Η στημένη "παράσταση" σύγκρουσης των φασιστών καλά κρατεί. Το επίσημο "άλλοθι" του προδοτικού δικομματισμού. Για όσο διάστημα δεν διώχνει ο λαός τους φασίστες από την Βουλή, θα τον "δουλεύουν".
Δεν πέρασαν μερικοί μήνες από τη στιγμή που λέγαμε πως: Κανένα φασιστικό αντιλαϊκό μέτρο ή προδοτικό αντεθνικό σχέδιο δεν θα είχε "περάσει" σήμερα από τη Βουλή, αν δεν υπήρχαν το ΚΚΕ και ο Καρατζαφέρης μέσα σ' αυτήν. Δυστυχώς αυτό, που συνέβη με το ΔΝΤ, είναι η καλύτερη απόδειξη αυτών που ισχυριζόμασταν. Δυστυχώς έγιναν τα χειρότερα, που θα μπορούσαν να γίνουν. Με τις ψήφους του "πατριωτικού" ΛΑΟΣ πέρασε μέσα από τη Βουλή το περίφημο "μνημόνιο" της εθνικής μας υποταγής. Από τους "αγώνες" του "εργατεμπορικού" ΚΚΕ μένουν ανυπεράσπιστα τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών. Απειλούνται ευθέως αυτά τα δικαιώματα επειδή το ΚΚΕ ανέλαβε αυθαίρετα και εργολαβικά την υπεράσπισή τους.
Οι φασίστες κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί τον "διάλογο" της Δημοκρατίας τον έχουν μετατρέψει τεχνητά και παράνομα σε έναν άνευ ουσίας ιδεολογικό "διαπληκτισμό" μεταξύ τους. "Διαπληκτισμό" προβοκατόρων και χαφιέδων, στον οποίο δεν συμμετέχει ο λαός και γι' αυτόν τον λόγο κανένας δεν ελέγχει κανέναν. Διαπληκτισμό,  ο οποίος φτάνει στα όρια της χυδαιότητας, όταν οι φασίστες βρίζονται μεταξύ τους στη Βουλή, αποκαλώντας ο ένας τον άλλο "ουραγκοτάγκο", "γερμανόψυχο" ή "μαυραγορίτη". Μιλάμε για κτήνη, τα οποία αποπατούν ανενδοίαστα μέσα στον πιο ιερό χώρο μιας Δημοκρατίας, την οποία δεν τη σέβονται, γιατί απλούστατα δεν την πιστεύουν.
Αυτό είναι το παιχνίδι της ύβρης και οι φασίστες το παίζουν κάθε μέρα, για να "βραχυκυκλώσουν" τη δημοκρατική λειτουργία. Ο λαός "μιλάει" κάθε τέσσερα χρόνια και οι φασίστες "μιλάνε" κάθε μέρα. Ο λαός ψευδοαποφασίζει υπέρ των συμφερόντων του κάθε τέσσερα χρόνια και αυτοί αποφασίζουν εις βάρος του κάθε ημέρα του χρόνου. Ο λαός νομίζει ότι ψηφίζει εκπροσώπους του, ενώ στην πραγματικότητα με την ψήφο του τοποθετεί —και άρα "νομιμοποιεί"— στη Βουλή τους "υπαλλήλους" των μεγάλων συμφερόντων.
Αυτοί κυβερνάνε την Ελλάδα. Οι "υπάλληλοι" των ξένων μεγάλων συμφερόντων. Των συμφερόντων, που τους επιτρέπουν να λένε ψέματα, για να κλέβουν την ψήφο του λαού. Των συμφερόντων, που ενισχύουν αυτούς, οι οποίοι προεκλογικά "βλέπουν χρήματα παντού" και μετεκλογικά ρημάζουν τον λαό. Ο λαός στο "παιχνίδι" αυτό συμμετέχει εν αγνοία του. Απλά "υπογράφει" διορισμούς πρωθυπουργών, ενώ την επιλογή τους την έχουν κάνει άλλοι. Την έχει κάνει η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, για παράδειγμα. Η Λέσχη, στην οποία ανήκει ο Γιωργάκης, ο οποίος ονειρεύεται την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Όλο αυτό το "παιχνίδι" πρέπει ν' αποκαλυφθεί στην "ουσία" του, για να καταλάβει κάποιος πώς λειτουργεί. Πού στηρίζεται; Στηρίζεται στο γεγονός ότι τα φασιστικά κόμματα των δύο άκρων αναλαμβάνουν εργολαβικά να πουν την αλήθεια, προκειμένου να την ακυρώσουν. Τα δύο μεγάλα ιδιόκτητα κόμματα των κομματαρχών, που είναι μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, σ' αυτούς τους "ειλικρινείς" φασίστες των άκρων στηρίζονται. Το παιχνίδι είναι απλό στην εφαρμογή του. Ό,τι δεν βολεύει τους "μπιλντεμπεργκερς" κομματάρχες να το φωνάζει ο λαός, το δίνουν "καραμέλα" να το φωνάζουν οι φασίστες.
Απλό κόλπο. Δίνεις τα μυστικά του καλού σεξ να τα διαλαλούν σαν πραμάτειά τους οι ευνούχοι. Αυτό κάνουν με τους φασίστες. Δίνουν την αλήθεια στους φασίστες, για να την ακυρώσουν. Αποδίδουν την αλήθεια στους φασίστες και οι ίδιοι με τη "διαφορετικότητά" τους νομιμοποιούνται να εμφανίζονται σαν δημοκράτες. Δεν είναι δηλαδή δημοκράτες, επειδή σκέφτονται και ενεργούν δημοκρατικά, αλλά είναι "δημοκράτες" —όσο φασιστικά κι αν ενεργούν— επειδή απλά δεν ανήκουν στο ΚΚΕ ή στο ΛΑΟΣ …"Δημοκράτες", απλά και μόνον επειδή αυτή η ιδιότητα "περισσεύει" σε κάποιους άλλους φασίστες.
Από εκεί και πέρα ό,τι σκέφτεται ο ελληνικός λαός, επειδή το εκφράζουν καταχρηστικά και παράνομα οι φασίστες των άκρων, γίνεται "φασιστικό" …Είναι "φασιστικό" ν' αγωνίζονται οι δημοκράτες για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Τι θέλουν; Προστασία του 13ου και 14ου μισθού; Αυτά τα λέει ...το ΚΚΕ. Εμείς, σαν "δημοκράτες", δεν είναι δυνατόν να έχουμε την ίδια άποψη μ' αυτό. "Εμείς θέλουμε να "σωθεί" η χώρα" …είπε ο γνωστός διεθνοκαθαριστής συνεδριακών χώρων. Οι μισθοί-δώρα τέλος …με συνοπτικές "δημοκρατικές" διαδικασίες. Κανένας δεν θα βγει στον δρόμο, γιατί ήδη το ΚΚΕ θα έχει πιάσει από νωρίς τα πεζοδρόμια και τα λιμάνια και κανένας δημοκράτης δεν θέλει να στέκεται δίπλα στον "ψωριάρη". Προτιμά ακόμα και να πεινάει, παρά να βρεθεί συνοδοιπόρος με το σταλινικό απολίθωμα.
Το ίδιο κάνουν και από την άλλη πλευρά. Καθημερινά αποκαλύπτονται και νέα σκάνδαλα διαφθοράς. Σκάνδαλα όμως, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Ποιο είναι αυτό; Στην προκειμένη περίπτωση τη μόνιμη γερμανική παρουσία στον ρόλο του διαφθορέα, αλλά και του άρπαγα. Στην κυριολεξία η διαφθορά στην Ελλάδα μοιάζει με γερμανική "αρρώστια". Το μεγαλύτερο μέρος της διαφθοράς οφείλεται σε παράνομες πράξεις γερμανικών εταιρειών, οι οποίες λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο. Το αποτέλεσμα αυτής της διαφθοράς είναι η αρπαγή του ίδιου του δημοσίου κεφαλαίου από τους Γερμανούς. Είναι προφανές ότι στην περίπτωση αυτήν έχουμε ιμπεριαλιστική "επίθεση" από κάποιο άλλο κράτος.
Ποιος ανέλαβε την "υπεράσπισή" μας; Ποιος ανέλαβε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων; Το "πατριωτικό" ΛΑΟΣ φυσικά. Γιατί; Για να μην αναζητήσει κανένας δημοκράτης την αλήθεια γύρω από αυτήν την "επίθεση". Για να μην αναγκαστεί κανένα κόμμα εξουσίας να στρέψει πραγματικά το ελληνικό κράτος εναντίον του γερμανικού κράτους, ώστε να προστατευτεί από την πρωτοφανή αυτήν επίθεση. Κανένας δεν θα "ταυτιστεί" με μια δεδομένη ανθελληνική αλήθεια, απλά και μόνον γιατί την πρεσβεύει ο "ψωριάρης" της άλλης πλευράς του φασισμού.
Ο αναγνώστης καταλαβαίνει πώς γίνεται το παιχνίδι του φασισμού. Η ύπαρξη αυτών των αυθεντικών φασιστών των άκρων —της Αριστεράς και της Δεξιάς—, επιτρέπει στους φασίστες του δικομματισμού να λειτουργούν ως φασίστες και οι ίδιοι. Κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί οι οφθαλμοφανείς και δηλωμένοι φασίστες τούς εξασφαλίζουν το "άλλοθι" για όλα τους τα εγκλήματα. Όταν λέμε ό,τι θέλουν, το εννοούμε. Ψήφισαν ένα μνημόνιο, με το οποίο παρέδωσαν τη χώρα στο ΔΝΤ και δεν φοβούνται την κρεμάλα. Θα ψηφίσουν έναν νόμο, ο οποίος θα καταστρέφει τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ελλήνων και δεν φοβούνται την κρεμάλα. Γιατί; Γιατί στην πρώτη περίπτωση οι "δωσίλογοι" πέρασαν το "μνημόνιο" της κατοχής με τις ψήφους των "πατριωτών" του ΛΑΟΣ. Στη δεύτερη περίπτωση θα περάσουν επίσης εύκολα το αντεργατικό νομοσχέδιο, γιατί το ΚΚΕ των χαφιέδων του Περισσού θα αναλάβει την "παλλαϊκή αντίδραση".
Κανένας από τους κρυπτοφασίστες του δικομματισμού δεν έχει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν, γιατί απλούστατα αυτός, ο οποίος αναλαμβάνει να τους "κρίνει", είτε στη Βουλή είτε στον δρόμο, είναι η Παπαρήγα και ο Καρατζαφέρης. Αυτό είναι το όλο "παιχνίδι". Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε όποιον τομέα θέλουν, γιατί απλούστατα είναι "στημένο" το παιχνίδι. Μπορούν να πάρουν την οποιαδήποτε αντιλαϊκή ή αντεθνική απόφαση, χωρίς να απειληθούν από κανέναν. Γιατί; Γιατί παίζουν παιχνίδι με τους φασίστες της κάθε εξειδίκευσης.
Παίρνουν εύκολα τα αντιλαϊκά ή αντεργατικά μέτρα, γιατί την "αντίδραση" των εκατομμυρίων εργαζομένων θα την αναλάβει το "κόμμα" της "εργατιάς" του "κολοσσιαίου" μονοψήφιου ποσοστού. Παίρνουν εύκολα τις αντεθνικές αποφάσεις, γιατί την πατριωτική "αντίδραση" θα την αναλάβει το "κόμμα" των παλαιών βασιλικών δωσίλογων με ένα επίσης "κολοσσιαίο" ποσοστό. Με τη δημοκρατική παράταξη να είναι πλέον του 90%, τον έλεγχο στην Ελλάδα τον έχει μια μικρή ομάδα οικογενειών, η οποία στηρίζεται σε ελάχιστους φασίστες —έμμισθους στην πλειονότητά τους— οπαδούς. Μια μικρή ομάδα "μπιλντεμπεργκιανών" κομματαρχών, οι οποίοι ελέγχουν τα πάντα, γιατί ελέγχουν απόλυτα τα άκρα του φασισμού. Με αυτά τα άκρα παίζουν κάθε φορά που προσπαθούν να περάσουν επώδυνες για τον λαό πολιτικές.
Σήμερα κάνουν ακριβώς τα ίδια. Για να υποτάξουν τον λαό στο ΔΝΤ και να τον αναγκάσουν να δεχθεί τα απάνθρωπα αναγκαστικά μέτρα, παίζουν παιχνίδια δήθεν ιδεολογικής σύγκρουσης, για να τον αποπροσανατολίσουν. Για να μην βλέπει ο κόσμος ότι εκτός από την πατρίδα του χάνει και τη σύνταξή του, παίζουν "παιχνίδια" προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού. "Παιχνίδια", τα οποία ξεκινούν από βίαιες λεκτικές ακρότητες μεταξύ τους, μέχρι του σημείου να αφήνουν να υπονοηθεί ότι δεν θα περάσει πολύς χρόνος, που μπορεί να χαθεί ο έλεγχος. Υπάρχει δηλαδή μια κλιμάκωση στην κατάσταση ανάλογα με τις αντιδράσεις του λαού.
Ξεκινάνε με καταγγελίες περί βολεμάτων ημετέρων, προκειμένου να συσπειρώσουν τα "πρόβατα" στα κομματικά "μαντριά" και όταν βλέπουν ότι δεν αποδίδει το "θέατρο", καταφεύγουν στις ευθείες απειλές για εμφύλια σύρραξη. Στην πραγματικότητα απειλούν τον κόσμο με εμφυλιοπολεμική σύγκρουση, αν δεν υποταχθεί. Απειλούν τους απείθαρχους "επαναστάτες" να τους φέρουν σε σύγκρουση με τους πειθήνιους "νοικοκυραίους". Απειλούν με σύγκρουση τους οπαδούς της "Τάξεως και της Ηθικής" με τους οπαδούς της "Αναρχίας και της Ανηθικότητας". Μεγάλη "παράσταση" του παρελθόντος, που γνώρισε επιτυχία στα "Δεκεμβριανά".
Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές αυτής της θεατρικής σύγκρουσης, που απειλεί με "νεκρούς", είναι ο διαβόητος Πάγκαλος. Το επιφανές μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Τι ήταν και εξακολουθεί να είναι ο Πάγκαλος; Ένα εκ γενετής επιφανές μέλος του φασιστικού κυκλώματος. Είδε το φως της ζωής σαν εγγονός του μεγαλύτερου δωσίλογου της κατοχής. Όταν τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα πεινούσαν, ο Πάγκαλος αποθήκευε λίπος από το γάλα της Βέρμαχτ και της Γκεστάπο. Στη συνέχεια —και για ευνόητους λόγους— ο εγγονός του δωσίλογου έπρεπε να σβήσει τα ίχνη του. Τι θα κάνει όμως ένας φασίστας; Θα παραμείνει τέτοιος. Αυτό έκανε και ο Πάγκαλος. Ο εγγονός τού πιο επιφανούς δωσίλογου έγινε επιφανής σταλινικός. Μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ έγινε ο Πάγκαλος.
Όμως, ούτε αυτό το έκανε τζάμπα. Όταν οι δημοκράτες Έλληνες δεν πεινούσαν πλέον, αλλά εργάζονταν σκληρά για την επιβίωσή τους στις φάμπρικες της Ευρώπης και των ΗΠΑ και πάλι ο Πάγκαλος συγκέντρωνε λίπος. Η φτωχή Ελλάδα "έδιωχνε" τα τίμια παιδιά της, αλλά συντηρούσε τα εγγόνια των δωσίλογων. Επί χρόνια ο Πάγκαλος ζούσε πλούσια σαν κομματικός αξιωματούχος του ΚΚΕ. Ο εγγονός του αρχιδωσίλογου της Δεξιάς ζούσε πλούσια ως αυθεντικός σταλινικός αξιωματούχος του ΚΚΕ και άρα ως χαφιές τεμπελχανάς. Μόνον όταν άρχισε να "στερεύει" η "αγελάδα" του Στάλιν την εγκατέλειψε ο "δημοκράτης". Μόνον όταν είδε αλλού περισσότερο "φαΐ" έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ για τον Πάγκαλο ήταν το "Ελντοράντο". Ένα αναπάντεχο "Ελντοράντο". Είναι γνωστό —στους πάντες πλέον— πως όλη η "χαβούζα" της ελληνικής κοινωνίας είχε επενδύσει στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανέλθει κοινωνικά και οικονομικά. Από τους νυν εκατομμυριούχους πρώην μπατίρηδες Άκηδες μέχρι τους νυν κλωτσοσκούφηδες και πρώην γλείφτες Κουλούρηδες, όλοι επένδυαν στον μεγάλο "ηγέτη". Στον Εβραίο δημαγωγό, ο οποίος στηρίχθηκε στην ενεργοποίηση των ενστίκτων μιας ταλαιπωρημένης από τον εμφύλιο κοινωνίας. Στον "επαναστάτη" της πορδής Ανδρέα, ο οποίος από τα ξενοδοχεία της Δύσης ήρθε στην Ελλάδα, για να εισπράξει την ανατροπή της Χούντας. Στον ψεύτη Ανδρέα, ο οποίος υποσχέθηκε ψωμάκι και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία, που τα είχε ανάγκη καί τα δύο.
Από αυτό το πανεθνικό προσκλητήριο της "χαβούζας" δεν μπορούσε να λείψει μια τεράστια "κουράδα", όπως είναι ο Πάγκαλος. Μέσα σ' αυτό το χαώδες "μόρφωμα" της μεταπολίτευσης όλα του τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν ν' αποδώσουν χρυσάφι. Κάποιοι όμοιοί του έστηναν κύκλωμα εξουσίας και είχαν ανάγκη από έμπειρους χαφιέδες και προβοκάτορες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι "ήρωες" της "δημοκρατίας" της μεταπολίτευσης είναι μετανοήσαντες σταλινικοί. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο "ένδοξοι" από τους εχθρούς της Χούντας ήταν πρώην χαφιέδες της ασφάλειάς της. Από τον δήθεν τροτσκιστή Ανδρέα μέχρι την …"εδώ μεζεδοπωλείο" Δαμανάκη όλοι τους ήταν ίδιοι. Προφανώς η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν "γεννούσε" πρόσωπα και αναγκαζόταν να "υιοθετεί" παιδιά του σταλινισμού και των μυστικών υπηρεσιών.
Ανάμεσα σ' αυτούς τους φασίστες "ήρωες" της "δημοκρατίας" —και με τα ίδια προσόντα— ήταν και ο Πάγκαλος. Λογική ήταν η "επιτυχία" του. Ποιος θα φώναζε ως ΠΑΣΟΚΟΣ πιο αυθεντικά το παλαιό κομμουνιστικό αντιδεξιό σύνθημα …"ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"… από τον εγγονό του αρχιδωσίλογου της Δεξιάς, ο οποίος ήταν και πρώην ΚΚΕς; Ποιος θα κατηγορούσε πιο αυθεντικά τη Χούντα από τον Πάγκαλο, ο οποίος με τις "ευχές" της και τα χρήματά της σπούδασε στα Παρίσια της Ευρώπης; Γιος στρατοπεδάρχη της Δεξιάς είναι αυτός, ο οποίος δείχνει στα καφενεία κάτι φουκαράδες για δεξιούς.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο φασισμός του Πάγκαλου ήταν η μεγάλη "περιουσία" του και μια τέτοια περιουσία δεν αφήνεται στην τύχη της. Ως φασίστας πάντα εκβίαζε, για ν' αναρριχάται στις υψηλότερες θέσεις του κόμματος. Ομοϊδεάτης και "ομογάλακτος" του μεγάλου Ανδρέα ήταν. Στην ίδια συνομοταξία γόνων δωσίλογων ανήκε. Επιβίωσε εύκολα με τον Ανδρέα απέναντί του και τον γιο του τον είχε για πλάκα. Το παιχνίδι το γνώριζε άριστα. Γι' αυτόν τον λόγο ακολούθησε και τις κοινές επιλογές με την οικογένεια Παπανδρέου στην αναζήτηση ξένων "προστατών". Δεν είναι τυχαίο που ανήκει στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Από τα ίδια κέντρα πήρε τις συστατικές επιστολές. Είναι δυνατόν να γίνει κάποιος υπουργός εξωτερικών της χώρας, χωρίς να έχει τέτοιου είδους επιστολές;
Αυτές οι επιστολές είναι "γραμμάτια" και ο Πάγκαλος τα ξεπλήρωσε όλα. Τα ξεπλήρωσε εις βάρος μας. Εις βάρος της Ελλάδας. Αυτός ήταν ο "μεγάλος τραγουδιστής", όταν παρέδιδαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Αυτός ήταν ο "μεγάλος μετεωρολόγος", ο οποίος προέβλεπε ανέμους, που σηκώνουν σημαίες από βραχονησίδες. Πάντα πρόδιδε τη χώρα, γιατί πάντα εκτελούσε τις εντολές των προστατών του. Αυτό έκανε πάντα, γιατί αυτό έκανε η οικογένειά του. Ο παππούς του ζούσε με γερμανικά μάρκα και αυτός έζησε για πολλά χρόνια με ρωσικά ρούβλια. Σήμερα επιχειρεί να ζήσει με εβραϊκά ευρώ του Τρισέ. Δεν υπάρχει μυστήριο στη βρόμικη και σκοτεινή πορεία του.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο αλληλεξαρτήσεων και αλληλοεκβιασμών "διακρίθηκε" στο ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ του γιου του δοτού πρωθυπουργού του εμφυλίου και του εγγονού, που μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Εύκολη ήταν πάντα η επιβίωσή του, έστω και με όρους ταπεινωτικούς για τον οποιονδήποτε άλλο. Δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό να φιλάς εκεί όπου προηγουμένως έφτυνες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ύβρεις του Πάγκαλου απέναντι στον βλάκα —όπως τον χαρακτήριζε— Γιωργάκη; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις "πατριωτικές" καταγγελίες του για τους "αμερικανοθρεμμένους" του υπουργείου Εξωτερικών του Giorgo; Σήμερα, εξαιτίας εκείνων των "αμερικανοθρεμμένων βλακών" είναι αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Giorgo …Στην κυβέρνηση του βλάκα και του προδότη, όπως περίπου θεωρούσε τον Γιωργάκη …Στην φτυμένη "ποδιά", με την άσχημη γεύση για τους γλείφτες.
Αυτήν την κυβέρνηση εξυπηρετεί σήμερα …και πάλι με το ίδιο κεφάλαιο. Το κεφάλαιο της οικογένειάς του. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των νεοδωσίλογων, που παρέδωσαν τη χώρα στο ΔΝΤ είναι. Ποιους θα μιμηθούν για να σωθούν, όταν υπάρχουν έτοιμα τα επιτυχημένα "πρότυπά" τους; Πώς σώθηκαν οι παλαιοδωσίλογοι από τον οργισμένο και πεινασμένο λαό; Υποσχόμενοι "σωτηρία". Ποιοι υπόσχονταν σωτηρία; Η κυβέρνηση του —χαφιέ των Δυτικών— Γεωργίου Παπανδρέου. Ποιοι "εγγυόταν" τη σωτηρία; Οι Δυτικοί, που έστελναν τα "πακέτα" Μάρσαλ, για να σωθούμε. Ποιοι ήταν αυτοί, που δήθεν απειλούσαν τη "σωτηρία" του; Οι ΚΚΕδες.
Το ίδιο δεν συμβαίνει και σήμερα; Από τι κινδυνεύει σήμερα ο ελληνικός λαός; Από την καταστροφή. Ποιοι υπόσχονται σωτηρία; Η κυβέρνηση του χαφιέ της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ Γιώργου Παπανδρέου. Ποιοι την "εγγυούνται"; Οι Δυτικοί, με τα "πακέτα" του ΔΝΤ. Ποιοι εμφανίζονται και πάλι να απειλούν τη "σωτηρία" του; Ποιοι πρέπει να εμφανιστούν ότι αντιπροσωπεύουν την απειλή; Οι ΚΚΕδες.
Η κατάσταση, δηλαδή, είναι τόσο όμοια, που δεν έχει διαφοροποίηση ούτε στα ονόματα. Απέναντι στους φασίστες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ βρίσκονται και πάλι οι επαγγελματίες και "στημένοι" ΚΚΕδες. Οι πρώην γνωστοί και σύντροφοι του πρώην σταλινικού και νυν "Μπιλντεμπεργκερ" Πάγκαλου. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ο Πάγκαλος αυτό "πουλάει" και είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του οπαδού της παγκόσμιας διακυβέρνησης Giorgo. Της κυβέρνησης του εγγονού αυτού, που μας οδήγησε στον εμφύλιο. Ο Πάγκαλος συντονίζει το "εμφυλιοπολεμικό" παιχνίδι, γιατί γνωρίζει άριστα καί τις δύο πλευρές. Τις δυο πλευρές του φασισμού. Υπήρξε επιφανές μέλος καί των δύο πλευρών. Έχει στη διάθεσή του κάποια τηλέφωνα, για να συνεννοηθεί μαζί τους. Οι φασίστες συνεννοούνται μεταξύ τους και βάζουν —ή τουλάχιστον προσπαθούν να βάλουν— τον κόσμο στο "παιχνίδι" της σύγκρουσης.
Ο Πάγκαλος, σε ρόλο "πασπαρτού", προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα ένστικτα του ελληνικού λαού, προκειμένου να τον τρομάξει. Να τον τρομοκρατήσει στην πραγματικότητα. Αυτό είναι το ζητούμενο της "παράστασης" των φασιστών. Η απειλή είναι μία και μοναδική: ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ. Έλληνες υποταχθείτε, γιατί το ΚΚΕ ήδη έχει πάρει τα "ρόπαλα" και έχει κατέβει στους δρόμους. Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα, που οι φασίστες θέλουν να στείλουν στους Έλληνες. Θέλουν να τους "θυμίσουν" τις συνέπειες του εμφυλίου, για να μην τολμήσουν ν' αντισταθούν στην κατάκτηση.
Για να τα καταφέρει όλα αυτά ο Πάγκαλος, θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλα τα επικίνδυνα μέτωπα. Γι' αυτόν τον λόγο εκμεταλλεύεται όλες τις ιδιότητές του, προσπαθώντας να βάλει στο παιχνίδι της σύγκρουσης όλους τους "μονομάχους". Ως κυβερνητικός, προσπαθεί να "σώσει" την Ελλάδα από την καταστροφή και γι' αυτό υπερασπίζεται το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Ως αριστερός —και δήθεν "σοσιαλιστής"—, αποκαλύπτει τα "εγκλήματα" της Δεξιάς με τις λίστες των βολεμάτων των ημετέρων. Ως εγγονός ακροδεξιού δωσίλογου, κατηγορεί το ΚΚΕ με την επιχειρηματολογία των Δεκεμβριανών. Των Δεκεμβριανών, που μπορεί να οδήγησαν τον λαό στην καταστροφή, αλλά έσωσαν τον ίδιο και την οικογένειά του.
Όχι απλά δεν τους εκτελέσαμε ως προδότες, αλλά ακόμα τους ταΐζουμε. Μετά τον παππού, τον πατέρα και τον ίδιο τον Πάγκαλο, σήμερα μαθαίνουμε ότι ταΐζουμε και την κόρη του. Έτσι "τιμωρεί" η Ελλάδα τους προδότες της. Ύπουλα και πονηρά. Τους τιμωρεί με αργή και βασανιστική μέχρι θανάτου "πάχυνση", πετώντας τους κρατικά "λουκάνικα".
Αυτό είναι το παιχνίδι του φασίστα Πάγκαλου και αυτό παίζει καί με τα δύο φασιστικά άκρα. Αυτό παίζει καί με το ΚΚΕ καί με το ΛΑΟΣ. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Για το πρώτο δεν τίθεται θέμα απόδειξης, εφόσον είναι αυταπόδεικτο. Στον δρόμο βρίζονται πλέον ο Πάγκαλος και το ΚΚΕ σαν κοινοί αλήτες. Σ' ό,τι αφορά το δεύτερο, το μόνο που χρειάζεται είναι παρατηρητικότητα. Ο "αντιδεξιός" —και πρώην κομμουνιστής— Πάγκαλος επιτίθεται στη δεξιόστροφα δημοκρατική ΝΔ και όχι στο δεξιό φασιστικό ΛΑΟΣ. Γιατί; Γιατί με το ΛΑΟΣ παίζουν το ίδιο παιχνίδι. Ο εγγονός του αρχιδοσωσίλογου παίζει το ίδιο παιχνίδι με το κόμμα των εγγονών των άλλων δωσίλογων. Επιτίθενται καί οι δύο στο ΚΚΕ με τον ίδιο τρόπο, αλλά υποστηρίζουν επίσης καί οι δύο τα αντεθνικά μέτρα της Κυβέρνησης με τον ίδιο επίσης τρόπο. Με το ΛΑΟΣ έχουν κοινό ιδεολογικό εχθρό, αλλά ακολουθούν καί οι δύο συνολικά κοινή πολιτική.
Το παιχνίδι με το ΚΚΕ είναι το πιο εύκολο στην ανάλυσή του, γιατί δεν είναι καν πρωτότυπο. Αν πάρει κάποιος εφημερίδες της εποχής των Δεκεμβριανών, θα διαβάσει τα επιχειρήματα καί των δύο "πλευρών". Όλα όσα λέει σήμερα ο Πάγκαλος του Giorgo εις βάρος του ΚΚΕ, τα έλεγαν οι δωσίλογοι, που είχαν πλαισιώσει τον Γεώργιο Παπανδρέου και είχαν στελεχώσει τη δοτή κυβέρνησή του. Όλα όσα απαντάει το ΚΚΕ ή η Παπαρήγα, τα έλεγε και πάλι το ΚΚΕ και ο Ζαχαριάδης. Τίποτε διαφορετικό. Αν μάλιστα ο ερευνητής έχει υπομονή, θα δει και "σκηνές" από τα "προσεχώς" της "παράστασης". Θα γνωρίζει όχι μόνον όσα έχουν πει μέχρι τώρα οι πρωταγωνιστές, αλλά και τι θα πουν στο άμεσο μέλλον.
Τα πράγματα είναι απλά. Όλα αυτά είναι "στημένα" από "πρωταγωνιστές", οι οποίοι γνωρίζουν το "σενάριο" μιας ασφαλούς παράστασης σύγκρουσης, για να αποπροσανατολιστεί ο λαός. Αν υπήρχε πραγματική αντιπαλότητα μεταξύ του αντιπροέδρου μιας κυβέρνησης —όπως είναι ο Πάγκαλος— και ενός παράνομου κόμματος —όπως είναι το ΚΚΕ—, δεν θα είχαμε ύβρεις. Ας στείλει ο αντιπρόεδρος ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, για να ερευνήσει τα οικονομικά του κόμματος. Σε μια τέτοια περίπτωση ο μισός Περισσός θα πάει φυλακή και ο άλλος μισός θα μεταναστεύσει. Χρήματα από πρακτοριλίκια, χαφιεδισμούς και εκδουλεύσεις σε ξένες υπηρεσίες ξένων κρατών υπάρχουν άφθονα στον Περισσό. Ας τα βρει ο Πάγκαλος κι ας τους στείλει στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Τα ανάλογα αφορούν και το ΚΚΕ. Γιατί βρίζει τον Πάγκαλο, όταν μπορεί να τον καταστρέψει; Χαφιέδες πρώην υπερδύναμης ήταν οι ΚΚΕδες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν στοιχεία για την οικογένεια του αρχιδωσίλογου Πάγκαλου. Για τον παππού του, που ήταν συνεργάτης των Ναζί. Για τον πατέρα του, που ήταν επιφανής αξιωματικός της "πατριωτικής" Δεξιάς και γιος δωσίλογου. Για τον ίδιο τον Πάγκαλο, που ήταν εγγονός δωσίλογου, γιος αξιωματούχου της "επάρατης" και στέλεχος του ΚΚΕ …Υψηλόβαθμο στέλεχος, όταν το ΚΚΕ συντηρούνταν με ρώσικα ρούβλια. Ας μας δώσει το ΚΚΕ τον φάκελο του στελέχους του με το όνομα Πάγκαλος. Ποιος ήταν ο αστυνομικός του "σύνδεσμός", όταν χαφιέδιζε την κοινωνία στην ασφάλεια της Χούντας; Ποιους συντρόφους του κάρφωσε; Ποιοι συμπολίτες μας πήγαν στα ξερονήσια εξαιτίας του; Ποιος του έδινε τα ρώσικα χρήματα, όταν συμμετείχε στις διεθνείς εκδηλώσεις των κομμουνιστικών κομμάτων ως αξιωματούχος του ΚΚΕ;
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όταν κάποιος είναι πραγματικός εχθρός σου, δεν τον βρίζεις στον δρόμο. Στον πραγματικό εχθρό σου επιδιώκεις να του κάνεις πραγματική ζημιά. Όταν τον βρίζεις και δεν κάνεις τίποτε ουσιαστικό εναντίον του, μάλλον το κάνεις για το θεαθήναι. Μάλλον "παίζεις" μια παράσταση σύγκρουσης, για να δουλεύεις τους αφελείς. Ας μην παραπονιέται λοιπόν το ΚΚΕ για τον Πάγκαλο. Ειδικά γι' αυτόν τον συγκεκριμένο Πάγκαλο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτός ο Πάγκαλος —ως πρόσωπο— είναι μια από τις πολλές "προσφορές" του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία. Χάρη στο ΚΚΕ υπάρχει αυτό το αδηφάγο "κήτος" στην πολιτική σκηνή. Το ΚΚΕ μέσα στις δικές του κομματικές "κολυμπήθρες" "βάπτισε" σαν "δημοκράτη" τον φασίστα εγγονό του αρχιδωσίλογου της κατοχής.
Ας μην παραπονιέται ο Μαΐλης για τη "γκεμπελική" ρητορεία του Πάγκαλου. Στο ΚΚΕ την έχει μάθει και η ειρωνεία είναι ότι δεν είναι γκεμπελική. Σταλινική ρητορεία των χαφιέδων είναι. Είναι η ίδια ρητορεία, που επί χρόνια εξέφραζε η φασιστική κρατική ασφάλεια, η οποία υπήρξε η εργοδότρια αρχή και του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, δηλαδή, που διαμαρτύρεται για τον "ταγματασφαλίτη" Πάγκαλο, το κάνει, γιατί είναι εκπαιδευμένο από την κρατική ασφάλεια να διαμαρτύρεται. Αυτό έκανε πάντα και αυτό κάνει και τώρα. Γι' αυτό πληρώνεται. Γι' αυτόν τον λόγο ζούνε πλούσια οι ΚΚΕδες. Γι' αυτόν τον λόγο πληρώνονται τα Κολέγια των θυγατέρων τους. Γι' αυτόν τον λόγο είναι καθαρά τα τζάμια των μεγάρων τους.
Αυτά σ' ό,τι αφορά την "κόντρα" Πάγκαλου και ΚΚΕ. Η μεγαλύτερη όμως πλάκα βρίσκεται αλλού. Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχει το έτερον "κήτος" του φασισμού. Ο Καρατζαφέρης. Γιατί; Γιατί αναγκάζεται να εξευτελίζεται. Τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι συνεπές σ' αυτό που κάνει πάντα. Χαφιέδες ήταν και τέτοιοι παραμένουν με το άλλοθι της ιδεολογικής ιδιομορφίας τους. Ο Καρατζαφέρης δεν μένει προσκολλημένος σε έναν μόνιμο και άρα ασφαλή για τον ίδιο πολιτικό "άξονα". Αναγκάζεται να "κινείται" προς όλες τις κατευθύνσεις και εξευτελίζεται στην κυριολεξία.
Πρέπει να εξυπηρετήσει τον Αποστάτη και κάνει γραφικότητες, εξαιτίας της πολλαπλότητάς των απαιτήσεων του ρόλου του. Από τη μία πρέπει να φερθεί σαν "δεξιός", για να παρασύρει τη ΝΔ στα λάθη, στα οποία θέλει να την οδηγήσει το αφεντικό του ο Μητσοτάκης και από την άλλη πρέπει να ψηφίσει νεοταξικά νομοσχέδια, για προστατεύσει το νεοταξικό "ΠΑΣΟΚ" του Giorgo. Από τη μία πρέπει να προστατεύσει το "αφεντικό"-Μητσοτάκη και από την άλλη πρέπει να εξυπηρετήσει και τα "αφεντικά" του Μητσοτάκη.
Ο Μητσοτάκης εξυπηρετείται για όσο διάστημα ο Καρατζαφέρης μένει στον δεξιό πατριωτικό "άξονα" —και άρα "κοντά" στη Νέα Δημοκρατία— με στόχο να την παρασέρνει σε λανθασμένες πολιτικές "συνεργασίας" μέσω προσώπων, τα οποία στην πραγματικότητα "προτείνει" ο Αποστάτης. Ο Μητσοτάκης, για να συντηρήσει τον προσωπικό του πολιτικό μηχανισμό, είναι υποχρεωμένος να "κλέβει" κρατικές και άλλες θέσεις από το μερίδιο της ΝΔ. Πρέπει να βολέψει τα πρόσωπα που έχει ανάγκη και γι' αυτόν τον λόγο έχει ανάγκη τις "άκρες" της ΝΔ. Έχει ζωτικό συμφέρον από τις κοινές "πολιτικές" της με το ΛΑΟΣ. Δεν τον συμφέρει να φύγει ο "υπάλληλός" του από την "πολυκατοικία" της Δεξιάς, γιατί δεν θα μπορεί να βάζει χέρι στα "κοινόχρηστα".
Όμως, από την άλλη πλευρά τα αφεντικά του Μητσοτάκη εξυπηρετούνται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Εξυπηρετούνται όταν φεύγει ο Καρατζαφέρης από την "πολυκατοικία" και εκτελεί ελεύθερη μισθωμένη πολιτική. Εξυπηρετούνται για όσο διάστημα ο Καρατζαφέρης απομακρύνεται από την κλασική δεξιά πατριωτική πολιτική και "εκτελεί" ανεμπόδιστα τα κατά παραγγελίαν πολιτικά "συμβόλαια". Τα αφεντικά του Μητσοτάκη εξυπηρετούνται από το ΔΝΤ, που θα λεηλατήσει τη χώρα. Εξυπηρετούνται από Σχέδια τύπου "Καλλικράτης", τα οποία απειλούν με διάσπαση τη χώρα. Εξυπηρετούνται από "ελλαδέμπορους", οι οποίοι στην κρίσιμη στιγμή θα "πουλήσουν" τη Μακεδονία, τη Θράκη ή την Κρήτη. Εξυπηρετούνται, όταν ο Καρατζαφέρης θα τους βοηθήσει σε όλα αυτά τα θέματα, χωρίς την "αδράνεια" που του προσδίδει το "βαρίδι" της πατριωτικής Δεξιάς.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι γίνεται; Ο Καρατζαφέρης αναγκάζεται και κινείται σ' αυτό το τεράστιο "εύρος" πολιτικών απόψεων και αντιλήψεων και αυτό τον εκθέτει και τον εξευτελίζει. Τι είπε πρόσφατα ο απίθανος αυτός φασίστας; Είπε το εξής αμίμητο: "Πρέπει να συνεργαστεί η ΝΔ με το ΛΑΟΣ, γιατί ο κοινός "εχθρός" είναι το ΠΑΣΟΚ". Τάδε έφη μποντιμπιλντεράς. Κοινός εχθρός το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ίδιος και το κόμμα του το στηρίζουν σε όλα τα προδοτικά του σχέδια πιο πολύ από πολλούς πασόκους βουλευτές του. "Κοινός" εχθρός το ΠΑΣΟΚ με το οποίο το ΛΑΟΣ συμφωνεί καί στο θέμα του ΔΝΤ καί στις "πρωτοβουλίες" του. "Κοινός" εχθρός το ΠΑΣΟΚ του εθνοκαταστροφικού "Καλλικράτη", με το ΛΑΟΣ να "μοιράζει" πρώτο τις θέσεις των επικίνδυνων "περιφερειαρχών".
Εδώ βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα, που τον εκθέτει. Εξυπηρετεί ταυτόχρονα αντιφατικές πολιτικές και αυτό τον αποκαλύπτει στους ψηφοφόρους του. Έπρεπε να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ΔΝΤ και αυτό του προκάλεσε τεράστια ζημιά, χωρίς κανένα πολιτικό κέρδος. Έπρεπε, ως "υπάλληλος", που δέχεται υποχρεωτικές εντολές, να υποστηρίξει μια πολιτική, η οποία έκανε ζημιά στο "μαγαζί". Ταυτόχρονα πρέπει να μείνει προσηλωμένος στον βασικό στόχο του Μητσοτάκη. Στον στόχο του "ιδιοκτήτη" του "μαγαζιού" και αρχηγού του ελληνικού παρακράτους. Το παρακράτος σήμερα προετοιμάζεται για την επόμενη "μέρα" του "Καλλικράτη". Προετοιμάζεται, για να μην χάσει τον έλεγχο της χώρας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες θα προκύψουν εξαιτίας του "Καλλικράτη". Τώρα, που οι πάντες είναι "μουδιασμένοι", λόγω ΔΝΤ και ανύποπτοι για τις συνέπειες του "Καλλικράτη", το παρακράτος βιάζεται να βάλει τους δικούς του ανθρώπους στις περιφέρειες.
Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Εξαιτίας της αφελούς, αποτυχημένης και πλήρως ισοπεδωμένης πλέον Ντόρας, ο Μητσοτάκης έχασε τον κύριο μοχλό εξυπηρέτησης των συμφερόντων του και αυτός ήταν η ΝΔ. Χωρίς αυτήν δεν έχει τη δύναμη να στηρίξει τις επιλογές του. Σ' αυτό το θέμα ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει ανάγκη τη ΝΔ. Δεν μπορεί μόνος του —ή ακόμα και με τη βοήθεια του ΛΑΟΣ— να επιβάλει τα δικά του πρόσωπα στις θέσεις των αιρετών περιφερειαρχών που τον ενδιαφέρουν. Αναγκάζεται να "εκθέτει" τον ΚΑΡΑτζαφέρη, εφόσον τον κάνει ΚΑΡΑγκιόζη. Γιατί; Γιατί από τη μία τον βάζει να πολεμάει για χάρη της Ντόρας τον Σαμαρά και από την άλλη τον βάζει να εμφανίζεται σαν έμπιστος και αξιόπιστος δεξιός "φίλος" της "ομοϊδεάτισσας" ΝΔ, που καταθέτει προτάσεις για την εξυπηρέτηση κοινών "δεξιών" συμφερόντων.
Επειδή οι ανάγκες του Αποστάτη "τρέχουν" —σε ένα περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει—,η εναλλαγή αυτή γίνεται πολύ γρήγορα και πολύ φανερά με αποτέλεσμα ο "χοντρός" να εκτίθεται. Πόσο να εκτίθεται; Όσο ένας ελέφαντας, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μια κινούμενη μαργαρίτα. Μέσα σε δύο ημέρες μπορεί ν' αλλάξει δεκαπέντε στάσεις και να έχει την εντύπωση ότι "παίζει" παιχνίδια υψηλής πολιτικής, τα οποία δεν γίνονται "αντιληπτά" από τον κόσμο. Προφανώς τις δημοσκοπήσεις δεν τις βλέπει, γιατί, αν τις έβλεπε, θα καταλάβαινε ότι ο κόσμος μάλλον τον καταλαβαίνει καλύτερα απ' ό,τι πιστεύει οι ίδιος.
Αυτό το παιχνίδι της "φιλίας" μεταξύ "δεξιών" κομμάτων το παίζει πολύ άκομψα και πολύ "μητσοτακικά". Γιατί; Γιατί πουθενά δεν προσφέρει απλά "στήριξη" ως ταπεινός και μικρός "δεξιός" συνοδοιπόρος. Προτάσεις "ισχυρού" καταθέτει κάθε φορά. Στην πραγματικότητα υποδεικνύει στη ΝΔ και στον αρχηγό της τι πρέπει να κάνουν. Στήριξη ομοϊδεάτη προσφέρει μόνον αν η ΝΔ υιοθετεί κάθε φορά τη δική του πρόταση. Μιλάμε δηλαδή για "χωριάτικη" πολιτική γιδοβοσκού. Μιλάμε για τον "Μακιαβέλι" των αγρών. Πού στηρίζεται; Σε δεδομένα, τα οποία ναι μεν υπάρχουν, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρα —δεδομένου των συγκυριών—, εξαιτίας της σύγκρουσης του Σαμαρά με τη Ντόρα για την ηγεσία του κόμματος. Προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα κομματικά ένστικτα της ΝΔ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Της "υπόσχεται" δήθεν νίκες εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το παιχνίδι.
Με το "καλημέρα" του "Καλλικράτη" προτείνει την αποτυχημένη Ντόρα για Περιφερειάρχη της Κρήτης. Την προτείνει μάλιστα, κάνοντας πονηρή "ματιά" στον αρχηγό της, υπονοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα την "ξεφορτωθεί". Την προτείνει, υπονοώντας ότι η ΝΔ θα εκμεταλλευτεί την "τεράστια" δύναμη του Μητσοτάκη στην Κρήτη. Πονηριά και πάλι γιδοβοσκού, όπως αυτή όπου ισχυριζόταν ότι ο ίδιος πρότεινε στον Παπανδρέου να απειλήσει τους Ευρωπαίους με το ΔΝΤ. Νομίζει ότι όλοι είναι βλάκες. Ότι δεν καταλαβαίνουν πως το μητσοτακαίηκο θέλει να ελέγξει την περιφέρεια της Κρήτης και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί η Ντόρα ψάχνει στην Κρήτη για "έδρα" του κόμματός της. Το πρώτο κόμμα στην ιστορία της χώρας, που θα έχει έδρα στην περιφέρεια. Όλοι κορόιδα …εκτός από τον μποντιμπιλντερά και το αφεντικό του.
Ανάλογα παιχνίδια κάνει και για τις υπόλοιπες περιφέρειες. Στην περίπτωση της Μακεδονίας, για παράδειγμα, παίζει το παιχνίδι του Ψωμιάδη. Τι είναι ο Ψωμιάδης; Ο άνθρωπος του παρακράτους στη Θεσσαλονίκη. Ο αγράμματος —συγκεκριμένα— άνθρωπος του παρακράτους. Η "σφουγγαρίστρα" του Μητσοτάκη στη Μακεδονία. Η "σφουγγαρίστρα", η οποία απέτυχε να "κόψει" από τον Σαμαρά αυθεντικές δεξιές ψήφους, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Ντόρα. Η "σφουγγαρίστρα", η οποία απέτυχε να "κόψει" από τον Σαμαρά ποντιακές ψήφους, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Ντόρα. Η "σφουγγαρίστρα", η οποία, μετά την παταγώδη αποτυχία της να επιτύχει το παραμικρό, πήγε κατ’ ευθείαν στο νοσοκομείο για "επισκευή".
Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και όχι για το "ταξίδι" …όπως μας είπε ο ίδιος ο κοντοποιητής. Απλά πράγματα. Ο Μητσοτάκης, επειδή γνώριζε ότι η Ντόρα —εξαιτίας της προδοτικής θητείας της στο Υπουργείο Εξωτερικών— είχε πολλές και ισχυρές αντιπάθειες στη Μακεδονία, προσπάθησε να τις διοχετεύσει ως ψήφους προς τον Ψωμιάδη, πριν αυτές μετατραπούν σε συμπάθειες υπέρ του Σαμαρά. Θέλησε να στερήσει συμπάθειες στον Σαμαρά, βάζοντας τον "Ζορό" υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ. Ό,τι δεν μπορούσε να εισπράξει η Ντόρα, θέλησε να το στερήσει και από τον Σαμαρά, μέσω του Ψωμιάδη. Το ότι απέτυχε στον σχεδιασμό του, οφείλεται στην ανικανότητα του Ψωμιάδη και όχι επειδή ήταν λανθασμένος ο ίδιος ο σχεδιασμός. Η "πίστα" ήταν μια χαρά. Ο Ψωμιάδης ήταν "κουτσάλογο".
Για ν' αντιληφθεί κάποιος τις σημερινές αδυναμίες του Μητσοτάκη —και άρα και το άγχος του να ελέγξει τις εξελίξεις— αρκεί να σκεφτεί το εξής: Πάλι στο ίδιο "κουτσάλογο" πρέπει να ποντάρει. Πάλι στα ίδια στραβά "πόδια" θα επενδύσει τις ελπίδες του. Για να προκαταλάβει τις αποφάσεις της ηγεσίας της ΝΔ, έβαλε τον Ψωμιάδη να "αυτοπροταθεί" για Περιφερειάρχης. Να αυτοπροταθεί με τη δικαιολογία του "Τιμής ένεκεν" για έναν άξιο "αντίπαλο" του αρχηγού. Εκεί έφτασε ο Μητσοτάκης. Στηρίζει εκ νέου τον ίδιο Ψωμιάδη, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να τον εξυπηρετήσει λίγους μήνες πριν. Πολύ πριν συγκληθούν τα αρμόδια κομματικά όργανα για την επιλογή των υποψηφίων, ο Ψωμιάδης μόνος του "αυτοπροτείνεται" ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και μάλιστα ως υπερκομματικός υποψήφιος.
Ο απόλυτος ορισμός του πολιτικού παραλογισμού. Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος λίγους μήνες πριν διεκδίκησε την αρχηγία ενός κόμματος, αλλάζει "σκούφια" και παριστάνει τον υπερκομματικό παράγοντα. Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος απέτυχε να γίνει "επιβήτορας", ζητάει να παρελάσει ως σημαιοφόρος σε "Gay parade". Γιατί γίνεται αυτή η προφανής ηλιθιότητα; Για να εξυπηρετήσει τον Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον δεν έχει πολλές επιλογές. Για να του δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την ισχύ του ΛΑΟΣ εις βάρος άλλων πιθανών σαμαρικών συνυποψήφιων του Ψωμιάδη από το κόμμα του. Για να "δελεάσει" την ηγεσία της ΝΔ με μια "σίγουρη" νίκη, εφόσον, ως "υπερκομματικός", συγκεντρώνει εκτός από τις ψήφους των ομόσταβλών του και τις συμπάθειες του ΛΑΟΣ. Μιλάμε για "υψηλή" πολιτική.
Όμως, εκτός από αυτήν την "υψηλή" πολιτική, υπάρχει και η καθημερινή πολιτική του κόμματος. Ποια είναι αυτή; Το ΛΑΟΣ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να "παρακολουθεί" την πολιτική της ΝΔ. Την πολιτική του "μαγαζιού", που ενδιαφέρει το "αφεντικό" του. Είναι προφανές ότι το ΛΑΟΣ δεν εκτελεί κανενός άλλου είδους πολιτική. Ασχολείται αποκλειστικά με τα συμβαίνοντα στη ΝΔ, εφόσον με την πολιτική, που θ' ακολουθήσει το ίδιο ως κόμμα, ασχολείται αυτοπροσώπως ο Μητσοτάκης. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της συμπεριφοράς κινείται αυτόματα, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στη ΝΔ και το οποίο ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη. Ακούστηκε πρόσφατα, για παράδειγμα, ότι ο Γιάννης Μανόλης πηγαίνει για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έσπευσε ο Καρατζαφέρης να αντιπροτείνει τον Τατούλη για κοινό υποψήφιο των κομμάτων της "δεξιάς". Γιατί; Γιατί το μητσοτακαίηκο είναι μαλωμένο με τον Μανόλη και δεν θέλει να τον έχει στα πόδια του.
Έδιωξε η ΝΔ τον "γίγαντα" Κιλτίδη και έσπευσε ο "μποντιμπιλντεράς" να τον συμμαζέψει στο κόμμα του. Γιατί είναι "γίγαντας" ο Κιλτίδης; Γιατί μόνος του αντιπροσωπεύει το 40% της ΝΔ. Τόσο δεν έλεγε το μητσοτακαίηκο ότι αντιπροσωπεύει στο κόμμα της ΝΔ; Από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι ο Κιλτίδης ήταν ο μοναδικός πραγματικός οπαδός της Ντόρας, άρα αυτός είναι και το μυστηριώδες 40% της ΝΔ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τα δημοσιεύματα της διαπλοκής και του παρακράτους, όταν υπονόμευαν τον Σαμαρά; …"Ανταρσία των βουλευτών της ΝΔ" …φώναζαν …και εννοούσαν τον διαφωνούντα "γίγαντα" Κιλτίδη …"Επαφές βουλευτών της ΝΔ με το ΛΑΟΣ" …φώναζαν …και εννοούσαν την επαφή του Κιλτίδη με τον Καρατζαφέρη …"Μυστικά δείπνα βουλευτών της ΝΔ με το ΛΑΟΣ" …φώναζαν …και πάλι μας έδειχναν το πιάτο του Κιλτίδη. Μιλάμε για "γίγαντα". Μιλάμε για το 40%. Με τον Κιλτίδη στις τάξεις του ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές κυβέρνηση θα είναι ο Καρατζαφέρης.
Αυτό, που έχει σημασία, είναι να γνωρίζει ο αναγνώστης ότι όλοι αυτοί παίζουν παιχνίδια, για να "υποστηρίζουν" την πολιτική των προδοτών του δικομματισμού. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεφύγει από τη "μέγγενη" του φασισμού, γιατί το παιχνίδι είναι "στημένο". Το μόνο κέρδος, που υπάρχει σήμερα, είναι η "ορατότητα". Οι φλέγουσες ανάγκες των ιμπεριαλιστών τούς κάνουν "βιαστικούς" και αυτή η "βιασύνη" τούς αποκαλύπτει. Φαίνεται το παιχνίδι που παίζουν. Γίνεται αντιληπτό ακόμα και από τους "τυφλούς".
Όλα στηρίζονται στο γεγονός ότι, μέσω του δικομματισμού, ελέγχουν τόσο τις "δράσεις" όσο και τις "αντιδράσεις" του ελληνικού λαού. Βάζουν το ένα δικό τους κόμμα να "δρα" και απέναντί του βάζουν το άλλο —επίσης δικό τους— κόμμα ν' "αντιδρά", για να εκτονώνεται ελεγχόμενα η κοινωνική πίεση. Βάζουν τον έναν να "αφήνει" και τον άλλο να "τραβάει". Ό,τι δηλαδή θα τους απειλούσε, το αποδίδουν ως πολιτικό κέρδος στο δίπλα "μαγαζί", το οποίο τους ανήκει επίσης. Βάζουν τον Γιωργάκη να μας "σπρώχνει" στο ΔΝΤ και απέναντι ο Σαμαράς δήθεν "αντιδρά", όπως δήθεν θα αντιδρούσε ο Καραμανλής ή η Ντόρα, αν βρίσκονταν στη θέση του.
 Γι' αυτόν τον λόγο γελούσαν όλοι στη Βουλή, όταν η ΝΔ καταψήφιζε δήθεν κάποια από τα άρθρα του δολοφονικού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Κανένας δεν εκπλήσσεται από αυτές τις αθλιότητες, γιατί όλα είναι στημένα εξ’ αρχής. Τα πάντα τα ελέγχουν οι ξένοι ιμπεριαλιστές …Οι άνθρωποι, οι οποίοι ελέγχουν τους κυβερνώντες, μέσω μηχανισμών τύπου Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Υπάλληλοι της ίδιας Λέσχης είναι καί η Κυβέρνηση καί η αντιπολίτευση αυτής της χώρας …Η αξιωματική αντιπολίτευση. Για τους μικρούς της αντιπολίτευσης δεν το συζητάμε. Υπάλληλοι των υπαλλήλων είναι. Μικρομάγαζα του μεροκάματου.
Ας ψάξει κάποιος να δει ποιοι συμμετέχουν σε όλο το παιχνίδι και ποιος τους ελέγχει και θα το καταλάβει. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μάντης, για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που μας κυβερνούν. Μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι και ο Γιωργάκης και ο Σαμαράς και ο Κωστάκης και η Ντορούλα, που διεκδικούσε τη ΝΔ. Μέλη της ίδιας Λέσχης είναι αυτοί που ελέγχουν τον δικομματισμό, ο οποίος "αγωνίζεται" για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μέλη της ίδιας Λέσχης είναι καί αυτοί οι οποίοι "ψήφισαν" καί αυτοί οι οποίοι δήθεν δεν "ψήφισαν" το μνημόνιο. Μέλη της Λέσχης είναι και οι υπουργοί των οικονομικών, τόσο αυτών που μας επέβαλαν το μνημόνιο όσο και αυτών που παριστάνουν τους πολιτικούς της άλλης "πλευράς". Μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι ο Παπακωσταντίνου, αλλά και ο Αλογοσκούφης.
Απέναντι από αυτούς στέκονται τα φασιστικά άκρα. Τα άκρα, τα οποία δήθεν συγκρούονται, για να αποσπούν την προσοχή του κόσμου από τα μεγάλα κόμματα των δωσίλογων. Τα μικρομάγαζα των φασιστών. Το ΛΑΟΣ, του αγράμματου και ταπεινού Καρατζαφέρη, το ελέγχει απόλυτα ο "γαλαζοαίματος" Μητσοτάκης, ο οποίος είναι μέλος επίσης της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Το ΚΚΕ, της αγράμματης και ταπεινής Αλέκας, το ελέγχει απόλυτα αυτός, ο οποίος του επιτρέπει να λειτουργεί νόμιμα, χρηματοδοτώντας το από τα δημόσια ταμεία. Υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη το ελέγχουν όλα τα "γαλαζοαίματα" μέλη της Λέσχης, τα οποία μας κυβερνούν μέσω του δικομματισμού. Όλοι οι επιφανείς γόνοι και κληρονόμοι του ελληνικού κράτους. Όλοι οι Παπανδρέου, οι Μητσοτάκηδες, οι Καραμανλήδες ή οι Σαμαράδες, που το εκβιάζουν με την εξουσία τους, εφόσον μπορούν να του πάρουν τη "μπουκιά" από το στόμα. Μέλος της Λέσχης είναι και ο Σόρος, ο οποίος φημολογείται ότι είναι μέγας ευεργέτης του ΚΚΕ.
Αυτό το ΚΚΕ, το οποίο υπάρχει χάρη στη μεγαλοψυχία των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, "αγωνίζεται" για τα δίκια του εργάτη, τα οποία απειλεί το "μνημόνιο" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Το ΚΚΕ, το οποίο —κατά "σύμπτωση"— πρώτο απ' όλα τα κόμματα ανακοίνωσε τους δικούς του υποψήφιους για τις επικίνδυνες θέσεις των αιρετών Περιφερειαρχών. Απέναντι από αυτό το "προδοτικό" ΚΚΕ δραστηριοποιείται το "πατριωτικό" ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ, το οποίο ψήφισε το "μνημόνιο" της υποταγής στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Το ΛΑΟΣ, το οποίο "αγωνίζεται" για την ασφάλεια του ελληνικού κράτους —την οποία απειλεί ο "Καλλικράτης"—, προτείνοντας για περιφερειάρχη Κρήτης την "πατριώτισσα" Ντόρα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Το ΛΑΟΣ, το οποίο "κεφαλαιοποίησε" όλους τους "δωσίλογους" της χώρας, προτείνοντάς μας να τους αφήσουμε να μας συγκυβερνήσουν.
Αυτούς τους επαγγελματίες "εργατοπατέρες" και "ελλαδέμπορες" "κουρδίζει" στη μεταξύ τους "εμφυλιοπολεμική" σύγκρουση ο Πάγκαλος. Ο "συμπαίκτης" τους Πάγκαλος, εφόσον, όπως προείπαμε, ανήκει και ο ίδιος στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Στην ίδια Λέσχη όπου ανήκουν και τα αφεντικά αυτών των "μικρομάγαζων" της πολιτικής αθλιότητας. Αυτός είναι ο "θίασος" του φασισμού στη "Μπανανία" που λέγεται Ελλάδα. Ο καθένας παίζει τον δικό του ξεχωριστό "ρόλο" σε μια κοινή "παράσταση" με κοινά κέρδη για τους συμμετέχοντες, είτε αυτοί είναι "λαμπεροί" πρωταγωνιστές είτε απλοί κομπάρσοι. Είτε είναι "γαλαζοαίματοι" χαϊδεμένοι από τα χέρια του Μπους —όπως η Ντόρα— είτε απλοί γαλατάδες —όπως το δουλικό της—.
Αν ο λαός δεν το πάρει απόφαση να τους στείλει όλους μαζί στο διάολο, θα πάει ο ίδιος εκεί - και δεν θα του αρέσει - . Αυτοί δείχνουν αποφασισμένοι να τον "πουλήσουν" σαν ένα κομμάτι "κρέας". Το θέμα είναι πότε ο λαός θα πάρει τις δικές του αποφάσεις.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

84 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και Πάγκαλος.


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280436188079#c1622290594305546336'> July 29, 2010 at 11:43 PM

  Αναφέρετε, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μας οδήγησε στο ΔΝΤ.
  Ο Καραμανλής και οι ομοϊδεάτες του δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας?
  Που μας οδήγησαν αυτοί?

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280437629292#c910537398450777035'> July 30, 2010 at 12:07 AM

  Ο λαός έχει τη μεγαλύτερη δύναμη και τιμωρεί με την ψήφο του.
  Σκοπός είναι ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ εναλλακτική λύση και πρέπει να είναι έτοιμη πολύ πριν τις επόμενες εκλογές.
  Να ψηφίσουμε κάτι που να αξίζει επιτέλους.

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280498811674#c2129989586111315646'> July 30, 2010 at 5:06 PM

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ.
  ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280499777985#c8793975976269397151'> July 30, 2010 at 5:22 PM

  Δηλαδή φίλε πες μας τι ακριβώς πρέπει να γίνει?
  Ποιά είναι η άλλη δράση?

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280504751060#c3315769238416717134'> July 30, 2010 at 6:45 PM

  Πότε θα το καταλάβετε ότι η ψήφος δεν είναι λύση;

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280508595421#c6874478162961727495'> July 30, 2010 at 7:49 PM

  Ποιός θα μας πει τέλος πάντων ποιά είναι η λύση?
  Όλο μισόλογα είστε.
  Έχετε να προτείνετε καμία δημοκρατική λύση ή μόνο λόγια.........

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280548479385#c8479894790428061524'> July 31, 2010 at 6:54 AM

  Η λύση είναι να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και να επιτρέπει στο 5% π.χ. του εκλογικού
  σώματος να προτείνει νόμο ή να ακυρώνει νόμο της βουλής μέσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
  Αυτή είναι η απλούστερη λύση! Επομένως θα πρέπει να κάνουμε μία κίνηση μαζεύοντας
  περισσότερες από 1 500 000 υπογραφές ζητώντας σύγκλιση Συντακτικής βουλής με αυτό το ζήτημα. Τότε μόνο θα προχωρήσει η κοινωνία!
  Δείτε:
  http://www.dimopolis.gr/dp1/entos/vima-gia-dimokratia-politwn/nomothetikes-protovoulies-politon/124-referendum-process-vzoukos

   

 8. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280572652706#c346779948678174988'> July 31, 2010 at 1:37 PM

  Διαφωτιστικότατο κείμενο. Τα μεμονωμένα περιστατικά μπορεί και να περνούν απαρατήρητα ή να ξεχνιούνται ή να "σηκώνουν" δικαιολογίες από τη μεριά των πολιτών προς τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους. Όμως, όταν τα δεδομένα παρουσιάζονται συγκεντρωμένα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα λαμόγια είναι τη μια "έτσι", την άλλη "κοκορέτσι", οι μάσκες πέφτουν και μόνο οι εγκάθετοι …αδυνατούν να διακρίνουν το δούλεμα που "τρώμε". Όταν εξετάζονται τα δεδομένα στο σύνολό τους, διασαφηνίζεται ο ρόλος των πονηρών και εξηγούνται οι φαινομενικά παράλογες "κωλοτούμπες" τους.
  Και τα υπόλοιπα –θεμελιώδη– που αναφέρονται στο παρόν κείμενο είναι όπως τα λέει ο Τραϊανού. Αναλαμβάνουν εργολαβικά τα κρίσιμα πόστα αντίδρασης οι φασίστες των άκρων, για να μην υπάρχει περίπτωση να τους ακολουθήσει κανένας δημοκράτης στους "αγώνες" τους, με εξαίρεση κάποιους παραπλανημένους. Και δεν χρειάζεται να τρέχει κανείς στους "αγώνες". Μίλησες λ.χ. για εργασιακά δικαιώματα και για εκμετάλλευση των εργαζομένων; Σε "βάφτισαν" κομμουνιστή. Τόλμησες να μιλήσεις για πατρίδα; Είσαι οπαδός του ΛΑΟΣ και …φυσικά ρατσιστής, φασίστας κλπ. Τα βλέπουμε κάθε μέρα. Αναλαμβάνουν εργολαβικά τα κρίσιμα πόστα αντίδρασης οι φασίστες των άκρων, για να δικαιολογούνται οι καφρίλες των υπόλοιπων φασιστών, ως συνέχεια της ίδιας στρατηγικής του αποπροσανατολισμού. Κι ενώ μπορούν όλοι τους να βάλλουν "θανάσιμα πυρά" εναντίον των "αντιπάλων" τους, αυτοί "αλληλογιαουρτώνονται". Γιατί άραγε;…
  Για τις αλήθειες, τώρα, που λένε οι φασίστες. Οι αριστεροί φασίστες, εδώ και έναν αιώνα, ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Λένε τα αυτονόητα, αυτά που γνωρίζει ακόμη κι ένα μικρό παιδί. Αλλά πώς γίνεται κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους να μιλάνε για το "κεφάλαιο" και την "πλουτοκρατία" –απ’ όπου απορρέουν όλα μας τα δεινά, γιατί εμείς ο απλός λαός, είμαστε σε όλα μας σωστοί(!)– και κάθε φορά να ξεχνούν να τους κατονομάσουν; Γίνεται… Οι δεξιοί φασίστες, πάλι, παίζουν πιο πονηρά. Ίσως είναι οι μοναδικοί από τους πολιτικούς που μίλησαν και μιλούν για την ουσία των πραγμάτων. Έχουν ξεπεράσει το στάδιο του "κύριε Καραμανλή…", "κύριε Παπανδρέου…" και μιλάνε για Παγκοσμιοποίηση (με αρνητική χροιά…) για Νέα Τάξη Πραγμάτων, ακόμη και για τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ! Λένε και ονόματα! Οι "τολμηροί" ξεμπροστιάζουν τους Ρότσιλντ, τους Ροκφέλλερ, τον Σόρος και λοιπούς κακούς. Και τούς ξύθηκαν οικογενειακώς των Ρότσιλντ, αν ο Βελόπουλος τούς κατηγορεί και αποκαλύπτει τα εγκλήματά τους. 15.300.000 αποτελέσματα δίνει μια μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου για "Rockefeller". Από αυτά τα κείμενα, να μην στρέφονται εναντίον τους τα 1.000.000; Ή μήπως λέω λίγα; Πότε θα μας πουν οι Βελόπουλοι για τους ντόπιους συνεργάτες και λακέδες των κοσμοκρατόρων; Δεν λέω, πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ποιο είναι το "κεφάλι" απ’ όπου ξεκινάει η "βρώμα", για να ξέρει προς τα πού να κινηθεί. Αλλά αν θέλεις όντως να αντιμετωπίσεις την βρωμερή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, αφού αναφέρεις τους "μεγάλους", ξεκινάς από τους "μικρούς" με την προοπτική να καταλήξεις κάποτε και στους "μεγάλους". Δεν ασχολείσαι μια ζωή μόνο με τους "μεγάλους"! Τι μπορεί να πάθει ο Σόρος από τα λόγια, όταν στην Ελλάδα και στην κάθε Ελλάδα παραμένουν σε καίριες θέσεις κι εγώ δεν ξέρω πόσα τσιράκια του; Τίποτα. Σωστά, κύριε βουλευτά; Όσο για το γλοιώδες κήτος, τα είπε όλα ο συγγραφέας.

   

 9. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280572726536#c5535912501295339831'> July 31, 2010 at 1:38 PM

  Φίλε στο σχόλιο #1. Φαντάζομαι ότι συμφωνούμε όλοι με τον συλλογισμό σου. Δεν φταίνε μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης, είμαι σίγουρος πως είναι η απάντηση και του Τραϊανού, άλλα και των διαχειριστών του ιστολογίου. Να το πάμε και λίγο παραπέρα. Μήπως αν δεν γινόταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και συνεχίζαμε με ΝΔ και Καραμανλή ή όποιον άλλο, τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά; Δεν νομίζω. Σαφώς και υπάρχει μια προτίμηση στη σκατόφατσα του Γιωργάκη, άλλα και με τους άλλους τα ίδια θα είχαμε. Τα ίδια και χειρότερα θα έχουμε όσο εξακολουθούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου ή παραβλέπουμε τις αδικίες για την προώθηση ιδιοτελών σκοπιμοτήτων.

  Φίλε στο σχόλιο #6. Ας καταλάβουμε πρώτα τι συμβαίνει, γιατί αν δεν καταλάβουμε, πιθανόν να μην προτείνουμε σωστές λύσεις. Εδώ, η μισή Ελλάδα ψηφίζει ακόμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Ας ξεφορτωθούμε πρώτα τον καρκίνο του δικομματισμού και μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα, οι λύσεις, που τις γνωρίζεις και εσύ ο ίδιος. Μια προφανής λύση είναι αυτή που αναφέρεται στο σχόλιο #7. Να έχουν, δηλαδή, λόγο οι πολίτες για περισσότερες από μία φορά την τετραετία. Αλλά για να συμβούν όλα αυτά και να έχουν θετικά αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να απεγκλωβιστούμε από τον μικρόκοσμό μας και γίνουμε ενεργοί πολίτες. Εκτός κι αν εννοείς πώς θα ξεφορτωθούμε τον καρκίνο (λαμβάνοντας σαν δεδομένο ότι με τις εκλογές δεν πρόκειται να επιτευχθεί κάτι τέτοιο).

  Αναμένουμε και μία απάντηση από τον φίλο μας στο σχόλιο #3.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280582198508#c5989426263176585207'> July 31, 2010 at 4:16 PM

  H λύση δεν είναι ούτε η ψήφος, ούτε η αναθεώρηση του Συντάγματος. Διότι αυτά το μόνο αποτέλεσμα που θα είχαν θα ήταν να δημιουργηθεί αναταραχή στην κοινωνία, με αποκλειστικό και μόνο στόχο να μην αλλάξει τίποτα. Όσο υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που κυβερνά το λαό, όσα δημοκρατικά φτιασίδια και να βάλει, όσες αναθεωρήσεις του Συντάγματος και να κάνει, θα βρίσκεται πάντα στην εξουσία και ο λαός θα είναι πάντα αυτός που θα τους στηρίζει.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280583636758#c2539164898608873528'> July 31, 2010 at 4:40 PM

  Φίλε #10 πιστεύω ότι δέν έχεις καταλάβει ότι το κλειδί στη διακυβέρνηση μιάς πολιτείας είναι η νομοθετική εξουσία, δηλ. ποιός νομοθετεί. Εάν νομοθετούν οι 300 (δηλ. η πλειοψηφία τους = δηλ. η κυβέρνηση = μιά ολιγάριθμη ομάδα περί τον πρωθυπουργό) τότε δέν πρόκειται να υπάρξει ούτε κράτος δικαίου ούτε θεραπεία των κακώς κειμένων. Θα πρέπει να αποδοθεί και στους πολίτες νομοθετική εξουσία, και ένας τρόπος είναι αυτός που πρότεινα στο #7. Δυστυχώς η πολιτική παιδεία της μεταπολίτευσης ήταν τελείως φτωχή και παραμορφωτική. Θεωρούμε δημοκρατία την αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία των Αγγλοσαξώνων και όχι την δημοκρατία που αναπτύχθηκε στην Αρχαία Αθήνα.
  Καλό λοιπόν είναι να σκεφτόμαστε λίγο πιό βαθειά από τα τετριμμένα που μας έμαθαν οι ξένοι προστάτες και τα ντόπια κομματόσκυλα.
  Αν είχαμε το δικαίωμα να εγείρουμε δημοψήφισμα με πρόταση ή ακύρωση νόμου νομίζεις ότι θα υπήρχε το σημερινό κατάντημα; Για σκέψου π.χ. θα περνούσε ο νόμος για τους λαθρομετανάστες; Θα περνούσε το μνημόνιο; Θα περνούσε η βουλευτική ασυλία; Θα μπορούσαν να νέμονται οι βουλευτές όσα νέμονται;
  Αγαπητέ #10 δέν σε κατακρίνω γιατί ξέρω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων από τη μεταπολίτευση και μετά διαπαιδαγωγήθηκε από αντιδημοκρατικά κόμματα, και έτσι έχει μάθει να σκέφτεται. Καιρός είναι να δεί και άλλες γνώμες.
  Ευχαριστώ (ο #7)

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280610929978#c7241444869548231463'> August 1, 2010 at 12:15 AM

  Όσο και να αλλάξει το Σύνταγμα ή οι νόμοι δεν πρόκειται να επέλθει καμία ριζική αλλαγή στην υπάρχουσα κοινωνική τάξη πραγμάτων, διότι τους νόμους τους φτιάχνουν οι άρχοντες με αποκλειστικό στόχο να τους υποστηρίζουν. Αυτό δεν καταλαβαίνετε. Και το πολίτευμα που αναπτύχθηκε στην αρχαία Αθήνα δημοκρατία το θεωρούμε. Μόνο που από την διαπαιδαγώγηση αυτή που λες εγώ έμαθα κάποια πράγματα σχετικά με τη δημοκρατία που απ' ό,τι φαίνεται εσύ τα αγνοείς πλήρως. Καλύτερα λοιπόν μια διαπαιδαγώγηση έστω και της μεταπολίτευσης, παρά η πλήρης άγνοια στην οποία βρίσκεσαι εσύ.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280671570655#c8548507652216837144'> August 1, 2010 at 5:06 PM

  Άλλο ένα εκπληκτικό άρθρο του ΥΔΡΟΧΟΟΥ!
  Δημοκρατία υπήρξε μόνο μία φορά στήν ιστορία τού ανθρώπου: είναι το πολίτευμα που εγκαθίδρυσαν στήν Αθήνα οι Εφιάλτης καί Αρχέστρατος το 462 π.Χ καί κατελύθη από τόν Μακεδόνα Αντίπατρο το 322 π.Χ. Στό θαυμαστό αυτό πολίτευμα ανετέθη η πολιτική εξουσία στούς ίδιους τούς πολίτες, ώστε να εξασκούν την κυβερνητική εξουσία άμεσα καί όχι διά αντιπροσώπων τους. Ανώτατο πολιτειακό όργανο ήταν η Συνέλευση τών πολιτών στήν οποία έπαιρναν μέρος όλοι οι άνδρες Αθηναίοι από 18 ετών καί άνω, ήταν όλοι ίσοι μέ ίσο δικαίωμα στόν λόγο καί ο κάθε πολίτης εκπροσωπούσε μόνο τόν εαυτό του. Κανένας δέν είχε τό δικαίωμα να μιλήσει σαν εκπρόσωπος άλλων, ομάδων ή ατόμων. Η δημοκρατία καθ' όλη τήν διάρκειά της δεν αναγνώρισε καμμία πολιτική ηγεσία. Η Βουλή ήταν τό εκτελεστικό όργανο τών πολιτών. Την Βουλή αποτελούσαν 500 Αθηναίοι πολίτες πού εκλέγονταν γιά έναν χρόνο μέ κλήρο. Βουλευτής μπορούσε νά γίνει κάθε Αθηναίος πολίτης άνω των 30 ετών καί μόνο δύο φορές στήν ζωή του. Τήν Δικαστική εξουσία εκτελούσαν τα δικαστήρια τής Ηλιαίας πού είχαν 6 χιλιάδες δικαστές (άνω των 30 ετών) πού κληρώνονταν κάθε χρόνο. Δέν υπήρχε εισαγγελική αρχή αλλά ο κάθε Αθηναίος πολίτης ήταν υποχρεωμένος να καταγγέλλει τον παραβαίνοντα τούς νόμους· καί τό έκαναν, εφ' όσον όλοι αισθάνονταν τήν πολιτεία δική τους (καί ήταν !!!). Όλοι ήταν άμεσα ανακλητοί σε περίπτωση παραβιάσεως των νόμων και δεν υπήρχε κανενός είδους ασυλία, αλλά, αντιθέτως, αυστηρότατη τιμωρία. Βλέπετε οποιαδήποτε σχέση μέ αυτό τό έκτρωμα πού σήμερα αποκαλείται “δημοκρατία”; Αναλογιστείτε τί είδους πολίτες ήταν αυτοί τότε καί τί φιλοτομαριστές καναπεδόβιοι είμαστε εμείς σήμερα... Η λύση απαιτεί ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ καί αυτοί σήμερα λείπουν τραγικά. Λύση είναι ΜΟΝΟ η άμεση δημοκρατία. Καί μήν βιαστεί κανείς νά πεί οτι αυτό σήμερα δέν μπορεί νά γίνει, γιατί ήδη ο Ρήγας Φεραίος έχει προτείνει στό Σύνταγμά του τόν τρόπο. Άς ενωθούμε στούς δρόμους.. Ο κάθε ένας νά ενημερώνει άλλους δέκα. Η δύναμή μας είναι τρομερή!!
  ΚωνσταντίνοςΚανάρης-Πυρπολητής
  (οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο του Χρήστου Ρήγα “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ”)

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280769385075#c406931871469205829'> August 2, 2010 at 8:16 PM

  ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ 13 ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΜΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ, ΟΜΟΑΙΜΟΙ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΧΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΠΑ. ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΟΤΕ Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ.

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ. ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΙΡΒΑΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ

  ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ;
  ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ;
  ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ Ή ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;
  ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΙΜΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΡΗΤΗ
  ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
  ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΡΘΗΤΕ ΣΤΟ ΔΝΤ;
  ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ, ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;

  ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΠΑΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ; ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΑΒΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥ; Η ΙΡΛΑΔΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ; ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΗ. ΔΗΘΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΟΜΜΑ=ΚΟΜΜΑΤΙ=ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑ. ΔΙΑΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ - ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΟΧΛΟ.

  ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΓΑΤΖΟ. Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ; ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ , ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΕΧΘΡΟΥΣ.

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ. ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΑΣ ΑΛΩΝΕΙ, ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ. ΥΠΕΡΒΟΛΗ;

  ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΟΜΑΤΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΜΟΛΥΝΤΟ. ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ = ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ (ΣΥΓΓΝΩΜΗ) ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280774630529#c1291217175898061168'> August 2, 2010 at 9:43 PM

  Η κρίση
  του Κώστα Καββαθά


  Δημοσιεύθηκε στις 24.05.09 στο “Πρώτο ΘΕΜΑ”, πιο επίκαιρο από ποτέ, το άρθρο μου περιγράφει πως λειτουργεί το Σύστημα και δείχνει τα τερατώδη ψέματα, που οι εντεταλμένοι του πράκτορες λένε στους λαούς.


  Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα: Οργανισμοί σαν τους: FED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας , Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν, ότι από τα οποία μόνο το 2-3% έχει αντίκρισμα σε χρυσό. Μετά δανείζουν τα “χαρτιά” σε άλλες τράπεζες που τους δίνουν κάποιου είδους υποσχετική. Οι «μεγάλοι» δανείζουν κυβερνήσεις, κράτη καθώς και άλλες, μικρότερες, επίσης ιδιωτικές, τράπεζες. Οι χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν γονατίσει απ’ τα σκάνδαλα, δανείζονται με “επαχθείς όρους” (π.χ Ελλάδα). Για να «τονωθεί» η οικονομία 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές τράπεζες. Αυτές τα δανείζουν (με τόκο) τις επιχειρήσεις για να “αναπτυχθούν” και τους πολίτες για να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τηλεόραση, κλιματιστικό, να πάρουν εορτοδάνειο, διακοποδάνειο κ.ο.κ. Επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν υψηλούς τόκους στα ευαγή αυτά ιδρύματα που, στα θησαυροφυλάκια τους έχουν μόνο τις καταθέσεις των θυμάτων τους. Όταν, τα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν, οι Μεγάλες τράπεζες στέλνουν πολυεθνικές για να αγοράσουν(με πολιτικά ορθό τρόπο) τον εθνικό πλούτο (Ηλεκτρισμό, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Ναυπηγεία, Ορυχεία, Σιδηροδρόμους, αεροπορικές εταιρίες). Μόλις τις αρπάξουν πουλάνε το προϊόν στους ιθαγενείς σε πολλαπλάσια τιμή. Όταν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι Αργυραμοιβοί αρπάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
  Όταν οι απλοί πολίτες αδυνατούν κατάσχουν σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, τζέρια.

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280774673146#c5977929181570693479'> August 2, 2010 at 9:44 PM

  Όταν οι μεγάλοι και μικροί αργυραμοιβοί «φάνε» όσα έχουν ο πλανήτης (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά, αλιεύματα, δάση), αρχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους. Στέλνουν ιδιωτικούς στρατούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέίτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στον Καύκασο, στο Αιγαίο, στην Ινδία (μόλις αρχίσει να απειλεί τα συμφέροντά τους). Έτσι αρχίζουν να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, για να πουλήσουν (με δανεικά από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γαλλία, την Γερμανία, την “κομουνιστική” κλίκα της Κίνας κ.α.) όπλα στους κράτη για να “φάει” το ένα το λαρύγγι του άλλου.
  Ποιοι συντηρούν το Σύστημα; Εγώ, εσείς, εμείς, όλοι, οι περισσότεροι.
  Πως πολεμιέται; Με την άρνηση και την αποχή από την προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων. Αγοράζεις σήμερα ένα κινητό, έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση και, σε δύο χρόνια, έχουν παλιώσει. Κολοσσιαίες διαφημιστικές εκστρατείες πείθουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» (εμάς) πως πρέπει να πάρουμε καινούρια. Κάθε μέρα, στον «αναπτυγμένο» κόσμο, λειτουργεί (λειτουργούσε;) αυτό το “αλισιβερίσι”. Για να αλλάξουμε το ένα σκουπίδι με άλλο, τρώμε τις σάρκες του 3ου Κόσμου αλλά, και της ίδιας της Γης.
  Αν την ελλατώσουμε μπορεί, το Σύστημα να …καταρρεύσει.
  Τι θα επακολουθήσει; Δεν ξέρω.
  Το Χάος. Ο Νέος Μεσαίωνας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου .Η Ουροvision.
  Ο Μπαρόζος. Ο Kostas. Ο Giorgakis.
  Παρά τα τρισεκατομμύρια που “έριξαν” στην αγορά οι ισχυροί, η κρίση συνεχίζεται και η Πυραμίδα κλονίζεται, για πρώτη φορά από την ανακάλυψη του χρήματος. Πόσα δολάρια, ευρώ, ρούβλια, γιεν, γουάν νομίζετε ότι θα τυπώσουν πριν αρχίσει η Πτώση;

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280845392762#c4453856515080321302'> August 3, 2010 at 5:23 PM

  Ειδικό Δελτίο Συσσιτίων.Συσσίτια: Που μπορείτε να βρείτε δωρεάν φαγητό
  Πρώην επιχειρηματίες, πρώην αυτοαπασχολούμενοι, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων,μισθωτοί που απολύθηκαν απο τη δουλειά τους.
  Τους τα έφερε έτσι η ζωή που πλέον δεν έχουν πόρους να ζήσουν .
  Για κάποιο λόγο απέτυχαν στο επάγγελμα τους και μαζί με αυτο έχασαν τα πάντα!
  Είναι οι νεόπτοχοι της εποχής μας..της διπλανής πόρτας που σήμερα περιμένουν στην ουρά για να πάρουν ενα πιάτο φαγητό απο τα συσσίτια που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στη πλατεία Κουμουνδούρου.
  Εχασαν σπίτια, εργασίες, οικογένειες, λόγω χρεών, κυρίως στις τράπεζες.
  Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝ.ΚΑ, 170.000 νοικοκυριά, αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους από κάρτες ενώ συνολικά περίπου 2.000.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
  Να σημειώσουμε ο,τι πέρα απο τα συσσίτια που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή σημαντικό είναι και το εργο που επιτελούν και οι περιφερειακές μητροπόλεις.
  Του Γιώργου Θεοχάρη
  Που θα βρείτε δωρεάν φαγητό:


  Συσσιτίων.Συσσίτια

  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/07/blog-post_4452.html

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280845785110#c2433652654787997029'> August 3, 2010 at 5:29 PM

  6 Σεπτεμβρίου 2010 – Πανελλήνιο Κάλεσμα: “Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω”
  http://12thespis.wordpress.com/2010/07/21/getgreeceback/

   

 19. daskalos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1280913933046#c1577952705618395815'> August 4, 2010 at 12:25 PM

  Προς το Blog σας
  Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

   

 20. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281181323034#c6671178824390332063'> August 7, 2010 at 2:42 PM

  Γεια σου Πυρπολητή με τα ωραία σου! Υποβάλλω τα ταπεινά σέβη μου.
  Καλά και άγια αυτά που μας λες, όμως νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένα λεπτά σημεία που χρήζουν διερεύνησης και συζήτησης. Λες ότι λύση είναι μόνο η Άμεση Δημοκρατία, υποδεικνύοντας το πολίτευμα που εγκαθίδρυσαν ο Εφιάλτης και ο Αρχέστρατος. Πράγματι, θαυμαστό σύστημα διακυβέρνησης. Όσον αφορά, όμως, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία, είναι σωστό να υπάρχει χρονικός περιορισμός στην άσκηση των καθηκόντων; Αν ένας πολίτης αποδειχτεί πραγματικά ικανός και δραστήριος, γιατί να μην συνεχίζει το έργο του; Στο σύστημα για το οποίο μιλάμε, δεν νομίζω να είναι ανεκτή και επιτεύξιμη καμιά μορφή κατάχρησης εξουσίας (με διάρκεια, για να ακριβολογούμε), οπότε και δεν θα κινδυνεύει κανείς από επίδοξα λαμόγια. Μιλάμε για το "πακέτο" του όλου συστήματος. Μιλάμε για τον κάθε συνειδητοποιημένο, με γνώση, ενεργό πολίτη ξεχωριστά και για το σύστημα που συνθέτουν όλοι μαζί, διαχειριστές της εξουσίας και μη. Ίσως θα μπορούσε να υπάρχει χρονικός περιορισμός, να ακολουθεί μια περίοδος υποχρεωτικής αποχής, ώστε να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους να προσφέρουν στην πολιτεία, και κατόπιν να υπάρχει ξανά η δυνατότητα συμμετοχής. Το έυλογο ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι πώς θα ορίζεται ο ικανός. Κάλα… Δεν φτάσαμε μέχρι εκεί. Επίσης, μήπως θα ήταν καλό να υπάρχει και μια δικλείδα ώστε σε κάθε ένα από αυτά τα πολιτειακά σώματα να υπάρχουν πάντα ισάριθμοι λειτουργοί από κάθε οικονομική και επαγγελματική "κατηγορία" πολιτών, αντί να "αποφασίζει" αποκλειστικά η κληρωτίδα; Επιπλέον, δεν πρέπει να υπάρχει κάποια ιεραρχία στις διοικητικές θέσεις; Όχι με την έννοια του αξιώματος ή του αποφασίζω και διατάζω, άλλα για λόγους συντονισμού. Έστω ότι δεν απαιτείται καμιά μορφή ιεραρχίας. Είναι φρόνιμο να ανατίθενται οι καίριες διοικητικές θέσεις στον καθένα που κληρώνεται; Είναι ικανός ο καθένας να φέρει σε πέρας καθήκοντα αυξημένων απαιτήσεων και ευθυνών; Μήπως θα ήταν προτιμότερο αυτές οι θέσεις να καταλαμβάνονται από άτομα που προκύπτουν μετά από κλήρωση μεταξύ εκλεγμένων που εθελοντικά θέτουν υποψηφιότητα ή ακόμη και από άτομα που προτείνονται από το σύνολο των πολιτών πριν τη διαδικασία της κλήρωσης; Σε μια τέτοια περίπτωση, όποιος επανειλημμένως συγκεντρώνει περισσότερες ψήφους από τον μέσο όρο των συνυποψήφιών του, άλλα δεν τον ευνοεί η τύχη, θα ήταν παράλογο αν έμπαινε "σφήνα" για μια θητεία; Να ολοκλήρωνε μια θητεία ως εμβόλιμος και μετά, αν και πάλι επαναλαμβάνονταν τα ίδια φαινόμενα, να ξανάμπαινε "σφήνα". Είναι σωστό η πραγματική λαϊκή βούληση να παρακωλύεται από την τύχη; Θα σκεφτόταν, τώρα, κανείς ότι με τη ψηφοφορία καταλήγουμε πάλι στα σημερινά δεδομένα. Δεν θα τό ’λεγα. Εκείνος που θα καταφέρει να εξαγοράσει ψηφοφόρους και τελικά ο άνθρωπός του κληρωθεί, αυτός μάλλον θα είναι ο βλάκας της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν αυτό το σύστημα να λειτουργεί στην εντέλεια! Αλλά μέσα σ’ αυτό, αργά ή γρήγορα η δολιότητα θα αποκαλύπτεται και, φυσικά, ο ανέντιμος λειτουργός θα ανακαλείται και θα παραπέμπεται ΑΜΕΣΩΣ στη δικαιοσύνη για εξηγήσεις και επιβολή ποινής. Μιλάμε για μια κοινωνία όπου η καταγγελία δεν θα είναι κατακριτέα. Και είναι σίγουρο πως κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να διακρίνει τη ρουφιανιά από την υποχρέωση. (1/5)

   

 21. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281181380204#c5594979968168163880'> August 7, 2010 at 2:43 PM

  Πολύ σωστά θα παρατηρούσε κανείς ότι οι εξουσιαστές των ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα έχουν αναγάγει τη ρουφιανιά σε υπέρτατο πατριωτικό καθήκον (για τον κίνδυνο των κομμουνιστών, των "τρομοκρατών", των "ναρκωτικών" κλπ.). Οι Αμερικανοί, σήμερα, διργανώνουν τηλεοπτικούς διαγωνισμούς του είδους …υποδείξτε μας τον επόμενο τρομοκράτη και κερδίστε πλούσια χρηματικά έπαθλα!… Δεν μιλάμε για τέτοιες αρρωστημένες καταστάσεις. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και διαφορετικές ερμηνείες. Μιλάμε για "χειροπιαστά" και αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Μιλάμε για επικίνδυνες καταστάσεις που στρέφονται ευθέως κατά του συνόλου και θεωρούνται από το σύνολο τέτοιες.
  Μα, θα πει κανείς, οι κομμουνιστές, οι τρομοκράτες ή τα ναρκωτικά δεν είναι "χειροπιαστές" και επικίνδυνες καταστάσεις με μονοσήμαντη ερμηνεία από τους Αμερικανούς; Δεν ξέρω… Όλο και κάποιοι Αμερικανοί θα συμπαθούσαν τους κομμουνιστές. Όλο και κάποιοι Αμερικανοί δεν θα πίστεψαν ποτέ το παραμύθι της τρομοκρατίας – και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Όλο και κάποιοι Αμερικανοί θα έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν που πασάρει το σύστημα για τα "ναρκωτικά" και θα διαφωνούν με την υφιστάμενη απαγορευτική πολιτική και τα τερατώδη εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα της "προστασίας". Όλο και κάποιοι Αμερικανοί θα έχουν καταλάβει ότι, τελικά, για τα προβλήματά τους δεν ευθύνονταν οι μαύροι και οι Μεξικανοί, οι Κινέζοι ή οι Ινδιάνοι… Δεν είναι, δηλαδή, το ίδιο πράγμα ο "κακός κομμουνιστής" και η κατ’ επανάληψη διαπιστωμένη παράβαση του καθήκοντος ή η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος! Φυσικά, το να καταγγέλλεις τον παραβαίνοντα τούς νόμους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, ιδίως για μερικούς. Πρέπει, όμως, να μάθουμε κάποτε να βάζουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το συναίσθημα και τις προσωπικές αντιλήψεις. Από τα πολλά "στραβά μάτια" (έστω και από μεγαλοψυχία) και τα ταχυδακτυλουργικά "χέρια" μας, "μάτι" δεν μας έμεινε. Μιλάμε, επίσης, για μια κοινωνία όπου οι πολίτες θα έχουν υψηλή αίσθηση του καθήκοντός τους – του καθήκοντος που απορρέει και μόνο από την ιδιότητα του ενήλικου πολίτη. Όμως σήμερα, απ’ ό,τι φαίνεται, οι πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτεία και τους συμπολίτες τους δεν είναι αγγαρεία ή καταναγκαστική υποχρέωση, άλλα προοπτική –και προϋπόθεση– συλλογικής και τελικά προσωπικής ευημερίας.
  Υπάρχουν και κάποια ακόμη σημεία προς εξέταση, άλλα να τελειώσω εδώ, γιατί ήδη είπα πολλά και, εξάλλου, έχουμε μέλλον μέχρι τους υπεύθυνους πολίτες και την Άμεση Δημοκρατία…
  Πυρπολητή και αναγνώστες, δεν περιμένω ντε και καλά απαντήσεις. Ερωτήματα θέτω που ενδεχομένως θα αποτελέσουν αφορμή για προβληματισμό. Για την ώρα, προέχουν άλλα, πολύ πιο επείγοντα ζητήματα και ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. (2/5)

   

 22. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281181411625#c4891289719926139278'> August 7, 2010 at 2:43 PM

  Πάμε στα πιο άμεσα ζητήματα.

  Φιλαράκι από το σχόλιο #14. Τα σέβη μου και σ’ εσένα.
  Έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΗ. Μας βάζουν να ψηφίζουμε για να νομίζουμε ότι έχουμε Δημοκρατία και για να "νομιμοποιούν" τις αυθαιρεσίες τους. Εσείς, σου λέει, μας επιλέξατε… Και με το δημοψήφισμα, αν κι έχω την εντύπωση πως είναι λίγο διαφορετική περίπτωση, ισχύουν τα ίδια. Δεν δίνουν σημασία. Ένα πρόσχημα που "αποδεικνύει" τη "δημοκρατικότητά" τους είναι. Ανέφερες μερικά παραδείγματα. Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το δημοψήφισμα των Ιρλανδών για το μεταμφιεσμένο Ευρωσύνταγμα, που μάς το είπαν " Συνθήκη" μετά τα "άκυρα" που "έφαγαν" από τους Ολλανδούς και τους Γάλλους, γιατί, οι Ιρλανδοί ξαναέκαναν δημοψήφισμα (πιθανόν αυτό να εννοούσες) και είπαν "ναι". Τώρα, ένας Θεός ξέρει τι συνέβη (πέραν των εγγυήσεων που έλαβε η χώρα από την ΕΕ για τα κυριαρχικά της δικαιώματα και άλλα θέματα). Εκείνα δε που έγιναν στη Γαλλία είναι ακόμη πιο τραγελαφικά. Διεξήχθη δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, οι Γάλλοι είπαν "όχι" και τελικά, τα "αστέρια" της γαλλικής πολιτικής πέρασαν τα προαποφασισμένα από την πίσω πόρτα, μέσω Κοινοβουλίου. Καθαρή κοροϊδία, δηλαδή. (Α! Συνειρμικά θυμήθηκα κι αυτό: http://aggeloiellas.blogspot.com/2010/08/le-figaro-mossad.html) Όταν, όμως, συνεχώς επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους περιστατικά, δεν θα αντιδράσει κάποτε ο λαός; Θα μου πείτε, θα αντιδράσει όσο αντιδρούμε και τώρα, με αυτά που συμβαίνουν. Δυστυχώς, έτσι είναι. Ή κάπως έτσι. Και αυτό εννοώ λέγοντας πως η περίπτωση του δημοψηφίσματος ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετική. Άλλο πράγμα δεν είναι να σε κοροϊδεύουν συνεχώς κατάμουτρα, περιφρονώντας την επιλογή σου, και άλλο δεν είναι να μην μαθαίνεις καν τι συζητούν και τι ψηφίζουν στα κοινοβούλια, ενώ όταν μαθαίνεις για κάποια ζητήματα, να "τρως" από το πρωί μέχρι το βράδυ την προπαγάνδα που σε διαβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις τους είναι μονόδρομος; Ρωτάω. Το ότι ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ είναι όντως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα. Αλλά εν πάση περιπτώσει, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξει άρδην η κατάσταση. Έτσι δεν είναι; Εκτός κι αν θεωρείται δεδομένο ότι μόνο με την ένοπλη επανάσταση θα διορθωθούν τα πράγματα. Μπορεί άραγε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο; Με ποιούς θα τα βάλεις; Με τον Στρατό; Και υποθέτουμε ότι τα παλληκάρια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας παραμερίζουν τις εντολές των ανωτέρων τους (ένστολων δωσίλογων και πολιτικών) και συσστρατεύονται με τον υπόλοιπο λαό. Μετά; Θα επιτρέψουν μια τέτοια "αποσταθεροποίηση" η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ; Θα αφήσουν να περάσει ο έλεγχος του κεντρικότερου "γωνία-μαγαζιού" με τα "υπόγειά" του γεμάτα θησαυρούς σε όποιον νά ’ναι. Δεν νομίζω. Και από εκεί και πέρα, η συνέχεια είναι γνωστή. Βέβαια, άλλο που δεν θέλουν κάποιοι να "σφαχτούμε", άλλα αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Δεν ξέρω… Ίσως κάνω λάθος. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει, κατά το δυνατόν, να αποφευχθούν οι αιματοχυσίες. Και επιπλέον, πιστεύω πως ούτε τα χρήματα ούτε τα όπλα είναι ικανά να ανατρέψουν το καθεστώς της Νεοφιλελεύθερης Ολιγαρχικής Δικτατορίας που κυβερνά την ανθρωπότητα. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ που συνθέτει τη ΓΝΩΣΗ είναι το ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΟΠΛΟ, κατά την ταπεινή μου άποψη. Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε δυνατότητα διάδοσης της πραγματικής γνώσης, της αλήθειας. Οι καιροί, όμως, αλλάζουν… Και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή…
  Πάντως, οι καπιταλιστές το πούλησαν το "σχοινί" με το οποίο θα τους "κρεμάσουμε". Μάλλον, όμως, οι σύντροφοί τους έπεσαν έξω όσον αφορά τους συμμετέχοντες στην "αγοραπωλησία". (3/5)

   

 23. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281181443220#c2090711842667910753'> August 7, 2010 at 2:44 PM

  Τώρα… Αναζητάς ελπίδα, ε;

  Είναι πραγματικά θλιβερά αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν, αλλά προσωπικά νιώθω μια πικρή ικανοποίηση. Να γίνω πιο σαφής. Άποψή μου είναι ότι οι βάρβαροι, που τελικά υπάρχουν και ήλθαν, και οι ντόπιοι λακέδες τους είναι αν όχι η μοναδική, τότε σίγουρα "μια κάποια λύσις". Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ίσως μόνο αυτοί είναι η σωτηρία μας. Ασφαλώς, δεν θα μας δώσουν οι ίδιοι τις λύσεις. Εμμέσως θα μας παρακινήσουν να τις βρούμε μόνοι μας.
  Από την περίοδο των παχιών αγελάδων στην Ελλάδα, πίστευα ότι αυτή η κατρακύλα μπορεί να μας βγει σε καλό. Μέχρι τώρα, οι πολλοί νόμιζαν ότι οι πολιτικοί και οι "ουρές" τους απλώς έκλεβαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και έκαναν ψηφοθηρικές εξυπηρετήσεις. Ήρθε ο καιρός που με τα όσα συμβαίνουν και φυσικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας (βλ. διαδίκτυο) επιβεβαιώνονται οι θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι όλοι αυτοί είναι στυγνοί προδότες του λαού, πειθήνια, μίσθαρνα όργανα του πολυδιάστατου, πολυδαίδαλου και πολυπλόκαμου συμπλέγματος συμφερόντων που συνθέτουν το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας. Και λέω όλοι, γιατί ακόμη και εκείνοι που δεν συμμετέχουν άμεσα στις υποχθόνιες συναλλαγές, τις οποίες όμως γνωρίζουν, με τη σιωπή τους καθίστανται συνυπεύθυνοι και συνεργοί.
  Εμείς, με τη σειρά μας, είναι γεγονός ότι είμαστε(;) ή καταντήσαμε για πολλές μπουνιές και κλωτσιές (με ή χωρίς εισαγωγικά). Άλλα μην απελπίζεστε. Θέλω να πιστεύω ότι η εικόνα που προβάλλουν τα ΜΜΕ για τον μέσο σημερινό νεοέλληνα (ίσως πιο σωστά, νεοελλαδίτη) δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Θα έλεγε κάνεις ότι, η συμπεριφορά μας μέσα στην καθημερινότητα αποδεικνύει ότι έχουμε πιάσει πάτο. Θα συμφωνούσα, άλλα υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ελπίδα, δεδομένου ότι οι πολλοί ξέρουμε τι κάνουμε. Συνήθως, οικειοθελώς και εν γνώσει του λάθους μας προσεγγίζουμε τον πάτο. Όταν, όμως, γνωρίζεις το λάθος σου είναι πιο εύκολο να το διορθώσεις. Είναι καιρός, λοιπόν, να συνέλθουμε, πριν όντως φτάσουμε στο σημείο απ’ όπου δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να συνέλθουμε και θα συνέλθουμε! Τώρα, που ακόμη και η αξιοπρεπής επιβίωση της πλειοψηφίας καθίσταται αμφίβολη, θα ταρακουνηθούν και οι πολλοί, οι αδιάφοροι και οι κάθε λογής εξυπνάκηδες. Γιατί πλέον, και οι βολεμένοι και οι προνομιούχοι (και δεν εννοώ τα οικονομικά και πολιτικά τσιράκια των κοσμοεξουσιαστών) βλέπουν και το δικό τους μέλλον να χλωμιάζει. Έστω και από ζόρι, για να σώσουν το τομάρι τους στην τελική, μπορούν οι νεοελλαδήτες να ξαναγίνουν Έλληνες. Βέβαια, αυτή η "τομαροκεντρική" νοοτροπία είναι που μας έφτασε στα σημερινά δεδομένα. Όμως, την ύστατη ώρα του κινδύνου είναι προτιμότερη από τον αφανισμό μας και θα αποβεί σωτήρια. Ας ξεκινήσει ο καθένας για τον εαυτό του –ούτως ή άλλως η αλλαγή είναι πριν απ’ όλα προσωπική υπόθεση– και συναντιόμαστε στην πορεία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έστω και την τελευταία στιγμή! Το ότι πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις από τους κυβερνώντες (λέμε τώρα…) δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν ή ότι θα εφαρμόζονται δια παντός. (4/5)

   

 24. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281181490625#c4204907203826668149'> August 7, 2010 at 2:44 PM

  Και…
  Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μεγάλες εταιρείες –που υποστηρίζουν τα πολιτικά σαΐνια μας– στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος τους σε αυτά που ΘΑ καταναλώσουμε. Γι’ αυτό ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά για διαφημίσεις και όχι μόνο. Για να εξακολουθήσουμε να είμαστε ανόητα, άβουλα, ανεύθυνα, αδιάφορα, εγωιστικά, άπληστα, ακόρεστα, υπερκαταναλωτικά όντα που "καταβροχθίζουν" με βουλιμία οτιδήποτε τους προσφερθεί. Συγγνώμη, εννοούσα ανθρώπους με ποιότητα ζωής… Βέβαια, τα οφέλη που προκύπτουν για κάποιους από την "ποιοτική ζωή" των υπολοίπων είναι πολλαπλά – και δεν έχουν σχέση μόνο με τα χρήματα… Αλλά αν δεν τους κάνουμε τη χάρη, όπως έχουν προγραμματίσει, μαύρο φίδι που τους έφαγε! Μάθαμε, όμως, στη μεγάλη ζωή…

  Θα μπορούσαμε να είμαστε άρχοντες σε σχέση με το σημερινό χάλι, εάν κάναμε δύο απλούστατα πράγματα. Πρώτον, αν δεν δίναμε δεύτερη ευκαιρία στα κοπρόσκυλα που μας κυβερνούν, άλλα και στα υπόλοιπα κουτοπόνηρα ορνίθια που στέλνουμε στη Βουλή. Τέσσερα χρόνια είναι υπεραρκετά για να φανεί η αξία ενός κόμματος ή πολιτικού – χωρίς καθόλου ψάξιμο στο παρασκήνιο. Δεύτερον, αν ήμασταν πιο συνετοί ως καταναλωτές. Δηλαδή, όχι υπερβολικά "ποιοτική ζωή" και όσο γίνεται κατανάλωση εγχώριων προϊόντων και υπηρεσιών Αλλά περιμέναμε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι…

  Αλήθεια το λέω, χαίρομαι… Εκείιι… στην πρέσσα! Έτσι, για να βάλουμε μυαλό. Για να ξέρουμε τι είχαμε και τι χάσαμε με την αδιαφορία και τις κουτοπονηριές μας. Τώρα πληρώνουμε τη νοοτροπία της "αθάνατης ελληνικής μαγκιάς", του "σιγά μωρέ", του "δεν βαριέσαι", του "εμείς νά ’μαστε καλά", του "η δουλειά να προχωράει" και των βολεμάτων. Τον "μπούλο", τώρα! Να χτυπήσει "λαρύγγι"! Μπας και ταρακουνηθεί και το μυαλό. Και αν ξυπνήσουν οι δαιμόνιοι Έλληνες, θα γίνουν για μια ακόμη φορά οι σηματωροί ολόκληρης της οικουμένης. Λίγη υπομονή λοιπόν, περεταίρω αγανάκτηση και εξαθλίωση, και σωστή ενημέρωση. Αυτά είναι τα στοιχεία που, με τη βοήθεια του Θεού, θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στη λύτρωσή της.

  Έχετε τόλμη και ελπίδα, γιατί το χειρότερο απ’ όλα είναι να πιστέψουμε ότι το "παιχνίδι" –που είναι στημένο– είναι και χαμένο. (5/5)

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281191698048#c7733351239650290588'> August 7, 2010 at 5:34 PM

  ΔΙΟΓΕΝΗ ΥΠΟΚΛΥΝΟΜΑΙ

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281193367504#c2069548961286911595'> August 7, 2010 at 6:02 PM

  ῾῾Αλήθεια το λέω, χαίρομαι… Εκείιι… στην πρέσσα! Έτσι, για να βάλουμε μυαλό. Για να ξέρουμε τι είχαμε και τι χάσαμε με την αδιαφορία και τις κουτοπονηριές μας. Τώρα πληρώνουμε τη νοοτροπία της "αθάνατης ελληνικής μαγκιάς", του "σιγά μωρέ", του "δεν βαριέσαι", του "εμείς νά ’μαστε καλά", του "η δουλειά να προχωράει" και των βολεμάτων.῾῾

  ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ.

  Τα τουρκικά τετελεσμένα και ο «διπλωματικός αυτισμός» της Αθήνας

  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_9307.html#ixzz0vvrYxW3e

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281194041706#c8599352959005532926'> August 7, 2010 at 6:14 PM

  Ινφογνώμων Πολιτικά: «Σαν μια οικογένεια Έλληνες και Τούρκοι»...
  Η θάλασσα την οποία με τόση προκλητικότητα παραβίαζαν επί σειράν ημερών οι Τούρκοι είναι το «κοινό σπίτι» Τουρκίας και Ελλάδας, σύμφωνα με την κοινή διαπίστωση Δημήτρη Δρούτσα και Αχμέτ Νταβούτογλου.
  Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε σαν μια οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, το ίδιο τουριστικό περιβάλλον».

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2151.html#ixzz0vvvipZOV

  infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2151.html#ixzz0vvvVQ666

   

 28. tasos
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281468154293#c4773140289845463327'> August 10, 2010 at 10:22 PM

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ.......
  ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ . ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ , ΑΠΟΡΩ Η ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ Η ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ CIA, ΕΥΠ , ΜΟΣΑΝΤ Κ.Τ.Λ. ).
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ , ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ....
  ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ , Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ῾ἉΠΟΨΕΙΣ῾῾

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281475184568#c8900384313763651025'> August 11, 2010 at 12:19 AM

  Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που κατακρεούργησε τα καλύτερα κομματικά του στελέχη σε συνεργασία με τους διαχρονικούς φασίστες που διοικούν την Ελλάδα. Απαίτησε από τα μέλη του να μην υπογράψουν δήλωση ποντάροντας στο ήθος και την εντιμότητά τους και με αυτό τον τρόπο ξεφορτώθηκε όλα τα ικανά και αξιόμαχα στελέχη, όλους τους Ελεύθερους Έλληνες που θα μπορούσαν μέσα από την μεγάλη πείρα του πολέμου της κατοχής και του εμφυλίου να διαμορφώσουν την καλύτερη κοινωνική πολιτική για την χώρα.
  Για την τύχη μας επιβίωσαν οι κοτζαμπάσηδες, οι μαυραγορίτες και τα κατακάθια του ΚΚΕ.
  Όλοι αυτοί οι ανθέλληνες ανέλαβαν την Διοίκηση της Χώρας και απολαμβάνουμε την σημερινή ευημερία. Να τους χαιρόμαστε

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281560307261#c1251298132073196075'> August 11, 2010 at 11:58 PM

  Γειά σου φίλε μου Διογένη καὶ λοιποὶ συνοδοιπόροι. Σὲ εὐχαριστῶ γιὰ τὸν κόπο ποὺ κατέβαλλες νὰ διατυπώσῃς τὶς σκέψεις σου. Πρὶν τὴν ἐγκαθίδρυση τῆς Δημοκρατίας ὑπῆρχε ἕνα πολίτευμα ὁλιγαρχικὸ. Ὁ πληθυσμὸς ἦταν χωρισμένος σὲ τέσσερις τάξεις, ἀνάλογα μὲ τὸν πλοῦτο καὶ τὴν καταγωγὴ· ὑπῆρχαν οἱ πολὺ πλούσιοι γαιοκτήμονες «εὐγενεῖς», οἱ λιγώτερο πλούσιοι «εὐγενεῖς» κι αὐτοὶ, οἱ ἔμποροι, βιοτέχνες κ.λ.π. καὶ ὁ φτωχὸς λαὸς. Ἡ πρώτη τάξη εἶχε ὅλα τὰ ἀξιώματα. Ἡ λαϊκὴ ὀργὴ ὅμως αὐξανόταν συνεχῶς λόγῳ τῶν ὑπερβολικῶν δανείων - μὲ ὑποθήκη ὄχι μόνο τὰ κτήματα ἀλλὰ καὶ τὰ σώματα τῶν δανειζομένων -, μὲ ἀποτέλεσμα ἡ Βουλὴ τοῦ Ἀρείου Πάγου νὰ ἀναγκασθεῖ νὰ ἀναθέσει στὸν σοφὸ εὐγενῆ Σόλωνα (594 π.Χ.) τὴν μεταρρύθμιση τοῦ πολιτεύματος. Ἀπὸ τότε πέρασαν περίπου 140 χρόνια συνεχῶν ἀγώνων μέχρι τὴν ἡμέρα ποὺ ὁ φτωχὸς καὶ ἄσημος Ἐφιάλτης, μαζὶ μὲ τὸν Ἀρχέστρατο κάλεσαν τὸν λαὸ τῆς Ἀθήνας καὶ τοῦ Πειραιᾶ σὲ παλλαῑκὴ συγκέντρωση καί πρότειναν τὴν κατάλυση τῆς ἐξουσίας τῶν ἀρχόντων καὶ τὴν ἀνάληψη τῆς κυβερνητικῆς ἐξουσίας ἀπὸ τὸν λαὸ. Στὴν σταδιακὴ χειραφέτηση τῶν Ἀθηναίων πολιτῶν συνέβαλαν ὁ Σόλων, ὁ ὁποῖος ἀκύρωσε τὰ χρέη στὸ δημόσιο καὶ τοὺς ἰδιῶτες, ἀπελευθέρωσε ὃσους εἶχαν γίνει δοῦλοι γιὰ χρέη (σεισάχθεια) καί παρεχώρησε τὰ πρῶτα πολιτικὰ δικαιώματα στὸν λαὸ, μέσῳ τῆς συμμετοχῆς του στὰ λαϊκὰ δικαστήρια τῆς Ἡλιαίας· ὁ Κλεισθένης, ὁ ὁποῖος παρεχώρησε στοὺς μεσαίου πλούτου Ἀθηναίους δικαίωμα συμμετοχῆς στὴν Βουλὴ τῶν πεντακοσίων, ἡ ὁποία ἐξέλεγε τοὺς δέκα ἄρχοντες καί τοὺς δέκα Στρατηγοὺς ἀπὸ τὴν πρώτη τάξη τῶν εὐγενῶν· καὶ ὁ Θεμιστοκλῆς, μὲ τὴν προτροπὴ του στοὺς Ἀθηναίους νὰ στραφοῦν στὴν θάλασσα καὶ νὰ γίνουν ναυτικὴ δύναμη, μετριάζοντας ἔτσι τήν ἐξουσία τῶν μεγάλων γαιοκτημόνων. Ὁ λαὸς, μέσῳ τὴς σταδιακῆς συμμετοχῆς του στὰ κοινὰ ἀπέκτησε πολιτικὴ συνείδηση καὶ ἔφτασε στὸ σημεῖο νὰ ἀποτολμήσει τὸ μεγαλύτερο πείραμα στὴν ἱστορία τοῦ ἀνθρώπου· τὴν αὐτοκυβέρνηση. Τὸ 462 π.Χ. γεννήθηκε ἡ δημοκρατία, τόσο σὰν πολίτευμα ὅσο καὶ σὰν λέξη. Καταργήθηκε ἡ διάκριση σὲ εὐγενεῖς καὶ λαὸ. Οἱ πολίτες τῆς Ἀθήνας εἶχαν θέσει τὴν πολιτεία τους ὑπεράνω τοῦ ἑαυτοῦ τους· ἦταν οἱ πολίτες ποὺ λίγα χρόνια πρὶν εἶχαν πολεμήσει τοὺς Πέρσες στὸν Μαραθῶνα καὶ τὴν Σαλαμίνα. Ἦταν τέτοιο τὸ πάθος τους γιὰ τὴν Δημοκρατία ποὺ, καὶ μετὰ τὴν κατάλυση τοῦ πολιτεύματος, τοὺς διωγμοὺς καὶ τὶς θανατώσεις, ὁ μόνος τρόπος νὰ ἀντιμετωπίσουν οἱ ὁλιγαρχικοὶ τὴν ἀναστήλωση τῆς Δημοκρατίας ἦταν ὁ ἐκπατρισμὸς ὅλων τῶν φτωχῶν Ἀθηναίων (!). Ἡ Δημοκρατία ἔλαβε πολὺ αὐστηρὰ μέτρα γιὰ τὴν προστασία της ἀπὸ τοὺς ὁλιγαρχικοὺς· κανένα ψήφισμα τῆς Βουλῆς ἤ τῆς Συνέλευσης τῶν πολιτῶν δὲν μποροῦσε νὰ εἶναι ἰσχυρότερο τῶν νόμων. Ὑπέρτατος νόμος θεσπίστηκε ἡ «γραφὴ παρανόμων». Ἄν ἡ Συνέλευση τῶν πολιτῶν ἔκανε δεκτὴ μιὰ πρόταση ποὺ ἐρχόταν σὲ ἀντίθεση μὲ ὑφιστάμενο νόμο, ὁ κάθε πολίτης μποροῦσε νὰ τὴν ἀκυρώσει καταθέτοντας «γραφὴ παρανόμων», δηλαδὴ μιὰ δημόσια δίωξη γιὰ παράνομη πρόταση. Ὁ πολίτης ποὺ ἔκανε μιὰ πρόταση στὴν Συνέλευση τῶν πολιτῶν ἦταν πάντοτε ὑπεύθυνος γι`αὐτὴν καὶ τὸν περίμενε βαρειὰ τιμωρία, ἄν ἀργότερα ἀποδεικνυόταν βλαβερὴ γιὰ τὸ σύνολο. Ὄχι παραγραφὲς καὶ τέτοιες ἀηδίες ποὺ βιώνουμε σήμερα.

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281560514000#c8623028884663793591'> August 12, 2010 at 12:01 AM

  2/3
  Τὸ ἐκτελεστικὸ ὄργανο τῶν πολιτών ἦταν ἡ Βουλὴ. Στὴν Βουλὴ κληρώνονταν πενήντα Ἀθηναῖοι ἀπὸ κάθε φυλὴ γιά ἕναν χρόνο, ἀπὸ καταλόγους ποὺ κατήρτιζε ἡ κάθε φυλὴ στὶς συνελεύσεις τῶν δήμων τους, ἀνάλογα μὲ τὸν πληθυσμὸ τους. Γιὰ νὰ μπορέσουν νὰ γίνουν βουλευτὲς τουλάχιστον μία φορά στήν ζωὴ τους οἱ 40.000 περίπου Ἀθηναίοι πολίτες, ἐπιτρεπόταν ἡ ἐκλογὴ τοῦ καθενὸς δύο μόνο φορὲς. Ἐδῶ ἐφαρμόζεται στὴν πράξη ἡ ἰσότητα τῶν πολιτῶν. Στὸ τέλος τῆς θητείας της ἡ Βουλὴ λογοδοτοῦσε στὴν Συνέλευση τῶν πολιτῶν. Δὲν ὑπῆρχε συλλογικὴ εὐθύνη ἀλλὰ ἀτομικὴ. Ἡ δημόσια διοίκηση ἐξησκεῖτο ἀπὸ κληρωτοὺς λειτουργοὺς (ἄρχοντες) οἱ ὁποῖοι ἐξελέγοντο γιὰ ἕναν χρόνο καὶ μόνο μία φορὰ στὴν ζωὴ τους. Ἔπρεπε ἡ θητεία στὰ δημόσια ἀξιώματα νὰ εἶναι σύντομη, γιὰ νὰ τὰ ἀσκήσουν ὅσο τὸ δυνατὸν περισσότεροι πολίτες. Ἐξαίρεση ἀποτελοῦσαν οἱ δέκα στρατηγοὶ, οἱ ὁποῖοι ἦταν αἱρετοὶ καὶ μποροῦσαν νὰ ἐπανεκλεγοῦν μετὰ τὸν ἕναν χρόνο, ἐφ`ὅσον ἡ Συνέλευση τῶν πολιτῶν τοὺς ἐμπιστευόταν· ὑπάρχουν πολλὲς περιπτώσεις ἐκλογῆς ὁλιγαρχικῶν στὴν θέση αὐτὴ. Νὰ θυμηθοῦμε ἐπίσης ὅτι ἕνας στρατηγὸς ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ καθαιρέθηκαν καὶ δικάστηκαν ἦταν καὶ ὁ Περικλῆς· ἡ Δημοκρατία δὲν χαρίστηκε σὲ κανέναν, ἀλλὰ εἶχε καὶ τὸ μεγαλεῖο νὰ ἐκλέγει αὐτοὺς ποὺ θεωροῦσε κατάλληλους. Ἀπαγορευόταν νὰ τεθεῖ σὲ ἰσχὺ νόμος ποὺ νὰ ἀφορᾶ σὲ ἕνα μόνο ἄτομο παρὰ μόνο κατ`ἐξαίρεση, μὲ τήν μυστικὴ ψηφοφορία 6 χιλιάδων πολιτῶν. Ὅσο γιὰ τὰ δικαστήρια τῆς Ἡλιαίας, κανεὶς δὲν ἤξερε ἀπὸ πρὶν σὲ ποιὸ δικαστήριο θὰ κληρωθεῖ νά δικάσει ἤ ἄν θὰ κληρωθεῖ νὰ δικάσει τὴν ἡμέρα ἐκείνη. Ὅλα αυτὰ ἦταν μέτρα ποὺ ἀπέκλειαν κάθε προσπάθεια διαφθορᾶς καὶ ἀποσκοποῦσαν στὸ νὰ γίνει ἱκανὸς ὁ κάθε πολίτης νὰ «ἄρχει καὶ νὰ ἄρχεται». Πρᾶγμα ἀδιανόητο σήμερα ποὺ, στὴν οὐσία αὐτογελοιοποιούμαστε μὲ τὸ νὰ πηγαίνουμε νὰ ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια αὐτοὺς ποὺ ἄλλοι ἔχουν ἐπιλέξει. Ἡ Δημοκρατία ἀπαιτεῖ τὴν γνώση, ὄχι μόνο τῆς πολιτικῆς, ἀλλὰ κάθε τομέα τῆς ἀνθρώπινης δραστηριότητας. Πρέπει νὰ γίνει ἀντιληπτὸ ὅτι ἡ δημοκρατία δὲν καθορίζεται ἀπὸ τὸ εἶδος τῆς πολιτικῆς (φιλολαϊκὴ ἤ ἀντιλαῑκὴ), ἀλλὰ ἀπὸ τὸν φορέα τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας. Ὁ Ἀθηναϊκὸς λαὸς πολλές φορὲς πῆρε μέτρα στερήσεων καὶ θυσιῶν.
  Ὅσο γιὰ τὴν καταγγελία τῶν παρανόμων, ἄν οἱ πολίτες ἀδιαφοροῦσαν γιὰ τὶς παρανομίες ποὺ ἔπεφταν στὴν ἀντίληψἡ τους καὶ δὲν τὶς κατήγγειλαν στὰ δικαστήρια, ἡ δημοκρατία θὰ διαλυόταν καὶ ἡ ἐξουσία θὰ περιήρχετο στοὺς λίγους. Ἄν ὁ καταγγέλων δὲν συγκέντρωνε τὸ ἕνα πέμπτο τῶν ψήφων τῶν δικαστῶν, πλήρωνε πρόστιμο χιλίων δραχμῶν (τὸ μεροκάματο ἦταν μία δραχμὴ). Τὸ ἴδιο πλήρωνε καὶ ἄν συμβιβαζόταν καὶ ἀπέσυρε τὴν δίωξη. Ἔτσι οἱ πολίτες τὸ σκέφτονταν πολὺ πρὶν προβοῦν σὲ συκοφαντία.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281560664216#c2378468859487113755'> August 12, 2010 at 12:04 AM

  3/3
  Ἡ πολιτεία θαυματούργησε σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς. Ἡ «ἐπίσημη» ἱστορία ὅμως, ὅπως ξέρουμε, γράφεται ἀπὸ τοὺς νικητὲς. Ὁ ὁλιγαρχικὸς Θουκυδίδης καί οἱ περισσότεροι ἱστορικοὶ ἀποσιώπησαν τὴν κατάκτηση τοῦ λαοῦ καὶ τὸν Ἐφιάλτη καὶ παρουσίασαν τὴν Δημοκρατία ὡς κατάκτηση τοῦ Περικλῆ καὶ τοῦ «δημοκρατικοῦ κόμματος», ἀλλοιώνοντας τὴν οὐσία τῆς δημοκρατίας, ποὺ εἶναι ἡ χειραφέτηση τοῦ λαοῦ. Παρουσίασαν τὸν Πελοποννησιακὸ πόλεμο ὡς προσπάθεια ἐξουσιάσεως τοῦ Ἑλληνικοῦ χώρου ἐνῶ, στὴν πραγματικότητα ἔγινε γιὰ τὴν κατάλυση τῆς Δημοκρατίας. Τρέμει τὸ σύστημα τὴν χειραφέτηση τοῦ λαοῦ. Τρέμει τοὺς ἐλεύθερους πολίτες, ποὺ θέτουν τὴν πολιτεία ὑπεράνω τοῦ ἑαυτοῦ τους. Τρέμει τὴν ἀπεξάρτησὴ μας ἀπὸ τὰ κόμματα. Ἡ ἀνθρωπότητα ὁλόκληρη μᾶς παρακολουθεῖ καὶ περιμένει τὴν ἀντίδρασὴ μας. Πάντοτε οἱ Ἕλληνες ὑπήρξαμε πρωτοπόροι. Ὃ, τι κάνουμε ἐμεῖς γιά νὰ ἀποτινάξουμε τὸν ζυγὸ τῶν παγκοσμιοποιητῶν θὰ ἐξαπλωθεῖ σὲ ὁλόκληρο τὸν κόσμο. Ἐχουμε πολὺ δρόμο γιὰ τὴν ἄμεση δημοκρατία. Εἶναι ὅμως ὁ μόνος τρόπος νὰ πάρουμε πίσω τὴν χαμένη ζωὴ μας καί νὰ ἀφήσουμε κάτι στὰ παιδιὰ μας, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ντροπὴ πὼς ὑπήρξαμε γονεῖς τους.
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281562372158#c8244326069481690481'> August 12, 2010 at 12:32 AM

  Οι γονείς που δείχνουν το σωστό δρόμο στα βλαστάρια τους και κάνουν πάρα πολλές θυσίες γι αυτά, προσπαθώντας για μια καλύτερη κοινωνία μόνο ντροπή δεν πρέπει να νιώθουν.
  Η ντροπή είναι γι αυτούς που κοιτούν μόνο την καλοπέρασή τους, κλέβοντας και κοροϊδεύοντας τους πολίτες,χαραμίζοντας έτσι τη δική τους ζωή αλλά και των παιδιών τους.

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281615642223#c7936908599682267443'> August 12, 2010 at 3:20 PM

  ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ - ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΥΤΕΡΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

  ΕΥΓΕ ΚΑΝΑΡΗ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ/ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΑΡΑ.

  ΕΠΙΜΕΝΩ. ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ. Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΑ. ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΟΤΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

  ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ. ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.

  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΙΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ. ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

   

 35. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281616102108#c194509874267813099'> August 12, 2010 at 3:28 PM

  ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  Μερικές "δουλειές" των Ρόθτσιλντ στην Ελλάδα...
  Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε χτες, από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας της Βουλής, ο διορισμος τoυ (Ιουδαίου)
  « Νικολάου» Manassi (Μανασή) 18 Μάη 2000
  Έξι εταιρείες παραμένουν στην κούρσα της διεκδίκησης της θυγατρικής του ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορές .Η Rotchield που είναι ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης αναμένεται να ολοκληρώσει το τελικό κείμενο της προκήρυξης έως τα τέλη Μαϊου. 14/05/2008

  Επισπεύδεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, …σύμβουλος μετοχοποίησης , Rothschild (ΗΜΕΡΗΣΙΑ - 4/9/2001).

  ΕΥΔΑΠ: Ο σύμβουλος μετοχοποίησης, η Rothchild διερευνά τις δυνατότητες νέας διάθεσης μετοχών πέραν του 30% των μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ - 9/9/2001).

  Εξελίξεις αναμένονται στη Γενική και από το "μέτωπο" της αναζήτησης στρατηγικού εταίρου. Ήδη η έκθεση του διεθνούς οίκου ΝΜ Rothschild για τις μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις της τράπεζας (ΗΜΕΡΗΣΙΑ -16/10/2001).

  Περί τα 100 δισ. θα αντλήσει η ΔΕΗ από τη Σοφοκλέους. Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι η ABN Amro Rothschild, η Alpha Finance, η Goldman Sachs και η Εθνική Τράπεζα. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ-15/11/2001).

  Ποιοί είναι οι Ρόθτσιλντ στην πραγματικότητα; Δείτε το βίντεο.

  antipliroforisi.blogspot.com

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281616459730#c4862397020294121416'> August 12, 2010 at 3:34 PM

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Ο ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
  Θα ασχολείται με τα "χοντρά" θέματα της οικονομίας μας.
  «Αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι ο κ. Σιόπα να μας υποδείξει με τις συμβουλές του με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος να υλοποιήσουμε καλύτερα το Μνημόνιο» δήλωσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες.
  Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα μας υποδείξει στην εντέλεια τις πολιτικές που οι Ρόθτσιλντ θέλουν για την Ελλάδα. Την πλήρη οικονομική καταστροφή των Ελλήνων και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και των Ελλήνων.
  Διαβάζοντας τον τίτλο μιάς ανάρτησης που έγραφε

  ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ 2010-the EU and ‘intellectual impetus’ behind the euro. President of the thinktank Notre Europe. Member of the ‘Group of Thirty’ (chairman, Paul Volcker)

  η οποία έχει γνωστή πλέον και μή εξαιρετέα δραστηριότητα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
  Ονομάζεται ““intellectual impetus” behind the euro and the “founding father” of the new currency”.
  Υπηρέτησε σε θέσεις που δείχνουν την σχέση του με το παγκόσμιο σύστημα των αγορών.
  Η θητεία του σε αυτές τις θέσεις μας επιτρέπει να τον ονομάσουμε “γκαουλάιτερ” του ΔΝΤ , της ΕΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα.
  Επίσης η θητεία του στην Basel Committee on Banking Supervision του Ρότσιλντ μας αποδεικνύει την αλληλουχία των δεσμών που έχει και ο νύν Πρωθυπουργός με την Παγκόσμια Κυβέρνηση-Δικτατορία των Διεθνών Τραπεζιτων που σήμερα απαιτούν απο τον Ελληνικό Λαό να θυσιάσει την ζωή του στο όνομα “της Σωτηρίας της Πατρίδας”.
  Γιά ποιά πατρίδα άραγε;
  (Σ.Α: Μια είναι η πατρίδα. Το Ισραήλ!)
  ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (GLOBAL GOVERNANCE)
  http://underinformation.wordpress.com/2010/08/04/tommaso-padoa-schioppa/

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281629202735#c198094420890906805'> August 12, 2010 at 7:06 PM

  Φίλε ανώνυμε
  λες ότι μόνο εμείς οι γυναίκες θα σώσουμε την Ελλάδα.
  Την Ελλάδα μπορούν να τη βοηθήσουν, να σωθεί, άτομα με δυναμικό πνεύμα και πυγμή, με τη συμμετοχή όλων των υπόλοιπων καθαρόαιμων Ελλήνων.
  Όσο για τις σημαίες, αξίζει να κυματίζουν στα μπαλκόνια μας γιατί έτσι τρομάζουν οι κακοί.
  Και... μέρες που είναι αξίζει νομίζω να θυμηθούμε:

  Ύμνος εις την Ελευθερίαν

  Σε γνωρίζω από την κόψη
  του σπαθιού την τρομερή,
  σε γνωρίζω από την όψη
  που με βία μετράει τη γη.

  Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
  των Ελλήνων τα ιερά,
  και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
  χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

  Εκεί μέσα εκατοικούσες
  πικραμένη, εντροπαλή,
  κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
  «έλα πάλι», να σου πει.

  Άργειε νάλθει εκείνη η μέρα,
  κι ήταν όλα σιωπηλά,
  γιατί τά 'σκιαζε η φοβέρα
  και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281695808845#c6512877156910352317'> August 13, 2010 at 1:36 PM

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ (ΣΧΟΛΙΟ 37)

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΑΞΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ.

  ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΤΡΕΞΕ, ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.
  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΑΝΝΑ ΕΙΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΗ. ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ή ΑΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ. ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

  ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΝΤΑ-ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - ΟΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΗΛΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

  Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΑΝΔΡΑΣ=ΑΝΔΡΕΙΟΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΝΔΡΕΙΟΥΣ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281696954881#c4268426307899382591'> August 13, 2010 at 1:55 PM

  Απύθμενη θρασύτητα.


  Με τον Ντίνο Αυγουστή
  Νησιωτικό Σύμπλεγμα Δωδεκανήσων. Μαγευτική Ρόδος. Το νησί κατακλύσθηκε και φέτος από τους χιλιάδες ξένους και εγχώριους επισκέπτες. Περισσότερους από κάθε άλλη φορά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία, τα οποία μέσα στη δίνη των αμέτρητων οικονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, δίνουν ένα πάρα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα. Εκεί βρέθηκε και ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών. Για διακοπές, λένε οι πληροφορίες. Να σημειωθεί, πάντως, πως στη Ρόδο ζούνε πάρα πολλοί Τούρκοι πολίτες. Και η Τουρκία, ως γνωστόν, τίποτε δε αφήνει στην τύχη του…
  Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου είχε φιλική συνάντηση και με τον Έλληνα Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, μια συνάντηση που περιστράφηκε περισσότερο σε ζητήματα της καθημερινότητας. Παρ’ όλα αυτά, οι στρατηγοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και εκεί που οι δύο Υπουργοί δεν τελείωσαν καλά-καλά τις φιλοφρονήσεις και τα απολαυστικά ούζα τους, να τα και τα τουρκικά μαχητικά να παραβιάζουν το εθνικό εναέριο χώρο μας. Προκλητικές καθημερινές πτήσεις πάνω από το ελληνικό Αιγαίο. Ύστερα από αυτή την ιταμή πρόκληση, θύμωσε παρά πολύ ο (ως συνήθως χαμογελαστός) κ. Δρούτσας. Έκανε μάλιστα και «σκληρές» δηλώσεις, μα του Έλληνα ο θυμός κρατάει μόνο μια μέρα, όπως λέει και θυμόσοφος λαός μας.

  Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και ήλθε άλλη μια εμπρηστική δήλωση από τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί να βρει το Κυπριακό εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία»!!! Η Τουρκία, που συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% των ευρωπαϊκών εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιφρονώντας σωρεία ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. και που αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τρόπον ιταμό, επιμένει σε απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία. Και εμείς που εδώ και δεκαπέντε συναπτά έτη επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς επωδό:

  «Τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα επιτάσσουν νε έχουμε απέναντί μας μια ευρωπαϊκή Τουρκία και όχι μια Τουρκία έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια»! Έστω και αν, κυρίες και κύριοι, η Άγκυρα εξακολουθεί να διεκδικά το μισό Αιγαίο, προσπαθεί να κυπριοποιήσει τηνΘράκη και αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. Έστω και αν η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται να τερματίσει την παράνομη στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκών εδαφών!!!

  ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
  Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
  Από το Μονάγρι Λεμεσού.
  a.avgoustis@hotmail.com
  ΣΗΜΕΡΙΝΗ


  http://infognomonpolitics.blogspot.com

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281697761025#c2650950172765344729'> August 13, 2010 at 2:09 PM

  Οι Αμερικάνοι “σπρώχνουν” ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο


  "Να μην επιτραπεί στους μετανάστες να ψηφίσουν"


  Ντομινίκ Στρος Καν: "Τα μέτρα θα περάσουν όλα. Και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει!"

  Κυνική δήλωση των Financial Times: "Ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας"!!!

  Τουρκική απειλή σε Αιγαίο και Έβρο!!!


  ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΚΑΡΕΚΛΑ... ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

  greekalert.com

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281697880412#c4614702914354382124'> August 13, 2010 at 2:11 PM

  ΟΙ σεισμικές λαϊκές δονήσεις δεν αναχαιτίζονται

  Τα εκρηκτικά υλικά για μια λαϊκή εξέγερση είναι έτοιμα να εκραγούν. Μέρα με την ημέρα δεν συσσωρεύονται απλώς, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, αλλά και συμπιέζονται ασφυκτικά. Συνεπώς η ενέργεια που θα απελευθερωθεί από ένα καταλύτη θα είναι χείμαρρος λαϊκής λάβας.
  Τα επιτελεία του καθεστώτος, και τα κόμματά τους, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και τους κόβει κρύος ιδρώτας και παράλληλα ετοιμάζονται.
  Το μεγαλύτερο τρόμο τον νιώθουν οι προδοτικές ηγεσίες του ΚΚΕ και των άλλων «αριστερών» πτωματικών ποικιλιών.......


  resaltomag.blogspot.com

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281711615327#c6269711852242010672'> August 13, 2010 at 6:00 PM

  Λοιπόν Ανώνυμέ μου φίλε
  Έχεις απόλυτο δίκαιο σε όλα. Η ΠΡΟΚΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ήταν δύο αγαπημένες αδερφούλες που είχαν το ίδιο αίμα και καλά έκαναν και έδρασαν με αυτό τον τρόπο.
  Υπάρχουν βέβαια και γυναίκες που δεν αξίζει ούτε το σάλιο σου να χαραμίσεις.
  Της γυναίκας ο ρόλος είναι πολύ σπουδαίος μέσα στην οικογένεια γιατί δυστυχώς μπορεί σε μια στιγμή να χτίσει αλλά και να γκρεμίσει τα πάντα.
  Ο άνδρας δεν μπορεί μόνος του να κρατήσει την οικογένεια.
  Η σωστή Ελληνίδα μάνα όμως δεν είναι έτσι. Αγωνίζεται συνεχώς (όσο στέκεται στα πόδια της) να δει τα τέκνα της να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να γίνουν αληθινοί άνδρες και καλοί οικογενειάρχες.
  Μόνο έτσι ικανοποιείται.
  Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια μοιάζει να διαλύεται με την πάροδο του χρόνου. Χάνονται οι αξίες της ζωής, οι παραδόσεις μας, ήθη - έθιμα. H συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας (ποσοστό 89,1%) πιστεύει ότι το 2020 το πλέον πιθανό να συμβεί είναι να πολλαπλασιαστούν τα διαζύγια. O Έλληνας μοιάζει να χάνει την πίστη του στη συζυγική σχέση (το 72,8% των Eλλήνων πιστεύει ότι θα έχει εξασθενήσει), και μαζί το φιλότιμό του, την τιμιότητά του, τον πατριωτισμό του, τη θρησκευτική πίστη του, το πολιτικό πιστεύω του. Tαυτόχρονα, γίνεται ρατσιστής, ατομιστής και υλιστής.
  Γι αυτό και κανείς δεν μπορεί τώρα να βοηθήσει την Ελλάδα μας. Κανείς δεν έχει σε κανέναν εμπιστοσύνη.
  Δεν υπάρχουν αληθινοί φίλοι. Στα δύσκολα γίνονται επικίνδυνα φίδια και μας τσιμπούν.

  ΦΙΛΕ:
  ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ!!!!

  ΥΓ. Αν δεν τον έχεις βρει, μη στενοχωριέσαι κάπου θα σε περιμένει.

   

 43. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281711616709#c66785862992408340'> August 13, 2010 at 6:00 PM

  Λοιπόν Ανώνυμέ μου φίλε
  Έχεις απόλυτο δίκαιο σε όλα. Η ΠΡΟΚΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ήταν δύο αγαπημένες αδερφούλες που είχαν το ίδιο αίμα και καλά έκαναν και έδρασαν με αυτό τον τρόπο.
  Υπάρχουν βέβαια και γυναίκες που δεν αξίζει ούτε το σάλιο σου να χαραμίσεις.
  Της γυναίκας ο ρόλος είναι πολύ σπουδαίος μέσα στην οικογένεια γιατί δυστυχώς μπορεί σε μια στιγμή να χτίσει αλλά και να γκρεμίσει τα πάντα.
  Ο άνδρας δεν μπορεί μόνος του να κρατήσει την οικογένεια.
  Η σωστή Ελληνίδα μάνα όμως δεν είναι έτσι. Αγωνίζεται συνεχώς (όσο στέκεται στα πόδια της) να δει τα τέκνα της να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να γίνουν αληθινοί άνδρες και καλοί οικογενειάρχες.
  Μόνο έτσι ικανοποιείται.
  Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια μοιάζει να διαλύεται με την πάροδο του χρόνου. Χάνονται οι αξίες της ζωής, οι παραδόσεις μας, ήθη - έθιμα. H συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας (ποσοστό 89,1%) πιστεύει ότι το 2020 το πλέον πιθανό να συμβεί είναι να πολλαπλασιαστούν τα διαζύγια. O Έλληνας μοιάζει να χάνει την πίστη του στη συζυγική σχέση (το 72,8% των Eλλήνων πιστεύει ότι θα έχει εξασθενήσει), και μαζί το φιλότιμό του, την τιμιότητά του, τον πατριωτισμό του, τη θρησκευτική πίστη του, το πολιτικό πιστεύω του. Tαυτόχρονα, γίνεται ρατσιστής, ατομιστής και υλιστής.
  Γι αυτό και κανείς δεν μπορεί τώρα να βοηθήσει την Ελλάδα μας. Κανείς δεν έχει σε κανέναν εμπιστοσύνη.
  Δεν υπάρχουν αληθινοί φίλοι. Στα δύσκολα γίνονται επικίνδυνα φίδια και μας τσιμπούν.

  ΦΙΛΕ:
  ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ!!!!

  ΥΓ. Αν δεν τον έχεις βρει, μη στενοχωριέσαι κάπου θα σε περιμένει.

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281824858422#c5266179149684150332'> August 15, 2010 at 1:27 AM

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΟΜΩΣ.... ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΝΕΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ(ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΛΛΑΣ" - ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΣ-ΤΣΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΕΛΑΧΟΥΣ ΚΑΜΗΛΙΕΡΗΔΕΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΙΤΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ.

  Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 14 ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΧΥΔΑΙΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΜΟΥΧΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ,ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΑΝ ΑΥΓΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΑΜ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ,ΑΥΤΟΑΦΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΩΛΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ.ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΟΥΣ,ΠΛΑΠΟΥΤΑ,ΓΡΙΒΑ,ΤΖΑΒΕΛΛΑ,ΜΑΜΟΥΡΗ,ΡΑΓΚΟ,ΚΑΡΑΤΑΣΟ,ΚΡΙΕΖΙΩΤΗ,ΠΑΠΑΤΣΩΡΑΙΟΥΣ,ΒΑΓΙΑ......ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ & ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΘΑ ΣΕΡΝΑΝΕ........ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ 14 ?
  ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΔΥΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΑΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΚΩΛΛΕΤΗΣ"?
  ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ? ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΑ ΦΕΡΘΗΚΑΝΕ ΣΑΝ ΖΩΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ, ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ <> - ΝΑ...ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ Π.Χ. - ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΟΥ Α&Β'ΠΠ , ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ,ΤΟΥ Αου ΚΑΙ Βου ΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ...............
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ 14 . ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ "ΣΚΑΤΟΥ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ"......ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΕΟΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.......ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΕΙΝΕ ΡΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ,ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΩ ΟΡΘΟΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.....ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ "ΕΡΝΤΟΓΑΝ",Η,ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΚΡΙΜΣΟΝ,Η,ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΕΣΤΩΡ ΚΙΡΧΝΕΡ,ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΚΩΛΕΤΤΗΔΩΝ,ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΦΙΛΕ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

   

 45. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281985128601#c2839071081009276134'> August 16, 2010 at 9:58 PM

  – «… νὰ ἀφήσουμε κάτι στὰ παιδιὰ μας, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ντροπὴ πὼς ὑπήρξαμε γονεῖς τους.» (ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς)
  – «Οι γονείς που δείχνουν το σωστό δρόμο στα βλαστάρια τους και κάνουν πάρα πολλές θυσίες γι αυτά, προσπαθώντας για μια καλύτερη κοινωνία μόνο ντροπή δεν πρέπει να νιώθουν.» (Ανώνυμος 33)
  Επληκτικό! Και είμαι σίγουρος πως ο Πυρπολητής, που θέτει πιο γενικά την έννοια "γονείς", συμφωνεί και επαυξάνει. Σας ευχαριστούμε και τους δύο.

  @ Ανώνυμο 25
  Γεια σου φίλε μου. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο. Πάντως, το σχόλιό σου με τιμά ιδιαιτέρως και σε ευχαριστώ πολύ για την επιείκειά σου. Θέλω να πω ότι, εξαιτίας του τρόπου γραφής μου (έκταση, ύφος, "με ότι θυμάμαι χαίρομαι", γραμματική, σύνταξη κ.α.), το τελευταίο που περιμένω από κάποιους είναι η απόδοση "τιμών". Και επειδή με τις "υποκλίσεις" μού ήρθαν διάφορα στο μυαλό, επίτρεψέ μου να σου δώσω μια συμβουλή που εύχομαι να σου είναι περιττή. Να είσαι άνθρωπος ταπεινός και συνάμα υπερήφανος. Υπερήφανος – όχι αλαζόνας. Να είσαι καλά.

  Ευχαριστώ κι εσένα Πυρπολητή. Να είσαι σίγουρος πως ο κόπος μου "εξαργυρώθηκε". Η αγαλλίαση και το σθένος που μου προσφέρατε με τα λόγια σας, ο προηγούμενος φίλος μου και εσύ, είναι η πλέον γενναιόδωρη ανταμοιβή.

  @ Ανώνυμο 26
  Καλοδεχούμενη η παρατήρησή σου και σ’ ευχαριστώ, γιατί κατάλαβα το λάθος μου και μού δίνεται η ευκαιρία να αποσαφηνίσω τη "χαρά" μου. Έγραψες «ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.» Ό,τι και να εννοείς έχεις δίκιο. Άδικο έχω μόνον εγώ, αφού δεν διατύπωσα σωστά τις σκέψεις μου. Είχα, βέβαια, στο μυαλό μου τα αποσιωπητικά που ακολουθούσαν τη "χαρά" μου, όπως και τη θλίψη και την πικρή ικανοποίηση που είχαν προηγηθεί. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι δεν χαίρομαι και τόσο πολύ με αυτά που συμβαίνουν ούτε με όσα πρόκειται να συμβούν. Ο λόγος που χαίρομαι είναι γιατί, στη φύση, το ύστατο ένστικτο της επιβίωσης επιτάσσει την αντίσταση που, όταν υπάρχει δυνατότητα, μετατρέπεται σε αντίδραση.

   

 46. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281985194955#c1932283999532425692'> August 16, 2010 at 9:59 PM

  Ανώνυμε (26), δεν έχω απολύτως καμία διάθεση και κανέναν λόγο να στραφώ με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον σου. Αντιθέτως, έχω κάθε λόγο να σταθώ στο πλευρό σου. Απεχθάνομαι την υποκρισία περισσότερο απ’ ό,τι ο διάολος το λιβάνι. Όμως, πιστεύω πως η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Όταν επισκέπτεσαι στο νοσοκομείο τον σακατεμένο φίλο σου, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να είσαι ειλικρινής μαζί του! Προσπαθείς να του πεις ψέματα για να του απαλύνεις τον πόνο, να του φτιάξεις τη διάθεση, να του δώσεις κουράγιο και ελπίδα. Προσπαθείς να του ανεβάσεις την ψυχολογία, η οποία είναι βέβαιο ότι συμβάλλει στην εξέλιξη της υγείας του, θετικά ή αρνητικά. Έτσι δεν είναι;
  Με συγχωρείς, φίλε μου, αλλά τι ήταν αυτό που έγραψες! (ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ) Λέγονται τέτοιες κουβέντες "στον αέρα"; Βιάστηκες… Ασφαλώς και πρέπει να γνωρίζουμε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει. Ασφαλώς και δεν πρέπει να την ωραιοποιούμε, να υποβαθμίζουμε τη σοβαρότητά της ή να μην της δίνουμε τη δέουσα σημασία. Όμως, μου φάνηκε σαν να θεωρείς αναπότρεπτο γεγονός ότι οι Τουρκοεβραίοι θα μας πάρουν τα πάντα, ότι θα χάσουμε την Ελλάδα. Σαφέστατα ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αλλά τι να κάνουμε; Να ψυχοπλακωθούμε θεωρώντας δεδομένη την πιο ακραία, τη χειρότερη έκβαση των εξελίξεων; Πρέπει να λαμβάνεται ως πιθανή και η ακραία εκδοχή, άλλα για λόγους πρόληψης – όχι για να μας καταρρακώνει το ηθικό! Μήπως να τα παρατούσαμε; Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια και καλή. Είτε μας την έφεραν είτε όχι, εδώ θα μείνουμε για να αγωνιστούμε – ο καθένας με ό,τι μέσα και δυνάμεις διαθέτει. Είναι αδιανόητο να παραδώσουμε τα όπλα από τώρα!!! "Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι, από όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστο ηρωισμό και αυτοθυσία και συνθηκολόγησε μόνο όταν η εξακολούθηση της αντίστασης δεν ήταν δυνατή και δεν είχε κανένα νόημα." (Αδόλφος Χίτλερ) Ή να θυμηθούμε τη Μάχη των Θερμοπυλών; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ορισμένα πράγματα, τουλάχιστον όσοι θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες.

  @ Ανώνυμο 34
  Μια χαρά τα λες φιλαράκι και σ’ ευχαριστούμε, άλλα στο τέλος πάλι μας τα χάλασες: «ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.» Αν δεν το βλέπεις καλέ μου φίλε να έρχεται, το πιο πιθανό είναι να μην έρθει ποτέ.

  Αδέλφια μου, με την ηττοπάθεια και την απουσία ελπίδας, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο προς το χειρότερο.

  @ Ανώνυμο 44
  Δεν έχεις άδικο σ’ αυτά που λες, φίλε, αλλά μήπως το παρατραβάς; Μήπως το ξευτίλισες τελείως! Το μετεπαναστατικό σφαγείο δεν το έστησαν μόνα τους τα "ελεύθερα μυαλά", ούτε πήγαν σε αυτό οικειοθελώς! Ο Αγγλοεβραίος Μέισον, που έστειλε τον Κολοκοτρώνη στη φυλακή, και οι Κωλλέτηδες συγκαταλέγονται στα "ελεύθερα μυαλά"; Ο Καποδίστριας δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των Μαυρομιχαλαίων λόγω αδιαφορίας ή μήπως με χαρά; Δεν ζήτησε κανείς, σήμερα, να αναλάβουν αντιστασιακή δράση οι Σαραγκούσηδες!
  Και, νομίζω πως, με το να προσβάλλεις τον έναν και τον άλλον δεν προσφέρεις τίποτα… ωφέλιμο… Το ότι τοποθετείς τον εαυτό σου "έξω", πώς να το εκλάβουμε;

   

 47. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281985337738#c8541260373499543558'> August 16, 2010 at 10:02 PM

  Τώρα…

  Ονειρεύομαι… και βλέπω τους Έλληνες και τους Τούρκους σαν μια οικογένεια, να μοιραζονται το Αιγαίο και όχι μόνο. Ναι! Να τα μοιραστούμε όλα με τους Τούρκους. Να μοιραστούμε και τους πολιτισμούς μας. Ο καθένας από το σπίτι του και, βέβαια, υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους Τούρκους; Με τον λαό… Προσωπικά το πιστεύω. Τη βλακεία που μας δέρνει έχουμε να χωρίσουμε! Την έμφυτη και "εμφυτευμένη" βλακεία μας. Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι το Αιγαίο μάς ανήκει; Μήπως μάς ανήκει ο Όλυμπος; Τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας ή οι μπανάνες της Βραζιλίας, σε ποιούς ανήκουν; Στους Σαουδάραβες και τους Βραζιλιάνους; Σωπάτε μωρέ! Είναι αυτές αντιλήψεις ελεύθερων ανθρώπων; Από πού κι ως πού να τους ανήκουν; Επειδή, δηλαδή, αυτοί είναι οι τελευταίοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή ή την άρπαξαν από κάποιους άλλους ή κάποιοι τους έβαλαν εκεί, τους ανήκουν; Επειδή θυσιάστηκαν οι πρόγονοί τους για να υπερασπιστούν τα εδάφη όπου ζούσαν, είναι δικά τους; Νομίζω πως, το μόνο που έχουμε δικαίωμα να διεκδικούμε για δικό μας, είναι τα πολιτισμικά επιτεύγματα των προγόνων μας που απολαμβάνει η οικουμένη. Στην εικονική πραγματικότητα που ζούμε, θα μπρούσαμε να δεχτούμε ότι το Αιγαίο μάς ανήκει. Υπάρχει, όμως, κανείς που επιθυμεί να συνεχίσει να ζει μέσα στο ψέμα;

  Τι κάνουν οι στοργικοί υπερασπιστές των λαών και των ανθρώπων, ο ΟΗΕ και τα ιδρύματα που συμμετέχουν στο Σύστημα Οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών; (Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και λοιπά ευαγή ιδρύματα…) Μήπως θα έπρεπε να ακολουθούν διαφορετική πολιτική; Όλοι αυτοι, θα έπρεπε να εργάζονται με στόχο να επιβληθεί ο διαμοιρασμός τουλάχιστον όλων των φυσικών πόρων του πλανήτη εξίσου σε όλους τους ανθρώπους. Όχι να συντηρούν ορέξεις και με "Βουλγαράκειες" νόμιμες διευκολύνσεις να διευθετούν την αρπαγή τους! Εννοούμε εκμετάλλευση και καταμερισμό των πόρων από τοπικές ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις – όχι παγκόσμια καρτέλ ή κομμουνιστικές κουτοπονηριές. Άν εδραιώνονταν τέτοιας λογικής κοινωνικές δομές, ποιος θα τολμούσε να μιλήσει για "γρίζες ζώνες" και πόλεμο; Θα υπήρχαν οι ορδές των εξαθλιομένων μεταναστών; Θα υπήρχαν τόσοι "επαναστάτες"; Θα υπήρχαν τόσοι αριστεροί, δεξιοί, σοσιαλιστές και κολοκύθια τούμπανα; Τι θα φοβόντουσαν οι λαοί;

  Λύσεις υπάρχουν. Οι λύσεις για να ζήσουν με αξιοπρέπεια όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη είναι απλούστατες και άμεσα εφαρμόσιμες. Οι λύσεις, ως τελικό ζητούμενο, βρίσκονται στο μυαλό ενός μη-δογματικού, μη-φανατισένου, αγράμματου αθρώπου. …Τα "γράμματα" είναι για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας υλοποίησής τους. Όμως, οι απλούστατες λύσεις δεν εφαρμόζονται γιατί δεν συμφέρουν τους αριθμητικά και υπαρξιακά ελάχιστους. Όχι βέβαια για οικονομικούς λόγους. Υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσουν οι λαοί. Ο φόβος, το συνεχές πανικόβλητο "τρέξιμο", η άγνοια, η ανέχεια των λαών, συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση της εξουσίας των πονηρών. Κι έτσι, οι ανθρωποι εξακολουθούν να παραχωρούν τα δικαιώματά τους στους διαχειριστές της εξουσίας. Κι έτσι, εξασφαλίζεται η κοινωνική συναίνεση για τον παρεμβατισμό της εξουσίας στη ζωή των ανθρώπων. Κι έτσι, δικαιολογείται η περεταίρω δραστηριοποίηση των κρατικών και των ολοένα ισχυροποιούμενων διεθνών μηχανισμών κηδεμονίας, που "προστατεύουν" και προσφέρουν έτοιμες "λύσεις".

   

 48. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281985397661#c807358937300743971'> August 16, 2010 at 10:03 PM

  Και τώρα, θα ήθελα να επαναλάβω ορισμένα σημεία από το τελευταίο "μπουρλότο" του Πυρπολητή, γιατί πρέπει να τα εμπεδώσουμε.
  «Ὁ λαὸς, μέσῳ τὴς σταδιακῆς συμμετοχῆς του στὰ κοινὰ ἀπέκτησε πολιτικὴ συνείδηση … Δὲν ὑπῆρχε συλλογικὴ εὐθύνη ἀλλὰ ἀτομικὴ … αυτὰ ἦταν μέτρα ποὺ … ἀποσκοποῦσαν στὸ νὰ γίνει ἱκανὸς ὁ κάθε πολίτης νὰ "ἄρχει καὶ νὰ ἄρχεται" … Ἡ Δημοκρατία ἀπαιτεῖ τὴν γνώση, ὄχι μόνο τῆς πολιτικῆς, ἀλλὰ κάθε τομέα τῆς ἀνθρώπινης δραστηριότητας.» Αληθινή σοφία, άλλα εξακολουθώ να διατηρώ επιφυλάξεις για τις περιπτώσεις που ανέφερα.
  «Πρέπει νὰ γίνει ἀντιληπτὸ ὅτι ἡ δημοκρατία δὲν καθορίζεται ἀπὸ τὸ εἶδος τῆς πολιτικῆς (φιλολαϊκὴ ἤ ἀντιλαῑκὴ), ἀλλὰ ἀπὸ τὸν φορέα τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας. Ὁ Ἀθηναϊκὸς λαὸς πολλές φορὲς πῆρε μέτρα στερήσεων καὶ θυσιῶν.» Όλα τα λεφτά!…
  «… η οὐσία τῆς δημοκρατίας, ποὺ εἶναι ἡ χειραφέτηση τοῦ λαοῦ. … Τρέμει τὸ σύστημα τὴν χειραφέτηση τοῦ λαοῦ. Τρέμει τοὺς ἐλεύθερους πολίτες, ποὺ θέτουν τὴν πολιτεία ὑπεράνω τοῦ ἑαυτοῦ τους. Τρέμει τὴν ἀπεξάρτησὴ μας ἀπὸ τὰ κόμματα.» Οι μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες αλήθειες.

  Και αφού τό ’φερε η "κουβέντα" και θυμήθηκα και χάρηκα, ν’ αφιέρωσω στους ελέυθερους δημοκράτες και στους δύο λαούς:

  « Φίλοι κι ἀδέλφια τῆς ψυχῆς μου. Ἐσεῖς ποὺ πέσατε στὶς φυλακὲς καὶ στὰ νησιὰ τῆς κόλασης, ποὺ σᾶς κρατᾶν ἁλυσωμένους μὲς στὰ στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατὶ πολεμᾶτε γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία, τὸ ψωμὶ καὶ τὴ λευτεριὰ τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ, δεχτεῖτε τὴν ἀγάπη καὶ τὸν θαυμασμό μου.
  Οἱ λαοὶ τῆς Τουρκίας καὶ τῆς Ἑλλάδας ἔχουνε τοὺς ἴδιους θανάσιμα μισητοὺς ἐχθρούς: τὸν ἀγγλοαμερικάνικο ἰμπεριαλισμὸ καὶ τοὺς ντόπιους λακέδες του.
  Οἱ λαοὶ τῆς Τουρκίας καὶ τῆς Ἑλλάδας, φιλιωμένοι ὁ ἕνας με τὸν ἄλλο, μὲ τὴ βοήθεια τῶν φιλειρηνικῶν λαῶν ὅλου τοῦ κόσμου, θὰ τσακίσουνε στὸ τέλος αὐτοὺς τοὺς ἐχθρούς τους. Αὐτὸ τὸ πιστεύω. Ὁ δικός σας ἔνδοξος ἀγώνας εἶναι μία ἀπὸ τὶς πιὸ λαμπρὲς ἀποδείξεις ὅτι θὰ νικήσει ἡ ὑπόθεση τῆς εἰρήνης, τοῦ ψωμιοῦ καὶ τῆς λευτεριᾶς.

  Σᾶς σφίγγω ὅλους μ᾿ ἀγάπη στὴν ἀγκαλιά μου.

  ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ
  10/8/1951
  Βερολίνο »

  Ο Ναζίμ Χικμέτ (1902, Θεσσαλονίκη – 1963, Μόσχα) ήταν Τούρκος ποιητὴς, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και επιφανής κομμουνιστής. Τώρα, θα μπορούσαν να "πεταχτούν" διάφοροι και να πουν διάφορα για τον Χικμέτ, άλλα δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον κόπο. Ξέρω… Δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος. Ξέρω και μία μέλισσα, που περιφέρεται στους αγρούς και συλλέγει τους βέλτιστους από τους χυμούς των λουλουδιών. Την συνάντησα κάποτε στο Λύκειο, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Δεν ξέρω αν ακόμη συχνάζει στα Σχολεία μας.

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1281991521480#c206288817488176933'> August 16, 2010 at 11:45 PM

  «Θρυλικός ο Αρης Βελουχιώτης. Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του αγώνα κι η τελευταία πνοή. Λίγοι το καταλάβανε, όπως ο Αρης, πως οι εχθροί της Ελλάδας (ξένοι και ντόπιοι) θα μετατρέπανε τη νίκη του έθνους σε νίκη των εχθρών του. Τιμή και δόξα στο ασύγκριτο παλικάρι. Τιμή και δόξα και στο λαό, που τόνε γέννησε».

  Κ. Βάρναλης


  ΥΓ. Κάποτε υπήρχαν ανδρειωμένα παλικάρια που έδιναν άφοβα τη ζωή τους και έμειναν ως: ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ.
  Σήμερα αν υπάρξει κάποιο με λιονταρίσια ψυχή, θα πρέπει να προσέχει πολύ περισσότερο, γιατί μάλλον..... μας χρειάζεται ένας ΑΡΗΣ.

   

 50. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282057221479#c4889939894482664264'> August 17, 2010 at 6:00 PM

  O Βελουχιώτης ήταν ένας ψυχοπαθής δολοφόνος και εθνοπροδότης.
  ῾῾Ούτως, ώς εμφαίνεται έκ τοΰ Ποινικου του Μητρώου, κατεδικάσθη 15 φοράς καί πλέον διά κλοπάς, ψευδορκίαν, πλαστογραφίαν, βιοπρα-γίαν καί άπόδρασιν έκ τών φυλακών.῾῾
  ῾ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΟΣ ΑΓΟΥΡΙΔΕΩΝ


  Ό Καϊμάρας έπληροφορήθη κατά τήν είς Μαυρολιθαρι αφιξίν του τήν έκτέλεσιν, κατά τήν προηγουμένην ήμέραν ϋπό του "Αρη Βελουχιώ τη καί τών καπεταναίων του, 14 ανταρτών τής άμάδος Τζιβάρα - Άγουρίδη(Ό Γιάννης Άγουρίδης, καταγόμενος άπό τό χωρίο Δύο Βουνά, οίκειοθελως έλα βε μέρος είς τήν άνατίναξιν τής γεφΰρος τσύ Γοργοποτάμου),τους όποιους συνέλαβε διά δόλου.
  Οί κάτοικοι του χωρίου τού του ήσαν έντρομοι καί αγανακτισμένοι διά τά βασανιστήρια, τά όποΐα υπέστησαν οί εκτελεσθέντες εθνικόφρονες αντάρτες, διά τόν μόνον λόγον, οτι δέν ήθελαν νά υπαχθούν ύπό τόν "Αρην, του οποίου τό τμήμα έθεώρουν ώς καθαρώς κομμουνιστικόν.
  Άφοϋ τους έκάλεσεν είς Μαυρο λιθαρι προς δήθεν συνεργασίαν και συνεννόησιν, τήν νύκτα τους κατένειμεν είς διαφόρους οίκίας προς διανυκτέρευσιν. Μετά τό μεσονύκτιον διέταξε τήν συλληψιν και τόν άφοπλισμόν του Τζιβάρα καί τών ανταρ τών του.
  Τήν πρωΐαν τής επομένης, παρουσία τών κατοίκων τοΰ χωρίου, τους ύπεχρέωσαν νά σκάψουν πρώτον τους τάφους των είς τό Νεκροταφεΐον του χωρίου,
  έν συνεχεία τους έδειραν μέχρις αίματος διά μαστιγίων συρ μάτινων καί τους διεπόμπευσαν είς τά μάτια τών κατοίκων του χωρίου,
  κατηγορουντες αυτούς ώς προδότας καί όργανα τών Ιταλών.
  Τέλος δε διά μαχαιρών έθραυσαν τά όστα τών βραχιόνων των καί απέκοψαν τά ακρα τών περισσοτέρων κατά τρόπον θηριώδη, μέχρις ότου τά θύματα ταυτα υπέκυψαν άπό τά φρικτά βασανιστήρια.
  Παρά τάς γοεράς κραυγάς τών ανδρών τούτων, ουδείς έκ τών υποχρεωτικώς παρισταμένων χωρικών έτόλμησε νά έπέμβη ή νά διαμαρτυρηθή.
  Πάντα ταΰτα έξετελέσθησαν συμφώνως προς τάς διαταγάς του Βελουχιώτη, ό οποίος έπρωτοστάτει είς τό άπαίσιον καί θηριώδες αυτό έγκλημα.
  Τήν σύζυγον τοΰ Τζιβάρα έβασάνισε καί έξετέλεσεν ό Ιδιος ό "Αρης Βελουχιώτης διά μαχαίρας.
  Τά πτώματα των θυμάτων τούτων έτάφησαν είς τό Νεκροταφεΐον του χωρίου.῾

  Τό δεύτερον 15νθήμερον του Αυγούστου 1942 έξετελέσθησαν κατ' έντολήν του "Αρη αί δύο κόρες (12 καί 13 ετών) του Ί. Κόρδα έκ Κοχλιών Ευρυτανίας, διά τόν λόγον Οτι ούτος εγκατέλειψε τόν ΕΛΑΣ, είς τόν όποιον εϊχε καταταγή δι' ολίγας ημέρας.Τά δύο αυτά αθώα πλάσματα έσφάγησαν διά μαχαίρας άπό δύο άντάρτας του ΕΛΑΣ, είς τους οποίους δέν είχεν έμπιστοσύνην ό "Αρης καί τους οποίους ήθελε νά ανάμιξη είς τό έγκλημα. Οί δύο αντάρτες έγιναν έκτελεσταί, παρά τήν θέλησίν των, τής εγκληματικής καί άπαισίας αυτής πράξεως, ύπό τήν άπειλήν σφαγής των διά μαχαίρας ύπό δύο καπεταναίων του "Αρη ("ή θά τά σφάξετε η θά σφάξωμε ημείς έσας").

  Κατά τό τέλος 'Οκτωβρίου 1942 ό "Αρης συνέλαβε τόν πρώην άντάρτην τοΰ ΕΛΑΣ Προβιαν είς τό χωρίον Τσούκα Φθιώτιδος.
  Κατ' έντολήν του τόν έδεσαν είς κορμόν δένδρου καί τόν έξετέλεσαν κατό-πιν μεσαιωνικών βασανιστηρίων (μαχαιριές, λάδι βραστό εις τάς πληγάς, κ.λ.π.), διά τόν λόγον οτι εγκατέλειψε τόν ΕΛΑΣ.῾῾

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282057453193#c1177931312869855056'> August 17, 2010 at 6:04 PM

  Ό Αθανάσιος Κλάρας ή "Αρης Βελουχιώτης, οπως ώνομάσθη ό ϊδιος κατά τήν έξοδόν του είς τά βουνά τής Ρούμελης τό 1942, έγεννήθη είς τήν Λαμίαν τό 1905.
  ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΟΣ ΑΓΟΥΡΙΔΕΩΝ


  Ό Καϊμάρας έπληροφορήθη κατά τήν είς Μαυρολιθαρι αφιξίν του τήν έκτέλεσιν, κατά τήν προηγουμένην ήμέραν ϋπό του "Αρη Βελουχιώ τη καί τών καπεταναίων του, 14 ανταρτών τής άμάδος Τζιβάρα - Άγουρίδη(Ό Γιάννης Άγουρίδης, καταγόμενος άπό τό χωρίο Δύο Βουνά, οίκειοθελως έλα βε μέρος είς τήν άνατίναξιν τής γεφΰρος τσύ Γοργοποτάμου),τους όποιους συνέλαβε διά δόλου.
  Οί κάτοικοι του χωρίου τού του ήσαν έντρομοι καί αγανακτισμένοι διά τά βασανιστήρια, τά όποΐα υπέστησαν οί εκτελεσθέντες εθνικόφρονες αντάρτες, διά τόν μόνον λόγον, οτι δέν ήθελαν νά υπαχθούν ύπό τόν "Αρην, του οποίου τό τμήμα έθεώρουν ώς καθαρώς κομμουνιστικόν.
  Άφοϋ τους έκάλεσεν είς Μαυρο λιθαρι προς δήθεν συνεργασίαν και συνεννόησιν, τήν νύκτα τους κατένειμεν είς διαφόρους οίκίας προς διανυκτέρευσιν. Μετά τό μεσονύκτιον διέταξε τήν συλληψιν και τόν άφοπλισμόν του Τζιβάρα καί τών ανταρ τών του.
  Τήν πρωΐαν τής επομένης, παρουσία τών κατοίκων τοΰ χωρίου, τους ύπεχρέωσαν νά σκάψουν πρώτον τους τάφους των είς τό Νεκροταφεΐον του χωρίου,
  έν συνεχεία τους έδειραν μέχρις αίματος διά μαστιγίων συρ μάτινων καί τους διεπόμπευσαν είς τά μάτια τών κατοίκων του χωρίου,
  κατηγορουντες αυτούς ώς προδότας καί όργανα τών Ιταλών.
  Τέλος δε διά μαχαιρών έθραυσαν τά όστα τών βραχιόνων των καί απέκοψαν τά ακρα τών περισσοτέρων κατά τρόπον θηριώδη, μέχρις ότου τά θύματα ταυτα υπέκυψαν άπό τά φρικτά βασανιστήρια.
  Παρά τάς γοεράς κραυγάς τών ανδρών τούτων, ουδείς έκ τών υποχρεωτικώς παρισταμένων χωρικών έτόλμησε νά έπέμβη ή νά διαμαρτυρηθή.
  Πάντα ταΰτα έξετελέσθησαν συμφώνως προς τάς διαταγάς του Βελουχιώτη, ό οποίος έπρωτοστάτει είς τό άπαίσιον καί θηριώδες αυτό έγκλημα.
  Τήν σύζυγον τοΰ Τζιβάρα έβασάνισε καί έξετέλεσεν ό Ιδιος ό "Αρης Βελουχιώτης διά μαχαίρας.
  Τά πτώματα των θυμάτων τούτων έτάφησαν είς τό Νεκροταφεΐον του χωρίου.

   

 52. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282057575355#c5759954524815149128'> August 17, 2010 at 6:06 PM

  Τό δεύτερον 15νθήμερον του Αυγούστου 1942 έξετελέσθησαν κατ' έντολήν του "Αρη αί δύο κόρες (12 καί 13 ετών) του Ί. Κόρδα έκ Κοχλιών Ευρυτανίας, διά τόν λόγον Οτι ούτος εγκατέλειψε τόν ΕΛΑΣ, είς τόν όποιον εϊχε καταταγή δι' ολίγας ημέρας.Τά δύο αυτά αθώα πλάσματα έσφάγησαν διά μαχαίρας άπό δύο άντάρτας του ΕΛΑΣ, είς τους οποίους δέν είχεν έμπιστοσύνην ό "Αρης καί τους οποίους ήθελε νά ανάμιξη είς τό έγκλημα. Οί δύο αντάρτες έγιναν έκτελεσταί, παρά τήν θέλησίν των, τής εγκληματικής καί άπαισίας αυτής πράξεως, ύπό τήν άπειλήν σφαγής των διά μαχαίρας ύπό δύο καπεταναίων του "Αρη ("ή θά τά σφάξετε η θά σφάξωμε ημείς έσας").

  ε. Κατά τό τέλος 'Οκτωβρίου 1942 ό "Αρης συνέλαβε τόν πρώην άντάρτην τοΰ ΕΛΑΣ Προβιαν είς τό χωρίον Τσούκα Φθιώτιδος.
  Κατ' έντολήν του τόν έδεσαν είς κορμόν δένδρου καί τόν έξετέλεσαν κατό-πιν μεσαιωνικών βασανιστηρίων (μαχαιριές, λάδι βραστό εις τάς πληγάς, κ.λ.π.), διά τόν λόγον οτι εγκατέλειψε τόν ΕΛΑΣ.

   

 53. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282058401053#c4215248707918447958'> August 17, 2010 at 6:20 PM

  Διογένη αυτό το ποίημα το ξέρεις"
  ΤΟ ΜΙΣΟΣ
  ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Σ’ ΑΥΤΟN ΤΟN ΚΟΣΜΟ
  ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.
  ΣΑΝ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ
  ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ,
  ΧΙΛΙΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ.
  ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ
  ΣΑΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΩ ΣΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ
  ΧΙΛΙΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
  ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ,
  ΧΙΛΙΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ.
  ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΣΑ
  ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΕΒΓΑΖΑ
  ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΣΚΟΡΠΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΡΕΜΑΤΙΕΣ
  ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ,
  ΧΙΛΙΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ.
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ
  ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
  ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΑΙΓΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΒΑΝΟΥΣ
  ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ,
  ΧΙΛΙΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ.
  ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥΒΛΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΧΗ ΜΟΥ,
  ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ
  ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΕΜΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΙΝΙ
  ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ
  ΧΙΛΙΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΣΟΣ!
  - ΑΜΠΝΤΙ ΙΠΕΚΤΣΙ

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282058957973#c6635336931869057058'> August 17, 2010 at 6:29 PM

  Μας χρειάζεται ένας Άρης για να μας απαλλάξει και να μας λυτρώσει από την γάγγραινα που μας εξουσιάζει και μας υποβαθμίζει σας ΕΛΛΗΝΕΣ.

   

 55. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282060208274#c6897300184475666295'> August 17, 2010 at 6:50 PM

  Εμπρός, Ελλάς επαναστάτισσα, στάσου όρθια
  κράτα με τα γερά τα όπλα την δύναμήν σου.
  Δεν εγέρθηκε ένας Όλυμπος του κάκου
  η Πίνδος σου και οι Θερμοπύλες, η τιμή σου.
  Επετάχθηκε απο των σπλάχνων σου τα βάθη
  η ελευθερία σου δυνατή, φωτός πυρήνας
  κι απ' του Θησέος και του Περικλή τους τάφους
  και τα πάντα νέα ιερα των Αθηνών.
  Θραύσε τώρα, γη θεών και ηρώων
  της σκλαβιάς τες αλυσίδες, την μαύρην μοίρα
  με τες γλυκόηχες ωδές απο του Τυρταίου
  και από του Ρήγα και του Βύρωνος την λύρα.

   

 56. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282070764825#c8147538159505227809'> August 17, 2010 at 9:46 PM

  Παιδὶ, τὸ περιβόλι μου ποὺ θὰ κληρονομήσεις,
  Ὅπως τὸ βρεῖς κι’ ὅπως τὸ δεῖς νὰ μὴ τὸ παρατήσεις.

  Σκάψε το ἀκόμα πιὸ βαθιὰ καὶ φράξε το πιὸ στέρεα,
  καὶ πλούτισε τὴ χλώρη του καὶ πλάτηνε τὴ γῆ του,
  κι ἀκλάδευτο ὅπου μπλέκεται νὰ τὸ βεργολογήσεις,
  καὶ νὰ τοῦ φέρεις τὸ νερὸ τὸ ἁγνό τῆς βρυσομάνας.

  Κι ἄν ἀγαπᾶς τ’ ἀνθρώπινα κι’ ὅσα ἄρρωστα δὲν εἶναι,
  ρίξε ἁγιασμὸ καὶ ξόρκισε τὰ ξωτικὰ, νὰ φύγουν,
  καὶ τὴ ζωντάνια σπεῖρε του μ’ ὅσα γερὰ, δροσάτα.

  Γίνε ὀργοτόμος ,φυτευτὴς , (γίνε) διαφεντευτὴς.

  Κι ἄν εἶναι κι ἔρθουνε χρόνια δίσεχτα,
  πέσουν καιροὶ ὀργισμένοι,
  κι ὅσα πουλιὰ μισέψουνε σκιασμένα, κι ὅσα δέντρα,
  γιὰ τίποτ’ ἄλλο δὲ φελᾶν παρὰ γιὰ μετερίζια,
  μὴ φοβηθεῖς τὸ χαλασμὸ. Φωτιὰ ! τσεκούρι !τράβα !,
  ξεσπέρμεψὲ το , χέρσωσε τὸ περιβόλι, κόφ’ το,
  καὶ χτίσε κάστρο ἀπάνω του καὶ ταμπουρώσου μέσα,
  γιὰ πάλεμα, γιὰ μάτωμα, γιὰ τὴν καινούργια γέννα.

  Π’ ὅλο τὴν περιμένουμε κι ὅλο κινάει γιὰ νἄρθει,
  κι’ ὅλο συντρίμμι χάνεται στὸ γύρισμα τῶν κύκλων.

  Φτάνει μιὰ ἰδέα νὰ στὸ πεῖ, μιὰ ἰδέα νὰ στὸ προστάξει,
  κορώνα ἰδέα , ἰδέα σπαθὶ, ποὺ θὰ εἶναι ἀπάνου ἀπ’ ὅλα

  Κωστῆς Παλαμᾶς


  (ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς)

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282076386184#c963632503051398714'> August 17, 2010 at 11:19 PM

  Ανώνυμε που εχεις διαλέξει το αρχαίο όνομα Διογένης σαν ψευδώνυμο μήπώς το επιθετό σου λήγει σε -όγλου; Πως αλλοιώς να εξηγήσουμε την ελληνοτουρκική φιλία που σε διακατέχει;
  Οσο για τις μοιρασιές εμείς όλο δίνουμε και οι Τούρκοι όλο πέρνουν. Φιλία όχι αστεία.

   

 58. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282077835928#c6362627782832178217'> August 17, 2010 at 11:43 PM

  Άνθρωπε μου όπου κι αν πας, όπου κι αν σταθείς , τα αγιασμένα χώματα της πατρίδας μας να τα αλαφροπατάς Γιατί ο τόπος αυτός είναι γιομάτος μνήματα ηρώων και αγωνιστών της λευτεριάς,

  Είναι αίματα ποτισμένα από τα νιάτα της Ελλάδας

  Κάθε δρασκελιά σου είναι κι ένας τάφος Αγωνιστή που έπεσε πολεμώντας

  Τον ξένο κατακτητή με μόνη του ελπίδα να δει την πατρίδα του λεύτερη

  Πατρίδα μου λατρευτή, τίμα τα παιδιά σου που πάλεψαν με τους τύραννους

  για την λευτεριά σου κι έδωσαν ότι είχαν πολύτιμο: ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

  Άταφοι κι άψαλτοι στα βουνά και στους κάμπους

  εκεί που τους είχε τάξει η μοίρα και το καθήκον

  ένα μόνο από Εσένα ζητούν να μην τους ξεχάσεις .

   

 59. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282150716684#c5689552468780922666'> August 18, 2010 at 7:58 PM

  ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

  Το Ισραήλ και ο εβραϊκός παράγοντας οφείλει μια συγνώμη στον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου, της Ανατολής και της Κύπρου


  του Σάββα Καλεντερίδη


  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_7346.html#ixzz0wyfzkAbc

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282151135273#c9207732161144709329'> August 18, 2010 at 8:05 PM

  Στόχος της Τουρκίας η Ρόδος!


  Τα Δωδεκάνησα και ειδικά η Ρόδος (!) αποτελούν τον επόμενο στόχο της Τουρκίας, υποστηρίζει με άρθρο του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής!


  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_8427.html#ixzz0wyhjjlJN

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282225578438#c3572825655360381556'> August 19, 2010 at 4:46 PM

  EIMAI ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 14 ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 44 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ.

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΩ, ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΑΝΩΝΥΜΕ 44 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΑΠΛΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ

  1 ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΑΣ; ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ. Η ΓΗ ΑΥΤΗ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΓΡΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ; ΠΟΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΦΩΣΤΗΡΑ.

  2 ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ; ΦΤΟΥ ΣΟΥ.

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282225623480#c3575976155519436837'> August 19, 2010 at 4:47 PM

  3 ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΑΝΗΞΕΡΕ. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ; ΤΟΝ ΠΑΠΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ; ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ; ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΣ) ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΞΕΡΟΛΛΑ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΝΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.

  4 ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ. ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ. ΦΑΤΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΞΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ). ΤΟ ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΟΛΟΘΡΕΨΑΝ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΟΣΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΡΑΪΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΥΠΝΗΖΟΥΝ.

  ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΣΥ ΞΕΝΕ. ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282247301243#c1376380252434212805'> August 19, 2010 at 10:48 PM

  Ελλάδα, μια καταχρεωμένη χώρα, σύρεται σε ευκαιριακές συμμαχίες!  Η Ελλάδα, θύμα τους τελευταίους μήνες των επιλογών των πολιτικών της αλλά και πολύ συγκεκριμένων χρηματοπιστωτικών κύκλων που ελέγχουν τις διεθνείς χρηματαγορές, απαξιώθηκε από κάθε άποψη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και της ίδιας της Ε.Ε. και τώρα, απαξιωμένη, χωρίς σχέδιο και χωρίς βούληση, σύρεται σε μια ατιμωτική συμφωνία με το Ισραήλ, που παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους το 1974, χωρίς ο ελληνικός λαός να γνωρίζει έστω και το γενικό πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή, χωρίς ο ελληνικός λαός να γνωρίζει για πιο λόγο γίνεται αυτή η συμφωνία, τί θα κερδίσουμε και τί ενδεχομένως θα χάσουμε απ' αυτήν.

  Διαβάστε Περισσότερα...


  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/#ixzz0x5DBUWh3

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282297801156#c6199924457330384527'> August 20, 2010 at 12:50 PM

  αυτό το σχόλιο το βρήκα και το αναδημοσιεύω (ελπίζω να το επιτρέπει και ο σχολιαστής γιατί αυτά πρέπει να γίνονται γνωστά)
  ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ.
  1.η θεα ΑΘΗΝΑ=ΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ,ΠΝΕΥΜΑ-ΝΟΥΣ [Πανεπιστημιακο ασυλοντης ΓΝΩΣΗΣ].
  2.ηθεα ΑΡΤΕΜΙΣ=ΦΥΣΗ=ΟΙΚΟ ΛΟΓΙΑ[δεν πρεπει να τη ΒΙΑΖΟΥΜΕ].
  3.η θεα ΕΣΤΙΑ=ΟΙΚΙΑ ,ΟΙΚΟ-ΓΕΝΕΙΑ[οικογενειακον ασυλον]
  ΠΡΕΠΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΑΝΟΛΝΤ Τ Ο Υ Ν Β Ε Ε εκδοσεις ΙΝΣΤΙΤ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΣΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ,ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ,ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ "ΜΥΘΟ".[ΜΑ ΜΥΘΟΣ=ΛΟΓΟΣ-ΛΑΛΙΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ-ΔΟΞΑΣΙΕΣ].ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ[ΓΡΑΠΤΟΣ-ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ]ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΕΤΡΕΣ" [ Ο ΛΑΑΣ ,ΛΑΣ=ΛΙΘΑΡΙΠΕΤΡΑ,ΚΟΤΡΩΝΙ].ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ .ΚΑΠΟΙΟΙ "ΔΕΣΠΟΤΕΣ"ΜΑΣ ΨΕΛΝΟΥΝ ...ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑΣ...ΤΑΧΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΧΟΖΑΡΖΙΦ=ΜΩΥΣΗΣ,ΕΧΕΙ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ?ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ.
  Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΚΑΨΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓ ΓΙΩΡΓΗΤΙΚΑ ,ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΘΑΙΩΝ...ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ Υ ΨΙΚΑΜΙΝΟΝ [ΕΛΙΩΝΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ]ΠΑΝΩ ΠΑΟ ΤΑ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ. ...ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ .. ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΒΕΕ"το συνολο του παρελθοντος ειναι εν ζωη και εν λειτουργια μεσα στο παρον ακομα και αν εμεσ σημερα δεν το θυμομαστε πια..."ΑΦΥΠΝΗΣΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΕΔΡΟ ΟΛΑΓΙΑ "ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ"ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Α Ρ Κ Α Δ Ι Α ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ...ΠΕΡΙΟΧΗ...ΧΑΙΡΕ ΑΡΝΟΛΝΤ ΕΚΕΙ ΣΤΑ "ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ"ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ...ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ [απο παλια εως σημερα]....ΔΙΑΙΟΣ

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282309950789#c9023707478945179299'> August 20, 2010 at 4:12 PM

  «Οι Πολιτισμοί πεθαίνουν από αυτοκτονία, όχι από φόνο."
  Arnold Toynbee παράθεση

  "Η απάθεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό, και ο ενθουσιασμός μπορεί να προκληθεί από δύο πράγματα: πρώτον, μιά ιδέα/ιδανικό, που εξάπτει τη φαντασία , και δεύτερον, από ένα σαφές και κατανοητό σχέδιο για την εκπλήρωση αυτής της ιδέας στην πράξη."
  Arnold Toynbee

   

 66. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282325416173#c7560691428286161550'> August 20, 2010 at 8:30 PM

  This comment has been removed by the author.

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282328770057#c1588293859012281866'> August 20, 2010 at 9:26 PM

  Χαιρετώ! Είμαι ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ.

  Παιδιά, δεν είναι κατάλληλη η ώρα για να "δικάζουμε" τον Βελουχιώτη. Οι απόψεις διίστανται και ίσως δεν έχει νόημα –ιδίως τώρα– να ασχολούμαστε με το τι ήταν και τι δεν ήταν ο Βελουχιώτης. Ας ακολουθήσουμε την τακτική της μέλισσας και για την περίπτωσή του. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

  Γεια σου Ανώνυμε που έγραψες το σχόλιο 57. Θα σου έλεγα πως μ’ αρέσεις επειδή είσαι καχύποπτος, άλλα δεν στο λέω επειδή μπορεί και να μην είσαι.
  Α) Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι το Διογένης είναι ψευδώνυμο;
  Β) Το επίθετό μου δεν λήγει σε –όγλου, αλλά και να έληγε σε –όγλου, τι πάει να πει αυτό; Οι ΧΧΧογλου δεν είναι ντε και καλά Τούρκοι. Μικρασιάτες είναι.
  Γ) Αδυνατώ να καταλάβω γιατί σου φαίνεται ανεξήγητη η φιλική διάθεσή μου προς τον τουρκικό λαό. Και γιατί, παρακαλώ, χρησιμοποιείς πληθυντικό; ("να εξηγήσουμε") Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι για τους περισσότερους, μάλλον η δική σου απορία είναι ανεξήγητη. Εν πάση περιπτώσει, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω, αναφέροντάς σου ορισμένους από τους βασικούς λόγους που ερμηνεύουν τη στάση μου: Πρώτον, θα ήθελα, ως άτομο και ως Έλληνας-Ελλάδα, να τα πάω με όλους καλά και να έχω μόνο φίλους. Δεύτερον, ο τουρκικός λαός δεν μου έφταιξε σε τίποτα. Τρίτον, με την έχθρα και με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτή, το μόνιμο αποτέλεσμα είναι να βγαίνουμε χαμένοι οι δυο λαοί και κερδισμένοι τα μεγαλολαμόγια και τα τσιράκια τους. Σου φαίνονται τόσο παράλογα αυτά; Διαφωνούμε πουθενά; Ή μήπως συμβαίνει τίποτε άλλο;
  Δ) Δεν έχουμε δει την πραγματική ελληνοτουρκική φιλία. Ή μήπως τα διπλωματικά παιχνίδια και τα "πολιτιστικά" πανηγυράκια που προβάλλουν τα ΜΜΕ είναι η ελληνοτουρκική φιλία; Δεν νομίζω. Αυτά οδηγούν στις μοιρασιές, όπου, εμείς όλο δίνουμε και οι Τούρκοι όλο παίρνουν. Με αυτά τα τελευταία να ασχοληθούμε, όχι με την κατάληξη του επιθέτου μου και με τα προβοκατόρικα "ποιήματα"!

  Για το έκτρωμα "Το Μίσος": "Το Μίσος" πιθανότατα δεν είναι του Ιπεκτσί και πιθανότατα τους ανεκδιήγητους στίχους του δεν τους πίστευε ούτε αυτός ο ίδιος που τους έγραψε. Τότε, γιατί γράφτηκε, είναι το εύλογο ερώτημα. Ως γνωστόν, οι Τούρκοι μέσα στην Τουρκία είναι η μειοψηφία. Για να επιβιώσει το τουρκικό κράτος πρέπει έχει συνοχή, πρέπει να υπάρχει κάτι που να συνδέει τους πολίτες του και να τους συσπειρώνει. Η συσπείρωση των πολιτών ενός κράτους μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την απόκτηση εθνικής και πατριωτικής συνείδησης, που υλοποιείται με τη γνώση της κοινής ιστορίας τους. Όταν υπάρχει μακράς περιόδου κοινή ιστορία… Σήμερα, βέβαια, η γνώση της ιστορίας είναι ανεπιθύμητη, ενώ έννοιες όπως η πατρίδα και το έθνος είναι παρεξηγήσιμες έως και "απαγορευμένες". Ε, όχι πάντα. Οι Γιουγκοσλάβοι, για παράδειγμα, έπρεπε να έχουν αναπτυγμένη εθνική συνείδηση, ο καθένας τη δική του… Οι "Μακεδόνες", σήμερα, πρέπει να μάθουν την ιστορία τους…
  Ασχέτως αν είναι επιθυμητή η εθνική συνείδηση, άλλος ένας τρόπος για να συσπειρωθούν οι πολίτες ενός κράτους είναι ο κοινός "εχθρός". Εδώ, επιτυγχάνεται η έξαρση του πατριωτισμού και η ομοψυχία των Αμερικανών με την προβολή φαντασμάτων τύπου "τρομοκρατών"! Εμείς, που αποτελούμε ζωντανή "απειλή" για την Τουρκία, θα μείνουμε ανεκμετάλλευτοι; Γι’ αυτό τούς έχουν στραπατσάρει τα μυαλά στους Τούρκους πολίτες, με τακτικές που θυμίζουν το έκτρωμα. Υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο μπορεί να γράφτηκε το έκτρωμα. Λέγεται ότι, κατά την ταραχώδη περίοδο 1963-1967 στην Κύπρο, το έκτρωμα μεταδιδόταν κάθε μέρα από τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό… Πάντως, και να μην ισχύει τίποτε απ’ αυτά, το έκτρωμα "δουλεύει". Φανατίζει …μια χαρά τους Τούρκους…

  Ακούστε κι αυτό που ταιριάζει με την περίσταση. (Είναι από κάτι μαλλιάδες… Ξέρετε… Από εκείνους τους αλήτες, τους ναρκομανείς, τους σατανιστές…)
  http://www.youtube.com/watch?v=B4fiaZmfwTc

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282340637797#c4708545865797561772'> August 21, 2010 at 12:43 AM

  Ἔχει δίκιο ὁ ἀναγνώστης ποὺ ἀναρωτιέται γιὰ τοὺς σημερινοὺς Ἕλληνες;
  Ὑπάρχουν ἀκόμη Ἕλληνες; Ἡ ἀπάντηση φαίνεται πολὺ δύσκολη, ἴσως ὅμως νὰ εἶναι πολὺ εὔκολη. Σαφῶς ὑπάρχει γονιδιακὴ συνιστῶσα στὸ θέμα τῆς ταυτοποίησης τῶν Ἑλλήνων, ὅπως, ἐπίσης σαφῶς, καὶ ὅλων τῶν λαῶν τῆς γῆς. Οἱ λαοὶ ξεκίνησαν ἀπὸ κοινοὺς προγόνους, ἀπὸ μικρὲς ὁμάδες ποὺ προσπάθησαν νὰ στεριώσουν σὲ ἕναν τόπο καὶ ἦταν σκορπισμένοι σ`ὂλη τὴν γῆ· δὲν ξεκινήσαμε ὅλοι ἀπὸ τὸν Ἀδὰμ καὶ τὴν Εὔα. Κατὰ κάποιον τρόπο οἱ Ἰνδιάνοι βρέθηκαν στὴν Ἀμερικὴ, οἱ Κινέζοι στὴν Κίνα, οἱ κεντροευρωπαῖοι στὶς Ἄλπεις κλπ. Στὶς πολὺ δύσκολες συνθῆκες διαβιώσεως ἔπρεπε νὰ βοηθήσει ὁ ἕνας τὸν ἄλλο γιὰ νὰ ἐπιβιώσουν κι ἔτσι δέθηκαν μεταξὺ τους μὲ ἰδιαίτερους δεσμοὺς φιλίας καὶ ἀλληλοσεβασμοῦ. Οἱ λίγοι πολλαπλασιάσθηκαν ἀλλὰ δὲν ξεχνοῦσαν τοὺς κοινοὺς προγόνους τους καὶ τοὺς σκληροὺς, κοινοὺς ἀγῶνες τους. Ἤξεραν ὅτι στοὺς προγόνους χρωστοῦσαν τὴν καθαυτὸ ὕπαρξὴ τους, τὰ γονίδια τους δὲν μποροῦσαν νὰ κρυφτοῦν· οἰ ἐρυθρόδερμοι ἦταν ὅλοι ἐρυθρόδερμοι, οἱ Κινέζοι ἦταν ὅλοι Κινέζοι, οἱ μαῦροι ἦταν ὅλοι μαῦροι. Ἡ περιοχὴ ποὺ τοὺς παρέδωσαν οἱ γονεῖς τους, γιὰ νὰ ζοῦν ἀπὸ αὐτὴν, ἔγινε ἡ πατρίδα τους καὶ ἡ μητρίδα τους καὶ ἦταν ἱερὴ· ὄφειλαν καὶ αὐτοὶ νὰ τὴν παραδώσουν στὰ δικὰ τους παιδιὰ. Οἱ λαοὶ, στὸ σημεῖο αὐτὸ, ταυτίζονται μὲ τὶς φυλὲς. Ἄλλα ἀνθρωπολογικὰ χαρακτηριστικὰ ἔχει ὁ Ἀφρικανὸς καὶ ἄλλα ὁ Γιαπωνέζος. Ὑπάρχουν, ἐν τούτοις, καὶ διαφορὲς μεταξὺ λευκῶν· ἄλλο εἶναι τὸ μιτοχονδριακὸ DNA τῶν Ἑλλήνων καὶ ἄλλο τῶν Σλάβων. Ἄλλα εἶναι τὰ χρωματοσώματα Ψ τῶν Ἑλλήνων καὶ ἄλλα τῶν Ἀλβανῶν. Τὰ χρωματοσώματα προσδίδουν φαινοτυπικὰ χαρακτηριστικὰ. Οἱ ἀνθρωπολόγοι μποροῦν νὰ διακρίνουν ἀπὸ τὰ κρανία τῶν εὑρημάτων σὲ ποιὰ φυλὴ ἀνῆκε ὁ κάτοχὸς τους. Αὐτὰ εἶναι στοιχεῖα ποὺ δὲν ἀμφισβητοῦνται. Ὅλοι ἀνήκουμε σὲ διαφορετικὲς φυλὲς. Οἱ λαοὶ ὅμως δὲν διαχωρίζονται μόνο ἀπὸ τὴν γονιδιακὴ συνιστῶσα· ὑπάρχει καὶ ἡ πνευματικὴ τους κτήση ποὺ τοὺς διαχωρίζει. Τὸ ἄν ἡ γονιδιακὴ σύνθεση ἑνὸς λαοῦ σχετίζεται μὲ τὴν πνευματικὴ του κτήση, τὸ παραμερίζουμε· θεωροῦμε ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἔχουν τὶς ἴδιες ἱκανότητες. Τὶ εὐθύνεται ἑπομένως γιὰ τὶς διαφορὲς ποὺ παρατηροῦνται; Προφανῶς ἡ Παιδεία τῶν λαῶν. Ἐδῶ τὰ πράγματα ξεκαθαρίζουν. Ξεκαθαρίζουν τόσο πολὺ ποὺ μποροῦμε νὰ χωρίσουμε τοὺς λαοὺς σὲ Ἕλληνες καὶ μὴ Ἕλληνες. Οἱ Ἕλληνες ἴδρυσαν ὅλες τὶς ἐπιστῆμες. Ἔννοιες ὅπως δημοκρατία, θέατρο, Ὀλυμπιακοὶ ἀγῶνες, ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου, δικαιοσύνη, φιλοσοφία, δὲν ὑπάρχουν κἄν στὰ λεξιλόγια ἄλλων λαῶν. Εἶναι πνευματικὴ ἰδιοκτησία τῶν Ἑλλήνων. Οἱ Ἕλληνες δέχονται μόνο τὴν ἀλήθεια ποὺ προέρχεται ἀπὸ τὴν φύση, ὄχι αὐτὴν ποὺ φτιάχνει τὸ μυαλὸ τῶν ἀνθρώπων. Ζοῦν σύμφωνα μὲ τὴν ἠθικὴ τῆς γνώσης, ὄχι μὲ τὴν ἠθικὴ τῆς δεισιδαιμονίας καὶ τῶν προλήψεων. Ἀποθεώνουν τὴν ὀμορφιὰ, ποὺ εἶναι δυνατὴ σὰν τὸν νοῦ μας. Καὶ ἀγαποῦν τὸν ἄνθρωπο!!

   

 69. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282340815481#c1744854034701001803'> August 21, 2010 at 12:46 AM

  2/2
  Τὰ πράγματα ἑπομένως, εἶναι ἁπλᾶ. Ὅ, ποιος ζεῖ σὐμφωνα μὲ αὐτὲς τὶς ἀρχὲς, εἶναι Ἓλλην. Ὅ, ποιος ἔχει αυτὴν τὴν Παιδεία, εἶναι Ἓλλην. Τὴν Παιδεία τῶν Ὀμηρικῶν ἐπῶν ὅ,ποιος ἔχει, μὲ τὸν Ἀχιλλέα νὰ ἀμφισβητεῖ τὸν βασιλιᾶ καὶ τὸν Ὀδυσσέα νὰ προτιμᾶ νὰ πεθάνει γιὰ τὰ ἰδανικὰ του, εἶναι Ἕλλην. Ὄχι τὶς ἀηδίες ποὺ μᾶς πουλᾶνε οἱ ξεφτιλισμένοι πολιτικοὶ μας περὶ «ἑλληνικῆς παιδείας». Αὐτοὶ ποὺ τὰ λένε αὐτὰ τὰ εὐτελῆ, ἔχουν τὴν Ἑλληνικὴ Παιδεία; Αὐτοὶ ποὺ προσκυνοῦν τὰ τοῦβλα καὶ φορᾶνε σκουφάκια καί ποδίτσες ὑποταγῆς, τὶ σχέση μποροῦν νὰ ἔχουν μὲ τοὺς Ἕλληνες;
  Οἱ Ἕλληνες ἔβαλαν τὸν πῆχυ πολὺ ψηλὰ, κι ὅποιος ἀντέξει. Ὁ ἄνθρωπος εἶναι ἀτελὴς καὶ αὐτὸ δίδαξαν οἱ Ἓλληνες· ὅτι χρειάζεται συνεχὴς ἀγὼν, σὰν τοῦ Ἡρακλῆ, γιὰ νὰ βελτιωθοῦμε καὶ ὄχι ζωὴ μετὰ θάνατον, δεύτερες παρουσίες καὶ πιλάφια. Γι`αὐτὸ καὶ ἔχουμε ὃλους τοὺς ἄλλους λαοὺς ἀπέναντι. Γιατὶ μᾶς βλέπουν καὶ τρομάζουν. Τοὺς πέφτει πολὺ βαρὺ τὸ πακέτο. Καὶ ἔχουν βαλθεῖ, εἴκοσι αἰῶνες τώρα νὰ μᾶς διαλύσουν.
  Ἠ ἰδεολογικὴ σύγχυση ποὺ διακρίνεται στὶς τοποθετήσεις τῶν συζητητῶν τοῦ forum εἶναι τεχνητὴ. Αὐτὸ ἀκριβῶς θέλει τὸ σύστημα τῆς ἐξουσίας· νὰ μᾶς ζαλίσει. Στὴν θέση τῶν ἀνθρωπίνων ἀξιῶν βάζουν τὸν εὑρυπρωκτισμό τους (σκύψε εὐλογημένη). Ἡ μόνη δύναμη ποὺ μπορεῖ νὰ ἀντισταθεῖ στὴν παγκοσμιοποίηση εἶναι οἱ Ἓλληνες καὶ τὸ ξέρουν. Αὐτὸ τὸ ὁποῖο συμβαίνει στὴν Ἑλλάδα τώρα εἶναι παράδοξο τῆς φύσης· πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἕνας Ἑβραῖος. Ἐπικεφαλῆς δηλαδὴ τῶν Ἑλλήνων εἶναι αὐτὸς ποὺ θέλει νὰ μᾶς καταστρέψει, ὁ προαιώνιος μας ἐχθρὸς. Αἰτία εἶναι ἡ ἰδεολογικὴ σύγχυση μὲ τὴν ὁποία μᾶς ποτίζει ἡ σημερινὴ ἑλληνοεβραίῑκη παιδεία. Θέλουν κι ἐμεῖς νὰ πουλήσουμε τὴν ψυχὴ μας στὸν διάβολο, ὅπως αὐτοὶ.
  Δὲν θὰ τοὺς περάσει. Γιατὶ κάπου βαθειὰ στὸν καθένα μας ὑπάρχουν κρυμμένοι οἱ Ἓλληνες. Καὶ περιμένουν.
  Ὃσοι Ἓλληνες.
  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 70. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282403108867#c1096369674613211145'> August 21, 2010 at 6:05 PM

  με έκανες και ανατριχιασα Κανάρη -πυρπολητή. και πυρπολητής όντως είσαι. όσα έγραψες σοφά, ορθά και ελληνικά.

   

 71. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282404516016#c1889603631741217328'> August 21, 2010 at 6:28 PM

  Προβοκάτσιες ανεγκέφαλων Τούρκων στη Θεσσαλονίκη


  «BACK IN OUR OWN LAND AFTER 1913»


  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_4507.html#ixzz0xFqndhuL

   

 72. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282417701534#c4163920681763592349'> August 21, 2010 at 10:08 PM

  Τὰ πράγματα ἑπομένως, εἶναι ἁπλᾶ. Ὅ, ποιος ζεῖ σὐμφωνα μὲ αὐτὲς τὶς ἀρχὲς, εἶναι Ἓλλην

  ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΚΑΝΑΡΗ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ Ή Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ;
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ DNA ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ; ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΠΑΕΙ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.
  ΕΝΕΚΑ Ο ΚΑΥΣΩΝ,

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282418078702#c7717142540011994221'> August 21, 2010 at 10:14 PM

  Για τους Τουρκοφιλους

  Επίθεση Τούρκων χάκερ

  τουρκική σημαία και ο Κεμάλ Ατατούρκ έβγαιναν στην αρχική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αφού χάκερ έσπασαν τον κωδικό και διέλυσαν το περιεχόμενό της βάζοντας κατάπτυστο κείμενο στα τουρκικά και αγγλικά

  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/site.html#ixzz0xGlrRZfB

   

 74. apollo
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282449385709#c4931247601142151688'> August 22, 2010 at 6:56 AM

  Ελληνάρα 72
  Παραθέτω μέρος παλαιότερου σχολίου μου.
  “Με αυτά που ακούω άρχισα να ψάχνομαι , μωρέ λες να!!
  Ρώτησα τον πατέρα μου και μου τα μάσαγε.
  Έχω ακούσει ότι ο Φουράκης έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο τέστ για το πόσο
  Έλληνας μπορεί να είσαι, κάτι με την ουρά νομίζω, ναι αυτή που είναι πάνω από τον κώλο.
  Το έχει δοκιμάσει κανείς? Είναι πραγματικά αξιόπιστο? Για την ουρά πάντα
  μιλάμε που είναι πάνω από τον κώλο.”
  Εσύ μάλλον το έκανες και πέτυχε.
  Αν δεν πονάει να το κάνουμε και εμείς.
  Μας το συνιστάς?
  Τελικά οι τούρκοι μας «πήραν» τον καραγκιόζη αλλά δυστυχώς
  Μας άφησαν τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΝΕΚΑ Ο ΚΑΥΣΩΝ

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282469649092#c978902181690530371'> August 22, 2010 at 12:34 PM

  74. το σχολιό σου είναι ηλίθιο. ακόμα ποιό ηλίθιο που το ξαναδημοσιεύεις. όποιος δεν εχει επιχειρήματα βρίζει.
  τελικα όλοι εσείς με τα αρχαία ελληνικά ονόματα ποιοι νομίζετε ότι είσαστε που μπαίνετε και βρίζετε;
  νεοταξίτες ή κομμουνιστές, ή διεθνηστές; γιατί μου φαίνεται ύποπτο το ότι δεν παραδέχεστε επιστημονικά αποδεδειγμένες έρευνες για το τι εστί φυλή. πολλές κρανιομετρήσεις αποδεικνύουν ότι οι μινωίτες είχαν τις ίδες διαστάσεις κρανίου με σημερινούς έλληνες. αυτές οι επιστημονικές έρευνες έχουν δημοσιευτεί σε σοβαρά επιστημονικά περιοδικά.μπορείτε να τις βρείτε και στον ιστό.αγγλικες έρευνες σε μετανάστες στην αγγλία οι οποιες εχουν επίσης δημοσιευτει βρήκαν ότι εθνικότητες που μεταναστεύουν σε αλλά μέρη πάσχουν και πεθαίνουν από αρρώστιες που δεν θα τις είχαν αν έμεναν στα μέρη τους. φυλή και τόπος είναι αλληλένδετα. γιατι δεν παραδέχεστε το DNA μάλιστα σε μια εποχή που έχουν συμπληρωθεί όλες οι επιστημονικές έρευνες πάνω σε αυτό. έρχεσται λοιπον και βρίζετε ΕΛΛΗΝΑΡΑ. βρε ηλίθιοι το ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ δεν είναι βρισια. για πολλους πάρα πολλους έλληνες είναι τιμή μας και περηφάνεια μας. δεν θα μας πουν τώρα οι ξένοι τι εστί πατριωτισμός, τι εστί έλληνας και τι εστι φυλή. αυτά τα ανακαλύψαμε και τα εμπεδώσαμε χιλιάδες χρόνια πρίν.

   

 76. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282573673929#c3930323314894139944'> August 23, 2010 at 5:27 PM

  ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ:Η τουρκική συμπεριφορά δεν άλλαξε διά μέσου των αιώνων  Στο περιουσιακό οι Τούρκοι εφαρμόζουν ό,τι έκαναν στους Κωνσταντινουπολίτες


  Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html#ixzz0xRIg8Mje

   

 77. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282576119746#c2837497286337343307'> August 23, 2010 at 6:08 PM

  Το παιγνίδι είναι τελειωμένο. Όλες οι κινήσεις στη σκακιέρα, έχουν γίνει και συνεχίζουν ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί. Βήμα βήμα οι λαοί ωθούνται ώστε να φτάσουν να δεχθούν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση ως "μάνα εξ ουρανού". Η συστηματική εξαθλίωση τεράστιων μαζών από τον θανατηφόρο συνδυασμό της Οικονομικής και Περιβαλλοντικής κρίσης σε όλα τα μήκη και πλάτη θα κάμουν τις μάζες να χειροκροτήσουν την ενιαία παγκόσμια επικυριαρχία ως....ευλογία και έσχατη ελπίδα για καλυτέρευση των όρων διαβίωσης. Η ειρήνη, θα έρθει. Μια ειρήνη "νεκροταφείου" αφού οι όροι της θα επιβληθούν από τον άξονα Αμερικής Βρετανίας Ισραήλ Γαλλίας Γερμανίας. Ακόμα δεν φτάσαμε όμως στην ωρίμανση του σχεδίου. Θα προηγηθεί το Χάος των συγκρούσεων στους δρόμους των πόλεων της ευρώπης. Η αρχή θα γίνει από το Μέγα Πειραματόζωο, την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Στη Βρετανία οι φοιτητές θαυμάζουν τις ελληνικές οδομαχίες και τον Δεκέμβρη του 2008. Μας θεωρούν κάτι σαν το...χωριό του Αστερίξ.

  Και έχουν δίκαιο. Δυστυχώς, αυτό που δεν κατανοούν είναι πως όλα οδηγούν στον παγκόσμιο φασισμό που θα έρθει ως....λυτρωτής. Πριν πολλά χρόνια, όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία, το είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης: "έρχεται ο νέος μεσαίωνας, έρχεται η εποχή του ιδεολογικού παγετώνα".

  Έχει αρχίσει, έρχεται, θα έρθει. Και είναι αναπότρεπτος....

   

 78. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282591396665#c7615524332027867285'> August 23, 2010 at 10:23 PM

  77
  Nαι έχει αρχίσει όλα τα πιόνια ἔχουν τοποθετηθει στις υψηλές θέσεις και είναι όλοι εβραίοι και εκτελούν διαταγες. τώρα μερικοί θα σε που και σένα γραφικό και ότι σπέρνεις την καταστροφή. έρχεται μεγάλη μπόρα και οι οχλοι είναι εξ επίτηδες ναρκωμένοι. όσο για την Ελλάδα ναι την ετοίμασαν όπως πρέπει κανοντάς της όπως είπε και ένας διάσημος Αγγλος δημοσιογράφος την τουαλέτα της Ευρώπης.
  ένα όμως δεν πρόβλεψαν. οι Ελληνες είναι και λίγο τρελλοι δεν ξέρει κανείς πως θα αντιδράσουν. για αυτό όλα αρχίζουν εδώ και τελειώνουν εδώ.

   

 79. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282761555378#c1664715104985176058'> August 25, 2010 at 9:39 PM

  Ὅσα ἐκφράζουμε ὅλοι μας, γραπτῶς σὲ αὐτὸν τὸν φιλόξενο ἱστοχῶρο δὲν εἶναι παρὰ ἡ ταπεινὴ μας γνώμη. Γιὰ τὸ σύμπαν εἴμαστε ἀνύπαρκτοι καὶ ἡ φύση δὲν δίνει δεκάρα γιὰ αὐτὴν μας τὴν γνώμη. Ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καὶ αὐτὴ θὰ εἶναι, ὅ,τι κι ἄν πιστεύουμε ἐμεῖς. Ἐμεῖς, μποροῦμε μόνο νὰ προσπαθήσουμε νὰ τὴν ἀναζητήσουμε. Οἱ Ἕλληνες, ἀκολουθῶντας τὶς ἀρχὲς ποὺ ἀναφέραμε, εἶναι ὁ μόνος πολιτισμὸς ποὺ ἄφησε ἀνοικτὸ τὸ ἐρώτημα περὶ τοῦ ὄντος. «Δὲν γνωρίζουμε τίποτα», εἶπαν. «Ὁ Θεὸς εἶναι ἕνας καὶ ἄγνωστος (τῷ ἀγνώστῳ θεῷ)», εἶπαν, ὅταν ὅλοι οἱ ἄλλοι βιάστηκαν νὰ ἀπαντήσουν καὶ ἔφτιαξαν δικτάτορες γιαχβέδες, ἀλλάχ, φαραὼ, σατράπες καὶ λοιπὰ ἐξαμβλώματα. Γιατὶ στὴν Ἑλλάδα ἐμφανίσθηκαν ἑκατοντάδες φιλόσοφοι, ὅταν στὴν ὑπόλοιπῆ γῆ δὲν ξεπερνοῦν τὶς ἐλάχιστες δεκάδες; Γιατὶ, νοητικὲς ἐποπτεῖες ὅπως ἡ ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου, ἐπιστήμη, φιλοσοφία θανάτου, δικαιοσύνη, ἰδανικὰ, ἀμφισβήτηση τοῦ ἠγεμόνα, ἀποθέωση τῆς ὀμορφιᾶς, εὐγενὴς ἅμιλλα κλπ. ἐμφανίσθηκαν μόνο στὴν Ἑλλάδα; Ὁ ἄνθρωπος εἶναι ἐλεύθερος νὰ σκέπτεται, ἀλλὰ δὲν ἔχει κανένα δικαίωμα πάνω στὴν φύση. Γνωρίζουμε κάποιον ἄλλο λαὸ ποὺ νὰ τὸ ἐφάρμοσε αὐτὸ, ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες; Πάρτε μὲ τὴν σειρὰ τοὺς λαοὺς: Εὐρωπαῐκοὺς λαοὺς· Ρωμαῖοι, Γάλλοι, Ὀλλανδοὶ, Βέλγοι, Βίκινγκς, Ἄγγλοι, Σλάβοι, Ἱσπανοὶ, Πορτογάλοι, Οὔγγροι, Οὐννογότθοι-Γερμανοὶ, Βούλγαροι. Καὶ Ἀσιάτες· Μογγόλοι, Πέρσες, Ἑβραῖοι, Ἄραβες, Κινέζοι, Ἰάπωνες. Ὅλοι, μὰ ὅλοι ἔχουν ὑπάρξει – καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ ὑπάρχουν - ἄρπαγες ἀποικιοκράτες καὶ ἔχουν ρημάξει καὶ δολοφονήσει ὁλόκληρους λαοὺς (οἱ γνωστοὶ-ἄγνωστοι ποὺ θὰ πεταχτοῦν ἐδῶ γιὰ νὰ μᾶς «ὑπενθυμίσουν» τὸν Μέγα Ἀλέξανδρο καὶ τὴν Μικρασιατικὴ ἐκστρατεία, ἄς διαβάσουν τὰ κείμενα τοῦ Κου Τραῑανοῦ, μήπως καὶ ξυπνήσουν κάποτε. Τὸ δὲ «ἐφεύρημα» τῶν 12 θεῶν δὲν ἀναφέρεται ἀπὸ κανέναν Ἕλληνα φιλόσοφο).
  Οἱ Ἕλληνες ἀποίκησαν ὅλη τὴν γῆ καὶ μετέδωσαν τὴν σοφία τους στοὺς ἄλλους λαοὺς. Παραμερίζοντας τὴν «ἐπίσημη» ἱστορία (τὴν ὁποία γράφουν - ὅπως τὸ ζοῦμε καὶ σήμερα – Δραγῶνες, Μποὺς, Βαλλιανάτοι κλπ. καθάρματα), πρέπει νὰ ἀντικρύσουμε ἀντικειμενικῶς τὰ στοιχεῖα. Τὰ στοιχεῖα δείχνουν, ὅσο κι ἄν προσπαθοῦν κάποιοι λυσσωδῶς νὰ τὰ κρύψουν, ὅτι ὁ μόνος λαὸς ποὺ ἀνέπτυξε πολιτισμὸ πάνω στὴν γῆ εἶναι οἱ Ἕλληνες. Ὁλόκληρη ἡ γῆ βοᾷ γιὰ τὴν παρουσία τῶν Ἑλλήνων. Οἱ Ἀραουκανοὶ τῆς Χιλῆς, οἱ Βάσκοι, οἱ Σκωτσέζοι, οἱ Παστοὺν στὸ Πακιστὰν, οἱ Καλλὰς, οἱ Δρυΐδες-Κέλτες, ἰσχυρίζονται οἱ ἴδιοι ὅτι εἶναι Ἕλληνες. Κατὰ σύμπτωση, ὅλοι αὐτοὶ εἶναι μειονότητες ποὺ καταπιέζονται καὶ ἀγωνίζονται γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία τους (ἀπὸ ποιοὺς ἄραγε;). Γιατὶ οἱ Μεξικανοὶ ὀνομάζουν τὶς πυραμίδες τῶν Μάγιας «παλάτια τῶν Ἑλλήνων»; Γιατὶ τὰ νησιὰ τοῦ Εἰρηνικοῦ (Μικρονησία, Πολυνησία, Φιλιππῖνες κλπ) ἔχουν Ἑλληνικὰ ὀνόματα καὶ οἱ Αϊνοῦ τῆς Ἰαπωνίας εἶναι λευκὴ φυλὴ;
  Οἱ Ἕλληνες, ὅπως καὶ ὅλοι οἱ λαοὶ, χαρακτηρίζονται ἀπὸ τὸ γονιδιακὸ τους ὑπόστρωμα. Αὐτὸ τοὺς διαφοροποιεῖ ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Ἄν προσέξουμε, θὰ δοῦμε ὅτι τὶς Ἑλληνικὲς ἀρχὲς δὲν τὶς ἔχει διδάξει ἤ ἐφαρμόσει κανένας ἄλλος λαὸς. Ἑπομένως, κάτι συμβαίνει μὲ τοὺς Ἕλληνες. Κάποιος λόγος ὑπάρχει γι`αὐτὴν τὴν τρομακτικὴ τους πρωτοπορεία σὲ ὅλους τοὺς τομεῖς. Ἐφ`ὅσον δεχθοῦμε, ὅτι ὅλες οἱ λειτουργίες τοῦ ἀνθρώπου ἑδράζονται καὶ ἐκπορεύονται ἀπὸ τὰ γονίδιὰ του, τότε ἡ γονιδιακὴ σύνθεση τῶν Ἑλλήνων εἶναι αὐτὸ ποὺ πιθανότατα τοὺς ἔδινε σαφῆ ὑπεροχὴ ἔναντι τῶν ὑπολοίπων. (Νὰ σημειώσουμε, ὅτι οἱ περισσότερες περιοχὲς τοῦ ἀνθρώπινου γονιδιώματος εἶναι ἀνεξερεύνητες. Ἄρα, μὴν βάζετε τὸ χέρι σας στὴν φωτιὰ ὡρισμένοι καὶ μὴν ὁρκίζεστε ὅτι ἡ ὑπεροχὴ αὐτὴ τῶν Ἑλλήνων δὲν σχετίζεται μὲ τὴν γονιδιακὴ τους σύνθεση !).

   

 80. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282761697589#c4581099757821397108'> August 25, 2010 at 9:41 PM

  2/2
  Οἱ ἐχθροὶ μας σίγουρα κάτι ξέρουν παραπάνω ὥστε νὰ προσπαθοῦν, αἰῶνες τώρα νὰ ἐξαφανίσουν τὸ Ἑλληνικὸ DNA μὲ γενοκτονίες, διώξεις, δολοφονίες καὶ μετακινήσεις πληθυσμῶν καί νὰ τὸ ἀλλοιώσουν - σήμερα ἀκόμη - μέσῳ τῆς ἐπιμιξίας μας μὲ ἄλλους λαοὺς (μαζικὴ προσέλευση ἀλλοεθνῶν μεταναστῶν). Ποῦ πῆγαν οἱ Ἕλληνες ποὺ ἀποίκησαν ὁλόκληρη τὴν Μεσόγειο καὶ τὸν κόσμο ἐδῶ καὶ χιλιάδες χρόνια; Ἐξαφανίσθηκαν; Ὄχι. Βρίσκονται ἐκεῖ, χαμένοι, προσωρινῶς μόνον, μέσα στὴν λαίλαπα τῶν διωγμῶν ποὺ ὑφίστανται. Δὲν πρέπει νὰ ξεχνᾶμε ὃτι περισσότερο ἀπὸ τὸ 90% τῆς Ἑλληνικῆς γραμματείας ἔχει μυστηριωδῶς «χαθεῖ».
  Δὲν ἀρκεῖ ὅμως τὸ γονιδιακὸ ὑπόστρωμα. Πρέπει νὰ συνοδεύεται καὶ ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ Παιδεία. Καὶ γι`αὐτὸ οἱ Ἕλληνες ἔδωσαν ὅλο τους τὸ βάρος στὴν Παιδεία. Ἡ Ἑλληνικὴ Παιδεία φροντίζει τὴν ψυχοσωματικὴ δομὴ τοῦ ἀτόμου (νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιῇ). Πόσοι «Ἕλληνες» ἀπὸ τοὺς σημερινοὺς κατοίκους τῆς χώρας τῶν Ἑλλήνων ἔχουν τὴν Ἑλληνικὴ Παιδεία;
  Διότι, αὐτομάτως, ὅταν δὲν ζεῖς σύμφωνα μὲ τὴν ἠθικὴ τῆς γνώσης ἀλλὰ κάνεις μετάνοιες στὰ τοῦβλα, δὲν εἶσαι Ἕλλην. Ὅταν δὲν ἀμφισβητεῖς τὸ ἀλάθητο τοῦ ἠγεμόνα, σὰν τὸν Ἀχιλλέα καὶ τὴν Ἀντιγόνη, δὲν εἶσαι Ἕλλην. Ὅταν ἡ δικαιοσύνη δὲν καθοδηγεῖ ὅλες σου τὶς πράξεις, δὲν εἶσαι Ἕλλην. Ὅταν δὲν ἀγωνίζεσαι μὲ ὅλες σου τὶς δυνάμεις νὰ ἀποκτήσεις τὴν ἐλευθερία σου, δὲν εἶσαι Ἕλλην. Εἶναι ξεκάθαρα τὰ πράγματα. Ἕλληνας- μαϊμοῦ δὲν ὑπάρχει.
  Εἶναι σίγουρο ὅτι, ἄν ψάξουμε τὸ γενεαλογικὸ δέντρο τῶν πρόσφατων πολιτικῶν μας, θὰ ἐκπλαγοῦμε δυσάρεστα. Βενιζέλοι, Παπαντρέηδες, Μπεναρόγιες, Ἐβέρτηδες, Δρούζηδες κι ἀμέτρητοι ἄλλοι ἔχουν ὁμιχλώδη καταγωγὴ. Καὶ, σίγουρα, ὁ πρωθυπουργὸς μας δὲν μπορεῖ μὲ τίποτα νὰ θεωρηθεῖ Ἕλλην, ὅταν καὶ ἡ γιαγιὰ του καὶ ἡ μητέρα του εἶναι Ἑβραῖες.
  Τὶ μένει νὰ γίνει;
  Θὰ διακρίνουμε τοὺς Ἕλληνες ἀπὸ τὴν συμπεριφορὰ τους. Ὅ, ποιος ἀγαπᾷ τὴν πατρίδα του, πράττει, ὅπως τοῦ ὑπαγορεύουν τὰ γονίδιὰ του. Δὲν μπορεῖς νὰ αὐτοαποκαλεῖσαι Ἕλληνας καὶ νὰ δρᾷς ἐναντίον τῆς πατρίδος σου. Δὲν μπορεῖς νὰ φέρεις αὐτὸν τὸν τίτλο καὶ νὰ μήν σκιρτᾷς ἀκούγοντας τὸν Ἐθνικὸ μας Ὕμνο.
  Μᾶς ἔχουν κατατροπώσει (ἤ, τοὐλάχιστον, ἔτσι νομίζουν). Ἡ ἀντίστασὴ μας πρέπει νὰ στηριχθεῖ στὴν Ἑλληνικὴ Παιδεία. Καὶ οἱ Ἕλληνες σὲ ὅλη τους τὴν ἱστορία, νίκησαν μόνον ἑνωμένοι, μὲ τὴν φιλοσοφία τοῦ θανάτου ἀγκαλιὰ:
  « Δὲν μὲ θαμβόνει πάθος
  κανένα· ἐγὼ τὴν λύραν
  κτυπάω, καὶ ὁλόρθος στέκομαι
  σιμὰ εἰς τοῦ μνήματὸς μου
  τ`ἀνοικτὸν στόμα». Κάλβος

  ΚωνσταντῖνοςΚανάρης--Πυρπολητὴς

   

 81. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282826359850#c8743861731783218465'> August 26, 2010 at 3:39 PM

  Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
  Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
  Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.
  Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.
  Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
  Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
  Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.
  Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.

   

 82. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282826859182#c1827115826382019396'> August 26, 2010 at 3:47 PM

  Όταν ο Λαός αγωνίζεται μόνον και δεν πολιτεύεται, οι Πολιτικοί θέλουν δεν θέλουν πολιτεύονται σωστά και με επιτυχία.
  Όταν ο Λαός πολιτεύεται, οι Πολιτικοί στερούνται της Δύναμης του Λαού και είναι εκτεθειμένοι σε πιέσεις, πολλές φορές αφόρητες, των ξένων. Και αν οι Πολιτικοί χωρίς την κάλυψή τους από τη Δύναμη του Λαού, είναι ανεπαρκείς ή συμφεροντολόγοι, γίνονται εύκολα πιόνια των ξένων και κάμνουν ό,τι τους ζητήσουν ή τους διατάξουν.

   

 83. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1282835218060#c8019214143462207604'> August 26, 2010 at 6:06 PM

  "Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των."

  Καλώς ή κακώς, σχεδόν όλοι οι …άνδρες δίνουν αυτόν τον όρκο. Είχα ρωτήσει, τότε, τι πάει να πει "Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους", λες και είναι του Θεού, τι πάει να πει "Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.", αλλά μού το "έκοψαν"…
  Ποιος είναι εκείνος που έχει το δικαίωμα να επιβάλλει υποταγή σε ανθρώπους και υπακοή σε ανθρώπους αμφιβόλου ποιότητας, γενικώς; ΚΑΝΕΝΑΣ.

  ΔΙΟΓΕΝΗΣ

   

 84. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html?showComment=1286836071691#c6148524450908398786'> October 12, 2010 at 1:27 AM

  Όλα στηρίζονται στο γεγονός ότι, μέσω του δικομματισμού, ελέγχουν τόσο τις "δράσεις" όσο και τις "αντιδράσεις" του ελληνικού λαού. Βάζουν το ένα δικό τους κόμμα να "δρα" και απέναντί του βάζουν το άλλο —επίσης δικό τους— κόμμα ν' "αντιδρά", για να εκτονώνεται ελεγχόμενα η κοινωνική πίεση. Βάζουν τον έναν να "αφήνει" και τον άλλο να "τραβάει". Ό,τι δηλαδή θα τους απειλούσε, το αποδίδουν ως πολιτικό κέρδος στο δίπλα "μαγαζί", το οποίο τους ανήκει επίσης. Βάζουν τον Γιωργάκη να μας "σπρώχνει" στο ΔΝΤ και απέναντι ο Σαμαράς δήθεν "αντιδρά", όπως δήθεν θα αντιδρούσε ο Καραμανλής ή η Ντόρα, αν βρίσκονταν στη θέση του.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας