Η σημαντικότητα της θέσεως του Προέδρου είναι μεγάλη, γιατί είναι ο μόνος παράγοντας ο οποίος μπορεί να σπάσει τη διαπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας με αυτήν της νομοθετικής. Είναι σημαντικός ο ρόλος του, γιατί απλούστατα η υπογραφή τού Προέδρου είναι η "τελευταία" υπογραφή. Είναι η τελευταία υπογραφή προτού ένα νομοσχέδιο της Βουλής γίνει νόμος του κράτους και επιβληθεί στους Έλληνες. Από τη στιγμή που τα κόμματα ελέγχουν τόσο την κυβέρ­νηση όσο και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ευνόητο είναι ότι πρέπει να ελέγχονται στην περίπτωση που θα θελήσουν να υπερβούν τα όρια που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα.

Στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται η ισχύς του Προέδρου. Ο Πρόεδρος, όταν αντιληφθεί πως κάτι ύποπτο ή περίεργο συμβαίνει, δεν υπογράφει. Όταν αντιληφθεί ότι ένας νόμος είναι "διάτρητος" και οδηγεί στην ασυδοσία των "ημετέρων", δεν υπογράφει.
Δεν έχει σημασία πώς θα το αντιληφθεί. Δεν έχει σημασία αν αφουγκραστεί την κοινή γνώμη ή δώσει σημασία σε δημοσιεύματα ή ενημερωθεί από κάποιους πολίτες. Σημασία έχει ότι, αν αντιληφθεί πως κάτι δεν "συνάδει" με τον συνταγματικό νόμο, μπορεί ν' αρνηθεί την υπογραφή του. Αυτή η άρνηση είναι το υπέρτατο "όπλο" του.
   Ο Πρόεδρος δεν είναι αυτός ο οποίος θα κρίνει τον υποψήφιο νόμο. Δεν είναι αυτός ο οποίος θ' αποφανθεί για τη συνταγματικότητά του. Ο Πρόεδρος είναι αυτός που σε μια τέτοια περίπτωση θα τον παραπέμψει στον "ειδικό" και αυτός είναι η δικαστική εξουσία. Με τον τρόπο αυτόν και εντελώς ομαλά εμπλέκεται και η τρίτη κυρίαρχη εξουσία στον έλεγχο των κρατούντων. Από εκεί και πέρα φεύγει η ευθύνη από τον Πρόεδρο και πηγαίνει στη δικαστική εξουσία. Αν αυτή αποφανθεί για τη συνταγματική ορθότητα του νόμου, "καλύπτει" τον Πρόεδρο και στην ουσία παίρνει την ευθύνη. Γι' αυτόν τον λόγο ο Πρόεδρος απαγορεύεται να έχει "θέση" και "άποψη". Απαγορεύεται, γιατί είναι δυνατόν, εξαιτίας της "θέσης" ή της "άποψής" του, να κάνει τα στραβά "μάτια" και αυτό είναι εγκληματικό για τη θέση του.
 
   "Θέση" και "άποψη" μπορούν να έχουν αυτοί οι οποίοι κρίνονται για τις "θέσεις" και τις "απόψεις" τους από τον λαό. Αυτοί οι οποίοι παράγουν πολιτική και είναι οι πολιτικοί. Ο Πρό­εδρος δεν παράγει πολιτική. Απαγορεύεται να παράγει πολιτική, γιατί δεν ψηφίζεται από τον λαό γι' αυτήν τη δουλειά. Ο Πρόεδρος ψηφίζεται από τους βουλευτές, για να προστατεύει το Σύνταγμα από τις εξουσίες οι οποίες θα μπορούσαν να το παραβιάζουν. Αυτός ο οποίος παράγει πολιτική "ταξιδεύει". Μέσα στο "ταξίδι" του πειραματίζεται και δοκιμάζει. Ο Πρόεδρος είναι "φύλακας" και οι φύλακες δεν ταξιδεύουν. Οι φύλακες ούτε πειραματίζονται ούτε δοκιμάζουν. Τους προσφέρεται κάτι να το φυλάσσουν και αυτό είναι το καθήκον τους. Ούτε κρίνουν ούτε προσπαθούν να βελτιώσουν αυτό το οποίο τους παραδίδεται προς φύλαξη. Αυτά όλα είναι πράξεις πολιτικές και ως τέτοιες αφορούν τους πολιτικούς.

   Έχει αναρωτηθεί κανένας γιατί οι πάντες εκθειάζουν τον σημερινό Πρόεδρο; Γιατί τόσο τα κόμματα όσο και τα ΜΜΕ συμφωνούν για την "ποιότητά" του; Και μόνον πονηρά να σκεφτεί κάποιος, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Από τη στιγμή που είναι "καλός" για τα κόμματα ή τα ΜΜΕ, είναι "κακός" για τον κόσμο που λεηλατείται από αυτά. Απλά πράγματα. Ο Στεφα­νόπουλος ήταν ένας κακός Πρόεδρος των Ελλήνων και γι' αυτόν τον λόγο είναι αγαπητός τόσο στα κόμματα όσο και στα ΜΜΕ. Επί των ημερών του έγιναν συνταγματικά εγκλήματα και αυτός, που έπρεπε να είναι "ξύπνιος" στις "πύλες" του Συντάγματος, "κοιμόταν". Όταν άνοιγαν οι "κερκόπορτες" του ελληνικού κράτους, αυτός έβγαζε πατριωτικά λογύδρια στις γριές και στους ανάπηρους πολέμου.

   Επί των ημερών του καταλύθηκε το Σύνταγμα με τους "τρομονόμους" και τις παράνομες δίκες των "τρομοκρατών". Επί των ημερών του έγινε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Επί των ημερών του άνοιξαν τα κομματικά "τρωκτικά" τα δημόσια ταμεία. Επί των ημερών του είχαμε παρεμβάσεις της εξουσίας στην οικονομία και οδηγηθήκαμε στο έγκλημα του χρηματιστηρίου. Επί των ημερών του δεν ελέγχθηκαν τα ΜΜΕ και δημιούργησαν το σημερινό άθλιο μονοπώλιο εταιρειών και προσώπων, που λυμαίνεται τα πάντα. Επί των ημερών του φτάσαμε στο σημείο να μην καταλαβαίνουμε πότε τα δελτία ειδήσεων είναι τέτοια και πότε είναι απλά διαφημιστικά σποτ. Επί των ημερών του δημιουργήθηκε η "διαπλοκή", που μονοπωλεί τα πάντα. Γι' αυτόν τον λόγο είναι "αγαπητός" τόσο στα κόμματα όσο και στα ΜΜΕ. Μπορούμε να συντάξουμε μια ολόκληρη λίστα συνταγματικών εγκλημάτων τα οποία διαπράχθηκαν στη θητεία του. Εγκλήματα, τα οποία διαπράχθηκαν την ώρα που αυτός έκανε προπόσεις στις λέσχες αξιωματικών ανά την επικράτεια.

   "Αγαπητός" όμως είναι και για μια άλλη ιδιότητά του. Είναι παλαιός πολιτικός γνωστού κομματικού "μαγαζιού". Αυτό από μόνο του είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο συμφέρει. Συμ­φέρει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Συμφέρει τόσο τους ιδιοκτήτες των κομμάτων όσο και τους κοινούς πολιτικούς. Γιατί; Γιατί γίνεται αυτό το οποίο είπαμε στην αρχή. Οι πολιτικοί, ενεργώντας ως "συντεχνία", μπορούν να "καπελώνουν" τους πάντες. Η θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας μπαίνει στην "περιουσία" αυτού του ιδιαίτερου "χώρου" και αυτό είναι παράνομο.

Ο "χώρος" της πολιτικής είναι ένας από τους πολλούς "χώρους" στους οποίους μπορούν να δραστηριοποιούνται οι Έλληνες πολίτες. Ένας "χώρος" ανάλογος του επιστημονικού, του καλλιτεχνικού ή του οικονομικού "χώρου". Γιατί θα έπρεπε ένα αξίωμα, το οποίο προβλέπει καθαρά "καθήκοντα", να μονοπωλείται από τους πολιτικούς; Μόνον σ' αυτόν τον "χώρο" δραστη­ριοποιούνται οι "άριστοι"; Ένας καλός επιστήμονας δεν μπορεί να εκτελέσει αυτά τα απλά καθήκοντα; Μπορεί να διαπρέπει στην επιστήμη του και δεν μπορεί να μάθει τα απλά προεδρικά καθήκοντα;

   Γι' αυτόν τον λόγο μιλήσαμε για συντεχνιακά συμφέροντα των πολιτικών. Ο πολιτικός "χώρος" είναι ένας χώρος όπως πολλοί άλλοι. Έχει τους άριστούς του, όπως έχει και τους τενεκέδες του. Είναι μάλιστα εύκολος χώρος. Σχεδόν ο πιο εύκολος χώρος απ' όλους τους υπόλοιπους για μια εκ του ασφαλούς επιτυχία. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ένας χώρος, όπου "διαπρέπουν" οι Ντόρες, οι Γιωργάκηδες, οι Κυριάκοι και οι Νάσοι "ελέω" πατέρων, είναι εύκολος χώρος. Μέχρι και η τηλεοπτική "Σελήνη" διέπρεψε σ' αυτόν τον χώρο. Είναι εύκολος ο χώρος, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι αρκεί να είσαι γλείφτης ή κομματόσκυλο για να "πετύχεις". Δύσκολο είναι να γίνεις "άριστος" στους χώρους όπου ο πατέρας σου ή ο τοπικός κομματάρχης δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

   Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι λέμε; Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι πολιτική θέση. Είναι μια θέση που απλά απαιτεί από τον κάτοχό της μια στοιχειώδη ανθρώπινη ευφυΐα και μια τεράστια ακεραιότητα. Αυτό το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το ζητούμενο για έναν καλό Πρόεδρο. Αυτό είναι το δύσκολο να βρεθεί και γι' αυτό υπάρχουν μέθοδοι για να εξασφαλιστεί. Τι είδους μέθοδοι; Αυτή η θέση λειτουργεί τέλεια, όταν αυτός ο οποίος την κατέχει είναι "άριστος" ως πολίτης. Όταν αυτός ο πολίτης έχει διακριθεί στο χώρο όπου έχει δώσει τον αγώνα της ζωής του. Γιατί; Γιατί, όταν έχεις ένα μεγάλο όνομα, εξαιτίας της προηγούμενης δραστηριότητάς σου, δεν βλέπεις με δέος τους κρατικούς αξιωματούχους και βέβαια το σημαντικότερο δεν "παίζεις" με τα κόμματα. Δεν τα έχεις ανάγκη. Δεν εκβιάζεσαι. Έχεις να προστατεύσεις τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και δεν κάθεσαι ν' ασχολείσαι με τα "νούμερα" της πολιτικής.

   Φαντάζεται κάποιος ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας έναν "τεράστιο" επιστήμονα και άνθρωπο, όπως ήταν ο γιατρός Παπανικολάου; Θα "έπαιζε" αυτός με τα κόμματα, διακινδυ­νεύοντας την παγκόσμια φήμη του; Θα έμπαινε στα "παζάρια" των τυχάρπαστων, οι οποίοι μπορεί να εκλέχθηκαν είτε παριστάνοντας τα "νούμερα" στα καφενεία είτε επειδή είναι "γόνοι" διασήμων είτε επειδή μοίραζαν τενεκέδες με "τυρί" —κι αυτό έχει γίνει— σε αντάλλαγμα ψήφων; Θα έβλεπε με δέος τους επώνυμους της πολιτικής, οι περισσότεροι εκ των οποίων ξεκίνησαν την καριέρα τους ως κομματικά "τρωκτικά"; Θα μπο­ρούσε ο κάθε "Κούλης" να τον πιέζει ή να τον εκβιάζει, κάθε φορά που θα ήθελε δημόσια περιουσία για να κάνει τζάμπα ιδιωτικό ίδρυμα στον πατέρα του; Θα μπορούσε να τον απειλεί με αποκαλύψεις για το προηγούμενο κομματικό "παρελθόν" του;

   Ένας τέτοιος τεράστιος άνθρωπος θα εκτελούσε στον απόλυτο βαθμό τα καθήκοντά του. Θα σεβόταν το "γράμμα" του νόμου, για να μην βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με τη φθορά. Αν δια­πίστωνε ότι "πιεζόταν" σε σημείο ώστε να "τρωθεί" το προσωπικό και το επιστημονικό του κύρος, θα απειλούσε με παραίτηση. Θα αποκάλυπτε τα άνομα συμφέροντα και τους φορείς τους. Αυτή είναι η χρησιμότητα του θεσμού της Προεδρίας. Γι' αυτόν τον λόγο ως θέση αφορά τους άριστους και όχι τους τυχαίους. Γι' αυτόν τον λόγο αναζητάμε τον υποψήφιο ανάμεσα στους πετυχημένους πολίτες της κοινωνίας και δεν κάνουμε κλήρωση ανάμεσα στους τυχαίους. 

   Αυτή η θέση αφορά μόνον αυτούς οι οποίοι έχουν να προστατεύσουν μεγαλύτερα προσωπικά συμφέροντα από αυτά τα οποία μπορούν ν' αποκτήσουν εξαιτίας της μικροπολιτικής. Αφορά αυτούς οι οποίοι έχουν να προστατεύσουν μεγαλύτερη φήμη από αυτήν που προσφέρει εφήμερα ένας απλός κρατικός θώκος. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν και οι προδιαγραφές για τον Πρόεδρο. Απαιτείται να είναι "φτασμένος" και όχι απλά "φέρελπις". Γι' αυτόν τον λόγο ορίζεται και ένα ελάχιστο ηλικιακό όριο, προκειμένου να καταλάβει κάποιος το αξίωμα. Απαιτείται να είναι τουλάχιστον σαράντα ετών και άρα να έχει ήδη καταθέσει δείγματα της "γραφής" του στο χώρο όπου διακρίθηκε.

   Ο "καλός" Καραμανλής τι σχέση είχε με όλα αυτά; Ο επίσης "καλός" Στεφανόπουλος τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά; Ως πολιτικοί και πρώην βουλευτές και οι δύο, πόσο καλά μπορούσαν να υπηρετήσουν τον ρόλο τους; Στοιχειωδώς να επιχειρήσει κάποιος να τους κρίνει μπορεί να τους "καταδικάσει" με συνοπτικές διαδικασίες. Μπορεί να τους καταδικάσει σε "θάνατο", εφόσον επέτρεψαν την κατάλυση του Συντάγματος. Επέτρεψαν την κατάλυση θεμελιωδών διατάξεών του. Οι άνθρωποι αυτοί εγκλημάτησαν πολλάκις και πλειστάκις κατά του ελληνικού λαού. Ο πρώτος για να υπερασπιστεί εις βάρος του λαού και του Συντάγματος την ιδιωτική του περιουσία και ο δεύτερος για να υπερασπιστεί τη συντεχνία του. Πώς αποδεικνύονται όλα αυτά; Με τον πιο απλό τρόπο. Καί οι δύο "έλειπαν" από τη θέση τους όταν ο λαός τούς χρειαζόταν, για να σταματήσει η διαπλοκή μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.

   Πού βρισκόταν ο Καραμανλής, όταν τα μεγάλα κόμματα που μονοπωλούν την εξουσία παραβίαζαν το Σύνταγμα, εξασφαλίζοντας τεράστιες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπο­λογισμό; Βουλευτές δεν ήταν τα στελέχη της εκτελεστικής εξουσίας, που το πρότειναν στη Βουλή προς ψήφιση; Βουλευτές δεν ήταν τα μέλη της Βουλής, που θα έπρεπε να τους ελέγξουν; Όταν βουλευτές είναι οι ενεργούντες και βουλευτές είναι οι ελέγχοντες, ευνόητο είναι ότι θα περάσει ο προνομιακός νόμος από τη Βουλή. Πού μπορούσε να σταματήσει αυτός ο άθλιος και κατάπτυστος νόμος; Στην προεδρία της δημοκρατίας. Ποιος θα τον σταματούσε; Ο ιδιοκτήτης της ΝΔ και βουλευτής και ο ίδιος; Αυτός ο οποίος έβλεπε ότι με τον νόμο αυτόν θα διασφάλιζε την περιουσία του για πάντα; Αυτός ο οποίος έβλεπε ότι με τον νόμο αυτόν θα ευνοούσε την συντεχνία του μέσα στην οποία υπήρχαν και φυσικοί συγγενείς του;

   Τα ανάλογα συμβαίνουν και με την περίπτωση του "καλού" Στεφανόπουλου. Πού βρισκόταν ο Στεφανόπουλος, όταν οι βουλευτές αποφάσιζαν για το συνταξιοδοτικό τους ζήτημα; Όταν παρα­βία­ζαν κατάφορα το σύνολο σχεδόν των συνταγματικών διατάξεων περί ισονομίας και ισοπολι­τείας; Όλοι οι Έλληνες πολίτες, για να εξασφαλίσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να ενασχολούνται με το αντικείμενό τους για τριάντα πέντε χρόνια, ενώ για τους βουλευτές αρκεί μια πενταετία. Όλοι οι Έλληνες πολίτες θα συνταξιοδοτούνται μετά τα εξήντα πέντε τους χρόνια, ενώ οι βουλευτές το ίδιο δικαίωμα θα το εξασφαλίζουν στα εξήντα τους χρόνια.

   Αυτόν τον προνομιακό και παράνομο νόμο υπέρ των βουλευτικών συμφερόντων ποιος θα τον σταματούσε; Βουλευτές τον πρότειναν ως μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές τον "έλεγξαν" μέσα στη Βουλή. Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει. Ποιος θα σταματούσε αυτούς που έκαναν κατά­χρηση της εξουσίας, για να ευνοήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα; Ο "καλός" Στεφανό­πουλος; Ο πρώην βουλευτής; Αυτός που, όταν "περνούσαν" αυτά τα νομοσχέδια από το γραφείο του, μας έκανε ηθικοπλαστικά και πατριωτικά κηρύγματα σαν γυμνασιάρχης της Χούντας; Αυτός είναι ο καλός πρόεδρος;

   Καλός είναι ο πρόεδρος που κάνει το καθήκον του, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα ή αυτός ο οποίος μας διδάσκει εκ του ασφαλούς γεωγραφία και ιστορία; Ο πλούσιος, ο οποίος με χρήματα του κράτους κάνει τον έξυπνο στους φτωχούς που τον πληρώνουν; Πού βρισκόταν αυτός ο καλός πρόεδρος, όταν καταλύονταν τα πάντα; Αυτός θα σταματούσε τη διαπλοκή των εξουσιών και την κομματικοποίηση του κράτους; Πού βρισκόταν ο καλός πρόεδρος, όταν η διαβόητη Ντόρα διόριζε τους προσωπικούς της υπηρέτες από την πίσω "πόρτα" του ελληνικού δημοσίου; Όταν θεωρούσε δεδομένο ότι τα κομματόσκυλα που την υπηρετούσαν θα έπρεπε να διοριστούν στο δημόσιο, πέρα και έξω από την όποια διαδικασία αφορά τον κοινό πολίτη;

   Εξαιτίας των ιδιομορφιών αυτών του προσώπου του οποίου θα καταλάβει τον προεδρικό θώκο, το Σύνταγμα "αποφάσισε" να εκλέγει τον Πρόεδρο η Βουλή των Ελλήνων και όχι ο ελληνι­κός λαός. Ο μέσος πολίτης μπορεί να μην γνωρίζει τι γίνεται στην κορυφή των διάφορων υπο­χώρων της κοινωνικής δραστηριότητας. Τα κόμματα γνωρίζουν και γι' αυτό καλούνται να επι­λέξουν τα υποψήφια πρόσωπα. Επιπλέον, το Σύνταγμα, για να προστατεύσει αυτούς τους άριστους από τη "φθορά" της εκλογικής μάχης, δεν τους αφήνει να διεκδικούν απευθείας την ψήφο του λαού. Δεν τους αφήνει να εκτεθούν εξαιτίας της απειρίας τους κι εξαιτίας της λαχτάρας τους να καταλάβουν μια θέση ως ηθική "ανταμοιβή" για τους κόπους τους, αλλά πολύτιμη για τη δημο­κρατική λειτουργία.

   Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται σήμερα τι περίπου γίνεται γύρω από το πρόσωπο αυτού του οποίου θα καταλάβει τον προεδρικό θώκο. Οι πολιτικοί, μέσα στα πλαίσια της συντεχνιακής συνομωσίας, δεν αντιδρούν σε ό,τι συμβαίνει και οι ιδιοκτήτες ή οι σφετεριστές των κομμάτων, στηριζόμενοι σ' αυτήν τη συνωμοτική συμπεριφορά, "παίζουν" για τα δικά τους ειδικά συμφέ­ρο­ντα. Γι' αυτόν τον λόγο καλλιεργούν στον κόσμο την άποψη ότι είναι δεδομένο πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πολιτικό πρόσωπο. Γι' αυτόν τον λόγο ξεκινάνε τα "παιχνίδια", θεωρώντας σαν δεδομένο αυτό το χαρακτηριστικό του μελλοντικού προέδρου.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ 
Πρόεδρος του ΕΑΜ Β’ και δημιουργός της θεωρίας του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

13 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ισχύς ή ντεκόρ;


 1. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273352671424#c8226919713225847154'> May 9, 2010 at 12:04 AM

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ. ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

  ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ

  Alex Jones ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! 1/2 (Greek subs)
  http://www.youtube.com/watch?v=PLmb0d6BlMw&feature=player_embedded

  Alex Jones ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ! 2/ 2 (Greek subs)
  http://www.youtube.com/watch?v=EnPzokFoAow&feature=player_embedded

   

 2. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273410842920#c7967463430803584502'> May 9, 2010 at 4:14 PM

  Γεια σου ανώνυμε #1,

  Καλός ο ALEX, αλλά όχι αρκετός, τα ίδια λένε και Έλληνες δεν καταλαβαίνω γιατί εντυπωσιάζεστε τόσο πολύ όταν τα ακούτε από ξένους, δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει?

  Ίσως επειδή είναι video?

  Είναι ευκολότερο να βλέπεις video από το να διαβάσεις?

  Νομίζεις μήπως, ότι όσοι διαβάζουν τα κείμενα στη συγκεκριμένη σελίδα, εντυπωσιάζονται με τα video εξίσου όπως εσύ?

  Παραθέτω να δεις 2 video απλά για να προβληματιστείς και να καταλάβεις ένα απλό πράγμα.

  http://www.youtube.com/watch?v=NYW00Ef4rhA&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?v=-Il0Idl5eX8&feature=player_embedded


  Αυτό το οποίο θέλω να θίξω, είναι να σταματήσουμε να ψάχνουμε σωτήρες και να κοιταχτούμε μεταξύ μας καλά καλά.

  Κανένας άλλος δεν νοιάζεται για την Ελλάδα, εκτός από τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι ένα θέατρο σκιών με σκοπό την παραπλάνηση μας.

  Ανάλογα θέατρα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

  Με λίγα λόγια, φίλε μου είμαστε Μόνοι μας.

   

 3. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273411060044#c7806508817661884235'> May 9, 2010 at 4:17 PM

  Για αποφυγή παρεξηγήσεων, ονομάζομαι alex

   

 4. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273412875597#c5929175543027394025'> May 9, 2010 at 4:47 PM

  Φίλε #2 πολύ καλά απάντησες!

  Δεν ξέρω τι έχουν πάθει όλοι τους και μέρα νύχτα εκστασιάζονται με το youtube. Εδώ υπάρχει ατόφια ελληνική γνώση και ισχύς ανείπωτη. Μάλλον πρέπει να συμβαίνει αυτό που επεσήμανες. Το οπτικοακουστικό υλικό είναι εύπεπτο.

  Δεν είναι καιρός για φυγόπονους. Να είσαι καλά φίλε μου!

   

 5. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273430393529#c7436137620022269078'> May 9, 2010 at 9:39 PM

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ 2,4
  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ YOUTUBE.
  ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΟΚ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΗ, ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ.
  ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΞΗΓΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑ, ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;

  ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ.
  ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ.

   

 6. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273433098186#c2718949083779985376'> May 9, 2010 at 10:24 PM

  Φίλε #5 καμιά πληροφόρηση δεν μας πείραξε από όπου κι αν προέρχεται. Ειδικά σε αυτό το blog, έχουν δημοσιευτεί δεκάδες σχόλια που το μόνο που κάνουν είναι να παραθέτουν links του youtube και παρόλα αυτά δεν έχει διαγραφεί κανένα και ούτε πρόκειται.

  Κάποιοι άλλοι προτιμούν τα μακριά πολυσέλιδα κείμενα.

  Όλοι χωράνε. Όλοι οι καλοί!

   

 7. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273443600292#c1387175674249202409'> May 10, 2010 at 1:20 AM

  Αγαπητέ φίλε #5,

  Αλίμονο αν με ενοχλούσε η πληροφόρηση, τα link που παρέθεσα ανήκουν στη σφαίρα της πληροφόρησης.

  alex

   

 8. exiled
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273820863440#c1519221102568260180'> May 14, 2010 at 10:07 AM

  Δυστυχώς υπάρχει αστείρευτη ξενομανία στην Ελλάδα, οπότε πολλές φορές ο πολύς κόσμος πρέπει ν'ακούσει κάτι από έναν ξένο για να ταρακουνηθεί. Στα ΙΔΕΟ έγινε εκτενής κουβέντα πριν το βίντεο, και συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτής, αρκετός λόγος έχει γίνει και για το 2ο βίντεο στο #2. Πρόκειται για απόσπασμα του 1996. Υπάρχουν μεταγενέστερα βίντεο που κατηγορεί το κράτος του Ισραήλ για εγκλήματα κλπ. Υπάρχει, και συνεχίζεται, εκτενής διάλογος για τον (σίγουρα όχι αλάθητο) Jones στα ΙΔΕΟ, προτείνω όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει από εδώ και κάτω: http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=109068#p109068

  Το ΥΤ είναι χρήσιμο διότι πολύς κόσμος, ο περισσότερος, δεν έχει συνηθίσει να διαβάζει αλλά να βλέπει το χαζοκούτι. Στην ουσία, βοηθά ώστε να προκληθεί ένα πρώτο ρίγμα στην εικόνα που πρακτικά επιβάλλουν τα ΜΜ"Ε" στον πολύ κόσμο. Δεν είναι εύκολο από τον βΛάκη να πας απ'ευθείας στον Π. Ήφαιστο (ενδεικτικά τα ονόματα), χρειάζονται ενδιάμεσα βήματα με κυριότερο να αντιληφθείς ότι η πληροφόρηση που σου παρέχεται είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκής (ευφημισμός του μεροληπτική/κατευθυνόμενη).

  Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι. Όχι για πολύ.

   

 9. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273868452607#c4578351529066004280'> May 14, 2010 at 11:20 PM

  Αυτό που παρατήρησα κι εγώ με αυτούς τους αγνώστου προέλευσης "διακεκριμένους" οικονομικούς αναλυτές που εμφανίστηκαν κατοπιν εορτής να μας πληροφορήσουν και να μας τρομοκρατήσουν,ειναι οτι τους υποδεχτήκαν οι Έλληνες σχεδον σαν μεσσιες.
  Τα μπλογκς πραγματικά οργίασαν.Τα σχόλια επίσης!
  Και πραγματικά απορούσα, γιατι απο την πρώτη στιγμή διέκρινα μια δόση ειρωνικού χιούμορ που δεν ταίριαζε καθόλου με τις περιστάσεις και που με εκνεύρισε πολύ.
  Ασε δε που αυτός ο Μαξ Κεισερ μονο που δεν μας εθαψε και ζωντανούς, στο τελευταίο αν δεν κάνω λάθος βίντεο.
  Το άρθρο του κ. Τραιανου "Η Megaλη παράσταση του τρόμου" τα λέει ολα.
  Οι υπόλοιποι όπως προείπα αγνώστου προέλευσης περιτεύουν!!

   

 10. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273871373451#c5384697127059871344'> May 15, 2010 at 12:09 AM

  Και εμείς μαζί σου είμαστε φίλε!
  Αλλά από την άλλη, δεν μπορείς να σβήσεις και τα σχόλια που περιέχουν Links. Καλοπροαίρετα πιστεύω τα αναρτούν οι φίλοι αναγνώστες.

  Πάντως, οι καιροί είναι πονηροί και δεν πρέπει να καταπίνουμε οποιονδήποτε - άρον άρον - συντάσσεται στο πλευρό της ελλάδας. Διότι στο να βλέπουν την καμπούρα της Ελλάδας είναι άσσοι, αλλά γιατί άραγε είναι δύσκολο να πράξουν το ίδιο για τις περιπτώσεις των χωρών τους όπου τα φαινόμενα είναι κατά πολύ πιο άσχημα, όπως πχ στην διαλυμένη από καιρό Αμερική;

  Ίδωμεν...

   

 11. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273877536721#c3303870717814902082'> May 15, 2010 at 1:52 AM

  Φίλε ΥΔΡΟΧΟΕ σίγουρα πιστεύω και εγώ οτι τα αναρτουν καλοπροαίρετα!
  Δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά θεωρώ αδικαιολόγητη αυτή τη ξενομανία,σε καιρούς πονηρούς όπως λες!!
  Και κατι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι οτι μας παροτρύνουν να ξεσηκωθούμε, να επαναστατήσουμε, να βγούμε στούς δρόμους, να διώξουμε την διεφθαρμένη κυβέρνηση μας!!Δεν γνωρίζω τον λόγο που κόπτονται ετσι όμως!

  Τελος πάντων εγώ πιστεύω οτι, οτιείναι να κάνουμε θα το κάνουμε,όποτε το κρίνουμε εμεις και οχι επειδή μας το υποδεικνύουν οι"διακεκριμένοι" κύριοι του εξωτερικού!

   

 12. Anonymous
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273911025096#c6813528417318491459'> May 15, 2010 at 11:10 AM

  Καλημέρα!Είμαι η #9 και #11.Μόλις είδα τα βίντεο που προτείνει ο #2 .
  Και έκπληκτη βλέπω οτι η διαίσθησή μου δεν με γέλασε!
  Ειδικά το πρώτο βίντεο τους ξεσκεπάζει απόλυτα!!

  Δηλαδή μέχρι τώρα δεν είδαμε τίποτα!
  Ας είμαστε λοιπόν σε ετοιμότητα γιατί δυστυχώς έχουμε να δουμε πολλά ακόμα!
  Οπως φαίνεται είμαστε στην αρχή!!
  Υπατία

   

 13. ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html?showComment=1273931234583#c3341801215040220584'> May 15, 2010 at 4:47 PM

  Γεια σου φίλη Υπατία!

  Ας είμαστε σε ετοιμότητα! Καλά το έγραψες!

   

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Παρακαλούμε τους αναγνώστες που θέλουν να σχολιάσουν να μένουν ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Τα σχόλια ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Πριν σχολιάσετε, διαβάστε πρώτα αυτό: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κορυφή σελίδας
Κορυφή σελίδας