Καραμανλής – Ρουσόπουλος και Παπανδρέου – Ραγκούσης
...οι τεμπελχανάδες γόνοι και οι αγράμματοι πρωθυπουργεύοντες.
Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά το δίδυμο Καραμανλή-Ρουσόπουλου βλέπουμε το δίδυμο Παπανδρέου - Ραγκούση. Μετά την αποτυχία του πρώτου διδύμου είναι θέμα χρόνου να δούμε και την αποτυχία του δεύτερου. Είναι προφανές πλέον ότι βαδίζουμε στο τελευταίο στάδιο του νεποτισμού. Στο στάδιο της πλήρους σήψης και αποσύνθεσής του. Για την ιατρική επιστήμη αποτελεί αιτία θανάτου για έναν οργανισμό ν' αρχίσει να τρέφεται με τα περιττώματά του. Αυτό κινδυνεύει να πάθει το πολιτικό μας σύστημα. Το σύστημα της μεταπολίτευσης. "Καταναλώνει" αυτά, τα οποία είχαν προκύψει ως άχρηστα "υποπροϊόντα", για να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του. Το κάθε είδους αγράμματο και άχρηστο κομματόσκυλο, το οποίο δημιουργούσε το σύστημα, προκειμένου να μην απειλείται η ηγεσία του, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιείται από το ίδιο το σύστημα σε κάποια ηγετική του θέση.
Γιατί συνέβη αυτή η αλλαγή; Γιατί χάθηκαν οι ηγέτες, οι οποίοι δημιουργούσαν τα κομματόσκυλα απλά και μόνο για να έχουν επαγγελματίες και ακίνδυνους οπαδούς. Γιατί στη θέση των ηγετών της μεταπολίτευσης μπήκαν οι φυσικοί τους απόγονοι, οι οποίοι δεν έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με τους γονείς τους. Τεμπελχανάδες γόνοι, οι οποίοι, λόγω καταγωγής, αναλαμβάνουν τις ανώτατες θέσεις ηγεσίας και στη συνέχεια "βαριούνται" να κυβερνήσουν. Άνθρωποι, οι οποίοι είχαν από τα γεννοφάσκια τους τη βεβαιότητα ότι θα "διακριθούν" στην πολιτική και την εξουσία και ως εκ τούτου ανέπτυξαν μια άρρωστη νοοτροπία …πέρα από τη δημοκρατική λογική. Νοοτροπία, που μοιάζει με αυτήν των αυτοκρατόρων της Ρώμης, οι οποίοι θεωρούσαν τα πάντα δεδομένα και ως εκ τούτου νόμιζαν ότι μπορούσαν να βάλουν ακόμα και τα "άλογά" τους στις θέσεις των Συγκλητικών.
Αυτό βλέπουμε σήμερα. Βλέπουμε αγράμματα και αστοιχείωτα "άλογα" να καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας, για να "λουφάρουν" οι "αυτοκρατορικοί" γόνοι. Η εμφάνισή τους στο πολιτικό προσκήνιο είναι απόλυτα δικαιολογημένη, εφόσον υπάρχει "αντικείμενο" πλέον για τους ίδιους. Η ανασφάλεια των γόνων τούς κάνει να ψάχνουν συνεργάτες στο "πάτο" της κοινωνίας, προκειμένου να μην έχουν τον φόβο της ανατροπής. Όταν είσαι στην κυριολεξία ανίκανος και ανάξιος να κάνεις το παραμικρό, όπως είναι οι γόνοι και ταυτόχρονα φοβάσαι να παραχωρήσεις την εξουσία σε άξιους και ικανούς ανθρώπους, είναι βέβαιον ότι θα ψάχνεις στον "πάτο" της κοινωνίας για στενούς συνεργάτες.
Μακροσκοπικά να δει κάποιος τους γόνους, θα καταλάβει αμέσως το ποιόν τους. Ο Κωστάκης είναι ο ορισμός του τεμπελχανά. Ένας τύπος …"ρίχνε κάρβουνα και ψήνε μάστορα όσο εγώ θα είμαι ξάπλα και θα παίζω Play Station". Ο Γιωργάκης είναι ο ορισμός του μαμάκια. Ένας τύπος …"καλοκαιρινές διακοπές ...για πάντα, εφόσον η μαμά αποφασίζει για μένα καλύτερα από εμένα". Η Ντόρα είναι ο ορισμός της συμφεροντολόγου. Ένας τύπος …"μαλλί, νύχια και χαλάουα …και βέβαια να μην ζημιωθούμε πληρώνοντάς τα". Όλοι αυτοί έχουν ένα επιπλέον κοινό σημείο, που τους ενώνει μεταξύ τους. Εκτός από εκλεκτοί γόνοι των κορυφαίων αστικών οικογενειών της χώρας έχουν και τις "κορυφαίες" αστικές σπουδές. Κοινής φύσεως σπουδές, είτε σε επίπεδο μάστερ είτε σε επίπεδο μεταπτυχιακού. Πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία, επικοινωνία ή διεθνείς σχέσεις.
Αυτές οι σπουδές - πριν τη λαίλαπα της Νέας Τάξης και των "ευνουχιστηρίων" τύπου Χάρβαρντ - ήταν για να δίνουν τυπικά προσόντα σε "γαμπρούς" και "νύφες" της "καλής" κοινωνίας. Δεν έλεγες, για παράδειγμα, ότι ο "γαμπρός" ήταν ένα άχρηστο ντουβάρι, που ζει ως εισοδηματίας και δεν υπήρχε περίπτωση να "συναντηθεί" με κάποια επιστήμη. Έλεγες ότι "σπούδαζε" κοινωνιολογία, οικονομικά, διεθνείς σχέσεις, κυβερνητική, πολιτικές επιστήμες κλπ.. Δεν έλεγες για παράδειγμα ότι η "νύφη" ήταν επίσης ένα ντουβάρι, που ήθελε να το ρίξει και λίγο "έξω", μέχρι να παντρευτεί με συνοικέσιο. Έλεγες ότι σπούδαζε ψυχολογία, επικοινωνία ή δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό. Σε αυτού του τύπου τις "ανέφελες" σπουδές περιορίζονταν όλοι αυτοί. Τα υπόλοιπα ούτε καν τα πλησίαζαν. Τα άφηναν για τους φτωχούς. Το να γίνουν γιατροί, μηχανικοί, φυσικοί και βιολόγοι ήταν "ανώφελη" θυσία γι' αυτούς. Οι φτωχοί, οι οποίοι είχαν όρεξη για θυσίες, ήταν αυτοί, που γίνονταν τέτοιοι.
Μιλάμε για τις σπουδές - "κρυψώνες" των γόνων της μεγαλοαστικής τάξης. Μέσω αυτών των σπουδών "κρύβεται" κάποιος στην ουσία στο εξωτερικό μέχρι να τον παντρέψουν και να γυρίσει πίσω για να ζει με τα ενοίκια. Αυτό ήταν το νόημα. Οι σπουδές αυτές ήταν "κρυψώνες" των γόνων των μεγαλοαστικών οικογενειών. Στην καλύτερη περίπτωση να γνωρίζει το κουτορνίθι λίγα οικονομικά, για να μην κάνει λάθος στις προσθέσεις των εσόδων και στις φορολογικές δηλώσεις. Μετά "μπάαααϊ" και καφέδες με τη "Πάστα Φλώρα". Να ζήσει ως "εισοδηματίας", χωρίς να κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του. Δεν υπήρχε άλλος λόγος να σπουδάσεις οικονομικά για παράδειγμα. Οικονομικά σπούδαζαν μόνον κάτι κακομοίρηδες, οι οποίοι ήθελαν να πιάσουν δουλειά σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή λογιστές σε κάποιο εργοστάσιο και βέβαια κάποιοι πλούσιοι κληρονόμοι, οι οποίοι είχαν τον τρόπο τους να ζήσουν ανεξάρτητα από το "επιστημονικό" τους αντικείμενο.
Τα οικονομικά μάλιστα ήταν η καλύτερη εκδοχή αυτού του είδους των σπουδών. Για κοινωνιολογικές σπουδές σαν του Γιώργου Παπανδρέου δεν το συζητάμε καν. Από ντροπή και μόνον δεν τις ανέφερες ούτε σε απλές συζητήσεις με αγνώστους. Προτιμούσες για παράδειγμα να πεις ότι "ταξίδευα" στον κόσμο, συλλέγοντας εμπειρίες, παρά να πεις ότι σπούδαζες με το ρίσκο να σε ρωτήσουν τι ακριβώς σπούδαζες. Ο Γιωργάκης, για παράδειγμα, είναι από τους πρώτους διδάξαντες του είδους. Από τους πρώτους "τουρίστες" της εκπαίδευσης. Πλήρες "πακέτο" με εισιτήρια, διαμονή, ημιδιατροφή και "τουριστικό" μεταπτυχιακό. Είναι από τους πραγματικούς "πατέρες" των αναίτιων σπουδών του τύπου …"ο μπαμπάς πληρώνει κι εγώ στο campus πίνω μπάφους και παίζω Pro". "Pro" εκείνη την εποχή μπορεί να μην είχε, αλλά οι "μπάφοι" περίσσευαν.
Ακόμα χαραγμένο είναι αυτό το "περίσσευμα" πάνω στο πρόσωπο του Γιωργάκη. Αυτό δεν είναι χαμόγελο ανθρώπου. Αυτό είναι το "χάραγμα" του "χασισοθηρίου", το οποίο, κάθε φορά που εκδηλώνεται, μοιάζει με χαμόγελο, ενώ δεν είναι τέτοιο. Επί χρόνια πρέπει ο Γιωργάκης να ήταν έτσι "χαμογελαστός", μέχρι να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Ολόκληρα χωράφια έχει καπνίσει ο Γιωργάκης, για να ολοκληρώσει τις "ακαδημαϊκές" του σπουδές. Πρώτα είδε τα πράσινα άλογα και μετά είδε την πράσινη ανάπτυξη. Όλα πράσινα και χαρούμενα. Όπως …Αμερική.
Για να είμαστε βέβαια και δίκαιοι, δεν ήταν μόνον οι γνωστοί γόνοι σ' αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και ο "αυτοδημιούργητος" Σαμαράς στα ίδια πλαίσια κινήθηκε. Απλά οι δικοί του είχαν την αφέλεια να θέλουν να δοκιμάσουν πρώτα να τον κάνουν επιστήμονα. Δεν είχαν την αυτογνωσία των Παπανδρέου για παράδειγμα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Για να γίνει γιατρός έστειλαν τον Αντωνάκη στις ΗΠΑ και οικονομολόγος τους γύρισε. Πάλι καλά να λένε. Με συγκάτοικο τον Γιωργάκη ικανοποιημένοι να είναι, που δεν γύρισε "κοινωνιολόγος". Με τους "μπάφους" του Γιωργάκη πάλι καλά που δεν γύρισε με το μόνιμο χαμόγελο του "κοινωνιολόγου". Πάλι καλά που δεν γύρισε "κόκαλο", σαν τον "καμένο" γιο της Μαργαρίτας. Τρίφυλο θα έβλεπε τον Παναθηναϊκό και όχι με τριφύλλι.
Οπλισμένοι λοιπόν με αυτά τα επιστημονικά "άχυρα" οι γόνοι έπρεπε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Όμως, κοινά προβλήματα έχουν κοινές λύσεις και αυτό συνέβηκε σ' αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό, το οποίο έκανε ο Καραμανλής, είναι το ίδιο που έκανε και ο όμοιός του Γιωργάκης. Ο Καραμανλής έψαχνε συνεργάτες, οι οποίοι απλά θα τον απάλλασσαν από τα "οικογενειακά" του καθήκοντα. Ως "γόνος" είχε την "υποχρέωση" να κυβερνήσει την Ελλάδα. Ως Καραμανλής ήθελε να "γράψει" κυβερνητικές ώρες στο "κοντέρ" της οικογένειάς του. Ως Κωστάκης, όμως, ήθελε να τρώει, να πίνει και να χάσκει απερίσπαστος. Αυτό είναι ο προγραμματισμός στο DNA του. Να τρώει και να πίνει. Να εξαντλεί την εξυπνάδα του στο να φάει όσο πιο πολύ μπορεί, χωρίς αυτό να τον ενοχλήσει. Ν' ανακαλύψει από ποια πλευρά πρέπει να κοιμάται, για να μην έχει καούρες. Να βρει το μαγαζί με το καλύτερο σπληνάντερο, για να μην την "ξαναπατήσει" με ανεξέλεγκτες "αεροδιαρροές" και άλλα τέτοια "κυβερνητικά".
Όλα τα άλλα ήταν "αγγαρείες", οι οποίες προέκυπταν γι' αυτόν εξαιτίας της οικογένειάς του. Για να μπορεί λοιπόν να ξυπνάει στις δέκα η ώρα το πρωί και να μην κάνει τίποτε άλλο πέρα από το σκάλισμα της τυρόπιτας, έπρεπε να βρει έναν αντικαταστάτη. Αφού έψαξε πολύ, τον βρήκε στο πρόσωπο του Ρουσόπουλου. Έψαξε τόσο πολύ, που δεν του έφτασε η δεξιά παράταξη, παρά μπήκε και στην αριστερή. Εκεί βρήκε τον Ρουσόπουλο. Ο Ρουσόπουλος, ως πρώην ΚΝΙΤΗΣ, ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για τον ρόλο της "κωλοσφουγγίου" μέσα στα πλαίσια της "καμαρίλας" της εξουσίας. Ως γνήσιος ΚΚΕς ήταν παντελώς αγράμματος και αστοιχείωτος και άρα ήταν αξιόπιστος για τον Καραμανλή, εφόσον του έδειχνε ότι τον έβλεπε ως "μονόδρομο" για την προσωπική του επιβίωση. Ως γνήσιος σταλινικός γνώριζε το παιχνίδι της υποταγής στο αφεντικό, το παιχνίδι του χαφιεδισμού και της "επικοινωνίας" και έτσι "διακρίθηκε”.
Παραπάνω φιλοδοξίες, που να ανησυχούν τον Καραμανλή, δεν είχε. Τι φιλοδοξίες να είχε; Ένας αγράμματος "δημοσιογράφος" ήταν …από αυτούς που παράγουν με τον τόνο τα γνωστά δημοσιογραφικά "εργαστήρια". Τα κερδοσκοπικά "εργαστήρια", που, μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων, ψαρεύουν πελάτες από τις "λάσπες" του πάτου της μέσης εκπαίδευσης. Στον πάτο όπου διαπρέπουν οι Βερύκιοι, οι Τσιαμτσίκες, οι Χασαπόπουλοι, οι Τσiμαίοι και οι Γιωργαντάδες. Μιλάμε για "τέρατα" μόρφωσης. Κυβικά Pulitzer και όχι μόνον. Αντιλαμβανόμαστε ότι με τέτοια "φοβερά" προσόντα ο Ρουσόπουλος δεν μπορούσε να έχει περισσότερες φιλοδοξίες. Ως εκ τούτου του αρκούσε να είναι ο πρώτος "βεζίρης" στο καραμανλικό "χαλιφάτο". Τα προβλήματά του ξεκίνησαν όταν προσβλήθηκε από την ασθένεια της "ψείρας". Μόλις χόρτασε την πείνα του, βγήκε στον "γιακά" να ξαποστάσει και εκεί τον "ψέκασαν". Μόλις έμαθε ο γιος του ταχυδρόμου να του κρατάνε την ομπρέλα όταν βρέχει, κάποιοι τον έβαλαν να καθίσει πάνω της.
Τα ανάλογα έχει κάνει και ο Γιωργάκης. Κι αυτός έβλεπε τη διακυβέρνηση ως αγγαρεία της οικογένειας. Μιας οικογένειας, η οποία πάντα τον αντιμετώπιζε ως παιδί και έφτασε στο σημείο να γίνει εξήντα χρονών με τη νοοτροπία ενός ανήλικου. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο Γιωργάκης ένας άνθρωπος, ο οποίος μας θυμίζει τις "ασκήσεις θάρρους" του Λαζόπουλου. Στην κυριολεξία μας κυβερνά ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει λόγο ούτε στα οικογενειακά συμβούλια. Για την καριέρα του πρέπει ν' αποφασίζει η μητέρα του και για την οικογένειά του η γυναίκα του …Έτσι απλά. Οι γυναίκες της "ζωής" του δεν τον υπολογίζουν ούτε ίσα με ένα κομοδίνο. Γι' αυτόν τον λόγο παραμένει ένα κόκκινο "ψαράκι", που πλησιάζει τον έναν αιώνα ζωής. Αν δεν ήταν γιος του Ανδρέα, θα ήθελε να είναι γιος του "Γκίνης Τουρς". Φτηνά αεροπορικά εισιτήρια και μια βαλίτσα με ρόδες.
Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του. Να μην χάνεται στα αεροδρόμια και …όπως του είπε η μητέρα του …να είναι ευγενής με τους ξένους. Όχι από καλοσύνη, αλλά για να μην κινδυνεύει. Για όσους ζηλεύουν την "κοσμοπολίτικη" ζωή του και τα ταξίδια του, έχουμε να τους πούμε ότι κακώς το κάνουν. Η κοσμοπολίτικη ζωή απαιτεί παιδεία, γνώσεις και κουλτούρα, για να έχει νόημα και αξία. Να "ρουφάς" και βεβαίως να αξιοποιείς αυτά που βλέπεις και ακούς. Ο Γιωργάκης δεν έχει ούτε παιδεία ούτε γνώσεις ούτε κουλτούρα. Με τον υπολογιστή του ασχολείται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, άσχετα με το γεωγραφικό μήκος ή πλάτος όπου βρίσκεται αυτό το δωμάτιο. Για τον Γιωργάκη όλες οι πόλεις του κόσμου είναι ό,τι "φαίνεται" από το παράθυρο του ξενοδοχείου του και βάση βέβαια με το σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ίδιος. Αυτό είναι το επίτευγμα της κυρίας Τσαντ. Είναι αυτό, το οποίο οι παλαιότερες γενιές προσδιόριζαν με την έννοια "Αμερικανάκι". Ο αφελής. Ο "καμένος", "καημένος", "κατεστραμμένος" κλπ..
Αυτό δεν το λέμε εμείς. Αυτό το "λένε" τα μάτια του. Τα μάτια, τα οποία μετά από εκατομμύρια μίλια ταξιδιών επιμένουν να δείχνουν κενά. Όταν τον βλέπεις, έχεις την αίσθηση ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει …ούτε καν πίσω από τις κάμερες και τους προβολείς. Έχεις την αίσθηση ότι κάποιος πρέπει να τον πάρει από το χέρι και να τον πάει πίσω στο δωμάτιό του. Έχει περάσει δεκάδες φορές ο κόσμος μπροστά από τα μάτια του και αυτά δεν έχουν "δει" τίποτε. Όμως, αυτά δεν τα "μαρτυρούν" μόνον τα "φλύαρα" μάτια του, αλλά το "λέει" ο λόγος του. Άνθρωπος, ο οποίος θα είχε ταξιδεύσει τόσο όσο ο Γιώργος, θα είχε όμορφο λόγο, ακόμα κι αν ήταν βουβός. Τα μεγάλα και τα ωραία, που θα είχε δει στη ζωή του, θα είχαν "ομορφύνει" τον λόγο του. Θα του είχαν δώσει "βάθος" και "πλάτος". Θα τον είχαν κάνει καλό αφηγητή. Και όμως… ο Γιώργος έχει μάτια "κενά" και λόγο ανύπαρκτο …σαν να βλέπει μόνον πόρτες ξενοδοχείων και να μιλάει με υπαλλήλους τους. Ίσα-ίσα για το check in.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί ο Γιώργος, με τα εκατομμύρια των μιλίων στην "πλάτη" του, δεν είναι ταξιδευτής. Αναχωρητής είναι. Ταξιδεύει μόνο και μόνο για να "φεύγει". Να "φεύγει" από τις υποχρεώσεις του. Να "φεύγει" από τη μάνα του, το σχολείο, το κολέγιο, το υπουργείο ή το Μαξίμου. Μπορεί να πάει οπουδήποτε δεν αντιλαμβάνεται ως "υποχρέωση". Αν δεν μπορεί με ένα Airbus, θα το επιχειρήσει με ένα Airb-af-us. Στην κυριολεξία είναι ένα δειλό παρασιτικό "χρυσόψαρο". Ο άνθρωπος είναι βλάκας. Ο Καραμανλής, για παράδειγμα, δεν είναι βλάκας. Τεμπελχανάς είναι. Ο Γιωργάκης είναι βλάκας. Βλάξ… όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Σταυρίδης. Από το '81 είναι υψηλόβαθμος και υψηλόμισθος αξιωματούχος του ελληνικού κράτους και υπάρχουν αγράμματοι Αλβανοί, οι οποίοι μέσα σε τρία τέσσερα χρόνια μιλάνε καλύτερα τα ελληνικά από τον Γιώργο.
Αυτό για την ελληνική "πλευρά" του λόγου του. Για όσους γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα, ισχύουν τα ίδια κι από την άλλη πλευρά. Παραμένει το ίδιο "Γιωργάκης" και στα αγγλικά. Το μυαλό του είναι "Γιωργάκης" και αυτό είναι το πρόβλημα. Το μυαλό του μπερδεύεται και η γλώσσα το αποκαλύπτει. Απλά εκεί τον σώζει η άγνοια αυτών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αγγλικά και νομίζουν ότι κάτι διαφορετικό λέει, επειδή μπορεί να εκφράζεται καλύτερα, πράγμα που δεν έχει σημασία, εφόσον δεν έχει να πει τίποτε απολύτως.
Με γνήσια αμερικανική προφορά, εφόσον είναι η μητρική του γλώσσα, και πάλι μιλάει ως GiorgoWe connect psipsipsinia with cocopsopsara. Για τα σουηδικά, τα οποία ισχυρίζεται ότι γνωρίζει, δεν έχουμε γνώση, αλλά μπορούμε να έχουμε άποψη. Αν σε τριάντα χρόνια - δημοσία δαπάνη ζωής στην Ελλάδα και άρα με υποχρέωση να τα χρησιμοποιεί καθημερινά - μιλάει αυτά τα ελληνικά που ακούμε, είμαστε βέβαιοι ότι μιλάει σουηδικά χειρότερα από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι πλένουν τα τρένα στη Στοκχόλμη.
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ο οποίος μας "ζήτησε" - και άρα "υποχρεούται" - να μας κυβερνήσει και πάλι βρέθηκε αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα. Θέλει να "φύγει", ενώ έχει αναλάβει υποχρεώσεις. Θέλει να φύγει και άρα πρέπει να βρει ν' αφήσει πίσω του κάποιον να κάνει τη δουλειά του. Προφανώς "ζήτησε" από τον ελληνικό λαό αυτό, το οποίο ήθελαν άλλοι και όχι ο ίδιος και τώρα έχει πρόβλημα και πρέπει να "διαφύγει". Βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Καραμανλή και - όπως είναι λογικό - κοινά προβλήματα έχουν κοινές λύσεις. Όπως ο Καραμανλής ήθελε να παίζει απερίσπαστος το Play Station του, έτσι και ο Γιώργος ήθελε ν' "αναχωρεί" επίσης απερίσπαστος.
Το πρόβλημά του ήταν μεγαλύτερο από του Καραμανλή, γιατί εκτός όλων των άλλων είχε και γεωγραφικές παραμέτρους. Ήταν μεγαλύτερο, γιατί αυτός ήθελε αλλού να βρίσκεται και αλλού ήταν η θέση του. Ο Καραμανλής το έλυνε αυτό εύκολα, κλείνοντας μια πόρτα. Μπορούσε να πηγαίνει καθημερινά στο Μαξίμου και απλά να ξαπλώνει στο διπλανό δωμάτιο από εκείνο που "κυβερνούσαν" οι Ρουσόπουλοι. Ο Παπανδρέου όμως δεν μπορούσε να το κάνει αυτό. Δεν υπάρχει πόρτα που, να κλείνει πίσω της έναν ωκεανό. Ο Παπανδρέου έπρεπε να νομοθετήσει ανάλογα, γιατί η συνεχής φυσική απουσία του από τη χώρα δημιουργούσε πρόβλημα στη "ροή" του κυβερνητικού έργου. Απαιτούνταν η φυσική του παρουσία, για να λειτουργήσουν τα κυβερνητικά όργανα και αυτός ήθελε να σώζει τον κόσμο ως Πρόεδρος της Διεθνούς από την Καραϊβική.
Το πρόβλημά του δηλαδή ήταν διπλό. Έπρεπε να βρει ένα κατάλληλο πρόσωπο να κάνει τη δουλειά του ως Πρωθυπουργού και έπρεπε να θεσμοθετήσει την ανάλογη κυβερνητική θέση, για να μπορεί να τον αντικαθιστά, όταν θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Γι' αυτόν τον λόγο πήγε και βρήκε τον "αριστούχο" Ραγκούση. Έναν τύπο, ο οποίος μέχρι πέρσι, όταν άκουγε τον όρο "Green", νόμιζε ότι αναφέρεσαι στο Greenburger. Έναν τύπο, ο οποίος μέχρι πέρσι, όταν άκουγε τον όρο "Οικονομία", νόμιζε ότι αναφέρεσαι στην ποσότητα της μαγιονέζας, που πρέπει να μπαίνει στο μπιφτέκι. Έναν τύπο, ο οποίος μέχρι πέρσι, όταν άκουγε τον όρο "χωροταξία", νόμιζε ότι αναφέρεσαι στον τρόπο που απλώνεις τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία.
Κι όμως… αυτός ο άνθρωπος αναλαμβάνει σήμερα να εφαρμόσει το "όραμα" του "Καλλικράτη". Ένας άνθρωπος παντελώς άσχετος με το θέμα αναλαμβάνει ως δια μαγείας την αλλαγή του εθνικού μας χωραταξικού χάρτη και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας με βάση τα νέα "πράσινα" δεδομένα. Να υποθέσουμε, δηλαδή, ότι ο "Καλλικράτης" θα πετύχει με βάση τις γνώσεις του Ραγκούση …όταν θα τρως - είτε Έλληνας είτε ξένος - Green burger με μπόλικη μαγιονέζα σε ατομικό τραπέζι στο κέντρο της πλατείας της Πάρου. Τραγικά πράγματα …και μόνον να τα σκεφτεί κάποιος.
Ο Ραγκούσης έχει πολλές ομοιότητες, αλλά και διαφορές με τον Ρουσόπουλο. Ομοιότητες έχει σ' ό,τι αφορά την ποιότητά του. Είναι περίπου ίδιοι, εφόσον καί οι δύο ανδρώθηκαν μέσα σε κλειστούς κομματικούς μηχανισμούς και μακριά από τη φυσική κοινωνία. Η διαφορά τους είναι ότι ο μεν Ρουσόπουλος ήταν "μεταγραφή" στην ομάδα του Καραμανλή, ενώ ο Ραγκούσης προέρχεται από τα "φυτώρια" του ΠΑΣΟΚ. Barcelona το ΠΑΣΟΚ. Ο Ραγκούσης είναι ο ορισμός αυτού που λέμε πράσινο κομματικό "παράσιτο". Αφού αρίστευσε κι αυτός στην επιστήμη του …"πίνω μπάφους και παίζω pro", μπήκε στο κλαμπ της εξουσίας. Έκανε ένα μεγάλο άλμα …από το κλαμπ σάντουιτς στο κλαμπ της εξουσίας.
Ο Ραγκούσης είναι ο απόλυτος ορισμός αυτού που λέμε …"περίττωμα" της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Φτιαγμένος εξ’ αρχής για κομματόσκυλο στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε, επειδή απλά έτσι λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να επιβιώνει. Είναι ένας πολιτικός του τεχνητού περιβάλλοντος, το οποίο δημιουργείται μέσα σε έναν κομματικό "σωλήνα". Ο άνθρωπος είναι σαρανταπέντε χρονών και σε όλες τις φάσεις της ζωής του ζει ως παράσιτο εις βάρος όποιου βρει μπροστά του και όχι μόνον της κοινωνίας.
Μέχρι τα είκοσί του χρόνια τον συντηρούσαν οι γονείς του, όπως ο νόμος σχεδόν προβλέπει. Για τα επόμενα δέκα χρόνια τον συντηρούσε το κόμμα ως αιώνιο φοιτητή και διακριθέντα "φοιτητοπατέρα". Για άλλα δέκα χρόνια τον συντηρούσε το δημόσιο ως κομματάνθρωπο σε κάποιο "συμβουλευτικό" ή αυτοδιοικητικό πόστο, όπου πληρωνόταν με χρήματα του δημοσίου …και τρία χρόνια έψηνε μπιφτέκια. Αυτή είναι η πορεία του. Και όμως... αυτός ο άνθρωπος, με αυτήν την εξόχως ασήμαντη προσωπική "διαδρομή", έφτασε στο σημείο να είναι αυτός, ο οποίος στην πραγματικότητα σήμερα κυβερνά την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός Εσωτερικού της χώρας. Ένας άνθρωπος, ο οποίος στην υπόλοιπη ζωή του το μόνο που κατάφερε να "κυβερνήσει" ήταν ένα ταχυφαγείο και μάλιστα franchising …Ούτε αυτό δηλαδή μόνος του. Με τα "δεκανίκια" ασφαλείας των νόμων και των κανόνων της εταιρείας.
Όπως ο υπάλληλος των διαπλεκομένων καναλαρχών Ρουσόπουλος θα έλυνε το πρόβλημα με τους "νταβατζήδες", έτσι θα λύσει και το πρόβλημα της αναξιοκρατίας στην Ελλάδα ο "κόπρος" του Αιγαίου. Όπως ο Ρουσόπουλος ήταν "φουνταριστός" από τους διαπλεκόμενους, για να εκμεταλλευτούν τη θέση και την τεμπελιά του Καραμανλή, έτσι και ο Ραγκούσης είναι ο "φουνταριστός", για να καλύψει τη θέση του μονίμως απόντα "αποχωρητή" Παπανδρέου. Δεν εξηγείται διαφορετικά το φαινόμενο Παπανδρέου -  Ραγκούση. Πιο άχρηστη, ανίκανη και αργή κυβέρνηση από αυτήν του Παπανδρέου δεν έχει ξαναϋπάρξει. Είναι δέκα μήνες κυβέρνηση και ακόμα δεν έχουν τοποθετήσει διευθυντές στις εφορίες. Δεν έχουν τοποθετήσει διοικήσεις στα νοσοκομεία.
Και όμως… αυτή η άχρηστη κυβέρνηση είναι απίστευτα "γρήγορη" εκεί όπου το απαιτούν οι ξένοι προστάτες της. Είναι απίστευτα γρήγορη και εκεί όπου κινείται ο Ραγκούσης. Κατέθεσε ένα νομοσχέδιο "μαμούθ", όπως είναι αυτό του Καλλικράτη. Κατέθεσε ένα νομοσχέδιο "δύσκολο", όπως αυτό με τον νόμο περί μεταναστών και πολιτικών δικαιωμάτων. Τέλος επιχειρεί να περάσει και τον νέο εκλογικό νόμο. Μιλάμε για τεράστιο έργο. Τόσο τεράστιο, που μας κάνει ν' αναρωτιόμαστε. Ο Ραγκούσης τα έκανε όλα αυτά μόνος του; Ο αγράμματος Ραγκούσης είχε τις γνώσεις και τις δυνάμεις να μεθοδεύσει τόσο μεγάλα και διαφορετικά νομοσχέδια μόνος του; Μήπως το έκανε όπως όταν ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη; Μήπως τα πήρε σε "σκονάκι"; Μήπως όλα αυτά τα έκαναν μόνα τους τα αφεντικά του, τα οποία είναι κοινά με αυτά του Γιωργάκη; Όπως για παράδειγμα αποκαλύφθηκε με τον νόμο περί μεταναστών, όπου αποδείχθηκε ότι τον πήρε αυτούσιο από κάποια ΜΚΟ;
Ο Ραγκούσης είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Ρουσόπουλο, γιατί απλούστατα είναι ίδιοι. Απόλυτα ίδιοι. Αυτό κάνει προβλέψιμο τόσο τον ίδιο όσο και την πορεία του. Εκ των δεδομένων δηλαδή από τώρα γνωρίζουμε πού θα πρέπει να τον περιμένουμε. Πού; Πού περιμένεις την "ψείρα", όταν αυτή βόσκει; Στον "γιακά". Είναι θέμα χρόνου ν' απλώσει το χεράκι του στο βάζο με το "μέλι". Αναγκαστικά. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν άλλο λόγο ενασχόλησης με τα πολιτικά πέρα από τον πλουτισμό. Δεν έχει "ποτίσει" με κόπο, γνώσεις και αγωνίες δικά του "οράματα", ώστε να επιθυμεί να τα δει σε εφαρμογή. Δεν έχει "χτίσει" φιλοδοξίες, οι οποίες θα τον "πληρώσουν" με δόξα, όταν έρθουν εις πέρας. Δεν έχει δημιουργήσει με κόπο ένα "όνομα", ώστε να το προστατεύει πάση θυσία. Αλεξιπτωτιστής είναι. Τζάμπα είναι τόσο το όνομά του όσο και η καριέρα του. Από εκεί και πέρα κάνει μια δουλειά και περιμένει να την πληρωθεί. Αν αυτή η δουλειά είναι "βρόμικη", απλά θα περιμένει πιο πολλά χρήματα. Αν αυτή η δουλειά είναι προδοτική, ακόμα πιο πολλά.
Απλά πράγματα. Ο Ραγκούσης έχει γίνει ήδη ή περιμένει στο άμεσο μέλλον να γίνει πολύ πλούσιος. Με τον "Καλλικράτη" απειλείται με διάλυση το ελληνικό κράτος …και αποκλείεται ο Ραγκούσης να το έκανε τζάμπα. Με το νομοσχέδιο περί μεταναστών απειλείται η ελληνική κοινωνία με διάλυση …και αποκλείεται ο Ραγκούσης να το έκανε τζάμπα. Είπαμε. "Επιστήμονας" οικονομολόγος είναι, δεν είναι παίξε - γέλασε …και μάλιστα τζάμπα. Την ξέρει τη δουλειά. Γνωρίζει τις χρεώσεις. Άλλο υπουργός "σκέτος" και άλλο υπουργός "μ' απ' όλα και διπλές πατάτες". Από τις ίδιες τσέπες, που θα πληρωθεί ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ, θα πληρωθεί και ο αρχιυπουργός του.
Εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε το τέλος της παράστασής τους. Μέχρι τότε για το μόνο που "θλιβόμαστε" είναι ότι ο Σαμαράς χάλασε τη συνέχεια του "έπους" των γόνων. Χάλασε τη "Γονιδιάδα". Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, θα αδικηθεί ένας άλλος αγράμματος, ο οποίος προετοιμαζόταν κι αυτός να πρωθυπουργεύσει. Θα αδικηθεί ο Ζαφειριάδης …ο πρώην "γαμπρός" της Ντόρας. Κρίμα που δεν θα δούμε το τελευταίο επεισόδιο από τα γνωστά δίδυμα. Σπληνάντερο - Ρουσόπουλος, Ποδήλατο - Ραγκούσης και …Πιστολάκι - Ζαφειριάδης.
Αυτό, το οποίο θέλουμε να στείλουμε σε όλους αυτούς ως μήνυμα, είναι το εξής απλό: Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός τους. Κάνουν τα λάθος πράγματα τη λάθος ώρα …και θα το Πληρώσουν …Πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι υπολογίζουν …Πολύ πιο σκληρά απ' ό,τι αντέχουν.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

23 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πίνουν “μπάφους” και παίζουν Pro-θυπουργοί


 1. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285262987710#c3027353283350373387'> September 23, 2010 at 8:29 PM

  Γεια σου Παναγιώτη παιχταρά! Ωραίο άρθρο. Ανάλαφρο, με άφθονο χιούμορ, αλλά και με νόημα, όπως πάντα. Και ανησυχούσα, γιατί τώρα τελευταίως πολύ στο σοβαρό το είχες ρίξει… Όλα καλά, αλλά αφού έκανες αναφορά στους γόνους, γιατί περιφρονείς και αδικείς το καημένο το παιδί! Το βραβευμένο ως "Global Leader for Tomorrow" παλληκάρι μας! Επειδή δεν έχει καταλάβει ακόμα αξιώματα σαν των άλλων; Κρίμα είναι μωρέ το ταλαίοπωρο… ( http://www.kmitsotakis.gr/bio.cfm )

  Διαβάζει άραγε ο Παναγιώτης κανένα σχόλιο ή στον αέρα μιλάμε οσοι απευθυνόμαστε σ’ αυτόν; Διαβάζει δεν διαβάζει… Να είσαι καλά παιχταρά μου!

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285273394861#c3998771887454695325'> September 23, 2010 at 11:23 PM

  Γιωργάκης..........το παιδί των λουλουδιών,
  Κωστάκης...........Οβελίξ,
  οι υπόλοιποι.......τα πιστά σκυλάκια με τη γλώσσα να κρέμεται.
  Ηλιαχτίδα.

   

 3. Ενας ΕΛΛΗΝΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285279813958#c7045998927819149150'> September 24, 2010 at 1:10 AM

  Δεν με αντιπροσωπευει πλεον ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ - δεν θελω να με ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο τους οποιους απο δεκαετιων ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ και ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.
  Δεν αναγνωριζω την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, δεν ΕΓΚΡΙΝΩ ΤΟ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, θεωρωντας το ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατα ΕΜΕΝΑ και κατα των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

  Ο κομματικος θεσμος πιθανα να δουλευει για αλλους λαους.. για την ΕΛΛΑΔΑ ομως οχι μονο απετυχε, αλλα την εφερε στο χειλος της καταστροφης.
  Το υπαρχον πολιτευμα δεν λειτουργησε.. η φιγουρα του Προεδρου της Δημοκρατιας ειναι καθαρα διακοσμητικη και οχι μονο δεν προστατευσε το συνταγμα, αλλα επετρεψε την καταστρατηγηση του δημιουργωντας ανισοτητα μεταξυ των πολιτων και ευκαιριες για την ευδοκιμια μιας πρωτοφανους διαφθορας του κρατικου μηχανισμου.
  Ειναι προφανως αστειο να περιμενουμε λυση στο προβλημα απο τους συντελεστες που το δημιουργησαν, οπως επισης ειναι αναμενομενο οτι ακομα και αν αντικαθισταντο ολος ο πολιτικος κοσμος του σημερα, να ειχαμε την ιδια καταληξη μεσα σε μερικα χρονια ή δεκαετιες.

  ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ.. ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ!..


  Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/
  Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285307552656#c3089589948974044185'> September 24, 2010 at 8:52 AM

  Πολύ καλό

   

 5. OLYMBIOS
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285320745138#c3718833820322930553'> September 24, 2010 at 12:32 PM

  ΦΙΛΕ ΥΔΡΟΧΟΕ' ΕΙΣΑΙ ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!! ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ 'ΒΓΑΛΕΙ' ΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΄ΒΑΡΙΑ΄ΑΡΘΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΄ΑΝΑΛΑΦΡΑ΄. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ, ΜΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ!!

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285338720200#c7170805654762999062'> September 24, 2010 at 5:32 PM

  Ενα αρθρο γεματο χιουμορ και χολη, γλυκοπικρο και τοσο Ελληνικο.
  Ευγε με εκανε και γελασα αλλα και δακρυσα με την καταντια μας.
  Μπραβο Παναγιώτη Τραϊανέ.
  Ευχομαι σε ολους τους συνελληνες καλη λευτερια.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285364133749#c6164636553909207870'> September 25, 2010 at 12:35 AM

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ.
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

  Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
  Η εταιρεία European Goldfields αναμένει να λάβει αδειοδότηση μέσα στο 2010.

  Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, περιμένει ότι θα λάβει άδειες για όλα τα σχέδιά της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.

  Η εταιρεία σκοπεύει να ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

  Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπιάς στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

  Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει, και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μαΐου.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285364180772#c2622497253343946698'> September 25, 2010 at 12:36 AM

  Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως να επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι' αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».

  Η European Goldfields μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φέρει μεγάλα ποσά επενδύσεων στο διάστημα των 20 ετών που θα διαρκέσει αυτό το πρόγραμμα, συνέχισε ο Μόργκαν-Γουάιν.Πως τα μεταλλεια της Χαλκιδικης μεταναστευσαν… σεμνα και ταπεινα στο Τοροντο του Καναδα!

  ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285364227716#c2187793974584291332'> September 25, 2010 at 12:37 AM

  Απρόσμενες διαστάσεις στην απάτη της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έδωσε μια έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού, το Μάρτιο του 2000.

  Το 95% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει μεταβιβαστεί σταδιακά στην Καναδική EUROPEAN GOLDFIELDS LIMITED (EG), ενώ μόνο το 5% παραμένει στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ωστόσο όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι μεταγεγραμμένα μέχρι σήμερα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, χωρίς καμία μεταβολή από την αρχική εγγραφή του Ιανουαρίου 2004!

  Η «μεταφορά» της ακινητης περιουσίας και των Οριστικών Παραχωρήσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας χωρίς τα απαραίτητα συμβόλαια, αν πράγματι έτσι έγινε, είναι νομικά άκυρη και συνιστά φοροκλοπή κολοσσιαίου μεγέθους. Και αν για το συνολικό χειρισμό του θέματος των μεταλλείων κατά την προηγούμενη δεκαετία υπεύθυνο ήταν το ΠΑΣΟΚ, αυτό το σκάνδαλο ανήκει εξ’ολοκλήρου στη Νέα Δημοκρατία!

  Νέα αποκάλυψη (και νέα έκπληξη!) αποτελεί η μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., της σκοτεινής εταιρείας των Μπόμπολα-Κούτρα-Timis (;) που δημιουργήθηκε στις 9 Δεκέμβριου 2003 και τρεις μέρες αργότερα έγινε ιδιοκτήτρια της κολοσσιαίας περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Ποια είναι τελικά η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και πόσο νόμιμη είναι σήμερα η ιδιοκτησία της στη Χαλκιδική;

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285364297212#c6621388529739471356'> September 25, 2010 at 12:38 AM

  ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΔΩ

  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_5313.html

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285371649394#c9167286200438591633'> September 25, 2010 at 2:40 AM

  Διογένη, κυκλοφορούν κουτσομπολιά που λένε ότι ο Κυριάκος στην πραγματικότητα είναι παιδί της Ντόρας και όχι αδελφός της; Και μάλιστα λένε ότι μοιάζει πολύ στον Τερυ Χρυσό... λες;

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285374076240#c5975767253890211287'> September 25, 2010 at 3:21 AM

  Παναγιώτη βρες τον Ραγκούση σε αυτή την σελίδα http://www.fimes.gr/2010/09/anna-ntalara/

   

 13. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285427861304#c3369982340308797839'> September 25, 2010 at 6:17 PM

  @ Ανώνυμο 11
  Ναι, φίλε, έχω υπόψη μου. Αυτή η φήμη κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια. Λέγεται πως η Ντόρα είχε κάποτε δεσμό με τον Χρυσό. Έχω ακούσει (στα "καφενεία") και το άλλο που είναι ακόμα πιο τρελό. Ότι ο Κυριάκος είναι καρπός της Ντόρας και του Δρακουμέλ! Δεν το πιστεύω, άλλα από το Μητσοτακέικο όλα να τα περιμένεις… Πάντως, εκείνο που είχε πει ο Τζίμης Πανούσης –όπως ακριβώς το είχε πει–, ότι ο Κυριάκος είναι γιος της Ντόρας και του Χρυσού από συνεύρεσή τους το 1959, σίγουρα δεν ισχύει. Η Ντόρα γεννήθηκε το ‘54 και ο Κυριάκος το ‘68. Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε κουτσομπολιά που μολύνουν το μυαλό μας, μάς αποπροσανατολίζουν και μάς τρώνε χρόνο από την ενασχόλησή μας με τα πραγματικά μας προβλήματα και τους κινδύνους που διατρέχουμε. Στη μαύρη λίστα πρέπει να μπαίνουν όσοι δημοσιοποιούν τέτοιου είδους θέματα. Και φυσικά δεν εννοώ τους κωμικούς. Και ξέρεις τι άλλο; Δεν μ’ ενδιαφέρει με ποιους και πώς "πηδιέται" το Μητσοτακέικο. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να μην "πηδάει" εμένα, τους συνανθρώπους μου και την πατρίδα μου. Τα λέμε!

  Συγγνώμη για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησα.

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285430815606#c1267797104518042273'> September 25, 2010 at 7:06 PM

  ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΑΜΕ
  ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.

  ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  «Μεταβιβάζουμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στο Ν έο Επενδυτικό Σχήμα, με Έλληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε δύο ενότητες. Την EUROPEAN GOLDFIELDS με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα με διεθνείς τράπεζες όπως η ROTHSCHILD, η DEUTSCHE BANK, η DUNDEE BANK, η ROYAL BANK OF CANADA και άλλα ιδρύματα(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!). Η δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία
  GLOBAL MINERAL RESOURCES…

  ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ 20 ΤΟΝΝΟΥΣ (ΝΑΙ ΤΟΝΝΟΥΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ (ΟΜΟΛΟΓΑ).
  ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΞΙΖΑΝ ΟΙ 20 ΤΟΝΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ
  ΠΟΥ ΤΟ 2003 ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ 200 ΕΚΑΤ;

  431 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ!!!

  http://www.gataros1.info/2009/07/231.html

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285432587927#c5639998002960845067'> September 25, 2010 at 7:36 PM

  ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ, ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΗΣ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ
  Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ
  ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

  Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;
  http://3.bp.blogspot.com/_qX8FWsTASeY/TJ3MduVpMEI/AAAAAAAAGfY/XMUhfdnsxYY/s1600/afissa-en-med.jpg

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285433084977#c8044015612326425217'> September 25, 2010 at 7:44 PM

  ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΠΑΝ. ΤΡΑἹΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΝ

  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ
  Το 1997, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, υπεγράφη η Συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία αναγνωρίζονταν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτήν την Συμφωνία επικαλείται με κάθε ευκαιρία η τουρκική ηγεσία και το ίδιο έπραξε και ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ από το βήμα του ΟΗΕ. Δυο χρόνια μετά, πάντα επί κ. Σημίτη, υπεγράφη η Συμφωνία του Ελσίνκι, που παρουσιάστηκε ως το κλειδί για την επίλυση όλων των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Αλλά στην πραγματικότητα με αυτήν απλώς αναγνωριζόταν η ύπαρξη συνοριακών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.

  ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΕΚΔΙΔΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

  ΕΝΩ Ο ΓΚΙΟΥΛ
  Επανέφερε την γκρίζα ατζέντα
  Για «εκκρεμή ζητήματα» και «νόμιμα συμφέροντα» στο Αιγαίο μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
  http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_1860.html ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285500379550#c2389671810002652537'> September 26, 2010 at 2:26 PM

  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ή ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΛΩΝΟΥΝ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΟΝΟΙ Κ.ΤΡΑΪΑΝΕ ΤΟ ΚΎΚΛΩΜΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ.

  ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ απειλεί να σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα
  Εμπλέκονται 30 υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι που παραμένουν στις θέσεις τους με όλες τις κυβερνήσεις, έχουν διασυνδέσεις με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών που ελέγχουν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατευθύνουν τις αποφάσεις των υπουργών

  Τέσσερις Έλληνες «Ντι Πιέτρο» - ανώτατοι Εισαγγελείς με κάθε μυστικότητα συλλέγουν στοιχεία και ερευνούν τα πάντα για περίπου 30 άτομα, υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέχουν καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού.

  Κοινό γνώρισμα των προσώπων αυτών είναι ότι διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, παραμένουν στις ίδιες θέσεις. Και εισηγούνται στους εκάστοτε υπουργούς νομοσχέδια, αποφάσεις και επιλογές, που υποκρύπτουν «εξυπηρετήσεις» συμφερόντων, φυσικά με το αζημίωτο.

  Οι υψηλόβαθμοι αυτοί κρατικοί υπάλληλοι, που ενώ αλλάζουν οι κυβερνήσεις αυτοί είναι αμετακίνητοι, έχουν διασυνδέσεις με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, που ελέγχουν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας!

  Οι 30 κρατικοί διαχρονικοί υπάλληλοι καθοδηγούνται από τα 15 στελέχη των πολυεθνικών και έχουν τον «τρόπο» να ακυρώνουν την οποιαδήποτε απόφαση!

  Οι τέσσερις Εισαγγελείς ερευνούν κάθε πτυχή της ζωής των 30 κρατικών υπαλλήλων, τον κύκλο των συγγενών τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ήδη έχουν πάρει καταστάσεις για το τι έχει υπογράψει ο καθένας!

  Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιες διαστάσεις, και όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν τις έρευνες που διεξάγονται, η βόμβα που θα εκραγεί θα είναι τόσων μεγατόνων που θα σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα. Έτσι δε και δημοσιοποιηθεί το πόρισμα θα βγει ο κόσμος, αλλά και βουλευτές, και θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες...
  ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  Διαβάστε Περισσότερα...

  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/#ixzz10dLfsVBQ

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285502158312#c839379357940640342'> September 26, 2010 at 2:55 PM

  ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ-ΝΟΕΜΒΡΙΟ

  Δείτε στο σχετικό βίντεο τι ακριβώς είπε και σε ποιους, καθώς και τι μετέδωσε σχετικά η τηλεόραση του ALTER !

  Δείτε το Βίντεο του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τις προφητείες του Γέροντα Παϊσίου και την Πόλη, καθώς και την εξήγησή του για το τι σημαίνουν «τα Εξαμίλια» του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού!

  Δείτε το Βίντεο του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό, που εξηγεί ο ίδιος με τη φωνή του τι θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες!

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΙΝΑ, ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΛΛΟΥΣ – ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΟΥΝ - ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΛΑΜΠΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕΝΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ! ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΟ 1204, το 1453, το 1922, το 1940-44 και το 1974 ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ! Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΚΕΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ!

  Ελλάς Ανέστη!
  www.NOIAZOMAI.net

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285518169683#c2419534150054493861'> September 26, 2010 at 7:22 PM

  Είχα συμμαθητή στο δημοτικό Χολαργού τον Ραγκούση και θυμάμαι ήταν απ το είδος που ευδοκιμεί πολύ στα σχολεία μας: Σπασίκλας μεν, μειωμένης αντιλήψεως δε...(δηλ. αυτό που λέμε παπαγάλος). Περιττό να πω ότι οι δάσκαλοι λάτρευαν τον Γιαννάκη, όπως άλλωστε και τους ομοίους. Εξ ου και τα απερίγραπτα χαλια της παιδείας.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1285623761841#c2194544822244620619'> September 28, 2010 at 12:42 AM

  ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ Κ.ΤΡΑΙΑΝΟΥ.ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΣΑΝΣ ΚΑΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΥΡ-ΣΑΡΚΑΣΜΟΥ.ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ Η ΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Η ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΙΣΩΣ ΛΟΓΟΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥ ΙΣΩΣ ΤΑΙΜΙΝΓΚ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΙΒΟ.Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.ΦΙΛΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1287043198468#c4552661999694091780'> October 14, 2010 at 10:59 AM

  Υπάρχει μια επιτροπή μητροπολιτών, που πληρώνει ανθρώπους της, για να διαφημίζουν την εθνοκτόνο, εβραιο-προερχόμενη, χριστιανική θρησκεία, στο διαδίκτυο (Ιντερνέτ- σχόλια σελίδων). Τέτοιος πρέπει να είναι και 18! Σαν ΕΑΜ Β΄ το κόμμα (ο κ. Π. Τραϊανού) πρέπει να είναι αριστερό και ανεξίθρησκο νομίζω και για αυτό οι θρησκόληπτοι να σιωπήσουν και να πάνε αλλού για διαλυτική προπαγάνδα των σωστών Ελλήνων!

   

 22. politikes gnorimies
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1289991007107#c6814329397889000378'> November 17, 2010 at 12:50 PM

  Εδώ τα είπες ωραία, όμως στης εκλογές τους ψήφισες σαν κότα ΞΑΝΑ?

   

 23. kokisat
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/pro.html?showComment=1290425236866#c1826357368627109641'> November 22, 2010 at 1:27 PM

  τα συγχαρητηρια μου για το σπουδαιο αυτο αρθρο.φιλες και φιλοι,δυστυχως οσο υπαρχουν χειροκροτητες των συγκεκριμενων,αλλο τοσο,θα "απολαμβανουμε"τα κατορθωματα τους.χρειαζεται αγωνας για να ξανακερδισουμε πολλα κεκτημενα που μας εχουν παρει και σ'αυτο φταιμε εμεις.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας