Να τους χαιρόμαστε τους αυτόκλητους "προστάτες" των εθνικών και κοινωνικών δικαίων μας. Οι ΠΑΠΑ-ΚΑΡΑ-ΓΚΙΟΖΗΔΕΣ του ασφαλιστικού.
Ζούμε σε καιρούς δύσκολους και επικίνδυνους. Επικίνδυνους για όλους. Ακόμα και γι' αυτούς, που συνιστούν κίνδυνο για όλους τους υπολοίπους. Ακόμα και για τα κόμματα που μας προδίδουν —τόσο ως εργαζόμενους όσο και ως Έλληνες—. Ο χρόνος "τρέχει" με υπερβολικές ταχύτητες και αυτό τους απειλεί, εφόσον τους αποκαλύπτει. Μιλάμε για ανθρώπους καραγκιόζηδες. Μιλάμε για φασίστες, οι οποίοι μπήκαν στη Βουλή της Δημοκρατίας και την "αρρώστησαν". Μιλάμε κανονικά για χαφιεδομάγαζα επαγγελματιών, τα οποίοι εκτελούν "συμβόλαια" για μαζικά κοινωνικά εγκλήματα. Μιλάμε κανονικά για "πατερίτσες" του εγκληματικού και προδοτικού δικομματισμού. Μιλάμε για τα φασιστικά άκρα, τα οποία μπαίνουν στη Βουλή ως ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.
Το ΚΚΕ "παραμυθιάζει" τον κόσμο για τους φιλεργατικούς τους αγώνες και ταυτόχρονα έκανε "πλάτες" στο ΠΑΣΟΚ στο πιο εγκληματικό και αντεργατικό νομοσχέδιο όλων των εποχών. Κάνει αυτό, που πάντα έκανε. Επιμένει μέχρι τέλους να "δουλεύει" τον κόσμο υπέρ της εξουσίας που το πληρώνει αδρά. Διευκόλυνε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και ταυτόχρονα καλούσε τον κόσμο σε διαμαρτυρία στους δρόμους υπό τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Ήθελε να πάει στο "τζάμπα" να καταψηφίσει το νομοσχέδιο "επί της αρχής", για να έχει το "άλλοθι" να φωνάζει στους δρόμους, αλλά ταυτόχρονα δήλωνε ότι θα απέχει από τη Βουλή την ημέρα της συζήτησης επί των άρθρων του νομοσχεδίου.
Αυτό το έκανε, γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντας θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στα κοινά αφεντικά, που έχει με το ΠΑΣΟΚ …Στο ΔΝΤ, τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, τον ευεργέτη Μητσοτάκη ή τον χορηγό Σόρος. Επέλεξε να την "κοπανήσει" από τη Βουλή, για να μην "πιεστεί" από εξωτερικούς παράγοντες, προκειμένου να θέσει ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και στεναχωρήσει τα αφεντικά και ευεργέτες του. Διέθετε τη βουλευτική δύναμη να θέσει τέτοιο αίτημα και αυτό "αρνήθηκε" να κάνει, ανακοινώνοντάς την αποχή του από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Οι επαγγελματίες "εργατέμποροι" ήθελαν να "την κάνουν" με ελαφρά πηδηματάκια από τον "στίβο", όπου θα έπρεπε να αγωνιστούν υπέρ των εργατών. Οι πλούσιοι και βολεμένοι χαφιέδες του Περισσού ήθελαν να εξασφαλίσουν για μια ακόμα φορά καί την "πίτα" ολόκληρη καί τον σκύλο" χορτάτο …ή έτσι τουλάχιστον νόμισαν, όπως θα δούμε παρακάτω.
Το ίδιο πρόβλημα με τους χαφιέδες του Περισσού είχε και ο χαφιές του Μητσοτάκη. Εξαιτίας αυτού του πραγματικά "δολοφονικού" νομοσχεδίου, δεν ήταν μόνον οι "εργατέμποροι" σε δύσκολη θέση, αλλά και οι "ελλαδέμποροι". Απλά στην περίπτωση αυτήν δεν αναζητούμε μόνον το προδοτικό, αλλά και το γελοίο του πράγματος. Αυτό συμβαίνει, γιατί ο ίδιος ο Καρατζαφέρης είναι ιδιόμορφος. Ο παντελώς αγράμματος Καρατζαφέρης έχει μια ναπολεόντεια αντίληψη για τον εαυτό του και αυτό τον κάνει να φαίνεται συχνά-πυκνά καραγκιόζης. Νομίζει ότι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα με "πατέντες" και εξυπνάδες, τις οποίες μόνον αυτός αντιλαμβάνεται σαν τέτοιες. Νομίζει ότι με την "καπατσοσύνη" και τα "πτυχία" του πεζοδρομίου μπορεί να τα κάνει όλα.
Από αυτό το σημείο ξεκινάει ο διαρκής εξευτελισμός του, που τον καθιστά μια χοντρή γραφική φιγούρα σε ένα άθλιο πολιτικό σκηνικό. Δεν καταλαβαίνει ότι με αυτές τις γνώσεις το μόνο που κατάφερε στη ζωή του ήταν να γίνει γαλατάς και όλα τα υπόλοιπα τα κατάφερε με τις γνώσεις του Μητσοτάκη. Γι' αυτόν τον λόγο και εκτίθεται. Εκτίθεται, όπως εκτέθηκε με το ΔΝΤ και τις "συμβουλές" που δήθεν έδωσε στον Παπανδρέου. Ο ίδιος το είπε άλλωστε δημοσίως —προφανώς για να μην χάσει τα "δικαιώματα"— ότι το ΔΝΤ είναι "σχέδιο Καρατζαφέρη". Αυτή η ξεφτίλα δεν είναι πρωτοφανής. Εκτίθεται διαρκώς, όπως εκτέθηκε με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, της φορολογίας των ακινήτων, του επαναπατρισμού κεφαλαίων, της νομιμοποίησης "μαύρων" κεφαλαίων, των αυθαιρέτων, της συγκυβέρνησης των εθνικών μας "πατερούληδων" κλπ..
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια "εξυπνάδας", δεν μπορούσε ο "Μέγας" Καρατζαφέρης ν' αποδεχθεί ότι θα έπρεπε ο ίδιος και το κόμμα του να κάνουν τα ίδια πράγματα με το ΚΚΕ της κακόμοιρης Αλέκας. Δεν ήθελε να την "κοπανήσει" από τη Βουλή ο γενναίος μποντιμπιλντεράς. Δεν ήταν φουκαριάρα κοντοΑλέκα ο αυτοδίδακτος "Ναπολέοντας". Δεν ήθελε να φανεί "ρίψασπις". Θα παρέμενε στον "στίβο", αλλά θα εξασφάλιζε ένα "άλλοθι" νομιμότητας, για να μην αγωνιστεί. Επειδή ήταν "έξυπνος", σκέφτηκε το εξής "πρωτότυπο": Το κόμμα του δεν θα την "κοπανούσε" από τη Βουλή, όπως οι χαφιέδες του Περισσού, αλλά θα "αυτοτραυματιζόταν". Μιλάμε για σκέψη "Θουκυδίδη". Αφού βοήθησε —όταν έπρεπε— το ΠΑΣΟΚ να περάσει το "μνημόνιο" του ΔΝΤ από τη Βουλή, στη συνέχεια —και εκ του ασφαλούς— θα παρίστανε τον "αντιστασιακό" για έναν νόμο, ο οποίος προκύπτει απευθείας από το μνημόνιο …Από το μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ψήφισε.
Τι ήθελε να κάνει ο "Μέγας" Καρατζαφέρης για ν' αποφύγει τον "ύφαλο" της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου; Θα το καταψήφιζε κι αυτός "επί της αρχής" …και άρα "τζάμπα". Χωρίς κόστος για τον ίδιο και χωρίς να δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Όπως όμως και το ΚΚΕ έτσι κι αυτός δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, θέτοντας θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας στη συζήτηση επί των άρθρων αυτού του νομοσχεδίου. Τι έκανε; Έστειλε "διακοπές" έναν βουλευτή του. Γιατί; Για να μην συμπληρώνει τους απαραίτητους βουλευτές, ώστε να θέσει το επικίνδυνο "αίτημα" της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, ένας "πατριώτης" βουλευτής του ΛΑΟΣ θα έλλειπε για "ψώνια" στο εξωτερικό και αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στο κόμμα του. Μέγα και αξεπέραστο πρόβλημα. Ο "γαλατάς" θα ήθελε να δώσει "γάλα" στον λαό, αλλά δεν θα μπορούσε, γιατί θα ήταν σπασμένη η "κουτάλα". "Ήθελε" …αλλά δεν "μπορούσε" ο "δημοκράτης" να βοηθήσει τους συνταξιούχους. Δυστυχώς ήταν "τραυματισμένο" το ΛΑΟΣ.
Δυστυχώς όμως γι' αυτούς ακόμα περισσότερο, γιατί δεν τους ευνοούν οι συγκυρίες και έτσι δεν απέφυγαν την ξεφτίλα. Από τη ΝΔ τούς ήρθε η ζημιά. Τη ΝΔ του Σαμαρά, την οποία ο Καρατζαφέρης έπρεπε να την "προσέχει" περισσότερο, γιατί ήταν θέμα χρόνου να τον εκθέσει, ώστε να τον εκδικηθεί. Όταν τη χτυπάς αλύπητα μαζί με τον "Ντοροπατέρα" αφεντικό σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν σε παίρνει να κάνεις παιχνίδια, τα οποία έχουν ανάγκη την ανοχή των συμπαιχτών σου, για να έρθουν σε αίσιο πέρας. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχεις ανάγκη την ανοχή και τη σιωπή των συνενόχων. Ο κόσμος μπορεί από άγνοια να μην καταλαβαίνει πάντα τι κάνεις, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους "συμπρωταγωνιστές" σου.
Από τη στιγμή που παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις εξασφαλισμένη τη "σιωπή" των υπολοίπων. Πρέπει να είσαι σίγουρος για τις σχέσεις σου με τους "συμπρωταγωνιστές" σου. Ειδικά με τους ισχυρότερους απ' αυτούς, εφόσον αυτοί γνωρίζουν πάντα πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να κάνουν κινήσεις. Η ΝΔ, ως ισχυρός παράγοντας της Βουλής, γνώριζε αν θα περάσει ή δεν θα περάσει το εγκληματικό νομοσχέδιο, είτε με μυστική είτε με ονομαστική ψηφοφορία. Άρα είχε την άνεση να παίζει παιχνίδια και άρα να "σιωπά" ή να "φωνάζει" κατά βούληση. Αυτό ήταν που δεν γνώριζε το ΛΑΟΣ. Αυτήν τη "σιωπή" της ΝΔ δεν την είχε εξασφαλισμένη το ΛΑΟΣ και γι' αυτόν τον λόγο την "πάτησε". "Δυστυχώς" μαζί του —και εξαιτίας του— την "πάτησε" και το ΚΚΕ.
Τι έκανε η ΝΔ; Το εξής απλό. Κράτησε τα χαρτιά της "κλειστά" μέχρι τέλους. Δεν πήρε πάνω της την ευθύνη, για να ζητήσει από νωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Δεν πήρε πάνω της την ευθύνη, για ν' απαλλάξει τους "μικρούς" από το βάρος της ευθύνης αυτής. Περίμενε μέχρι να εκπνεύσουν οι χρονικές προθεσμίες, προκειμένου να τους εκθέσει. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα αναγκαστικά η προσοχή του κόσμου πήγε στους "μικρούς", οι οποίοι κατά κανόνα "φωνάζουν" περισσότερο και θα έπρεπε αυτήν τη φορά να δείξουν στον λαό ότι εννοούν αυτά τα οποία λένε. Ο νόμος της Βουλής τούς έδινε τη δυνατότητα να επιφέρουν ένα καλό "χτύπημα" στον "κακό" δικομματισμό, που δήθεν "πολεμούν". Απλά πράγματα και σχετικά "φτηνά" για τα μικρά κόμματα.
Έτσι κι αλλιώς οι "μικροί" σε τέτοια δύσκολα θέματα στηρίζονται, για να εισπράξουν πολιτικά κέρδη. Σε θέματα, τα οποία δεν ευνοούν τα μεγάλα κόμματα για σπέκουλα. Σε θέματα, στα οποία εξ’ αρχής οι μικροί είναι χαμένοι και κανένας δεν θα τους κατηγορήσει για την ήττα τους. Σε θέματα, όπου αγωνίζονται για το θεαθήναι περισσότερο, παρά για την ουσία. Σε θέματα, τα οποία "μονοδρομούνται" από τους "μεγάλους" και περνούν πάντα από τη Βουλή, όσο μεγάλο κι αν είναι το πολιτικό κόστος. Ένα τέτοιο θέμα δρομολογημένο και εξ’ αρχής "σφραγισμένο" ήταν και το ασφαλιστικό.
Δικαιωματικά —και εκ παραδόσεως λοιπόν— ο κόσμος αυτούς τους "μικρούς" έβλεπε σαν εστίες κάποιας στοιχειώδους αντίστασης και όχι τους "μεγάλους". Λογικό είναι αυτό. Ο κόσμος έχει λιγότερες απαιτήσεις από ένα κόμμα όπως η ΝΔ, το οποίο είναι ένα κόμμα εξουσίας και άρα έχει λιγότερες δυνατότητες να λέει ό,τι θέλει, χωρίς αυτό να συνεπάγεται υποχρεώσεις και άρα να έχει κόστος. Όταν υπάρχει πιθανότητα να κυβερνήσεις, προσέχεις πάντα τι λες, γιατί θα κριθείς γι' αυτά. Οι μικροί ποτέ δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.
Για τον κόσμο λοιπόν ήταν "εύκολο" να πάνε αυτοί οι "μικροί" και να θέσουν θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Όμως, οι "μικροί" αποδείχθηκαν "ελάχιστοι" και δεν άντεξαν το βάρος. Δεν γνώριζαν τι συμβαίνει μέσα στα δύο μεγάλα κόμματα και φοβήθηκαν να πάρουν την ευθύνη, που μπορεί να δημιουργούσε προβλήματα στα μεγάλα "αφεντικά". Ήταν πολύ αδύναμοι να πάρουν την ευθύνη να μην περάσει το νομοσχέδιο από δικές τους ενέργειες και να "πέσει" η κυβέρνηση εξαιτίας τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα θύμωναν πολύ τα "αφεντικά" μαζί τους. Θα θύμωναν τα "αφεντικά" του Μητσοτάκη και θα τους έπαιρνε όλους τους "μικρούς" ο διάολος. Μαζί και τον Μητσοτάκη.
Εκεί τους εξέθεσε η ΝΔ. Η ΝΔ ήταν αυτή, που τελικά κατέθεσε το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία. Το κατέθεσε, όχι γιατί είχε αγωνία για την τύχη των συντάξεων των φτωχών, αλλά γιατί αυτό είναι το παιχνίδι του δικομματισμού. Όταν ο ένας μεγάλος φθείρεται, ο άλλος πρέπει να εισπράττει τη φθορά, για να μην τη διεκδικούν κάποιοι άλλοι τρίτοι. Γελούσαν και χαριεντίζονταν μεταξύ τους ΠΑΣΟΚΟΙ και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Γελούσαν, γιατί γνωρίζουν το παιχνίδι του δικομματισμού.
 Εκ του ασφαλούς το παίζουν, εφόσον έχουν κοινά συμφέροντα και γνωρίζει ο ένας τι ανάγκες έχει ο άλλος. Γνωρίζουν ως "μεγάλοι" αυτά, τα οποία δεν γνωρίζουν οι "μικροί". Όταν ο ένας παριστάνει τον "κακό", ο άλλος θα πρέπει να παριστάνει τον "καλό" για να μην χαλάει το παιχνίδι. Απλά ο Σαμαράς στην περίπτωση αυτήν είχε έναν επιπλέον λόγο να παίξει αυτό το παιχνίδι. Είχε λόγο να το παίξει λίγο διαφορετικά, προφανώς για να μπερδέψει κάποιους και να τους εκθέσει. Τον χτυπά καθημερινά ο Μητσοτάκης με τον Καρατζαφέρη και περίμενε κι αυτός την ευκαιρία για ν' ανταποδώσει. 
Περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή να δει τι θα κάνουν οι φασίστες του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, για να τους εκθέσει στα μάτια του ελληνικού λαού. Αυτό έγινε. Ο Σαμαράς καθυστέρησε και ο Μητσοτάκης αναγκαστικά αποφάσισε για τους "μικρούς", χωρίς να έχει πλήρη γνώση των δεδομένων. Μόλις οι φασίστες αποκάλυψαν τις προθέσεις τους, ήρθε η ΝΔ και τους "άδειασε" καί τους δύο, καταθέτοντας η ίδια το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Το διαφορετικό, το οποίο προκύπτει εξαιτίας του Σαμαρά, έχει σχέση με τον χρόνο που γίνονταν οι κινήσεις της ΝΔ. Ο Σαμαράς, για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων, ήταν πιθανό —αλλά όχι σίγουρο— ότι θα μπορούσε να θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας. Για λόγους όμως προσωπικών συμφερόντων το έθεσε την απόλυτα τελευταία στιγμή. Αυτό δεν γνώριζε το ΛΑΟΣ του Μητσοτάκη …και την "πάτησε".
"Δυστυχώς" όμως για το φασιστικό κύκλωμα δεν την πάτησε μόνον το ΛΑΟΣ. Υπήρχαν και παράπλευρα "θύματα" και τέτοιο ήταν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ από "καραμπόλα" της δεξιάς "Πολυκατοικίας" την πάτησε εξίσου. Έγινε το "βατράχι", που το πάτησαν τα "βόδια" της Δεξιάς, τα οποία μάλωναν στον "βάλτο" της Βουλής. Το θέμα είναι ότι, εξαιτίας της ενέργειας της ΝΔ, αποκαλύφθηκαν για μία ακόμα φορά καί οι δύο φασιστικές "πατερίτσες" του δικομματισμού. Στην "εκπνοή" του χρόνου ο ένας πήγε να  την "κοπανήσει" και ο άλλος πιάστηκε να "αυτοτραυματίζεται".
Το αποτέλεσμα ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός των χαφιέδων. Ο απόλυτος εξευτελισμός του παρακράτους του Μητσοτάκη. Το ΚΚΕ αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Βουλή σαν βρεγμένη "γάτα", για να δώσει τον "αγώνα" του σαν "ουρά" της ΝΔ και το ΛΑΟΣ αναγκαστικά έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, κάνοντας άλλη μία "κωλοτούμπα". Αυτή δεν είναι Βουλή. Αυτό είναι το "τσίρκο" της κωλοτούμπας. Πλήρης εξευτελισμός των φασιστών "υπαλλήλων" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Να τους βλέπει ο κόσμος που τους ψήφισε και να τους χαίρεται. Την επόμενη φορά, που θα τους πλησιάσουν, για να τους πουν τα "λόγια τα μεγάλα" και να τους πάρουν την ψήφο τους, να θυμούνται τι έγινε την ημέρα που ψηφίστηκε το "δολοφονικό" ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να θυμούνται ποιος τους έφαγε τις συντάξεις. Να θυμούνται ποιος τους έφαγε τις εισφορές μιας ολόκληρης ζωής, για να τους δώσει επίδομα "απορίας". Να θυμούνται ποιος τους ζητάει την ψήφο τους, για ν' "αγωνιστεί" εναντίον του δικομματισμού και των μεγάλων συμφερόντων. Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, γιατί σύντομα θα κληθεί και πάλι να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

12 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ασφαλιστικό “Λοβέρδου”. ΚΚΕ και ΛΑΟΣ στον απόλυτο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ τους


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278690690498#c2874263563215270952'> July 9, 2010 at 6:51 PM

  ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ
  ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΓΔΥΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ
  ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ

  ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ;

  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ.
  ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΩΝΙΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΚΛΟΠΕΣ, ΑΠΑΤΕΣ.
  ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ.
  ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ.

  ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, Ή ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΚΟΣΚΥΛΑ, ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΗ. ΑΔΕΙΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΞΥΛΙΝΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.

   

 2. οδυσσεας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278748553560#c3483330736648610606'> July 10, 2010 at 10:55 AM

  εχω την εντυπωση οτι ασχολουμαστε με λαθος πραγματα.απο τη στιγμη που ο παπανδρεου ανσβηκε στην εξουσια εδειξε πολυ καθαρα τι ηθελε να κανει.μονο οποιος δεν θελει να το δει δεν το βλεπει.αυτο που δεν βλεπει ο πολυς ο κοσμος ειναι οτι βρηκανε και κανανε!!που ημασταν ολοι εμεις οταν το χρημα κατασπαταλουταν?καπου βολεμενοι φυσικα.που ημασταν ολοι εμεις οταν δεν υπηρχε κρατος δικαιου και προνοιας?καπου χαμενοι στη μεταφραση φυσικα.ολα απο εμας ξεκινησαν που ενδωσαμε στην ανταλλαγη ψηφου-βολεμα και στηθικε το σκηνικο.μηπως οι ελληνες δεν εβλεπαν επι σημητη οτι εχουμε ισχυρη οικονομια αλλα ολα πηγαιναν αναποδα?η μηπως ολοι εμεις ημασταν απολυτα εφησυχασμενοι γιατι η κοινωνια μας ηταν αγνα δημοκρατικη και κοινωνικη?
  ξυπνηστε.το προβλημα αυτη τη στιγμη ειναι ενα και μοναδικο.και απο τη στιγμη που θα λυσουμε αυτο το προβλημα ολα τα αλλα θα παρουν τον δρομο τους.
  πρεπει να σταματησουμε πασει θυσια το εγκλημα που συντελειται γιατι σε λιγα χρονια οχι μονο ο δεκατοςτριτος αλλα κι ο εκτος μισθος θα ειναι μακρυνη αναμνηση.σχετικα δε με την ασφαλυση ας μην το συζηταμε που θα βρεθουμε.επομενως μια ειναι αυτη τη στιγμη η προταιρεοτητα,σταματηστε το ξεπουλημα του κρατους και την οικονομικη υποδουλωση του ελληνικου λαου.ΤΩΡΑ!!!

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278856999377#c7895009573337015318'> July 11, 2010 at 5:03 PM

  Συγκλονιστική συνομιλία Ελληνα πολίτη με Μυλωνάκη

  http://www.youtube.com/watch?v=8FWUxiD1iSk&feature=player_embedded#!

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278885012913#c8686643958104012448'> July 12, 2010 at 12:50 AM

  ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

  Ο Δημήτριος ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ιατρός κατ. Χαλκίδος, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκίδος την αρ. ΑΒΜ Α10/1688/27-05-2010 μήνυση με την οποία μηνύει αριθμό Ελλήνων Βουλευτών για Εσχάτη Προδοσία διαπραχθείσα δια των όρων του «Μνημονίου» (σύμβαση δανείου) συναφθέντος μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης αφενός και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (εφεξής ομού καλουμένων ως «Τρόικα») αφετέρου, σύμφωνα με τα γεγονότα και το σκεπτικό της μήνυσης.
  Συγκεκριμένα ο μηνυτής Δημ. Αντωνίου ζητώ την ποινική δίωξη των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο 3845/06-05-2010 την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ.1Ββ, παρ. 2α,β, άρθρο 134α , ε, δ, γ, ε, στ, η και άρθρο 135 παρ.1-4 του ΠΚ., για τον λόγο ότι αυτοί παρέβησαν τα άρθρα 1, 28, 52, 60 παρ.1, 73 παρ.1,2, 82 του Συντάγματος.

  http://www.gopetition.com/online/35993.html

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278913175695#c3869524434573392814'> July 12, 2010 at 8:39 AM

  Για τον #12:
  Η μήνυση είναι «μούφα» γιατί εξαιρεί τη Θ. Μπακογιάννη! Δείτε τί γράφει πρωτού
  προσυπογράφετε!

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278948306860#c2961586901152502109'> July 12, 2010 at 6:25 PM

  Τα γεγονότα τρέχουν με εκπληκτικό ρυθμό. Όμως από ό,τι συμβαίνει γύρω μας, τι είναι αυτά που ξέρουμε; Τι είναι τελικά αυτά που μαθαίνουμε; Ή ακόμα, αυτά που μαθαίνουμε, τα μαθαίνουμε όπως πρέπει ή όπως βολεύει κάποιους; Συνωμοσιολογία θα πουν κάποιοι. Είναι όμως έτσι; Αρκεί να δούμε το κάθε τι, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Υποτίθεται ότι για την οικονομική κρίση, ήξεραν κάποιοι ότι θα φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Κανείς τους ποτέ δεν είπε τίποτα. Μίλησαν για χρήματα που υπήρχαν και τώρα όμως δεν υπάρχουν. Μίλησαν για λύσεις, που όμως τελικά δεν εφαρμόζονται.
  Ήξεραν από την πρώτη στιγμή τι ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τι ήταν το μνημόνιο, και όμως το στήριξαν. Ήξεραν ότι πλέον δεν έχουμε κυριαρχία σε κανένα επίπεδο, ήξεραν ότι υποθηκεύουμε εθνική περιουσία, ήξεραν ότι μπορεί ο κάθε δανειστής να αρπάξει ελληνική γη, γη ποτισμένη με αίμα, με αγώνες και θυσίες, και όμως το απέκρυψαν. Ήξεραν ότι τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα κάποια στιγμή θα έφταναν σε σημείο να καταπατηθούν, γνώριζαν ότι θα δημιουργήσουν έναν εργασιακό μεσαίωνα και όμως χόρτασαν με υποσχέσεις και ψέματα τους εργαζομένους. Ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι το χρηματιστήριο ήταν μια ελεγχόμενη μηχανή εγκλωβισμού και οικονομικής αφαίμαξης και όμως οδήγησαν τους πάντες στο να ασχοληθούν και μετά να χάνουν περιουσίες από την μία στιγμή στην άλλη. Ήξεραν για την SIEMENS και το Βατοπαίδι. Ήξεραν ποιοι ήταν οι τρομοκράτες και της 17Ν και του ΕΛΑ. Σιωπούσαν, αλλά και συγκάλυπταν, γιατί τους συνέφερε να δολοφονούνται άνθρωποι που δεν ήταν αριστεροί. Ήξεραν ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο μας το 1974, ποιοι ευθύνονται για την εισβολή και τα τετελεσμένα της, και όμως μιλούσαν υποκριτικά για εξεταστικές επιτροπές και για φακέλους της Κύπρου, που στην ουσία δεν άνοιξαν ποτέ. Οι παραπάνω είναι ενδεικτικές αναφορές της υποκρισίας και της ψευτιάς όλων όσων αποτελούν το κατεστημένο που μας εξουσιάζει δεκαετίες τώρα. Μαρξιστές μα και φιλελεύθεροι ή δήθεν «πατριώτες» και «ανατρεπτικοί», αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους. Όλοι αυτοί που αποφάσιζαν και εκτελούσαν πριν από εμάς, για εμάς. Όλοι αυτοί που μας οδηγούσαν σε λύσεις που τις ήξεραν από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν τις φανέρωσαν.
  Σε μία παλιά εθνικιστική αφίσα υπήρχε το σύνθημα «Λαέ πολέμα σε πνίξανε στο ψέμα». Στο ψέμα, που δεκαετίες τώρα το κάλυπτε και η σιωπή. Κάποια στιγμή όμως η σιωπή σταματά. Και αρχίζουν οι φωνές οργής. Που θα μετατραπούν σε ένα κίνημα αγανάκτησης. Και ίσως τότε ξυπνήσουν οι συνειδήσεις . Και όπως έλεγε και κάποιος μεγάλος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, «θα πάρουμε πίσω ότι μας πήραν με εβραϊκούς τόκους».

  Τάσος Δημητρακόπουλος elkosmos.gr

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1278949092753#c8633808611325853320'> July 12, 2010 at 6:38 PM

  ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ...

  Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
  Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανοίκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
  Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3 και 60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
  Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δώσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
  Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για... επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
  Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους κανόνες διατροφής.
  Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
  Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
  Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιόντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
  Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
  Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κοματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόποιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
  Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.
  Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται. Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν.
  Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
  Θυμηθήτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά....

   

 8. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1279024745047#c7855187570211368993'> July 13, 2010 at 3:39 PM

  Μπράβο Ανώνυμε! Με δέκα κουβέντες παρέδωσες το "ανακεφαλαιωτικό μάθημα" της ζωής μας. Ελπίζω τώρα πια να καταλάβαμε και να μην μείνουμε πάλι "μετεξεταστέοι".

  Με τη σειρά μου, θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμη SOS από το "κεφάλαιο" της νέας μορφής γενοκτονίας που συντελείται εδώ και χρόνια. Οι εκλεγμένοι αλήτες μας, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των πατρώνων τους, κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την τεκνοποίηση, όπως καταδεικνύει και ο φίλος μας. "Κάνουμε εκτρώσεις, όπως έχουμε δει, επειδή οι γυναίκες δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος κυρίως. Πολλές γυναίκες εργάζονται και δεν έχουν ανθρώπους να τους κρατήσουν το παιδί. Πιστεύω ότι εάν είχαν έναν τρόπο να βοηθηθούν αυτές οι γυναίκες στο να κρατήσουν ένα δεύτερο και ένα τρίτο παιδί, τα νούμερα θα είχαν βελτιωθεί.", μας ενημέρωσε τον Απρίλιο του 2010 ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας Άρης Αντζακλής, διευθυντής της Α’ πανεπιστημιακής κλινικής του μαιευτηρίου "Αλεξάνδρα". Με τα νέα μέτρα αυξάνονται κι άλλο τα αντικίνητρα για τεκνοποίηση. Δυστυχώς, στους εθνοκτόνους σχεδιασμούς συμμετέχουμε κι εμείς με τον τρόπο μας. "Οι περισσότερες άγαμες κάνουν εκτρώσεις γιατί θέλουν πρώτα να κάνουν κάτι στη ζωή τους, και μετά να δημιουργήσουν οικογένεια. Αλλά δεν μπορεί η έκτρωση να χρησιμοποιείται ως τρόπος αντισύλληψης.", επισημαίνει ο κ. Αντζακλής. Οι αμβλώσεις αυξάνονται, οι γεννήσεις μειώνονται, τα διαζύγια θεωρούνται πλέον υποθέσεις ρουτίνας. Καλά πάμε… Δεν θα αναφερθώ στους κινδύνους που διατρέχει η εγκυμονούσα από την επέμβαση διακοπής της κύησης, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά. Δεν θα επεκταθώ στις ηθικές διαστάσεις του ζητήματος των αμβλώσεων. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή μιας αθώας ύπαρξης. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός εμβρύου που –όπως έχει καταγραφεί– τη στιγμή της δολοφονίας του αντιδράει "οπισθοχωρώντας". Θα ήθελα μόνο να παρακαλέσω τα ζευγάρια να είναι προσεκτικά.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1279032291696#c3003626627521540775'> July 13, 2010 at 5:44 PM

  Τι τρέχει με τις συντάξεις; Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του μνημονίου; Γιατί βουΐζει το City; ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ;;

  Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουλίου 13, 2010

  Ψίθυροι από το Λονδίνο – ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.

  Σε απάντηση αυτού: Αναίσχυντοι: “Δεν έχουμε λεφτά για τις συντάξεις του ΙΚΑ τον Αύγουστο” διαρρέουν.

  The bond trader

  Είναι αλήθεια αυτά που ακούμε;

  Ο προϋπολογισμός του 2010 που καταθέσατε στο ΔΝΤ έχει μέσα κόστος για συντάξεις 2,5% του ΑΕΠ η 7,5 δις για όλο τον χρόνο. Ήδη έχετε δώσει αυτό το πόσο για συντάξεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου

  Να θυμίσω ότι το κόστος για αυτόν τον κωδικό το 2009 ήταν 17.5 δις.

  Πως θα πληρώσετε τις συντάξεις για Ιούνιο- Δεκεμβρίου συν τα επιδόματα; Σίγουρα τα ρευστά αποθέματα των ταμείων δεν μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό.

  Τι θα κάνετε;

  Γι’αυτό τρέχατε να περάσετε το ασφαλιστικό;

  Είναι αλήθεια βάση του μνημονίου ότι το 2.5% δεν σας επιτρέπει να εγγυηθείτε άλλο τις συντάξεις;

  Τι θα κάνετε το Σεπτέμβριο; Στάση πληρωμών στους συνταξιούχους;......

  olympia.gr/2010/07/13/pensions-imf

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1279036204690#c8996569074162305585'> July 13, 2010 at 6:50 PM

  Ανωνυμε 5 εννοεις οτι λεει μονο για την κυβερνηση και τα κομματα της αντιπολιτευσης και οχι για ανεξαρτητους βουλευτες αν καταλαβα καλα.Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο σημειωμα που αναφερεται ονομαστικα στους βουλευτες που ψηφισαν αλλωστε δεν ειμαι νομικος και δεν ξερω πως κινουνται οι διδαδικασιες για κατι τετοιο.Επισης δεν ξερω αν μπορει καποιο δικαστηριο στην ελλαδα να επιλυσει ενα τετοιο ζητημα.Νομιζω οτι το θεμα ειναι συνταγματικο και στην Ελλαδα δεν υπαρχει συνταγματικο δικαστηριο.Αυτο που ξερω ειναι πως τα καναλια δεν προβαλαν το θεμα το οποιο θα ξυπνουσε λιγο τον κοσμο,θα αναβε την σπιθα αν με εννοεις.Απο κει και περα προσωπικα θα παρακολουθω το θεμα και την εξελιξη του με μεγαλο ενδιαφερον.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1279069781928#c7094619984715736189'> July 14, 2010 at 4:09 AM

  "Τι τρέχει με τις συντάξεις; Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του μνημονίου; Γιατί βουΐζει το City; ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΔΑΦΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ;;"

  via

  http://olympia.gr/2010/07/13/pensions-imf/

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html?showComment=1279105227893#c2677043300615833274'> July 14, 2010 at 2:00 PM

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

  ῾Επιβεβαίωση της αναμονής αντίδρασης από τα πειραματόζωα, που δέχονται την επίθεση του καταστροφικού καπιταλισμού», επιβεβαιώνουν και τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου:

  Από την Deutsche Welle, το ρεπορτάζ της Βιβής Παπαναγιώτου:

  Ελλάδα: «Σπάει το μέτωπο της διαμαρτυρίας» Σημαντικός ο απόηχος της προχθεσινής απεργίας στον γερμανικό τύπο. Βασική διαπίστωση των Γερμανών αρθρογράφων είναι ότι μετριάζεται το κύμα των απεργιών και η διάθεση των Ελλήνων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. «Απεργία στην Ελλάδα – ακόμη και η Βουλή εργάστηκε με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι υπάλληλοι απεργούσαν», «Περισσότερες ώρες δουλειάς με λιγότερη αμοιβή –μετριάζεται το κύμα απεργιών», «Η Ελλάδα κάνει περικοπές, αυξάνει τους φόρους, προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, αλλά η επιτυχία είναι αμφίβολη», «Σπάει το μέτωπο της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων». Αυτοί είναι ορισμένοι από τους σημερινούς τίτλους του γερμανικού τύπου. .....το 70% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι απεργίες δεν έχουν κανένα νόημα και ότι οι περικοπές είναι αναγκαίες»..«Σπάει το μέτωπο της διαμαρτυρίας – η απεργία βρίσκει μικρή ανταπόκριση», είναι τέλος ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Kolner Stadtanzeiger: «Το κάλεσμα των συνδικάτων σε απεργίες και κινητοποιήσεις φαίνεται ότι βρίσκει όλο και λιγότερη ανταπόκριση. ...῾

  ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΜΕΝΟ
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ)
  Μας πέρασαν βίαια στη νέα εποχή, όπου έχουν πέσει τα σύνορα ανάμεσα στα εθνικά κράτη και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Και τα πιο δύσκολα έρχονται.
  του ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗ
  ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας