Η εξέλιξη του «παπανδρεϊσμού»
...από τους ταγματασφαλίτες του Γεωργίου στα λαμόγια του Ανδρέα ...και από εκεί ...στις «αδερφές» του Γιωργάκη.
Η 3η Νοεμβρίου του 1968 ήταν μια πολύ σημαντική ημερομηνία για το ελληνικό παρακράτος. Μια ημερομηνία χαράς και ευτυχίας. Γιατί; Γιατί εκείνη την ημέρα το ελληνικό παρακράτος είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο. Πήρε από τον "κουβά" του ένα "σκουπίδι" και έφτιαξε το "υλικό" των ονείρων ενός λαού. Είχε βάλει τον λαό, ο οποίος είχε ματώσει τόσο στην κατοχή όσο και στον εμφύλιο που ακολούθησε, να "προσκυνήσει" έναν από τους κύριους υπεύθυνους της μεταπολεμικής αθλιότητας. Έναν άνθρωπο, ο οποίος δήλωσε "απών" στο πανεθνικό μέτωπο αντίστασης κατά των κατακτητών και στη συνέχεια έβαλε τον λαό στην περιπέτεια του εμφυλίου.
Αυτό ήταν το μέγα επίτευγμα. Το παρακράτος έβαλε τον λαό να προσκυνήσει ένα δικό του "εργαλείο". Ένα "εργαλείο", το οποίο εκείνη την ώρα ήταν στην κυριολεξία για "πέταμα" και άχρηστο με τον θάνατό του. Το παρακράτος είχε "κατασκευάσει" τον "θεό" της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα. Είχε κατασκευάσει ένα "ξόανο", το οποίο θα ήταν υπεύθυνο για την αθλιότητα στη χώρα μετά από δεκαετίες. Ένα "ξόανο", το οποίο θα ήταν υπεύθυνο για την καταστροφή των δεκαετιών που ακολουθούσαν. Υπεύθυνο όχι μόνον για την ανεύθυνη "ΑΛΛΑΓΗ" των δανείων και των δανεικών του Ανδρέα, αλλά και για το σημερινό προδοτικό ΔΝΤ του ξεπουλήματος του Γιωργάκη.
Όλα αυτά "χτίστηκαν" εκείνη την ημέρα του Νοέμβρη του 1968. Την ημέρα που ο λαός συνόδευε στην τελευταία του κατοικία τον φερόμενο σαν "Γέρο της Δημοκρατίας". Μιλάμε για μια πραγματικά τρομακτική αστοχία πλοήγησης. Αντί το πλήθος να κατευθυνθεί προς τα Λιόσια, πήγε προς τον Νέο Κόσμο. Αντί να μαζευτεί ο κόσμος, για να σιγουρευτεί ότι το "σκουπίδι" θα παραχωθεί σε μια χωματερή, το "γυάλισε" με τα δάκρυά του και το έθαψε στο Πρώτο νεκροταφείο. Το ανεγκέφαλο θηρίο, που λέγεται όχλος …Το θηρίο, που, όταν θυμάται, δεν μπορεί να ξυπνήσει και όταν ξυπνάει δεν θυμάται.
Ο λαός τίμησε τον Γέρο —ο οποίος ευθυνόταν για όλα όσα τον βασάνιζαν ως λαό—, επειδή υποτίθεται έψαχνε να βρει ευκαιρία να διαδηλώσει την άποψή του για τα όσα άσχημα βίωνε επί Χούντας. Η απόλυτη ειρωνεία. Ο λαός έκανε το απόλυτο σφάλμα. Με την πράξη του αυτή ήθελε να "δηλώσει" την άποψή του για τη Χούντα, "θεοποιώντας" τον άνθρωπο που μας οδήγησε στη Χούντα. Έκανε το απόλυτα σωστό πράγμα, "πιστώνοντάς" το στον απόλυτα λάθος άνθρωπο. Ένα λάθος, του οποίου τις συνέπειες πληρώνει ακόμα. Ακόμα και σήμερα, που μειώνονται οι συντάξεις των κόπων μιας ζωής, σε εκείνο το λάθος οφείλονται.
Κάποιοι από τους σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι οδηγούνται από τον Γιωργάκη στην πείνα και την εξαθλίωση, μπορεί να συμμετείχαν και οι ίδιοι αυτοπροσώπως σ' εκείνο το λάθος. Τώρα το πληρώνουν. Δυστυχώς γι' αυτούς είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή αθλιότητα που τους ταλαιπωρεί. Εκείνοι "έφτιαξαν" τους Παπανδρέου και τώρα ο Γιωργάκης θα τους "εξηγήσει" το σφάλμα τους με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα ας χτυπάνε τα κεφάλια τους στους τοίχους και συγκεκριμένα ας ψάχνουν για γωνίες.
Αυτοί —έστω και άθελά τους— είναι υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι. Αυτοί έφτιαξαν τον Παπανδρέου "μορφή" της Δημοκρατίας …Τον Παπανδρέου τον "πατριώτη". Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι αυτός, ο οποίος ήθελε να "σώσει" την Ελλάδα, το έκανε υπό την "προστασία", την αυστηρή επιτήρηση και τη στενή καθοδήγηση των Άγγλων. Των Άγγλων, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον μεγάλο λιμό, που σκότωσε πιο πολλούς Αθηναίους απ' όσους σκότωσαν οι Ναζί. Των Άγγλων, οι οποίοι, όταν έφυγαν οι Ναζί, ήταν αυτοί, που σκότωναν Έλληνες στους δρόμους. Σ' αυτούς υπάκουγε απόλυτα ο Παπανδρέου.
Ο "δημοκράτης" Παπανδρέου. Τόσο "δημοκράτης", που αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι αυτός, που φώναζε στα μπαλκόνια για λαοκρατία, είχε "υπογράψει" μυστική συμφωνία με το παλάτι για την επαναφορά της Βασιλείας στην Ελλάδα. Ο "λαμπρός" πολίτης Παπανδρέου. Τόσο "λαμπρός", που, από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα ως δοτός πρωθυπουργός, πλαισιώθηκε από ξένους πράκτορες, δωσίλογους και ταγματασφαλίτες. Αυτοί ήταν το περιβάλλον του.
Ένα περιβάλλον, το οποίο είχε λόγο και συμφέρον να εξασφαλίσει ξένους προστάτες, για να σβήσει τα "ίχνη" του για την εγκληματική συμπεριφορά του στη γερμανική κατοχή και ν' αποφύγει την οργανωμένη τιμωρία του. Ένα περιβάλλον, το οποίο είχε λόγο να μονοπωλεί την εξουσία, για να νομιμοποιήσει τα κέρδη του από την ίδια περίοδο και βέβαια ν' αποφύγει την εκδίκηση των θυμάτων του. Ένα περιβάλλον, το οποίο είχε βγάλει την κουκούλα του δωσίλογου κι αναζητούσε τρόπο να βάλει τη "μάσκα" του δημοκράτη.
Το αποτέλεσμα των αναγκών του τρισάθλιου και βρομερού αυτού περιβάλλοντος ήταν ο εμφύλιος. Ο Πρωθυπουργός του εμφυλίου ήταν ο Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου ήταν ο άνθρωπός αυτών, που μας οδήγησαν στον εμφύλιο. Ο μόνος άθλιος που εκείνη την εποχή δέχθηκε να συμφωνήσει σε όλα όσα του πρότειναν οι φονείς των Ελλήνων. Ο "Γέρος της Δημοκρατίας", που επανέφερε το βασιλικό καθεστώς και χωρίς τη νομιμοποίηση ούτε μιας ψήφου έδωσε ως πρωθυπουργός την εντολή να σφαγιαστεί ο κόσμος στα Δεκεμβριανά και στην πραγματικότητα να ξεκινήσει ο εμφύλιος. Ο προστάτης όλων των δωσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Ο εντολοδόχος όλων των ξένων "πρεσβειών".
…Ο Παπανδρέου ο καραγκιόζης. Τόσο καραγκιόζης, που αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι αμφισβητούσε όχι απλά τη "νομιμότητα" του παλλαϊκού ΕΑΜ, αλλά και τον κοινωνικό του ρόλο. Όλα αυτά από έναν άνθρωπο, ο οποίος διορίστηκε από τους Άγγλους —προφανώς σε κάποιον καμπινέ— πρωθυπουργός των Ελλήνων, χωρίς να τον ψηφίσει ούτε ένας Έλληνας …Ο Παπανδρέου ο φασίστας, εφόσον ο ίδιος ήταν και ο εμπνευστής της ελληνικής εκδοχής των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Χάρη στον Παπανδρέου υπήρξαν οι Μακρόνησοι και τα άλλα ιδεολογικά "συμμορφωτήρια". Ο Παπανδρέου, ο οποίος, εκτός από Πρωθυπουργός του εμφυλίου, υπήρξε και υπουργός δημόσιας τάξης και εσωτερικών στις πιο άσχημες στιγμές της Δεξιάς …Ο Παπανδρέου ο παπατζής.
Παλιά ξινά σταφύλια… θα έλεγε κανείς. Ο Παπανδρέου έχει κριθεί από την ιστορία και η περίπτωσή του δεν είναι καν ενδιαφέρουσα ώστε να επανέλθει στο προσκήνιο. Γιατί ασχολούμαστε με τον γέρο Παπανδρέου και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο; Δεν μας φτάνει ο νεώτερος, που μας βάζει σε εθνικές περιπέτειες; Ασχολούμαστε, γιατί απλούστατα πρέπει ν' αναζητήσουμε τα θεμέλια του φαινομένου του παπανδρεϊσμού. Ενός φαινομένου, το οποίο δυστυχώς μας ενδιαφέρει, γιατί εξαιτίας αυτού του φαινομένου κάποιοι κατόρθωσαν και μας έσπρωξαν στο "σφαγείο" του ΔΝΤ. Όσο κι αν αυτό που θα πούμε φαίνεται παράξενο, μόνον η γνώση αυτού του φαινομένου μπορεί να μας αποκαλύψει τα συμβαίνοντα στη σημερινή εποχή.
Ακόμα και τις τελευταίες κινήσεις του Μητσοτάκη —ο οποίος επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ— μπορούμε να τις "αποκωδικοποιήσουμε" με τη γνώση αυτού του φαινομένου. Μόνον αν γνωρίζει κάποιος τα θεμέλιά του, μπορεί να καταλάβει πώς λειτουργεί. Ο παπανδρεϊσμός είναι ένα φαινόμενο εξαιρετικά επικίνδυνο και τρομερά ιδιόμορφο στη λειτουργία του. Αυτό το φαινόμενο θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε και θα αντιληφθεί ο αναγνώστης τον λόγο που είναι σημαντικό να το κάνουμε σήμερα …Ειδικά σήμερα.
Ο παπανδρεϊσμός είναι εκείνη η μορφή του φασισμού που ταλαιπώρησε την Ελλάδα περισσότερο ακόμα και απ' ό,τι την ταλαιπώρησε η ίδια η Χούντα. Την ταλαιπώρησε πολύ περισσότερο και πολύ χειρότερα από αυτήν. Γιατί; Γιατί, εν αντιθέσει προς τη Χούντα, ο παπανδρεϊσμός δεν "πληγώνει", ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτός και ο κόσμος να τον αποφεύγει. Ο παπανδρεϊσμός "αρρωσταίνει" τη δημοκρατία. Την εξασθενεί σε βαθμό τέτοιο, που να μην μπορεί ν' αντιδράσει. Να μην μπορεί ν' αντιδράσει στον φασισμό της αναξιοκρατίας. Στον φασισμό της όποιας πολιτικής συμμορίας —και όχι μόνον της παπανδρεϊκής—, που, μέσω της εξουσίας, επιβιώνει και επιβάλλεται στην κοινωνία. Αυτή η συμμορία "επένδυσε" στον άκρατο κομματισμό, ο οποίος δικαιολογούσε τα πάντα.
Όλοι μιλάμε για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα και στην πραγματικότητα κανένας δεν γνωρίζει πώς και γιατί αυτή επιβιώνει. Τα πάντα οφείλονται στον "παπανδρεϊσμό". Το σύνολο των μεγάλων οικογενειών, που σήμερα λυμαίνονται τον τόπο, λειτουργώντας ως οργανωμένες συμμορίες, σ' αυτόν οφείλονται. Αυτό το σύνολο, άσχετα με το όνομα που έχει κάθε φορά, είναι έκφραση του ίδιου "παπανδρεϊσμού". Χωρίς τους Παπανδρέου δεν θα υπήρχαν ούτε Καραμανλήδες ούτε Μητσοτάκηδες.
Ο Καραμανλής μονοπώλησε την εξουσία στον χώρο της Δεξιάς, "πουλώντας" υποτίθεται ένα αντιπαπανδρεϊκό Know How. Προβαλλόταν σαν ο "καταλληλότερος" Δεξιός, για να ελέγξει τον παπανδρεϊσμό, ο οποίος απειλούσε εκ νέου τη χώρα. Αυτός, που είχε τα "πτυχία", εφόσον κατάφερε κάποτε —ακόμα και με τη "βία και τη νοθεία"— να ελέγχει για λογαριασμό της Δεξιάς τον παπανδρεϊσμό του "Γέρου". Τα ίδια περίπου ίσχυαν και για τον Μητσοτάκη. Σαν "αντίδοτο" απέναντι στον Ανδρέα "εισήχθη" στον ίδιο χώρο …Γενικά "αντιπαπανδρεϊστής" ο ένας …ειδικά "αντιανδρέας" ο άλλος. Ο Καραμανλής από το 1974 μέχρι το 1981 μας κυβερνούσε, για να μην κυβερνήσει ο Ανδρέας. Από το 1981 έγινε ανώτατος πολιτειακός, για να "ελέγχει" δήθεν τον Ανδρέα στην αναπόφευκτη διακυβέρνησή του.
Τα ανάλογα τραγικά αφορούν και τον Μητσοτάκη. Ο μισητός —από το σύνολο του ελληνικού λαού— Μητσοτάκης επιβίωσε χάρη στον Ανδρέα. Κατόρθωσε και πήρε "μεταγραφή" στη Δεξιά, επειδή υποτίθεται είχε το Know Ηow της αντιμετώπισης του Ανδρέα από την εποχή που συνυπήρχαν στην Ένωση Κέντρου. Τη μία φορά, που ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, το κατάφερε, γιατί απλούστατα υποσχέθηκε στον κόσμο ότι θα φυλακίσει τον Ανδρέα. Τίποτε δεν έγινε ποτέ, γιατί όλοι αυτοί συνέθεταν μια κοινή συμμορία. Λεηλάτησαν τη χώρα, την κατέστρεψαν και όλοι επιβίωσαν μέσα στον χρόνο …Ακριβώς όπως το είχαν σχεδιάσει οι ειδικοί στην Αμερικανική Πρεσβεία.
Γι' αυτόν τον λόγο ο παπανδρεϊσμός —ακόμα και σήμερα— δεν έχει νικηθεί. Γι' αυτόν τον λόγο κυριάρχησε απόλυτα στην εποχή της μεταπολίτευσης. Γι' αυτόν τον λόγο ξεκινάμε την ανάλυση από την "ποιότητα" του "Γέρου". Μόνον αν καταλάβει κάποιος την ποταπότητα της ύπαρξης του θεμελιωτή του, μπορεί να καταλάβει τη χρησιμότητά του για την εξουσία. Μόνον τότε μπορεί να καταλάβει πώς έχει "χτιστεί" πάνω του ένας ολόκληρος σχεδιασμός. Σχεδιασμός με "βάθος" δεκαετιών. Ένας σχεδιασμός, ο οποίος "θολώνει" τα "νερά" της ελληνικής κοινωνίας και στην ουσία ανεβάζει στη επιφάνειά της το "κατακάθι" της. Το απόλυτο "κατακάθι" της.
Η δύναμη του παπανδρεϊσμού είναι στην πραγματικότητα η αδυναμία του. Η αδυναμία τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο και σε επίπεδο οικογένειας. Τι σημαίνει αυτό; Ο Γεώργιος Παπανδρέου, για παράδειγμα, δεν ήταν ούτε ο πιο ικανός ούτε ο πιο αδίστακτος από τη γενιά του, ώστε να επιλεγεί με αυτά τα κριτήρια από τα "αφεντικά" του. Ούτε καν από τους μέτριους δεν ήταν. Ένας καραγκιόζης ήταν. Ένα γελοίο ανθρωπάριο ήταν. Ένας ελεεινός κρατικοδίαιτος παπαρολόγος, που —εκτός των άλλων—- του άρεζαν και οι "ποδόγυροι" …κατά την ορολογία της εποχής. Συνειδητά τεμπέλης, αποτυχημένος οικογενειάρχης και γυρολόγος της πιάτσας και των καφενείων. Μηδέν εις το "πηλίκιον" …όπως θα έλεγε και ο αστοιχείωτος εγγονός του.
Τα ανάλογα αφορούσαν και τον Ανδρέα. Ο τίποτας ήταν. Ένας άνθρωπος δούλος των παθών και των αδυναμιών του. Να "πηδήξει" ήθελε και μόνον αυτό τον ενδιέφερε. Δήθεν ταλαντούχος, δήθεν χαρισματικός, δήθεν γενναίος ...δήθεν δημοκράτης. Πληρωμένη προπαγάνδα τρώμε για δεκαετίες. Όλα εκ του ασφαλούς. Άλλοι φρόντιζαν μονίμως για την ασφάλεια και την πρόοδό του. Οι ίδιοι άνθρωποι, που τον έκαναν "Πανεπιστημιακό" στις ΗΠΑ, ήταν αυτοί, οι οποίοι τον έπαιρναν και τον έφερναν στην Ελλάδα κατά το δοκούν. Από τότε που υπήρχε ο Ανδρέας, προστατευόταν από πολύ ισχυρούς προστάτες. Γιατί; Γιατί κάποιοι επένδυαν στον παπανδρεϊσμό.
Ο Ανδρέας, ο οποίος έφυγε δύο φορές από την Ελλάδα κλαμένος και κατουρημένος. Την πρώτη φορά σαν "τροτσκιστής" επί Μεταξά και τη δεύτερη φορά σαν "δημοκράτης" επί Παπαδόπουλου. Την πρώτη φορά "καρφώνοντας" συντρόφους του και τη δεύτερη φορά υπό την προστασία των πρακτόρων της Αμερικανικής Πρεσβείας. Η πλάκα είναι ότι σ' αυτήν τη δεύτερη περίπτωση ο "αντιστασιακός" Ανδρέας δεν γνώριζε ότι η Αμερικανική Πρεσβεία και η CIA είχαν αναλάβει να εξασφαλίσουν τη "διαφυγή" του.
Ο "αντι-ιμπεριαλιστής" και "δημοκράτης" νόμιζε ότι είχε να κάνει με πραγματική Χούντα και άρα ότι βρισκόταν στο έλεός της. Ακόμα γελάνε οι ασφαλίτες, οι οποίοι πήγαν να τον συλλάβουν. Στις σοφίτες —σαν τις γάτες— τον έψαχναν. Το πόδι του έσπασε, μέχρι να τον κατεβάσουν από τα κεραμίδια. Τέτοιον "χέστη" δεν πρέπει να είχαν συναντήσει ούτε στα μπαρμπουτάδηκα της πρωτεύουσας.
Κι όμως… αυτός ο άνθρωπος έζησε δόξες …αντιστασιακού. Μέχρι και τον μεγάλο Παναγούλη "καπέλωσε" ο εκλεκτός όλων των εξουσιών και όλων των μυστικών υπηρεσιών. Ο μέγας "αντιιμπεριαλιστής", "αντιαμερικανός" και "φιλοπαλαιστήνιος", που, ελάχιστα αν το ψάξει κάποιος, θα διαπιστώσει πως ήταν πληρωμένος πράκτορας όχι μόνον της CIA, αλλά και της Μοσάντ και πολλών άλλων παράκεντρων εξουσίας. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι ο Ροκφέλερ ήταν αυτός, ο οποίος χρηματοδότησε το "αντιστασιακό" και "πατριωτικό" ΠΑΚ των πρώτων χρόνων. Από εκεί και πέρα το χάος του ψεύδους και της παπαρολογίας …"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" …"Έξω οι βάσεις του θανάτου" κλπ..
Τα ανάλογα ισχύουν και για τον Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης, ο οποίος σε μια κοινή ανθρώπινη κοινωνία θα ήταν από αυτούς, που δύσκολα θα εξασφάλιζαν την επιβίωση στην Ελλάδα, όχι απλά επιβίωσε, αλλά τέθηκε επικεφαλής της κοινωνίας της. Το ανθρωπάκι, το οποίο θα έπρεπε να βγάζει το μεροκάματό του, βγάζοντας φωτοτυπίες σε υπόγεια πολυεθνικών ή σκουπίζοντας ταχυφαγεία, έγινε Πρωθυπουργός των Ελλήνων. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η δύναμη του παπανδρεϊσμού …Η δύναμη της αδυναμίας.
Το "χάλι", που χαρακτηρίζει τον Γιωργάκη ως πρόσωπο, στην πραγματικότητα δεν είναι το μειονέκτημά του, αλλά το κύριο προσόν του. Γιατί; Γιατί έτσι λειτουργεί ο παπανδρεϊσμός. Τα προσόντα τον απειλούν και δεν τον ευνοούν. Ο Νίκος Παπανδρέου, για παράδειγμα, είναι πιο ικανός, πιο έξυπνος και πιο μορφωμένος από τον Γιωργάκη. Δεν είναι όμως ο "πρώτος" της οικογένειας. Γιατί; Γιατί είναι όλα αυτά. Είναι ικανός αλλά όχι ο ικανότερος, για να γίνει ο πρώτος της κοινωνίας. Είναι έξυπνος αλλά όχι ο εξυπνότερος, για να γίνει ο πρώτος της κοινωνίας. Είναι όμως "κάτι" και αυτό τον "στοχοποεί" για τους υπόλοιπους Έλληνες και άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ο παπανδρεϊσμός. Πρέπει να είσαι ο "τίποτας", για να λειτουργήσει ο παπανδρεϊσμός.
Αυτό το παιχνίδι το έμαθε από μικρός ο Γιωργάκης. Είχε μάθει ότι στη ζωή ενός Παπανδρέου δεν παίζουν ρόλο τα προσόντα. Το παν ήταν η ταυτότητα. Το όνομα. Αυτό του μάθαινε η μητέρα του και αυτό τον προστάτευε. Ήταν "καταδικασμένος" να πετύχει, γιατί ήταν αυτός που ήταν. Ήταν ο "πρώτος" της οικογένειας, γιατί απλά έτυχε να είναι ο "πρωτότοκος". Στη συνέχεια αναζήτησε την "πρωτιά" στην κοινωνία, γιατί απλά έτυχε να είναι ο γιος του Ανδρέα. Αυτόν τον ρόλο πάντα ήξερε να παίζει και αυτόν έπαιζε. Δεν τον πείραζε που τον αποκαλούσαν και βέβαια ήταν βλάκας. Είχε μάθει σε όλη του τη ζωή να ζει μ' αυτό και ταυτόχρονα να έχει φιλοδοξίες.
Με αυτόν τον τρόπο έζησε όλη του τη ζωή. Ήταν ο πιο βλάκας της οικογένειας. Ήταν ο πιο βλάκας του Κολεγίου Αθηνών. Ήταν ο πιο βλάκας του πανεπιστημιακού Camp. Ήταν ο πιο βλάκας βουλευτής. Ήταν ο πιο βλάκας υπουργός …Δεν τον πείραζε, γιατί γνώριζε την παπανδρεϊκή διαχείριση. Δεν είχε σημασία που ήταν βλάκας, εφόσον το μυαλό, που του έλλειπε, θα το "αγόραζε" με το όνομά του, όπως τον διαβεβαίωνε η μητέρα του. Τραβούσε και λίγο χασισάκι και τα άντεχε όλα. Δεν χρειαζόταν να είναι έξυπνος, εφόσον όλα τα άλλα θα τα αναλάμβαναν οι άλλοι. Ο πρώτος και μοναδικός υποψήφιος Πρωθυπουργός, ο οποίος δεχόταν να τον "κρύβουνε" προεκλογικά, προκειμένου ν' ανεβάζει ποσοστά το κόμμα του.
Απλά πράγματα. Τον "κουβαλάνε" στην κορυφή όπως ένα "μπαούλο". Τον κουβαλάνε οι ίδιοι, οι οποίοι κουβάλησαν τον πατέρα του ή τον παππού του. Τον κουβαλάνε οι πρεσβείες, οι Εβραίοι τοκογλύφοι, οι διεφθαρμένοι συνεργάτες και γενικά όποιος μπορεί και έχει "πλάτες". Σόρος, Ολντμπράιτ, Άκερμαν και γενικά όποιος μπορεί να βάλει ένα "χεράκι". Το αήττητο "μπαούλο". Αυτό το έχει νιώσει καλύτερα απ' όλους μας ο Πάγκαλος. Ο πολύ πιο ικανός, έξυπνος κι αδίστακτος απ' αυτόν Πάγκαλος. Ο Πάγκαλος, ο οποίος τον κορόιδεψε, τον κατηγόρησε, τον συκοφάντησε και έφτασε σήμερα να του κάνει τη "λάντσα". Να βάζει τις ικανότητές του, για να σέρνει το "μπαούλο" που τον νίκησε. Να εισπράττει αυτός τη δυσφορία του κόσμου, για να προστατεύεται ο βλάκας που προδίδει.
Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό του παπανδρεϊσμού και αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά του θεμελιωτή του. Ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν ήταν πολύ διαφορετικός από τον Γιωργάκη. Ήταν ένας ελεεινός ανθρωπάκος, ο οποίος υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, προκειμένου να τον τοποθετήσουν σε ένα υψηλό πόστο. Τα ίδια έκανε και ο γιος του. Ο Ανδρέας ήταν ένας άνθρωπος με πάθη, ο οποίος υποσχόταν επίσης υπακοή στα αφεντικά, προκειμένου να τον επιλέξουν για μια ανάλογη τοποθέτηση. Τα ίδια έκανε και ο δικός του γιος. Ο Γιωργάκης είναι ένας άνθρωπος με μηδενικά προσόντα, ο οποίος υποσχόταν επίσης υπακοή στα αφεντικά, προκειμένου να τον επιλέξουν. Ποτέ και κανένας από αυτούς δεν ήταν ισχυρός σε βαθμό που να υπερέχει μέσα στην κοινωνία και με αυτόν τον τρόπο να διακρίνεται.
Η έλλειψη ουσιαστικών προσόντων και ποιότητας ήταν αυτή που τους προστάτευε. Γιατί; Γιατί δεν μπορούσες να τους στοχοποιήσεις. Όσο ήταν αδύναμοι, τους έβλεπες ως ανύπαρκτους Γιωργάκηδες. Όταν ισχυροποιούνταν, ήταν τόσο καλά προστατευμένοι από τα αφεντικά τους και τις θέσεις εξουσίας που καταλάμβαναν με διορισμό, που σε νικούσαν με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού. Αυτά, τα οποία λέμε, δεν είναι πρωτάκουστα. Κοινό μυστικό είναι. Τους Παπανδρέου πάντα τους αμφισβητούσε η μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού λαού. Στα καφενεία τους αμφισβητούσαν ακόμα και οι πιο ταπεινοί άνθρωποι. Για όλους εκείνους ήταν δεδομένο ότι ήταν άχρηστοι. Ο ένας ήταν ο παπατζής, ο άλλος ήταν ο δημαγωγός του "θα" και ο άλλος ο βλάκας …Όλοι τους ψεύτες.
Εδώ φτάνουμε στο μεγάλο τους "όπλο". Οι Παπανδρέου είναι ψεύτες, αλλά αυτή η λέξη από μόνη της δεν μπορεί να περιγράψει την "ποιότητα" αυτού που του "όπλου". Ψεύτες υπάρχουν κι άλλοι και —ειδικά όταν μιλάμε για την ελληνική πολιτική— στην πραγματικότητα μιλάμε για τους πάντες. Ψεύτες ήταν και οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες και όλοι οι υπόλοιποι. Το ψεύτης, δηλαδή, δεν μπορεί να περιγράψει αυτό, το οποίο ισχύει για τους Παπανδρέου. Υπάρχει μια αγγλική λέξη, η οποία είναι η μοναδική, που μπορεί να τους χαρακτηρίσει στην εντέλεια. Η λέξη αυτή είναι: Spineless.
Spineless σημαίνει στα αγγλικά ασπόνδυλος. Με αυτήν την έννοια ο αγγλόφωνος κόσμος περιγράφει αυτόν, ο οποίος δεν έχει τη ντροπή ν' αλλάζει στάση και θέση …Αυτόν, ο οποίος δεν κάνει ποτέ αυτοκριτική και εμφανίζεται πάντα "παρθένος" σε σημείο που να σε τρελαίνει. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό έχουν οι Παπανδρέου στο γονίδιό τους. Δεν είναι απλοί ψεύτες και γι' αυτό δεν πρέπει ν' αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι. Τον κοινό ψεύτη τον αντιμετωπίζεις, αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Τους Παπανδρέου δεν τους αντιμετωπίζεις με αυτόν τον τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια. Δεν τους θίγει η αλήθεια.
Αυτό κάνει πανίσχυρο τον παπανδρεϊσμό. Δεν τους αγγίζει η αλήθεια. Τους "προσπερνάει" …όπως έναν λιγδιάρη το νερό. Το αποτέλεσμα είναι το εξής μοναδικό. Ο παπανδρεϊσμός μπορεί και θρέφεται από τα δικά του "περιττώματα". Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ο Γεώργιος Παπανδρέου "τρεφόταν" από τα δικά του "περιττώματα". Παρίστανε τον αντιμοναρχικό, τον δημοκράτη, τον αντιστασιακό κλπ., ενώ ήταν ο ίδιος που ως Πρωθυπουργός έφερε τη μοναρχία, μας οδήγησε στον εμφύλιο και έστησε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διακρίθηκε, δηλαδή, κατηγορώντας τα δικά του "έργα". Έκανε "ανένδοτο" απέναντι στην παράταξη που ήταν βρόμικη, γιατί απλούστατα εφάρμοζε τις δικές του αποφάσεις.
Μερικές δεκαετίες μετά ο γιος του έκανε τα ίδια. Αυτός, ο οποίος πήρε την εξουσία με το σύνθημα …"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά", ήταν ο γιος αυτού, που έδωσε εγκληματικό "βάρος" στην έννοια της Δεξιάς. Ο γιος αυτού, που έκανε τη Δεξιά αυτήν που ήταν. Όπως και ο πατέρας του έτσι κι αυτός έτρωγε και από τα δικά του "περιττώματα". Αυτός, που έλεγε …"ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", εμφανιζόταν στη συνέχεια να θεωρεί μέγα επίτευγμα της διακυβέρνησής του την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ.
Μερικές δεκαετίες αργότερα και ο δικός του γιος έκανε τα ίδια. Ο Γιωργάκης βγήκε πρωθυπουργός, "καταγγέλλοντας" το "πελατειακό κράτος", τον "κομματισμό", τη "διαφθορά", τον "υπέρμετρο δανεισμό", τις "προσλήψεις". Κατήγγειλε δηλαδή όλα όσα είχε κάνει ο πατέρας του και συμμετείχε και ο ίδιος στις κυβερνήσεις του. Όμως, ο Γιωργάκης ήταν πιο τυχερός από τον πατέρα του, γιατί είχε πιο πλούσιο "τραπέζι" απ' αυτόν …Είχε να φάει και από το "πιάτο" του παππού του.
Ο εγγονός του κοινωνικού εγκληματία, ο οποίος εφάρμοσε τις πρακτικές των εξοριών και των πολιτικών διώξεων, εμφανίστηκε στη Βουλή να "μυξοκλαίει", παριστάνοντας το θύμα εξορίσεων. Άλλωστε, γι' αυτό δεν μιλάει καλά ελληνικά. Ήταν εξορισμένος από την κακιά "Δεξιά" του δικού του παππού, η οποία τάισε και τον δικό του πατέρα. Κι αυτός, συνεχίζοντας την οικογενειακή του παράδοση, τρώει και από τα δικά του "περιττώματα". Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που ως Πρωθυπουργός έκοψε τις συντάξεις των φτωχών και βγήκε και είπε δημοσίως ότι …πρέπει ν' "αγωνιστούμε" για αύξηση των συντάξεων. Βγήκε και είπε ότι …αν ήταν απλός πολίτης, θα ήταν στους δρόμους με τους διαδηλωτές.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι σημαίνει Spineless; Λένε ό,τι τους συμφέρει, χωρίς να τους ενδιαφέρει η αλήθεια των όσων λένε. Δεν τους ενδιαφέρει τι γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το ακροατήριο από κάτω. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε. Δεν τους ενδιαφέρει ν' αποκαλυφθεί τίποτε, γιατί δεν εμφανίζονται να κρύβουν τίποτε …Το "σύνθημα" ν' ακούγεται καλά κι ας είναι καταγγελία για τον άλλο τους "εαυτό". Αρκεί να πιάσουν καλή "μεριά" την ώρα που πρέπει. Δεν κάνουν αυτοκριτική, ώστε να "παραμερίσουν". Αν μια επόμενη κυβέρνηση μπορεί να εκλεγεί με το σύνθημα "θάνατος στους Παπανδρέου", δεν είναι απίθανο να βρεθεί ένας Παπανδρέου να βγει και να το πει πρώτος.
Γι' αυτόν τον λόγο η αδυναμία τους είναι το δυνατό τους σημείο. Όχι μόνον δεν είναι αρνητικό, που τους αποκαλούσαν "παπατζήδες", "απατεώνες" ή "βλάκες" —στην τελευταία έκδοση—, αλλά αυτό ήταν το δυνατό τους σημείο. Γιατί; Γιατί δεν κρίνονταν. Γιατί δεν μπορούσες να τους στοχοποιήσεις. Γιατί το Spineless "ξεγλιστρούσε" μπροστά στα μάτια σου και επειδή προστατευόταν από τις πρεσβείες, δεν μπορούσες να το λιώσεις, εφόσον δεν μπορούσες να το πολεμήσεις. Το αποτέλεσμα; Ό,τι και να έλεγαν "έπιανε", γιατί δεν κρινόταν. Υπήρχε έτοιμη η δικαιολογία, που εξαφάνιζε την αξία της αλήθειας. "Παπατζής είναι ...και λέει ό,τι θέλει" έλεγαν μεταπολεμικά για τον Γεώργιο. "Αλήτης είναι ...και λέει ό,τι θέλει" έλεγαν στη μεταπολίτευση για τον Ανδρέα. "Βλάκας είναι …και λέει ό,τι θέλει" λένε στην εποχή του ΔΝΤ για τον Γιωργάκη.
Μιλάμε για ασπόνδυλα. Κανενός είδους ενοχή. Πάντα ξεκινούν από το μηδέν. Δεν φταίνε ποτέ και σε τίποτε. Φτάνουν σε σημείο να σε τρελάνουν, δείχνοντας ότι πιστεύουν σ' αυτά που λένε …Το πολιτικό άλτσχάιμερ σε ανίατη μορφή με συνεχείς τάσεις υποτροπιασμού. Όπως κάποια ψάρια, που η μνήμη τους κάνει reset κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα δεν ασχολείσαι. Δεν μπορείς να καταγγείλεις κάποιον, ο οποίος αυτοκαταγγέλεται με πάθος. Δεν μπορείς να καταγγείλεις τον Γιωργάκη, ο οποίος "καταγγέλλει" τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τη στιγμή που τα τελευταία τριάντα χρόνια ήταν υπουργός. Αποδέχεσαι το γεγονός ότι έπιασαν το "κύμα" και αναγκαστικά τους περιμένεις "παρακάτω". Ένα "παρακάτω", που, αφού το εξασφαλίσουν, το συντηρούν εύκολα με την εξουσία …Βλάκες είναι, όχι ηλίθιοι.
Γι' αυτόν τον λόγο ο μισόχαζος Γιωργάκης είναι πιο δυνατό "χαρτί" για την οικογένεια από τον πολύ πιο ικανό Νίκο. Με τον Νίκο ο σχεδιασμός του παπανδρεϊσμού δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί δεν μπορεί να μας "τρελάνει". Δεν έχει το "άλλοθι" της βλακείας. Δεν έχει τη φάτσα της βλακείας. Μπορεί να μην είναι τετραπέρατος, αλλά είναι αρκετά έξυπνος, ώστε να μην μπορεί να το κρύψει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Παπανδρέου. Θα φαίνεται στα μάτια του ότι ψεύδεται και θα "καεί". Δεν είναι σαν τον Γεώργιο, ο οποίος έκανε "ανένδοτο" στα δικά του αφεντικά. Δεν είναι σαν τον Ανδρέα, ο οποίος πληρωνόταν από τον Εβραίο Ροκφέλερ και πήγαινε κι αγκαλιαζόταν με τον Αραφάτ. Δεν είναι σαν τον Γιωργάκη, στου οποίου τα μάτια "καθρεφτίζεται" το χάος.
Ο Γιωργάκης, κάθε φορά που μας μιλάει, δεν μας πείθει γι' αυτά που λέει, αλλά μας πείθει πως είναι βλάκας. Νομίζεις ότι δεν αντιλαμβάνεται τι λέει και όχι ότι σου λέει ψέματα. Αυτή είναι η "επιτυχία" του και αυτό γνωρίζει να κάνει με τον πιο απόλυτο τρόπο. Τον χαζό δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι ούτε να τον κρίνεις ούτε να τον κατηγορείς. Κρίνεις και κατηγορείς τον εαυτό σου, ο οποίος του έδωσε την εξουσία …Η απόλυτη επιτυχία του παπανδρεϊσμού. Ο Γιωργάκης μας έβαλε στο ΔΝΤ, τους εαυτούς τους κατηγορούν οι Έλληνες, που έδωσαν στον Γιωργάκη την εξουσία.
Τα ανάλογα χαρακτήριζαν τους Παπανδρέου και ως οικογένεια. Η αδυναμία αυτής της οικογένειας είναι η δύναμή της. Η οικογένεια αυτή, η οποία στην κυριολεξία "βασιλεύει" περισσότερα από σαράντα χρόνια, δεν είναι καν μια ξεχωριστή οικογένεια. Δεν είναι η "σκληρότερη" οικογένεια, γιατί, ως τέτοια, θα είχε βρει απέναντί της σκληρότερες και θα είχε νικηθεί. Δεν είναι η πιο διεφθαρμένη οικογένεια, γιατί θα το γνωρίζαμε με την καταδίωξη που έχει υποστεί μέσα στον χρόνο. Δεν είναι καν ενδιαφέρουσα να τη μελετήσει κάποιος. Υπήρξαν άλλες οικογένειες πολύ σκληρότερες, πολύ πιο διεφθαρμένες και βεβαίως πολύ πιο ενδιαφέρουσες από αυτήν.
Όμως, αυτή ήταν η δύναμή της. Φυτοβιούσε, αλλά δεν πέθαινε. Σερνόταν και δεν έσπαζε. Για πολλά χρόνια σερνόταν άφραγκη, ζώντας με δανεικά χορηγών. "Λουζόταν" κάτι απίθανους Κατσανέβες για γαμπρούς. Τον Γιωργάκη τον εμφάνιζε ως άχρηστο ο ίδιος ο πατέρας του. Η εγκατελειμένη σύζυγος Πρωθυπουργού έψαχνε με τον υπουργό γιο της γαμπρό, για να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για τα γεράματα. Φαντάζεται κάποιος την οικογένεια του Μητσοτάκη άφραγκη, τον Κυριάκο να βοηθά τη Μαρίκα να βρει "γκόμενο-χορηγό" και με γαμπρό έναν Κατσανέβα; …Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο.
Η οικογένεια Παπανδρέου τα ζούσε όλα αυτά. Κυλιόταν χωρίς πρόβλημα στον "πάτο", γιατί ανήκε στον "πάτο". Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εβραϊκές της ρίζες. Επιβίωνε όμως, μέχρι να γίνει χρήσιμη σε κάποιους. Αυτό γνώριζε να κάνει και αυτό έκανε. Ήταν πάντα "διαθέσιμη". Όπως ήταν το "παπαδοπαίδι" από την Αχαΐα ή ο δήθεν "καθηγητής" από το Μπέρκλεϊ, έτσι ήταν και ο "μαστούρης" από το "Sweden". Περίμεναν την ευκαιρία …Το "κύμα", που θα τους έκανε χρήσιμους για κάποιους ισχυρούς. Όταν ήθελαν οι ισχυροί "υπηρέτες", ενεργοποιούσαν τα μέλη της. Η οποιαδήποτε λέσχη Μπίλντεμπεργκ, που θέλει να βάλει "πόδι" στη χώρα, αυτούς αναζητά. Αμερικανοί, Εβραίοι, Γερμανοί και όποιος άλλος ενδιαφέρεται και μπορεί να πληρώσει.
Αυτή η τιποτένια οικογένεια των τιποτένιων μελών είναι η πιο ισχυρή οικογένεια της χώρας. Αυτά τα απαξιωτικά γι' αυτήν δεν τα λέμε εμείς, επειδή είμαστε κακόβουλοι. Αυτά τα ισχυρίζεται ο ίδιος ο Νίκος Παπανδρέου σε επιστολή του προς μια φίλη του. Από αυτήν την κακόφημη και ελεεινή μέχρι "πανηγύρεων" οικογένεια ως "θεμέλιο" ξεκινάει και χτίζεται ο "παπανδρεϊσμός", ο οποίος είναι μια μορφή φασισμού. Μια περίπλοκη και ιδιόμορφη μορφή φασισμού, που μονοπώλησε το σύνολο σχεδόν της εξουσίας της μεταπολίτευσης.
Γι' αυτόν τον λόγο είχε τρομοκρατηθεί η παραδοσιακή Δεξιά στην εποχή της "ανατολής" της μεταπολίτευσης. Γνώριζε η Δεξιά ότι, για να επιβιώσει ο φασισμός της, θα έπρεπε να φέρει τον Παπανδρέου …αλλά ταυτόχρονα τον φοβόταν κιόλας. Από το 1974 γνώριζαν όλοι τους ότι ο Παπανδρέου όχι μόνον θα "επιστρέψει" στην Ελλάδα, αλλά θα την κυβερνήσει κιόλας. Θα τους τον επέβαλαν οι Αμερικανοί, προκειμένου να ελέγχουν τη χώρα στην εποχή μετά τη Χούντα. Αυτό αποδεικνύεται από απόρρητα έγγραφα των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών. Έγγραφα του τύπου 7271/NSA/1158-AR/29.
Γι' αυτόν τον λόγο η Δεξιά επένδυε σε σκληρούς Καραμανλήδες και σε "μεταγραφές" τύπου Μητσοτάκη. Γνώριζαν οι δεξιοί τι σημαίνει παπανδρεϊσμός, εφόσον οι ίδιοι τον είχαν δημιουργήσει στα δικά τους "εργαστήρια". Γνώριζαν ότι έφερναν το "κουτί της Πανδώρας", αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, γιατί αυτή ήταν η θέληση των Αμερικανών. Δεν αντιδρούσαν, γιατί δεν μπορούσαν, αλλά ταυτόχρονα έμπαιναν και σε πειρασμούς. Από τη μία ήθελαν να εκμεταλλευτούν το φαινόμενο Παπανδρέου και από την άλλη το φοβούνταν σε περίπτωση που έχαναν τον έλεγχό του.
Ο έλεγχός του είναι εύκολο να χαθεί, γιατί ο παπανδρεϊσμός μοιάζει με λαίλαπα. Μια θύελλα, που, ακόμα κι αν ξεκινήσει σαν ελαφρύ αεράκι, συνεχώς αυξάνει την έντασή της, μέχρι να μετατραπεί σε μια λαίλαπα, που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι "μετεωρολόγοι" της Δεξιάς είχαν από νωρίς εκδώσει δελτίο "θυέλης", γιατί γνώριζαν ότι στη μεταπολίτευση θα εισέπρατταν τα ρέστα της εξουσίας. Γιατί συνέβαινε αυτό; Γιατί ο παπανδρεϊσμός, με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, αφαιρεί από τον αντίπαλό του τα ερείσματά του.
Με ηγέτη ένα άρρωστο Spineless λειτουργεί με όρους αθέμιτου συναγωνισμού. Δεν μπορείς να νικήσεις κάποιον, ο οποίος έχει την αθλιότητα όχι απλά να λέει ψέματα, αλλά να λέει ό,τι ακριβώς θέλει ν' ακούσει το ακροατήριο —και βέβαια ψηφίζει με βάση αυτά που ακούει—. Ακόμα και έναν ατάλαντο Γιωργάκη δεν μπορείς να τον νικήσεις, αν φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Πώς θα νικήσεις εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κάποιον, ο οποίος φωνάζει "…Χρήματα υπάρχουν …Αυξήσεις θα δοθούν". Αυτό είναι ο παπανδρεϊσμός. Λέει ό,τι θέλει ο λαός μέχρι να εκλεγεί και μετά κάνει ό,τι θέλουν οι Αμερικανοί ή τα άλλα αφεντικά. Έχει ο λαός αντιαμερικανικά αισθήματα; …"Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" στα μπαλκόνια και γέλια και χαρές στην αμερικανική πρεσβεία.
Ο παπανδρεϊσμός, "υποσχόμενος" στους πάντες τα πάντα, σταδιακά αφαιρεί από τους αντιπάλους του τα πάντα. Τους αφαιρεί οπαδούς, χορηγούς και συνεργάτες. Αυτή είναι η δύναμη, που δίνει διαρκώς αυξητική τάση στη "λαίλαπα". Κλείνοντας ο παπανδρεϊσμός αριστερά και δεξιά το "μάτι" του, αποσπούσε δυνάμεις από τους αντιπάλους του. Σιγά-σιγά όλα τα λαμόγια και οι επιχειρηματίες της χώρας έγιναν ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Γιατί τους συνέφερε να γίνουν παπανδρεϊστές. Ακόμα και αν ιδεολογικά ήταν δεξιοί, τους συνέφερε ο "σοσιαλισμός" του Παπανδρέου. Ήθελαν κι αυτοί να μπουν στα κόλπα, που υποσχόταν ο Παπανδρέου στους φίλους του …Ο αδίστακτος Παπανδρέου …στους αδίστακτους φίλους του.
Ο παπανδρεϊσμός μοιάζει με ιδεολογία σ' ό,τι αφορά τον διαχωρισμό τόσο των φίλων και των εχθρών του όσο και των στόχων του. Είναι η "ιδεολογία" του ανίκανου, ο οποίος θέλει να προοδεύσει εις βάρος του ικανού. Είναι η "ιδεολογία" του τεμπέλη, ο οποίος θέλει να προοδεύσει εις βάρος του εργατικού. Είναι η "ιδεολογία" του βλάκα, ο οποίος θέλει να "καπελώσει" τον έξυπνο. Είναι η "ιδεολογία" του δειλού, ο οποίος θέλει να δοξαστεί εις βάρος του γενναίου. Του δειλού Γεωργίου, ο οποίος ήθελε να διακριθεί σε μια γενναία κοινωνία, που είχε αντισταθεί στους Ναζί κατακτητές. Του τεμπέλη Ανδρέα, ο οποίος ήθελε να διακριθεί σε μια κοινωνία σκληρά εργαζομένων, που είχε ρίξει μια Χούντα. Του βλάκα Γιωργάκη, ο οποίος ήθελε να διακριθεί σε μια κοινωνία, η οποία, αφού ξεπέρασε την ανέχεια και είχε μορφωθεί, αναζητούσε το "βήμα" της.
Ακριβώς εδώ βρίσκεται το μυστικό του παπανδρεϊσμού. Επειδή αναζητά το δύσκολο σε μια σύγκρουση και το οποίο είναι η νίκη του "αδύναμου" απέναντι στον δικαίως πιο ισχυρό, είναι "συμπαθές" στους αναξιοπαθούντες της κοινωνίας. Ο δικαίως ικανός ταυτίζεται με τον αδίκως ισχυρό και αυτό προκαλεί παρανοήσεις. Προκαλεί τα ένστικτα της κοινωνίας και δημιουργεί μια παράλογη ταύτιση μεταξύ των ανίκανων της κοινωνίας και των αδυνάμων της. Ταύτιση ανάμεσα σ' αυτούς που θέλουν να διακριθούν χωρίς προσόντα και σ' αυτούς που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Επειδή αυτοί οι δεύτεροι μοιάζουν "επιφανειακά" με τους πρώτους, τους "ακολουθούν". Ενώ οι φτωχοί και οι αποκλεισμένοι είναι αδύναμοι για άλλους λόγους, εντούτοις ευθυγραμμίζονται με τους τεμπέληδες, τους δειλούς και τους ανίκανους, όταν μάχονται υπό δυσμενείς συνθήκες. Αυτό είναι όλο το μυστικό.
Το ΠΑΣΟΚ είχε μόνιμη επαφή με την εξουσία, γιατί κατόρθωνε και έπειθε τους φτωχούς και τους κοινωνικά αποκλεισμένους ότι θα τους βοηθήσει να "σπάσουν" τα "στεγανά" της κοινωνίας. Ότι θα τους βοηθήσει να "νικήσουν" στη ζωή τους. Το ΠΑΣΟΚ είχε μόνιμη επαφή με την εξουσία, γιατί ο παπανδρεϊσμός δημιουργούσε μαζικά συνενόχους σε ομόκεντρους "κύκλους". Στον έναν ανάξιο, που ο παπανδρεϊσμός εξασφάλιζε μεγάλη καριέρα, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ και έδινε σε αρκετούς φτωχούς μια ταπεινή θέση στο δημόσιο. Στον έναν δειλό, που ο παπανδρεϊσμός εξασφάλιζε μεγάλη δόξα, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ και έδινε σε ανθρώπους χωρίς μέσον μια καλή προαγωγή ή μια προνομιακή μετάθεση. Στον έναν τεμπέλη, που ο παπανδρεϊσμός εξασφάλιζε ένα καλό δάνειο, ερχόταν το ΠΑΣΟΚ και έδινε σε ταλαίπωρους μια αυθαίρετη σύνταξη. Τζάμπα πράμα… και μάλιστα με έξοδα του δημοσίου, αν σκεφτεί κάποιος τα κέρδη των πονηρών.
Αυτή η πυραμίδα συμφερόντων είναι εκείνη, που δίνει στο ΠΑΣΟΚ τη μακροβιότητα και ισχύ του. Ο μικρός "κύκλος" βολεμένων γύρω από την οικογένεια δημιουργεί μεγαλύτερους "κύκλους" βολεμάτων, οι οποίοι φτάνουν στα απώτατα όρια της κοινωνίας. Έτσι εξασφαλίζονται για την οικογένεια κοινωνικοί σύμμαχοι, που την καθιστούν πανίσχυρη. Οι λίγοι "παπανδρεϊκοί", οι οποίοι έχουν γίνει διάσημοι και πλούσιοι εξαιτίας της και χρωστάνε πολλά στην οικογένεια Παπανδρέου, ταυτίζονται με τους πολλούς "πασόκους", οι οποίοι απλά φάγανε λίγο "ψωμάκι" εξαιτίας του κόμματος. Το ένα συντηρεί το άλλο και η πορεία μέσα στον χρόνο είναι εξασφαλισμένη. Η οικογένεια βρίσκει "ορκισμένους" πανίσχυρους οπαδούς να την υπερασπιστούν ό,τι κι αν κάνει και παράλληλα δεν χάνεται, γιατί την στηρίζει μια μεγάλη μάζα φουκαράδων, που αισθάνεται μια ηθική "υποχρέωση" απέναντί της.
Γι' αυτόν τον λόγο δεν κατέρρευσε ο παπανδρεϊσμός, όταν ο Ανδρέας οδηγήθηκε στο ειδικό δικαστήριο για το "δωράκι" των πεντακοσίων εκατομμυρίων. Γι' αυτόν τον λόγο δεν κατέρρευσε ο παπανδρεϊσμός, όταν το "παιντί" αποδείχθηκε εξαιρετικά κουτό και κινδύνευσε από τον χοντρό της Θεσσαλονίκης. Η συμμορία συσπειρώθηκε και ο κόσμος —που θεωρούσε ότι είχε "υποχρέωση" στην οικογένεια— βοήθησε. Ενώ δεν ανήκε όλος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στη συμμορία του παπανδρεϊσμού, εντούτοις πάντα τη βοηθούσε.
Αυτή ακριβώς η συμμορία είναι ο βασικός παράγοντας της λειτουργίας του. Για όσο διάστημα ο παπανδρεϊσμός έχει επαφή με την εξουσία και μπορεί να ταΐζει αυτήν τη συμμορία, δεν έχει να φοβάται τίποτε. Ποιοτικά, δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο παπανδρεϊσμός είναι συνώνυμο του "κατακαθισμού". Στο "κατακάθι" της κοινωνίας αλίευαν πάντα συνεργάτες οι Παπανδρέου. Εκεί όπου μπορούσαν να υποσχεθούν εύκολες και μεγάλες καριέρες, αλλά και να απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή τους απείθαρχους και τους "άπιστους".
Μια οικογένεια "κατακάθι", που, βολεύοντας "κατακάθι", έδινε ελπίδα σε ολόκληρο το "κατακάθι" της χώρας. Η επένδυση του κάθε σκουπιδιού της κοινωνίας βρισκόταν στην "αυλή" αυτής της οικογένειας. Ο εκάστοτε Παπανδρέου είναι η ελπίδα του κάθε τίποτε, ο οποίος ήθελε να γίνει άκοπα κοινωνικός παράγοντας και βέβαια πλούσιος. Ο ίδιος ο Παπανδρέου είναι η "απόδειξη" αυτού που υπόσχεται η οικογένεια. Όταν η οικογένεια μπορεί να φτιάξει έναν Γιωργάκη Πρωθυπουργό, έχει δικαίωμα στην ελπίδα για κοινωνική διάκριση οτιδήποτε εξυπνότερο από την αμοιβάδα.
Με αυτόν τον τρόπο είχαν πάντα γύρω τους τούς πιο αδίστακτους συνεργάτες. Συνεργάτες, οι οποίοι, προκειμένου να διακριθούν οι ίδιοι, θα "έσπρωχναν" στην κορυφή τους ευεργέτες τους. Συνεργάτες, οι οποίοι, όταν θα ερχόταν η δύσκολη ώρα και προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι, πάντα θα έσωζαν και τους ευεργέτες τους. Συνεργάτες από το σύνολο του φάσματος του κοινωνικού υπόκοσμου. Από σταλινικούς γόνους δωσίλογων —όπως ο Πάγκαλος— μέχρι πραγματικούς βασανιστές της Χούντας —όπως ο Βρέντσος—. Οι πάντες "δημοκράτες" μέσα από την "κολυμπήθρα" του παπανδρεϊσμού.
Το είπε κάποτε εύσχημα ο Κατσιφάρας, αλλά δεν το απέδωσε σωστά. Δεν είναι απλά ότι κάποιοι από αυτούς, οι οποίοι διακρίθηκαν επί Παπανδρέου, θα ήταν άσημοι χωρίς αυτόν. Τόσο άσημοι, που δεν θα τους αναγνώριζαν οι θυρωροί των πολυκατοικιών τους. Υπάρχουν άσημοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι ικανοί. Οι Παπανδρέου ενδιαφέρονταν πάντα για τους άσημους, οι οποίοι ήταν ταυτόχρονα άχρηστοι κι ανίκανοι.
Ας προσπαθήσει κάποιος να φανταστεί τι θα έκανε ένας Τσοχατζόπουλος στη ζωή του, αν δεν "έπεφτε" πάνω στον Παπανδρέου. Ούτε στα καφενεία δεν θα μπορούσε να διακριθεί. Ρεμάλι, τρακατζής και ψεύτης θα παρέμενε, όπως τον θυμούνται όλοι οι μετανάστες στη Γερμανία. Ας θυμηθεί κάποιος τι κατάφερε μόνος του μια ολόκληρη ζωή ο Χυτήρης. Έπρεπε να κουβαλάει την πάπια του μεγάλου τιμονιέρη στο Χέρφιλντ για να γίνει "κάποιος". Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα το μυστικό των Παπανδρέου. Το μυστικό όλων των Παπανδρέου. Από τον "γέρο της δημοκρατίας" —ο οποίος είχε πάντα γύρω του φασίστες, ταγματασφαλίτες, μοναρχικούς και όλους τους αριστερούς χαφιέδες της κρατικής ασφάλειας, στην οποία προΐστατο— μέχρι τον Γιωργάκη όλοι το ίδιο έκαναν.
Ο Ανδρέας μπορούσε να πάρει τον πιο άχρηστο άνθρωπο και να του δώσει το πιο επιθυμητό και προβεβλημένο πολιτικό πόστο. Γιατί; Για να τον ελέγχει. Για να τον εκβιάζει. Για να τον απειλεί με άμεση και ολοκληρωτική εξόντωση. Για να μην απειλείται. Έτσι κι αλλιώς η ζημιά του άχρηστου δεν τον απειλούσε τον ίδιο. Ο λαός ήταν αυτός, ο οποίος πλήρωνε τους "μαθητευόμενους" συνεργάτες των Παπανδρέου. Ο Κουλούρης έγινε υπουργός του ελληνικού κράτους μόνο και μόνο γιατί έβρισκε γκόμενες στον μεγάλο "τιμονιέρη" και βέβαια για να μην γίνει υπουργός κάποιος άλλος πιο ικανός και άρα πιο επικίνδυνος για τον Ανδρέα. Αυτό είναι το όλο κόλπο. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Παπανδρέου πάντα —εκτός όλων των άλλων— ήταν και άφιλοι. Η έννοια της φιλίας για τους Παπανδρέου είναι κάτι σαν το χάραγμα στην επιφάνεια του νερού.
Αυτό έκαναν πάντα οι Παπανδρέου και αυτό κάνει και ο Γιωργάκης. Ψάχνουν στις "λάσπες" της κοινωνίας και στη συνέχεια λειτουργούν ως συμμορία. Όπως ο Ανδρέας —για μη πολιτικούς λόγους— έκανε "παράγοντα" τον Κουλούρη, ο Γιωργάκης για ανάλογους λόγους έκανε "παράγοντα" τον Πετσάλνικο. Ο σημερινός υπερπροβεβλημένος Ραγκούσης δεν διαφέρει σε τίποτε από τον Κατσιφάρα ή τον Τσοχατζόπουλο του παρελθόντος. Μαγιονέζες σε μπιφτέκια έβαζε ο κακόμοιρος πριν τον τοποθετήσει ο Παπανδρέου υπερυπουργό. "Θεός" ο μπιφτεκάνθρωπος της Πάρου για μερικούς μήνες και μετά …από εδώ παν κι οι άλλοι. "Θεός" μέχρι να κάνει τη βρόμικη δουλειά για το "παιντί" και μετά …ξανά δίπλα στη φριτέζα.
Γι' αυτόν τον λόγο έκανε και αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του τον Πάγκαλο. Τον Πάγκαλο, με τον οποίο αλληλομισούνται. Γιατί το έκανε; Γιατί οι Παπανδρέου δεν κινδυνεύουν να λερωθούν όταν κυλιούνται στις κοπριές. Γιατί ποντάρει στην αθλιότητά του. Τον εμπλέκει στην προδοσία του ΔΝΤ, γιατί ποντάρει στην ικανότητά του να σωθεί ο ίδιος. Προδίδει τον λαό και ποντάρει στον αδίστακτο εγγονό του αρχιδοσίλογου της χώρας, για να σωθεί ο ίδιος. Αν σωθεί ο Πάγκαλος, θα σωθεί και ο ανίκανος Γιωργάκης. Το κήτος, που λέγεται Πάγκαλος, θα γίνει κανό, για να σωθεί ο Γιωργάκης. Όπως κάνει κανό ο Γιωργάκης, έτσι χειρίζεται τον Πάγκαλο. Κανείς δεν είπε ότι ο Γιωργάκης αγαπάει το κανό …Το χρησιμοποιεί το κανό.
Αυτό το "κατακάθι" είναι η δύναμη του παπανδρεϊσμού …Οι άχρηστοι, οι εγκληματίες, οι φασίστες, οι οποίοι όμως είναι εθισμένοι στην εξουσία και τη δημοσιότητα και ως εκ τούτου εκβιάζονται …Οι ανίκανοι, οι οποίοι βλέπουν πως μόνον μέσω των Παπανδρέου μπορούν ν' αναπτύξουν ή να διαιωνίσουν τις παράλογες φιλοδοξίες τους. Αυτοί, οι οποίοι χρωστάνε τις τεχνητά "γυαλιστερές" ζωές τους στους Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να κάνουν οτιδήποτε γι' αυτούς.
Πάνω σ' αυτόν τον παπανδρεϊσμό έχει χτιστεί το ΠΑΣΟΚ. Η επιτυχία του στα χρόνια της μεταπολίτευσης οφείλεται στο γεγονός που περιγράψαμε πιο πάνω. Στο γεγονός ότι οι Παπανδρέου κατόρθωσαν και του έδωσαν την ίδια "ιδιοσυχνότητα" με τον παπανδρεϊσμό. Αυτό είναι το ανυπέρβλητο κατόρθωμά τους. Ο παπανδρεϊσμός μοιάζει με τον πασοκισμό, αλλά δεν είναι ίδιοι. Όπως ο παπανδρεϊσμός δίνει ελπίδα στους άχρηστους και "κλείνει" πονηρά το "μάτι" στους χειρότερους, έτσι και ο πασοκισμός δίνει ελπίδα στους φτωχούς και στους αποκλεισμένους αυτής της κοινωνίας και "κλείνει" το "μάτι" στους πιο πονηρούς από αυτούς, υποσχόμενος βολέματα και διορισμούς. Αυτό τον κάνει ανίκητο.
Οι πονηροί του παπανδρεϊσμού δουλεύουν τους αφελείς του πασοκισμού και έχουν πάντα τη δυνατότητα να κλέβουν την κοινωνία. Οι πολλοί στηρίζουν τους λίγους πονηρούς και πάντα τους διατηρούν στην εξουσία. Οι πολλοί ψηφίζουν για "να μην γυρίσει η Δεξιά" και οι λίγοι κλέβουν …δεξιά κι αριστερά. Οι πολλοί στηρίζουν ανιδιοτελώς τους λίγους ιδιοτελείς Τσοχατζόπουλους. ΠΑΣΟΚ είναι ο αφελής ο μεροκαματιάρης στο Πέραμα και ΠΑΣΟΚ είναι και ο Μπόμπολας. ΠΑΣΟΚ είναι ο φουκαράς, ο οποίος είχε βρει τον μπελά του από τη Χούντα και ΠΑΣΟΚ είναι και ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ο οποίος είναι εγγονός αρχιδωσίλογου δικτάτορα και παρίστανε τον ΚΚΕ στην εποχή της Χούντας με σπουδές στα Παρίσια.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο, που ξεκινήσαμε το κείμενο με σκληρά λόγια για κάποιους από τους σημερινούς συνταξιούχους; Τα κεφάλια τους στον τοίχο πρέπει να χτυπάνε μερικοί από αυτούς, γιατί αυτοί "τάισαν" το "θηρίο". Αυτοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο του "Γέρου", για να διαμαρτυρηθούν για τη Χούντα. Το σύνολο της αθλιότητας της μεταπολίτευσης οφείλεται σε μια κηδεία, η οποία δεν έπρεπε να γίνει με τον τρόπο που έγινε.
Όλα αυτά τα τραγικά ξεκινάνε από ένα και μόνον γεγονός. Από τη χρονική συγκυρία που έτυχε ο θάνατος του Γεωργίου Παπανδρέου. Αυτός ο ιδανικά "κατάλληλος" θάνατος ήταν αυτός, που στην πραγματικότητα εξέθρεψε το "κτήνος" του παπανδρεϊσμού. Προβοκάτορες του παρακράτους να τον δολοφονούσαν, δεν θα πετύχαιναν τόσο καλό timing. Αν πέθαινε νωρίτερα από τη Χούντα, μόνον οι συγγενείς του θα τον έκλαιγαν …και αυτοί όχι σίγουρα, με τις προσωπικές επιλογές που κατά καιρούς είχε ακολουθήσει. Αν πέθαινε αργότερα, ούτε αυτοί, εφόσον είχαν φροντίσει να την "κοπανήσουν" από την Ελλάδα. Δυστυχώς για την Ελλάδα και για τους Έλληνες πέθανε ακριβώς την ώρα που δεν έπρεπε. Την ώρα που οι Έλληνες ξεπερνούσαν δειλά-δειλά το σοκ των Δεκεμβριανών και ήθελαν να "παίξουν" παιχνίδια συμβολισμού απέναντι την εξουσία.
Δυστυχώς γι' αυτούς ατύχησαν παταγωδώς. Τέτοια παιχνίδια δεν παίζεις και μάλιστα σε μια χώρα και σε μια περίοδο όπου τα πάντα είναι ελεγχόμενα. Την πάτησαν οι Έλληνες στα "Δεκεμβριανά" από τον ζωντανό Παπανδρέου και την ξαναπάτησαν στα "Χουντικά" από τον νεκρό Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε. Είδε το παρακράτος ότι οι Έλληνες ήταν έτοιμοι —για λόγους "συμβολικούς"— να υψώσουν ένα "ξόανο" αντίστασης και τους έδωσε το δικό του. Θεωρούμε βέβαιο ότι το παρακράτος της Δεξιάς, η πρεσβεία των ΗΠΑ και η Μοσάντ ήταν αυτές, που οργάνωσαν την "αντι-ιμπεριλιαστική" και "αντιχνουντική" νεκρική πομπή. Τέτοια ευκαιρία πού θα την έβρισκαν;
Ας πρόσεχαν οι Έλληνες …Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Τότε γεννήθηκε η παπανδρεϊκή "λερναία ύδρα". Ένας Παπανδρέου θαβόταν και κάποιοι άλλοι "γεννιούνταν" αναπάντεχα. Ο ξεχασμένος και τιποτένιος Ανδρέας την ίδια στιγμή αύξησε τις "μετοχές" του. Εκεί που θα παρέμενε για πάντα στις ΗΠΑ ως ένας μεροκαματιάρης της διδασκαλίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, που παριστάνουν τις οικονομικές σχολές, ξαφνικά έγινε ο "υιός του συμβόλου". Ο "χρισμένος διάδοχος" του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης. Αυτόν διαδέχθηκε ο Γιώργος, που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να ζει κάπου στο Illinois ως Jeffrey, βγάζοντας φωτοτυπίες σε κάποιο υπόγειο της Goldman Sachs. Ο Fotojef του ισογείου, όπου θα δούλευαν οι πικραμένοι της εταιρείας.
Όμως, εξαιτίας εκείνης της κηδείας, δεν κύλησαν τα πράγματα στη φυσιολογική τους "κοίτη". Εξαιτίας εκείνης της κηδείας στήθηκε το σκηνικό της φασιστικής μεταπολίτευσης. Το σκηνικό, το οποίο είχε ως θεμέλιό του τον παπανδρεϊσμό. Τον παπανδρεϊσμό, ο οποίος στο όνομα της ελευθερίας υπηρετούσε την ανομία. Τον παπανδρεϊσμό, ο οποίος στο όνομα της δημοκρατίας υπηρετούσε την αναξιοκρατία. Τον παπανδρεϊσμό, ο οποίος στο όνομα της γενναιότητας υπηρετούσε την αλητεία. Τον παπανδρεϊσμό, ο οποίος στο όνομα των κοινωνικών διεκδικήσεων υπηρετούσε την κομματική αρπαγή.
Αυτά τα μόνιμα συμφέροντα δίνουν μόνιμα χαρακτηριστικά και στον παπανδρεϊσμό. Γι' αυτόν τον λόγο ο παπανδρεϊσμός δεν αλλάζει. Διαιωνίζεται ίδιος κι απαράλλαχτος μέσα στον χρόνο. Τα ίδια κάνουν όλοι οι Παπανδρέου και έτσι φτάσαμε στις ημέρες του ΔΝΤ. Απλά ο γέρος το έκανε με τα όπλα των Εγγλέζων, ο Ανδρέας το έκανε με το θράσος του αλητάμπουρα και ο Γιωργάκης το κάνει με την αφέλεια του βλάκα. Όμως, όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα. Εγκληματούν ή παρανομούν ή εξαπατούν, δημιουργώντας συνθήκες συλλογικής συνενοχής και αυτήν εκμεταλλεύονται. Τα "καμώματα" δηλαδή του "θλιβερού" Γεωργίου τα ακολούθησαν τα καμώματα του "μάγκα" Ανδρέα και εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται και από τον "βλάκα".
Αναλαμβάνουν την εξουσία και από εκεί και πέρα κυβερνούν αυτοί, οι οποίοι θα επιλεγούν ως "αυλή". Το "κατακάθι" της αρεσκείας τους. Το "κατακάθι", που με τη δική τους εξουσία θα αναγορεύσουν σε άσπιλο "ιερατείο". Ο Γεώργιος Παπανδρέου παρέδωσε τα πάντα σε δωσίλογους και φασίστες, για τους οποίους ο ίδιος εξέδιδε τα "πιστοποιητικά" πατριωτισμού και δημοκρατικότητας. Τα ανάλογα έκανε και ο Ανδρέας με αντίστοιχα πιστοποιητικά "αντιχουντικής" δραστηριότητας. Με άλλοθι τον γρήγορο "εκδημοκρατισμό" παρέδωσε τη χώρα σε όλα τα λαμόγια της κοινωνίας, οι οποίοι μετά από τριάντα χρόνια κλοπής και ελέω κράτους έγιναν οι σημερινοί μεγιστάνες "διαπλεκόμενοι". Το ίδιο κάνει μετά από τριάντα χρόνια και ο Γιωργάκης.
Ο Γιωργάκης, έχοντας πάρει τα "δικαιώματα" του τοπικού "νομάρχη" της Νέας Τάξης, μοιράζει κι αυτός "πιστοποιητικά". Φτιάχνει κι αυτός —ως γνήσιος Παπανδρέου— την "αυλή" του. Την "αυλή", που θα κυβερνήσει για λογαριασμό του. Το "κατακάθι", που θα τον εξυπηρετήσει στον δικό του παπανδρεϊσμό. Διαχωρίζει κι αυτός τους Έλληνες σε "μοντέρνους" "πράσινους" "κοσμοπολίτες" και σε "καθυστερημένους" "εθνικιστές" και "υπανάπτυκτους". Με "άλλοθι" αυτήν τη νέα "ιδεολογία" επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα που έκαναν και οι πρόγονοί του. Υπακούει στις νέες εντολές των παλαιών αφεντικών. Αυτά τα ξένα αφεντικά τού δίνουν εντολές για το τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να "μεταλλάξουν" τον λαό, ώστε να προσαρμοστεί αυτός στην Νέα Τάξη. Να ευθυγραμμιστεί με τον "διεθνισμό" και τον "κοσμοπολιτισμό", που πρεσβεύει ο τοπικός "αντιπρόσωπος" Γιωργάκης.
Απλά πράγματα. Νέα "αφεντικά" πήραν στα χέρια τους τη χώρα, για να κυβερνήσει ο νέος Παπανδρέου. Τους φασίστες και τους δωσίλογους του παππού τούς ακολούθησαν οι απατεώνες και τα λαμόγια του πατέρα, για να φτάσουμε σήμερα στις "αδερφές" …στους "πράσινους" και τους "ροζ" του Γιωργάκη. Ο παπανδρεϊσμός για άλλη μια φορά είχε αποδείξει την αποτελεσματικότητά του. "Ξυνόταν" στον πάτο της κοινωνίας και διέπρεπε.
Την αξία του παπανδρεϊσμού την είχαν αντιληφθεί εγκαίρως από τις ξένες πρεσβείες και γι' αυτό επένδυσαν πάνω του. Γιατί είχε αξία και άρα "επενδυτικό" ενδιαφέρον; Γιατί δημιουργούσε συνθήκες πόλωσης. Ήταν τόσο ακραία τα συναισθήματα, που προκαλούσε ο εκάστοτε άθλιος Παπανδρέου, που στο τέλος παγίδευαν αυτούς που τα εξέφραζαν. Όσο έξυπνος κι αν είσαι, όσο μορφωμένος κι αν είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παγιδευτείς από τον παπανδρεϊσμό. Γιατί; Γιατί είναι "παιχνίδι" …και το παιχνίδι πωρώνει. Το "παιχνίδι" συνδέεται με τα ένστικτα …και τα ένστικτα είναι κακοί σύμβουλοι …Τα ένστικτα "καταπίνουν" τη λογική και την ευφυΐα. Αυτοί, οι οποίοι έδιναν στους Παπανδρέου την εξουσία, γνώριζαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προκαλούσαν τις εξελίξεις ενός παιχνιδιού. Δράση και αντίδραση.
Σ' αυτό το σημείο μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης πώς λειτουργεί στο σύνολό της η φασιστική μεταπολίτευση. Μπορεί να καταλάβει όλα τα "μυστήριά" της. Τα "μυστήρια", τα οποία ξεκινάνε από τη "μεταγραφή" του Αποστάτη στη Δεξιά μέχρι το σημερινό ΔΝΤ και την "αναπάντεχη" στήριξη του Γιωργάκη από τον Αποστάτη.
Από τη στιγμή που οι ξένες πρεσβείες αποφάσισαν να στηρίξουν τον Ανδρέα και να τον επιβάλουν στην εξουσία, στην πραγματικότητα αναλάμβαναν τον έλεγχο της μεταπολίτευσης. Ο φασισμός της μεταπολίτευσης ήταν θέμα χρόνου να επιβληθεί. Απλά δεν θα ήταν ο φασισμός των δογματικών του φασισμού, αλλά ο φασισμός των ανάξιων, οι οποίοι θα υπηρετούσαν κάθε εξουσία, προκειμένου να μην ξεβολευφτούν. Ο φασισμός των άχρηστων, οι οποίοι, εξαιτίας μέσων και γνωριμιών, εξασφάλισαν κρατικά πόστα και νόθευσαν την κοινωνική λειτουργία. Ο φασισμός των ανικάνων, που, προκειμένου να μην αλλάξουν οι συνθήκες που τους βόλευαν, συνέθεσαν μια τεράστια συμμορία, η οποία είχε όφελος από την αναξιοκρατία.
Αυτή ήταν η ιδιομορφία της μεταπολίτευσης και εκεί διέφερε από τη Χούντα. Οι ιδεολογίες άρχισαν να υποχωρούν και οι όροι τους ν' αλλάζουν. Οι γενικότητες των ιδεολογιών δεν υπήρχαν πλέον. Δεν υπήρχε πλέον το ιδεολογικό δόγμα, αλλά η κομματική πειθαρχία. Δεν υπήρχε το κοινωνικό δίκιο, αλλά το κομματικό δίκιο. Δεν υπήρχε η κοινωνική κατάκτηση, αλλά η κομματική κατάκτηση. Δεν υπήρχε η αξιοκρατία, αλλά το βόλεμα …Εμείς οι "πράσινοι" και εσείς οι "γαλάζιοι". Οι ιδεολογίες έγιναν απλά "άλλοθι" και "κουστούμια" των μονομάχων.
Το "παιχνίδι" της εξουσίας χώρισε την κοινωνία κάθετα και τα κόμματα μοιράστηκαν τα μέρη της. Εξέφραζαν δήθεν διαφορετικούς "λόγους", αλλά στην πραγματικότητα ήταν όμοια μεταξύ τους, εφόσον διεκδικούσαν για λογαριασμό τους τα ίδια πράγματα με την ίδια λογική και με τους ίδιους ανθρώπους. Ό,τι κόσμο είχε το "σοσιαλιστικό" κόμμα, είχε και το "καπιταλιστικό". Για ό,τι αγωνίζονταν οι δήθεν "σοσιαλιστές", αγωνίζονταν και οι δήθεν "καπιταλιστές". Όλοι "κρατιστές", διεκδικώντας μια θέση στο δημόσιο και όλοι του ελεύθερου ανταγωνισμού, αναγάγωντας όμως την κομματική ταυτότητα σε υπέρτατο προσόν.
Αυτοί ήταν οι όροι του φασισμού της μεταπολίτευσης και η "ιδεολογία" αυτού του φασισμού ήταν ο "παπανδρεϊσμός". Αυτός άνοιγε τους "δρόμους", που ακολουθούσαν οι υπόλοιποι. Αυτός βόλευε τους "πρασινοφρουρούς", για να μαθαίνουν οι άλλοι πώς πρέπει να βολεύουν τα "γαλάζια παιδιά", ώστε να διαιωνίζεται το παιχνίδι. Το "δόγμα" Παπανδρέου. Υπό αυτούς τους όρους του νέου παιχνιδιού της μεταπολίτευσης μετακινήθηκε και ο Αποστάτης στη Δεξιά. Απλά πράγματα. Τα παιχνίδια παίζονται από ομάδες και οι ομάδες συντίθενται από παίκτες. Ένας "βρόμικος" παίκτης μπορεί να είναι καλός παίκτης για τους στόχους της ομάδας. Τέτοιος βρόμικος παίκτης ήταν ο Μητσοτάκης. Η "μεταγραφή" του "αρχηγού" Καραμανλή, για να παίξει "μαν του μαν" τον Ανδρέα.
Από τη στιγμή που τα κόμματα δεν αντιπροσώπευαν ιδεολογίες, παρά συμφέροντα, μετατράπηκαν σε ομάδες. Η κυρίαρχη ομάδα του Ανδρέα, η οποία έκανε πλούσιους και διάσημους τους παπανδρεϊστές και βόλευε με τον τόνο τους ΠΑΣΟΚους στο δημόσιο, ήταν αυτή η οποία "σκόραρε" και απέναντί της είχε την ομάδα της ΝΔ, η οποία ακολουθούσε "καταϊδρωμένη". Ήθελε κι αυτή να "σκοράρει", αλλά δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τους παπατζήδες. Τα spineless ήταν ανίκητα. Γι' αυτό αναγκάστηκε η ΝΔ να κάνει μεταγραφές τύπου Μητσοτάκη. Έτσι σώθηκε πολιτικά ο Μητσοτάκης. Χάρη στον παπανδρεϊσμό και στην εξειδίκευσή του υπάρχει σήμερα η οικογένειά του.
Τριάντα χρόνια κράτησε αυτό το "δούλεμα". Ένα "δούλεμα", το οποίο επαναλαμβανόταν το ίδιο κι απαράλλαχτο. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές …ιδεολογικού τύπου συνθηματολογία —για να πολωθεί ο κόσμος και να ενεργοποιηθούν τα ταξικά ένστικτα— και μετά …από δω παν κι οι άλλοι. Λόγια μεγάλα στα μπαλκόνια και όλοι ν' "αλληθωρίζουν" προς τις υποσχόμενες παροχές …"Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, …αλλά "θυμήσου" για εκείνη τη θέση που λέγαμε". Τα άθλια υποκείμενα είχαν φέρει την κατάσταση στα μέτρα τους. Μας είχαν κάνει σαν τα μούτρα τους.
Με το ιδεολογικό "κάλυμμα" κάποιας κομματικής σημαίας όλοι οι Έλληνες έτρεχαν πίσω από το "καρώτο" ενός βολέματος. Ένα "καρώτο", το οποίο πότε κρατούσε στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ και πότε η ΝΔ. Τότε έγιναν όλα τα εγκλήματα. Τότε θύτες και θύματα συμμετείχαν στις ίδιες αθλιότητες, για να μπορεί σήμερα ένα κτήνος, όπως ο Πάγκαλος, να λέει ότι "μαζί τα φάγαμε". Για να μην απειλούνται οι φασίστες από τη Δημοκρατία, ξόδευαν τόνους χρήματος. Για να κερδίζουν τα κτήνη εκλογές, δανείζονταν υπέρογκα ποσά από όλους τους τοκογλύφους της Γης. Για να κερδίζουν τα κτήνη εκλογές, βόλευαν στο δημόσιο χιλιάδες υπεράριθμα παράσιτα. Μέχρι και ο ελεεινός Σημίτης μας δούλεψε. Μέχρι κι αυτό το ερπετό εκμεταλλεύτηκε τον παπανδρεϊσμό. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός.
Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι μας δάνειζαν στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης, θέλουν τα χρήματά τους πίσω και μάλιστα με τον τόκο. Σε ποιον θ' απευθυνθούν; Στον δικό τους άνθρωπο. Στον πιο αυθεντικό εκφραστή του παπανδρεϊσμού. Στον Γιώργο Παπανδρέου. Στο "πουλέν" του Σόρος και της Ολντμπράιτ. Ήρθε η ώρα να ρευστοποιήσουν το δικό τους κεφάλαιο στην Ελλάδα. Εφόσον η μεταπολίτευση δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τους πόρους, ώστε να συνεχίσει το ίδιο πολυέξοδο "πάρτυ", θα την "ρευστοποιήσουν". Εν ανάγκη θα "ξεπουλήσουν" ακόμα και τον παπανδρεϊσμό, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Την Ελλάδα, ως κράτος, δεν τη φοβούνται, γιατί θεωρούν ότι, αν τη βυθίσουν στα χρέη, θα την ελέγχουν με τα δάνεια. Οι "δοσάδες" του ΔΝΤ θα την ελέγχουν και δεν θα έχουν την ανάγκη των Παπανδρέου ή των Καραμανλήδων.
Για να το πετύχουν αυτό, έκαναν το εξής απλό. "Απέλυσαν" τον δικό τους Καραμανλή, για ν' αναλάβει ο δικός τους Γιωργάκης. Απέσυραν το "μπαούλο" και στη θέση του έβαλαν τον "καναπέ". Γιατί ήταν αυτό απαραίτητο; Γιατί μόνον ο παπανδρεϊσμός μπορεί να ξεπουλήσει τη χώρα, χωρίς να ξεσπάσει επανάσταση. Αν ο Καραμανλής επιχειρούσε να μας βάλει στο ΔΝΤ, ακόμα θα "κρεμόταν" στην Πλατεία Συντάγματος. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κατάλαβε ο αναγνώστης τι ακριβώς μπορούσε να πουλήσει η οικογένεια Παπανδρέου και τι ενδιέφερε ν' αγοράσουν όλοι οι τοκογλύφοι;
Απλά το δύσκολο και το επικίνδυνο του εγχειρήματος μάς δίνει τη βεβαιότητα ότι αυτό δεν έγινε δωρεάν. Όπως είπαμε και σε άλλο σημείο, βλάκα θεωρούμε τον Γιωργάκη και όχι ηλίθιο. Γνώριζε τους κινδύνους και τα ρίσκα μιας τέτοιας πράξης και είναι βέβαιον ότι ζήτησε το "κατιτίς" του. Από το Καστελόριζο μάς ανακοίνωσε την παράδοσή μας στο ΔΝΤ. Θεωρούμε κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Παπανδρέου τα "πήραν", για να μας βάλουν στο ΔΝΤ. Με τις τιμές της "πιάτσας" εκτιμούμε ότι πήραν το λιγότερο 2,5 δις ευρώ …Το "νόμιμο" ποσοστό επί του ποσού, που θα εξασφάλιζαν στους τοκογλύφους.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης του μεριδίου της οικογένειας στην εξουσία. Η οικογένεια, γνωρίζοντας πάντα τον ρόλο της στην Ελλάδα, είχε πάντα έτοιμη τη "βαλίτσα" στην αποθήκη. Είχε πάντα έτοιμο ένα plan-B', προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα με κέρδος και όχι με ζημιά. Γνωρίζοντας λοιπόν να εξυπηρετεί τα πολιτικά της συμφέροντα —και όχι μόνον—, φρόντισε από πολύ νωρίς να περάσει τον παπανδρεϊσμό στα πιο κομβικά σημεία της κοινωνικής λειτουργίας. Στα σημεία εκείνα, που θα της επέτρεπαν να ελέγχει τις αντιδράσεις της κοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετεί τους εχθρούς της. Στα σημεία εκείνα, που θα έδιναν "αδράνεια" στην κοινωνία, μέχρι οι εχθροί της να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους χωρίς αντιδράσεις ή να κερδίσουν χρόνο χωρίς πίεση. Γι' αυτόν τον λόγο η οικογένεια φρόντισε να ελέγχει τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα. Τον έλεγχε κι εξακολουθεί να τον ελέγχει απόλυτα. Στη ΓΣΕΕ και στον "πράσινο" συνδικαλισμό πρέπει ν' αναζητήσει κάποιος τη δυνατότητα της οικογένειας Παπανδρέου να προδώσει τους Έλληνες και να ξεπουλήσει τη χώρα.
Αυτό είναι το όλο μυστικό της σημερινής κατάστασης. Γι' αυτόν τον λόγο η Ελλάδα παραδόθηκε στο ΔΝΤ και δεν άνοιξε "ρουθούνι". Κάποιοι συνδικαλιστές "χρωστούσαν" στην οικογένεια και ξεπλήρωσαν τα προσωπικά τους χρέη με τις συντάξεις και τους μισθούς των υπόλοιπων Ελλήνων. Χρωστούσαν στην οικογένεια την ύπαρξή τους. Ακόμα και τη χοληστερίνη τους σ' αυτήν την οικογένεια τη χρωστάνε. Στην οικογένεια, η οποία τους παρέλαβε κατακάθια της κοινωνίας και τους έκανε μεγαλοπαράγοντες της κοινωνίας. Κατακάθια ...όπως ο Κανελλόπουλος, ο Πρωτόπαπας, ο Πολυζωγόπουλος ή ο σημερινός Παναγόπουλος.
Αυτά τα σκουπίδια —χωρίς εισαγωγικά— της κοινωνίας είναι που πρόδωσαν τους Έλληνες. Αυτοί, οι οποίοι ανέλαβαν το πρακτικό μέρος της σημερινής προδοσίας, που μας οδήγησε στην κατοχή του ΔΝΤ. Χωρίς αυτούς κανένας Γιωργάκης δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε. Χωρίς αυτούς κανένας Γιωργάκης δεν θα μπορούσε να κόψει συντάξεις εκατομμυρίων εργαζομένων. Χωρίς αυτούς κανένας Γιωργάκης δεν θα ψήφιζε κανένα ΔΝΤ. Αν τα συμφέροντα των εκατομμυρίων εργαζομένων, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και πολίτες, αντιπροσωπεύονταν από πραγματικούς εκφραστές των συμφερόντων τους και όχι από πουλημένους επαγγελματίες συνδικαλιστές, τώρα η κυβέρνηση θα είχε ανατραπεί και κάποιοι θα είχαν πάει φυλακή.
Το πόσο προδότες είναι αυτοί οι υπάνθρωποι του συνδικαλισμού το καταλαβαίνει κανείς, βλέποντας τον σημερινό αγώνα των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.. Αυτοί οι ιδιοκτήτες, παρ' όλο που είναι μόνον μερικές χιλιάδες, αγωνίζονται σκληρά και απειλούν πραγματικά την κυβέρνηση με τον αγώνα τους. Γιατί; Γιατί αγωνίζονται πραγματικά για τα συμφέροντά τους και οι εκφραστές αυτών των συμφερόντων δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Τη διαχείριση των συμφερόντων τους την έχουν αναλάβει οι ίδιοι και δεν την έχουν παραδώσει σε εργολάβους του παπανδρεϊσμού.
Αν μερικές χιλιάδες επαγγελματιών, που θίγονται, μπορούν να "ταρακουνήσουν" μια κυβέρνηση, φαντάζεται κάποιος πόσο μεγάλη είναι η "προσφορά" ενός Παναγόπουλου, για να περάσει εν πλήρη ηρεμία η "σφαγή" εκατομμυρίων επαγγελματιών. Φαντάζεται κάποιος επίσης και πόσο "αξίζει" αυτή η "προσφορά" του. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ...με βάση τις τιμές της "πιάτσας". Άξιος του μισθού του είναι ο Παναγόπουλος, ο οποίος καθήλωσε τη μεγαλύτερη κοινωνική τάξη στην αδράνεια και τη μοιρολατρία. Ο άνθρωπος είναι μάγος. Στέρησε τις συντάξεις από φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο για να επιβιώσουν και δεν τους άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης ...Ο σαπιοκοιλιάς της ΓΣΕΕ του παπανδρεϊσμού.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως υπάρχουν κρυφές συμφωνίες μεταξύ του Γιώργου και των προδοτών της ΓΣΕΕ και κυρίως του Παναγόπουλου. Του Παναγόπουλου, ο οποίος γνωρίζει με τον πιο απόλυτο τρόπο το πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι τα "πήρε". Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν χρήματα σε μυστικούς λογαριασμούς του σε ξένες τράπεζες. Πολλά χρήματα στα ονόματα όλων των σαπιοκοιλιάδων τύπου Παναγόπουλου. Γιατί είμαστε τόσο βέβαιοι; Για τον ίδιο λόγο που είμαστε βέβαιοι ότι τα "πήραν" οι Παπανδρέου. Γιατί ρισκάρουν πολλά πράγματα αυτοί οι προδότες. Ρισκάρουν μάλιστα από μια θέση, την οποία ο κόσμος τη βλέπει με καχυποψία και δεν είναι διατεθειμένος να της συγχωρέσει το οποιοδήποτε ατόπημα. Στους συνδικαλιστές ο λαός δεν είναι διατεθειμένος να συγχωρέσει το παραμικρό. Ακόμα και το ψωμί που τρώνε ...το λυπάται.
Αυτά τα έχουν αγοράσει οι Παπανδρέου και αυτά τώρα "ρευστοποιούν". Τα έχουν αγοράσει πανάκριβα …δυστυχώς με το δικό μας χρήμα. Οι συνδικαλιστές ήταν απόλυτα χρήσιμοι και βέβαια πανάκριβοι για τον παπανδρεϊσμό. Γι' αυτόν τον λόγο οι προδότες του συνδικαλισμού "αποζημιώνονται" από την εξουσία με βαρβάτες "αποζημιώσεις". Ας ψάξει κάποιος το πώς ανταμείβουν οι Παπανδρέου τους υπαλλήλους τους.
Ο Κανελλόπουλος —σε εποχές πιο "ειρηνικές"— αποζημιώθηκε με θέση κηφήνα στη Unisef. Ο Πρωτόπαπας αποζημιώθηκε με υπουργοποίησή του και μόνιμη βουλευτοποίησή του. Ο Πολυζωγόπουλος αποζημιώθηκε με "προεδρίες" σε ινστιτούτα εργασίας τύπου ΟΚΕ. Όλοι αυτοί, όπως βλέπουμε, ανήκαν στην "περιουσία" της οικογένειάς Παπανδρέου. Αυτούς χρησιμοποίησε η οικογένεια, για να "κυβερνά" τον τόπο.
Σήμερα, που αυτόν τον τόπο τον προδίδει και πάλι στους ίδιους καταφεύγει. Αυτή είναι η προδοσία του Γιώργου. Η απόλυτη έκφραση του παπανδρεϊσμού. Εκμεταλλεύεται την αφέλεια της βάσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Αυτών, οι οποίοι άλλα ψήφισαν και άλλα τους βγήκαν. Αυτό έγινε. Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε πλέον για κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά για κυβέρνηση εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάμε για κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, αλλά για κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανθρώπων του ΔΝΤ.
Η σημερινή "σχιζοφρένεια", που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως μηχανισμό, σ' αυτήν τη διαφορά οφείλεται. Γι' αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει "ομοιογένεια" μεταξύ της κυβερνητικής ομάδας και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Γι' αυτόν τον λόγο τον "επίσημο" Σγουρό τον απειλεί ο "ανεπίσημος" Δημαράς. Διασπάστηκε ο "πυρήνας" του ΠΑΣΟΚ από τον "κορμό" του. Οι προδότες και διεφθαρμένοι παπανδρεϊστές θα γίνουν πλούσιοι και στη συνείδηση του υπόλοιπου λαού θα τα χρεωθούν όλα οι αφελείς και άσχετοι ΠΑΣΟΚΟΙ. Αυτήν την εντολή έλαβε ο Γιώργος και αυτήν εκτελεί. Έτσι ρευστοποιεί την οικογενειακή του περιουσία.
Πληρώνει τον πιστό παπανδρεϊκό πυρήνα και χρεώνει τη ζημιά σε όλους τους υπόλοιπους. Μπόμπολες, Ψυχάρηδες, Λοβέρδοι, Παπακωνσταντίνου και συνδικαλιστές θα γίνουν απείρως πλουσιότεροι λόγω ΔΝΤ, είτε λεηλατώντας το κράτος είτε παίρνοντας μίζες και οι υπόλοιποι θα βυθιστούν στην απόλυτη φτώχεια …Όλοι οι υπόλοιποι …μηδενός εξαιρουμένου. Ακόμα και οι παλιοί φανατικοί "πρασινοφρουροί", οι οποίοι μέχρι τώρα νόμιζαν ότι θα είναι βολεμένοι επ’ άπειρον ελέω κράτους. Αυτοί τώρα θα πληρώσουν από τις συντάξεις τους τα χρόνια του βολέματος της μεταπολίτευσης.
Ό,τι τους έδωσε αυθαίρετα ως δημοσίους υπαλλήλους το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης, θα τους το πάρει πίσω από τις συντάξεις το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ. Ό,τι έδωσε ο παπανδρεϊσμός του Κουλούρη, θα τα πάρει πίσω ο παπανδρεϊσμός του Βαλιανάτου. Αυτά, τα οποία ο Ανδρέας επί δεκαετίες τούς τα πρόσθετε "ψίχουλο-ψίχουλο" στα "σακούλια" τους, τους τα πήρε ο Γιωργάκης σε μια στιγμή και σε ένα "κομμάτι".

Το βραβείο Quadriga "The Power of Veracity"
και η επόμενη ημέρα της μεταπολίτευσης.

Από τη στιγμή που μπήκαμε "επιτυχώς" στο ΔΝΤ, θα έπρεπε αυτοί, οι οποίοι μας έβαλαν, να σκεφτούν και την επόμενη ημέρα …Την επόμενη ημέρα, για να επιβιώσει ο σχεδιασμός τους και ν' αποκτήσει χρηστική αξία για το μέλλον. Η οικογένεια Παπανδρέου θα έπρεπε να προστατευτεί, ώστε να μπει σε κατάσταση "αναμονής και διαθεσιμότητας" μέχρι να την ξαναχρειαστούν. Μαζί μ' αυτήν θα έπρεπε να προστατευτούν και όλοι οι υπόλοιποι που βοήθησαν και κυρίως ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης, ο οποίος έβαλε τη Ντόρα και βέβαια και τον γαλατά του ΛΑΟΣ να ψηφίσουν υπέρ του ΔΝΤ.
Είναι δεδομένο ότι καί οι δύο αυτές οικογένειες θέλουν προστασία, γιατί διαφορετικά θα χαθούν. Η οικογένεια Παπανδρέου θέλει προστασία, γιατί μετά το ΔΝΤ λίγες θα είναι οι μέρες του Γιωργάκη …Εκ των δεδομένων. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ηλικιακά "κοντά" ένας άλλος Παπανδρέου να διακριθεί, τρώγοντας τα "περιττώματα" του προηγούμενου. Δεν υπάρχει ένας διάδοχος Spineless με ανίατο Αλτσχάιμερ, για να βγει στα μπαλκόνια και να καταγγέλλει το ΔΝΤ. Υπάρχει μεγάλο ηλικιακό "χάσμα", που, αν δεν "γεφυρωθεί", θα χαθεί η οικογένεια. Ο Γιωργάκης δεν μπορεί να επιβιώσει στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά την προδοσία του και η κόρη του, που θα μπορούσε να τον διαδεχθεί, είναι ακόμα πολύ μικρή.
Τα ανάλογα προβλήματα έχει και η οικογένεια Μητσοτάκη. Μετά το πρωτοφανές στραπάτσο που υπέστη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, δεν μπορεί να επιβιώσει. Τα έχουν δοκιμάσει όλα. Λίγες ημέρες πριν γραφεί αυτό το κείμενο, προσπάθησαν ν' ανοίξουν κάποιους "διαύλους" επικοινωνίας με τη ΝΔ, αλλά μάταια. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον παπανδρεϊσμό, για να ενεργοποιήσουν τα "ένστικτα" της Δεξιάς, αλλά δεν "τσίμπησαν" οι ενδιαφερόμενοι. Μίλησαν για τον υπερπάντων αγώνα της παράταξης εναντίον του Παπανδρέου, αλλά δεν άκουσαν αυτά τα οποία ήθελαν. Έβαλαν τον Κεφαλογιάννη, τον Σπηλιωτόπουλο και άλλους "παπαγάλους" να μιλήσουν για ανάγκη "πανστρατιάς", αλλά οι "πόρτες" της ΝΔ όχι μόνον δεν άνοιξαν, αλλά οι σαμαρικοί έβαλαν και "μπαούλα" από πίσω τους.
Ούτε "ζωγραφιστή" δεν θέλουν να δουν τη Ντόρα, τον πατέρα της και τη συμμορία τους. Έχει χαθεί κάθε ψυχική επαφή μεταξύ του μητσοτακαίηκου και της ΝΔ …Του συνόλου της ΝΔ. Είναι προφανές ότι η παλαιά "μεταγραφή" της ΝΔ δεν έχει μέλλον στην "ομάδα". Δεν τους θέλει ούτε ο νέος "προπονητής" ούτε οι "συμπαίκτες" ούτε οι οπαδοί. Ποια λοιπόν είναι η έσχατη λύση επιβίωσής τους; Τι συμβαίνει όμως με τους περιπλανώμενους "μισθοφόρους"; Φεύγουν από τη μία "ομάδα", για να καταλήξουν σε μια άλλη. Την οποιαδήποτε άλλη. Τους ενδιαφέρει η κόντρα ή η αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων, που μπορούν να τους προσλάβουν; Είχε ενδοιασμό ο Λέτο να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στον "αιώνιο" αντίπαλο Παναθηναϊκό; Μισθοφόρος είναι και όχι οπαδός. Όποιος τον πληρώνει, εκεί πάει. Κάτι αντίστοιχο σκέφτονται και στο μητσοτακαίηκο. Γι' αυτόν τον λόγο άλλαξαν τακτική.
Η εμφάνιση του Μητσοτάκη στο γνωστό Megalo κανάλι του Κολεγίου και της Διαπλοκής ήταν μια "δήλωση". Ο άνθρωπος βγήκε ν' ανακοινώσει ότι είναι "ελεύθερος" και άρα όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τον "αγοράσει". Δυστυχώς γι' αυτόν ακολουθεί την πιο εξευτελιστική επιλογή. Αφού κατόρθωσε το ακατόρθωτο …και ήταν ο απόλυτος έλεγχος της Δεξιάς, αρκούσε μια χαζή επιλογή της Ντόρας, για να "γκρεμιστούν" από τον θρόνο τους. Εκεί που η οικογένεια βρισκόταν καβάλα στο "άλογο", τώρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ... "κώλο" του. Αναγκάζεται τώρα να "γλύφει" εκεί όπου επί σαράντα χρόνια "έφτυνε". Αναγκάζεται τώρα να "γλύφει" έναν Παπανδρέου …και μάλιστα τον πιο χαζό.
Είναι προφανές ότι άρχισε μια νέα μεταγραφική περίοδος για την εποχή μετά τη μεταπολίτευση. Αντιλαμβανόμενος ο πονηρός πλην "ξεπουπουλιασμένος" Μητσοτάκης τα δεδομένα, επιχειρεί να μιμηθεί στην πραγματικότητα τον εαυτό του. Γνωρίζει τις ανάγκες του Παπανδρέου και εκεί ποντάρει. Τον στηρίζει στην επιλογή του ΔΝΤ και ταυτόχρονα κατηγορεί τον Σαμαρά, όχι επειδή ο Γιώργος έχει ανάγκη κάτι τέτοιο στην παρούσα στιγμή, αλλά για να του δώσει το άλλοθι να τον "αγοράσει" για την αντιδεξιά "ειδικότητά" του.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όπως κάποτε "εξαγοράστηκε" από τη Δεξιά ως ειδικός "παίκτης", για να παίξει τον "αντιανδρέα", τώρα κάνει πρόταση στον γιο του Αντρέα να τον "αγοράσει" ως δήθεν "αντισαμαρά" και "αντιδεξιό". Γιατί λέμε δήθεν; Γιατί δεν έχει αυτήν την ανάγκη ο Παπανδρέου και οι πίσω από αυτόν. Άλλα πράγματα έχουν ανάγκη και αυτά δεν συζητούνται δημόσια. Για άλλα πράγματα έχει ανάγκη ο Γιωργάκης έναν "παίκτη" όπως τον Μητσοτάκη. Ποια είναι αυτά; Το χρονικό "κενό", για παράδειγμα, το οποίο μεσολαβεί μεταξύ μιας αποχώρησης του Παπανδρέου, μέχρι να "ωριμάσει" η κόρη του και να δοκιμάσει τη διαδοχή. Αυτό το "κενό" είναι κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια.
Αυτό το "κενό" μπορεί ν' αναλάβει να το διαχειριστεί ο ικανός Μητσοτάκης. Το έχει κάνει και στο παρελθόν —και άρα αποδεδειγμένα μπορεί να το επαναλάβει—, όταν με την άδεια του Καραμανλή ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ με τη δέσμευση να κρατήσει "ζεστή" τη θέση για έναν Καραμανλή της επόμενης γενιάς. Αυτή είναι η ιδανική λύση για τον παπανδρεϊσμό και άρα και για όλο το σκηνικό της μεταπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ του Σαμαρά. Της μεταπολίτευσης, η οποία στηρίζεται στον παπανδρεϊσμό και αν δεν βρει λύση για την επιβίωσή του θα καταρρεύσει σύντομα.
Ο Μητσοτάκης υπόσχεται στον παπανδρεϊσμό ότι θα τον βοηθήσει να προσθέσει άλλον έναν "κρίκο" στην "αλυσίδα" του. Μετά το λιγούρι, τον αλήτη και τον βλάκα, θα περιμένουμε και την κόρη. Το θηλυκό πρόσωπο του παπανδρεϊσμού …Το νέο "μπαούλο" …γένους θηλυκού …Σίγουρη επιτυχία. Ό,τι και να είναι, χειρότερη από τον βλάκα αποκλείεται να είναι. Αυτής της γυναίκας τη "θέση" μπορεί ν' αναλάβει η Ντόρα να βαστά "ζεστή", όπως ανέλαβε ο πατέρας της να κρατά "ζεστή" τη θέση του Κωστάκη. Μέχρι τότε θα έχουν μεγαλώσει και τα παιδιά του Κωστάκη και θα είναι εύκολο να ξαναστηθεί η παλιά "φάμπρικα". Η "φάμπρικα" της μεταπολίτευσης με "ιδεολογικό" δόγμα τον παπανδρεϊσμό του βολέματος, που "βολεύει" κυρίως την οικογενειοκρατία.
Ο σχεδιασμός, δηλαδή, που θέλει να προστατεύσει τις τρεις μεγάλες οικογένειες της μεταπολίτευσης, προστατεύεται από την οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία έχει ανθρώπινο δυναμικό σε "ώριμη" ηλικία. Οι νταβατζήδες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ "έκαψαν" τον Κωστάκη και τον Γιωργάκη, προκειμένου να μας οδηγήσουν στην εθνική υποταγή του ΔΝΤ και μόνον το μητσοτακαίηκο έχει το ανθρώπινο δυναμικό, που μπορεί ν' αναλάβει τη "γεφύρωση" μέχρι την επάνοδό τους. Σ' αυτόν τον σχεδιασμό είναι χρήσιμος και ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς θα "ταΐζει" αντιντορισμό τη ΝΔ και η Ντόρα θα "ταΐζει" αντιδεξιά το ΠΑΣΟΚ.
…Άλλωστε όλοι του Κολεγίου Αθηνών είναι. Όταν λέμε "όλοι", εννοούμε ΟΛΟΙ. Από τον Ανδρέα και τον Γιωργάκη μέχρι τον Κωστάκη, τον Σαμαρά και το μητσοτακαίηκο. Οπότε τα πάντα θα επιλυθούν σ' αυτήν τη βάση. Φίλοι και συμμαθητές είναι όλοι αυτοί μεταξύ τους και θα τα "βρούνε". Θα βγάλουν μόνοι τους τα "μάτια" τους; Θα συγκρουστούν πραγματικά μεταξύ τους, για να τους ανατρέψει κάποιος απρόβλεπτος παράγοντας; Είναι δυνατόν να αφεθούν τα προσωπικά μίση ν' απειλήσουν έναν τέτοιο σχεδιασμό;
Οι πάντες βολεύονται και είναι σίγουρο ότι οι πάντες είναι ενήμεροι. Αρκεί να "μεταστεγαστεί" η Ντόρα στο ΠΑΣΟΚ και όλοι βολεύονται. Βολεύονται κατ’ αρχήν οι "ιδιοκτήτες" του δικομματισμού, οι οποίοι θα διασφαλίσουν τις ιδιοκτησίες τους, εξασφαλίζοντας χρόνο, για να μας "φορτώσουν" και τα παιδιά τους. Βολεύεται ο Σαμαράς, γιατί "ξεφορτώνεται" άπαξ τη Ντόρα. Από εκεί και πέρα, αν τα βρουν οι "μεγάλοι", οι "μικροί" απλά θα υποταχθούν. Θα υποταχθεί η σταλινική Αλέκα στις εντολές του Κολεγίου, γιατί το φοβάται και επιπλέον έχει μια απόφοιτο του Κολεγίου κόρη, που πρέπει κι αυτή να βολευτεί …και οι καιροί δεν είναι για τσαμπουκάδες.
Τον ΣΥΡΙΖΑ τον διέλυσαν με τους υπαλλήλους τους και θα τον "ξανασυναρμολογίσουν" όταν δεν θα απειλεί το ΠΑΣΟΚ. Αντίρρηση δεν θα έφερναν οι φίλοι, οι γνωστοί και υποστηρικτές του Βαλιανάτου. Ο μόνος που την "πατάει" είναι ο Καρατζαφέρης. Γιατί; Γιατί, εξαιτίας των προηγούμενων δεδομένων, "άνοιξε" τον λόγο του και άρχισε να μιλάει σαν ηγέτης της δεξιάς παράταξης και αυτό ήταν λάθος. Το Κολέγιο θέλει μια "ακροδεξιά" με απόλυτα διακριτό ρόλο και λόγο. Μια "ακροδεξιά", η οποία, για να την αποδεχθεί ο Σαμαράς "δίπλα" του, θα πρέπει να περιοριστεί στον "ξύλινο" ακροδεξιό λόγο και βέβαια να "απομητσοτακοποιηθεί". Άρα δεν χωράει σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο ο γαλατάς στην επόμενη "ημέρα". Αναγκαστικά θα υποταχθεί και θα πρέπει να παραδώσει το κόμμα στον Κολεγιόπαιδα Βορίδη.
Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε ότι πολλά πράγματα, τα οποία φαινομενικά είναι ασύνδετα, συνδέονται μεταξύ τους. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει μεθόδευση. Είναι βέβαιο ότι η πρόσφατη βράβευση του Παπανδρέου στο Βερολίνο συνδέεται με τη φιλοπαπανδρεϊκή εμφάνιση του Μητσοτάκη στο Μέγκα. Γιατί είναι προφανές ότι αυτή η βράβευση δεν είναι τυχαία. Είναι "δομικό" στοιχείο της κατάστασης που προετοιμάζουν. "Χτίζουν" ένα δήθεν διεθνές προφίλ του Παπανδρέου, προκειμένου να "διαφύγει" από την Ελλάδα με ασφάλεια, μόλις ολοκληρώσει την καταστροφή της.
Προκειμένου όχι απλά να μην κινδυνεύσει από την προδοσία του αλλά να προστατευτεί, έχουν ως στόχο να τον "αποσύρουν" και στη συνέχεια να τον "παρκάρουν" σε κάποια υψηλή θέση κάποιου διεθνούς οργανισμού. Γι' αυτόν τον λόγο του έδωσαν "βραβείο". Οι γνωστοί εβραϊκοί σχεδιασμοί του τζάμπα. Είναι γνωστό ότι οι Εβραίοι έχουν συμμετοχή μόνον στα κέρδη. Στις ζημιές και τα κόστη έχουν "αλλεργία" και ως εκ τούτου τα αποφεύγουν. Τον Εβραίο, λοιπόν, που θα καταστρέψει την Ελλάδα, δεν θέλουν να τον ταΐζουν οι ίδιοι μετά το πέρας της αποστολής του και θα τον "φορτώσουν" στην παγκόσμια κοινωνία.
Στο μεσοδιάστημα αυτό ο Γιωργάκης θα παριστάνει τον διεθνή αξιωματούχο και μεγαλοπαράγοντα και η κόρη του θα "ωριμάζει" σε κάποιο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Εκ του ασφαλούς και για καμιά δεκαετία θα παριστάνει τον "Έλληνα" πατριώτη, ο οποίος με τη θέση του και το διεθνές του "κύρος" θα μας "βοηθά" στα διεθνή "φόρα". Θα μας "γλείφει" και θα μας "δοξάζει" μέχρι να ξεχαστεί το έγκλημά του. Με τη γελοιόφατσά του ελπίζει βάσιμα ότι θα καταφέρει να μας πείσει πως άλλοι έφταιγαν και ότι δεν τον συμβούλεψαν καλά. Στο τέλος, επειδή θα μας "αγαπάει" πολύ, θα μας στείλει ως "δώρο" την κόρη του. Την κόρη, την οποία ο ίδιος θα φροντίσει να της δώσει ένα διεθνές "κύρος" …Την τελευταία εκδοχή του παπανδρεϊσμού.
Θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει ένστικτα και θα βάλει και πάλι τους πασόκους να προσκυνήσουν την "οικογένεια" …Θα τους στείλει όλους στις "κάλτσες" να την ψηφίσουν. Θυμάται κανείς εκείνο το γελοίο ζευγάρι γερόντων από την Αχαΐα, που δήθεν πανηγύριζε με το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Νίκου στις εκλογές; Τότε δεν "έπιασε" το κόλπο, γιατί δεν "τραβούσε" ο Νίκος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλό "κόλπο". Θα βρουν άλλους γέρους σε μια δεκαετία και θα το ξαναδοκιμάσουν με την κόρη. Τώρα, που οι Παπανδρέου —λόγω ΔΝΤ— "φορτώθηκαν" και άπειρο χρήμα, δεν θα υπάρχει πιο εύκολη αποστολή. Μας "δούλευαν" όταν ήταν στεγνοί. Τώρα; …με χρήμα; …θα ξεσαλώσουν.
Γι' αυτόν τον λόγο η Ντόρα θα βοηθηθεί απ' όλους να κάνει αυτό, το οποίο μέχρι τώρα φαινόταν απίθανο …Να ιδρύσει κόμμα. Γιατί πρέπει υποχρεωτικά να το ιδρύσει; Γιατί θα προσπαθήσει να μιμηθεί την εξαιρετικά πετυχημένη πρακτική του πατέρα της. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν είναι τόσο εύκολο να πάει ξαφνικά στο "μισητό" ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται ένα χρονικό διάστημα "έρωτος". Δεν μπορεί ξαφνικά η κόρη του "κούκου" να "φορτωθεί" στη "φωλιά" των Παπανδρέου. Δεν μπορεί η κόρη του Αποστάτη, που "έριξε" τον παππού και "δίκασε" τον πατέρα, να γίνει συνέταιρος του Γιωργάκη.
Χρειάζεται λοιπόν ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής. Ένα μεσοδιάστημα, ώστε ν' αρχίσει να συνηθίζει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να βλέπει τη Ντόρα στις πράσινες "επάλξεις" του. Γι' αυτόν τον λόγο η Ντόρα θα ιδρύσει οπωσδήποτε κόμμα. Ένα κόμμα απόλυτα αντιδεξιό και αντισαμαρικό. Ακόμα κι αν αυτή η ίδρυση θα είναι η απόλυτη ταπείνωση του μητσοτακαίηκου, είναι αναγκαστική. Η ελάχιστη λαϊκή συμπάθεια, που απολαμβάνει η οικογένεια και η οποία μέχρι τώρα την απέτρεπε από την ίδρυση αυτήν, δεν θα είναι πλέον πρόβλημα με τον σχεδιασμό αυτόν. Γιατί; Γιατί στον σχεδιασμό αυτόν ενδιαφέρει μόνον ο "τίτλος" του κόμματος και απαιτείται απλά ένα ελάχιστο ποσοστό …απλά και μόνον για να εξασφαλίσει την παρουσία του στη Βουλή. (Αν αλλάξει σύντομα ο νόμος περί ελαχίστων ποσοστών για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, αυτό θα σημάνει ότι η Ντόρα δεν έχει ούτε το 3% που απαιτείται).
Αν μπει στη Βουλή —έστω και οριακά— δεν έχει να φοβάται τίποτε. Δεν την ενδιαφέρει το μέγεθος του κόμματος, γιατί απλά —όπως ήδη έχει δηλώσει— θα δημιουργήσει ένα κόμμα με στόχο την κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα. Στην πραγματικότητα θα είναι ο "γυμνός" κούκος, ο οποίος απλά αλλάζει "φωλιά". Θα είναι όμως "κούκος". Αν η Ντόρα τρυπώσει στη "φωλιά" του ΠΑΣΟΚ, θα μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Όπως έκανε και ο πατέρας κούκος. Ο Μητσοτάκης τρύπωσε στη ΝΔ ως αρχηγός "συνεργαζόμενου" κόμματος. Μπήκε στη Βουλή ως Κόμμα Νεοφιλελεύθερων με το "κολοσσιαίο" 1,09%. Μέσα στην πορεία —και μυστηριωδώς— αυτό το γελοίο ποσοστό επιπέδου Βεργή έγινε το 40 % της θηριώδους ΝΔ.
Τα ανάλογα θα προσπαθήσει να κάνει και η Ντόρα. Θα "γλύφει" το ΠΑΣΟΚ και θα κατηγορεί τη ΝΔ ως ειδική της αντισαμαρικής και αντιδεξιάς "καμπάνιας" …Όσο ειδικός ήταν ο πατέρας της απέναντι στον Ανδρέα. Σε κάποια φάση ο Παπανδρέου θα "εκτιμήσει" τη δημοκρατική της "στάση" και θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί της. Ο "κούκος" θα μπει στη "φωλιά" με την υπογραφή του ιδιοκτήτη. Είναι σίγουρο ότι τα έχουν συμφωνήσει. Θα ήταν αδύνατον σε άλλη περίπτωση να έκανε ο Αποστάτης αυτήν την εμφάνιση στο Μέγκα. Γι' αυτόν τον λόγο άφησε και τον Κυριάκο να διαφοροποιηθεί από την οικογένεια …Να κρατήσει και το 37% της ΝΔ, γιατί τα 3… ...% μάλλον θα τα πάρει η αδερφή του και θα φύγει. Μονά-ζυγά δικά τους …"Για κάθε περίπτωση" …που λένε. Δεν πηδάς από μια "βάρκα" σε μια άλλη, χωρίς να πιάνεσαι από κάπου.
Καλά θα κάνει ο Πάγκαλος, ο οποίος σήμερα εντελώς εσφαλμένα φοβάται τον σαντουϊτσά Ραγκούση και υπερασπίζεται τον ετοιμοθάνατο Μητσοτάκη, ν' αλλάξει οπτική "γωνία". Είναι προφανές ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Τη Ντόρα πρέπει να προσέχει, γιατί και πάλι θα βγει εκτός θέσης διεκδίκησης. Τα παιδιά του Κολεγίου θα εκμεταλλευτούν το αντιπαθέστατο της ύπαρξής του και θα του χρεώσουν όλη την αντιπάθεια της κυβέρνησης του ΔΝΤ. Θα εκμεταλλευτούν το "ίδιον βάρος" του και θα τον γκρεμίσουν στον "Καιάδα".
Τότε θα καταλάβει γιατί ο Παπανδρέου εξακολουθεί να τον διατηρεί στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης χωρίς κάποιον ουσιαστικό ρόλο. Τότε θα καταλάβει ότι ο Παπανδρέου θα τον χρησιμοποιήσει ως "έρμα", που την κατάλληλη στιγμή θα το ξεφορτωθεί, για να ξαναπάρει "ύψος" το κόμμα του. Νερό στον μύλο του Παπανδρέου προσθέτει με δηλώσεις του τύπου …"μαζί τα φάγαμε". Ο προδότης παραμένει στο απυρόβλητο και ο ίδιος εισπράττει το μίσος. Πάλι θα τον προσπεράσει "μπαούλο" και αυτήν τη φορά μεγάλο και βαρύ …η θυγατέρα του Μητσοτάκη. Τη θέση του Πάγκαλου θα διεκδικήσει η Ντόρα.
Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, για να πάρουν τα "μέτρα" τους. Κυρίως όμως να τα γνωρίζουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μας έφεραν σ' αυτήν τη θέση και αυτοί μόνον μπορούν να μας βγάλουν απ’ αυτήν. Έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να βοηθήσουν την πατρίδα μας ν' "ανασάνει". Τώρα, που κατάλαβαν πού οδηγεί ο κομματισμός και η αναξιοκρατία, θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους και να κάνουν το καθήκον τους. Όπως το έκαναν και οι οπαδοί της ΝΔ, όταν σηκώθηκαν ακόμα και οι γριές από τους καναπέδες τους και πήγαν και "τιμώρησαν" τη Ντόρα και το μητσοτακαίηκο.
Αυτό πρέπει να κάνουν και οι ΠΑΣΟΚοι. Να σηκωθούν από τους δικούς τους καναπέδες και να διώξουν τους Παπανδρέου. Να ανακτήσουν το κόμμα τους και να κλείσουν προκαταβολικά όλες τις πιθανές και απίθανες "πόρτες" εισόδου της Ντόρας μέσα σ' αυτό. Αν "τρυπώσει" μέσα σ' αυτό η κόρη του "κούκου", δεν την βγάζεις έξω με τίποτε. Θα εξοντώσει ένα-ένα τα "παιδιά" του ΠΑΣΟΚ …μέχρι να κυριαρχήσει. Ό,τι κάνει ένας αυθεντικός κούκος. Το σημερινό "δράμα" της ΝΔ θα γίνει το μελλοντικό δράμα του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να φύγει η "χολέρα" της οικογενειοκρατίας, για ν' "ανασάνει" η κοινωνία. Πρέπει πρώτα απ' όλους να νικηθούν οι Παπανδρέου. Χωρίς αυτούς δεν επιβιώνει κανένας από τους σημερινούς παράγοντες της μεταπολίτευσης …Κανένας Μητσοτάκης, κανένας Καραμανλής και βέβαια κανένας Σαμαράς. Θα γκρεμιστεί το σύνολο της "παράγκας". Η μοναδική περίπτωση να σωθεί όχι μόνον η Δημοκρατία μας αλλά η ίδια η κοινωνία. Αυτό σήμερα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η λαίλαπα, που λέγεται παπανδρεϊσμός, δεν απειλεί μόνον το πολιτικό μας σύστημα, αλλά τείνει να γίνει κοινωνική μάστιγα. Έχει απορυθμιστεί το σύνολο της κοινωνικής λειτουργίας εξαιτίας της.
Η "επιτυχία" αυτής της οικογένειας τραβάει το σύνολο της κοινωνίας στον "πάτο". Η συγκεκριμένη οικογένεια, μαζί με τις "πετυχημένες" οικογένειες της μεταπολίτευσης που την περιβάλλουν, λειτουργούν σαν ένα "χωνί", που μας τραβάει όλους στο "πάτο". Μια τεράστια μαύρη "τρύπα", η οποία ρουφάει τους πάντες μέσα της. Οι "επιτυχίες" των ελεεινών κομματόσκυλων και των φτωχομπινέδων της μεταπολίτευσης έχουν άτυπα αλλάξει τα κοινωνικά πρότυπα και αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίοι πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε άμεσα. Να το αντιμετωπίσουμε πριν φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να το κάνουμε.
Για ό,τι άσχημο κατηγορούμε τους σύγχρονους Έλληνες, στον "παπανδρεϊσμό" πρέπει ν’ αναζητήσουμε τις απαντήσεις. Έφτασαν στο σημείο οι Έλληνες να έχουν πρότυπο τον Γιωργάκη. Να ζηλεύουν την εύκολη ζωή του. Να εύχονται να είναι οι πατεράδες τους αρκετά αληταράδες, για να τους βολέψουν κάπου. Να σπουδάζουν οι ίδιοι άκοπα κάποιες ψυχολογίες και δημόσιες σχέσεις …και να περιμένουν. Να ξύνονται στα πανεπιστημιακά κάμπ όλου του κόσμου, ρουφώντας μπάφους, μέχρι να τους βολέψουν …και να "σώσουν" τον κόσμο. Να τους βρουν δουλειά, για να "ξεκουραστούν" —με ευαισθησία βέβαια— ...στην πράσινη ανάπτυξη και τον αντιρατσισμό.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

76 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η κηδεία που έθαψε ένα έθνος


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287429496925#c1881665637557627742'> October 18, 2010 at 10:18 PM

  Καλησπέρα σας,δείτε την ομιλία του Κον-Μπεντίτ πρώτα και μετά τα ξαναλέμε!!! http://www.youtube.com/watch?v=V7fnJCmbuPU

   

 2. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287429712763#c150701260535219871'> October 18, 2010 at 10:21 PM

  Και γιατί να τα πούμε μετά και να μην τα πούμε τώρα;

   

 3. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287432181209#c4665244432957416717'> October 18, 2010 at 11:03 PM

  Παράκληση - επισήμανση - προειδοποίηση.


  Γεγονότα τα οποία είναι γραμμένα από τον Παναγιώτη Τραϊανού εδώ και χρόνια, γεγονότα για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε σε παλιότερες αναρτήσεις στο παρόν site, είναι ανεπίτρεπτο να παρατίθενται ως links στα σχόλια.

  Αποκαλύψεις εκ των υστέρων, μετά Χριστόν προφήτες και ανέξοδες αποκαλύψεις μπορείτε να κάνετε δια μέσου Links σε άλλα blogs.

  Εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με την ανεξέλεγκτη παράθεση από youtube, tro-ma-ktiko, skia-xti-ko, fo-bi-sti-ko, και άλλες τέτοιες μπαρούφες, προειδοποιούμε ότι θα πέσει αυστηρό ψαλίδι.

  Επιτέλους μελετήστε και κάντε λίγο κράτει με το spam.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287435509021#c6670009477029307001'> October 18, 2010 at 11:58 PM

  Πραγματικά τον αποκαλούσε παπατζή, τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο ελληνικός λαός.
  Κοίτα να δεις..

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287439884342#c1632196795042320670'> October 19, 2010 at 1:11 AM

  Για τον εθνάρχη τον γέρο τον Καραμανλή δεν βλέπω να γράφεις κάτι κύριε Τραϊανού. Γιατί άραγε;

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287444844066#c5215728045183833782'> October 19, 2010 at 2:34 AM

  Επιτρέψτε μου τρία ερωτήματα:
  1) Τελικά η παπανδρεική συμμορία προστάτεψε το Γιωργάκη λόγω "υποχρέωσης" ή ο Βενιζέλος έπαιξε το ρόλο που του ανέθεσαν; Τα "πάμπερς" ήταν στημένη υπόθεση ή όχι;
  2) Πώς πιστεύει ο κ. Τραιανού οτι οι Πασόκοι θα ρίξουν το Γιωργάκη; Επικεντρώνει έτσι το ενδιαφέρον του στο φυσικό αυτό πρόσωπο κ μόνο;
  3) Με αφορμή προηγούμενο σχόλιο: έγγραφα όπως το 7271/NSA/1158-AR/29 δεν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά εδώ, σημαίνει κάτι αυτό;

   

 7. polemarxos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287473357809#c6132547792382897433'> October 19, 2010 at 10:29 AM

  'Οστις άδικος ών σοφός λέγειν πέφυκε, πλείστην ζημίαν οφλισκάνει, γλώσση γάρ αυχών τάδικ' εύ περιστελείν, τολμά πανουργείν.
  Ευριπίδης.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287477104294#c8739922263332125408'> October 19, 2010 at 11:31 AM

  Αυτοί οι ταλαίπωτοι και οι φουκαράδες που υπέκυψαν στούς διορισμούς και στα "ψίχουλα" του Ανδρέα, δεν θα το έκαναν αυτό, αν δεν φρόντιζε η Δεξιά να τους έχη ψήση το ψάρι στα χείλη, επί εκατόν πενήντα τόσα χρόνια.
  Άρα, πρέπει να δεχθούμε ότι, το κοινωνικό μακροκλίμα γιά την επικράτηση του Παπανδεϊσμού, το δημιούργησε η Δεξιά.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287481356622#c503197006308576596'> October 19, 2010 at 12:42 PM

  Βεβαια η οικογένεια Παπανδρέου βρίσκεται στον στόχο διότι σε αυτούς εδώθη η εντολή να καταστρέψουν την Ελλάδα. Ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι την Ελλάδα την διοικούν Τουρκοεβραίοι σε όλα τα κόμματα και μάλιστα τώρα έχουν εμφανιστεί και στο προσκήνιο και οι Σλαβο-βούλγαροι.
  Την Τουρκία την διοικούν επίσης Τουρκοεβραίοι(τους γκρίζους λύκους εβραίοι τους δημιούργησαν) όπως και τα Βαλκάνια. Καιρός να ξυπνήσουμε, και εννοώ η Ελληνική φυλή πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο, να μαζευτούμε όσοι είμαστε και να ξαναπάρουμε πίσω το σπίτι μας. Πανέξυπνοι, ικανοί, πατριώτες Ελληνες υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής αλλά και μέσα στην Ελλάδα. Τους καλούμε να δηλώσουν παρών. Αυτή την στιγμή που το πλοίο Ελλάς βυθίζεται από την τορπίλλη των Εβραίων να παρουσιαστούν να σώσουν τον τόπο και τον Ελληνισμό. Η αφάνιση των Ελλήνων είναι εγγύς. Στέλνουμε S.O.S.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287481996347#c7477222760096255021'> October 19, 2010 at 12:53 PM

  Φυγάδεψαν τον πρωθυπουργό ...μέσω Δομοκού! Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο!


  Πρωτοφανής διασυρμός ενός πρωθυπουργού που κρύφτηκε μετά την προεκλογική φιέστα στη Λάρισα.Φοβήθηκε να αντικρύσει τους καθημερινούς πολίτες στα μάτια και πήρε τα βουνά!Τι απέκρυψαν οι Αρχές και δεν αποκάλυψαν τα συμβατικά ΜΜΕ για την περιπλάνησή του από χωρίου εις χωρίον στην ορεινή κεντρική Ελλάδα χθές Κυριακή.


  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_8728.html#ixzz12nTQs9z6

   

 11. Πλούταρχος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287492808807#c9120364705424536478'> October 19, 2010 at 3:53 PM

  Πραγματικά από τότε που ανακάλυψα την ιστοσελίδα σου, δε χορταίνω να διαβάζω τα κείμενά σου... Νομίζω ότι δίνεις φωνή στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων: σε όλα αυτά που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε σκεφτεί, αλλά δεν τολμάμε να ψελλίσουμε, υπό το φόβο των Ιουδαίων.

  Μπράβο!

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287493434732#c2322359023803718855'> October 19, 2010 at 4:03 PM

  Εξαιρετικό άρθρο!

  Ο καιροσκόπος Παπανδρεου (ο γέρος) εξηπάτησε τους Ελληνες. Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός, μη γνωρίζων την ιστορία, ψήφισε τον πολιτικό απατεώνα το γιό του και τώρα τον έγγονό του. Τα σηκώνει λοιπόν ο οργανισμός του.

  Τα λέω αυτά γιατί το καίριο ερώτημα ειναι το τι μπορούμε να κάνουμε...
  Το πιό δύσκολο είναι να απαλλαγείς από μια βελούδινη δικτατορία.Μόνοαν πεινάσει πολύ μπορεί να κινητοποιηθεί ο κόσμος.

  ΑΖ

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287494604392#c8463414900678081009'> October 19, 2010 at 4:23 PM

  Ο Γεωργιοs Παπανδρεου δεν φερει αποκλειστικα την ευθυνη του εμφυλιου,αλλα
  αυτοs τον ξεκινησε και οι κομμουνιστεs τον γιγαντωσαν και τον συνεχισαν
  με αποκορυφωμα το περιφημο παιδομαζωμα με τιs ευλογιεs παντα του πατερουλη Σταλιν.
  Συμφωνω με τα πιο πανω αναγραφομενα του ευφιεστατου πατριωτη του Παναγιωτη τραιανου,δεν συμφωνω ομωs με τον τιτλο του αρθρου.Προτιμοτεροs θα ηταν:ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΛΕΩΝΙΔΑ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝΤΟΥ 21,ΡΕΜΑΛΙΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑTA ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙA;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Tελος αυτα ολα τα ερπετα δεκαετιεs τωρα κανουν τιs buisness τουs ειs
  βαροs των μελλοντικων γεννεων τηs χωραs μαs.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ
  ΑΝΕΧΟΜΕΘΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   

 14. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287508106688#c2126945246134508501'> October 19, 2010 at 8:08 PM

  Προς φίλο αναγνώστη #5

  Παραθέτουμε μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Τραϊανού:

  ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

  "Τότε έγινε το εξής τρομακτικό. Επέστρεψε ο Καραμανλής από τη Γαλλία για να "σώσει" τη χώρα. Επέστρεψε ένα αυθεντικό "παιδί" του παρακράτους, για να "σώσει" τη δημοκρατία. Τι έκανε; Βλέποντας την αδυναμία του "παλατιού" να το διεκδικήσει, προχώρησε σε "πατροκτονία". Το "παιδί" του παρακράτους φόνευσε τον "γαλαζοαίματο" πατέρα του. Φόνευσε τον "χαλίφη", για να γίνει ο ίδιος "χαλίφης" στη θέση του "χαλίφη".

  Στόχος του Καραμανλή έγινε να διατηρηθεί το παρακράτος χωρίς απώλειες, λόγω της δυσμενούς θέσης στην οποία αυτό είχε περιέλθει, εξαιτίας της πτώσης της Χούντας. Τι έκανε; Το εξής απλό και ευφυές. Για να διατηρήσει έναν δογματικό και φασιστικό μηχανισμό, νομιμοποίησε τον "αντίποδά" του με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η νομιμοποίηση του φασιστικού ΚΚΕ ήταν αυτή η οποία εξασφάλισε την επιβίωση στο δεξιό παρακράτος. Η θεωρητική δυνατότητα του ΚΚΕ να διεκδικήσει την εξουσία μέσω των εκλογών, νομιμοποίησε το ακροδεξιό παρακράτος, το οποίο θα αναλάμβανε "εργολαβικά" την προστασία της δημοκρατίας, διατηρώντας τον εξω-θεσμικό του ρόλο. Τα νομιμοποιημένα "παιδιά" των φασιστών τύπου Ζαχαριάδηδων θα εξασφάλιζαν τη νομιμότητα των ακροδεξιών φασιστών.

  Τότε ανέλαβαν τον σχεδιασμό του συστήματος της μεταπολίτευσης οι δύο κυρίαρχοί του. Οι "αρχιερείς" της μεταπολίτευσης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οι ιδιοκτήτες των δύο μεγάλων κομμάτων, που από τότε μέχρι σήμερα μονοπωλούν την εξουσία. Τι έκαναν αυτοί; Προκειμένου να εγκαθιδρύσουν τον δικομματισμό που τους βόλευε, δημιούργησαν τις συνθήκες να συντελεστεί μια ταξική συνομωσία άνευ προηγουμένου, με συνέπεια να παραδοθεί το ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός στα συμφέροντα των πολυεθνικών και των τοπικών αστικών λακέδων τους.

  Τι έκαναν; Μοίρασαν τα πάντα μεταξύ τους, ώστε να μην λειτουργεί σε καμία περίπτωση ο συνταγματικός νόμος. "Βραχυκύκλωσαν" τα πάντα, προκειμένου να μην λειτουργούν με τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα τρόπο. "Βραχυκύκλωσαν" τις κυρίαρχες εξουσίες, ώστε να μην είναι διακριτός ο ρόλος τους. "Βραχυκύκλωσαν" το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ώστε να μην μπορεί να ασκεί τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό του ρόλο. Εξουδετέρωσαν όλες τις ασφαλιστικές "δικλείδες" του Συντάγματος και στην πραγματικότητα πραγματοποίησαν πραξικόπημα, εφόσον το κατέλυσαν. Το αποτέλεσμα ήταν να "αυτοδιοριστούν" με τις "ευλογίες" των Αμερικανών μόνιμοι ηγέτες του ελληνικού κράτους και από τότε μέχρι σήμερα τα πάντα να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.
  "

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287509776749#c1046062288088102675'> October 19, 2010 at 8:36 PM

  Όλα είναι ερείπια,τί να πιστέψουμε πια,όλα είναι υπό κατάρρευση.Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν μεγάλο κακό στη χώρα μας,και έχουν το απύθμενο θράσος να επιμένουν να κυβερνούν και να μας σώσουν.Ο λαός μας είναι κουρασμένος,τους σιχάθηκε,δεν έχει πουθενά να ακουμπήσει,η ζωή μας έχει γίνει ένα μαρτύριο,δουλειές δεν υπάρχουν,η οικονομία καταρρέει,το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο,δικαιοσύνη δεν υπάρχει,τα εθνικά θέματα με άχρηστους διπλωμάτες μαθηματικά οδηγούνται εις βάρος μας.Αν ο λαός δε ξεσηκωθεί πολύ φοβάμαι ότι αυτό που έρχεται θα είναι πολύ οδυνηρό.Μας κατέστρεψαν οι αλητήριοι,και δεν φαίνεται καμιά ελπίδα ανάτασης.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287515707296#c1876972827980593519'> October 19, 2010 at 10:15 PM

  Ο λαός έχει πάθει κατάθλιψη. Ο λαός ξέχασε, ξέμαθε. Ο λαός έχει αγκίλωση και στο μυαλό και στο σώμα. Αδυνατούμε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να πετύχουμε κάτι. Μας έχουν κάνει να υποψιαζόμαστε τους πάντες. Την στιγμή που με ελληνικό όνομα ο άλλος ξαφνικά παρουσιάζεται ως σκοπιανός, ποιόν να πιστεψεις πλέον; Την στιγμή που ανακαλυπτουμε ότι οι δήθεν ῾έλληνες῾ πολιτικοί δεν είναι έλληνες αλλά εβραίοι ή και τούρκοι ποιόν να πιστέψεις; Ηξεραν τι έκαναν οι μάστερς, τα σχεδίαζαν όλα μεθοδικά εδώ και χρόνια. Ο μόνος τρόπος να σωθούμε από αυτόν τον καρκίνο είναι χειρουργικό μαχαίρι.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287525579795#c8326763181023629828'> October 20, 2010 at 12:59 AM

  Γειάσου ρε Παναγιώτη μάγκα!!!!!Ξεμπρόστιασέ τους όλους!!Τί άλλο πρέπει άραγε να μάθουμε για να ξεσηκωθούμε;Κουβάδες παγωμένο νερό ρίχνει με τα κείμενά του ο Παναγιώτης στα κεφάλια μας ,αλλά μεις πού να ξυπνήσουμε...Γιά να δούμε τουλάχιστον στις εκλογές θα υπάρξει ελπίδα ή θα είμαστε όλοι για φτύσιμο.....

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287526049877#c1070232810514348087'> October 20, 2010 at 1:07 AM

  "...Εδώ μέσα ο αλληλοσεβασμός και η εκτίμηση είναι έννοιες θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες..."

  ΧΙΧΙΧΙ! ΚΑΛΟ! ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287526117354#c2596161498070553686'> October 20, 2010 at 1:08 AM

  Μηπως με το να παμε να ψηφισουμε λέμε στην κυβέρνηση των προδοτών ότι δεχόμαστε τον Καλλικράτη που θα διαλύσει την Ελλάδα;;;
  Δειτε και αυτό για να καταλάβετε ότι στην Ελλάδα ζούν μεγάλα κοροΪδα.


  Ούγκο Τσάβες: Τους κλέφτες τους στείλαμε στην φυλακή και το ΔΝΤ στον αγύριστο, "ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΤΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ"

  "Μὲ ρωτᾶτε γιατί στείλαμε φυλακὴ ὅσα στελέχη μᾶς κλέψανε;
  Γιατί κλέψανε! Καὶ δὲν τοὺς τιμωρήσαμε ἐμεῖς ἀλλὰ οἱ θεσμοί.
  Μοῦ λένε «γιατί ἄφησες νὰ μπεῖ φυλακὴ ὁ ὑπουργὸς ἄμυνας καὶ δὲν τὸν κάλυψες ἐπειδὴ ἦταν προσωπικός σου φίλος;».
  Μά... γιατί ἔκλεψε! Πρόδωσε τὴν ἐμπιστοσύνη μας, τὴν πίστη τοῦ λαοῦ στὴ κυβέρνηση.
  Πρόδωσαν τὸν Λαό, τὴ Δημοκρατία, τὸ Στρατό, τὴν Πατρίδα, τὸ Ἔθνος;
  Τιμωροῦνται ἀπὸ τὴ Δικαιοσύνη! Ἂν τοὺς ἀφήσεις θὰ διαφθείρουν κι ἄλλους. Γι' αὐτὸ φυλακίστηκαν.
  Τιμωρώντας τὴ διαφθορὰ κρατᾶμε γεμάτα τα ταμεία καὶ τη Παγκόσμια Τράπεζα, τοΔιεθνὲς Νομισματικὸ Ταμεῖο καὶ τὴ μαφία των τραπεζων μακριὰ ἀπ' τὰ πόδια μας.

  Δὲν καταντᾶμε Ἑλλάδα!"


  (Δήλωση τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς Βενεζουέλας, τὸν Ἰούλιο τοῦ 2010.)

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287534394930#c5116889396727942529'> October 20, 2010 at 3:26 AM

  Για μια ακόμη φορά μπράβο στον Παναγιώτη Τραϊανού.
  Η "καραμέλα έχει λιώσει" από τους τεμπελχανάδες βολεψάκηδες αυτής της χώρας .
  Αναφέρομαι, σε όλους όσους κάθε τόσο αναρωτιούνται για το πότε θα ξυπνήσουμεσαν λαός. .Είμαστε εδώ έχουμε ξυπνήσει και είμαστε έτοιμοι ,το ζητούμενο είναι πότε θα αρχίσουμε τις καρπαζιές και πότε θα δοθεί το σύνθημα …
  Σε κάθε περίπτωση όλοι εσείς που έχετε ξυπνήσει και μέχρι να δοθεί το σύνθημα φροντίστε να ξυπνάτε καθημερινά κάποιον που νομίζετε ότι κοιμάται δίπλα σας .

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287545067204#c9192339781095347125'> October 20, 2010 at 6:24 AM

  Ε, εἶναι κι αὐτό μιά ἄποψη. (Δέν τήν ἀπορρίπτω). Ὡραῖα, τά λές.Δέν τά βλέπουν ὅμως αὐτοί πού πρέπει!

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287572386003#c4958317706833656958'> October 20, 2010 at 1:59 PM

  Ας προσέξουν αυτοί που έχουν ξυπνήσει και είναι έτοιμοι. Η προδοτική παράδοση μεγάλου μέρους της Ελληνικής επικράτειας είναι εγγύς.
  Σε λίγες μέρες με την επίσκεψη Ερντογκαν χάνουμε το μισό Αιγαίο (η προδοσία άλλαξε όνομα, λέγεται συνεκμεταλλευση).
  Με τον Καλλικράτη χάνουμε Θράκη και Μακεδονία. Και η Ηπειρος περιμένει την σειρά της στον κατάλογο. Ετσι λάου-λάου με μυστικές συμφωνίες του Παπα-εβραίου (για να κοιμάται ήσυχος) και αν τα χάσουμε θα είναι αδύνατον να τα ξαναπάρουμε.

  Διαβαστε τα δύο αρθρα
  1, Νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική έχει ανάγκη η χώρα
  του καθηγητή Β.Μαρκεζίνη

  2, Σύμπραξη για συνεκμετάλλευση Αιγαίου προωθεί ο Ερντογάν
  στο infognomonpolitics.blogspot.com

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287580962131#c3041290489481705785'> October 20, 2010 at 4:22 PM

  "Αναφέρομαι, σε όλους όσους κάθε τόσο αναρωτιούνται για το πότε θα ξυπνήσουμεσαν λαός. .Είμαστε εδώ έχουμε ξυπνήσει και είμαστε έτοιμοι ,το ζητούμενο είναι πότε θα αρχίσουμε τις καρπαζιές και πότε θα δοθεί το σύνθημα …"

  Ποιό σύνθημα; Δεν είναι αρκετά όσα βλέπουμε τριγύρω μας; θέλουμε και σύνθημα; οι Ισλανδοί περίμεναν σύνθημα, στην Βενεζουέλα περίμεναν ειδικό σύνθημα; Δύσκολα σηκώνεται ο Ελληνας από τον καναπέ..... γίναμε ρεζίλι των σκυλιών διεθνώς και παράδειγμα απατεώνων και δειλών. Φαληρήσαμε. Μέχρι σε ποιό σημείο φτανει η ανεχειά μας; εδώ μας πουλήσανε και τα σώβρακα και μεις περιμένουμε το σύνθημα; Σου το δίνω εγώ ανώνυμε 20

  Σήκω Ελληνα ΤΩΡΑ και λιανησέ τους, ολους τους προδότες
  Σήκω Ελληνα ΤΩΡΑ και διώξτε από το σπίτι σου ολους τους ξένους
  Σήκω Ελληνα και κάλεσε από όλα τα μήκη της γης πατριώτες Ελληνες να αναλάβουν υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους
  ΣΗΚΩ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287581110870#c5794674503504987136'> October 20, 2010 at 4:25 PM

  Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

  Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη την εξελισσόμενη μεγάλη κοινωνική σύγκρουση με αφορμή το ασφαλιστικό στη Γαλλία, τη χώρα που γέννησε, με διαδοχικές επαναστάσεις τη νεώτερη ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό και συνεχίζει να εκπλήσσει την ευρωπαϊκή πολιτική.

  του Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  To πολιτικο-κοινωνικό κλίμα είναι εκρηκτικό. Σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών, τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη, παραλύοντας τη χώρα. Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σήμερα....
  διαβάστε το

  ellinikoforum.blogspot.com

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287582410897#c4491208639923718935'> October 20, 2010 at 4:46 PM

  Εκτός θέματος αυτό που θα γράψω και ζητώ συγγνώμη από τους σχολιαστές και τους συντηρητές του μπλογκ.

  1. Ξερω ότι Ο κ. ΤραΪανός έχει γράψει για την παράνομη μετανάστευση στην ιστοσελίδα του, ωστόσο δεν έχετε αναρτήσει τίποτα για το τεράστιο αυτό πρόβλημα/εχθρική εισβολή και απόπειρα γεννοκτονίας του Ελληνικού πληθυσμού.
  Κάθε μήνα μπαίνει στην Ελλάδα ένα ολόκληρο χωριό ξένων μόνο από τον Εβρο.
  Προέρχονται από Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες. Ενω Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Πολωνοί μπαίνουν νόμιμα με τις ευλογίες της ΕΕ. Σε λίγο όταν θα γινει μέλος Αλβανία και Τουρκία κυριολεκτικά θα αφανιστούμε. Καλό θα ήταν να μαθευτεί η θέσης του κ.ΤραΪανού πάνω σε αυτό το θέμα.

  2. Εχει παρουσιαστεί λέπρα στην Αθήνα. Λέπρα δεν υπάρχει στην Ευρώπη και ΗΠΑ (στον δυτικό κόσμο) αλλά στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Την φέρνουν οι παράνομοι μετανάστες. Για καλό και για κακό Αθηναίοι που ζήτε στα γκέτο του κέντρου και όχι στα πλούσια προάστια διαβάστε εδώ πως να προστατευθείτε

  Η λέπρα: Τα βασικά σημεία που πρέπει να ξέρετε

  http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2108

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287584446233#c5499114700441940134'> October 20, 2010 at 5:20 PM

  Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

  ΕΔΩ

  ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ.ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ.

  prezatv.blogspot.com

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287595233175#c19715098904944135'> October 20, 2010 at 8:20 PM

  #23
  ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΑΙΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΩΣ ΟΙΩΝΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΕΛΕΓΑΝ "ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ". ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΘΕΝ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ; ΤΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΛΟΙΠΟΝ;

  ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ;
  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ "ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥΛΟ" ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ... ΩΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜΒ' ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΦΑΝΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΛΟΠΥ-PASTE ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ;

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287596315736#c2836246070473452336'> October 20, 2010 at 8:38 PM

  #9

  Η ΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΣ. ΕΓΓΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ. ΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΗΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΥΠΟΥ ΣΑΟΥΛ(ΠΑΥΛΟΣ) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΩΣ ΝΕΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

  ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ ΠΕΤΡΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΗ...

   

 29. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287598418464#c4872200960732814230'> October 20, 2010 at 9:13 PM

  mister #27, #28

  Σου συνιστούμε να μην είσαι τόσο απόλυτος στην κρίση σου δίχως να έχεις μελετήσει τον ΥΔΡΟΧΟΟ γιατί εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα...

   

 30. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287599210968#c9087119672103379102'> October 20, 2010 at 9:26 PM

  Και μιας και απάντησες εκ νέου λέγοντας χειρότερες αηδίες τούτη τη φορά... ας σου απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κλείνεις το σχόλιό σου...

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

   

 31. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287601117523#c8163031558414375379'> October 20, 2010 at 9:58 PM

  Κυρία ΞΕΝΑΚΗ,

  δυστυχώς θα αφαιρέσουμε το σχόλιό σας διότι είναι τελείως άσχετο με την εν λόγω ανάρτηση.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287604507454#c8729827451362592009'> October 20, 2010 at 10:55 PM

  Σε αυτά που γράφει ο 27,28 και ειδικά όσον αφορά την ημιμάθεια των Ελλήνων έχει δίκιο. Τα μαρτύρια των αρχαίων Ελλήνων για να αποδεχτούν το εβραίκό παραμύθι κρύβονται επιμελώς από τους ιστορικούς. Οι χριστιανικοί ναοί κτίστηκαν πάνω στα κατεστραμένα ερείπια των αρχαίων. Ο μικρός ναός δίπλα στην Μητρόπολή Αθηνών είναι το ποιό καλό παράδειγμα κτισμένος με κομμάτια αρχαίου ναού. Πηγαίνετε στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας να δειτε δείγμα χριστιανικού βανδαλισμού με σταυρούς χαραγμένους πανω στο μέτωπο του αρχαίου αγάλματος της Αφροδίτης. Διαβάστε για το μαρτύριο της Ελληνίδας φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας όπου οι φανατισμένοι χριστιανοί μοναχοί την έγδαραν ζωντανή. Ο χριστιανισμός είναι κάθετα αντίθετος με την αρχαία ελληνική σκέψι. Εκεί βρίσκεται η βασική διαφορά του ελληνικού φωτός και του εβραΪκού σκοταδισμού.

  Ωστόσο ως λαός έχουμε και το ιστορικό της οθωμανικής σκλαβιάς όπου πατριώτες χριστιανοί μοναχοί και πολέμησαν για την ελευθερία και θυσιάστηκαν και δίδαξαν την γλώσσα στα κρυφά σχολιά. Αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε ούτε να το παραλείψουμε. Συμφωνώ με τον σχολιαστή ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουμε στίς ρίζες του αρχαίου ελληνισμού, να βρούμε τον ΕΛΛΗΝΑ που κρύβεται μέσα μας. Εκεί είναι κρυμμένη η δυναμή μας.

  Οσο για το πεδίο της μάχης στις μέρες μας είναι πολυεπίπεδο. Δαιμόνια μυαλά εχουν εφεύρει όπλα μαζικής καταστροφής για πληθυσμούς ολόκληρων λαών. Διαβάστε για το HAARP τα καινούργια όπλα που αλλάζουν το κλίμα προκαλούν σεισμούς, πλημύρες, ξηρασία κλπ. Εμάς τους Ελληνες μας κτυπούν από όλες τις μεριές και με όλα τα μέσα για να μας ζαλίσουν και να μας ρίξουν. Το φώς πρέπει να σβήσει (το είπε κα ο μέγας Κίσσινγκερ). Η άμυνα πρέπει να είναι ποικιλότροπη διαλέγοντας ως κυριώτερο στόχο την αχίλλειο πτέρνα του εχθρού. Και ο εχθρός είναι ένας.

  Ο Π.ΤραΪανός τα λέει εξω από τα δόντια όπως φυσικά και άλλοι μπλοκατζίδες.
  Το ΕΑΜ (ως ονομασία)προκαλεί στους αναγνώστες απορία, συγχυση και υποψία. Κάποια επεξήγηση πρέπει να δωθεί. Τι σημαίνει το ΕΑΜ του ΤραΪανού;

   

 33. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287604848696#c2623719757541949363'> October 20, 2010 at 11:00 PM

  Καταρχάς ο Παναγιώτης Τραϊανού δεν είναι "μπλοκατζής"...

  Κατά δεύτερον, εφόσον δεν γνωρίζετε τι σημαίνει "ΕΑΜ", πώς ισχυρίζεστε ότι προκαλείται στον κόσμο "απορία, συγχυση και υποψία";

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287610683015#c5582672932237593062'> October 21, 2010 at 12:38 AM

  1. Ο ΤραΪανού δεν είναι μπλοκατζής αλλά δεν είναι ο μόνος που τα λέει εξω από τα δόντια - αυτό ήθελα να γράψω. Συγγνώμη αν βγήκε στραβά. Υποτίθεται ότι άλλοι διαχειρίζονται αυτό το μπλόγκ όπως έχετε διευκρινήσει και παληά.

  2. Δεν γνωρίζω τι σημαίνει ΕΑΜ Β῾ κατά ΤραΪανό. Επειδή παρακολουθώ όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια έχω διαπιστώσει ότι ορισμένοι σχολιαστές θέτουν αυτήν την ερώτηση και μάλιστα με υποψία. Είναι και δική μου απορία. Γιατί δεν το διευκρινίζεται να τελειώνουμε;

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287612280414#c8135284443833480090'> October 21, 2010 at 1:04 AM

  δες εδώ www.eamb.gr και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

   

 36. ΟΛΥΜΠΙΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287651232863#c1583962337541315419'> October 21, 2010 at 11:53 AM

  ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΤΑΞΙΔΕΨΕΣ!! ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΥΜΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ..ΠΑΛΑΙΑ ΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ!! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ...ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!! ΕΙΝΑΙ...ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΠΟΛΥ!! ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΜΩΣ ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΑΝΥΣΗΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!!! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ..!!!

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287651254026#c1281833224834916631'> October 21, 2010 at 11:54 AM

  Προς 23
  Είσαι πολύ "μικρός" για να μου δώσεις σύνθημα .
  Βγες από την πολυκατοικία σου πάνε στο σούπερ μάρκετ σου και στον περιπτερά σου ,στήσου σε κάποιο φανάρι και βγες στο μπαλκόνι σου και φώναξε το ΕΑΜ.Β να βγει στους δρόμους να συσπειρωθεί και πριν τα κάνεις όλα αυτά να έχεις διαβάσει αν οχι όλα τουλάχιστον τα μισά από όσα έχει η σελίδα του ΕΑΜ.Β' .
  Επίσης αν όχι όλα του Τραϊανού τουλάχιστον τον ΥΔΡΟΧΟΟ τον ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ τότε ίσως πάλι μπορέσω να σε ακούσω γιατί έχω "βαριά ακοή".
  Και κάτι ακόμη το σύνθημα που αναφέρω πιστεύω ότι θα τα δώσει ο Τραϊανός
  Όταν έρθει η ώρα μέχρι τότε έχουμε καιρό γιατί ακόμη όπως βλέπω έχεις ίντερνετ και μπορείς να γράφεις ,δεν σου κόψανε ούτε το ρεύμα ούτε την φωνή .
  Για μερικά σώβρακα δεν κάνει κανένας πόλεμο …θα πρέπει να σου πάρουν πολλά περισσότερα.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287654646339#c6245462638102899571'> October 21, 2010 at 12:50 PM

  για τον 27...
  Ο 29 σου είπε
  Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Στην πραγματικότητα ξεφτιλίζεσαι.
  Θα μπορούσες να ρωτήσεις και όχι να πουλάς πνεύμα θα ήταν πιο ευγενικό εκ μέρους δεν πειράζει.
  Είμαι σίγουρος ότι και ο 29 θα ήξερε να σου απαντήσει αλλά είναι περιττό να απαντάει κάποιος στα πάντα .
  Επειδή όμως το θεωρώ σοβαρό το ερώτημα σου θα προσπαθήσω να σου απαντήσω .

  Πολύ σωστά είπες ότι δεν αρκεί να θέλουμε να πολεμήσουμε αλλά θα ήταν καταστροφή να επιλέξουμε λάθος πεδίο μάχης.
  Το πεδίο μάχης σου το αποκαλύπτει ο Τραϊανού μέσα από τα κείμενα του .
  Επειδή η μάχη και ο "εχθρός" είναι πολυσύνθετη και πολυδιάστατη και ταυτόχρονα είναι κάποιου τεράστιου μεγέθους και ο "εχθρός" ανίκητος έως αυτήν την στιγμή φαντάζεσαι πόσο μεγάλη προσοχή και πειθαρχεία θέλει όλο αυτό το εγχείρημα .
  Όταν από την άλλη έχεις ξερόλες στρατιώτες ημιμαθείς και κακομαθημένους που κάθε φορά θα πρέπει να τους λες τι να κάνουν και γιατί να το κάνουν τότε φαντάζεσαι ότι η νίκη είναι άγνωστη λέξη .
  Όταν το στράτευμα δεν ξέρει ποιος είναι ο εχθρός σκοτώνεται μεταξύ του.
  Ο Τραϊανός δίνει γνώση και ο καθένας ανάλογα τις δυνάμεις τις χρησιμοποιεί ανάλογα και κατά συνέπεια προς το συλλογικό όφελος.
  Από εκεί και πέρα αν εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέει αυτό είναι δικό σου πρόβλημα .
  Η γνώση είναι σαν την θάλασσα …κάποιοι θα κολυμπήσουν και θα σωθούν και κάποιοι άλλοι θα πνιγούνε, και οι δυο έχουνε κάνει κόπο.
  Πότε και σε πιο κείμενο του Τραϊανού έχεις δει να λέει κάτι για το μάγουλο και πως θα πρέπει να το γυρίζεις από την άλλη.Εδώ θέλει να τους κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος,εισαι σοβαρός ;

  Επίσης πιστεύεις ότι επισκιάζει τους αρχαίους μας φιλόσοφους ….καλό αυτό μου άρεσε .
  Αυτό και αν είναι σπουδαίο για να καταφέρει να το κάνει αυτό θα πρέπει να είναι πράγματι δυνατός και μπράβο του που το καταφέρνει ,το ίδιο θα ευχόταν και όλοι αυτοί οι Αθάνατοι του Ελληνικού πνεύματος ,θα χαιρόταν με αυτήν την εξέλιξη.Ο ίδιος ο Τραϊανος θα χαιρόταν αν εσυ είχες Καλλίτερη πρόταση απο την δική του αυτό το αναφέρει μέσα στα κείμενα του.

  Τέλος πάντων δεν θα σου μάθουμε εδώ ούτε τι γίνετε ούτε τι συμβαίνει αυτά πρέπει να στρώσεις τον κόλο σου να διαβάσεις για να τα μάθεις μόνος σου.
  Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είσαι εντός του θέματος μας σε πρώτη φάση και αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να πας τέρμα κάτω στο Blog και να διαβάσεις 1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ 2. ΠΡΟΛΟΓΟΣ 3. ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 4. ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 5. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ 6. ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
  Αυτά σε πρώτη φάση να είσαι καλά και υπομονή και μελέτη.
  Σε κάθε περίπτωση εδώ κάποιος θα είναι να σε βοηθήσει.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287655823379#c34189703380017371'> October 21, 2010 at 1:10 PM

  37,38,39
  ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΞΕΡΟΛΕΣ, ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΧΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ. ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ) ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ) ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287660818289#c5300967094520486299'> October 21, 2010 at 2:33 PM

  ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ...ΤΗΝ "ΑΚΟΥΣΕΣ".

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287663093885#c7238779820125240267'> October 21, 2010 at 3:11 PM

  «'Eλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι o ίδιος μας ο εαυτός» - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287665613582#c7845227250092954228'> October 21, 2010 at 3:53 PM

  Ο Christopher Hitchens είναι ένας μεγάλος φιλέλληνας (από τους πολύ λίγους που έχουν απομείνει).
  Διαβάστε στα αγγλικά ή μεταφράστε αυτό το άρθρο του για τα Ελληνά λόμπυ και την αποτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής. Περιγράφει την ελληνική ψυχή και την αδυναμία μας να ενωθούμε σαν μια γροθια για το δίκιο μας. http://lobbyforcyprus.org/press/press1998-1940/Ody1195.htm

  Αφού αλληλοφαγωνόμαστε, αφού αδυνατούμε να αλληλο-υποστηριχτούμε, να ενώσουμε τις φωνές μας για το συμφέρον μας, δεν είναι παράξενο που μας κυβερνούν ελληνόγλωσσοι, λαμόγια και προδότες. Δεν είναι παράξενο η εισβολή 4 εκατομυρίων αλλοδαπών στον τόπο μας που συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει η Ελλάδα. Δεν είναι παράξενο που χάνουμε σε όλα τα επίπεδα της εξωτερικής πολιτικής, ούτε παράξενο η μελλοντική συρρίκνωση εθνικων εδαφών και του Αιγαίου όπως ήδη μας έχουν προειδοποιήσει.
  Παπα-εβραίους προσκυνούμε, Παπα-εβραίοι μας αξίζουν.

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287667233307#c2978509188353978866'> October 21, 2010 at 4:20 PM

  #32
  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ "ΕΧΟΥΜΕ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ" ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΔΟΥΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
  ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ:
  http://www.ysee.gr/index.php?type=deltia_typou&f=228

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287667406607#c7241822968106928284'> October 21, 2010 at 4:23 PM

  Αγαπητέ κ. Τραϊανού,
  το κείμενό σας εν πολλοίς με βρίσκει σύμφωνο. Προσέχετε όμως να μήν υιοθετείτε άκριτα διάφορα «ντοκουμέντα» τα οποία κυκλοφορούν και έχουν σκοπό να πλήξουν την
  αξιοπιστία των αντιπάλων του Παπανδρεϊσμού.
  Ενα από αυτά είναι και το ντοκουμέντο 7271/NSA/1158-AR/29.
  που επικαλείστε
  και κατά πάσα πιθανότητα είναι μάλλον πλαστό.
  Δείτε:
  http://avragioz.blogspot.com/2010/10/blog-post_5148.html

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287669004373#c2021955598524665663'> October 21, 2010 at 4:50 PM

  43
  Ευχαριστώ για την απάντησή σου στο σχολιό μου και για τον σύνδεσμο που μου αναφέρεις. Δεν έγραψα για τον ρόλο της εκκλησίας στην Επανάσταση.
  Αν ξαναδιαβάσεις το σχολιό μου θα δείς ότι έγραψα για μεμονωμένους ήρωες της επανάστασης
  ῾πατριώτες χριστιανοί μοναχοί που πολέμησαν για την ελευθερία και θυσιάστηκαν και δίδαξαν την γλώσσα στα κρυφά σχολιά῾
  οχι γενικά για την εκκλησία και τον ρόλο που έπαιξε τότε. Σε αυτούς τους ήρωες οφείλουμε, κατά την γνώμη μου, φόρο τιμής. Οπως όμως έγραψα παρακάτω οφείλουμε να πάμε πίσω στις πανάρχαιες αξίες του ελληνισμού.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287670006076#c5494499637659057640'> October 21, 2010 at 5:06 PM

  /43

  Επίσης ανώνυμε 43 ότι κυκλοφορεί στον ιστό δεν είναι πάντα αξιόπιστο.
  Αν δεις τι κυκλοφορει για την Σκοπιανή ιστορία θα φρίξεις. Θα τα πιστέψουμε;
  Εχουν γίνει μεγάλες απόπειρες παγκοσμίως από αυτούς που ελέγχουν ολους τους εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και συγγραφείς να αλλάξουν την ιστορία μας.
  Για παράδειγμα η Μαύρη Αθηνά είναι ένα παγκοσμίως γνωστό βιβλίο εβραίου συγγραφέα που ανατρέπει τελείως την αρχαία ελληνική ιστορία. Θα τον πιστέψουμε; Τι είπε ο Κίσσινγκερ; να τους κτυπήσουμε στην ιστορία και στην γλώσσα τους.....και οι εντός των τοιχών ελληνόφωνες μαριονέτες στην κυβέρνηση, πανεπιστήμια και οργανισμους, κάνουν επίσης πολύ καλή δουλειά αφού και η καταστροφή της Σμύρνης έγινε συνωστισμός. Κάθε πετρούλα όμως της Ελλαδας κάθε κομμάτι γής είναι ποτισμένο με αίμα αυτών που έδωσαν τα πάντα και την ζωή τους για την ελευθερία. Αυτούς τους ήρωες αρνούμαι προσωπικά να τους ξεχάσω. Ούτε θα μας μάθουν οι ξένοι την ιστορία μας.

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287672847608#c8815889495019617413'> October 21, 2010 at 5:54 PM

  προς 39
  Δεν ξέρω τι κάνει το Βlog- δεν είμαι από το blog σου απάντησα για το πως αντιλαμβάνομαι την κατάσταση προσωπικά.
  Αν θίχθηκες αυτό είναι άλλο θέμα όπως επίσης δεν θα δεχθώ να μου υποδείξεις και πως θα "εκπαιδεύσω" κάποιον που δεν ξέρει ούτε τα βασικά .
  Ας πρόσεχε όταν έβγαινε να "πυροβολήσει" με τις άστοχες όλο υπαινιγμούς και πνεύμα ερωτήσεις του.
  Αν θέλουμε να λέμε ότι θα αφυπνιστούμε σαν μάζα που είμαστε και φαινόμαστε και να γίνουμε κάποιοι, οι ΕΛΛΗΝΕΣ ,θα πρέπει να μάθουμε να σωπαίνουμε και να ακούμε κάποιες φορές και αν παραφέρθηκα κατα λάθος και απο το πάθος να ξέρεις δεν είχα αυτό τον σκοπό αλλά την αφύπνιση -τότε ζητώ συγνώμη .

  Υ.Γ προτείνω τους δημιουργούς του blog να δημιουργήσουν αν γίνετε άλλο ένα παράθυρο που εκεί να υπάρχουν απορίες όλων των ειδών τύπου γενικές συζητήσεις με στόχο να λέμε οτιδήποτε άλλο που μας αφορά και εκεί να μένουν και οι απαντήσεις όλων ώστε να μην ασχολούμαστε συνέχεια με τα ίδια και τα ίδια .

   

 48. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287673651669#c6230798296090534050'> October 21, 2010 at 6:07 PM

  Φίλε #47

  είναι ωραία η ιδέα σου και χρήσιμη η προτροπή σου αλλά προϋποθέτει από τους συμμετέχοντες να διαθέτουν: αφενός τον ελάχιστο νου και, αφετέρου την απαραίτητη ειλικρίνεια και διάθεση για εποικοδομητική συζήτηση. Λίγο δύσκολο να επιτευχθεί - κατά τα φαινόμενα.

  Πάντως... κάτι μας λέει... ότι σε λίγο καιρό δεν θα λέμε τα ίδια και τα ίδια...

  Να είσαι καλά!

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287674312039#c3129563635349077397'> October 21, 2010 at 6:18 PM

  Γιατί τα "αφεντικά", cia , ροκφελερ και λοιποι στους οποιους αναφερεστε θέλαν και θέλουν να καταστρέψουν ή να ελέγχουν την ελλάδα μέσω του "παπανδρεϊσμού" και όχι την ισπανία ή την αυστρία ή τον καναδά, ποιος ο λόγος γιατί δεν το κατάλαβα, υποθέτω σίγουρα θα υπάρχει κίνητρο που όλα αυτά τα κάνουν

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287677229249#c2555589713673617850'> October 21, 2010 at 7:07 PM

  ?

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287731753357#c7407180774344335031'> October 22, 2010 at 10:15 AM

  Είμαι ο #44 και περιμένω απάντηση

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287741680126#c6357836946015209881'> October 22, 2010 at 1:01 PM

  Τα δεινά που έφερε αυτή η οικογένεια αλλά και οι άλλες των μαριονετών έιναι σαν τις τιμωρίες του Γιαχβέ σε αυτούς που τόλμησαν να πειράξουν την εκλεκτή φυλή. Από λέπρα, φυματίωση, πείνα και εξορία από τον τόπο μας (λόγω γκέτο και ανεργίας) μέχρι να πατούμε σε πουλημένα εδάφη. Μας έκαναν ξένους στον ίδιο μας τον τόπο.Οι αλλοδαποί φέραν την λέπρα κα την φυματίωση, οι συνταξιούχοι μας ψάχνουν στα σκουπίδια να βρούνε κάτι να φάνε. Καθε μέρα υπάρχει και μια αυτοκτονία λόγω χρεών. Κάθε μέρα κλοπές, δολοφονίες και βιασμοί από τους εισβολείς. Οι κάτοικοι εγκατἀλειψαν το ιστορικό κέντρο των Αθηνών στους εγληματίες, μαστρωπούς και διακινητες ναρκωτικών, οι νέοι μας πεθαίνουν από ναρκωτικά ή ριχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Θα γίνουμε οι καινούργιοι περιπλανώμενοι εβραίοι. Χαριστική βολή έρχεται ο Ερντογκαν να πάρει το μισό Αιγαίο και την Θράκη. Παίρνουν και οι Σκοπιανοί (οι καινούργιοι Μακεδόνες) το όνομα αμέσως μετά τις εκλογές ετσι μυστικά και επιτακτικά. Ο ελληνικός λαός θα πάει σαν τα πρόβατα να ψηφίσει και με αυτή του την κίνηση δέχεται τον Καλλικράτη το σχέδιο για την μοιρασιά του σπιτιού του. Και θα το ξαναψηφίσουν το Πασόκ τα κομματόσκυλα (κοπρόσκυλα) γιατί τόσο ξέρουν. Και το σύνθετο όνομα των καινούργιων Μακεδόνων θα το δεχτεί ο ελληνικός λαός όπως θα δεχτεί και την μοιρασιά της Κύπρου. Οι Ελληνες Μακεδόνες ας βρούνε άλλο όνομα. Ισως Βουκεφάλες, ισως Κουφιοκεφάλες;;;; Ολα θα τα δεχτούν οι ζωντανοί νεκροί. Δεν θα υπάρξει αντιδραση όπως είπε και ο Στρός Χαν. Το σχέδιο Κίσσινγκερ πέτυχε, το εμπόδιο παραμερίστηκε. Αυτή είναι η κατάσταση.

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287747815733#c5634167646577579728'> October 22, 2010 at 2:43 PM

  Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα 52. Συμφωνώ απόλυτα!

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287748128196#c1606169282364120116'> October 22, 2010 at 2:48 PM

  Παναγιώτη, δώσε τό σύνθημα!!!!!!Είμαστε έτοιμοι!Τί άλλο απομένει νά πεί;Tά εχει πεί όλα ο Άνθρωπος!!!Μπράβο κύριε Τραϊανού

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287752875145#c5692659297056113125'> October 22, 2010 at 4:07 PM

  ολες οι απαντησεις σε ολες τις ερωτησεις που διαβαζω στα σχολια των αναγνωστων, ακομα και αυτες του τυπου πως θα γινουν ολα αυτα και γιατι μονο λογια και που ειναι οι πραξεις, εχουν απαντηθει απο τον κ. Τραιανου εδω και τουλαχιστον 10 χρονια μεσα απο τον υδροχοο και απο τα τοσα βιβλια και αρθρα που γραψει και ειναι στη διαθεση του καθενα. οποιος εχει διαθεση να κατσει να διαβασει και να μελετησει, αντι με μια απλη αναγνωση ενος αρθρου να περιμενει να καταλαβει αυτα που ο Παναγιωτης 20 χρονια προσπαθει να μας μαθει, ας το κανει. αλλα σας παρακαλω να καταλαβετε οτι εδω ειναι ενας χωρος για γονιμη συζητηση και οχι ενα καφενειο αμπελοφιλοσοφιας και εξυπναδας. οποιος εχει κατι να πει ας το πει και με χαρα θα το διαβασουμε και θα μαθουμε και κατι παραπανω. αλλα μεχρι εκει. σχολια και κοντρα σχολια και εξυπναδες εδω μεσα δε χωρανε.κυριε διαχειρηστα παρακαλω δωσε σε ολους αυτους να καταλαβουν οτι ολα ειναι δωσμενα απο τον Παναγιωτη Τραιανου και ολες οι αποριες ειναι ευκολο να απαντηθουν απο κειμενα οχι απλα παλιοτερα αλλα για την εποχη που γραφτηκαν προφητικα. μια αναγνωση του βιβλιου μακεδονικο ζητημα-η συνομοσια των θεων θα ηταν αρκετη...αγαπητοι φιλοι μη με παρεξηγητε αλλα ειναι καλυτερα οι διαχειρηστες να μας δινουν αυτο το κατι παραπανω που ξερουν και να ενημερωνωμαστε για τα τρεχοντα παρα να πρεπει να αφιερωνουν το χρονο τους σε '' σχολια''.κωστης-costisnx.

   

 56. samarina
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287757830011#c148239046054741996'> October 22, 2010 at 5:30 PM

  Είναι πολύ άσχημο να διαβάζω απαντήσεις και ερωτήσεις προς "Νο".
  Βάλτε ένα όνομα στο ανώνυμο(προφίλ) σχόλιό σας.
  Δεν είμαστε(ακόμη) νούμερα και γι'αυτό πασχίζουμε
  Ευχαριστώ

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287777911032#c6629040491586985641'> October 22, 2010 at 11:05 PM

  Αγαπητέ κ. Τραϊανού,
  είμαι ο ανώνυμος #44 που σας επισήμανα ότι ένα στοιχείο που χρησιομοποιήσατε στο άρθρο σας σαν επιχειρηματολογία εναντίον του Παπανδρεϊσμού ίσως είναι πλαστό.
  Θα περίμενα κάποια απάντηση πάνω στο θέμα αλλά μέχρι στιγμής δέν είδα. Δέν θα επανέλθω γιατί θεωρώ άχρηστη την εμμονή μου. Ομως αυτό δείχνει και μία νοοτροπία που για μένα είναι προβληματική. Εξηγουμαι: Δέν μπορείτε να κατηγορείτε τον εχθρό σας με επιχειρήματα αμφιβόλου αξιοπιστίας. Η όποια σοβαρή κριτική που του κάνετε χάνει αυτόματα τήν αξιοπιστία της και μαζί της και εσείς. Οι καιροί είναι πονηροί και αυτή τη στιγμή στη χώρα μας διεξάγεται το μεγαλύτερο πείραμα της νέας τάξης πραγμάτων. Ενας άνθρωπος με υψηλό διανοητικό επίπεδο δέν μπορεί να «πιάνεται Κώτσος» με υποβολιμιαία «στοιχεία». Δέν είναι κακό να παραδεχθείτε ότι κάνατε μιά κακή επιλογή--άν και εγώ θα απαιτούσα και ΑΝΑΛΥΣΗ των αιτίων που σας οδήγησαν στην επιλογή αυτή--.
  Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη προσφορά σας στους Ελληνες πολίτες αλλά επισημαίνω ταυτόχρονα και τις αδυναμίες σας όπως:
  1. Μή αναφορά τεκμηρίωσης για τα στοιχεία που ισχυρίζεσθε.
  (παράδειγμα: Λέτε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου υπέγραφε μυστικές συμφωνίες με τους Εγγλέζους. Από πού αντλείτε αυτό το γεγονός;)
  2. Εντονη χρήση επιθετικών προσδιορισμών χωρίς να ορίζεται το περιεχόμενό τους.
  (Π.χ. το φασιστικό ΚΚΕ).
  3. Εντονη μακρυγορία και επανάληψη των ιδίων επιχειρημάτων.
  Νάστε πάντα καλά!

   

 58. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287780566667#c2161826594625849797'> October 22, 2010 at 11:49 PM

  Αγαπητέ #44

  Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι ο Παναγιώτης Τραϊανού είναι ο συγγραφέας και μόνο. Την ευθύνη για την λειτουργία του παρόντος χώρου την έχουμε εμείς οι φίλοι του, που κάποια στιγμή - επιτέλους - αποφασίσαμε ότι έπρεπε να γίνει γνωστό το έργο και οι απόψεις - λύσεις που έχει αυτός ο άνθρωπος.

  Επί του θέματος...

  Ενδεχομένως και να είναι πλαστό το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε. Δεν το γνωρίζουμε. Αν είναι πλαστό γιατί δεν αντιδρά κανείς; Σε κάθε περίπτωση και οι 2 πλευρές είναι θιγόμενες. Αν αφήνουν να "σέρνεται" μια φήμη, υπαίτιοι είναι οι ίδιοι και όχι εμείς.

  Ως προς τις αδυναμίες που επισημαίνετε:

  1) Ο Παπανδρέου υπέγραφε μυστικές συμφωνίες με τους Άγγλους, ο Βενιζέλος είχε σπίτι μεσοτοιχία με τους Άγγλους, το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε με χρήματα των Εβραίων, το ΚΚΕ χρηματοδοτείται από τον Σόρος, ο ΓΑΠ όταν έλαβε το "δαχτυλίδι" βρισκόταν μέσα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία... Είναι λίγα μόνο από τα πολλά που κατά καιρούς έχει γράψει ο Παναγιώτης Τραϊανού. ΕΝΑΣ δεν αντιδρά. Πιστεύετε ότι δεν μιλάνε γιατί δεν θέλουν να "χάσουν τον χρ΄νο τους"; Όχι. Δεν μιλάνε γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ΟΥΤΕ μια ρανίδα δημοσιότητας στο ΕΑΜ Β', προσπαθούν με όλα τ αμέσα να κρατήσουν αυτήν την φωνή στο σκοτάδι. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν - όχι μόνο πολιτικά - αλλά βιολογικά. Θα εξοντωθούν από τον κόσμο μέχρις ενός.

  2) Εάν ο Στάλιν ήταν δημοκράτης, τότε - ναι! Το ΚΚΕ δεν ήταν φασιστικό. Εάν εξακολουθείτε να θεωρείτε τον όρο "φασιστικό ΚΚΕ" υπερβολικό, δεν έχετε παρά να δείτε γύρω σας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα κομμουνιστικά κόμματα ξηλώθηκαν παντού, μόνο στην ελληνική μπανανία εξακολουθεί να υπάρχει το φασιστικό σταλινικό απολίθωμα.

  3) Με μια επιφανειακή ματιά, τα επιχειρήματα φαίνονται ίδια. Θα μπορούσαν και να είναι μιας και όλα τα προβλήματα της Ελλάδας ξεκινάνε μονίμως από το ίδιο σημείο. Αλλά δεν είναι. Εάν πιστεύετε ότι οι αναρτήσεις είναι μονότονες, δεν έχετε παρά να μελετήσετε τονβ ΥΔΡΟΧΟΟ. Θα εκπλαγείτε από την πρωτοτυπία του. Θα δείτε - μεταξύ άλλων - γιατί τα Ομηρικά Έπη είναι μια καλά κλειδωμένη προφητεία που περιγράφει με ακρίβεια τα παρόντα και τα μελλούμενα. Θα δείτε γιατί η Ελληνική Γλώσσα είναι το τέλειο εργαλείο και πως μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν οι γραφές με τον κατάλληλο αλγόριθμο. Θα ανακαλύψετε το στερέωμα μιας κοσμοθεωρίας που βάζει στο κέντρο της τον άνθρωπο, θα δείτε για ποιον λόγο η Καινή Διαθήκη και η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία είναι αρμονικά δεμένες μεταξύ τους, θα δείτε πόσο εύκολα αλλάζει η ζωή του ανθρώπου όταν ξέρει που ακριβώς να εστιάσει. Καικλείνοντας - μιας και μιλήσατε για επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων, σας συνιστούμε να μελετήσετε την επόμενη από την παρούσα ανάρτηση, με τίτλο Οι Δέκα Πληγές του Φαραώ χτύπησαν τις ΗΠΑ

  Και εσείς να είστε πάντα καλά!

   

 59. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287802872266#c9063101703211237889'> October 23, 2010 at 6:01 AM

  ΠΡΟΣ 45
  ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΡΑΣΣΟΦΟΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΣΗ ΓΑΤΣΗ(ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗ)?
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ "ΓΡΑΜΜΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΔΟΥΝ ?
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287810729760#c3198533379978693276'> October 23, 2010 at 8:12 AM

  Αγαπητέ «Υδροχόε» (από #44)
  Ευχαριστώ για την προσεγμένη σας απάντηση. Πιστεύω ότι αυτό που λείπει από την Ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λειτουργία. (Δηλ. Ισηγορία, Ισονομία,
  Ισοκρατία).
  Επί του θέματος εν τάχει:
  1. Το άν το έγγραφο είναι πλαστό και δέν υπάρχει αντίδραση, πρέπει να ξερετε ότι δέν
  υπάρχει αντίδραση όσο σας θεωρούν «περιθωριακούς» ή «γραφικούς». Οταν θα αποκτήσετε δύναμη, τότε θα «βγάλουν από το συρτάρι» το -- ίσως πλαστό -- έγγραφο και θα σας
  λοιδορούν. Προσέχετε λοιπόν.
  2. Περί ΚΚΕ και Στάλιν. Το ότι το καθεστώς του υπαρκτού είχε απολυταρχικά αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά είναι δεδομένο. Ο φασισμός όμως ήταν κάτι διαφορετικό (γέννημα της Γερμανίας και Ιταλίας). Δέν διαφωνώ μαζί σας στον όρο
  αντιδημοκρατικός (που σαν αρνητική οριοθέτηση είναι προβληματικός -- όπως π.χ. στον όρο «αντιφασίστας» «αντικομμουνιστής», «αντιρατσιστής»--) για το ΚΚΕ. Το
  φασιστικό όμως δέν είναι ακριβές. (Κάποτε θα πρέπει να ορίζουμε τις έννοιες με ακρίβεια).
  3. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου. Η θεωρία του κ.
  Τραϊανού -- εν τάχει τήν έχω διαβάσει-- θα πρέπει να περάσει από «επιστημονική
  βάσανο» δηλ. να γίνει «ομότιμη κριτική» από όλους μας. Θα συνιστούσα στον κ. Τραϊανού, να ανοίξει ειδική ιστοσελίδα μόνιμης καταγραφής όπου θα γίνει
  ανοικτός, δήμόσιος, επιστημονικός διάλογος πάνω στη θεωρία του. Ετσι θα βελτιωθεί και η ίδια και θα αποδειχθεί η ορθότητά της.
  Θα μπορούσε π.χ. να ζητήσει επώνυμη κριτική από την λεγόμενη «πνευματική ηγεσία» της χώρας μας (πρδ. Γιανναράς) και οι αποκρίσεις τους να αναρτώνται εκεί ώστε να
  δούμε επιτέλους τί έχει να προσφέρει η «πνευματική ηγεσία» στους Ελληνες πολίτες και στην ανθρωπότητα.
  Αυτά τα... λίγα και ευχαριστώ και πάλι.

  Υ.Γ. Αν θέλετε να δείτε ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς αντιμετωπίζεται η νέα τάξη
  πραγμάτων με δημοκρατικό και επιστημονικό τρόπο δείτε την ιστοσελίδα:
  http://www.ae911truth.org/ (Αρχιτέκτονες και Μηχανική για τήν αλήθεια της 11/0/2001)

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287815266008#c3993501546281187447'> October 23, 2010 at 9:27 AM

  Θα ήταν σκόπιμο να αναρτηθεί μια διευκρίνιση σχετικά με τα ομόλογα που εχουν περιέλθει στην κατοχή των ξενων τραπεζών και αποτελουν το 60% του δημίσου χρεους και να δικαιολογηθει γιατι δεν έχουν εγγυημένη απόδοση και αρα αυτοματα μετατρέπονται σε "αχρηστα" χαρτιά...Επισήμως απο τους κυβερνώντες η προσφυγη στο ΔΝΤ διακιολογήθηκε απο το γεγονος οτι τα ομόλογα έχουν ΔΕΣΜΕΤΥΙΚΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ απόδοση και αρα εφοσον δεν μπορουσαμε να εξοφλήσουμε το ομολογο που εληγε τον Μαιο αναγκαστηκαμε να προσφυγουμε στον Μηχανισμο στηριξης....Τελικα εχουν η οχι εγγυημενη αποδοση? Πως αποδεικνύεεται ? Διότι αν δεν εχουν προφανως πρόκειται περι απάτης και καταλήστευσης της χώρας όπως επικαλειται ο υδροχόος...Θα παρακαλουσα μια νεοτερη αναρτηση σχετικά με αυτό κυριως για τους μη εχοντες επαρκη γνωση της αγορας των ομολόγων...

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287820030191#c4261793421637636612'> October 23, 2010 at 10:47 AM

  Αγαπητέ κ. 60, σας παραπέμπω στο λέξικό του ΕΑΜ β' (όπου ο κ. Τραϊανού έχει αναλύσει έννοιες, ώστε να μπορούμε να συννενοούμαστε μεταξύ μας) όσον αφορά τον όρο "φασισμός"

  http://www.eamb.gr/books/02_lexiko_eamb.htm

  Φασισμός.
  (Απόσπασμα από το βιβλίο "ΔΕΞΙΑ")

  …. μια αναφορά περί φασισμού. Φασιστικό είναι ό,τι δεν είναι δημοκρατικό. Τον φασισμό δηλαδή τον καταλαβαίνεις, όταν τον εξετάζεις σε σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία. Αν προσπα θήσεις να τον καταλάβεις από αυτό το οποίο πρεσβεύει, θα παγιδευτείς. Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία. Ο φασισμός είναι πάνω απ' όλα νοοτροπία. Ο φασισμός μπορεί να συνδέεται με όλες τις ιδεολογίες. Δεν ταυτίζεται απαραίτητα μ' αυτό το οποίο υποτίθεται πρεσβεύει και υπόσχεται. Ο φασισμός μπορεί να συνδεθεί ακόμα και με τη δημοκρατία.
  Τι σημαίνει αυτό; Η σημερινή, για παράδειγμα, πολιτική των Αμερικανών απέναντι στο Ιράκ τι είναι; Είναι δημοκρατική, επειδή οι Αμερικανοί υποτίθεται πρεσβεύουν τη δημοκρατία; Όχι βέβαια. Η πολιτική των ΗΠΑ είναι καθαρά φασιστική. Προσπαθούν ετσιθελικά και με τη δύναμη των όπλων να επιβληθούν σε έναν λαό. Να του επιβάλουν την ηγεσία της αρεσκείας τους και να του επιβάλουν το πολίτευμα της αρεσκείας τους.
  Υποτίθεται ότι πηγαίνουν εκεί για να επιβάλουν τη δημοκρατία. Τους το ζήτησαν οι Ιρακινοί; Τους κάλεσε κανένας εκεί; Μόνοι τους πήγαν, γιατί είναι φασίστες. Γιατί παριστάνουν τους δημο κράτες, ενώ είναι φασίστες. Γιατί αποφασίζουν μόνοι τους για άλλους ερήμην τους και χωρίς να τους ρωτήσουν. Γιατί παριστά νουν πως θέλουν να κάνουν "δωρεά" δημοκρατίας, ενώ ο στόχος τους είναι τα πετρέλαια του Ιράκ και άρα το κεφάλαιο του ιρακινού λαού.
  Ο φασισμός, όπως αντιλαμβανόμαστε, έχει σχέση με τη νοοτροπία αυτών που ασκούν την εξουσία. Αυτή η νοοτροπία γίνεται αντιληπτή με τη γνώση της δημοκρατίας. Τι θεωρεί θεμέλιο η δημοκρατία; Την ισότητα μεταξύ των πολιτών. Τι σημαίνει για τους πολίτες αυτή η ισότητα; Δικαίωμα λόγου σε όλους. Τι σημαίνει για τον λαό δικαίωμα λόγου στους πολίτες; Δικαίωμα επιλογής του λαού επί του συνόλου των απόψεων. Τι σημαίνει δικαίωμα επιλογής; Λαϊκή κυριαρχία. Σημαίνει κυριαρχία των πλειοψηφιών και άρα κυριαρχία των λαϊκών συμφερόντων.
  Ο φασίστας όλα αυτά δεν τα ανέχεται. Ο φασίστας θεωρεί τον εαυτό του "ανώτερο" από τους πολλούς, έστω κι αν αυτό του κοστίζει και τη δική του υποταγή σε κάποιους άλλους ακόμα πιο "εκλεκτούς" από τον ίδιο. Ο φασίστας δεν θέλει να ακούει τις απόψεις των άλλων και άρα δεν μπορεί ανέχεται τις επιλογές της πλειοψηφίας, οι οποίες εκ των δεδομένων τον απειλούν. Άρα ο φασίστας έχει μια συγκεκριμένη νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει. Μια νοοτροπία, η οποία δεν έχει σχέση μ' αυτά που υποτίθεται πρεσβεύει.
  Ο φασισμός είναι η απόλυτη επιβολή των λίγων πάνω στους πολλούς. Ο φασισμός είναι η επιβολή των συμφερόντων των λίγων πάνω στα συμφέροντα των πολλών. Οι ανάγκες του φασισμού είναι αυτές οι οποίες δίνουν τα χαρακτηριστικά στο σύστημά του. Το όποιο φασιστικό σύστημα, είτε αυτό πρεσβεύει τη "δημοκρατία" είτε τον κομμουνισμό. Αυτό σημαίνει ότι ο φασίστας, όταν ανα λάβει την εξουσία, πρέπει ν' αναλάβει ταυτόχρονα και κατασταλ τική δραστηριότητα, εφόσον η σύγκρουση συμφερόντων είναι θέμα χρόνου να τον απειλήσει. ....(συνέχεια)

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287820118792#c19010471099460985'> October 23, 2010 at 10:48 AM

  (συνέχεια) ....Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απόλυτα φυσικό όλα τα φασιστικά συστήματα να έχουν πανίσχυρους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Έχουν πανίσχυρους "πατερούληδες", οι οποίοι τα ξέρουν όλα ως "αλάθητοι" και απέναντί τους θεωρούν ότι έχουν μια "μάζα", η οποία αδυνατεί ν' αποφασίσει μόνη της. Θεωρούν ότι μόνον αυτοί έχουν το δικαίωμα ν' αποφασίζουν γι' αυτήν.
  Οι λίγοι "εκλεκτοί", που μπορούν ν' αποφασίζουν για τους πολλούς "αδύναμους". Οι λίγοι "εκλεκτοί", που πρέπει να τιμωρούν σκληρά τους "αιρετικούς", οι οποίοι απειλούν την ασφάλεια των "αδυνάμων". Όταν αυτοί οι "αιρετικοί" γίνουν πολλοί, έχουμε την ανάπτυξη μηχανισμών συλλογικού "σωφρονισμού". Έχουμε "δημο κρατικά" στρατόπεδα συγκέντρωσης και κομμουνιστικά γκούλαγκ.
  Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Φασισμός υπάρχει όπου υπάρ χουν "πάνσοφοι" και "αλάθητοι" "πατερούληδες". Δεν συνδέεται με το "περιεχόμενο" αυτού που πρεσβεύουν οι "πατερούληδες" αυτοί. Φασίστες ήταν οι δεξιοί και φασίστες ήταν και οι ΚΚΕδες. Φασίστες "ελέω βασιλιά" ήταν οι μεν και φασίστες "ελέω γραμματέα" ήταν οι δε. Τα ίδια πράγματα έκαναν, εφόσον τις ίδιες ανάγκες είχαν.
  Βλέπουμε λοιπόν ότι ο φασισμός δεν συνδέεται απαραίτητα τον επίσημο τίτλο αυτού που είναι επικεφαλής των "πατερούληδων". Συνδέεται για παράδειγμα με τη μοναρχία, αλλά δεν ταυτίζεται μόνον μ' αυτήν. Φασιστικό ήταν το καθεστώς των Ναζί, αλλά δεν είχαν οι Γερμανοί βασιλιά. Φασιστικό ήταν το καθεστώς του Φράνκο, αλλά δεν συνδεόταν με τη βασιλεία.
  Αναφερόμαστε σε όλα αυτά, γιατί στην Ελλάδα παίχτηκαν "παιχνίδια" εξαιτίας της άγνοιας του λαού. Κάποιοι παρίσταναν τους δημοκράτες ενώ ήταν φασίστες, απλά και μόνον επειδή πρέσβευαν διαφορετικά πράγματα απ' ό,τι οι συμβατικοί φασίστες. Κάποιοι παρίσταναν τους δημοκράτες ενώ ήταν φασίστες, επειδή απλά ήταν αντιμοναρχικοί. Σταλινικοί παρίσταναν τους δημο κράτες, μόνον και μόνον επειδή δεν ήταν ΔΕΞΙΟΙ.
  Κάποιοι έφαγαν γλυκό "ψωμί", επειδή στην Ελλάδα ο φασισμός ταυτίστηκε αυθαίρετα με το παλάτι. Βόλευε πολλούς και για πολλούς λόγους η αυθαιρεσία αυτή. Βόλευε ακόμα κι αυτούς που έφεραν επισήμως τον τίτλο του φασίστα, εφόσον επωφελούνταν συνολικά από το "παιχνίδι" της εξουσίας. Αυτά που λέμε τώρα πρέπει να τα θυμάται ο αναγνώστης, γιατί παρακάτω θα δούμε πώς χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας.

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287821302521#c5891952236327525965'> October 23, 2010 at 11:08 AM

  Αγαπητέ κ. 61
  ο κ. Τραϊανού έχει ήδη κάνει εμπεριστατωμένες αναλύσεις του θέματος

  http://www.eamb.gr/new_text/xreos.htm (21 Δεκ. 2009)
  http://www.eamb.gr/new_text/dnt1.htm (26 Απρ. 2010)
  http://www.eamb.gr/new_text/lysi.htm (25 Μαι 2010)
  http://www.eamb.gr/new_text/colpogrosso-dnt.htm (16 Ιουν. 2010)

  ...θα ήταν ενδιαφέρον να διβάσετε τα άρθρα με τη σειρά της χρονολογικής τους εμφάνισης

   

 65. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287827609865#c6106672538109177920'> October 23, 2010 at 12:53 PM

  Φίλε #44 και #60

  Ως προς την έννοια "φασισμός", ο φίλος αναγνώστης #62 απάντησε κατάλληλα και με λόγια μάλιστα του Παναγιώτη Τραϊανού.

  Ως προς την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας που καλόπιστα προτείνετε να δημιουργηθεί, προκειμένου το επιστημονικό και πνευματικό δυναμικό της χώρας και της οικουμένης να τοποθετηθεί επί του ΥΔΡΟΧΟΟΥ, αντιτάσσουμε τα εξής:

  1) Πολύ πριν υπάρξει το ίδιο το ίντερνετ ως χώρος ανταλλαγής απόψεων, το παγκόσμιο ιερατείο αυτού του πλανήτη έχει ενημερωθεί με ιδιαίτερο τρόπο για την δημιουργία της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ. Είναι όλοι ενήμεροι. Από τον τελευταίο μέχρι τον πρώτο. Φαίνεται παράξενο, έτσι; Κι όμως δεν είναι. Συγχωρήστε μας που δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα επί του θέματος αλλά υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα φανεί ποιοι "επιστήμονες", ποιοι "πνευματικοί" άνθρωποι και ποιοι ηγέτες ήταν ενήμεροι αλλά ποιούν τη νήσσαν. Όλοι αυτοί πολλοί σύντομα θα επικαλεστούν την άγνοια ενώ είναι βέβαιο ότι επίσης σύντομα θα επικαλεστούν το έλεος. Όμως, κανένα από τα δύο δεν θα γίνει δεκτό. Πολύ σύντομα...

  2) Ο κύριος Χρήστος Γιανναράς, στον οποίο αναφέρεστε, μπορεί κάλλιστα μέσα από τις επιφυλλίδες της Καθημερινής - αν θέλει - να θίξει την παρουσία του Παναγιώτη Τραϊανού. Θα μπορούσε και ο κύριος Νεοκλής Σαρρής μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή να κάνει το ίδιο. Είναι 2 άνθρωποι που - κατά γενική ομολογία - είναι σεβαστοί από όλους, τόσο για το ήθος τους όσο και για την επιστημοσύνη τους. Ποιούν τη νήσσαν επίσης. Μη πέφτετε στην έντεχνη παγίδα του "ό,τι δεν γνωρίζουν". Γνωρίζουν άπαντες. Τώρα είναι στο χέρι τους να μιλήσουν αλλά δεν το κάνουν. Σε λίγο δεν θα είναι στο χέρι τους. Θα "συρθούν" - όπως και πολλοί "πανεπιστημιακοί δάσκαλοι" σε απολογία διότι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να προάγουν όλες τις αξίες που κάνουν μια κοινωνία καλύτερη. Είτε πρόκειται περί επιστημονικής κατάρτισης, είτε περί ήθους το ίδιο πράγμα είναι. Κατά τεκμήριο κάθε χώρα μέσα από το πανεπιστήμιο προσδοκά να αποκτήσει αυτούς που θα την παραδώσουν καλύτερη στις επόμενες γενιές.

   

 66. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287829811044#c9019512761317965324'> October 23, 2010 at 1:30 PM

  Φίλε #61,

  πολύ συνοπτικά...

  1) Βρες μιαν οποιαδήποτε διαφημιστική καταχώριση στον τύπο περί ομολόγων.

  2) Δες στο κάτω μέρος της διαφήμισης.

  3) Δες αυτήν την φράση που αναγράφεται ανεξαιρέτως:

  ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ


  Επίσης, αν θέλεις, ρίξε μια ματιά σε αυτό το αρχείο: http://www.bankofcyprus.gr/Files/omologa.pdf από την τράπεζα Κύπρου. Δες στην 2η σελίδα στο σημείο που γράφει για τους κινδύνους των ομολόγων. Γράφει το εξής αποκαλυπτικό:

  Πιστοληπτικός Κίνδυνος: Υπάρχει κίνδυνος ο εκδότης να είναι χαμηλής οικονομικής φερεγγυότητας και να αδυνατεί να αποπληρώσει το χρέος του στον επενδυτή.

  Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι αυτοί οι απατεώνες, αν και γνώριζαν την αφερεγγυότητα της Ελλάδας, αγόραζαν τα ομόλογα που αυτή εξέδιδε. Έρχεται τώρα το ΔΝΤ, και επιχειρεί να μετατρέψει αυτά τα ομόλογα σε δάνεια, διότι ΟΜΟΛΟΓΟ και ΔΑΝΕΙΟ είναι άλλο πράγμα. ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ και ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ είναι άλλο πράγμα. Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ μπορεί και να καταστραφεί οικονομικά αν δεν αποδώσει το επενδυτικό πλάνο που σχεδίαζε ενώ ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ εισπράττει πάντα αυτά που δάνεισε και με επιπλέον τόκο.

  Απλά πράγματα.... Όσο απλό είναι ένα σκοινί και 2 δοκάρια καρφωμένα μεταξύ τους σε σχήμα Γ

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287830458216#c7717060268328940469'> October 23, 2010 at 1:40 PM

  Πολύ σωστά όλα αυτά που γράφεις με πολύ λίγες επιφυλάξεις για την κηδεία του γέρου . Όντως το timing ήταν άψογο αλλά δε συμφωνώ στο ότι δεν θα πηγαινε και κανένας . Έδωσε και πάρα πολλά απλά για την εποχή φαινόντουσαν τα δεδομένα εξωπραγματικά . θα πρέπει να συμφωνήσεις ότι όλοι μα όλοι αυτοί ήταν οι αρτιότεροι κυνερνήτες αυτού του συστήματος διακυβέρνησης και καλύτερους δε μπορώ να φανταστώ. Για το λαό που κυβέρνησαν και κυβερνούν εννοώ. Και άσχετα αν υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι σαν εμένα που δεν έχουμε ούτε 1 τετραγωνικό μέτρο γης ιδιοκτησία και καταθέσεις και σίγουρο μεροκάματο η πλειοψηφία απέκτησε περιουσίες, άσχετα αν δεν απέκτησε τόση όσο το καπιταλιστικό σύστημα απαιτεί για μια αέναη, τεμπέλικη ζωή . Κάνε μια βόλτα στην επαρχία και θα καταλάβεις, κάνε μια κουβέντα με τους συγγενείς και τους συγχωριανούς. Μου κόψανε τόσο, μου ζητάνε τώρα τόσο ... Μια ζωή έτσι εκτός και πέσει πραγματική πείνα και για πλειοψηφίες μιλάω, όχι για κάτι απεγνωσμένους 100- 200 χιλιάδες που κάνουν πορείες. Έξω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, όσο και να τους κόψεις θα σκύβουν το κεφάλι , έτσι κι αλλιώς αυτοί είχαν ευκαιρείες στις μέρες τους. Πρέπει να πέσει πείνα και εξαθλίωση φίλε ... μόνο από τα συντρίμμια θα ξαναγεννηθούμε . Αλλά εδώ κοιτάμε να βρούμε 400- 500 ευρώ να τη βγάλουμε , και δεν είμαστε λαός που θα εξεγερθεί για να χάσει έστω και τα 10- 15 μεροκάματα. Το παιχνίδι πέχτηκε στα μέτρα τους, αριστοτεχνικά μετά από πολύχρονο παιχνίδι βγήκανε ρουά ματ . Καμία ελπίδα για τους μελοθάνατους - τραγική αλήθεια !

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287848367419#c5663015328026300747'> October 23, 2010 at 6:39 PM

  Συνέχεια του ποστ #60
  Ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα και για το σχόλιό σας...Ομολογω οτι αρκετά σημεια δεν τα γνωρίζω και ζητω συγνώμη για την κατάχρηση του χωρου προς διευκρίνιση αποριών...Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω (δεν με βοηθουν οι γνωσεις μου ατυχώς..) είναι γιατί έσπευσαν οι διάφοροι επιτήδειοι να "σπάσουν" (όπως διαβαζω στη ορολογία) το ομόλογο τον Μαιο και να απαιτήσουν τα λεφτά τους....? Ποιό συγκεκριμένα ήταν αυτό το ομόλογο? Γιατι ενω γνωριζαν οτι δεν έχει πλέον αξία ζητησαν να πληρωθεί ? Γιατί εμεις δεν βγήκαμε να πούμε ότι πλέον έχει απωλέσει την αξία του ?
  Τελικά πληρωθηκε το συγκεκριμενο ομολογο μεσω των χρημάτων του ΔΝΤ?
  Ευχαριστώ

   

 69. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1287910092053#c4258452548496652744'> October 24, 2010 at 11:48 AM

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 68

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ? ΜΕ 400 ΚΑΙ 500 ΔΙΣ ΕΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΧΡΕΗ ? ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ? ΤΙ ΣΧΟΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΜΕ , ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ . ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ . ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΠΛΩΣ
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗ ΛΥΣΕΙ . ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

   

 70. kimonbel
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1288122166708#c8153091758040232967'> October 26, 2010 at 10:42 PM

  Αγαπητοί μου ανώνυμοι σχολιαστές ,από τα γραφόμενά σας μάλλον κατάλαβα ότι η πλειονότητα αναζητά τον ερχομό ΜΕΣΣΙΑ εξ ουρανού...
  Βέβαια αυτά δεν γίνονται στους καιρούς μας και καλό είναι να εναποθέσετε τις ελπίδες στα χέρια σας και στα μυαλά σας δραστηριοποιούμενοι και αναλογιζόμενοι τον παππού Περικλέτο "φιλοκαλούμεν με τ'εφτελίας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας..."
  Όσο για το "ανώνυμος" αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ ...δικαίωμά σας βέβαια!!!
  Μπελιάτης Κίμων

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1291325243970#c2970576640631055613'> December 2, 2010 at 11:27 PM

  N΄αγιάσει το στόμα σου!!!Η οικογένεια χτικιό για τη χώρα.Ο καθένας τους χρησιμοποιήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό,
  Ο δήθεν "γέρος της δημοκρατίας" για να κλείσει τους αντιστασιακούς στα ξερονήσια,ο γιόκας του ανδρέας,για να διαβρώσει το πανίσχυρο συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και ο εγγονός/βλαξ,για να μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση.

   

 72. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1292060168618#c8145596253204097356'> December 11, 2010 at 11:36 AM

  Αγαπητε κύριε Τραϊανου, θα ήθελα το σχολιασμό σας σχετικα με το βιβλιο για τη CIA κ τον Ανδρεα του κυριου Ιγνατιου. Τι συμπερασματα μπορει να βγαλει κανεις αν δεχτει οτι οντως η CIA ηθελα να τον δολοφονησει?
  Δεν ηξερε οτι ειχε ερθει στην Ελλαδα με χρηματα του Ροκεφελλερ ή οτι οι μυστικες υπηρεσιες εχουν διαφορα τμηματα που το ενα δουλευει ανεξαρτητα απο το αλλο?

  Φιλικα

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1299479355634#c5432679098416880260'> March 7, 2011 at 8:29 AM

  ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ?
  ΠΑΤΕΡΑΣ ? ΜΗΤΕΡΑ?
  ΣΠΟΥΔΕΣ ?
  ΗΛΙΚΙΑ ?

  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ....

  ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ SITE SAS...

   

 74. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1299498856603#c149091807205875244'> March 7, 2011 at 1:54 PM

  φίλε 72 δεν χρειάζεται να σου απαντήσει ο κυριος Τραϊανού. Τα έχει εξηγήσει επαρκώς σε άλλα κείμενά του. Όταν η CIA θέλει να σε σκοτώσει σε σκοτώνει. Όταν "γλιτώνεις" από τους δολοφόνους της σημαίνει ότι σου φτιάχνει "βιτρίνα" για να βλέπει η πλέμπα και να βγάζει τα επιθυμητα συμπεράσματα. Αν είσαι Παναγούλης είσαι "άτυχος" και πεθαίνεις ενώ αν είσαι Ανδρέας είσαι "τυχερός" και επιβιώνεις. Άπλά πράγματα. Συνεργάζονται οι υπηρεσίες της CIA για να φτιάξουν τέτοιες "βιτρίνες".

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1313752799386#c6249002011455867220'> August 19, 2011 at 2:19 PM

  "ΤΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΧΛΟΣ....ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!"ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΙ ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ:ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΓΑΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;

   

 76. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html?showComment=1356131774638#c3630391884270574904'> December 22, 2012 at 1:16 AM

  ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ...
  ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ ΣΚΕΨΗ...
  ΠΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ "ΒΓΑΖΕΙ" ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!
  ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ!
  ΣΥΝΕΧΙΣΕ!

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας