Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αθλιοτήτων. Η εθνική πολιτική των κρατών έχει πέσει στο επίπεδο του γυφτοπάζαρου. Κάποιοι παίζουν με τους λαούς, υποτιμώντας τους σε βαθμό εγκληματικό. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το πρόβλημα έχει φτάσει στο σημείο να είναι πλέον γενικό πρόβλημα του συνόλου των Βαλκανίων. Όλοι "εμπλέκονται" με τον ίδιο προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο. Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και Αλβανοί έχουν "εμπλακεί" σε ένα παιχνίδι, το οποίο, ενώ τους αφορά άμεσα, δεν το "παίζουν" οι ίδιοι.
Το πρόβλημα μάλιστα μετά την "πρόταση" για τη "Μακεδονία του Βαρδάρη" στα πρότυπα της "Μακεδονίας του Πιρίν" φεύγει πλέον από το ελληνοσκοπιανό επίπεδο και μπαίνει και στη βουλγαρική επικράτεια. Με τη νέα προτεινόμενη ονομασία απειλούνται με "φωτιά" και τα υπόλοιπα Βαλκάνια και όχι μόνον η Ελλάδα. Με τη νέα ονομασία το πρόβλημα παύει να είναι ελληνοσκοπιανό και γίνεται ταυτόχρονα και σκοπιανοβουλγαρικό, εφόσον απειλεί και την ακεραιότητα της Βουλγαρίας. Το νέο όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων απειλεί ευθέως και τους Βούλγαρους.
Ρωτάμε λοιπόν εμείς, όσους συμπατριώτες μας βλέπουν σαν "λογική" την πρόταση περί "Μακεδονίας του Βαρδάρη" …Όλους όσους "τσιμπάνε" με την τελευταία "υποχώρηση" της συμμορίας των εμπόρων ναρκωτικών, που στηρίζει τον Γκρουέφσκι …Της συμμορίας, που, μαζί με κάποιους πληρωμένους και χαπακωμένους προβοκάτορες των γηπέδων, είναι οι μόνοι που δηλώνουν "Μακεδόνες", σε μια χώρα όπου όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν Αλβανοί, Σέρβοι και κυρίως Βούλγαροι. Τους ρωτάμε λοιπόν και περιμένουμε μια λογική απάντησή τους στην τόσο "ακίνδυνη" πρόταση του Νίμιτς.
Αν η σημερινή FYROM ονομαστεί δήθεν "Μακεδονία του Βαρδάρη", οι πολίτες της τι ακριβώς θα δηλώνουν ως εθνική τους ταυτότητα; "Μακεδόνες" δεν θα δηλώνουν; Οι "Μακεδόνες του Βαρδάρη" είναι αυτόματα "Μακεδόνες" σκέτο και τέλος. Άρα πού βρίσκεται το "ακίνδυνο" του γεωγραφικού προσδιορισμού που μας "σερβίρουν"; Η γλώσσα τους πώς θα δηλώνεται, όταν αυτοί θα δηλώνουν "Μακεδόνες"; "Μακεδονική" δεν θα είναι η γλώσσα αυτών, που δηλώνουν εθνικά "Μακεδόνες"; Δικαιωματικά θα δηλώνεται ως τέτοια, ακόμα κι αν είναι η αγγλική ή η αρχαία κινεζική.
Πρέπει σε κάποια στιγμή να τελειώνει το δούλεμα με τον "γεωγραφικό προσδιορισμό", που υποτίθεται είναι η "κόκκινη" γραμμή της Ελλάδας και την έχουμε δει σε όλες τις "παρδαλές" της αποχρώσεις. Πρέπει να τελειώνει το παραμύθι με τις δήθεν μεγάλες "υποχωρήσεις" των Σκοπιανών μέχρι να "τσιμπήσουν" οι Έλληνες. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να είναι αυτός, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεωγραφικός προσδιορισμός και όχι το αντίθετο. Ο όρος Μακεδονία πρέπει να προσδιορίζει γεωγραφικά τους άλλους και όχι να προσδιορίζεται ο ίδιος από άλλους γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Το γεγονός, δηλαδή, ότι χρησιμοποιούνται οι ίδιες λέξεις, δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζεται το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι άλλο πράγμα ο "μακεδονικός χαλβάς" και άλλο ο "χαλβαδένιος Μακεδόνας". Το πρώτο είναι τύπος χαλβά, ενώ το δεύτερο είναι τύπος "Μακεδόνα" ...και μάλιστα υβριστικός.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι είναι άλλο πράγμα να ονομάζεται η περιοχή "Μακεδονία του Βαρδάρη" και η λέξη Βαρδάρης να είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έννοιας "Μακεδονία" και είναι άλλο πράγμα να ονομάζεται η περιοχή "Μακεδονική Βαρδαρία" και η λέξη Μακεδονία να είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της έννοιας "Βαρδάρης". Στην πρώτη περίπτωση η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την έννοια Μακεδονία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η εθνική ταυτότητα συνδέεται με την έννοια του Βαρδάρη και της Βαρδαρίας.
Στην πρώτη περίπτωση ο πολίτης της "Μακεδονίας του Βαρδάρη" είναι "Μακεδόνας", που κατοικεί στην περιοχή της Βαρδαρίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο πολίτης της "Μακεδονικής Βαρδαρίας" είναι "Βαρδάριος", ο οποίος απλά κατοικεί σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας, όπως κάποιος Έλληνας κατοικεί σε κάποιο άλλο μέρος της Μακεδονίας ή κάποιος Βούλγαρος σε κάποιο άλλο. Στην πρώτη περίπτωση η γλώσσα αυτού του πολίτη είναι η "μακεδονική", ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι η "βαρδαρική", άσχετα αν καί στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για την ίδια εκδοχή της βουλγαρικής γλώσσας.
Γι' αυτό τον λόγο ισχυριζόμαστε ότι κάποιοι μας "δουλεύουν" σε βαθμό εξοργιστικό. Για να καταφέρουν όλα αυτά τα πράγματα, δημιουργούν σύγχυση. Αναμιγνύουν τα ακίνδυνα με τα επικίνδυνα. Τα "άφλεκτα" με τα "εύφλεκτα". Τι σημαίνει πρακτικά αυτό. Ότι εκ του πονηρού κάποιοι συγκρίνουν τον όρο αυτόν με τον όρο της "Μακεδονίας του Πιρίν". Δεν είναι ίδια περίπτωση η "Μακεδονία του Βαρδάρη" με τη "Μακεδονία του Πιρίν". Γιατί; Γιατί η "Μακεδονία του Πιρίν" είναι άφλεκτη. Εξαιτίας της ύπαρξής της, δεν εκδηλώνεται αλυτρωτισμός.
Είναι γεωγραφικός προσδιορισμός μιας περιοχής, στην οποία είναι ξεκαθαρισμένο ότι την κατοικούν εθνικώς Βούλγαροι, οι οποίοι μιλούν τη βουλγαρική γλώσσα. Οι εθνικοί στόχοι των Βουλγάρων και άρα και οι στόχοι των κατοίκων της "Μακεδονίας του Πιρίν" είναι οι βουλγαρικοί και μέσα σ' αυτούς τους στόχους δεν είναι να "ενωθούν" με Έλληνες ή Αλβανούς ή Σέρβους, επειδή απλά κατοικούν σε ένα κοινό "οικόπεδο". Οι στόχοι των "Μακεδόνων του Πιρίν" είναι να εκβουλγαρίσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία και όχι να εκμακεδονίσουν τον χώρο γύρω τους με πρώτη τη Βουλγαρία. Μπορούν να συνυπάρξουν επί αιώνες στον ίδιο χώρο με τους Έλληνες, χωρίς να αισθάνεται κάποιος από αυτούς "αλύτρωτος". Γι' αυτόν τον λόγο η "Μακεδονία του Πιρίν" δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα για τους Έλληνες της Μακεδονίας.
Το ίδιο "άφλεκτη" είναι και η "Μακεδονία του Αιγαίου". Αυτή η Μακεδονία είναι "άφλεκτη", γιατί οι στόχοι της είναι οι στόχοι των Ελλήνων και —όπως συμβαίνει και με την περίπτωση των Βουλγάρων— δεν αποτελεί στόχο των Ελλήνων της Μακεδονίας να "ενωθούν" με τους Βούλγαρους ή τους Αλβανούς ή τους Σέρβους της υπόλοιπης Μακεδονίας. Είναι "συγκάτοικοι" στον ίδιο χώρο και όχι "αδέρφια". Δεν έχουν κοινούς στόχους, γιατί δεν είναι ίδιοι. Ο καθένας από αυτούς έχει ανάγκη τον δικό του χώρο και δεν αισθάνονται χωρισμένοι, που ονειρεύονται την "ένωση".
Η μόνη ιδιομορφία της "Μακεδονίας του Αιγαίου" είναι ότι αυτή είναι η αυθεντική Μακεδονία. Η μόνη αυθεντική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλούστατα είναι η ελληνική. Γιατί τόσο η λέξη Μακεδονία όσο και η λέξη του γεωγραφικού της προσδιορισμού —που είναι η λέξη Αιγαίο— ανήκουν στην ίδια γλώσσα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τις λέξεις Πιρίν ή Βαρδάρη, οι οποίες είναι σλαβικές.  Ο όρος "Μακεδονία του Αιγαίου" είναι ταυτόσημος με τον όρο ιστορική "Μακεδονία" και γι' αυτόν τον λόγο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, εφόσον λειτουργεί ως πλεονασμός. Η "Μακεδονία του Αιγαίου" είναι όμοια με τη Μακεδονία της αρχαιότητας, εφόσον την κατοικούν Έλληνες και μιλούν Ελληνικά. Αυτή η Μακεδονία είναι η αυθεντική και ανήκει σ' αυτούς, οι οποίοι δημιούργησαν όχι μόνον τη λέξη Μακεδονία, αλλά και την ιστορία του όρου που περιγράφει αυτή η λέξη.
Δίπλα σ' αυτά τα "άφλεκτα" έρχονται τώρα κάποιοι και τοποθετούν μια εύφλεκτη "βόμβα". Η "Μακεδονία του Βαρδάρη" είναι "εύφλεκτη", γιατί από τον γεωγραφικό όρο προσπαθούν κάποιοι να "εφεύρουν" νέα εθνική ταυτότητα και νέα εθνική γλώσσα. Από έναν κοινό γεωγραφικό όρο —ξένο προς την ιστορία τους ή τη γλώσσα τους— προσπαθούν να φτιάξουν εθνική ταυτότητα. Αυτό είναι το ψευδές και αυτό την καθιστά "εύφλεκτη". Γιατί; Γιατί από την εθνική ταυτότητα και την εθνική γλώσσα εκφράζονται οι εθνικοί στόχοι. Γιατί, όπως είπαμε πιο πάνω, αυτοί, που κατοικούν τη "Μακεδονία του Βαρδάρη", θα δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι Βούλγαροι και Αλβανοί και η επίσημη γλώσσα τους "δικαιωματικά" θα ονομάζεται "μακεδονική", ενώ είναι βουλγαρική.
Αυτοί λοιπόν οι "Μακεδόνες" θα προσδιορίσουν τους εθνικούς τους στόχους και αυτοί δεν θα είναι ούτε ελληνικοί, όπως είναι αυτοί της "Μακεδονίας του Αιγαίου", ούτε βουλγαρικοί, όπως είναι αυτοί της "Μακεδονίας του Πιρίν". Θα είναι με ψευδή στοιχεία "μακεδονικοί". Άρα; Άρα θα καλλιεργείται μόνιμα ένας αλυτρωτισμός εξ’ αιτίας του μακεδονικού "οικοπέδου". Θα αναζητείται μόνιμα η ένωση των αδερφών "Μακεδόνων" της "Μακεδονίας του Βαρδάρη" με αυτούς της "Μακεδονίας του Πιρίν" και της "Μακεδονίας του Αιγαίου".
Άσχετα με το αν οι Έλληνες της "Μακεδονίας του Αιγαίου" ή οι Βούλγαροι της "Μακεδονίας του Πιρίν" δεν θα θέλουν ούτε καν να τους δουν τους Σκοπιανούς, αυτοί θα ζουν με τον αλυτρωτισμό. Θα επιβιώνουν ως σύνολο εξαιτίας αυτού του αλυτρωτισμού. Θα μιλούν οι Σκοπιανοί στο όνομα δήθεν όλων των "Μακεδόνων", άσχετα αν δεν θα θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλον. Θα μιλούν οι "ελεύθεροι" στο όνομα και των "σκλαβωμένων", άσχετα αν αυτό δεν αντιπροσωπεύσει καμία πραγματικότητα. Γιατί θα το κάνουν αυτό; Γιατί αυτό θα είναι πλέον το εθνικό τους παραμύθι. Στην κυριολεξία παραμύθι, εφόσον θα βασίζεται σε ένα ψέμα.
Μιλάμε για πραγματικό ψέμα. Ψέμα, το οποίο αγγίζει τα όρια της ύβρεως. Τι σχέση μπορεί να έχει η ιστορική Μακεδονία του "Στρατηγού-Αυτοκράτορα" των Ελλήνων με τους Σλάβους "λαθρεπιβάτες" της "Λαθρομακεδονίας του Βαρδάρη"; Τι σχέση μπορεί να έχει η έννοια Μακεδονία με όλους τους γύφτους και τσιγγάνους της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που μάζεψε ο Τίτο στα Σκόπια; Τι σχέση μπορεί να έχει η υποχρεωτικά ελληνική γλώσσα της διαχρονικής Μακεδονίας με τη βουλγαρική γλώσσα του νεοσύστατου κράτους της FYROM; Τι σχέση μπορεί να έχει η μακεδονική ιστορία με τους εμπόρους ναρκωτικών του Γκρουέφσκι;
Γι' αυτόν τον λόγο είπαμε ότι με τη νέα πρόταση απειλούνται με "ανάφλεξη" ολόκληρα τα Βαλκάνια. Το "Μακεδονικό Ζήτημα" δεν απειλεί πλέον μόνον την Ελλάδα. Απειλεί πλέον εξίσου και τη Βουλγαρία και άρα σύντομα θα κληθεί κι αυτή να το αντιμετωπίσει. Ό,τι πρόβλημα δημιουργεί το "Μακεδονικό Ζήτημα" στην Ελλάδα, δημιουργεί και στη Βουλγαρία. Δεν θα είναι πλέον μόνον η "Μακεδονία του Αιγαίου" στόχος των Σκοπιανών, αλλά και η "Μακεδονία του Πιρίν". Απλά η Ελλάδα απειλείται εξαιτίας του πνευματικού μέρους της έννοιας Μακεδονίας, ενώ η Βουλγαρία απειλείται εξαιτίας του υλικού μέρους της έννοιας της Μακεδονίας.
Η Βουλγαρία μάλιστα απειλείται πιο άμεσα, γιατί οι κάτοικοι της "Μακεδονίας του Πιρίν" μιλάνε την ίδια γλώσσα και έχουν τις ίδιες παραδόσεις με την πλειοψηφία των Σκοπιανών. Με λίγες έξωθεν υπερατλαντικές παρεμβάσεις, κάποιες προβοκάτσιες και μερικά κοντέινερ ναρκωδολάρια μπορεί μέσα σε λίγες ημέρες να τιναχθεί στον "αέρα" η ενότητα του βουλγαρικού κράτους. Αυτή η κατάσταση μας αφορά άμεσα, γιατί απειλείται με αποσταθεροποίηση ολόκληρη η περιοχή. Η συμμορία του Γκρουέφσκι μπορεί ν' αποκτήσει χαρακτηριστικά "καταλύτη" για τις εξελίξεις στην περιοχή. Μια συμμορία απόλυτα εκβιάσιμη και η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα όποιου μπορεί να την απειλήσει.
Το "κλειδί" της κατάστασης το κατέχει η Ελλάδα. Από αυτήν εξαρτάται αν θα συνεχιστούν οι αθλιότητες ή όχι. Η Ελλάδα θ' αποφασίσει αν θα επιτρέψει τις αποσταθεροποιητικές τάσεις να εκδηλωθούν. Αρκεί να μην αναγνωρίσει την πρωτίστως αντιβαλκανική πρόταση των ιμπεριαλιστών και δεν υπάρχει κίνδυνος. Προδότης θα είναι όποιος Έλληνας ηγέτης τολμήσει ν' αποδεχθεί αυτόν τον όρο. Ας προσέχει ο Παπανδρέου τι υπογράφει, γιατί οι καιροί είναι ύποπτοι και ο ελληνικός λαός είναι πολύ πληγωμένος —και εξαιτίας πολλών θεμάτων— για ν' ανεχθεί επιπλέον και μια νέα εθνική προδοσία.
"ΒΑΡΔΑΡΙΑ" και τέλος. Έννοια, η οποία σέβεται απόλυτα τη γεωγραφία της χώρας, την κοινή παράδοση των μειονοτήτων της και ως λέξη ανήκει στον γλωσσικό πλούτο της πλειοψηφίας των κατοίκων της. Μια έννοια, την οποία δεν την εφηύραν οι Έλληνες αλλά οι ίδιοι και την έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Στη χειρότερη περίπτωση "Μακεδονική ΒΑΡΔΑΡΙΑ", εφόσον για πρακτικούς λόγους επιμένουν να δανείζονται ξένους γεωγραφικούς προσδιορισμούς και θέλουν ως "νέοι" στην κοινωνία των Εθνών να εντοπίζονται εύκολα στον χάρτη. Η μόνη χάρη που ως Έλληνες μπορούμε να τους κάνουμε, για να μην τους ψάχνουν κάποιοι δίπλα στην Γκάμπια ή τη Μπούργκινα Φάσο.
Μια πολυεθνική ΒΑΡΔΑΡΙΑ —όμοια με το Βέλγιο ή την Ελβετία, για παράδειγμα— εφόσον δεν υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένο βαρδαρικό έθνος. Βαρδαρία, με επίσημη υπηκοότητα των κατοίκων της τη βαρδαρική και με επίσημη γλώσσα τη βαρδαρική διάλεκτο της βουλγαρικής.
Πρέπει να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι είναι μικρά τα εθνικά τους "ποδαράκια", για να φορέσουν αυτοκρατορικά "παπούτσια". Να τελειώνει η πλάκα με τους εμπόρους ναρκωτικών, που κυβερνάνε τα Σκόπια.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

46 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΟΧΙ στην ονομασία “Μακεδονία του Βαρδάρη”. Πρόκειται περί παγίδας!


 1. Άναυδος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276821725484#c4977309791882592541'> June 18, 2010 at 3:42 AM

  Μωρέ δεν πα να την πούνε και Ελεύθερη Μακεδονία. Βαρέθηκα!
  Εδώ συζητάς με μερικούς και σου λένε "δεν διεκδικούσαν ανοιχτά μόνο οι Σέρβοι τα διαφιλονικούμενα εδάφη αλλά υπόγεια και η ελληνική πλευρά καλλιεργούσε τις δικές της βλέψεις"(!!!). http://jungle-report.blogspot.com/2010/06/blog-post_14.html

  Ακούτε; Είμαστε ΚΑΙ Ιμπεριαλιστές, λέει.
  Βαρέθηκα το βρισίδι, βαρέθηκα να μην είμαι μειονότητα, βαρέθηκα να χρωστάω εδάφη και στον πιο απίθανο κερατά που σκάει μύτη, βαρέθηκα να ζητάνε δημοκρατία μέχρι και αυτοί που σφάζανε επι κατοχής για να τους μείνει η ύπαιθρος οικόπεδο του Αιγαίου, βαρέθηκα να πληρώνω τις ΜΚΟ για να με βρίζουνε, βαρέθηκα να έχω έναν πρωθυπουργό που με λέει "ξενοφοβικό", βαρέθηκα να με λένε φασίστα ρατσιστή απατεώνα, βαρέθηκα να λένε οτι όλοι οι άλλοι είναι δημοκράτες και, λέει, δεν είναι Ιμπεριαλιστές και Εθνικιστές, εμείς τους αναγκάσαμε.
  Βαρέθηκα. Δώστετα τους όλα, μόνο να μας πούνε κατα που θέλουν να φύγουμε για να ησυχάσουμε!

   

 2. yannidakis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276848422703#c4014879783320215863'> June 18, 2010 at 11:07 AM

  ειναι πραγματι ενας σοβατο εθνικο ζητημα που πλεον αφορα οχι μονο τα Βαλκανια, αλλα & την ΕΕ κατ' επεκταση.
  Η λεξεη "Μακεδονια" δεν εχει βγει & δεν προκειται κι αυτο αποτελει μια εθνικη ηττα που υποστηκαμε πριν αρκετα χρονια. Πλεον δε μενει τπτ αλλο να συζητησουμε καθως το θεμα πρεπει να λυθει αμεσα :[

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276890560715#c2422866598484708585'> June 18, 2010 at 10:49 PM

  Το Μακεδονικό ζήτημα πάνω από όλους αφορά εμάς τους Έλληνες που ζούμε στη Μακεδονία και κυρίως στα σύνορα.
  Τώρα επιδιώκουν ένα Μακεδονικό όνομα.
  Αργότερα θα απαιτήσουν ΑΛΛΑΓΗ των συνόρων.
  Αλίμονό μας.
  Θα τους αφήσουμε?

   

 4. yannidakis
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276936443089#c5561631848957674849'> June 19, 2010 at 11:34 AM

  "καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
  Καληνωρίσματα :[

   

 5. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276948955817#c141236233813386078'> June 19, 2010 at 3:02 PM

  Φίλε Άναυδε, αυτός είναι ο στόχος τους. Να βαρεθούμε και να σηκωθούμε να φύγουμε από την χώρα μας. Θα το κάνουμε; Κουράγιο φίλε.... όσο πλησιάζουμε προς τον τερματισμό, τόσο μεγαλύτερη αντοχή πρέπει να επιδείξουμε.

  Κύριε Γιαννιδάκη, έτσι είναι. Πλέον αποτελεί συλλογικό πρόβλημα των λαών της Βαλκανικής. Ευχαριστούμε πολύ για την αναδημοσίευση. Καλή σας μέρα!

  Φίλε #3, το πρόβλημα αφορά όλους τους Έλληνες, όχι μόνο τους Μακεδόνες. Η επιδιωκόμενη απόσχιση της Κρήτης και το μεθοδευόμενο δημοψήφισμα του 2012 αφορά όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους Κρήτες. Τέτοια προβλήματα δεν επιμερίζονται.

   

 6. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276952509323#c3392140449757441932'> June 19, 2010 at 4:01 PM

  Φίλε,
  σίγουρα το πρόβλημμα αφορά όλους τους Έλληνες ΑΛΛΑ πάντα όσοι βρίσκονται κοντά στα σύνορα είναι πιο ευάλωτοι.

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276953639527#c5511438480758331783'> June 19, 2010 at 4:20 PM

  Πως μπορούμε να μην αγωνιστούμε και να φύγουμε από την Ελλάδα μας?
  Τι θα πούμε στις επόμενες γενιές?
  Ότι λιποτακτήσαμε?

   

 8. Μούσα
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1276979117307#c2782050169105315154'> June 19, 2010 at 11:25 PM

  Συγγνώμη αλλά αν καποτε ήθελα να φυγω απο την ΄Ελλαδα τώρα με τίποτα.
  Διότι ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η κατάσταση,δεδομένων και άλλων παγκόσμιων γεγονότων που πρόκειται να συμβούν.
  Η ωρα της μάχης πλησιάζει γι΄ αυτο αλλωστε και καποιοι-πολλοί ισως σκέφτονται να "λιποτακτήσουν" ή αλλιώς να μεταναστεύσουν.
  Σημείο των καιρών.
  Σ¨αυτους που ισως εχουν παρασυρθεί απο το γενικο κλιμα εχω να συστήσω απλά ξανασκεφτείτε το.Στους υπολοιπους απολυτως τίποτα.

  Οσο για τ΄όνομα-οπως και για όλα τ΄αλλά -... τσάμπα η εκδούλευση του Τζέφρυ ολους αυτους τους μηνες .
  Η Νέμεσις και η Δικαιοσύνη επιστρέφουν σ΄αυτην την χώρα δριμύτερες.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277034701444#c2354230888066194771'> June 20, 2010 at 2:51 PM

  http://www.youtube.com/watch?v=K0d9Z-TToHc&feature=related

   

 10. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277063113957#c9072526072493164659'> June 20, 2010 at 10:45 PM

  Μούσα, κανείς δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Ούτε εμείς, ούτε αυτοί. Εδώ θα μείνουμε και θα κλειδαμπαρώσουμε. Και αφού ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας, όποιος θέλει μπορεί να φύγει οριζοντίως...

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277066698024#c1913998959919134776'> June 20, 2010 at 11:44 PM

  Μήπως το οριζοντίως ....είναι και με συνοδεία τεσσάρων?

   

 12. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277067208228#c3389577235592510556'> June 20, 2010 at 11:53 PM

  χαχαχχαχαχα ακριβώς φίλε μου.... Με τις φτέρνες μπροστά....

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277067377082#c6602419592155044357'> June 20, 2010 at 11:56 PM

  Μου ΄φτιαξες τη διάθεση. Θα κοιμηθώ σαν πουλάκι.
  Καληνύχτα!

   

 14. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277067558384#c6199346869208368039'> June 20, 2010 at 11:59 PM

  Καληνύχτα φίλε! Να είσαι καλά και καλή δύναμη για την εβδομάδα που έρχεται.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277067671832#c4166603350642074371'> June 21, 2010 at 12:01 AM

  Επίσης.
  Και χρειάζομαι πολύ δύναμη.
  Γεια!

   

 16. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277099521997#c1610037005038134497'> June 21, 2010 at 8:52 AM

  Σεβαστός ο κος Τραϊανός, σεβαστή και η κάθε άποψη-όποια και αν είναι.

  Εξυπνότατος ο "ελιγμός" με την Μακεδονική Βαρδαρία, ωστόσο το ζήτημα είναι τελειωμένο. Και το ζήτημα το "αυτοκτονήσαμε" εμείς όταν γυρίζαμε την πλάτη στις προτάσεις Πινέιρο και κατεβαίναμε στους δρόμους με ταμπούρλα και σημαίες, σταυρούς και ρασοφόρους.

  Γενικώς, σε όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα-αν και ως τέτοιο θεωρώ κυρίως το Κυπριακό- έχουμε αναγάγει το "αυτογκόλ" σε...εθνική στρατηγική. Η Ελλάς, νεκρή και ανύπαρκτή, όχι από το ΔΝΤ...κλπ, αλλά ήδη από τις σφαίρες που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, έχει ΙΣΩΣ τώρα μια ευκαιρία να αναδημιουργηθεί εκ του απολύτου μηδενός της και ΙΣΩΣ έτσι συναντήσει το ιστορικό της πεπρωμένο, αυτό δηλαδή που τη συνδέει με την κλασική Ελλάδα. Να ξαναγίνει δηλαδή, η πατρίδα που θεραπεύει συστηματικά τη Φιλοσοφία, τις Τέχνες, τις Επιστήμες, να γίνει αυτό που ήταν ανέκαθεν ο προορισμός της: Το Κέντρο της Παιδείας στην Ευρώπη. Αύριο μεθαύριο;

  Όχι βέβαια. Μια τέτοια προοπτική θέλει κάποιες γενιές για να χτισθεί.
  Και προϋποθέτει επίσης-είναι εκ των ουκ άνευ- μια κάποια συρρίκνωση, στα πάγια "εθνικά συνθήματά μας" (Μακεδονικό-Κυπριακό-Αγαίο) εφ όσον οι ίδιοι τα κάψαμε είτε γιατί δεν εφαρμόσαμε τις στρατηγικές που έπρεπε, είτε και γιατί στηριχτήκαμε σε μύθους και ψεύδη αντί του Εθνικά Χρήσιμου Ρεαλισμού.

  Καλημέρα.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277135618212#c4539624408140945583'> June 21, 2010 at 6:53 PM

  Από Ελληνες έχουν γραφτεί αυτά τα σχόλια; Να τα δώσουμε όλα να ησυχάσουμε έ; Αιδώς αχρείοι. Σαν τους προδότες της κυβέρνησης και σείς;;
  Οσοι ανάξιοι να τιμήσουν και να προστατεύσουν τα πάτρια να φύγουν. Φτιάχτε τις βαλίτσες τώρα. Και να μην ξαναγυρίσετε.

  ¨Οσο για το Μακεδονικό ζήτημα. Τίποτα δεν είναι χαμένο.

  ΠΑΝ ΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ.
  Ολα αλλάζουν τίποτα δεν παραμένει σταθερό.

  ΣΤο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση, να ξεσηκωθούμε, να φωνάξουμε, να απειλήσουμε τα εφιαλτικά ανθρωπάκια που βάλαμε στην κυβέρνηση και τελικά να τους ρίξουμε στην θάλασσα να τους φάνε τα ψάρια μπάς και προλάβουμε και άλλες δυστυχίες.
  Να μπεί μια κυβέρνηση έκτακτη, εθνική. Να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις σχετικά με τα εθνικά μας θέματα. Εκ νέου διαπραγμάτευση.

  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΛΕΞΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΩΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΙΜΑ, ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

  Η Μακεδονία είναι η κεφαλή της Ελλάδας. Αν χάσουμε την Μακεδονία χάνουμε τα πάντα. Ντόμινο ξέρει κανείς; Το ένα μετα το άλλο θα χαθούν τα κομματια της Ελλάδας μας αν δωθεί το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς. Θράκη, Ηπειρος, Κέρκυρα, Κρήτη, βόρεια Κύπρος. Ετσι θα μας διαλύσουν.

  Δεν θα αφήσουμε να γίνει.
  Ξεσηκωθήτε από τους καναπέδες σας.
  Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα δημοψήφισμα.

  history-of-macedonia.com
  macedonia-greece.blogspot.com

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277135757862#c9173590011876072058'> June 21, 2010 at 6:55 PM

  Macedonian president says country ready for solution over the name dispute with Greece

  By The Associated Press (CP) – 2 hours ago

  SKOPJE, Macedonia — Macedonia is ready to resolve the name dispute with Greece that has kept the Balkan country out of NATO as long as the solution does not undermine Macedonia's national identity, the president said Monday.

  The dispute dates from Macedonia's 1991 independence from Yugoslavia. Greece says use of the name Macedonia implies territorial claims on its own region with the same name, and has blocked Macedonian efforts to join NATO since 2008 while threatening to do the same at the European Union.

  "We need a compromise in which there will be no winners and losers and which will be equally acceptable for all citizens. We are ready to reach such a solution," President Gjorge Ivanov told reporters after holding talks with Czech counterpart Vaclav Klaus, who was in Skopje on a two-day visit.

  "Macedonia is ready to reach a solution that would be mutually acceptable and which will not embrace the Macedonian identity and dignity," Ivanov said.

  Copyright © 2010 The Canadian Press. All rights reserved.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277136259195#c4471488442889750517'> June 21, 2010 at 7:04 PM

  Πλεον δε μενει τπτ αλλο να συζητησουμε καθως το θεμα πρεπει να λυθει αμεσα :[

  ΓΙΑΤΙ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ; ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ;
  ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΩΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ;

  ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ.

   

 20. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277137412915#c7995138589583903286'> June 21, 2010 at 7:23 PM

  Φίλε #16, συμφωνούμε απολύτως ότι είναι ιστορική ευκαιρία να ξαναγίνει η Ελλάδα εκείνη η πατρίδα που θεραπεύει συστηματικά τη Φιλοσοφία, τις Τέχνες, τις Επιστήμες.

  Αλλά είναι ηττοπαθές και απαράδεκτο να ισχυρίζεσαι ότι είναι - εκ των ουκ άνευ- μια κάποια συρρίκνωση, στα πάγια "εθνικά συνθήματά μας".

  Φίλε #17, θα λέγαμε ότι είναι δίκαιη η αγανάκτησή σου.

  Φίλε #18, το τι λένε αυτοί, ουδόλως μας ενδιαφέρει. Το θέμα είναι τι θα πούμε εμείς.

  Φίλε #19, μάλλον βιάζονται να πάνε άκλαφτοι...

   

 21. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277154991543#c7628237143869141945'> June 22, 2010 at 12:16 AM

  Φίλε Υδροχόε επειδή όποιος βιάζεται σκοντάφτει, εγώ λέω ότι ...........θα πάνε αδιάβαστοι.

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277156969723#c5002258187423493945'> June 22, 2010 at 12:49 AM

  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ
  ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ".
  ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑZΟΥΝ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

  http://www.mathainoumeellinikiistoria.blogspot.com

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277157342913#c1829497955408179830'> June 22, 2010 at 12:55 AM

  Στο συμπλήρωμα του πρώτου εξαμήνου επίσημης λειτουργίας εντός Ελληνικού εδάφους , το κινήμα "Ουράνιο Τόξο" δηλαδή οι αυτοαποκαλούμενοι "Εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα" (ομιλούντες την "Μακεδονική" γλώσσα !!!) σε συνεργασία με το Maknews και τον "Πυρήνα του Μακεδονικού φόρουμ" περνάνε πλέον στην ενεργό δράση με την οργάνωση σειράς εκδηλώσεων φεστιβάλ Σκοπιανής προπαγάνδας μέσα στην ίδια την Μακεδονία.

  Οι κάποτε γελοιότητες περί αλύτρωτης πατρίδας και Μακεδονικής μειονότητας, παίρνουν πλέον σάρκα και οστά στο κίνημα των φανατικών Σκοπιανών που εγκαταστάθηκαν επισήμως στη Ελλάδα με έδρα την Έδεσσα.¨

  tiresias-press.blogspot.com

   

 24. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277158030568#c1212483912968079845'> June 22, 2010 at 1:07 AM

  Η Ομογένεια εναντίον “Μακεδονίας του Βαρδάρη”

  Δείτε το περιεχόμενο της επιστολής...

  Αξιότιμα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

  Εκ μέρους των μελών του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου είμαστε εναντίον κάθε βεβιασμένης απόφασης προς λύση του θέματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τη στιγμή που η γενέτειρα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές και σφαδάζει κάτω από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.

  Μέσα σ’ αυτή τη συγκαιρεία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 εμφανίζεται πρωτοσέλιδο άρθρο έγκριτης εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινάει με την ασαφή φράση: «Κοντά σε συμφωνία στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη” βρίσκονται η Ελλάδα και η
  ΠΓΔΜ.».

  Επίσης αναφέρει ότι «Η συγκεκριμένη ονομασία καλύπτει την Ελληνική απαίτηση.» χωρίς να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ονομασία προωθεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων της Ενωμένης “Μακεδονίας” εφ’όσον η “Μακεδονία” του Βαρδάρη υποεννοεί τη “Μακεδονία” του Πιρίν και
  τη “Μακεδονία” του Αιγαίου. Αναγνωρίζοντας τα Σκόπια ως “Μακεδονία” του Βαρδάρη δίνουμε κάθε ευκαιρία στην ΠΓΔΜ να διεκδικήσει τις υπόλοιπες περιοχές της “διαιρεμένης Μακεδονίας”.

  Αυτή η ευκαιρία θα επιτευχτεί πιο εύκολα εφ’ όσον η ΠΓΔΜ είναι χώρα, ενώ οι υπόλοιπες
  περιοχές βρίσκονται σε γειτονικές χώρες. Δηλαδή εμείς οι ίδιοι υπογράφουμε την απόσχεση της Μακεδονίας μας.

  Εμείς, ως Έλληνες της Διασποράς που σεβόμαστε την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την παραχώρηση του ονόματός μας, της ιστορίας μας και της εδαφικής ακεραιότητας της γενέτειρας στους Σλάβους της ΠΓΔΜ και κάνουμε έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς να καταδικάσουν τέτοιου είδους
  πρακτικές.

  Με εκτίμηση,

  Παύλος Κοτρότσιος Ανδριάννα Φιλιώτη
  Paul Kotrotsios, MBA Ανδριάννα Φιλιώτη
  President Γραμματεύς
  Hellenic American National Council

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277158258302#c8286671121706461181'> June 22, 2010 at 1:10 AM

  Εκδηλώσεις στην... “Αιγαιατική” Μακεδονία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί για το καλοκαίρι!! Με τις κάμερες στο χέρι οι κύριοι του Maknews και του Ουράνιου Τόξου, έτοιμοι να αποθανατίσουν τη “Μακεδονική” μειονότητα εν ώρα πανηγυριού κάτω από τη μύτη μας, εφόσον οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με την οικονομικη κρίση και πόσο έπληξε την τσεπη τους…
  Θα αφήσουμε να περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα; Θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας πεδίο αντιπάραθεσης του κάθε άνοητου που ψευδολογεί περί αλύτρωτης πατρίδας και μειόνοτητας, ή επιτέλους θα αντιδράσουμε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια ώστε να ακυρώσουμε τα εργαλεία προπαγάνδας των σκοπιανών φανατικών;
  Με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μία πολιτιστική πράξη, ή οποια θα ήταν δικαιολογημένη, αλλά μία πράξη αλαζονείας και βαρβαρότητας. Μία πράξη που δείχνει την πλήρη απουσία στοιχειώδους σεβασμού όπως οφείλει ο κάθε γείτονας οταν ζητά την φιλοξενία.
  Θα μείνουμε αδιάφοροι στις παράλογες απαιτήσεις ή θα ενημερώσουμε τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους Έλληνες να κάνουν το χρέος τους προς την αλήθεια;
  Η λίστα με τις περιοχές των εκδηλώσεων:
  Embore (Kajlarsko) : Saturday July 10
  Έμπορε-Εμπόριο (Ν. Κοζάνης): 2ο Σάββατο Ιουλίου
  Tiolishta (Kostur) : July 13
  Τιόλιστα-Τοιχιό (Ν. Καστοριάς) : 13 Ιουλίου
  Crvorinovo (Negushko) : July 14 to 15
  Τσαρβορίνοβο-Μαρίνα (Ν. Ημαθίας) : 14-15 Ιουλίου
  Bituse (Lerin) : July 14 to 15
  Μπίτουσε-Παρόρι (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Ιουλίου
  Ofcharani (Lerin) : July 19 to 20
  Οφτσάρανι-Μελίτη (Ν. Φλώρινας) : 19 και 20 Ιουλίου
  Sheshtevo (Kostur): July 19 to 20
  Σεστέβο-Σιδηροχώρι (Ν. Καστοριάς) : 19 και 20 Ιουλίου
  Aposkep (Kostur) : July 19 to 20
  Άποσκεπ-Απόσκεπος (Ν. Καστοριάς) : 19-20 Ιουλίου
  Gorna Kotori (Lerin) : July 25 to 26
  Γκόρνο Κότορι-Άνω Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 25-26 Ιουλίου
  Patel (Lerin) : July 26 to 27
  Πάτελε-Άγιος Παντελεήμωνας (Ν. Φλώρινας) : 26-27 Ιουλίου
  Setoma (Kostur) : July 26 to 27
  Σέτομα-Κεφαλάρι (Ν. Καστοριάς) : 26-27 Ιουλίου
  Spanakopita (Lerin) : 1 to 2 August
  Μπάνιτσα-Βεύη (Ν. Φλώρινας) : 1-2 Αυγούστου
  Krpeshina (Lerin) : August 5 to 6
  Καρπέσινα-Ατραπός (Ν. Φλώρινας) : 5 και 6 Αυγούστου
  Pochep (Maglensko) : August 6 (for Mirko Ginova)
  Πότσσεπ-Μαργαρίτα-Ν.Πέλλας) : 6 Αυγούστου (για τη Μίρκα Γκίνοβα)
  Dolno Kotori (Lerin): 14 to 15 August
  Ντόλνο Κότορι-Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Αυγούστου
  Brandy (Kajlarsko) : 15 August
  Ράκιτα-Ολυμπιάδα (Ν. Κοζάνης) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου
  Neret (Lerin) : 15 August
  Νέρετ-Πολυπόταμος (Ν. Φλώρινας) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου
  C’cgas (Giannitsa): 15 to 16 August
  Τσ’τσγκας-Σταυροδρόμι (Ν. Πέλλας) : 15-16 Αυγούστου
  Kroncelevo (Voden) : August 23-24-25
  Κροντσέλεβο-Κερασιά (Ν. Πέλλας) : 23,24,25 Αυγούστου
  Fire (Maglensko): Last weekend of August
  Πόζαρ-Λουτράκι (Ν. Πέλλας) : Τελευταίο Σαβ / κύριακο Αυγούστου
  Mokren (Lerin) : August 15
  Βαρυκό (Φλώρινας) : 15 Αυγούστου

  Θα ειμαστε παρόντες σε κάθε πανηγύρι για να δειξουμε με κάθε τρόπο ειρηνικό πως εδώ δεν είναι παιδική χαρά, εδω είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα!
  Παρακαλούμε αναδημοσιεύστε και προωθήστε.

  Macedonia Hellenic Land
  Independent Greek Network”.
  http://www.greekalert.com/2010/06/blog-post_5661.html

   

 26. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277196950211#c2807186042234355307'> June 22, 2010 at 11:55 AM

  Πολιτικά αφελής και εθνικά Επικίνδυνη η σύνθετη με ουσιαστικό Μακεδονία

  Του Στέλιου Παπαθεμελή Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


  ῾ Όσο δεν κόβεται ο ομφάλιος λώρος με το μακεδονισμό θα εξακολουθήσει το σκοπιανό πολιτικό σύστημα να αναπαράγει τα μεγαλύτερα κατά συνθήκην ψεύδη της ιστορίας εναντίον της ιστορίας και να αφιονίζει τις επόμενες γενεές με το χαλκευμένο φάντασμα του μακεδονισμού.῾

  Οι κηδεμόνες του σκοπιανού μορφώματος και του ανιστόρητου ιδεολογήματός του έχουν λόγους και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοί τους αλλά φευ και οι επόμενοί τους να συντηρούν μια μόνιμη εστία αποσταθεροποίησης στην περιοχή την οποία να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν κατά το δοκούν.

  Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ 'ΕΛΛΗΝΑΣ' ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ; ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ. ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ 'ΧΟΥΝΤΑ' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΛΛΑΣ.

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277304218228#c5361744970496790023'> June 23, 2010 at 5:43 PM

  ΑΝΩΝΥΜΕ 1
  "Βαρέθηκα. Δώστετα τους όλα, μόνο να μας πούνε κατα που θέλουν να φύγουμε για να ησυχάσουμε!"
  ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΛΟΓΩ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ. ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΜΙΤ, ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ, ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ, ΑΛΒΑΝΟΣΠΟΡΟΣ, ΕΒΡΑΙΟΣΠΟΡΟΣ Ή ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ.

  ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ DECONTRUCTION ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο DERRIDA ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΑΝΩΝΥΜΕ 1, ΑΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ Ή ΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΛΗΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΙΣΑΚΤΟΙ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΙΣΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΤΩΠΟ. ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΛΑΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΓΥΦΤΟΣ; ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ; ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ. ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ.

  ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ youtube ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ

  1) Anticki Makedonci ili Sloveni? Η αλήθεια - the truth - вистината

  2) Ancients about Macedonia, the eternal Greek land!

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΡΟΜ.
  ΣΤΟ ΦΥΡΟΜ ΖΟΥΝ 200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ. ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΑΙ.
  ΣΤΟ ΦΥΡΟΜ ΟΤΙ ΑΡΧΑΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΥΠΟΙ.
  ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΉΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ Μ.Χ.
  ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ - ΤΟ ΒΑΡΝΤΡΑΣΚΑ. ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
  ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

   

 28. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277306038310#c8514542712582558638'> June 23, 2010 at 6:13 PM

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΙΩΞΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ 5000 ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΤΙ ΣΟΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΉΤΑΝ ΑΥΤΗ;
  ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΦΕΡΙΜ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ.

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277306428305#c3819148167176736844'> June 23, 2010 at 6:20 PM

  Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010
  ΩΧ!! Συνεχίζει τις επαφές ο Παπανδρέου για το σκοπιανό.
  Για να δούμε τι θα δούμε...

  Με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου....
  Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελληνική βούληση για επίλυση του προβλήματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ, και εντός της κόκκινης γραμμής που έχει χαράξει η Αθήνα, δηλαδή μία ονομασία για όλες τις χρήσεις, με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό (σχόλιο TaXalia: Μην ξεχνάτε εθνικότητα και γλώσσα).......

  Ο κ. Δρούτσας απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «οι δημόσιες δηλώσεις της άλλης πλευράς δεν είναι ενθαρρυντικές» παρατηρώντας πως «για τον λόγο αυτό εξάλλου έχουν μεγάλη σημασία οι απευθείας επαφές», ενώ σε ερώτηση περί της ονομασίας «Μακεδονία του Βαρδάρη» (που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα) ο κ. Δρούτσας επεσήμανε πως «κάθε πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης».

  pathfinder.gr

  ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ.

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277307070996#c8616891968317090209'> June 23, 2010 at 6:31 PM

  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ' ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ. Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.
  ΤΟ ΟΝΟΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΔΑΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΒΑΡΔΑΡΟΙ. ΒΑΡΔΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΟ ΒΑΡΔΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΥΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. ΒΑΡΔΑΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277648343475#c2240696564941041074'> June 27, 2010 at 5:19 PM

  ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ google ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ map of macedonia ΔΗΛ. ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΦΥΡΟΜ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ῾ΠΕΣ ΠΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ῾῾ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΙΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΛΠ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΩΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ.

  ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (history-of-macedonia.com) ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ historyofmacedonia.org ΟΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΡΟΜ.

  ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ (ΒΑΡΔΑΡΙΑ). ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΤΕΜΝΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ Vardar (ΒΑΡΔΑΡΗ) ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ. ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.
  ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

  ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΥΠΕΣ, ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ.
  ΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

  ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ.

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277655201883#c1802727703639390891'> June 27, 2010 at 7:13 PM

  ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ - ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ)

  ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
  ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  Η ΜΑΚΕΔΟΝΑΙ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


  Γευγελή Gevgelia Vardarski Rid "Gortynia"

  http://www.youtube.com/watch?v=6zKezsuqhsY&feature=player_embedded

  ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΞΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΚΗ ΚΟΙΝΗ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  ΕΛΕΟΣ. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ.
  ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ.

   

 33. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277762521541#c6766359387099852221'> June 29, 2010 at 1:02 AM

  This comment has been removed by the author.

   

 34. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277762919146#c8300314100117562259'> June 29, 2010 at 1:08 AM

  Καλά τα λέει, ως συνήθως, ο Παναγιώτης, καλά τα λένε και όσοι σχολιάζουν – και μπράβο τους που παραθέτουν στοιχεία και ηλ. δ/νσεις για περεταίρω ενημέρωση και έρευνα.
  Όμως άθελά του ο συγγραφέας, ίσως από κεκτημένη ταχύτητα, υπέπεσε σε ένα "ασυγχώρητο" τραγικό σφάλμα, το οποίο καλώς ή κακώς μάλλον πέρασε απαρατήρητο (με εξαίρεση τον Ανώνυμο 27). Ο Παναγιώτης, βέβαια, μπορεί να ξέρει τί συμβαίνει, οι Μακεδόνες μπορεί να ξέρουν, όμως τα κείμενα και τα σχόλια τα διαβάζουν κι άλλοι, μικροί και μεγάλοι. Τί θα πει, δηλαδή, ότι στο κράτος των Σκοπίων, εκτός από τους πληρωμένους προβοκάτορες που δηλώνουν "Μακεδόνες", "όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν Αλβανοί, Σέρβοι και κυρίως Βούλγαροι"; Έλληνες δεν υπάρχουν; Το Μοναστήρι δεν ήταν πριν από έναν αιώνα κέντρο Ελληνισμού; Μη βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια!

  Το 1903, σε υπόμνημα που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα της Πελαγονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, περιγράφεται με σαφήνεια η πολιτιστική και εθνική κατάσταση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής: "…λαλούμεν ελληνιστί, βουλγαριστί, βλαχιστί, αλβανιστί αλλ’ αυδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλληνες και ουδενί επιτρέπομεν ν’ αμφισβητεί προς ημάς τούτο." Η Πελαγονία θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ως η κοιτίδα των Αχαιών και των Αιολέων…
  Στο Μοναστήρι –δεύτερο σημαντικότερο διοικητικό και πληθυσμιακό κέντρο του κράτους των Σκοπίων– βρίσκεται η αρχαία Ηράκλεια, πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β' o Μακεδών. Το 1872 ο Έλληνας πρόξενος του Μοναστηρίου, Π. Λογοθέτης, με υπόμνημά του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εμφανίζει τους Έλληνες (ελληνόφωνους και μη) που κατοικούσαν στο βιλαέτι του Μοναστηρίου να ανέρχονται σε 320.000, τους μουσουλμάνους Οθωμανούς σε 100.000, τους Βουλγάρους σε 100.000 (80.000 μόνιμοι κάτοικοι και 20.000 παρεπίδημοι), τους Ιουδαίους σε 10.000 και τους Αθίγγανους σε 5.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του Χιλμή πασά στα 1904, στο βιλαέτι του Μοναστηρίου υπήρχαν 261.283 Έλληνες και 178.412 Βούλγαροι, ανάμεσα στους άλλους πληθυσμούς. Για το βιλαέτι του Μοναστηρίου έχουμε και την αναλυτική "Ελληνική στατιστική του πληθυσμού της Μακεδονίας κατ’ εθνότητας" του 1905, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτήν, οι Έλληνες στην περιοχή του Μοναστηρίου ήταν 279.964, οι μουσουλμάνοι 217.115, οι Βούλγαροι 142.715 και όλοι οι υπόλοιποι περίπου 20.000. (Οι "Μακεδόνες", τότε, ήταν πολύ "φρέσκο φρούτο" για να αναφέρονται στα στατιστικά στοιχεία…) Δηλαδή, πριν από 100 χρόνια οι Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου ήταν σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 250.000. Τί απέγιναν όλοι αυτοί; Σκοτώθηκαν στους πολέμους; Μήπως μετανάστευσαν όλοι τους; Μήπως εξαϋλώθηκαν; Οι ελληνικές κυβερνήσεις, "φυσικά", αποφεύγουν να κάνουν λόγο για τους Έλληνες που κατοικούν στη γείτονα χώρα. Μήπως όντως δεν υπάρχουν; Εγώ πάντως, που είμαι από αυτές τις περιοχές, γνωρίζω κόσμο άλλα έχω και συγγενείς στο Μοναστήρι και αλλού στο κράτος των Σκοπίων – πολύ πιο Έλληνες από πολλούς Έλληνες πολίτες.

  Σήμερα, σε αρκετές πόλεις των Σκοπίων δημιουργούνται ιδιωτικά φροντιστήρια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας… Ο πρόεδρος του συλλόγου των Σαρακατσάνων που ζουν στα Σκόπια, Δημήτρης Αποστόλου, περιγράφει την κατάσταση ως εξής: "Εδώ υπάρχουν πολλές οικογένειες Σαρακατσάνων και πολλά νέα παιδιά, που θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, αλλά δεν έχουμε δάσκαλο. Τόσα χρόνια, υποσχέσεις μόνο στα λόγια. Σβήνουμε. Μην εκπλαγείτε αν δείτε Σαρακατσάνους με βουλγαρική υπηκοότητα. Η απόγνωση θα οδηγήσει πολλούς στην αγκαλιά της Βουλγαρίας… Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 πολίτες της ΠΓΔΜ, έλαβαν την βουλγαρική υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρωθυπουργός της χώρας (1998-2002) Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι… Ζητάμε από την Ελλάδα να μας παραχωρήσει διπλή υπηκοότητα, όπως έγινε με τους Βορειοηπειρώτες. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες, στα χώματα που γεννηθήκαμε." Και, ασφαλώς, δεν είναι μόνο οι Σαρακατσάνοι…

   

 35. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277762982784#c6683175640686983232'> June 29, 2010 at 1:09 AM

  Συμπληρωματικά, να αναφερθεί ότι μια θεία μου που γεννήθηκε και ζει στο Μοναστήρι, καθηγήτρια στο επάγγελμα, μού είχε πει πως η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών –Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί ή ό,τι άλλο– γελάνε με τα νέα σχολικά βιβλία (της σχολής του "συνωστισμού") και ντρέπονται να διδάξουν τα καραγκιοζιλίκια που γράφονται σ’ αυτά. "Αλλά και πολύς φανατισμός στους νέους…", της είπε κάποια άλλη στιγμή η μάνα μου, που το θέμα της συζήτησης ήταν και πάλι η "Μακεδονία". "Ποιος φανατισμός, καλέ… Πεινασμένοι είναι, που τους μοιράζουν λεφτά για να βγαίνουν στους δρόμους και να φωνάζουν"…

  Ορίστε και οι εξαφανισμένοι Έλληνες του κράτους των Σκοπίων:
  http://www.youtube.com/watch?v=EEywo-Freyk
  http://www.youtube.com/watch?v=KLfPoaQIeKM&feature=player_embedded
  http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/05/18/gligorov-cesky-denik-meionotita-100000-ellines-skopia/

  Και να ήταν μόνο η αδιαφορία του ελληνικού κράτους για τους Έλληνες των Σκοπίων, θά ’ταν καλά. (Ναι, αριστούργημα!...) Γιατί άραγε υπάρχουν Έλληνες ομογενείς που δεν θέλουν να ακούσουν για Ελλάδα και αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες"; Να το πούμε, για να το μάθουν και οι μη Μακεδόνες, εάν τυχόν δεν το γνωρίζουν. Μερικοί ομογενείς αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες", πρώτον, επειδή γεννήθηκαν στη Μακεδονία. Δεύτερον, επειδή κάποιοι τους "γάνωσαν" το μυαλό με τέτοιες αρλούμπες. Τρίτον και σπουδαιότερο –και αυτό αφορά ακόμη κι εκείνους που δεν ήταν ρευστής εθνικής συνείδησης– επειδή υπέστησαν καταναγκαστική σλαβοποίηση από τις πρόστυχες ελληνικές αρχές και αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν μπας και γλιτώσουν από τον λυσσαλέο πόλεμο του ελληνικού κράτους εναντίον τους. Αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες" επειδή σιχάθηκαν το ελληνικό κράτος. Επειδή το ελληνικό κράτος τούς "βάφτισε" Βουλγάρους. Επειδή οι νοτιοελλαδήτες χωροφύλακες που κάποτε εισέβαλαν στα σπίτια τους τούς διαβεβαίωναν ότι "εσάς τους Μακεδόνες θα σας ψήσουμε το ψάρι στα χείλη"… Επειδή κάποτε, οι Μακεδόνες φοιτητές συλλαμβάνονταν και περνούσαν τη νύχτα στα κρατητήρια των Αθηνών, γιατί η ταυτότητά τους έγραφε τον …λάθος τόπο γέννησης. Επειδή σχεδόν κάθε οικογένεια Μακεδόνα έχει κι από έναν που πέρασε από βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες σαν "αντιεθνικόφρων". Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που μέχρι πρότινος, σε Νομούς που βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σημειώνονταν ρεκόρ σε ποσοστά υπέρ της Δεξιάς. Δεν το λέω ειρωνικά. Αυτά τα ρεκόρ οφείλονταν σε σημαντικό βαθμό στις ψήφους των κατατρομοκρατημένων Μακεδόνων. Επειδή οι ίδιοι οι υποψήφιοι Βουλευτές, για να ολοκληρώσω, προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους υπόσχονταν στους κατατρεγμένους ακρίτες την αυτονόμησή τους! Επειδή ακόμη και σήμερα το ελληνικό κράτος φαίνεται πως κάνει ό,τι περάνει απ’ το χέρι του, παραγκωνίζοντας προκλητικά τους στιγματισμένους από το ίδιο δίγλωσσους Μακεδόνες, για να δίνει "πατήματα" στα διάφορα Ουράνια Τόξα και τα παρατηρητήρια του Ελσίνκι… Πρέπει να τα γνωρίζουν και αυτά οι Έλληνες, όχι μόνο τα των "κακών" Σκοπιανών και των πατρώνων τους. Και στο κάτω κάτω, οι Σκοπιανοί, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι τη δουλειά τους κάνουν –δουλειά που συνήθως τους αναθέτουν οι γνωστοί-άγνωστοι κοσμοεξουσιαστές– από την οποία όλο και κάτι θα αποκομίσουν και οι ίδιοι. (Ποιοι, ο λαοί; Δεν νομίζω.) Με τα δικά μας τα "λουλούδια" τί γίνεται;…

   

 36. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277765484901#c5221267828342122602'> June 29, 2010 at 1:51 AM

  η λέξη Μακεδονία δεν πρέπει να δωθεί σε καμμία περίπτωση
  όπως έγραψε και ο Π.ΤραΪανός θα δημιουργήσει συνεχείς απαιτήσεις.
  Και η Σόφια της Βουλγαρίας ήταν η Ελληνική πόλη Σοφία πρίν έλθουν οι Μογγολικής φυλής Βούλγαροι στην περιοχή. Ολά αυτά τα έκανε το Βυζάντιο
  με τους μισθοφόρους που κουβάλησε στην περιοχή, Αλβανούς, Σλάβους, Βούλγαρους. Μετά ήλθαν και οι Τούρκοι και συμπληρώθηκε η Μογγολική σούπα στα Βαλκάνια. Πρωτεύον ζήτημα είναι εμείς οι Ελληνες να κρατήσουμε τις περιοχές μας πρίν μας διαλύσουνε. Μετά ποιός ξέρει πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάνε. Στό χέρι μας είναι Ελληνες. Οχι όμως όσο έχουμε τα θρασύδειλα κλεφτρόνια που βάλαμε στη κυβέρνηση της χώρας μας.

  Οσο για τον Ελληνισμό έξω από τα σύνορα πρεπει να κάνουμε τα πάντα να τους βοηθήσουμε και χρηματικά και ηθικά. Σχολεία,εκκλησίες κλπ οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοι δημιουργούν μειονότητες εκεί που δεν είναι, ενω εμείς τις Ελληνικές μειονότητες τις θάβουμε. Ελληνικοί πληθυσμοί βρίσκονται και στην Μ.Ασία, Νότιο Ιταλία, Αλβανία, Ουκρανία, Γεωργία κλπ.

  Ελληνες αν δεν ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση, αν δεν γυρίσουμε 360 μοίρες τον τρόπο που φερόμαστε, αν δεν καθαρίσουμε το σπίτι μας από την σαβούρα που μαζέψαμε Ελλάς τέλος.

  Εμπρος Ελληνες άς ξυπνήσει μέσα μας ο αληθινός μας εαυτός.
  Η Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει.

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277804372922#c5740637097021347557'> June 29, 2010 at 12:39 PM

  ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΛΑΒΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
  ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ.
  ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΟΙ ΑΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ
  Ο Π.ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ.

  ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ GEORGE SOROS ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΖΕΦΡΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤ ΑΝ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΒΓΑΖΕΙ Ο Π.ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΙ.
  ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Macedonia Through The Centuries
  The Cultural and the National Liberation Movement of the Macedonian People ... The Republic of Macedonia - an Independent and Internationally Recognized ...
  www.soros.org.mk/archive/index.htm

  Η ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΦΥΡΟΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ BONDSTEEL Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΘΕΩΡΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΣΝΙΑ, ΦΥΡΟΜ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ.

  ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ῾ὙΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΓΔΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΓΑΤΑ῾῾.
  ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ.

   

 38. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277805698101#c1024551067255563573'> June 29, 2010 at 1:01 PM

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ.

  Ο ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ PAPANDREOY ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS. O EΒΡΑΙOΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ PAPANDREOY ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΟΡΟΣ.
  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ; ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ,ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΙΚΛ ΣΤΡΑΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ NEW YORK TIMES ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ JEW YORK TIMES. Υ.Γ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ; ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΡΟΜ;

  ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΩΡΑ ΖΥΓΩΝΕΙ.
  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

  www.elliniki-grothia.com

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277827477927#c5079169025873997119'> June 29, 2010 at 7:04 PM

  ΔΙΟΓΕΝΗΣ 35

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΧΑΡΗΚΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΤΕ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ. ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΜΠΟΥΚΩΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΗΝΕΙ.

  ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΙΦΙΑ, ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ. ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ.

   

 40. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277828768952#c9128449266911965678'> June 29, 2010 at 7:26 PM

  Οι Μαρτυρικοί Ήρωες από την Σκοπιά Φλώρινας

  Τούτες τις ημέρες της βαριάς προσβολής προς το Έθνος και την κυριαρχία του, αλλά και του διωγμού των Ελλήνων τόσο με την σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και την παράδοση των δικών του πολιτικών δικαιωμάτων σε αλλοφύλους λαθρομετανάστες, επιδιώκεται η παράδοση της χώρας με τις επερχόμενες ήττες στα εθνικά μας ζητήματα. Κι αν αφήσουμε να συμβεί αυτό, τότε θα οδηγηθούμε σε οδό οδυνών για την Ελληνική Πατρίδα και τα παιδιά μας. Δεν λέω ότι θα τα καταφέρουν οι εχθροί της Ελλάδος να κατακτήσουν την πατρίδα μας και κυριολεκτικά αφού πολιτικά και οικονομικά το έχουν ήδη πετύχει. Λέω όμως ότι θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε ζωές που οφείλουμε να προστατεύσουμε από τώρα. Λέω ότι κάποιοι βιάζονται να ανοίξουν το τρελάδικο ενός ανορθόδοξου πολέμου όταν πιέζουν να κλείσουν τα θέματα για Σκόπια και Κύπρο εντός του 2010 την στιγμή που Αλβανοί και Σκοπιανοί έχουν αρχίσει να τρώγονται, ενώ οι ΗΠΑ, οι ύπατοι αρμοστές του Νεοταξισμού, θέλουν τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο μέσα στο ΝΑΤΟ για να διατηρηθούν ως ορμητήρια των σκοπών τους. Αλλά λέω επιπλέον και κύρια ότι δεν δέχομαι τα προπαγανδιστικά πανηγυράκια που ετοιμάζονται σε λίγες ημέρες να στήσουν, την ημέρα του Προφήτη Ηλία, τα ενεργούμενα των Σκοπίων εντός των συνόρων μας μαζί με τα αδελφάκια τους από τα Σκόπια. Από την κατεχόμενη δηλαδή ελληνική Βόρεια Μακεδονία. Πανηγυράκια φολκλορικού και προπαγανδιστικού περιεχομένου με τραγουδάκια για μια δήθεν μη ελληνική «Αιγαιακή Μακεδονία». /1

   

 41. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277828828646#c7816751095439184247'> June 29, 2010 at 7:27 PM

  /2
  Λέω τέλος ότι δεν δέχομαι να ασελγήσουν αυτοί οι ανθέλληνες επάνω στο Τίμιο Αίμα των υπέροχων αυτών Ελλήνων που θα δούμε στο παρακάτω βίντεο, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους κομιτατζήδες προγόνους των βουλγαροσκοπιανών που θέλανε να αρπάξουνε την Ελεύθερη Μακεδονία Μας. Δεν δέχομαι τα γυφτοσκοπιανά πανηγύρια στα ίδια εδάφη. Δεν δέχομαι εχθρικό ποδάρι εκεί που μαρτύρησαν οι Ήρωες αδελφοί μας από την Σκοπιά Φλώρινας. Και να σταθούμε στο όνομα της συγκεκριμένης περιοχής. Σκοπιά. Να θυμηθούμε ακόμη ότι το όνομα Σκόπια προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη σκοπιά. Και επειδή τα τοπωνύμια μιλάνε για την ιστορία και την πραγματική προέλευση των τόπων, ας το καταλάβουνε όλοι. Εχθροί και «φίλοι». Ότι τα Σκόπια είναι ελληνικά. Γευγελή, Μοναστήρι, Δοϊράνη, Αχρίδα κλπ. Τα ονόματα, τα μνημεία, ακόμη και οι τρομοκρατημένοι πληθυσμοί μας εκεί πάνω είναι Ελλάδα. Αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο στους Ήρωες της Σκοπιάς Φλώρινας των οποίων η θυσία δεν θα πάει χαμένη. Γιατί για εμάς δεν υπάρχει υποχώρηση παρά μόνον Νίκη ή Θάνατος. Νίκη για την Μεγάλη Ελλάδα και Θάνατος για τον κάθε εχθρό μας.

  http://www.youtube.com/watch?v=VQEmd4d94aE&feature=player_embedded

  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

   

 42. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277839828819#c691075343308271426'> June 29, 2010 at 10:30 PM

  This comment has been removed by the author.

   

 43. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277840177237#c5023112555093428454'> June 29, 2010 at 10:36 PM

  Φιλαράκι μου Ανώνυμε 39

  Σε ό,τι λες –σε όλα, να μην τα επαναλαμβάνω– δεν έχεις άδικο. Όμως, έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις απόλυτο δίκιο. Γράφω ότι οι νοτιοελλαδήτες χωροφύλακες που κάποτε εισέβαλαν στα σπίτια των Μακεδόνων τούς διαβεβαίωναν ότι "εσάς τους Μακεδόνες θα σας ψήσουμε το ψάρι στα χείλη". Και δώσ’ του "ξύλο"! Και νά σου βασανιστήρια στους ηλικιωμένους! Μέσα στο σπίτι σου! Και όλα αυτά χωρίς καμία αφορμή. Έμπαιναν στα σπίτια στα καλά καθούμενα για να βασανίσουν τον κόσμο. Αυτές τις εντολές είχαν βέβαια… Και δεν νομίζω σε τέτοιες "αποστολές" το κέντρο να έστελνε τον οποιονδήποτε. Καταλαβαίνεις… Οι Μακεδόνες φοιτητές συλλαμβάνονταν και περνούσαν τη νύχτα στα κρατητήρια των Αθηνών, όπου όλο και κάποια "περιποίηση" θα την είχαν κι εκεί, γιατί η ταυτότητά τους έγραφε τον …λάθος τόπο γέννησης. Ακριβώς έτσι όπως το λέω. Βάλε και καμία φυλακή και κάνα ξερονήσι… Όλα αυτά δεν τα διάβασα πουθενά. Έχουν συμβεί στους γονείς μου και στον αδελφό του πατέρα μου. Ευτυχώς παρέμειναν στην Ελλάδα, Έλληνες. Αν, λοιπόν, αυτά συμβαίνουν σε έναν αγράμματο (στην κυριολεξία) και μαζί με αυτά βάλεις και την προπαγάνδα, τόσο απίθανο το έχεις να συναντήσεις κάποιον "αλλόδοξο". Εγώ μιλάω για σήμερα. Αυτά ξεκίνησαν να συμβαίνουν πριν από έναν αιώνα. Δεν είναι ανάγκη να επιλέξεις συνειδητά. Αρκεί να γίνει η αρχή και στη συνέχεια, δεν είναι απίθανο να συμβεί, άλλα είναι δύσκολο το "μήλο" να μην πέσει κάτω από τη "μηλιά". Δυστυχώς, συμβαίνουν και αυτά. Τί να λέμε τώρα! Εδώ, και μόνο με την προπαγάνδα μπορεί να "αλλαξοπιστήσεις" χωρίς να το καταλάβεις – πού και να έχεις και τον κατατρεγμό. Να πούμε για τους Πομάκους; Φαντάρος έκανα στην Ξάνθη. Να ξεκαθαρίσω, πρώτα, ότι δεν έχω πρόβλημα με κανέναν Τούρκο, Γερμανό, Αμερικανό κλπ. Με τα καθάρματα που μας κυβερνούν κι εμάς και αυτούς, επισήμως και υπογείως, έχω τεράστιο πρόβλημα. Εγώ (που μιλάω βέβαια εκ του ασφαλούς, με τις ανέσεις μου, τα λούσα μου κλπ.) έχω συγχωρήσει τον τουρκικό λαό, για παράδειγμα, ακόμη και για την Κύπρο… Τί να κάνουμε δηλαδή; Να συνεχίσουμε να σκοτωνόμαστε; Δεν είπα να τους χαρίσουμε τη μισή Κύπρο! Μην "πεταχτεί" κανένας κι αρχίσει… Ο σκοπός, νομίζω, είναι να βρούμε έναν τρόπο ώστε να ζήσουμε όλοι αδελφωμένοι – ο καθένας στον τόπο του, για να μην μπερδευόμαστε… Εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Δεν έχω το δικαίωμα; Το έχω. Λοιπόν, όταν ήμουν στην Ξάνθη "ξεμονάχιαζα" κανέναν (γνωστό μου φυσικά) μουσουλμάνο και με διακριτικότητα προσπαθούσα να κάνουμε συζήτηση για τον μωαμεθανισμό και το Ισλάμ, για το εθνικό του φρόνημα κλπ. Γνώρισα Πομάκους που νομίζουν ότι είναι Τούρκοι! Άντε καλά (λέμε τώρα) Σλάβοι, άλλα Τούρκοι! Κάποιοι άλλοι, φυσικά, δηλώνουν Έλληνες. Και ρωτούσα τους "Τούρκους" Πομάκους, πάντα με διαλλακτική διάθεση και προς Θεού ποτέ με πρόθεση επιβολής: "Βρε καλέ μου, μήπως έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης;" Όχι, αυτός. "Βρε χρυσέ μου, οι Πομάκοι στα βιβλία συνήθως είναι Έλληνες. Τούρκοι είναι μόνο στις τουρκικές τηλεοράσεις και στις εφημερίδες." (Θα έχεις υπόψη σου ότι στα πομακοχώρια πιάνουν κυρίως τουρκικά κανάλια, αν όχι μόνον αυτά.) Εκεί αυτός, είμαι Τούρκος. Ύστερα, τι περιμένεις;

  Θα αντιλήφθηκες πως δεν έχω καμία διάθεση να σου "επιτεθώ" και να σε αμφισβητήσω υποτιμώντας σε. Στο είπα από την αρχή. Έχεις δίκιο, άλλα όχι απόλυτο.
  Και από πού είσαι για νά ’χουμε καλό ερώτημα; Αν δεν θέλεις δεν απαντάς, φυσικά. Αν θέλεις, πες μου έστω μια ευρύτερη περιοχή. Να είσαι καλά, τα λέμε.

   

 44. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277842178435#c4162324411102139270'> June 29, 2010 at 11:09 PM

  Ό,τι νά ’ναι λένε οι Σόροι. Όποια θεωρία τους βολεύει υποστηρίζουν και προωθούν, αναλόγως με τις περιστάσεις. Αρκεί να μην μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια και να μπερδεύεται. Αυτό είναι το ζητούμενο.

  Ρίξτε μια ματιά και στον "περίφημο" ιστοχώρο www.bulgarmak.org.

  Δείτε την έκτη από το τέλος "επαφή" στις "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ":
  http://www.bulgarmak.org/links_interconducts.htm

  Αλήθεια, έχουμε εμείς κανέναν τόσο προσεγμένο και τόσο "πλούσιο" ιστοχώρο; Η ερώτηση που κάνω δεν είναι ρητορική. Όποιος γνωρίζει κάτι, παρακαλείται να παραθέσει ηλ. διευθύνσεις. (Όταν λέω εμείς εννοώ οι Έλληνες. Γιατί, η οργάνωση που επιμελείται τον εν λόγω ιστοχώρο, υποτίθεται εδρεύει στην Ελλάδα: http://www.bulgarmak.org/founding_statute.htm. Κάποτε, κάπου, δεν θυμάμαι, είχα διαβάσει –αλλά δεν το έψαξα– ότι τα ίχνη του ιστοχώρου αυτού καταλήγουν στις ΗΠΑ.)

  Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί. Λείπει κανένας μασκαράς; Αλλά, τί να περιμένεις από αχάριστους ανθρώπους… (Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε. Αν παίζει. Κάποτε έπαιζε, τώρα δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μπορεί να έχει πρόβλημα το δικό μου σύστημα. Λέω… Όποιος θέλει, πάντως, μπορώ να του πω το περιεχόμενό του.)
  http://www.bulgarmak.org/grekos βίντεο: Ελλάς: Χώρα μαϊμου - Greece: A monkey State

  Και με συγχωρείτε για το γράψε/σβήσε με τα ίδια σχόλια (33,34 κ 42,43) που αφαίρεσα. Έστειλα τα σχόλια και επειδή καθυστερούσαν πολύ να εμφανιστούν, νόμιζα πως κάτι δεν πήγε καλά και τα ξανάστειλα. (Μέχρι τώρα εμφανίζονταν αμέσως.)

   

 45. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277932249768#c5887498493335003734'> July 1, 2010 at 12:10 AM

  ΤΟ ΜΗΛΟ ΟΝΤΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ.

   

 46. ΔΙΟΓΕΝΗΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html?showComment=1277933933754#c1204940410219969881'> July 1, 2010 at 12:38 AM

  Ανώνυμε 45, είτε είσαι το "φιλαράκι μου" (δίχως ίχνος ειρωνείας) είτε όχι, μπορείς να γίνεις πιο σαφής, σε παρακαλώ;

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας