Αν είναι λάθος, γιατί την φοβάται τόσο πολύ η εξουσία;
Αν η αποχή δεν συμφέρει την δημοκρατία, γιατί ουρλιάζουν οι φασίστες;
Qui bono; Μέσα σ' αυτόν τον απλό και σύντομο νομικό όρο κρύβεται μια ολόκληρη μεθοδολογία σκέψης. Μια μεθοδολογία σκέψης, η οποία για τη νομική επιστήμη έχει σχεδόν "θρησκευτική" σημασία. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό, εφόσον η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής και ως εκ τούτου, όταν αναζητεί την αλήθεια, ακολουθεί πολλούς "δρόμους" και όχι μόνον τον δρόμο των στοιχείων και των αποδείξεων …Όλους τους δρόμους, οι οποίοι μπορούν να την οδηγήσουν προς την αλήθεια, εφόσον αυτό είναι το ζητούμενο. Το μοναδικό ζητούμενο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι, όταν τα στοιχεία δεν σε βοηθάνε για την αποκάλυψη της αλήθειας, ακολουθείς τον δρόμο της λογικής. Όταν αναζητάς τον δολοφόνο ενός πλούσιου ανθρώπου, χωρίς να έχεις κανένα στοιχείο υπόψη σου, ξεκινάς από τη λογική. Εκεί μπαίνει ο όρος Qui Bono. Qui Bono από τον φόνο; Ποιος έχει κέρδος από τον φόνο;
Πάντα αναζητείς αυτόν, ο οποίος επωφελείται από μια ανεξιχνίαστη εγκληματική πράξη. Ποιος τον σκότωσε; Κάποιος άσχετος χωρίς λόγο; Δεν είχε τίποτε πιο ενδιαφέρον να κάνει και βγήκε στους δρόμους να σκοτώνει; Άρα τι είναι πιο πιθανό να συμβαίνει; Να υπάρχει συμφέρον πίσω από αυτήν την πράξη. Μεγάλο και συγκεκριμένο συμφέρον για μια τόσο επικίνδυνη και για τον ίδιο τον δράστη πράξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητούμε πάντα κάποιον, ο οποίος να έχει κέρδος από έναν θάνατο. Αν το θύμα ληστεύτηκε, για παράδειγμα, αναζητούμε τον ληστή, ο οποίος είχε κέρδος από τη ληστεία. Αν δεν υπάρχει ληστεία, αναζητούμε κάποιον, ο οποίος μπορεί να είχε "κέρδος" από τον γρήγορο θάνατο του θύματος ή να είχε "ζημιά" από την παράταση της ζωής του.
Ένας "βιαστικός" κληρονόμος, για παράδειγμα, που τον συνέφερε ο θάνατος του κληροδότη, για να κληρονομήσει μια ώρα αρχύτερα, θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος. Ένας ανάξιος κληρονόμος, ο οποίος έπρεπε ν' αποφύγει μια βέβαιη αποκλήρωση και άρα τον συνέφερε να μην συνεχίσει να ζει ο κληροδότης, θα μπορούσε επίσης να είναι ο δολοφόνος. Ποιοτικά είναι άλλο πράγμα το συμφέρον από μια καθυστερημένη "έναρξη" του θανάτου από εκείνο μιας εσπευσμένης "λήξης" της ζωής. Στην πρώτη περίπτωση ο χρόνος απλά σε καθυστερεί, ενώ στη δεύτερη σε καταδικάζει.
Γιατί αναφερόμαστε σ' αυτά τα ιδιαίτερα "λεπτά" θέματα, τα οποία φαινομενικά είναι παντελώς άσχετα με το θέμα μας; Γιατί πρέπει να εξηγήσουμε μερικά πράγματα, τα οποία επίσης φαινομενικά φαίνονται περίεργα. Ακούμε τα ίδια πράγματα από διαφορετικούς ανθρώπους και πρέπει να έχουμε την "ευαισθησία" να καταλάβουμε αυτά, τα οποία κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Να καταλάβουμε διαφορετικά συμφέροντα, που κρύβονται κάτω από κοινά "καλύμματα".
Αιώνες πριν ο απόλυτα ειδικός της δημοκρατικής λειτουργίας, που ήταν ο Περικλής, είπε το εξής: Αυτός, ο οποίος δεν παίρνει μέρος στα κοινά, όχι μόνον δεν κάνει τίποτε, αλλά είναι ελεεινός, άθλιος και άχρηστος. Τα ίδια πάνω-κάτω μας είπε —με τον δικό του απαράμιλλο και ελεεινό τρόπο— και ένας άλλος πολιτικός αιώνες μετά …ο Πάγκαλος. Ο θλιβερός Πάγκαλος, ο οποίος, είτε ως "μεγάλος τραγουδιστής" είτε ως "μετεωρολόγος", που αναγγέλλει "σημαιοφόρους" ανέμους, λειτουργεί μόνιμα εις βάρος των συμφερόντων τόσο των Ελλήνων όσο και της δημοκρατίας τους. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι μεταξύ τους; Τι σχέση μπορεί να έχει ένας δημοκράτης Περικλής με το πιο γνωστό σταλινικό κοιλιόδουλο του λεκανοπεδίου;
Είναι προφανές λοιπόν ότι εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Καθόλου γνώσεις να μην έχει κάποιος, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να δει κάποιος τη φάτσα και το χυδαίο βλέμμα του Πάγκαλου και θα καταλάβει ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται. Από ένστικτο και μόνον καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν η Δημοκρατία και ο Πάγκαλος να βρίσκονται στο ίδιο "στρατόπεδο". Δεν είναι δυνατόν να έχουν κοινές απόψεις σε κοινά προβλήματα, εφόσον δεν είναι δυνατόν να έχουν κοινά συμφέροντα. Δεν ταιριάζει αυτή η σκατόφατσα με την ομορφιά της Δημοκρατίας. Το ότι λένε τα ίδια πράγματα —και μάλιστα με την ίδια ένταση και επιμονή— δεν αποδεικνύει τίποτε. Με δυνατή φωνή και επιτακτικά μπορεί να σε φωνάζει η μητέρα σου, για να πας κοντά της και με την ίδια φωνή μπορεί να καλεί κοντά του ένας βιαστής το θύμα του. "Έλα εδώ γρήγορα…" λένε καί οι δύο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είναι ίδιοι ούτε ότι έχουν τις ίδιες προθέσεις. Η μάνα θέλει να σε ταίσει και ο βιαστής να σε βιάσει.
Απλά πράγματα, τα οποία τα καταλαβαίνει όχι μόνον ένας άνθρωπος χωρίς γνώσεις, αλλά και ένα ζώο χωρίς καθόλου ευφυΐα. Κανένα κουνέλι δεν πλησιάζει ένα λιοντάρι, επειδή το "καλεί" ήρεμα και ευγενικά στη φωλιά του. Κανένα κουνέλι δεν σώθηκε από κάποια καταιγίδα, επειδή άκουσε τις "καλές" συμβουλές ενός λιονταριού με μετεωρολογικές γνώσεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την κοινωνία μας. Κανένας δημοκράτης δεν "συγκινείται" από τον "πόνο" του Πάγκαλου για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Κανένας δεν πιστεύει ότι ο Περικλής και ο Πάγκαλος εννοούν τα ίδια πράγματα, εκφράζοντας τον ίδιο λόγο. Οι πολίτες δείχνουν να επιθυμούν το ρίσκο του κινδύνου της αποχής, παρά την "ασφάλεια" της συμμετοχής, που υπόσχεται ο Πάγκαλος.
Αυτό το φαινομενικά παράδοξο θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε. Αυτό, το οποίο μας υποδεικνύει το ένστικτο, θα προσπαθήσουμε να το ερμηνεύσουμε με βάση την ευφυΐα. Γιατί; Γιατί το Qui bono για τη Δημοκρατία δεν μας ταιριάζει με τον Πάγκαλο. Γιατί δεν είναι δυνατόν ο λαός, ο οποίος επωφελείται από τη Δημοκρατία να έχει τα ίδια συμφέροντα με τον Πάγκαλο, ο οποίος φωνάζει. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε, δηλαδή, πώς είναι δυνατόν ένας δημοκράτης και ένας φασίστας να λένε τα ίδια ακριβώς πράγματα για το ίδιο ακριβώς θέμα. Πώς είναι δυνατόν να οργίζονται για τον ίδιο λόγο τόσο διαφορετικοί άνθρωποι. Πώς είναι δυνατόν να υμνούν τη Δημοκρατία με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια λόγια τόσο οι δημιουργοί της όσο και οι καταστροφείς της.
Για να καταλάβουμε σε τι διαφέρουν οι προθέσεις αυτών των δύο ανθρώπων, ενώ λένε τα ίδια πράγματα, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πράγματα περί της ίδιας της Δημοκρατίας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε θεμελιώδη ζητήματα, που αφορούν τη Δημοκρατία. Ερωτήματα όπως τα παρακάτω… Γιατί οι φασίστες δεν επιθυμούν τη Δημοκρατία; Γιατί οι δημοκράτες δεν επιθυμούν την αποχή; Αν καταλάβει ο αναγνώστης τις απαντήσεις σ' αυτά τα δύο διαφορετικά ερωτήματα, θα καταλάβει τα πάντα. Οι φασίστες δεν επιθυμούν τη Δημοκρατία, γιατί ακριβώς είναι φασίστες. Δεν θέλουν ο λαός να έχει επιλογές, γιατί οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι, ως πρόσωπα, δεν ανήκουν σ' αυτές τις επιλογές. Η Δημοκρατία τους απειλεί με καταστροφή, γιατί απλούστατα η Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα ν' αναδεικνύει τους άριστους και οι άριστοι συνήθως δεν "βόσκουν" στα φασιστικά "χωράφια".
Από την άλλη πλευρά οι δημοκράτες αντιπαθούν με το ίδιο πάθος την αποχή. Την αντιπαθούν θανάσιμα, γιατί απλούστατα, εξαιτίας της αποχής εξανεμίζεται η "υπεροχή" της Δημοκρατίας έναντι του φασισμού …Έναντι της οποιασδήποτε μορφής του φασισμού. Η πλειοψηφία και άρα η μαζικότητα είναι αυτή, που δίνει το πλεονέκτημα στη Δημοκρατία. Όταν, μέσω της αποχής, αυτή η μαζικότητα μειώνεται, τότε αυτόματα η αποχή δίνει ισχύ στους εχθρούς της. Οι φασίστες, εξαιτίας της αποχής των δημοκρατών, αυξάνουν τον "όγκο" τους και στο τέλος αλώνουν τη Δημοκρατία. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θυμάται ο αναγνώστης το εξής απλό, το οποίο περιλαμβάνει τις απαντήσεις στα δύο αυτά ερωτήματα …Η δυνατότητα "επιλογής" των πολλών μειώνει την ισχύ των λίγων, ενώ η "αποχή" των πολλών ενισχύει την ισχύ των λίγων.
Άρα, για να έχουμε "συμφωνία" μεταξύ φασιστών και δημοκρατών στα θέματα της Δημοκρατίας, θα πρέπει να έχουμε "μίξη" καταστάσεων. Τι θα πει μίξη; Θα πει ότι, για να φτάσουμε στο σημείο οι φασίστες να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία —και μάλιστα με τόσο πάθος— είναι απολύτως βέβαιο ότι βρήκαν κάποιον τρόπο να την ελέγχουν. Θα πρέπει να απέφυγαν αυτό που τους απειλούσε εξαιτίας της Δημοκρατίας και το οποίο ήταν ο κίνδυνος της επιλογής που προσφέρει στους πολίτες της. Θα πρέπει να αισθάνονται ότι δεν κινδυνεύουν από τις επιλογές των πολιτών και άρα στο γενικό επίπεδο αυτό, το οποίο τους ενδιαφέρει πλέον, είναι να συνεχίζεται απρόσκοπτα η "παράσταση" της  ψευδοδημοκρατίας. Η ακριβής "παράσταση" και ό,τι προβλέπεται από το "τελετουργικό" της, για να μην προκαλούνται ερωτηματικά στους πολίτες ή ενστάσεις από τους επικριτές τους. Τους ενδιαφέρει να μην φαίνεται κανένα πρόβλημα σ' αυτήν την "παράσταση". Τους ενδιαφέρει να μην απειλείται το κατόρθωμά τους.
Απλά πράγματα. Όταν είσαι φασίστας, μισείς το τεράστιο "τραίνο" της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου πάντα μιλάς και ενεργείς εναντίον της ως συνειδητοποιημένος "σαμποτέρ". Ανήκεις σε μια μειοψηφία, που έχει λόγο είτε να καταστρέψει ολοσχερώς είτε να εκτρέψει της πορείας του αυτό το "τραίνο". Αυτά όμως ισχύουν για όσο διάστημα είσαι εκτός εξουσίας. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο καταλάβεις το "τραίνο", όχι μόνον δεν μιλάς ως τέτοιος, αλλά μισείς όσους ακόμα και από άγνοια το απειλούν με "σαμποτάζ". Τότε το "τραίνο" είναι δικό σου και το τελευταίο πράγμα που σε συμφέρει είναι να κινδυνεύει με διάλυση ή με ακινητοποίηση και να ξαναβρεθείς απέναντι στους πολλούς να προσπαθείς να εξηγήσεις τ' ανεξήγητα.
Οι φασίστες τύπου Πάγκαλου γι' αυτόν τον λόγο εμφανίζονται να μισούν τους εχθρούς της Δημοκρατίας και να εκφράζουν τον ίδιο λόγο με τους πατέρες της. Δεν έγιναν ξαφνικά δημοκράτες. Απλά, ως "πειρατές", έχουν καταλάβει το "τραίνο" της Δημοκρατίας και τώρα δεν τους συμφέρει ν' αλλάξει τίποτε στη λειτουργία της. Δεν τους συμφέρει οτιδήποτε απειλεί τη Δημοκρατία, άσχετα για τον λόγο για τον οποίο εκδηλώνεται ως απειλή. Ένα "τραίνο", είτε κυβερνάται από πραγματικούς κυβερνήτες είτε από "πειρατές", κινδυνεύει από τους ίδιους κινδύνους, όταν βρίσκεται σε κίνηση. Τους "πειρατές" μάλιστα τους απειλεί παραπάνω η απειλή της "διαρροής" επιβατών, γιατί —εκτός όλων των άλλων— τους απειλεί με αποκάλυψη. Δεν τους συμφέρει να ξανανοίξει η συζήτηση για το τι είναι και τι δεν είναι δημοκρατικό, γιατί απλούστατα θ' αποκαλυφθεί η "πειρατεία" τους.
Έχοντας, ως φασίστες, αποφύγει αυτό, το οποίο τους απειλεί από τη Δημοκρατία —και το οποίο, όπως προείπαμε, είναι η δυνατότητα επιλογής του λαού—, για το μόνο πράγμα που ανησυχούν είναι για τη νομιμοποίησή τους. Από τη στιγμή που κατόρθωσαν και έπιασαν "νόμιμα" το τιμόνι του "τραίνου", δεν τους συμφέρει η αποχή αυτών, οι οποίοι με τις ψήφους τους δίνουν "άδειες" για μηχανοδηγούς-κυβερνήτες. Η νομιμοποίηση αυτών των φασιστών σαν "δημοκράτες" απειλείται με την αποχή και αυτήν αγωνίζονται να προστατεύσουν, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους πολίτες. Αυτούς, οι οποίοι, αφού κλέψουν την ψήφο τους με "…χρήματα που υπάρχουν", στη συνέχεια θα τους προδώσουν στους τοκογλύφους με τη δικαιολογία ότι "…μαζί τα φάγαμε".
Αυτό κάνει την αποχή επικίνδυνη γι' αυτούς. Γι' αυτό φωνάζει όλο το φασισταριό μαζί υπέρ της Δημοκρατίας. Γι' αυτόν τον λόγο φωνάζουν όλα τα φερέφωνά τους. Γι' αυτό επιστρατεύουν όλα τα ΜΜΕ σ' αυτήν τους τη "διαμαρτυρία" απέναντι στους αδιάφορους της Δημοκρατίας. Δεν έγιναν ξαφνικά φανατικοί δημοκράτες τα βρακολάστιχα του Μπόμπολα και του Λαμπράκη. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη δημοκρατική λειτουργία, που θίγεται από την αποχή. Τους έπιασε ο φόβος από την αποχή, η οποία απειλεί τα αφεντικά τους και άρα τη δική τους μισθοδοσία. "Βοηθάνε" τα αφεντικά με τις υστερίες τους. "Βοηθάνε" τους "πειρατές", οι οποίοι τους πληρώνουν και οι οποίοι έχουν ζημιά από αποχή.
Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί ο Πρετεντέρης ωρύεται υπέρ της "δημοκρατίας" του Γιωργάκη; Γιατί είναι υπέρ του ΔΝΤ του Γιωργάκη; Γιατί είναι υπέρ του μνημονίου του Γιωργάκη; Γιατί μας "μαλώνει", όταν αρνούμαστε να μπούμε στη λογική τους και να ψηφίσουμε ανάμεσα σ' αυτούς που μας προτείνουν; Μας "μαλώνει", γιατί απλούστατα ο Γιωργάκης, ο οποίος μας έβαλε στο ΔΝΤ, ήταν ο ίδιος που έδωσε παράνομα δάνειο στον ΔΟΛ, που πληρώνει τον "δημοκράτη" Πρετεντέρη, τον "ήρωα" Καψή και πολλούς άλλους όμοιούς τους. 100 εκατομμύρια ευρώ πήραν παράνομα οι εργοδότες όλων αυτών των "έγκριτων" και "δημοκρατών" "λειτουργών" της ενημέρωσης. Άλλα τόσα θα περιμένει και ο Μπόμπολας, ο οποίος πληρώνει τους υπόλοιπους συναδέρφους τους. Τζάμπα περιφερόταν στο "Πεντελικό" ή μήπως του έλειψαν τα αστεία του ευφυή Giorgo και του Χυτήρη με την "πάπια" του Ανδρέα;
Γι' αυτόν τον λόγο όλοι αυτοί επιδίδονται καθημερινά στην τρομολαγνεία μέχρι να υποτάξουν τον λαό στην άποψή τους. Γι' αυτόν τον λόγο λένε καθημερινά ψέματα. Έφτασαν στο σημείο μέχρι πριν λίγο καιρό να απειλούν με νομικές κυρώσεις τους αγράμματους και τους άσχετους της κοινωνίας σε περίπτωση που αυτοί απείχαν των εκλογών. Οι "δημοκράτες" του "μεροκάματου" του φασισμού. Αυτοί, οι οποίοι μιλάνε σαν τον Περικλή, αλλά έχουν αφεντικό τον Πάγκαλο. Αυτοί, οι οποίοι μιλάνε σαν Έλληνες, αλλά έχουν αφεντικό τον εγγονό του αρχιδοσίλογου των Ναζί. Όλοι αυτοί φοβούνται την αποχή. Φοβούνται την αποχή, η οποία θα ακινητοποιήσει το "τραίνο" της Δημοκρατίας και θ' αποκαλύψει ότι στο "τιμόνι" της βρίσκονται "πειρατές" …Βρίσκονται έμμισθοι προδότες και χαφιέδες των Ναzi-μενς και των τοκογλύφων.
Αυτό ακριβώς κάνει η αποχή στο "τραίνο". Το ακινητοποιεί. Όταν κατεβαίνει ο κόσμος από αυτό, δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του και αν τη συνεχίσει, θα είναι για λίγο, εφόσον, όπου βρίσκεται ο δήμος, εκεί βρίσκεται και το "τραίνο". Η Δημοκρατία ακολουθεί τον δήμο και όχι ένα "τραίνο" χωρίς νόημα ύπαρξης. Αυτό φοβούνται οι φασίστες. Φοβούνται ότι, αν ο λαός ανακαλύψει πως οι κομματάρχες έχουν φτιάξει "κλίκα" και μονοπωλούν την ιδιότητα του "μηχανοδηγού", θα κάνει το μόνο πράγμα που τον ευνοεί. Αν αντιληφθεί πως όλοι οι υποψήφιοι "μηχανοδηγοί" ανήκουν στην ίδια σπείρα "πειρατών", τι θα κάνει; Θα συνεχίσει να παίζει την κωμωδία της "δημοκρατίας"; Θα συνεχίσει να παριστάνει τον βλάκα, για να μην τον βρίσει ο Πάγκαλος; Όχι βέβαια. Θα κατέβει από το "τραίνο". Αν κατέβουν όλοι οι πολίτες από αυτό, δεν μπορεί να συνεχίσει το τραίνο να τρέχει. Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία, όταν οι "μηχανοδηγοί" Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες και Ντορούλες ψηφίζονται από τους συγγενείς τους και μερικούς επιδοτούμενους οπαδούς τους.
Γι' αυτόν τον λόγο οι "πειρατές" του φασισμού τρέμουν την αποχή. Φοβούνται αυτό, το οποίο μπορεί να προκύψει αν η αποχή ξεφύγει από κάποια αριθμητικά όρια, τα οποία αποτελούν νόμιμα όρια για την ίδια τη Δημοκρατία. Όταν απέχει ο "Δήμος" από τις εκλογές, σε ποιων τα "χέρια" πηγαίνει το "κράτος", για να δικαιολογείται η Δημοκρατία; Όταν ο "Δήμος" έχει κατέβει από τον "συρμό", πού πηγαίνει το κρατικό "τραίνο" και ποιον εξυπηρετεί; Υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα όταν η Δημοκρατία δεν υποστηρίζεται από την αρχή της πλειοψηφίας. Υπάρχει νομικό πρόβλημα, όταν η "αριθμητική" της Δημοκρατίας δεν υποστηρίζει με μαθηματική ακρίβεια την "θεωρία" της. Σήμερα, εξαιτίας της κολοσσιαίας αποχής, υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα, το οποίο τρομοκρατεί τους Γιωργάκηδες, τους Πάγκαλους και τους Μπομπολαίους με όλα τα πρετεντερικά "εξαπτέρυγα".
Υπάρχει πρόβλημα όταν την Ελλάδα —με βάση την "αριθμητική" των τελευταίων εκλογών— την κυβερνά μια κυβέρνηση, η οποία αντιπροσωπεύει το 19,5%. Αυτό "αποκάλυψε" ο κόσμος με την αποχή του. Αποκάλυψε το πρόβλημα, το οποίο ανατρέπει την "αριθμητική" της δημοκρατικής θεωρίας. Το ΠΑΣΟΚ με 1.850.000 ψήφους δεν μπορεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της πλειοψηφίας και άρα να "επιβεβαιώσει" τη δημοκρατική θεωρία. Τα ίδια προβλήματα έχει και ο άλλος μεγάλος του δικομματισμού. Η ΝΔ πήρε 1.750.000 ψήφους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει ένα 18,3% του ελληνικού λαού. Όμως, όταν οι κομματικοί "γίγαντες", εξαιτίας της αποχής, γίνονται "νάνοι", το ίδιο παθαίνει και το φασιστικό καρτέλ του δικομματισμού.
Με 3.600.000 ψήφους, που συγκεντρώνουν τα δύο κόμματα μαζί, αποτελούν το 37,5% του εκλογικού σώματος …Μειοψηφία δηλαδή …Το Καρτέλ-"νάνος". Το φασιστικό καρτέλ, το οποίο εκτίθεται και εκθέτει και τους συνεργάτες του, εφόσον δεν τους φτάνουν ούτε οι φασίστες λαθρεπιβάτες του ΚΚΕ …Οι έμμισθοι χαφιέδες του Περισσού, οι οποίοι έχουν ως ρόλο τους να κάνουν ψευδοφασαρίες στα "βαγόνια", για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των "πειρατών". Οι φασίστες, οι οποίοι υπάρχουν και χρηματοδοτούνται μόνο και μόνο για να εμφανίζονται σαν δημοκράτες οι "πειρατές". Αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης του δικομματισμού. Η στιγμή που κλονίζεται η φασιστική μεταπολίτευση, η οποία στηρίχθηκε στον φασισμό του δικομματισμού. Στον φασισμό, ο οποίος επένδυσε στα "δεκανίκια" της σταλινικιάς Αλέκας.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για τη Δημοκρατία τον τερατόμορφο εγγονό του αρχιδοσίλογου των Ναζί; Τον έπιασε ο "πόνος", γιατί η αποχή ανοίγει αναγκαστικά τη "συζήτηση" …Την "συζήτηση", που εδώ και τριάντα χρόνια αποφεύγει συστηματικά η Μεταπολίτευση. Η Μεταπολίτευση, η οποία χρηματοδοτεί αδρά τα φασιστικά θηρία του δικομματισμού. Η Μεταπολίτευση, η οποία κομματικοποιεί το κράτος, για να έχει επαγγελματίες οπαδούς, οι οποίοι δεν "απέχουν" ποτέ από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η Μεταπολίτευση, η οποία χρηματοδοτεί αδρά το σταλινικό χαφιεδομάγαζο των πρώην πρακτόρων της Μόσχας. Η Μεταπολίτευση, η οποία διαπλέκει τις εξουσίες. Η Μεταπολίτευση, η οποία μετατρέπει έναν κοινό κομματάρχη σε Πρωθυπουργό, αρχηγό της Βουλής και προϊστάμενο της Δικαιοσύνης. Η Μεταπολίτευση, η οποία μετέτρεψε τρεις οικογένειες σε συνιδιοκτήτες και εκ περιτροπής διαχειριστές της Κυβέρνησης, της Βουλής, της Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια του ίδιου του ελληνικού κράτους. Η Μεταπολίτευση, η οποία πήρε τα βρομερά "βρακιά" του Στάλιν και μας τα έβαλε στο "σαλόνι" της Δημοκρατίας.
Αυτό το κατόρθωμα των φασιστών απειλείται μέσω της αποχής. Παύουν οι κομματάρχες να έχουν τη "νομιμοποίηση" της ψήφου των πολιτών. Εξαιτίας αυτής της αποχής καθίσταται αναπόφευκτη γι' αυτούς μια συζήτηση για το τι είναι δημοκρατικό και τι όχι. Αυτήν τη συζήτηση δεν θέλουν οι "πειρατές" της Δημοκρατίας. Αυτοί θέλουν να πηγαίνει ο κόσμος στις εκλογές σαν τα πρόβατα, για να νομιμοποιεί τις εξουσίες, οι οποίες δίνουν παράνομα δάνεια, επιδοτήσεις και δημόσια έργα στα διαπλεκόμενα αφεντικά τους. Αυτή είναι η "δημοκρατία" των Πρετεντέρηδων και των Πάγκαλων.
Η "δημοκρατία" να επιλέγεις αποκλειστικά και μόνον ανάμεσα σ' αυτά που σου προσφέρουν οι φασίστες. Να ψηφίζεις τους "εκλεκτούς" σου ανάμεσα στους φασίστες, τους οποίους θα σου υποδεικνύουν άλλοι φασίστες. Αν δεν θέλεις να μπεις στην κοπριά, να επιλέγεις να μπεις στα σκουπίδια …και το αντίστροφο. Μέχρι εκεί περιορίζονται οι επιλογές της "δημοκρατίας" τους. Ή στα σκατά του ΠΑΣΟΚ ή στα σκουπίδια της ΝΔ, εφόσον πιο πέρα δεν υπάρχει τίποτε, εκτός από τη "χαβούζα" του ΚΚΕ. Η αποχή αυτήν την "πλουραλιστική" "δημοκρατία" απειλεί. Απειλεί αυτό, το οποίο βλέπουμε διαρκώς μπροστά μας. Ό,τι και να ψηφίσεις, στα χέρια τους θα πέσεις. Αν δεν ήθελες τον Γιωργάκη, θα έπρεπε να "λουστείς" τον Κωστάκη. Αν δεν ήθελες Κωστάκη, θα έπρεπε να "λουστείς" τη Ντορούλα. Αν δεν θέλεις κάποιον από αυτούς, θα εμφανίζεσαι ότι θέλεις την Αλέκα. Πόσο δημοκρατικό μπορεί να είναι αυτό;
Δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό, όταν η μόνη δυνατότητα να "τιμωρήσεις" το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε πρόδωσε και σε παρέδωσε στους τοκογλύφους, είναι να ψηφίσεις τη ΝΔ, η οποία είναι ίδια μ' αυτό. Δεν είναι δυνατόν την αντιμνημονιακή αντίδραση εκατομμυρίων δημοκρατών να εμφανίζεται μέσω των ΜΜΕ ότι την αντιπροσωπεύει το φασιστικό ΚΚΕ. Δεν είναι δυνατόν οι δυνατότητες της Δημοκρατίας να εξαντλούνται στο να "τιμωρείς" τον Γιωργάκη με την προϋπόθεση ότι θα "φορτωθείς" τον Ψωμιάδη. Δεν είναι δυνατόν Δημοκρατία να είναι η δυνατότητα να ξεφύγεις από τη Σκύλλα, για να σε κατασπαράξει η Χάρυβδη. Κάπου υπάρχει πρόβλημα, όταν μόνιμοι πρωταγωνιστές στη Δημοκρατία μας είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδη του δικομματισμού. Η Σκύλλα με σύμβολο τον ανατέλλοντα ήλιο και η Χάρυβδη με σύμβολο τον αναμμένο δαυλό. Κάπου υπάρχει πρόβλημα και τα θηρία του φασισμού κατορθώνουν και παραμένουν μόνιμα ισχυρά μέσα στην κοινωνία μας …Τα θηρία που ταΐζουν τους Πάγκαλους.
Αυτά τα θηρία απειλούνται με την αποχή. Γιατί; Γιατί δεν "ταΐζονται" με υποχρεωτικές ψήφους και ως εκ τούτου εξασθενούν. Δεν κατασπαράζουν αφελείς, οι οποίοι βλέπουν τον εχθρό του φασισμού από τη μία "πλευρά" και την πατάνε από την άλλη. Αυτά τα θηρία ωρύονται με την αποχή του κόσμου …Την αναμφισβήτητα επιβλαβή για τη λειτουργία της δημοκρατίας αποχή …Την επίσης όμως αναμφισβήτητα "χρήσιμη" αποχή, αν γνωρίζεις πώς μπορείς να την εκμεταλλευτείς υπέρ της Δημοκρατίας. Με την αποχή, δηλαδή, μπορεί να μην συντελείς θετικά στην καθημερινή λειτουργία της Δημοκρατίας, αλλά μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως μοχλό "εκβιασμού", για να επαναφέρεις τη Δημοκρατία σε μια ορθή λειτουργία σε περίπτωση που αυτή έχει "εκτροχιαστεί".
Σε πρώτη φάση μπορεί φαινομενικά να φαίνεται ότι διευκολύνεις τους φασίστες, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό σ' αυτήν την περίπτωση. Μπορεί φαινομενικά να τους αφήνεις να κάνουν τη "δουλειά" τους ακόμα πιο εύκολα, αλλά στην πραγματικότητα με την ΑΠΟΧΗ δημιουργείς τα δεδομένα για να μην μακροημερεύσουν. Το ότι είναι σημαντική η αποχή φαίνεται και εμμέσως από τις αντιδράσεις αυτών, οι οποίοι θίγονται από αυτήν. Γι' αυτόν τον λόγο φωνάζουν και ωρύονται οι φασίστες για συμμετοχή. Δεν τους νοιάζει αν τους ψηφίσεις τους ίδιους. Τους νοιάζει περισσότερο να ψηφίσεις κάποιον όμοιό τους, γιατί από αυτήν την πράξη νομιμοποιούνται και οι ίδιοι.
Γι' αυτόν τον λόγο όλοι οι φασίστες λένε τα ίδια πράγματα. Δεν λένε τα στελέχη της ΝΔ στον κόσμο να κάνει αποχή εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι δικοί τους οπαδοί να πάνε κρυφά για να ψηφίσουν. Δεν κάνουν το ίδιο οι πασοκτσήδες εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Όλους αυτούς τους ενδιαφέρει η συμμετοχή …Η γενική συμμετοχή. Η συμμετοχή τούς δίνει τη δυνατότητα της επιβίωσης, ενώ τα αποτελέσματά της τους αφορούν μόνον στη λεία …Μόνον όταν εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, τους απασχολεί η μοιρασιά. Γνωρίζουν ότι η αποχή τούς απειλεί ως σύνολο. Γνωρίζουν ότι σήμερα μπορεί, εξαιτίας της αποχής, να την κάνουν τη δουλειά τους ακόμα πιο εύκολα απ' ό,τι συνήθως, αλλά φοβούνται για το αύριο. Αυτό τους τρομάζει. Τα ποσοστά τους —όπως και να έχει— θα τα πάρουν. Όμως, αυτά τα λογιστικού τύπου ποσοστά από μόνα τους δεν φτάνουν και αυτό το γνωρίζουν αυτοί οι οποίοι τα παίρνουν.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κατάλαβε τον λόγο που παρομοιάσαμε τη Δημοκρατία με ένα "τραίνο", που μεταφέρει τους πολίτες; Η Δημοκρατία είναι ένα σύστημα, το οποίο υπάρχει μόνον αν εξυπηρετεί τους πολίτες. Αν οι πολίτες, μέσω της αποχής, κατέβουν από αυτό το "σύστημα-τραίνο", υπάρχει πρόβλημα. Ένα τραίνο αδειανό δεν μπορεί να κινηθεί, γιατί δεν υπάρχει λόγος να κινείται. Ένα τραίνο, το οποίο δεν εξυπηρετεί κανέναν πέρα από τα κόμματα, δεν έχει λόγο να υπάρχει. Όταν ο κόσμος απέχει από αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες ενδιαφέρουν μόνον τους κομματάρχες και τα κομματόσκυλα, το "τραίνο" θα σταματήσει. Δεν έχει νόημα να κινείται, όταν οι επιβάτες του είναι εκτός. Πρέπει να σταματήσει και ν' ανοίξει η συζήτηση για το ίδιο το "τραίνο". Ν' ανοίξει η "συζήτηση" για το επιθυμητό σύστημα. Τι θα κάνουν οι πολίτες; Θα πάρουν ένα "λεωφορείο" με οδηγό έναν βασιλιά; Θα πάρουν ένα "φορτηγό" με οδηγό έναν συνταγματάρχη; Αναγκαστικά κάτι θα πρέπει να πάρουν, γιατί θα πρέπει να κινηθούν. Άρα η συζήτηση θα πρέπει να καταλήξει κάπου. Θα πρέπει να πειστούν εκ νέου οι επιβάτες, για ν' ανέβουν πάνω σ' αυτό.
Για όσο διάστημα ο κόσμος —και άρα ο δήμος— συνεχίζει να "κατεβαίνει" από το τρένο, δεν κινδυνεύει ούτε ο δήμος ούτε η Δημοκρατία. Κινδυνεύουν αυτοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη Δημοκρατία. Γιατί; Γιατί ο κόσμος ωφελείται από τη Δημοκρατία και θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αρχές της, είτε βρίσκεται πάνω στο "τραίνο" της είτε όχι. Θα αρχίσει την εσωτερική "αναζήτηση" ηγετών, για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Μπορεί για ένα διάστημα να φαίνεται αδύναμη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μπορεί για ένα διάστημα οι "πειρατές" να φαίνεται ότι ελέγχουν την κατάσταση, αλλά στην ουσία έχουν χάσει το παιχνίδι. Γιατί; Γιατί έχουν βγει από το "παιχνίδι" της διαλογής. Έχουν πάψει να είναι επιλογές. Ακόμα κι αν ελέγχουν τα ΜΜΕ, δεν έχουν ελπίδες να επιβιώσουν.
Όλοι βλέπουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Ντόρας να επιβιώσει. Ο λαός αποδοκιμάζει τα κόμματα και δεν της δίνει ούτε έναν πόντο. Δεν τον ενδιαφέρει καν να την ακούσει. Δεν τον ενδιαφέρει το "παλιό" που φόρεσε το "νέο" και μοιάζει με καρναβάλι ή τραβεστί. Ο λαός έχει μπει σε μια άλλη διαδικασία σκέψης. Ο λαός θα προσπαθήσει να βρει άλλους τρόπους και άλλα μέσα, για να εντοπίζει τους ηγέτες του και όταν θα έρθει η ώρα θα τους επιβάλει εύκολα στην εξουσία. Ο λαός θα ξανανέβει στο "τραίνο" και αλίμονο σ' αυτούς που θα πιαστούν ως "πειρατές". Θα ξανανέβει στο τραίνο, γιατί δεν έχει καλύτερη επιλογή …και επιπλέον αυτό το "τραίνο" του ανήκει. "Κατέβηκε" για να σκεφτεί και όχι για να το χαρίσει στους "πειρατές" της απάτης.
Η αποχή, δηλαδή, εκ των δεδομένων δεν μπορεί να είναι ΛΑΘΟΣ. Η αποχή αποτελεί δικαίωμα των πολιτών, προκειμένου να σταματήσει το "τρένο", για να επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα που αφορούν τόσο το ίδιο όσο και τον προορισμό του. Απλά η αποχή δεν προσφέρει άμεσο κέρδος σ' αυτόν που την κάνει. Έτσι κι αλλιώς όμως αυτό δεν είναι κάτι το άγνωστο. Όπως είναι σχεδιασμένο το πολιτικό μας σύστημα, οι "ισχυροί" θα κάνουν τη δουλειά τους, είτε συμμετέχει ο λαός είτε όχι …Είτε ψηφίσουν μέσα από φασιστικές "μονοδρομήσεις" εκατομμύρια πολιτών είτε μερικές εκατοντάδες στελέχη, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν αλλάζουν. Τριακόσια άτομα ν' απομείνουν να ψηφίσουν, τα κόμματα θα πάρουν τα "ποσοστά" τους. Μόνον οι βουλευτές να ψηφιστούν μεταξύ τους, η δημιουργική "λογιστική" του φασισμού θα τους δώσει την εξουσία.
Όμως, το πρόβλημα για το σύστημα είναι άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι η δημιουργική "λογιστική" δεν φτάνει, όταν η "αριθμητική" δεν βγάζει τους σωστούς αριθμούς. Η αποχή μπορεί να μην αλλάζει σε τίποτε τα ποσοστά του φασισμού, αλλά του στερεί τη "βιτρίνα" της νομιμοποίησης …Του στερεί την άμυνα …Του στερεί τη δυνατότητα να εμφανίζει τον φασιστικό σχεδιασμό του σαν δημοκρατική λειτουργία …Του στερεί τη δυνατότητα να εμφανίζει τους φασίστες σαν ηγέτες μεγάλων μερίδων του ελληνικού λαού …Του στερεί τη δυνατότητα να εμφανίζει αυτούς τους φασίστες σαν επιλογές μεγάλων μερίδων του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η άμυνά τους και γι' αυτόν τον λόγο "αγαπάνε" τη "δημοκρατία" την οποία σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να μισούν.
Όμως, όταν η αποχή γίνεται κυρίαρχη, καταρρέει η άμυνά τους. Οι φασίστες παύουν να εμφανίζονται σαν επιλογές του λαού και άρα η Δημοκρατία αρχίζει και τους απειλεί. Η Δημοκρατία πρέπει να νομιμοποιεί επιλογές του λαού και οι φασίστες δεν αποτελούν επιλογές κανενός σώφρονα ανθρώπου. Όταν λοιπόν αυτά, τα οποία εμφανίζει η δημιουργική "λογιστική" των ποσοστών δεν επιβεβαιώνονται από την "αριθμητική" του Συντάγματος, αυτό αναγκαστικά σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα μεγάλο και αυτό πρέπει να "συζητήσουμε" …Αυτό, δηλαδή, που φοβάται το σύστημα …Αυτό, δηλαδή, που είναι το ζητούμενο της ΑΠΟΧΗΣ.
Η σημερινή κολοσσιαία αποχή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο αυτό, το οποίο είπαμε πιο πάνω. Ήδη ο λαός ξεκίνησε την εσωτερική αναζήτηση για τον εντοπισμό των νέων προσώπων, που θα τον οδηγήσουν στη νέα εποχή. Όσο κι αν τον υποτιμάνε οι φασίστες, δείχνει ότι έχει σαφή αντίληψη των πραγμάτων και βέβαια επίγνωση των δυνατοτήτων του. Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος από τις αντιδράσεις του σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ενώ απέχει, δεν είναι αδιάφορος. Όταν βλέπει πως δεν έχει νόημα η συμμετοχή του, αδιαφορεί, αλλά ταυτόχρονα συμμετέχει μαζικά και με πάθος, όταν αντιλαμβάνεται ότι έχει δυνατότητα παρέμβασης με τη πράξη του. Αυτό το περίπλοκο πρόβλημα δείχνει να το αντιλαμβάνεται ο "αφελής" —όπως τον αντιλαμβάνονται οι φασίστες— λαός.
Ο λαός, ο οποίος συνειδητά απέχει, για να δημιουργήσει πρόβλημα στους φασίστες. Ο λαός, που, έστω και ενστικτωδώς, επιδιώκει ν' ανοίξει αυτήν τη "συζήτηση". Γιατί θεωρούμε ως δεδομένο ότι ο λαός αντιλαμβάνεται τα πάντα; Για να τον κολακέψουμε; Όχι βέβαια. Το λέμε, γιατί υπάρχουν τα δεδομένα. Οι Έλληνες είναι πονηροί και αλίμονο σε όποιον τους υποτιμά. Όπου η δημοκρατική λειτουργία έδινε στον λαό τη δυνατότητα να παρέμβει ουσιαστικά και ν' αλλάξει τα πράγματα και όχι απλά να επιλέξει ποιανού θύτη θα γίνει το "σφάγιο", το έκανε. Όπου υπήρχε σοβαρό "διακύβευμα" για τους φασίστες και ο λαός μπορούσε να τους επιφέρει σοβαρό χτύπημα, έτρεξε και εκμεταλλεύτηκε τη Δημοκρατία.
Αυτό το διαπίστωσε η Ντόρα, όταν πήγε με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ. Όταν τόλμησε και εγκατέλειψε τη φασιστική "θωράκιση" των εσωτερικών κομματικών διαδικασιών και "απευθύνθηκε" στον λαό. Ο λαός κατάλαβε αμέσως το σφάλμα της και την τιμώρησε. Από τις άγριες νύχτες σηκώθηκαν οι πολίτες, για να προλάβουν να τιμωρήσουν τη Ντόρα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα κατέρρεαν, προκαλώντας τεράστιες καθυστερήσεις στη διαδικασία και κανένας δεν έφευγε.
Μέχρι και οι γριές κατάλαβαν τις δυνατότητες των δημοκρατικών διαδικασιών και δεν τις άφησαν ανεκμετάλλευτες. Δεν επικαλέσθηκαν το ζάχαρο ή τα αρθριτικά, όπως συμβαίνει συνήθως στις εκλογικές διαδικασίες. Δεν απείχαν, όπως θα ήταν το φυσιολογικό για εσωκομματικές διαδικασίες. Συμμετείχαν, γιατί είδαν ότι η συμμετοχή έδινε κέρδη. Είδαν ότι η συμμετοχή τους έδινε τη δυνατότητα παρέμβασης. Μπορεί να μην επέλεγαν αυτόν που θα τους κυβερνούσε, αλλά μπορούσαν να τιμωρήσουν αυτόν που δεν ήθελαν ποτέ να τους κυβερνήσει. Άνθρωποι, οι οποίοι σήμερα δεν πήγαν να ψηφίσουν στις σοβαρότατες εκλογικές διαδικασίες της Δημοκρατίας μας, κάθισαν επί ώρες στις ουρές, περιμένοντας να ψηφίσουν στις αστείες διαδικασίες μιας κομματικής λειτουργίας.
Τα ίδια έπαθε και μια άλλη "δημοκράτισσα", που τόλμησε και ζήτησε την "εντολή" του λαού. Η κυρία του "δημοκράτη" Πάγκαλου. Επιχείρησε κι αυτή να εκμεταλλευτεί την "αδιαφορία" του λαού. Να εκμεταλλευτεί τη "χαλαρότητα" και την "αφέλειά" του. Με έναν ισχυρό κομματικό μηχανισμό πληρωμένων στελεχών θεώρησε ότι θα έπαιρνε εύκολα αυτά, τα οποία θα διεκδικούσε. Πίστευε ότι η αποχή των πολλών θα μετέτρεπε σε "πολλούς" τους λίγους που την ακολουθούσαν …Κι αυτή λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός την αντιλήφθηκε και την τιμώρησε. Συνειδητά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και υστερίες έκανε χρήση του δημοκρατικού του δικαιώματος και την έστειλε στο διάολο. Σε όλη την Ελλάδα η αποχή ήταν αυτή, που χαρακτήριζε την εκλογική διαδικασία και στη Σαρωνίδα η συμμετοχή ήταν αυτή που τη χαρακτήριζε. Το 80% άγγιξε η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές. Σηκώθηκαν οι Έλληνες από τους καναπέδες τους και πήγαν να τιμωρήσουν την αλαζονεία και τον φασισμό με την ψήφο τους. Αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να τιμωρήσουν και πήγαν. Αντιλήφθηκαν το άμεσο κέρδος. Το κέρδος, το οποίο δεν αντιλήφθηκαν για παράδειγμα οι Αθηναίοι, οι οποίοι είχαν να επιλέξουν μεταξύ του άχρηστου Νικήτα και του άχρηστου Καμίνη. Το κέρδος, το οποίο δεν αντιλήφθηκαν οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας …Οι πολίτες, οι οποίοι θεώρησαν πολύ ακριβό το "τίμημα" του καραγκιόζη Ψωμιάδη, για να τιμωρηθεί ο μνημονιακός Μπόλαρης.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο "αφελής" είναι ο λαός που απέχει; Κατάλαβε τον λόγο που  ωρύονται οι φασίστες. Αλίμονό τους αν αυτός ο λαός αντιληφθεί επιλογή, για να τους τιμωρήσει. Μέχρι να τη βρει, θα περιμένει. Μέχρι ν' ανακαλύψει τι τον συμφέρει, θα τους ανέχεται. Γι' αυτόν τον λόγο και εμείς δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι ειδικό για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο ένστικτό του λαού. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες όπου αντιληφθούν ότι μπορούν να "τιμωρήσουν", θα σπεύσουν να ψηφίσουν. Όπως απείχαν μαζικά, επειδή δεν τους συνέφερε να συμμετάσχουν, έτσι πιστεύουμε ότι θα σπεύσουν μαζικά να συμμετάσχουν, αν αντιληφθούν ότι κάπου τους συμφέρει η συμμετοχή.
Η δεύτερη Κυριακή σίγουρα δεν είναι σαν την πρώτη, εφόσον αλλάζουν τα δεδομένα, τα κριτήρια και άρα και το διακύβευμα των εκλογών. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες αυτό το αντιλαμβάνονται στον απόλυτο βαθμό. Πιστεύουμε ότι, όπου αντιληφθούν συμφέρον για τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, θα σπεύσουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση των προδοτών και των δοσίλογων …Την κυβέρνηση του ΔΝΤ και των τοκογλύφων. Ακόμα κι αυτοί, οι οποίοι δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, θα τρέξουν για να τιμωρήσουν αυτούς που μπορούν και πρέπει να τιμωρηθούν. Αν κάποιων η συνείδηση δεν αντέχει τον Τατούλη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα πάνε και θα τον καταψηφίσουν. Έτσι κι αλλιώς όσοι ήθελαν να τον ψηφίσουν το έχουν κάνει.
Αυτόν τον τρόμο της φασιστικής κυβέρνησης εκφράζει τώρα ο αγράμματος Ραγκούσης. Ο Ραγκούσης, ο οποίος προσπαθεί να εμφανίσει το άσπρο σαν μαύρο, για να εμποδίσει τον λαό να κάνει χρήση της δύναμής του. Να εμποδίσει τον λαό, ο οποίος έχει λόγο να τιμωρήσει την κυβέρνηση των δοσίλογων. Τρέμει η κυβέρνηση την αντίδραση του λαού στον δεύτερο και πιο σημαντικό γύρο των εκλογών για τις περιφέρειες. Τρέμει η κυβέρνηση και αυτόν τον τρόμο προσπαθεί να κρύψει με τον παραπλανητικό της λόγο. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο Ραγκούσης των χάμπουργκερ, ο οποίος υποτιμά τον λαό …Ο Ραγκούσης της σαγιονάρας. Τι είπε ο Ραγκούσης; Ότι …με την εκλογή της πρώτης Κυριακής "έληξε" για την κυβέρνηση το πολιτικό ζήτημα των εκλογών και ότι στη δεύτερη Κυριακή τα κριτήρια είναι πλέον αυτά, τα οποία αφορούν τα αυτοδιοικητικά και τον Καλλικράτη.
Αυτό είναι το απόλυτο λάθος. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Την πρώτη Κυριακή ο κόσμος αποφασίζει με κριτήρια αυτοδιοίκησης για το ποια πρόσωπα θα στείλει στους αυτοδιοικητικούς μηχανισμούς. Τα όποια πρόσωπα κρίνει αυτός ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν υπέρ των τοπικών κοινωνιών. Τη δεύτερη Κυριακή αποφασίζει με πολιτικά κριτήρια σε ποιους από αυτούς θα δώσει την πολιτική διαχείριση της αυτοδιοίκησης. Σε ποιους θα δώσει την εξουσία να συνεργάζονται με την κυβέρνηση του ΔΝΤ. Σε ποιους θα δώσει τη δυνατότητα να διευκολύνουν ή να δυσχεράνουν το προδοτικό έργο της κυβέρνησης του Εβραίου Γιώργου. Αυτό είναι το πολιτικό διακύβευμα της δεύτερης Κυριακής. Πόσο θέλει ή δεν θέλει ο λαός να "νομιμοποιήσει" την κυβέρνηση του μνημονίου. Πόσο θέλει ή δεν θέλει ο λαός να τον εμφανίζει ο Παπακωνσταντίνου στο LSE σαν "συμπαραστάτη" του. Πόσο θέλει ή δεν θέλει ο λαός να τον εμφανίζει ο Πάγκαλος σαν "συνδαιτυμόνα" στην αθλιότητα των φασιστών.
Απλά πράγματα… Το αν θέλει η Πελοπόννησος τον Τατούλη στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτό είναι θέμα αυτοδιοίκησης και έχει ήδη αποφανθεί. Το αν τον θέλει Περιφερειάρχη, αυτό είναι θέμα πολιτικής και γι' αυτό θα αποφανθεί την Κυριακή. Για σωστούς λόγους μπορεί κάποιος να τον ψηφίζει την πρώτη Κυριακή και για επίσης σωστούς λόγους μπορεί να τον καταψηφίζει τη δεύτερη Κυριακή. Δεν θα μας δουλεύει ο "καντινιέρης" του "τραίνου" …Κάνε αυτό που ξέρεις ρε Ραγκούση και άστα τ' άλλα …Πιάσε δύο μπιφτέκια και μια πατάτες και άσε τις κουβέντες. Αν θέλαμε ν' ακούσουμε πολιτική ανάλυση, πολιτικούς θ' ακούγαμε και δεν θα φωνάζαμε τον καντινιέρη …Πάρε παραγγελίες από τους "γραμμένους" και άσε τις εξυπνάδες …Ζίκο της πολιτικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

72 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΑΠΟΧΗ. Είναι σωστή ή λάθος μια τέτοια επιλογή του λαού;


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289493269751#c3552358845382216865'> November 11, 2010 at 6:34 PM

  ΒΑΣΙΚΑ Κ.ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Ή ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΧΗ. ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ.

  ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289494708652#c8213596567027952655'> November 11, 2010 at 6:58 PM

  Ένα ακόμα εξαιρετικό και εύστοχο άρθρο του Κυρίου Τραιανού.... Τα συγχαρητήρια μου.

  Διαβάστε αν θέλετε επίσης και ενα προσωπικό άρθρο για το εν λόγω ζήτημα εδω :

  http://meta-ta-fysika.blogspot.com/2010/11/blog-post_3020.html

  Να είστε καλά

   

 3. Perseas Ellanios
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289500673058#c5010267711864786849'> November 11, 2010 at 8:37 PM

  Λες και τα πήρες Τραϊανέ όλα όσα γραφεις από το κεφάλι μου. Αυτά φωνάζω και εγώ τώρα και κάτι χρονια και παροτρύνω στην αποχη. Αποχη σημαίνει απαξίωση στο όλο φασιστικό τσίρκο, που το αποκαλούν παραπλανητικά δημοκρατία, σημαίνει άρνηση νομιμοποίησης του, σημαίνει αφύπνιση, σημαίνει ότι οι Έλληνες ξεκινάν την ανατροπή των τσομπάνηδων και καταστροφή των στανών τους. Θα το τυπώσω το άρθρο και μοιράσω σε όσους πόλους.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289501478764#c272984765453755103'> November 11, 2010 at 8:51 PM

  Αφού φοβούνται την αποχη, πρέπει να δίδουν ψευδη στοιχεια για το μέγεθος τις και ποσοστό τις, η οποια είναι πολύ μεγαλύτερη.Ίσως να ξεπερνά και το 60% και σύντομα θα ψηφίζει μονο ένα 10% τους τσομπάνους και τις στάνες τους.

  Έχομε επομένως εν τι γενέσει ένα γνήσιο δημοκρατικό λαϊκό ανατρεπτικό κίνημα, το οποιο πρέπει να συντονισθεί και οργανωθεί, για την δημιουργία τις δημοκρατίας των εκκλησιών του δήμου, τις πραγματικής γνήσιας δημοκρατίας των Eλλήνων.

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289511477233#c1977676638862432999'> November 11, 2010 at 11:37 PM

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε τους φίλους (και δυνάμει ψηφοφόρους) του Ε.Α.Μ. Β΄;

  Υ.Γ. Μήν σπεύσετε να με χαρακτηρίσετε είτε πράκτορα είτε προβοκάτορα!!!!Αφελή, ίσως!!

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289515303900#c6508297806798306120'> November 12, 2010 at 12:41 AM

  Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ
  ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

  Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΥΣΗ «ΝΤΟΡΑΣ-ΓΙΩΡΓΟΥ»!

  Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
  ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ,
  ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ «ΜΠΟΥΤΑΡΗ»;

  ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ;

  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ, 1912-2012
  ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,
  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ,
  ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

  www.NOIAZOMAI.net


  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289516392705#c564278387497446245'> November 12, 2010 at 12:59 AM

  ΠΡΟΣΟΧΗ

  ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ - ΣΙΟΝΤΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

  ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ Ο ΑΓΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΚΑΣ ΤΖΑΚΡΗ

  Χωρίς καμία συστολή οι δεδηλωμένες ανθελληνικές δυνάμεις και τα μακρύ χέρι της εχθρικής πρππαγάνδας στην Πέλλα, έχουν κάνει τις επιλογές τους... Με ένα κείμενο ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, οι γυφτοσκοπιανοί απόγονοι ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, προτρέπουν στην στήριξη του αμφιλεγόμενου Δημάρχου Γιάννη Σιόντρα που στο πρόσφατο παρελθόν απομάκρυνε τις προτομές των Μακεδονομάχων από το κέντρο της Έδεσσας.

  Στο μπλόγκ belomorska το οποίο διαχειρίζεται γνωστή ΟΧΙΑ γένους θηλυκού, από την περιοχή της Έδεσσας, σε ένα κείμενο τόσο σιχαμένο που χαρακτηρίζει ακόμη και τον Άγρα συμμορίτη και αντιμακεδόνα και αναφέρει ως "αμφιλεγόμενο" το μνημείο για τους Ποντίους, αναφέρεται χαρακτηριστικά κλείνοντας:

  "...Οι ακτιβιστές μακεδόνες του Δήμου Έδεσσας κρούουν τον κώδωνα του εκφασιστικού κινδύνου και προειδοποιούν για τις συνέπειες εκ μέρους των ιδεολογικών απογόνων, αυτών οι οποίοι πότιζαν με ρετσινόλαδο τους αθώους παππούδες μας και κατόπιν τους έστελναν εξορία στα ξερονήσια…
  Για αυτό καλούν σε συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης σε ένα μέτωπο απώθησης της ακροδεξιάς υπερεθνικιστικής λαίλαπας, η οποία ήδη προετοι-μάζει μέτρα προγραφών και διώξεων στη πόλη της Έδεσσας.
  Για τους παραπάνω λόγους και με τις προαναφερθείσες ενστάσεις είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιλογή του Γιάννη Σόντρα αποτελεί την καλύτερη από τις δύο προτάσεις για το μέλλον της Έδεσσας."

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ
  belomorskamacedonia.blogspot.com/

  ΚΑΙ ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ google ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ.

  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ -ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289523143621#c3649186966360753960'> November 12, 2010 at 2:52 AM

  ..............ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ " ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ " ?
  Η.............ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ " ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ " ?
  .............ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ CHAVEZ ΣΕ NEW GREEK VERSION ???

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289552752195#c32296871915485672'> November 12, 2010 at 11:05 AM

  Συνέλληνες, ΑΠΕΙΧΑ απο "το ιερόν μου" καθήκον,θέλοντας να αποδοκιμάσω το υπάρχον πολιτικό σύστημα ως φασιστικό και κατα συνέπεια να καταδικάσω τις ΔΗΘΕΝ δημοκρατικές διαδικασίες που μου παρέχει ως πολίτη της χώρας.
  Η αποχή , όσο δεν υπάρχει δημοκρατία,δεν είναι και αδιαφορία -όπως τους συμφέρει να την παρουσιάζουν..
  Είναι αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος.
  Αντιθέτως
  με το να συμμετέχεις στις εκλογικές διαδικασίες που σου παρέχει ένα σάπιο σύστημα , ψηφίζοντας ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ, σημαίνει οτι συναινείς στο εξής: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ σου δίνει την δυνατότητα να εκλέξεις τους καλύτερους που επιθυμείς, αλλά εσύ για τους δικούς σου λόγους ψηφίζεις ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ.
  συμπερασμα: Σε ένα πράγματι δημοκρατικό πολίτευμα η αποχή σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αδιαφορια.
  Σήμερα όμως που όλοι γνωρίζουμε οτι βιώνουμε ένα μη δημοκρατικό πολίτευμα, ένα καθεστώς βίας και νοθείας η αποχή πιστεύω οτι είναι γι αυτούς ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ασχέτως αν κάνουν οτι δεν το καταλαβαίνουν...
  Καταλαβαίνουν και πολύ καλά μάλιστα..
  Φιλικά Υπατία

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289557413662#c8024689465339517737'> November 12, 2010 at 12:23 PM

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Μεθοδεύουν αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

  Χιλιάδες λαθρομετανάστες ψηφίζουν με ένα «μπακαλόχαρτο» χωρίς να είναι καν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους
  Άπειρες καταγγελίες από εκλογικούς μας αντιπροσώπους, αλλά και απλούς πολίτες των Αθηνών, δεχόμαστε από το πρωί για οργανωμένη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα, χιλιάδες λαθρομετανάστες από Μπαγκλαντές , Πακιστάν κλπ προσέρχονται μαζικά στα εκλογικά τμήματα και ψηφίζουν χωρίς να είναι καν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Στις ενστάσεις που υποβάλλουν οι επόπτες του συνδυασμού μας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι απαντούν πως οι εν λόγω αλλοδαποί διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα, εννοώντας ένα «μπακαλόχαρτο» με την σφραγίδα του υπουργείου εσωτερικών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφει ψευδή προσωπικά στοιχεία. Ουδείς εκπρόσωπος άλλου συνδυασμού αντιδρά στην οφθαλμοφανή νοθεία. Τα έχουν βρει μια χαρά μεταξύ τους και κοινό τους μέλημα είναι η εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων από τους λαθρομετανάστες και όχι από τους Έλληνες.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289558211667#c1677517038781933819'> November 12, 2010 at 12:36 PM

  Μυστική επίσκεψη Παπανδρέου στην Κομοτηνή και σύσκεψη με πέντε Υπουργούς ενόψει της δεύτερης Κυριακής

  Μυστική επίσκεψη στην Κομοτηνή φέρεται να πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δύο μέρες μετά την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Φωνής».
  Την επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το γεγονός της ήττας του ΠΑΣΟΚ στους 4 εκ των 5 Νομών της Περιφέρειας.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289558525900#c7451918880819626932'> November 12, 2010 at 12:42 PM

  ATATÜRK: 72 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Δεν ξεχνάμε...

  Το Τουρκικό Έθνος σήμερα πενθεί την 72η επέτειο του θανάτου του Μεγάλου Ηγέτη και Ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Mustafa Kemal Atatürk.

  Αφιερωμένο στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσαλονίκης Γ.Μπουτάρη και στους θιασώτες της Ελληνοτουρκικής Φιλίας,στους Οθωμανολάγνους και Τουρκολάγνους. Σε όλους αυτούς που ξεχνούν το ποιός ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ (υπο τις εντολές του διαπράχθηκε η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου), Σε όλους αυτούς που ξεχνούν πως ο Κεμαλισμός θεωρεί τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες κίνδυνο για τη «συνoχή» και την «ασφάλεια» του τουρκικού έθνους. Σε όλους αυτούς που ξεχνούν οτι ο Βάρβαρος Τουρκος Λεηλάτης Κατακτητής κατέχει 37% Ελληνικής Γής και επιβουλεύεται Θράκη και Αιγαίο.

  Διαβάστε περισσότερα » infognomonpolitics.blogspot.com

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289560212138#c286802512642299501'> November 12, 2010 at 1:10 PM

  Τη νοθεία την κάνουν ολοφάνερα...
  Φοβούνται την αποχή..
  Μας εκβιάζουν οι φασίστες να πάμε να ψηφίσουμε....
  θέλουν τη ψήφο μας, θέλουν τη συναίνεσή μας στον καταστροφικό Καλλικράτη.
  Υπατία

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289561616490#c8503895497102445702'> November 12, 2010 at 1:33 PM

  Νομίζω αυτά τα δύο τελευταία αρθρα του κ.Τραϊανού θα έπρεπε να είχαν διαδωθεί εδώ και πολυ καιρό όχι την τελευταία στιγμή και ειδικά λίγες μέρες πρίν την δεύτερη ψηφοφορία. Επρεπε να ετοιμαστεί ο λαός, να διανεμιθούν τα δύο αυτά άρθρα μαζί με τις πληροφορίες σε μερικά σχόλια σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας ταχυδρομικώς και με το χέρι. Αλλά οι Ελληνες πάντα της τελευταίας στιγμής.

  Το θέμα είναι ότι απομένουν μόνο δύο μέρες έως την δεύτερη ψηφοφορία και τα πρόβατα έχουν ακόμα παρωπίδες και δυστυχώς θα πάνε και πάλι να ψηφίσουν χωρίς να καταλαβαίνουν την καταστροφή που θα προκαλέσουν με αυτή τους την πράξη.

  Το μεγάλο πρόβλημα είναι όπως πάντα αυτό της νοθείας, αν δεν είναι οι Ρωσοπόντιοι του Σημίτη, θα είναι οι Πακιστανοί του Παπαεβραίου. Αν υπάρξει όμως μαζική αποχή των Ελλήνων σαν διαμαρτυρία για την φασιστική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την εισβολή και ελληνοποίηση των αλλοδαπών, την καταστροφή του στρατού μας, το ξεπούλημα της πατρίδας μας θα τους αποδυναμώσουμε και θα είναι πολύ ποιό εύκολο να τους αποτελειώσουμε.

  Πως και με ποιό τρόπο θα ενώσουμε όλους τους Ελληνες αύτή την Κυριακή στην αποχή; Αυτό είναι το ζητούμενο. Κάποιος, κάποιοι πρέπει να συγκεντρωθούν και να πάρουν στρατηγικές θέσεις και αποφάσεις πολέμου.
  Είμαστε σε πόλεμο συνέλληνες.
  Ειτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να αγωνιστούμε για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας. Καιρός για περαιτέρω σκέψη δεν υπάρχει πλεόν.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289561803398#c2206802256807236194'> November 12, 2010 at 1:36 PM

  Γράφετε κ Τραιανού :Τη δεύτερη Κυριακή αποφασίζει με πολιτικά κριτήρια σε ποιους από αυτούς θα δώσει την πολιτική διαχείριση της αυτοδιοίκησης. Σε ποιους θα δώσει την εξουσία να συνεργάζονται με την κυβέρνηση του ΔΝΤ. Σε ποιους θα δώσει τη δυνατότητα να διευκολύνουν ή να δυσχεράνουν το προδοτικό έργο της κυβέρνησης του Εβραίου Γιώργου.

  Ερώτηση:Πιστεύετε αλήθεια κ Τραιανού οτι θα υπάρξουν κάποιοι που θα δυσχεράνουν το προδοτικό έργο της κυβέρνησης?

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289563018514#c8520537789953444122'> November 12, 2010 at 1:56 PM

  Βέβαια κανείς δεν διερωτήθηκε γιατί δημοτικές εκλογές τώρα;

  Γιατί εν μέσω καταστροφικής για την Ελλάδα οικονομικής κρίσης,
  θρασύτατης παράβασης εθνικών δικαιωμάτων από τους Τούρκους,
  ενώ γίνεται ταχύτατος επικοισμός της Ελλάδας
  αποτέλεσμα εχθρικής εισβολής αλλοδαπων στον Ελληνικό χώρο από Τουρκία (αυτή την στιγμή είναι παγκόσμια είδηση Breaking News-Greek police find 143 immigrants crammed into road tanker)
  γιατί χρειάζονταν οι δημοτικές εκλογές;
  Για ποιό λόγο πρέπει η Ελλάδα να διαμοιραστεί σε 13 καινούργιες περιοχές;
  Ποιό σκοπό εξυπηρετεί η μοιρασιά της Ελληνικής επικράτειας;

  Αλλά τα πρόβατα δεν κάνουν ερωτήσεις, δεν σκέπτονται
  απλά ακολουθούν.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289564537424#c6861606028152101686'> November 12, 2010 at 2:22 PM

  Αφγανοί ψηφίζουν Καμίνη
  Με ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στα χέρια

  greekalert.com

  Αυτός είναι ο Καμίνης!
  "Αφήστε του λαθρομετανάστες να μπαίνουν ελεύθερα στην Ελλάδα"
  4athens.blogspot....

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289569093733#c6735627560201943847'> November 12, 2010 at 3:38 PM

  Σε συνέχεια του σχολίου 10

  Μερικά κόμματα κάνουν τα πάντα για να βρούν ψηφοφόρους. Έτσι είδαμε σήμερα σε πολλά εκλογικά τμήματα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Βλέπαμε λοιπόν αυτά τα άτομα να καλούν με το κινητό τους και έπειτα από λίγο να φτάνουν Πακιστανοί, ιδίως, για να ψηφίσουν. Τους περίμεναν έξω από τα εκλογικά κέντρα, τους έπαιρναν από το χέρι και τους πήγαιναν στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν, αφού αυτοί δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν. Μην μου πείτε τώρα πως ψήφισαν, είχαν το ψηφοδέλτιο έτοιμο στην τσέπη.
  Αφού τους άφηναν έξω από το εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν τους έλεγαν "έξω θα είμαι να με βρείς". Τώρα τι άλλο ήθελαν να πουν μετά έξω ποιος ξέρει...

  Περισσότερα:
  http://www.thermopilai.org/content/oi-anthellenes-sunekhizoun-ergo-tous-organonontas-tous-lathrometanastes-psephophorous

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289573078659#c8247313382026536105'> November 12, 2010 at 4:44 PM

  θεωρω πωs με καλυπτει πληρωs το κειμενο για την αποχη και γιατιΕΠΡΕΠΕ να
  λαβει χωρα|το στελνω και σαν απαντηση σε αυτουs που με το ζορι ηθελαν να ψηφισω καποιο απο τα υπαρχοντα ερπετα στα ελεεινα τουs ψηφοδελτια!
  ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ
  ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η
  ΗΛΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΓΩ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ!!!!

   

 20. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289579641375#c5406595991519854868'> November 12, 2010 at 6:34 PM

  Αγαπητέ Παναγιώτη, επίτρεψέ μου…
  Πολλές φορές έχεις γράψει για τους πανέξυπνους Έλληνες και διάφορα παρόμοια. Το πιστεύω ότι δεν το κάνεις για "γλείψιμο". Πρόσεχε όμως, γιατί μπορεί και να παρεξηγηθείς. Κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς γιατί θυμίζεις τους πολιτικούς, οι οποίοι μπορεί με τις πράξεις τους να υποτιμούν προκλητικότατα τον ελληνικό λαό, αλλά με τα λόγια τον εκθειάζουν… Έχετε βέβαια κάποιες μικρές διαφορές… Και το πιο βασικό: Τα μπινελίκια δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό, μπορεί και να βλάψουν, αλλά και το συνεχές "χάιδεμα των αυτιών" βλάπτει.
  Επίσης, γράφεις "Έχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο ένστικτό του λαού". Πώς γίνεται και έχετε τέτοια εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό; Πού είναι αυτός ο λαός τον οποίο εμπιστεύεστε; Ίσως τώρα, που άρχισε να ζορίζεται, να ξυπνήσει και να γίνει άξιος εμπιστοσύνης. Μέχρι τώρα; Μέχρι τώρα κοιμόταν ή παρίστανε τον κοιμισμένο. Φαντάζομαι ότι η πλειοψηφία του παρίστανε την κοιμισμένη, επειδή αυτό προέτρεπαν τα λαμόγια ώστε να βολεύονται όλοι. Το πιστεύω ότι θα ξυπνήσει ο ελληνικός λαός, δηλαδή, θα καταλάβει ό,τι οι κουτοπονηριές τελικά αποβαίνουν εις βάρος του. Το ζητούμενο είναι πότε. Μακάρι να κάνω λάθος που σας αμφισβητώ. Μακάρι να είναι ήδη ξύπνιος, άλλα εξαιτίας της πρότερης "αγκύλωσης" να μην τού φαίνεται ακόμα και τόσο. Πάντως, ευτυχώς υπάρχουν σαφή δείγματα ότι έχει αρχίσει να ξυπνάει. Αρκεί να μην μείνει για πολύ στο χουζούρι…

  Στο θέμα μας.
  Και μόνο που βλέπουμε τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους να "χτυπιούνται κάτω" προκειμένου να πάει ο κόσμος να ψηφίσει, σημαίνει ότι πρέπει να απέχουμε. Και μετά τι θα γίνει, είναι το εύλογο ερώτημα. Ό,τι και να γίνει, χειρότερα από αυτά που γίνονται δεν θα είναι. Μπορεί και να έχουμε "μπερδέματα", μέσα από τα οποία, όμως, κάποτε θα ξεμπερδέψουμε από το φασισταριό των διαπλεκομένων. Βέβαια, ίσως τότε μπλέξουμε με άλλα… Όπως και να ’χει, είναι προτιμότερο από το να παραμείνουμε στα σημερινά δεδομένα. Άλλωστε, δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτε. Εννοώ πως δεν έμειναν και πολλά ακόμα να χάσουμε.

  Περσέα, Υπατία, έτσι όπως τα λέτε είναι. Ίσως μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποιος που πρέπει να τιμωρηθεί, όπως λέει ο Παναγιώτης και έκανε ο OPTIMUS, αξίζει να πάει κανείς να ψηφίσει, έστω και με μισή καρδιά.

  @ Ανώνυμο 16
  Εσύ, που διερωτήθηκες γιατί δημοτικές εκλογές τώρα, ξέρεις τίποτε και δεν μας το λες; (Δεν το λέω ειρωνικά.) Πέρασαν ακριβώς 4 χρόνια από τις προηγούμενες, φίλε μου.

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289580406755#c7931087063641677690'> November 12, 2010 at 6:46 PM

  EKLOGES 4/10/2009 - Ellas - Vasilis Papakonstantinou [Photoclip] http://www.youtube.com/watch?v=jSvJEpcvthQ&feature=related

   

 22. Believer
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289580475700#c8271725012423569971'> November 12, 2010 at 6:47 PM

  Χαίρομαι πού έδώ καί καιρό έχω βρεί τό ίστολόγιό σου Παναγιώτη Τραϊανού καί διαβάζω τή συγκροτημένη σκέψη σου. Μπορεί νά μήν συμφωνώ μέ όλα άκόμη, όμως έχω μάθει πολλά άπό σένα καί χρησιμοποιώ καί κατά κάποιο τρόπο τή σκέψη σου όταν μέ όδηγεί σέ συμπεράσματα. Στό θέμα τής άποχής είμαι μέχρι σήμερα κάθετος ότι δέν είναι ύπεύθυνη πράξη. Τώρα όμως βλέπω ότι είμαι μάλλον άφελής, κι ότι σημασία δέν έχει άν άλλάζεις θέση αλλά νά μήν ταυτίζεσαι μέ τούς έχθρούς σου. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνω τί πρέπει νά κανω στό Δήμο Αθηναίων πού ψηφίζω. Είχα διατυπώσει πάντως μιά άποψη θετική γιά τήν άποχή στό ίστολόγιό μου σημεία τών καιρών www.pointsoftimes.blogspot.com ότι συμφωνούσα μέ μιά άποχή προσχεδιασμένη, όργανωμένη, μέ συγκεκριμένους στόχους καί τρόπους, δηλαδή άναγκαστική λειτουργία όμάδας διάσωσης. Έγώ δέν είμαι τόσο πολύ άναλυτικός λειτουργώ πιό πολύ μέ τό συναίσθημα καί σχολιάζω δέν άναλύω. κάνω όμως τήν πρόταση νά πάρει καί άλλες μορφές ή άποχή προκειμένου νά γκρεμίσουμε τούς σάπιους. Ομολογώ ότι μέ πειράζει ή άποχή τών ρέμπελων τών βολεμένων τών άνεύθυνων καί είχα στενέψει τά όριά της. Θεωρούσα ότι άφορούσε τή νεολαία καί ότι τά περιμένουν όλα άπό μάς. Μήπως γέρασα πρόωρα;

   

 23. ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289581104509#c8332744785497286837'> November 12, 2010 at 6:58 PM

  Άλλη μία καταπληκτική πολιτική ανάλυση από εσάς κ. Τραϊανού, προς γνώσιν όλων των Ελλήνων που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια φαίνεται σαν να ξεχνάνε εύκολα αυτά για τα οποία γεννήθηκαν...
  τα κείμενα σας, όπως πάντα, μπορούν και φωτίζουν τους κοινωνικό-πολιτικούς δρόμους, ενώ θαυμάζω την διαύγεια και την οξυδέρκεια σας.

  Τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο,η αποχή για μια υγιή δημοκρατία μπορεί να είναι επιζήμια, σε ένα αποσαθρωμένο πολιτικό σύστημα μπορεί να αποβεί καταλύτης για την έξοδό μας από αυτό.
  Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που συγκρίνουν τα ποσοστά της αποχής των τελευταίων εκλογών, με την αποχή που παρατηρείται στις αμερικανικές εκλογές και που ποτέ δεν συνέδραμε στο να αλλάξουν τα πολιτικά πεπραγμένα;
  Ευχαριστώ!

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289581776578#c3209763964001343262'> November 12, 2010 at 7:09 PM

  ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ. ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ.
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ; ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ; ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΤΟ ΔΝΤ; ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΩΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΤΟΥ;
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ.

  λίγες σοφές κουβέντες από τους προγόνους μας.

  "Κάκιστος άρχων, ο άρχειν εαυτού μη δυνάμενος"

  το οποίο σε νέα ελληνικά:

  Ο χειρότερος άρχων είναι αυτός, ο οποίος

  δεν δύναται να εξουσιάση τον εαυτόν του.

  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ  "Πονηρά φύσις, εξουσίας επιλαμβανομένη,

  δημοσίας απεργάζεται συμφοράς."  Δηλαδή: Ενας κακός χαρακτήρας,

  αναλαμβάνων εξουσίαν,

  προκαλεί δημοσίας συμφοράς.

  ΑΙΣΧΙΝΗΣ

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289582781808#c1932417647134356006'> November 12, 2010 at 7:26 PM

  Για να πάει μπροστά τούτος ο τόπος!
  http://www.youtube.com/watch?v=Tg_VlV1wmBc&feature=player_embedded

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289590340975#c3505298277614022274'> November 12, 2010 at 9:32 PM

  καλε μου συμπατριωυη 24 ποσο δικιο εχεις!!!!ζουμε τη φασιστικη χουντα του παπαεβραιου και οι εκλογες ειναι μια ιλατροτραγωδια,μαλλον περισσοτερο τραγωδια,οταν βλεπεις τα φαινομενα της νοθειας και την προσελευση ενος μερους πλυθυσμου,σε μια ψηφοφορια που θα αποβει στην περαιτερω διαλυση της πατριδας μας και της ζωης μας!!!η χουντα του τζεφρυ(γιωργακη)ετοιμαζει την καταραμενη καρτα του πολιτη,την οποια ξεκινησε πιλοτικα απο τους αστυνομικους και η οποια περιεχει σε τσιπ, ο λ α τα προσωπικα δεδομενα,φορολ/κα,καταθεσεις,δανεια,οφειλες παντου,ιστορικο ασθενειων,εως σεξουαλικες προτιμησεις!!!καποιοι εκ των αστυνομικων την αρνηθηκαν,εκαναν προσφυγες στο στε και αναμενεται αποφαση.Η δε καρτα,θα ειναι ο προπομπος του σφραγισματος!!!! τουτεστιν η α π ο λ υ τ η αλλοτριωση της ανθρωπινης υπαρξης,ο απολυτος εξευτελισμος του ανθρωπου που τον καταντα ενα ζ ω ο παρακολουθουμενο σε κ α θ ε του κινηση,σε καθε του προσωπικη στιγμη!!!!!! ολα αυτα τα...προοδευτικα,τα οποια σιγουρα ξερετε,ετοιμαζει για την ελλαδα ο μεγαλυτερος προδοτης μετα τον εφιαλτη!!!!!!!!!!!Συμπατριωτες,ετοιμαστειτε για μαχες!!!!!!!!!! ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΔΑΝΑΗ

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289590562175#c5635951748400171252'> November 12, 2010 at 9:36 PM

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΗ ΣΩΣΤΑ ΤΟ 'ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ' ΔΑΝΑΗ

   

 28. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289595428418#c6455464390928400513'> November 12, 2010 at 10:57 PM

  Το δάσος καίγεται για τα καλά, όμως είναι πανεύκολο να σωθούν πολλά δέντρα, που θα δώσουν καρπούς και σπόρους…

  Αγαπητοί φίλοι, που "φαγωθήκατε" –όχι άδικα– για έργα πέρα από τα λόγια, κάνετε αυτά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας κάθε μέρα; Ρωτάω.
  Προτού μείνουμε όλοι μας με τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια στα χέρια, προτού πάρουμε όλοι μας θέση στις ουρές των συσσιτίων, ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά εκεί που σας παραπέμπω, μην τυχόν και σας διαφεύγουν κάποια πράγματα. Απευθύνομαι τουλάχιστον σε όσους δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_16.html
  Σχόλια 5, 11, 20 (αναλυτικότερα για το 20: 17-19)

   

 29. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289601807421#c8574164448231462938'> November 13, 2010 at 12:43 AM

  Την περασμένη Κυριακή δόθηκε η ευκαιρία σ΄ όλους εμάς να τοποθετηθούμε έμμεσα πλην σαφώς έστω και εκ των υστέρων , για την προσφυγή της Κυβέρνησης της χώρας μας στον Μηχανισμό Στήριξης . Ο τρόπος τοποθέτησής μας ήταν απλός . Ουσιαστικά με ψήφιση των υποψηφίων Περιφερειαρχών που είχαν την στήριξη της Κυβερνητικής Παράταξης δηλώναμε την συμφωνία μας με την προσφυγή. Με τη καταψήφιση των παραπάνω υποψηφίων , εκφράζαμε την διαφωνία μας.
  Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ας δούμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας :
  Το 19,5 % ψηφίζοντας υποψηφίους υποστηριζόμενους από τη Κυβερνητική Παράταξη , δήλωσε συμφωνία με τη προσφυγή.
  Το 36 % καταψηφίζοντας τους παραπάνω υποψηφίους , δήλωσε διαφωνία με τη προσφυγή.
  Το υπόλοιπο 44,5 % είτε με αποχή είτε με ψήφιση άκυρου-λευκού , επέλεξε να μη πάρει καμία θέση , όσον αφορά τη προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.
  Όλα τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα, επειδή είναι αριθμοί και δεν επιδέχονται καμία υποκειμενική διασαφήνιση.
  Το τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί , ο καθένας μπορεί να επιχειρηματολογήσει όπως επιθυμεί.

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289604552229#c5647210209457691235'> November 13, 2010 at 1:29 AM

  ΔΗΜΟΚΡΙΤΕ
  ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ 19.5% ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
  ΕΞΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289735109929#c3693157404082619696'> November 14, 2010 at 1:45 PM

  οι καταστροφεις της πατριδας γλεντουν και πινουν σαν τους βρυκολακες το αιμα του λαου. θα αφανισουν και μας και τα παιδια μας. εχουν παραδωσει την πατριδα μας στους τοκογλυφους και στους αλλοδαπους εγκληματιες. μετα τις εκλογες με την συνθηκη σεγκεν παραδιδουν το λαο θυσια στην νεα ταξη και στον θεο τους τον μαμωνα. κ.τραιανε γραψε για την σεγκεν και την καρτα του πολιτη και συνδιασε το με την εικονα στην ιστοσελιδα εδω, του εβραιου που κανει το σατανικο συμβολο. το ιδιο συμβολο που κανουν οι παγκοσμιοι ηγετες και τα δουλικα τους.μετα τις εκλογες παραδιδουν το ονομα μακεδονια στους σκοπιανους.μετα τις εκλογες αυτονομηση μακεδονιας,θρακης και κρητης.
  μετα τις εκλογες συν τις χιλιαδες λαθρομεταναστων που μπαινουν καθημερινως, θα γεμισουμε εκ νεου απο αλβανοτουρκους νομιμα πλεον.το χρεος ανεβαινει αλλα δεν υπαρχει ανακαμψη ουτε αναπτυξη. ολα φαληριζουν και κλεινουν.

  εκλογες; ποιες εκλογες; ο λαος βρισκεται αναμεσα στην σκυλα και στην χαριβδη. αν δεν εινα ο ενας προδοτης θα ειναι ο αλλος προδοτης. ο καμινης εβγαλε φυλλαδιο στα αραβικα και θελει να κανει υπεραγορες οπου οι αλλοδαποι θα πουλανε τα κλεμμενα απο τους ελληνες, ο σγουρος ελληνοποιουσε στο δημαρχειο 700 αλλοδαπους ημερησιως. το πασοκ μυστικες συμφωνιες στην θρακη και νομιμοποιηση μουφτιδων. ελεος. οι εκλογες αυτες ειναι κωμωδια. ειναι ενα παιγνιδι. μην υποστηριξετε το συστημα.
  αν οχι αποχη τοτε ψηφιστε εναντιον τους να τους κανετε να τρεμουν. αν θελουν παιγνιδακια ας παιξουμε και μεις πολιτικα και εκβιαστικα.
  αυτη την στιγμη το τελευταιο χαρτι που εχει να παιξει ο ελληνικος λαος ειναι ενα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. τιποτα αλλο δεν υπαρχει. και μην ξεχναμε. παντα ρεει και ουδεν μενει ειπε ο ηρακλειτος. τιποτα δεν μενει σταθερο. ολα αλλαζουν.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289736347306#c305346134269766936'> November 14, 2010 at 2:05 PM

  ῾Τι είπε ο Ραγκούσης; Ότι …με την εκλογή της πρώτης Κυριακής "έληξε" για την κυβέρνηση το πολιτικό ζήτημα των εκλογών και ότι στη δεύτερη Κυριακή τα κριτήρια είναι πλέον αυτά, τα οποία αφορούν τα αυτοδιοικητικά και τον Καλλικράτη.῾

  Γιατί διαχωρίζει ο Ραγκούσης τις δύο ψηφοφορίες στις δημοτικές εκλογές; Αν πολιτικά πήρε το πασόκ 19,5% την πρώτη Κυριακή, όπως γράφει ο Δημόκριτος, τι σημαίνει; μήπως ότι ο λαός τους καταψηφίζει ως κυβέρνηση, μήπως ότι η κυβέρνηση δέν έχει πλέον την νομική βάση να κυβερνά; που είναι οι δικαστές; και γιατί πανηγυρίζουν; Αν η δεύτερη Κυριακή είναι για τον Καλλικράτη και την αυτοδιοικηση, όπως λεει ο Ραγκούσης, πάλι για την κυβέρνηση και τα κόμματα δεν είναι αφού δικοί τους άνθρωποι είναι υποψήφιοι; αν όχι γιατί έγιναν όλες αυτές οι μυστικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις του πασόκ ειδικά στην Θράκη;

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289742027856#c5291467728256328668'> November 14, 2010 at 3:40 PM

  Aγαπητε φιλε 32 και ολοι οι προηγουμενοι σεβαστοι συμπολιτες μου,ενα ειναι το μοιραιο γεγονος!!!:Αυτοι οι δοσιλιγοι που εναι πανω,θα χρησιμοποιησουν το `οποιο ποσοστο αποκομισουν απο τις ανιερες αυτες εκλογες και θα συνεχισουν την καταστροφη!!!Η αποχη θα ε π ρ ε π ε να ηταν συνολικη,γιατι βασει του...εκλογικου τους νομου,αυτοι που θα εχουν πλειοψηφια,θα διατυμπανιζουν πως πηραν ταχα νεα εντολη,συνεχισης του ξεθεμελιωματος της πατριδας!ετοιμαστειτε για α γ ω ν ε ς,γιατι ακομα και το ψωμι,οι αλητες αυτοι,θα το κανουν ειδος πολυτελειας!!!!θυμηθειτε το και μαζεψτε τα ψυχικα σας αποθεματα,γιατι τα ψεμματα τ ε λ ει ω σ α ν και εφτασε η ωρα των α γ ω ν ω ν!!!!!!!!!!!!!!!ειμαστε ε λ λ η ν ε ς!!!!!!μην το ξεχνατε αυτο ΔΑΝΑΗ

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289744755210#c7380723355213563063'> November 14, 2010 at 4:25 PM

  Πόσο δίκιο έχεις Δανάη. Χρειάζεται συντονισμός και κοινή προσπάθεια. Πρέπει ο κόσμος έξω από τον ιστό να πληροφορηθει τι μέλλει γενέσθαι αλλοιώς θα πιαστούν στην παγίδα. Πολλοί άνθρωποι που είχαν πρόσβαση στον ιστό τώρα δεν έχουν λόγω ανεργίας. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να μεταδίδονται πληροφορίες διότι το μόνο που έχει ο λαός είναι η πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης. Οι λύκοι με τα προσωπία πρόβατου. Βλέπω συνταξιούχους να ψάχνουν στα σκουπίδια. Στα συσσίτια πληθαίνουν οι ουρές. Τα μικρά ελληνόπουλα σκέφτομαι. Τι ζωή τους ετοιμάζουμε.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289745422351#c6504769671564888319'> November 14, 2010 at 4:37 PM

  Ανίκανοι και ανέντιμοι πολιτικάντηδες, η οργή του λαού θεριεύει.

  ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ-

  1) Οι άνθρωποι ομολογούν πλέον ότι στην ουσία κατάντησαν εντολοδόχοι των Διεθνών Τοκογλύφων Δανειστών!
  2) Λένε ψέμματα, απροκάλυπτα και για το χρέος και για την ανάκαμψη,
  3) ομολογούν ότι τα μέτρα που πήραν καμία σχέση δεν έχουν με τη φοροδιαφυγή και ότι χτύπησαν καίρια τους πλέον αναίτιους της κρίσης, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και όλους τους χαμηλούς ή και μεσαίους εργαζόμενους, του δημόσιου τομέα, !

  Διαβάστε περισσότερα »
  infognomonpolitics.blogspot.com

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289746110314#c7635809109725729261'> November 14, 2010 at 4:48 PM

  Ανίκανοι και ανέντιμοι πολιτικάντηδες, εκεί μας καταντήσατε. Να πάμε μετανάστες στην Τουρκία!

  Ελληνες ζητούν να εργαστούν στην Τουρκία
  Λόγω ανεργίας στη χώρα μας

  Δεκάδες αιτήσεις άνεργων Ελλήνων φθάνουν κατά τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης με ένα ζητούμενο: «Ψάχνουμε για δουλειά, βοηθήστε μας». Αλλοι, κατά κανόνα πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χτυπούν την πόρτα του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, αποφασισμένοι να μεταναστεύσουν στη γειτονική
  χώρα επειδή, όπως λένε, εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και καριέρας.


  Διαβάστε περισσότερα »
  infognomonpolitics.blogspot.com

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289758165725#c1987603369776146972'> November 14, 2010 at 8:09 PM

  στον Δημόκριτο, σχόλιο 29
  αυτή είναι μία άποψη για το 19,2% που πήρε το πασόκ στις δημοτικές εκλογές. Οι αριθμοί μιλούν...

  Τα αποτελέσματα των εκλογών που σας κρύβουν

  ῾1. 4.287.000 πολίτες, (το 44 % του εκλογικού σώματος), ο ένας στους δύο Έλληνες και Ελληνίδες, αποδοκίμασε το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Με την πράξη του αυτή, έδειξε ότι υπάρχει κενό εκπροσώπησής του. Το μήνυμα είναι πολύ ηχηρό και απευθύνεται με τον πλέον επίσημο και αγωνιώδη τρόπο στις πολιτικές εφεδρείες που βρίσκονται αδρανείς μέσα στην κοινωνία. Ήρθε η ώρα τους. Πρέπει «να βγούνε μπροστά» και να οργανώσουν τη συσπείρωση αυτού του λαού, που χθές διαχώρισε τη θέση του από τα ανδράποδα και τους εξώνητους που το σύστημα εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια, πτωχεύοντας την Ελληνική κοινωνία.

  2. Το ΠΑΣΟΚ, από τα 3.094.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 1.244.000 υποστηρικτές του, δηλαδή το 40 % της δύναμής του !!!

  3. Η ΝΔ, από τα 2.358.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 608.000 υποστηρικτές της, δηλαδή το 26 % τής , ήδη, τσεκουρεμένης πέρυσι, δύναμής της, χωρίς να έχει καμία απώλεια από κυβερνητική εξουσία!!! Αλήθεια, ο κ. Σαμαράς, αντί να κλαίει και να οδύρεται, θριαμβολογεί; Επειδή έχασε λιγότερους υποστηρικτές και πλησίασε το βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή, αν αύριο μείνουν στην Ελλάδα όλο κι όλο 1500 οπαδοί του δικομματισμού και η ΝΔ έχει τους 1000, ο κ. Σαμαράς θα κάνει πάρτυ , γιατί θα περνάει το ΠΑΣΟΚ κατά 50 % ::::

  4. Η χώρα κυβερνάται από ένα κόμμα που σήμερα, κατά την πλέον επίσημη καταγραφή της λαϊκής ετυμηγορίας, το εμπιστεύεται μόνο το 19,2 % του Ελληνικού λαού. (Πήρε 1.850.000 ψήφους, από τους 9.620.000 του συνόλου των εκλογέων). Αλήθεια, τι περίμενε να «συναθροίσει» ο ΓΑΠ για να «πάει σε εκλογές»;; Το 40 % των περυσινών εκλογέων του, απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και στο κόμμα του. Η χυδαία μπλόφα του, ότι θα πάει σε εκλογές αν η κοινωνία αποδοκιμάσει την πρακτική του, αποκαλύφθηκε χθές το βράδυ, όταν άνοιξαν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Αντί άσσους, που έδειχνε ότι έχει, κρατούσε άχρηστα «λιμά». Το «ωραίο» είναι ότι, παρ’ όλ’ αυτά, δεν θέλει να χάσει τη θέση του στο τραπέζι και κάνει το κορόϊδο, σφυρίζοντας αδιάφορος. Το «πιστόλι» όμως που έβγαλε επάνω στο τραπέζι, το πήρε η κοινωνία, που δεν έχει και τη διπλωματική παιδεία της Μέρκελ και, ενίοτε, συμπεριφέρεται πολύ «μπρουτάλ».

  Τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν χθές οι κάλπες, έχουν διαμορφώσει ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό περιβάλλον.

  Ο βρασμός στο καζάνι, δυναμώνει.

  Η «στιγμή της αλήθειας» για το καθεστώς πολιτικό σύστημα, δείχνει ότι πλησιάζει πολύ γοργά.῾῾

  kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_5039.html

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289758540396#c4315003877779528911'> November 14, 2010 at 8:15 PM

  για τον κ. Τραϊανό

  ῾῾Κάθισα αναπαυτικά στο καρεκλάκι του καφενείου στο χωριό μου και παρήγγειλα το ούζο μου. Βλέποντας το πλήθος που περνούσε από μπροστά μου για να πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συλλογίστηκα τις κουβέντες που είχα με σειρά ψηφοφόρων και άρχισα να καταλήγω για το πώς ψηφίζει το χωριό μου, το οποίο σαν μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας αντανακλά όλες τις τοπικές κοινωνίες.

  1. Κάποιοι ψηφίζουν από συμφέρον (θα μου κάνουν εκείνο το ρουσφέτι, θα με βοηθήσουν…)
  2. Κάποιοι από υποχρέωση (μου έκαναν το ρουσφέτι, με βοήθησαν ήδη…)
  3. Πολλοί ψηφίζουν από συνήθεια (μια ζωή αυτούς ψηφίζω, τώρα θα αλλάξω;)
  4. Μεγάλο ποσοστό ψηφίζει από συγγένεια (ο κουμπάρος κατεβαίνει υποψήφιος με αυτά τα καθάρματα, αλλά τι να κάνω;)
  5. Αρκετοί ψηφίζουν από κομματική πειθαρχία (όποιον κατεβάσει το κόμμα…)
  6. Άλλοι ψηφίζουν από ελπίδα (δεν μπορεί, κάτι θα κάνουν τώρα…)
  7. Καμιά ντουζίνα ψηφίζει από… ανθρωπισμό! (καλός άνθρωπος, με χαιρετάει συνέχεια στον δρόμο…)
  8. Όχι και λίγοι, ψηφίζουν από προσωπικές διαφορές (αφού αυτός είναι με αυτούς, εμείς είμαστε με τους άλλους…)
  9. Μερικοί ψηφίζουν από… εγωισμό (είχα δίκιο που τον ψήφισα, δεν θα μου πείτε εσείς τι να κάνω…)
  10. Κάποιοι ψηφίζουν από αδιαφορία (τι με ενδιαφέρει εμένα ποιος βγει;)
  11. Άλλοι από αντίδραση (ρίχνουμε κανά σύνθημα στο ψηφοδέλτιο, και βγαίνει άκυρο…)
  12. Άλλοι από απογοήτευση (όποιος και να βγει δεν αλλάζει τίποτα, όλοι ίδιοι είναι…)
  13. Πολλοί δεν ψηφίζουν καθόλου (δεν συμμετέχω σε αυτό το καραγκιοζιλίκι, έχω αηδιάσει…)
  14. Κανά –δυο θα ψηφίσουν από… μίσος! (αφού ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, θα ψηφίσω και γω τον απατεώνα που θέλει, να τους αλλάξει τα φώτα…)
  15. Μεγάλο ποσοστό ψηφίζει από...δόλο (αφού θα βγει σίγουρα, πρέπει να πάμε μαζί του για ωφεληθούμε και εμείς κάτι…)

  Και η ώρα περνούσε και τα παραδείγματα πλήθαιναν. Και σοκαρίστηκα όταν ανακάλυψα ότι δεν βρέθηκε ένας, ναι ούτε ΕΝΑΣ, να μου πει “Ψηφίζω αυτόν που θεωρώ πιο άξιο, πιο τίμιο και πιο ικανό, να παραδώσει στα παιδιά μας έναν καλύτερο τόπο, ένα καλύτερο αύριο”.
  Και με έπιασε τέτοια μελαγχολία, γιατί είδα ότι αυτή η άρρωστη νοοτροπία του Έλληνα δεν θα ξεριζωθεί τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα. Δυστυχώς, οι γενιές οι δικές μας (είμαι 38) και των μεγαλύτερων, είμαστε καταδικασμένες.
  Ακολούθησε ένα δεύτερο ούζο, ήρθε η παρέα, πάρε και το τρίτο, τέταρτο, πέμπτο, έκτο, και όλα άρχισαν να αλλάζουν. Τα έβλεπα όλα όμορφα, γελούσα και ένιωθα ευτυχισμένος που ήμουν σε αυτή την χώρα, δεν μας έσκιαζε φοβερά καμιά.
  Τι χαζομάρες, καθόμουν και σκεφτόμουν!
  Άντε στην υγεία μας και άσπρο πάτο (Τον πάτο θα τον δούμε, να ‘στε σίγουροι…)
  Τελικό συμπέρασμα: Σε μια χώρα όπου οι θεσμοί λειτουργούν σαν μεθυσμένοι, οι πολίτες ψηφίζουν σαν μεθυσμένοι και οι πολιτικοί διοικούν σαν μεθυσμένοι… σε αυτήν την χώρα αντέχεις να ζεις, πριν να σου στρίψει, μόνο αν είσαι μεθυσμένος.
  Κι όμως, κάποτε, οι πρόγονοί μας, μεθούσαν στο όνομα του αγώνα για την λευτεριά...῾῾

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289760369343#c2539900455323791814'> November 14, 2010 at 8:46 PM

  ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

  ῾῾Ο Τράγκας τόλμησε να ονομάσει τον ακατανόμαστο.
  Τα πτωματοφάγα όρνια πετούν χαμηλά πάνω από τη χώρα.
  Το τραπέζι έστρωσε ο "δικός" τους άνθρωπος, ο "σοφός" , ο "αποτελεσματικός", ο "πατριώτης" Γιωργάκης Παπανδρέου. ῾῾

  ῾῾ΜΗΝ αναρωτιέστε ΤΙ δουλειά έχει ο clubber Βαλλιανάτος στο πλάι του Γιωργάκη, ο Κωνσταντίνου στη ΔΕΘ, ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Κακλαμάνης κι ο Καμίνης στην Αθήνα, η Ρεπούση και η Δραγώνα στην Παιδεία κλπ.
  Τη σούπα την φτάχνει ο ίδιος "μάγειρας" ... αλλά τα "συστατικά" αλλάζουν ! Την ώρα που επιλέγονται και πέφτουν στην κατσαρόλα νομίζουν ότι τους έφεξε κι επιτέλους αναγνωρίστηκε η αξία των ιδεών τους! ῾῾

  Διαβάστε και φρίξτε, διαβάστε και ενημερωθείτε, διαβάστε και διαδώστε

  ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
  http://macedonia-greece.blogspot.com/

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289768728790#c2830281367579099664'> November 14, 2010 at 11:05 PM

  ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ

  Τεράστιες ελλείψεις πόρων και προσωπικού
  Στο κόκκινο βρίσκονται δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων. Πρόκειται για το «Αρεταίειο» και το «Αιγινήτειο», τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς η οικονομική κρίση επιδείνωσε την ήδη προβληματική κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την προοπτική να βάλουν λουκέτο και μάλιστα άμεσα, αφού η επιχορήγηση έχει περιοριστεί κατά 30% από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των περικοπών στα πανεπιστήμια.

  Στο «Αιγινήτειο» δεν υπάρχουν χειρουργεία και το πρόβλημα είναι σε μικρότερη κλίμακα.

  Στο «Αρεταίειο» όμως, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που είναι εξειδικευμένο νοσοκομείο με εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις, το πρόβλημα έχει φέρει σε αδιέξοδο τη διοίκηση, που βλέπει να συρρικνώνεται το μεγαλύτερο μέρος ιατρικών πράξεων.

  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ
  ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ῾῾ΚΑΜΙΝΙ῾

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289797390538#c6913312146679645154'> November 15, 2010 at 7:03 AM

  Κύριε Τραϊανού και λοιποί,
  δείτε το τί φορτώθηκαν οι Ελληνες πολίτες για να τους κυβερνήσουν με το ηλίθιο σας
  σύνθημα περί αποχής. Αποχή = ιδιωτεία, και συνεπώς επικράτηση των ανίκανων.
  Δυστυχώς πέσατε (ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός) στή λούμπα που σέρβιραν τα ΜΜΕ σαν «επαναστατική πράξη». Περιμένω να δώ την αυτοκριτική σας.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289813060694#c4521578561654057934'> November 15, 2010 at 11:24 AM

  Συνέλληνες πατριώτες, όλοι οι γλύφτες του συστήματος,αυτοί που θέλουν το λαό μαντρωμένο στο σάπιο κομματικό σύστημα , λύκοι με μανδύα προβάτου ουρλιάζουν κατά της αποχής, κατά των ελεύθερων Ελλήνων που μη έχοντας άλλη επιλογή εξέφρασαν την αγανάκτησί τους φτύνοντας και γυρνώντας τη πλάτη στους δημίους τους.
  Σε ολους εσάς τους νεροκουβαλητές της σαπίλας σας δηλώνω οτι δεν μπήκα στο δίλημμα Σκύλα η Χάρυβδη.Γνώριζω οτι το ΔΝΤ ήταν είναι και θα παραμείνει, με οτι αυτό συνεπάγεται.Γνωρίζω επίσης οτι ασχέτως υπεροχής των μπλε η πράσινων κομματόσκυλων που εξελέγησαν ο Καλλικράτης θα εφαρμοστεί κατα γράμμα από όλους ανεξαιρέτως χωρίς ίχνος αντίστασης.Γνωρίζω επίσης οτι το πασοκ υπερίσχυσε λόγω τεράστιας νοθείας.
  Γνωρίζω οτι το λευκό δηλώνει μόνο απόρριψη των υποψηφίων και τίποτα άλλο.
  Μου δίνουν άλλη επιλογή να εκφράσω την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά μου απέναντι στον φασισμό τους?
  ΟΧΙ.Ε! Λοιπόν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πήρε την δημοκρατία στα χέρια της και εκφράστηκε.
  Ας το λάβουν υπόψιν τους ΟΛΟΙ

  Υπατία

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289814407483#c5575088210303843352'> November 15, 2010 at 11:46 AM

  http://news-gr.com/?p=12753

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289819814656#c4597932618361198095'> November 15, 2010 at 1:16 PM

  Ο λαθροδήμαρχος του 15% και των 77.000 ψήφων
  Ο ΛαθροΚαμίνης με 77.074 ψήφους ,δηλαδή τις 54.636 που πήρε στον Α΄γύρο και τις 11.204 της Πορτάλιου και τις 5.548 του Κωνσταντίνου έγινε ....Δήμαρχος Λαθρομεταναστών και κουκουλοφόρων.

  Τα άκυρα και τα λευκά ήταν 18.600

  Με τα αποτελέσματα της Αθήνας έχει συμβει το εξής καταπληκτικό. Οι εκλογές προκηρύχθηκαμ με 504,885 εγγεγραμμένους στην Α ΑΘΗΝΩΝ και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανακοινώθηκαν με 488.243 εγγεγραμμένους ενώ στον δεύτερο γύρο οι εγγεγραμμένοι μειώθηκαν σε 487.769.

  Στην περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ οι εκλογές προκηρύχθηκαν με 2.808.623 εγγεγραμμένους και στα αποτελέσματα οι εγγεγραμμένοι μειώθηκαν σε 2787 062 στον πρώτο γύρο και σε 2.775.771 στον δεύτερο.
  Στον δεύτερο γύρο ο πράσινος υποψήφιος έλαβε τις ψήφους 521.212 πράσινων αυστραλοπιθήκων. 343.792 από τον πρώτο γύρο και 177420, από τις 89.036 του Μητρόπουλου τις 93.937 του και ΠΑΣΟΚ και ΛΑΙΤ Γεωργιάδη και τις 57.750 του πράσινου Διάκου.

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289819978846#c1970097377656655953'> November 15, 2010 at 1:19 PM

  Αν ο αυριανός δήμαρχος της Αθήνας είναι ο εκ του μηδενός προερχόμενος Καμίνης, ο αποφασισμένος να λειτουργήσει ως ισλαμική Πέμπτη φάλαγγα στο ματωμένο κορμί της πόλης μας…
  Αν το Αιγαίο που η Τουρκία καθημερινά του βιάζει ανεμπόδιστα την αξιοπρέπεια, βάφεται με το πράσινο χρώμα της ντροπής…
  Αν βάφεται πράσινη ακόμα και η Θράκη που κατήντησε στα χέρια τους ξέφραγη αλάνα για την ανεμπόδιστη δράση των Τούρκων πρακτόρων και των πλιατσικολόγων της εθνικής κυριαρχίας μας…

  Τότε…
  Ντροπή σε μας…
  Ντροπή σε όλους εμάς που συνεχίζουμε να ανεχόμαστε και να επιτρέπουμε σε όλους αυτούς να βρωμίζουν με τις επιλογές τους τη ζωή μας.

  Τις μέρες που έρχονται η σύγκρουση της ελπίδας με το συμβιβασμό και την παραίτηση θα είναι καθοριστική.

  Η κυβέρνηση μεταφράζει το αποτέλεσμα ως αποδοχή της πολιτικής της και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την πορεία προς την καταστροφή.
  Και θα το κάνει γιατί αυτό το γραμμάτιο υπέγραψε.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289820366612#c8167585951202921421'> November 15, 2010 at 1:26 PM

  «Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών. Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλουν μία σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...»

  Τάδε έφη ο John Perkins, πρώην στέλεχος της CIA

  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  http://deltio11.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289820928854#c2356054530683050550'> November 15, 2010 at 1:35 PM

  ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ Ο ΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ Ο ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ. Ο ΛΑΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. Η ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΚΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΛΟ ΟΠΩΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ (ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ) ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

  ῾῾Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε. Όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία. Κέρδισε 8 από τις 13 περιφέρειες, ενώ για πρώτη φορά από το 1982 κερδίζει Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  Και όλα αυτά όταν για ένα σχεδόν έτος έχει εξαπολύσει την...
  χειρότερη φοροεπιδρομή στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας λαμβάνοντας σειρά σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Το ΠΑΣΟΚ έτσι μπορεί να ισχυριστεί ότι ουχί μόνο δεν αποδοκιμάστηκε, αλλά κέρδισε χρόνο και ανοχή.῾῾
  http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_3027.html

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289823906983#c8871395802337975675'> November 15, 2010 at 2:25 PM

  Ψήφος μεταναστών – αποχή έβγαλαν Καμίνη και Μπουτάρη

  Η μεγάλη αποχή, που στον Δήμο Αθηναίων φαίνεται να έφτασε στο 65%, σε συνδυασμό με τον αριθμό των μεταναστών που ψήφισαν με αδιαφανείς διαδικασίες (ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ), φαίνεται ότι έκαναν τον Καμίνη νέο Δήμαρχο Αθηναίων.

  ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΩΜΩΔΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
  ΤΟ 65% ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
  ΤΟ 65% ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΖΗΤΑ ΑΡΧΗΓΟ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Τ Ω Ρ Α!!!

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289824822172#c7542916741668491814'> November 15, 2010 at 2:40 PM

  ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
  ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ

  Κύριοι πάτε για ύπνο.

  Δεξιούληδες της κακιάς ώρας.
  Ακροδεξιούληδες της συμφοράς χωρίς ίχνος πολιτικής συνείδησης.
  Οργισμένοι διαμαρτυρόμενοι απέχοντες του καναπέ.
  Τώρα φάτε τον νεοταξικό πολιπολιτισμικό οχετό στη μάπα.
  Βγάλτε το σκασμό και πάτε για ύπνο.

  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289825381930#c5564189738073373149'> November 15, 2010 at 2:49 PM

  ΣΥΝΕΧ/

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ,

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!
  Αύριο Τρίτη, στις 7.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί από τη μουσουλμανική κοινότητα ανοιχτή προσευχή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου!
  Πληροφορίες όμως, που είχαν φτάσει μέχρι χτες το απόγευμα στις αστυνομικές υπηρεσίες, ανέφεραν ότι παράλληλα είναι πιθανό να γίνουν άλλες δύο συγκεντρώσεις μουσουλμάνων για ανοιχτή προσευχή, στην πλατεία Κουμουνδούρου και στην πλατεία Αττικής!!!

  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΟΥ 2010. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΝΟΜΟΥΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟ-ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!
  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ. ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΑΤΕ ΦΑΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.

  eglimatikotita.blogspot.com

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289826093203#c2000716369854551847'> November 15, 2010 at 3:01 PM

  ΣΤΙΣ 6:00 ΜΜ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289832838138#c1657520151596648551'> November 15, 2010 at 4:53 PM

  Άμα πάω στη συγκέντρωση θα τα πλακώσω τα κομμούνια , γιατί δεν την κάνουμε ως Έλληνες τη διαμαρτυρία, το άκυρο και το λευκό το παρουσιάζουν δικό του έργο, τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων δικές τους, ε τι θα γίνει με τους σιχαμένους, θα πάω να τα πλακώσω και ας με πουν ακροδεξιό, η μόλυνση πρέπει να σταματήσει επιτέλους.

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289840124167#c1798515468973310515'> November 15, 2010 at 6:55 PM

  ΣΥΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ, ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΟΘΕΙΑ?
  ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
  ΑΠΟΧΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΜΕ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ), ΩΣ ΤΟΤΕ, ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289840454400#c1833824296376760835'> November 15, 2010 at 7:00 PM

  διαβαστε στο Ρεσάλτο
  resaltomag.blogspot.com

  ῾... Δεν μπορεί να νοηθεί ¨ λαϊκή κυριαρχία¨ με το να εκλέγονται εκπρόσωποι του λαού με 15-17% του πληθυσμού της χώρας. Καμια δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ή κόμματα με τέτοια ποσοστά. Και καμία αλγεβρική εκλογική αλχημεία δεν μπορεί να κουκουλώσει την κατάσταση.
  ΟΤΑΝ πάνω από 70% του ελληνικού λαού καταδίκασαν με την ΑΠΟΧΗ και τα άκυρα-λευκά τα κυβερνητικά κόμματα δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατική νομιμότητα....¨

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ=ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
  ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
  ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Η ΑΠΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
  ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ
  70% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΑ ΗΡΑΚΛΗ, ΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
  ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΤΕΛΟΣ.

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289848049160#c1056863128273639844'> November 15, 2010 at 9:07 PM

  Από την ανάγνωση προκύπτει ότι το ενδιαφέρον άρθρο του κ.Τραϊανού συνιστά αποχή ή τιμωρητική ψήφο ,κατά συνείδηση και κατά περίπτωση .
  Μερικές επισημάνσεις .
  1. Προϋπόθεση για να σταματήσει το τρένο όταν αποβιβαστούν οι πολίτες είναι η ύπαρξη Δημοκρατίας . Εδώ δεν έχουμε δημοκρατία ,έχουμε μια μασκαρεμένη ολιγαρχία την οποία ουδόλως ενδιαφέρει η ύπαρξη των επιβατών . Οσο λιγότεροι ,τόσο καλύτερα . Οι καναλάρχες στους οποίους αναφέρεστε μάλλον ανησυχούσαν μήπως δεν πάνε τα δικά τους κομματόσκυλα να ψηφίσουν και όχι για κανένα άλλο λόγο. Το τρένο δεν σταματάει έτσι. Στις ΗΠΑ,για παράδειγμα ,είναι ζήτημα αν ψηφίζει ποσοστό πάνω από 30% .Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.
  2. Δεν υπάρχει καμιά λογική απόδειξη για το αν αυτός που κάθεται σπίτι του και δεν ψηφίζει το κάνει γιατί αντιδράει ή γιατί βαριέται και είναι απαθής.Δεν υπάρχει κανένα "κίνημα αποχής" με συγκεκριμένα αιτήματα . Η απουσία εξωτερικής δράσης νομιμοποιεί κάθε είδους τρωκτικά να ισχυρίζονται ότι "νίκησαν " και ότι ο λαός "κατανοεί" τα μέτρα . Με ποιό ακριβώς επιχείρημα μπορεί κανείς να τους διαψεύσει; Αντιδρώ σημαίνει π.χ πάω στην κάλπη και ρίχνω ένα κομμάτι χαρτί τουαλέτας. Οταν κάθομαι σπίτι μου ,μόνο εγώ ξέρω γιατί ακριβώς το κάνω. Απορρίπτω , λέω από μέσα μου ,το πολιτικό σύστημα .Εντάξει.Αυτό όμως δεν θέλει και η Νέα Τάξη ; Kάτσε καλά ,πάρε κανένα φάρμακο,κοίτα την κυλότα της Τζούλιας και άσε εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας . Απλά πράγματα που λέτε κι' εσείς. Εκτός της περίπτωσης της Λυσιστράτης, η απάντηση στο qui bono από την αποχή , είναι νομικά σαφής :Αυτοί.Και ας μην λέμε ,ναι μεν σήμερα οφελούνται αυτοί αλλά αύριο.. Ποιό αύριο ;; Ο άμεσος κίνδυνος χρειάζεται άμεση απάντηση .Τώρα ,όχι αύριο.Με ποιά λογική αυτό που καλώς έγινε στην Σαρωνίδα δεν έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα ; Κάποιοι όφειλαν να πάνε στον διάβολο και ακόμα πάρα πέρα ,αλλά αντ' αυτού μας έκατσαν ,ελέω αποχής και νοθείας ,στον σβέρκο .
  3. Ο Λαός θα ψάξει τους ηγέτες του . Πότε και με βάση ποιά ακριβώς διαδικασία σε μια ουσιαστικά κατεχόμενη χώρα ;; 'Οπου "κλαδεύεται" από πολύ νωρίς κάθε δυνητικά επικίνδυνος μελλοντικός αρχηγός ; Δυστυχώς οι φαύλοι οργανώνονται αποτελεσματικά και οι δραστήριες φαύλες μειοψηφίες επιβάλλονται στους καθεύδοντες ή στους κατά φαντασία αντιστεκόμενους.Με τη λογική της αποχής ως μεθόδου αντίστασης ,στις επόμενες εκλογές θα ξαναέχουμε τον Γάπα πρωθυπουργό(οι δικοί του οπαδοί ,δεν έχουν ,βλέπεις, διλήμματα ).Εκεί να δεις χαρές ο Ντομινίκ.Θα πει ,τι σόι σου είναι αυτοί οι Ελληνες .Τους σοδομίζουμε και το κατανοόύν απολύτως ότι είναι για το καλό τους.Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα οι τροϊκανοί.
  Το τρένο οδηγείται από τους μηχανοδηγούς του προς την χαράδρα, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν. Αυτοί θα φύγουν πριν την πτώση με ελικόπτερο .Οι επιβάτες που διάλεξαν να παραμείνουν στα καθίσματά τους θα πάνε φυσικά στον γκρεμό μαζί με το τρένο. Εκτός και αν βρεθούν μερικοί να πετάξουν έξω τους μηχανοδηγούς και να αλλάξουν εγκαίρως πορεία.Μέχρι τότε ,βολευτείτε με τους κ.κ Μπουτάρη ,Καμίνη κλπ . Και με καμιά ισλαμική προσευχή στα Προπύλαια ,γιατί όχι.

   

 56. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289851136556#c2950822971664968471'> November 15, 2010 at 9:58 PM

  Φιλε 55,συμφωνω α π ο λ υ τ α μαζι σου και απο μερες διαμαρτυρομαι σε ολα τα σχολια των συμπολιτων και του Τραιανου ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΠΟΧΗ!!!!Η αμερικη οπως σωστα λες,κυβερνιεται με το 30% τωω συμμετεχοντων και οι υπολοιποι ηλιθιοι(εξ ου και αμερικανακια)ακολουθουν σκυλακια την επιλογη των λιγων!!τι χαρα για τον γιωργακη τα...νεα αμερικανικα δεδομενα!!!Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!!ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!! Εχουμε ομως παντα, την επιλογη του αγωνα κατα της τυρρανιας του πασοκ!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΥΡΤΩ

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289854126733#c2245971150581949120'> November 15, 2010 at 10:48 PM

  Βραχυπρόθεσμα η αποχή είναι λάθος!!!Μακροπρόθεσμα, ΜΕΓΑ λάθος!!!!!!!Αυτό ακριβώς επεδίωκαν,και αυτό ακριβώς πέτυχαν.
  Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου

   

 58. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289857710007#c6974688776714774070'> November 15, 2010 at 11:48 PM

  Συγχαρητήρια στοὺς Θεσσαλονικεῖς γιὰ τὸν νέο τους δήμαρχο! Μοῦ εἶναι ἀδύνατον νὰ ἀντιληφθῶ τὸ πῶς ἕνας Ἕλληνας κάτοικος τῆς Θεσσαλονίκης μπορεῖ νὰ ἐπιλέξει γιὰ δήμαρχὸ του κάποιον ὁ ὁποῖος ὀνομάζει τὴν Θεσσαλονίκη ἑβραικὴ πόλη καὶ ὀνομάζει τὰ Σκόπια Μακεδονία... Μία μόνο ἐξήγηση χωρεῖ· ὄτι ὁ μπουτάρης ἔχει πράγματι δίκιο καὶ ἡ Θεσσαλονίκη εἶναι ὄντως εβραική πόλη!!!! Ποιοὶ μπορεῖ νὰ τὸν ψήφισαν; Μὰ μόνο οἱ εβραιόσποροι καὶ οἱ τουρκόσποροι!! Προφανῶς ἡ πόλη εἶναι γεμάτη ἀπὸ τέτοιους. Προφανῶς ἡ Ἑλλάδα ἡ ἴδια εἶναι γεμάτη ἀπὸ τέτοιους!!!! Ποιὸς Ἕλληνας μπορεῖ συνειδητὰ νὰ ψηφίσει τὸν εβραῖο γιωργάκη ποὺ ξεπουλᾶ τὰ πάντα; Ποιὸς Ἕλληνας μπορεῖ συνειδητὰ νὰ ψηφίσει τὸν καμίνη ποὺ ὁμιλεῖ γιὰ τοπικοὺς πληθυσμοὺς; Δὲν γίνεται ἔτσι ὁ ἴδιος συνεργὸς στὴν προδοσία; Δὲν νοιώθουν ὅμως προδότες τῆς χώρας τους διότι ἡ Ἑλλάδα, προφανῶς δὲν εἶναι ἡ χώρα τους!!! Ὅπως ἔχουμε πεῖ σὲ ἄλλη θέση, δὲν ἀρκεῖ νὰ γεννηθεῖς στὴν Ἑλλάδα γιὰ νὰ ἔχεις τὸν τίτλο τοῦ ΕΛΛΗΝΑ....
  Οἱ κάτοικοι αὐτοῦ τοῦ Ρωμαίικου εβραιοχριστιανικοῦ κρατιδίου ἔχουν ξεχάσει τί εἶναι νὰ εἶσαι δημοκρατικὸς πολίτης. Οἱ Ἁθηναῖοι τῆς δημοκρατίας ἔπαιρναν ἀποφάσεις ζωῆς καὶ θανάτου γιὰ τὴν πολιτεία τους καὶ ἐδῶ ὅλοι ρωτᾶνε τὸν Κο Τραιανοῦ τὶ νά ψηφίσουν... Τελικὰ τὸ σύστημα ἔχει κάνει πάρα πολὺ καλὰ τὴν δουλειά του καὶ ἔχει εὐνουχίσει τοὺς «τοπικοὺς πληθυσμοὺς» ἀπὸ τὸ πολιτικὸ κριτήριο.
  Ἡ χώρα ἑάλω.... Εἴμαστε πολὺ λίγοι ποὺ ξεπεράσαμε τὸν πίθηκο καὶ φτάσαμε στὶς παρυφὲς τοῦ ἀνθρώπου, ἀγωνιζόμενοι συνεχῶς νὰ μὴν χαρακτηρισθοῦμε ὡς βιομᾶζα. Δὲν πειράζει, εὐθυνόφοβα ἀνθρωπάρια, φιλοτομαριστὲς, ζωντανοὶ-νεκροὶ· τοὺς ἀγῶνες τοὺς κατέκτησαν πάντοτε οἱ πολὺ λίγοι σὲ ἀριθμὸ. Δὲν πρόκειται νὰ μᾶς παρασύρετε στὴν δίνη καὶ στὸν ὄλεθρο τῆς ἀνυπαρξίας σας. Συνεχεῖστε ἀκάθεκτοι.. Καὶ ἐμεῖς θὰ συνεχίσουμε τὸν ἀγῶνα μας ἕως ὅτου ἀπαλλάξουμε τὴν γῆ ἀπὸ τὸ βάρος σας !!
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 59. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289860659652#c2355076718508118287'> November 16, 2010 at 12:37 AM

  ΣΥΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ, ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΟΘΕΙΑ?
  ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
  ΑΠΟΧΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΜΕ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ), ΩΣ ΤΟΤΕ, ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289860817603#c8681367849604698284'> November 16, 2010 at 12:40 AM

  ΣΥΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ, ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΟΘΕΙΑ?
  ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
  ΑΠΟΧΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΜΕ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ), ΩΣ ΤΟΤΕ, ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
  ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289863388003#c5275970750241155211'> November 16, 2010 at 1:23 AM

  ΕΓΩ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ
  ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ Η ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ 17% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΛ. ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

  ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΓΜΑΤΙΚΗ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ; ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ; Ή ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΔΑ.
  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ 15%¨

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289868623247#c4377124556640894018'> November 16, 2010 at 2:50 AM

  Θα συμφωνήσω με τον 61, όσοι απείχαν από τις εκλογικές διαδικασίες , είπαν τρανό ΟΧΙ στα πάντα, στη ψεύτικη δημοκρατία στα κόμματα στον Καλλικράτη και φυσικά στο ΔΝΤ.

  Ο Στρος Καν είπε πως ποτέ στην ιστορία δεν κέρδισε κόμμα που ήταν στην εξουσία και επέβαλε τόσο σκληρά μέτρα, όπως κέρδισε το ΠΑΣΟΚ.

  Μάλλον δεν έχει καταλάβει πως την Ιστορία εμείς την γράφουμε!

  Δεν έχει καταλάβει καλά με ποιους έχει μπλέξει …. Χιχιχιχιχιχι!

  Η Ιστορία θα γράψει για ήττα της αυτοκρατορίας τους από τους Έλληνες, οπότε είναι λογικό να αμφιβάλει και να προβαίνει σε δηλώσεις του τύπου «Κώνωψ επί κέρατος βοός εκάθητο», όλοι αμφιβάλανε, χαχαχαχα.

  Οπότε αναμείνατε στο ακουστικός σας, το παρόν ιστολόγιο θα κάνει τη διαφορά, οι Έλληνες πλειοψηφικά απέδειξαν ότι διαθέτουν πολιτική άποψη και η άποψη τους είναι ΟΧΙ μουνάκια ο δικομματισμός θα πεθαίνει και μαζί του όσοι τον στηρίζουν.

  Η πλειοψηφία αποφάσισε το θάνατο της democracy, ζούμε μεγάλες στιγμές.

  Τραϊανού ρίξε στα αυτιά γερά, μην λυπηθείς τίποτα.

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289868853003#c8528726216374254053'> November 16, 2010 at 2:54 AM

  @60
  Κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει ,διότι προφανώς έγινε. Πολλοί αλλοδαποί ψήφισαν με βεβαιώσεις ότι ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ,ενώ δεν ήταν. Γι άυτό θα πάνε να ευχαριστήσουν τον Αλλάχ αύριο .Το ζήτημα είναι ποιός θα κάνει τον έλεγχο για όλα αυτά. Οσοι απέχετε από τις εκλογές διότι το παιχνίδι είναι στημένο (είναι) πρέπει να ζητήσετε/ζητήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε το πολίτευμα να γίνει πραγματική δημοκρατία . Ενα κίνημα που λέει απέχω διότι θέλω τα Α,Β,Γ μπορεί να έχει αποτέλεσμα . Ενα κίνημα που λέει δεν πληρώνω επίσης μπορεί να έχει αποτέλεσμα . Απέχω και κάθομαι σπίτι μου , όχι μόνο είναι μια τρύπα στο νερό αλλά τους βολεύει αφάνταστα. Δεν έχει νόημα να περιμένει κανείς αρχηγούς και ήρωες. Αν λες απέχω διότι δεν μου αρέσει η "δημοκρατία τους" και τέρμα,τότε αυτή ακριβώς η δημοκρατία τους θα αποφασίσει για σένα και ,όπως πάει ,θα σε ξανα-αναγκάσει να φορέσεις φέσι. Και τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Η δημοκρατία τους έχει ένα αδύνατο σημείο.Για να λέγεται δημοκρατία πρέπει να κάνει εκλογές. Σε αυτές μπορεί ο πολίτης να διαβολοστείλει όσους πρέπει . Περιορισμένα μεν ,αλλά μπορεί. Εν πάσει δε περιπτώσει , αν δεν το κάνει τώρα ,πότε περιμένει να το κάνει? Και μετά μπορεί επίσης να σκεφτεί τι άλλο ενδεχομένως πρέπει να γίνει. Δυστυχώς ,ο χρόνος για αναλύσεις μετράει ήδη ανάποδα . Είμαστε όλοι μέσα στο τρένο το οποίο οι μηχανοδηγοί είναι αποφασισμένοι να εκτροχιάσουν. Είσαι μέρος της δημοκρατίας "τους" εφόσον και αν ακόμα δεν ψηφίσεις,θα εξακολουθήσεις να πληρώνεις τους "φόρους τους" και να υπάγεσαι στις αποφάσεις "τους "που θα διαλύσουν την ζωή όλων μας καθώς και των απογόνων μας στις επόμενες 10 γενιές (αν υπάρξουν). Παρ΄όλα αυτά ,πολλοί από εσάς λέτε δεν ψηφίζω και έχετε και επιχειρήματα .Δεν ακούω όμως κανένα επιχείρημα για το τι πρέπει να γίνει και πώς ακριβώς θα απαλλαγούμε από αυτούς τους αχρείους. Πάντως ,με ζάπινγκ δεν γίνεται.
  @61
  Στην "δημοκρατία " μας το 15 % αποφασίζει έγκυρα .Και το 2% αποφασίζει έγκυρα . Οχι ,η αποχή δεν είπε απολύτως τίποτα .Αποχή =απέχω .Το γιατί το ξέρω εγω (διότι δεν έχω κοινοποιήσει πουθενά τους λόγους ) και το εκλαμβάνει ο Γαπας ως νίκη και ο Ντομινίκ Στρος Κοέν ως κατανόηση του ελληνικού λαού για τα μέτρα.. Βράσε όρυζα δηλαδή.Αυτοί που ψήφισαν ,ίπαν ότι είχαν να πούν .Για τους υπόλοιπους απλά υποθέσεις κάνουμε.
  Δεν εξαφάνισαν τον δικηγόρο που έκανε την αγωγή. Η αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείς και μπορεί να γίνει δεκτή . Η "δημοκρατία " μας έχει και την ιδιότητα να γράφει και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου ξέρετε.

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289869516576#c5260079045683051283'> November 16, 2010 at 3:05 AM

  62 , σε ποιον είπαμε ότι είπατε το μεγάλο ΟΧΙ ?? Αυτός που έπρεπε να λάβει το μηνυμα ( Στρος Καν/Κοεν)άλλα κατάλαβε . Λες να είναι τόσο βλάκας?

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289869992188#c1091460964657309405'> November 16, 2010 at 3:13 AM

  Αυτός δεν ξέρω αν είναι βλάκας, εσύ πάντως είσαι σίγουρα, χιχιχιχι!

   

 66. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289904747300#c2312813020444595898'> November 16, 2010 at 12:52 PM

  Η νοθεία τύπου κκε και πασόκ ήταν πάντα μέρος των ¨ δημοκρατικών¨ εκλογών στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε τους ρωσοπόντιους που έφερε ο εβραίος Σημίτης (Ααρών Αβούρης) που ήταν μάλλον ολη η ουκρανική μαφία. Η νοθεία του εβραϊκού πασόκ, που από την αρχή χρηματοδοτούν εβραίοι τραπεζίτες, στις δημοτικές εκλογές 2010 ήταν τελείως ξεδιάντροπη.
  Ο δήμαρχος των Αθηνών βγήκε με ψήφους παράνομων αλλοδαπών, κκε, και αναρχικών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με ψήφους σλαβο-βούλγαρων κομιτατζήδων και τούρκων. Οι μουσουλμάνοι γιατί θα πιάσουν τις πλατείες σε υπαίθριες προσευχές αμέσως μετά τις εκλογές. Τους υποσχέθηκαν τζαμιά και έτσι πιέζουν για την πληρωμή των ψήφων τους. Η κίνηση είναι πολιτική και εκ των έξω. Θα δείτε ότι θα γίνει πρώτη είδηση και οι φωτογραφίες θα κάνουν τον γύρω του κόσμου. Η Νέα Τάξη εν δράση.

  Η κατάσταση έχει ως εξής

  μόνο το 19,2% των ελλήνων ψηφοφόρων υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

  μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα

  ενας δήμαρχος που πήρε μόνο το 15% απο παράνομα ελληνοποιημένους αλλοδαπούς, κομμουνιστές και αναρχικούς δεν μπορει να σταθεί ως αντιπρόσωπος των αθηναίων πολιτών

  το ότι αλλοδαποί με μπακαλόχαρτα και παράνομα ελληνοποιημένοι ψήφισαν και έλαβαν μέρος στα κοινά των Ελλήνων κάνει το αποτέλεσμα των εκλογών άκυρο

  το 70-80% των ελλήνων ψηφοφόρων που απήχαν είναι πολύ μεγάλο για να θεωρηθεί ως αδιαφορία στα κοινά.

  αυτό το 70-80% είναι μια δύναμης που αν συντονιστεί και δράσει μπορεί να αποτρέψει τον εκτροχιασμό του τραίνου

  οι προδότες, οι τοκογλύφοι και οι διάφοροι Κάν καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει η αποχή του 70-80%. Θα δείτε ταχύτατες εξελίξεις διότι το ποσοστό αυτό το φοβούνται. Ξέρουν οτι ο θυμος του Ελληνα σύντομα θα εκραγεί και πρέπει να δράσουν γρήγορα.

  Το ότι παρουσιάζουν το μαύρο ώς άσπρο και την ήττα ως νίκη είναι μέρος της τακτικής της νέας τάξης. Η διαστρέβλωση και το ψέμμα είναι τα όπλα τους. Ο Μπλαίρ είχε πεί ότι σήμερα οι πόλεμοι νικιούνται στην τηλεόραση όχι στα πεδία των μαχών. Την εχθρική επίθεση την λένε επιβολή δημοκρατίας όπως την καταστροφή της Σμύρνης την λένε συνωστισμό.

  Μην πιστεύετε τα παπαγαλάκια. Βάλτε κερί στα αυτιά σας. Ξεσκουμπωθήτε.
  Ο αγώνας αρχίζει.
  Να ακυρωθεί το αποτέλεσμα, να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ.
  Να συσταθεί εξωπολιτική, έκτακτη κυβέρνηση των Ελλήνων.
  Αρνηση του χρέους
  Εξω από το Νατο και την ΕΕ
  Επαναφορά της δραχμής
  Αρχαία Ελληνική παιδεία
  Πυρινικά όπλα.

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289904988494#c437297140565318267'> November 16, 2010 at 12:56 PM

  Καλλικράτης, Πόντιοι... και απορίες!
  του Θεόφιλου Κωτσίδη

  Μία μέρα μετά το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών και του νέου χάρτη της Ελλάδας όπως αυτός διαμορφώνεται με τον περίφημο "Καλλικράτη" με τη συνένωση δήμων και νομαρχιών, αναρωτιόμαστε ακόμα πως μπορεί αυτή η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε 13 πρόσωπα, αρχής γενομένης από τα 13 "μικρά κρατίδια" που δημιουργήθηκαν αλλά και τους 330 περίπου νέους δήμους, θα μπορέσει να βοηθήσει στην αποτελεσματική ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής κοινωνίας!
  Τι δεν άλλαξε και τι βελτιώθηκε άραγε στο σύνολο της επικράτειας έτσι ώστε να σπεύσουμε να γίνει το ταχύτερο δυνατό μία ακόμα διοικητική μεταρρύθμιση;
  Διαβάστε περισσότερα »

  infognomonpolitics.blogspot.com

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289912033810#c971784802649345270'> November 16, 2010 at 2:53 PM

  «Τρίτη, στις 7.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί από τη μουσουλμανική κοινότητα ανοιχτή προσευχή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στην πλατεία Κουμουνδούρου και στην πλατεία Αττικής!!!


  Τα ΜΑΤ εκκενώνουν την πλατεία Αττικής
  Παραβιάζει καταφανώς το Σύνταγμα ο Υπουργός Προστασίας του λαθρομετανάστη – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

  Πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ με τα χημικά απασφαλισμένα και με αντιασφυξιογόνες μάσκες περικύκλωσαν στις 6.30 δεκάδες Έλληνες κατοίκους που βρίσκονται από χθες το βράδυ στην πλατεία Αττικής. Αυτή την στιγμή τους έχουν απωθήσει στη μικρότερη πλατεία (Αγορακρίτου) που βρίσκεται πίσω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και με τη χρήση βίας επιχειρούν να τους κατευθύνουν προς τον Άγιο Παντελεήμονα. Η ενέργεια αυτή είναι συντονισμένη από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ με προφανή σκοπό: να εκκενωθεί ο χώρος πριν τις 7.00, που είναι προγραμματισμένη η νέα συγκέντρωση των Ελλήνων κατοίκων και στις 7.30 να παραδοθεί στους μουσουλμάνους.

  Χρήση χημικών κατά των κατοίκων
  Συνεχίζεται η ένταση στην πλατεία Αττικής. Η αστυνομία έκανε προ ολίγου χρήση χημικών κατά των κατοίκων.

  Τα ΜΑΤ συγκρούονται Έλληνες.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ.

  Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

   

 69. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289913757100#c7003755367570164165'> November 16, 2010 at 3:22 PM

  Νίκησε και ο... Στρος -Καν
  Την κατανόηση των Ελλήνων επεσήμανε ο Στρος Καν


  Σε ευθεία πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προέβη ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντονίμικ Στρος-Καν, αξιολογώντας ότι «η νίκη της Αριστεράς» στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει πως το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με την υποστήριξη του Ταμείου έγινε κατανοητό από τους πολίτες.

   

 70. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289920000810#c6657508607089349783'> November 16, 2010 at 5:06 PM

  ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΑΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΠΕΣ ΤΟΣΟ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ

  ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε'!

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  http://www.youtube.com/watch?v=8am4E7edWuQ

  «Δεν μπορώ εγώ να έχω έναν παπά να μου λέει “η Μακεδονία είναι ελληνική” [...] Αυτά δεν είναι λόγια αγάπης. Αυτά είναι λόγια μίσους.»

  «Ένας από τους στόχους τους δικούς μου είναι να φέρω στην πόλη 300.000 Τούρκους να προσκυνάνε το σπίτι του Κεμάλ [...] αρκεί να πιστεύουν αυτοί ό,τι αυτό είναι ένα προσκύνημά τους.»

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289923894469#c6662723688109723649'> November 16, 2010 at 6:11 PM

  Ραγδαία ισλαμοποίηση της Ελλάδας

  strategyreport.gr/?p=5112

   

 72. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html?showComment=1289924721290#c7004897780670628358'> November 16, 2010 at 6:25 PM

  Νομίζω οτι πολλοί σχολιαστές αρθρων του κ.ΤΡΑΙΑΝΟΥ δεν κατανοουν τι ακριβώσ λέει.
  Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες πολίτες πρέπει
  Α) πάση θυσία
  …να προστατεύσουν την Ελληνική Αστυνομία.
  Β) πάση θυσία
  …να δείξουν αυτοσυγκράτηση
  και να μην παρασυρθούν στην τυφλή αντίδραση
  Γ) πάση θυσία…
  …να αποφύγουν τη μαζική ρήξη
  με τους οικονομικούς μετανάστες.

  ασ διαβασουν λοίπον το αρθρο του ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
  "ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ" 2008

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας