Τι συμβαίνει στο Υπουργείο Εργασίας του Λοβερδιστάν; Δεν μπορούν οι “λευκοί” να λύσουν τα προβλήματα των “μαύρων”; Τολμούν τα “σφάγια” να αρνούνται την σωτηρία του “αγά”;
Είναι μερικές καταστάσεις, τις οποίες ακόμα και ο πιο ευφάνταστος και γλαφυρός αφηγητής δεν μπορεί να τις περιγράψει στην απολυτότητα που τους ταιριάζει. Απολυτότητα, την οποία μπορεί να πιάσει μόνον η λαϊκή σοφία. Υπάρχει μια αθάνατη ελληνική παροιμία, την οποία την αφιερώνουμε στον "μάγειρα" Ανδρέα Λοβέρδο και το έργο του στο "μαγειρείο" του Υπουργείου Εργασίας. Ποια είναι αυτή; "Τον κώλο έχεις μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψεις"! Τέτοια κατάσταση, που απαιτεί τη λαϊκή σοφία, είναι και η περιγραφή των "έργων και των ημερών" του Λοβέρδου στο Υπουργείο Εργασίας.
Μόνον η ελληνική παράδοση μπορεί να περιγράψει με την απόλυτη ακρίβεια τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Λοβέρδου σ' αυτό το υπουργείο. Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Μιλάμε για ένα πρωτοφανές κοινωνικό απαρχάιντ στην πατρίδα της Δημοκρατίας. Το υπουργείο εργασίας φέρεται σαν το Υπουργείο Αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας. Άνθρωποι "κόβουν" και "ράβουν" "κοστούμια", τα οποία δεν αφορούν τους ίδιους ως πρόσωπα. Φέρονται σαν τους λευκούς Βρετανούς, οι οποίοι έπαιρναν τα μέτρα των μαύρων στις αποικίες. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι μαύροι της βρετανικής αποικιοκρατίας με τους σημερινούς Έλληνες εργαζόμενους; Καί οι δύο πέφτουν θύματα κοινωνικού και ταξικού ιμπεριαλισμού. Καί οι δύο πέφτουν θύματα "ανωτέρων", οι οποίοι αναλαμβάνουν να λύσουν τα προβλήματα των "κατωτέρων".
Στην εποχή της σκληρής βρετανικής αποικιοκρατίας τα προβλήματα των μαύρων δεν λύνονταν ποτέ, γιατί απλούστατα αυτοί, οι οποίοι επιχειρούσαν να τα λύσουν, ήταν μονίμως λευκοί. Στην καλύτερη γι' αυτούς περίπτωση δεν μπορούσαν να τα λύσουν, γιατί απλά δεν τους αφορούσαν. Δεν τα κατανοούσαν …και όταν δεν κατανοείς ένα πρόβλημα, φυσικό είναι να μην μπορείς να το λύσεις. Αυτό, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη περίπτωση δεν τα έλυναν, γιατί δεν τους συνέφερε να τα λύσουν. Δεν συνέφερε τους λευκούς να λύσουν τα προβλήματα των μαύρων, γιατί απλούστατα θίγονταν τα συμφέροντά τους. Μίκραιναν τα δικά τους τα "κομμάτια", όταν επιχειρούσαν δικαιότερη κατανομή της "πίτας".
Το ίδιο γίνεται σήμερα και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα του κοινωνικού απαρχάιντ βιώνουμε μια ανάλογη κατάσταση. Κρατικοδίαιτοι "φωστήρες" προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα. Δημόσιοι υπάλληλοι προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα με έναν "κατάλευκο" Λοβέρδο, ο οποίος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα των "μαύρων" εργαζομένων. Ο "λευκός" Λοβέρδος δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί στην καλύτερη γι' αυτόν περίπτωση δεν τα κατανοεί.
Πώς να τα κατανοήσει; Εξ αποστάσεως; Όπως ένας λευκός του Λονδίνου δεν κατανοούσε τα προβλήματα των μαύρων στη Μποτσουάνα, έτσι και ο Λοβέρδος δεν κατανοεί τα προβλήματα των εργαζομένων. Τα αντιλαμβάνεται από "απόσταση", εφόσον δεν "κατοικούν" στον ίδιο "χώρο". Τα αντιλαμβάνεται όπως ένας εκτροφέας σκύλων τα προβλήματα των σκύλων του. Κάπως έτσι κατανοεί και ο Λοβέρδος τα προβλήματα των άλλων "ειδών". Τα προβλήματα τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο εργασιακό.
Πώς θα κατανοήσει ο Λοβέρδος το πρόβλημα με τις συντάξεις πείνας των εργαζομένων, τη στιγμή που ο ίδιος έχει εξασφαλίσει τη δική του συνταξιοδοτική "άπλα"; Πώς θα κατανοήσει ο Λοβέρδος το πρόβλημα με τις περικοπές των μισθών, τη στιγμή που ο ίδιος επί καθεστώτος ΔΝΤ εισπράττει πολλαπλούς μισθούς; Πώς θα κατανοήσει ο Λοβέρδος τα σαράντα χρόνια εργασίας, που προτείνει για την "ωρίμανση" των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τη στιγμή που ο ίδιος δέχεται τα δικά του βουλευτικά δικαιώματα να "ωριμάζουν" μέσα σε ελάχιστους μήνες; Μιλάμε για μεγάλη "απόσταση". Ακόμα και με "κιάλια" κατανόησης να δει την κατάσταση, δεν θα αντιληφθεί τις λεπτομέρειές της. Γιατί; Γιατί ανήκει σε διαφορετικό "κόσμο" από αυτόν που προσπαθεί να "σώσει".
Ο Λοβέρδος, που σήμερα έχει αναλάβει τη σωτηρία των "μαύρων" εργαζομένων είναι "λευκός". "Κατάλευκος" στην πραγματικότητα. Τρεις συντάξεις θα πάρει ο Λοβέρδος. Μία ως καθηγητής Πανεπιστημίου, μία ως βουλευτής και μία ως δικηγόρος. Τρεις συντάξεις, στις οποίες το κράτος —και άρα εμείς ο λαός— καταβάλει τις εισφορές του. Αυτή είναι η τεχνητή "λεύκανση" εξαιτίας ενός κράτους, το οποίο άλλους τους αντιλαμβάνεται ως "παιδιά" του και άλλους ως "παραπαίδια" του. "Λευκότατο” παιδί αυτού του κράτους είναι ο Λοβέρδος. "Λευκός"… όσο όλοι όσοι τον στηρίζουν.
"Λευκό" παιδί μιας "λευκής" κυβέρνησης ενός άεργου Πρωθυπουργού. "Λευκός" είναι ο Λοβέρδος όσο "λευκοί" είναι ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης, η Ντόρα ή ο Κυριάκος. Οι πάντες με "ώριμα" δικαιώματα συνταξιοδότησης από μικρή ηλικία. Οι πάντες άεργοι, που επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Ανώτεροι "λευκοί", που δικαιούνται τα πάντα, χωρίς να κάνουν τίποτε. Απόλυτα διαφορετικοί από τους μαύρους", οι οποίοι θα ανεβαίνουν στις σκαλωσιές μέχρι τα εβδομήντα χρόνια τους. Τα δικαιώματά τους δεν είναι σαν τα δικαιώματα των "μαύρων", οι οποίοι θέλουν σαράντα χρόνια για να "ωριμάσουν". Τα δικαιώματα των "λευκών" θέλουν μόνον σαράντα μήνες για να "ωριμάσουν".
Αυτή η διαφορά των "ειδών" δημιουργεί άγνοια. Μια "απόσταση" άγνοιας, την οποία την κάνει ακόμα μεγαλύτερη η ίδια η προσωπική πορεία του Λοβέρδου. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο Λοβέρδος δεν είναι απλά άσχετος. Ο Λοβέρδος είναι ο απόλυτος εκφραστής της "λευκής" ζωής του τεμπέλη. Ο απόλυτος ορισμός της εύκολης "ζωής", την οποία δεν έζησαν οι "άλλοι". Ο Λοβέρδος έζησε την εύκολη ζωή του παρασίτου της μεταπολίτευσης. Τη ζωή του ανθρώπου, ο οποίος ποτέ δεν αγωνίστηκε για την επιβίωση. Τη ζωή αυτού, ο οποίος κατέθεσε την ψυχή του σε ένα κόμμα και αυτό ως αντιπαροχή του εξασφάλισε άπαξ την τροφή του σώματος. Τη ζωή αυτού, ο οποίος από το Πανεπιστήμιο και εντεύθεν "προοδεύει" μονίμως μετά από την "άριστη" κομματική "επιλογή" στα πανεπιστημιακά του χρόνια.
Σε σταλινική "δημοκρατία" έζησε και ανδρώθηκε ο Λοβέρδος. Σε "δημοκρατία", την οποία δεν γνώρισαν οι υπόλοιποι Έλληνες. Σε "δημοκρατία", όπου τα πάντα ξεκινούσαν και κατέληγαν στο κόμμα. Το όποιο κόμμα εξυπηρετούσε τον σταλινικό Λοβέρδο. Τον αυθεντικό σταλινικό Λοβέρδο. Ξεκίνησε με μια καλή εκπαίδευση στο ΚΚΕ και κατόπιν μετακινήθηκε στα αστικά κόμματα για τις "εισπράξεις". Ξεκίνησε, μαθαίνοντας να προσκυνά "Στάλιν" και να έχει ο ίδιος απαιτήσεις "Μπρέζνιεφ". Ό,τι τον ενδιέφερε ως πρόσωπο, το κόμμα τού το προσέφερε απλόχερα. Το κόμμα του έκανε την καλύτερη "πρόταση" για εργασία. Το κόμμα στη συνέχεια του εξασφάλισε τη σίγουρη επαγγελματική "αναρρίχηση". Το κόμμα του εξασφάλιζε ακόμα και την κοινωνική του προβολή. Ειδικά για τον Λοβέρδο, το κόμμα του εξασφάλισε και την τηλεοπτική του "εισβολή" μέσα στα σπίτια των πολιτών.
Επειδή μας εκνευρίζει το γεγονός ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τη μνήμη "χρυσόψαρου" της κοινωνίας, να θυμίσουμε μερικά πράγματα για τον Λοβέρδο. Μιλάμε για έναν πραγματικό λαθρεπιβάτη της ζωής. Μιλάμε για μια "Καλομοίρα" της πολιτικής μας ζωής Μιλάμε για πραγματικό παράσιτο. Παράσιτο είναι ο "κολλητός" και συγκάτοικος του γνωστού Θέμου. Τον ταΐζουμε από τότε που υπάρχει. Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή όλων των κομματικών Παρασίτων της μεταπολίτευσης είναι. Πολιτική καριέρα κάτω από τον κώλο ενός παπαγάλου έκανε. Μόνιμος θαμώνας του Τριανταφυλλόπουλου ήταν, μέχρι να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αναγνωρισιμότητά του.
Αυτή η αναγνωρισιμότητά του είναι το μόνο επίτευγμα της ζωής του. Μια αναγνωρισιμότητα κενή —σαν αυτή της Καλομοίρας—, εφόσον δεν αποτελεί προϊόν εργασίας. Δεν είχε έργο, για να την εξασφαλίσει διαφορετικά. Πιο πολύ τον βοήθησε στη πολιτική του καριέρα ο "μακαρίτης" ο Φιντέλ, παρά το πολιτικό του έργο και η πολιτική του σκέψη. Σταυροπόδι και αμπελοφιλοσοφώντας σε μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές "ζούγκλες" μπήκε στη Βουλή. Έμαθε να κάνει κάθε τέσσερα χρόνια τον καραγκιόζη και τον γλείφτη, για ν' αρπάζει τις ψήφους των γριών και των ανέραστων και έλυσε και τις ανώτερες ανησυχίες του.
Αυτός ο άνθρωπος, που ποτέ δεν βίωσε τις συνθήκες και βέβαια τα άγχη και τον πόνο του ελεύθερου επαγγελματία ή του εργαζόμενου, έρχεται να ισοπεδώσει όλα τα κεκτημένα τους …Τα με πόνο κατοχυρωμένα κεκτημένα …και μάλιστα στην πιο δύσκολη εποχή για τους εργαζόμενους. Μας ορκίζεται ότι "πονάει" με τα μέτρα που παίρνει. "Πονάει"… όπως πονάνε και πολλοί "σφαγείς" στα σφαγεία για τα σφάγια. "Πονάει" όμως και δεν πεθαίνει όπως τα "σφάγια", γιατί απλούστατα τα μέτρα που παίρνει δεν αφορούν τον ίδιο. Αυτοί, τους οποίους αφορούν τα μέτρα αυτά, "πεθαίνουν" πραγματικά, ενώ για τον Λοβέρδο, που τα παίρνει, δεν σημαίνουν τίποτε απολύτως. Οι γραβάτες του Λοβέρδου είναι πιο ακριβές από τα χρήματα, τα οποία προτείνει σε ολόκληρα νοικοκυριά για να επιβιώσουν.
Ερχόμαστε λοιπόν στο πιο κρίσιμο θέμα. Ο "λευκός" Λοβέρδος απλά δεν κατανοεί τα προβλήματα, τα οποία επιχειρεί να λύσει ή μήπως δεν τον συμφέρει να τα κατανοήσει …ακόμα κι αν μπορούσε; Μήπως αυτός, ο οποίος εμφανίζεται σήμερα να "πονά" με τις άδικες λύσεις, θα "πονούσε" πολύ περισσότερο αν κατέθετε δίκαιες λύσεις; Πώς θα πείσει κάποιος τον πολίτη για την αναγκαιότητα των μέτρων, όταν αυτά τα μέτρα δεν τον αφορούν τον ίδιο; Πώς ζητάει από τους Έλληνες να επιδείξουν τον πατριωτισμό τους και να αποδεχθούν τα άδικα και σκληρά μέτρα, όταν δεν μπορεί να αποδείξει και ο ίδιος ότι είναι "πατριώτης"; Πώς ζητάει από τους Έλληνες να αποδείξουν με την επιβίωσή τους ότι αρκούν αυτά που τους δίνει, όταν η δική του επιβίωση δεν έχει σχέση μ' αυτά;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά έχει ο Λοβέρδος; Πώς ζητάει από τον πολίτη να θυσιαστεί στο όνομα το πατριωτισμού, για να σωθεί το κράτος, όταν ο ίδιος έχει το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν τη "σωτηρία"; Γιατί θα πρέπει να σωθεί ένα κράτος, όταν δεν μπορεί να σωθεί ο πολίτης; Να σωθεί το κράτος, για να μπορεί να πληρώνει τους Λοβέρδους; Να ξεπουλήσουν οι Έλληνες την πατρίδα τους, για να μπορεί το κράτος να παίρνει δάνεια, ώστε να πληρώνει τους Λοβέρδους; Αυτό είναι το λεπτό σημείο. Αυτό κάνει τον Λοβέρδο αναξιόπιστο να προτείνει λύση.
Τον Λοβέρδο δεν τον συμφέρει να "κατανοήσει" τα προβλήματα περισσότερο απ' όσο φαίνεται ότι τα κατανοεί. Δεν συμφέρει τον "Σάξονα" Λοβέρδο να καταλάβει τα προβλήματα των "μαύρων" κατοίκων της "Μποτσουάνας". Ο Λοβέρδος έχει λυμένα τα προβλήματά του εξαιτίας του κράτους και φυσικό είναι να αγωνιά για την κατάστασή του. Οι σημερινοί μισθοί του και οι μελλοντικές συντάξεις του από τα δημόσια ταμεία βγαίνουν σήμερα και ελπίζει ότι θα βγαίνουν και στο μέλλον. Γι' αυτόν τον λόγο όχι απλά τον θεωρούμε αναξιόπιστο, αλλά θεωρούμε ότι, από τη στιγμή που εκτός από υπουργός είναι και δημόσιος υπάλληλος, υπάρχει πρόβλημα με ασυμβίβαστα. Ηθικό πρόβλημα, το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με τη νομιμότητα, για να θυμηθούμε και έναν άλλον άεργο "λευκό". Δεν μπορεί το ΙΚΑ, υπό τις εντολές του Λοβέρδου, να κόβει τις συντάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι καταβάλλουν τις εισφορές τους και να έχει ως μεγαλύτερο οφειλέτη του το κράτος, το οποίο πληρώνει τον Λοβέρδο.
Αυτό είναι το ασυμβίβαστο, που συνδέεται με την έννοια της ανηθικότητας. Αν δεν χρωστούσε το κράτος στο ΙΚΑ, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Από τη στιγμή που χρωστάει, δεν μπορεί ένας υπάλληλός του ν' αποφασίζει για την πολιτική του. Έχει συμφέρον ο Λοβέρδος να δίνει το ΙΚΑ μικρές συντάξεις, για να περισσεύουν περισσότερα στον δικό του εργοδότη. Τον συμφέρει λοιπόν να σωθεί το κράτος, απαλλασσόμενο από τις υποχρεώσεις του, για να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί. Τον συμφέρει τον Λοβέρδο να θυσιαστεί ο πολίτης, για να μην φτάσει το πρόβλημα στη δική του πόρτα. Τον συμφέρει να είναι το κράτος άδικο προς τους εργαζόμενους. Τον συμφέρει να είναι αναξιόπιστο στις υποχρεώσεις του και στα χρέη του απέναντι στους εργαζόμενους, για να είναι γενναιόδωρο απέναντι στους υπαλλήλους του.
Για όσο διάστημα αυτό θα ισχύει, ο Λοβέρδος θα είναι αναξιόπιστος. Για όσο διάστημα θα είναι ο ίδιος βολεμένος σε σωσίβια "λέμβο" του ελληνικού "τιτανικού", δεν νομιμοποιείται να προτείνει λύσεις στους ναυαγούς "κολυμβητές". Για όσο διάστημα θα κτυπά με τα "κουπιά" της εξουσίας αυτούς, οι οποίοι χαροπαλεύουν για να σωθούν, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ένας κοινός "δολοφόνος". Ας παραιτηθεί ως κρατικός υπάλληλος από τη σίγουρη και υψηλόμισθη δημόσια θέση του και μόνον τότε ας επιχειρήσει να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ας αποποιηθεί ως βουλευτής τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, που "ωριμάζουν" με λίγους μήνες βουλευτικής "υπηρεσίας" και ας επιβάλει τα σαράντα χρόνια ωρίμανσης για τους υπολοίπους.
Αν είναι να σωθεί το κράτος μόνο και μόνο για να μπορεί να πληρώνει τους Λοβέρδους, να μην σωθεί καθόλου. Αν "βουλιάξει" το ελληνικό "καράβι", να βουλιάξουν και οι "λέμβοι" του. Να καταστραφεί ολοσχερώς και να δούμε από εκεί και πέρα τι θα γίνει. Να μπούμε όλοι οι Έλληνες σε έναν κοινό "παρονομαστή" και ν' αναζητήσουμε όλοι μαζί τη λύση. Αν η Ελλάδα είναι πράγματι μια "Μποτσουάνα", να γίνουμε όλοι "μαύροι" και να δούμε πώς θα σωθούμε. Άλλωστε τι θα πει καταστροφή; Καταστροφή σε μια τέτοια περίπτωση είναι έννοια πολύ σχετική, εφόσον ούτε η Ελλάδα πεθαίνει ούτε ο ελληνικός λαός.
Άρα η "καταστροφή" είναι μια κατάσταση, την οποία πρέπει να την αναλύσουμε, για να την κατανοήσουμε. "Καταστροφή" δεν είναι το "τέλος". Δεν μπορεί να είναι το "τέλος", εφόσον οι παράγοντες, οι οποίοι εμπλέκονται σ’ αυτήν, είναι αθάνατοι. "Καταστροφή" μπορεί να είναι μια νέα "αρχή" με νέους όρους για όλους. Μπορεί, δηλαδή, αυτή η "καταστροφή" να σημαίνει ότι απλά περιορίζεται η δυνατότητα του κράτους να πληρώνει τους Λοβέρδους και τίποτε άλλο. Αν αυτή είναι η "καταστροφή", να τη "δοκιμάσουμε". Αν "καταστροφή" είναι να εξαλειφθούν οι "λευκοί", να τη δοκιμάσουμε.
Έλεος πια με τους κρατικοδίαιτους σωτήρες. Ακόμα δεν κατάλαβαν οι ίδιοι ότι η δική τους αχρηστίλα και ανικανότητα μάς οδήγησαν στο σημερινό χάος; Ακόμα δεν κατάλαβε ο κόσμος ότι αυτοί οι εκ του ασφαλούς σωτήρες μάς οδήγησαν στο σημερινό χάλι του ΔΝΤ; Τι πρέπει να γίνει, για να καταλάβουμε όλοι ότι δεν μπορεί κάποιοι να είναι μόνιμα "στεγνοί", όταν οι άλλοι "πνίγονται"; Μέχρι πότε οι ευνούχοι θ' αναλαμβάνουν να μας υποδεικνύουν και να μας επιβάλουν τις ορθόδοξες στάσεις στο σεξ; Πόλεμος γίνεται στη "ζούγκλα" της οικονομίας και τα βολεμένα "κανίς" του δημόσιου "καναπέ" δεν μπορούν να αφοδεύουν εκεί όπου οι άλλοι τρώνε. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για αποτυχημένους "μάγειρες" και τραγικές "συνταγές".
Καραγκιόζη Λοβέρδε… κάποιος θα πιάσει το "κουπί" που τον χτυπάς και θα το σπάσει στο κεφάλι σου. Έξω υπάρχει πραγματική ζωή και πραγματική αγωνία επιβίωσης και δεν είναι στούντιο του Mega, για να βλέπει με κατανόηση η Τρέμη την "παράστασή" σου. Πλησιάζει η κοινωνία στα όριά της και πολλοί θα καταλάβουν ότι βρίσκονται στη λάθος ώρα να κάνουν τα λάθος πράγματα. Μη φτάσεις στο σημείο να ζηλεύεις τον ομοτράπεζο και "συναγωνιστή" σου Φιντέλ, που "έφυγε" νωρίς.

Υ.Γ.
Λύσεις για το ασφαλιστικό πρόβλημα υπάρχουν. Λύσεις δίκαιες και εφαρμόσιμες, οι οποίες όμως δεν συμφέρουν τον Λοβέρδο και τους ομοίους του. Λύσεις, οι οποίες δεν συμφέρουν τους "λευκούς" υπαλλήλους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Λύσεις, οι οποίες μειώνουν τη "λεία" των αφεντικών και το μερίδιο στο "πιάτο" των υπαλλήλων τους. Τέτοια λύση μπορεί να βρει ο αναγνώστης στην ιστοσελίδα του ΕΑΜ.Β’ …Στη διεύθυνση: http://www.eamb.gr


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

23 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Το Υπουργείο Εργασίας του “Λοβερδιστάν”


 1. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277487728638#c5193092922086853112'> June 25, 2010 at 8:42 PM

  Tελικά όλοι αυτοί λειτουργούν με τα 2 απο τα 7 τσάκρας. Τα δύο πρώτα (πρωτόγονα), το "πουλί" και η "κοιλιά". Τα υπόλοιπα έχουν ευνουχιστεί. Ειδικά αυτόί του ΠΑΣΟΚ, θυμάμαι καλά, απο τότε που ήρθαν με τον λαοπλάνο. Η πρόσκληση στο κόμμα ήταν διτή: "Έλα να βολευτούμε" και "Έλα να κονομήσουμε"

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277488801698#c8632187843010417572'> June 25, 2010 at 9:00 PM

  Ολους αυτούς πρέπει να τους πετάξουμε στην θάλασσα να τους φάνε τα ψάρια.
  Αλλά φοβάμαι μήπως τα ψάρια πάθουν δηλητηρίαση.

   

 3. N.Dj
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277492127369#c4177935136172598179'> June 25, 2010 at 9:55 PM

  Αλλά πρώτος δημαγωγός. Αξεπέραστος!
  Και τί λόγος! Και πώς χειρίζεται τη γλώσσα! Πω, πω...
  Μας αφήνει άφωνους...'Ελα, και οι κάμερες τον αγαπάνε,μη λέμε βλακείες.
  Παραλίγο να με πείσει πως ό,τι έκανε για το καλό μάς είναι!

   

 4. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277499081116#c9169181795676889730'> June 25, 2010 at 11:51 PM

  Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να φυλακιστούν όλοι οι ένοχοι και να επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα.
  Έπειτα να σταματήσουν να πληρώνονται όλοι οι βουλευτές για να ζήσουν όπως οι άνεργοι.
  Πως ζητούν από το λαό που δίνει και το αίμα του για να επιβιώσει, να κάνει λιτότητα?
  Όλα τα προϊόντα ανεβαίνουν ενώ οι μισθοί κατεβαίνουν. Σε λίγο δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας.
  Να πεινάει ο λαός και οι πλούσιοι να γλεντούν στα κότερά τους και στα έξοχικά τους.
  Έχουμε Δημοκρατία? Που κοιμάται η Δικαιοσύνη?
  Πρέπει να γίνουμε όλοι Ρομπέν για να μην πεθάνουμε από την πείνα?
  Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Όταν βουλιάζει το καράβι ποιός είναι αυτός που πρέπει να θυσιαστεί και να πνιγεί πρώτος?
  Να θυσιαστεί ο Λοβέρδος και όλοι οι όμοιοι του. ΌΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

  Άι πνίξου Λοβέρδε!!!!!!!!!!!!!!!!

   

 5. Άναυδος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277537850844#c2214326680085077153'> June 26, 2010 at 10:37 AM

  This comment has been removed by the author.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277540915143#c1486544733882443003'> June 26, 2010 at 11:28 AM

  Ας μη γελιόμαστε!Γνώριζαν οι πάντες εκ των πολιτικών τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα!
  Απόδειξη ο Χαραλαμπίδης του Πασόκ που τόλμησε να μιλήσει πολλά χρόνια πριν!
  Τα πάντα προσχεδιάζονται στις λέσχες πριν εφαρμοστούν!
  Γιαυτό την έκανε με ελαφρά ο Καραμανλής καιμετα τη λαιλαπα που θα ακολουθούσε,να επανέλθει ως σωτήρας ο μέγας Ελληναράς πατριώτης Σαμαράς!!
  Χρόνια τώρα μας εξαπατούν!Αν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό!
  Κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει και να αναλογισθεί τις ευθύνες του.
  Νομίζω δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω λανθασμένες ενέργειες!!
  Αν και έχω την εντύπωση οτι είναι ήδη πολύ αργά!!
  Χίλια μακάρι, να είμαι λάθος!!
  Υπατία

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277543548611#c4367045659605283407'> June 26, 2010 at 12:12 PM

  Ναι ξέραμε τι εστί Πασόκ. Αλλά μπροστά στο κομματικό συμφέρον το ξεχάσαμε. Γιατί ψηφίζουμε για τον ευατούλη μας και το προσωπικό μας συμφέρον και όχι για την πατρίδα και το μέλλον. Οταν ο λαός δεν έχει μνήμη και ειδικά μνήμη της ιστορίας του, η ιστορία εκδικείται με το να επαναλαμβάνεται. Ξεχάσαμε τα σκάνδαλα του Πασόκ που επί 20ετίας έκλεβε και άλωνε την Ελλάδα. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ώς λαός τους ξαναψηφίσαμε.Και ο λαός είναι υπεύθυνος για τις κυβερνήσεις που ανεβάζει και ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ.

  Ας κάνουμε την υπεύθυνη πράξη επί τέλους και άς αφήσουμε τα ανεύθυνα παιδιαρίσματα. Είμαστε συνυπεύθυνοι για ότι γίνεται αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας. Είμαστε συνένοχοι της προδοσίας. Να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Ουδείς το αποτολμά και αναρωτιέμαι γιατί.

  Αυτή η κυβέρνηση είναι σκιώδης, είναι κυβέρνηση της καταστροφής. Εκτελεί τα δαιμόνια σχέδια των εχθρών της Ελλάδος. Προσχεδιασμένα, μεθοδικά,γρήγορα και αιφνιδιαστικά.

  Γιατί τους αφήνουμε να μας καταστρέψουν; Μήπως όπως είπε ένας ξένος οικονομολόγος οι Ελληνες πρέπει να είναι μαζοχιστές; Ζούμε παθητικά το σήμερα σαν να μην υπάρχει αύριο.Τελικά ας σκεφτούμε και λίγο το μέλλον ας σκεφτούμε τι αφήνουμε στα παιδιά μας.

  Τελικά ας σκεφτούμε ότι εμείς οι Ελληνες είμαστε αυτόχθονες στα εδάφη μας και αν χρωστάμε κάτι, αυτό δεν είναι ΔΝΤ αλλά στους προγόνους μας που για χιλιετηρίδες με το αίμα τους κράτησαν αυτά τα εδάφη Ελληνικά και με το πνεύμα τους εδωσαν το φώς, αυτό το φώς που πρέπει να βρούμε και μείς αλλοιώς θα χαθούμε στα μαύρα σκοτάδια.

   

 8. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277557302554#c1590546474231866854'> June 26, 2010 at 4:01 PM

  Μπορεί ο λαός να ανατρέψει μία κυβέρνηση μόνο που πρέπει να υπάρχει κάποιος ικανός ηγέτης που να μπορεί να κυβερνήσει όπως πρέπει και να μην υπολογίζει κανέναν.
  Υπάρχει κάποιος και αν ναι γιατί κρύβεται?
  Τον έχει όλη η Ελλάδα ανάγκη. Όλοι οι Έλληνες.
  Ας εμφανιστεί και του φωνάζω: ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

  ΥΓ. Αν τον λένε Παναγιώτη του λέω: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277581403287#c8939669709858571281'> June 26, 2010 at 10:43 PM

  Πολύ σωστά τα λές Ανώνυμε 8. Μόνο που μιλάς μόνο για τον εαυτόν σου.
  Είμαστε εμείς οι Ελληνες (τα διεθνώς λαμόγια και του βολέματος) έτοιμοι για έναν τέτοιο άνθρωπο;

  Που βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος που να έχει τεράστια αποθέματα θάρρους να σκοτώσει την Λερναία Υδρα;Ποιός θα του οπλίσει το χέρι για να μας σώσει; Μόνο ο λαός μπορεί να το κάνει αυτό αλλά όχι κομματιασμένος κομματικά αλλά ενωμένος. Αυτος ο άνθρωπος θα εμφανιστεί μόνο όταν ο λαός είναι έτοιμος.
  Εμείς πρέπει να τον περικυκλώσουμε, να σταθούμε στο πλευρό του με όλες μας τις δυνάμεις, να τον προστατεύσουμε, γιατί τα φίδια είναι πάρα πολλά και είναι και δηλητηριώδη.

   

 10. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277582790068#c3721154412455566209'> June 26, 2010 at 11:06 PM

  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ - Μ.Μ.Ε. - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ !!!
  http://www.youtube.com/watch?v=K0d9Z-TToHc&feature=related

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277582924467#c5783104737186917666'> June 26, 2010 at 11:08 PM

  Ο λαός είναι τόσο πολύ απογοητευμένος που περιμένει γρήγορα βοήθεια. Τους έχει σιχαθεί όλους, δεν πιστεύει σε κόμματα και είναι αδερφωμένος.΄
  Το βλέπω καθημερινά.
  Μπορεί να υπάρχουν λαμόγια και δηλητηριώδη φίδια όμως με αγώνες και θυσίες όλα κερδίζονται.
  Και πάντα υπάρχει ασπίδα προστασίας για τον άνθρωπο που θα μας σώσει.
  Η Ελλάδα πάντα είχε μπροστάρηδες και άτομα που θυσιάζονταν για τους Έλληνες.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277594169199#c4728237858035126893'> June 27, 2010 at 2:16 AM

  Δεν αντιλέγω Ανώνυμε 8/11 Υπάρχουν και τα παλληκάρια και οι ήρωες. Ομως φαίνεται έχουν πάθει αγκίλωση όλοι. Μας κτυπούν από όλες τις μεριές. Ζαλίστηκε ο Ελληνας από τις φάπες και είναι έτοιμος να πέσει;

  Υπάρχει πλέον ελπίδα; Φαληρίσαμε οικονομικά. Εχουμε δικτακτορία και ΔΝΤ.
  Το όνομα Μακεδονία έχει δωθεί από τους προδότες. Το Αιγαίο μοιράστηκε, ο στρατός μας διαλύθηκε το ίδιο και της Κύπρου μας. Οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί αλωνίζουν εντός Ελλάδος ανενόχλητοι.Το ίδιο και Αλβανοί και Βούλγαροι. Παιδιά κομιτατζήδων, τσάμηδες και Τούρκοι τριγυρίζουν στην Ελλάδα για διεκδηκήσεις λέει των περιουσιών τους. Το τελικό χτύπημα θα έλθει Ιούνιο και Αύγουστο. Δεν υπάρχει καμμία διαμαρτυρία.

  Ο λαός τα δέχτηκε όλα. Και την ελληνοποίηση των παράνομων εισβολέων και τον κομματιασμό σε 13 κομμάτια του Καλλικράτη. Και τις κλεψιές και τις παρανομίες. Αλλοι λένε για την ομάδα Εψιλον, αλλοι για τον Θεό της Ελλάδας, αλλοι για τον καινούργιο Μεγα Αλέξανδρο που θα σώσουν την Ελλάδα. Τίποτα.
  Αν υπήρχε κάτι/κάποιος θα είχε ήδη εμφανιστεί.

  Θέλω να θυμώσει ο Ελληνας με θυμό μέγα. Αυτοί που θα ξεκινήσουν την επανάσταση θα είναι οι λίγοι. Οι Ελληνες. Εμείς είμαστε οι θεοί και οι σωτήρες και οι τιμωροί. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το σπίτι μας. Καιρός να το καθαρίσουμε να το τακτοποιήσουμε όλοι μαζί, οσοι ξύπνιοι, όσοι ζωντανοί.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277643001423#c9121735226514830346'> June 27, 2010 at 3:50 PM

  Παλικάρια.....μόλις έρθει η ώρα της κάθαρσης......σφυρίξτε κλέφτικα.
  Και πλησιάζει αυτή η ώρα γιατί ο Έλληνας άρχισε ήδη να εξαγριώνεται.

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277764636332#c2835500003307246382'> June 29, 2010 at 1:37 AM

  ηλθε η ώρα τώρα

  ΤΡΙΤΗ, 12:00, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (2)

  www.elliniki-grothia.com/

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277776552981#c7381276887512877697'> June 29, 2010 at 4:55 AM

  Είσαι αξεπέραστος!Τα λες με το νι και το σίγμα,σε πάω.Έτσι,έτσι συνέχισε,λέγε αλήθειες αγόρι μου... γιατί μπουκώσαμε στο ψέμα!

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277829158304#c2257515789213309119'> June 29, 2010 at 7:32 PM

  28 Ιουν 2010
  Τι έλεγε ο Θουκιδίδης για τη Μακεδονία;

  Λίγος Θουκιδίδης, ποτέ δεν έβλαψε! Αν τον διάβαζαν οι Σκοπιανοί θα καταλάβαιναν γιατί οι Μακεδόνες, ήταν και είναι μια από τις εκατοντάδες υποδιαιρέσεις του Εληνισμού.
  Διαβάστε το:

  Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_5192.html#ixzz0sGDBAn4c

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277850565493#c8473527003088043869'> June 30, 2010 at 1:29 AM

  ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!

  Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

  1. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ", ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10 ΕΥΡΩ.

  2. ΓΡΑΨΤΕ: " Εγώ ο/η...κάτοικος ...οδός.., δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, στην υπ'αριθμόν:
  ΑΒΜ: Α10/1688/27-5-10 μήνυση που κατέθεσε στη Χαλκίδα ο Δημήτριος Αντωνίου, κατά των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.

  3. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ...
  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ.

  4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.

  Ενημερώστε όλους τους Έλληνες
  Τώρα μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα για την πατρίδα μας
  Η κίνηση αυτή του κ. Αντωνίου εκφράζει χιλιάδες Ελήνων και τώρα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στον αγώνα που ξεκίνησε.

  Στις αρχές Μαϊου για τους ίδιους λόγους η δημοσιογράφος Αλίκη Στεφάνου είχε συντάξει ανάλογη Μηνυτήρια Αναφορά κατά του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ενεργοποίησε φόρμα συλλογής υπογραφών εδώ: http://www.gopetition.com/online/35993.html

  την οποία υπογράφουμε αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 770 πολίτες.

  Με την υπογραφή μας, ενισχυουμε την ηδη υπάρχουσα μήνυση του κ. Αντωνιου και συμμετέχουμε στην προσπάθεια του να ακυρωθεί η ενταξη στο ΔΝΤ και να ξαναγίνει η Ελλαδα ανεξάρτητη και χωρίς εδαφικές και κοινωνικές υποθήκες.

  Όποιος διαφωνεί με το ΔΝΤ και τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα, υπογράφει λοιπόν τη σχετική φόρμα. http://www.gopetition.com/online/35993.html

  Όσο περισσότεροι είναι οι συν-μηνυτές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στη δικαιοσύνη. Επίσης, είναι τόσο καλά τεκμηριωμένη συνταγματικά η μήνυσή του κ. Αντωνίου, που δεν μπορεί να την αγνοήσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
  Εμείς, σαν συν-μηνυτές με η αίτηση που θα υποβάλλουμε σε δεύτερη φάση (θα ενημερώσω σχετικά), είναι σαν να καταθέτουμε την ίδια ακριβώς μήνυση.

  πηγή ΤΟΞΟΤΗΣ
  http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277901984089#c6445448263216961531'> June 30, 2010 at 3:46 PM

  Τα είχε δει και τα είχε πει όλα ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο, την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., πριν την Κρίση, στο Άγιον Όρος!

  Είδε την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή/Πολιτική Κρίση, την Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, την Φτώχεια της Ελλάδος, την Τουρκική Επίθεση εναντίον μας, την Ρωσική Αντεπίθεση και επικράτηση κατά της Τουρκίας, την στρατιωτική αντίδραση Αμερικανο-Νατοϊκών και τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο (όπου ευτυχώς δεν θα λάβουμε μέρος) και την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Ορθόδοξους Έλληνες, που θα ξαναπάρουν τα ηνία της ανθρωπότητας, ώστε να εξαπλωθεί παντού η Αληθής Πίστη και η ευσέβεια, πριν έρθει ο αιώνιος Εχθρός του Ουρανού και της Γης, ο Αντίχριστος…

  Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!

  ΤΟ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΠΥΡΙΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΕ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΙΤΙΑ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ 6 ΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ 12. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΤΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277903100374#c2454509544304973727'> June 30, 2010 at 4:05 PM

  αυτή είναι η κυβερνηση που ψηφίσαμε

  διαβάστε εδώ

  Καζινόβιοι «αναρχικοί» οι δράστες της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης

  el.kosmos.gr

   

 20. Άναυδος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1277913737375#c4711038126991238829'> June 30, 2010 at 7:02 PM

  This comment has been removed by the author.

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1278274436419#c8465452949416386874'> July 4, 2010 at 11:13 PM

  στον 20

  εδω το βρήκα, αυτός είναι ο σύνδεσμος

  πηγή ΤΟΞΟΤΗΣ
  http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html

   

 22. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1278779826656#c818313377186379871'> July 10, 2010 at 7:37 PM

  «Δεν μπορούν οι "λευκοί" να λύσουν τα προβλήματα των "μαύρων"; … "Λευκότατο" παιδί αυτού του κράτους είναι ο Λοβέρδος. "Λευκός"… όσο όλοι όσοι τον στηρίζουν.» έγραψε ο Παναγιώτης Τραϊανού.
  Ποιοι είναι αυτοί, αγαπητέ Παναγιώτη, που στηρίζουν τον "Λευκότατο" Λοβέρδο; Είναι μόνο "λευκοί";

  Όσα ακολουθούν πιθανότατα είναι γνωστά στους αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου, άλλα επειδή υπάρχουν και "περαστικοί", ίσως μικροί στην ηλικία κι ενδεχομένως λιγότερο υποψιασμένοι, νομίζω ότι δεν βλάπτει να ξαναπούμε κάποια βασικά πράγματα.

  Για να λυθεί ένα πρόβλημα είναι αυτονόητο ότι πρέπει πρώτα να οριστεί επακριβώς το ίδιο το πρόβλημα και, ασφαλώς, να εντοπιστούν και να αναλυθούν τα αίτιά του. Το γεγονός ότι οι "φωστήρες" που παριστάνουν τους σωτήρες μας, αναζητούν κατ’ ευθείαν λύσεις, μάς μπερδεύουν με τη φύση των προβλημάτων, ενώ δεν αναφέρουν καν τα πραγματικά αίτια, δεν νομίζω να περνάει απαρατήρητο. Αφού, λοιπόν, δεν μας λένε αυτοί που πρέπει πού οφείλονται τα προβλήματά μας (πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δυστυχώς, είτε από δόλο είτε από αδιαφορία, η πλειοψηφία της λεγόμενης διανόησης) –αφού πρώτα ψάξουμε να δούμε τί συμβαίνει μέσα στο "ξερό" μας το κεφάλι– καλό θα ήταν να αναζητήσουμε τί συμβαίνει και γύρω μας. Δόξα τω Θεώ κυκλοφορούν πολλά βιβλία, πλέον πολλά περιοδικά, ενώ υπάρχει και το "απύθμενο" διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης είναι για τα βασικά γεγονότα, παλιά και νέα, και για να βλέπει κανείς με ποιον τρόπο και από ποιούς πασάρεται η κακόβουλη προπαγάνδα. Ασφαλώς, πάντα πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις και κριτική σκέψη όταν γινόμαστε δέκτες μιας πληροφορίας – οποιασδήποτε και από οποιονδήποτε. Αυτή η υπερπληθώρα "αποκαλυπτικών" πληροφοριών που μας κατακλύζει τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της εξέλιξης της τεχνολογίας, ούτε ξαφνικά όλοι "κάηκαν" για την αφύπνιση της κοινωνίας.
  (1/2)

   

 23. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html?showComment=1278779891883#c5027413546747713211'> July 10, 2010 at 7:38 PM

  (2/2)
  Από τη στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες, όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους στρέφονται προς την πολιτική και τη θρησκεία για αναζήτηση ελπίδας και σωτηρίας. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη τους τη γνωρίζουν οι ανά τους αιώνες εξουσιαστές και την εκμεταλλεύονται – και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τουλάχιστον κατά τη Νεότερη Ιστορία, συντηρούν με επιμέλεια τις προβληματικές συνθήκες, ασχέτως αν παρουσιάζονται σαν ανθρωπιστές-λυτρωτές. Με τις προβληματικές συνθήκες δικαιολογείται και διατηρείται η εξουσία των "εκλεκτών" που θα αποδώσουν λύσεις, ενώ συνάμα εξασφαλίζεται και η κοινωνική συναίνεση για τον παρεμβατισμό της εξουσίας στη ζωή των ανθρώπων. Όλα αυτά εντείνονται με το στρατηγικό εξουσιαστικό ιδεολόγημα ότι οι απλοί πολίτες είναι ανίκανοι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή τους και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματά τους. Οι "ειδήμονες", κατά κανόνα μέσω των πολιτικών θεσμών, είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο – και οι αποφάσεις τους δεν νοείται να επιδέχονται αμφισβήτησης… "Η γονεοποίηση της εξουσίας και η βρεφοποίηση της κοινωνίας ήταν και παραμένει ο ιστορικά αμετάλλακτος στόχος όλων των διαχειριστών της εξουσίας, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές αμφιέσεις τους. Το μόνο που αλλάζει είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εξουσιοφρενείς, ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις τεχνολογικές δυνατότητες κάθε εποχής." παρατηρεί ο Διδάκτωρ Ψυχιατρικής και Κοινωνιολόγος, Κλεάνθης Γρίβας. Η αποτελεσματικότερη, η αλάνθαστη μέθοδος για τη συντήρηση των προβληματικών συνθηκών είναι ο φόβος. Το "κακό", οι "κακοί" και οι "αντίπαλοι" κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ανασφάλεια και ότι απειλούνται. Είναι απαραίτητη η προβολή υπαρκτών ή ανύπαρκτων προβλημάτων, επικίνδυνων εχθρών και αντιπάλων –που σήμερα θα μπορούσαμε να τους πούμε και ανταγωνιστές–, για να διατηρούνται ο φόβος και η αβεβαιότητα στις ανθρώπινες κοινωνίες. Στις μέρες μας, για έναν απλό Έλληνα πολίτη, το μόνο βέβαιο είναι το αβέβαιο μέλλον του. (Να μην το γενικέψουμε σε πλανητικό επίπεδο…) Οι εξουσιαστές γνωρίζουν, επίσης, και την απληστία των ανθρώπων. Γνωρίζουν και τη ματαιοδοξία τους. Γνωρίζουν και τη μεγαλομανία από την οποία μπορεί να διακατέχεται κανείς. Αυτά τα συναισθήματα και τα πάθη μπορούν να διεγερθούν, να τροφοδοτηθούν, καθώς και να οξυνθούν σε κάποιους εξαιτίας της ανέχειάς τους. Σήμερα, η απληστία, η ματαιοδοξία και η μεγαλομανία (και η μεγαλοβλακεία) προωθούνται παντού, με πολλούς τρόπους. Και η ανέχεια, ασφαλώς, δεν απουσιάζει. Έτσι, οι πονηροί έχουν να επιλέξουν από πολλούς για συνεργάτες και υπηρέτες τους, επιστάτες του συστήματος, τους οποίους κρατούν δέσμιους ικανοποιώντας πλουσιοπάροχα οποιεσδήποτε επιθυμίες και φιλοδοξίες τους. Οι πονηροί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε άτομα που έχουν ένοχο άλλα άγνωστο παρελθόν, ώστε να είναι σίγουροι για την "καλή συνεργασία" τους. Οι ίδιοι, φυσικά, χρησιμοποιούν και ιερείς, πολιτικούς, επιστήμονες, επιχειρηματίες και τόσους άλλους, που όντως έχουν αγνές προθέσεις και μάχονται για την επικράτηση της αγάπης, της δικαιοσύνης, της ευημερίας και της Αλήθειας, αγνοώντας, όμως, το παρασκήνιο στους κύκλους των ανωτέρων τους. Οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ στο έργο των πονηρών είναι η προδιαγεγραμμένη και συντηρούμενη από τους ίδιους άγνοια και η αφέλεια ή η ηθικότητα των πολλών. Αυτά τα στοιχεία δεν επιτρέπουν σε πολλούς να διακρίνουν και να πιστέψουν ότι κάποιοι προωθούν κεκαλυμμένα τα μακρόπνοα, παγκόσμιας εμβέλειας, σχέδιά τους, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους και τους διαβαθμισμένους υπηρέτες τους και κάποιους που ίσως άθελά τους εμπλέκονται στην όλη διαδικασία.

  Αυτά τα λίγα για τους Λοβέρδους και τους υποστηρικτές τους. Για τους Λοβέρδους, που όντως ακόμη και με "κιάλια" κατανόησης να δουν τις καταστάσεις, δεν πρόκειται να αναληφθούν τις λεπτομέρειές τους, μιας και ανήκουν σε διαφορετικό "κόσμο" από αυτόν που καμώνονται ότι προσπαθούν να σώσουν.

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας