνεργοι, δεν εχουν λεφτά για κινητά και ιστό, πάνε να βρούν δουλειά και τους λένε δεν μας κάνεις θέλουμε Πακιστανό. δεν θα λέμε τώρα μερικοί είναι πρόβατα άρα δεν γίνεται τίποτα. κάτι πρέπει να γίνει απο αυτούς που δεν είναι πρόβατα. γιατί αν δεν γίνει, η πείνα θα φέρει αιματοκύλισμα. θα μας στερήσουν τροφή, νερό, περίθαλψη και ενέργεια. αυτοί που ξέρουν αυτόι που καταλαβαίνουν έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν.

  πχ. γιατι δεν μαζευόνται όλοι οι σχολιαστές να πάρουν τις τηλεοράσεις τους και να πάνε να τις πετάξουμε μπροστά στην βουλή; γιατί δεν πείθουν συγγενείς και φίλους να κάνουν το ίδιο; θα μου πείς εγώ ρε φίλε έδωσα 500 ευρώ για την τηλεορασή μου... ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα όπως έγραψε κάποιος άλλος σχολιαστής. πόσα μπορούμε να επενδύσουμε στο κεφάλαιο πατρίδα. αλλοιώς ας θεωρήσουμε την υπόθεση τελειωμένη και ο πολύς σχολιασμός είναι φτώχια.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290293567306#c7995587202005410929'> November 21, 2010 at 12:52 AM

  Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.

  Δεν είναι ρατσισμός το να αγαπάς την πατρίδα σου και να είσαι αποφασισμένος να υπερασπίσεις την ταυτότητα και την πολιτισμική σου φυσιογνωμία.

  Εκείνοι που τολμούν να σε αποκαλέσουν ρατσιστή, είναι οι φαρισαίοι υποκριτές, οι κατάπτυστοι γενίτσαροι που επιχειρούν να συγκαλύψουν τον επικίνδυνο ανθελληνικό ρατσισμό τους.

  Όλοι σιωπούν…
  Παρατηρούν τα γεγονότα και δεν αντιδρούν…
  Κάποιοι άλλοι, λιγότερο υποψιασμένοι… περισσότερο αφελείς… ή απλώς χειραγωγούμενοι αβανταδόροι, επιμένουν να αντιμετωπίζουν μέσα από το νεφέλωμα ενός γενικόλογου ανθρωπισμού, την κορυφαία και ταυτόχρονα επικίνδυνη κοινωνική πρόκληση που βιάζει πλέον με τρόπο απροκάλυπτο τη ζωή μας.

  Και όμως…
  Οι καμπάνες της κοινωνικής αφύπνισης θα έπρεπε ν αρχίσουν να συνεγείρουν τον Ελληνισμό απ άκρη σ άκρη, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα.
  Αυτό που βιώνουμε, δεν αφορά σε κάποιο διεστραμμένο σενάριο κάποιου ιδιόρρυθμου τηλεοπτικού σκηνοθέτη. Είναι ο καρκίνος που ένοιωσε πλέον αρκετά δυνατός, και τώρα απειλεί να κομματιάσει τις σάρκες μας...διαβάστε το όλο εδώ
  http://ellinikoforum.blogspot.com/

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290295087795#c4147899013849015909'> November 21, 2010 at 1:18 AM

  Πότε θα βγούμε στους δρόμους;;;


  Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που μας κρατούν καθηλωμένους στον «καναπέ» και δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν. Αν όμως προσπαθούσαμε να κάνουμε μια πρόχειρη εκτίμηση, θα λέγαμε ότι ο κυριότερος αυτή τη στιγμή παράγοντας, που η κοινωνία κρατιέται σε καταστολή, είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ, από τα οποία και εκπορεύεται η γιγαντιαία προπαγάνδα του σάπιου καθεστώτος......

  olympia.gr

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290322569591#c7226109864000820713'> November 21, 2010 at 8:56 AM

  Στην βράση κολλάει το σίδερο κ. Τραϊανού. Τώρα να κάνουμε μήνυση και να ακουστεί ότι δεν υπακούμε στις αντισυνταγματικές τους εντολές, επειδή αυτοί είναι καταχραστές της εξουσίας σαν σύγχρονοι δικτάτορες! Αν κάνετε μια διαπίστωση στο ορθογραφικό λεξικό, ακόμη και του διεθνές που έχουν στο ιντερνέτ, τότε θα δείτε ότι δεν υπάρχει λέξη «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ» και «αντιρατσιστές! Τις νέες λέξεις εφεύρανε οι ανθέλληνες του ΚΚΕ και οι δήθεν αριστεριστές για να μην εγκλωβιστούν στις ιδεοληψίες τους! Στην πραγματικότητα υπάρχει η λέξη «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ» και «Ρατσιστής» υπέρ μιας φυλής και αν δεν είσαι υπέρ αυτής, είσαι «Ρατσιστής» υπέρ μίας άλλης φυλής ή υπέρ των άλλων υπολοίπων φυλών και ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην πρώτη φυλή! Ακόμη εντονότερα είσαι «Ρατσιστής» υπέρ των άλλων φυλών, όταν μάχεσαι κατά μίας ορισμένης φυλής, εδώ της Ελληνικής και υποστηρίζεις τις άλλες φυλές όπως κάνουν ΚΚΕ-ΣΥΝ-Δ.Α.! Άρα «Ρατσιστής» και ανθέλληνας είναι ο κάθε οπαδός του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΚΚΕ- ΣΥΝ, όταν λένε ότι είναι αντιρατσιστές και κατά των ελλήνων ρατσιστών! Το φαινόμενο παρατηρείται στις μέλισσες, όποιες από αυτές πάνε σε ξένη κυψέλη απομακρύνονται κατ΄ αρχάς και αν επιμένουν σκοτώνονται!Ίων.http://ethnikiaristera.wordpress.com/

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290331560109#c650721698276235378'> November 21, 2010 at 11:26 AM

  Αγαπητέ 28 αυτό ακριβως λέω και γω...Οτι ήξεραν τι έκαναν!! Οτι ψηφισαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!! Εν γνώσει τους δηλαδή...ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!!αλλά και συγχρόνως τόσο τραγικό, παράλογο, εξωφρενικό και ακατανόητο...Αυτος ομως ειναι και ο ορισμός του άβουλου του καθοδηγούμενου και του παραμυθιασμένου ατόμου...και αυτο δεν αλλάζει.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Νόημα ισως θα ειχε να πεταγαμε ολοι τις τηλεοράσεις.
  Περα απο οσους σχολιάζουν εδώ ακομα και με το ζορι να αναγκάσεις
  τους παραμυθιασμένους να πετάξουν τις τηλεοράσεις
  τους εξω απο την Βουλή, πάλι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ θα ψηφίσουν!!!!ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ!!!
  Διπλα ακριβως απο κει που θα πετάξουν τις τηλεοράσεις τους αν υπηρχε
  κάλπη τα ΙΔΙΑ κομματα θα ψήφιζαν.Μιλάμε για παθογένεια.Για την απόλυτη μορφη ραγιαδισμού!!!

  Ενα παράδειγμα :
  To FOCUS ειχε βγει προ μηνών με εξωφυλλο την περίφημη χειρονομία και με τιτλο "Απατεώνες στην γειτονιά της Ευρώπης"....Και έγινε ξαφνικά ξεσηκωμός εδώ από όλους.Αναμενόμενο διότι ουδεν αναληθέστερον!!!
  Οι Ελληνες (πλην γνωστων εξαιρεσεων προφανως) δουλεύουν και μάλιστα
  περισσότερο απο άλλους Ευρωπαίους
  Αν έβγαινε με εξώφυλλο :"Αφελείς και άβουλοι που ψηφίζουν απατεώνες στην γειτονιά της Ευρώπης" θα μίλαγε κανείς ? ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!
  Θα αισθανόταν κανένας προσβεβλημένος?? ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! Ουτε καν και οι ίδιοι οι απατεώνες!!! φερε το ως παράδειγμα σε καποιον που ψηφίζει απατεώνες...Οσο και αν τον ενοχλέι ή τον προσβάλλει το πραγματικό εξώφυλλο αν εβγαινε το περιοδικό με τον τίτλο που γραφω παραπάνω ΔΕΝ θα τον ενοχλούσε καθόλου..Διότι πολύ απλα θα εξέφραζε την απόλυτη αλήθεια..

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290333942362#c4550762218791080377'> November 21, 2010 at 12:05 PM

  Ο κόσμος πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσει τον Παναγιώτη Τραϊανού.Με τις ως τώρα μεθόδους (βιβλία-internet και παρ΄όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των υποστηρικτών του ) οι ρυθμοί είναι απελπιστικά αργοί!!!!Σίγουρα ο Παναγιώτης κάποια λύση θα έχει στο μυαλό του....Ίσως μια εμφάνιση στην τηλεόραση( ( ΕΤ3) το θεωρώ σχεδόν ... αδύνατο )ή καλύτερα μια ε μ φ ά ν ι σ η μιας τ η λ ε ό ρ α σ η ς (καναλού) των φίλων και υποστηρικτών.Εμείς που συμφωνούμε με τις θέσεις του ΕΑΜ Β πρέπει επιτέλους να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε!!!!

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290340876141#c3623556423250193880'> November 21, 2010 at 2:01 PM

  Σχολιαστή 32 συμφωνούμε. Ψηφισαν συνηδειτά και θα ξαναψηφίσουν συνηδειτά. Οχι βέβαια γιατί είναι πρόβατα. ¨Οχι γιατί είναι Ελληνες. Θα ξαναψηφίσουν συνηδειτά γιατί είναι ξένοι και εχθροί.

  Μήπως ήλθε ο καιρός να βγάλουμε τις παρωπίδες; Να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και να δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε;
  Τον κομμουνισμό τον έφεραν στην Ελλάδα από έξω δύο εβραίοι. Επεισαν στο παρελθόν και την φτωχή εργατιά να γίνουν κομμουνιστές. Μετά οι παγκόσμιοι εβραίοι επέβαλλαν τον κομμουνισμό ως ιδεολογία σε όλα τα πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει απόφοιτος, δεν υπάρχει καλλιτεχνης που να μην έχει κομμουνιστικές ιδέες. Εγινε και της μόδας... Το μόρφωμα του κομμουνισμού μεταλλάχτηκε και συμψηφίστηκε με τον καπιταλισμό. Το τέρας που γεννήθηκε με όλα τα χαρακτηριστικά τους καπιταλισμός(χρήμα),διεθνισμός,αθεΪσμός,οχι ιδιοκτησία, όχι σύνορα, όχι έθνος = παγκοσμοιοποίηση. Αυτή την στιγμή η παγκόσμια δικτακτορία βρίσκεται στην τελευταία φάση του σχεδίου επιβολής της με την κάρτα του πολίτη. Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να ξεφύγει. Η κάθε αντίδραση θα αντιμετωπίζετε πρίν ακόμα γίνει ιδέα στο μυαλό μας. Διαβάστε για το τσιπάκι και πάρτε το σοβαρά.

  Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να συνηδητοποιούμε αυτό για το οποίο φώναζαν πολλοι στον ιστόχωρο και το επαναλαμβάνω, δηλαδή ότι μέσα στον ελληνικό χώρο δεν ζούν μόνο Ελληνες. Αλλωστε το διαλαλούν αδιάντροπα πια όλοι οι ξένοι που ζούν στα χωματά μας (αυτά τα ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας) από το Ουράνιο Τόξο των Σλαβο-βούλγαρων,το ΚΙΣ των Εβραίων, τους Αλβανούς και Τουρκολάγνους=κρυπτότουρκους και τους Τούρκους της Θράκης (που δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν την στιγμή που έγινε ανταλλαγή πληθυσμών), τους Ρομά κλπ. ¨Ολοι αυτοί όντας αλλόφυλοι, είναι εναντίον του Ελληνικού έθνους και των Ελλήνων και δρούν πλέον ανοικτά και εντός, και στην ΕΕ, και ΗΠΑ και παγκοσμίως εναντίον μας. Μόνο εμείς τους ανεχόμαστε και κάνουμε τα στραβά μάτια. Οι εβραίοι ειναι μεγάλος αριθμός στην Ελλάδα και πληθαινει διότι μέσα στην αναμπουμπούλα με τους παράνομους αλλοδαπούς έχουν εγκατασταθεί καινούργιοι εβραίοι μετανάστες στον ελληνικό χώρο. Ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι αυτοί δρούν ως Δούρειος Ιππος και βοηθούν τους έξω εχθρούς. Αυτοί είναι οι σημερινοί ΕΦΙΑΛΤΕΣ. Το φίδι γέννησε πάρα πολλά φιδάκια. Εγινε φιδοφωλιά η Ελλάδα. Ολοι αυτοί είναι εναντίον μας, είναι εχθροί μας διότι έχουν μεγάλο μίσος και ζήλεια. Να ποιοι ψηφίζουν πασόκ, να ποιοι φέρνουν μέσα τους άλλους αλλοδαπούς, περιθάλπτουν τους παράνομους, τους νοικιάζουν, τους πουλάνε, τους δίνουν δουλειές και να ποιοι κτυπούν τους έλληνες, να ποιοι ρυπαίνουν, να ποιοι καταστρέφουν τις περιουσίες και τα δημόσια κτίρια.

  Διότι ο Ελληνας που έχυσε αίμα για αυτά τα χώματα, που έδωσε το αίμα του για να κτιστεί το κάθε τι, δεν καταστρέφει την ίδια του την περιουσία, δεν καταστρέφει την ίδια του την πατρίδα, δεν μπαζώνει αρχαίους ναούς, δεν πουλάει αρχαία κειμήλια στην μαύρη αγορά, δεν καίει την σημαία του (σύμβολο των αγώνων του και των προγόνων του), δεν διαστρεβλώνει την ιστορία του, δεν ποτίζει ναρκωτικά τα παιδιά του, δεν καταστρέφει την ελληνική φύση, δεν χαρίζει ελληνικό έδαφος, δεν βάζει φωτιά στο σπιτάκι του που ακόμα το χρωστάει.

  Οταν λοιπόν μας βιάζουν, μας κλέβουν και μας καταστρέφουν επίσης μας λένε μην αντιδράτε διότι θα θεωρηθήτε ρατσιστές, μην αντιδράτε διότι δεν μπορεί να γίνει και πάλι εμφύλιος. Ποιός εμφύλιος ρωτάω εγώ. Δεν λέγεται εμφύλιος όταν πολεμας άλλη φυλή. Ετσι μεταλλάσουν και την έννοια των λέξεων και συγχίζουν τα μυαλά. Η γλώσσα μας είναι τα πρωτοτόκια μας. Οπως σωστά παρατηρεί και ο σχολιαστής 31 πολύ σημαντικό να καταφύγουμε στην γλώσσα μας στην λογική της και στις πραγματικές έννοιες έτσι όπως τις καταλάβαιναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι που μας την άφησαν κληρονομια. Η γλώσσα μας θα αποδειχτεί το μεγαλύτερό μας όπλο. Με αυτήν οδηγό να βγούμε από την σύγχιση των ΜΜΕ. Εχουμε εγκλωβιστεί ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάριβδη. Ας βάλουμε κεριά στα αυτιά σας, ας πετάξουμε την τηλεόραση μπας και βγούμε από την στενωσιά.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290340970609#c8331731505355869031'> November 21, 2010 at 2:02 PM

  Να πάμε δικαστικά ΤΩΡΑ. Πόσοι είμαστε; Πόσους μπορούμε να φέρουμε κοντά μας. Οπως η αποχή ήταν όντως πολιτική πράξη έτσι και η αγωγή είναι επίσης πολιτική πράξη.

  Οχι διότι περιμένουμε να εκδικαστεί και να νικήσουμε
  αλλά διότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως πράξη νόμιμης αντίδρασης και αμφισβήτησης. Επίσης να την χρησιμοποιήσουμε ως μέσον διαφώτισης.

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290348942861#c3370201356003805018'> November 21, 2010 at 4:15 PM

  Φιλε 34,οι δεκτες των τηλ/σεων επιβαλλεται να ΚΛΕΙΝΟΥΝ την ωρα των ειδησεων και οχι μονον!Αυτο,Θα τους ΤΣΑΚΙΣΕΙ γιατι η υπαρξη τους βασιζεται στην ακροαματικιτητα!Προηγουμενοι σεβαστοι σχολιαστες,ειναι πολυ ωραιες οι τοποθετησεις ολων και οι αναλυσεις.Επι του πρακτεου ομως, τι μελλει γενεσθαι??? Επι ποσο ακομα θα σχολιαζουμε και θα σχολιαζουμε,αφηνοντας τους διαφθορεις να κυβερνουν ανενοχλητοι και μαλιστα να μετρουν την απαθεια μας ως συναινεση??? ΕΡΓΑ!!!Ηλθε η ωρα για ΕΡΓΑ!!! Γιατι αν συνεχισουμε μεσω η/υ καθημενοι και αδρανεις οπως ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ,το σκοταδι που σιγα -σιγα μας σκεπαζει,θα μας καταπιει.......Δαναη

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290355323104#c948465596970858552'> November 21, 2010 at 6:02 PM

  Πῶς μπορεῖ νὰ ἐφαρμοσθεῖ ἡ ἐπιταγὴ τοῦ Συντάγματος περὶ λαϊκῆς κυριαρχίας;
  Ἡ λαϊκὴ κυριαρχία μπορεῖ νὰ μετουσιωθεῖ σὲ πράξη καὶ νὰ ἐκφρασθεῖ μόνο μὲ την συμμετοχὴ τῶν πολιτῶν σὲ διαδικασίες ψηφοφορίας γιὰ ὅλα τὰ ζητήματα ποὺ ἀφοροῦν τὴν πολιτεία τους, ἑπομένως μόνο μέσῳ τῆς συμμετοχῆς τους σε Συνελεύσεις / Ἑκκλησίες τοῦ Δήμου !!!! Ἡ ἀπόκτηση πολιτικῆς συνείδησης καὶ ἑπομένως ἡ χειραφέτηση τῶν πολιτῶν κατακτᾶται σταδιακῶς, μέσῳ τῆς ἄμεσης συμμετοχῆς στὰ κοινὰ. Ἀναγκαστικὰ σταδιακὴ θὰ εἶναι αὐτὴ ἡ διαδικασία, διότι αὐτὴν τὴν στιγμὴ ἔχουμε ἀπωλέσει σὲ τραγικὸ βαθμὸ τὴν πολιτικὴ συνείδηση, τὴν συνείδηση δηλαδὴ ὅτι εἴμαστε πολίτες μιᾶς ένιαίας κοινωνίας καὶ χώρας τὴν ὁποία μοιραζόμαστε καὶ γιὰ τὴν ὁποία εἴμαστε ὑπεύθυνοι, ὅπως εἴμαστε ὑπεύθυνοι γιὰ τὸ σπίτι μας.
  Αὐτὸ εἶναι ποὺ μᾶς ἔχουν κλέψει. Μᾶς ἔχουν κλέψει / κρύψει τὴν δύναμή μας. Ὁ κόσμος/πολῖτες δὲν ἔχει ἀντιληφθεῖ τὴν δύναμή του. Οὔτε κατ`ἐλάχιστον. Καὶ πῶς νὰ τὴν ἀντιληφθεῖ, ὄταν δὲν ἔχει ψηφίσει ποτὲ του γιὰ κάτι ποὺ τὸν ἀφορᾶ ἄμεσα; Θὰ τὴν ἀντιληφθεῖ μόνο ὅταν ἀρχίσει νὰ συμμετέχει στὴν λήψη τῶν ἀποφάσεων, ψηφίζοντας στὰ πλαίσια τῆς ἄμεσης δημοκρατίας γιὰ τὸ κάθε ζήτημα. Στὴν δημοκρατία δὲν ὑπάρχουν κόμματα, ὁ καθένας εἶναι ὑπεύθυνος γιὰ τὸν ἐαυτὸ του καὶ ἄρα γιὰ τὶς ἑκάστοτε ἀποφάσεις καὶ προτάσεις του. Εἶναι προσβολὴ τῆς ἀνθρώπινης ἀξιοπρέπειας τὸ νὰ ἀκολουθεῖς σὰν πρόβατο τὶς ἐντολὲς τοῦ «κομματάρχη» σου. Τότε δὲν διαφέρεις σὲ τίποτα ἀπὸ τοὺς πανηλίθιους ἀκόλουθους τῶν θρησκειῶν, ποὺ τοὺς εἴδαμε πρόσφατα νὰ σκύβουν, ἐλεεινοὶ μαζάνθρωποι καὶ νὰ προσκυνοῦν τὸ χῶμα. Τὰ στίφη τῶν βαρβάρων τοῦ Ξέρξη, πού τοὺς ἔδειξαν τὸ μονοπάτι οἱ σημερινοὶ Ἐφιάλτες.
  Μία ἀρχὴ θὰ ἦταν ἡ καθιέρωση ἄμεσης δημοκρατίας στὸ ἐπίπεδο τῶν Δήμων -- ψηφοφορίες ὄλων τῶν κατοίκων/ πολιτῶν γιὰ κάθε ζήτημα ποὺ ἀφορᾶ τὸν Δῆμο. Νὰ ἀπαιτήσουμε δημοφήφισμα γιά τὴν χρήση τοῦ παλαιοῦ ἀεροδρομίου τοῦ Ἑλληνικοῦ. Πάρκο ἤ Πόλη; Ὁ Ρήγας Φεραῖος ἔχει προτείνει ἕνα σύστημα ἄμεσης δημοκρατίας, χωρίζοντας ὅλον τὸν πληθυσμὸ σὲ λειτουργικὲς μονάδες τῶν 300 κατοίκων· οἱ ἐκλεκτοὶ τῶν πρώτων 300 κατοίκων ψηφίζουν γιὰ ἄλλους 300, αὐτοὶ γιὰ ἄλλους 300 κ.ο.κ. ἕως τὴν κορυφὴ . Ἡ κάθε ἀπόφαση ξεκινᾶ ἀπὸ τὴν βάση. Σήμερα μὲ τὸ διαδίκτυο, αὐτὸ εἶναι ἐφικτὸ.
  Ἡ παγκόσμια δικτατορία ὅμως ἔχει ἐπιτεθεῖ μὲ ὅλη της τὴν λύσσα στὴν χώρα τῆς Δημοκρατίας. Τὸ ἰσχυρότερο ὅπλο τους (ἰσχυρότερο ἀπ`ὅλες τὶς πυρηνικές βόμβες μαζὶ) εἶναι ἡ τηλεόραση. Οἱ τσαρλατάνοι/δοῦλοι τους (οἱ μισθοὶ τους εἶναι ὑπέρογκοι, ἀνάλογοι τῆς σημασίας ποὺ ἔχει γιὰ τὸ «σύστημα» ἡ βρωμερὴ τους ἀποστολὴ) μᾶς κρατοῦν κλεισμένους στὰ σπίτια μας, ἀπομονωμένους, καταθλιπτικοὺς, προκαλώντας μας προοδευτικὴ ἐγκεφαλικὴ μαλάκυνση (δὲν εἶναι τυχαῖα ἡ τρομακτικὴ αὔξηση τῶν κρουσμάτων ἀνοίας τὰ τελευταῖα χρόνια). Τὸ σχέδιό τους εἶναι μεγαλοφυὲς· ἀντὶ νὰ μᾶς παρακολουθοῦν αὐτοὶ, τοὺς παρακολουθοῦμε ἐμεῖς !!!
  Ποῦ εἶναι οἱ κοινότητες τῶν Ἑλλήνων; Βάλτε μιά τηλεόραση σ`ἕνα καφενεῖο· θὰ πάψει κάθε συζήτηση...!
  Ἡ πρόταση γιὰ τὸ μαζικὸ πέταγμα τῶν τηλεοράσεων στὸ Σύνταγμα εἶναι καταπληκτικὴ. Εἶναι μιὰ καθαρὰ πολιτικὴ πράξη καὶ θὰ σηματοδοτοῦσε πλήρως τὴν ἀρχὴ τῆς χειραφετήσεώς μας. Θὰ ἀπελευθερωνόταν ἐνέργεια πολλῶν μεγατόννων. Ἄν ὑπάρξει συντονισμὸς μέσω τοῦ Διαδικτύου, ἡ εἰκόνα αὐτὴ θὰ κάνει τὸν γῦρο τοῦ κόσμου καὶ θὰ δείξει σὲ ὅλους ὅτι τὰ πρόβατα μπορεῖ κάποια στιγμὴ νὰ ξυπνήσουν. Καί τότε...
  Ἄς ἀκονίσουμε τὴν πολιτικὴ μας συνείδηση. Ἡ μαζικὴ ἀποχὴ ἔδειξε ὅτι ἡ Δημοκρατία δὲν ἔχει πεθάνει. Ἁπλῶς ξαποσταίνει. Συζητήσεις παντοῦ, ἐνημέρωση ὅλων, κρυφὸ Σχολειὸ. Οἱ συνθῆκες προφανῶς δὲν ἔχουν ὡριμάσει. Ἡ ἐξέγερση θὰ εἶναι μία καὶ καλὴ. Καί σαρωτική. Νὰ μὴν ξεχνᾶμε ὅτι ὁ Ὀδυσσέας χρειάστηκε νὰ σκοτώσει ὁ ἴδιος καὶ τοὺς 108 μνηστῆρες. Μὲ τὴ μία !!!
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290357366206#c1187744083974930180'> November 21, 2010 at 6:36 PM

  ....Οσο για τις δικαστικες προσφυγες που λετε κ.Ιεροφαντη, προς ποια δικαιοσυνη,αυτην που αναφερει ο φιλος Κιmonbel,λιαν επιτυχως? ποια δικαιοσυνη??και ποια...υπομονη μεχρι να ξεβρακωθει ποιο??το οργανωμενο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ και αδιαπεραστο κυβερνον συστημα???Ποσο αφελεις πιστευετε οτι ειμαστε???ΣΠΕΡΝΕΤΕ μια τρομοκρατια για εναν ανικητο εχθρο ξεχνωντας τα βασικα χαρακτηριστικα μας: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ!!!Οποιος και αν ειναι ο εχθρος θα νικηθει!Μονο αφηστε τα λογια και πιαστε τα εργα!ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ!!! ΚΛΑΙΡΗ

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290375440464#c4135370559865192753'> November 21, 2010 at 11:37 PM

  Βαίνουμε ολοταχώς να γίνουμε επαρχία της Τουρκίας. Η νέα Οθωμανική αυτοκρατορία είναι εδώ.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290375789639#c1848876229164086954'> November 21, 2010 at 11:43 PM

  Κε Τραϊανού μιλήσατε για προσφυγές στη δικαιοσύνη. Δείτε τήν εισήγηση του ΣτΕ για το θέμα του μνημονίου! Τι λέτε; και τι μέτρα προτείνετε στους πολίτες;

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290376093725#c1712141684424161490'> November 21, 2010 at 11:48 PM

  Ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας επειγόντως!!!Να τους πολεμήσουμε με τα ίδια όπλα!

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290436207348#c509435854147926987'> November 22, 2010 at 4:30 PM

  "Πρωτόγνωρη η απορριπτική εισήγηση στο ΣτΕ για το μνημόνιο" — Sto ...
  17 Νοεμ. 2010 ... Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης σχολιάζει την εισήγηση στο ΣτΕ για την προσφυγή που έχουν καταθέσει φορείς και πολίτες ...
  www.stokokkino.gr/fakeloi/analyseis/protognori-i...eisigisi-sto-ste.../view

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290445865744#c4183437731813493582'> November 22, 2010 at 7:11 PM

  Βρίσκω εκπληκτική την ιδέα για μαζικό πέταγμα τηλεοράσεων. Πιστεύω πως αν στηθεί σωστά θα μπορούσε να αφυπνίσει μεγάλη μερίδα του ναρκωμένου όχλου.

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290448105085#c3063654666422724470'> November 22, 2010 at 7:48 PM

  Άμα δεν απελευθερώσετε το μυαλό σας όλα τα άλλα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλλες... Για μένα και οι κύριοι εδω δεν κάνουν τίποτε άλλο απο αυτό που κάνει ο Λαζόπουλος κλπ κλπ... βαλβιδούλες του συστήματος προς εκτόνωση των επαναστατών του καναπέ...

   

 45. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290455272914#c7873324310622918500'> November 22, 2010 at 9:47 PM

  Προς #44

  Μπράβο ρε μάγκα... Μας κατάλαβες... Άντε να δεις champions league τώρα...

   

 46. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290456708848#c4944598679666044984'> November 22, 2010 at 10:11 PM

  Π.Γ. [Πρόγραφο(!!!)]
  Καλέ Κλαίρη, τι έπαθες; Μου φαίνεται ότι μέχρι να διαβάσεις και τα υπόλοιπα σχόλια που ακολουθούν εκείνα στα οποία αναφέρεσαι, συγχύστηκες και μπερδεύτηκες ή τέλος πάντων κάτι σου συνέβη. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο του Ιεροφάντη (πρόσεξε ιδαιτέρως τις δύο τελευταίες παραγράφους). Δυστυχώς, ο Ιεροφάντης έχει δίκιο. Είμαστε ακόμα ανώριμοι για σοβαρούς αγώνες που να στοχεύουν στη νίκη, απόψη που δικαιώνεται και από άλλα σχόλια. Και η νίκη δεν θα έρθει με τους συμβατικούς τρόπους αντίδρασης, οι οποίοι όχι μόνο δεν απειλούν το σύστημα, αλλά συνήθως το εξυπηρετούν. Αν δοκιμάσουμε τους συμβατικούς τρόπους και πάμε –ιδίως τώρα– για τη νίκη, θα φάμε τα μούτρα μας. Και το πρόβλημα δεν έιναι ότι θα πονέσουμε ούτε ότι θα ξεφτιλιστούμε. Το πρόβλημα είναι ότι το στραπάτσο μας θα διαφημιστεί διαστρεβλωμένο σε όλον τον πλανήτη, προς γνώση και συμμόρφωση… Η νίκη θα έρθει με γνώση, σύνεση και νηφαλιότητα. Αν θέλεις, ξαναδιάβασε και το 24ο σχόλιο για να καταλάβεις για ποια δικαστική προσφυγή μιλάμε.
  Αχ βρε Κλαίρη, μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα…


  Οι διαχειριστές "ακούνε";
  Τελικά, ο χώρος των σχολίων είναι μόνο για να σχολιάζουμε τα κείμενα του Παναγιώτη Τραϊανού; Δεν νομίζω και αν κάνω λάθος, αποτύχατε. Μήπως είναι για να σχολιάζουμε τα κείμενα, αλλά και ένας χώρος διάδοσης πληροφοριών και ανταλλαγής ιδεών; Πιο πιθανό μου φαίνεται αυτό και κατά την άποψή μου δεν είναι καθόλου άσχημο. Εκτός αυτών, δεν είναι ένας χώρος μέσα από τον οποίο θα μπορούσαν να οργανωθούν συλλογικές προσπάθειες αντίστασης κατά των κατοχικών δυνάμεων και των δωσίλογων; Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, γιατί να μην γίνει! Λοιπόν, θα οργανωθούμε να κάνουμε καμιά μήνυση ή θα το "θυμηθούμε" σε κάνα εξάμηνο… οπότε και θα γελάσει –με το δίκιο του– μέχρι και το παρδαλό κατσίκι; Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο εάν δράσουμε συλλογικά. Αυτή η προσπάθεια μπορεί να παρουσιάστεί και σαν πρωτοβουλία του ΕΑΜ Β’. Τι καλύτερη διαφήμιση; (Και δεν εννοώ βέβαια ψηφοθηρική διαφήμιση για το κόμμα!…) Συλλογικά έργα ζητάμε όλοι και, τώρα που έχουμε ό,τι μας χρειάζεται για να πράξουμε, θα συνεχίσουμε με τα λόγια; Η ιδέα να πετάξουμε τις τηλεοράσεις έξω από την Βουλή όντως είναι καταπληκτική. Αλλά νομίζω ότι προέχει το ζήτημα των μηνύσεων. Το τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, αν και θα ήταν πολύ καλή περίπτωση, μου φαίνεται δύσκολο…

  Olympiada, έχεις ένα από τα δημοφιλέστερα μπλογκ της Ελλάδας. Τι περιμένεις!!! Μήπως δεν συμφωνείς με την ιδέα των μηνύσεων; "ΑΓΓΕΛΕ", Grehen, Οδυσσέα, εσείς αναρτήσατε τα άρθρα για την αποχή και τις μηνύσεις. Κάντε κάτι! Προτείνω να γίνουν αυτά που έγραψα στο σχόλιο 10, για τους λόγους που έγραψα στο 24. Φυσικά μπορεί και να υπάρχουν καλύτεροι τρόποι δράσης. Να τους ακούσουμε. Πείτε "Διογένη λες βλακείες". Πείτε τη γνώμη σας για τις άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν. Τι συμβαίνει επιτέλους εδώ πέρα! Εξηγήστε μου σας παρακαλώ, μήπως και έχω παρεξηγήσει κάποια πράγματα.

  Δεν πανικοβάλομαι ούτε απογοητεύομαι, απορώ. …Και ασφαλώς, δεν σας μαλώνω.

  Υ.Γ.
  Από καιρό ήθελα να σας το πω (στους διαχειριστές), αλλά συνεχώς το ξεχνάω όταν σχολιάζω. Πολύ όμορφη η νέα "ταμπέλα" του ιστολογίου. Κλάσεις ανώτερη από την προηγούμενη.

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290459107096#c1473328663826782881'> November 22, 2010 at 10:51 PM

  Κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας του ΕΑΜ Β!!!!!!
  Να συνδράμουμε όλοι εμείς που συμφωνούμε με τις θέσεις του!!!
  Να γνωρίσει ο κόσμος την γνώση που δωρίζει ο κ.Τραϊανού!!
  Να γίνουμε επιτέλους πολίτες!!!!

  Υ.Γ. Πρέπει Παναγιώτη με κάποιο τρόπο (θα τον βρείς εσύ) να "μετρήσουμε" τις δυνάμεις μας!!!!
  Ο προς το παρόν ανώνυμος.

   

 48. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290462952582#c3214129082796535929'> November 22, 2010 at 11:55 PM

  Ο Διογένης εκπροσωπεί την πρακτική αξία της ιδέας, κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
  Βέβαια, μέσα από το πρίσμα της λογικής όπως αναφέρει και ένας φίλος πιο πάνω, εάν θα έπρεπε να γίνει κάποια κίνηση θα έπρεπε να είναι συντονισμένη και οργανωμένη σωστά.
  Οι μαζικές μηνύσεις που προτείνει ο Παναγιώτης μπορεί να είναι μια θεωρητική ιδέα που ευσταθεί αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, όσο και να συμφωνούμε σε αυτό αύριο το πρωί που θα ξυπνήσουμε για να πάμε στις δουλειές μας δεν θα βρίσκεται στις προτεραιότητες μας.
  Αντιθέτως, η ιδέα να μαζευτούμε και να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση όπως το πέταμα των τηλεοράσεων μας την βρίσκω εξαίρετη, απολύτως συμβολική και πραγματοποιήσιμη. Ίσως και να μπορούσαμε να ενημερώναμε με κάποιο πανό τον κόσμο ότι εμείς είμαστε αυτοί που ΔΕΝ σας ψήφισαν. Εμείς είμαστε η ΑΠΟΧΗ.

  Μέσα από την συζήτηση γεννιούνται ιδέες και πιθανών κάποιες να αξίζουν. Ίσως να είναι λίγο ακατέργαστες.

  ΥΓ: Φαντάζομαι την σύμπνοια του Ιρλανδού αλλά και του κάθε Ευρωπαίου ή μη πολίτη που θα βλέπει τους Έλληνες να δίνουν το σύνθημα.

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290465117236#c5007885482454922412'> November 23, 2010 at 12:31 AM

  ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΨΥΧΩΣΕΙ

  ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
  Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία, ξεκίνησε στη Βρετανία. Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς.

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290465373694#c4309368794288754576'> November 23, 2010 at 12:36 AM

  διογενη και λοιποι φιλοι που αναρωτιεστε για δραση και πολιτικες πραξεις, για το ποσοι ειμαστε και αν θα σπασουμε τις τηλεορασεις μας και τα τοσα αλλα που διαβαζω κατα καιρους εδω μεσα, ενα εχω να σας πω και να το βαλετε καλα στο μυαλο σας. ο Κυριος Παναγιωτης Τραιανου τα εχει αποκαλυψει ολα.σταματηστε να του κανετε παραινεσεις και προσπαθηστε να διαβασετε ολα τα κειμενα του ξεκινοντας απο τον ΥΔΡΟΧΟΟ. αυτα που θα ανακαλυψετε θα σας συγκλονισουν και θα απαντηθουν αυτοματα ολα τα ερωτηματα σας,σε βαθμο τετοιο που θα σταματησετε να εχετε ερωτηματα.λοιπον κοψτε τις προτροπες στο μεγαλο και κοιταξτε να αξιοποιησετε τις δυνατοτητες που τοσο απλοχερα μας χαρισε.εχετε μου φαινετε ξεχασει που ειμασταν πριν τον Παναγιωτη σε επιπεδο αντιληψης και που βρισκομαστε τωρα.ετσι αντιλαμβανοσουν τα πραγματα διογενη η' περιμενες τον καθε ψαγμενο μαλακα να σε διαφωτισει? τωρα με μια φραση που ακους,με μια αραδα που διαβαζεις καταλαβαινεις τα παντα.η αφυπνιση εχει επιτευχθει και εχει και συνεχεια.κανε μου τη χαρη σε παρακαλω και διαβασε τον ΥΔΡΟΧΟΟ.ολο.φτασε στα επη και θα δεις τη μεγαλυτερη προφητια ολων των εποχων να συμβαινει μπροστα στα ματια σου.και ψαχνετε τη δραση....κωστης-kostisnx. ΥΓ παρακαλω τους αγγελους των ελληνων υπο μορφη σχολιου να αναρτησουν το αρθρο τους για τη συγκυβερνηση που ετοιμαζουν οι μνηστηρες στο παρων ιστολογιο ωστε με παραδειγμα να καταλαβουμε τον πολιτικο λογο που πρεπει να χρησιμοποιουμε και τη σιγουρια της γνωσης που δινει η αποκωδικοποιηση των ομηρικων επων.

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290465563109#c4944773940492737660'> November 23, 2010 at 12:39 AM

  Αγαπητε Διογενη,δεν μου συνεβη απολυτως τιποτε,ουτε ειμαι μπερδεμενη!!!Εχω ξεκαθαρη αποψη.Απλα,καθε μερα που ακουω το ξεθεμελιωμα της πατριδας μου και του λαου ΠΟΝΑΩ και ΘΛΙΒΟΜΑΙ.Ισως να ειμαι περισσοτερο επαναστατικη και ανυπομονη και λογω της βορειας καταγωγης μου.Οπως και ναχει,θεωρω οτι χανεται πολυτιμος χρονος,επαναλαμβανοντας πραγματα για τα οποια η ενημερωση των πολλων,οπως σωστα προτεινετε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ μεσω διαδικτυου,γιατι μεγαλο μερος του κοσμου δεν εχει καμμια σχεση μ'αυτο.Οσο για τις προσφυγες στην..."δικαιοσυνη"δειτε την απορριψη της εισηγησης Κασσιματη καιθα δειτε αναγλυφα την τυχη και των δικων μας προσφυγων!!!Διαμαρτυριες κλασσικης μορφης(με μια αλλη στρατηγικη ισως)τις απορριπτετε,καναλι που θα ηταν και το καλυτερο,το βλεπετε δυσκολο,μα,με αποκλεισμους προς πασαν κατευθυνση,ειναι επομενο να πω και παλι ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ,ποτε και πως θα γινουν???Και ποση υπομονη μπορουμε να κανουμε,οταν τα γεγονοτα ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ και η πιο μαυρη σκλαβια που γνωρισε ποτε η ανθρωποτητα μας χτυπαει την πορτα??? Κλαιρη

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290467410811#c178181380576305904'> November 23, 2010 at 1:10 AM

  ΚΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ.

  Έβαλαν Ελληνόπουλα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ!
  Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2010 09:39

  Στο 79ο νηπιαγωγείο των Σεπολίων γιόρτασαν το μπαϊράμι

  Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του. Έτσι όπως ακριβώς συνέβη στον αγανακτισμένο γονέα, ο οποίος μας την μετέφερε. www.elkosmos.gr

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290523675271#c5520783588797758348'> November 23, 2010 at 4:47 PM

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ Κλαιρη προς ΔΙΟΓΕΝΗ.Επισης,φανταζομαι να ενημερωθηκες για την...διαβουλευση που γινεται για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στην ιστοσ. http://www.opengov.gr/ypes/?p=863 απο 22/11-12/12 και φυσικα βλεπεις που οδηγει αυτη η κατασταση και αν εχουμε την πολυτελεια του χρονου που επαγγελεσαι!!! Εκτος αν συμφωνεις με την ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!!!Ετσι την αποκαλουν πολλοι ανθρωποι που δεν ξερουν απο ιντερνετ!!! Φιλοι σχολιαστες και συμπατριωτες, μας πανε ως προβατα επι σφαγην,καταργωντας μας καθε προσωπικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ,εν ονοματι της...διευκολυνσης μας.......Ζουμε σ'ενα απολυταρχικο και τυρρανικο κρατος, που καθε μερα που περνα,μας βυθιζει ολο και πιο πολυ στο σκοταδι και την ταπεινωση!!Ας καθησουμε να φιλοσοφουμε στους υπολογιστες,καθ ην ωρα διακυβευεται η ιδια μας η υ π α ρ ξ η!!! ΚΛΑΙΡΗ

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290526447357#c8267012051306249898'> November 23, 2010 at 5:34 PM

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη ούτε η αγωγή ούτε η κίνηση να πετάξουμε τις τηλεοράσεις μας μπροστά στην βουλή θα επιτύχουν με τους πολιτικούς (διότι δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί τους από κάτι τέτοια) αν δεν εκμεταλευτούμε αυτές τις δύο πράξεις για να αφυπνήσουμε δηλ. με το να τις διαδώσουμε μέσω ιντερνετ, παίρνοντας τα δικά μας βίντεο, αναρτώντας στα στο youtube, στέλνοντας φωτογραφίες σε όλα τα μπλόγκς ελληνικά και ξένα, και σε όλες τις εφημερίδες, τυπώνοτντας φυλλάδια που θα τα βάλλουμε κάτω από κάθε ελληνική πόρτα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε κάτι.

  Ωστόσο τόσες μέρες πέρασαν και ακόμα τίποτα δεν έγινε. Λέμε, λέμε, γράφουμε.. γράφουμε....λόγια χωρίς πράξεις.
  Φόβος, αδιαφορεία, ανοχή; ..... δεν καταλαβαίνω.

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290535414318#c3694433052784626390'> November 23, 2010 at 8:03 PM

  Εδώ ο 44. Παρότι ποτέ μου δεν έκαψα το μυαλό μου με ντόπες τύπου ποδοσφαίρου, προτιμώ να βλέπω ποδόσφαιρο παρά να με πιάνουν κορόιδο πράκτορες που ψαρεύουν θύματα για να προλαβαίνουν αντιδράσεις... Άντε γειά. Και όσο για τους υπόλοιπους που παθιάζεις και παραμυθιάζεις, ένα έχω να τους πω... αν τον δείτε ποτέ τον Τραϊανού στείλτε μου γράμμα...

   

 56. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290535612084#c8755155452692418659'> November 23, 2010 at 8:06 PM

  Προς 55

  Εμείς θα σου γράψουμε. Εσύ απλώς στο επόμενο σχόλιό σου άφησέ μας την διεύθυνσή σου.

  Τολμάς;

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290538708088#c1879554896010964153'> November 23, 2010 at 8:58 PM

  Τελικά ξεφούσκωσε και αυτή η φούσκα.
  Μηδέν εις το ῾πυλίκιον

   

 58. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290555105411#c3690582773736057693'> November 24, 2010 at 1:31 AM

  Γεια σου κωστη! Το φοβόμουν ότι αργά ή γρήγορα κάποιος θα έγραφε κάτι σαν αυτό που έγραψες. Και λέω "το φοβόμουν", γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ήταν σωστό αυτό που έγραψες, αν έπρεπε να το γράψεις έτσι όπως το έγραψες. Θα μου πεις ότι, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Παναγιώτης και οι φίλοι του διαθέτουν στο διαδίκτυο ολόκληρο το έργο "ΥΔΡΟΧΟΟΣ", πώς γίνεται να αμφιβάλεις για το αν ήταν σωστό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, καλέ μου φίλε… Μπορεί να κάνω και λάθος.
  Και μια ακόμα μικρή ένσταση αναφορικά με το πού ήμασταν πριν τον Παναγιώτη σε επίπεδο αντίληψης και πού βρισκόμαστε τώρα. Νομίζω ότι, αν απονέμαμε όλα τα εύσημα στον Παναγιώτη, θα αδικούσαμε κάποιους άλλους που και αυτοί με τον τρόπο τους έχουν συμβάλει ουσιαστικά στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό θα αδικούσαμε. Κανένας "Παναγιώτης" δεν "άνοιξε" το κεφάλι μας για να το γεμίσει με γνώση. Πολύ περισσότερο κανένας "Παναγιώτης" δεν "ανακάτεψε" τις γνώσεις που γέμισαν το κεφάλι μας ώστε να "δέσουν". Άλλα κάνουν οι "Παναγιώτηδες", πέρα από το έργο τους αυτό καθαυτό. Δεν υποτιμώ στο ελάχιστο την ανεκτίμητη προσφορά του Παναγιώτη. Απεναντίας, και εδώ μπαίνουν τα "άλλα", ο Παναγιώτης αποτελεί χαρακτηριστικότατη περίπτωση διανοουμένου που με τον λόγο του ενεργοποιεί το μυαλό του δέκτη. Αυτή κι αν δεν είναι ευεργεσία! Ο Παναγιώτης με τον τρόπο του, γράφει ένα και σε βάζει να σκεφτείς δέκα! Εμμέσως μας έχει διδάξει να επεξεργαζόμαστε ακόμα και εκείνα που φαινομενικά δεν χρειάζονται επεξεργασία! Αρκεί να το θέλουμε… Γι’ αυτόν τον λόγο, ναι, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτη, τη μεγαλύτερη συγκριτικά με κάθε άλλον σύγχρονό μας, τουλάχιστον από αυτούς που έχω γνωρίσει.

   

 59. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290555207620#c3163003968937688283'> November 24, 2010 at 1:33 AM

  Φίλε Έλληνα, δεν ξέρω καθόλου τις νομικές διαδικασίες. Αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι απλή υπόθεση η μήνυση για την οποία λέμε; Πώς περίπου το σκέφτομαι (μη "βαράτε" αν πω καμιά χοντράδα):
  Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί νομικοί που θα δεχτούν να ασχοληθούν με την υπόθεση χωρίς αμοιβή. Ας γράψει ο ένας ένα κείμενο όπου θα αναφέρονται τα άρθρα του Συντάγματος, οι νόμοι ή ό,τι άλλο αποκαλύπτει την απάτη και δικαιολογεί τους λόγους που κινούμαστε νομικώς. Μια σελίδα θα είναι, ένα φύλλο; Δεν νομίζω περισσότερο. Αυτό το κείμενο το διαδίδουμε μέσω διαδικτύου, με δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες, με τελάλη, όπως νομίζει ο καθένας. Δεν είναι δύσκολο κάτι τέτοιο ούτε χρονοβόρο ούτε κοστίζει. Ας συντάξει ένας άλλος τη μηνυτήρια αναφορά. (Για να μη μαλώνουν, που μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί…) Ας τα κάνει όλα ένας. Δεν νομίζω να κολλήσουμε σ’ αυτό. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα στείλουν επιστολές –θα υπάρχει πρότυπο στο διαδίκτυο, ας βγάλουμε και δέκα φωτοτυπίες για να μοιράσουμε σε όσους δεν έχουν πρόσβαση– στις οποίες θα έχουν συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό τους και θα έχουν υπογράψει. Σε ποιον θα τις στέλνουν; Στους νομικούς που θα θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα. Θα οριστεί για κάθε παραλήπτη μια ισοπληθής περιοχή της Ελλάδας. Να μη σου πω και τα τέλη να χρεώθουν στους παραλήπτες! (Κάντε με ρε πρωθυπουργό! Αφού λεφτά υπάρχουν!) Οι επιστολές αυτές δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια εξουσιοδότηση των πολιτών προς τον δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεση. Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα εξουσιοδότησης μέσω διαδικτύου. Οι παραλήπτες θα καταμετρήσουν τις επιστολές και θα τις αποστείλουν στον δικηγόρο που θα πάει να καταθέσει τη μήνυση –στην οποία θα φαίνεται πόσοι πολίτες την προσυπογράφουν– και από δίπλα το "παιδί" θα κουβαλάει τις κούτες με τις επιστολές. Θα κάνουμε και ένα ευχαριστήριο που θα αναρτηθεί στα μπλογκ, στο οποίο θα μνημονεύονται όσοι νομικοί συμμετάσχουν και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό είν’ όλο. Κάπως έτσι το φαντάζομαι. Μου διαφεύγει τίποτε βασικό; Είναι δύσκολο; Λίγος χρόνος χρειάζεται για να μαθευτεί το εγχείρημα και καλή πατριωτική διάθεση. Διαδικαστικά απλό μου φαίνεται. Δεν ξέρω για τ’ άλλα… Και μετά, κάθε τόσο θα γράφουμε στα μπλόγκ "Ακόοοομη να εκδικαστεί η υπόθεση"… Κάτι δεν θα βγει από όλη αυτήν την ιστορία;… Οι άλλοι τόσο καραγκιόζηδες που είναι, μέχρι και στην τηλεόραση μπορεί να το παίξουν το θέμα! Εννοώ τους μεγάλους καραγκόζηδες… Σίγουρα θα παιχτεί από κάποια μικρά κανάλια. Όπως ξαναέγραψα, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε, μόνο να κερδίσουμε.

  Για τις τηλεοράσεις: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τεράστια πανό που να γράφουν –τουλάχιστον στα ελληνικά και στα αγγλικά– ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ "ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ, να γράφουν ευπρεπώς μπινελίκια για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, για τον τηλεοπτικό οχετό φυσικά, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ GO HOME, ίσως κανένα αρχαιοελληνικό και τέτοια.

  Και φυσικά, ο φίλος μας που έγραψε το 54ο σχόλιο έχει απόλυτο δίκιο, δηλαδή, αφού γίνει ότι είναι να γίνει πρέπει να διαδοθεί.

  Και κάτι ακόμα φίλε μου Έλληνα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, δεν είμαι καν σίγουρος ότι είναι σωστό αυτό που θα πω, αλλά μήπως θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας;


  Γεια σου και σε σένα Κλαίρη! Μη μου πεις ότι παρεξηγήθηκες και ότι μου θύμωσες! Δεν νομίζω, άλλα ρωτάω για παν ενδεχόμενο. Και δεν είπα ότι είσαι μπερδεμένη, αλλά ότι μπερδεύτηκες. Δεν πειράζει, δεν είναι κακό ούτε ντροπή. Που λες Κλαίρη, η Κάρτα του Πολίτη είναι πολύ καλή περίπτωση! Θα μας εξυπηρετήσει πολύ! Το είπε και η τηλεόραση!… Δεν έχεις άδικο καλή μου, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας.

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290600755586#c4097434918452863154'> November 24, 2010 at 2:12 PM

  Ο 44 και πάλι... και βέβαια τολμώ όταν παίζει ο άλλος με ανοιχτά χαρτιά. Όταν θα βάλεις την φάτσα σου ανοιχτά και δούμε ποιος είσαι τότε θα έλθω και θα σου μιλήσω αυτοπροσώπως... έχεις τον λόγο μου...

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290611031692#c935435231341374713'> November 24, 2010 at 5:03 PM

  ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ 44 ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ;

   

 62. Έλληνας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290613244807#c8816624664197638846'> November 24, 2010 at 5:40 PM

  Προς 44,
  εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.
  Αν ο Παναγιώτης βάλει την φάτσα του όπως λες και πιθανόν δημοσιοποιήσει την πραγματική του ταυτότητα το αποτέλεσμα το ξέρεις πολύ καλά. Ή θα τον καθαρίσουν ή θα τον θάψουν με απανωτές μηνύσεις ώσπου τελικά τον φιμώσουν.
  Εσύ κερδίζεις κάτι από αυτό; Εγώ πάντως χάνω.

  Κρίνε τον άνθρωπο από τις ιδέες του, από τα γραπτά του, μελέτα λίγο παραπάνω το έργο του. Και αν δεν σου ταιριάζει, δεν πειράζει, συνέχισε παρακάτω ώσπου να βρεις αυτό που ψάχνεις.

  Για μένα ή είσαι βαλτός εδώ μέσα ή το πιθανότερο είσαι κι εσύ απογοητευμένος και πικραμένος όπως όλοι μας και πλέον δεν πιστεύεις σε τίποτα.
  Κάνε μια νέα αρχή - φιλικά σου το προτείνω - βάζοντας στην αρχή και στο τέλος από οτιδήποτε το ρητό QUI BONO. Ίσως βοηθήσει.

   

 63. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290613616872#c926122449793676036'> November 24, 2010 at 5:46 PM

  Προς 44 που μετά έγινε 60

  1. Ο Έλληνας σού απάντησε κατάλληλα.

  2. Δεν μας ενδιαφέρει η διεύθυνσή σου ή ο,τιδήποτε άλλο. Μπορείς να γράψεις κάτι εντός θέματος και σχετικό με το άρθρο; Καλώς. Αλλά αν το επόμενο σχόλιό σου κινείται προς την ίδια προκλητική (και εκτός θέματος) κατεύθυνση, σου επισημαίνουμε ότι θα αφαιρεθεί πάραυτα.

  Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και εσύ μας καθυστερείς.

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290627895439#c2919911833936218558'> November 24, 2010 at 9:44 PM

  ΚΛΑΙΡΗ προς ΔΙΟΓΕΝΗ.Δεν φανταζομαι να σοβαρομιλας οτι η καρτα του πολιτη που απερριψαν οι Σκανδιναυικες χωρες και η Αγγλια,που μας βαζει στο μικροσκοπιο σαν ναμαστε ζωακια,που καταλυει εν πολλοις τις οποιες εναπομεινασες ελευθεριες μας ειναι καλη!!!!Γιατι θα αρχισω να πιστευω οτι κατι "αλλο" πρεπει να εισαι, απο αυτο που διαβαζω κατα καιρους..........

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290702590355#c7263257732526954043'> November 25, 2010 at 6:29 PM

  Στις βόρειες χώρες έχουν συστήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ιθαγενών.
  Εδώ όχι.

  Η κάρτα του πολίτη θα επιβληθεί με εκβιασμό όπως όλοι το ξέρουμε.
  Αν δεν την έχεις ούτε φάρμακα ούτε πληρωμή κλπ. ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ.
  Θα υποκήψει ο Ελληνας; ΝΑΙ
  Γιατί τον έμαθαν να σκύβει και τώρα του αρέσει. Συνήθεια είναι αυτή.

   

 66. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290708105148#c6137063614535208132'> November 25, 2010 at 8:01 PM

  Κλαίρη, συνέχισε να πιστεύεις ό,τι έχεις καταλάβει για μένα από αυτά που διαβάζεις κατά καιρούς και να μη φαντάζεσαι τίποτε άλλο. Υπάρχει και μια πιθανότητα να σου εξηγήσω καλύτερα από κοντά, πολύ σύντομα…

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290711148991#c1788457769010361789'> November 25, 2010 at 8:52 PM

  Κλαιρη προς Διογενη.Αααα τι μου λες?Και πως παρακαλω θα με συναντησεις???Τετοιες δυναμεις εντοπισμου διαθετεις????Θ΄αρχισω να διερωτωμαι.................

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290722691007#c6435783904342089919'> November 26, 2010 at 12:04 AM

  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΣΤΟΝ SKY, ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΚΑΜΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΟΝΟΜΑΤΙ ΒΕΡΕΜΗΣ, ΑΠΕΦΑΝΘΗ, ΩΣ ΜΕΓΑΣ ΣΟΦΟΣ, ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΠΕΙΧΑΜΕ ΔΙΟΤΙ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΕΡΙ ΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΔΡΑ.
  ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙ? ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ (ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ) ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1821. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΟΙΟΥΔΑΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ , ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ, ΟΝΤΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1821? ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ.ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ? ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ? ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΥΕΛΕΙΩΤΕΣ.
  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...., ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

   

 69. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290723938585#c7122589543358128477'> November 26, 2010 at 12:25 AM

  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Η ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΟΥΝ, ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ? ΑΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΥΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΦΟΡΕΑ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΕΣΤΩ ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ Η ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
  ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ.

   

 70. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290724539822#c6880021437229468599'> November 26, 2010 at 12:35 AM

  ΦΙΛΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 68,ΟΛΟΙ, καταντησαμε να ψαχνομαστε, ζωντας σε μια στυγνη πραγματικοτητα την οποια δημιουργησαν οι φαυλοι πολιτικοι που μας εξαπατουν επι δεκαετιες,λεηλατωντας τις ζωες μας τις ζωες των παιδιων μας και την ιστορια μας!!!!Και εδω ειναι το τραγικο!!Αυτο που επεσημανες στο σχολιο σου.Η ..."διανοηση" σιγονταρει τα εγκληματα τους, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ του αυριο!Ενα αυριο,που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το παρουμε στα χερια μας,αν θελουμε να λεγομαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Και πιστευω,οτι ηγγικεν η ωρα............ ΚΛΑΙΡΗ

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290727222827#c3287068575853407846'> November 26, 2010 at 1:20 AM

  ΚΛΑΙΡΗ, ΕΙΜΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ, ΤΟΥ ΣΧ. 68, ΓΡΑΦΩ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ. ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΧΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ.
  ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ. ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

   

 72. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290794191815#c6347478231345396857'> November 26, 2010 at 7:56 PM

  ΝΑΙ ΝΑΙ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ. ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΓΑΜΨΗ ΜΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣ. ΠΑΤΑΤΑ ΜΥΤΗ. ΜΑΛΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ. ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΑΛΒΑΝΟΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΘΕΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ.

  ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΕ Ο ΔΙΠΛΑ. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΒΛΕΠΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΑΤΟΜΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΖΥΓΙ, ΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΤΟΝ ΜΑΝΑΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΠΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;
  ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΌΣΟ ΕΣΕΙΣ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΕΛΟΣ. ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΟΣ.
  ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ.
  ΤΕΛΙΚΑ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ.
  ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΟΥΝ.
  ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
  ΡΩΤΑΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290794531331#c3340875025967684308'> November 26, 2010 at 8:02 PM

  Φιλη Ειρηνη,συμφωνω και παλι μαζι σου.Ο κοσμος θα επαναπροσδιορισει τις φθινουσες αξιες του και τα πιστευω του και θα αυτοκαθαριστει μαχομενος με την βαρεια"ασθενεια"του καπιταλισμου που μολυνει την ζωη μας και την ζωη των παιδιων μας!!!Και αυτο συνεπαγεται πολλα......Δυστυχως θα ζησουμε δραματα ΚΑΙ ΠΑΛΙ μεχρι να ξημερωσει...............................Τα ξαναλεμε. Με αγαπη Κλαιρη

   

 74. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290797298141#c4403230002671230522'> November 26, 2010 at 8:48 PM

  Φιλε του σχολιου 72,μην απογοητευεσαικαι ειμαστε ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για να επιτρεψουμε την καταστροφη της φυλης μας!!!Ηταν και ειναι σχεδιο το μικροβιο του αφελληνισμου που εσπειραν οι εξω και μεσα δυναμεις του ΚΑΚΟΥ με την αθροα εισοδο των αλλοδαπων και την αλλοτριωση του πληθυσμου με την διαστρεβλωμενη παιδεια,τα απαισια καθημερινα τηλεοπτικα θεαματα απο τα πουλημενα ΜΜΕ και παει λεγοντας.... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Το ελληνικο στοιχειο,επι ΑΙΩΝΕΣ επιβιωνει μεσα απο τεραστιες δυσκολιες και εποχες σκοταδισμου!!!400 χρονια σκλαβιας σου λενε κατι??? Οι 300 στις Θερμοπυλες??? Οι 10.000 εναντιον μυριαδων Περσων στο Μαραθωνα? Ειμαστε ΟΙ ΙΔΙΟΙ και εστω και λιγοι, ΕΜΕΙΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!!.............................

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290798052578#c3931459706496299331'> November 26, 2010 at 9:00 PM

  ....Συνεχεια του σχολιου μου 74.Ειμαι η Κλαιρη και θελω να συμπληρωσω τις σκεψεις μου λεγοντας προς ολους τους φιλους σχολιαστες, να μην πτοειται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ,γιατι θα βρουμε την διεξοδο απο το πλαστο και ΑΝΗΘΙΚΟ αδιεξοδο στο οποιο μας εριξαν γιατι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ....................................................................

   

 76. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290804513122#c6124578228915001885'> November 26, 2010 at 10:48 PM

  ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΣΧ. 72, ΕΙΜΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΆΒΑΙΝΕΙΣ. ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
  ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΣΧ. 74, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ. ΤΟΥΣ 300 ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΞΑΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΤΕΙΧΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ.
  ΚΛΑΙΡΗ, ΦΙΛΗ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ? ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΔΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ.

   

 77. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290808680825#c827334593431495911'> November 26, 2010 at 11:58 PM

  Τι θα γίνει παιδιά; Θα αφήσουμε να επαληθευτούν εκείνα που γράφτηκαν στο σχόλιο 57; Απευθύνομαι σε διαχειριστές και αναγνώστες. Τουλάχιστον, ας μας πει ένας γνώστης αυτών των θεμάτων ότι δεν στέκει, ότι δεν γίνεται αυτό που προτείνει ο Παναγιώτης. Βάσει του Συντάγματος και της νομοθεσίας η λογική λέει ότι στέκει. Βέβαια, το ποιος δίνει σημασία στη λογική είναι ένα ζήτημα…

   

 78. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290895030062#c1883893559437986422'> November 27, 2010 at 11:57 PM

  Απο Κλαιρη προς Διογενη και προς Ειρηνη.Διογενη, κατάρχας ειμαστε ε λ ε υ θ ε ρ ο ι ανθρωποι να εκφρασουμε οποια γνωμη θελουμε!!Υστερα,οτι εχουμε συζητησει πιο πανω,ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει το σχολιο 57!!!οποτε ακυρη η παρατηρηση...................φιλη Ειρηνη,εχω γραψει και το σχολιο 74 και πιστευω ακραδαντα σε οτι γραφω!!!Και φυσικα ναι θα μιλησουμε και αλλου και δεν πιστευω οτι καταχρωμεθα τον χωρο του Παναγιωτη Τραϊανου,γιατι παροτι δεν τον ξερω προσωπικα,πιστευω οτι ενα τετοιο παλληκαρι,συμμεριζεται τις ανησυχιες και τα πιστευω ολων μας!!!

   

 79. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290898313799#c5925203677702559121'> November 28, 2010 at 12:51 AM

  κάτι μου λέει αγαπητές σχολιάστριες ότι δεν μένετε στην Αθήνα διότι δεν φαινεται να σας απασχολεί η καθημερινότητα της πρωτεύουσας. ή μήπως μένετε στα βόρεια προάστεια; μήπως στα Αττικά παράλια;

  πολλά τα σχόλια αλλά δράση καμμιά.

  εχει και παραέχει σχέση το σχόλιο 57 με όλα τα σχόλια και την συζήτηση, διότι όλο λόγια όλο γραπτά και τίποτα δεν πάει παραπέρα. ειμαστε οι ήρωες του πληκτρολογίου και της καρέκλας. μέχρι εκεί φτάνει η αντιδρασή μας, ο ηρωϊσμός μας και η δράση μας. καλά λοιπόν έγραψε ο 57. πάλι καλά που η κυρίαρχος λαός φτάνει μέχρι το πληκτρολόγιο και κουνάει τα δακτυλά του. η φούσκα της δράσης ξεφούσκωσε διότι ότι ήταν να γίνει, έπρεπε να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές το πολύ σε τρείς μέρες. τώρα είναι ήδη αργά για οποιαδήποτε αντίδραση στα αποτελέσματα των εκλογών.
  όπως βλέπετε όλοι έσκυψαν το κεφάλι και δέχτηκαν και τον καλλικράτη και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. την επόμενη των εκλογών όλες οι πλατείες γέμισαν μουσουλμάνους προσευχόμενους στον Αλλάχ αλλ φρέσκο. οχι μόνο αυτό έβαλαν και πεντάχρονα ελληνόπουλα σε νηπιαγωγείο της Αθήνας να σκύβουν και να προσκυνούν τον Αλλάχ. τώρα θα δείτε τι θα πάθουμε με τον εβραίο δήμαρχο του 15%. η φούσκα περί αντίδρασης και δράσης ξεφούσκωσε. αέρας. μηδέν εις το ¨πυλίκιον¨ όπως είπε και ο εβραίος ελληνόφωνος πρωθυπουργός μας Τζέφρυ Πάπας.

   

 80. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290898593417#c6393122731821021110'> November 28, 2010 at 12:56 AM

  συνέχει του 79

  ή μήπως νομίζετε ότι επειδή γράφετε ένα-δύο σχόλια κάνετε αντίσταση;

   

 81. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290905404676#c1898076269430558415'> November 28, 2010 at 2:50 AM

  ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ, ΣΧΟΛ 80, ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣ' ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.., ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΒΙΩΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΩ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΟΣΟ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΓΗ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΙΣΩΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ, ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ, ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΣΗ. ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΣΩΣ.
  ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΓΩΓΕΣ?, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ?
  ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΙΟΛΑΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΘ'ΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ, ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ.
  ΒΕΒΑΙΑ Σ' ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG, Η Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
  ΕΙΡΗΝΗ

   

 82. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1290937629996#c3994166161779239262'> November 28, 2010 at 11:47 AM

  Μάλιστα…

  Λοιπόν, ο Παναγιώτης συνέλεξε την τροφή, μας τη μάσησε και μας τη σέρβιρε. Για εμάς άφησε μόνο να την καταπιούμε και τα άχρηστα προϊόντα της πέψης να τα πετάξουμε στα μούτρα του πολιτικού συστήματος. Φαίνεται σαν να μην έχουμε τη διάθεση και το σθένος να κάνουμε ούτε αυτό. Ούτε καν να προσπαθήσουμε! Από λόγια όμως, να φάν’ κι οι κότες! Και τι λόγια! Λόγια που ζητούν απεγνωσμένα πράξεις!!! Καλά πάμε…
  Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν κάνω κάτι εγώ. Τι να κάνω! Μόνος μου! Χωρίς αλληλεγγύη και συνεργασία κανένας δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτε. Και είμαι βέβαιος πως ό,τι και να κάνω εγώ, θα έχει μηδαμινό αποτέλεσμα σε σύγκριση με εκείνο που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω των μπλογκ των "ΦΙΛΩΝ".
  Μήπως τελικά ισχύουν αυτά που έγραψε ο φίλος/η στα σχόλια 79-80; Με το δίκιο τους ύστερα θα δηλώνουν οι "Παπακωνσταντίνου" ότι έχουν τη στήριξη του λαού. Αν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος θα τους πείσουμε ότι λένε την αλήθεια!

  Ειρήνη, οι προτάσεις σου με βρίσκουν σύμφωνο.

  Κλαίρη, σε βολεύει αύριο κατά τις 20:00 στο ίδιο μέρος; Πλάκα κάνω!… Σου είπα, υπάρχει ΜΙΑ πιθανότητα να συναντηθούμε. Τελικά, όπως ήταν και το πιο πιθανό, έπεσα έξω. Αλλά έκανα την προσπάθεια. Να είσαι καλά.


  Περαστικά μας

   

 83. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1291038945401#c7435822973376574442'> November 29, 2010 at 3:55 PM

  ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗ, ΚΛΑΙΡΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ.
  ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ' ΝΑ ΤΣΙ ΦΟΥΡΚΙΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΤΣ' ΑΜΟΛΑΡΟΥΜΕ?" Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ, ΜΕ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ. ΝΟΜΙΖΩ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΙΤΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΜΟΘΕΩΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ.
  ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ, ΠΩΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Η ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΕΧΩ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕ, ΠΑΡ' ΟΤΙ ΜΙΛ;ΑΜΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΘΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΤΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΠΟΥ Σ' ΑΥΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ? ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΤΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ. ΚΟΙΝΩΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΜΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΕΧΕΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΟΣΜΟ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙ ΠΡΣΒΕΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΤΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΠΛΑΝΟΣ.
  ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ.
  ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΩΣ? ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ? ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΔΝΤ....,
  ΣΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ, ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΔΙΚΟ. ΞΕΡΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΚΑΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΔΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

   

 84. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1291056048962#c5973415319363638257'> November 29, 2010 at 8:40 PM

  Σχολιαστη 79 ειμαι η Κλαιρη και σε προκαλω να διαβασεις τα σχολια μου 38,51,53,74 και κει, θα καταλαβεις αν ειμαι των βορειων προαστιων.....Πρωτα να διαβαζεις ΚΑΛΑ και μετα να κριτικαρεις!!!Αλλα ετσι ειναι η φυλη μας.Προτρεχει στο λαθος,δεν μπαινει στην ουσια!!!Εδω και πολυ καιρο ΦΩΝΑΖΩ για Ε Ρ Γ Α,πριν να ειναι αργα,αλλα μαλλον ειμαι φωνη βοωντος εν τη ερημω....... Ευγενικη μου ΕΙΡΗΝΗ σε κατανοω πληρως,αλλα δεν βλεπω ακομα,η τουλαχιστον απο αυτον εδω τον ιστοχωρο,διεξοδο απο την σκλαβια στην οποια μας οδηγουν εμας και τα παιδια μας οι συγχρονοι Προκρουστες.........Παντα ομως με φοντο στο βαθος την καταγωγη μας και την γενναιοτητα της ελληνικης μας ψυχης,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ!!! ΚΛΑΙΡΗ
  ΚΛΑΙΡΗ

   

 85. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1291063415206#c5155908958138632190'> November 29, 2010 at 10:43 PM

  Βρε Ειρήνη, εσύ δεν ήσουν που δεν ήθελες να το κάνουμε εδώ πέρα τσατ ρουμ!…
  Λοιπόν, δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες. Αλλά για κάποια απλά πράγματα, π.χ. για τις μηνύσεις που λέγαμε, δεν νομίζω να χρειάζεται ιδιαίτερη προεργασία προτού προχωρήσουμε στην πράξη. Δηλαδή τι περισσότερο θα μπορούσε να γίνει εάν όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτό το εγχείρημα γνωρίζαμε καλά ο ένας τον άλλον; Έχω την εντύπωση, τίποτε.
  Το "ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ" ήταν όλα τα λεφτά! Να δούμε πότε θα καταλάβουμε ποιο είναι το συμφέρον μας…
  Για την ώρα, δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο καλή μου Ειρήνη. Να είσαι καλά.

   

 86. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1291070273068#c249331022421820529'> November 30, 2010 at 12:37 AM

  ΕΙΜΑΙ Η ΚΛΑΙΡΗ και την μηνυση την εχω η δ η υποβαλλει!!!!Αντε και να δουμε ποτε και ε α ν θα εκδικαστει,οχι μονο η δικη μου,αλλα ολων οσων εκαναν αυτο το βημα.Ενα βημα που το ξερετε καλα οτι δεν θα εχει τυχη..........΄Αλλα ειναι εκεινα που πρεπει να γινουν...............ΚΛΑΙΡΗ

   

 87. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1292427819138#c2783800448496254419'> December 15, 2010 at 5:43 PM

  κυριοι όσο υπάρχουν υγιείς δυνάμεις να ξέρετε ότι υπάρχει ελπίδα θα έρθει η ώρα όταν ωριμάσει η κατάσταση και δε θα πηγαίνει άλλο τότε που οι δοσίλογοι θα έχουν αποθρασυνθεί τόσο που θα έχουν πετάξει και τις μάσκες.... και τότε να δείτε τι θα γίνει.......όλοι θα σηκωθούν από τους καναπέδες, θα βρεθεί η κοινή διάλεκτος και τα πάντα όσα πρέπει(δε μπορώ να ακούω για τη δικαιοσύνη που είναι ένας μηχανισμός στα χέρια των δοσίλογων), μέχρι τότε ας αμπελοφιλοσοφήσουμε λίγο ακόμα, έτσι να περνά η ώρα μας(άλλωστε αυτό κρατά σε εγρήγορση το μυαλουδάκι μας) και να ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη στιγμή σωματικώς και πνευματικώς ......ορκισμένοι μέχρι θάνατον....μόνο πάνω από τα τομάρια μας θα περάσουν...ως τότε κ. ΤΡΑϊΑΝΕ συνεχίστε να βάζετε πλάτη στην αφύπνιση... μια προσπάθεια που επιχειρείται από χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας...

   

 88. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html?showComment=1324638998713#c6406960852825725528'> December 23, 2011 at 1:16 PM

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου και προσπαθώ καλή τη πίστη να ενημερωθώ απο τα άρθρα σας.Πιο πάνω αναφέρατε:
  "Είναι κυρίαρχοι στον Δήμο Αθηναίων οι 487.764 πολίτες της Αθήνας, όταν τον Δήμαρχό της τον εξέλεξε μια μειοψηφία των 77.074 ατόμων και η οποία ούτε καν ελληνική δεν είναι, εφόσον πλαισιώθηκε από τις ψήφους χιλιάδων Αφγανοπακιστανών λαθρομεταναστών;"
  Είστε βέβαιοι για τους αφγανοπακιστανους;Απ' ότι ξέρω ο νόμος επιτρέπει σε οικονομικούς μετανάστες να ψηφίσουν, όπως και στα παιδιά τους που έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία ή έχουν γεννηθει εδώ και ενηλικιώθηκαν χωρίς να έχουν βγάλει ταυτότητα.
  Υπονοείτε ότι έγιναν παράνομες ελληνοποιήσεις;

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας