Άκυρες οι εκλογές όπου η αποχή ξεπέρασε το 50+1%
Η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν δίνεται για "πλάκα". Ο δεύτερος γύρος των εκλογών δεν δίνεται ως ευκαιρία στους πολίτες ν' απολαύσουν ένα δεύτερο Weekend στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Η δεύτερη Κυριακή έχει ένα και μόνον νόημα. Να εξασφαλιστεί πάση θυσία αυτό, το οποίο τις περισσότερες φορές δεν εξασφαλίζεται στην πρώτη Κυριακή. Να εξασφαλιστεί η απόλυτη πλειοψηφία, προκειμένου να προκύψουν αδιαμφισβήτητοι νικητές των εκλογών. Ο λόγος γι' αυτήν την "απαίτηση" είναι απλός. Η εξουσία, την οποία διαχειρίζονται οι τοπικοί άρχοντες, είναι προσωποκεντρική και ως εκ τούτου απαιτείται για τη λήψη της η απόλυτη πλειοψηφία. Οι πολίτες για Περιφερειάρχη ψηφίζουν και όχι για περιφερειακή "κυβέρνηση". Για Δήμαρχο ψηφίζουν οι πολίτες και όχι για δημοτική "κυβέρνηση".
Ο νόμος δίνει "εντολή" σχηματισμού κυβερνητικού "σχήματος" αποκλειστικά στον πρώτο των εκλογών και σε κανέναν άλλο. Δεν αναζητάται ένα 50+1% κάποιου εκλεγμένου σώματος, είτε αυτοδύναμο είτε μέσα από συνεργασίες. Δεν συναλλάσσονται μεταξύ τους οι επικεφαλής των περιφερειακών ή των δημοτικών συνδυασμών, ώστε, μέσω συνεργασιών, να εξασφαλίσουν ένα διοικητικό "σχήμα" με την έμμεση "προβολή" μιας απόλυτης πλειοψηφίας. Στις εκλογές αυτές υπάρχει "άρχων" ΝΙΚΗΤΗΣ και ως τέτοιος πρέπει μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας να εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Ως εκ τούτου, για να λειτουργήσει σχεδιασμός των αυτοδιοικητικών εκλογών μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής λογικής, απαιτείται ο εκλεγμένος "άρχων" να είναι ο εκλεκτός της απόλυτης πλειοψηφίας των πολιτών και όχι ο εκλεκτός του 50+1% όσων "έτυχε" να περνάνε από τα εκλογικά κέντρα …Ο εκλεκτός της μάνας του, του μπατζανάκη του και μερικών κουμπάρων του. Επειδή η απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν καθίσταται πάντα δυνατή, ο νομοθέτης δέχεται ως τέτοια την πλειοψηφία αυτού του σώματος στο επίπεδο της συμμετοχής στη διαδικασία.
Δεν απαιτεί, δηλαδή, ο νέος τοπικός άρχων να έχει το 50+1% των ψήφων του συνόλου του εκλογικού σώματος, όπως θα ήταν το ιδανικό, αλλά απαιτεί να έχει συμμετάσχει στη διαδικασία το 50+1% των ψηφοφόρων. Δεν σου λέει ο νομοθέτης ότι, για να σε αναγνωρίσω, "θέλω" να έχεις πάρει τουλάχιστον τις μισές ψήφους --όπως είναι το σωστό--, αλλά απαιτεί να συμμετέχουν τουλάχιστον οι μισοί στη διαδικασία. Σου αναγνωρίζει ως απόλυτη πλειοψηφία το 50% από το 50%, δηλαδή το 25%. Βάζει "νερό" στο "κρασί" του και μάλιστα αρκετό. Άρα, το ελάχιστο προαπαιτούμενο είναι μια ελάχιστη συμμετοχή. Τουλάχιστον να συμμετέχουν οι μισοί. Μια ελάχιστη συμμετοχή, η οποία θα νομιμοποιεί έστω και οριακά το αποτέλεσμα. Μια συμμετοχή, η οποία, όταν δεν εξασφαλίζεται, θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την εκλογική διαδικασία και βέβαια το αποτέλεσμά της. Μια συμμετοχή, η οποία, όταν δεν εξασφαλίζεται, θέτει θέμα δημοκρατικής νομιμότητας και ως εκ τούτου δικαιολογεί επανάληψη της διαδικασίας έως ότου εξασφαλιστεί αυτή η νομιμότητα. Απλά πράγματα …Είπαμε να είναι "νερωμένο" το "κρασί", όχι "κρασωμένο" το "νερό".
Αυτό, το οποίο λέμε, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Όπου υπάρχει εκλογική διαδικασία, στην οποία αποζητείται το 50+1% των ψήφων, πάντα υπάρχει ένα ελάχιστο όριο συμμετοχής. Είτε αυτές είναι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα είτε προεδρικές εκλογές σε κάποιο κράτος, το οποίο έχει Προεδρική και όχι Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Στη Γιουγκοσλαβία, για παράδειγμα, είχαν ακυρωθεί οι προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 16/10/2002, λόγω χαμηλής συμμετοχής των πολιτών σ' αυτές. Συμμετείχε το 45,5% των πολιτών, ενώ απαιτούνταν μια ελάχιστη συμμετοχή του 50% των πολιτών. Συνεπώς η Εκλογική Επιτροπή ακύρωσε τα αποτελέσματα. Τα ακύρωσε, γιατί δεν νομιμοποιούνταν δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος ν' αντιπροσωπεύει τη μειοψηφία των πολιτών. Η ένσταση του Κοστούνιτσα δεν είχε καμία τύχη και αυτό, το οποίο συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας, ήταν ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου και όχι η ίδια η ένσταση.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ελλάδα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα είναι άκυρο, εφόσον οι εκλογικές διαδικασίες, λόγω της χαμηλής συμμετοχής, είναι στην πραγματικότητα άκυρες. Με αυτήν την ελάχιστη συμμετοχή του εκλογικού σώματος θεωρούνται ως μη γενόμενες. Με μια αποχή, η οποία στο γενικό επίπεδο ξεπέρασε το 54%, δεν είναι δυνατόν να είναι νόμιμες οι διαδικασίες στο γενικό επίπεδο της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό σε άλλη περίπτωση θα είχε ελάχιστη σημασία, εφόσον τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών είναι ειδικά και όχι γενικά. Συνήθως το γενικό της συμμετοχής ή της αποχής στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές έχει μόνον "στατιστικό" χαρακτήρα …Ενδεικτικό της κατάστασης και του πολιτικού "κλίματος" είναι. Δεν ψηφίζεις Αρχιπεριφερειάρχη ή Αρχιδήμαρχο, για να έχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο νόημα ή συνέπειες.
Σήμερα όμως αυτό δεν ισχύει. Σήμερα αποκτά ιδιαίτερο νόημα η γενική συμμετοχή ή αποχή, αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτές οι εκλογές ήταν οι πρώτες εκλογές του "Καλλικράτη". Ως εκ τούτου μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα σ' ό,τι αφορά κάποιο πρόσωπο στο γενικό επίπεδο, αλλά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στο ίδιο επίπεδο. Ο λαός με την πράξη του στην πραγματικότητα "αμφισβήτησε" τον Καλλικράτη. Δεν συμμετείχε στις διαδικασίες, οι οποίες όμως είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει ο "καλλικρατικός" σχεδιασμός. Υπάρχει μεταβίβαση σοβαρών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση και είναι απαραίτητη η συμμετοχή των πολιτών, προκειμένου να μην δημιουργηθεί ζήτημα νομιμότητας. Δεν είναι δυνατόν, εξαιτίας του "Καλλικράτη", να δίνονται νέες αυξημένες και εξίσου αποκλειστικές "εντολές" σε τοπικούς άρχοντες και αυτοί να μην έχουν τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας. Δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζονται "άρχοντες" εθνικούς φόρους τύπου ΦΠΑ ή εθνικό κεφάλαιο και να έχουν τη νομιμοποίηση μερικών ψήφων, που τους καθιστούν ασήμαντα "διακοσμητικά" πολιτικά στοιχεία.
Κανένας δεν μπορεί να διαχειριστεί πελοποννησιακούς φόρους και κεφάλαιο στο όνομα των Πελοποννησίων, αν δεν έχει την "έγκριση" της πλειοψηφίας τους. Κανένας δεν μπορεί να παραστήσει τον δημοτικό "άρχοντα" της Πρωτεύουσας, αν δεν φέρει το ανάλογο "φορτίο" ψήφων, που να του επιτρέπει να περιφέρεται ως "άρχων" στις "γειτονιές" της. Αυτό λέει η λογική, αλλά το ίδιο λέει και ο νόμος. Η μεγάλη ΑΠΟΧΗ δημιουργεί πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, εφόσον ο κόσμος σε ποσοστό 54% απέρριψε τον "Καλλικράτη". Ένα 54%, το οποίο γίνεται εύκολα 64%, αν σκεφτεί κάποιος τα απαξιωτικά λευκά και τα επιδεικτικά προσβλητικά άκυρα. Αυτό δεν το λέμε εμείς, επειδή είμαστε ιδιαίτερα εχθρικοί με τον "Καλλικράτη". Αυτό το είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις προεκλογικές ομιλίες του. Το είπε, γνωρίζοντας την "τομή" που προσπάθησε να προκαλέσει στον διοικητικό χάρτη της χώρας. Εκ των δεδομένων λοιπόν αυτές οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη. Αναγκαστικά. Στο γενικό επίπεδο "κρινόταν" ο "Καλλικράτης" και στο ειδικό οι τοπικοί "άρχοντες".
Το δημοψήφισμα έγινε και ο κόσμος τον απέρριψε. Απέρριψε τον εθνοκτόνο "Καλλικράτη". Στο γενικό επίπεδο υπάρχει πλέον μείζον πολιτικό ζήτημα για την πολυδιαφημισμένη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Η "έμπνευση" του ταχυταβερνιάρη Ραγκούση, να μετατρέψει σε self service "ταβέρνα" το ελληνικό κράτος, δεν βρήκε την απήχηση, που απαιτεί η δημοκρατική λειτουργία. Η "έμπνευση" του αγράμματου ταβερνιάρη να διασπάσει το ενιαίο κράτος σε περιφερειακούς "μπουφέδες", δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα. Ο "σερβιτόρος" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θα πρέπει ν' αποσύρει γρήγορα το "πιάτο" που μας σέρβιρε. Ο "Καλλικράτης" πρέπει πλέον ν' αλλάξει σε βασικά του σημεία, εφόσον στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη γι' αυτόν, δεν εξασφάλισε τη λαϊκή στήριξη και άρα την πολιτική νομιμοποίηση που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα …Ένα εξαιρετικά ύπουλο και ανθελληνικό εγχείρημα.
Γιατί το θεωρούμε επικίνδυνο εγχείρημα; Γιατί δεν μπορείς να δίνεις τη διαχείριση δημοσίων πόρων και κεφαλαίου σε ανθρώπους εκλεγμένους με τα απλοϊκά εκλογικά κριτήρια της αυτοδιοίκησης. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε τον Ραγκούση αγράμματο τενεκέ. Είναι τέτοιος, γιατί άφησε "αθωράκιστο" τον "Καλλικράτη", κάνοντάς τον επικίνδυνο τόσο γι’ αυτούς που τον εφαρμόζουν όσο και γι’ αυτούς που θα υποστούν τις συνέπειες της λειτουργίας του. Όταν θέλεις να δημιουργήσεις μικρούς "Πρωθυπουργούς", οι οποίοι θα διαχειρίζονται εθνικούς πόρους και κεφάλαια, θα πρέπει να βάλεις απέναντί τους και μικρές "Βουλές", για να τους ελέγχουν. Ταυτόχρονα δίνεις ασυλίες σ' αυτούς τους "Πρωθυπουργούς", για να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν δίνεις τέτοιες εξουσίες σε "άρχοντες", οι οποίοι "ελέγχονται" από δημοτικά ή περιφερειακά συμβούλια φίλων, συγγενών και γειτόνων. Σε μια τέτοια περίπτωση διαχωρίζεις τις περιφερειακές εξουσίες και δημιουργείς μικρές "Βουλές", οι οποίες δεν ελέγχονται από τους "άρχοντες". Οι "άρχοντες", οι οποίοι εκλέγονται με τα απλοϊκά αυτοδιοικητικά κριτήρια της πλειοψηφίας, είναι ακίνδυνοι μόνον όταν διαχειρίζονται σιντριβάνια στα πάρκα και αλλάζουν πλακάκια σε πεζοδρόμια και δημοτικές τουαλέτες. Όταν διαχειρίζονται δημόσιο πλούτο και κεφάλαιο, μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ανεξέλεγκτους δικτατορίσκους.
Αντιλαμβανόμαστε ότι στην πραγματικότητα ο "Καλλικράτης" αποδεικνύεται μια "φάρσα". Μια κακόγουστη "φάρσα", της οποίας --για καλή μας τύχη-- η "γύμνια" αποκαλύφθηκε άμεσα με τη σημερινή αποχή. Μια "φάρσα", που, ευτυχώς για όλους μας, η αποχή την εξέθεσε ανεπανόρθωτα, γιατί δεν μπορείς να παραχωρείς τέτοιου είδους εξουσίες σε ανθρώπους, οι οποίοι πήραν μερικές χιλιάδες ψήφους. Ο "Καλλικράτης" αποδεικνύεται ένα χάμπουργκερ με απ’ όλα και έξτρα ασχετοσύνη …Ένα μαλακό χάμπουργκερ εκεί όπου απαιτούνταν σκληρός λίθος.
Οι Περιφερειάρχες, οι οποίοι προέκυψαν μετά τις τελευταίες εκλογές, είναι αδύναμοι πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι δεν νομιμοποιούνται και άρα δεν δικαιούνται να διαχειριστούν τις εξουσίες που τους προσφέρει ο "Καλλικράτης". Παράγοντες, οι οποίοι σίγουρα ήρθαν σε επαφή με τη διαπλοκή της πρωτεύουσας, για να της κάνουν τα "δώρα" που της υποσχέθηκαν τα "μητρικά" κόμματα. Νοσοκομεία, ΧΥΤΑ, προμήθειες εξοπλισμών, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων ακινήτων κλπ.. Είναι προφανές ότι κάποιοι διαπλεκόμενοι έχουν ανάγκη τη δικτατορική ισχύ της υπογραφής ενός Περιφερειάρχη εκλεγμένου με τις απλές αυτοδιοικητικές διαδικασίες.
Είναι δεδομένο ότι κάποιοι έχουν σκοπό να ξεκοκαλίσουν δημόσια περιουσία στις περιφέρειες και γι’ αυτόν τον λόγο επενδύουν στον "Καλλικράτη". Αυτοί, οι οποίοι θέλουν να λεηλατήσουν την πατρίδα μας, γνωρίζουν ότι μπορούν να επιτύχουν ευκολότερα τους στόχους τους μέσω του ανεξέλεγκτου περιφερειακού "Καλλικράτη", παρά μέσω του κεντρικού πολιτικού συστήματος. Επενδύουν στη διαφθορά, την οποία πάντα δημιουργούν ισχυρές και χωρίς έλεγχο υπογραφές. Υπογραφές σαν αυτές των τοπικών αρχόντων. Αρχόντων, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν δείξει τα δείγματα γραφής, που αποδεικνύουν αυτά τα οποία λέμε. Μερικά πεζοδρόμια και λίγα τετραγωνικά αμμουδιάς τούς έδωσαν να διαχειρίζονται και μέσα σε λίγα χρόνια κατέστησαν την αυτοδιοίκηση την πιο διεφθαρμένη μορφή της δημόσιας διοίκησης.
Σ’ αυτήν τη διεφθαρμένη διοίκηση έρχεται ο "Καλλικράτης" να της δώσει επιπλέον αρμοδιότητες. Να δώσει εξουσίες ανεξέλεγκτων τοπικών "δικτατορίσκων" σε Τατούληδες. Σε Τατούληδες, οι οποίοι ήδη φτιάχνουν με το μυαλό τους πελοποννησιακά "ανώγια" και "κατώγια". Γνωρίζει κανείς τι δουλειά κάνει ο αδερφός του Τατούλη; Υπεργολάβος και άρα υπάλληλος του Μπόμπολα δεν είναι; Του ίδιου Μπόμπολα, ο οποίος συναντήθηκε παραμονές των εκλογών με τον Παπανδρέου στο Πεντελικό. Του Παπανδρέου, ο οποίος στήριξε τον "δεξιό" Τατούλη στην Πελοπόννησο …Στον τόπο καταγωγής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτός και όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της ηθικής και της αξιοκρατίας. Η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης και τα άλλα τα "παιδιά", που έχουν τον Μπόμπολα καί αρχηγό καί χορηγό.
Δυστυχώς όμως γι' αυτούς και εξαιτίας της αποχής, οι Περιφερειάρχες τους ούτε τη νομιμοποίηση κοινών βλαχοδήμαρχων δεν εξασφάλισαν. Το "πείραμα" απέτυχε και οι επόμενοι Περιφερειάρχες θα πρέπει να διορίζονται από την κεντρική Κυβέρνηση ως μετακλητοί ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι. Διορισμένοι Μεγαλονομάρχες …και πολύ τους είναι. Δεν είναι δυνατόν για ένα σημαντικό μερίδιο της "τύχης" και του μέλλοντος των Πελοποννησίων ν' αποφασίζει κάποιος, ο οποίος έχει την "έγκριση" μερικών χιλιάδων ψηφοφόρων και δεν ελέγχεται από κανέναν. Δεν είναι δυνατόν κοινοί υπάλληλοι των Μπομπολαίων, των Βαρδινογιάννηδων και των Λάτσηδων να παίρνουν τόσο φτηνά τόσο μεγάλο μερίδιο στην περιφερειακή εξουσία. Δεν είναι δυνατόν για το μέλλον πάνω από μισό εκατομμύριο Δημοκρατών Πελοποννησίων ν' αποφασίζει έναν πρώην Μαοϊκός φασίστας και νυν περιφερόμενος "Μάο-Μάο". Δεν είναι δυνατόν μερικές χιλιάδες κομματόσκυλων ν' "αποφασίζουν" για το μέλλον της ίδιας της πατρίδας μας.
Όμως, πέρα από το μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο προκύπτει από το "δημοψήφισμα" περί του αυτοδιοικητικού "οράματος" της κυβέρνησης του ΔΝΤ και των τοκογλύφων, υπάρχει και το κοινό νομικό ζήτημα, το οποίο αφορά την ίδια την εκλογική διαδικασία. Σ’ ό,τι αφορά την ίδια την εγκυρότητας αυτής της διαδικασίας. Στο ειδικό επίπεδο αυτής της θεμελιώδους για τη δημοκρατία διαδικασίας, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Τίθεται καθαρά θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και βέβαια εγκυρότητας των αποτελεσμάτων. Η αποχή καθιστά τη διαδικασία παράνομη όπου υπάρχει "αποτέλεσμα", το οποίο απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία για να κατασταθεί νόμιμο …Σε κάθε Περιφέρεια ή Δήμο όπου η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το όριο του 50%, είναι υποχρεωτικό να επαναληφθεί η διαδικασία …Να επαναλαμβάνεται μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτό απαιτεί ο νόμος και αυτό πρέπει να γίνεται πάντα …όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Γι’ αυτόν τον λόγο εξηγήσαμε στην αρχή του κειμένου τα περί της "φύσης" των τοπικών "αρχών". Έχουν μια ιδιαίτερη "φύση", προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Όμως, εξαιτίας αυτής της φύσης, απαιτούνται αυξημένες πλειοψηφίες και υποχρεωτικές συμμετοχές. Γι' αυτό τους λέμε τοπικούς "άρχοντες" και όχι "υπηρέτες" ή υπουργούς. Γι' αυτό τους λένε "δήμΑΡΧΟΥΣ" ή "ΠεριφερειΑΡΧΕΣ" και όχι "τοπικοπρωθυπουργούς". Θέμα εκλογικής διαδικασίας είναι. Δεν είναι λεκτικός "ακροβατισμός" η έννοια του τοπικού "άρχοντος". Είναι επιλογή της Δημοκρατίας μας να υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση τέτοιοι.
Προκύπτει από τη μεθοδολογία της εκλογής τους. Με μια συμπληρωματική Κυριακή αποφεύγεις όλες τις "κακοτοπιές" της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αποφεύγεις τις διαδοχικές "εντολές" μεταξύ των αρχηγών των συνδυασμών. Αποφεύγεις τις αβέβαιου αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας συνεργασίες κλπ.. Δημιουργείς μικρούς τοπικούς "δικτάτορες", αλλά αυτό δεν είναι επικίνδυνο. Κίνδυνος δεν υπάρχει για όσο διάστημα αυτοί οι "δικτάτορες" διαχειρίζονται πλακάκια και σκουπίδια. Για όσο διάστημα αυτοί οι "δικτάτορες" έχουν το μικρό "κουταλάκι" της αυτοδιοίκησης και όχι το "φτυάρι" του "Καλλικράτη", είναι απολύτως ακίνδυνοι. Το μόνο αρνητικό και βέβαια επιβαρυντικό αυτής της επιλογής είναι η "αγγαρεία" της δεύτερης Κυριακής και βέβαια το υποχρεωτικό σ' ό,τι αφορά την εξασφάλιση της συμμετοχής της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.
Με βάση τον νόμο αυτόν οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να καλούνται και να ξανακαλούνται να επιλέξουν τις ηγεσίες τους, μέχρι να καλυφθούν οι απαιτήσεις του νόμου …Να ανέχονται το κενό εξουσίας και βέβαια τα σκουπίδια να πνίγουν τις πόλεις τους μέχρι ν' αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θ' αναλάβουν την τοπική εξουσία. Αυτό ορίζει ο νόμος και κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν η αποχή δεν είναι πολιτική πράξη, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά είναι αποτέλεσμα τεμπελιάς ή αδιαφορίας των πολιτών, υπάρχουν οι πράσινοι κάδοι, οι οποίοι θα σε στείλουν τρέχοντας στο εκλογικό κέντρο. Θα σε κυνηγάει η χολέρα μέχρι να σηκωθείς από τον καναπέ και να πας να ψηφίσεις. Θα σε κυνηγάνε τα αυξημένα δημοτικά τέλη, εξαιτίας των εξόδων των διαδοχικών "άγονων" εκλογικών αναμετρήσεων. Θα σε κλωτσάει ο γείτονας, η μάνα σου ή ο πατέρας σου μέχρι να πας να δώσεις λύση με τη συμμετοχή σου. Θα είσαι κοινωνικό "απόβλητο", αν στους εκλογικούς καταλόγους φαίνεσαι ως υπεύθυνος για τη δυσωδία της πόλης σου. Αν θέλει η πλειοψηφία, ας πληρώνει, ας βρομίζει και ας μην πηγαίνει στις εκλογές.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα, για να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει άκυρο αποτέλεσμα, το οποίο είναι πέρα για πέρα αμφισβητήσιμο. Στον Δήμο της Πρωτεύουσας της χώρας με εγγεγραμμένους 487.769 δημότες, ψήφισαν 166.929 ήτοι 34,22 %. Τι είδους δημοτικός "άρχων" είναι κάποιος, τον οποίον ψήφισαν 77.074 δημότες, ήτοι το 15,80%; Δεν χρειάζεται καν να γνωρίζει κάποιος μαθηματικά, για να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας. Με 77 χιλιάδες ψήφους ούτε δήμαρχος Κοζάνης δεν μπορείς να γίνεις. Πόσο μάλλον δήμαρχος μιας προβληματικής μεγαλούπολης, η οποία είναι ταυτόχρονα και η Πρωτεύουσα της Ελλάδας και μια από τις πιο ιστορικές πόλεις του Πλανήτη. Τα ανάλογα ισχύουν και στην υποτιθέμενη συμπρωτεύουσα. Στον Δήμο της Συμπρωτεύουσας με εγγεγραμμένους 247.637 δημότες, ψήφισαν 113.745, ήτοι 45,93 %. Τι είδους δημοτικός "άρχων" είναι κάποιος, τον οποίον ψήφισαν 52.174 δημότες, ήτοι το 21%; Δηλαδή, αν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας, πόσες ψήφους θα έπαιρνε; Τις ψήφους της μάνας του και μερικών συγγενών πρώτου βαθμού;
Τα αντίστοιχα προβλήματα έχουμε και στο επίπεδο των Περιφερειών. Θα ξεκινήσουμε από την Περιφέρεια της Αττικής. Τη σημαντικότερη περιφέρεια της χώρας. Την περιφέρεια, η οποία πληθυσμιακά αντιπροσωπεύει τη μισή σχεδόν Ελλάδα. Επί συνόλου 2.785.480 ψήφισαν 1.178.899, ήτοι το 42,32 % των ψηφοφόρων. Ο "άρχων" της Αττικής έλαβε 522.838 χιλιάδες ψήφους. Απορούμε πώς τις "σηκώνει" τόσες ψήφους ο μετρ της άρσης βαρών. Ο "ντοπαρισμένος" περιφερειάρχης, ο οποίος με τα "μπρατσάκια" του 18,77% "σηκώνει" τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Αυτό το ισχνό και αδύναμο ποσοστό αντιπροσωπεύουν οι ψηφοφόροι του για το σύνολο της Αττικής. Τον ψήφισαν όσοι περίπου είναι οι δημότες του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής. Περιφερειάρχης στη "μισή" Ελλάδα έγινε κάποιος, ο οποίος πήρε ψήφους, τις οποίες θα μπορούσε να πάρει ένας δημοφιλής υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων …Υποψήφιος μέχρι την Κατεχάκη …Ούτε ένα μέτρο προς το Ψυχικό.
Τα ανάλογα "αντικαλλικρατικά" έγιναν και στην περιφέρεια. Από τις λίγες φορές που το εκλογικό σώμα έδειξε την ίδια συμπεριφορά στο σύνολο της επικράτειας. Για παράδειγμα, στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Στην ιστορική Περιφέρεια της "γενέτειρας" του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Με ένα εκλογικό σώμα 709.390 Πελοποννησίων, ψήφισαν 322.299, ήτοι 45,43%. Τι είδους Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι κάποιος, τον οποίο τον ψήφισαν 156.960 νοματαίοι; Υπάρχουν δήμοι της Πελοποννήσου, οι οποίοι έχουν πιο πολλούς ψηφοφόρους από αυτούς. Αν αυτά συμβαίνουν στην πολύ "κεντρική" Πελοπόννησο, τα ίδια συμβαίνουν και στην "απομονωμένη" περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Και σ' αυτήν την περίπτωση είχαμε την ίδια συμπεριφορά των ψηφοφόρων και βέβαια τα ανάλογα προβλήματα.
Με ένα εκλογικό σώμα 355.706 πολιτών, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 167.247 ήτοι 47,02%. "Άρχων" της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας αναδείχθηκε κάποιος, ο οποίος έλαβε 79.216 ψήφους, ήτοι 22,27%. Με τόσες ψήφους ούτε δήμαρχος επαρχιακής πόλης δεν μπορείς να γίνεις. Πόσο νόμιμος είναι ένας Περιφερειάρχης με αυτού του είδους τη δημοκρατική "νομιμοποίηση"; Στο όνομα ποιών μπορεί να μιλά και το μέλλον ποιών έχει δικαίωμα να επηρεάζει με τις αποφάσεις του; Για λογαριασμό ποιων νομιμοποιείται ν' αναζητήσει ή να υπογράψει ένα τραπεζικό δάνειο; Με την εξουσία ποιων μπορεί να υπογράψει μια πράξη ιδιωτικοποίησης δημοσίου κεφαλαίου ή απαλλοτρίωσης ιδιωτικού κεφαλαίου;
Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών. Νομικά υπάρχει δυνατότητα, για όσους θίγονται από τα αποτελέσματα, να καταθέσουν ενστάσεις εναντίον των αντιπάλων τους. Οι ηττημένοι μπορούν άνετα να καταθέσουν ενστάσεις νομιμότητας. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί αυτό είναι το φασιστικό παιχνίδι του δικομματισμού. Δεν το κάνουν, για να μη χαλά η "πιάτσα". Δέχονται την παράνομη "ζημιά", γιατί διεκδικούν και το παράνομο "κέρδος". Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην κερδίζει ο λαός, η δημοκρατία και η νομιμότητα. Απλά πράγματα.
Πώς θα αμφισβητήσει η "χαμένη" ΝΔ τη νομιμότητα του Καμίνη ή του Μπουτάρη, όταν η ίδια "πανηγυρίζει" ξέφρενα τη "νίκη" του Μιχαλολιάκου στον Πειραιά; Τη "νίκη" κάποιου, ο οποίος πήρε 26.740 ψήφους από ένα εκλογικό σώμα 162.195 πολιτών …Κάποιου, ο οποίος έγινε "άρχων" του Μεγάλου Λιμανιού με το 16% των Πειραιωτών, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκλογές σε ποσοστό 35,70%. Με 26.740 ψήφους έγινε κάποιος "άρχων" του τρίτου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας. Με 26.740 ψήφους έγινε κάποιος "ΔημΑΡΧΟΣ" Πειραιά. Μπορεί να το διανοηθεί κάποιος αυτό; Μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει δημοκρατική "ανωμαλία"; Το ίδιο έγινε σε όλα τα επίπεδα. Πώς θα αμφισβητήσει η ΝΔ τη "νίκη" του Τατούλη, όταν η ίδια πανηγυρίζει τη "νίκη" των Ιονίων Νήσων; "Νίκη" με 43.330 ταπεινές ψήφους επί συνόλου 236.508 εγγεγραμμένων; "Νίκη", με μια αποχή που πλησιάζει το 60%;
Κατάλαβε ο αναγνώστης την κτηνωδία και τον φασισμό του δικομματισμού; Κατάλαβε τον λόγο που προσπαθούν να κάνουν τη δύσκολη "γαργάρα" με τα "καρφιά" της ΑΠΟΧΗΣ; Δεν τους ενδιαφέρει η Δημοκρατία, παρά μόνον η "μοιρασιά", η οποία προκύπτει από τις δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες; Είναι θέατρο η δήθεν "χαρά" των νικητών και η δήθεν "θλίψη" των νικημένων. Κάποιοι δέχονται να παριστάνουν τους χαμένους, για να νομιμοποιούν κερδισμένους. Η "συμμορία" των δήθεν "μονομάχων", που αναγνωρίζει "νόμιμες" ζημιές για ν' αποκτήσει "νόμιμα" κέρδη. "Στημένη" είναι όλη αυτή η παράσταση των χαφιέδων του δικομματισμού και του Κολεγίου Αθηνών, για να ελέγχουν το σύνολο της χώρας.
Όλοι αυτοί έχουν δρομολογήσει ένα βρόμικο "παιχνίδι", για να μπορούν οι φασίστες του δικομματισμού και του Κολωνακίου να μοιράζονται την τοπική αυτοδιοίκηση εις βάρος των τοπικών κοινωνιών. Για να μπορούν από την Ιπποκράτους και τη Ρηγίλλης να "εξουδετερώνουν" τις κοινωνικές ζυμώσεις, οι οποίες συμβαίνουν στις γειτονιές της Φλώρινας, της Χαλκίδας ή των Χανίων. Για να "καπελώνουν" και άρα να εξοντώνουν τα ικανά παιδιά, που γεννούν διαρκώς οι κοινωνίες και οι γειτονιές τους και να τους φορτώνουν τους "ευνούχους" των κομματικών "σωλήνων". Αυτά τα κομματόσκυλα τα πλαισιώνουν με το απόλυτο κατακάθι της κάθε τοπικής κοινωνίας και ελέγχουν τα πάντα. Ελέγχουν καί αυτούς που εξουσιάζουν καί αυτούς που εκβιάζουν.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τη συνομωσία του δικομματισμού; Κατάλαβε τον λόγο που τα κόμματα, τα οποία θεωρητικά θίγονται από τα σημερινά αποτελέσματα άκυρων εκλογικών διαδικασιών, δεν κινούνται νομικά να "βρουν" το δίκιο τους; Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο έξυπνη ήταν η ΑΠΟΧΗ των πολιτών; Η ΑΠΟΧΗ "άδειασε" τα "μαγαζιά" του δικομματισμού και αργά ή γρήγορα θα τα φέρει αντιμέτωπα με τον Νόμο και το Σύνταγμα. Ακόμα κι αν δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, η ίδια η καθημερινότητα θα οδηγήσει τα κόμματα στη φθορά. Ήδη ο "Καλλικράτης" ξεκίνησε με προβλήματα νομιμότητας. Ακόμα δεν ξεκίνησε και τίθεται υπό αμφισβήτηση η δυνατότητά του να επιβιώσει. "Ψόφησε" πάνω στη "γέννα". Τι είδους "καλλικρατική" εξουσία μπορεί να ασκήσει ένας Τατούλης, ο οποίος δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτε στην Πελοπόννησο; Πιο ασήμαντος από τον δήμαρχο Καλαμάτας είναι. Τι είδους αυτοδιοικητική εξουσία μπορεί να ασκήσει ο Καμίνης, ως δήμαρχος των 77.000 ψήφων; Πιο δυνατοί είναι οι "εκπρόσωποι" των γειτονιών, οι οποίοι τον περιμένουν με αυγά και γιαούρτια στον Άγιο Παντελεήμονα.
Όλα αυτά τα πραγματικά προβλήματα, τα οποία σήμερα προέκυψαν για τον δικομματισμό, δεν προέκυψαν ως δια μαγείας ή εξαιτίας συγκυριών …Ο λαός τα προκάλεσε …Ο λαός προκάλεσε τον "τραυματισμό" του φασιστικού δικομματισμού …Ο λαός με την επιλογή του …Την επιλογή της ΑΠΟΧΗΣ. Την επιλογή, η οποία μπορεί να μην είχε άμεσα ενεργητικά αποτελέσματα, αλλά είχε άμεσα παθητικά αποτελέσματα. Την επιλογή, η οποία μπορεί να μην επέβαλε δικά της νέα φρέσκα και ικανά πρόσωπα στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά έθεσε υπό νομική αμφισβήτηση τα άθλια και ξεζουμισμένα κομματόσκυλα του δικομματισμού.
Η ΑΠΟΧΗ αποκάλυψε αυτό, το οποίο τρόμαζε τον Πάγκαλο και τους λοιπούς δημοκράτες, όταν απειλούσαν με νομικές κυρώσεις τους πολίτες, προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν …Τους για πρώτη φορά έξυπνα φερόμενους πολίτες …Τους πολίτες, οι οποίοι με τη στάση τους δεν αμφισβήτησαν τη Δημοκρατία, αλλά εξέθεσαν τα παράσιτά της στην κοινή θέα …Τους πολίτες, οι οποίοι απλά δεν κάθισαν στο "τραπέζι" του φασισμού. Δεν δέχθηκαν τα ψευδοδιλλήματα και τους εκβιασμούς του δικομματισμού.
Απλά πράγματα. Σε έναν κόσμο με τεράστια ποικιλία προσώπων και προσόντων, ο κόσμος αρνήθηκε να περιοριστεί στα "σκουπίδια" των κομμάτων. Σε μια ελληνική κοινωνία, η οποία "βράζει" από ευφυΐα και αξιοσύνη, ο κόσμος αρνήθηκε τα κουτορνίθια των κομμάτων. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στο "παιχνίδι" τους και να επιλέξει για μια ακόμη φορά το "μη χείρον". Αρνήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στα "σκατά" και τα "σκουπίδια" δικομματισμού τι είναι αυτό που προτιμά. Αρνήθηκε να προτιμήσει να "πατήσει" αυτά, τα οποία σιχαινόταν να "πιάσει". Η πλειοψηφία των πολιτών δεν δέχθηκε ως εύλογο "τίμημα" την "ψώρα" του Καμίνη, προκειμένου να φύγει η "χολέρα" του Κακλαμάνη. Δεν δέχθηκε ως εύλογο "τίμημα" τη "λίγδα" του Τατούλη, επειδή δεν ήθελε τον Δράκο στο "παραμύθι" της ΝΔ.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό, το οποίο βλέπουμε. Υπάρχει πλέον μείζον πολιτικό αλλά και νομικό πρόβλημα. Άδειασαν τα πολιτικά "μαγαζιά" από τον κόσμο και τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Το τίμημα της άθλιας μεταπολίτευσης. Το τίμημα της προδοσίας του ΔΝΤ. Το τίμημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Το τίμημα της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κόσμος εγκατέλειψε τα κόμματα και τώρα με την ΑΠΟΧΗ τούς στέλνει τον "λογαριασμό". Ο κόσμος "ΜΙΛΗΣΕ". Τώρα πλέον η Δικαιοσύνη είναι αυτή, που έχει τον λόγο. Η Δικαιοσύνη, που κι αυτήν έχει "λερωμένη" τη "φωλιά" της. Η σε πολλές αμαρτίες περιπεσούσα ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα πρέπει έστω και για μία φορά ν' αποδείξει ότι αποτελεί τον βασικό θεματοφύλακα της νομιμότητας σ' αυτήν τη χώρα.
Η Δικαιοσύνη θα πρέπει ν’ αποδείξει ότι εκτελεί το καθήκον της και είναι άξια του μισθού της. Η "βουβή" συνήθως Δικαιοσύνη, την οποία ακούμε να "ουρλιάζει" όταν είναι για κανένα επίδομα ή κανένα αναδρομικό "εξτραδάκι". Αυτή η Δικαιοσύνη σήμερα θα πρέπει να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι έφτασε η ώρα, που και οι κρίνοντες θα κριθούν. Θα κριθούν και μάλιστα πολύ άσχημα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης "σφαγής" και της λεηλασίας του ελληνικού λαού η Δικαιοσύνη δεν έκανε το καθήκον της. Με ένα "κόκαλο" στο στόμα καθόταν σε μια γωνιά αμέτοχη και "μασουλούσε" την ώρα που ο λαός "βιαζόταν" και η περιουσία του λεηλατούνταν. Η Δικαιοσύνη των υπόδικων Ζαγοριανών.
Αν δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα, όπως επιβάλει η συνταγματική νομιμότητα, θα πρέπει να "συρθεί" από τους πολίτες. Έχουν δικαίωμα οι πολίτες ν' αμφισβητήσουν τα πρόσωπα και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και να τα οδηγήσουν στην κρίση της Δικαιοσύνης. Τι θα κάνει τότε η Δικαιοσύνη; Θα αρνηθεί να κρίνει αυτό, το οποίο θα τεθεί μπροστά της από τους πολίτες και ήταν υποχρέωσή της να το πάρει μόνη της; Αυτό θα συμβεί. Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη θα αρνηθεί να δράσει αυτεπάγγελτα, όπως ορίζει το καθήκον της, θα κληθεί να "εργαστεί", όπως ορίζει η επαγγελματική της ιδιότητα. Απλά πράγματα. Αν αρνηθεί να προστατεύσει τον πολίτη ως το υπέρτατο καθήκον της, θα κληθεί από τον ίδιο να το κάνει ως το βασικό εργασιακό της αντικείμενο.
Νομικά υπάρχει δυνατότητα για τον κάθε πολίτη να καταθέσει ένσταση νομιμότητας απέναντι στον οποιονδήποτε εμφανίζεται σαν εκλεγμένος "άρχων", τη στιγμή που αυτός δεν νομιμοποιείται να φέρει αυτόν τον τίτλο. Ο οποιοσδήποτε πολίτης θίγεται από μια απόφαση των τοπικών αρχόντων, μπορεί ν' αμφισβητήσει τη νομιμότητά τους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για καταγγελία με βάση τον νόμο περί "Αντιποίησης Αρχής". Είναι σαν να καταγγέλλει ένας πολίτης έναν άλλο πολίτη ότι παριστάνει τον αστυνομικό, τον παπά ή τον δικαστή, χωρίς να είναι.
Μπορεί ένας πολίτης ή ομάδες πολιτών να κάνουν μαζικές μηνύσεις-καταγγελίες σε παράνομους "καταληψίες" δημοσίων θέσεων. Καταγγελίες εις βάρος ανθρώπων, οι οποίοι παριστάνουν τους δημάρχους ή τους Περιφερειάρχες, χωρίς να είναι νόμιμη η εκλογή τους. Μπορεί ο Καμίνης, ο Μπουτάρης ή ο Μιχαλολιάκος να κατηγορηθούν για παράνομη κατάληψη δημοσίων θέσεων. Μπορούν να κατηγορηθούν σε βαθμό κακουργήματος με βάση τον μισθό που προβλέπεται για τις θέσεις αυτές στο σύνολο του χρόνου που προβλέπει η θητεία των νόμιμων κατόχων τους.
Τα ίδια μπορούν να γίνουν και για τους Περιφερειάρχες της πλάκας και της συνταγματικής παρανομίας. Δεν δικαιούνται ούτε να μιλάνε ούτε ν' αποφασίζουν στο όνομα των υποτιθέμενων "εντολέων" τους. Δεν υπάρχουν τέτοιοι "εντολείς". Δεν συμμετείχαν οι πολίτες στη διαδικασία που παράγει "εντολές". Από την κομματική "σημαία" πήραν οι περισσότεροι Περιφερειάρχες την "εντολή". Ο γράφων, ως πολίτης της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, "προειδοποιεί" τον "νικητή" Δακή ότι μπορεί να μιλάει ως αντιπρόσωπος του εαυτού του ή των νεοδημοκρατών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά όχι ως αντιπρόσωπος των πολιτών της και άρα και του γράφοντος. Τον "προειδοποιεί" ότι, αν, ως "αυθαίρετος" καταληψίας της θέσης του Περιφερειάρχη, πάρει μια απόφαση, για την οποία ο γράφων κρίνει ότι θίγει τα συμφέροντα τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του, τόσο ο ίδιος όσο και οι φίλοι του θα του κάνουν συνεχείς μηνύσεις. Για να καταλάβει κάποιος πόσο "γυμνή" νομοθετικά είναι η ραγκουσοθέση του Περιφερειάρχη. 
Ο κύριος Δακής μπορεί να παριστάνει στα γραφεία της ΝΔ τον Περιφερειάρχη, αλλά όχι να παριστάνει τον "άρχοντα" στην κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας. Μπορεί στις καφετέριες της Κοζάνης να παριστάνει τον πολιτικό παράγοντα, αλλά, αν τολμήσει να φερθεί ως τέτοιος με γνώμονα τη δική του κρίση, θα βρει απέναντί του την κρίση όλων των άλλων. Πόσο μάλλον όταν αυτή η κρίση έχει οικονομικές συνέπειες για τις ζωές και την καθημερινότητα του συνόλου των πολιτών της συγκεκριμένης περιφέρειας.
Με 79 χιλιάδες ψήφους όχι "άρχοντας" αλλά ούτε πρόεδρος σε "δίκτυο" πολιτιστικών συλλόγων δεν δικαιούται να γίνει. Με τόσες ψήφους το μόνο που "δικαιούται" είναι να κηρύξει την έναρξη των φετινών "ραγκουτσαριών" στην Καστοριά και ν' ανάψει τους "φανούς" στην Κοζάνη. Τίποτε άλλο. Παριστάνει τον Περιφερειάρχη και η θέση του είναι στα καρναβάλια της περιοχής. Δεν τον ψήφισαν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και δεν δικαιούται να μιλάει εξ ονόματός τους και πολύ περισσότερο ν' αποφασίζει γι' αυτούς. Δεν του έδωσαν καμία "εντολή" και δεν έχει καμία νομιμοποίηση να δράσει ως "εντολοδόχος". Ας προσέχει πού βάζει την υπογραφή του, γιατί μπορεί να φτάσει στο σημείο να σημάνει γι' αυτόν …υπογραφή ίσον μήνυση.
Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι είναι ευκαιρία τώρα για τον λαό της "αποχής" να δώσει μια ενεργητική απάντηση στους εξουσιαστές. Ν' αποδείξει ότι δεν απείχε επειδή βαριόταν ή δεν ενδιαφερόταν. Ν' αποδείξει ότι "απείχε" συνειδητά και έχοντας ως στόχο να χαλάσει το "παιχνίδι" των φασιστών. Η ΑΠΟΧΗ τώρα θα δείξει το πολιτικό της νόημα. Ο λαός "μίλησε" και η Δικαιοσύνη θα είναι αυτή, η οποία θα "αποκωδικοποιήσει" το σημαντικό αυτό "μήνυμα". Η δικαιοσύνη θα κατεβάσει το ραμολί με το διαμαντένιο σκουλαρίκι από τους ώμους των οπαδών του, που πανηγύριζε την παράνομη νίκη του όπως αρμόζει σε έναν χούλιγκαν. Ο νεοταξίτης των "ξυδιών", ο οποίος μοίραζε τα παράνομα κέρδη της λείας του στους συνεταίρους του, μοιράζοντας "ευχαριστήρια" σε Ντόρες και σε Κουβέληδες.
Οι πολίτες μπορούν να στραφούν εναντίον όλων των αυθαίρετων "καταληψιών" των κρατικών θέσεων. Μπορούν να τους σαπίσουν στις μηνύσεις και στην πραγματικότητα να τους εξουδετερώσουν ως παράγοντες. Μπορούν όμως να στραφούν και εναντίον της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αν αυτή δεν κινηθεί εναντίον τους. Μπορούν να κάνουν μηνύσεις στους ηγέτες της με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό εθνικής προδοσίας. Είναι υποχρεωμένος ο Άρειος Πάγος να καταστήσει την εκλογική διαδικασία "άγονη" σε όποια περίπτωση δεν υπήρχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής. Είναι υποχρεωμένος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διατάξει επανάληψη των διαδικασιών. Την επανάληψη από την αρχή και όχι την επανάληψη του δεύτερου γύρου.
Ποιο είναι το κέρδος από αυτήν την νέα επανεκκίνηση; Ο κόσμος στις τελευταίες εκλογές είδε την πραγματική δύναμη των κομμάτων και τις τελευταίες διαθέσιμες "ρεζέρβες" τους στο επίπεδο των προσώπων και μπορεί πλέον με απόλυτη ασφάλεια ν’ αναζητήσει νέα πρόσωπα. Νέα πρόσωπα μακριά από τα υπάρχοντα κόμματα. Νέα πρόσωπα ανεξάρτητα και όχι μεταμφιεσμένους "Καμίνηδες". Ανοίγει πλέον διάπλατα ο "δρόμος" για νέα πρόσωπα στην πολιτική. Τώρα πια γνωρίζει ο δημοκρατικός κόσμος τόσο τις δυνάμεις του όσο και αυτές των κομμάτων και μπορεί να κάνει τα "κουμάντα" του. Αυτό είναι το μέγα κέρδος από την αποχή. Το κέρδος όχι μόνον για την αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία μας. Αυτό το κέρδος ήταν και το πιο τραγικό συμβάν για τα κόμματα. Η ΑΠΟΧΗ άδειασε τα κόμματα και αποκάλυψε τις πραγματικές δυνάμεις τους. Ο δικομματισμός έπαθε στις τελευταίες εκλογές ό,τι έπαθε ο Μητσοτάκης στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ.
Οι πάντες τώρα γνωρίζουν τις πραγματικές δυνάμεις των κομμάτων. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από "εκατομμύρια" οπαδών και να παριστάνουν τις παρατάξεις. Ψευδοπαρατάξεις, οι οποίες προέκυπταν από εξαναγκασμούς και απειλές εκατομμυρίων πολιτών, τους οποίους στη συνέχεια εμφάνιζαν σαν οπαδούς τους. Όπως αποκαλύφθηκε ότι η δύναμη του Μητσοτάκη ήταν "τρεις και ο κούκος" και όχι το 40% της ΝΔ, έτσι αποκαλύφθηκε και η δύναμη των κομμάτων. Απλή αριθμητική …με το χαρτί και το μολύβι. Στην Αθήνα των 488.000 πολιτών η απόλυτη δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι 77.000 οπαδοί. Κομματόσκυλα, αφελείς δήθεν αντιδεξιοί, παπανδρεϊκοί, αφελείς γενικά, Πακιστανοί και Αφγανοί δεν ξεπερνούν αυτό το νούμερο. Ούτε ένας παραπάνω. Στον Πειραιά των 162.000 πολιτών η απόλυτη δύναμη της ΝΔ είναι 26000 νοματαίοι. Ούτε ένας παραπάνω. Ό,τι όλα αυτά τα χρόνια εμφανιζόταν σαν παραπάνω, προέκυπτε από εκβιασμούς, απειλές, υποσχέσεις, διλήμματα και εξαναγκασμούς. Τώρα, που δεν έπιασε τίποτε απ’ όλα αυτά, αποκαλύφθηκε η πραγματική δύναμή της.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε χάρη στην αποχή. Η αποκάλυψη αυτή είναι η αρχή του τέλους του δικομματισμού, γιατί οι εχθροί του μπορούν να τον πολεμήσουν. Μπορούν να γνωρίζουν τη δυναμική του και μπορούν να γνωρίζουν τις ελεύθερες και βέβαια διαθέσιμες "δεξαμενές" των ψηφοφόρων. Τα κομματικά "μαντριά" δεν είναι πλέον και τόσο καλά προστατευμένα. Σε κάποια από τις επόμενες εκλογές θα την "πληρώσουν" τα κόμματα αυτήν την αποκάλυψη. Θα τολμήσουν νέοι και άξιοι πολίτες ν’ αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία τους και να τα στείλουν στο διάολο. Αυτό είναι το μέγα Κέρδος της ΑΠΟΧΗΣ και γι’ αυτόν τον λόγο την πρότεινε εξ’ αρχής το ΕΑΜ Β’. Είναι θέμα χρόνου οι Γιωργάκηδες, οι Κωστάκηδες και οι Ντορούλες να πάνε στα σπίτια τους …Στην καλύτερη γι’ αυτούς περίπτωση.

Νικητές Πολίτες της ΑΠΟΧΗΣ ...σαπίστε τους στις μηνύσεις !!!

Άκυρα είναι τα αποτελέσματα στις εξής περιφέρειες:
Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων,
Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου
Άκυρα είναι τα αποτελέσματα στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.

Να συμπληρώσουμε βεβαίως ότι δυστυχώς για τον γνωστό "δημοκράτη" Πάγκαλο
η γυναίκα του έχασε εντελώς νόμιμα. Εκεί η συμμετοχή άγγιζε το "άριστο".

…Ο Άρειος Πάγος "ακούει";
…ή μήπως πάλι τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση του ΔΝΤ τίποτε "εξτραδάκια";
…"Βλέπει" κάπου το αδίκημα της "Αντιποίησης Αρχής";

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

54 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΠΟΧΗ. Ο λαός “μίλησε”… τώρα η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289931713442#c150569479266145016'> November 16, 2010 at 8:21 PM

  Προσυπογράφω....Άκυρα όλα.Ο λαός αν δεν αντισταθεί θα δούμε άσχημες καταστάσεις,ολέθρια αποτελέσματα στα εθνικά θέματα.Ο λαός μας βάλλεται από παντού,απ΄'εξω,από μέσα,από πρώην σοσιαλιστές που δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με το σοσιαλισμό.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289932404018#c700564893367710378'> November 16, 2010 at 8:33 PM

  Καλα ακομη δεν καταλαβατε τον βρωμικο ρολο αυτου του βρωμικου εκτρωματος που λεγεται ΠΑΣΟΚ;
  Αυτη ειναι μονο η αρχη.Τα καλυτερα επονται

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289935980647#c6266575136173242990'> November 16, 2010 at 9:33 PM

  Kαταφυγη στα δικαστηρια μπορει να σταθει οταν παραβιαζετε καποιο αρθρο του συνταγματος.Εδω ποιο ειναι το αντιστοιχο αρθρο?ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!!

   

 4. Αγωνιστής
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289936894823#c5156270746836314615'> November 16, 2010 at 9:48 PM

  Παναγιώτη πες μας τι να κάνουμε... εκτος από τις μυνήσεις

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289938812080#c967134554465038626'> November 16, 2010 at 10:20 PM

  Ο Άρειος Πάγος "ακούει";…ή μήπως πάλι τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση του ΔΝΤ τίποτε "εξτραδάκια";…"Βλέπει" κάπου το αδίκημα της "Αντιποίησης Αρχής";Νομίζω ,κ.Τραϊανέ,ότι απαντήσατε με τις τελευταίες ερωτήσεις σας .Ιδού η Ρόδος για το δικαστικό σώμα ιδού και το πήδημα.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289940065120#c8368310362126409687'> November 16, 2010 at 10:41 PM

  MIA ΕΡΩΤΗΣΗ :
  ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΕ 2ο ΓΥΡΟ ΘΑ ΑΠΗΧΑΤΕ ?
  ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΗ ΠΙΤΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ.
  ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289940370953#c4162166027915549305'> November 16, 2010 at 10:46 PM

  ΕΡΩΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3,κ.ΤΡΑΪΑΝΟΥ,ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ?ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΙΜΗ ΜΥΡΤΩ

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289942846583#c5393430328347047629'> November 16, 2010 at 11:27 PM

  Εύγε, και πάλι Εύγε!!!!Η γνώση από τον ΛΟΓΟ ( σε βιβλία και κείμενα ) του Παναγιώτη Τραϊανού είναι ανεκτίμητη!!!! Εμπρός, να την διαδώσουμε σε όλους!!Δωρεάν ελάβομεν, δωρεάν δώμεν.Παναγιώτη, είσαι λεβεντιά!!!Θα μπορούσες να είσαι πάααααρα πολύ πλούσιος και συ προτιμάς το ζην με θυσιαστική αυταπάρνηση. Προσεύχομαι για σένα.

   

 9. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289944167376#c9204019276210694742'> November 16, 2010 at 11:49 PM

  Επιτέλους μια απόλυτα εμπεριστατωμένη ανάλυση των αυτοδιοικητικών εκλογών και της αποχής.
  Το πιστεύω, το παιχνίδι πλέον το παίζουν οι πολίτες, έχουν δημιουργήσει με το ποσοστό της αποχής που έφεραν, καινούργια δεδομένα και κάποια στιγμή πρέπει να απαιτήσουμε δικαιοσύνη...
  Συντονισμένοι όλο και περισσότεροι για αυτό που θα επακολουθήσει, δεν μπορεί πάντα, μια χούφτα υπόδουλων να αποφασίζουν για τις τύχες της χώρας μας και ο Καλλικράτης πρέπει σίγουρα να πάει για ύπνο. Τον έστειλε ήδη η αποχή αλλά ασφαλώς τα άγονα κομματοχώραφα δεν θέλουν να το πιστέψουν και κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν για τις νίκες τους...
  ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289944454603#c3511295963645805431'> November 16, 2010 at 11:54 PM

  ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΜΑΣ.

   

 11. η Τοξότισσα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289946094783#c4465606630116323427'> November 17, 2010 at 12:21 AM

  Εγώ προσωπικά θεωρώ πως ήρθε η ώρα να συσπειρωθεί ο μεγάλος νικητής ο συνειδητά απέχων από το σάπιο σύστημα. Ο συνειδητά γυρνών την πλάτη στα κομματομάγαζα που ήθελαν τον Καλλικράτη. Οι πολίτες έδειξαν πως δεν θέλουν τον Καλλικράτη!

  Νίκη Νο1~
  παρά το μαγείρεμμα στοε εγγεγραμμένους... μια ματιά στην επίσημη κατάσταση μεταξύ πρώτης και δε΄τερης Κυριακής φτάνει- πάνω από 2.000.000 έλληνες εξαφανίστηκαν από τα μητρώα...??????

  Και νικητής δεν βγήκε κανένας πολύ απλά γιατί εγώ δεν μπορώ να δω π.χ. τπν εαυτό μου ως Δημότη Χαλκηδόνας, επειδή πολύ απλά δεν είμαι! Με το ζόρι θα ψηφίσω Δήμαρχο για μια περιοχή ακόμη πιο μεγάλη από ότι μου είχε επιβάλει ο Καποδίστριας? Μια περιοχή που δεν γνωρίζω και δεν με γνωρίζει?...

  Ο τόπος ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟ ισχυρό όχι τρύπια και ασύνδετη επιβαλλόμενη κατάσταση.

  Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθούμε όχι αντιστεκόμενοι απλά, αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ! Να δώσουμε ΟΡΑΜΑ και να πείσουμε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ να ενωθούμε και να στηρίξουμε τη χώρα με ένα νέο σχέδιο ΔΙΚΟ μας αυτή τη φορα!

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289948021190#c339356171587889852'> November 17, 2010 at 12:53 AM

  Παρακαλώ για μια απάντηση σε εμένα το βλάκα:
  Παρακάτω είναι οι πίνακες απο τη σελίδα του ΥΠ.Εσωτερικών. http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"main"}
  ΕΡΩΤΗΣΗ:
  Γιατί την πρώτη Κυριακή οι Γραμμένοι για τις Περ/κες ήταν 9.819.026 και τη δεύτερη Κυριακή 8.991.156.Στις δημοτικές οι γραμμένοι ήταν την πρώτη Κυριακή 9.836.711 και τη δεύτερη 7.827.192.Από Κυριακή σε κυριακή μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι κατα περίπου 1.οοο.οοο;Είναι δυνατόν;Για ποιό λόγο;Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;Παρακαλώ για μια εξήγηση απο τον συγγραφέα ή κάποιον από τους αναγνώστες που γνωρίζει να μου λυθει η απορία και το ερώτημα του βλακός!

  Α Κυριακή
  Ενσωμάτωση 100,00 %
  Γραμμένοι 9.819.026
  Ψήφισαν 5.988.678
  Συμμετοχή 60,99
  Ακυρα / Λευκά 9,10 %
  B Κυριακή
  Ενσωμάτωση 100,00 %
  Γραμμένοι 8.991.156
  Ψήφισαν 4.203.348
  Συμμετοχή 46,75
  Ακυρα / Λευκά 11,67 %
  Δημοτικές (Συνδ: 1321)
  Α Κυριακή
  Ενσωμάτωση 100,00 %
  Γραμμένοι 9.836.711
  Ψήφισαν 6.003.315
  Συμμετοχή 61,03
  Ακυρα / Λευκά 5,49 %
  B Κυριακή
  Ενσωμάτωση 100,00 %
  Γραμμένοι 7.827.192
  Ψήφισαν 3.856.052
  Συμμετοχή 49,26
  Ακυρα / Λευκά 7,65 %

   

 13. Tagio
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289956243072#c1078112809569477934'> November 17, 2010 at 3:10 AM

  Απαντω στον φιλο 12
  Σε καποιους δημους και περιφέρειες δεν είχε επαναληπτικο γυρο με αποτελεσμα αυτοι οι ψήφοι να μην προσμετρόντε.

  Κ. Τραϊανε σας συγχαιρω για το έργο σας
  Πολλές φορές διαβάζοντας τα κειμενα σας μου έρχεται στο νου ο μύθος του σπηλαίου. Και λυπάμαι πραγματικά για αυτους που σας κατακρίνουν, γιατι ποτέ δεν θα δουν τιποτα περισσότερο, απο τις σκιές στον τοιχο...

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289978729149#c3098032284356763910'> November 17, 2010 at 9:25 AM

  Αναμένω από τον κ. Τραϊανού να μας πεί με βάση ποιά νομοθεσία (συγκεκριμένα, νόμος
  άρθρο, παράγραφος) ισχύει η συνθήκη του 50%+1 της συμμετοχής. Οταν γράφονται τέτοια άρθρα θα πρέπει να ειναι συγκεκριμένα και όχι νεφελωδώς να αναφέρονται.
  Περιμένουμε!

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289981819212#c6963861915075613565'> November 17, 2010 at 10:16 AM

  Συμφωνώ με την υποβολή μήνυσης αλλά ποια είναι η διαδικασία; Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες ενέργειες. Έχει ξεκινήσει κάτι όπου μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή;

   

 16. πολιτικές γνωριμίες
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289991168774#c6245706181564371822'> November 17, 2010 at 12:52 PM

  Άδειο είναι το ντεπόζιτο, και πάντα ήταν έτσι, όσο τους ψηφίζουμε τόσο θα μας @$%^&νε. Πριν 30 χρόνια ψηφίζαμε τον παπού τους, τον πατέρα τους και τώρα ψηφίζουμε τα παιδιά τους για να μας @#$%^^σουν. Συνεχίστε ρεεεεεεεεεεε

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289993872200#c2766205789628742197'> November 17, 2010 at 1:37 PM

  Κοντεύουμε να ξεπεράσουμε και τις ΗΠΑ στο ζήτημα της συμμετοχής στις εκλογές. Το 1988 με την αντιπαράθεση Μπούς-Δουκάκη η συμμετοχή ήταν 50%. Εμεις τη β' Κυριακή πέσαμε ακόμη πιο χαμηλά.

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289998103887#c4019833639298155523'> November 17, 2010 at 2:48 PM

  Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές... δηλαδή το να μαζευτούμε να πάτε... τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου... ο νοών νοείτω...

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289998814978#c7348538152449626921'> November 17, 2010 at 3:00 PM

  προσωπικα δεν πιστευω στην ελληνικη δικαιοσυνη γιατι ειναι ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ
  εδω και τρειs δεκαετιεs!δεν πιστευα και δεν πιστευω σε κανενα κομμα γιατι
  δεν εκφραζουν την χωρα μου αλλα την παρτη τουs!δεν πιστευω στον ''ελληνικο'' λαο γιατι ειναι σκετο λαοs,το ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ του απονεμεται τιμηs
  ενεκεν των ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ!!!
  ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΑΙ
  ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ:Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!!!!!!!!!
  τελοs πιστευω ακραδαντα οτι ηρθε η ωρα να ηγηθειs ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΑΤΡΙΑΣ:ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΜΟΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!!!

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1289999505409#c7786409029172027666'> November 17, 2010 at 3:11 PM

  Κ.Τραιανού,κάτι ερωτηθήκατε στο σχόλιο 3 και στο σχόλιο 14....

   

 21. apollo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290000032834#c333989307096773809'> November 17, 2010 at 3:20 PM

  Φίλοι μας Κε Τραϊανού κ΄ λοιποί εσείς πότε θα κάνετε μήνυση για να προσυπογράψουμε και να μοιραστούμε τα έξοδα?

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290003645030#c745811766693142489'> November 17, 2010 at 4:20 PM

  Δυστυχώς συναναγνώστες/στριες ,δεν υπάρχει νομική αιτία για μήνυση . Οι εκλογές είναι έγκυρες ακόμα και αν ,όπως έχει γράψει ο κ.Τραϊανού στο αμέσως προηγούμενο άρθρο του , μόνο οι 300 της Βουλής λάβουν μέρος στις εκλογές και ψηφιστούν μεταξύ τους. Ηθικό θέμα μπορεί να υπάρχει ,νομικό όχι .Ηθικό θέμα υπάρχει για την δημοκρατία μας στο συνολό της που μόνο δημοκρατία δεν είναι . Υπάρχει μόνο το ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων .
  Τέλος είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο κ.Τραϊανού είναι εξαιρετικός αναλυτής.Αλλά ,όμως ,ουδείς αλάνθαστος . Για μένα που δεν έχω ακόμα πεισθεί ότι η αποχή είναι συνειδητή πράξη αντίστασης στο συνολό της (προσοχή ,λέω στο συνολό της) και όχι μια απεγνωσμένη τελευταία αντίδραση του μισοβρασμένου βατράχου στην κατσαρόλα που υποφέρει μεν αλλά δεν ξέρει τι να κάνει ,έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ερώτηση που έθεσε προηγούμενος σχολιαστής .Αν έμπαινε στο β' γύρο το ΚΚΕ ,θα συνιστούσατε και πάλι αποχή;

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290019610302#c4414336829163523010'> November 17, 2010 at 8:46 PM

  κ. Τραϊανού αύτά δέν γίνονται. είναι μιά θεωρητική προσέγγιση ολα αύτά πού λέτε καί πρακτικά δέν λύνουν τό πρόβλημα. Δέν μπορούμε νά περιμένουμε νά ώριμάσει ή άποχή καί νά γίνει κίνημα, γι'α τόν άπλό λόγο ότι θά σαπίσουμε κι έμείς μέχρι νά ώριμάσει ή άποχή, νά δούμε δηλαδή καρπό. Τά πάντα είναι σέ συνάρτηση μέ τό χρόνο, καί δέν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Ό φασισμός τής νέας έποχής έτοιμάζει μεγάλο χτύπημα τής κοινωνίας σέ παγκόσμιο έπίπεδο τό 2012 γιά τούς δικούς του λόγους, θέλοντας νά έπαληθεύσει ψευδοπροφητείες.. καί μέ άφορμή αύτό νά έπιβάλει ένα παγκόσμιο ήγέτη, πολλοί πιστεύουν ότι θά έχουμε παγκόσμιο ήγέτη τό 2012 άπο τήν οικογένεια Ρότσιλντ, κι αύτό δένει μέ πολλά πράγματα κυρίως μέ τήν παγκόσμια διακυβέρνηση πού γκαρίζει συνεχώς τό γαϊδούρι τό δικό μας...ό παπατζής. Δέν ξέρω, δέν έχω έμπιστοσύνη τώρα αύτή τήν έποχή σέ μακροχρόνιες έπιλογές χρειάζονται άμεσες κινήσεις είδικών δυνάμεων θά έλεγα, έπίσης χρειάζεται άλλη τακτική τό λαϊκό κίνημα, άν καί δέν μού άρέσει ό όρος. Οί πορείες π.χ. πρέπει νά άντικατασταθούν μέ στατικές συγκεντρώσεις, μέ ποιό κατάλληλο χώρο τό σύνταγμα, έκεί θά παιχθούν όλα έξω άπό τή Βουλή. Καί ένα δεύτερο στοιχείο είναι ό τρόπος διαμαρτυρίας πρέπει νά άλλάξει ριζικά γιά τά έλληνικά δεδομένα, μόνο καθιστικές διαμαρτυρίες καί έπίμονες συνεχώς άνανεούμενες, πρέπει νά καταλάβουμε ένα χώρο πού δέν θά τόν άφήσουμε ποτέ μέχρι νά νικήσουμε, αύτά πρός τό παρών. Στήν Άρεντινή νίκησαν γιατί κατέλαβαν μιά πλατεία σημαντική όπως τό σύνταγμα, άσφαλώς όχι μόνο γι αύτό άλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο.

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290023933621#c3076758659570028404'> November 17, 2010 at 9:58 PM

  Μια χαρά και οι αναλύσεις και οι σχολιασμοί, όμως ΚΑΙ ΕΓΩ περιμένω την απάντηση του σχολίου 3, 14, 20 από τον ΙΔΙΟ!

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290024990668#c1282339635033338038'> November 17, 2010 at 10:16 PM

  ΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ!ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΟΜΩΣ,λεγοντας και παλι πως αν δεν γινει κατι στο επομενο συντομο χρονικο διαστημα,κατα την διαρκεια του οποιου χαραζεται η πορεια του ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟΥ,θα θεωρησω οτι ολο αυτο,ηταν ενα ωραιο παιχνιδι εντυπωσεων ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ και χασιμο πολυτιμου χρονου για ολους εμας που εχουμε ΑΝΑΓΚΗ και ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεψουμε σέ ενα κινημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!!!!!

   

 26. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290026380241#c2180805663781888110'> November 17, 2010 at 10:39 PM

  Παρακαλούνται οι διαχειριστές να επικοινωνήσουν με τον Παναγιώτη για να αποσαφηνιστεί ποιον νόμο επικαλείται.

  Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν σχετικά, να μας διαφωτίσουν για την ισχύουσα νομοθεσία –με παραπομπές– και για τυχόν δυνατότητα νομικής παρέμβασης.

  Η περίσταση είναι εξόχως κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια για χρονοτριβή. Αν υπάρχει δυνατότητα να κινηθούμε με νομικές διαδικασίες πρέπει να δράσουμε αμέσως.

  Ευχαριστώ

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290027408503#c2890214331365261246'> November 17, 2010 at 10:56 PM

  ΔΙΟΓΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ.ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 175 ΤΟΥ ΚΠΔ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290028476929#c6722029502451874475'> November 17, 2010 at 11:14 PM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 24 ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ
  17 Νοεμβρίου 2010 9:58 μ.μ.
  ῾῾Μια χαρά και οι αναλύσεις και οι σχολιασμοί, όμως ΚΑΙ ΕΓΩ περιμένω την απάντηση του σχολίου 3, 14, 20 από τον ΙΔΙΟ!῾῾

  ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ; ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΩΣ ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

  Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ
  ¨Στην πραγματικότητα πρόκειται για καταγγελία με βάση τον νόμο περί "Αντιποίησης Αρχής". Είναι σαν να καταγγέλλει ένας πολίτης έναν άλλο πολίτη ότι παριστάνει τον αστυνομικό, τον παπά ή τον δικαστή, χωρίς να είναι.¨

  ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ - ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
  Αρθρο 158 περί νόθευσης εκλογής ή ψηφοφορίας
  Αρθρο 159 περί Δωροδοκίας
  Αρθρο 163 περί Νόθευσης της εκλογής
  Αρθρο 165 περί Δωροδοκίας κατά τις εκλογές
  Αρθρο 175 περί αντιποίηση αρχής
  όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπορεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
  Αρθρο 176
  όποιος δημόσια και χωρίς δικαίωμα φορεί στολή ή άλλο διακριτικό σημείο δημοσίου, δημοτικού,κοινοτικού ή θρησκευτικού λειτουργού από εκείνους που αναφέρει η παρ.2 του άρθρου 175 ή παρασημο ή τίτλο που δεν δικαιούται να φέρει νόμιμα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή.

  ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ
  Αρθρο 181
  Προσβολή συμβόλων του ελληνικού Κράτους
  Οποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί καταστρεφει παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσμη σημαία του Κράτους ή εμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών.


  ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΧΛΟ.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290029318939#c6458909399712665094'> November 17, 2010 at 11:28 PM

  Για ολα αυτα αγαπητε 29,που μας εχουν βγαλει απο τα ορια μας σαν εθνος και σαν πολιτες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290030517266#c1285299150406418114'> November 17, 2010 at 11:48 PM

  ΚΥΡΙΕ 28 ΚΑΛΥΨΕΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ.ΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΙΦ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 175, ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 27.

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290030799669#c6032740793636901697'> November 17, 2010 at 11:53 PM

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 29. ΦΙΛΕ ΤΟΥ 28 ΣΧΟΛΙΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ Α Π Ο Λ Υ Τ Α ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Α!!!!!! Επισης φιλε 23 οι προτασεις σου ειναι πολυ καλες!!!Ας τις ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!

   

 32. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290031323749#c2508842033434877041'> November 18, 2010 at 12:02 AM

  Ζητώ απ’ όλους συγγνώμη. Λάθος μου. Δεν διάβασα το άρθρο!… Διάβασα όμως τα τελευταία σχόλια (24 κλπ). Βιάστηκα να σχολιάσω επειδή σκέφτηκα ότι δεν μπορεί όλοι αυτοί να κάνουν λάθος! …Και επειδή δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο. Βλακεία μου, εξυπνάδα μου;… Καλά να πάθω!

  Ευχαριστούμε φίλε 28 (Πες τα χρυσόστομη samarina!)

  Και πάλι με συγχωρείτε

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290031553894#c2946244136812766109'> November 18, 2010 at 12:05 AM

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ 31 ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΓΙΑ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ . ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΑ

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290033740349#c2792720588018485694'> November 18, 2010 at 12:42 AM

  Ρωτήστε κανένα νομικό να σας πει ότι αν επικαλεστείτε αυτά τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα σε μήνυση για τις εκλογές θα γελάσει κάθε πικραμένος. Καμμιά σχέση . Καλά πάμε . Ιστορικά ,θυμίζουμε το Βυζάντιο στα τελευταία του . Οι ισλαμιστές κατέλαβαν τα Προπύλαια και εμείς ψάχνουμε τον Ποινικό Κώδικα!! Ε,λοιπόν ,δεν θα βρείτε εκεί τις λύσεις σας ,αυτό είναι δεδομένο. Είπαμε , οι εκλογές είναι τυπικά έγκυρες έστω και αν ψήφισαν 100 άτομα.Τελεία και παύλα .Δεν στοιχειοθετείται καμιά αντιποίηση αρχής από αυτό . Αν ψήφισαν αφγανοί με παράνομες βεβαιώσεις ,αυτό ναι ,ψάχτε το .Επίσης ο νόμος για την ψήφο των αλλοδαπών είναι παράνομος. Για να γίνει αυτό έπρεπε να είχε προηγηθεί αλλαγή του Συντάγματος . Τόσοι άνθρωποι ,μπλογκς, δημοσιογράφοι τηλε- " αντιστασιακοί" του μπλα μπλα μπλα και μόνο δύο άνθρωποι βρέθηκαν να κάνουν προσφυγή κατά του λαθρονόμου και ένας να μηνύσει τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία . Εστω, για την τιμή των όπλων. Οι εκλογές είναι καταφανώς παράνομες γιατί ψήφισαν οι αλλοδαποί ,εδώ είναι το θέμα .Αλλά η απόφαση του Συμβ.της Επικρατείας θα βγεί μετά από δυό χρόνια και τότε ακόμα θα κάνουν ότι δεν την βλέπουν.
  Χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση .Ολο το σύστημα είναι σάπιο και μπάζει από παντού . Εδώ δεν υπάρχει ένα Συνταγματικό δικαστήριο .Σε ποιά ακριβώς δικαστήρια νομίζετε ότι θα προσφύγετε ; Στα δικαστήρια της πιο ύπουλης δικτατορίας. Της δικτατορίας των αρχι-ψευτών και των αρχι-απατεώνων.Διαλύουν τα εθνικά κράτη για να επιβάλουν την "παγκοσμιοποίηση ".Δεν συμβαίνει με μας μόνο αυτό .Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί πριν να είναι πολύ αργά.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290036411140#c7400791333676861938'> November 18, 2010 at 1:26 AM

  Συμφωνω με το προηγουμενο ευστοχο σχολιο και ξαναλεω οτι επιβαλλεται να κανουμε ολοι οσοι εχουμε συναισθηση του τι ΕΡΧΕΤΑΙ,ΠΡΑΞΕΙς ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗς ΟΡΓΗΣ ΜΑΣ,οχι με μηνυσεις κοντρα σε ενα σαπιο συστημα υποθαλψης της βρωμιας,αλλα με εργα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!!!! το λεω και σε προηγουμενο σχολιο μου,διαβαστε το σχολιο 23 και θα δειτε προτασεις που μπορουν να εφαρμοστουν!!! Μυρτω

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290036599425#c13879060486876523'> November 18, 2010 at 1:29 AM

  (συνέχεια του 34) 'Εχουν θεσπίσει ,όχι μόνο να είναι έγκυρες οι εκλογές με τη συμμετοχή ,έστω,του 10% του πληθυσμού και οι μισοί από αυτούς αλλοδαποί ,αλλά στον καινούργιο εκλογικό νόμο προβλέπεται το πρώτο κόμμα (π.χ του 15%) να παίρνει 50 (πενήντα) έδρες ως πριμ. Σου λέει ,μας πήραν χαμπάρι ,φτιάξε ένα νόμο να κάνουν και επίσημα κυβέρνηση οι μειοψηφίες διότι ,πλέον ,κυβέρνηση πλειοψηφίας δεν πρόκειται να υπάρξει .Το έχουν προβλέψει.

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290037162618#c1523970662394124264'> November 18, 2010 at 1:39 AM

  ΤΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΛΕΤΕ κ.τριανε???ποιος θα τα βαλει με την ΣΑΠΙΑ..."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"???? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!!! ΕΡΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ??? ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ.....ΜΥΡΤΩ

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290038257606#c7520538483933386057'> November 18, 2010 at 1:57 AM

  ΜΥΡΤΩ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ;
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΧΗΜΙΚΑ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΧΤΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΙΟΝΑΚΙ;
  ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΦΟΡΙΑ. ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΔΩ Ο ΟΧΛΟΣ ΡΟΧΑΛΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ. ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290038910185#c3723240299628970142'> November 18, 2010 at 2:08 AM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 30
  ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ;

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290039257556#c8068904660400308856'> November 18, 2010 at 2:14 AM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 34
  Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΤΟ 2012.
  ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.
  ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290071045624#c3456148850321829888'> November 18, 2010 at 11:04 AM

  Τον πολυμηχανο Οδυσσεα...Ποιος θα ειναι αυτος που θα τα 'χει δεκα κιλα το ενα, που θα γινει το συμβολο της ελπιδας για τον λαο, που θα βγει μπροστα και θα τον ακολουθησουμε ολοι? "Ποιος απο σας τολμαει το γατο να ζυγωσει, να του κρεμασει την κουδουνα στην ουρα" που ελεγε κι ενα παλιο σοφο τραγουδακι? Ξερετε πολλους τετοιους Έλληνες σημερα? Αλλα...ετσι και κανει και βρεθει...βαστατε Τουρκογερμαναραδες τα αλογα...Οσο για τον οχλο: ειναι γνωστο ότι η δημοκρατια γεννηθηκε για να εφαρμοστει σε μια πολη-κρατος με πληθυσμο(οι εχοντες πολιτικα δικαιωματα) λιγων χιλιαδων ατομων. Συνεπως τα πρακτικα προβληματα και μονο να σκεφτεις απο την εφαρμογη-με τις οποιες αναγκαιες παραλλαγες που επηλθαν με τους αιωνες- αυτου του τυπου πολιτευματος, ειναι αρκετο για να καταλαβεις οτι δεν μας κανει αυτος ο τροπος διακυβερνησης πια, τουλαχιστον οσο απευθυνεται σε πολιτες χωρις παιδεια, σε πολιτες που τους εκαναν να εκλεγουν τους αρχοντες βασει δολιων κριτηριων. Θα μου πειτε, και τι προτεινεις. Δικτατορια? Αναρχια? Ειναι κι αυτες λυσεις δοκιμασμενες ανα τους αιωνες και ανα τους λαους της υφηλιου, και μαλλον απορριπτεες. Γιατι? Χρειαζομαστε το νεο, το καινουργιο, το ανατρεπτικο, το επαναστατικο. Που δεν ειναι αλλο απο την ενωση της ισχυος των ανθρωπων και την παγκοσμια επανασταση εναντια σε ο,τι καταπιεζει, ποναει, αδικει--περα απο μανιφεστα αριστερίστικα ή παγκοσμιες διακυβερνησεις και λοιπες κοινοτοπιες. Ξυπνατεεεεεεε! ηρθανε χρονοι δυσκολοι, καιροι βασανισμενοι. Μου θυμιζει η ολη κατασταση την Αθηνα του 5ου προς 4ο αι. π.Χ., κατα την περιοδο του Πελοποννησιακου πολεμου. Ελλείψει ηγετη ικανου, ανελαβαν δημαγωγοι και ο λαος σαν αλλος πνιγμενος προσπαθουσε να πιαστει απ τα μαλλια του, οσο αυτοι εκαναν και ξανακαναν πολεμο και συμφωνιες και προσπαθειες προσεταιρισμου του πληθους. Σημερα και παλι εχουμε πολεμο, οχι στα ισα, με οπλα και στηθος με στηθος, σαν παλικαρια, αλλα με τον δολιοτερο ολων των τροπων, τον οικονομικο.

  Ξερω, το θεμα σηκωνει πολλη κουβεντα, και, "στο ποδι" γραμμενα, αυτα που λεω δεν εχουν καποια ιδιαιτερη τυχη εδω λεγομενα. Απηχουν και προσωπικες αποψεις...Αλλα επιτελους ας καταλαβουμε οτι μπορουμε να κανουμε την ανατροπη! (για αυτο ραντεβου ολοι στο μπαντμιγκτον 21 Νοεμβρη ----χαχαχαχαχα πλακα κανω ετσι?)


  Αθηνά Π. - Ιωαννινα

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290075162124#c5832769067729268442'> November 18, 2010 at 12:12 PM

  Στην εφημερίδα στόχος σήμερα συνοπτικά η κατάσταση της δυστυχίας μας

  Η ΣΥΜΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

  - ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ

  - ΓΙΑΦΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  - ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΜΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ

  - ΤΗ... ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ! - ΑΠΟ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ... ΜΕ ΤΑΓΙΕΡ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε.

  - ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥΣ Η ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΟΝ ΣΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΡΑΣΕ Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ - ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

  - ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΑΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ! - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ;

  - ΚΙΛΤΙΔΗΣ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ" - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΑΡΧΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ο Σλοβένιος Butari)

  - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ. - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

  - ΤΗΛΕOΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ...ΡΟΤΑΡΥ ΣΤΟΝ "ALPHA"!

  - ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ... ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ, ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ!


  - ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ - "ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" - ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

  - ΙΤΑΛΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

  - ΜΕ ΑΚΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!

  - ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΟΛΟΜΕΤΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  - ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ "ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ"! - ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΟΗΡΩΪΔΑ"... ΗΛΕΝΙΑ!

  - ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ!

  - 6ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - "ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"...

  - ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ - Η ΚΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ - ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΚΟΥΦΙΩΝ, ΕΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

  - ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ! - ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ...

  - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ... ΜΙΝΕΪΚΟ!


  Α! για να μήν το ξεχάσω

  - ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ

  Κατάλαβε ο αναγνώστης; Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Οχι μόνο οικονομική κρίση αλλά ξενοκρατία, προδοσία, ασυδωσία, αδιαφορία, εγωισμός, αγνωσία και προσθεστε και άλλα. Ενα κοκτέηλ απο τηλεόραση και χημικά που μας ρίχνουν από τους αιθέρες μαζί με ναρκωτικά, εισβολή αλλοδαπών, οικονομική καταστροφή,κατάσταση τεταρτοκοσμικής χώρας, πείνα κλπ.Χρειάστηκαν 70 χρόνια για να το καταφέρουν αλλά κέρδισαν. Μας έκαναν φτερά και πούπουλα. Ο υπερήφανος, αναρχικός, ηρωικος λαός, ο νικητής ενός παγκοσμίου πολέμου κατήντησε να είναι όχλος από τεταρτοκοσμικά ανθρωπάκια, φοβισμένα και με συγχυσμένας τας φρένας. Ο λαός που έδωσε το φώς βουτήχτηκε στο σκοτάδι. Μήπως τώρα είναι πολύ αργά όπως λέει και το τραγούδι...

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290076375958#c4962538921482761513'> November 18, 2010 at 12:32 PM

  ''ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ''

  ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΙΜ ΕΛΓΑΝΤΟΥΡ

  Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010
  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

  σεβαστοί σχολιαστές απλα διαβἀστε σήμερα δύο ιστοσελίδες
  eglimatikotita.blogspot.com
  infognomonpolitics.blogspot.com
  για να καταλάβαιτε σε πόσα επίπεδα συντελείται η καταστροφή μας

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290077834586#c8099173977131372493'> November 18, 2010 at 12:57 PM

  Ο κ.Τραϊανού είναι σαφής "ΣΑΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ"... Τους πολεμάς με τα ίδια τους τα όπλα. Τα νομικά όπλα. Όταν αυτοί θέλουν να καλύψουν με νομιμοφάνεια τους προδοτικούς τους σχεδιασμούς, τις διεφθαρμένες εξουσίες χρησιμοποιούν (Βουλή, Δικαιοσύνη) και περνάνε ό,τι προδοτικό νομοθέτημα τους βολεύει, ρίχνοντας έτσι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ο κόσμος νομίζει πως, οτιδήποτε έχει "νομική" υπόσταση, είναι και μη ανατρέψιμο. Δεν μπαίνει στη λογική να διεκδικήσει το πραγματικά δημοκρατικό, επειδή νοιώθει πως απειλείται από "έγκυρα" "νομοθετήματα", τα οποία βέβαια στηρίζονται σε "ξύλινα" πόδια. Έχουν στήσει απέναντί μας έναν "στρατό" από αντισυνταγματικά και προδοτικά "νομοθετήματα". Σε αυτόν τον "στρατό" μόνον με μηνύσεις μπορούμε να αντεπιτεθούμε.
  Πέρα από μεμονωμένες πράξεις, οι οποίες έχουν κι αυτές την όποια αξία τους, η μαζικότητα είναι και εδώ το ζητούμενο. Έστω και αν τα νομοθετήματα πάνω στα οποία θα στηριχτούμε φαντάζουν κατ' αρχήν μη αποτελεσματικά, στην ουσία δεν είναι, γιατί δεν έχουν "ξύλινα" πόδια όπως τα δικά τους που θα πολεμήσουμε.
  Δεν πρέπει να μας πτοούν οι πιθανοί γέλωτες δικηγόρων και άλλων νομικών. Δικά τους παιδιά είναι οι περισσότεροι από αυτούς. Απλά, θα πληρωθούν γι' αυτό που θα κάνουν. Δεν τους ζητάμε την ιδεολογική τους στήριξη και γνώμη. Θα πληρωθούν ως επαγγελματίες για την κάλυψη των μηνύσεων ...και ας χάσουν.
  Πρέπει να φέρουμε το σύστημα δικαιοσύνης σε αδιέξοδο, σε μηνυτήρια συμφόρηση. Αυτό μόνον με μαζικές μηνύσεις μπορεί να επιτευχθεί. Μηνύσεις για ό,τι αντισυνταγματικό αντιλαμβανόμαστε. Τότε μόνον θα αναγκαστεί η Δικαιοσύνη να ξυπνήσει βιαίως από την "πολλή δουλειά" και να πάρει θέση. Να φανερωθούν οι θέσεις της, ώστε να είναι πλέον εμβόλιμες. Κάτι το οποίο σε δεύτερη μηνυτήρια φάση απέναντι σε δικαστικούς θα αποδειχθεί χρησιμότατο. Να αρχίσουν "οι κρίνοντες να κρίνονται" όχι μόνον από τους μορφωμένους αλλά και από τον απλό λαό. Η Δικαιοσύνη, η οποία σήμερα "κρύβεται" πίσω από "μη-αποφάσεις", θα πρέπει να "οδηγηθεί" με το "'έτσι θέλουμε" σε αποφάσεις που την εκθέτουν.
  Αυτός είναι ο δρόμος, που προτείνει ο κ. Τραϊανού μέσα από τα κείμενά του. ΣΑΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ. Αυτή είναι η άκρη μόνον του νήματος. Είναι όμως Η ΑΚΡΗ.

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290082685264#c4624270536785178509'> November 18, 2010 at 2:18 PM

  @40
  Aπό 34 .
  Την λύση θα την βρούμε μαζί ,οι πολίτες .Οταν ξαναγίνουμε πολίτες φυσικά. Ως τώρα ,μας έχουν κάνει ζόμπι που τρέχουμε δεξιά αριστερά όλη μέρα ,άγνωστοι μεταξύ αγνώστων που στραβοκοιτάζονται και βρίζονται με την πρώτη ευκαιρία. Με έντιμο διάλογο και αφού βρούμε αυτά που αγαπάμε και για τα οποία αξίζει να πολεμήσουμε . Ανασύσταση δηλ. του Δήμου .Δημοκρατία χωρίς δήμο δεν γίνεται. Προτείνω ,πρώτα απ'όλα, να πάψουμε να πιστεύουμε ότι το σκοτάδι θα σκεπάσει τον κόσμο το 2012. Αυτό θέλουν αυτοί να πιστέψουμε ώστε να χωνέψουμε κανενα άλλο μασκαριλίκι. Το σύστημά τους βασίζεται στην απάτη . Απάτη οι βόλτες με το αμαξάκι στην σελήνη. Απάτη η ιστορία με τους δίδυμους πύργους ,μιλάμε για χοντρά πράγματα . Το "ελληνικό χρέος" και όχι μόνο είναι απάτη! Πόσοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή πολέμου και άλωσης? Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί.Χρωστάμε ,θα χρεωκοπήσουμε ,θα πέσει αστεροειδής, ,θα .. Γιατί κανείς κερατάς πολιτικός δεν ρωτάει το απλούστατο .Πως γίνεται να χρωστάμε σε αυτούς που μας χρωστάνε το μισό μας "χρέος" σε πολεμικές αποζημιώσεις που ποτέ δεν πλήρωσαν ;; Μήπως επειδή η χώρα είναι ακόμα υπό κατοχή ; Και απλώς ο ένας δυνάστης την κάνει πάσα στον άλλον και η μία χούντα διαδέχεται την άλλη;
  Η ιστορία με το 2012 ,ποιος είπε ότι το 2012 του ημερολογίου των Μάγια (αλήθεια ποιός το διάβασε ΟΛΟ?? αφού έχει καταστραφεί το μισό) ταυτίζεται με το δικό μας ημερολόγιο μετά τις αλλαγές της μετά Χριστό χρονολόγησης ,που λείπουν τέσσερα χρόνια το έτος 0 ,χώρια τις αλλαγές του ημερολογίου Γρηγοριανού κλπ κλπ . Απάτη και φόβος ,αλάνθαστη συνταγή επί χιλιετίες! Από αυτά πρέπει να απαλλαγούμε . Μετά : μάτια ανοιχτά και αμφισβήτηση των πάντων στο πρίσμα της λογικής . Ας σταματήσουμε να περιμένουμε σωτήρες ,δεν θα έρθουν. Εμείς όλοι είμαστε ο Οδυσσέας ,φτάνει να βγούμε από την κατσαρόλα όπου μισοβράζουμε. Αυτοί ,όποιοι και αν είναι ,είναι μειοψηφία ,αδίστακτη μεν ,αλλά μειοψηφία γι άυτό και χρησιμοποιούν την απάτη και τον φόβο ως εργαλεία σε τέτοια έκταση . Τρίτη πρόταση . Διάδοση της γνώσης σε όσο δυνατόν περισσότερους. Οταν καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει ,δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Ενεργοποίηση των θαυμάσιων εγκεφάλων που διαθέτει η Ελλάδα στο εσωτερικό και το εξωτερικό .Ο πόλεμος είναι διανοητικός. Αλλά η Ελλάδα ,ενώ θα μπορούσε ,δεν διαθέτει μια στοιχειώδη δεξαμενή σκέψης .'Οπως ειναι τώρα η κατάσταση, κάθεται ο καθένας σ'ενα ταμπούρι και βαράει στον αέρα. Ποιός θα ενημερώσει τον κόσμο? Σου'ρχονται από το εξωτερικό και πιστεύουν ότι είμαστε διεφθαρμένοι και κλέφτες επειδή το άκουσαν από τον Παπατζή στην τηλεόραση .Κάπως πρέπει να συντονιστεί η κατάσταση σε ομάδες και φόρουμ που θα προτείνουν λύσεις,αφού μελετήσουν το πρόβλημα .Ποιο είναι ,φερ'ειπείν , το τροφοδοτικό του συστήματος? To χρήμα και η ενέργεια (συμβατικά καύσιμα ).Και πάνω απ΄όλα η αδυναμία των μη φαύλων να οργανωθούν και να δράσουν συντονισμένα . Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν . Είναι σαφές ότι το 80% των πολιτών ,ψήφισαν δεν ψήφισαν ,έχει σιχαθεί το πολιτικό σύστημα . Ποια έναι τα πέντε -δέκα βασικά σημεία τα οποία θέλουν να αλλάξουν και πώς μπορούν να επιβάλουν την αλλαγή αυτή ? Πιστεύοντας ότι είμαστε ανήμποροι ,δεν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα .
  Θα έλεγα ,τέλος, ότι και μόνη η αποκαλυψη της αλήθειας φτάνει για να μην καλύψει ποτέ το σκοτάδι τον κόσμο μας ,όσο φυσικά αυτός προορίζεται να υπάρχει.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290087424313#c2789882094821952564'> November 18, 2010 at 3:37 PM

  @44
  Mηνύσεις "αέρα-πατέρα" θα πάνε κατευθείαν στο αρχείο της Εισαγγελίας. Το νομικό σύστημα είναι ήδη μπλοκαρισμένο ,δεν παίρνει άλλο . Εσείς θα μπλοκάρετε περιμένοντας δεκαετίες να δικαστεί η μήνυση ,με την επιφύλαξη της παραπάνω περίπτωσης ,ότι δηλ. θα πάει κατευθείαν στο αρχείο.
  "Σαπίστε τους στις μηνύσεις" έχει νόημα,σχετικά με τις τελευταίες εκλογές, μόνο στην περίπτωση 1) της αντισυνταγματικότητας των εκλογών λόγω συμμετοχής αλλοδαπών 2) της συμμετοχής αλλοδαπών με περίεργες βεβαιώσεις ότι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τους ίδιους τους καταλόγους . Οι προθέσεις της Δικαιοσύνης μπορούν να αποκαλυφθούν μόνο στην περίπτωση στοιχειωδώς βάσιμων αιτιάσεων . Αν πρόκειται για εξόφθαλμη αρλούμπα δεν θα ασχοληθεί καν η δικαιοσύνη . Πιστεύω ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές .Μην τα παίρνετε όλα σβάρνα .Αμα θέλεις να ερμηνεύσεις τον Κώδικα ,ρώτα και τους νομικούς και μετά κρίνε. Και μένα δεν μου αρέσουν οι γιατροί αλλά δεν μπορώ να χειρουργήσω τον εαυτό μου.
  Αλλιώς ,παρά τις καλές προθέσεις σας, παρασύρετε τον κόσμο σε άσκοπες ,άσφαιρες και εκτονωτικές ενέργειες χωρίς κανένα νόημα που θα γυρίσουν μπούμερανγκ γιατί ο κόσμος θα απογοητευθεί και θα κλειστεί χειρότερα στο καβούκι του .Ανάλογο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί ,δυστυχώς , πολύ πρόσφατα.

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290097112967#c4925452135384779746'> November 18, 2010 at 6:18 PM

  Εφόσον τους νομιμοποιείτε, καλά να πάθετε. Σας εύχομαι και χειρότερα. Πίνω στην υγειά της διάλυσης του ελληνικού έθνους και κράτους (αν υπάρχει κάτι τέτοιο).

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290100901935#c4482800095565751174'> November 18, 2010 at 7:21 PM

  ΚΑΛΑ ΛΕΣ 47, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΚΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ.

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290101280423#c7578324431141563731'> November 18, 2010 at 7:28 PM

  Η ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟ.
  ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΞΑΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
  Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ. ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ 51% ;

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290106533680#c3287903344532255919'> November 18, 2010 at 8:55 PM

  49 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΕ

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290108504802#c2672823591770846214'> November 18, 2010 at 9:28 PM

  This comment has been removed by a blog administrator.

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290108756826#c4248404401543745539'> November 18, 2010 at 9:32 PM

  ΑΠΟΧΗ ΜΕΝ αλλά ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΟΝΤΑΣ Αδέλφια μου άλητες πουλιά έλεγε κάποτε το λιμόγιο ο Βοσκοπουλος ετσι και εμεις απο δω και περα πρεπει να κελαϊδισουμε Αδελφια μου εξυπνα πουλια,το εχει η φυση μας ,το DNA μας και η Χωρα μας αλλωστε. Για να μαθει κανεις να κελαϊδαει πρεπει να διαβασει αυτον το ΠΛΟΥΤΟ που μας εχει δωσει ο Παναγιωτης Τραϊανου, μεσα απο τα βιβλια του,τα αρθρα του και απο τον ιστιοχωρο του ,ωστε και εμεις πλεον να φτερουγισουμε μεσα απο την αχειλλιο φτερνα που ειναι το ιντερνετ.Για να διαδοσουμε την μελωδια του Υδροχοου, στα Αδελφια μας στους φιλους μας σε ολους τους Ελληνες και σε ολην την Ανθρωποτητα,πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι το 2012 στην Ελλαδα μας θα ξαναγεννηθει και παλι το ΠΝΕΥΜΑ .Αυτος ειναι ο σκοπος μας ως πουλακια,στην κοινωνια που ζουμε.Αλλοι θα κελαϊδανε σαν σπουργιτια αλλοι σαν καρδερηνες και αλλοι σαν αηδονια,ο ΗΧΟΣ που θα βγαλουμε το ΚΤΗΝΟΣ θα 'κουφανουμε΄ .Επειτα πιστευω ο κυρ.Παναγιωτης Τραϊανου θα αναδειχθει με το ΕΑΜ΄Β - ΥΔΡΟΧΟΟΣ, και ως ΜΑΕΣΤΡΟΣ πλεον θα ενορχηστροσει την συμφωνια μας. Απο δω και περα ο χρονος τους θα ειναι αμειλλικτος .Ο νοων νοειτο --------------------------------------------------------------------------- Υ.Γ. 1) Και για τα υπολοιπα πουλακια που ψαχνουν την λαλια τους καλο ειναι να διαδοσουμε το ΠΝΕΥΜΑ του ΥΔΡΟΧΟΟΥ-ΕΑΜ¨Β . Βγειτε απο τα κλουβακια σας και ΚΑΛΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ, 2) Προς κυρ.Παναγιωτη Τραϊανου για το Βιβλιο που εκδοσε με τον τιτλο 2012 ...Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ειναι ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ και εγω ως ενα μικρο σπουργιτακι ευχομαι ν΄μπω στην παρεα σας ,και σας Αφιερωνο αυτο το τραγουδακι http://www.youtube.com/watch?v=XEftCAeRpPQ&feature=player_embedded

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1290120455189#c3221725917187204909'> November 19, 2010 at 12:47 AM

  to na meinoume kanena mina ekso apo ti bouli pos sas fenetai?eimai kalitexnis kitharodos kai sta tragoudia mou parakalao ton theo gia ena megalo seismo xoris thimata!opos prosfatos to enenida kati opou eixane piasei zoi oles oi geitonies kai o kosmos koimotan ston dromo..trogane oi geitones pou den gnorizodan kai itane eutixismenoi!parakalao gia ena blackout reumatos gia kamia bdomada mpas kai thimithoume ti einai o anthropos!protino na kanoume katalipsi stous dromous!protino me kombreser na aniksoume tin asfalto mexri na broume xoma!epeita na speiroume kai na therisoume!se ligo den thaxoume na fame.
  signomi gia ta logia mou kai ta orthografika mou..me agapi

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html?showComment=1295259138479#c229649146597344023'> January 17, 2011 at 12:12 PM

  1ον
  Την 17 Νοεμβρίου 2010 12:53 π.μ. ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ έγραψε
  <>
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  Οι εγγεγραμμένοι την 2η κυριακή μειώθηκαν κατά το ποσοστό που αναλογούσε στους εγγεγραμμένους των περιφερειών και δήμων που εξέλεξαν δημάρχους την 1η κυριακή
  2ον
  Το ποσοστό με το οποίο εξελέγη ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ήταν 11,207% διότι έλαβε την 1η κυριακή 57000 περιπου ψήφους έναντι των 488.000 εγγεγραμμένων

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας