Τώρα στήνονται οι νέες “Θερμοπύλες”. “Εφιάλτες” προδίδουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για ένα σχεδόν ανύπαρκτο χρέος.

Αυτό, το οποίο σήμερα απειλεί τους Έλληνες με απόλυτη καταστροφή, δεν είναι το χρέος. Αυτό, το οποίο τους απειλεί, είναι η άγνοια. Οι Έλληνες αγνοούν τα πλέον βασικά πράγματα της οικονομίας και σ' αυτήν την άγνοια στηρίζονται τόσο οι ξένοι, που τους λεηλατούν, όσο και οι δικοί τους "Εφιάλτες", που τους προδίδουν. Θα ξεκινήσουμε την ανάλυση με μια απλή ερώτηση και από αυτήν την απλή ερώτηση είμαστε βέβαιοι ότι ο αναγνώστης θα καταλάβει την πραγματική φύση του προβλήματος, που σήμερα απειλεί την Ελλάδα με καταστροφή και το οποίο είναι το χρέος της.

Ποια είναι η ερώτηση αυτή; Αν επενδύσει κάποιος στη νίκη ενός αλόγου, φταίει το άλογο αν δεν κερδίσει; Χρωστάει το άλογο αυτά, τα οποία επενδύθηκαν πάνω του;
Έστω ότι κάποιος από εμάς έχει μια "καλή" ιδέα για να βγάλει χρήματα και απλά αυτή η ιδέα απαιτεί χρήμα για να υλοποιηθεί. Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Αναζητάς χρηματοδότη, για να σε στηρίξει στο εγχείρημά σου. Βρίσκεις δηλαδή κάποιον και του "υπόσχεσαι" κέρδη. Του λες, για παράδειγμα, δώσε μου 100.000 ευρώ και εγώ σε πέντε χρόνια θα σου δώσω πίσω 1.000.000 ευρώ. Του εξηγείς πώς θα το κάνεις αυτό και εκείνος κρίνει κι αποφασίζει. Γιατί τον συμφέρει να σε χρηματοδοτήσει; Γιατί κανένα δάνειο δεν δίνει τέτοια τεράστια "απόδοση". Τα δάνεια έχουν συγκεκριμένα επιτόκια, ενώ ένας τέτοιος συνεταιρισμός δεν έχει "ταβάνι". Ο χρηματοδότης κρίνει το ρίσκο και ο ίδιος αποφασίζει μόνος του το "επιτόκιο". Μπορεί να ζητήσει τη μερίδα του λέοντος των κερδών, χωρίς να κατηγορηθεί ποτέ για τοκογλυφία.
Η λογική σε μια τέτοια περίπτωση είναι απλή. Όσο πιο μεγάλο το ρίσκο, τόσο πιο μεγάλη η "απαίτηση". Γιατί υπάρχει ρίσκο; Γιατί στηρίζεσαι αποκλειστικά πάνω στις ικανότητες αυτού, στον οποίο "επενδύεις". Αν είναι βλάκας ή ανίκανος ή άτυχος, υπάρχει πιθανότητα να μην πάρεις τίποτε πίσω. Αυτός, στον οποίο ποντάρεις, δεν σου "χρωστάει" τίποτε. Όχι απλά δεν σου χρωστάει αυτά που σου υποσχέθηκε, αλλά δεν σου χρωστάει ούτε καν αυτά που αποδεδειγμένα σου πήρε. ΜΟΝΟΝ ΑΝ κατορθώσει και βγάλει αυτά που σου υποσχέθηκε, μόνον τότε σου "οφείλει". ΑΝ δεν κατορθώσει να τα βγάλει, δεν σου "χρωστά" τίποτε. Σε περίπτωση αποτυχίας του κοινού πρότζεκτ, δεν έχεις κανένα νομικό δικαίωμα πάνω του ή πάνω στην περιουσία του. Μόνον γι' αυτά που έχεις λάβει "υπόσχεση" έχεις δικαίωμα διεκδίκησης και εφόσον βέβαια αυτά υπάρχουν. Τίποτε άλλο. Αν δεν υπάρχουν, απλά το παίρνεις απόφαση ότι έχασες τα χρήματά σου σε κάτι που δεν άξιζε …όπως λανθασμένα νόμιζες.
Αυτήν την απλή κατάσταση τη γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι. Είναι μια κατάσταση, η οποία διαδραματίζεται καθημερινά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Κάποιοι χρηματοδοτούν κάποιους άλλους και περιμένουν κέρδη. Δίνουν χρήματα σε άλλους να φτιάξουν εργοστάσια και περιμένουν μερίδιο από τα κέρδη. Δίνουν χρήματα σε άλλους να φτιάξουν καφετέριες και περιμένουν μερίδιο από τα κέρδη. Δίνουν χρήματα σε ανθρώπους, σκυλιά, άλογα, κόκορες και σε οποιονδήποτε άλλο, που με τις πράξεις του "υπόσχεται" κέρδη. Κάποιοι στο τέλος λαμβάνουν κέρδη και κάποιοι άλλοι όχι. Όσο φυσικό είναι το ένα, άλλο τόσο φυσικό είναι και το άλλο. Αυτό είναι το "παιχνίδι" της οικονομίας. Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Κάποιοι παίρνουν αποδόσεις στις επενδύσεις τους και κάποιοι άλλοι όχι.
Αν το καταλάβει αυτό το παράδειγμα ο αναγνώστης, θα αλλάξει ριζικά την άποψή του για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Θα πάψει να πέφτει θύμα της προπαγάνδας των τοκογλύφων. Την προπαγάνδα, που θέλει το ελληνικό κράτος να είναι υπερχρεωμένο. Στην πραγματικότητα το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος δεν είναι καν χρέος. Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% είναι ομόλογα. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι το δημόσιο χρέος είναι 250 δις ευρώ, τα 150 δις είναι ομόλογα και άρα δεν είναι πραγματικό χρέος. Τι θέλουμε να πούμε μ' αυτό; Θέλουμε να πούμε ότι με τα ομόλογα το ελληνικό κράτος φαινόταν ότι δανειζόταν χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε δάνειο. Το δάνειο ήταν εξ’ αρχής πληρωμένο, εφόσον το πλήρωναν οι "επενδυτές". Άρα, δεν ήταν δάνειο του ελληνικού κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται στο θέμα των υποχρεώσεων. Η Ελλάδα απλά ζητούσε χρήματα με μια υπόσχεση κέρδους. Μια αφηρημένη υπόσχεση κέρδους.
Έβγαινε στη διεθνή αγορά και ζητούσε χρήματα …"Επενδύστε" πάνω μου 1 δις ευρώ και σε δέκα χρόνια θα σας δώσω 1,5 δις …"Επενδύστε" στην ανάπτυξή μου …"Επενδύστε" στην οικονομία μου …"Επενδύστε" στις ανάγκες μου, που θα με ξαναφέρουν μπροστά σας. Κάποιοι την "άκουγαν" και αφού "πείθονταν", "επένδυαν" πάνω της. "Επένδυαν" όμως και δεν της δάνειζαν. Δεν υπέγραφε δάνειο η Ελλάδα, για να πάρει τα χρήματά τους. Δεν έβαζε υποθήκες, για να πάρει τα χρήματά τους. Η Ελλάδα απλά "τύπωνε" χαρτάκια, τα οποία έγραφαν πάνω …"Οφείλω να σου δώσω —δεν σου χρωστάω— εξαιτίας μιας υπόσχεσης". Αυτό δεν το έκανε από πονηριά. Κοινή συνεννόηση υπήρχε μεταξύ της Ελλάδας και των "επενδυτών". Συνέφερε τους τοκογλύφους να τους "οφείλει" και να μην τους "χρωστάει", γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πήγαιναν φυλακή για τοκογλυφία. Θα πήγαιναν φυλακή τόσο οι τοκογλύφοι όσο και οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Ελλάδας.
Αυτό ήταν το παιχνίδι των κρατικών ομολόγων. Μια ενδιάμεση τράπεζα έδινε στην Ελλάδα τα χρήματα που "ζητούσε" από την αγορά και τα χρήματα που της έδινε τα έπαιρνε η τράπεζα αυτή από τους "επενδυτές". Οι "επενδυτές" αγόραζαν από την τράπεζα ομόλογα και περίμεναν κέρδη. Ήλπιζαν σε κέρδη. Δεν δάνειζαν στην Ελλάδα με τόκο. Περίμεναν αποδόσεις μεγάλων κερδών από τις ανάγκες της Ελλάδας. Άρα, ρίσκαραν, πιστεύοντας στις "υποσχέσεις" της. Τα ομόλογα, δηλαδή, είναι "ευκαιρίες", που έδωσε το ελληνικό κράτος σε "επενδυτές", για να κερδίσουν χρήματα, βασιζόμενοι στις δικές του δανειακές ανάγκες.
Πληρώνουν οι "επενδυτές" τις προηγούμενες δανειακές του ανάγκες, για να ξεπληρωθούν από τις επόμενες. Δίνουν "νερό" σε ένα διψασμένο θηρίο, γιατί γνωρίζουν ότι θα ξαναγυρίσει να ζητήσει. Εκεί στην "πηγή" του χρήματος, δηλαδή, "περιμένουν" οι τοκογλύφοι τα κράτη, για να εξυπηρετήσουν τις προηγούμενες "υποσχέσεις" τους. Δεν έχει νέο "νερό", αν δεν πληρώσεις το προηγούμενο. Για να ξαναπάρουν χρήματα τα κράτη, θα πρέπει να πληρώσουν τις προηγούμενες "υποσχέσεις" τους. Θεωρητικά, για να ξαναπάρουν χρήματα τα κράτη, θα πρέπει να έχουν μια οικονομία-βιομηχανία, που θα παράγει κέρδη και θα τους επιτρέπει να ξαναδανείζονται. Λέμε θεωρητικά, γιατί αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τους τοκογλύφους. Οι τοκογλύφοι έχουν "κρυφές" σκέψεις, οι οποίες δεν φαίνονται στα χαρτιά.
Αυτό είναι το τραπεζικό "προϊόν", που λέγεται "κρατικό ομόλογο". Υπόσχεται μεγάλα κέρδη και άρα δεν μπορεί από τη φύση του να είναι ασφαλές. Τα κράτη δέχονται να παριστάνουν τα "άλογα" και οι επενδυτές "στοιχηματίζουν" πάνω τους. Από εκεί και πέρα τα πάντα λειτουργούν με τη λογική του τζόγου. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο όταν επενδύεις σε αδύναμα "άλογα", όπως είναι τα φτωχά κράτη. Ρίσκο, γιατί, ως επενδυτής, είσαι στον "αέρα". Τα κρατικά ομόλογα μοιάζουν με τις μετοχές μιας εταιρείας, οι οποίες διακινούνται στο χρηματιστήριο μεταξύ των επενδυτών και ερήμην της εταιρείας την οποία αφορούν. Μοιάζουν, γιατί αποδίδουν κέρδη ανάλογα με το ύψος της επένδυσης. Αν πάει καλά η εταιρεία, θα αποδώσει μέρισμα. Αν δεν πάει καλά, δεν θα αποδώσει. Αν πάει καλά η εταιρεία, οι μετοχές είναι χρήμα. Αν δεν πάει καλά, είναι "κομφετί".
Τα κρατικά ομόλογα μάλιστα δεν έχουν καν τις ιδιότητες των συμβατικών μετοχών, γιατί ο επενδυτής δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα απέναντι στο κράτος που τα εξέδωσε. Δεν έχει κάνει την παραμικρή σύμβαση με αυτό και άρα δεν έχει μερίδιο από την περιουσία της. Έχει μερίδιο μόνον από τα κέρδη της, όπως τα αντιλαμβάνεται αυτός που του πούλησε το "προϊόν". Ο επενδυτής έχει νομικό "δικαίωμα" μόνον απέναντι στην τράπεζα που του πούλησε το "προϊόν", αλλά αυτό το δικαίωμα δεν έχει νόημα σε περίπτωση ζημιάς, όπως δεν έχει νόημα να διαμαρτύρεσαι στον "μπουκμέικερ" για το στοίχημα που έχασες. Γνωρίζεις τι πλήρωσες και τι πήρες. Μερίδιο και άρα "δικαίωμα" στην περιουσία του κράτους, που εξέδωσε τα ομόλογα, θεωρητικά έχει μόνον η ενδιάμεση τράπεζα που του έδωσε τα χρήματα, αλλά αυτή έχει πληρωθεί από τους επενδυτές και άρα πρακτικά δεν έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα ένα τέτοιο δικαίωμα.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τα ομόλογα μοιάζουν με τα αποκόμματα των γραφείων στοιχημάτων. Το κράτος είναι ένα "άλογο", η ενδιάμεση τράπεζα είναι ο "μπουκμέικερ" και ο "επενδυτής" είναι ο τζογαδόρος, ο οποίος κρατάει το απόκομμα που έχει πληρώσει. Αυτός, ο οποίος έχει το απόκομμα αυτό, διεκδικεί κέρδη, αλλά χωρίς δικαιώματα πέρα από αυτά τα κέρδη. Όταν υπάρχουν κέρδη, τα αποκόμματα είναι νόμιμα και πανίσχυρα έγγραφα. Όταν δεν υπάρχουν τέτοια, είναι άχρηστα χαρτιά. Τι σημαίνουν πρακτικά αυτά τα οποία λέμε; Όταν ένα κράτος θέλει να πάρει χρήματα από την αγορά με τη διαδικασία των ομολόγων —και άρα ως "άλογο"-επένδυση—, τότε έχουν νόημα τα ομόλογα που κατέχει η αγορά, εφόσον αυτή θα το ξαναχρηματοδοτήσει και για να το κάνει αυτό, θα απαιτήσει τα προηγούμενα που δικαιούται. Αν όμως το κράτος δεν θέλει να ξαναπάρει χρήματα με αυτήν τη λογική, δεν έχουν κανένα νόημα τα ομόλογα που κρατάνε οι αγορές.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κάτοχος του ομολογιακού "αποκόμματος", όπως δεν έχει κανένα δικαίωμα ένας "αλογομούρης", ο οποίος τζογάρισε άπειρα χρήματα σε ένα άλογο, που τσακίστηκε στον ιππόδρομο. Με τα χρήματά του μπορεί το άλογο να έφαγε και να προπονήθηκε, αλλά, όταν έχασε την "κούρσα", αυτά τα χρήματα πήγαν στον "κουβά". Πετάει τα "αποκόμματα" των "χρημάτων" ως σκουπίδια στις κερκίδες και δεν διεκδικεί ούτε τον στάβλο ούτε το τρέιλερ, που κουβαλά το άλογο. Το άλογο έκανε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει και τίποτε παραπάνω. Δεν "γνωρίζει" το άλογο ποιος "έπαιξε" πάνω του. Δεν θα έπαιρνε κέρδη από τα κέρδη του τζογαδόρου και δεν έχει λόγο να καλύψει με την περιουσία του τις ζημιές του. Στον "κουβά" κατευθείαν τα αποκόμματα του τζογαδόρου.
Ας πρόσεχε. "Μάτια του παζάρια του" …όπως λέει ο λαός. Έξυπνος, αν έκανε τη σωστή επένδυση και επέλεξε τη σωστή εταιρεία και βλάκας, αν έκανε το αντίθετο. Η εταιρεία όμως δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί του. Το λέει άλλωστε και ο ίδιος ο ορισμός των ομολόγων. Δεν εγγυούνται μελλοντικά κέρδη, εξαιτίας των κερδών του παρελθόντος. Τα ανάλογα γίνονται με τα κράτη και τα ομόλογά τους. Οι τοκογλύφοι έχουν τέτοια "αποκόμματα" στην αναπτυξιακή "κούρσα" του ελληνικού κράτους και κανένα άλλο δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση έπαιξαν και έχασαν. Αυτοί έπαιξαν και άρα αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν. Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, που ήταν το "άλογό" τους. Η Ελλάδα τα έφαγε τα χρήματα, γιατί τα "άλογα", για να τρέχουν, τρώνε "σανό" …είτε νικάνε είτε χάνουν.
Γιατί πήραν αυτό το ρίσκο; Γιατί αυτό τους συνέφερε. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Ρίσκαραν, δίνοντας ομόλογα στο "αέρα", γιατί δεν τους συνέφερε να δίνουν νόμιμα δάνεια με υποθήκες. Δεν τους συνέφερε για δύο πολύ σοβαρούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι το νόμιμο δάνειο έχει περιορισμένο κέρδος. Κέρδος, το οποίο ελέγχεται και φορολογείται ανάλογα. Αυτοί αναζητούν κολοσσιαία κέρδη και γι' αυτό επέλεξαν να "επενδύουν" και να διεκδικούν "αυθαίρετα" ό,τι τους βόλευε. Τα ομόλογα, επειδή ακριβώς είναι "επενδυτικές" προσπάθειες, δεν ελέγχονται στις αποδώσεις τους και επιπλέον φορολογούνται διαφορετικά. Γι' αυτόν τον λόγο οι εμπορικές τράπεζες λειτουργούσαν με κέρδη 2% και 3%, ενώ οι τοκογλύφοι-ψευδοεπενδυτές λειτουργούσαν με κέρδη, τα οποία δεν είχαν "ταβάνι". Μπορούσαν να φτάσουν στο 50% ή και στο 60% μέσα από αλλεπάλληλες αναχρηματοδοτήσεις-επενδύσεις του ιδίου ομολόγου.
Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος. Ο δεύτερος λόγος ήταν άλλος. Όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ολόκληρα κράτη και λαούς. Είχαν βάλει στο στόχαστρό τους μεγάλα "πακέτα". Τα δάνεια δεν τους συνέφεραν, γιατί δεν γινόταν "παιχνίδι". Τα δάνεια πρέπει να ξεπληρώνονται, γιατί φαίνονται ως τέτοια. Τα ομόλογα δεν χρειάζεται καν να ξεπληρωθούν. Τα ομόλογα χρειάζονται νέα ομόλογα για να αναχρηματοδοτηθούν. Από το πρώτο αναίτιο και άστοχο ομόλογο χτίζεται ένα τεράστιο χρέος. Γιατί; Γιατί από εκεί και πέρα όλα γίνονται με "αέρα" και όχι με πραγματικό χρήμα. Πες ότι με ξεπλήρωσες και πες ότι σου ξαναδάνεισα. Χρήματα δεν αλλάζουν χέρια, αλλά καταγράφονται κέρδη, που μοιράζονται στους επενδυτές. Οι τοκογλύφοι αυτά τα κέρδη διεκδικούσαν. Γι' αυτόν τον λόγο δεν τους συνέφεραν τα δάνεια. Δεν μπορούσαν ν' ανταγωνιστούν τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες. Δεν μπορούσαν να "ξεπλύνουν" χρήματα. Δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά παράνομα πράγματα.
Όμως, το σημαντικότερο ήταν άλλο. Ο δανεισμός ενός κράτους είναι σοβαρή υπόθεση και οι κυβερνήσεις τον κάνουν με μεγάλη προσοχή και φόβο. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα δάνεια και γι' αυτό δεν συμφέρουν τους τοκογλύφους. Ελέγχονται οι κυβερνήσεις που τα συνάπτουν και οι τόκοι τους μπαίνουν στον τρέχοντα προϋπολογισμό, όπως "προσημειώνονται" και οι υποθήκες του κράτους. Μια κυβέρνηση, δηλαδή, δεν μπορεί να δανείζεται σε βαθμό "αυτοκτονικό", γιατί κρίνεται. Φαίνεται τι κάνει από την αρχή. Δεν χρειάζεται να σε φτάσει στον "γκρεμό", για να τη σταματήσεις. Τη σταματάς μόλις κάνει το πρώτο βήμα προς αυτόν. Όπως τρομοκρατείται μια οικογένεια, αν αρχίσει ο πατέρας να βάζει υποθήκες στα σπίτια της οικογένειας, έτσι παθαίνουν και οι λαοί. Η οικογένεια όμως δεν τρομάζει, όταν ο πατέρας βρίσκει "επενδυτές". Ο λαός δεν τρομάζει, όταν η κυβέρνηση βρίσκει "επενδυτές".
Αυτό ακριβώς είναι το ομόλογο. Είναι κάτι, το οποίο δεν φαίνεται στα χαρτιά. "Μετακινεί" την υποχρέωση σε ένα μακρινό σημείο του μέλλοντος. Παίρνεις ως κυβέρνηση τα χρήματα των ομολόγων το 2010 και τα ξεπληρώνεις το 2020. Σ' αυτό το διάστημα έχεις χρήματα να κάνεις σπατάλες και δεν φαίνεται τίποτε αρνητικό. Δεν φαίνονται τόκοι στον προϋπολογισμό και ούτε φαίνονται υποθήκες, που απειλούν τον λαό. Δέκα χρόνια είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις και όταν φτάσει η ώρα της πληρωμής ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Δεν σε αφορά ως κυβέρνηση, εφόσον το πιο πιθανό είναι να μην είσαι αυτός που θα το "φορτωθεί". Άλλοι θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Εσύ, αν βρεις έναν μισθοφόρο Καρατζαφέρη, μπορείς να παριστάνεις και το εθνικό "κεφάλαιο".
Αυτό έκανε ο "καταλληλότερος" Σημίτης. Το εθνικό μας "κεφάλαιο" …με βάση τα λόγια του μποντιμπιλντερά του ΛΑΟΣ. Αυτά, τα οποία σήμερα μας σπρώχνουν στη χρεοκοπία, είναι τα αποτελέσματα της δικής του "καταλληλότητας". Αυτός πήρε τα πρώτα χρήματα των ομολόγων πάνω στα οποία χτίστηκε το σημερινό μας χρέος. Τα χρήματα που πήρε ο Σημίτης αναχρηματοδοτούμε διαρκώς με νέα ομόλογα. Αυτός πήρε τα χρήματα χωρίς κανένα σχέδιο και απλά για να τα σπαταλά, γιατί αυτό συνέφερε τους τοκογλύφους. Με αυτά τα χρήματα ο Σημίτης έγινε "όμορφος".
Με αυτά τα χρήματα έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σπατάλης. Με αυτά τα χρήματα έγιναν μεγιστάνες οι Μπόμπολες, που στήριζαν τον Σημίτη. Με αυτά τα χρήματα κονομούσαν οι Γερμανοί της Siemens. Με αυτά τα χρήματα πήραν επιδόματα οι δημόσιοι υπάλληλοι …ακόμα και για το επίτευγμά τους να στέκονται στα δύο τους πόδια. Με αυτά τα χρήματα πήραν αυξήσεις οι δικαστικοί, προκειμένου να μην "βλέπουν" τίποτε. Η απόλυτη ευτυχία των τοκογλύφων. Ένα κράτος έπαιρνε χρήματα από την αγορά των ομολόγων μόνο και μόνο για να σπαταλά και να ξεπληρώνει τα προηγούμενα ομόλογα. Κανένας δεν αντιδρούσε, γιατί, όσοι ήταν αρμόδιοι να το κάνουν αυτό, τα "έπαιρναν".
Όμως, αυτό δεν ήταν αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Παντού στον κόσμο τα ίδια έγιναν. Δεν είχε μόνον η Ελλάδα διεφθαρμένους και χαφιέδες Σημίτηδες. Όλα τα κράτη είχαν. Παντού ήταν απλωμένοι οι άνθρωποι των τοκογλύφων. Παντού έκαναν τα ίδια και η απόδειξη είναι ότι παντού σήμερα ακολουθείται η ίδια "αντί"-πολιτική για να αντιμετωπιστεί η κρίση του χρέους. Δεν υπάρχει κράτος αυτήν τη στιγμή στον κόσμο, που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με το υπερβολικό του δημόσιο χρέος. Δεν υπάρχει κράτος, που να μην έχει πρόβλημα με το δημόσιο έλλειμμά του, το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση αυτού του χρέους. Οι πάντες περιορίζουν τη δημόσια σπατάλη, γιατί εκεί βρίσκεται το αίτιο της δημιουργίας του χρέους.
Αυτό το χρέος οφείλεται στους τοκογλύφους και στα ομόλογά τους. Η μεθοδολογία των τοκογλύφων ήταν κοινή σε όλο τον κόσμο. Αυτοί έκαναν το εξής απλό: "Επενδυτές", όπως η Goldman Sachs, διέφθειραν ολόκληρες κυβερνήσεις, προκειμένου να "κρυφοδανείζονται" μέσω ομολόγων. Τις έπειθαν ότι τις συνέφερε πολιτικά να δανείζονται κρυφά, για να "ωραιοποιούν" την εικόνα τους και να εμφανίζονται σαν "πετυχημένες". Τα δάνεια δεν φαίνονται πουθενά και οι κυβερνήσεις φαίνονταν να κάνουν λαμπρό "κοινωνικό" και διαχειριστικό έργο. Πετούσαν οι "δείκτες" της ανάπτυξης, που στηρίζονταν στην κατανάλωση και άρα τους ευνοούσε η σπατάλη. Επειδή όμως οι τοκογλύφοι δεν μπορούσαν να στηριχθούν μόνον στην "πειθώ", συνήθως έκαναν και τους "χουβαρντάδες". Έδιναν και ποσοστά σ' αυτούς που έπαιρναν αποφάσεις.
Αυτές οι αποφάσεις τους ενδιέφεραν. Οι αποφάσεις για άνευ λόγου και αιτίας δανεισμό. Αναίτιο δανεισμό, που συνέφερε μόνον τους τοκογλύφους και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, οι οποίοι έπαιρναν ποσοστά ανάλογα με τα ομόλογα που έπαιρναν. Ομόλογα-χρήματα χωρίς καμία επενδυτική προοπτική. Γιατί ενδιέφερε τους τοκογλύφους να πουλάνε αυτά τα δάνεια χωρίς προοπτική και άρα με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία τους; Για να "πουλάνε" οι ίδιοι στους πελάτες τους "προϊόντα". Για να εμφανίζουν αποδόσεις. Από ένα τεράστιο πρώτο αναίτιο ομόλογο προέκυπτε μια "αλυσίδα" ομολόγων που το επαναχρηματοδοτούσε, εφόσον ήταν φύση αδύνατον το κράτος να το εξοφλήσει. Τα κράτη την πατούσαν όπως οι αφελείς καταναλωτές με τις πιστωτικές κάρτες. Έπαιρναν το πρώτο ομόλογο έτσι απλά —επειδή μπορούσαν— και χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο και στη συνέχεια δεν είχαν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν. Δεν το εξοφλούσαν, αλλά το αναχρηματοδοτούσαν, σπρώχνοντάς το στο μέλλον και γιγαντώνοντάς το.
Εδώ ακριβώς αρχίζουμε και υποπτευόμαστε τι συμβαίνει στο τέλος της διαδρομής. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται έπ’ άπειρον. Γνώριζαν οι κυβερνήσεις ότι δεν θα είχαν ποτέ τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα ομόλογα, εφόσον γνώριζαν ότι ποτέ τα χρήματα των ομολόγων δεν επενδύθηκαν για να τα βγάλουν τα κέρδη τους, ώστε να πληρώσουν τις "υποσχέσεις" τους. Στη νεοταξική οικονομία δεν υπήρχε χώρος επένδυσης και υπήρχε μόνον σπατάλη χρημάτων. Αυτό όμως δεν το γνώριζαν μόνον οι κυβερνήσεις που τα σπαταλούσαν. Το γνώριζαν και οι τοκογλύφοι, οι οποίοι τους έδιναν τα χρήματα για να τα σπαταλούν. Γνώριζαν δηλαδή οι τοκογλύφοι ότι σε κάποια στιγμή τα χρήματα, τα οποία οι ίδιοι συνεχώς "ανακύκλωναν", θα "σκάσουν" σε κάποια χέρια. Αυτό το γνώριζαν. Πόνταραν όμως ότι θα "σκάσουν" στα χέρια των άλλων και όχι στα δικά τους.
Βγαίνει τώρα η Moοdies και λέει ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια. Πολύ ωραία. Και ποιον αφορά αυτή η διαπίστωση; Ποιον απειλεί; Την Ελλάδα; Αν τα ελληνικά ομόλογα είναι "σκουπίδια", ποιον αφορά αυτό; Αυτόν που τα εξέδωσε και ξόδεψε τα χρήματα ή αυτόν που τα αγόρασε και τα έχει στα χέρια του; Αφορά δηλαδή την Ελλάδα, που βρήκε κορόιδα για να πουλήσει στα "σκουπίδια" της ή τους τοκογλύφους που τα αγόρασαν και οι οποίοι ανήκουν στην ίδια συμμορία με τη Moodies; Η Moodies στον Μπάφετ δεν ανήκει; Ο Μπάφετ δεν έχει στα χέρια του ελληνικά ομόλογα; Είναι δυνατόν η δική του εταιρεία να υποβαθμίζει την περιουσία του αφεντικού της; Άρα κάτι άλλο συμβαίνει.
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Σήμερα οι τοκογλύφοι φοβούνται μήπως τα ομόλογα σκάσουν στα δικά τους χέρια. Φοβούνται μήπως οι λαοί αρνηθούν να τους πληρώσουν με όρους δανείων τον "αέρα" που τους πούλησαν. Ακριβώς, επειδή έχουν αυτόν τον φόβο και γνωρίζουν ότι δεν έχουν νομικά όπλα άμυνας, σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα. Αυτοί σχεδιάζουν όλους τους δήθεν μηχανισμούς "στήριξης", για να μπορέσουν αλυσιδωτά να μετατρέψουν τα "άσφαιρα" ομόλογα των λαών σε επικίνδυνα χρέη. Γνωρίζουν δηλαδή ότι τα κράτη έφτασαν στα όρια τους και πριν αυτά προλάβουν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμών, τα βάζουν ένα-ένα στον μηχανισμό "στήριξης". Διατηρούν τους "πεθαμένους" "ζωντανούς", μέχρι να έρθει η σειρά τους. Γι' αυτόν τον λόγο εξακολουθεί να μπορεί να δανείζεται η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία, ενώ το "απαγορεύουν" στην Ελλάδα. Έβαλαν την Ελλάδα πρώτη στη "σειρά" και οι άλλοι θα περιμένουν να έρθει η δική τους.
Ξεκινάνε λοιπόν από την Ελλάδα για πολλούς λόγους. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και μπορεί εύκολα να απειληθεί. Είναι μια μικρή χώρα, η οποία έχει ανοικτά πολλά εθνικά μέτωπα και άρα εύκολα εκβιάζεται. Είναι κατά τη γνώμη τους πολύ αδύναμη, για ν' αντέξει την άμυνα απέναντι στην παγκόσμια συμμορία των τοκογλύφων. Είναι μια μικρή χώρα, για ν' αντέξει το κόστος να στήσει "Θερμοπύλες", οι οποίες θα προστατεύσουν τον υπόλοιπο κόσμο.
Ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα τούς ευνοεί στο "ξεκίνημά" τους, γιατί, ακόμα κι αν θελήσει να στήσει "Θερμοπύλες", αυτοί έχουν εκ των προτέρων εξασφαλίσει τον "Εφιάλτη" τους. Εύκολα η Ελλάδα μπορεί να προδοθεί εκ των έσω, εφόσον η εβραϊκή συμμορία έχει τον δικό της Εβραίο Γιωργάκη να την κυβερνά και άρα να παίρνει αποφάσεις για το ελληνικό κράτος.
Δεν είναι τυχαίο, που, ελάχιστες ημέρες μετά τη "νίκη" του Εβραίου Γιωργάκη, ο Εβραίος Μπλάκφεϊν —της εβραϊκής Goldman Sachs— συναντήθηκε μαζί του, προφανώς για να του δώσει οδηγίες. Οδηγίες για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, ώστε αυτά τα "αέρινα" χρήματα των Εβραίων τοκογλύφων να γίνουν δάνεια με υποθήκες ανυπολόγιστης αξίας για τους Έλληνες.
Όμως, για να τα καταφέρουν όλα αυτά, θα πρέπει να "στριμώξουν" την Ελλάδα. Να την απομονώσουν, ώστε να μην έχει διέξοδο διαφυγής πέρα από τη δική τους "πόρτα". Να εκμεταλλευτούν τις δανειακές της ανάγκες, ώστε να πέφτει μόνον πάνω τους. Να πέφτει πάνω στις "αγορές", όπως εύσχημα παρουσιάζονται οι τοκογλύφοι. Για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει να μπορέσουν να τρομοκρατήσουν όχι μόνον την ίδια την Ελλάδα, αλλά και όλους τους πιθανούς δανειστές της. Όλους όσους θα μπορούσαν να της δανείσουν και δεν ανήκουν στη συμμορία της "αγοράς".
Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιος είναι ο στόχος τους. Προσπαθούν να την απομονώσουν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Προσπαθούν να "πείσουν" την υπόλοιπη αγορά ότι η Ελλάδα είναι κάτι σαν "εταιρεία", της οποίας η "μετοχή" είναι σκουπίδι και άρα δεν έχει νόημα να χρηματοδοτηθεί με νέα δάνεια. Αυτό είναι ψέμα. Γιατί; Γιατί, αν τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια, η Ελλάδα δεν έχει λόγο να τα αποπληρώσει και άρα να τα κάνει εκ νέου "χρυσάφι". Δεν τα πληρώνει και βελτιώνει αυτόματα την οικονομική της θέση. Γιατί να αγοράσει ένα σκουπίδι από το κορόιδο, που προηγουμένως κατάφερε να του το πουλήσει; Έχει δίκιο η εταιρεία του Μπάφετ. Τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια. Ας τα κρατήσουν οι ίδιοι. Γιατί να αγοράσει η Ελλάδα τα ελληνικά σκουπίδια, που βρίσκονται στα χέρια του τοκογλύφου Μπάφετ και σήμερα τα πουλάει;
Αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης των τοκογλύφων. Να απαλλαγεί η Ελλάδα από το "βαρύδιο" των ομολόγων. Γιατί; Γιατί δεν μπορούν να την απειλούν με ασφυξία. Δεν μπορούν να την απειλούν με τα spreads, όπως τα διαμορφώνουν οι ίδιοι. Η Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα βρεθεί σε αδιέξοδο, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τοκογλύφοι και τα τσιράκια τους. Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες με πραγματικά δάνεια και όχι με ομόλογα. Μπορεί να βγει στην αγορά για δάνεια από τις εμπορικές τράπεζες —και όχι για ομόλογα από τους τοκογλύφους— με το πλεονέκτημα των τρομερών δεικτών οικονομικής "υγείας". Μια χώρα με 240 δις ΑΕΠ και πραγματικό δημόσιο χρέος 100 δις, δανείζεται απ' όποιον θέλει και με τους καλύτερους όρους. Δανείζεται ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν. Μπορεί να καταφύγει μέχρι και σε εσωτερικό δανεισμό, εφόσον οι Έλληνες είναι από τους λαούς με τις υψηλότερες τραπεζικές καταθέσεις.
Με δημόσιο χρέος τέτοιο, που να είναι το 41% του ΑΕΠ, αυτήν τη στιγμή ούτε η Γερμανία δεν είναι. Με δημόσιο έλλειμμα —χωρίς τις υποχρεώσεις των ομολόγων— να πέφτει κάτω ακόμα και από το 3%, αυτήν τη στιγμή ούτε το Λουξεμβούργο δεν είναι. Αν σ' αυτό συνυπολογίσει κάποιος ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν από τα μικρότερα ιδιωτικά χρέη και τη μεγαλύτερη δημόσια περιουσία στο κόσμο, τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι στην πραγματικότητα είναι μια πραγματική "Ελβετία". Γι' αυτόν τον λόγο η στάση πληρωμών δεν απειλεί την Ελλάδα με ασφυξία. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να δανειστεί από παντού. Αυτό το οποίο κάνει άλλωστε και σήμερα για λάθους λόγους, εφόσον το κάνει όχι για να καλύψει τις πραγματικές της ανάγκες, αλλά για να ξεπληρώσει τους τοκογλύφους. Μπορεί να δανειστεί από τους ίδιους τους Έλληνες, εκδίδοντας λαϊκό ομόλογο. Ακόμα και υποθήκη το δημόσιο κεφάλαιο να βάλει, δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον σε Έλληνες θα καταλήξει και αυτό δεν είναι και τόσο απειλητικό για τον ελληνικό λαό.
Αυτό είναι που τρομοκρατεί τους τοκογλύφους. Γι' αυτόν τον λόγο απειλούν την Ελλάδα με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα. Τι μέσα; Τι κάνει ένας τοκογλύφος, όταν κινδυνεύει να μην πληρωθεί; Πληρώνει μπράβους να απειλήσουν και να τρομάξουν το θύμα. Το δέρνει εν ανάγκη, για να του αποδείξει ότι δεν αστειεύεται. Αυτό γίνεται και με την Ελλάδα. Την απειλούν οι τοκογλύφοι με "ξυλοδαρμό". Στην εβραϊκή συμμορία των τοκογλύφων πρέπει να αναζητήσει κάποιος τα αίτια, που τα τουρκικά πολεμικά "σουλατσάρουν" στο Αιγαίο. Στην ίδια συμμορία αναζητά κάποιος και τους χρηματοδότες των Σκοπιανών ή των Τσάμηδων. Τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, για να μην τους "πιστολιάσει" …όπως δικαιούται.
Είναι τυχαίο που όλοι όσοι εμπλέκονται στα οικονομικά μας θέματα είναι της ίδιας καταγωγής με όλους όσους εμπλέκονται στα εθνικά μας θέματα —συν τον "Έλληνα" Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών— και είναι Εβραίοι; Μπενράνκε, Σρος Καν, Τρισέ, Άκερμαν, Μπάφετ, Μπλακφέιν, Σόρος, Κίσινγκερ, Φρίντ, Νίμιτς, Μιλοβάνοβιτς, Giorgo Papandreou …οι πάντες είναι Εβραίοι. Οι πάντες έχουν προοπτικές είσπραξης προσωπικού κέρδους σε περίπτωση που η εβραϊκή συμμορία των τοκογλύφων κάνει εισπράξεις στην Ελλάδα …Οι πάντες κατά "σύμπτωση" είναι μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Οι κατά τα άλλα "ασυναγώνιστοι" νεοταξίτες. Οι "λάτρεις" της ελεύθερης οικονομίας, την οποία θέλουν να ελέγχουν με σταλινικές μεθόδους. "Ακαταμάχητοι" μόνον όταν τους συμφέρει και με τα "όπλα" που τους συμφέρει. Αυτοί είναι τα σημερινά κτήνη της τοκογλυφίας, που απειλούν την Ελλάδα. Αυτοί θέλουν ελεύθερη αγορά μόνον για όσο διάστημα τους συμφέρει. Τώρα, που δεν τους συμφέρει η —πάντα πιθανή— "ζημιά" στην αγορά, απειλούν και εκβιάζουν. Μέχρι τώρα τους συνέφερε η σπατάλη της Ελλάδας και τη διέφθειραν, για να εκδίδει ομόλογα. Τώρα, που την έφτασαν στα όρια, δεν αναγνωρίζουν την περίπτωση στάσης πληρωμών και άρα "ζημιά". Θέλουν τα χρήματά τους πάση θυσία και γι' αυτό τη βάζουν στη μηχανή του "κιμά". Τη βάζουν στο ΔΝΤ, για να μετατρέψουν τα "αποκόμματα" των στοιχημάτων τους σε "ενυπόθηκα" δάνεια. Μέχρι τώρα έξυπνοι τζογαδόροι και τώρα ένοπλοι "δανειστές". Γι' αυτόν τον λόγο έχουν ανάγκη το ΔΝΤ.
Αυτός είναι ο ρόλος του ΔΝΤ. Ο ρόλος του ΔΝΤ του Εβραίου Στρος Καν, ο οποίος είναι μέλος της συμμορίας των τοκογλύφων. Αυτός ο οργανισμός θα "υποθηκεύσει" ολόκληρη τη χώρα, μετατρέποντας τα άχρηστα ομόλογα των τοκογλύφων σε υπερπολύτιμα ενυπόθηκα δάνεια. Αυτός θα απειλήσει την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Γιατί; Γιατί το ΔΝΤ είναι ένας "μετατροπέας" χρημάτων και υποχρεώσεων. Το ΔΝΤ μετατρέπει τα χρέη του κράτους απέναντι σε ιδιώτες —και μάλιστα απατεώνες— σε χρέη του κράτους απέναντι σε άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς.
Το ΔΝΤ μετατρέπει τα ακίνδυνα χρέη του ελληνικού κράτους απέναντι σε ιδιώτες σε επικίνδυνα χρέη απέναντι σε κράτη και λαούς. Βάζουν την Ελλάδα να "δανείζεται" από τους λαούς, για να ξεπληρώνει τους τοκογλύφους. Όταν θα τους ξεπληρώσει πλήρως, θα έχει μπροστά της ακόμα μεγαλύτερο χρέος, το οποίο όμως —δυστυχώς γι' αυτήν— θα είναι πραγματικό χρέος απέναντι σε λαούς. Θα είναι πραγματικό χρέος με υποθήκες και όχι "αέρας" των "τζογαδόρων". Το "μοιραίο" της χρεοκοπίας δεν θα το αποφύγει, εφόσον εξακολουθεί να δανείζεται, χωρίς να παράγει, αλλά οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες, εφόσον απέναντί της θα στέκονται κράτη και λαοί και όχι τα λαμόγια της τοκογλυφίας. Οι τοκογλύφοι θα έχουν πάρει ήδη τα χρήματά τους και θα τα ξεκοκαλίζουν στα διάφορα σημεία του Πλανήτη.
Στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή γίνεται η μεγαλύτερη "μάχη" του Πλανήτη. Οι τοκογλύφοι ξεκινάνε από την Ελλάδα, για να εφαρμόσουν πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια θα εφαρμόσουν και στις υπόλοιπες χώρες. Σε όλες τις χώρες, που τις ξεγέλασαν με τα "ανώδυνα" ομόλογα και στο μέλλον θα τους ζητήσουν να τα εξυπηρετήσουν με τον πιο "επώδυνο" τρόπο, σαν να ήταν πραγματικά δάνεια. Αν κατορθώσουν και μετατρέψουν —μέσω του μηχανισμού "στήριξης"— τα ελληνικά ομόλογα σε ελληνικά δάνεια, θα το κατορθώσουν σε όλες τις χώρες. Γι' αυτόν τον λόγο γίνονται πρωτοφανή πράγματα στην πατρίδα μας. Πρώτη φορά στην ιστορία το ΔΝΤ μπαίνει σε μια χώρα πριν αυτή χρεοκοπήσει …υποτίθεται για να μην χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα του υποτιθέμενου ανεπτυγμένου και ελεύθερου δυτικού κόσμου, στην οποία μπαίνει το ΔΝΤ με δικαίωμα "συγκυβέρνησης".
Αν καταφέρει το ΔΝΤ και νικήσει την Ελλάδα, θα νικήσει και όλα τα υπόλοιπα κράτη. Αν καταφέρει το ΔΝΤ και "συγκυβερνήσει" την Ελλάδα, θα "συγκυβερνήσει" και όλα τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα κράτη. Από την Ελλάδα θα πάει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία κλπ.. Από την Ελλάδα η εβραϊκή "στρατιά" του ΔΝΤ θα ανοίξει την "πύλη", που θα κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο. Από την Ελλάδα θα επιχειρήσουν οι Εβραίοι να μετατραπούν από λαμόγια τοκογλύφοι σε πραγματικούς κυρίαρχους του Πλανήτη. Αν το καταφέρει αυτό η συμμορία των τραπεζιτών και των τοκογλύφων της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τότε η παγκόσμια διακυβέρνηση, που ονειρεύεται το μέλος της Γιωργάκης, θα είναι γεγονός.
Στην Ελλάδα λοιπόν για άλλη μια φορά στήνονται "Θερμοπύλες", από την άμυνα των οποίων εξαρτάται η πορεία όλου του κόσμου. Όπου όμως υπάρχουν "Θερμοπύλες" υπάρχουν και "Εφιάλτες". Οι Έλληνες τρομάζουν πολύ τους εχθρούς και ακόμα περισσότερο τους Εβραίους εχθρούς τους. Ποτέ αυτοί οι εχθροί δεν θέλουν να αναμετρώνται απευθείας με τους Έλληνες. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζονται προδότη. Εδώ όμως είναι το δύσκολο. Ποιος θα βάλει έναν τέτοιο μηχανισμό μέσα στη χώρα; Ποιος "ηγέτης" της θα της έδινε αυτήν την "αυτοκτονική" συμπεριφορά; Ποιος ηγέτης θα ξεπουλούσε τη χώρα, για να δώσει τα "κέρδη" στους τοκογλύφους; Ποιος ηγέτης θα λειτουργούσε εις βάρος των συμφερόντων του λαού και υπέρ των τοκογλύφων, οι οποίοι δεν εννοούν να πιστέψουν ότι …αυτός, ο οποίος παίζει, μπορεί και να χάσει; Ποιος ηγέτης στην πραγματικότητα θα γινόταν "Εφιάλτης" και θα πρόδιδε την Ελλάδα στον υπερπάντων αγώνα της; Ποιος ιδιοκτήτης ή διαχειριστής "ίππου" θα μάζευε τα σκουπίδια των αποκομμάτων των στοιχημάτων των τζογαδόρων του ιππόδρομου, για να τα "αναγνωρίσει" επίσημα σαν δικά του χρέη;
Σκεπτόμενος κάποιος απλά, εύκολα μπορεί να φτάσει σε μια άκρη. Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος πρώτος ανέφερε τον όρο "ΔΝΤ"; Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν αυτός; Αυτός, ο οποίος μέχρι τότε ήταν ο μόνος που "γνώριζε" πού βρίσκονταν τα "λεφτά". Αυτός ήταν ο πρώτος και ο μόνος που ανέφερε τον όρο "ΔΝΤ". Μέχρι τότε αυτός ο όρος δεν υπήρχε καν στην καθημερινή ορολογία του ελληνικού λαού. Το ΔΝΤ —μέχρι τη διακυβέρνηση του Γιώργου— ήταν ένας οργανισμός, ο οποίος αφορούσε τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, τις Μπανανίες της Λατινικής Αμερικής, κάτι "πλημμυρισμένους" Ασιάτες και κανέναν άλλο.
Ο Γιώργος λοιπόν ήταν αυτός, ο οποίος πρώτος απ' όλους ανέφερε αυτόν τον όρο. Για ποιον λόγο μπήκαμε αναγκαστικά σ' αυτόν τον μηχανισμό; Εξαιτίας της αδυναμίας δανεισμού μας. Μια αδυναμία, η οποία είναι προφανές ότι ήταν τεχνητή, εφόσον η κατάσταση της Ελλάδας δεν ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν πολλών άλλων κρατών. Δεν ήταν η Ελλάδα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από χώρες, οι οποίες εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να δανείζονται. Η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας έφερε το ΔΝΤ στην "αυλή" της.
Το πρόβλημα του δανεισμού της Ελλάδας οφειλόταν στην κατάρρευση της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Γιατί όμως έγινε αυτό, μόλις την εξουσία την ανέλαβε ο Γιώργος. Τι σχέση έχει η Τράπεζα της Ελλάδας, που βρίσκεται υπό την εξουσία του Γιώργου; Γιατί άλλαξαν εσωτερικοί κανονισμοί της λειτουργίας της την επομένη της νίκης του Γιώργου στις εκλογές; Ο Γιώργος, λοιπόν, δεν ήταν μόνον αυτός, ο οποίος πρώτος "ονειρεύτηκε" το ΔΝΤ, αλλά εξαιτίας του είδαμε και εμείς το "όνειρό" του να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Γιώργος δεν είναι απλά Εβραίος, αλλά έφερε και τους Εβραίους στην πατρίδα μας. Δεν είναι απλά μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, αλλά παρέδωσε τη χώρα στα χέρια της.
Τα πράγματα θα πήγαιναν γι' αυτούς πολύ καλά και η θυσία των Ελλήνων θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη, αν δεν άλλαζαν άρδην και αιφνιδιαστικά κάποια πράγματα. Οι Εβραίοι επιτίθενται στους στριμωγμένους και χωρίς επιλογές Έλληνες, αλλά από χθες —1η Ιουλίου 2010—δεν έχουν και οι ίδιοι πλέον επιλογές. Κανένας από τους δύο μονομάχους δεν έχει πλέον δεύτερη επιλογή πέρα από τη νίκη. Όποιος νικήσει επιβιώνει και τα κερδίζει όλα και όποιος χάσει τα χάνει όλα. Κανένας δεν μπορεί πλέον να υποχωρήσει. Αυτό είναι το στοιχείο που προστέθηκε και αφορά μόνον τους Εβραίους. Πρέπει να νικήσουν στην Ελλάδα, γιατί, αν δεν το καταφέρουν, δεν θα επιβιώσουν πουθενά.
Χθες ψηφίστηκε ένας νόμος στις ΗΠΑ, ο οποίος αλλάζει τις συνθήκες στη Wall Street. Αλλάζει τις συνθήκες, που επέτρεψαν στις εβραϊκές "επενδυτικές" τράπεζες να γίνουν θηριώδεις. Ένας νόμος, που το σίγουρο είναι ότι θα βάλει τέλος στην εβραϊκή τοκογλυφική συμμορία που λυμαίνεται τον Πλανήτη. Οι τράπεζες αυτές χάνουν τις "πλάτες" του αμερικανικού δημοσίου. Χάνουν την "εγγύηση" του αμερικανικού δημοσίου. Χάνουν τη δυνατότητα, κάθε φορά που κινδυνεύουν, να παραγγέλνουν από την εβραϊκή FED μια "καραβιά" δολάρια. Χάνουν τη δυνατότητα να διατηρούν τον τεράστιο "όγκο" τους χάρη στα χρήματα των Αμερικανών καταθετών.
Αν η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή κηρύξει στάση πληρωμών, θα "κλονίσει" απόλυτα τη συμμορία των Εβραίων. Αν αρνηθεί να τους ξεπληρώσει τα ομόλογα και άρα να ξαναγοράσει η ίδια τα δικά της "σκουπίδια", τότε απλά τελείωσαν. Αν η κουκίδα, που λέγεται Ντουμπάι, όταν απειλήθηκε με χρεοκοπία, "κλόνισε" το σύστημά τους, τότε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα τους "ανατινάξει" στην κυριολεξία με το μέγεθός της. Θα τους οδηγήσει στη χρεοκοπία, εφόσον τα μεγέθη της είναι πολύ πιο μεγάλα από του Ντουμπάι και ταυτόχρονα δεν προβλέπεται πλέον —εξαιτίας του Ομπάμα— έξωθεν "βοήθεια". Θα καταρρεύσουν οι εβραϊκές επενδυτικές τράπεζες των τοκογλύφων όπως οι "δίδυμοι" την 11η Σεπτεμβρίου.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα με μια τέτοια ενέργειά της μπορεί ν' ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για όλες τις εταιρείες των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων. Μπορεί όχι μόνον να τις ρίξει κάτω, αλλά να τους δώσει και τη χαριστική βολή. Γιατί; Γιατί οι εταιρείες αυτές συνδέονται μεταξύ τους στο σύνολό τους, εφόσον λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Έχουν επενδύσει στο "ισχύς εν τη ενώσει" και ο ένας χρηματοδοτεί τον άλλο και συνήθως ο ένας "ποντάρει" στο "στοίχημα" του άλλου. Εταιρίες όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Lazard, που είναι στο σύνολό τους εβραϊκές, συνδέονται με δεκάδες τοκογλυφικά —επίσης εβραϊκά— funds. Αυτό το δίκτυο εταιρειών, όπως στο παρελθόν μοιράζονταν μεταξύ τους τα κέρδη, έτσι μπορούν να μοιραστούν και τις ζημιές. Η Ελλάδα, με μια στάση πληρωμών, αυτήν τη ζημιά αυτή μπορεί να την κάνει τεράστια. Τόσο τεράστια, που να τις πάρει όλες με τη σειρά σαν ντόμινο.
Γιατί μπορεί να υπάρξει αυτό το ντόμινο; Γιατί η Ελλάδα με τη στάση της μπορεί να δώσει απτές αποδείξεις στους πελάτες τους ότι τους εξαπάτησαν. Υπάρχει απάτη, όταν η ίδια εταιρεία, που έβαζε τους πελάτες της να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, ήταν η ίδια που επένδυε σε CDS σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Υπάρχει απάτη, όταν βάζεις τους πελάτες σου να αγοράσουν με "χρυσάφι" αυτό, το οποίο στη συνέχεια εσύ ο ίδιος αποκαλείς "σκουπίδι" και "τζογάρεις" εις βάρος του. Για όσο διάστημα οι κερδοσκόποι έπειθαν τους πελάτες τους ότι έχουν τον τρόπο —μέσω ΔΝΤ— να πάρουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα, δεν κινδύνευαν με αγωγές και μηνύσεις. Ήταν συνένοχοι μεταξύ τους και όλοι μαζί προσέβλεπαν στην ίδια "λεία". Αν η Ελλάδα αρνηθεί να τους δώσει αυτά τα κέρδη, θα διχάσει αυτήν τη συμμορία. Όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι πελάτες τους θα στραφούν εναντίον των τοκογλυφικών εταιρειών για αποζημιώσεις.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Μια "κανονιά" της Ελλάδας θα παρασύρει στην ολοκληρωτική πτώση ολόκληρη την εβραϊκή συμμορία, που νόμισε ότι με χρωματιστές "δολαριοπορδές" μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Μια "τόγκα" —σύμφωνα με την αργκό της οικονομικής πιάτσας— της Ελλάδας θα τους κάνει να δακρύσουν μέχρι θανάτου. Μόνον με αυτήν τη γνώση μπορεί να καταλάβει κάποιος γιατί οι μεγιστάνες αυτού του κόσμου ασχολούνται με την Ελλάδα. Μόνον έτσι εξηγείται γιατί το πρόβλημα όλων είναι η Ελλάδα. Γιατί ολόκληρος Πλανητάρχης μιλάει στο τηλέφωνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας για την Ελλάδα. Την Ελλάδα τη φοβούνται, όπως ο διάολος το λιβάνι. Τη φοβούνται, όπως ένας γίγαντας έναν μικροσκοπικό ιό. Τη φοβούνται, γιατί μπορεί να τους καταστρέψει. Αν μέχρι τώρα μιλούσαν συνέχεια για την Ελλάδα, από τώρα και στο εξής θα τη βλέπουν και στον ύπνο τους …Εξαιτίας της θα πάνε στο διάολο.
Η εβραϊκή Goldman Sachs θα έχει πολύ σύντομα το ακαριαίο και ολοκληρωτικό τέλος τής πρώην ανταγωνίστριάς της Lehman Bros. Η εβραϊκή Citibank δεν θα ξανασωθεί από τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών, για να προστατεύει τα κέρδη των τοκογλύφων. Η εβραϊκή FED θα πάψει να τυπώνει χρήματα, για να δανείζει φτηνά στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους "χρηματοδότες" ομολόγων. Η εβραϊκή Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα πάψει να μπορεί ν' αγοράζει τα ευρωπαϊκά ομόλογα, τυπώνοντας χρωματιστά χαρτιά με τον τόνο. Θα πάψει να τα αγοράζει με αφανή στόχο να επιβαρύνει τα ευρωπαϊκά κράτη με νέες οφειλές, για να μπορεί να τα σπρώχνει στη "μέγγενη" του εβραϊκού ΔΝΤ. Στη "μέγγενη" του "μετατροπέα", ο οποίος θα μετατρέψει τις πέτσινες οφειλές σε πραγματικά χρέη.
Η ανθρωπότητα σύντομα θα βγει από τον εφιάλτη. Τον εφιάλτη, που της προκάλεσαν τα κτήνη της κερδοσκοπίας. Τον εφιάλτη, που προκάλεσε στον παγκόσμιο πληθυσμό μια ολιγομελής εβραϊκή συμμορία τοκογλύφων. Τον εφιάλτη με τους γύφτους, που ήθελαν να γίνουν βαρόνοι. Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ —πολύ πιο σύντομα απ' όσο νομίζουν τα μέλη της— ίσως αποκτήσει μόνιμη έδρα σε κάποιο άγνωστο σημείο της Σιβηρίας. Αυτήν τη φορά δεν προβλέπεται καυτή έρημος για τους Εβραίους. Άλλαξε το πρόγραμμα της εκδρομής με "δαπάνη" ...Θεού. Παγωμένες στέπες έχει το πρόγραμμα. Εκεί υπάρχει χώρος άφθονος και θα μπορούν μέρα και νύχτα να "σχεδιάζουν" απρόσκοπτα το μέλλον του κόσμου. Θα τους στείλουμε και μερικούς αυθεντικούς "Ναπολέοντες" και "Χίτλερ" από διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, για να "δέσει" το γλυκό …Για να πάρουν μια δεύτερη γνώμη από αυθεντικούς "τρελούς". Παπανδρέου, Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου και Διαμαντοπούλου θα έχουν ολόκληρη "πτέρυγα" δική τους.
Λάθος ώρα χτύπησαν τη λάθος πόρτα και θα το πληρώσουν. Ακόμα κι αν προλάβουν να "νικήσουν" την Ελλάδα, από την Ελλάδα θα βγει το "φαρμάκι", που θα τους "δηλητηριάσει". Ακόμα κι αν την πατήσουν στο "κεφάλι", θα τους "δαγκώσει" στη "φτέρνα". Δεν θα προλάβουν να πάνε μακριά. Εξαιτίας της Ελλάδας θα τη "φάνε" την "πιστολιά". Αυτή η πρώτη "πιστολιά", που θα φάνε από τον οποιονδήποτε στον κόσμο, θα είναι και η τελευταία. Η πρώτη "τόγκα" που θα φάνε, θα γονατίσει τη γύφτικη συμμορία. Αν δεν είναι η Ελλάδα, θα είναι η Πορτογαλία ή η Ισπανία και πάντως κάποιος θα είναι. Η γνώση σήμερα κινείται με ταχύτητες του φωτός και οι λαοί ενημερώνονται άμεσα για τα όσα τους ενδιαφέρουν και κυρίως για όσα τους συμφέρουν. Πάλι θα φύγει μήνυμα από τις Θερμοπύλες των Ελλήνων, για να ενημερωθούν οι υπόλοιποι λαοί.
Είναι θέμα χρόνου να μάθουν οι Έλληνες "Λακεδαιμονείς", αλλά και όλοι οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου ότι …"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ …ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΟΥ". Άλλο το ένα …και άλλο το άλλο. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν οι λαοί, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους.
Σύντομα θα δουν οι Εβραίοι σε ποιους δείχνει το "δάκτυλό" της η Αφροδίτη.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

92 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Οι Έλληνες θα δώσουν την μάχη των λαών απέναντι στο ΔΝΤ


 1. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278366268059#c8020561533696696313'> July 6, 2010 at 12:44 AM

  Διαφωτιστικό κείμενο κ. Τραϊανού. Σαν δόρυ εναντίον της άγνοιας και κατά συνέπειαν του φόβου.
  Θα μπορούσατε ίσως να βάλετε ένα εργαλείο μετάφρασης στο ιστολόγιο. Θα βοηθούσε σημαντικά, εδώ στην Κέρκυρα τουλάχιστον που ζούν πάρα πολλοί Ευρωπαίοι και έχουν αρχίσει να μας βλέπουν σαν χαραμοφάηδες των χρημάτων τους.

   

 2. Αγης Γηος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278369930616#c270929110003719573'> July 6, 2010 at 1:45 AM

  Αναδημοσίευσα το άρθρο σας (http://sancho7.blogspot.com/2010/07/blog-post_05.html) παραλείποντας μερικές παραγράφους και τονίζοντας μερικές φράσεις ώστε να διαβάζεται πιο σύντομα.
  Γνωρίστε μου αν διαφωνείτε για να επανορθώσω.

   

 3. Μέλος της ΝΕ.Ο.Σ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278383464512#c4893849593700562709'> July 6, 2010 at 5:31 AM

  ΛΑ.Ο.Σ και μνημόνιο στήριξης. Απάντηση στις συκοφαντίες:
  http://melostisneos.wordpress.com/2010/07/05/%ce%bb%ce%b1-%ce%bf-%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83/

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278403225052#c4516053454433427667'> July 6, 2010 at 11:00 AM

  Οι Έλληνες θέλουν να αντισταθούν αλλά δεν υπάρχει ηγέτης να συστοιχηθούν πίσω του κατά εκατομμύρια.Κάτι άλλο που δε πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι οι Σιωνιστές θα χρησιμοποιήσουν την Τουρκία να απειλήσει καίρια ώστε να καθήσουμε ήσυχοι...

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278415252996#c5697104228531914826'> July 6, 2010 at 2:20 PM

  ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Μετά την κατάρρευση της Ισλανδικής τράπεζας Icesave τον Οκτώβριο του 2008, η Ισλανδική κυβέρνηση βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να σταματήσει ένα εκκολαπτόμενο σχέδιο αποζημίωσης της Βρετανίας και της Ολλανδίας, πραγματοποιώντας ‘χρηματοπιστωτικό δημοψήφισμα’, στο οποίο έθεσε στο λαό της χώρας το εξής, ‘δύσκολο’, δίλλημα: ‘να χρεωθείτε προκειμένου να πληρωθεί η αποζημίωση ή όχι;’ Το προφανές αποτέλεσμα της κάλπης ήταν ένα βροντερό ‘όχι’ καθώς η συλλογιστική διαδρομή που ακολούθησε ο λαός προκειμένου να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά στηρίχτηκε στην οργή του για την κρίση, την οποία ‘θα πρέπει να πληρώσουν οι τραπεζίτες’, αδιαφορώντας για τις οικονομικές, εμπορικές, πολιτικές και διπλωματικές επιπλοκές και συνέπειες που μπορούσε να επιφέρει μία τέτοια απόφαση.....

  http://ellinikoforum.blogspot.com/

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278416103791#c5032033227333793856'> July 6, 2010 at 2:35 PM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 3 ΣΥΜΦΩΝΩ.
  ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.
  ΝΑ ΤΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ.

  ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΕΩΝ. ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ.
  ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ OFF SHORE ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.


  ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.
  ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278418449809#c6999400200831027958'> July 6, 2010 at 3:14 PM

  ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΛΩΝΟΥΝ.

  ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

  ΕΝΑΝ ...ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ,ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ,ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006

  Ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου είναι ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που διόρισε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Σε παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» είχε δηλώσει: «Είμαι ένας ευρωπαίος ελληνόφωνος κεντροαριστερός δικηγόρος».

  πηγή:enantion-olwn.blog

   

 8. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278423662178#c4251813153804297613'> July 6, 2010 at 4:41 PM

  Aνώνυμε 5 την έχεις δεί την εικόνα ολόκληρη. Μας την έχουν στημένη καλά και αυτήν τη φορά θα παιχτουύν όλα. Απο την μια έχουμε ένα σωρό αναλύσεις, πολλές μάλιστα επι των σχεδίων της Νέας Τάξης οι οποίες, αυτό πού καταφέρνουν είναι να παραλύουν τον κόσμο απο τον φόβο (επιμένω, σ' αυτόν ποντάρουν). Επίσης έχουμε όλους αυτούς που έχουν κάπως βολευτεί και νομίζουν ότι έτσι θα παραμείνει (και ο Θεός θα βάλει το χέρι του).
  Απο την άλλη έχεις αυτό το άρθρο που προσφέρει ατόφια γνώση - δηλαδή δύναμη. Στο κινητό σου (και όχι μόνο) έχεις ένα κατάλογο απο 100 ή 200 ή 300 άτομα. Αν γινόσουν ασφαλιστής θα τους προσέγγιζες όλους. Τώρα απλώς με ένα κλίκ, ένα SMS και μερικές εκτυπώσεις κάνεις κάτι καλύτερο. φτιάχνεις το μέλλον των παιδιών μας.
  Αν εφαρμόσουν την ιδέα σου όλοι και δημιουργηθεί ΣΥΝ-ΕΙΔΗΣΗ, θα δείς που θα βρεθούν και οι κατάλληλοι με τις "μπάλες". Να βγούν να ηγηθούν τώρα σε ποιούς;
  Η γνώμη μου είναι και δέχεται την βάσανο, ότι αυτή την φορά οι Έλληνες έχουν μια μοναδική ευκαιρία. Ένας Ολλανδός Top Manager μου είπε: "Εμείς μπορούμε τα σκατά να τα κάνουμε χρυσάφι(εννοώντας τις αγελάδες). Εσείς έχετε χρυσάφι και το κάνετε σκατά (και εννοούσε το έδαφος, το υπέδαφος, το κλίμα, την ιστορία , την γλώσσα, τον πολιτισμό, την θάλασσα, το φώς ...). Σε λίγο θα τα φάτε κιόλας".

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278432637598#c193952279698445754'> July 6, 2010 at 7:10 PM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 8
  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ. ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ. ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΚΟΘΩΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.
  ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΛΙΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ. ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ (ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ)
  ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ. ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, SMS , ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278433947103#c8238930656085487867'> July 6, 2010 at 7:32 PM

  1)

  Η Νέα Κατοχή είναι ήδη εδώ...


  * Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Παπανδρέου με το ΔΝΤ ακύρωσε το συμβόλαιο των εκλογών με τον ελληνικό λαό

  Συμβόλαιο ή συμφωνία που παραβιάζει την νομιμότητα δεν έχει ισχύ. Π.χ. αν ένας εργαζόμενος υπογράψει συμβόλαιο με τον εργοδότη ότι ο δεύτερος θα πιάνει (κυριολεκτικά) τον πισινό του πρώτου όταν μπαίνει στον χώρο εργασίας, αυτό το συμβόλαιο δεν έχει νομική ισχύ.
  Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων δέχεται την σύνταξη ως περιουσία και ως εκ τούτου την μείωσή της την χαρακτηρίζει ως υφαρπαγή περιουσίας. Οι επιταγές του μνημονίου, λοιπόν, δεν είναι μόνο αντισυνταγματικές στην Ελλάδα αλλά παραβιάζουν και διεθνή νομοθεσία.
  Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική χούντα και οι εδώ συνεργάτες της στην ουσία πραγματοποιούν επανάσταση και η επανάσταση, ως γνωστόν, δημιουργεί δίκαιο. Οι λαοί θα αντιδράσουν, με πρώτον τον ελληνικό, μιας και σ’ αυτόν έλαχε ο κλήρος να αναδείξει στην εξουσία τον πιο στενό, απ ό,τι φαίνεται, συνεργάτη του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ;
  Όταν μιλουσαμε για Νέα Κατοχή κάποιοι μάς έλεγαν υπερβολικούς.
  Tελειώσαμε κύριοι, ως ανεξάρτητη χώρα. Το Συνταγμα μας είναι σε αναστολή. Και αυτό υπεγράφη με το μνημόνιο, από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278434023376#c2319557610886218561'> July 6, 2010 at 7:33 PM

  2)

  Όπως έκανε η χούντα , έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου αναστέλλει το Σύνταγμα. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο Γιωργάκης δεν χρησιμοποίησε την τρομοκρατία των όπλων, αλλά της τρομοκρατία των αριθμών...
  Συνταγμα της χώρας είναι πια το μνημόνιο ή τουλάχιστον ενέχει θέση συντάγματος, παρανόμου, που λειτουργεί εις βάρος των πολιτών της χώρας, ενώ εξυπηρετεί μεγαλοκεφαλαιούχους τζογαδόρους και οικονομικούς τρομοκράτες άλλων χωρών.
  Διαβάστε τις ειδησεις του μονοπύθμενου πετρελαιά οικολόγου:
  «Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν είναι νομικά σε θέση να ακυρώσει στο σύνολό του ή έν μέρει το Μνημόνιο για την εξυγίανση της οικονομίας. Αυτό δήλωσαν στο ΣΚΑΪ καλά πληροφορημένες πηγές της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μνημόνιο συνιστά διεθνή συμφωνία και ως τέτοια αποτελεί τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας.
  Συνεπώς, αν οποιοσδήποτε προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου αυτά να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή όχι του μνημονίου, το ελληνικό δικαστήριο θα θέσει προδικαστικό ερώτημα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
  Το τελευταίο θα αποφανθεί ότι το μνημόνιο -ως τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας- υπερέχει των ελληνικών νόμων και του ίδιου του Συντάγματος».
  Το περιβόητο μνημόνιο είναι το μεγαλύτερο colpo grosso του αιώνα, εις βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Πρόκειται περί ομάδας κουτοπόνηρων απατεωνίσκων που λογάριασαν όμως, χωρίς το ξενοδόχο.
  Το πιο προδοτικό είναι ότι υπέγραψαν, την απαγόρευση λήψης δανείου από Ρωσία και Κίνα ειδικά!!! Γιατί άραγε; Πού αποσκοπούν; Τι θέλουν να αποφύγουν;
  Πλέον με το internet είμαστε ένα μικρό χωριό και τα νέα μαθαίνονται εύκολα. Όλος ο κόσμος είναι οργισμένος και τους ετοιμάζει μεγάλο χουνέρι από Σεπτέμβη μετά τις διακοπές.
  Θα πέσουν σύντομα και θα πέσουν με θόρυβο. Με πάρα πολύ θόρυβο...
  Το θέμα είναι να τιμωρηθούν κιόλας για την προδοτική πολιτική τους, που έχουν το θράσος να την βαφτίζουν πατριωτική ή μάλλον, νεο-πατριωτική!!!
  kostasxan.blogspot.com

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278437539293#c4376439309853052601'> July 6, 2010 at 8:32 PM

  ΣΑΝ ΣΠΙΘΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΥΣΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ.

  ῾Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥΣ G.A.P ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΨΕΙ. ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΟ ΤΖΟΓΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ G.A.P ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟ , ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ.
  ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ . ΕΤΟΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΚΑΜΑΚΩΣΕΙ " ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΜΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ . ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ(ΕΝΏ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΊ ΤΑ 3/5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο G.A.P ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΑΠΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ κ.α ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ)
  ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΤΕΡΝΑ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΘΕΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

  "Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
  εκεί που πάει να σκύψΚει
  με το σουγιά στο κόκκαλο
  με το λουρί στο σβέρκο

  Νάτη πετιέται απο ξαρχής
  κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του ήλιου.
  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ)

  Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  ΣΤΟ mphiktyon.blogspot.com ΣΤΟ deltio11.blogspot.com
  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278437716286#c1323534966808458429'> July 6, 2010 at 8:35 PM

  Το ψωμί έχει ΦΠΑ 12 % καί οι πορνοταινίες που θεωρούνται «πνευματική τροφή», έχουν μόνο 4% !...

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278438485594#c3696630103417841055'> July 6, 2010 at 8:48 PM

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΝ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ

  Στην Ελλάδα κυβερνάει ο Soros μέσω του ΠΑΣΟΚ και του Λαυρεντιάδη. Ο Αντώνης Σαμαράς που ξέραμε ... μας τελείωσε.
  macedonia-greece.blogspot.com

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278445803895#c8378557017666052538'> July 6, 2010 at 10:50 PM

  "Σήκωσαν" τα λεφτά από τις τράπεζες εδώ και πήραν σπίτια στο Λονδίνο

  Οι Έλληνες λεφτάδες, είναι οι καλύτεροι αγοραστές των ακριβών σπιτιών του Λονδίνου. Αγοράζουν σπίτια 1.500.000 ευρώ και πληρώνουν cash ! Μετρητά ! λένε οι Βρετανικές εφημερίδες. Αλλά εσείς κ. Πρωθυπουργέ, κόβετε τη σύνταξη του παππού, επειδή δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να τους πιάσετε.
  Αυτούς που έβγαλαν τα λεφτάκια τους από τις ελληνικές τράπεζες και τα σιγούρεψαν στο...
  Λονδίνο. Αλλά αυτοί είναι όμοιοί σας. Σιγά να μην τους βρείτε, να σας εξηγήσουν το "πόθεν έσχες" τους...
  Τελικά, αποδεικνύεται πως όταν αγαπάς πραγματικά την πατρίδα σου, ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
  Αυτό ακριβώς έκαναν και κάποιοι "Ελληναράδες" στο Λονδίνο, πριν από 15 ημέρες...
  ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!Για τον εαυτό τους, εννοείται!!! "...

  TAKE THE MONEY AND RUN..."
  Για τους άπιστους ..."Θωμάδες"...
  Διαβάστε την είδηση στον Guardian:
  http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/13/greek-debt-crisis-capital-outflow
  στους Financial Times:
  http://www.ft.com/cms/s/2/28911354-43f1-11df-9235-00144feab49a.html
  και σε άλλες βρετανικές εφημερίδες:
  http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23824376-greeks-buy-into-london-property.do
  Σταύρος Κυριαζής
  Διαβάστε περισσότερα: taxalia.blogspot.com

   

 16. OΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278454858422#c2824702572613570594'> July 7, 2010 at 1:20 AM

  (...Aνώνυμε 6 )

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278492365975#c6520613770605323639'> July 7, 2010 at 11:46 AM

  ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΡΑΔΙΟΦΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΨΗΜΕΡΡΙΔΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΜΜΕ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ,ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ BLOG ΠΟΥ ΜΠΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278558317038#c1859384999638132964'> July 8, 2010 at 6:05 AM

  ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278567642234#c5276639199796771335'> July 8, 2010 at 8:40 AM

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF

  edo leei pos otan ekdidis ena omologo eisai ipoxreomeno na katavalis to kouponi(tokos).An den gini afto tote o danistis mpori na prosfigi stin dikeosini.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278597086317#c827171156681366198'> July 8, 2010 at 4:51 PM

  το wiki δεν είναι αξιόπιστο πάντοτε.

  Εδώ http://www.bankofcyprus.gr/Files/omologa.pdf

  αναφέρει το ομόλογο σαν επισφαλή επένδυση, δηλαδή έχει μεγάΛο ρίσκο και ο επενδυτής να μήν κερδίσει αυτά που υπολόγισε.

   

 21. Άγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278605473049#c342495421680125645'> July 8, 2010 at 7:11 PM

  Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενό σας και σας ευχαριστώ πολύ για την εκλαϊκευμένη επεξήγηση που μου δώσατε σχετικά με το "δανεισμό" της χώρας μας.
  Παρ' όλ' αυτά η αντισημιτική σας στάση με κάνει δυστυχώς να μην θέλω τελικά να προωθήσω αυτό το κατά τ' άλλα αξιολογότατο πόνημά σας.
  Όχι, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Ούτε Εβραίος είμαι, ούτε έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια για τους Εβραίους. Θα έλεγα μάλλον ότι μου είναι αδιάφοροι τόσο όσο και (για παράδειγμα) οι Λάπωνες!
  Το μένος σας όμως και η συνεχής αναφορά σε αυτούς ως οι μοναδικοί υπαίτιοι για όλα τα δεινά του κόσμου με κάνει ιδιαίτερα σκεπτικό. Με όλο το θάρρος, πιστεύω ότι χάνετε την ουσία. Όσο αναφέρεστε σε τοκογλύφους, κερδοσκόπους κλπ, έχετε το 100% της προσοχής μου. Όταν αρχίζετε να επαναλαμβάνεστε συνέχεια επιτιθέμενος στο εβραϊκό λόμπι... λυπάμαι που θα το πω αλλά γίνεστε ιδιαίτερα κουραστικός και αναξιόπιστος.
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας αλλά και για το χώρο που μου διαθέσατε για να εκφράσω κι εγώ τη δική μου άποψη στα γραφόμενά σας!

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278605950523#c6174714222860834019'> July 8, 2010 at 7:19 PM

  Το κειμενο διαφωτιστικοτατο μπορω να πω.Τι μπορουμε να κανουμε ομως;Αν τα πραγματα πανε με τη βια θα εχουν πατημα οι΄'καλοθελητες' να ερθουν να σωσουν την δημοκρατια(πραγμα το οποιο δεν κανανε το 1967-1973).Ο γιωργακης δεν φευγει αν δεν τελειωσει το εργο του οποτε;Να βασιστουμε στους βουλευτες να μας σωσουν;Η μονη λυση ειναι δημοψηφισμα αλλα δεν προκειται να παμε γιατι δεν το θελουν αυτοι που αποφασιζουν.Τελικα εχουμε Χουντα και δεν το ξερουμε.Μεσα σ ολα αυτα βαλτε και το οτι μας κρατανε απο...ξερετε που...σε σχεση με τα εθνικα θεματα με Τουρκια και αλλους.Πως μπορουμε στην πραξη να κανουμε κατι;Πως μπορουμε να καταριψουμε αυτη την εκ των εσω προσπαθεια να παραδοθει η χωρα στους κερδισκοπους;Εκει πρεπει να εστιασουμε

   

 23. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278607504729#c3132492440094994870'> July 8, 2010 at 7:45 PM

  Καλησπέρα Άγγελε στο σχόλιο #21

  Παρόλο που συμφωνείς ότι την ευθύνη φέρουν ακέραια οι κερδοσκόποι, οι τοκογλύφοι κλπ., παρόλο που θεωρείς ότι το άρθρο είναι κατατοπιστικότατο και επεξηγεί πλήρως τα περί του "δανεισμού", δεν βλέπουμε το λόγο γιατί πρέπει να στεναχωριέσαι όταν - μοιραία - ανακαλύπτεις ότι "συμπτωματικά" η εθνικότητα των υπαιτίων είναι η εβραϊκή. Όλοι οι συλλογισμοί και όλες οι αναλύσεις φτάνουν σε κάποια ονόματα.

  Δεν φταίει ο Τραϊανού αν τελικά όλοι αυτοί είναι Εβραίοι.

  Αφού είναι! Τι να κάνουμε τώρα;

  Να είσαι καλά και να γράφεις πιο συχνά όσο μπορείς!

   

 24. Άγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278609903607#c5307369441329546950'> July 8, 2010 at 8:25 PM

  Γεια χαρά και πάλι...
  Με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό διαπιστώνω ότι ο "τόπος" που τυχαία βρέθηκα, αλλά θα επισκέπτομαι μάλλον συχνά από εδώ και πέρα, είναι τόσο ζωντανός. Αφού, λοιπόν, σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση στο σχόλιό μου, θα ήθελα να σας αποσαφηνίσω λίγο τη σκέψη μου.
  Όσα γράφετε είναι σημαντικά και διαφωτιστικότατα. Αυτό που προσπάθησα να πω είναι ότι η φανατική στοχοποίηση των Εβραίων ίσως τελικά να λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Στα πλαίσια μιας "θεωρίας συνωμοσίας" ακούγεται έως και ευχάριστα η επισήμανση αυτών των "συμπτώσεων". Όμως, η ουσία είναι άλλη. Είναι πολύ πιο σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι, για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο δανεισμό και στον τζόγο (το προφανές!), όπως με πολύ εύστοχα παραδείγματα εξηγείτε στο κείμενό σας.
  Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κατά βάσιν δε νοσούμε. Ακούγεται πολύ όμορφα να χαρακτηρίζεσαι ως ο μικροσκοπικός ιός που μπορεί να "σκοτώσει" έναν γίγαντα. Αυτό έχουμε ανάγκη. Να καταλάβουμε ότι αν και μικροσκοπικοί έχουμε ακόμα δύναμη. Η "αντιβίωση" ΔΝΤ δεν μπορεί να σκοτώσει τελικά όλους εμάς...
  Για να μη σας κουράζω άλλο, θεωρώ ότι είναι... "ευραίως" και όχι "Εβραίος" γνωστό ότι πίσω από όλα πάντα κάτι - κάποιος κρύβεται. Αν απομονώσεις τους εχθρούς και αρχίσεις τις γενικεύσεις τύπου: "Όλοι οι Εβραίοι είναι κακοί", όπως άλλωστε και όλοι οι Αμερικανοί (sic), τότε το μόνο που πετυχαίνεις είναι να φανατίσεις τον κόσμο, να τον τυφλώσεις και να χάσει τελικά την ουσία, οδηγώντάς τον σε επικίνδυνα ρατσιστικά μονοπάτια.

  Εγώ ως αναγνώστης κρατώ όλα αυτά που είχα ανάγκη να μάθω. Όλα τ' άλλα τα αφήνω στην άκρη...

  Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή σας.

   

 25. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278610628421#c6481943922065571875'> July 8, 2010 at 8:37 PM

  Γεια σου και πάλι Άγγελε!

  Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι δεν τα γράφουμε εμείς τα άρθρα. Ο Παναγιώτης Τραϊανού τα γράφει και εμείς είμαστε μια ολιγομελής αλλά πανίσχυρη ομάδα φίλων που διαχειριζόμαστε το παρόν blog.

  Το σημαντικό είναι να φτάσουμε στο τέρμα. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάμε όλοι από τον ίδιο δρόμο. Αρκεί που βλέπουμε το στόχο στο βάθος.

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278617638076#c7414834650655564599'> July 8, 2010 at 10:33 PM

  Καλησπέρα φίλε Υδροχόε!
  Όλα τα ποτάμια στη θάλασσα δεν καταλήγουν? Ποιό ποτάμι γυρίζει πίσω?
  Έτσι και ο λαός θα φτάσει ΕΝΩΜΕΝΟΣ στο τέρμα που αναφέρεις φίλε, από πολλά στενά δρομάκια, καλντερίμια, κατσικόδρομους, εγνατίες και οποιοδήποτε στενό πέρασμα ακόμη και των Θερμοπυλών.
  Αν όχι τώρα αμέσως, σίγουρα το Φθινόπωρο που θα αρχίσουμε να νιώΘουμε την ακρίβεια στο πετσί μας.
  ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278624360703#c5694757266454881804'> July 9, 2010 at 12:26 AM

  wow..Δεν αξίζει το σχόλιο!!

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278627625282#c1880387612237494348'> July 9, 2010 at 1:20 AM

  1) Επιστολή του THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA προς τον Κάρολο Παπούλια

  ΕΠΕΙΓΟΝ Γενεύη 28 Ιουνίου 2010

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  ….σχετικά με το υπογραφέν την 8ην Μαϊου 2010 «Μνημόνιον» αναφερόμενον εις τον έκτακτον δανεισμόν της Ελλάδος.

  Θέλομεν να επιστήσωμεν την προσοχήν σας εις την σελίδα 129 §13,1 κατά την οποίαν επιτρέπεται εις τον δανειστήν να μεταβιβάσει εις τρίτον δικαιώματα και υποχρεώσεις του απορρέοντα εκ του Μνημονίου του δανείου. Επίσης σελίδα 119 κατά την οποίαν απαγορεύεται εις την Ελλάδα να συνάψει δάνειον με Κίναν και Ρωσίαν.

  Κατά τα πληροφορίας μας η παράγραφος αυτή υποκρύπτει συμφωνημένην ήδη πρόθεσιν όπως η μεταβίβασις αυτή, προ της σχεδόν βεβαίας αδυναμίας της Ελλάδος να εκπληρώσει τας υποχρεώσεις της, γίνει προς όμορον χώραν η οποία, με την βοήθειαν των ΗΠΑ ή άλλων ενδιαφερομένων χωρών της ΕΕ, θα εξασφαλίσει συμφέροντα εκμεταλλεύσεως τόσον του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (ουράνιον και άλλα μεταλλεύματα ιδία εις Μακεδονίαν και Θράκην) όσον και των δυνατών κοιτασμάτων πετρελαίου εις το Αιγαίον.

  Είμεθα βέβαιοι ότι θα εκτιμήσετε δεόντως τον ελλοχεύοντα κίνδυνον τόσον δια την χώραν σας όσον και διά τα συμφέροντα της ΕΕ εν γένει. Δια την χώραν σας ιδιαίτατα η πραγματοποίησις αυτής της προ-συμφωνημένης απειλής θα έχει ολέθρια αποτελέσματα συνεπαγομένη ακόμη και διαμελισμόν της Ελλάδος (τον οποίον, ως θα γνωρίζετε, πολλοί επιθυμούν και σχεδιάζουν), δια δε την ΕΕ, ως εκ των κοινωνικών ταραχών που οπωσδήποτε θα προκύψουν (συνήθης αφορμή που υποθάλπει διατάραξιν της τάξεως εις ευρυτέραν περιοχήν - βλ. τα φαινόμενα τρομοκρατίας εις τας περιπτώσεις Παλαιστίνης και Ιράκ) θα έχει έτι μεγαλυτέρας συνεπείας αποσταθεροποιήσεως εις την ευρυτέραν περιοχήν της Ευρώπης.

  Δια την European League of Geneva
  The President Dr. Nicolas Kaloy

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278627761581#c1058196752752573917'> July 9, 2010 at 1:22 AM

  2)

  «Με την παρούσα η Ελλάδα αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

  Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010
  Γιώργος Παπακωνσταντίνου
  Dominique Strauss-Kahn»

   

 30. οδυσσεας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278692074921#c2995293350181439072'> July 9, 2010 at 7:14 PM

  κατατοπιστικοτατο το κειμενο.αν και ειχα πιασει λιγο πολυ την ιδεα της μετατροπης ενος αοριστου χρεους σε ενα πολυ ισχυρο εντουτοις το κειμενο αυτο μου εδειξε κι αλλα πραγματα στηριζοντας ακομα περισσοτερο την αρχικη εικονα.καταρχας να διευκρινησω οτι αυτη τη στιγμη η χωρα μας δεν εχει αναγκη απο κομματα και χρωματα.εχει αναγκη απο ομοψυχια.μονο αυτη μπορει να μας κανει να δουμε τα πραγματα με το ονομα τους.
  αρχικη μου αποψη ηταν με το ξεσπασμα της αμερικανικης κρισης των ενυποθικων δανειων οτι ηταν μονο το κερασακι στην τουρτα.και οτι οταν βλεπεις τετοια παραλογα φαινομενα ευκολου και παρανομου πλουτισμου να σκανε στην επικαιροτητα σιγουρα κατι μεγαλυτερο βραζει απο κατω γιατι ολα εχουν μια συναρτηση μεταξυ τους.η συνεχεια δεν αργησε να εξεληχτει και πραγματικα ειδα τι γινοταν με την πανικοβλητη εικονα του καραμανανλη να παραδωσει την εξουσια.εκει πραγματικα φοβηθηκα.
  και μεσα σε λιγους μηνες ολοι οι φοβοι εγιναν πραγματικοτητα.
  ευθυς εξαρχης με το ξεσπασμα της κρισης αναρωτηθικα γιατι καθε μερα αλλαζαν τα δεδομενα και που πηγενε η ιστορια.βλεποντας λοιπον το λακο υποστηριξα οτι η μονη λυση ειναι η χρεοκωπια και αμεση εξοδος απο το ευρω.πολλοι μου ειπανε οτι ειμαι καταστροφολογος κι οτι δημιουργω πανικο χωρις λογο κι οτι αργα η γρηγορα τα δεινα θα περασουν.
  ελα ομως που με τις παρουσες συνθικες δεν θα περασει τιποτα!κι οτι τα χειροτερα ακομα δεν τα εχουμε δει!κι οταν ακουω ανθρωπους(της αγορας) να μου λενε οτι μεχρι τελος του χρονου θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα εγω γελαω απο μεσα μου.η μηπως κλαιω?εδω που φτασαμε δεν εχουμε και πολλες επιλογες.η χτυπαμε το μαχαιρι στο κοκκαλο η κανουμε τους μαλακες και τη τρωμε.ο δρομος δεν εχει επιστροφη.οσο ειναι νωρις ακομη κατι πρεπει να γινει.να ξυπνησουμε γιατι ανα παρουμε κανα δυο δωσεις ακομα θα ειναι αργα,θα εχουν αλλαξει οι οροι του παιχνιδιου.

  τελειωνοντας μου κανει ειληκρινα εντυπωση πως ειναι δυνατον να ειμαστε τοσο κοιμησμενοι.σε λιγο θα μας παρουν και τα παιδια μας!!

   

 31. οδυσσεας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278692248095#c3645716038083702582'> July 9, 2010 at 7:17 PM

  ειμαι ενας απο αυτους που απο την αρχη ειπα οχι στο δντ με οποιο κοστος
  με εξοδο απο το ευρω και με αναδιαρθρωση χρεους.
  το δημοψηφησμα ειναι μια καλη λυση και μαλλον προς τα κει πρεπει νακινηθουμε.να το απαιτησουμε.να μην δωσουμε περιθωρια αντιδρασης η διασπασης.σκεφτειτε το

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278720847583#c5594208603604250643'> July 10, 2010 at 3:14 AM

  Φιλε Οδυσσεα δεν προκειται να παμε σε δημοψηφισμα ουτε σε εκλογες.Ο λογος;Δεν συμφερει τον γιωργακη και τα συμφεροντα που υπηρετει.Ο προεδρος της δημοκρατιας μαριονετα οπως ολοι οσοι υπηρξαν μεχρι τωρα.Μια ευκαιρια ειχαμε να αλλαξουμε τα πραγματα και αυτη ηταν η μεγαλυτερη σε ογκο πορεια μετα την μεταπολιτευση.Ηταν μια ευκαιρια να δειξουμε σε ολους οτι αντιστεκομαστε οτι θα ειμαστε δυσκολος αντιπαλος.Και ομως.Προβοκατορες,πρακτορες σε εντεταλμενη υπηρεσια καταφεραν να διαλυσουν οτι χτιζαμε και σε οτι μπορουσαμε να ελπιζουμε.Ο κοσμος που πηγε στην πορεια κοσμος που κατεβαινε και πρωτη φορα σε πορεια ενιωσε συνυπευθυνος ενιωσε οτι φταιει και αυτος που πεθαναν 4 ατομα.Τα ΜΜΕ επεσαν πανω στα θυματα για να κανουν και εμας θυματα.Τα καταφεραν καλα αυτοι που το οργανωσαν.Ηξεραν τι αντικτυπο θα ειχε στην κοινωνια.Ειχαν ηδη δει τα αποτελεσμαα του φοβου.Απο που;Μα φυσικα απο την Αμερικη και την Εντεκατη Σεπτεμβριου.Ισως η ιστορια να αποφανθει οτι 4 νεκροι ηταν το υπνωτικο χαπι ενος ολοκληρου λαου.Παντως ηταν σιγουρα η δικη μας εντεκατη.

   

 33. οδυσσεας
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278747441877#c5119136266666312002'> July 10, 2010 at 10:37 AM

  φιλε ανωνυμε 32 φυσικα δεν περιμενω απο την κυβερνηση που μας πουλησε να παει σε δημοψηφησμα!!αυτο που λεω ειναι οτι εμεις πρεπει να οδηγησουμε αυτους τους ανθρωπους σε δημοψηφησμα με τον τροπο μας.σκεφτητε το.το μονο που εχει αυτη τη στιγμη αυτη η κυβερνηση ειναι υα εσοδα απο φορους.ποσο καιρο νομιζετε θα αντεξει αν δεν τα εχει?και κατι αλλο.βαλτε το καλα στο μυαλο σας.οι παραδοσιακοι τροποι διαμαρτηριας εχουν πεθανει

   

 34. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1278777255254#c547009990888711842'> July 10, 2010 at 6:54 PM

  ΠΟΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
  Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί με δεκάδες άρθρα. Οι Εβραίοι πράγματι έκαναν ανθρωποθυσίες στο παρελθόν και υπάρχουν αναφορές ακόμη και πριν απο 100 χρόνια περίπου.
  Σήμερα; Ο νοών νοείτο. Σκεφτείτε μόνο πόσες "σατανιστικές" οργανώσεις υπάρχουν και πόσο εύκολα μπορούν να "χαθούν" χριστιανόπαιδα.

  Το παρακάτω είναι απο το βιβλίο του ταξίαρχου Χρήστου Μπλέτα "ΟΡΦΕΥΣ Ο ΘΡΑΞ"

  Ο Απίων ο Γραμματικός έγραψε ότι οι Ιουδαίοι «Ορκίζονται εις τον Θεόν …. Ότι κανέναν αλλόφυλον δεν θα ευνοήσουν, ιδιαίτερα δε τους Έλληνας» ( Ιώσηπος, Κάτ’ Απίωνος Β, κεφ 10 ( 121)
  Ενώ ο Διόδωρος Σικελιώτης και ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος ( 55 - 120 μ.χ ) γράφουν ότι θεωρούν τους Εβραίους ενόχους «για το μίσος που έχουν έναντι στο ανθρώπινο γένος». Το μίσος αυτό έχει την γενεσιουργόν του αιτίαν . Έχει πατρότητα. Είναι η εβραϊκή Βίβλος.
  Ιεροποίησαν το μίσος . Το έκαναν θεϊκή εντολή: ότι «θα πιούν το αίμα των Ελλήνων» !
  Παράδοξος βιβλική παρότρυνσις προς αιμοσταγίαν ! Και δή ελληνικού αίματος. Φαίνεται ότι οι Εβραίοι έκαναν τούτο πράξιν.
  Διότι εκατηγορήθησαν επανειλημμένως γι΄ αυτό. Τη σχετική φοβερή κατηγορία κατά των Ιουδαίων διετύπωσεν ο Απίων ( Ιώσηπος, Κατ Απίωνος λόγος Β κεφ. 8,93-96)
  Ο Αλεξανδρινός: «οι Ιουδαίοι συνελάμβανον ταξιδιώτη Έλληνα, τον έτρεφον επι ενός έτος, τον ωδήγουν εις κοντινό δάσος και τον εφόνευον προσφέροντες το σώμα του ανθρώπου θυσίαν …. )

  Όπως έγραφε ο Απίων, όταν εισήλθε ει τον ιουδαϊκό ναό της Ιερουσαλήμ ο βασιλεύς Αντίοχος Δ' βρήκε εις ειδικό δωμάτιο έγκλειστο έναν Έλληνα το οποίον οι Εβραίοι προώριζαν για θυσίαν.
  Βεβαίως ο Έλληνας ελευθερώθηκε, αλλά οι συνειρμοί που ασφαλώς θα βασάνιζαν τον Αντίοχο εκτονώθηκαν όταν σε λίγο κατέστρεψε τους Εβραίους όλης της Ιουδαίας.

  ( Δική μου σημείωση: Δεν βρέθηκε κανένας Γιαχβέ να τους βοηθήσει για να σώσει από την οργή του Έλληνα Στρατηγού Αντίοχου, οι προφήτες οι μάγοι τους απέτυχαν όλοι μπροστά στην οργή και εις την Ελληνική μαχαίρα )

  Αλλά και ο αρχαίος ιστορικός Δαμόκριτος στο βιβλίο του «Περί Ιουδαίων» το οποίον χάθηκε, περιέγραψε το κανιβαλικό αυτό έθιμο των Ιουδαίων, της συλλήψεως και θυσίας ( αιμοποσίας ) αλλοφύλου ανθρώπου.

  Τέτοιες κατηγορίες για απαγωγή ανηλίκων Ελληνοπαίδων υποστάντων αφαίμαξιν με καθολικήν διάτρησιν του σώματος, έχουν καταγραφή κατά καιρούς στα νεώτερα χρόνια όπως: στην Λάρισα, στην Ζάκυνθο, τη Σμύρνη, την Κέρκυρα, την Κωνσταντινούπολη κ.λπ.
  Μάλλον δεν πρόκειται για συκοφαντία. Διότι πολλαί περιπτώσεις απεκαλύφθησαν και οι ένοχοι Εβραίοι δικάστηκαν και θανατώθηκαν.

  Στην Κέρκυρα π.χ τρείς Εβραίοι δικάστηκαν σε θάνατο για ανθρωποθυσία του παιδιού το 1812.

  Στην Κωνσαταντινούπολη πιάστηκαν επ’ αυτοφόρου σε εβραϊκό σπίτι, να έχουν κρεμασμένο ανάποδα και με τις φλέβες ανοιγμένες ένα Ελληνόπαιδο ένεκα τούτο ο σουλτάνος Σελήμ Γ’ καταδίκασε σε θάνατο 60 Εβραίους, οι οποίοι απηγχονίσθησαν.

  Στην Ουγαρία για τον ίδιο λόγο καταδίκασαν και εκτέλεσαν 4 Εβραίους και μεταξύ αυτών και ο ραβίνος, Αί εξιχνιασθείσαι περιπτώσεις υπερβαίνουν τας ενενήκοντα.

  Αξίζει να ανφερθεί ότι κάποιος περιηγητής ονόματι Αμοντ, ευρεθείς εις Αίγυπτον την περίοδον της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821, έγραψεν ότι οι κάτοικοι της Αιγύπτου τον εβεβαίωναν ότι είδαν Εβραίους να αγοράζουν Ελληνόπουλα αιχμαλωτισθέντα είς Πελοπόννησον και το Μεσολόγγι κατά την άλωσιν, τα οποία εθυσίασαν κατά την εβραϊκή εορτή του Πάσχα.

   

 35. Άγγελος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1279184708015#c5439880154238112844'> July 15, 2010 at 12:05 PM

  Ανώνυμε 34... να υποθέσω λοιπόν, ότι οι Ναζί καλώς έπραξαν που μετέτρεπαν τους Εβραίους σε σαπούνια, ε; Μάλλον οι Γερμανοί του Χίτλερ ήθελαν να προστατέψουν τα ελληνόπουλα από τις ανθρωποθυσίες!
  Σοβαρευτείτε κύριοι...
  Η γλώσσα του κειμένου που επισυνάπτετε εμένα προσωπικά με παραπέμπει σε άλλες - κατάμαυρες - εποχές, όπου το "Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν" ήταν στην ημερήσια διάταξη!
  Βέβαια, κάπως έτσι θα μιλούσε ένας "Ταξίαρχος" οπότε το θεωρώ απόλυτα λογικό να μου δημιουργούνται συγκεκριμένοι, περίεργοι συνειρμοί!

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1279309518857#c271875442310228342'> July 16, 2010 at 10:45 PM

  ανώνυμε 35

  Οποιος ψάχνει, βρίσκει
  Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1279317574711#c1299258827891000544'> July 17, 2010 at 12:59 AM

  ανώνυμε 35

  πίστευε και ερεύνα
  όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1280581748802#c3209504413321501370'> July 31, 2010 at 4:09 PM

  Ρε τί παπαριές γράφονται! «Ξυπνήστε», «θα τους νικήσουμε», «κατοχή»... Τουλάχιστον ξέρετε τί συμβαίνει ή θέλετε μόνο να αυνανίζεστε με φορτισμένες λέξεις για να τονώσετε το εθνικό σας φρόνημα; Η Ελλάδα οικειοθελώς συμμετέχει στο ΔΝΤ και ήρθε απλά η ώρα να το χρησιμοποιήσει και μάλιστα δανειζόμενη 32 φορές το ποσό με το οποίο συμμετέχει στο ΔΝΤ.

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1282827607605#c8561661922683161410'> August 26, 2010 at 4:00 PM

  Ν΄αγαπάς την ευθύνη.
  Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη.
  Άν δεν σωθεί, εγώ φταίω.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283349577003#c1318960096334315274'> September 1, 2010 at 4:59 PM

  Ωραία τα ποιητικά λόγια, αλλά στην πραγματικότητα άλλη ευθύνη έχεις εσύ και άλλη ο Παπανδρέου ή ο Βγενόπουλος.

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283407824615#c6115867138577135052'> September 2, 2010 at 9:10 AM

  Την ευθύνη την έχουμε όλοι μαζί ο καθένας με τον τρόπο του.
  Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα και κυρίως την ώρα που αποφασίζουμε να στηρίξουμε κάποια πρόσωπα για να μας εκπροσωπούν.
  Πάντα να επιλέγουμε ικανά άτομα και όχι άτομα κομματικά με χρίσμα.
  Προσοχή, όχι κόμματα.
  Όχι χρώματα.

   

 42. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283493255610#c2114987689924242314'> September 3, 2010 at 8:54 AM

  Ο καθένας έχει την ευθύνη με τον τρόπο του μόνο που η βαρύτητα του τρόπου είναι ίδια. Αλλά εκείνος που ψηφίζει δεν χρειάζεται να τον απασχολεί η ευθύνη του. Αυτή έχει μεταβιβαστεί σε άλλον. Γι' αυτό και από τη στιγμή κατά την οποία, αμετάκλητα και για ορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. τέσσερα χρόνια), αναθέτει κανείς την εξουσία σε ορισμένους "ειδικούς", έχει αλλοτριωθεί πολιτικά.

   

 43. Believer
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283616363530#c7341213278508067920'> September 4, 2010 at 7:06 PM

  Διαβάζω πολύ καιρό τα άρθρα άγαπητέ Παναγιώτη, είσαι πολύ καλός στίς άναλύσεις. Θά ήθελα να πώ ότι διαβάζοντας καί τά σχόλια βλέπω ένα κενό. Κανείς δέν λέει πώς πρέπει να κινηθούμε τώρα, ΄προτείνω λοιπόν μιά λύση ώριμότητας καί άποτεσματικότητας πού έγινε καί στήν Ούκρανία, τό έχω γράψει στό ίστολόγιό μου έδώ καί καιρό άρκετές φορές άφού πιά τό χρησιμοποιώ ώς έπωδό. Άφού δέν ύπάρχει άπό τό σημερινό πολιτικό σκηνικό αύτός πού θα μπεί μπροστά να τά σταματήσει αύτά, πρέπει έμείς να έγκατασταθούμε στό Σύνταγμα καί να πολιορκήσουμε τή Βουλή όσες μέρες ή μήνες χρειαστεί γιά νά πέσουν. Θά μείνουμε έκεί θα τούς άποκλείσουμε καί θα ζητάμε ήρεμα καί ψύχραιμα τήν παραίτηση όχι μόνο τής κυβέρνησης, άλλά καί τήν κατάργηση τού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος τής μεταπολίτευσης. ΗΡΕΜΑ-ΑΠΛΑ-ΕΠΙΜΟΝΑ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ. Πόσο νομίζετε ότι θα άντέξουν; Ενα μήνα, δύο μήνες χρειαζόμαστε γιά να καταρεύσουν. Τόσο λίγο χρόνο χρειαζόμαστε να κάνουμε όλο τόν κόσμο να μιλάει πάλι γιά τούς Έλληνες!!! Έχω κάνει έκκληση πιό πρίν σε αύτούς πού κατά τή γνώμη μου μπορούσαν να μπούν μπροστά καί να γρεμίσουν έν μιά νυκτί αύτό τό άνδρείκελο. Πιστεύω καί τώρα ότι ό Σαμαράς καί ό Καραμανλής μπορούσαν να κάνουν περίπατο στρέφοντας τόν κόσμο έναντίον τους καί να άκυρώσουν όλα αύτά τά δεσμά για τούς Έλληνες. Δέν τό κάνουν, είτε γιατί ό Σαμαράς άποτελεί τήν άσφαλιστική δικλείδα τού όλου έγχειρήματος είτε γιατί ό Καραμανλής δέν μπορεί, άγνωστοι οί λόγοι. Γι αύτό με τή διαδικασία πού προτείνω θα άδείξουμε έμείς τούς ήγέτες πού περιμένουν να δούν κάτι σοβαρό από τούς Έλληνες γιά να μπούνε μπροστά. Η στάση μας πού θα συγκλονίσει τόν κόσμο, θα άναδείξει τούς ήγέτες πού χρειαζόμαστε.

   

 44. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283631340932#c5776289287911408412'> September 4, 2010 at 11:15 PM

  Όποιες και να είναι οι λύσεις που προτείνουμε, αν η Δικαοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και δεν τιμωρούνται όλοι όσοι παρανομούν και βλάπτουν την Ελλάδα, μην περίμένετε να γίνει τίποτε απολύτως.
  Παντού και πάντα θα υπάρχουν λαμόγια και κλέφτες με αποτέλεσμα να την πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι.

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283804066709#c8836494030448064204'> September 6, 2010 at 11:14 PM

  Μα αυτή είναι η δουλειά της δικαιοσύνης, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τα συμφέροντα των λαμογιών και των κλεφτών, δηλαδή τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

   

 46. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283805479266#c8491936542899498426'> September 6, 2010 at 11:37 PM

  Ε! τότε τι πρέπει να γίνει?
  Να γίνουμε όλοι κλέφτες και λαμόγια?
  Αν ζούσαν τώρα, όλοι οι νομοθέτες της Αρχαίας Ελλάδας που στήριζαν τη Δικαιοσύνη καταγράφοντας δίκαιους νόμους, σίγουρα θα αυτοκτονούσαν.

   

 47. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283897378826#c9133894420860203904'> September 8, 2010 at 1:09 AM

  Η λύση δεν είναι να γίνουμε κλέφτες ή λαμόγια. Πολλά μπορούμε να κάνουμε, με πρώτο και κύριο να μην εναποθέτουμε τη ζωή μας στα χέρια Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ .

   

 48. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283914886395#c6041072445171926791'> September 8, 2010 at 6:01 AM

  Πες τα ρε Ανώνυμε, να τα διαβάζουν και οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !!!…

   

 49. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283937436842#c4934296548088504723'> September 8, 2010 at 12:17 PM

  Πρώτα απ' όλα τα λέω για να ακούσουν αυτοί που υποστηρίζουν τον Τραιανού (και τον κάθε Τραιανού, πολιτικό ή πολιτικάντη)!

   

 50. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283972502801#c8302450468249730606'> September 8, 2010 at 10:01 PM

  Λέγε τα εσύ, Ανώνυμε, και όποιος και να σε ακούσει μόνο καλό θα του κάνει. Αλλά δεν καταλαβαίνω, το θεωρείς τόσο κακό που συμπαραστεκόμαστε στον καθένα Τραϊανού; Ούτε οι "Τραϊανού" αυτά που κάνουν τα κάνουν για τον εαυτό τους, ούτε κι εμείς τα κάνουμε για τους "Τραϊανού". (Προυπόθεση, βέβαια, για να ισχύουν όλα αυτά είναι να έχουν εντοπιστεί οι αγνοί, οι σωστοί "Τραϊανού" – κι εδώ έγκειται το μεγάλο πρόβλημα.) Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε, δηλαδή; Να κάνει ο καθένας μόνος του ό,τι του κατέβει στο κεφάλι; Προσοχή, γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου. Να επιλέξει ο καθένας μόνος του τι θα κάνει. Από κει και πέρα, όμως, η συλλογική δράση δεν είναι το ζητούμενο; Μη φαντάζεσαι ότι όσοι "ακολουθούμε" τους "Τραϊανού" επαναπαυτήκαμε αναγνωρίζοντας κηδεμόνες, μεσσίες και δεν συμμαζεύεται! Φωτισμένοι άνθρωποι έχουμε πειστεί ότι είναι. Φωτισμένοι άνθρωποι είναι, που εκτός από αναλύσεις κάνουν και αξιόλογες προτάσεις, οι οποίες φυσικά και επιδέχονται βελτιώσεις. Φωτισμένοι άνθρωποι είναι που φυσικά μπορεί να κάνουν και λάθη, αλλά μάλλον έχουν και την ικανότητα να συντονίσουν από κοινού τις προσπάθεις απεγκλωβισμού μας από την τραγωδία που ζούμε. Ας γλιτώσουμε πρώτα –με τον κοινό αγώνα που ο καθένας θα κάνει σαν να ήταν εντελώς μόνος του– και μετά βλέπουμε…

   

 51. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283974011120#c1951318474402290475'> September 8, 2010 at 10:26 PM

  Μα αυτό είναι το πρόβλημα ΔΙΟΓΕΝΗ. Σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει τον άλλον (τον "φωτισμένο") να τον ελευθερώσει-απεγκλωβίσει. Ο ίδιος ο λαός - ο υποτιθέμενος "κυρίαρχος" - είναι σκλάβος που τον υπνωτίζουν με μεγαλόστομα λόγια οι κάθε είδους εξουσιαστές με αποκλειστικό σκοπό να τον ποδηγετούν και να τον εκμεταλλεύονται. Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και των κάθε είδους ζητιάνων της εξουσίας (βλ. Τραιανού) και πιστέψτε στη δύναμή σας. Όπως έλεγε μια παροιμία, αλίμονο στον άνθρωπο αν ήξερε το βόδι τη δύναμή του. Αλίμονο στα συστήματα όλα αν ήξεραν οι άνθρωποι, αν ξέραμε όλοι εμείς τη δύναμη που έχουμε.

   

 52. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283974987879#c1602859447722716456'> September 8, 2010 at 10:43 PM

  Ανώνυμε #51

  λες και ξαναλές "ζητιάνος της εξουσίας"...

  Σου ζήτησε κανείς την ψήφο σου; Σου άφησε κανείς κανένα κομματικό φυλλάδιο του ΕΑΜ Β' πάνω στο χαλάκι της εξώπορτάς σου; Σε πήρε κανείς τηλέφωνο για να τον ψηφίσεις; Σου έστειλε κανείς sms για να παραβρεθείς σε κομματική εκδήλωση του ΕΑΜ Β'; Σου ζήτησε κανείς συνδρομή για την οργάνωση του ΕΑΜ Β';

  Βλέπεις να υπάρχει σε αυτό το site καμιά διαφήμιση από αυτές που παντού βρίσκεις με το κιλό;

  ΟΧΙ!

  Τότε γιατί επιμένεις δηλαδή να συμπεριφέρεσαι έτσι;

   

 53. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283975167358#c3382674859883494770'> September 8, 2010 at 10:46 PM

  Και στο κάτω κάτω, αφού ξέρεις την δύναμή σου (άρα κατά δήλωσή σου δεν είσαι βόδι), τι ψάχνεις άραγε να βρεις σε αυτό το site;

  Προσπαθείς να μας μεταδώσεις την γνώση σου μήπως; Δεν νομίζω. Φαίνεσαι ανήσυχος όπως όλοι μας...

   

 54. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283976952226#c4377615078364007501'> September 8, 2010 at 11:15 PM

  Δεν θα έπρεπε να ρωτάς αν βρήκα καμιά διαφήμιση "από αυτές που παντού βρίσκω με το κιλό" αγαπητέ μου. Διότι ξέρεις πολύ καλά ότι όλα τα φόρουμ που υπάρχουν στο διαδίκτυο έχουν γεμίσει με τις προπαγάνδες του Τραιανού (στην αντίθετη περίπτωση μπορώ να παραθέσω μερικά ώστε να δουν οι αναγνώστες αν έχω δίκιο ή όχι). Και στο κάτω-κάτω γιατί "χαλιέσαι" με αυτά που γράφω; Επειδή αποκαλύπτω πώς αποκοιμίζουν το λαό οι κάθε λογής εξουσιαστές (μικροί ή μεγάλοι) και τους παρακινώ να μην αφήσουν τη ζωή τους και όσα την αφορούν λάφυρο στα χέρια ΚΑΝΕΝΟΣ; Αν λέω βλακείες θα το κρίνει ο καθένας (ο οποίος δεν θέλει να είναι ούτε βόδι ούτε σκλάβος). Αλλά αν μιλάω σωστά, δεν θα μπορέσεις εσύ ή οποιοδήποτε άλλο τσιράκι του κάθε εξουσιαστή να ακυρώσεις αυτά που λέω με τις ομολογουμένως επιβεβλημένες για κάθε κομματικό μαντρί παρεμβάσεις σου.

   

 55. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283977713331#c6968749294302154837'> September 8, 2010 at 11:28 PM

  #54

  Γεια σου μεγάλε μάγιστρε, γκουρού όλων των θρησκειών, των ήδη υπαρκτών και αυτών που θα ανακαλυφθούν στο μέλλον, ω πάνσοφε δρυίδη, δώσε και σε μάς τους τρισβάρβαρους κοιμισμένους λίγο από τον μαγικό ζωμό της γνώσης σου.

  Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που όλα τα blogs και forum στο διαδίκτυο έχουν γεμίσει από τις ιδέες του Παναγιώτη Τραϊανού. Και που είσαι ακόμα... Υπάρχει μεταφραστική ομάδα των 100 και πλέον εθελοντών που εργάζεται νυχθημερόν ώστε πολύ σύντομα θα υπάρχουν τα κείμενα σε όλες τις γλώσσες τις αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ.

  Ελπίζουμε το μεροκάματο που σου χώνουν να σε βγάλει από την ψοφοδεή και ανυπόληπτη θέση σου, ώστε επιτέλους να αποκτήσεις και εκείνη την ελάχιστη απαιτούμενη ικανότητα κρίσης για να μπορέσεις κάποτε να κάνεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου εκτός από το να είσαι μισθοφόρος σχολιαστής.

  Παρόλα αυτά, κανείς δεν "χαλιέται". Όπως βλέπεις, μπορείς και σχολιάζεις ανεμπόδιστα.

   

 56. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283977855550#c7533537738560092923'> September 8, 2010 at 11:30 PM

  Kαι αν είναι να μεταδώσω τη γνώση μου (που δεν έχω τέτοιο σκοπό, δεν είμαι δάσκαλος κανενός, ούτε επιθυμώ να γίνω, είμαι δάσκαλος μόνο του εαυτού μου) γιατί να μην το κάνω από τη στιγμή που και ο Τραιανού το ίδιο κάνει; Με μία διαφορά: εγώ δεν είμαι ούτε Τραιανού ούτε Παπαρήγα ούτε Καραμανλής ούτε Παπανδρέου ούτε Καρατζαφέρης ούτε Τσίπρας ούτε κανείς άλλος πρόεδρος κόμματος. Δεν είμαι κομματόσκυλο ούτε πολιτικός. Δεν διεκδικώ δάφνες, τιμές και απολαβές. Είμαι ένας ανώνυμος μέσα σε εκατοντάδες άλλους που το μόνο που επιθυμώ να κάνω είναι να σπείρω το μικρόβιο της αντιεξουσίας και της πίστης στην ικανότητα των ανθρώπων να διαχειρίζονται από μόνοι τους τις ζωές τους. Να μην είναι αδρανοποιημένοι και ξεγελασμένοι να παρακολουθούν τα όσα γίνονται σε βάρος τους σαν θεατές, κομπάρσοι ή ανίσχυρα πιόνια του καθενός.

   

 57. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283978238697#c4718594772381193540'> September 8, 2010 at 11:37 PM

  Μπράβο! Όταν δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τις αλήθειες κάποιου, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τις γελοιοποιήσει.

  Και φυσικά το γνωστό επιχείρημα όταν κάποιος ασκεί κριτική στον Τραιανού και στις απόψεις του, που δεν διαφέρουν καθόλου απ' τους άλλους πολιτικάντηδες: "Ελπίζουμε το μεροκάματο που σου χώνουν να σε βγάλει από την ψοφοδεή και ανυπόληπτη θέση σου..."

  Τα περίμενα κάτι τέτοια από σας. Δεν με εκπλήσσετε καθόλου. Ξέρεις όμως τί λένε; Όταν θέλεις να είσαι ξεχωριστός, το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να είσαι προβλέψιμος!

   

 58. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283978304261#c4958125761754184739'> September 8, 2010 at 11:38 PM

  Τί έγινε; Φοβάστε μην χάσετε κανένα πρόβατο (ή βόδι) απ' το κομματικό σας μαντρί;

   

 59. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283978690275#c1597869931674675127'> September 8, 2010 at 11:44 PM

  Άκου εδώ και για για να τελειώνει αυτό το παραμύθι...

  Ο καθένας είναι ΚΥΡΙΟΣ του εαυτού του, είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις πράξεις του και για την στάση που τηρεί στη ζωή του.

  Αν το κατάλαβες καλώς, και σταματάει εδώ η κουβέντα.

  Αν όχι, και αν συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο όπου δεν εννοείς να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε, όλα τα επόμενα σχόλια σου θα εξαφανιστούν.

   

 60. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283979757836#c5052547266048264032'> September 9, 2010 at 12:02 AM

  Όσοι πρόλαβαν να διαβάσουν αυτά που έγραψα, πρόλαβαν! Άρχισε το ψαλίδι. Όμως θα το ξαναπώ. Το μικρόβιο της αντιεξουσίας σπάρθηκε. Και αν με ξανακόψετε - όσες φορές και να κόβετε σχόλια που χτυπάνε στη ρίζα το εξουσιαστικό σας οικοδόμημα - άλλοι δέκα θα εμφανιστούν για να διαταράσσουν το κλίμα που επιθυμείτε όλοι εσείς οι εξουσιαστές να επιβάλλεται πάνω στους ανθρώπους.

   

 61. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1283984251488#c3828539693536993865'> September 9, 2010 at 1:17 AM

  στο χωριο μου λενε ''αλλα των αλλω΄ μπαρμπα νικολω΄'' που σημαινει οτι μαλλον μπερδεψες τη μπουτσα με τη βουρτσα φιλε 60.που βλεπεις τις εξουσιες κ τις αντιεξουσιες στο χωρο που φιλοξενει τα λογια σου κ μαλιστα θελεις να σπειρεις κ μικροβια δεν καταλαβαινω.το κλιμα δε, οτιδηποτε αλλο παρα εξουσιαστικο το βλεπω.αν θελεις πες μας τη γνωμη σου πανω στο αρθρο.κρινε με επιχειρηματα τα λογια του τραιανου.στειρα αρνηση σε ενα τοσο ελευθερο μπλογκ δεν περναει.και πιστεψε με μονο εξουσιαστης δεν ειμαι,οπως και ολοι οι υπολοιποι εδω μεσα. κωστης

   

 62. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284017151144#c5723910617077852803'> September 9, 2010 at 10:25 AM

  Για να θεωρείς αγαπητέ μου ότι αυτό το μπλογκ είναι τόσο ελεύθερο, όταν στην πράξη κάποιος που κριτικάρει τον Τραιανού κόβεται χωρίς δεύτερη κουβέντα ("Αν το κατάλαβες καλώς, και σταματάει εδώ η κουβέντα."), δεν είναι περίεργο που μπερδεύεις τις λέξεις εξουσία-αντιεξουσία, εξουσιαστής-αντιεξουσιαστής.

   

 63. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284025374762#c3904289677082124822'> September 9, 2010 at 12:42 PM

  Γριπώθηκα ρε γαμ__το.
  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!. Λίγη προσοχή με τα μικρόβια που σπέρνετε εδώ μέσα.

   

 64. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284029465968#c5086592889319424282'> September 9, 2010 at 1:51 PM

  Κλαμπάτσα θα έχεις.

   

 65. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284034748006#c7989154501206296964'> September 9, 2010 at 3:19 PM

  Αυτό με κόλλησες?

   

 66. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284036658915#c4054731289522059942'> September 9, 2010 at 3:50 PM

  Όχι. Αυτή την αρρώστια έχεις. Και σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, είναι αρρώστια των προβάτων.

   

 67. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284037362373#c8762829486514483654'> September 9, 2010 at 4:02 PM

  Δεν μεταδίδεται απο βόδια.

   

 68. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284044277552#c9205146711109140416'> September 9, 2010 at 5:57 PM

  Δεν είναι καν κολλητική. Φταίνε αυτά που σας δίνουν και τρώτε.

   

 69. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284061584885#c2515698842053459009'> September 9, 2010 at 10:46 PM

  This comment has been removed by the author.

   

 70. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284130525786#c5674219205023816097'> September 10, 2010 at 5:55 PM

  Ανώνυμε αντιεξουσιαστή, θα θεωρήσω ότι οι προθέσεις σου είναι αγνές.

  Κάνεις λόγο για υπνωτισμένους σκλάβους που περιμένουν να τους απεγκλωβίσουν οι άλλοι, οι "φωτισμένοι", οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν αποκλειστικό σκοπό να τους ποδηγετούν και να τους εκμεταλλεύονται. Δυστυχώς, έχεις σχεδόν απόλυτο δίκιο.

  Δεν είναι λόγος για στενοχώρια, θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για προσπάθεια, αλλά δεν έχουμε όλοι το ίδιο… αυτό που λέμε "μυαλό". Άλλος είναι ανήσυχο πνεύμα, άλλος έχει αμφιβολίες, άλλος έχει δυνατή μνήμη, άλλος συνδυάζει τις όποιες διανοητικές λειτουργίες. Αν υποθέσουμε πως όλοι μας έχουμε το ίδιο "μυαλό", δεν μπορούμε χωρίς προσπάθεια ν’ αντιληφθούμε τις δυνατότητές του και δεν μπορούμε να το "ξεκλειδώσουμε" όλοι στον ίδιο βαθμό, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε εξίσου εποικοδομητικά. Ορισμένους από αυτούς που ξεχωρίζουν από το σύνολο για τις διανοητικές τους ικανότητες αποκαλώ φωτισμένους. Και λέω ορισμένους γιατί, σε αυτήν τη ζωή, δεν παίζει ρόλο μόνο η "εξυπνάδα". Και επειδή από τις πολλές "εξυπνάδες" αποκτήσαμε το κατάντημά μας. Από "εξυπνάδες" που στην ουσία μάς απαλλάσσουν από υποχρεώσεις και ευθύνες, δεν μας εμπνέουν διάθεση ούτε και μας αφήνουν πολλά περιθώρια και ευκαιρίες να διαχειριστούμε μόνοι μας τις ζωές μας. "Εξυπνάδες" με τους υπνωτισμένους ειδήμονες και τους συνειδητά ασυνείδητους. Και άλλες "εξυπνάδες"…
  Οι φωτισμένοι άνθρωποι για τους οποίους κάνω λόγο δεν διατάζουν και δεν εξαναγκάζουν, αλλά παραθέτουν δεδομένα κι επιχειρήματα και προτείνουν. Δεν επιθυμούν να καταπιέζονται ούτε να καταπιέζουν με καμία μορφή βίας. Οι φωτισμένοι, αν δεν αναζητούν, τότε σίγουρα επιτρέπουν κριτικές παρεμβάσεις και συνεισφορά στις απόψεις και το έργο τους. Δεν υπνωτίζουν ούτε συσκοτίζουν, αλλά αφυπνίζουν, διαφωτίζουν και δίνουν τροφή για σκέψη. Δεν εκμεταλλεύονται καταστάσεις και ανθρώπους, τίθενται στην υπηρεσία τους. Δεν κρατάνε τίποτε για τον εαυτό τους, παρά προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Κοπιάζουν και αγωνίζονται με τρόπο που ελάχιστοι έχουν το σθένος να επιχειρήσουν να τους μιμηθούν, και δεν νομίζω γι’ αυτήν τους την προσπάθεια να περιμένουν ή να διεκδικούν τιμές και απολαβές. Αυτοί που αποκαλώ φωτισμένους, εκτός από το ανοιχτό και κοφτερό μυαλό τους, έχουν για οδηγό στη ζωή τους τη δικαιοσύνη και την αγάπη. Αυτά είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των φωτισμένων ανθρώπων.

   

 71. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284130629857#c1261790459450428256'> September 10, 2010 at 5:57 PM

  2/3
  Να περάσουμε τώρα σε εμάς, τους "μη-φωτισμένους", και να δούμε τι σχέση θα μπορούσαμε να έχουμε με τους "φωτισμένους", μόνον εκείνους που μόλις περιέγραψα. Όπως πολύ σωστά λες, πρώτο και κύριο ζητούμενο για εμάς είναι να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να αποδείξουμε στους "Τραϊανού" ότι δεν είναι αυτοί οι "έξυπνοι" και εμείς οι "βλάκες". Δεν είμαστε "βλάκες" που έχουν ανάγκη χειραγώγησης την οποία θα τους εξασφαλίσουν οι "έξυπνοι" με τον απαράμιλλο τρόπο τους. Δεν ανεχόμαστε να έχουμε σχέσεις "έξυπνου" και "βλάκα", που να θυμίζουν στο ελάχιστο τις αντίστοιχες τυπικές σημερινές. Επιπλέον, όμως, πιστεύω ότι πρέπει να τους αποδείξουμε και πως δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν. Αν εκμεταλλευόμασταν στο έπακρο τη δύναμή μας και γυρίζαμε την πλάτη σε όλους αυτούς τους "Τραϊανού" (μήπως κι ο ένας στον άλλον;), τι θα συνέβαινε; Αυτήν την απορία μού δημιουργείς, και πιθανόν εδώ να έγκειται η μοναδική, αλλά θεμελιώδης, διαφωνία μας. Μήπως, δηλαδή, οι δομές εξουσίας που απορρέουν από το σύνολο των ανθρώπων και καταλήγουν σε αυτούς –με μοναδικό λόγο ύπαρξης την έμπρακτη εξυπηρέτηση του συνόλου– θα έπρεπε να είναι επιθυμητές;
  Η γνώση, η υπευθυνότητα, η αυτοπεποίθηση, η άρνηση χειραγώγησης, η χειραφέτηση, η αυτοδιαχείριση σε προσωπικό επίπεδο, η αυτεξουσιότητα μέχρι εκεί που επιτρέπει το κοινό συμφέρον και η μεταξύ μας συνεργασία νομίζω πως πρέπει να είναι ορισμένοι από τους βασικούς στόχους μας. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει κανένας, τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτούς που συχνάζουν εδώ, που να δέχεται και να αναγνωρίζει αυθεντίες και κηδεμόνες. Ο πιο άσχετος "βλάκας" με μια ιδέα του μπορεί να "φορέσει τα γυαλιά" στον Τραϊανού – και αυτό το πιστεύω.
  Ασφαλώς, το θέμα δεν είναι να φορέσει ο Τραϊανού "γυαλιά"! Ούτε ο "βλάκας"! Το θέμα είναι να ακουστούν όλοι και να αποφασίσουμε τι θα μπορούσε να προωθήσει και να εξυπηρετήσει καλύτερα τα κοινά μας συμφέροντα. Γι’ αυτό υπάρχει η δυνατότητα και η προτροπή ελεύθερου σχολιασμού στο παρόν ιστολόγιο. Ο Τραϊανού και οι φίλοι του δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν σε κανέναν αν και πόσο δημοκρατικοί είναι. Και δεν νομίζω να ασχολείται κανείς εδώ μέσα με "διαπιστευτήρια" δημοκρατικότητας και "δημοκρατικόμετρα". Όσο για τα "ψαλίδια", υποθέτω πως είναι απειλές που θα μπορούσαν να γλιτώσουν τους αναγνώστες από σχόλια τα οποία δεν περιέχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δεν αναλύουν κάποιο θέμα, δεν εγείρουν ερωτήματα, δεν εκθέτουν επιχειρήματα, δεν προτείνουν λύσεις, δεν προσφέρουν τελικά τίποτε πέρα από χάσιμο χρόνου, σύγχυση, αποπροσανατολισμό και εκνευρισμό.

   

 72. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284131954326#c3688763810931645554'> September 10, 2010 at 6:19 PM

  3/3
  Αντί λοιπόν να κάνεις στείρα κριτική και διάλογο για το ζωικό βασίλειο και τις αρρώστιες του, θα σου πρότεινα να γράψεις κάτι που δεν θα δίνει δικαιώματα ενεργοποίησης των "ψαλιδιών". Αν θέλεις, πες μας πώς μπορεί να γκρεμιστεί το εξουσιαστικό οικοδόμημα. Πες μας, να δούμε τις αντιδράσεις από όλους εμάς που ισχυρίζεσαι ότι το αποδεχόμαστε και το στηρίζουμε. Αν ξέρεις, πες μας και με τι να το αντικαταστήσουμε. Μήπως με το κενό, μέσα στο οποίο θα ζουν ελεύθεροι άνθρωποι που θα προσπαθούν να αντιληφθούν τη δύναμή τους; Δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα. Μπορεί να μη σου αρέσει να κάνεις τον δάσκαλο στους άλλους, αλλά πες μας σε παρακαλώ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μη μας αφήνεις εκτεθειμένους στους "Τραϊανού". Απόδειξέ μας ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις από αυτές που προτείνουν οι "Τραϊανού". Κάν’ το για τους σκλαβωμένους ανθρώπους. Κάν’ το για τον εαυτό σου. Έχοντας ως αυτοσκοπό μόνο την ανεξέλεγκτη σπορά "μικροβίων", χωρίς να ασχολείσαι περαιτέρω, δεν προσφέρεις ολοκληρωμένο έργο. Τελευταίο σου "χαρτί" είναι να μας πεις ότι σου είναι παντελώς αδιάφορο το πότε θα ζήσουν ελεύθεροι οι άνθρωποι που συμβουλεύεις να αφυπνιστούν. Εκτός κι αν έχεις και κανένα κρυμμένο στο "μανίκι", και έτσι μάς παίζεις, οπότε αλλάζουν τα πράγματα…

  Και να είσαι σίγουρος ότι αν ο Τραϊανού αποδειχτεί ψεύτικος, θα είμαι ο πρώτος που θα τον πάρει με τις "πέτρες". Πάντως, θα ευγνωμονούσα και θα στήριζα με όλες μου τις δυνάμεις εκείνους που θα κατάφερναν να φτιάξουν και φυσικά όλους εκείνους που θα συντηρούσαν μια κοινωνία περίπου σαν αυτή που όλοι έχουμε στο μυαλό μας για "ιδανική"… Και να σου εξομολογηθώ και κάτι ακόμα; Δεν θα ήθελα να γινόμουν φορτικός, αλλά αν κινδύνευε η ζωή μου, όχι μόνο θα περίμενα τον άλλον, τον "φωτισμένο" ή μη, για να με απεγκλωβίσει, αλλά θα ξεφώνιζα ζητώντας βοήθεια. Εκτός κι αν το έπαιρνα απόφαση να αφυπνιστώ και να απεγκλωβιστώ μοναχός μου, περνώντας σε "μεταφυσικές" καταστάσεις.

  ΥΓ. Αν απαντήσεις, μη μας γράψεις πάλι για τους ανεύθυνους, κοιμώμενους εξουσιαζόμενους με τις λιγδιάρικες βλέψεις και για τους εξουσιοφρενείς με τα σιχαμερά επιτελεία τους. Αν θέλεις, πες μας κάτι με απλά λόγια χωρίς να μας μπλέκεις με όρους, όπως "εξουσιαστής-αντιεξουσιαστής", που λόγω άγνοιας ή γνώσεων ερμηνεύονται από τον καθένα με διαφορετικό τρόπο και προκαλούν σύγχυση.

   

 73. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284146384915#c3661199465108172696'> September 10, 2010 at 10:19 PM

  Αγαπητέ μου ΔΙΟΓΕΝΗΣ, τα έχεις μπλέξει λίγο. Αν αυτά τα στοιχεία που παρέθεσες νομίζεις ότι χαρακτηρίζουν το “φωτισμένο” άνθρωπο, τότε έχεις μάλλον λάθος εντύπωση για τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν το ίδιο μυαλό; Όχι. Κάποιος μπορεί να είναι καλύτερός μου, επειδή η φύση του έχει δώσει ορισμένα χαρίσματα: ταλέντο, δύναμη, ενεργητικότητα. Τον αποδέχομαι ελεύθερα και με όλο το σεβασμό που αξίζει η γνώση και ο χαρακτήρας του, αλλά επιφυλάσσω το αναμφισβήτητο δικαίωμά μου (και αυτό το έχουν όλοι) για κριτική και έλεγχο. Δεν αρκούμαι να συμβουλευτώ ένα μόνο "μυαλό", συμβουλεύομαι περισσότερα. Συγκρίνω τις γνώμες τους και διαλέγω όποια μου φαίνεται ορθότερη. Όμως δεν αναγνωρίζω κανένα αλάθητο "μυαλό" ούτε στα ειδικά ζητήματα. Επομένως, όσο σεβασμό και αν έχω για το χαρακτήρα και τη σοβαρότητα κάποιου ατόμου, δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε κανέναν. Μια τέτοια εμπιστοσύνη θα ήταν μοιραία για τη λογική μου, την ελευθερία μου και την επιτυχία των βλέψεών μου. Θα με μετέτρεπε αμέσως σε ηλίθιο σκλάβο, σε όργανο της θέλησης και των συμφερόντων κάποιου άλλου. Συνεπώς, έχουν όλοι το ίδιο "μυαλό"; Όχι. Έχουν όλοι την ικανότητα για κριτική και έλεγχο; Ναι.

   

 74. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284146531287#c4801424433239036552'> September 10, 2010 at 10:22 PM

  2/2
  Άρα, αποδεχόμενος τέτοιους όρους (“φωτισμένος”, “μη-φωτισμένος”) που αποτελούν εξουσιαστικές συμβάσεις – θρησκευτικές, για την ακρίβεια, συμβάσεις – είναι οξύμωρο να λες ύστερα ότι κανένας ανάμεσα σ' αυτούς που συχνάζουν εδώ δεν δέχεται και αναγνωρίζει αυθεντίες και κηδεμόνες, όταν όλοι εδώ μέσα χειροκροτούν το “φωτισμένο” Τραιανού κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, όπως οι οπαδοί επευφημούν τον γκουρού τους. Διαφορετικά θα τον αποκρούατε με φρίκη, αυτόν και τον κάθε Τραιανού, και θα στέλνατε στο διάολο τις συμβουλές, την καθοδήγηση και τις υπηρεσίες τους, όντας βέβαιοι ότι πληρώνετε με την απώλεια της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς σας τα ψίχουλα αλήθειας τα ανακατεμένα με πολλά ψέμματα που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν. Και αυτό γιατί συχνά τυχαίνει να παίρνετε έναν τσαρλατάνο για μεγαλοφυία, αλλά και γιατί έτσι επιβάλλετε στον εαυτό σας έναν αφέντη, ο οποίος θα σας καθοδηγεί και θα σας συμβουλεύει για τα πάντα... και εσείς θα χειροκροτείτε!

   

 75. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284146970449#c1274233378115685278'> September 10, 2010 at 10:29 PM

  Η αλήθεια πονάει. Γι' αυτό και αυτές οι αλήθειες (βγαλμένες από την εμπειρία και τη λογική και όχι εξ αποκαλύψεως σε κάποιον “φωτισμένο”) δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα κομματικό φόρουμ, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε προοδευτικό είτε συντηρητικό,και πρέπει να κοπούν πάραυτα. Διότι κανείς εξουσιαστής δεν θέλει τους εξουσιαζόμενους να ξυπνήσουν, δεν θέλει με άλλα λόγια να πιστέψουν στη δύναμή τους, πράγμα που θα σήμαινε ότι θα γύριζαν την πλάτη σε αυτόν και σε όλα του τα τσιράκια.

  Ας ξαναγίνουμε άνθρωποι λοιπόν και ας αρνηθούμε αυτή την κατάσταση, ας αντιδράσουμε όπως ταιριάζει σε ανθρώπους που ζουν σκλαβωμένοι και όχι σαν εκείνους που έχουν αποδεχτεί σαν όρο ζωής τη δουλεία και την υποταγή σε όλους αυτούς τους Τραιανούς. Ας πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, ας φτύσουμε όλους αυτούς τους εξουσιαστές και ζητιάνους της εξουσίας και απέναντι σε αυτή τη σάπια κατάσταση ας αντιπαρατεθούμε με αποφασιστικότητα.

   

 76. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284219894053#c8594152160658533309'> September 11, 2010 at 6:44 PM

  φιλε75 η περιπτωση σου ειναι πολυ συνθετη. παραμενω στις παροιμιες κ σου λεω ΄΄στου κουφου την πορτα και στην κορφη κανελα΄΄ . αυτη ακριβως ειναι η περιπτωση σου.επισης σε παραπεμπω στο σχολιο61 να το ξαναδιαβασεις.λες συνεχεια τα ιδια. πες και τιποτα αλλο,σχολιασε κατι,σε βαρεθηκαμε τα ιδια και τα ιδια... παρακαλω κυριε διαχηριστα κανε κατι. ολο τα ιδια λεει...κωστης

   

 77. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284652765033#c2111228088940442838'> September 16, 2010 at 6:59 PM

  Γεια σου ανώμυμε αντιεξουσιαστή.

  Να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουμε και δεν είμαστε σκέτοι "αριθμοί".

  Δεν ξέρω τι εντύπωση έχω για τον άνθρωπο, πάντως για τον "φωτισμένο" σίγουρα δεν έχουμε την ίδια. Για σένα δεν υπάρχει "φωτισμένος" και αν τον παριστάνει είναι πονηρός, ανίκανος, "εστεμμένος" κλπ.. Δεν χρειάζεται να έχουμε την ίδια γνώμη. Και μίλησα για ορισμένους ανθρώπους και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους. Και είπα και άλλα περί "φώτισης". Την οποία δεν συσχέτισα με θεούς και δαίμονες. Οι συνηθέστερες ερμηνείες για όλες τις λέξεις που έχουν σχέση με το "φωτίζω" και τον άνθρωπο αφορούν στη γνώση, την πνευματική καλλιέργεια, την επίγνωση του ορθού και του αγαθού. Η Εκκλησία αποκαλεί φωτισμένους τους βαφτισμένους.
  Και το ομολογώ, δεν ξέρω τι είναι ο άνθρωπος. Ούτε το σώμα του ξέρω τι είναι ούτε ο νους του ούτε η ψυχή και το πνεύμα του. Και δεν ξέρω τις δυνατότητες που έχει καθένα από τα ανεξάρτητα ή αλληλοσυμπληρούμενα ή αλληλοεξαρτώμενα στοιχεία που τον συνθέτουν, ούτε τις δυνατότητες των συνδυασμών τους. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις;

  Μας λες ότι όλοι εδώ μέσα χειροκροτούν τον Τραϊανού! Αν δεν το πρόσεξες, πολλοί αναγνώστες κάνουν καλοπροαίρετη κριτική, διορθώσεις, προσθήκες, προτάσεις. Τελικά, αν προσθέσουμε και τα άσχετα σχόλια και τα δόλια, τα χειροκροτήματα αποτελούν την ελάχιστη μειοψηφία. Οπότε μην διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα και μην μπερδεύεις όσους βρέθηκαν τυχαία εδώ.

  Με εκείνο το "κάποιος μπορεί να είναι καλύτερός μου" με ξάφνιασες. Τι θα πει "καλύτερός μου"! Καλύτερος από εσένα σε τι; Σε αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο; Στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας; Σε αυτό που ενδιαφέρει εσένα; Σε αυτό που εκείνος έχει κι εσύ δεν γίνεται να αποκτήσεις; Στη "σούμα"; Κανένας δεν είναι καλύτερος από εσένα, φίλε, ούτε χειρότερος. Διαφορετικός είναι. Στα μαθηματικά και το τρέξιμο μπορεί να είναι καλύτερος. Άνθρωπος ή κτήνος μπορεί να είναι.

  Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που έχουν αντίρρηση με τα υπέροχα αυτονόητα που μας είπες στο σχόλιο 73. Αλλά μας κουράζεις λίγο. Πάντως, εγώ σ’ ευχαριστώ.

  Ανώνυμε, δεν έχει και πολλή σημασία αν είσαι καλοκάγαθος ή έμμισθος σχολιαστής.

  Ως προς τα υπόλοιπα σού απάντησε ο φίλτατος κωστης και τον ευχαριστούμε πολύ – πρώτος εγώ. Γεια σου ρε μάγκα κωστη! Δεν ξέρω αν αντιλήφθηκα το ύφος σου, αλλά με έκανες και γέλασα! Και που ’σαι, κωστη. Πες στον φίλο μας τι φρικιαστικός που είναι ο Παναγιώτης!

   

 78. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284655261247#c6495710495086928170'> September 16, 2010 at 7:41 PM

  αντιεξουσιαστη λοιπον επειδη μου το ζητησε ο διογενης, οχι τιποτα αλλο σε παραπεμπω στο σχολιο 19 του αρθρου free gaza να σου φυγει καταρχην η αισθηση του μυστηριου.. τα αλλα σιγα σιγα οσο εισαι σ αυτο το χωρο μονος σου θα τα καταλαβεις ολα.αν και νομιζω οτι εισαι αντιεξουσιαστης οσο και ο παπανδρεου.τετοιου τυπου εννοω.αν κανω λαθος παλι συγχωρεστε με.διογενη ελπιζω να σε καλυψα. οσο για το χιουμορ μου χαρηκα που σου αρεσε.κωστης

   

 79. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1284721778412#c1563356279332412473'> September 17, 2010 at 2:09 PM

  Σε ευχαριστώ για όλα κωστη. Να είσαι καλά.

   

 80. Ενας ΕΛΛΗΝΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1285625064556#c6579257148708385019'> September 28, 2010 at 1:04 AM

  # ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ?
  # ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ?
  # ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ?
  # ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ?
  # ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΕΙΑ?
  # ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ?

  Γιατι συμβαινουν ολα αυτα, γιατι συμβαινουν παντα?.. ολοι τα βλεπουνε, ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, αλλα κανεις δεν κανει κατι για να σταματησει πλεον αυτος ο καρκινος που ρημαζει την ελληνικη γη..

  Ας δουμε ομως ποιοι ειναι οι "Ελληνες ηγετες" που προσπαθουν εδω και δεκαετιες για να φερουν
  σε λογαριασμο την "ατιθαση και κακομαθημμενη" Ελλαδα..

  Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/2010/08/blog-post_14.html#ixzz10lnZ07Ov
  Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

   

 81. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1285954187446#c6106565952882014441'> October 1, 2010 at 8:29 PM

  Τεραστια κειμενα και μεγαλο σχολια.Συγνωμη αλλα δεν μπορεσα να τα διαβασω ολα,κατι που θα το κανω αργοτερα.Ομως νομιζω οτι αντιλαμβανομαι περι τινος προκειτε εδω.Ας υποθεσουμε λοιπον οτι υπαρχει ενα αλογο "Ελλάδα"..και πολυ επενδυτες ταυτοχρονα.Και ας υποθεσουμε οτι ολοι τους συμπαθουν το αλογο,και τζογαρουν λιγα λεφτα,σε αλλα αλογα ομως τζογαρουν πιο πολλα λεφτα,καθως ο νομος της ελευθερης αγορας τους το επιτρεπει.Το αλογο εχει χειροτερο ηπευτη,χειροτερο φαγητο κοκ πολυ αναμενομενο λοιπον να μην νικησει.Ετσι χανει μια,χανει δυο,χανει τρεις,συνεχως τα παραταει και δεν εκμεταλευετε τις ευκαιριες.Μια μερα λοιπον κανεις δεν θα τζογαρει στο αλογο μας και πολυ πιθανον να παρει κι ποδι απο τους αγωνες.Και προσωπικα δικαια θα γινει και αυτο.Ολοι οι ελληναραδες τρεξαμε να κατηγορισουμε τους παντες.ΔΛΔ ποσο πια να μην καταλαβουμε οτι ειμαστε υπευθυνοι για οτι γινετε.Οτι δεν ειμαστε συνεπεις απεναντι στους διεθνεις ορους οχι μονο της αγορας αλλα σε αλλους τομεις.Η χωρα με τισ περισσοτερεσ αποπομπες στα ανθρωπινα δικαστηρια τησ χαγης.Μια χωρα που στηριζετε στην βιομηχανια τουρισμου αλλα κερδοσκοπει εις βαρος ολων των τουριστων,η συμπεριφορα ειναι αχρεια και δεν υπαρχει αναπτυξη στις τουριστικες μοναδεσ,την ιδια στιγμη που σε κατα πολυ πιο ανταγωνιστικες τιμες αλλες χωρες θυσαυριζουν.Καλομαθαμε οι ελληνες και τεμπελιαζουμε.Εδω προτιμουμε να μεινουμε ανεργοι απ το να δουλεψουμε σε μια οικοδομη.Ναι περναμε δανεια κ επιδοτησης αλλα ειχαμε υποχρεωσεις...Και δεν ειναι οτι καποιοσ πονταρε σε μας,αυτες ειναι χρηματαστηριακες μπιζνες.εδω μιλαμε οτι υπευθυνα πηραμε λεφτα να γινουμε μια ανταγωνιστικη χωρα και να αναπτυχθουμε.Και ομως το μονο που καναμε ηταν να βολευτουμε,να απεργουμε συνεχεια,να πινουμε καφε,να τρωμε σαν ζωα και να ζουμε το σαββατο και την κυριακη στη χωρα του μαλακ γουσταρουν ολοι(με συγχωρειτε).και την τελευταια 30ετια δεν εχουμε παραγει κανενα απολυτος εργο.Και αν γιναν μερικα βηματα παντα απο πισω βρισκοταν ξενοι.Αυτο το παραμυθι με το δντ πρεπει ν σταματισει...κανουμε μεσα σε 2 χρονια εκεινα τα οποια επρεπε ν ειχαμε κανει σε 20 χρονια.κιαι για μενα σωστα καναμε.Τωρα υπαρχει κ ενα ερωτημα..ειμαστε αχρηστοι σαν τους αργεντινους?ή μπορουμε να εκμεταλευτουμε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ>.Να αλλαξουμε λιγο τον τροπο σκεψης μας.και ναι το δντ εχει κ αυτο τα αρνητικα,όμως προτιμαμε να πτωχευσουμε?ξερετε ωρε τι ειναι πτωχευση?και αμα απομονωθουμε απο το δντ θα ειμαστε μονοι χωρις μοιρα.οχι μονο θα μεινουμε μονοι μας,αλλα κ πισω σε ολες τις εξελίξεις,τεχνολογια &επιστημη,αλλα θα καταντισουμε να γινουμε κουβα.Εχουμε ευκαιριες αυτην την σ τιγμη και ας τις εκμεταλευτουμε.κα προς θεου ας επικεντρωθουμε πρωτα πρωτα απο ολα στην παιδια.σε ενα εκπαιδευτικο συτημα ειναι η μοναδικη λυση μας απο το αδιεξοδο.

  και δεν μπορεις να συγκρινεις ενα αλογο με ενα ανθρωπο.πρεπει η αναλογια να ειναι λογικη.καποιος σε αυτην την περιπτωση τζογαρει σε αυτον που ιπευει.αν και εδω επαναλαμβανω δεν εχουμε να κανουμε με τζογο αλλα με οικονομια.η αγνοια σκοτωνει!το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι σαν εθνος να ενωθουμε να δημιουργησουμε κοινους στοχους.και αν οι γερμανοι μετα το β παγκοσμιο δουλευαν εθελοντικα μια ωρα παραπανω καθε μερα για να χτισουν παλι την πατριδα τους εμεις να δουλεψουμε 3.ελπιζω να ακολουθησουν θετικα σχολια και οχι τα κλασσικα..του τυπου αμεσως να εναντιωθουμε.

   

 82. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1286437467603#c3532290058365474395'> October 7, 2010 at 10:44 AM

  Το ποιός είναι πραγματικός αντιεξουσιαστής Κωστής, φαίνεται από το ποιανού τα σχόλια κόβονται ΣΥΝΕΧΩΣ, πράγμα που σημαίνει ότι ενοχλεί πραγματικά την εξουσία αλλά και ότι τον φοβούνται.

  Φαίνεται ΔΙΟΓΕΝΗΣ ότι αυτά που λεω είναι τόσο αυτονόητα ώστε... δεν χρειάζεται καν να ακούγονται.

   

 83. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1286456946470#c6091974376936402558'> October 7, 2010 at 4:09 PM

  Όχι, φίλε, πολύ καλά κάνεις και μας υπενθυμίζεις τα αυτονόητα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σε ευχαρίστησα. Αν θέλεις, υπενθύμισέ μας σε παρακαλώ κι άλλα αυτονόητα, που ίσως κάποιοι λόγω των παμπόνηρων συνθηκών όπου ζούμε τα έχουν ξεχάσει…
  Και κάτι ακόμα. Γιατί επιμένεις να μας αντιμετωπίζεις σαν σκέτους "αριθμούς"; Εμένα τουλάχιστον μού "χτυπάει" άσχημα.
  Να είσαι καλά.

   

 84. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1286540042993#c7336901231504425911'> October 8, 2010 at 3:14 PM

  Φίλε 81, δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι συμβαίνει, από ποιους και πώς παίζεται το παιχνίδι (πχ για τις αποπομπές της Ελλάδας στα ανθρωπινα δικαστηρια τησ χαγης). Σωστά είναι τα περισσότερα από αυτά που λες, αλλά μέχρι εκεί.

   

 85. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1286572893603#c9077208782785824817'> October 9, 2010 at 12:21 AM

  Μα αγαπητέ μου ΔΙΟΓΕΝΗΣ, αυτά που φωνάζω φαίνεται ότι είναι τόσο δεδομένα που - όπως συμβαίνει και στα μαθηματικά με τα δεδομένα - δεν αποδεικνύονται εδώ μέσα.

   

 86. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1289250045939#c7623146388798344119'> November 8, 2010 at 11:00 PM

  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑ ΓΟΡΓΑ ΚΑΙ Κ Α Μ Μ Ι Α ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!!!!ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!!!ΟΙ Η/Υ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!

   

 87. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1290030899495#c7659884602949226810'> November 17, 2010 at 11:54 PM

  Καλό το κείμενο αλλά θα ήταν καλύτερα να είναι πιο σύντομο για να μην κουράζει και να μπορει να διαβαστεί απο πιο πολλούς πιο εύκολα...

   

 88. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1290031473482#c568428274490661623'> November 18, 2010 at 12:04 AM

  Κύριε Τραιανού τα κείμενα είναι πολύ μεγάλα και δυστυχώς δύσκολα θα μπούν πολλοί στον κόπο να τα διαβάσουν.
  Το επισημαίνω γιατι πιστεύω ότι στην παρούσα φάση πρέπει να αφυπνιστούν όλοι και γρήγορα μάλιστα.

   

 89. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1295650833952#c5148027709018550241'> January 22, 2011 at 1:00 AM

  Άμα δεν χυθεί το εβραϊκό το αίμα άσπρη μέρα τέρμα...

   

 90. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1295730342915#c5745717606649241189'> January 22, 2011 at 11:05 PM

  Μην πληρωσετε κανεναν!!! Παρτε οπλα s 400 απο τους ρωσους και ξεσκιστε ολους τους εχθρους μας.

   

 91. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1296254658431#c5386596420058780122'> January 29, 2011 at 12:44 AM

  Συμφωνώ σε όλα, αλλά ας προσέξετε τον ανώνυμο 88.
  Θα ήθελα την αρχή ή έστω στο τέλος των κειμένων σας να περιλάβετε και 10-20 γραμμές με συναφείς περιλήψεις.

   

 92. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post.html?showComment=1309530860681#c6693242858063373020'> July 1, 2011 at 5:34 PM

  Παναγιώτη σ' ευχαριστώ γιά άλλη μιά φορά.
  Ο 1ος εχθρός μας, είναι δυστυχώς η νοοτροπία των νεο-Ελλήνων και η λήθη.
  Ο 2ος είναι οι εξουσία που με δόλο μας έκλεψαν οι κυβερνώντες, οι οποίοι είναι τουλάχιστον εβραιομασώνοι προδότες του Ελληνικού ιδεώδους, από την εποχή μετά την δολοφονία του Καποδίστρια από τους Άγγλους κτλ.
  3ος είναι, η ομάδα, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, που έχει καθιερώσει σαν στόχο την "παγκοσμιοποίηση". Αυτή η ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εβραίους σιωνιστές, δια-μορφωμένους από την καμπάλα και την σολομωνική, κτλ. κτλ.
  Τελικός στόχος είναι η συλλογή όλου του πλούτου της γής στα χέρια ενός.
  Λέγοντας πλούτο εννοώ άψυχο, όπως πολύτιμα μέταλα, ενέργεια, κτλ., και έμψυχο υλικό, πλήρως ελεγχόμενο και υπο-δουλωμένο, εγκλωβισμένο σε πλέγματα όπως, κοινωνικά, οικονομικά, θρησκευτικά, πολιτικά, φυλετικά, ηλεκτρονικά, και τέλος πλέγματα άγνωστα στο ευρύ κοινό στην παρούσα.
  Σε ευχαριστώ για την δημοσίευση.
  Κέκροψ

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας