Ο Ραγκούσης είναι ένα πρόσωπο "μυστήριο" στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ένα πρόσωπο, το οποίο εξακολουθεί και παραμένει σχετικά άγνωστο, αν αναλογιστεί κάποιος την άκρως θεαματική "τροχιά" που ήδη έχει διανύσει στο πολιτικό μας στερέωμα. Ένας πραγματικά "πετυχημένος" άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς και για ποιον ακριβώς λόγο "πέτυχε". Ένας πραγματικά "προβεβλημένος" άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει για τι ακριβώς "προβλήθηκε". Ένας "αλεξιπτωτιστής" της δημόσιας ζωής. Δεν γνωρίζουμε αν πρόλαβε να βγάλει τις σαγιονάρες του και να λύσει τη μαγειρική ποδιά του πριν αναλάβει τον κορυφαίο ρόλο του στην πολιτική μας σκηνή. Τόση ήταν η βιασύνη του Giorgo να τον αναδείξει.
Ήδη συνδέεται με ένα "μεγάλο" σχέδιο του giorgikou ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι το Σχέδιο Καλλικράτης. Το να σχεδιάσεις εξ’ αρχής το αυτοδιοικητικό σύστημα μιας ολόκληρης χώρας απαιτεί τουλάχιστον μια τεράστια γνώση και βέβαια μια ανάλογη πολιτισμική παιδεία. Απαιτεί ένα τεράστιο μείγμα γνώσεων οικονομίας, ιστορίας, πολιτικής, χωροταξίας, αλλά και διοίκησης. Θα περίμενε κάποιος μια τέτοια κολοσσιαία αλλαγή να αποτελεί προϊόν μελέτης επιτροπών σοφών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Τέτοιο έργο δεν μπορεί να έχει τη μορφή ενός κοινού νομοθετήματος ενός απλού υπουργού και μάλιστα χωρίς να έχει αναπτυχθεί ένας κοινωνικός και επιστημονικός διάλογος …Χωρίς να εντοπιστούν όλα τα προβλήματα και οι τυχών κίνδυνοι, που μπορούν να ελλοχεύουν από την εφαρμογή του. Και όμως… ένα τέτοιο τιτάνιο έργο το εμφάνισε ο υπερυπουργός Ραγκούσης λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος το είχε έτοιμο. Το είχε δουλεμένο πολύ πριν αναλάβει την εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς τους χειμώνες, που δεν είχε δουλειά το ταχυφαγείο στην Πάρο, αυτός καθόταν και "δούλευε" το Σχέδιο Καλλικράτης. Να υποθέσουμε ότι στις εποχές αυτές, που δεν υπήρχε μεγάλη ανάγκη για τηγανιτές πατάτες, αυτός το "δούλευε". Να υποθέσουμε ότι θα κατέπληξε την Πάρο με το πάθος του. Είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες αυτού του "εφευρήματος", που είμαστε σίγουροι ότι θα έσβηνε τις ψησταριές και δεν θα πήγαινε σπίτι του. Θα καθόταν μέσα στο μαγαζί να μελετήσει πολιτική ιστορία και χωροταξία. Πολλές φορές θα ήταν τόσο "απορροφημένος", που δεν θα μας φαινόταν παράξενο αν τύλιγε και κανένα μπιφτέκι με σελίδες από το μελλοντικό νομοσχέδιο Καλλικράτης.
Τώρα εμφανίζεται και πάλι ο ίδιος Υπεράνθρωπος Ραγκούσης να θέλει να "ρυθμίσει" και την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία. Αυτός είναι υποτίθεται ο εμπνευστής του νέου εκλογικού νόμου ρωμαϊκής φιλοσοφίας. Γιατί; Γιατί ο "καίσαρας" θ' αποφασίζει για την επιλογή των βουλευτών και ο κομματικός "όχλος" απλά θα υπερψηφίζει τις αποφάσεις του "φωτισμένου" τιμονιέρη. Ο ίδιος άνθρωπος, που έδωσε δικαίωμα "βοής" σε Πακιστανούς μετανάστες, θα μετατρέψει σε "βόες" και τους υπόλοιπους πολίτες. Αντί να "ελληνοποιήσει" τους Πακιστανούς θα "πακιστανοποιήσει" τους Έλληνες. Μιλάμε για "μορφή", που θα γράψει ιστορία στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου.
Για όλους αυτούς τους λόγους μπαίνουμε στον πειρασμό να εξετάσουμε σε μεγαλύτερο "βάθος" το ποιόν του. Να δούμε τέλος πάντων το μπακράουντ του ανθρώπου εκείνου, που —έστω και τυπικά— "επωμίζεται" το βάρος αυτών των επαναστατικών καινοτομιών. Να δούμε ποιος είναι αυτός, ο οποίος θα "πακιστανοποιήσει" την Ελλάδα και τη δημοκρατία της. Εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοι σαν αυτούς, οι οποίοι θέλουν τον "τίποτε" Ραγκούση" να έχει επιλεγεί από τον ανασφαλή Giorgo ακριβώς επειδή είναι ένα "τίποτε". Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ψάξουμε τα "προσόντα" του, για να δούμε την ποιότητα του ανδρός. Ένας ακόμα λόγος, που μας υποχρεώνει ν' αναζητήσουμε το βιογραφικό του, είναι και το γεγονός ότι ο Ραγκούσης —εκτός όλων των άλλων— παριστάνει και τον "θεματοφύλακα" της αξιοκρατίας στην Ελλάδα.
Μαζί με τον στην κυριολεξία αγράμματο κοινωνιολόγο Giorgo έχουν αναλάβει να προστατεύσουν την αξιοκρατία στην Ελλάδα. Οι "εμπνευσμένοι" της "συμμετοχικής δημοκρατίας", οι "ειλικρινείς" του "…χρήματα υπάρχουν" ανέλαβαν σαν "άξιοι" και την "αξιοκρατία" στην Ελλάδα. Ως υπουργός εσωτερικών έχει δώσει παντού τις διαβεβαιώσεις του ότι …αυτά που ήξεραν οι διεφθαρμένοι κομματάνθρωποι "τελείωσαν" …Από σήμερα και πέρα η Ελλάδα ανήκει στη ραγκουσοεποχή της αξιοκρατίας …Όλοι "ίσοι" απέναντι στον νόμο χωρίς καμία εξαίρεση …Όλοι τις ίδιες "ευκαιρίες" χωρίς καμία εξαίρεση. "Εγγυητής" ο Ραγκούσης. Ο "άξιος" Ραγκούσης, που δεν ανέχεται τα κομματικά "ραβασάκια".
Ψάχνουμε στο "ίντερνετ" και βρίσκουμε το βιογραφικό του. Το επίσημο βιογραφικό του, όπως το έχει δώσει ο ίδιος. Μακροσκοπικά να το εξετάσει κάποιος, αυτό το βιογραφικό κάπου δεν θα τον ικανοποιήσει. Κάπου θα του φανεί "ολιγοβαρές". Υπάρχουν ταμίες σε ΚΤΕΛ, οι οποίοι έχουν καλύτερο βιογραφικό από τον οικονομολόγο "επιστήμονα" Ραγκούση. Τον υπερυπουργό Ραγκούση. Εμείς όμως δεν θα περιοριστούμε στη μακροσκοπική εξέταση. Εμάς μας αρέσει να βλέπουμε "πίσω" από τα γράμματα. Να κάνουμε συνδυασμούς και να βγάζουμε στην επιφάνεια τις "κρυφές" εικόνες. Αυτές, οι οποίες δεν φαίνονται και ενοχλούν αυτούς, οι οποίοι αποκαλύπτονται από αυτές.

Το βιογραφικό του Γιάννη Ραγκούση
·         Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1965.
·         Παντρεμένος με την Κατερίνα Ρούσσου και πατέρας τριών παιδιών.
·         Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα.
·         Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Σάσσεξ της Μ. Βρετανίας στην Οικονομική Ανάπτυξη.
·         Δήμαρχος Πάρου, εκλεγμένος το 2002 με 54,7% και το 2006 με 67,7%.
·         Μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κυκλάδων, επικεφαλής της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Πολιτική δράση
·         Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ 1994-1996.
·         Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ 1991-92.
·         Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Ν. ΠΑΣΟΚ, όταν η νεολαία ΠΑΣΟΚ έγινε για πρώτη φορά μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Νεολαίας 1990-91.
·         Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ 1986-89 και της ΕΦΕΕ 1991-92.
Επαγγελματική εμπειρία
·         Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) από την ίδρυσή του μέχρι το 1995.
·         Ειδικός σύμβουλος του Έλληνα Επιτρόπου κ. Χρ. Παπουτσή 1995-98.
·         Από το 1999 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης εστιατορίου franchising (Goody's) στην Πάρο.

Θα εξετάσουμε το βιογραφικό του με τη σειρά που το παρουσιάζει ο ίδιος. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από την εκπαίδευσή του και άρα από τα "προσόντα" του και κατόπιν θα πάμε στην "εφαρμογή" αυτών των προσόντων, που είναι η επαγγελματική του πορεία. Ξεκινάμε λοιπόν από την ηλικία του. Γιατί είναι σημαντική αυτή; Γιατί η ηλικία αποκαλύπτει επιπλέον στοιχεία, για κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Πολύ περισσότερα στοιχεία απ' όσα φαντάζεται κάποιος. Πόσο μάλλον για τον γράφοντα, που είναι σχεδόν απόλυτα συνομήλικός του και μάλιστα περιφέρονταν στις ίδιες "γειτονιές" τις ίδιες εποχές.
Στις εποχές που ο Αμερικανοεβραίος "κοσμήτορας" του Μπέρκλεϊ φορούσε ακόμα ζιβάγκο και "πουλούσε" την περίφημη "Αλλαγή", διαλύοντας ταυτόχρονα τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Θα πούμε μερικά πράγματα για εκείνες τις εποχές, γιατί πολλοί νεώτεροι αναγνώστες το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβαινε τότε. Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι …όπως συνηθίζεται να λέγεται. Τις "ηρωικές" εποχές της δεκαετίας του 80 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από τώρα. Πολύ διαφορετικά. Όχι μόνον σε θέματα ουσίας, αλλά ακόμα και σε θέματα αισθητικής. Να φανταστεί κάποιος ότι ο Στάθης Ψάλτης ήταν Sex Symbol και ανδρικό πρότυπο …και όχι ένα ζωντανό εποπτικό όργανο για φοιτητές της ιατρικής. Οι γυναίκες νόμιζαν ότι η χαλάουα ήταν μικρόσωμο σκυλί από το Νεπάλ …Όπως το Τσιουάουα, αλλά πιο μαλλιαρό. Τα παιδιά ήθελαν να γίνουν επιστήμονες, αεροπόροι ή αστροναύτες και όχι τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και κομμώτριες.
Σε εκείνες τις εποχές σπούδασε ο Ραγκούσης στο ΑΠΘ και μάλιστα στο Οικονομικό. Στην πιο εύκολη σχολή από ιδρύσεως πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μάλιστα στις εποχές εκείνες, που ήταν "μαγκιά" όχι μόνον να βρίζεις τους καθηγητές κατά πρόσωπο, αλλά και να θεωρείς αδιαπραγμάτευτο "δικαίωμα" να αντιγράφεις στις εξετάσεις …Ήσουν σχεδόν "αντιστασιακός", αν έκλεβες στις εξετάσεις. Όλα αυτά για τους απλούς φοιτητές …Τους "άσχετους" …Τους "απ’ έξω". Πανσπουδαστική, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ γνώριζαν εποχές μεγάλης δόξας. Υπόσχονταν άνευ διαβάσματος "επιτυχίες" στους νεοφώτιστους. Αρκούσε να ενταχθείς στις τάξεις τους και η σχολή στην οποία φοιτούσες γινόταν αυτόματα "ευκολότερη" …Πολύ "ευκολότερη".
Για τα κομματόσκυλα δεν το συζητάμε καν. Ήταν οι "κονκισταδόρες" της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τα Πανεπιστήμια ήταν γι' αυτούς το "Ελντοράντο", το οποίο θα τους έλυνε όλα τους τα προβλήματα. Από τα πιο απλά, που ήταν οι σπουδές τους, μέχρι τα πιο δύσκολα, που ήταν η μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση. Κάποιοι από αυτούς δεν καταδέχονταν καν να πάνε να εξεταστούν στα μαθήματα των σχολών τους. Ειδικά σε θεωρητικές σχολές τύπου Οικονομικού το θεωρούσαν προσβολή και μόνον να παραστούν στις αίθουσες εξετάσεων. Όχι απλά "περνούσαν" τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς παράγγελναν και τον βαθμό που επιθυμούσαν. Τον βαθμό εκείνον, που εξυπηρετούσε το συνδικαλιστικό τους "image".
Οι καθηγητές τούς προσκυνούσαν, γιατί ο "κοσμήτορας" του Μπέρκλεϋ είχε φροντίσει να εξαρτά τα επιστημονικό τους μέλλον και την πανεπιστημιακή τους εξέλιξη από την ψήφο του κάθε κομματοφοιτητόσκυλου. Η συμπεριφορά των καθηγητών απέναντι σ' αυτά τα αποθρασυσμένα και εξαγριωμένα κομματόσκυλα ήταν πάγια: …"Μην αγχώνεστε για τα μαθήματα. Να τα θεωρείτε περασμένα. Όποτε σας βολεύει περάστε απλά να μας δείτε".
Αν κάποιος βάλει μαζί όλα αυτά τα δεδομένα, τι βλέπει; Τι βλέπει μέσα σε ένα "μείγμα", το οποίο περιλαμβάνει δεκαετία 80, ΑΠΘ, Οικονομικό, ΠΑΣΠ, ΕΦΕΕ, Ραγκούσης κλπ..; …Ο Ραγκούσης μπορεί και να μην είχε πάει ποτέ στο πανεπιστήμιο για μάθημα. Μπορεί να μην γνώριζε καν πού γίνεται διδασκαλία. Ο "αριστούχος" Ραγκούσης. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Ραγκούσης γνώριζε το Berlin ή το Lucky Luke της Προξένου Κορομηλά, αλλά όχι τόσο βέβαιοι ότι γνώριζε τους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Μπορεί, αν άκουγε το όνομα Κέινς, να νόμιζε ότι είναι ο καινούργιος μπάρμαν του Penny Lane. Αυτά έκαναν όλα τα κομματόσκυλα της εποχής της δεκαετίας του 80 και αυτά έκανε και ο Ραγκούσης.
Αυτά, τα οποία μας ενδιαφέρουν τώρα, είναι αυτά, τα οποία έκανε ειδικά ο Ραγκούσης …Ο "αριστούχος" Ραγκούσης …Ο υπερυπουργός και σημερινός θεματοφύλακας της αξιοκρατίας στην Ελλάδα …Ο Ραγκούσης, που γεννήθηκε το 1965. Γιατί δίνουμε τόση έμφαση στη χρονιά γέννησης; Γιατί η καλή ανάγνωση του βιογραφικού του βγάζει "θέματα". Κάποιος, ο οποίος ήταν γεννημένος τον Δεκέμβρη του 1965 —και μάλιστα "αριστούχος"— μπήκε στο Πανεπιστήμιο το 1984. Το Οικονομικό είναι μια σχολή τετραετούς φοίτησης. Άρα; Άρα, ένας φοιτητής, ο οποίος μπήκε σ' αυτό το 1984, το 1988 θα έπρεπε να ορκίζεται. Πόσο μάλλον ένας "αριστούχος". Ο Ραγκούσης όμως, πάνω στη "φούρια" του να μας δείξει τα "προσόντα" του, μας αποκαλύπτει ότι μέχρι το 1992 ήταν γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ και άρα φοιτητής. Αυτό είναι ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ. Οκταετής "αριστούχος" μόνον ο Ραγκούσης έχει υπάρξει.
Αυτός ο οκταετής "αριστούχος" σε κάποια στιγμή της ζωής του —θα δούμε πότε— αποφασίζει να κάνει και το μεταπτυχιακό του. Υποθέτουμε ότι λάτρευε τόσο πολύ το "επιστημονικό" του αντικείμενο, που θέλησε να το "επεκτείνει". Να κάνει ένα επιστημονικό "extension". Μπορεί στα πανεπιστημιακά του χρόνια να το υποτίμησε για χάρη των ιδεολογικών του απόψεων, αλλά μετά από κάποια χρόνια επανήλθε η "επιστημονική" του δίψα για μάθηση. Αυτός, ο οποίος επί χρόνια ασχολούνταν μόνον με τα συνδικαλιστικά, αποφάσισε να επιστρέψει στην "επιστήμη" του. Αποτέλεσμα αυτής της επιστροφής ήταν το μεταπτυχιακό του —πάντα με βάση το επίσημο βιογραφικό του—. Το μεταπτυχιακό του στο Σάσσεξ της Αγγλίας.
Βρετανικό μεταπτυχιακό σε επαρχιακό πανεπιστήμιο και μάλιστα με θέμα την οικονομική ανάπτυξη είναι τόσο δύσκολο, που είναι σαν να αερίζεις τα γεννητικά σου όργανα με εφημερίδα. Όμως, εκτός από δύσκολο είναι και σπάνιο. Ελάχιστοι πρέπει να το έχουν σκεφτεί και ακόμα πιο λίγοι να το έχουν καταφέρει. Φορτηγά με μεταπτυχιακές εργασίες πάνω στην οικονομική ανάπτυξη ξεφορτώνονται κάθε χρόνο στα βρετανικά καζάνια για χαρτοπολτό. Είναι τόσο "σημαντικές" αυτές οι εργασίες, που δεν τις αφήνουν ούτε καν να "γεράσουν" στα ράφια. Ακόμα δεν έχεις ξενοικιάσει το σπίτι στην Αγγλία και η εργασία σου έχει ήδη πολτοποιηθεί, γιατί έρχονται άλλοι "φουριόζοι" να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα μ' εσένα. Τόσο δύσκολο, σπάνιο και απαιτητικό είναι το μεταπτυχιακό του Ραγκούση. Πραγματικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα βρετανικά πανεπιστήμια με την αποθήκευση τόσο "πρωτότυπων", "πολύτιμων" και "σπάνιων" εργασιών πάνω στην οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικά για τον έμπειρο στα "παραπανεπιστημιακά" κυκλώματα Ραγκούση, ο οποίος εκείνη την εποχή εμφανιζόταν ως "σύμβουλος" του Έλληνα Επιτρόπου, μπορεί να μην χρειάστηκε καν να πάει και μέχρι εκεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις σου το στέλνουν ταχυδρομικώς. Σ' αυτά οι Βρετανοί είναι άψογοι "επαγγελματίες" και αλληλέγγυοι συνάδελφοι. Εξυπηρετούν καθηγητές φίλους, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από φοιτητοσυνδικαλιστές Ραγκούσηδες. Πού να τρέχεις τώρα μέχρι το Σάσσεξ. Πού να μαθαίνεις τώρα αγγλικά. Πού να ψάχνεις με τα λοκάλια off license νυχτιάτικα ν' αγοράσεις τσιγάρα. Άσε που έχει και υγρασία και μπορεί να σε "χτυπήσει" στο στομάχι. Τους στέλνεις την επιταγή που έχουν ανάγκη και αυτοί αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Ένα "copy-paste" έτσι κι αλλιώς είναι η εργασία σου. Είναι προφανές ότι για τα "μάτια" του κόσμου το θέλεις αυτό το μεταπτυχιακό. Για να βάλεις ακόμα μια σειρά στο βιογραφικό σου. Για να δώσεις "άλλοθι" στο κομματικό σου μέσον να σε σπρώξει, χωρίς να κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις.
Απλά πράγματα. Αυτά τα γνωρίζουν οι Βρετανοί και βοηθούν στον εμπλουτισμό βιογραφικών. Έτσι κι αλλιώς κίνδυνος δεν υπάρχει. Το μεταπτυχιακό σου δεν είναι κάτι που σε καθιστά υπεύθυνο και ως εκ τούτου θα τους εκθέσεις με την υπογραφή σου ή με την πράξη σου, αν είσαι ανεπαρκής. Δεν θα σκοτώσεις άνθρωπο, επειδή έκοψες λάθος όργανο με το νυστέρι. Δεν θα σκοτώσεις άνθρωπο, επειδή έβαλες λιγότερα σίδερα σε μια γέφυρα. Μεταπτυχιακό οικονομικού σου δίνουνε. Εγγύηση δηλαδή για το "τίποτε". Γι' αυτούς το μεταπτυχιακό σου είναι άλλα 400 γραμμάρια χαρτιού σε ένα "ράφι" που σκονίζεται. Αλήθεια, υπάρχει κάπου το μεταπτυχιακό του Ραγκούση να του ρίξουμε μια "ματιά"; Να δούμε τα "οράματα" της νιότης του για την "ανάπτυξη"; Πλάκα θα έχει. Νέος και οραματιστής και "σύμβουλος" Επιτρόπου. Μιλάμε για "υπερπαραγωγή". Κομματόσκυλο, πράσινο φωσφοριζέ και με κεραίες. Ραγκουσοκομματόσκυλο.

Επαγγελματική εμπειρία
Αφού είδαμε την "επιστημοσύνη" του ανδρός, θα δούμε τώρα το πρακτικό νόημά της. Την "εφαρμογή" αυτής της επιστημοσύνης. Θα δούμε την επαγγελματική σταδιοδρομία του Ραγκούση μέχρι να φτάσει στο σημείο να μας υπόσχεται πλήρη αναμόρφωση του διοικητικού χάρτη της χώρας και της δημοκρατικής μας λειτουργίας. Να δούμε πώς προχώρησε ο "άξιος", ο οποίος μας εγγυάται την αξιοκρατία στην Ελλάδα.
Θα ξεκινήσουμε και πάλι από τα πρώτα "βήματα". Τα δύσκολα πρώτα βήματα όλων των "επιστημόνων", οι οποίοι πρέπει να επιβιώσουν μετά τον πανεπιστημιακό "απογαλακτισμό" τους. Να δούμε τι έκανε ο "άξιος" στην εποχή της ζωής του κατά την οποία τα σπουδαγμένα παιδιά των υπολοίπων Ελλήνων λιώνουν σόλες μέχρι να βρουν μια δουλειά απλά για την επιβίωση. Τα παιδιά των Ελλήνων, τα οποία βάζουν για λίγο στην άκρη τα πανεπιστημιακά τους πτυχία και κουβαλάνε πίτσες για το μεροκάματο. Στην περίπτωση του Ραγκούση όμως τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά. Δεν βλέπουμε τόση αγωνία για την επιβίωση και τόση ταλαιπωρία για την επίτευξή της. Τα πράγματα ήταν μάλλον εύκολα γι' αυτόν …Πολύ εύκολα …από την αρχή.
Ο "αριστούχος" παριανός Ραγκούσης δεν βιαζόταν να πάρει το πτυχίο του, για να μπει στον αγώνα της επιβίωσης. Προφανώς δεν τον πίεζαν οι καταστάσεις και με αυτόν τον τρόπο έφτασε στο όγδοο έτος παραμονής στη Θεσσαλονίκη και ακόμα δεν είχε εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο. Εδώ λοιπόν τίθεται το πρώτο ερώτημα. Ποιος τάιζε τον Ραγκούση τα επιπλέον τέσσερα χρόνια μετά την τετραετή πανεπιστημιακή "υποχρέωσή" του; Η οικογένειά του χρηματοδοτούσε αυτοβούλως και οικειοθελώς τον πασοκικό φοιτητικό συνδικαλισμό; Ήταν μια δωρεά των Ραγκούσηδων της Πάρου η τετραετής "υπηρεσία" του γόνου τους στις συνδικαλιστικές τάξεις του ΠΑΣΟΚ; Άρα; Άρα "μασούσε" κομματικό παραδάκι ο νεαρότατος "φοιτητοπατέρας" Ραγκούσης …Από μικρός στο "κουρμπέτι" του "μασήματος".
Έστω όμως κι έτσι, ας υποθέσουμε ότι πήρε ένα "χαρτζιλίκι" από το κόμμα ο φοιτητής Ραγκούσης, για να το εξυπηρετήσει. Μικρό το κακό. Δεν είναι και έγκλημα να παίρνεις ένα χαρτζιλίκι από το κόμμα, για να του κολλάς τις αφίσες και να χειροκροτείς υποψήφιους βουλευτές. Φοιτητής και κόμμα αλληλοεξυπηρετήθηκαν και κάπου εκεί θα υποθέταμε ότι "τελείωσε" η σχέση τους. Ο αιώνιος φοιτητής από την Πάρο θα έμπαινε επιτέλους στη βιοπάλη και στον αγώνα της επιβίωσης. Θα έψαχνε για δουλειά και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της φυσικής "ανεπάρκειας", που θα τον διέκρινε στον επιστημονικό τομέα. Αυτό ήταν φυσικό, εφόσον είχε "καθυστερήσει" αρκετά με το "χόμπυ" του. Με τον συνδικαλισμό ασχολιόταν επί χρόνια εις βάρος της επιστήμης του και ως γνωστόν τη συνδικαλιστική εμπειρία δεν την αντιλαμβάνεται ως προσόν και άρα δεν την "πληρώνει" η αγορά. Φυσιολογικά θα είχε δυσκολίες ο προφανώς άσχετος με την "επιστήμη", ειδικά μετά από τέσσερα χρόνια εγκατάλειψής της. Ο ανεπάγγελτος και άεργος επαρχιώτης.
Τότε έγινε πραγματικά ένα "θαύμα". Το ΠΑΣΟΚ παίρνει έναν ανεπάγγελτο, άσχετο, άεργο και άνεργο πρώην αιώνιο φοιτητή και τον διορίζει —σύμφωνα με το βιογραφικό του ιδίου— "Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας" (ΚΕΘΙ). Τον διορίζει μάλιστα σαν τον απόλυτο ειδικό, εφόσον τον διορίζει από την αρχή της ίδρυσης αυτού του κέντρου. Το "χεράκι" του παριανού από την κομματική "τσέπη" μπαίνει για πρώτη φορά στην κρατική "τσέπη". Οι γονείς του θα πρέπει να ήταν υπερήφανοι για την "επιστημοσύνη" του γόνου τους, που "αναγνωρίστηκε" με τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Του Γενικού. Πρέπει να αισθάνονταν σαν τον Παπαγιαννόπουλο στο έργο με την Καρέζη. Το θαύμα της Πάρου. Μετά τα μάρμαρα ο Ραγκούσης ήταν το γνωστότερο προϊόν της. 29 χρονών Γενικός Διευθυντής με απόλυτα "αξιοκρατικά" κριτήρια. Μάλλον ήταν πιο "πράσινος" από όλους τους "πρασινωπούς" ανταγωνιστές του.
Όμως, ο Ραγκούσης δεν αρκούνταν σ' αυτό. Ήταν ανήσυχος. Αφού λοιπόν κατέλαβε με την "αξία" του την κομματική θέση του διευθυντή, άνοιξε κι άλλο τα "φτερά" του. Και πάλι μόνος του. Χωρίς να εκμεταλλευτεί και πάλι το κόμμα. Δεν καταδεχόταν αυτός ο "άξιος" να εκμεταλλευτεί το κόμμα. Εντελώς αξιοκρατικά έγινε ειδικός σύμβουλος του Παπουτσή. Κοίτα να δεις σύμπτωση. Έτσι γίνονται οι παρεξηγήσεις. Το "πράσινο" κομματόσκυλο —προφανώς με τα προσόντα του και άρα με την αξία του— έγινε σφουγκοκωλάριος του "πράσινου" Παπουτσή. Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι η θέση του "ειδικού συμβούλου". Σφουγκοκωλάριος. Ακόμα σημάδια πρέπει να έχει ο κώλος του Παπουτσή από τις "συμβουλές" του Ραγκούση. Δεν βλέπουμε να μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο ο Ραγκούσης. Ένα ανεπάγγελτο κομματόσκυλο με κάποια "σάλια" ενασχόλησης σε θέματα ισότητας τι "συμβουλές" μπορούσε να παράσχει σε έναν Επίτροπο με αντικείμενο την Ενέργεια; Ενδιάμεσος συμφερόντων, που ήθελαν "επαφή" με τον Επίτροπο θα ήταν.
Αυτό γινόταν από το 1995 έως το 1999. Για μια τετραετία ο άεργος και ο ανεπάγγελτος είχε βρει την άκρη, για να ζει με το κρατικό χρήμα. Τι έγινε όμως και το 1999 αποφάσισε να μπει στα βαθιά νερά της ιδιωτικής οικονομίας; Πώς ένα παράσιτο του κομματικού "σωλήνα" αποφάσισε να εγκαταλείψει το σίγουρο και εύκολο βόλεμα του κρατικού "θερμοκηπίου" για ένα αβέβαιο μεροκάματο στον άγριο ιδιωτικό τομέα; Αυτό το μυστήριο δεν το αποκαλύπτει το βιογραφικό του Ραγκούση. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν το αποκαλύπτει το βιογραφικό του Παπουτσή. Το 1999 ο Παπουτσής απλά δεν μπορούσε να συνεχίζει να τον "ταΐζει". Ο Παπουτσής το 1999 εγκατέλειψε τη θέση του Επιτρόπου, για να συμμετάσχει στις εκλογές του 2000. Άρα ο Ραγκούσης δεν "βούτηξε" μόνος του στα βαθιά νερά της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά "έπεσε" σ' αυτά, επειδή έφυγε από τα πόδια του η "εξέδρα" στην οποία πατούσε. Απλά, ως έξυπνος νέος, όλο και κάτι θα πήρε από αυτήν για να πορευτεί.
Αν ασχοληθούμε με τα Goody’s, όλο και κάπου θα τους ήταν χρήσιμος ο "ειδικός σύμβουλος" του Επιτρόπου με αρμοδιότητα εκτός όλων των άλλων και στην πολιτική των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν, που η Goody’s δοκίμαζε τη διεθνή της καριέρα και είναι προφανές ότι είχε ανάγκη τον Επίτροπο και βέβαια τον σύμβουλό του. Το 1997 ήταν που μια ευρωπαϊκή επιχείρηση, όπως η Goody’s, αναζητούσε "πλάτες", για να μπει στις εκτός Ε.Ε. αγορές της Κύπρου, της Βουλγαρίας, αλλά και της Πορτογαλίας. Μάλλον με πληρωμή σε "είδος" πήρε ο Φτωχοραγκούσης το Franchising των Goody’s. Το τελευταίο λάφυρο από την "εξέδρα" Παπουτσή.
Όμως, ακόμα κι αν δεν είναι έτσι όπως υποθέτουμε, ελάχιστη είναι η διαφορά. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι άλλο. Μας ενδιαφέρει ότι στην πραγματικότητα ο "επιστήμονας" Ραγκούσης ένα πράγμα έκανε στη ζωή του μακριά από το ΠΑΣΟΚ και τους "αξιοκρατικούς" μηχανισμούς του …Πατάτες τηγανιτές και μπιφτέκι στο γκριλ …Τα Goody’s. Τίποτε παραπάνω από τον τελευταίο Παριανό, ο οποίος δεν σπούδασε καν και δεν έβγαλε ποτέ τις σαγιονάρες από τα πόδια του. Τίποτε παραπάνω από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει κανένα απολύτως προσόν. Τίποτε παραπάνω από τους μετανάστες και λαθρομετανάστες, που, ελλείψει προσόντων και γνώσεων, μόνο με εστιατόρια "επιτυγχάνουν" σε ξένα μέρη.
Αυτό έκανε ο "λαθρομετανάστης" στη χώρα της "επιτυχίας" Ραγκούσης. Το μόνο πράγμα που έκανε μόνος του ήταν που άνοιξε σαντουϊτσάδικο. Ο "επιστήμων". Στο ψήσιμο μπιφτεκιών κατέληξε ο "ειδικός" σύμβουλος Επιτρόπου της Ευρώπης. Το άνοιξε μάλιστα πληρώνοντας το νταβατζιλίκι του Franchising, για να κάνει σίγουρη "επιτυχία" πάνω στις πλάτες άλλων. Ούτε καν δικό του "ταχυφαγείο" δεν τόλμησε ν' ανοίξει. Αυτός ο "άξιος" και "επιστήμων" έρχεται σήμερα και εμφανίζεται σαν υπερυπουργός …Θεματοφύλακας των πάντων στην Ελλάδα.
Τι συμπέρασμα βγάζουμε; Ότι ο Ραγκούσης είναι ο τελευταίος, που δικαιούται να πάρει αυτόν τον ρόλο. Είναι ένα από τα πλέον κλασικά παραδείγματα κομματικού παρασιτισμού στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. "Χτισμένος" εξ αρχής ως παράσιτο. Δεν είναι απλά ένα παράσιτο, που είδε "φως" στο ΠΑΣΟΚ και μπήκε, όπως κάποιοι αρχαιότεροι πρασινοφρουροί από αυτόν. Είναι ένα παράσιτο, το οποίο "κατασκευάστηκε" από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. "Παράσιτο", το οποίο "κατασκευάστηκε" μετά το θρυλικό 1981. Παράσιτο της γενιάς που τώρα αγωνίζεται να μπει στα "πράγματα" και στη νομή εξουσίας. Από τη στιγμή που εγκατέλειψε τους κόλπους της οικογένειάς του, εντάχθηκε στους κόλπους του κόμματος και δεν βγήκε ποτέ από αυτούς. Στους "κόλπους" και βεβαίως στην τσέπη του κόμματος.
Σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή του ο Ραγκούσης μόνον τα τρία χρόνια του Goody’s έφαγε ψωμί με τη δική του "μαγκιά", όπως κάνει καθημερινά ο κάθε πολίτης. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του τον ταΐζει είτε το κρατικοδίαιτο κόμμα είτε ο κρατικός μηχανισμός και άρα εμείς. Αγράμματος, αστοιχείωτος και στην ουσία ανεπάγγελτος. Δεν είναι επάγγελμα να είσαι σύμβουλος και κωλοσφούγγι του Παπουτσή, όπως δεν είναι επάγγελμα να έχεις Goody’s ή να είσαι κομματικός Δήμαρχος της Πάρου. Στην κυριολεξία δηλαδή είναι ανεπάγγελτος. Ούτε καν ψήστης στο δικό του εστιατόριο. Ο στενός συνεργάτης του επίσης αστοιχείωτου και επίσης ανεπάγγελτου και για μια εβδομάδα υλοτόμου Giorgo. Αυτός ο άνθρωπος έχει αναλάβει ν' "αναμορφώσει" την Ελλάδα ως χώρα και βέβαια τη δημοκρατία της.
Για εμάς ο Ραγκούσης είναι στην κυριολεξία ο απόλυτος ορισμός του ΤΙΠΟΤΕ. Του ΤΙΠΟΤΕ, το οποίο δημιούργησε και τάισε πλουσιοπάροχα η απόλυτα κομματισμένη μεταπολίτευση. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Αυτό το "λέει" το βιογραφικό του. Το βιογραφικό, το οποίο προσπαθεί δήθεν να "γεφυρώσει" την απόσταση μεταξύ των προσόντων ενός αιώνιου φοιτητοπατέρα και ενός κορυφαίου υπουργού. Την απόσταση μεταξύ μιας φριτέζας ενός επαρχιακού ταχυφαγείου και του γραφείου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το βιογραφικό, το οποίο περιγράφει την "αγωνία" του Ραγκούση ν' αποδείξει ότι αξίζει τη θέση του και ότι έχει τα προσόντα που απαιτούνται γι' αυτήν. Του Ραγκούση, που, πάνω στην αγωνία του, βάζει στο βιογραφικό του ό,τι βρίσκει μπροστά του …σαν να έφτιαχνε χάμπουργκερ μ' "απ’ όλα".
Το μόνο που δεν έβαλε μέσα ήταν ότι στην παιδική του ηλικία ήταν "αρχηγός των αδερφών του και ειδικός σύμβουλος της μητέρας του". Όλα τα άλλα τα έβαλε. Απλά πράγματα. Όποιος είναι σίγουρος για τον εαυτό του, πιστεύει σ' αυτόν και δεν αγωνιά ν' αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Αρκούσε ένα "αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας" και τελείωνε η υπόθεση. Το "αριστούχος" τον εξευτελίζει. Το "Γενικός Διευθυντής" τον καθιστά ανεπαρκή. Το "σπάνιο" μεταπτυχιακό τον απαξιώνει. Το "Ειδικός Σύμβουλος" τον αποκαλύπτει. Τα ποσοστά των εκλογικών νικών του τον μειώνουν. Σαν κάτι Zastava άλλων εποχών, που οι φουκαράδες κάτοχοί τους έβαζαν ως "συμπληρωματικά" ό,τι είχαν και δεν είχαν, για να μας ενημερώσουν για τα μοναδικά προσόντα του "θηρίου" τους …1100 GLS, air contrition, 4 speed, 5 Door, Fern Schnell Gut, Μη με πλησιάζεις, GTI.
Με όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ο Ραγκούσης απλά είναι ο τελευταίος άνθρωπος στην Ελλάδα, που μπορεί να επωμιστεί τον ρόλο που έχει αναλάβει. Είναι κυριολεκτικά αστοιχείωτος, για να μπορεί να εμφανίζεται σαν εμπνευστής του Καλλικράτη. Είναι κυριολεκτικά απολίτιστος, για να μπορεί να εμφανίζεται σαν εμπνευστής του νέου εκλογικού νόμου και "ρυθμιστής" της εκλογικής λειτουργίας της δημοκρατίας μας. Είναι κυριολεκτικά ένα παρασιτικό κομματόσκυλο, το οποίο ούτε θεωρητικά δεν δικαιούται να μιλάει για αξιοκρατία …πόσο μάλλον να εμφανίζεται σαν εγγυητής της. Ούτε μία μπουκιά ψωμί δεν έχει φάει στη ζωή του χωρίς τη βοήθεια του κόμματος. Πρακτικά δεν έχει τα προσόντα όχι για υπουργός Εσωτερικών να γίνει, αλλά ούτε για φύλακας του πάρκινγκ στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτός ο μπιφτεκάνθρωπος της σαγιονάρας εμφανίζεται να "μεσουρανεί" στο πολιτικό μας στερέωμα. Αυτό μας αποκαλύπτει το βιογραφικό του από την αρχή μέχρι το τέλος και για να το ξανακλείσουμε θα ξαναπάμε στην αρχή του. Εκεί όπου περιγράφει την οικογενειακή του κατάσταση. Λογική μας φάνηκε η εξέλιξη της ζωής του. Ένα τέτοιο DNA δεν πρέπει να χάνεται και ο Ραγκουσοκομματόσκυλος ανέλαβε υπεύθυνα να το διαιωνίσει. Τρία παιδιά έκανε. Γιατί να μην κάνει; Δεν είναι κοινός Έλληνας να φτύνει "αίμα" για να τα μεγαλώσει. Το κόλπο της εύκολης επιβίωσης το γνωρίζει. Θα τα γράψει από τώρα στα "παιδικά" της ΠΑΣΠ και αυτή θ' αναλάβει να τα κάνει "αριστούχους" και να τα ταΐζει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μπορεί να τα κάνει και υπουργούς, όπως τον πατερούλη τους.
Για εμάς ο Ραγκούσης είναι ένα κοινό ΤΙΠΟΤΕ, που, προκειμένου να "διακριθεί", θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε. Ένας κοινός καιροσκόπος, ο οποίος ανέλαβε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα, τα οποία μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν. Ένα διαβρωμένο μέχρι το μεδούλι κομματόσκυλο. Ένα αμετανόητο κομματόσκυλο ακόμα και στις εποχές που καταρρέουν τα κόμματα. Ένα κομματόσκυλο, το οποίο "εμπιστεύεται" απόλυτα το κόμμα του, χωρίς να υποπτεύεται καν ότι αυτό εξυπηρετεί αποκλειστικά το παρακράτος του Κολεγίου Αθηνών και τα αφεντικά της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Ένα κομματόσκυλο, που δεν κατάλαβε ότι κάποιοι τον έκαναν συνένοχο στη προδοσία τους.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το μυστικό της "επιτυχίας" του. Η άγνοιά του ήταν το θεμέλιο της επιτυχίας του. Οι κολεγιόπαιδες σαν τον Giorgo, τον Παπακωνσταντίνου και τα άλλα τα "παιδιά" αυτό το γνώριζαν και το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Πάγκαλος, η Διαμαντοπούλου και τα άλλα επιφανή μέλη της Λέσχης έψαχναν έναν πρασινοφουκαρά μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς, για να του φορτώσουν όλα τα επικίνδυνα και ανθελληνικά "νομοθετήματα" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Να του φορτώσουν αυτά, τα οποία οι ίδιοι είχαν "δεσμευτεί" να  επιβάλουν στον ελληνικό λαό. Να του φορτώσουν το πιο επικίνδυνο υπουργείο της εποχής του ΔΝΤ και της διάλυσης του ελληνικού κράτους. Σ' αυτήν την πρόσκληση "τσίμπησε" ο άσχετος Ραγκούσης.
Ο Ραγκούσης από άγνοια προθυμοποιήθηκε να τα πάρει όλα στις "πλάτες" του, άσχετα αν δεν γνώριζε την ουσία τους. Θεώρησε ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία γι' αυτόν. "Τελειωμένος" κάπου στην Πάρο ήταν, όταν τον ανέσυραν από τα αζήτητα. Από την ψησταριά πήγε κατ’ ευθείαν υπερυπουργός. Εκεί που σήκωνε το λιγδωμένο τηλέφωνο του ταχυφαγείου μόνον για ν' αγοράσει χαρτοπετσέτες και τραπεζομάντιλα για το μαγαζί, ξαφνικά απέκτησε "κόκκινο" τηλέφωνο, για να μιλάει απευθείας με τον Πρωθυπουργό. Ούτε στον ύπνο του δεν θα φανταζόταν τέτοια μεγαλεία.
Είμαστε βέβαιοι ότι —ακόμα και τώρα— ούτε στο περίπου δεν γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι οι συνέπειες που έχουν τα νομοθετήματα, τα οποία έχει "χρεωθεί". Δεν έχει γνώσεις για να γνωρίζει. Τώρα είναι βέβαιον ότι, αφού πέρασε την πρώτη μέθη της δόξας του, έχει αρχίσει να υποπτεύεται τι συμβαίνει και φοβάται. Γι' αυτόν τον λόγο τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδερφοί του έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις παπαρολογίες για τα οικολογικά υβριδικά αυτοκίνητα και αγοράζουν εσπευσμένα θωρακισμένες λιμουζίνες. Το λιντσάρισμα από τον κόσμο φοβούνται και όχι τους τρομοκράτες. Τσάπες, φτυάρια, παλάμες και παπούτσια φοβούνται και όχι ρουκέτες και ωρολογιακούς μηχανισμούς.
Σύντομα θα κληθεί τόσο ο ίδιος όσο καί οι όμοιοί του να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους. Βαδίζουμε ολοταχώς στο Τέλος αυτής της Εποχής. Η ιστορία σήμερα γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύντομα η "πένα" της θα πιάσει και τους σημερινούς πρωταγωνιστές.
"Αριστούχε" Ραγκούση …ξέχασα να σου πω... "πιάσε" και μια κόκα-κόλα !!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

68 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Υπερυπουργέ Ραγκούση… “πιάσε” δυο μπιφτέκια και μια πατάτες!!!


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283752459119#c3020788034108456173'> September 6, 2010 at 8:54 AM

  Αυτοαναιρείσαι τελικά.
  Εσύ δεν έλεγες τι σημασία έχουν τα βιογραφικά!!!!
  Παρέθεσε λοιπόν και το δικό σου να τα συγκρίνουμε.
  Αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν
  είναι επιβεβλημένο το βιογραφικό τους να γίνετε γνωστό στους πολίτες
  και αυτοί έχουν κριτήριο.
  Αλλά είσαι κρυψίνους γιατί όπως λένε κάποιοι στο φόρουμ , για να μην στην πέσουν τα "αρπακτικά".
  Τελικά δεν βλέπεις ότι τα "αρπακτικά" δεν ασχολούνται μαζί σου?
  υσ
  και ούτε πρόκειται να ασχοληθούν.

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283754141267#c580418733359470073'> September 6, 2010 at 9:22 AM

  Δυστυχώς, καθημερινά υπάρχουν γλείφτες που αναδεικνύονται και προοδεύουν σε βάρος όλων των Ελλήνων.
  Έτσι είναι το σύστημα στην Ελλάδα και είναι άδικο να συνεχίζεται.
  Δυσκολευόμαστε κάθε ώρα να επιβιώσουμε και να δείξουμε στα παιδιά μας το σωστό δρόμο για να γίνουν έντιμοι πολίτες.
  Όταν έρθει η ώρα να σπουδάσουν, να βιώσουν όλες τις αδικίες τις ζωής και μας ρωτήσουν ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΖΩH; πως θα τα κοιτάξουμε στα μάτια και τι θα πούμε; Ότι οι πολλές δυσκολίες μας κάνουν πιο ΔΥΝΑΤΟΥΣ;

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283756951826#c4927734704917985197'> September 6, 2010 at 10:09 AM

  Ανώνυμε 1, αν "καίγεσαι", όπως φαίνεται, για τον μάλλον "συνομοταξιακό" "συγκενή" σου Ραγκούση και όλα τα λοιπά ραγκουσοειδή της ιδίας συνομοταξίας, διάβασες μήπως και την υπόδειξη-πρόταση του κ. Τραϊανού προς αυτόν (αυτά)...."Όλα τα άλλα τα έβαλε. Απλά πράγματα. Όποιος είναι σίγουρος για τον εαυτό του, πιστεύει σ' αυτόν και δεν αγωνιά ν' αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Αρκούσε ένα "αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας" και τελείωνε η υπόθεση.";;; ...όσον αφορά το βιογραφικό του κ. Τραϊανού, γι' αυτούς που ..."θέλουν να κυβερνήσουν", όπως αναφέρεις, να σε παραπέμψω στην ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ Β': http://www.eamb.gr/text1/idritiki_diakirixi.htm , όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να πάρει τις τυπικά αναγκαίες (έως αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον) πληροφορίες για το ποιόν του πολιτικού ανθρώπου, που για εσένα (και του είδους σου) φαίνεται "ύποπτο". Και λέω τυπικά, γιατί τις ουσιαστικές πληροφορίες για τους ανθρώπους τις "παίρνει" ο κόσμος μέσα από το έργο του καθενός. Και προσωπικά, επειδή πιστεύω ότι ο κ. Τραϊανού είναι ακόμα πιο σίγουρος για τον εαυτό του, το βιογραφικό του, όπως το αντιλαμβάνεται η "συνομοταξία" σου, θα το κάνει δημόσιο "δώρο" σ' αυτήν (για να το μελετήσει με την ησυχία της) όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα ...πολύ πιο σύντομα δηλαδή απ' ό,τι φαντάζεσαι ...και εύχεσαι !!

  Υ.Γ.
  Αν βιάζεσαι όμως με την κριτική σου, σου υποδεικνύω να απευθυνθείς για πληροφορίες στους οποιουσδήποτε υπάρχοντες εξουσιαστικούς κύκλους ...αυτοί ξέρουν ...Μάλλον θα γνωρίζουν και "περισσότερα" από τον κ. Τραϊανού.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283776942023#c3011452604447370987'> September 6, 2010 at 3:42 PM

  "τυπικά αναγκαίες"
  Σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε?
  "δημόσιο δώρο"
  Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας.
  "του είδους σου", "συνομοταξία σου"
  Προς τι η επίθεση, ζητήθηκε το αυτονόητο.
  Οι εξουσιαστές γνωρίζουν σίγουρα τα πάντα για τους πάντες.
  Εμείς οι πολίτες μαθαίνουμε τα πάντα τελευταίοι.

   

 5. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283781641726#c7275836462835375689'> September 6, 2010 at 5:00 PM

  ''Ο Πάγκαλος, η Διαμαντοπούλου και τα άλλα επιφανή μέλη της Λέσχης έψαχναν έναν πρασινοφουκαρά μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς, για να του φορτώσουν όλα τα επικίνδυνα και ανθελληνικά "νομοθετήματα" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Να του φορτώσουν αυτά, τα οποία οι ίδιοι είχαν "δεσμευτεί" να επιβάλουν στον ελληνικό λαό. Να του φορτώσουν το πιο επικίνδυνο υπουργείο της εποχής του ΔΝΤ και της διάλυσης του ελληνικού κράτους. Σ' αυτήν την πρόσκληση "τσίμπησε" ο άσχετος Ραγκούσης.'' Αναμένουμε την επαλήθευση του παραπάνω ισχυρισμού στο προσεχές χρονικό διάστημα.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283790099462#c1017718708250813246'> September 6, 2010 at 7:21 PM

  ..........ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙ A'LA CALLICRAT.....

   

 7. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283791260844#c5166570388070039768'> September 6, 2010 at 7:41 PM

  Ανώνυμε #1 και #4

  ο φίλος #3 σου απάντησε υποδειγματικά. Δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283791294694#c7062324432919979154'> September 6, 2010 at 7:41 PM

  Aποκάλυψη σοκ : ΜΚΟ πίσω απο το νομοσχέδιο για την ιθαγέγεια !
  http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_3899.html

  Οχι Ραγκούσης αλλά Σαραγκούσης. Διαβἀστε αυτό.

  ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ;ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.....
  http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283794990342#c2140688737699082484'> September 6, 2010 at 8:43 PM

  Τελικά όσο πάει, ο Τραιανού όλο και αυξάνει το επίπεδο της σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης!

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283799100631#c4953151674367175494'> September 6, 2010 at 9:51 PM

  Ναι, σωστός ο φίλος #9.Με πρόλαβε. 'Όλο και πιο σοβαρές πολιτικές αναλύσεις από τον κ. Τραϊανού.
  Καμιά φορά όμως σκέφτομαι πως άδικα και τζάμπα ασχολούμαστε με τους τύπους γιατί αυτοί καμία υπόληψη δεν έχουν. Αχ, πως καταντήσαμε, άσχετοι στο τιμόνι και όμως οδηγούν τις μοίρες μας.
  Θα ήθελα να ρωτήσω κι 'γώ όπως αρκετοί που σχολιάζουν-γιατί ο κ. Τραϊανού, εφόσον έχει "κανονικό" κόμμα ,δεν βγαίνει; Δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτόν. Γιατί τόση μυστικότητα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει, αλλά ο κόσμος και θέλει να βλέπει. Να ακούει. Μην πείτε να διαβάσουμε τα κείμενά του – τα διαβάσαμε….Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Επισκέπτομαι και άλλα ιστολόγια και έχω βρει και αλλού τα κείμενά του ,αλλά αυτός ποιος είναι;

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283799203239#c7124036561952182804'> September 6, 2010 at 9:53 PM

  από: Ανώνυμο 6 Σεπτεμβρίου 2010 10:09 π.μ.

  .όσον αφορά το βιογραφικό του κ. Τραϊανού, γι' αυτούς που ..."θέλουν να κυβερνήσουν", όπως αναφέρεις, να σε παραπέμψω στην ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ Β': http://www.eamb.gr/text1/idritiki_diakirixi.htm , όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να πάρει τις τυπικά αναγκαίες (έως αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον) πληροφορίες για το ποιόν του πολιτικού ανθρώπου

  Ειλικρινά που το είδες το βιογραφικό του κ. Τραϊανού στο link που παρέθεσες;

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283801200614#c8557636770328898769'> September 6, 2010 at 10:26 PM

  Αγαπητέ Ανώνυμε 11 όποιος και να είναι, ό,τι βιογραφικό και να έχει, ακόμα και το Πανεπιστήμιο της ζωής να έχει βγάλει όπως ο Μπιτσαξής, σε ό,τι λέει έχει δυστυχώς δίκιο και δυστυχώς έχει επιβεβαιωθεί για πράγματα που έγραφε καιρό πριν. Αν θέλεις ανέτρεξε στο site του eamb.gr και επέλεξε εκεί που λέει "Νέα Κείμενα" και διάβασε κείμενα βάσει ημερομηνίας. Έπειτα τρέξε στο google και ψάξε να δεις πότε συνέβησαν αυτά που έγραφε. Εγώ ανατρέχω τακτικά και σε πληροφορώ πως όχι μόνο τον διαβάζω αλλά τον "ακούω" και τον "βλέπω" κιόλας διότι α)επαληθεύετε β) δειλά δειλά έγκριτοι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο στα κείμενα του. Δημοσιογράφοι που έχουν βήμα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Σιγά σιγά ο κόσμος ξυπνάει!
  Και επειδή έχεις μια κάψα (και καλά κάνεις) να δεις ποιος είναι...θα σου πω πως είμαι βέβαιος πως δεν έχει πάει στο Harvard ούτε στο LSE! Διότι αν είχε πάει ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα έδινε τέτοια μοντέλα λύσεων!!! Μοντέλα λύσεων σαν αυτά που ζούμε τα δίνουν "φυτώρια" της Ν.Τ.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283802323443#c1214255687186260361'> September 6, 2010 at 10:45 PM

  Σημασία έχει πως είναι ΚΥΡΙΟΣ με όλη τη σημασία της λέξεως και έχει αξιοπρέπεια.
  Σκοπός του είναι να βοηθά όλους τους πολίτες και δεν λυγίζει παρ΄όλα τα χτυπήματα που δέχεται από όλα τα ανθρωποειδή.

   

 14. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283803888545#c5325619908759304452'> September 6, 2010 at 11:11 PM

  Φίλε #10

  ο κόσμος θέλει να μάθει αλλά θέλει και να βλέπει. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου. Άρτος και θέαμα. Δεν έχεις άδικο...

  Προς το παρόν έχει μόνο άρτο. Προέχει η ενημέρωση και κυρίως η κατανόηση των όσων διαβάζουμε, και όπως προείπε κάποιος φίλος αναγνώστης, η διάδοση των θέσεων και λύσεων του Παναγιώτη Τραϊανού.

  Να είστε όλοι καλά!

   

 15. kimonbel
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283804159462#c4934302958551848326'> September 6, 2010 at 11:15 PM

  Μήπως αδικείτε τον καϋμένο τον υπερυπουργό;Μήπως ο άνθρωπος ήθελε να επιβεβαιώσει το προηγούμενο αρθρο σου "τα 2 ακραία είδη ανθρωπότυπων...κλπ" και έγινε ξαφνικά ο υπεράνθρωπος -το θηρίο που θα υποτάξει μέσω Καλλικράτη τα άλλα θηρία και θα μας οδηγήσει (τρομάρα του)στην κορυφή - στον κολοφώνα του πολιτικού συστήματος;Η ανάλυση σαρκασμός εξαίρετη, το θέμα είναι ότι έμπλεξαν το ΤΙΠΟΤΕ (Rag) με το ΜΗΔΕΝ (Giorgio)και το αποτέλεσμα σαφώς οδυνηρό για εμας, για εμάς που προσδοκάμε να βρούμε το θηρίο για να κάνουμε θηριοδείες κλπ.
  Μπελιάτης Κιμων

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283804207014#c1187599280160787490'> September 6, 2010 at 11:16 PM

  Καλώς ήρθες φίλε.
  Καλή δύναμη και να είσαι και συ καλά!

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283804214041#c8547477746636114949'> September 6, 2010 at 11:16 PM

  Την "άψογη μεθοδολογία σκεπτικού" αλήθεια, πού τη βρήκες;!!!

   

 18. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283806625558#c6960401988263016397'> September 6, 2010 at 11:57 PM

  O σεβασμός κερδίζεται, δεν είναι αυτονόητος. Αυτό ισχύει και για τον Ραγκούση αλλά και για τον καθένα μας. Ούτε το "κύριος" είναι αυτονόητο επειδή κάποιος φοράει γραβάτα.
  Εκείνο όμως το οποίο μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια είναι η έννοια του ηλίθιου. Γιατί, πώς αλλοιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις τόσους (είναι πολλοί) "ξύπνιους" που έχουν επιτρέψει με τις επιλογές τους (μαζί και της σιωπής τους) την μεθοδευμένη διάλυση της χώρας και του λαού της ;
  Ο χλευασμός και η καυστικότητα του κ. Τραϊανού είναι μια σοβαρή και ευφυέστατη αντίδραση.
  Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα σ΄ αυτή τη χώρα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι θάπρεπε (εδώ και 100 χρόνια) οι άριστοι να είναι οι δάσκαλοι. Τότε θα είχαμε άριστους πολίτες και όχι χαϊβάνια, άριστους νομοθέτες και άριστους κυβερνήτες. Τώρα έχουμε κυβερνήτες μέν, προδότες δέ.

   

 19. OΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283810659504#c1413103885335379526'> September 7, 2010 at 1:04 AM

  ...Λάθος. Τώρα έχουμε ξένους κυβερνήτες.
  Τι να πώ;... Η "εξυπνάδα" κτυπάει κόκκινο.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283827508376#c1359439445016457797'> September 7, 2010 at 5:45 AM

  ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ.
  ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΔΥΟ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ.
  ΝΑ ΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ & ΤΗΝ ΚΟΝΤΗ ΤΗΝ Π@@@@Α ΤΗΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ.
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283837518451#c7483185818469958008'> September 7, 2010 at 8:31 AM

  Καλημέρα σε όλους.
  Ο κ. Τραϊανού είναι ένα ΣΕΒΑΣΤΟ άτομο στην άδικη κοινωνία μας γι αυτό διαβάζουμε τα κείμενά του και επίσης είναι ΚΥΡΙΟΣ με όλη τη σημασία της λέξεως χωρίς να παίζει κανένα ρόλο αν φοράει γραβάτα ή ζιβάγκο.

   

 22. kimonbel
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283838068468#c7425828912199381873'> September 7, 2010 at 8:41 AM

  ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΤΡΑΪΑΝΟ ΖΗΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΙ!!! ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ . ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ;

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283838989285#c2756415563043081376'> September 7, 2010 at 8:56 AM

  Μπράβο Κ. Τραϊανού για την απομυθοποίηση των ανάξιων που είναι στα πράγματα. Η αθέμιτη και γλοιώδης ανέλιξη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των κομματόσκυλων και μακάρι να έληγε το συντομότερο η ύπαρξη τους στον πολιτικό και τον δημόσιο βίο. Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα για κάτι θετικό.

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283844358182#c8620415352231551968'> September 7, 2010 at 10:25 AM

  "Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του ΑΠΘ με άριστα"
  χα,χα,χα,.....
  συμφοιτητές ήμασταν και τον θυμάμαι το Γιάννη. Μαζί με εκατοντάδες άλλους συμφοιτητές μας.
  Ούτε μία φορά δεν πάτησε σε μάθημα! Ούτε μία!
  Κι έπαιρνε τα δεκάρια εν κρυπτώ, από τους μασόνους καθηγητές, ακόμη και από τον αυστηρό Τσακλάγκανο, τον Ράπτη, αλλά και τους νεώτερους όπως τον Κώστα Μάρδα. Μέχρι και ο αυστηρός Λαζαρίδης, 10 του έβαζε.
  Δεν άνοιξε ποτέ του βιβλίο! Ούτε μια σελίδα.
  Αλλά όταν είχαμε καθηγητές όπως ο Κωστής Βεργόπουλος, με επικά συγγράματα όπως ο "δύσμορφος καπιταλισμός" http://www.greekbooks.gr/BooksList.aspx?ListType=6&id=23961
  που δίδασκε ο Βεργόπουλος, μια φορά το χρόνο (τόσο πατούσε κια αυτός στο ΑΠΘ!) τι περιμένεις.
  Σοσιαλιστική οργανωμένη μαφία, που μοίραζε πτυχία.
  Άκου άριστα ο Γιαννάκης! Χωρίς, ούτε ένα λεπτό διάβασμα!!!

   

 25. Πλούταρχος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283846711266#c155524668091139185'> September 7, 2010 at 11:05 AM

  Μπράβο,

  χτύπα λίγο τον ταβερνιάρη, που έχει και βλέψεις να γίνει Πρωθυπουργός ο καραγκιόζης... Μην ξεχνάς και την ξαδέλφη...

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283850820958#c6537348808363434243'> September 7, 2010 at 12:13 PM

  Δηλαδή ρε παιδιά ποιό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης αξίζει στον σημαιοφόρο της αξιοκρατίας που έγινε υπουργός με τρεις σειρές βιογραφικό?
  Να του παραγγείλουν Star Richie Mushroom ?

  Πάντως κακώς επιτίθεστε σε αυτούς που ζητάνε κάποιο βιογραφικό απο τον κ. Τραϊανού.
  Δεν σημαίνει ότι αμφισβητούν την τιμιότητα του. Στο κάτω κάτω κόμμα έχει ιδρύσει.

   

 27. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283856718477#c3450786529993983089'> September 7, 2010 at 1:51 PM

  Γιατί ρε παιδιά έχει τόση σημασία το βιογραφικό κάποιου; Δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν περισσότερο ο τρόπος σκέψης και οι πράξεις; Έχει, βέβαια, σημασία η ανάλυση του βιογραφικού κάποιου που έχει καταλάβει υψηλό αξίωμα με "προσόντα" που τού έχουν χαριστεί. Και γι’ αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον αγαπητό Παναγιώτη, που γι’ ακόμη μια φορά κόπιασε για να μας "μασήσει" την "τροφή" που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Από την άλλη, αν ο ίδιος ο Παναγιώτης είχε τρία πτυχία, δυο μεταπτυχιακά και άλλα δυο διδακτορικά, τι θα άλλαζε; Και αν είχε εργαστεί και σε δέκα διαφορετικές δουλειές, αν είχε φτιάξει και μια αξιόλογη επιχείρηση μόνος του από το "μηδέν", τι θα σήμαινε; (Υποθέτουμε ότι δεν τα έχει κάνει όλα αυτά.) Θα σήμαινε ότι είναι εργατικός και άξιος. Ναι, όμως, αν είχε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς "τίτλους", θα υπήρχε σήμερα το ίδιο σε ποσότητα και ποιότητα συγγραφικό έργο του; Έκαστος στο είδος του, φίλοι μου, και ας κριθεί από τις πράξεις του.

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283865022359#c7953568663080353325'> September 7, 2010 at 4:10 PM

  ΔΙΟΓΕΝΗ έχω γράψει το σχόλιο 26.

  Λες: "θα έπρεπε να μας απασχολούν περισσότερο ο τρόπος σκέψης και οι πράξεις".
  Τον τρόπο σκέψης του κ. Τραϊανού τον βλέπουμε και μας αρέσει.
  Τις πράξεις δεν βλέπουμε αυτή την στιγμή. Ουσιαστικά αυτό ζητάει κάποιος όταν λέει για βιογραφικό. Δεν θέλουμε να δούμε αν είναι όμορφος ή επιτυχημένος επαγγελματίας.

  Για παράδειγμα, αν υπήρξε στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος με το ΛΑΟΣ (λέω τώρα, γιατί δεν ξέρω τίποτα για αυτόν) υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των λόγων και των πράξεων του.
  Ελπίζω να κατάλαβες αυτό που θέλω να πω.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283868924275#c5003564747615012281'> September 7, 2010 at 5:15 PM

  άψογος...

  παρεπιπτόντως κύριε τραιανου έχετε γεμίσει απο ειδικούς συμβούλους του προθυπουργού επι του ιντερνετ απο οτι βλε΄πω, μάλιστα είναι και ολίγον στόκοι γιατί απο την πρεμούρα τους να σας την "πούν" γράφουν μαζικά (μη και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και τους κόψει το κόμμα την θέση)

  όσοι έχουν ματάκια βλέπουν έχω να τους πώ.
  έχουμε φάει τόσο σοσιαλισμό απο το πασόκ 40 χρόνια τώρα που σκάσαμε...

  έρχεται η ώρα όμως.. και θα σας γλεντήσει καλά ο κόσμος, έννοια σας.

  (ένας αγράμματος που πήγε σχολείο στα χρόνια του πασόκ)

   

 30. τρυποκαρυδος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283872360839#c3492967267019318920'> September 7, 2010 at 6:12 PM

  Μετα τον Αγγελου και ο "κυριος" Μαντελης εβαλε τα κλαματα απο την υπερβολικη συγκινηση.Ειναι θρασυδειλα ανθρωπακια και θα καταρευσουν σαν χαρτινος πυργος.

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283876458140#c8226497427601206927'> September 7, 2010 at 7:20 PM

  <> δεν θα μπορούσατε να δώσετε ευστοχότερη απάντηση. Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια. Συνεχίστε!

   

 32. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283876800487#c2199580593047303953'> September 7, 2010 at 7:26 PM

  Κατανοητό αυτό που λες, φιλαράκι που έγραψες το σχόλιο 28, και δεν έχεις άδικο. Αλλά:
  Πολλές φορές ο τρόπος σκέψης, τα λόγια και οι πράξεις ταυτίζονται. Δεν εννοώ ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους, αλλά ότι αποτελούν ένα και το αυτό. Όταν, δηλαδή, καταφέρεσαι επωνύμως εναντίον των ισχυρών μιλώντας για την ουσία, δεν πράττεις; Πράττεις – και μάλιστα αποδεικνύεις και ορισμένα ακόμη σημαντικότατα πράγματα, πέρα από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι. Εκτός κι αν όλες αυτές οι "βολές" είναι προμελετημένες, γίνονται εκ του ασφαλούς και αποσκοπούν αλλού. Εννοώ την περίπτωση που και ο Παναγιώτης είναι ένα βαλτό λαμόγιο που παριστάνει τον αντιστασιακό διαφωτιστή, σαν τα λαμόγια που βλέπουμε στην τηλεόραση και διαβάζουμε στις εφημερίδες. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο και έχω σοβαρούς λόγους που το λέω.
  Ύστερα, είναι και το άλλο. Είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί ένα ψεύτικο βιογραφικό; Ένα βιογραφικό στο οποίο είτε έχουν προστεθεί μη υπάρχοντα προσόντα είτε αποκρύπτονται στοιχεία. Αν είσαι μέσα στα κόλπα, όλα γίνονται, δύσκολα αποκαλύπτονται και αν αποκαλυφθούν, υπάρχουν πολλοί …τιμητές της αλήθειας για να διαψεύσουν με χίλιους δυο τρόπους εκείνους που αποκαλύπτουν την αλήθεια. Το πρόβλημα, βέβαια, με την περίπτωση του Παναγιώτη είναι ότι δεν ανήκει σε αυτούς τους πονηρούς κύκλους και δεν συμμετέχει στα κόλπα τους. Άλλα κόλπα ξέρει…
  Υποθέτουμε, τώρα, ότι υπήρξε υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό σήμερα; Πολλά. Ας ασχοληθούμε μόνο με το ενδεχόμενο να ξεγελάστηκε. (Δεν είναι λίγοι εκείνοι που "την πάτησαν" με τον μέγα σαχλαμάρα, αλλά τελικά κατάλαβαν το λάθος τους και τού γύρισαν την πλάτη.) Αν ξεγελάστηκε, σημαίνει ότι δεν είναι ή ότι δεν ήταν αρκετά προσεκτικός, κάτι που του "κόβει πόντους". Αν δεχτούμε ως γεγονός αυτήν την εκδοχή, θα ήταν σωστό να τον καταδικάσουμε δια παντός; Δεν εννοώ, φυσικά, να τον "χαιδεύουμε"! Μακριά από μένα τέτοιες τακτικές! Όμως, όταν βλέπουμε ότι αυτά που γράφει ο Παναγιώτης, άλλοι δεν έχουν ούτε το μυαλό να τα γράψουν ούτε καν τα κότσια να τα αναδημοσιεύσουν (και όχι επειδή έχουν αμφιβολίες για την ορθότητά τους), θα ήταν άδικο και εναντίον των κοινών μας συμφερόντων να του δίναμε μια δεύτερη ευκαιρία; Μήπως ο ίδιος ο Παναγιώτης διεκδίκησε ποτέ το αλάθητο; Μήπως δεν δικαιούται να κάνει λάθος; Μήπως για εμάς είναι πέρα από τις δυνάμεις και τη θέλησή μας να συγχωρούμε;
  Μην ανησυχείς, φίλε μου. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα μάθουμε όσα χρειάζεται να μάθουμε.

   

 33. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283878445359#c3118741782772888223'> September 7, 2010 at 7:54 PM

  Καλησπέρα και από εμάς, τους φίλους του Παναγιώτη Τραϊανού.

  Φίλε #20, όπως είπε και ο φίλος #29, μήπως είσαι σύμβουλος του υπερυπουργού; Αν όχι, είσαι αφελής γράφοντας τέτοια πράγματα. Αν ναι, ελπίζω οι φελλοί στο Μαξίμου να δώσουν κανά φράγκο παραπάνω και να προσλάβουν κανέναν αξιόλογο υποστηρικτή.

  Φίλε #24 - συμφοιτητή, για να τα γράφεις κάτι παραπάνω θα γνωρίζεις...

  Φίλε Κίμωνα #22, πιστεύω ότι οι αναγνώστες σχολιάζουν ανώνυμα διότι προφανώς βαριούνται να χρησιμοποιήσουν - έστω - ένα ψευδώνυμο. Δεν πειράζει. Η αρίθμηση των σχολίων, βοηθάει ούτως ή άλλως στο να απευθύνει ο ένας τον λόγο σον άλλο.

  Όλοι ζητάτε βιογραφικό από τον Παναγιώτη Τραϊανου. Δεν είναι κακό. Κακό είναι να ξεχνάμε την αλάθητη ρήση: “Εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλείν”.

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283881286198#c5539939004592152749'> September 7, 2010 at 8:41 PM

  ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας σκεφτούμε με το μυαλό μας αυτά που γράφει ο Π.ΤραΪανού. Αυτό έχει σημασία. Νομίζω ότι αυτοί που γράφουν τα σχόλια για το πως μοιάζει και τι βιογραφικό έχει το κάνουν για να αποσπάσουν την προσοχή και να σταματήσουν σοβαρό σχολιασμό για το θέμα του άρθρουν. Επίσης δεν ξέρω που βρίσκουν τον καιρό μερικοί να γράφουν κατεβατά.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283881471813#c6828244510815644240'> September 7, 2010 at 8:44 PM

  Όνομα: Βικτωρία (Victoria)
  Επώνυμο : Σαραγκούση (Saragousi)
  Εθνικότητα: Αγγλική/Εβραϊκή
  Τελευταία διαμονή: Καλλίπολη, Ελλάς
  Ημ. Αφίξεως: 8 Σεπ.1920
  Ηλικία : 23 ετών
  Πλοίο :ΠΑΤΡΙΣ
  Λιμάνι Αναχώρησης:Πειραιεύς

  Συμπέρασμα. Μόλις πάτησε στην Αμερική, έβγαλε την κουκούλα της Ελληνίδας και από Βίκυ Ραγκούση, έγινε Βικτωρία Σαραγκούση (Victoria Saragousi)

  Στο Άουσβιτς έχουμε δύο Σαραγκούσση
  JO1995p12379-12388 Saragoussi Allègre né le 2 février 1910 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)
  JO1995p12379-12388 Saragoussi Bitty né en 1909 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)

  ΥΓ.Γιαννάκη, η θεία από το Αμέρικα έστελνε ντόλαρς στον παππού;
  Ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, πρώην Δήμαρχος Πάρου, είναι Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
  Η Άννα ΡΑΓΚΟΥΣΗ-Νταλάρα, κατάγεται από τη Πάρο και εκτός από σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα, είναι και βουλευτής Β’ περιφέρειας της Αθήνας, φυσικά του Τζέφρι ΠΑΣΟΚ.

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283893472961#c7598390499043148074'> September 8, 2010 at 12:04 AM

  αναρωτιεμαι τι πρεπει να εχεις πιει για να γραψεις τοσα πολλα και εκτος λογικής. το πτυχιο δεν σου κανει, το μαστερ δεν σου κανει, η εργασια δεν σου κανει, τιποτα δεν σου κανει. από σύμπλεγμα πως πας? εχεις επισκεφθεί κανα γιατρό τελευταια, κατα προτίμηση γιατρό χωρις πτυχιο και μαστερ γιατι ετσι και αλλιως τσαμπα τιτλοι ειναι κατα τη γνωμη σου

   

 37. apollo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283895843858#c4756328760976196060'> September 8, 2010 at 12:44 AM

  Είναι κακό που ζητάμε να μάθουμε τον προγενέστερο πολιτικό βίο του
  Τραϊανού? Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι πτυχία μπορεί να έχει, και αν είναι
  επιτυχημένος επαγγελματίας.Εξάλλου είναι συγγραφέας.
  Είναι όμως και ιδρυτής κόμματος και επιβάλλεται οι πολίτες να ξέρουν
  την πολιτική του πορεία, κάθε απόκρυψη του παρελθόντος ενός πολιτικού προσώπου είναι ύποπτη και πολλές φορές επικίνδυνη αν ο "πολιτικός"
  είναι λαλίστατος και λαοπλάνος.
  Όποιος προσπαθήσει να αντιπαρατεθεί σε κάτι οι διαχειριστές και οι "ανώνυμοι" οπαδοί του την πέφτουν' αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύετε? Αυτά θυμίζουν κάποια άλλα καθεστώτα.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283896443864#c433249704711347451'> September 8, 2010 at 12:54 AM

  Το πρόβλημα Ανώνυμε #36 δεν είναι με τον Τραιανού. Τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου του Ίντερνετ) έχουν γεμίσει με άθλιους που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το πρόβλημα είναι με όλους του υπόλοιπους, με εμάς τους αφελείς, που καθόμαστε και δίνουμε αξία σε τέτοιους ανθρώπους. Είναι κρίμα ως λαός να είμαστε τόσο μα τόσο αφελείς. Αλλά από την άλλη μεριά γι' αυτό έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας όπως έλεγε ο μέγας Έλληνας φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης.

   

 39. ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΡΟΖΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283898575473#c6513915194475086293'> September 8, 2010 at 1:29 AM

  Για ασυνάρτητα και παραληρηματικά ντελίρια όπως το λιβελογράφημα του ψυχοπαθούς που αναλύει το πολιτικό και κοινωνικό προφίλ του Ραγκούση, δεν χωρά κανένα σχόλιο. Το όποιο πρόβλημα είναι οι θλιβερές ανθρώπινες υπάρξεις που καθώς είναι μισερές και στερημένες υποφέρουν και καταπιέζονται από την αξία και την επιτυχία ευφυών και ικανών ανθρώπων όπως ο Ραγκούσης. Γι' αυτό όσοι εχέφρονες και νουνεχείς επισκέπτεστε αυτό το blog κατά τύψη δείξτε συγκατάβαση και κατανόηση. Πρόκειται για κάποια ψυχοπαρανοϊκή σχιζοειδή προσωπικότητα με σύνδρομο καταδίωξης και μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου. Για τούτο η μανία και το μένος που βγάζει το παρανοϊκό και ακατάληπτο κείμενο. Πρόκειται γοα κλασσική περίπτωση ψώνιου που ακολουθείται από ομοιπαθείς ή ομοιοβλαβείς. Μην δίνετε σημασία

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283902118592#c8792402867075096893'> September 8, 2010 at 2:28 AM

  μαλακα δημοσιογραφε εκει που εχεσε ο τραιανου φυτρωσες.. αν απο αυτα που γραφει ο παναγιωτης αυτα καταλαβες σημαινει οτι η΄ βλακας εισαι η΄ ρουφιανος της πενταρας-γιατι αποκλειεται να σου δινουν παραπανω.οσο για τους υπολοιπους που ζητανε βιογραφικο μου θυμιζουν τους ιερεις της συναγωγης πριν 2000χρονια.κι αυτοι κατι τετοιο περιμεναν,ισως και καμια συστατικη επιστολη.διαβαστε και xestravothite απο τις αληθειες που τοσο απλοχερα χαριζει ο Κυριος τραιανου και ευχαριστηστε την τυχη μας που ειναι μαζι μας...και για αυτους που ανυπομονουν για δραση ενα ειναι πλεον σιγουρο..εχει ξεκινησει το εργο και η εξελιξη του αναμενεται εκρηκτικη. κωστης

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283914801089#c7999992039186493495'> September 8, 2010 at 6:00 AM

  – Διογένη, ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ζώο;
  – Από τα άγρια ο συκοφάντης, από τα ήμερα ο κόλακας.

  Διογένη Λαερτίου για τον Διογένη τον Σινωπέα, τον Κυνικό
  Απόδοση με ερωταπόκριση στη νεοελληνική: ΔΙΟΓΕΝΗΣ ο Ανώνυμος

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283928202250#c1047580788151450124'> September 8, 2010 at 9:43 AM

  Δηλαδή όποιος κριτικάρει τπν Τραιανού θα είναι αναγκαστικά ή βλάκας ή ρουφιάνος της πεντάρας. Μπράβο λογική!

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283929437984#c2115680353811701969'> September 8, 2010 at 10:03 AM

  Αγαπητέ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΡΟΖΗΣ, έδωσε πάρα πολλές πληροφορίες για την κλινική εικόνα του κ. Τραϊανού. Τελικά δεν κατάλαβα αν είσαι δημοσιογράφος ή ιατρός... Και κ.ΓΚΑΡΟΖΗ να σας θυμίσω ότι κάποτε όποιος δούλευε στο δημόσιο ντρεπόταν να το αναφέρει και σήμερα άλλαξαν τα πράγματα. Κάποτε κάποιος που εμπορευόταν γούνες ντρεπόταν να το αναφέρει γιατί ήταν "δολοφόνος".Αυτά ίσχυαν για την κοινή γνώμη. Πλέον κ.ΓΚΑΡΟΖΗ η κοινή γνώμη άλλαξε...είναι ντροπή πλέον να διαλαλείς ότι είσαι δημοσιογράφος όταν συνάδελφοι σου χρηματίζονται για να το βουλώνουν. Είναι ντροπή να είσαι δημοσιογράφος και να περιφέρεσαι με κότερα και λιμουζίνες! Είναι ντροπή να είσαι δημοσιογράφος και να ζεις σε βίλες! ΠΟΤΕ δεν συνέβαιναν αυτά. Ούτε και στην χούντα όπου λαδώνονταν δεν γίνονταν αυτά. Αλλά στην χούντα βλέπεις οι συνάδελφοι σου εργάζονταν για στρατιωτικούς και όχι για ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!!!

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283936552342#c2828998067597961609'> September 8, 2010 at 12:02 PM

  Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος ή ψυχαναλυτής για να καταλάβεις αυτό που συμβαίνει με τον Τραιανού.

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283937642686#c889262826343493426'> September 8, 2010 at 12:20 PM

  Και βέβαια είναι ψυχοπαθής ο Τραϊανού. Που είδε στην Ελλάδα αναξιοκρατία???? Πάει καλά ο άνθρωπος??
  Όλοι ξέρουμε ότι οι πολιτικοί μας είναι ικανότατα και ευφυή άτομα και για αυτό ζούμε αυτό το μεγαλείο της Ελλάδας σήμερα.
  Σε λίγο θα μας πει ότι υπάρχει και "μέσο" στην Ελλάδα.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283940644316#c1174481788650693274'> September 8, 2010 at 1:10 PM

  Ανακάλυψε ο Τραιανού την αξιοκρατία στην Ελλάδα!!! ΠΩ, ΠΩ! Τί σοφός άνθρωπος!

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283947579278#c3606577670329183737'> September 8, 2010 at 3:06 PM

  Λυπούμε πραγματικά ότι τσιράκια της Νέας Τάξης διαβάζουν το παραπάνω και το σχολιάζουν αρνητικά (spams)!
  Δεν είπα να μην το σχολιάσει κάποιος. Δεν είπα να μην το σχολιάσει αρνητικά κάποιος. Αλλά επιχειρήματα του τύπου -τρελός, ψυχασθενής- είναι πέρα για πέρα αβάσιμα. Κατηγορείστε τον διαφορετικά...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! Είναι άσπιλος! Διαβάζετε το παραπάνω και δεν σας γεννά ούτε καν ερωτήματα. Τα αναλύει ΟΛΑ. Δεν μπορείς να αντιταχθείς σε τίποτα! Αλλά επειδή είμαι καλός εγώ, θα υποστηρίξω πως το πανεπιστήμιο στο Σάσσεξ δεν είναι όπως το περιγράφει ο Τραϊανού. Να ρωτήσω λοιπόν τα τσιράκια αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους πανεπιστήμια στην αλλοδαπή και πόσο μάλλον στην Αγγλία. Εφόσον υπάρχουν γιατί λοιπόν να μην είναι ένα από αυτά και το συγκεκριμένο??? Είναι τρελός όταν με μαθηματική ακρίβεια ο ίδιος ο Ραγκούσης μας ενημερώνει ότι φοίτησε 8 χρόνια (τουλάχιστον)? Ήταν πάντα άριστος αλλά 1-2 μαθήματα τα άφηνε για να έχει το φοιτητικό πάσο και να στρατολογεί φοιτητές? Τότε δεν ήταν άριστος... μαλάκας ήταν! Συνεπώς τον πληρώναμε σαν φοιτητή, τον πληρώναμε και σαν κομματόσκυλο. Που έχει άδικο λοιπόν? Κοίτα να δείς τρέλα που έχει όταν κάνει λόγο για την θέση του Γενικού Διευθυντή στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας... Αυτό τσιράκια μου είναι ήδη τρελό από μόνο του! ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! Με τι είδους κριτήρια? Τι προϋπηρεσία? Έβαλαν έναν άβγαλτο να κάνει "δουλειά". Κλείνοντας τσιράκια, το θέμα δεν είναι τι έχει κάνει αλλά πώς το έχει κάνει και πως το "μεταφέρει" σε εμάς. Δηλαδή ένας που έχει προσληφθεί κάπου για να κάνει εξωτερικές δουλειές στο βιογραφικό ΔΕΝ μπορεί να γράψει ως τίτλο θέσης..."Υπεύθυνος επί των Εξωτερικών Υποθέσεων"...

   

 48. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283950786683#c4500631334419460176'> September 8, 2010 at 3:59 PM

  "Τσιράκια της Νέας Τάξης"!!! ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ! Νομίζεις ότι τον Τραιανού τον επιβουλεύεται η Νέα Τάξη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον φυμώσει!!! Ε ρε βαθιά που είστε νυχτωμένοι.

   

 49. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1283966903497#c7521413259683847547'> September 8, 2010 at 8:28 PM

  #36
  Συγκεντρώσου στις αιτιάσεις του Τραϊανού και σκέψου πριν γράψεις. Πτυχία και μάστερ έχει και ο Γιακούμπ. Ωστόσο, θεωρείς ότι αυτοί οι 2 είναι ισοδύναμοι μεταξύ τους, έστω και σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο;

  apollo,
  δεν είναι κακό που ζητάς να μάθεις τον προγενέστερο πολιτικό βίο του Τραϊανού. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει προγενέστερος πολιτικός βίος. Στην Ελλάδα προγενέστερο πολιτικό βίο έχουν τα τζάκια. Αν θέλεις προγενέστερους πολιτικούς βίους, μπορείς να μελετήσεις την οικογένεια μητσοτάκη που φτάνει μέχρι τον βενιζέλο ή ακόμα καλύτερα την οικογένεια βαρβιτσιώτη που διατείνεται ότι από την εποχή της 1ης βουλής των Ελλήνων, πάντα εκλέγεται κάποιος βαρβιτσιώτης (το πρώτο γράμμα των επωνύμων το γράφουμε μικρό διότι αντίστοιχα μικροί είναι και οι προαναφερόμενοι πολιτικοί)
  Κατά τα άλλα, κανείς διαχειριστής ούτε άλλος φίλος σου την "έπεσε". Μας αδικείς.

  ΝΙΚΟ ΓΚΑΡΟΖΗ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ
  αν δεν ψάχναμε 5 λεπτά στο google ώστε να βρούμε κάποια κείμενά σου σε εφημερίδες του Αμαρουσίου, θα μπορούσαμε να ορκιστούμε ότι είσαι ο πιπερόπουλος αυτοπροσώπως. Άξιος ο μισθός σου. Θεωρείς ότι ο Ραγκούσης είναι ευφυής και ικανός. Όπως όλοι οι επικειρηματίες στην Ελλάδα είναι άξιοι και ευφυείς, μόνο που - τι σύμπτωση - όλων αυτών το μαγαζάκι έχει κρεμαστεί στον κρατικό μαστό και τον απομυζούν εδώ και δεκαετίες.
  Και μιας και πληροφορούμαστε ότι παρακολουθείς μαθήματα ψυχολογίας και επικοινωνίας (http://yfos-texnes.blogspot.com/2008/04/blog-post.html) σου ευχόμαστε στην επικοινωνία να τα καταφέρεις καλύτερα από ό,τι κατάφερες να ψυχολογήσεις τον Παναγιώτη Τραϊανού

  Όποιος θέλει βιογραφικά μπορεί να βρει άφθονα στα sites των επαγγελματιών πολιτικών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σπουδών και τίτλων. Μα τι κρίμα... Όλοι έχουν μια κοινή αφετηρία. Όλοι βόσκησαν στο παχνί του κομματικού ποιμνιοστάσιου, όλοι στην αρχή δοκίμασαν στην πλάτη τους την γκλίτσα του τσομπάνη.

  Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε. Εδώ θα βρείτε ιδέες για ελεύθερους ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν ψάχνουν κάποιον πατερούλη να τους πάρει αγκαλιά και να τους φορτώσει και κανά κουβά αφίσες και την βούρτσα παραμάσχαλα. Οι ιδέες και οι λύσεις μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και σωστοί πολίτες.

  Μπορούμε να αναλάβουμε το προσωπικό κόστος να αλλάξουμε τον εαυτό μας και μετά να αλλάξουμε τον κόσμο; ΚΑΛΩΣ!

  Δεν μπορούμε; Ε! κάποιοι μπορούμε!

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284024484540#c2916037054244614283'> September 9, 2010 at 12:28 PM

  Σάμινα;

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284030477538#c891354302301132969'> September 9, 2010 at 2:07 PM

  Εχω μία απορία
  ποια είναι η προέλευση ονομάτων που αρχίζουν από Γκα - ;
  Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ ας μας διαφωτίσει.
  Ευχαριστώ

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284066558212#c9205107260499778912'> September 10, 2010 at 12:09 AM

  #51
  Με μια πρόχειρη ματιά στο google... Σαρακατσάνοι????

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284126216264#c2271649809753138045'> September 10, 2010 at 4:43 PM

  Ευχαριστώ πολύ. 52

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284135223675#c8933329416620062685'> September 10, 2010 at 7:13 PM

  Άψογη μεθοδολογία σκεπτικού. Η ροή ερμηνειών της με πείθει απόλυτα.
  2 διαφωνίες.

  Αστεία διαφωνία, ο Στάθης Ψάλτης δεν εθεωρείτο sex symbol αλλά παρουσιαζόταν σαν sex symbol απο βιντεοταινίες τύπου Δαλιανίδη στο ευρύτερο τότε πλαίσιο έναρξης της κοινωνικής κατάπτωσης της πορείας που φτάσαμε σήμερα. Ήταν ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής κατάπτωσης Παπανδρεϊκής αμερικανοέμπνευσης ώστε να αποκτήσει οντότητα και η “Λίτσα η κομμώτρια” και ο “Μπάμπης ο χαζός του χωριού”.
  Βλέπεις ο Ανδρέας Παπανδρέου διεισδύοντας στην Ελλάδα έπρεπε να σηκώσει μια νέα σημαία μια και όλες οι άλλες ήταν ήδη πολιτικά κατειλημένες και να βρει νέους ακαπέλωτους ψηφοφόρους αυτούς δηλαδή που περίσευαν σαν παραπετάμένοι ή χωμένοι στις τότε σκοτεινές γωνιές του κοινωνικού συστήματος, με αυτούς σαν “μαγιά” άρχισε να μαζεύει και τους υπόλοιπους. Αυτό ακούγεται Ανθρωπιστικό και εφαρμογή του Διαφωτισμού αλλά δεν είναι καθόλου όταν το ζήσει κανείς στην πράξη όπου η Κατίνα απο το Ανωχώρι απέκτησε γούστα καπνίστριας φωνή κομματόσκυλου που αμφισβητούσε οτι δεν γνώριζε (δηλαδή τα πάντα όσα άξιζαν) και βρήκε αρμόζοντα στον χαρακτήρα της κομματικό ρουσφετοβιοπορισμό τύπου yes-men. Ως γνωστόν, οι όσοι δίκαια ευρισκόμενοι (δηλαδή όχι όλοι) στην λαϊκή τάξη είναι και άψογοι σε ρόλο yes-men (άνθρωποι του «μάλιστα») όχι από την ανάγκη αλλά από αξία.
  Ο Παπανδρέου τα κατάφερε. Μας χρέωνε διεθνώς στο δικό μας όνομα για να δίνει παροχές χωρίς παραγωγικό ή αναπτυξιακό αντίκρισμα ώστε να τον ψηφίζουν και να παραμένει στην εξουσία για την προώθηση των Καπιταλιστικών σχεδίων εξάρτησης και την προσωπική του (οικογενειακή) ευνομία. Αυτό το κληρονομικό μαγαζί τον κατάφεραν (;) να το αναλάβει και καλείται τώρα ο ανεπαρκής και ανεπάγγελτος yiorgo να συνεφέρει κλπ κλπ (εδώ χωράει μια σελίδα ανάλυσης με υστερικά γέλια και απίστευτα νεύρα).

  Σοβαρή διαφωνία, σε κάποιο σημείο στην αρχή θίγεται το θέμα της κατάργησης της σταυροδοσίας. Δεν ξέρω το ΠΑΣΟΚ πως σκέπτεται οτι θα εξυπηρετηθεί με αυτό αλλά σαν καταρχήν θέμα είναι σωστό να γίνει γιατί ένα απο τα πιο βασικά που μας έχουν χαντακώσει σαν χώρα, φτάνοντας εδώ, είναι η σταυροδοσία. Επιφυλάσομαι για δημιουργική αντιπαράθεση αν αποτελέσει και κύριο θέμα άθρου. Αυτό σαν θεωρία γιατί σαν πράξη, επαναλαμβάνω, δεν ξέρω πως σκέπτεται να το χρησιμοποιήσει ο κομματικός μηχανισμός του ΘΑΣΟΚ.

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284566165297#c3927492879182576045'> September 15, 2010 at 6:56 PM

  Καλησπέρα κύριε Τραϊανού. Δεν μου κάνουν εντύπωση αυτά που γράφετε. Άλλωστε όλοι δαύτοι είναι ανεπάγγελτοι, ημιμαθείς και ανεπαρκείς απο κάθε άποψη. Όμως επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με κάποιον προλαλήσαντα. Όταν κατηγορείτε κάποιον ως ανεπαρκή πρέπει να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Δυστυχώς κύριε Τραϊανού ή όποια ομάδα είναι πίσω απο αυτό το όνομα υπαρκτό ή όχι. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για σας (το σας και ως πλυθηντικός ευγενείας αλλά και κυριολεκτικά αν πρόκειται για ομάδα). Δεν ξέρουμε τι κάνετε, σε ποια τάξη ανήκετε, αν έχετε γνωσιακό υπόβαθρο, ποιον εξυπηρετείτε, πίσω απο ποιο ιερατείο κρύβεστε. Τα ανώνυμα είναι εύκολα και με την μεγαλύτερη ευκολία σπιλώνουν ανθρώπους δίκαια ή άδικα.
  Εδω φτάσαμε στο σημείο ακόμα και ο Κουρής που όπου τον πιάσεις λερώνεσαι να βγαίνει και να το παίζει υπερασπιστής των αδυνάτων και μέσω λέει του καναλιού Κόντρα θα μας πει όλη την αλήθεια!!!! ΠΟΙΟΣ;;;;;; Ο Κουρής!!!!! Θου Κύριε... ο Θεούλης να αναπαύσει την ψυχούλα του Χατζιδάκι που απο πολύ νωρίς είχε επισημάνει το φαινόμενο του αυριανισμού... Λοιπόν κάποια στιγμή καλό θα είναι να ξέρουμε και για σας ποιοί είστε και τι υπηρετείτε... Ευχαριστώ πολύ...

   

 56. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284571002270#c8039870650417971055'> September 15, 2010 at 8:16 PM

  Καλησπέρα φίλε Ανώνυμε #55

  Μπορείς να εκτιμήσεις το γνωσιακό υπόβαθρο του Παναγιώτη Τραϊανού αν μελετήσεις τις 1413 σελίδες του τρίτομου έργου ΥΔΡΟΧΟΟΣ.

  Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος αλλά ούτε και πιο αξιόπιστος.

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284622914835#c6391886192732679029'> September 16, 2010 at 10:41 AM

  Αγαπητοί φίλοι. Ο ανώνυμος #55# είμαι και πάλι. Το τι γράφουν οι χίλιες τόσες σελίδες δεν λέει τίποτε. Γιατί θα σας θυμήσω μια θεωρία που κυκλοφορεί ότι τα έργα του Σαίξπηρ τα έγραφε άλλος. Κάλλιστα πίσω απο το όνομα Τραϊανός μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε που δεν θέλει να βγει αυτός μπροστά. Εγω απάντηση δεν πήρα στο ποιος είναι ο Κος Τραϊανός (εφόσον τονίζω και πάλι πρόκειται περί υπαρκτού προσώπου), τι επαγγέλεται και τι γνωσιακό επίπεδο κατέχει. Αν τα κείμενα είναι δικά του κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται περί ενός ευφυούς ανθρώπου είναι φανερό αυτό... Είναι όμως δικά του;
  Νομίζω ότι και τώρα απάντηση δεν θα πάρω και ελπίζω στο μέλλον να μάθουμε περισσότερα.
  Ανεξάρτητα όμως απο αυτό κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται μπας και μας βγάλουν "εκτός ύπνου" μας κάνουν έξυπνους δηλαδή...
  Ευχαριστώ...

   

 58. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284651094260#c4832693484913225489'> September 16, 2010 at 6:31 PM

  Φίλε ανώνυμε (57), είσαι ωραίος, σε παραδέχομαι! Αλλά λυπάμαι γιατί απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που θέτεις δεν μπορώ να σου δώσω, από τη στιγμή που ο κος Τραϊανού και οι φίλοι του δεν θέλουν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ήδη έχουν δώσει. Εκείνο, όμως, που μπορώ να σου πω είναι ότι αν σου δοθεί η ευκαιρία και συζητήσεις με τον κο Τραϊανού, θα σου φύγει κάθε αμφιβολία για το αν τα γραπτά που φέρουν την υπογραφή του είναι δικά του.

  Και ναι, υπάρχουν κάποιες χιλιάδες μελετών που καταλήγουν στην άποψη ότι τα έργα του Σαίξπηρ δεν έχουν γραφτεί από τον ίδιο. Στέκει αυτή η θεωρία, μιας και εκείνη την εποχή δεν ήταν και ό,τι πιο αποδεκτό να είσαι θεατρικός συγγραφέας. Η επικρατούσα θεωρία υποστηρίζει ότι δημιουργός των έργων του Σαίξπηρ ήταν ο αινιγματικός Φράνσις Μπέικον. Κάποιες από αυτές τις έρευνες υποτίθεται πως έχουν αποδείξει ότι τα κείμενα του …Σαίξπηρ κρύβουν κρυπτογραφημένα μηνύματα τα οποία έχουν αποκωδικοποιηθεί. Ανάμεσα σε αυτές και έρευνα της CIA. Όμως αυτά τα στοιχεία δεν γνωστοποιούνται στο ευρύ κοινό για ευνόητους λόγους. Τι μας ενδιαφέρουν εμάς αυτά; Δεν ξέρω… Κάτι μπορεί να σημαίνουν και αυτά…

   

 59. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284655570516#c7152170353426082082'> September 16, 2010 at 7:46 PM

  Φίλε #57

  εφόσον ρωτάς καλοπροαίρετα ας απαντήσουμε και εμείς καλοπροαίρετα.

  Πόσο ειλικρινές είναι το ενδιαφέρον σου από την στιγμή που δεν μπήκες στον κόπο να μάθεις το επώνυμο του συγγραφέα; (είναι Τραϊανού και όχι Τραϊανός).

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284655847569#c1894813958619039595'> September 16, 2010 at 7:50 PM

  Ο ίδιος πάλι... Αγαπητέ Διογένη αυτό που απο την μια μου αρέσει αλλά απο την άλλη με τρομάζει και με προβληματίζει με τα κείμενα του κυρίου Τραϊανού είναι ότι αγγίζουν απόλυτα το θυμικό μου. Όσες φορές στο παρελθόν παρασύρθηκα απο αυτό το μετανόησα πικρά. Και δεν θα ήθελα να ξαναπιαστώ κορόϊδο απο κανέναν "σωτήρα". Με την ευκαιρία σας αφιερώνω ένα σχετικό τραγούδι: Τhe Who "Won't get fooled again"
  http://www.youtube.com/watch?v=xHD0ZdhtmSQ
  Αν αποδειχτεί στην πράξη ότι είστε πράγματι αυτό που δείχνετε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε μαζί μέχρις εσχάτων.. μέχρι τότε.. κρατώ μικρό καλάθι...
  Φιλικά Ιωάννης.
  (Όσο για το επώνυμο... τυπογραφικό λάθος.. γνωρίζω καλά το επώνυμο.. έχω διαβάσει πολλά κείμενα...)

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1284655997161#c9115614938478488942'> September 16, 2010 at 7:53 PM

  ανωνυμε55 ριξε μια ματια στο σχολιο19 του αρθρου free gaza.θα σου λυθουν τουλαχιστον μερικες απο τις αποριες σου...ρε διογενη παλι εδω?κωστης

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1285024480015#c910428961901168617'> September 21, 2010 at 2:14 AM

  Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη,

  ειλικρινά δεν χρειαζόμαστε κανένα είδους βιογραφικό από εσάς. Ο μοναδικός τρόπος που έχω για να αξιολογώ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου είναι να εφαρμόζω το ρητό 'QUI BONO' - ποιος ωφελείται. Και πραγματικά σας το λέω αντλώ απίστευτη δύναμη μέσα απο τα γραπτά σας, θυμάμαι πάλι να είμαι υπερήφανος 'Ελληνας κάτι που είχα ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό.
  Μην σας πτωούν οι κακόβουλες επιθέσεις και μην σας απογοητεύουν. Αντλείστε και εσείς δύναμη από εμάς -λίγους ή πολλούς δεν παίζει ρόλο - που σας διαβάζουμε και σας σεβόμαστε απεριόριστα, χωρίς να έχουμε οποιοδήποτε προσωπικό ώφελος πέρα από την αγάπη για την Ελλάδα μας.

  Με εκτίμηση

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1287173725750#c3234353243681304728'> October 15, 2010 at 11:15 PM

  Καλησπερα σε ολους τους
  φιλους ασχετα αν συμφωνουμε η διαφωνουμε Διαβασα και εγω την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΜ Β' αλλα δεν ειδα Βιογραφικο να λει για τον Κυριο Τραιανο
  Με τα λογια ολα ειναι πολυ ευχολα Μποπρεις να θαψεις οποιον θελεις και οποτε θελεις @@@

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1290364184772#c2144461674422442048'> November 21, 2010 at 8:29 PM

  Τα γραπτά το Π.Τραιανού είναι τα διαπιστευτήρια και το βιογραφικό του,μιλάνε στην λογική μου αλλά και στην καρδιά μου,δημιουργώντας γνώση....ΕΥΓΕ κύριε Τραιανού

   

 65. areti
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1290631767926#c5289613684228160136'> November 24, 2010 at 10:49 PM

  ΞΕΡΩ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ GOODYS ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ BAADYS ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΙΟ... ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΣ.. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΔΡΑΚΟ... ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.. ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ JUNK FOOD ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΓΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟΣΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟ...

   

 66. areti
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1290631961389#c1013052004536807901'> November 24, 2010 at 10:52 PM

  ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.................................................................

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1292433083722#c6348602353894344235'> December 15, 2010 at 7:11 PM

  Και κάτι ακόμα έκανε ο Ραγκούσης: ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ! Για να ακούσουμε και κάτι και γι'αυτό! Από ...παθούσες ίσως!

   

 68. kapsoulis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html?showComment=1293487099578#c1773800121034535328'> December 27, 2010 at 11:58 PM

  Με βαζει σε σκεψη οτι ο Ραγκουσης αποφευγει να πη συγκεκριμενα ποιο μεταπτυχιακο διπλωμα εχει απο την Αγγλια.
  Ως γνωστο δυο ειναι τα μεταπτυχιακα διπλωματα,το M.Sc (Μαστερ) και το Ph.D (Διδακτορικο).
  Επισης ειναι γνωστο οτι οι Αγγλοι απονεμουν και το πτυχιο της παρηγοριας
  (Postgraduate Diploma) σε οσους αποτυγχανουν να παρουν το Μαστερ.Λοιπον Postgraduate Diploma μεταφραζεται σε Μεταπτυχιακο Διπλωμα και στην Αγγλια σημαινει Ἁπετυχα να παρω Μαστερ.......

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας