Μυαλό χρειάζεται για να αποκαλυφθεί και όχι φτυάρια...
Τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου κρύβονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο, παραμένοντας στην κοινή θέα. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, θα πρέπει να σκεφτούμε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν, που θα επιθυμούσε το σύστημα να σκεφτόμαστε. Αντίθετα, δηλαδή, από τον τρόπο σκέψης, που μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε να "βλέπουμε" αυτό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει συνεχώς μπροστά μας. Στην κυριολεξία, αν κλείσουμε τα μάτια μας, μπορούμε να "δούμε" αυτόν τον Τάφο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το μυαλό "βλέπουμε" καλύτερα από ό,τι με τα μάτια. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να ξεγελαστούν από μια οφθαλμαπάτη, ενώ ένα καλό μυαλό όχι. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν έναν ταχυδακτυλουργό να κόβει πραγματικά έναν άνθρωπο σε τρία κομμάτια, ενώ το μυαλό "βλέπει" ένα τρυκ. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν συνέχεια φοίνικες και οάσεις μέσα στην έρημο, ενώ το καλό μυαλό τα "βλέπει" μόνον εκεί όπου υπάρχουν.
Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; Ότι στην πραγματικότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν είναι καν κρυφός. Όχι απλά δεν έχει χαθεί, αλλά τον έχουμε δει όλοι μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε. "Ταχυδακτυλουργοί" της εξουσίας μάς έχουν πείσει ότι είναι χαμένος, επειδή δεν βλέπουμε μια "ταμπέλα" πάνω του, ενώ αυτός είναι μπροστά μας, αν χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας, για να τον "ψηλαφίσουμε". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μυαλό και όχι για μάτια. Μιλάμε για σκέψη και όχι για έρευνα. Θα "δούμε" πολύ εύκολα τον Τάφο, αν σκεφτούμε ότι ο Αλέξανδρος έχει πολύ πιο "φρέσκια" και άρα "ζωντανή" σχέση την εξουσία απ' ό,τι νομίζουμε.
Άρα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε σαν αρχαιολόγοι, που αναζητάμε ένα "χαμένο" σύμβολο μιας χαμένης εξουσίας. Στην περίπτωση του Αλεξάνδρου δεν υπάρχει "χαμένο" σύμβολο, γιατί δεν υπάρχει χαμένη εξουσία. Υπάρχει το αιώνιο σύμβολο της αιώνιας —και άρα και της σημερινής— εξουσίας και άρα πρέπει να σκεφτόμαστε ως πολίτες, που αναζητάμε τα συμφέροντα της εξουσίας σε σχέση με ένα τέτοιο σύμβολο. Η σημασία αυτού που λέμε είναι τεράστια και στην πορεία του κειμένου θα καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς εννοούμε.
Κατ’ αρχήν ν' αναφέρουμε πως είναι πρακτικά αδύνατον να έχει "χαθεί" ένας τέτοιος Τάφος από προσώπου Γης. Ο Αλέξανδρος λατρευόταν για αιώνες ολόκληρους ως Θεάνθρωπος στο σύνολο του τότε πολιτισμένου Κόσμου. Δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος, για να "σκεπαστεί" ο Τάφος του από τη "σκόνη" του χρόνου. Ο Τάφος αυτού του Θεανθρώπου ήταν ένας Τάφος, τον οποίο αναζητούσαν αυτοκράτορες για να τον προσκυνήσουν και άρα ήταν αδύνατον να τον σκεπάσει η άμμος ή το χώμα …και βέβαια η λήθη. Ένας Τάφος, ο οποίος ανήκε στο πιο σημαντικό ιστορικό πρόσωπο μιας πραγματικά καταγεγραμμένης περιόδου της ανθρώπινης ιστορίας είναι αδύνατον να θεωρούμε ότι μπορεί να χαθεί. Όπως δεν είναι δυνατόν να χαθεί ο τάφος του Ναπολέοντα στην εποχή μας, έτσι ήταν αδύνατον να χαθεί και ο Τάφος του Αλεξάνδρου στην εποχή του. Η επιστήμη της ιστορίας είχε θεμελιωθεί και υπάρχουν στοιχεία, τα οποία μας περιγράφουν τα γεγονότα εκείνης της εποχής όπως αυτά διαδραματίστηκαν.
Επιπλέον είναι και θέμα οικονομικό. Στην περίοδο κατά την οποία χάθηκε η σορός του Αλεξάνδρου ανθούσε η δεισιδαιμονία και η πρόληψη. "Ανθούσε" στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει πάνω απ' όλα χρήμα. Σημαίνει χρυσάφι. Όταν κάποιοι "έμποροι" πίστης θησαύριζαν από κάρες και σκηνώματα του οποιουδήποτε τυχαίου και άγνωστου αγίου, αντιλαμβανόμαστε ότι θα αρκούσε ένα "δάκτυλο" του Αλεξάνδρου, για να γίνει κάποιος αμύθητα πλούσιος.
Αν αφηνόταν δηλαδή ο Τάφος του Αλεξάνδρου στην τύχη του, κάποιοι θα είχαν γίνει πλούσιοι, μοιραζόμενοι το περιεχόμενό του σε εποχές σαν εκείνες. Ένας τέτοιος Τάφος δεν είναι δυνατόν να αφεθεί να ρημάξει, να μαραζώσει και να καταπλακωθεί από χώματα και πέτρες. Γιατί; Γιατί δεν προλαβαίνει. Γιατί, εκτός από τάφος για κάποιους πολλούς είναι η ευκαιρία της ζωής τους να γίνουν πλούσιοι. Λεγεώνες στρατιωτών θα πρέπει να τον προστάτευαν στο κρίσιμο διάστημα, προκειμένου να εμποδίσουν τους επίδοξους τυμβωρύχους να πλουτίσουν. Ποιος ξέρει πόσα αρπακτικά χέρια ιερόσυλων κόβονταν καθημερινά γύρω από τον Τάφο-θησαυρό.
Σε μια εποχή λοιπόν, που κυκλοφορούσαν "θαυματουργά" δάκτυλα, νεφρά, πνεύμονες αγίων και προπάντων ψέματα και τερατολογίες, κανένας δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι διαθέτει και εκθέτει κάποιο μέρος του σκηνώματος του Αλεξάνδρου. Του πιο διάσημου, όμορφου, αγαπητού και ως εκ τούτου δυνάμει πιο προσοδοφόρου σκηνώματος του Πλανήτη. Του πιο καλοδιατηρημένου μάλιστα, αν σκεφτεί κάποιος ότι εξ’ αρχής η σορός του Αλεξάνδρου είχε "μουμιοποιηθεί" από τους καλύτερους ειδικούς εκείνης της εποχής. Αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα θέαμα τουλάχιστον εντυπωσιακό. Δεν μιλάμε για έναν σωρό από κοκάλα, τα οποία ξεθάφτηκαν μέσα από τις λάσπες. Είναι δυνατόν να χάθηκε αυτός ο "θησαυρός";   
Αυτό όμως, εκτός των άλλων, σημαίνει ένα πολύ απλό πράγμα. Αυτός, ο οποίος πήρε το σκήνωμά του, το πήρε ολόκληρο και ταυτόχρονα είχε την οικονομική άνεση να μην έχει ανάγκη την οικονομική απόδοσή του και άρα αναγκαστεί να το εκθέσει δημοσίως. Επιπλέον, από την εξέλιξη του όλου θέματος, αντιλαμβανόμαστε ότι είχε και την ισχύ να απειλήσει ακόμα και με θάνατο όποιον θα τολμούσε να στήσει "φάμπρικα" με τον Αλέξανδρο. Όποιον ιερόσυλο απατεώνα θα τολμούσε να εμφανιστεί με αλεξανδρινή "πραμάτεια". Ο μόνος, ο οποίος έχει τις προδιαγραφές που περιγράφουμε, είναι η ίδια η εξουσία. Μπορούσες να έχεις καμιά σαρανταριά δάκτυλα ενός αγίου, αλλά δεν μπορούσες να έχεις ούτε ένα νυχάκι του Αλεξάνδρου. Μπορούσες, χωρίς κίνδυνο, να βάζεις τους αφελείς πιστούς να προσκυνάνε έναν άγιο "σαρανταποδαρούσα", αλλά θα κινδύνευες με θάνατο αν μεγάλωνες έστω και λίγο τα "νύχια" του Αλεξάνδρου.
Άρα; Άρα καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι δεν πρέπει να σκέφτεται σαν αρχαιολόγος, γιατί δεν σκεπάστηκε τίποτε που να πρέπει ν' ανασκαφεί. Ο τάφος υπάρχει, κάποιοι τον γνωρίζουν και σίγουρα δεν περιμένουν από τους αρχαιολόγους να τον ανακαλύψουν. Από εδώ και πέρα ξεφεύγει η υπόθεση από τη λογική της αρχαιολογίας και καταλήγει εκεί όπου πρέπει να καταλήξει …και είναι η λογική της πολιτικής. Ο Τάφος αυτός μπορεί να μην σκεπάστηκε ποτέ από χώματα και πέτρες, αλλά, για να μην φαίνεται, σίγουρα "σκεπάστηκε" από συμφέροντα. Αυτό ακριβώς είναι το λεπτό σημείο. Αν το καταλάβει κάποιος αυτό, θα καταλάβει και μόνος του πού βρίσκεται. Στην πραγματικότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου είναι ο πιο φανερός "μυστικός" Τάφος του κόσμου. Στην πραγματικότητα βρίσκεται στο "κέντρο" του κόσμου μας, όπως τον γνωρίζουμε.
Εδώ πλέον τίθεται το βασικό ερώτημα. Για ποιον λόγο, για παράδειγμα, θα ήταν ανεπιθύμητη η ύπαρξη του Τάφου ενός προσώπου αυτού του βεληνεκούς; Για ποιον λόγο το σύστημα εξουσίας δεν επιθυμεί να υπάρχει γνωστός ο Τάφος του Αλεξάνδρου και κατά συνέπεια τον αποκρύπτει; Αυτό, για να γίνει απόλυτα κατανοητό, θα το συγκρίνουμε με μια ομοειδή περίπτωση. Για τον ίδιο λόγο που —σε πολύ μικρότερη κλίμακα— το σοβιετικό καθεστώς δεν επιθυμούσε να υπάρχει τάφος των Ρομανόφ. Για τον ίδιο λόγο που ο ρωσικός κομμουνισμός δεν επιθυμούσε να υπάρχει ο τάφος του πρώην επικεφαλής του ρωσικού καπιταλισμού. Γιατί; Γιατί ο τάφος από μόνος του θα γινόταν πόλος έλξης για "πιστούς" ενός αντίπαλου καθεστώτος ή μιας εχθρικής ιδεολογίας και ως εκ τούτου ανεπιθύμητης για την εξουσία.
Απλά πράγματα. Δεν βαστά κανένας ζωντανή μια "σπίθα", η οποία μπορεί να του βάλει μια απρόβλεπτη "φωτιά" και να τον "κάψει". Αν υπήρχε ένας φανερός τάφος του Τσάρου Νικολάου, θα γινόταν πόλος έλξης για ομοϊδεάτες. "Νοσταλγοί" του τσαρικού καθεστώτος θα συγκεντρώνονταν γύρω από αυτόν τον τάφο και θα γιόρταζαν επετείους ανεπιθύμητες για το σοβιετικό καθεστώς. Αντιδραστικοί θα χρησιμοποιούσαν τον τάφο ως "σήμα" συνάντησης, προκειμένου να οργανώνονται με τους ομοϊδεάτες τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Αντικομμουνιστές θα χρησιμοποιούσαν τον τάφο, για να "καταγγείλουν" τη θηριωδία του σοβιετικού καθεστώτος. Φανατικοί θα έκαναν παρελάσεις μπροστά σ' αυτόν.
Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι το σοβιετικό καθεστώς δεν γνώριζε πού βρίσκονται τα οστά των Ρομανώφ; Είναι δυνατόν η κομμουνιστική Μόσχα να "ξέχασε" σε κάποια στιγμή πού παράχωσε η ίδια αυτά τα οστά; Όχι βέβαια. Τα μόνιμα συμφέροντα της σοβιετικής Μόσχας ήταν αυτά, τα οποία την έστρεφαν στην επίσης μόνιμη απόκρυψη των επικίνδυνων για την ίδια οστών. Είναι δυνατόν λοιπόν η εξεύρεση των οστών αυτών —και άρα και του τάφου των Ρομανώφ— να ήταν θέμα αρχαιολόγων; Υπήρχε έστω και ένας Σοβιετικός ή άλλος άνθρωπος, που να πίστευε πως ήταν θέμα των αρχαιολόγων η ανεύρεσή τους; Όχι βέβαια. Οι πάντες γνώριζαν πως ήταν θέμα της κυβέρνησης της Μόσχας να τον αποκαλύψει. Αν το επιθυμούσε η ίδια, θα το αποκάλυπτε. Αν δεν το επιθυμούσε, δεν θα το μάθαιναν οι Ρώσοι στον αιώνα τον άπαντα. Όλοι οι Ρώσοι να έπαιρναν από ένα φτυάρι και να έσκαβαν, δεν θα μπορούσαν να βρουν τα οστά. Γιατί; Γιατί, ακόμα κι αν τα πλησίαζαν με τις έρευνές τους, η Μόσχα θα τα έκρυβε κάπου αλλού, προκειμένου να τα κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, απλά με κάποιες πολύ σημαντικές ιδιομορφίες. Οι απλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται. Η εξουσία όμως γνωρίζει. Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει. Επειδή λοιπόν εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν είμαστε όμοιοι με την εξουσία και άρα δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει, κάνουμε ένα μεγάλο λάθος …Απευθυνόμαστε σε λάθος ανθρώπους για την εξεύρεσή του. Εξαιτίας της ιστορικότητας του προσώπου, μπερδευόμαστε και απευθυνόμαστε σε λάθος επιστήμονες. Η εξεύρεσή του Τάφου του Αλεξάνδρου δεν αφορά την επιστήμη της αρχαιολογίας, ώστε να τον ανακαλύψει, επειδή αυτός κάποτε "χάθηκε". Η εξεύρεσή του αφορά την πολιτική επιστήμη, για να τον αποκαλύψει, επειδή τον "έκρυψε" η ίδια η εξουσία.
Άρα, ποιο είναι το ζητούμενο; Να δούμε κατ’ αρχήν πού μοιάζει και πού διαφέρει η περίπτωση του τάφου του Τσάρου με αυτήν του Αλεξάνδρου. Από τις ομοιότητες θα δούμε αν είναι κρυμμένος και από τις διαφορές θα καταλάβουμε πού είναι κρυμμένος. Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνουμε, είναι να εξετάσουμε γιατί η εξουσία του δυτικού κόσμου έχει με τον Τάφο του Αλεξάνδρου το ίδιο πρόβλημα, το οποίο είχε η σοβιετική εξουσία με τον τάφο των Ρομανόφ. Να δούμε τον λόγο για τον οποίο απειλούνται τα συμφέροντά της από έναν τέτοιο τάφο. Να δούμε και να καταλάβουμε γιατί απειλείται και τον "κρύβει", τη στιγμή που θα μπορούσε να βγάζει "χρυσάφι" από αυτόν.
Ποιο διάσημο και άρα ποιο προσοδοφόρο αξιοθέατο δεν μπορούμε να φανταστούμε. Τόνους χρήματος μπορεί να παράγει ένα τέτοιο αξιοθέατο επ’ άπειρον. Ο Αλέξανδρος λατρεύεται από τις πλέον μεγάλες θρησκείες. Είναι ο Θεάνθρωπος των Ελλήνων, αλλά έχει αγιοποιηθεί από τον χριστιανισμό και συγκαταλέγεται στους Προφήτες του Ισλάμ. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για άλλο πρόσωπο. Γιατί λοιπόν έχει συμφέρον να τον κρύβει η εξουσία, εφόσον η ίδια τού αναγνωρίζει τόσες πολλές ιδιότητες; Επιπλέον —και εδώ βρίσκεται η μεγάλη διαφορά— θα πρέπει να δούμε τα πραγματικά "αισθήματα" της εξουσίας γι' αυτόν τον διάσημο νεκρό. Γιατί; Γιατί από εκεί θα καταλάβουμε πού περίπου έθαψε η κάθε εξουσία τον δικό της μυστικό "νεκρό" σε σχέση με τη θέση του δικού της κέντρου.
Θα ξεκινήσουμε από το πρώτο, το οποίο έχει σχέση με τα συμφέροντα. Αν μπορέσει κάποιος ν' αποδείξει ότι υπάρχει σχέση συμφερόντων μεταξύ των κυρίαρχων αυτού του κόσμου και των οστών του Αλεξάνδρου, μπορεί να καταλάβει με ακρίβεια GPS πού αυτά βρίσκονται. Για να καταλάβει καλύτερα ο αναγνώστης τι πραγματικά συνέβη με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, θα εξετάσουμε τα πράγματα από μια οπτική "γωνία", η οποία μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη …Από τη γωνία εκείνη, η οποία μας αποκαλύπτει σχέσεις, τις οποίες δεν υποπτευόμαστε καν ότι υπάρχουν. Ποια η σχέση του Αλεξάνδρου με αυτούς, οι οποίοι κυβερνούσαν και εξακολουθούν να κυβερνούν τον κόσμο και άρα θα είχαν τη δύναμη να αποκρύψουν την ύπαρξη του Τάφου του; Μόνον τέτοιοι θα μπορούσαν να αποκρύψουν αυτόν τον Τάφο. Έναν τέτοιο Τάφο, δηλαδή, δεν αρκεί να θέλεις να τον αποκρύψεις, αλλά και να έχεις τη δυνατότητα να μπορείς να το κάνεις.
Ακόμα δηλαδή κι αν κάποιοι ασήμαντοι φανατικοί χριστιανοί παπάδες ή ταλιμπάν μουφτήδες το επιθυμούσαν, δεν θα μπορούσαν να τον αποκρύψουν, για να μην "μπαίνει" σε πειρασμό το "πλήρωμα" της Εκκλησίας ή του Ισλάμ και να σκέφτεται ελληνικά και άρα "αμαρτωλά". Απαιτείται εξουσία μεγάλη, για να κρύψεις το "πτώμα" ενός Θεανθρώπου με εκατομμύρια πιστών …έτοιμα ακόμα και να σκοτώσουν, για να υπερασπιστούν τον Θεό τους. Ταυτόχρονα όμως —και εδώ βρίσκεται ένα παράδοξο της όλης ιστορίας— απαιτούνταν να ήσουν οπαδός και ιερέας αυτού του Θεανθρώπου, ώστε τη δεδομένη στιγμή να είχες αυτού του μεγέθους εξουσία.
Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι απέκρυψαν τον Τάφο του Αλεξάνδρου, ήταν πανίσχυροι και εκ των δεδομένων λάτρευαν τον Αλέξανδρο την εποχή που το επιχείρησαν. Γιατί είμαστε σίγουροι γι' αυτό; Γιατί ο Τάφος χάθηκε στην εποχή της Παντοδυναμίας του ελληνισμού. Στην εποχή της ελληνιστικής Ρώμης. Στην εποχή, που, όπως θα δούμε παρακάτω, οι αυτοκράτορές της ένιωθαν μια ιδιαίτερη "σχέση" με τον Αλέξανδρο.
Δεν κατέρρευσε η Ρώμη, ώστε ο τάφος του Θεού της και άλλοι θησαυροί της να σκεπαστούν από χώματα και λάσπες. Δεν κατακτήθηκε η Ρώμη από αλλόθρησκους, ώστε τα Ιερά και Όσιά της να καούν ή να καταστραφούν από τη μήνη και την εκδικητικότητα των βαρβάρων. Τον Τάφο του Αλεξάνδρου τον έκρυψαν από την κοινή "θέα" κάποιοι πανίσχυροι παράγοντες της αυτοκρατορίας. Στα πολιτικά συμφέροντα των αυτοκρατόρων της Ρώμης αναζητούμε την απόκρυψη του Τάφου και όχι στα θρησκευτικά τους αισθήματα, τα οποία ήταν γνωστά.
Όμως, για να φτάσουμε στα "αισθήματα" αυτά, θα ξεκινήσουμε μια "πορεία" σκέψης πολύ ιδιαίτερη, αλλά απόλυτα χρήσιμη. Υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, που να μην έχει ακούσει τον όρο "γαλαζοαίματος"; Παρ' όλο όμως που υπάρχουν τόσοι πολλοί, που έχουν ακούσει γι' αυτόν τον όρο, ελάχιστοι είναι εκείνοι, οι οποίοι μπορούν να τον ερμηνεύσουν. Όλοι δηλαδή "ξέρουν", αλλά κανένας δεν "γνωρίζει". Όλα φανερά, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα κρυφά. Κάτι δηλαδή σαν τον Τάφο του Αλεξάνδρου. Τι μπορεί να περιγράφει ένας τέτοιος όρος; Ποια είναι η χρησιμότητά του; Το πλέον σίγουρο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι καταφέρνουν μέσα από το αποκρυφιστικό δεδομένο να διατηρούν ζωντανές τις ιδιαίτερες σχέσεις τους μέσα στους αιώνες. Τα μυστικά, που τους θέλουν "γαλαζοαίματους" και άρα "ανώτερους". Γιατί όμως θεωρούνται "γαλαζοαίματοι"; Γνωρίζει κανένας τι σημαίνει αυτός ο όρος και από πού προέρχεται; Γιατί δεν είναι για παράδειγμα "πρασινοαίματοι" ή "κοκκινομάγουλοι";
Όλες οι εξηγήσεις, οι οποίες κατά καιρούς έχουν δοθεί στο συγκεκριμένο θέμα, είναι εσφαλμένες. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Δόθηκαν από αδαείς, εφόσον οι μύστες, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, ποτέ δεν εξήγησαν τον όρο. Ως εκ τούτου ήταν στο σύνολό τους εσφαλμένες, γιατί με εικασίες δεν μπορείς να ερμηνεύσεις ορισμούς. Οι ορισμοί είναι απόλυτοι και απαιτούν την ίδια απόλυτη ερμηνεία. Αν κάποιος "ορίζει" τον έρωτά του ως "φραντζολίτσα", δεν μπορείς να το ανακαλύψεις όσο κι αν το προσπαθήσεις …όσο έξυπνος ή διαβασμένος κι αν είσαι. Όσα μαθηματικά κι αν γνωρίζεις, δεν μπορείς να βρεις το PIN μιας κάρτας ακόμα και του πιο αγράμματου ανθρώπου. Πρέπει να σου το αποκαλύψει ο ίδιος και άρα να σε κάνει "μύστη" της δικής του γνώσης.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον όρο "γαλαζοαίματος". Στην περίπτωση αυτήν χρειάζεται ειδική γνώση και όχι απαραίτητα ευφυΐα. Ο όρος "γαλαζοαίματος" έχει μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση, εφόσον αποτελεί "θεμέλιο" της ύπαρξής τους. Τους "υπενθυμίζει" πάντα ποιοι είναι και με ποια χαρακτηριστικά "βαδίζουν" μέσα στο χρόνο. Είναι πράγματι "γαλαζοαίματοι", γιατί απλούστατα είναι Ρωμαίοι. Έτσι συμφώνησαν μεταξύ τους οι Ρωμαίοι να χαρακτηρίζονται και αυτό κάνουν μέσα στους αιώνες. Δεν έχει σχέση με την ιδιαίτερη φυσιολογία ή την ανατομία που τους διακρίνει. Μια μεταξύ τους συμφωνία είναι. Θα μπορούσαν να ονομάζονται "μαυροφρίδηδες" και πάλι για τους ίδιους λόγους. Από εκεί και πέρα το ότι όλοι αυτοί μεγαλώνουν και πεθαίνουν με την άποψη της Ρώμης περί της "ανωτερότητας" τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Από πού όμως προκύπτει αυτός ο περίεργος όρος; Από το εξής απλό δεδομένο, το οποίο όμως χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να γίνει αντιληπτό. Τα "παιδιά" της Ρώμης είναι όλα "γαλαζοαίματα" και εδώ και αιώνες είναι σκορπισμένα στην Ευρώπη. Από το "αίμα" τους καταλαβαίνεις την καταγωγή τους και έτσι τα ξεχωρίζεις από τους κοινούς "θνητούς". Είναι τα "ανώτερα" και η Ρώμη φρόντισε να τα "προικίσει" επαρκώς, για να μπορούν ν' αποδεικνύουν μόνιμα αυτήν την "ανωτερότητά" τους. Είναι αυτοί, οι οποίοι στην εποχή της παντοδυναμίας της πήραν τα ευρωπαϊκά φέουδα της Ρώμης ως ιδιοκτησία τους. Αυτά τα "παιδιά" θυμούνται την καταγωγή τους, γιατί τους συμφέρει να τη θυμούνται. Τους συμφέρει, γιατί λειτουργούν ως συμμορία, η οποία, για να επιβιώσει, θα πρέπει να υπερασπίζεται μόνιμα και επίμονα τα συντεχνιακά της συμφέροντα.
Γι' αυτόν τον λόγο σε όλες τις επαναστάσεις των κοινών "θνητών" οι "γαλαζοαίματοι" συμπράττουν μεταξύ τους υπέρ των κοινών τους συμφερόντων. Συμπράττουν ως ξεχωριστό μπλοκ συμφερόντων, ακόμα κι όταν θίγονται τα φαινομενικά εθνικά συμφέροντα κάποιων από αυτούς. Ακόμα κι αυτοί, που σχεδόν "κατ’ επάγγελμα" επί αιώνες επιβιώνουν ως εχθροί μεταξύ τους, όπως οι Γάλλοι με τους Βρετανούς ή οι Γερμανοί με τους Γάλλους, είναι "αδέρφια" μεταξύ τους. Όπου υπάρχει κίνδυνος ανατροπής κάποιων από αυτούς, σπεύδουν οι άλλοι να βοηθήσουν. Όταν υπάρχει ανατροπή και άρα υπάρχει ανάγκη για "ψυγείο" μέχρι την επάνοδό τους, πάντα υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους υπολοίπους. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι "τέως" της Ευρώπης εξακολουθούν να περιφέρονται στις βασιλικές "αυλές", χωρίς να χάνουν τους τίτλους και τα προνόμιά τους.
Τα "παιδιά" της Ρώμης λοιπόν είναι "ανώτερα", γιατί απλούστατα είναι "παιδιά" του ζωντανού "θεού". Είναι τα "παιδιά" αυτού, που συνδέει το Θείο με το ανθρώπινο. Είναι τα "παιδιά" του αυτοκράτορα της Ρώμης. Πώς όμως ο αυτοκράτορας συνδέεται με το Θείο; Ο εκάστοτε αυτοκράτορας της Ρώμης θεωρούνταν ένας ζωντανός Θεός. Αυτήν την ιδιότητα την κατείχε ως ο απευθείας απόγονος του δέκατου τρίτου θεού της Ρώμης και αυτός ήταν ο Διόνυσος. Ο Διόνυσος όμως, στον "θρίαμβό" του —με βάση τη θρησκεία της Ρώμης— είχε ενσαρκωθεί με τη μορφή του Αλεξάνδρου.
Ο Αλέξανδρος, δηλαδή, μετά την αποθέωσή του, έγινε ο ίδιος ο δέκατος τρίτος Θεός της Ρώμης. Πώς και πού απέδειξε ο Αλέξανδρος ότι ήταν ο Υιός του Θεού; Ο Αλέξανδρος αυτό το απέδειξε στο ιερό της Σίβα και το αναγνώρισαν οι ιερείς του Άμμωνα Δία. Εκεί βρίσκεται όλο το μυστικό. Το μεγάλο μυστικό της Ευρώπης βρίσκεται στην Αίγυπτο της Αφρικής. Ο Άμμωνας Δίας ήταν αυτός, ο οποίος, σύμφωνα με την Ανώτατη Γνώση των μυστών, είχε "γαλάζιο" αίμα. Ο μοναδικός ανάμεσα στους θεούς, που είχε τέτοιο αίμα. Ο Αλέξανδρος, ως Υιός του, είχε το ίδιο αίμα …και άρα και ο αυτοκράτορας της Ρώμης …και άρα και τα "παιδιά" της Ρώμης.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πού το "πάμε"; Η τύχη του Τάφου του Αλεξάνδρου ήταν εξαρτώμενη από τα συμφέροντα αυτών των πανίσχυρων ανθρώπων, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν τους εαυτούς τους ως "παιδιά" του. Των "παιδιών," που, για λόγους αγάπης, ποτέ δεν θα τον απαρνούνταν, ώστε να καταστρέψουν την "ύλη" του, αλλά που για λόγους συμφέροντος θα μπορούσαν να την "αποκρύψουν" από τα μάτια των κοινών θνητών. Γι' αυτόν τον λόγο έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει κάποιος από πού προέρχεται ο όρος "γαλαζοαίματος"; Σ' αυτά τα συμφέροντα πρέπει ν' αναζητήσει κάποιος την "εξαφάνισή" του. Γιατί; Γιατί, εκτός των άλλων, με τον Τάφο του Αλεξάνδρου συμβαίνει το εξής παράδοξο.
Στα χρόνια της ελληνιστικής παντοδυναμίας οι πάντες ήθελαν να τον έχουν στην κατοχή τους, για ν' αυξάνονται τα δικαιώματα των εξουσιών τους. Όποιος διεκδικούσε την κοσμοκρατορία, διεκδικούσε ακόμα και με τη βία και τη σορό του Αλεξάνδρου. Η σορός του Αλεξάνδρου ήταν το τυπικό προσόν για τον κάθε επίδοξο κοσμοκράτορα …Κάτι σαν το "πτυχίο" του. Τη διεκδίκησε η Βαβυλώνα, η Πέλλα, η Αλεξάνδρεια και όλοι οι επίδοξοι διάδοχοί του. Πρώτη η Αίγυπτος άρχισε τα "κόλπα" και στη συνέχεια η Ρώμη. Ο Πτολεμαίος πρώτος έκλεψε το ιερό πτώμα στην πορεία του για τη Μακεδονία, για να το έχει στο βασίλειό του και άρα να διεκδικεί όχι μόνον τη νομιμότητα, αλλά και την πρωτοκαθεδρία στην εξουσία του κόσμου. Η Ρώμη περίμενε τη σειρά της. Όπου μπορούσε έκανε ό,τι μπορούσε.
Η Ρώμη πάντα ήθελε το σκήνωμα του Υιού του Άμμωνα. Το επιθυμούσε όσο και όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να τον διαδεχθούν. Όλοι όσοι τόλμησαν να το διεκδικήσουν, ακόμα και με παράνομα μέσα, όπως ο Πτολεμαίος. Απλά η Ρώμη, ως όφειλε, τον προσκυνούσε για όσο διάστημα δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο και τον άρπαξε όταν ήταν μέσα στις δυνατότητές της να το κάνει. Ας σκεφτεί κάποιος το εξής απλό. Τον Τάφο αυτόν τον "παρακολουθούμε" στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τη συμπεριφορά της Ρώμης. Τον Τάφο τον προσκύνησε ο "πρώτος" Αυτοκράτορας της Ρώμης, που ήταν ο Καίσαρας. Τον προσκύνησε ο "μεγαλύτερος" Αυτοκράτορας της Ρώμης, που ήταν ο Τραϊανός. Τον προσκύνησε ο "τρελός" Αυτοκράτορας της Ρώμης, που ήταν ο Καλιγούλας.
Αυτός ο Καλιγούλας, για παράδειγμα, έκλεψε την πανοπλία του Αλεξάνδρου, για να πάρει λίγη από τη δύναμή του. Γιατί έκλεψε την πανοπλία; Γιατί απλούστατα δεν μπορούσε ν' αρπάξει την υπόλοιπη σορό. Αυτό μπορούσε να κάνει …και αυτό έκανε. Τόση ήταν η δύναμη της Ρώμης εκείνης της εποχής και τόσο το μερίδιό της. Ξαφνικά όλα αυτά τα "μεγαλεία" για τον Αλέξανδρο σταμάτησαν ως δια μαγείας. Μετά το 300 μ.Χ. και τον αυτοκράτορα Καρακάλλα δεν υπάρχει άλλη ιστορική μαρτυρία περί του Τάφου του Αλεξάνδρου. Τι συνέβη όμως τότε και άλλαξαν τόσο εντυπωσιακά τα πράγματα; Τότε κατά "σύμπτωση" άρχισε ν' "ανατέλλει" ο χριστιανισμός.
Στα χριστιανικά χρόνια, που ακολούθησαν, κανένας αυτοκρατορικός παράγοντας δεν ήθελε να "δείχνει" στους ανθρώπους τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιατί απειλούνταν τα δικαιώματα της εξουσίας του. Της χριστιανικής πλέον εξουσίας του. Η ίδια η Ρώμη, που μέχρι τότε λάτρευε τον Αλέξανδρο, για προφανείς λόγους έκανε πως δεν τον "γνώριζε". Η χριστιανική Ρώμη έκανε πως δεν γνώριζε πού βρίσκεται ο Τάφος εκείνου, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν γι' αυτήν το "Άγιο Δισκοπότηρο". Τι συνέβη και άλλαξε συμπεριφορά; Κάτι πολύ συνηθισμένο για την εξουσία. Χωρίς ν' αλλάξουν τα πρόσωπα της εξουσίας, άλλαξαν τα συμφέροντά τους. Χωρίς ν' αλλάξουν τα πρόσωπα, άλλαξαν τα "ενδύματά" τους. Φόρεσαν τα χριστιανικά "ενδύματα" και αναγκάστηκαν να βάλουν στα "μπαούλα" τους τα προηγούμενα ελληνικά.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η Ρώμη, μετά τη χριστιανική της επιλογή, έπρεπε ν' αλλάξει συμπεριφορά. Έπρεπε να προστατεύσει τα συμφέροντά της και μία από τις πρώτες ενέργειές της ήταν να "σκεπάσει" τον τάφο του Πατέρα της με "λήθη". Επιλεκτική "λήθη", που τον έκανε "αόρατο" στην ανθρωπότητα. Ως χριστιανική πλέον, δεν είχε συμφέρον από έναν φανερό τάφο του Αλεξάνδρου. Δεν είχε λόγο να μετατρέψει τον Τάφο του Πατέρα της σε πόλο αντίδρασης για τη δική της εξουσία. Επιπλέον, ως επικεφαλής του χριστιανισμού, είχε και το "άλλοθι" να τον αρπάξει απ' αυτούς, οι οποίοι μέχρι τότε τον κατείχαν, εφόσον μπορούσε να τους "διαβεβαιώσει" ότι δεν θα τον χρησιμοποιούσε υπέρ της εξουσίας της. Η Ρώμη μπορούσε να πάρει τη σορό του λατρεμένου της Αλεξάνδρου, χωρίς να αντιδράσει κανένας στη διεκδίκησή της.
Η πράξη της ήταν σίγουρα μια επιλογή συμφέροντος, γιατί η Ρώμη δεν "έπεσε" στα χέρια αλλόθρησκων κατακτητών, που να τη λεηλάτησαν και να κατέστρεψαν το προηγούμενό της πρόσωπο. Η ίδια Ρώμη, που ήταν δωδεκαθεϊστική, αποφάσισε μόνη της —και στην εποχή της παντοκρατορίας της— να γίνει χριστιανική. Η ίδια Ρώμη, που είχε τον Αλέξανδρο ως δεκατοτρίτο Θεό της και τον λάτρευε, αποφάσισε να υιοθετήσει μια θρησκεία, η οποία απειλούνταν από τον αγαπημένο Θεό των κυρίαρχων Ρωμαίων. Γιατί; Γιατί ο Αλέξανδρος πλέον ήταν εχθρός. Ο πιο ισχυρός εχθρός του χριστιανισμού της Ρώμης. Εχθρός όχι των Ρωμαίων ως πρόσωπα, αλλά των ρωμαϊκών συμφερόντων. Των νέων ρωμαϊκών συμφερόντων. Ήταν εχθρός της Νέας Θρησκείας και άρα της νέας Ρωμαϊκής Τάξης Πραγμάτων.
Αυτόν τον εχθρό, όπως και τα άλλα εχθρικά στοιχεία της προηγούμενης Τάξης Πραγμάτων, τα συγκέντρωσαν μέσα στο δικό τους πολυτελές "μπαούλο" της ιστορίας. Πέρα όμως από αυτά τα πρακτικά θέματα, τα οποία άπτονταν των απλών συμφερόντων της Ρώμης, δεν άλλαζαν εντυπωσιακά τα πράγματα. Τα νέα συμφέροντα των ίδιων ανθρώπων δεν μπορούσαν ν' απαλείψουν τις παλιές αγάπες και λατρείες. Τα νέα συμφέροντα των Ρωμαίων δεν θα άλλαζαν τη λατρεία τους για τον λατρεμένο "Πατέρα" τους. Τη λατρεία για τον "Πατέρα" με το "γαλάζιο" αίμα, που καθιστούσε και τους ίδιους "γαλαζοαίματους". Απλά ο Αλέξανδρος θα γινόταν πλέον ο "μυστικός" Θεός της Ρώμης. Ο Θεός μόνον για τους "εκλεκτούς" της. Μόνον αυτοί μπορούσαν και δικαιούνταν να γνωρίζουν για τον Αλέξανδρο. Μόνον αυτοί θα μπορούσαν ν' ανοίγουν το "μπαούλο" και να χαίρονται τα πολύτιμα "οικογενειακά" τους κειμήλια και "φυλαχτά" τους.
Αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο. Ο χριστιανισμός ήταν πάντα μια θρησκεία πολλών "ταχυτήτων" …Ο Πέτρος για τους αγράμματους …ο Παύλος για τους μορφωμένους …και κάποιοι άλλοι για τους ανώτερους "γαλαζοαίματους". Ο κανόνας ήταν πολύ απλός. Εβραίοι "οδηγοί" για τους φτωχούς και τους αγράμματους και Έλληνες για τους εκλεκτούς. Πιστεύει κάποιος ότι οι πανίσχυροι φορείς της χριστιανικής εξουσίας λάτρευαν όλα τα γραφικά και ημίτρελα σάψαλα, που κατά καιρούς αγιοποιούσε ο χριστιανισμός; Ότι λάτρευαν τον Άγιο Τίποτε τον Ερημίτη και την Οσία Μηδέν την Κλαίουσα; Ολόκληρη "βιομηχανία" αγιοποιήσεων υπάρχει στο Βατικανό. Ακόμα και σήμερα κάποιοι περιμένουν στη σειρά τους να "αγιοποιηθούν". Κάποιοι "άγιοι", οι οποίοι κάνουν τους "γαλαζοαίματους" να γελούν, αλλά είναι χρήσιμοι για να ελέγχονται οι φτωχοί.
Έχει κανείς υπόψη του τι απόψεις έχουν περί Θείου πανίσχυρες μυστικές αδελφότητες, όπως είναι για παράδειγμα οι Μασόνοι; Τιμωρήθηκαν ποτέ όλοι αυτοί ως αιρετικοί; Τους έπιασε ποτέ καμία Ιερά Εξέταση, για να τους κάψει; Τους αφαιρέθηκαν οι τεράστιες περιουσίες; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί όλα αυτά από τη Ρώμη ξεκινούσαν και στη Ρώμη κατέληγαν. Ακόμα και οι ίδιοι οι Πάπες ανήκουν σε τέτοιες μυστικές αδελφότητες. Οι ίδιοι οι Πάπες δεν πιστεύουν σ' αυτά, τα οποία προτείνουν στους άλλους. Στους άλλους προτείνουν ό,τι συμφέρει τον χριστιανισμό και τη Ρώμη και όχι ό,τι πιστεύουν οι ίδιοι. Είναι προφανές ότι ο χριστιανισμός ήταν για την "πλέμπα" της αυτοκρατορίας. Ήταν η καλύτερη επιλογή για τα συμφέροντα των "γαλαζοαίματων" Ρωμαίων.
Αυτή η "πλέμπα" έκριναν ότι δεν χρειαζόταν να γνωρίζει ή να βλέπει κάτι παραπάνω για τον λατρεμένο Θεό τους τον Αλέξανδρο. Έκαναν και για την περίπτωσή του ό,τι ακριβώς έκαναν και για την υπόλοιπη ελληνική θρησκεία και λατρεία. Πάνε τα σύγχρονα Ελληνόπουλα στα σχολεία και τους λένε οι δάσκαλοι πως "χάθηκαν" για πάντα τα μυστικά των Ελληνικών Μυστηρίων. Δεν θα μάθει ποτέ και κανένας τι ακριβώς γινόταν στα Ελευσίνια Μυστήρια ή στα Καβίρια Μυστήρια. Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό; Πώς χάθηκαν δηλαδή αυτές οι απόρρητες και επί αιώνες υπερπολύτιμες γνώσεις; Αρχιερέας της ελληνικής θρησκείας δεν ήταν ο Αυτοκράτορας της Ρώμης; Ο απόλυτος μύστης, δηλαδή, των Ελληνικών Μυστηρίων; Αυτοκράτορας της Ρώμης και άρα αρχιερέας του δωδεκαθεϊσμού δεν αποφάσισε να μετατρέψει τη Ρώμη σε χριστιανική; Άρα; Τι έγινε ξαφνικά; Ξέχασε αυτά που γνώριζε; Άρχισε να εχθρεύεται αυτά, τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή λάτρευε;
Πώς χάθηκαν δηλαδή οι γνώσεις αυτού του μηχανισμού, ο οποίος βρισκόταν υπό την εξουσία του αυτοκράτορα; Κατέστρεψε ο ίδιος τα "δοχεία" της γνώσης, τα οποία μέχρι τότε τον συντηρούσαν και τον εμφάνιζαν ως εκλεκτό των Θεών; Γιατί; Για λόγους ταπεινότητας; Για να γίνει "ένα" με την αγράμματη και αστοιχείωτη χριστιανική "πλέμπα", την οποία δεν υπολόγιζε καν; Γιατί να καταστρέψει όλα αυτά τα χρήσιμα και σωτήρια για τον ίδιο στοιχεία, εφόσον μπορούσε απλά να τα αποκρύψει; Γιατί να τα καταστρέψει και να μην τα βάλει σε ένα υπόγειο της Ρώμης; Στην πλάτη του θα τα κουβαλούσε; Γιατί να τα καταστρέψει; Για λόγους φανατισμού; Συμφεροντολόγος μπορεί να ήταν, αλλά φανατικός του χριστιανισμού δεν ήταν. Οι υπόλοιποι πανίσχυροι αρχιερείς πώς θα του επέτρεπαν να καταστρέψει τέτοιον τεράστιο πνευματικό πλούτο; Άρα τα απέκρυψε μετά από μια συνεννόηση με τους ανώτατους ιερατικούς παράγοντες της αυτοκρατορίας. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι μη προσβάσιμες στους κοινούς θνητούς πτέρυγες της βιβλιοθήκης του Βατικανού.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το πιο λογικό είναι να μην έχει χαθεί τίποτε. Αποκρύφτηκαν τα πάντα, αλλά δεν χάθηκε τίποτε. Όπως λοιπόν αποκρύφτηκε η γνώση των Ελλήνων, έτσι αποκρύφτηκε και ο Τάφος του "Άριστου" των Ελλήνων. "Όνομα του Ρόδου" δεν υπήρχε μόνον για τη γνώση των Ελλήνων, αλλά και για τον Τάφο του Αλεξάνδρου. Τον Τάφο, που η Ρώμη πάντα έλεγχε απόλυτα. Ακόμα δηλαδή και αν για κάποιους αιώνες ο τάφος του Αλεξάνδρου βρισκόταν στη Νέα Ρώμη ή αλλιώς Κωνσταντινούπολη, μετά τις Σταυροφορίες επέστρεψε στη Ρώμη. Είτε από φόβο, μήπως το υπερπολύτιμο "σκήνωμα" πέσει στα χέρια των βάρβαρων Σελτζούκων Τούρκων, οι οποίοι μπορεί να μην γνώριζαν πώς να χειριστούν το πιο λεπτό θέμα της αυτοκρατορίας, είτε για να "σηματοδοτήσουν" την ανανέωση της παγκόσμιας κυριαρχίας της Ρώμης, το σκήνωμα του Αλεξάνδρου "ξαναμεταφέρθηκε" στη Ρώμη, στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Γιατί είμαστε τόσο βέβαιοι γι' αυτό; Γιατί δεν μπορεί να βρίσκεται κάπου αλλού. Γιατί δεν θα συμφωνούσαν οι ισχυροί αυτού του κόσμου να βρίσκεται κάπου αλλού. Δεν θα συμφωνούσαν οι Γερμανοί να έχουν το σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής Αυτοκρατορίας οι Βρετανοί ή οι Γάλλοι και το ίδιο θα συνέβαινε και για όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς. Για να μην "μαλώνουν" μεταξύ τους τα "γαλαζοαίματα" "παιδιά", ο "Πατέρας" θα παρέμενε υποχρεωτικά στον "οίκο" Του. Η "μητέρα" Ρώμη θα είχε τον δικό της νεκρό και τα "παιδιά" τους δικούς τους. Η Ρώμη θα είχε τον Αλέξανδρο, οι Γερμανοί τον Καρλομάγνο, οι Γάλλοι τον Ναπολέοντα και οι Βρετανοί τον Ερρίκο τον Η’. Τα "παιδιά", τα οποία ήθελαν να διαδεχθούν τον "πατέρα" στο δικό του "παιχνίδι", αλλά για δικό τους λογαριασμό. Η Ρώμη τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού προστατεύει και γι' αυτόν τον λόγο έχει εξουσία ζωής και θανάτου απέναντι στον οποιονδήποτε το απειλεί …όποιος κι αν είναι αυτός.
Εδώ πρέπει να θυμηθούμε κι αυτό, το οποίο λέγαμε στην αρχή για το τι επιπλέον προκύπτει από τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ της περίπτωσης του Αλεξάνδρου και αυτής των Ρομανόφ. Όπως είπαμε, τα συμφέροντα της εξουσίας την υποχρέωναν καί στις δύο περιπτώσεις να διατηρήσει κρυφό τον επικίνδυνο Τάφο. Το πού βρίσκεται όμως αυτός ο μυστικός τάφος για την κάθε περίπτωση εξαρτάται από τη διαφορά που υπάρχει στα αισθήματα της κάθε εξουσίας. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά και από τη διαφορά προκύπτουν επιπλέον συμπεράσματα.
Οι κομμουνιστές Σοβιετικοί δεν είχαν μόνον ζημιά από τον τάφο των Ρομανόφ, αλλά τον μισούσαν κιόλας. Γι' αυτόν τον λόγο όχι μόνον βάστηξαν κρυφό το τάφο, αλλά στην ουσία ατίμασαν τον Τσάρο, παραχώνοντάς τον στις λάσπες της κεντρικής Ρωσίας. Τον "τιμωρούσαν" κιόλας, στερώντας του αυτό, το οποίο εκφράζει η ίδια η λέξη "μνήμα". Οι "γαλαζοαίματοι" Ρωμαίοι είχαν επίσης ζημιά από έναν φανερό Τάφο του Αλεξάνδρου, αλλά —εν αντιθέσει προς τους Σοβιετικούς— όχι απλά δεν τον μισούσαν, αλλά οι ίδιοι τον λάτρευαν. Ναι μεν ήθελαν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους από την απειλή του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να τον "τιμωρήσουν". Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξαν να κάνουν κάτι ενδιάμεσο, το οποίο θα ικανοποιούσε όλες τις πλευρές και θα το γνώριζαν μόνον οι ίδιοι. Εφόσον είχαν τη δύναμη και την εξουσία, θα φρόντιζαν να τον έχουν κοντά τους. Εξουδετερωμένο μεν, αλλά μόνιμα κοντά τους.
Μυστικά θα τον τιμούσαν όπως του άξιζε και δημοσίως θα ισχυρίζονταν ότι δεν γνώριζαν τίποτε γι' αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούσαν ότι εκτελούσαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντι στον Άριστο, γνωρίζοντας όμως ότι του στερούσαν την "επαφή" με αυτούς, τους οποίους ο ίδιος αγαπούσε και ήταν οι απλοί άνθρωποι. Στην πραγματικότητα "απήγαγαν" τον Αλέξανδρο, καθιστώντας τον έναν πραγματικά αιώνιο νεκρό "Όμηρο". Έναν αθάνατο "Οδυσσέα", αποκλεισμένο σε κάποια μυστική και απρόσιτη "Ωγυγία". Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα κατάφερναν και θα έλεγχαν και την πρόσβαση των περίεργων ή των ερευνητών προς αυτόν. Γι' αυτόν τον λόγο από την αρχή επιμένουμε να λέμε ότι τα συμφέροντα της Ρώμης ήταν αυτά, τα οποία άλλαξαν απέναντι στον Αλέξανδρο και όχι τα αισθήματά της. Η Ρώμη ποτέ δεν έπαψε να λατρεύει τον Αλέξανδρο, ακόμα και στα χρόνια του χριστιανικού της φανατισμού, που για τους άλλους επέβαλε τις Ιερές Εξετάσεις.
Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί είπαμε εξ αρχής ότι ο Τάφος του Αλεξάνδρου "φαίνεται" καθαρά με τα "μάτια" του μυαλού; Γελάει η Ρώμη κάθε φορά που κάποια τίμια αλλά αφελής Σουλβατζή μπαίνει στις λάσπες, για ν' ανακαλύψει αυτό, το οποίο η Ρώμη δεν θα επέτρεπε ποτέ να μπει στις λάσπες. Γελάει η Ρώμη με τους αρχαιολόγους, οι οποίοι ψάχνουν ανάμεσα σε χώματα και μπάζα, για ν' ανακαλύψουν το "Άγιο Δισκοπότηρο" της αυτοκρατορίας. Στην καλύτερη περίπτωση πέτρες και ξύλα ενός εγκαταλειμμένου κενοταφίου θα βρουν, εφόσον η ίδια η Ρώμη έχει αρπάξει προ πολλού το θεϊκό περιεχόμενό του.
Αρκεί να καταλάβει κάποιος τη σημασία αυτού του Τάφου για τη Ρώμη και θα καταλάβει πού βρίσκεται. Είναι μαθηματικά βέβαιον ότι ο Τάφος του Αλεξάνδρου βρίσκεται στην "καρδιά" της Ρώμης. Είναι επίσης βέβαιον ότι ακόμα και σήμερα όλοι οι επίδοξοι "Πλανητάρχες" φέρονται στον Αλέξανδρο με τον τρόπο που του αρμόζει. Με τον τρόπο που του φέρονταν οι προηγούμενοι αυτοκράτορες. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι πανίσχυροι ηγέτες αυτού του κόσμου, οι οποίοι επισκέπτονται το Βατικανό, "μυούνται" στα μυστικά της Ρώμης την επόμενη της ανάληψης των εξουσιών τους. Άνθρωποι όπως ο Καρλομάγνος, ο Ερρίκος ο Η’, ο Ναπολέοντας και οι νεώτεροι όπως ο Τσόρτσιλ, ο Ρούσβελτ, ο Κλίντον ή ακόμα και ο μισόχαζος ο Μπους, είμαστε βέβαιοι ότι έχουν προσκυνήσει στον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακόμα και ο Γκορμπατσόφ, όταν το 1991 δήλωνε τη διάλυση της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας, στη Ρώμη πήγε για να το κάνει. Γιατί; Μήπως για να δηλώσει "υποταγή" σ' αυτήν και για να "προσκυνήσει" τον Πατέρα της;
Το να βρίσκεται αυτός το Τάφος μέσα στο ίδιο το Βατικανό, δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενο ούτε από τεχνικής πλευράς. Γνωρίζοντας τις πάγιες χριστιανικές πρακτικές, για να "σβήνονται" ίχνη, είναι εύκολο να το εικάσουμε. Αποτελεί πάγια τακτική των χριστιανών να "κρύβουν" τα σύμβολα των Ελλήνων κάτω από χριστιανικά μνημεία. Σβήνεις ίχνη, δημιουργώντας νέα ίχνη πάνω τους. Περπατάς πάνω σε πατημασιές, για να μην φαίνεται ποιος περπάτησε πρώτος σ' αυτές. Είναι η ίδια τακτική, που στους χώρους, όπου υπήρχαν διάσημοι αρχαιοελληνικοί ναοί, υψώνονταν χριστιανικές εκκλησίες. Μέχρι και στον Παρθενώνα είχαν χτίσει εκκλησία στο όνομα της Παναγίας. Οι χριστιανοί με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον "έκλεβαν" τους λατρευτικούς χώρους των Ελλήνων, αλλά και τους έλεγχαν, ώστε να μην επαναλειτουργήσουν ποτέ.
Αυτήν την πετυχημένη πρακτική πιστεύουμε ότι ακολούθησαν και στην περίπτωση του Αλεξάνδρου. Τον Τάφο του τον "σκέπασαν" με τάφο. Τον πλέον διάσημο Τάφο της ανθρωπότητας τον "σκέπασαν" με τον πλέον διάσημο τάφο του χριστιανισμού. Στην Κρυπτή του Αγίου Πέτρου βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου. Γιατί; Γιατί, εκτός όλων των άλλων, οι "ποντίφικες" και αυτοκράτορες της Ρώμης κοντά σ' αυτόν τον Πατέρα θέλουν να θάβονται και να διατηρούν το μετά θάνατον "προνόμιο" της αθανασίας τους. Οι πρώτοι των "γαλαζοαίματων" θέλουν να θάβονται δίπλα στον Πρώτο "Γαλαζοαίματο". Οι φέροντες την "πορφύρα" θέλουν να θάβονται δίπλα στον "Πορφυρογέννητο". Οι θνητοί αυτοκράτορες θέλουν να θάβονται δίπλα στον Αθάνατο Αυτοκράτορα.
Τώρα, το αν ο Τάφος του Αλεξάνδρου βρίσκεται μπροστά, πίσω η δίπλα από τον υποτιθέμενο τάφο του Πέτρου, αυτό δεν το γνωρίζουμε. Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει καν τάφος του Πέτρου. Πιο πιθανό δηλαδή είναι να μην βρέθηκε ποτέ το πτώμα του ασήμαντου —όταν θανατώθηκε— Πέτρου, παρά να χάθηκε το πτώμα του Θεανθρώπου Αλεξάνδρου. Απλά πράγματα. Πιο πιθανό είναι να μην υπήρξε ποτέ κάτι από τα πιο χρήσιμα "εργαλεία" της Ρώμης, παρά να χάθηκε ο πιο πολύτιμος θησαυρός της, που ήταν η σορός του Αλεξάνδρου.
Την επόμενη φορά, που κάποιος Έλληνας περιηγητής πάει στο Βατικανό και μπει στην Κρύπτη, ας σταθεί λίγο παραπάνω μπροστά σ' αυτήν. Ας κλείσει τα μάτια του …και μπορεί να "δει" καλύτερα μερικά πράγματα. Ας κλείσει τα μάτια του …και ας την "ψηλαφίσει" με το μυαλό του. Ας κλείσει τα μάτια του και ας γίνει ο ίδιος μια "σχεδία" για να δραπετεύσει ο Οδυσσέας από τη μυστική και απομονωμένη Ωγυγία. Μόνον οι Έλληνες μπορούν να φέρουν "πίσω" τον ταλαιπωρημένο Οδυσσέα. Τον Οδυσσέα, ο οποίος νίκησε σε όλους τους πολέμους και δεν μπόρεσε να γυρίσει ακόμα στην πατρίδα του, γιατί τον ερωτεύτηκε η μάγισσα της Ωγυγίας. Η μάγισσα της Ρώμης.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της Θεωρίας του Υδροχόου


Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

46 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284438324261#c2808226348417129201'> September 14, 2010 at 7:25 AM

  Ενδιαφέρουσα άποψη!

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284459684445#c7065390889019506905'> September 14, 2010 at 1:21 PM

  καλο!

   

 3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284466458910#c8708673167141757291'> September 14, 2010 at 3:14 PM

  Aστροπελέκι έχετε γίνει τελευταία κ. Τραϊανέ. Αρχίζω και σας παραδέχομαι κατ' αρχάς ως χρήστη του δικαιώματός σας στην έκφραση και στην καταγγελία. Βέβαια διατηρώ ακόμη κάποιες ενστάσεις στο θέμα των γυναικών. Βασικά με βασανίζουν την περίοδο που διανύουμε δυο σοβαρές απορίες: α) Που είναι οι γυναίκες; και β) Τι θέλουν οι γυναίκες;
  Επι του θέματος όμως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και τώρα η Εκκλησία είναι αγκαλιά με την ανθελληνική εξουσία. Μήπως έχει βοηθήσει στην γέννηση Ελληνόπουλων; Τρία εκατ. υπογραφές για την ταυτότητα και ούτε μία για την προδοσία (εκτός ελαχίστων φωνών). Όσο για την ανεξέλεγκτη περιουσία, ας λάβουμε υπ' όψιν και την σχέση της με το οικονομικό κατεστημένο και όχι μόνο. Ο κάθε "επιχειρηματίας", η κάθε ΜΚΟ, η κάθε πρέσβειρα, η κάθε λέσχη, ο καθένας μπορεί να κάνει δωρεά και να έχει επιτροφή φόρου 40% αν δεν απατώμαι. Αν δηλ. κάνω δωρεά ένα εκατ., και αν είμαι τυχερός και πάρω χαρτί για δέκα, έχω ξεπλύνει ένα σεβαστό ποσό και έχει βγεί κι ενα καλό μεροκάματο για δύο. Απο την τσέπη την δική μας φυσικά. Δεν αμφιβάλλω οτι οι περισσότεροι αντιπρόσωποι της μαζεύουν λεφτά και τα μοιράζουν στους μη έχοντες. Αλλά γιατί να είναι φτωχός ο Έλληνας και οσονούπω πεινασμένος; Για να χειραγωγείται πιο εύκολα.
  Είμαι σίγουρος δε, οτι άν γίνει προσπάθεια εξόντωσης ( ή γίνεται; ) των Ελλήνων, και επιβιώσουν μερικοί αυτόχθονες στο τέλος( δύσκολο, καθ' οτι έχουν κάψει τα βουνά και δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν), κάποιο κομμάτι γης θα τους μοιράσει η εκκλησία για να τραφούν.
  Τέλος πάντων, σήμερα είναι επικίνδυνο να σκέφτεσαι.

  Το ταξίδι που προσφέρατε, συναρπαστικό. Oσο για τις μάχες, κάποιες απο αυτές τις δίνουμε μόνοι. Το γνωρίζετε, έτσι δεν είναι ;

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284470524704#c1691147216909636174'> September 14, 2010 at 4:22 PM

  Ιδέα: Λοιπόν ξέρετε κάτι;;; αυτό μπορεί να γίνει ωραίο μυθιστόρημα του στύλ "Κώδικας Da Vinci"...με τίτλο "ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου", θα πουλήσει τρελά!!!

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284479438015#c2834728467407663321'> September 14, 2010 at 6:50 PM

  Ανεξάρτητα αν αληθεύει ή οχι ο ισχυρισμός σας, η αφήγηση είναι συναρπαστική και σου κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του μεγάλου αυτού κειμένου.

  Παρόλα αυτά πόση αξία έχει σήμερα να προβάλλεται και να μνημονεύεται ένας στρατηλάτης σε έναν πλανήτη που βρίσκεται στα όρια του εξαιτίας των διαδοχικών αυτοκρατοριών και των ιμπεριαλιστικών πολιτικών;

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284481458566#c8391844080241643'> September 14, 2010 at 7:24 PM

  poli endiaferon kimeno tha to proothiso
  euxaristo gia tin enimerosi

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284487972718#c5099629453389813969'> September 14, 2010 at 9:12 PM

  Δεν είναι η πρώτη φορά που μας εντυπωσιάζει ο κος Τραϊανού .
  Το κείμενο αυτό έρχεται να ολοκληρώσει τα όσα έχει αποκαλύψει στα βιβλία του "Νέα τάξη πραγμάτων Ο θρήσκων αυτοκράτωρ" και "Μακεδονικό ζήτημα η συνομωσία των θεών".
  http://www.traianou.gr/books/03.Idroxoos2.html
  http://www.traianou.gr/books/15.Makedoniko.html
  Πιστεύω ότι αυτή η αποκάλυψη του θα τον κάνει γνωστό και στο παγκόσμιο στερέωμα όπως και του αξίζει .
  Συγχαρητήρια και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο που έχετε αναλάβει,μαζί σας.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284548690963#c2922331068691737744'> September 15, 2010 at 2:04 PM

  Χαίρετε
  Συγχαρητήρια κι από 'μένα.

  Την περίπτωση του Αγίου Όρους την έχετε αποκλείσει ;

   

 9. Takis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284567066446#c23953298950553391'> September 15, 2010 at 7:11 PM

  Ξεχνάτε όμως κάτι πολύ σημαντικό:
  "Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο χρόνο.
  Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ χρόνο.
  Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ χρόνο".
  Και εδώ μιλάτε για μία κοροϊδία 2.300 χρόνων πάνω σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων.

   

 10. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284572432787#c4952126947227954244'> September 15, 2010 at 8:40 PM

  Καλησπέρα σε όλους!

  Φίλε ΟΔΥΣΣΕΑ, καλώς σε βρήκαμε και πάλι. Πάντα ήταν επικίνδυνο να σκέφτεσαι. Επικίνδυνο για τους άλλους όμως...

  Φίλε #5
  Αυτό ακριβώς εξηγεί το κείμενο. Ό,τι επειδή σήμερα - αλλά και ανέκαθεν - είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την εξουσία αυτός ο τάφος να είναι προσβάσιμος, για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284578183068#c6891410063180136215'> September 15, 2010 at 10:16 PM

  Το άρθρο το διάβασα στην κυριολεξία μονορούφι
  μεσα απ΄τις γραμμές και την στοιχειοθετημένη
  απάλειψη του αδύνατου οδηγήθηκε μέσω της μεθοδικής σκέψης
  στο "κλειδί κάτω απ΄το χαλάκι"
  Μια ακόμη επιβεβαίωση ότι όλες οι λύσεις είναι τόσο κοντά
  αρκεί να απλώσεις το "χέρι"
  Ευχαριστώ για την μέθοδο που δι-δάχτηκα
  Θέλω από την θέση αυτή να απαντήσω στον Οδυσσέα
  στις ερωτήσεις
  α.που είναι οι γυναίκες;
  β.τι θέλουν οι γυναίκες;
  Οι γυναίκες είναι εκεί που θέλουν οι άντρες
  Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι στον αγώνα
  Οι γυναίκες θέλουν ότι τους επέβαλλαν οι άντρες να θέλουν
  Οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ θέλουν τον κόσμο κόσμημα
  Astillais

   

 12. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284579596682#c6775468072835228086'> September 15, 2010 at 10:39 PM

  Βρε βρε βρε... καλώς την κοπέλα...

  Δυστυχώς καλή μας φίλη, αυτά τα άρθρα θεωρούνται αιρετικά ώστε αποφεύγουν να τα δημοσιεύσουν κάποια έγκυρα sites.

  Καλώς ήρθες και να μας επισκέπτεσαι συχνά. Έχουμε ωραία παρέα εδώ.

  Ρίξε και εδώ μια ματιά:

  ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284583916018#c645833036161334176'> September 15, 2010 at 11:51 PM

  γιατι εμενα κατι μου λεει οτι ο ταφος του αλεξανδρου πρεπει να βρισκετε κατω απο την αγια σοφια στη κωνσταντινουπολη!!! αν δεν απατωμαι πρεπει να ειχαν βρει και ενα πηγαδι μεσα της που οταν ακουστηκε πολυ γρηγορα ξεχαστηκε απο τα ΜΜΕ. Μηπως το πηγαδι ειναι κ η εισοδος για τον ταφο του μεγα αλεξανδρου!!!!

   

 14. ΑΛΑΣΤΟΡΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284588502939#c3746485650863087278'> September 16, 2010 at 1:08 AM

  Καλημερα σε ολους. Πολυ καλο το αρθρο. Παρομοια στοιχεια θα βρειτε και στο κεφαλαιο ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ στο 2ο βιβλιο της κοσμοθεωριας του Τραιανου. Μηπως να παιταξουμε και εμεις κανα παπουτσι Σαν ΕΑΜ Β;

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284646381653#c3944000496478801106'> September 16, 2010 at 5:13 PM

  Μια άλλη, ενδιαφέρουσα άποψη.... και πολύ αληθοφανής.... μου κέντρισε το ενδιαφέρον.... θα σας επισκέπτομαι συχνά.... (και όταν οι γυναίκες αποφασίσουμε να κοινοποιήσουμε τα θέλω μας, οι άντρες θα το αντέξετε; σκέφτηκε κανείς σας ότι έτσι σας προστατεύουμε;)

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284825646788#c3091249979408309464'> September 18, 2010 at 7:00 PM

  αν το σκεπτικο του κυρίου ΤραΪανού είναι σωστό και έχει δόση αλήθειας τότε πολύ καλά έκαναν οι Ρωμαιοι και το εκρυψαν εκεί που το έκρυψαν. είναι πολύ ποιο ασφαλές από το να ήταν στην Ελληνική επικράτεια. Διότι το Βατικανο και η Ρώμη δεν θα πεθάνουν ποτε ενω η Ελλάδα έσβυσε.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1284850631701#c9136961797212361375'> September 19, 2010 at 1:57 AM

  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΩ 
  http://lailapa.blogspot.com/2010/09/blog-post_2239.html

   

 18. " Συκοφάντης "
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1288820916800#c5311444348100179874'> November 3, 2010 at 11:48 PM

  Yπάρχει και το βιβλίο του Steve Berry " The Alexadnria Link" ( Το βιβλίο είναι κατασκοπευτικο-ιστορικό θρίλερ) ο οποίος τοποθετεί τον Μεγαλέξανδρο στο τάφο του Αγίου Μάρκου στην Βενετία. Την όλη ιστορία την στηρίζει στο ότι ξαφνικά έγινε ένα μπέρδεμα στην Αλεξανδρούπολη την τότε εποχή, όπου σχεδόν όταν αγιοποιήθηκε ο Μάρκος χάθηκε η σωρός του Αλεξανδρου και ταυτόχρονα Βενετοι έκλεψαν την σωρο ... του Άγιου Μάρκου για να έχουν και αυτοί , ως υπερδύναμη τότε, έναν άγιο όπως η Ρώμη , η Κωνσταντινούπολη κτλ. Σίγουρα πάλι υποθετικά είναι όλα αυτά , αλλά και εδώ βλέπουμε μια πόλη (Βενετία) να θέλει μια σωρό.. για να στηρίξει θρησκευτικά-πνευματικά-ηθικά την παντοκρατορία της. Μήπως κάτι ήξεραν οι Βενετοί..???

  " Συκοφάντης "

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1289034097595#c4807206893286845899'> November 6, 2010 at 11:01 AM

  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΙΣ.

  ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ¨


  1. ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ? ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ? ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΟΒΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΘΟΥΝ-ΕΞΕΒΡΑΙΣΤΟΥΝ.
  2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ,ΤΩΡΑ, ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ? ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΩΒΑ-ΤΖΕΖΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ


  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1291225277077#c1408548395014840165'> December 1, 2010 at 7:41 PM

  Οι Πελασγοί Έλληνες δεν είχαν Τάφους. Το Ταφικό έθιμο είναι ένα εβραϊκής προέλευσης έθιμο, που επιβλήθηκε στους Έλληνες μετά τον εξιουδαϊσμό τους τον τέταρτο αιώνα. Οι Έλληνες πελασγοί έκαιγαν τους νεκρούς τους, όπως είναι γνωστό από την Ομηρου Ιλιάδα με τον Αχιλλέα. Ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν βρίσκετε πουθενά, γιατί απλούστατα η σορός του κάηκε από τους άνδρες του, σαν Έλλην Πελασγός που ήταν.

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1295299064246#c7138155238620917997'> January 17, 2011 at 11:17 PM

  Το Ταφικό Έθιμο δεν είναι Ιουδαικής προέλευσης . Σταματήστε τις Εθνικές ανοησίες επιτέλους με σύμμαχο την άγνοια .

  Οι Μυκηναίοι δεν είχανε Τάφους ; Οι Αιγύπτιοι δεν είχανε τάφους ;

  Κάποιοι ήταν Δέσμιοι της Γαίας και άλλοι Καιγόντουσαν απο θέμα Φιλοσοφίας/κοσμοθεωρίας και μόνο .

  Σε ολο τον πλανήτη το συναντούμε αυτό...

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301032431915#c4595372533269242868'> March 25, 2011 at 7:53 AM

  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ:ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ
  ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301051365592#c8312164767713176168'> March 25, 2011 at 1:09 PM

  κυριε τραιανου..δεν ξερω γιατι μα ειμαι σιγουρη,αφου το λετε εσεις,πρεπει να ειναι αληθεια!!δεν ξερω γιατι, δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο αυτο ,μα σας εμπηστευομαι πια με 'κλειστα'ματια!!η μερα που το ξανα ανεβασατε,κατι θελετε να μας πει!σημερα ειδαμε ψευτιες ,και ολους τους προδοτες υποκριτες ,με υφος δηθεν πονεμενο,και καποιον μαλακα να μας λεει οτι η σημερινη μερα ...κτλ,πρεπει να επιδειξουμε,κτλ ....παπαριες!ναι η σημερινη μερα πρεπει να μας κανει να τους πηδηξουμε,μια και αυτοι τοσα χρονια το κανουν!αλλα περιμενουμε,οπως εχετε πει,σαν τον κυνηγο, την καταληλη στιγμη !ηδη αυτες τις ημερες η πορτογαλια ειναι "ετοιμη"και στην ελβετια ο κοσμος βγηκε ..!ισως ετσι καταλαβουν πως η κρεμαλα ειναι για ολους και οχι μονο για εμας!ισως ετσι ξανασκεφτουν τα οσα τους εχουν ¨"πασαρει"για τους ελληνες!ισως αρχισουν να πιανουν το κολπο!και εμεις περασουμε στα"πισω"απο την σκηνη ,πανε για παρασταση οι αλλοι και εμεις καθαρισουμε "μεσα"χωρις επεμβαση απο τις δυναμεις που ολα τα βαζουν σε ταξη,ακομα και αν η φατμε στραβοκατουρησε,και ο μαχμουτ τις εσπασε τα ποδια!!γιατι την προσοχη θα την εχουν τραβηξει οι αλλοι!!και τοτε αλοιμονο τους χωρις την βοηθεια απο τους αλητες αφεντικα και προστατες τους!να ειστε καλα ,να μην μας εγκαταληψετε !οσο για την γυναικα που λεει καποιος φιλος παραπανω,να πω σαν γυναικα ,οτι η γυναικα την εχει πατησει ,εχει πεσει θυμα στους πονηρους,εχει χασει τον πραγματικο της ρολο,ειναι ..φεμινιστρια και δεν ξερει οτι αυτη η παγιδα εχει κανει φοβερο κακο στους γιους στους αντρες στον εαυτο της!ευχομαι και αυτη να καταλαβει τον πραγματικο της ρολο να σταματησει την βλακεια που της εδωσαν για γλυφιτσουρι ,να μεγαλωσει και να διδαξει σωστα τα παιδια της,να δωσει παραδειγμα σωστο στην κορη της,με αξιες και αρετες,να μαθει στους γιους της την φυση τους και τον σεβασμο στην γυναικα,την μανα την αδερφη την φιλη γιατι αυτη ειναι που φτιαχνει την κοινωνια,αυτη "βγαζει"την ζωη σαν υπαρξη,και στην συνεχεια σαν συνηδητοποιημενο ανθρωπο!να σταματησει να τρεχει σαν "ιση" με τον αντρα γιατι αυτο σαν φυση δεν γινετε οσο και να προσπαθει,και να αφησει τον ρολο του αντρα στον αντρα,γιατι οσο αυτο δεν το κανει θα αναρωτιεται συνεχως,πως "αφου δεν γενανε,πολαπλασιαζοντε"!η γυναικα θα "βαλει"το μυαλο και ο αντρας την δυναμη,η γυναικα την ηρεμια και ο αντρας θα χρησιμοποιησει την τεστοστερονη του οπως του την εδωσε παραπανω η φυση!καποια στιγμη επιτελους πρεπει η γυναικα να μεγαλωσει σωστα τα παιδια για να φτιαχτει ξανα αυτη η κοινωνια!σημερα ο αντρας ειναι "ντεμι" και η γυναικα "πολυ'απο ολα κυνηγος εργατης μαγκας σεξυ ! η γυναικα θα δουλεψει στο σκουπιδιαρικο και ο "αντρας" μανικιουριστα,κομωτρια μαγειρισα!! δουλευω σε ενα απο τα σωματα σφαλειας,και οταν χρειαστηκε να μεινω νυκτα εξω "τα ειδα ολα",τα παιδια μου ηταν μονα τους στο σπιτι,χωρις φαγητο ,εγω "κοιμηθηκα" δεν κοιμηθηκα δηλαδη σε ενα υπηρεσιακο οχημα,και ενω ημουν απο το μεσημερι στις δυο βαρδια εφυγα την αλλη μερα στις δυο,ενω ολη νυχτα ημουν μουσκεμα απο τις αρβυλες μεχρι το κοκαλο και τελικα μια και δεν κατουραγα και ορθια με ενα φοβερο λειτουργικο προβλημα!θα πεις να μην πας εκει! οχι θα πω οτι και η γυναικα εκει μπορει να δουλεψει αλλα σε στγκεκριμενα πραγματα και με μια καλη διαθεση για την φυση της!δυστηχως μερικα πραγματα ημαστε αναγκασμενοι να τα δεχτουμε οπως το οτι υπαρχει βιοποριστικο προβλημα και πρεπει και οι δυο να δουλευουν ,αλλα να μην ξεχναει ο καθενας απο μερους του τον ρολο !και παλι σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια που μας δινετε και τον πολιτιμο χρονο σας που δινετε για εμας!!και εγω να ευχηθω σε ολους μας καλη λευτερια ..απο καθε τι που μας εχει φερει σε αυτην την κατασταση..και επειδη ολα εχουν σχεση μεταξυ τους πρεπει να αλαξουμε οσα"δεδομενα"μας εχουν περασει τα τελευταια χρονια στον σκληρο δισκο μας!!

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301056227961#c7852946418974267170'> March 25, 2011 at 2:30 PM

  Μία ερώτηση κύριε Τραϊανού...

  Το "Τραϊανού" είναι πραγματικό επώνυμο ή ψευδώνυμο;

  Ευχαριστώ!

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301076397848#c329313675124482289'> March 25, 2011 at 8:06 PM

  Πραγματικό είναι το όνομα, τον κύριο Τραϊανού τον παρακολούθησα στην παρουσίαση του βιβλίου του /η μαύρη βίβλος των Ελληνικών τραπεζών/ από τότε διαβάζω όλα τα κείμενα του.
  Σοβαρός και ευθύς αποκαλυπτικός η αίθουσα αφού είχε αναστατωθεί με τις αρλούμπες των περισσότερων παραβρισκόμενων-κοινώς μαϊντανών που από ότι φαινόταν δεν γνώριζαν τι ακριβώς έλεγε το βιβλίο ήρθε η σειρά του να μιλήσει ….
  Τότε ξαφνικά ενώ ήταν όλα τα κανάλια εκεί , σβήσανε όλες οι κάμερες είχε περίπου δέκα, απόλυτη σιωπή επικράτησε στην αίθουσα και τα όσα είπε μας σόκαραν όλους .
  Δεν μίλησε πολύ από ότι θυμάμαι δέκα λεπτά αλλά ότι είπε ήταν περιεκτικό και ενέπνεε μια σοβαρότητα άλλης εποχής που δεν την βρίσκεις σήμερα.

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301086003945#c4946707254870983146'> March 25, 2011 at 10:46 PM

  Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

  World Almanac, 1933 (page 419) - 15.3 million
  World Almanac, 1938 (page 510) - 15.75 million
  World Almanac, 1947 (page 748) - 15.7 million
  World Almanac, 1949 (page 289) - 15.7 million

  Σ.Σ:Μα δεν πέθαναν 6.000.000 Εβραίοι απο το Ολοκαύτωμα των Ναζί;

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301088574610#c9127374318266695819'> March 25, 2011 at 11:29 PM

  Παρακαλώ πολύ μπείτε σε αυτό το σαϊτ και ψηφίστε για την Μακεδονία μας.
  ΟΙ Σκοπιανοί κερδίζουν. Μας κερδίζουν διότι έχουν επιμονή, ενώ εμείς αδιαφορούμε.

  Μπειτε εδώ και ψηφίστε και ενημερώστε όσους ξέρετε να κάνουν το ίδιο

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

  http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301088884428#c3290443081995910034'> March 25, 2011 at 11:34 PM

  ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;
  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
  ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ
  ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ !
  ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ;
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ
  ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ;
  ΠΟΙΟΙ ΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΝΤ ΝΟΞ ;

   

 29. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301118933985#c1303332519720241536'> March 26, 2011 at 7:55 AM

  Γεια σας κ. Τραΐανού θέλω να ρωτήσω σχετικά με την θεωρεία που εσείς ονομάσατε "Υδροχοϊσμός".
  Λοιπόν ξαναδιαβάζοντας κάποιο παλιό άρθρο σας βρήκα μια περιγραφή για τους παραγωγούς κεφαλαιοκράτες "τοξότες", τους αστούς "ιχνηλάτες" και τους εργάτες "περιπατητές" και πως αυτοί πρέπει δίκαια να μοιραστούν την λεία της απόδοσης της εργασίας τους ανάλογα με το έργο τους και όχι τον ρόλο τους. Συμφωνώ, επίσης ότι οι αστοί και ειδικά οι διάφορες εξειδικεύσεις, επιστήμονες, τεχνικοί, καλλιτέχνες, έμποροι κλπ. έχουν τη μέγιστη δυνατότητα "εκβιασμού" τόσο των παραγωγών όσο και των εργατών λόγο της ειδικής θέσης τους. Σαφώς δεν είναι επιθυμητό να εκλείψουν αυτές οι δραστηριότητες. Τα ερωτήματά μου είναι:
  Α) Ποιο θα είναι το κίνητρο ενός αστού για βέλτιστο έργο αν απλά λαμβάνει τον ίδιο μισθό ανεξαρτήτως της ποιότητας του πνευματικού έστω "προϊόντος" της εργασίας του;

  Και να δεχτώ ότι σαν άλλος Αχιλλεύς ή Οδυσσέας ή Ολυμπιονίκης ο κάθε κεφαλαιοκράτης, αστός και εργάτης συμμετέχουν στον κοινό αγώνα και συμφωνούν στην ίση υλική μοιρασιά με μόνη την αναγνώριση της δόξας της δάφνης. Αυτό φτάνει; Ακούγετε τόσο ιδεαλιστικό σήμερα που είναι άξιο συζήτησης αν μπορεί να είναι φυσικό για τον άνθρωπο ή απαιτείται θεϊκή σχεδόν επέμβαση για εξύψωση του ανθρώπου σε ένα τέτοιο επίπεδο αυτάρκειας-αυτογνωσίας.

  Β) Αναφέρεται κάπου ότι τα "μοναδικά" έργα ενός Νταλί π.χ. δεν είναι προϊόν με την κανονική έννοια και δεν σε κάνει πλούσιο. Απλά είναι προϊόν για μεγιστάνες. Συμφωνώ. Όμως διερωτώμαι, πως είναι δυνατόν η ύπαρξη μεγιστάνων σε έναν κόσμο όπου όλοι πληρώνονται ίσα με την αξία των εργατοωρών τους; Δεν υπάρχει κάποιος καλός ρόλος, λόγος για την ύπαρξη μεγιστάνων;
  Σε μια τέτοια κοινωνία (χρηματοωρών) η μέγιστη δυνατή διαφορά που θα μπορούσε να επιτευχθεί είναι η στατιστική διακύμανση από την συσσώρευση περισσότερων εργατοωρών σε κάποια οικογένεια ή ομάδα που θα κατέληγε σε κάποια άτομα. Φυσιολογικά αυτό όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη σημερινή ανισοκατανομή. Να γίνω πιο σαφής. Ας πούμε ότι κληρονόμησες καμιά δεκαριά θείους, θείες, παππούδες, συγγενείς. Και πάλι αν πρέπει να εργαστείς στο κεφάλαιο (εργοστάσιο) για να λάβεις μισθό δεν έχει σημασία. Στο κάτω κάτω όσα εργοστάσια και να έχεις το πολύ πολύ να εργάζεσαι 24 ώρες την μέρα 7 μέρες τη βδομάδα. Τέλος αν λάβεις πολλά προϊόντα κληρονομιά αυτά είναι εφήμερα και κάποτε αν όχι στην γενιά αλλά στους απογόνους θα τελειώσουν.

  Μένουν όμως ακόμη μερικές ειδικές περιπτώσεις. Π.χ. Να αποκτήσεις τόση δόξα που οι συνάνθρωποι να σου χαρίζουν προϊόντα της εργασίας τους. (Αυτό υποθέτω ακούγετε ως δίκαιο στα πλαίσια του Υδροχόου αλλά και της φυσικής τάξης;) Και στην συνέχεια να μπορέσεις να μεταβιβάσεις αυτή την δόξα και στους απογόνους-διαδόχους σου. Μήπως και η περίπτωση των γαλαζοαίματων που ίσως κατάγονται από τον Ω Μέγα Αλέξανδρο δεν είναι παρόμοια; Αυτοί βέβαια- οι γαλαζοαίματοι- έχουν κεφαλαιοποιήσει με την μη υδροχοϊκή έννοια την "δόξα" τους. Ποια δικλείδα όμως εξασφαλίζει ότι δεν θα πετύχαιναν κάτι παρόμοιο και σε μια "υδροχοϊκή" κοινωνία;

  κ. Τραϊανού, Θα χαρώ να λάβω κάποια σχόλια ή απαντήσεις στα ερωτήματα από εσάς ή τους συνεργάτες σας. Ευχαριστώ.
  Χαιρετώ.
  Ευάγγελος.

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301128123180#c7234725799110874272'> March 26, 2011 at 10:28 AM

  @29
  Αρχικά δεν είμαι συνερεγάτης του Τραϊανού Βαγγέλη, αλλά ως προς το Α ερώτημα σου η απάντηση είναι απλή. Χρόνια χρόνων σπουδάζουμε όχι για να κατακτήσουμε τον κόσμο κ να γίνουμε πλούσιοι αλλά για να μορφωθούμε! Στο ερώτημα σου θα απαντήσω με ένα παράδειγμα, αυτό του γιατρού...έστω ότι ένα είναι άρρωστος και έχουμε τον λαμπρό γιατρό - επιστήμων Χ οποίος τον επισκέπτεται κ διαγνώσκει κρυολόγημα και χορηγεί αντιβίωση ΠΡΕΠΕΙ αυτό ο λαμπρός επιστήμων να λαμβάνει το ίδιο ποσό για αμοιβή αν η διάγνωση του (και η πάθηση του αρρώστου φυσικά) είναι τέτοια με την οποία του "σώζει την ζωή". Απλό??? Είναι! Ο γιατρός και στις 2 περιπτώσεις θα πληρωθεί για την υπηρεσία του η οποία είναι η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ! Τι και αν στην δεύτερη περίπτωση τον γλυτώνει απο του Χάρου τα δόντια...
  Σχετικά με το Β αν και δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο παράδειγμα, νομίζω πως η λύση είναι απλή...Οι κεφαλαιοκράτες (είτε αυτοί που έχουν την γή προς εκμετάλευση είτε οι εργοστασιάρχες) είναι σε κάθε περίπτωση μεγιστάνες! Διότι δεν θα έχουν απλά πλούτο αλλά θα έχουν και κεφάλαιο. Κάθε εργάτης θα είναι σίγουρα "πλούσιος" αλλά δεν είναι πάντα (σε ευρεία έννοια) και κεφαλαιοκράτης άρα και μεγιστάνας!
  Πχ. τα ασφαληστικά μας ταμεία έχουν πρόβλημα για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν πολύ πλούτο αλλά όχι κεφάλαιο. Δηλαδή έχουν συσσωρευμένα έσοδα απο εισφορές αλλά αν δεν τα αξιοποιήσουν σε "γη" ώστε να αποφέρουν σταθερή απόδοση σε ορισμένο διάστημα (πλούτο) κάποια στιγμή θα σταματήσουν να δίνουν συντάξεις γιατί θα σταματήσει ο πλούτος τους. Και είναι φυσικό καθώς τα έσοδα τους αυτή την στιγμή είναι άρρικτα συνδεδεμένα (αντιστρόφως ανάλογο) με το ποσοστό της ανεργίας δηλαδή, μικρό ποσοστό ανεργείας=>μεγάλα έσοδα απο εισφορές / μεγάλο ποσοστό ανεργείας=>λιγότερα έσοδα απο εισφορές

  Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα... είναι σωστοί προβληματισμοί αλλά έχει προσπεράσει κάποια σημεία...αρχικά δεν θα υπάρχει λόγος να εργάζεσαι παραπάνω απο το 8 ωρο (αν θα υπάρχει ακόμα γτ μπορεί να είναι και 6ωρο).
  Δεν θα υπάρχει λόγος γιατί το ποσό που θα λαμβάνεις γιατί θα είναι αρκετό για να ζήσεις "πλούσια". Βλέπεις δεν θα χρειάζεται να πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα (τις μάρκες πχ. sony, D&G, FERRE etc.) συνεπώς οι τιμές τους δεν θα είναι απλησίαστες. Με λίγα λόγια ο εργάτης που θα δουλεύει σε ένα εργοστάσιο που θα παράγει αυτοκίνητα Porsche θα είναι και υποψήφιος αγοραστής! Εδώ είναι το κλείδί της ιστορίας!!! Θα δανειστώ ένα παράδειγμα του Τραϊανού...ένα μπλουζάκι D&G στην τιμή αγοράς του περιλαμβάνει...
  -Το κόστος κατασκευής
  -Το κόστος μεταφοράς απο Κίνα σε Αμερική
  -Το κόστος της διαφήμησης σε prime time σε κανάλι μεγάλο
  -Το κόστος του μοντέλου που το διαφημίζει
  -Το κόστος του κομμωτή που χτένησε το μοντέλο για την διαφήμιση
  -Την ετικέτα που φέρει το όνομα της μάρκας το οποίο προσθέτει κάτι τις στα παραπάνω.
  Επίσης δεν θα έχεις λόγο να θελήσεις κάτι παραπάνω γιατί θα μπορείς να τα έχεις όλα και όλοι θα έχουν τα ίδια με εσένα. Βλέπεις το "Αμερικάνικο όνειρο" είναι αυτό που περιγράφεις σαν απορία και είναι αυτό το οποίο "σκότωσε" 'ολη την υφήλιο. Το Αμερικάνικο όνειρο βασίζεται στον ρατσισμό και την διαμάχη που υπάρχει. Ένα παράδειγμα του παραπάνω θα βρείς στο -Οι Δέκα Πληγές του Φαραώ χτύπησαν τις ΗΠΑ-.

  Εύχομαι να είμαι και εγώ σωστός στα παραπάνω κ εύχομαι να σε κάλυψα.

   

 31. andreas
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301158762917#c849082203205890685'> March 26, 2011 at 6:59 PM

  Εξαιρετικά εμπνευσμένη και διεξοδική ανάλυση. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια κ. Τραϊανού. Οι πλείστοι των σχολιαστών επίσης είναι καλοί ηνίοχοι και συνδιαμορφώνουν ένα κυριολεκτικά φωτεινό χώρο στο διαδίκτυο. Εύχομαι να αποτελέσει αυτός ο χώρος στο άμεσο μέλλον μια σημαντική αφετηρία συντονισμού της δράσης του φωτός εναντίον του σκότους

   

 32. Ευάγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1301199256899#c3849803247676325677'> March 27, 2011 at 7:14 AM

  @30
  Προς ανώνυμο 30, ευχαριστώ που έλαβες τον κόπο να απαντήσεις. Απευθύνω λοιπόν επιπλέον τα παρακάτω ερωτήματα και αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να είμαι πιο σαφής και σύντομος.

  Κ. Τραϊανού,
  Ξαναδιαβάζοντας τις απόψεις σας για τον υδροχοϊσμό έχω τις εξής απορίες.

  Λέτε ότι για τον υδροχοϊσμό : "Στον οικονομικό χώρο υπάρχουν ως παράγοντες μόνον κεφαλαιοκράτες κάτοχοι υλικού κεφαλαίου και απλοί εργαζόμενοι."
  Επίσης σωστά διευκρινίζεται:

  "Ο υδροχοϊσμός, δηλαδή, δεν κρίνει σαν άχρηστες ή ανεπιθύμητες τις γνώσεις και τις υπηρεσίες των επιστημόνων, των εμπόρων, ακόμα και των πολιτικών, ώστε να τις εξαλείψει. Ο υδροχοϊσμός αμφισβητεί το δικαίωμά όλων αυτών να κεφαλαιοποιούν τη γνώση τους όταν προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες. Αμφισβητεί το δικαίωμα σε μη-κεφαλαιοκράτες να κεφαλαιοποιούν τη γνώση τους και να μετατρέπονται σε κεφαλαιοκράτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλοί εργαζόμενοι."

  Ερωτήματα:

  Α) Όμως όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται το ίδιο ή θα υπάρχει μια διαβάθμιση; Οι κεφαλαιοκράτες θα κερδίζουν ανάλογα με το κεφάλαιο που διαθέτουν ή όλοι το ίδιο; Τι θα καθορίζει τον μισθό;

  Β) Αν υποθέσουμε ότι όντως και οι γιατροί, επιστήμονες, έμποροι κλπ. πληρώνονται ως εργάτες. Θα μπορούν οι εργάτες να γίνουν κεφαλαιοκράτες και το αντίστροφο; Ή οι κεφαλαιοκράτες και εργαζόμενοι θα είναι δυο στεγανές τάξεις-κάστες;

  Γ) Ο φεουδαλισμός δεν ήταν μια κοινωνία μόνο κεφαλαιοκρατών και εργατών;

  Ευχαριστώ, χαιρετώ.
  Βαγγέλης

   

 33. Aspasia
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1303833676238#c8243820746918827805'> April 26, 2011 at 7:01 PM

  Τι θα μπορουσε κανεις να προσθέσει στο παραπάνω κείμενο ? Θαυμάζω, άσχετα με οτιδήποτε άλλο, τον τρόπο σκέπτεσθαι του συγγραφέα. ¨Ομως μου δείνει την δυνατότητα να σκεφτώ, καλλίτερα να παραλληλήσω , πως δεν απέχει και πολύ μακριά μια άποψη που κυκλοφορεί, σχετικά με τον τελευταίο Πάπα της Ρώμης, που λέγεται πως είναι ο σημερινός Βενέδικτος !!! και ο επόμενος ..................................... περισσότερα ίσως μιαν άλλη φορά.

   

 34. Aspasia
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1303833933151#c6597724845694467455'> April 26, 2011 at 7:05 PM

  Αγαπητέ Κε Τραιανέ, θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως εάν δεν έχετε αντίρρηση, θα αναρτω, όπως το παρον, ως έχει και στον δικό μου ιστότοπο, Κάποια εννοώ απο τα άρθρα σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
  http://human-philosophie.blogspot.com/

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1305123584069#c582508611861211200'> May 11, 2011 at 5:19 PM

  κατα καιρους εχετε πει οτι οι χριστιανοι κατεχουν το μεγαλυτερο μερος της γνωσης του Θεου σε σχεση με τις υπολοιπες θρησκειες. και οτι οι μυστικες αδελφοτητες το συνολο αλλα λογω του μακρου χρονου αποκτησης της γνωσης απο τα μελη τους η γνωση αυτη καθίσταται βαριδι .θελω να μου εξηγησετε πως μεσω τελετων -επικλησεων -σεξουαλικων οργιων κλπ. καποιοι(εννοω τα μέλη τετοιων αδελφοτητων) αποκτουν θεολογικες γνωσεις περισσότερες από τους χριστιανους Πατερες και Αγιους ?

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1311064652220#c8036444580852433917'> July 19, 2011 at 11:37 AM

  Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1330553644361#c376332516349967178'> March 1, 2012 at 12:14 AM

  η λεξη ΄΄τρομερο΄΄ ωχρια, μπροστα στην δομη, και τα επιχειρηματα αυτου, οπως και ολων των αλλων που εχω διαβασει ως τωρα, αρθρου. με αποκορυφωμα το εξαιρετικο βιβλιο ΄΄καρτελ΄΄. ομολογω οτι σε καποιες φασεις των αρθρων χανομαι και περιμενω την μαγικη φραση-καταλαβε ο αναγνωστης?-. κυριε τραιανε σας ευχαριστουμε για την γνωση, τον τροπο σκεψης, αλλα και την ελπιδα που μας δινετε, χωρις ψεμματα,και φανφαρισμους,αλλα με ξεκαθαρες αποψεις, καιεπιχειρηματα που μονο να βοηθησουν μπορουν.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1330897122589#c186312467006373691'> March 4, 2012 at 11:38 PM

  Τη θεωρια τη βρισκω ιδιεταιρα ενδιαφερουσα αν και αναποδεικτη (κα θ οτι ΕΑΝ ισχυουσα προστατευεται απο τις μεγιστες εξουσιες του κοσμου).
  Θα ειχε ενδιαφερον ποια θα ηταν η αντιδραση του Βατικανου εαν αυτη η θεωρια γραφοταν σαν μυθιστορημα και γυριζοταν σαν εργο (π.χ. Dan Brown- Illuminati).
  Οσο για τον πληθυσμο των εβραιων που διαβασα σε ενα σχολιο ισως να ειχε ενδιεφερον αυτο το αρθρο
  http://mnimi-olokautomatos.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

  Κυριε Τραιανε συγχαρητηρια για τα αρθρα που γραφετε. Εστω και αν κανενας δεν δυναται να εχει το αλαθητο, αποτελουν ενα ασυνηθιστα ισχυρο εναυσμα για τον λογικα σκεφτομενο ανθρωπο να αναζητησει την αληθεια και απο αλλα πρισματα

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1341412004217#c1810820417376466322'> July 4, 2012 at 5:26 PM

  Ενδιαφέρουσα άποψη. Η λογική του να πηγαίνεις στην αντίθετη κατεύθυνση από όπου σε στέλνει το "σύστημα" βάζοντας την σκέψη σου ότι είναι η πεπατημένη του ο αποπροσανατολισμός των μαζών, σίγουρα βρίσκεσαι σε μονοπάτια "αιρετικά" ... Βλέπω ότι το άρθρο έχει γραφτεί το 2010 οπότε και το "Μακεδονικό" υφίσταται. Το ερώτημά που μου έρχεται στη σκέψη, λαμβάνοντας υπόψιν την εκδοχή σας αυτή έιναι, κατά πόσο οι Αλβανοί που κόπτονται στο να ονομάζονται "Μακεδόνες" έχουν λάβει από την (Αγία)Ρώμη το πράσινο φως για την διεκδίκηση αυτή καθώς και για την "αγιοποίησή" του (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=140973)


  Κατερίνα

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1342699495049#c401994193867704885'> July 19, 2012 at 3:04 PM

  Σαν άποψη, καλή και τεκμηριωμένη...Οι ταξιδιώτες των αστρικών πλάνων όμως, θα πούν κάτι τελείως διαφορετικό. Θα συμφωνήσουμε στο πρώτο μέρος της ανάλυσής σας. Φυσικά και ο τάφος είναι σε προφανές σημείο...Και αν όχι ο τάφος, αλλά η σωρός...Δυο φίλοι του φρόντισαν την μεταφορά, χωρίς κανένας να το μάθει! Η μόνη που ήξερε, ήταν η Κλεοπάτρα (όχι του Αντώνιου!...)Ο βασιλιάς Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει!

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1344415285012#c2441284354426982502'> August 8, 2012 at 11:41 AM

  ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΕΥΕΙ!
  Ο καιρός γαρ εγγύς.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1362164125863#c3216252099295288896'> March 1, 2013 at 8:55 PM

  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας, ομολογώ - απο τα ελάχιστα που γνωρίζω - πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή. Η ανατροπή της παγκόσμιας πραγματικότητας δεν πρόκειται να ανατραπεί απο κανένα κίνημα ή "αυθόρμητη" αντίδραση λαών. Η κατάλυση της παγκόσμιας εξουσίας θα γίνει απο τους εαυτούς τους, καθώς θα κλείσουν τον χρόνο τους, ή λόγω κάποιας ανώτερης βίας όπου ούτε η ίδιοι δεν θα είναι ικανή να ανταπεξέλθουν.
  Σας ευχαριστώ πολύ,επειδή θα ήθελα να είχα πάντα μια τέτοια επιπρόσθετη εκδοχή στο μυαλό που αφορά τον Αλεξανδρό μας.

   

 43. alkinoos vlassis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1379881494120#c8272244004549138511'> September 22, 2013 at 11:24 PM

  Γνωρίζοντας το παρελθόν του Βατικανού και τις σχέσεις του με τη πολιτική,τις επιστήμες, την οικονομία & μαύρο χρήμα, με πάσης φύσεως εξουσία,αλλά και με πολέμους μπορώ να πω.Πολύ πιθανόν.

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1407885857828#c2717959407064968526'> August 13, 2014 at 2:24 AM

  Αντε να δουμε τι θα βγει και απο τον τεραστιο ταφο της Αμφιπολης που μας ζαλισαν τα καναλια σημερα.........................

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1413543132830#c1161017944195871950'> October 17, 2014 at 1:52 PM

  4 χρονια μετα και επιβεβαιωνεσται πληρως!!!!http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/85474/amfipoli-ena-panakrivo-uliko-sto-psifidoto-uparxei-kai-sto-theo-ammon-ra/

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_13.html?showComment=1483280973931#c1183391742975868870'> January 1, 2017 at 4:29 PM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 36..
  Εν ετη 2017,πλεον ,και μετα απο μελετη του ΥΔΡΟΧΟΟΥ..-ξανακαταληγουμε πως ,
  Στην ελλαδα,και συγκεκριμενα ο "ταφος"-ναος-ειναι του υιου του,και ναι το περιεχομενο του,θα βοηθησει στην ανοικοδομηση ,της κατεστραμενης Ελλαδας!
  Σημερα ξαναδιαβαζοντας -δεν ξερω ποσες φορες εχω ξαναδιαβασει το συγκεκριμενο-καταλαβαινω γιατι υπαρχει αναρτημενο -ενω θα μπορουσαμε να πουμε πως ειναι "αντιθετο" με το αρθρο -το σχολιο (36).
  Γιατι καπου ηταν "κοντα¨" παροτι εδιχνε μακρυα απο την θεωρια,του ταφου! μαλλον απο την ΕΝΔΕΙΞΗ του ταφου!
  Σημερα ενα ακομα ντοκυμαντερ,επιβεβαιωνει ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΣ..
  και κλεινοντας το ντοκυμαντερ,ρωτα "ποιος μπορει να μας πει τι ακριβως εχει συμβει"...
  ΕΜΕΙΣ ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!
  η μηπως κοροιδευοντε μεταξυ τους?? γιατι εαν πληκτρολογησεις στον google "που βρισκεται ο ταφος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" η απαντηση ερχεται στην πρωτη κιολας γραμμη!..
  ΦΟΒΕΡΟ!!..ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!
  ΠΟΣΟ ΔΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!
  ΠΟΣΟ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ!!!!!!!!
  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας