Ζούμε σ' έναν κόσμο, ο οποίος συχνά - πυκνά γίνεται εφιαλτικός. Έναν κόσμο πολέμων, πείνας και δυσκολιών. Από αυτήν την κατάσταση δεν ξέφυγε καμία κοινωνία ...όσο ανεπτυγμένη κι αν ήταν. Άρα; Άρα η ανθρώπινη κοινωνία, όσο κι αν προόδευσε, δεν έχει ξεφύγει η ίδια από τη βασική της μορφή. Τη μορφή, που την αναγκάζει συχνά-πυκνά να δίνει τη μάχη της επιβίωσης. Στην πραγματικότητα δεν έχει "ενηλικιωθεί" η ίδια η ανθρώπινη κοινωνία. Δεν έχει κόψει τον "ομφάλιο λώρο" της από τη φύση που τη γέννησε. Παραμένει μια κοινωνία ζώων, η οποία σε κάποια στιγμή θα πρέπει να σκοτώσει ή να σκοτωθεί, προκειμένου να επιβιώσει το είδος. Μια κοινωνία ζώων, της οποίας η πρόοδος δεν αλλάζει τα βασικά της χαρακτηριστικά. Αντί να σε σκοτώσει το ζώο με τα νύχια του, θα σε σκοτώσει με ένα ρεβόλβερ.
Δεν έχει βρει τη λύση, που θα της επιτρέψει να λύσει τα προβλήματά της, χωρίς να καταφύγει στα βασικά ανθρώπινα και άρα ζωικά ένστικτα.
Ένστικτα όμως σημαίνει επιβίωση και άρα υπεράνθρωπο αγώνα για τη διαιώνιση του είδους. Όταν όμως μιλάμε για αγώνα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους, μιλάμε για μητριαρχία. Μετά από μια καταστροφή πάντα η κοινωνία επανέρχεται στη βασική της μορφή. Είτε μιλάμε για την κοινωνία των Πρωτόπλαστων, που έπρεπε να επιβιώσουν σε μια απόλυτα εχθρική φύση, είτε μιλάμε για μια κοινωνία σύγχρονων ανθρώπων, η οποία πρέπει να "σηκωθεί" μετά από μια ολέθρια πολεμική σύγκρουση, μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Οι άνδρες σ' αυτήν την περίπτωση είναι αδύναμοι να φέρουν το βάρος της επιβίωσης και της διαιώνισης του είδους και το βάρος πέφτει στους ώμους της πανίσχυρης γυναίκας. Σε συνθήκες που οι άνδρες είναι θαμμένοι στη γη, πληρώνοντας ως συνήθως το τίμημα των φιλοδοξιών τους, η γυναίκα αναλαμβάνει τον ρόλο να "απαλείψει" το λάθος τους, το οποίο απειλεί την επιβίωση του είδους.
Κάθε φορά που η ανθρωπότητα, εξαιτίας των ανδρικών "οραμάτων", κυλιέται "αιμόφυρτη" στις λάσπες και πρέπει να δώσει τον υπέρτατο αγώνα της επιβίωσης υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, εμφανίζεται το "θηρίο". Το πιο όμορφο και γλυκό θηρίο της φύσης είναι η απόλυτη εγγύηση ότι η ανθρωπότητα θα επιβιώσει μετά από κάθε περιπέτειά της ...Η γυναίκα, η οποία, ως μητέρα, θ' αναλάβει να νικήσει οποιονδήποτε απειλεί την επιβίωση των παιδιών της και άρα και των ανδρών. Η γυναίκα, που, για όσο διάστημα το απαιτούν οι ανάγκες των παιδιών της, μπορεί να σταθεί σαν ακλόνητος βράχος απέναντι σε όλα τα στοιχεία της φύσης. Η γυναίκα, που μπορεί για τις ίδιες ανάγκες ν' αντισταθεί όχι μόνον στους δαίμονες που καταδιώκουν την ανθρωπότητα, αλλά και απέναντι στον Ίδιο τον Θεό.
Η παντοδυναμία της γυναίκας αποδεικνύεται τόσο με τα ιστορικά στοιχεία όσο και με βάση τη λογική. Η πρώτη ανθρώπινη κοινωνία —και άρα η κοινωνία που έδωσε τη μεγάλη μάχη της επιβίωσης του είδους— ήταν μητριαρχική. Όταν το μυαλό του ανθρώπου δεν μπορούσε ν' αποδώσει ούτε ένα καλάθι φρούτα μέσα σε μια παντελώς εχθρική φύση, η δύναμη της γυναίκας ήταν αυτή η οποία έδωσε την επιβίωση στο είδος. Ένα είδος ελάχιστα "εξοπλισμένο" για ν' ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα υπόλοιπα είδη της φύσης. Ένα είδος με τρομερά χρονοβόρες απαιτήσεις ενηλικίωσης των μελών του. Τα δώδεκα και δεκατρία χρόνια μπορεί να φαίνονται ασήμαντα υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά είναι εφιαλτικά ως υποχρέωση όταν γύρω σου "λυσσομανά" η φύση και σε χτυπάει αλύπητα μέρα και νύχτα. Όταν δεν μπορείς να θρέψεις τον εαυτό σου και έχεις "υποχρέωση" να συντηρήσεις έναν ακόμα άνθρωπο.
Η γυναίκα έδωσε στο ανθρώπινο είδος τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στον Πλανήτη. Η γυναίκα έχτισε τα "θεμέλια" αυτής της κυριαρχίας, εφόσον αυτή εξασφάλισε την επιβίωσή του πάνω σ' αυτόν. Η γυναίκα κέρδισε την πιο σημαντική του μάχη. Πρώτα επιβιώσαμε με τα γυμνά γυναικεία χέρια και μετά εμφανίστηκαν τα εξοπλισμένα ανδρικά. Η νίκη της γυναίκας έδωσε σ' αυτό το "γυμνό" είδος τη δυνατότητα να επιβιώσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Να επιβιώσει υπό συνθήκες παγωμένων πόλων μέχρι υπό συνθήκες καυτών ερήμων. Κανένα άλλο θηλαστικό δεν είχε αυτήν την καθολική επιτυχία, γιατί απλούστατα κανένα θηλυκό είδος δεν συγκρίνεται σε ισχύ με τον θηλυκό άνθρωπο.
Αν αυτή η επίδειξη της εκπληκτικής ισχύος φαίνεται σαν μια "μακρινή" ανάμνηση, η οποία πλέον δεν μας αφορά, αυτό είναι λάθος. Η γυναίκα δεν θυσιαζόταν για τα παιδιά της μόνον στα "πέτρινα" χρόνια της αβυσσαλέας μάχης για την επιβίωση στη φύση. Η γυναίκα θυσιάζεται καθημερινά. Πραγματοποιεί καθημερινές τεράστιες θυσίες, οι οποίες είναι "βουβές" και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν. Θυσίες, τις οποίες ο άνδρας ούτε που θα διανοούνταν να κάνει. Θυσίες, οι οποίες έχουν σχέση με τη λειτουργία της οικογένειας και θυσίες οι οποίες έχουν σχέση με τη λειτουργία της ίδιας της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί πολύ κάποιος, για να τις ανακαλύψει.
Οι ανθρώπινες οικογένειες λειτουργούν στο σύνολό τους, γιατί η θυσία, που απαιτεί αυτή η λειτουργία, παρέχεται αφειδώς από τη γυναίκα. Μια γυναίκα μπορεί να θυσιάζεται καθημερινά εγκλωβισμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο για χάρη των παιδιών της. Μπορεί να θυσιάζεται καθημερινά και επί τριάντα χρόνια, για να "ενηλικιωθεί" το βλαστάρι της και να το κάνει αυτό χωρίς κανένα ίχνος υστεροβουλίας. Μπορεί να θυσιάζεται, για να το δει να "φτάνει" εκεί όπου θεωρεί η ίδια ότι δικαιούται να "φτάσει". Μπορεί να θυσιάζεται με μόνο "κέρδος" να καμαρώνει για το παιδί της. Μπορεί μια μητέρα να δουλεύει μέρα και νύκτα δύο και τρεις δουλειές, για να δει τον γιο της γιατρό για παράδειγμα. Να τον δει γιατρό και όταν αυτός ο γιατρός θα της δώσει ένα ποτήρι νερό, να του πει συγκινημένη ευχαριστώ. Να θεωρεί ως "ανταμοιβή" και δικαίωσή της για τριάντα χρόνια άπειρου κόπου και θυσίας της μικρής θνητής ζωής της ακόμα και μια συμβολική ανταπόδοση. Μπορεί και να δακρύσει από την "κοπιαστική" χειρονομία του.
Μιλάμε για έναν πραγματικά απίθανο άνθρωπο. Ακόμα κι αν έχεις τη μικρότητα να την "αδικήσεις" σ' αυτό το συμβολικό επίπεδο, αυτή θα παραμείνει πιστή στην αγάπη της. Θα παραμείνει προσηλωμένη στην αρχική της επιλογή. Θα είναι εκεί να περιμένει ..."μήπως χρειαστεί κάτι το παιδί". Ακόμα κι αν αυτό αποδειχθεί αχάριστο. Στον εαυτό της θα αναζητεί ευθύνες για τη συμπεριφορά του και όχι στον αχάριστο "γιατρό". Αυτό το θηλαστικό δεν νικιέται με τίποτε. Όχι στους πόλους και στις έρημους, αλλά και στο διάστημα μπορεί να επιβιώσει. Θα επιβιώσει, γιατί πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της. Θα ζήσει όσο χρειάζεται, για να μην πεθάνουν τα παιδιά της. Αν υπάρχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος σε ένα παντελώς αφιλόξενο περιβάλλον, αυτήν την πιθανότητα θα την εξασφαλίσει χάρη στη γυναίκα.
Το ίδιο τρομερή και ανυπέρβλητη είναι η θυσία της και για τη λειτουργία της ίδιας της κοινωνίας. Η θυσία του γυναικείου φύλου μέσα σε έναν κόσμο φτωχό, που επιβιώνει δύσκολα, είναι σχεδόν καθημερινή. Σε έναν κόσμο, που, λόγω της δυσλειτουργίας του, η πορνεία αποδίδει χρυσάφι, η γυναίκα παραμένει άκαμπτη στη θέση της. Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτό το χρυσάφι; Γιατί οι γυναίκες ματώνουν στα εργοστάσια; Γιατί στραβώνουν, πλένοντας σκάλες; Ποιος άνδρας θα μπορούσε να επιβιώνει πλούσια από πληρωμές γυναικών και θα πήγαινε στο εργοστάσιο για το μεροκάματο της φτώχειας; Οι άνδρες πληρώνουν από το υστέρημά τους τις πόρνες και δεν θα δοκίμαζαν ν' αποκτήσουν πλεόνασμα με τον ίδιο τρόπο; Γιατί δεν το κάνουν αυτό οι γυναίκες; Δεν μπορούν; Δεν μπορούν να ξαπλώνουν στα κρεβάτια και μπορούν να ματώνουν στα εργοστάσια; ...Δεν το κάνουν για τα παιδιά τους. Γιατί θεωρούν ότι δεν συμφέρει τα παιδιά τους να μπαίνουν στην κοινωνία ως παιδιά πορνών. Οι λίγες, που εκπορνεύονται, το κάνουν με τη βία και το χρυσάφι πηγαίνει σε ανδρικά χέρια.
Η δύναμη της κοινωνίας να διατηρεί την ηθική της υπόσταση, παρ' όλη την αθλιότητα στην οποία κατά καιρούς βυθίζεται, οφείλεται στη δύναμη της γυναίκας. Στη δύναμή της ν' αντιστέκεται στους πειρασμούς. Στη δύναμή της να προστατεύει τον εαυτό της. Στην δύναμη της να μην κάνει "εκπτώσεις" στη διαχείριση της ύπαρξή της. Αν οι γυναίκες για τον οποιονδήποτε λόγο έχαναν τη δύναμή τους, θα "τελειώναμε" ως είδος με συνοπτικές διαδικασίες. Αν οι γυναίκες σκέπτονταν με τα μυαλά του άνδρα και τις συνόδευαν οι ανδρικές αδυναμίες, δεν θα επιβιώναμε ούτε για μία γενιά. Θα "εγκαταλείπαμε" πανηγυρικά τον Πλανήτη. Μπορεί να το κάναμε με "στυλ" υπό καθεστώς μεθυστικών οργίων και άπειρης τεμπελιάς, αλλά σίγουρα θα τον εγκαταλείπαμε.
Ακόμα και το "σφάλμα" της μετάβασης στην αιμοβόρα πατριαρχία είναι αποτέλεσμα αυτής της απίστευτης γυναικείας ισχύος. Όταν η γυναίκα διαπίστωσε ότι η επιβίωση ήταν πλέον εξασφαλισμένη, αφέθηκε να "πειστεί" από τον άνδρα ότι αυτό το οποίο συμφέρει τα παιδιά της είναι πλέον η πρόοδος. Με την επιβίωση εξασφαλισμένη η γυναίκα θεωρούσε ότι δεν υπήρχε σοβαρό διακύβευμα και η προσωπική της θυσία την απασχολούσε ελάχιστα. Μπορούσε να την αντέξει, εφόσον θα υπήρχε θετικό αποτέλεσμα για τα παιδιά της. Όλο το μυστικό της απίθανης ισχύος της γυναίκας βρίσκεται στη σχεδόν παθολογική της αγάπη για τα βλαστάρια της. Μπορεί να θυσιαστεί γι' αυτά χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν υπάρχει στο μυαλό της δεύτερη σκέψη. Πάνω από το πτώμα της πρέπει να περάσεις, για ν' απειλήσεις αυτά τα βλαστάρια. Μπορεί να κόψει από τη σάρκα της, για να ταΐσει τα παιδιά της.
Αυτή η αυτοκτονική της διάθεση για υπηρεσία ήταν εκείνη που μας οδήγησε στην πατριαρχία. Η γυναίκα "υποχώρησε", προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πιο πονηρά παιδιά της και άρα τους άνδρες. Από εκεί και πέρα στήριξε την επιλογή της μέχρι θανάτου. Στην κυριολεξία. Πείστηκε από τον "όφι" ότι συμφέρει τον "Αδάμ" να τρώει το απαγορευμένο "μήλο" και από τότε τον ταΐζει συστηματικά μ' αυτό. Ο "Αδάμ", δηλαδή, δεν ήταν ο άνδρας-σύντροφος της γυναίκας. Ο "Αδάμ" ήταν ο γιος της γυναίκας, ο οποίος μεγάλωσε, όταν αποφάσισε η γυναίκα να καθοδηγείται από τον "όφι". Ο "Αδάμ" είναι ο άνδρας, ο οποίος γεννιέται μέσα σε καθεστώς πατριαρχίας. Ο "όφις" ήταν ο άνδρας, ο οποίος γεννήθηκε στο καθεστώς της μητριαρχίας και έπεισε τη γυναίκα ως σύντροφος τι συμφέρει και τι όχι τα παιδιά τους.
Η γυναίκα "χρεώνεται" παντοτινά το αμάρτημα, όχι επειδή ήταν η πονηρή που το "επινόησε", αλλά επειδή το ανέχτηκε και το υπηρέτησε. Το υπηρέτησε εις βάρος των δικών της συμφερόντων. Το "χρεώνεται", γιατί αυτή ήταν η ισχυρή, που επέτρεψε αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι ισχυροί χρεώνονται τις αποφάσεις και όχι οι ανίσχυροι. Οι άνδρες πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς, γιατί τους γεννά ένα τέτοιο θηριώδες όν και τους εξασφαλίζει τη σίγουρη επιβίωση. Οι άνδρες πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς, γιατί τους ερωτεύεται ένα τέτοιο θηριώδες ον και μπορεί μόνο του ν' αναλάβει ακόμα και το σύνολο σχεδόν του κόστους της επιβίωσης των απογόνων τους. Ακόμα κι όταν αυτοί είναι παντελώς ανεπαρκείς για τον ρόλο τους.
Αυτά είναι τα ένστικτα επιβίωσης του ανθρώπινου είδους και αυτά τα ένστικτα στον απόλυτο βαθμό τα εκφράζει η γυναίκα. Η γυναίκα, που από τη φύση της είναι προετοιμασμένη να παίρνει το βάρος αυτής της ευθύνης. Η γυναίκα, που μεταφέρει αυτά τα "ένστικτα" ατόφια μέσα στον χρόνο, είτε το απαιτούν οι συνθήκες είτε όχι. Η γυναίκα, που, για να είναι πάντα "μάχιμη" για το καλό του "είδους", πρέπει να είναι γρήγορα και πάντα έτοιμη να ενηλικιωθεί και άρα ν' αναλάβει τον μοναδικό της ρόλο.
Αυτό και μόνον να το σκεφτεί κάποιος, μπορεί να καταλάβει την εφιαλτική "ευθύνη" που βαραίνει τους ώμους της γυναίκας. Όχι μόνον τώρα, αλλά πάντα.
Για να καταλάβει κάποιος το "βάρος", αρκεί να σκεφτεί το εξής απλό. Ένα κοριτσάκι, που μόλις έχει βγει από την εφηβεία της, πρέπει να είναι έτοιμο να πάρει αποφάσεις για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο θα είναι τουλάχιστον ίσο και ίσως μεγαλύτερο από το χρονικό διάστημα που έχει ζήσει το ίδιο. Λέμε τουλάχιστον, γιατί η γυναίκα δεν γεννά μόνον τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες με την πιο μακρά "ενηλικίωση" συν τον έναν περίπου χρόνο που απαιτεί η ίδια η τεκνοποίηση. Μια δεκαοκτάχρονη κοπέλα, δηλαδή, πρέπει να είναι έτοιμη να πάρει αποφάσεις, οι οποίες θα την "κλείσουν" ως γυναίκα για άλλα τόσα χρόνια.
Το κορίτσι, που δεν γνωρίζει την κοινωνία, γιατί δεν έχει ζήσει μέσα σ' αυτήν, θα πρέπει ν' αποφασίσει όχι μόνον για τον εαυτό της αλλά και για κάποιον άλλον στα ίδια χρόνια. Το ανώριμο παιδί μετά από λίγες ημέρες θα πρέπει να πάρει αποφάσεις όχι μόνον ώριμης γυναίκας, αλλά και συνετής μητέρας, εφόσον η ποιότητα των αποφάσεών της θα πρέπει να έχει ισχύ δεκαοκτώ χρόνια μετά. Γιατί; Γιατί θα κληθεί να πάρει μια απόφαση, που θα την "απαλλάσσει" από το "βάρος" της όταν θα είναι τριανταέξι χρονών ...Αν την "απαλλάξει" ποτέ, όπως συμβαίνει σήμερα.
Σε μια ηλικία, που τα αγόρια συμπεριφέρονται σαν παιδιά με τις "ευλογίες" της οικογένειας, τα κορίτσια καλούνται να σηκώσουν στους ώμους τους το "βάρος" της οικογένειάς τους και βέβαια και της κοινωνίας για το σύνολο του φύλου τους ...σε μια ηλικία, που οι άνδρες αντιμετωπίζονται ως οι κατ’ εξοχήν ανεύθυνοι της κοινωνίας. Αυτοί, που μεθούν και όταν παρεκτρέπονται ζητούν την "κατανόηση" ακόμα και του νόμου, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους και άρα της ανωριμότητάς τους. Αυτοί, που μας αρκεί να γυρίσουν από το γήπεδο χωρίς μώλωπες. Αυτοί, που μας αρκεί να επιστρέψουν από την έξοδό τους αρτιμελείς. Αυτοί, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των παιδιών και είμαστε ευτυχείς όταν τα "καταφέρνουν". Στην ηλικία που η πιο "σοβαρή" απόφαση για έναν νεαρό άνδρα θα είναι τι μάρκα αυτοκίνητο να πάρει, η γυναίκα πρέπει ν' αποφασίσει για το σύνολο σχεδόν της ζωής της σε μια "εξίσωση" με άπειρες απροσδιόριστες "παραμέτρους".
Αυτή η σταθερότητα που διακρίνει τις γυναίκες, σε συνδυασμό με τις μεταβλητές ανάγκες ενός συστήματος, το οποίο διαρκώς προοδεύει, το "εκθέτει". Το αναγκάζει να φέρεται περίεργα και αυτό είναι ορατό από όλους. Το σύστημα, το οποίο δεν δίνει άδεια οδήγησης ή ταξιδιωτικά έγγραφα σε μια δεκαεξάχρονη, επειδή τη θεωρεί ανώριμη, είναι το ίδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις. Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι δεν είναι ώριμο να οδηγήσει αυτοκίνητο ή να ταξιδεύσει μόνο του, αλλά είναι απόλυτα ώριμο να γεννήσει και ν' αναθρέψει έναν άλλον άνθρωπο. Τόσο απόλυτα ώριμο, που ο νόμος είναι γενικός και τις αφορά όλες ανεξαιρέτως.
Πολλοί απορούν γιατί οι γυναίκες επί αιώνες παντρεύονταν σε ηλικίες που σήμερα οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως παιδιά. Δεκατριάχρονες, δεκατετράχρονες κλπ.. Το αποδίδουν στην "καθυστέρηση" της κοινωνίας, στην αμορφωσιά της γυναίκας κλπ.. Αυτό είναι λάθος και αυτό το "αποδεικνύει" η ίδια φύση. Η ίδια η φύση, που δίνει στη γυναίκα τη φυσική δυνατότητα να τεκνοποιήσει σ' αυτές τις ηλικίες. Η "βιασύνη" δεν οφείλεται στη δυνατότητα της γυναίκας να τεκνοποιήσει, αλλά στην "υποχρέωση" που αναλαμβάνει μετά την τεκνοποίηση. Μια "υποχρέωση", η οποία έπρεπε να "χωράει" μέσα στο προσδόκιμο όριο ζωής για τον κάθε άνθρωπο. Το χαμηλό όριο ηλικίας, που ζούσαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή, δεν επέτρεπε στη γυναίκα να "καθυστερεί", για να ζήσει μια περίοδο ελευθερίας και αναζήτησης εμπειριών, όπως δικαιούται ο κάθε άνθρωπος.
Όταν η γυναίκα των ανεπτυγμένων κοινωνιών αναλαμβάνει υποχρέωση "βάθους" τουλάχιστον δεκαοκτώ ετών, σε ποια ηλικία έπρεπε να τεκνοποιήσουν οι προγιαγιάδες μας, όταν ο μέσος όρος ζωής για το ανθρώπινο είδος και για πολλούς αιώνες ήταν κάτω από τα πενήντα; Δεν έχει περάσει καν ένας αιώνας από τότε που οι άνθρωποι στα πενήντα τους ήταν γέροι και γριές. Υπάρχουν σήμερα μέρη στον Πλανήτη, που αυτός ο αιώνας δεν έχει περάσει καν.
Σήμερα κάποιοι άλλοι απορούν, γιατί οι ίδιες οι γυναίκες "αγχώνονται" για τα όριά τους, όταν πλησιάζουν τα τριάντα ή ακόμα χειρότερα όταν τα ξεπερνούν. Τεχνολογία υπάρχει, για να τεκνοποιήσει μια γυναίκα ακόμα και στην ηλικία της Σάρας. Τι συμβαίνει; Γιατί τόσο άγχος; Γιατί και πάλι η ανάλυση ξεκινάει από λάθος σημείο. Τη γυναίκα δεν την απασχολεί το τεχνικό μέρος της τεκνοποίησης. Δεν την απασχολούν ούτε οι "σωλήνες" ούτε οι "καταψύξεις" ωαρίων. Την απασχολεί το χρονικό μέγεθος της "υποχρέωσης", που αναλαμβάνει μετά την "επιτυχή" τεκνοποίηση με ή χωρίς τεχνικά μέσα. Την απασχολεί να εξασφαλίσει την "ομπρέλα" προστασίας για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Την απασχολεί να είναι η ίδια σε καλή κατάσταση και να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της και όχι να είναι μια αδύναμη γριά ανίκανη να τα υπηρετήσει. Μια γυναίκα, που σήμερα θα τεκνοποιήσει μετά τα τριάντα, κάνει ένα "συμβόλαιο" με την αβεβαιότητα, τη φτώχεια, την ανάγκη και τον φόβο για το μέλλον μέχρι τις "πύλες" των γηρατειών της.
Εξ’ αντικειμένου πρέπει ν' αποφασίσει για πράγματα τα οποία δεν ελέγχονται. Τι θ' αναζητήσει; Την ανδρική ομορφιά; Σε τι θα την βοηθήσει αυτή η επιλογή, που, ακόμα και στο λίγο διάστημα που ισχύει, δεν θρέφει, δεν εξασφαλίζει, δεν προστατεύει; Δεν αποφασίζει για την επόμενη ημέρα και άρα για την ταυτότητα αυτού που θα ξυπνήσει πλάι της. Αποφασίζει για την ίδια και το παιδί της, που θα έχουν ανάγκες σε μια ηλικία στην οποία ούτε ομορφιά θα υπάρχει ούτε κατά πάσα πιθανότητα έρωτας, που να "αμβλύνει" όλες τις δυσκολίες. Άρα; Άρα τι θα εμπιστευτεί; Το υποκειμενικό ή το αντικειμενικό; Με τι "εφόδιο" θα επιλέξει να βαδίσει στη ζωή της; Με τον έρωτα, τον οποίο δεν γνωρίζει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εμπιστευτεί ή με το χρήμα, που είναι πάντα αξιόπιστο. Πολεμώντας την οικογένειά της για κάτι το οποίο δεν γνωρίζει ή συντρέχοντας με την οικογένεια, "μεταφέροντας" σ' αυτήν μέρος του τρομακτικού βάρους της απόφασής της;
Εδώ εμφανίζεται και η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο φύλων και στο θέμα του σεξ. Η φυσική γυναίκα κάνει σεξ με τα απόλυτα κριτήρια με τα οποία αναζητεί τον σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της.  Η γυναίκα μοιράζεται το κρεβάτι της με εκείνον που θα μπορούσε να μοιραστεί και τη ζωή της. Ο άνδρας μοιράζεται το κρεβάτι του μ' εκείνη που μπορεί ...και απλά είναι θέμα τύχης αυτό που μπορεί να είναι ταυτόχρονα κι αυτό που θέλει. Αυτή η διαφορά προκύπτει από την ιδιομορφία του κεφαλαίου, το οποίο έχει στη διάθεσή του το κάθε φύλο.
Η γυναίκα, από τη στιγμή που ωριμάζει σεξουαλικά, ξεκινά την αναζήτηση του συντρόφου της με πλήρες κεφάλαιο και άρα η επιλογή της από την αρχή θα μπορούσε να είναι τελική. Ξεκινά την αναζήτηση συντρόφου με ένα κεφάλαιο, το οποίο έχει φθίνουσες τάσεις και όχι το αντίθετο. Αντίθετα ο άνδρας ξεκινάει την ίδια αναζήτηση με ένα κεφάλαιο, το οποίο δεν θεωρεί ότι είναι το τελικό. Ξεκινάει με ένα κεφάλαιο, το οποίο έχει αυξητικές τάσεις. Μοιράζεται το κρεβάτι του με ό,τι αποδίδει το κεφάλαιό του τη δεδομένη στιγμή, "ονειρευόμενος" μελλοντικές "εισπράξεις" από μελλοντικά κέρδη. Εξ’ ορισμού δηλαδή θεωρεί ότι δεν έχει πάρει ό,τι νομίζει πως "δικαιούται".
Γνωρίζοντας κάποιος όλα αυτά, μπορεί να καταλάβει και πότε την "πατάνε" τα δύο φύλα. Πότε κάνουν τα λάθη, τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να ακυρώσουν. Η γυναίκα, εξαιτίας των μεγάλων "υποχρεώσεών" της και ο άνδρας εξαιτίας της κακής διαχείρισης του χρόνου του. Το κάθε φύλο, δηλαδή, την "πατά" με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό λόγο. Πάντα όμως η θυσία συνδέεται μ' αυτό το οποίο ονομάζουμε έρωτα. Τα δύο φύλα δεν φτάνουν στο "ραντεβού" του έρωτα εγκαίρως και όταν μετανιώσουν δεν προλαβαίνουν.
Η βασική αρχή για τις γυναίκες είναι ότι ...όσο πιο "γρήγορα", τόσο καλύτερα, ενώ για τους άνδρες ...όσο πιο "αργά", τόσο καλύτερα. Γιατί την πατάνε; Γιατί, όσο πιο "γρήγορα" για τη γυναίκα, σημαίνει τη λήψη των μεγάλων αποφάσεων της ζωής της σε μια πολύ νεαρή ηλικία χωρίς δικά της ασφαλή προσωπικά κριτήρια, χωρίς εμπειρίες και άρα με "δανεικά" από την οικογένειά της. Η οικογένειά της όμως ούτε ερωτεύεται ούτε καλείται να ξαπλώσει στο ίδιο κρεβάτι με την επιλογή της. Η οικογένειά της περιορίζεται στα αντικειμενικά και αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται στα οικονομικά κριτήρια της επιλογής.
Σ' αυτό το σημείο "παίζει" το σύστημα με τη γυναίκα. Γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της και τα εκμεταλλεύεται. Γνωρίζει την ισχύ και τις υποχρεώσεις της και παίζει με αυτά. Η εξουσία, δηλαδή, που θίγει τη γυναίκα, όχι μόνον δεν απειλείται από αυτήν, αλλά τη χρησιμοποιεί για να διαιωνίζει την παρουσία της. Πώς γίνεται αυτό; Η εξουσία με την ύπαρξή της δημιουργεί συνθήκες φτώχειας και καταστροφής. Αυτές οι συνθήκες αναγκάζουν τη γυναίκα να επιστρατεύσει τις δυνάμεις της, για να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα. Την αναγκάζουν να "υποχωρήσει" στο θέμα των προσωπικών της απαιτήσεων προς χάρη των μελλοντικών παιδιών της. Την αναγκάζουν να θυσιάσει τον εαυτό της για την εύκολη επιβίωση των βλασταριών της. Τα μητρικά ένστικτα της γυναίκας είναι τόσο ισχυρά, που δεν τίθεται καν θέμα αντίστασης.
Στην πραγματικότητα το σύστημα βάζει τη γυναίκα και κυνηγάει τη "σκιά" της. Το σύστημα, που είναι υπεύθυνο για τη φτώχεια και την προβληματικότητα της κοινωνίας, είναι το ίδιο που στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτήν την αθλιότητα, "εκβιάζει" τις επιλογές της γυναίκας. Το σύστημα, που είναι υπεύθυνο για τη φτώχεια, τη χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει τη γυναίκα. Με τον τρόπο αυτόν η δύναμη της γυναίκας γίνεται η απόλυτη αδυναμία της. Η δύναμή της και η αντοχή της στρέφεται εναντίον του εαυτού της. Πολύ πριν δηλαδή το σύστημα αναγκαστεί να την υποτάξει, την έχει πείσει να αυτοϋποταχθεί.
Έχοντας το σύστημα την εξουσία και τον πλούτο να μπορεί ν' "ανταμείβει" εκείνους που το εξυπηρετούν, δημιουργεί μόνο του ανδρικά "πρότυπα", παρασέρνοντας τη γυναίκα προς αυτά. Γνωρίζοντας τις ανάγκες της γυναίκας, "προωθεί" οικονομικά εκείνους που το εξυπηρετούν καλύτερα. Στην πραγματικότητα το σύστημα εξουσίας έχει δημιουργήσει συνθήκες αυτοτροφοδοτούμενης "έκρηξης". Με τη λειτουργία του "συνθλίβει" τη γυναίκα και στη συνέχεια τη χρησιμοποιεί σαν "καύσιμο", για να συνεχίσει τη λειτουργία του και άρα να εξακολουθεί να τη "συνθλίβει".
Σε μια ανάλογη "παγίδα" πέφτει και ο άνδρας. Από τη στιγμή που θα ωριμάσει κι αυτός σεξουαλικά, μπαίνει στο "παιχνίδι" της αναζήτησης. Μπαίνει όμως ως "περαστικός". Δεν κρίνει και δεν αξιολογεί όπως θα έπρεπε την εκάστοτε ερωμένη του. Γιατί; Γιατί περιμένει να γίνει "πετυχημένος". Γιατί περιμένει να γίνει "εραστής" όλων των γυναικών και να διαλέξει από ένα τεράστιο σύνολο όποια θέλει. Όποια καλύπτει όλες τις "προδιαγραφές" της δικής του αξίας. Το αποτέλεσμα; Μπορεί να γνωρίσει την τέλεια γυναίκα γι' αυτόν —ακόμα και στην αρχή της πορείας του— και να μην την αξιολογήσει όπως της αξίζει. Να την "προσπεράσει" και στη συνέχεια να την "πατήσει". Η "επιτυχία" να μην έρθει ποτέ και γυναίκα ανάλογης ποιότητας να μην συναντήσει επίσης ποτέ.


Απόσπασμα από το ολοκαίνουργιο βιβλίο του Παναγιώτη Τραϊανού:
«2012... Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ και πρόεδρος του ΕΑΜ Β’
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

39 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γυναίκα, το τρομερό θηρίο της Δημιουργίας


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275685931990#c1482468309016903472'> June 5, 2010 at 12:12 AM

  Τι να πω?
  Με εκπροσωπήσατε πλήρως.
  Με κάνατε να βάλω τα κλάματα.
  Αν περάσει ο γιός μου στην Ιατρική θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.
  Καληνύχτα.

   

 2. N.Dj.
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275686797806#c6813031657641111721'> June 5, 2010 at 12:26 AM

  ..." Η γυναίκα, εξαιτίας μεγάλων "υποχρεώσεων" της και ο άνδρας εξαιτίας κακής διαχείρισης του χρόνου του..."- εκεί γέννιουνται όλες οι συγκρούσεις και βρίσκουν «τόπο» όλες οι συναντήσεις τους.... Και το ωραιότερο παιχνίδι γεννήθηκε. Και ας πέφτουν και οι δυο στις παγίδες.
  Η Μιχανή του κόσμου.

  ΥΓ.:Καλή συνέχεια.

   

 3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275693705209#c1839992588144865898'> June 5, 2010 at 2:21 AM

  Αγαπητέ κ. Τραϊανέ

  Έχοντας διαβάσει όλα τα άρθρα σας, με την απλή, διάφανη και προφητική πολλές φορές σκέψη σας, εύχομαι να επαληθευθείτε και σ' αυτό, παρά το γεγονός οτι με προβληματίσατε αυτή τη φορά.
  Ναί, η γυναίκα είναι δημιουργός (και του χάους μερικές φορές), είναι "πολεμιστής" και είναι ΕΝΑ με τον άντρα. Όμως έχει εξουσία και είναι παγιδευμένη. Οι "σπόροι" απαξίωσης του ανδρικού φύλου στο κείμενό σας είναι ενοχλητικοί. Δεν είναι όλοι οι άντρες μ@λ@κες, ανεύθυνοι και αιμοβόροι πατριάρχες.
  Όσο για τον κόσμο, πάλι μερικοί "τρελλοί" θα τον σώσουν. Και αν υπάρξει και πάλι κάποιο αντρικό "όραμα", όπως το ΄40 για παράδειγμα, αμφιβάλλω πλέον για την εμφάνιση του "θηρίου", διότι μια άλλη πραγματικότητα υπάρχει σήμερα και μια άλλη άποψη, αυτή πχ στα 3 πρώτα σχόλια σχετικού άρθρου:
  http://olympia.gr/2010/03/06/%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-2-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD/

  Και μια άλλη άποψη για τους άντρες:
  http://anadrastos.blogspot.com/2009/12/blog-post_8600.html
  Ευχαριστώ
  Γιάννης Ραυτόπουλος

   

 4. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275736216325#c4298016025709086489'> June 5, 2010 at 2:10 PM

  Γεια σου φίλη #1

  Δεν είχαμε πρόθεση να σε κάνουμε να κλάψεις. Ίσως όμως, αυτό να ήταν μια ανακούφιση για σένα, οπότε σε καλό σου βγήκε μάλλον. Καλή επιτυχία στον γιο σου και να τον διδάξεις να αγαπά ολόψυχα αυτό που κάνει, ώστε να γίνει σωστός επιστήμονας κι ολοκληρωμένος άνθρωπος.

  Γεια σου Ν.Dj.

  "εκεί γέννιουνται όλες οι συγκρούσεις και βρίσκουν «τόπο» όλες οι συναντήσεις τους...." Ωραίο συμπλήρωμα παρέθεσες. Καλή συνέχεια και σε σένα!

  Φίλε ΟΔΥΣΣΕΑ

  η ανάρτηση είναι ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το βιβλίο. Όποιος το διαβάσει ολόκληρο, θα διαπιστώσει ότι δεν ρίχνονται οι άντρες στην πυρά ούτε καθαγιάζονται οι γυναίκες. Θα διαπιστώσει όμως ότι το σύστημα, αιώνες τώρα, έχει καταφέρει να ρίξει τους άντρες στον καιάδα των βασάνων και ταυτοχρόνως έχει παγιδεύσει τις γυναίκες να εξωθούν τους άντρες σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Όμως, οι γυναίκες είναι σε θέση να γκρεμίσουν αυτόν τον μηχανισμό επειδή μόνο αυτές διαθέτουν προδιαγραφές για μια τέτοια σύγκρουση

  Φίλε ΟΔΥΣΣΕΑ, εσύ ειδικά και για γνωστούς λόγους, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα links που παραθέτεις τα έχουμε διαβάσει από την στιγμή ακόμη που τα δημοσίευσες.

  Καλή δύναμη φίλε μας!

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275746376661#c1835881533342962424'> June 5, 2010 at 4:59 PM

  Η μεγάλη ανακούφιση πιστεύω πως θα έρθει, όταν καταφέρει να πετύχει το στόχο του.
  Τότε θα νιώσω πως αξίζουν όλες οι θυσίες.
  Φυσικά και του έχω διδάξει να αγαπά,να βοηθά και να σέβεται τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και προς Θεού χωρίς ανταλλάγματα.
  Πιστεύω πως θα γίνει σωστός επιστήμονας γιατί πάνω από όλα το θέλει ο ίδιος.
  Ευχαριστώ για τις ευχές και γω με τη σειρά μου εύχομαι σε σένα φίλε: Ότι επιθυμείς.

   

 6. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275746714106#c1746585219361467560'> June 5, 2010 at 5:05 PM

  Γεια σου και πάλι φίλη!

  Τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Εκτός ίσως... από το ό,τι η ακεραιότητα απαιτεί θυσίες και μεγάλο κόστος. Όμως η ανταμοιβή είναι τόσο γλυκιά...

  Να είσαι καλά!

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275747295870#c5343759643880146935'> June 5, 2010 at 5:14 PM

  Για να φτάσεις στην κορυφή είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος.
  Όταν φτάσεις όμως.... αναπνέεις καθαρό αέρα. Έχει άλλη θέα.
  Εγώ καλά και συ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  ΥΓ. Έχω άδικο?

   

 8. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275748003760#c1227210696146314808'> June 5, 2010 at 5:26 PM

  Έχεις δίκιο!

  Έχει άλλο αέρα, άλλη θέα. Έχει την αριστοκρατικότητα του Ολύμπου!

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275748347709#c394103466163674918'> June 5, 2010 at 5:32 PM

  Να είσαι καλά φίλε μου που μ΄έκανες και γέλασα.
  Και το είχα τόσο ανάγκη αυτή τη στιγμή.
  Να είσαι πάντα καλά!

   

 10. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275748450916#c119004438611816278'> June 5, 2010 at 5:34 PM

  Και εσύ να είσαι καλά!

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275748617741#c2082524911781870099'> June 5, 2010 at 5:36 PM

  Σ΄ευχαριστώ. Τελικά καλά λένε πως το κλάμα και το γέλιο πάνε μαζί.

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275748926293#c7385807615297079987'> June 5, 2010 at 5:42 PM

  Μακάρι να γελάω και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

   

 13. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275866689344#c1290196741877033592'> June 7, 2010 at 2:24 AM

  ξετυλιγεται μπροστα ματια μου ολη η τοσο καλα κλειδωμενη εδω χιλιετιες μυστικη γνωση της δημιουργιας.. μου εμαθες Κ.παναγιωτη τραιανου να διαβαζω πισω απ τα γραμματα, να βλεπω πισω απ τις εικονες και να ακουω την αληθεια πισω απ τις φρασεις που προσπαθουν να μου σερβιρουν.μου εδωσες τα 10 χρονια που σε διαβαζω κ σε μελετω την υψηλοτερη επιστημονικη καταρτηση.σε συναντησα μια φορα στην παρουσιαση της μαυρης βιβλου των τραπεζων και συγκλονιστηκα με την απλοτητα την αποφασιστικοτητα και την ευγενεια σου.ελπιζω να φανω ανταξιος της εκπαιδευσης που τοσο απλοχερα μου δινεις. κωστης

   

 14. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275908146265#c5046784561625597606'> June 7, 2010 at 1:55 PM

  Οι Ελληνίδες του σήμερα οφείλουν να επιστρέψουν στην αρχαία μητέρα τους και να πάρουν μαθήματα ζωής. Διαβάζω το άρθρο του κ. Τραϊανού και μου έρχεται στον νού ένα πρόγραμμα που είχε δείξει η Αγγλική τηλεόραση με τον τίτλο SEX BC, 12/08/2002, Channel 4, σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει την Ελλάδα πρίν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε αυτό το πρόγραμμα κάποιοι καθηγητές ισχυρίζονταν ότι η αρχαία Ελλάδα ήταν μόνο πέντε πόλεις, ότι όλοι οι αρχαίοι Ελληνες ήταν ομοφυλλόφιλοι και οι Ελληνίδες αγγράματες ῾῾μηχανες παραγωγής απογόνων῾῾. Κατά τον καθηγητή οι Ελληνίδες δεν πήγαιναν σχολείο, δεν έπαιρναν μέρος στα κοινά, δεν έβγαιναν από το σπίτι. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Εκτοτε ερεύνησα και διάβασα πολλά όπως το καταπληκτικό βιβλίο του Παναγιώτη Κυριακόπουλου, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ, και άλλα στα Αγγλικά όπως το DIVINE SECRETS OF THE SISTERHOOD της Joan Breton Connelly για τον ιερό ρόλλο της αρχαίας Ελληνίδας στην θρησκευτική και κοινωνική ζωή και άλλα. Τα γραπτά του κ. Τραϊανού επιβεβαιώνουν αυτή την έρευνα και τις προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο που κάνουν ορισμένοι λόγιοι ενάντια στον φεμινισμό και στην σημερινή κατάντια του γυναικείου φύλλου. Εύγε κ.Τραϊανέ.

   

 15. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1275915595654#c776479907267902398'> June 7, 2010 at 3:59 PM

  Η συνήθης κατηγορία των γυναικών απέναντι στους άντρες σήμερα είναι : "Δεν υπάρχουν άνδρες πια" Και εμείς οι άνδρες κατηγορούμε τις γυναίκες για πουτανιά.Ωστόσο λίγο πολύ ισχύουν και τα δύο.Τόσο οι άνδρες λόγω του ασφυκτικού εναγκαλισμού από τη μαμά γινόμαστε μαλθακοί,τόσο και οι γυναίκες λόγω της προτροπής από τον μπαμπά και τη μαμά για ένα σίγουρο μέλλον ανταλλάσσουν την ομορφιά τους με ένα καλό γάμο.Το αποτέλεσμα είναι οι έντονες συγκρούσεις και η απόσταση.Πάντως τη θυσιαστική διάθεση σήμερα σπανίως την επιδεικνύουν οι γυναίκες κατοχυρωμένες πίσω από το προφίλ της πετυχημένης εργαζόμενης και δε βλέπουν την παγίδα που περιγράφετε:πρέπει να γεννήσουν σε μικρή ηλικία ,αλλιώς δεν τους παίρνει.Τα υποκατάστατα:ξέφρενη σεξουαλική ζωή και τεκνά που κρύβουν την ανάγκη της να ασκεί το μητριαρχικό ρόλο στην οικογένεια,όπως πριν από μερικές δεκαετίες.Η δική της αποτυχία προκαθορίζει και την αποτυχία της οικογένειας ως θεμελιώδους κυττάρου κοινωνικής συγκρότησης.Το σύστημα την έπεισε ότι το πρωτεύον είναι να προβάλλει το ρόλο της ως γκόμενας και εργαζόμενης και έτσι θα είναι πετυχημένη.Τα ναυάγια γυναικών 35-45 χρονών με πετυχημένη επαγγελματική και σεξουαλική ζωή όπως στο Sex and the city πιστοποιούν το αδιέξοδο.Συγχαρητήρια για το κείμενο.

   

 16. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276032558209#c7497848260171766746'> June 9, 2010 at 12:29 AM

  Φίλε #13 (Κωστή)
  Χαιρόμαστε που βλέπεις τα πράγματα από αυτήν την σκοπιά. Και μιας και είσαι συνεπής μελετητής τα τελευταία 10 χρόνια, μπορείς να διαβεβαιώσεις και τους φίλους μας αναγνώστες ότι ο Παναγιώτης Τραϊανού δεν διαψεύστηκε ποτέ μέχρι τώρα...

  Φίλε #14 οι Βρεττανοί είναι ειδικοί στο να αναλύουν τους άλλους πολιτισμούς μιας και ο δικός τους δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα. Έχουν τα καλύτερα μουσεία του κόσμου και μέσα σε αυτά δεν υπάρχει τίποτα βρεττανικό. Έχουν τα άκριβότερα εστιατόρια του κόσμου χωρίς ποτέ να έχουν ξεφύγει από τα fish and chips. Είναι θλιβεροί. Είχαν στην κατοχή τους τον μισό πλανήτη και ακόμη και σήμερα κατοικούν σε τρώγλες. Ο μοναδικός λαός που μοιράζεται το σπίτι του με φοιτητές....

  Φίλε #15 στις σελίδες του εν λόγω βιβλίου αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, ότι οι άντρες από καταβολής κόσμου είναι δυστυχισμένοι και οι γυναίκες παγιδευμένες με αποτέλεσμα - αφενός να μην μπορούν να τους βοηθήσουν, αφετέρουν να δυστυχούν κι αυτές. Οι γυναίκες, όμως, είναι εκείνες που έχουν αυτές τις προδιαγραφές ώστε να κόψουν αυτόν τον γόρδιο δεσμό και είμαστε πεπεισμένοι ότι επιτέλους θα το καταφέρουν.

   

 17. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276034524159#c4313694697603736589'> June 9, 2010 at 1:02 AM

  ο κ.παναγιςτης τραιανου δεν εχει κανει ποτε,μα ποτε λαθος.αντιθετως εχει προβλεψει τα παντα κ μας εχει εγκαιρως ενημερωσει.επισης εχει προτεινει κ τη λυση.το πιο σπουδαιο ομως ειναι οτι μας εχει δωσει τον κωδικα να ξεκλειδωνουμε τα παντα-απ την καθημερινοτητα ως τα μυστηρια της δημιουργιας.κωστης

   

 18. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276239201773#c4391018493373477562'> June 11, 2010 at 9:53 AM

  Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με το «αλάθητο» του κ. Τραϊανού. Πρίν από λίγες εβδομάδες
  προέβλεπε ότι στις 6-6-2010 θα πεθάνει ο Τρισέ. Για τήν αποτυχία της πρόβλεψης αυτής δέν είδαμε ούτε μία συγνώμη ούτε μία εξήγηση. Αντ' αυτού είδαμε την απόσυρση της σχετικής ανάρτησης. Τα συμπεράσματα των αναγνωστών σας.

   

 19. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276241197003#c8924331312552807498'> June 11, 2010 at 10:26 AM

  Ελπίζω να αναρτώνται τα σχόλια που σας αποστέλλουν οι αναγνώστες σας. Εχω λοιπόν
  να παρατηρήσω ότι η θέση οτι ο κ. Τραϊνού «έχει διαψευστεί ποτέ» (Σχόλιο #16) δέν
  ευσταθεί. Πρόσφατο παράδειγμα η πρόβλεψή του ότι ο Τρισέ θα πεθάνει στις 6-6-2010.
  Υπήρχε ανάρτηση στην ιστοσελίδα αυτή σχετική και μετά τη παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας η ανάρτηση εξαφανίστηκε χωρίς καμμία εξήγηση. Παρακαλώ να μας εξηγήσετε
  τόσο την αποτυχία της πρόβλεψης όσο και το γεγονός της εξαφάνισης της σχετικής ιστοσελίδας.

   

 20. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276248283537#c9088798218229136827'> June 11, 2010 at 12:24 PM

  Μόνο ένας κακοπροαίρετος δεν θα καταλάβαινε το "παιχνίδι" της πρόβλεψης για τον "θάνατο" του Τρισέ. Αυτό δεν ήταν προφητεία του κ. Τραϊανού. Προέκυπτε από την ανάλυση για το θέμα των CDS όπου οι ίδιοι άνθρωποι που ποντάρουν σε μια "καταστροφή" είναι αυτοί που την δρομολογούν. Αυτό το "παιχνίδι" εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη ανάρτηση. Δημιούργησε τις επιθυμητές εντυπώσεις και αποσύρθηκε όταν δεν εξυπηρετούσε κανέναν σκοπό. Απλά πράγματα. Κανένας δεν κάνει τον Προφήτη. Αναλύσεις γίνονται και στις αναλύσεις επιτρέπονται τα "παραδείγματα" όσο προκλητικά και αν είναι.

   

 21. grehen
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276248552285#c3275956241996986375'> June 11, 2010 at 12:29 PM

  #18
  Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην ανάρτηση αυτή ότι θα πεθάνει ο Τρισέ . Το θέμα του συγκεκριμένου κειμένου είναι εντελώς διαφορετικό και μιλάει για το αν είναι νόμιμο η όχι κάποιος να στοιχηματίζει στον θάνατο κάποιου αλλού .Προφανώς δεν το διάβασες ούτε εσύ ούτε οι "άλλοι" σχολιαστές .Η ανάρτηση δεν σβήστηκε όπως υποστηρίζεις υπάρχει εδώ http://www.box.net/shared/9lxk392bjb και εδώ http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/04/6-6-2010.html άρα δεν ευσταθεί ότι σβήστηκε άρον άρον για να μην φανεί η ατυχής πρόβλεψη του Τραϊανού .
  #19
  Έκανες ακριβώς τα ιδία ερωτήματα με τον προηγούμενο σχολιαστή .Δεν βλέπω τον λόγο να σου απαντήσω .Όσο για τα σχόλια να μην ανησυχείς θα μπορούσες όλη αυτήν την ώρα που σε τρώει η ανησυχία να δεις ότι και η ανάρτηση υπάρχει και το θέμα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σχολίασες .
  #20
  ακριβώς έτσι είναι.

   

 22. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276290418050#c518660209549115539'> June 12, 2010 at 12:06 AM

  A, δηλαδή μετά μπορεί να βγει ο Τραιανού να μας πει ότι και το 2012 που οι γυναίκες θα σώσουν τον κόσμο ήταν ένα... παιχνίδι! Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, λέει η παροιμία. Τους αφελείς αναγνώστες μπορείτε να τους ξεγαλάσετε, όχι όμως όλους. Και για εξηγήστε μας σας παρακαλώ γιατί ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΥ; Για να μην υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες την έλλειψη σοβαρότητας του συγγραφέα;

   

 23. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276411766198#c5475735926737342544'> June 13, 2010 at 9:49 AM

  Σας δουλεύει για τα καλά ο Τραιανού ρεεεεεε! ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Γυρίστε την πλάτη σε όλους τους κομματικούς και τους ζητιάνους της εξουσίας!

   

 24. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276425284798#c3540964642570760320'> June 13, 2010 at 1:34 PM

  Προς #22 και #23.

  Απαντούμε στο σχόλιό σου για τελευταία φορά. Είναι η τελευταία φορά που έχουμε την υπομονή να σου απαντήσουμε κόσμια, και προκειμένου να μην παρεκτραπούμε, σου διαμηνύουμε από τώρα ότι κάθε επόμενο σχόλιό σου θα σβήνεται πριν ακόμα προλάβεις να το δημοσιεύσεις.

  Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τα γραπτά που υπάρχουν σε αυτό το site, ένα πράγμα μπορεί να κάνει. Στην 1η περίπτωση τα διαβάζει και προτείνει και σε άλλους ανθρώπους να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Στην 2η περίπτωση αποσύρεται, δεν ξανα-επισκέπτεται το site μας και ως ύστατη επιλογή μπορεί να αφήσει ένα σχόλιο-διαφωνία επί της ουσίας της εκάστοτε ανάρτησης.

  Εσύ δεν κάνεις τίποτε από τα δύο. Εσύ με κομπλεξικό και μίζερο τρόπο, επιχειρείς προβοκατόρικα να μας παρασύρεις σε καφενειακή κουβέντα όπου παρακμιακές εμφυλιοπολεμικές φιγούρες, με το τσίπουρο στο χέρι, ανταλλάσουν ύβρεις και ειρωνείες, φιγούρες όπου με έπαρση, κομπασμό και αλαζονεία προσπαθούν να επιβάλλουν την κομμουνιστική αγραμματοσύνη τους και την αδιόρθωτη σταλινική νοοτροπία τους.

  Εμείς έχουμε την γνώση να μην πέσουμε σε τέτοιες παγίδες και πολύ περισσότερο έχουμε τον τρόπο να πληροφορήσουμε και τους άλλους συνέλληνες, όταν έρθει η ώρα, ποιοι είστε και πώς να σας συντρίψουν αλύπητα.

  Δεν μας ενοχλεί να μας συκοφαντείς. Μας ενοχεί, όμως, να μας συκοφαντείς μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Προηγουμένως, ο grehen και ο άλλος φίλος αναγνώστης σού εξήγησαν επαρκώς για ποιον λόγο ο Παναγιώτης Τραϊανού έγραψε το κείμενο και ποιον σκοπό εξυπηρετούσε η ημερομηνία 6/6/2010. Δεν εννοείς αλλά και δεν θέλεις να καταλάβεις. Κακό του κεφαλιού σου.... Δυστυχώς για σένα, αυτό ήταν και το τελευταίο σχόλιο που άφησες εδώ μέσα.

   

 25. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276435982010#c4034209100777991482'> June 13, 2010 at 4:33 PM

  Φίλε Υδροχόε!
  Υπάρχουν ασυνείδητα άτομα που τους αρέσει να προσβάλλουν και να βλάπτουν το συνάνθρωπό τους.
  Όταν όμως βρίσκεσαι στην κορυφή δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε απολύτως.
  Και ξέρεις γιατί?
  Επειδή τα σκουλήκια το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ.
  Ούτε στην επιφάνεια της γης μπορούν να ζήσουν.
  Καλή συνέχεια στον αγώνα σου.
  Ηλιαχτίδα!

   

 26. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276460295759#c153847251686824511'> June 13, 2010 at 11:18 PM

  Γεια σου Ηλιαχτίδα!
  Σέρνονται που σέρνονται, φιρί φιρί πάνε να τους πατήσουμε κιόλας

   

 27. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276460681622#c151498882900883756'> June 13, 2010 at 11:24 PM

  Μα επειδή άρχισε το πάτημα φέρονται έτσι.
  Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι το φίδι όταν το πατάνε ρίχνει το δηλητήριό του?
  Ηλιαχτίδα!

   

 28. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276460929615#c4690446296625878294'> June 13, 2010 at 11:28 PM

  Είτε σκουλήκια είτε φίδια, θα λιώσουν....

   

 29. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276461298344#c3353367589814350250'> June 13, 2010 at 11:34 PM

  Κάνει και αφόρητη ζέστη!!!!!!!!!!
  Αλίμονό τους. Είναι και πολλοί.
  Εχει να πέσει και μία .........βρώμα.
  Πρέπει να κρυφτούμε σε δροσιά.
  Ξέρεις κανένα καλό μέρος?
  Ηλιαχτίδα!

   

 30. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1276462839698#c6729310192963659979'> June 14, 2010 at 12:00 AM

  Δεν πιστεύω να ψάχνεις ακόμη για δροσιά?
  Εγώ βρήκα ένα πολύ δροσερό μέρος μέσα στο πράσινο.
  Εύχομαι να βρεις και συ ένα τέτοιο μέρος.
  Καληνύχτα.
  Ηλιαχτίδα!

   

 31. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1277964921136#c4530805253166051484'> July 1, 2010 at 9:15 AM

  "Φίλε Υδροχόε!
  Υπάρχουν ασυνείδητα άτομα που τους αρέσει να προσβάλλουν και να βλάπτουν το συνάνθρωπό τους.
  Όταν όμως βρίσκεσαι στην κορυφή δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε απολύτως."

  Στην κορυφή βρίσκεται ο Υδροχόος;!!! Σε ποιά κορυφή; Του Στρέφη; Γιατί παραπάνω αποκλείεται να βρίσκεται!

   

 32. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1277965295282#c950887536286685011'> July 1, 2010 at 9:21 AM

  ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

  Σε αντίθεση με σας εγώ υπερασπίζομαι τη δημοκρατία. Είτε σας αρέσει λοιπόν είτε δεν σας αρέσει, στην αληθινή δημοκρατία ο καθένας μπορεί να γράφει και να μιλάει όπου θέλει. Για να κατοχυρωθεί αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα εμείς χύσαμε το αίμα μας σε αντίθεση με σας που είσασταν πάντοτε οι λακέδες και τα τσιράκια κάθε εξουσίας.

   

 33. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1282731268946#c8805264155211919500'> August 25, 2010 at 1:14 PM

  Είχα δώσει μία υπόσχεση παλιά.
  Μπορεί ο γιος μου να μην πέρασε στην Ιατρική αλλά πέρασε Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης και είμαι πολλή περήφανη.
  Μέσα σε βαρύ πένθος είναι η μεγαλύτερη χαρά που πήρα ποτέ.

   

 34. ΟΛΥΜΠΙΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1286893550898#c3933692548743043428'> October 12, 2010 at 5:25 PM

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙΧΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΊΕΡΙΑΣ΄ΤΗΣ ΑΠΕΔΙΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΄ΧΑΡΙΖΕΙ΄Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΄ΜΙΑΡΗ΄ΚΑΙ ΆΜΑΡΤΩΛΗ΄ΔΙΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΄ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ΄, ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΖΩΗ...!!
  ... ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ!! ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

   

 35. areti
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1290627636434#c8246471838966061422'> November 24, 2010 at 9:40 PM

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.. ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΚΕΠΟΛΙΣΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ, ΑΛΑΖΟΝΑΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ.. ή ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΟΗΤΕΥΣΗ... ΜΕ ΜΑΓΚΙΑ.. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.. ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΓΟ Κ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΧΑΣΕ ΟΛΑ... Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΠΙΝΕ ΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΦΟΥ ΕΜΕΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΗΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ.... ΔΗΛΑΔΗ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ!!! ΤΩΡΑ ΑΣ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.. ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.. ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΩΘΩ.. ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΦΤΕΙ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΨΙΛΟΤΑΚΟΥΝΑ... ΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΩ.. ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ΠΟΡΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ(ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ, ΑΥΤΗ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΗΡΙΝΟΜΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΚΑ ΕΞΤΑΣΗ LSD.. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑ... ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΜΟΥΝ Η ΑΓΑΘΙΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ.. "ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ" ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΖΩ.. ΕΙΜΑΙ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΛΑΙΡ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ... ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΥΤΗ ΑΝΤΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΑΝΕΜΕΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΔΑΚΡΥΑ ΓΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΑ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ... ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ... ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.. ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΜΗΤΕΡΕΣ!!!

   

 36. areti
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1290696470167#c7999817206784719925'> November 25, 2010 at 4:47 PM

  ΚΕ ΤΡΑΙΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΝΩΝΥΝΥΜΟΣ 22-23 ΠΗΔΟΥΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ.. ΕΝΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ... ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ.. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΟΒΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ...

   

 37. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1362579763475#c469923987057367934'> March 6, 2013 at 4:22 PM

  Διάβασα το βιβλίο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα, όπως και με το κείμενο για τη μουσική Ροκ, και της αλήθειες που περιγράφει, έτσι και με το παραπάνω κείμενο, βάζετε σε τάξη τις σκέψεις μου, τις οποίες δεν μπορώ εγώ να εκφράσω. Πραγματικά λυπάμαι για τους ανθρώπους που σας χλευάζουν, και που θεωρούν ότι αυτά που λέτε είναι ανυπόστατα, δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στη σελίδα σας καθόλου γιατί κουράζουν και τους υπόλοιπους αναγνώστες που διψούν για τη γνώση που απλόχερα τους προσφέρετε. Διατηρώ όμως μια κρυφή ελπίδα ότι μέσα από όλη τη βλακεία που τους διέπει, ίσως κάτι τους μείνει από τα κείμενα σας, κάτι που μπορεί να ανάψει ένα "λαμπάκι" μνήμης στον καμένο εγκέφαλο τους μετά έστω και από πολλά χρόνια. Και πάλι συγχαρητήρια.

   

 38. ΝΙκος
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1378234925484#c1432867850930291838'> September 3, 2013 at 10:02 PM

  Γεια σας.
  Ο Τραιανου ειναι μια ¨ντιβα" της σκεψεως και ως ντιβα εχει ιδιομορφιες.
  Απευθυνομαι στους φιλους που τον αμφισβητουν απο αντιδραση και εγωισμο.
  Αν δεν θελετε να μάθετε, τουλαχιστον μην εμποδίζετε του αλλους που θέλουν να μάθουν

   

 39. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/06/blog-post.html?showComment=1385575308627#c87054203496689510'> November 27, 2013 at 8:01 PM

  σε ευχαριστω για τι κειμενο! "ερχομαι" συχνα για το συγκεκριμενο!..
  ειναι ξεκαθαρη η αγαπη σου,για την μανα την γυναικα την αδερφη...
  ξεκαθαρος ειναι και ο σεβασμος σου,στον αντρα,στον ανθρωπο γενικα!
  εισαι ενας φωτισμενος ανθρωπος!
  νασαι καλα ! ελπιζω οι γυναικες να σε δικαιωσουμε! πρεπει να το κανουμε!

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας